achtergrond

Geenstijl

StarF*cker doet Dickie nog maar eens

Bukt u even?Het mag inmiddels bekend zijn: onze weekendcolumnist StarF*cker is niet bepaald fan van Oranje-pygmee Dickie Advocaat en laat dan ook geen kans voorbij gaan de bondscoach er van langs te geven. "Insiders weten dat de belangrijkste spelers van Oranje geen greintje vertrouwen hebben in de kleine coach en dat de in ieder geval fraaie overwinning op Schotland op het conto mocht worden geschreven van een groep invloedrijke spelers."




Dickie niet naar Portugal

Achter de schermen van de Oranje-victorie werd al druk gezaagd aan de stoelpoten van Dick Advocaat. Insiders weten dat de belangrijkste spelers van Oranje geen greintje vertrouwen hebben in de kleine coach en dat de in ieder geval fraaie overwinning op Schotland op het conto mocht worden geschreven van een groep invloedrijke spelers. Zij hadden dinsdagochtend aan de immer twijfelende Advocaat duidelijk gemaakt dat hij maar eens moest kiezen voor de ambitieuze jonge spelers van het kaliber Sneijder en Van der Vaart en de weer opgebloeide Ruud van Nistelrooy. Deze laatste moet niks hebben van de laffe coach en het eindeloze beschermen van non-vedettes als Seedorf, Kluivert en de te langzame Frank de Boer.

Laat één ding duidelijk zijn: de overwinning op Schotland is vooral te danken aan de jonge Ajaxieden. Zij dwongen een leidersrol af en zelfs de gestoorde Edgar Davids wenste ditmaal in dienst van het elftal te spelen. Sober en hard werkend bleek er eindelijk een beetje voetballer te schuilen in deze malloot, die overigens ook de iniatiefnemer van die volkomen bezopen persboycot was.

Mag ik Studio Sport en al die anderen beleefd doch dringend vragen mij voorlopig sowieso niet meer lastig te vallen met het geneuzel van de broertjes De Boer, Ronald Waterreus en al die anderen die via de persboycot ook nog eens het Nederlandse volk schoffeerden. Wie zit er trouwens te wachten op de mening van André Ooyer of Wilfred Bouma? Nee, Van der Vaart en Sneijder dwongen aanzienlijk meer respect af door een dag na de Oranje-overwinning gewoon lekker na te genieten op radio, televisie en in de krant.

Dick Advocaat bewees weer eens dat 'ie randdebielen als Edgar Davids volstrekt niet in de hand heeft, want uit dit verwarde brein kwam het idee van de persboycot. Als de heren willen dat het Nederlandse volk in ieder geval een beetje gaat houden van dit fletse Oranje dan pleit ik voor het selecteren en opstellen van spelers die wél een vonk laten overslaan naar het publiek en dus geen non-valeurs als Kluivert, Seedorf en Davids. En wie de pers wil boycotten doet dan maar thuis en niet in Portugal.

Advocaat moet een stap opzij doen, klinkt het rond Oranje. Hij is een te grote twijfelaar en de spelersgroep is zijn semi-stoere gedrag meer dan zat. Meer spelers dan alleen Ruud van Nistelrooy zouden graag eens een waterzak in de richting van Advocaat trappen. Voorzichtig aan is de lobby al gestart voor een sterke man naast de imitatie-Napoleon tijdens het EK in Portugal.

Ik voorspel de - tijdelijke - komst van Ronald Koeman of Guus Hiddink bij Oranje tijdens het EK. Of een andere toptrainer. Volg de komende weken met deze achtergrondkennis maar eens de commentaren in De Telegraaf en Voetbal International.

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.