Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Goedemorgen Gaza!

markMoge! Deze foto werd vanochtend vroeg genomen ergens in Gaza. Tanksoldaatjes van het IDF doen een saffie en een koggie en slingeren hun karretjes maar weer aan voor de 14de dag van de Operatie Cast Lead. Oh ja, in New York hebben ze wel een soort van resolutie aangenomen. Maar voor Israel is die hele Verenigde Naties een soort van Raad voor de Journalistiek. Kortom. Dat wordt weer knallen vandaag. PATS!

Reaguursels

Inloggen

hey mich, lees eerst even goed de geschiedenis, ik kan ook niet boos worden op je, op school krijg altijd het verhaal van een kant, mat laat me je zeggen dat alle actie's van Israel buiten proportie zijn, wetend onschuldige burgers vermoorden,,, echt een smerige joden daad... de arabische staten en iran zouden de boel daar moeten nuken, maar dat komt nog wel... en dan.. HEERLIJK!

klaar 4 REVOLUTIE | 10-01-09 | 16:42

NUKE the damn Gaza man. probleem opgelost.
Of moeten ze soms proportioneel geweld gebruiken?
Lees: zelfde amateuristische rakketjes terug schieten?

Weet je wat pas echt buiten proportie is?
Rakketjes afschieten op Israelische moeders en kinderen.

Mich1979 | 10-01-09 | 13:46

Zo zo, ik surf even op deze site en het is frapant dat de meeste comments hier, pro joods zijn en anti islam. Nou hou ik er niet van om mensen in groepen te delen, maar ik kan dit niet duidelijk maken aan het hollandse volk. The great white man,, zoals er naar dit volk wordt gerefereerd. Haha, ironisch is het toch, een volk dat begon met de WIC, VOC,, haha really great!... misselijkmakend.. Maar goed...

Ik... een mens, met Turkse roots, wil zeggen tegen iedereen die merkt dat er groepen worden gecreerd. Vervolgens groepen tegenoverelkaar worden gezet, laat je niet leiden door furie, maar pak de boeken op en studeer, omarm je tegenstander met liefde en kijk dan wat voor effect het zal hebben.

Voor zover de situatie in Israel, zoals mijn grote vriend Hugo Chavez al heeft gezegd en ik citeer ' The Israeli military campaign are Murderers ' slimme man,, heel slim. Niemand durft natuurlijk zijn mond open te trekken tegenover Venezuela, ( ze beschikken over heel veel olie, oftewel de lover van Bush )

Het is al een verloren zaak om in Nederland duidelijk te maken dat Israel verkeerd zit, de strijd in elke palestijn zit diep genoeg, geen bom, geen tank of wapen kan dat verbreken. Ikzelf sta 100% achter de Palestijnen.

14 mei 1948 werden de Palestijnen verdreven door de oorlog, of ja.. het zielige joodse volk had al zoveel dood en verderf meegemaakt in de kampen die slimme man Hitler, dat ze dachten nou joh,, laten wij precies hetzelfde doen. 7 miljoen joden zijn vermoord en ze hebben nog steeds niets geleerd? wooww koppig hoor.. Maar goed het zal niet lang meer duren totdat Israel zichzelf vernietigd....... En voor de geenstijl bezoekers wil ik zeggen ''Ignorance, will take you nowhere, you bunch a blind sided, sidekicking rednecks,'' en owja word lid he!! want geenstijl is fantastisch!!

klaar 4 REVOLUTIE | 10-01-09 | 09:00

Israël is wel het enige land in de wereld die 'het' probleem durft op te lossen. Daar kunnen we het een en het ander van leren. Chapeau!

TurboJügend | 09-01-09 | 23:02

I love the smell of Napalm in the morning .... keep up the good work

Kwatz | 09-01-09 | 22:33

Hey mannen van het IDF, ik ga weekend houden, maandagmorgen ben ik er weer, en ik hoop dat m'n bureau dan schoon is.

datzitzo | 09-01-09 | 18:39

uhh......... oorlog is niet leuk. Nooit.

howthewestwaswon | 09-01-09 | 18:38

Trieste situatie eigenlijk. Ik snap dat de Palestijnen zich verzetten tegen de bezetting, maar ik heb geen begrip voor de manier waarop ze dat doen. Het wordt tijd om vreedzaam te demonstreren, zoiets als Ghandi. Raketten afschieten heeft ook niet veel opgeleverd, zoals nu blijkt...

mimi876 | 09-01-09 | 17:27

Goed om te zien dat ook op Isrealische pakjes sigaretten een zwarte/witte 'roken schaadt de gezondheid' waarschuwing staat.

nick.name | 09-01-09 | 15:18

-weggejorist-

jegeweten | 09-01-09 | 15:07

keuleniscool
Een oplossing was misschien al wel mogelijk geweest, ware het niet dat de wereldwijde opleving van de fundamentalistische Islam op het verkeerde moment ook grip op de Palestijnen gekregen heeft. Hamas = Moslimbroeders/Iran. Daarmee is de oplossing weer minstens tientallen jaren opgeschoven. Lieten ze zich eerst misbruiken door het communistische blok, nu lopen ze weer aan de leiband van de fanatieke islam. En telkens is het hun kop op het blok. Een dommer volk met dommere leiders bestaat volgens mij niet. Gezien de wereldwijde opkomst van de Salafisten/Wahabisten (=islamisering) is iedereen die die lui molt, onze "vriend". Knijp ik gerust een oogje dicht.

SOD | 09-01-09 | 14:56

ach... Israel krijgt de rekening nog wel gepresenteerd.. kijk maar ns op de kaart.. top om zo te genieten van enorm mensenleed.. met je *PATS*

Mr Smartypants | 09-01-09 | 14:35

zoals ik er tegenaan kijk: er is vroeger een hoop gebeurd, onze voorouders hebben een situatie gecreeerd waardoor er nu een netelige kwestie ontstaan is. maar: we kunnen de Joden niet weghalen, we kunnen de palastijenen niet weghalen. de situatie is nu eenmaal zo. wat er zou moeten gebeuren is dat al die lui elkaar een hand geven en samen gaan bouwen.

twee problemen:
1. de arabieren
2. de israelis

ODapperDapper | 09-01-09 | 14:32

Jos Verbeek
Hoi Jos. Nee, op de foto bovenaan zie je het kleppie van een M-113. Inderdaad heeft die Merkava achterin plek voor 3 infanteristen (de motor zit voorin), maar daar krijg je op de een of andere manier nooit goed zicht op. In de nieuwste versie hebben die 3 zandhazen nu ook een schietpoort voor scherpschutters aan de achterkant, zodat ze van achteren naderende heeele beauze Palestijnen op tijd kunnen kalmeren. Ook zit er achterop een camerasysteem voor de chauffeur, zodat ze achteruit over de gekalmeerde Palestijnen heen kunnen rijden. De techniek staat voor niets.

SOD | 09-01-09 | 14:26

@ODapperDapper | 09-01-09 | 14:12
Het is inderdaad zo triest dat sommige mensen geen onderscheid kunnen maken tussen de politieke daden van de (joodse) bewoners van het land Israel, en het joodse volk in algemeenheid.

jimbrowski | 09-01-09 | 14:20

@jimbrowski | 09-01-09 | 13:56
en nu gaan wij ook steeds dieper en dieper deze beerput in haha. Maar ja, na de verschikkingen van WO2 vonden wij, de Westerse beschaving, uit een diep schuldgevoel, dat de Joden eindelijk dan hun Joodse staat mochten, ten koste van die Palastijnen. En nu wijzen we wel en zeggen we foei, maar nog doen we niets. Behalve in Utrecht, waar Hitler bezongen wordt en weer gerefereerd aan de gaskamers...

ODapperDapper | 09-01-09 | 14:12

Gewoon een parkeerplaats van maken.

®pm | 09-01-09 | 13:58

Deze joodse super terreur is al meer dan 60 jaar de oorzaak van extreme spanningen in de hele Arabische en Aziatische wereld .
De keuze van de plaats Israel op het grondgebied van Palestina , is de foute beslising der Engelsen tijdens de 2de wereld oorlog .
Een andere en ongetwijfeld veel betere keuze was het eiland Dadagaskar , voor de oost-kust van Zuid Afrika . De joden vervolgingen door de Nazi,s is een logisch vervolg van de al eeuwen durende progroms . Hitler kon een of meerdere zonde-bokken goed gebruiken .
De zigeuners ,homo,s , de jahova-getuigen ,enz.,
waren hitler ook welkom , om de aandacht voor zijn misdadige doelen te maskeren .
De joden hebben na de oorlog op het woord holocaust ,,beslag ,, gelegd,, .
Andere groepering worden catagorisch dood gezwegen .
En middels een wereld wijde Israel-lobby wordt de hele wereld dagelijks verder geïndoctrineerd , hoe erg de joden geleden hebben . Is het U nooit opgevallen dat alle films en boeken over de Holocaust enkel en alleen over joden gaat .
Hebt U ooit een film gezien , waarin een slechte jood in voorkwam ?
Ik niet !
Is het toeval of is het een ,,joden-streek ,, ?
Het is heden den dage ,, not done ,, om het gedrag van de joden ter discussie te stellen .
Daarom wordt een analyse van het fenomeen joden-progroms angstvallig vermeden .
Progroms zijn er vele eeuwen geweest en waren alleen op joden van toepssing . Is dit toeval ?
Maar het woord joden-streken prijkt nog steeds , en voor velen terecht , in de Dikke van Dale .
Maar als we ons op Israel richten , dan blijkt dat die ,,heilige joden ,, bepaald geen lieverdjes zijn .
Qua terreur kunnen de Palestijnen er nog een puntje aan zuigen !
Het aantal vermoorde Palestijnen is minstens 100 x zo veel als de joden .
Stap voor stap hebben de joden hun broeder-volk de duimschroeven verder aangedraaid .
En steeds begonnen de ,,domme ,, Palestijnen te morren en protesteren .
De Palestijnen zijn op PR gebied , steeds de mindere geweest van de joden .
PR is namelijk een kwestie van geld , organisatie en aanpak .
Sinds enige tijd hebben de Palestijnen een aantal film-cameras ter beschikking .
En deze films tonen duidelijk de super-terreur van de joden aan .
De muur , erger en langer dan de Berlijnse muur maakt van Palestina een groot getto .
De bezetting en wangedrag van de kolonisten is mens-onwaardig .
De meeste Nederlander weten niet hoe erg het in de oorlog was ,
dat ze op elke hoek van de straat en trein gecontroleerd weren en zeer levensbedreigende situaties waren .
Hier heeft dit vreselijke terreur van de nazi,s 5 jaar geduurd ,
maar de Palestijnen worden al meer dan 60 jaar aan hun lot overgelaten
en dit zonder een positief vooruitzicht tot een oplossing .
De Palestijnen zijn bepaald geen lieverdjes , maar door de alsmaar driestere super-terreur van de joden verklaarbaar .

Er moet een einde komen aan het geweld.

keuleniscool | 09-01-09 | 13:57

@ODapperDapper
Er waren misschien wel problemen, maar volgens mij mochten de oorspronkelijke bewoners, de Palestijnen, blijven wonen waar ze woonden van het Engelse bestuur. Pas toen de staat Israel werd gesticht, werden de Palestijnen massaal onderdrukt en door de joden verdreven van "hun" grond. (corrigeer mij svp als ik het mis heb)

jimbrowski | 09-01-09 | 13:56

neemt niet weg dat het er grof aan toe gaat, of dat het hier de epische strijd tussen goed en kwaad betreft.

ODapperDapper | 09-01-09 | 13:25

jimbrowski | 09-01-09 | 12:20
De problemen zijn dus van vóór WO2, en stammen uit de tijd dat niemand wat te zeggen had, behalve Engeland, Frankrijk, Nederland in Ned-Indie. Vandaar ook geens chadeloosstelling, want het land was door de toenmalige eigenaren (Engeland) al decennia daarvoor beloofd.

ODapperDapper | 09-01-09 | 13:24

jimbrowski | 09-01-09 | 12:20

Het is een probleem al begonnen voor en tijdens de WO1. In de strijd tegen het Ottomaanse Rijk werd toen al Palestina aan de Joden beloofd, en na de WO1 was het Brits en Frans grondgebied.

ODapperDapper | 09-01-09 | 13:18

Wat stoort in de hele discussie is dat de moraliteit van het handelen van Israel – kennelijk - wordt afgezet tegen hetgeen in de omringende landen, en bij organisaties als Hamas, gebruikelijk is. Het is van tweeën een; of Israel is een westerse democratie, een rechtsstaat zoals er velen in Europa en de rest van de wereld zijn, of Israel is langzamerhand gecorrumpeerde natie (daar zijn een hoop oorzaken voor, de aanhoudende terreur van Palestijnse groepen daaronder begrepen) waar de ene bevolkingsgroep neerkijkt op de andere en feitelijk een systeem van apartheid in leven wordt gehouden ( www.haaretz.com/hasen/spages/996697.ht... ). De rechtsstaat is er juist om minderheden tegen de “terreur” van de meerderheid te beschermen. Wat zei Ben Gurion ook alweer? 'We must expel Arabs and take their places' (David Ben Gurion, 1937, Ben Gurion and the Palestine Arabs, Oxford University Press, 1985). En zo is het gegaan. Het heeft weinig zin om op basis van de geschiedenis (waarover tussen de diverse deelnemers aan de discussie geen eenstemmigheid bestaat) het huidige handelen van Palestijnen en de staat Israel goed te praten of te veroordelen. Als Hamas terroristische acties pleegt of faciliteert dan is zij geen gesprekspartner en moet Nederland haar banden met een dergelijke organisatie kritisch tegen het licht houden. Als de staat Israel disprortioneel reageert en zich weinig rechtstatelijk jegens haar Palestijnse onderdanen/buren opstelt dan dient zij daar op aangesproken te worden. Daar zijn vrienden toch voor? En dan past geen reactie van; ja maar zij doen het ook …………. En als er geen verbetering zichtbaar is dan moet die vriendschap toch maar eens tegen het licht worden gehouden. Welke verwrongen idee van veiligheid gaat schuil achter het verhinderen van de import van voldoende papier in Gaza, om op tijd schoolboeken voor het nieuwe leerjaar te kunnen drukken? ‘Veiligheid’ is op één na onze populairste religie, zei de Israëlische journalist Gideon Levy tijdens een bezoek aan Nederland. Ook deze 'religie' kent zijn fanatici, die menen het recht te hebben anderen tot in het absurde te beknotten.

Plurkenpap | 09-01-09 | 13:13

Tututut,
weer een beetje op Israel afgeven:

'Hamas wijst de VN-resolutie over het Midden-Oosten af die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangenomen door de Veiligheidsraad."

'De resolutie zou niet in het belang zijn van het Palestijnse volk'

www.depers.nl/buitenland/275682/Hamas-...

Die mondiale raad voor de journalistiek is dan wel weer mooi omschreven.

vander F | 09-01-09 | 13:12

Misschien is hun kleine zusje wel aan stukken gereten door een bommengordeldragende, "vredelievende" zelfmoordhakbar van hamas, die ook in de bus stapte waarmee ze naar school ging. Go for it, boys! Revenge!

Aktivist | 09-01-09 | 13:04

VN Stelt geen ruk voor.

Stevie_Ray_Vaughn | 09-01-09 | 12:49

Wie het NOS journaal kijkt ziet weer bijna een HAMAS propaganda uitzending.

Het behandeld een pro Israël demostratie op het binnenhof met honderen mensen en wat krijg je te zien en klein stukje van nataniel die nauwelijks kan zeggen dat hamas de schuldige is en dat Israël slechte beeldvorming krijgt door de media.

Daana krijg een nog veel langere stuk HAMAS propaganda van 1 pro hamas betoger die WEER lekker op Israël kan afgeven.

Er zit dus echt een lenie riefenstahl achter de knopen bij de NOS die ons dagelijks een stukje "die ewige jude" voorschotelt.

Wie zijn die techneuten en regiseurs achter de knopen bij de NOS?

Toof brader is daar zeker bij.

Kan Geenstijl daar niet een keer onderzoek naar doen?

solidstate | 09-01-09 | 12:48

@Mas Rob | 09-01-09 |

Tjonge, jonge, jonge. Hoe simpel en verkrampt van geest kun je zijn.
Zoals ik al schreef, antwoorden op de reacties van dit soort is een verspilling van tijd.

Peter Siebelt | 09-01-09 | 12:45

goed dat er in den haag nu een pro=israel demonstratie is...

hamas heeft het aan zich zelf te wijten: het is namelijk niet slim om de israeli's te provoceren met qassam raketten als je weet dat israel een hypermodern leger heeft..

mvg czar

Czar | 09-01-09 | 12:33

@ODapperDapper | 09-01-09 | 11:29
Het is inderdaad al lang onrustig in die regio, en we kunnen wel duizenden jaren teruggaan in de geschiedenis en het kip-en-ei verhaal er op loslaten. Maar het huidige conflict is ontstaan bij het stichten van de staat Israel in 1948, dat zal je toch met mij eens zijn lijkt mij. De joden, helaas door de eeuwen heen een veelgeplaagd volk, kregen steun van vrijwel de hele wereld om na WO2 hun eigen land te stichten, en toen begon de ellende voor de Palestijnen. Want de manier waarop dit gebeurde (en nog steeds gebeurt), verdient geen schoonheidsprijs. De joden vonden dat de Palestijnen maar moesten optieven uit "hun" land. Ze werden verdreven, en werden niet eens schadeloos gesteld of zo. Nee, gewoon oprotten en als je niet zelf gaat dan gebruiken we geweld. Zo zijn er honderdduizenden, misschien wel miljoenen Palestijnen uit HUN EIGEN LAND verdreven door de joden. Ik vind het niet vreemd dat je dan als Palestijn een diepe haat ontwikkelt tegen alles wat joods is, en probeert om met de beperkte middelen die je hebt je land terug te veroveren.

@progressief | 09-01-09 | 11:30
Ik lees veel reaguursels, en verbaas mij juist over het kortzichtige pro-Israel gelul, en gelul over geloof. Ik zie het geloof er los van staan. Dit is een moeilijk politiek conflict, dat waarschijnlijk nooit meer opgelost zal worden, omdat zowel de Palestijnen als de joden daar niet weg zullen gaan. Maar de manier waarop de joden zich dat land hebben toegeëigend en verdedigen met een supermacht aan wapens, en schijnheilige beeldvorming creëren voor de wereld ("wij verdedigen ons, zij zijn begonnen"), zorgen dat ik eerder geneigd ben om partij te kiezen voor de palestijnen.

jimbrowski | 09-01-09 | 12:20

@ Razoorsharp | 09-01-09 | 12:05
Laat, maar je email adres heb ik ook al ;-)

progressief | 09-01-09 | 12:11

-weggejorist-

Razoorsharp | 09-01-09 | 12:07

-weggejorist-

Razoorsharp | 09-01-09 | 12:05

Jimbrowski 11:17
Dan zou ik net als de Palestijnen veel kinderen verwekken bij mijn vrouwen en deze met een bomgordel naar de vijand sturen. Ik zou niet meer gaan werken en alleen maar leven van het geld dat de Arabieren mij sturen. Ik zou een machinenpistool leegschieten op de vijand vanuit een school vol met kinderen. Ik zou een wet aannemen die elke burger verplicht om de tegenstander te vernietigen, over de hele wereld. En net zolang tot er geen een meer over is. Ik zou mijn anus 5 keer per dag de lucht insteken. Ik zou mij niet verkleden als militair maar gewoon burgerkleding dragen (wapen onder de kleding) en een ambulance als vervoermiddel nemen. Ik zou naar Nederland gaan en daar de pauper blijven en al mijn geld investeren in mijn vaderland.

cosmosluller | 09-01-09 | 12:05

@ Razoorsharp | 09-01-09 | 12:01
zie progressief | 09-01-09 | 11:58

progressief | 09-01-09 | 12:05

Aardbevingen in Kashmir 2005 en Sichuan 2008 hoor je niemand meer over, samen bijna 150.000 dooien. Disproportionele aandacht voor MO, m.i.

doedeljantje | 09-01-09 | 12:03

-weggejorist-

Razoorsharp | 09-01-09 | 12:01

@Pritt
Perfect verwoord: 'die hele Verenigde Naties een soort van Raad voor de Journalistiek.' Niks aan toe te voegen.

Mangoost | 09-01-09 | 12:00

@ Razoorsharp | 09-01-09 | 10:37
Ben je jezelf ervan bewust dat je NAW gegevens doodeenvoudig zijn te achterhalen? Is dat bewust? Je stelt jezelf bloot aan risico's wanneer je je mening geeft, helaas.

doe ff mailen aan spemmen-a-gmail.com als je naadje van de kous wilt weten.

progressief | 09-01-09 | 11:58

Tijd voor Geneefse conventies 2.0. IBA/Jeruzalem Post heeft beeld.

doedeljantje | 09-01-09 | 11:51

Waarom zou je een resolutie aanvaarden van een organisatie die voor een deel bestaat uit corrupte en dictatoriale landen. Landen bovendien die uit zijn op de vernietiging van Israël. Natuurlijk houdt Israël zich daar niet aan, en iedereen die zich daar over verwondert is echt niet van deze wereld.

Het bewijst ook eens te meer de onmacht van de Verenigde Naties, welke overigens het mooist is verduidelijkt in de film Team America: World Police. VN Inspecteur Hans Blix sommeert Kim Jong Il om hem toestemming te verlenen voor inspectie van zijn nucleaire faciliteiten. Kim Jong Il: 'Or else what?'. Hans Blix: 'Or else we will be very angry with you... and we will write you a letter, telling you how angry we are.'

John McCain heeft gelijk met zijn idee voor een Liga van Democratieën i.p.v. de VN. Dat zou veel meer effect hebben.

BMCP | 09-01-09 | 11:47

@Razoorsharp | 09-01-09 | 10:37
Stilzitten, rustig met je handen en de troep van de bank halen.
Bovendien is het quasi hilarische intro een beetje out of whack met je boodschap.
Toch kudo's voor je Pat Condell aspiraties.

CoJoNes | 09-01-09 | 11:30

@ jimbrowski | 09-01-09 | 11:17
Lees de reaguursels als je het echt wilt begrijpen. Met name in de avonduren komen er aardig beredeneerde schrijfsels bovendrijven.
Is jouw retorische vraag bedoeld om de acties van Israel te legitimeren, die aanspraak zouden kunnen maken op dezelfde historische argumenten?

progressief | 09-01-09 | 11:30

@jimbrowski | 09-01-09 | 11:17
En wat doe je als je land aangevallen wordt? Juist...
Maar even serieus: Het Midden-Oosten is één van de bakermatten van onze beschaving, maar zo lang het al bestaat is er al ellende. En dat duurt nu dus al zo'n 10.000 jaar. Probleem gaat dus even nét iets dieper, en is tevens een product van onze Westerse geschiedenis. WO1 en WO2, de VS. Voor WO1 was een groot gedeelte nog Osmaans (zeg maar Turks). Maw, het is een groot wespennest en dat zal het nog lang blijven.

ODapperDapper | 09-01-09 | 11:29

Ik begrijp niet dat hier op GS, waar ik het merendeel van de redactie en reaguurders toch inschat als redelijk intelligente, weldenkende mensen, zo veel sympathie voor Israel is. Hamas pleegt weliswaar terreur, maar doet dat echt niet zomaar. Wat zouden jullie doen als je land bezet wordt en je er uit gesodemieterd wordt? Juist, terugvechten.

jimbrowski | 09-01-09 | 11:17

@SimpelZat | 09-01-09 | 09:22

Even voor de goede orde: het rode kruis is NIET objectief, om "lid" te worden van het Rode Kruis moet je toegelaten worden dmv een stemming. Rara wie er tegen het "lidmaatschap" van Israel stemt.....

henk spermatank | 09-01-09 | 11:12

@ mick jagger | 09-01-09 | 09:09

"Israel bestaat eigenlijk niet.
Ze lappen alle VN resoluties aan hun laars, en dus ook de resolutie van hun vestiging als staat in 1948."
.
In dat geval bestaan de buurlanden ook niet, om maar eens voorbeeld te noemen. Inclusief een Syrië die graag een Groot-Syrië zou zien wat dus ook de grond van de buurlanden behelst.
Hoe zit het wat dit betreft ook alweer met de relatie Libanon-Syrië.
Ergo, u leutert net als anderen ook maar enkel een eind in de ruimte.
Feiten en een werkelijkheid doen er niet zoveel toe, niewaar ?

said_fred | 09-01-09 | 11:06

@ Peter Siebelt | 09-01-09 | 10:47
En wat wil je nu zeggen met dat linkje?
Dit is allemaal oud nieuws en weinig opzienbarend, zoals al blijkt uit het door jouw gelinkte artikeltje: "Some western officials say UNRWA, as one of the biggest employers in the Gaza Strip, simply reflects the society it serves." En zo is het maar net.

UNRWA staat los van UNHCR andere UN agencies.

Mas Rob | 09-01-09 | 11:03

Vlg mij is het een ' verbeterde' m113, iemand?

exarchos | 09-01-09 | 11:03

Vlg mij is het een ' verbeterde' m113, iemand?

exarchos | 09-01-09 | 10:58

"Saddle up, lock 'n load!"

Stevie_Ray_Vaughn | 09-01-09 | 10:55

@Peter Siebelt | 09-01-09 | 10:47
En iedereen blijft maar ontkennen omdat dit beeld niet in hun plaatje past. Maar ik dank je voor deze illustratie, want dit typeert precies wat ik bedoel.

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:52

-weggejorist-

Razoorsharp | 09-01-09 | 10:37

Commentaar in de Israelische krant Haaretz: just get out: www.haaretz.com/hasen/spages/1054162.h...

Toch wel ironisch dat een Israelische krant een oase van inzicht en nuance is, vergeleken met de gung ho commentaren vanuit de GS-zijlijn.

Mas Rob | 09-01-09 | 10:32

@progressief | 09-01-09 | 10:20
haha, zo bedoelde ik het niet. ik bedoel, het kwam er niet zo gemakkelijk uit de eerste keer, geen nood, waag je nog een poging. maar is nu wel beter zo. ;D

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:27

Oorlog=kunst.

Gallisch | 09-01-09 | 10:25

@JosVerbeek | 09-01-09 | 10:18 "Daarbij komt nog dat de mossels niets liever willen dan de hele wereld islamiseren. Waarom? Dat weten ze waarschijnlijk alleen zelf, want een vooruitstrevende religie kan het bepaald niet genoemd worden."

Omdat ze niks anders kunnen en willen. Zoiets als een aggressieve tumor. En de linkse opinie is dat het om een goedaardig gezwel gaat (maar dan zonder het gezwel).

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:24

Het is vast niet mogelijk een afzettingsprocedure te starten tegen iemand die verkozen is voor een ambt, maar nog niet is geïnstalleerd?
@ ODapperDapper: beter zo?

progressief | 09-01-09 | 10:20

Ik zat gisteravond middenin de 'demonstratie' op Hoog Chagrijne. Ik heb mijn mening bijgesteld... ik hoop dat Israel, Gaza vandaag nog met de grond gelijk maakt. Cast Lead, een schitterende operatie. Go Israel.

Kingeef1975 | 09-01-09 | 10:19

Pieter Bas | 09-01-09 | 10:03
Sinar | 09-01-09 | 10:03

De wens is de vader van de gedachte, zo blijkt maar weer. Denken jullie echt dat het Israelisch optreden Hamas laat verdwijnen? Keer op keer blijkt dat bij Israelische aanvallen de rijen in Gaza worden gesloten.

Het IDF heeft aangevallen zonder duidelijke oorlogsdoelen. Dat zal Israel nog opbreken. Hoe langer de soldaten in Gaza blijven, hoe moeilijker het wordt om op overtuigende wijze en zonder politieke kleerscheuren een einde te maken aan de militaire actie. Als Hamas over een week nog in staat is om raketten af te vuren, heeft ze gewonnen.

Maar ook bij een complete uitschakeling van Hamas, ten koste van vele burgerslachtoffers, zal Gaza een veiligheidsrisico blijven. Dat stukje land plus inwoners gaat niet weg, een ongemakkelijke waarheid maar wel de realiteit.

Mas Rob | 09-01-09 | 10:18

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:56
Daarbij komt nog dat de mossels niets liever willen dan de hele wereld islamiseren. Waarom? Dat weten ze waarschijnlijk alleen zelf, want een vooruitstrevende religie kan het bepaald niet genoemd worden. Daarom is het belangrijk dat die destructieve mindset keihard wordt aangepakt (momenteel doen bijna alleen de Israelis en de Amerikanen daar wat aan), anders rest ons niets anders dan diep wegzinken in achterlijkheid. Verdorie, ik lijkt bottehond wel. *dingetjes doen gaat*

JosVerbeek | 09-01-09 | 10:18

@progressief | 09-01-09 | 10:16
Dan probeer je het gewoon nog een keer :D

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:18

*uploadt nog een -h naar bovenstaande post*

progressief | 09-01-09 | 10:17

@ Sinar | 09-01-09 | 10:11
Kan een president-elect al ge-impeaced worden?
(wat een zin, die lijkt helemaal nergens op)

progressief | 09-01-09 | 10:16

En wij hier kunenn soortgelijke problemen ook krijgen, als de Finnen ons gebied claimen omdat ze er ook al meer dan 6 generaties wonen. En een meerderheid in dat gebied/NLD gaan vormen. En dan?

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:14

@illuvatar | 09-01-09 | 10:09
lekker argument voor landjepik: omdat het 2000 jaar geleden ook al van ons was!

Dan maakt Italie aanspraak dé supermacht van de 21ste eeuw te worden. Oh nee, Griekenland. Frankrijk? Engeland? :S

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:12

Wat is koggie? Is dat wat wij koffie nomen, of een soort falaffel met hete saus?

Dr. Mabuse | 09-01-09 | 10:12

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:56
Maakt niet uit verder. Bin Laden noemt het 'verlies' van Spanje voor de islamitische wereld de 'tragedie van Al-Andalus'. Het verfoeilijke dogma dat gebieden die eenmaal zijn geïslamiseerd ook islamitisch moeten blijven is in niet geringe mate verantwoordelijk voor de enorme veroveringsdrang van de mossels.

JosVerbeek | 09-01-09 | 10:11

@progressief | 09-01-09 | 10:08
Past mooi bij het speerpunt van VN beleid. Die doen niet anders dan terreur organisaties en relifascistische overheden legitimiteit verschaffen.

CoJoNes | 09-01-09 | 10:11

@progressief | 09-01-09 | 10:08
Had jij iets anders verwacht van iemand die Hussein heet?

Sinar | 09-01-09 | 10:11

@Booka | 09-01-09 | 10:05
De joodjes waren er wat eerder hoor, de moezelmannen zijn de nieuwkomers, beetje testament van de grote volksverhuizing.

illuvatar | 09-01-09 | 10:09

Een stel relimaffe aggro's maken mekaar af en dan moet ik zeker partij kiezen? Ze kunnen mooi de olijfboom in daar en wij heel gauw ophouden met voordelige handelsverdragen en EU-subsidies.

Achterdocht | 09-01-09 | 10:07

In tegenstelling tot die dappere strijders op de foto gaat Sytze wél douchen...

tabee

dr.spin007 | 09-01-09 | 10:06

CoJoNes | 09-01-09 | 10:01
Goed idee, zoujuist gemaild. Zouden meer mensen moet dien.

grote regelneger | 09-01-09 | 10:05

Maar jullie moeten toegeven, al die Joden tussen al die moslims zetten was ook niet het slimste idee van de wereld.
Als wij dat stukje land gewoon weer innemen... Derde hond gaat er mee heen!

Booka | 09-01-09 | 10:05

dr.spin007 | 09-01-09 | 10:00
Roger.

liggend_streepje | 09-01-09 | 10:04

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:59
ODapperDapper | 09-01-09 | 10:01
Oh, een beetje het 'de vijand van mijn vijand is mijn vriend'-idee dus. Verklaart weer een hoop. Dank!

Tim | 09-01-09 | 10:04

Nog een weekje doorpakken en het hamas-probleem is netjes opgelost. Hadden wij maar zo een regering die problemen met vijandige bevolkingsgroepen aanpakte.

Sinar | 09-01-09 | 10:03

Als Israël nu stopt, veranderd er weer niets. Gewoon nu even flink duidelijk maken dat het menens is. Doorhakken totdat de Palestijnse bevolking de Hamas aanhangers zelf aan de galg hangt omdat ze het zat zijn.

Pieter Bas | 09-01-09 | 10:03

*vanavond lekker Life of Brian kijken gaat, om weer even inzicht te krijgen in deze rotzooi*

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:02

De VN is dan ook totaal niet serieus te nemen! Types als voormalig terrorist/schurk/evil-doer Muammar al-G. lopen daar gewoon rond als lid van de Veiligheidsraad.

PreventiefRuimen | 09-01-09 | 10:01

Tim | 09-01-09 | 09:55
We hebben het hier over alle Moslims, niet over splintergroeperinkjes. En natuurlijk kunnen niet alle Moslims met elkaar door één deur: Irak-Iran, Irak-Koeweit, Soennieten, Sji'ieten, Druzen, Kurden etc...

ODapperDapper | 09-01-09 | 10:01

Cordoba...

dr.spin007 | 09-01-09 | 10:00

Tim | 09-01-09 | 09:55
Nou ja... vriendjes... Zo lang ze een gemeenschappelijke vijand hebben, zijn ze vrienden. Maar geloof me, de broederschap kan écht wel zonder die hamas vriendjes. Een gemeenschappelijke vijand hebben smeedt verbonden, geen vriendschappen.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:59

Ja wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Artwido | 09-01-09 | 09:59

De VN gedraagt zich ook als RvdJ. Ze kiezen ook nogal partij voor de Palestijnse zijde. In Israel's plaats zou ik ook lak hebben aan hun eeuwige gezeur.

Go Israel. Maak ze voor mijn part allemaal kapot daar in Gaza, het zijn ofwel terroristen, ofwel mensen die terroristen in alle mogelijke wijzen ondersteunen.

Requiescat in pace | 09-01-09 | 09:57

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:50
Sorry mijn toonzetting was misschien verkeerd. Ik beschuldigde je daar niet van, ben bekend met je standpunten in deze. Mijn idee is dat het continue gejank blijft met de Mohammedanen: geef ze een vinger en ze willen de hele hand. Als ze Jeruzalem hebben, dan beginnen ze weer te huilen over die Spaanse stad (was het Sevilla of zo? weet het even niet en te lui om te Googlen). Het is ook nooit goed, net een stel kleine kinderen maar kolonisten past er beter bij.

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:56

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:34
Huh? De in Egypte verboden oppositiepartij Moslimbroederschap (van de opa van Tariq Ramadan) is toch juist wel vriendjes met Hamas, maar niet met het seculiere Fatah?

Tim | 09-01-09 | 09:55

Reken maar dat die jongens het al heel lang schijtzat zijn en gewoon lekker naar huis willen om te ; douchen/dubbelpatatje met/2 keer neuqen/48 uur slapen...!

grapjasz | 09-01-09 | 09:54

Is dit vele Israelische nieuws een goedmakertje voor de vermeende anti-joodse optiek van Geenstijl? Overigens geheel terecht. SPalestina dient kapodt gemaakt te worden.

Anti held | 09-01-09 | 09:52

Pff, word een beetje moe van dat lesser of 2 evils verhaal..
Hoeveel kitten's zijn er al om zeep geholpen?

Ovum | 09-01-09 | 09:51

Geen vuurwerk en rookverbod voor door ons gefinancierde IDF terroristen.

Beertje Colargol | 09-01-09 | 09:50

@K.Zwellever | 09-01-09 | 09:44
Die lui lopen alleen maar in de weg. Of is je het niet opgevallen dat hét nieuws uit dit gebied alleen maar verhaalt over oude vrouwtjes en kleine kindertjes die omkomen? Hoernalistiek, omdat wij in het Westen dat zo graag zien om te kunnen zeggen: "Ooh, zie je wel..". En "die joden" hebben sinds 1947 zich steeds meer ontwikkelt om eens niet zo verdraagzaam op te treden. Dat, tolerantie, bleek namelijk de afgelopen 2000 jaar niet zo succesvol voor hen...

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:50

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:46
Hoho, ik zeg niet dat ik de joden geen plekje gun. Het is allemaal de schuld van die kudt-Mohammed, die zonodig op een vliegend paard naar Jeruzalem moest. Waarom is hij niet gewoon naar Almere gevlogen?

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:50

Heeft de Pro-Israel lobby aandelen geenstijl gekocht?

Kansleaus | 09-01-09 | 09:47

@ Kartoffels | 09-01-09 | 09:15
Neuh... ik werk op een Mac en thuis heb ik een laptop...

el mero mero | 09-01-09 | 09:46

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:42
Kut moslims hebben Mekka en Medina al. Gun de joden dan ook een plekje.

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:46

boeie! is dit NIEUWS of zo..... Lid worden van PowNed dan maar?

Dur(al)ex | 09-01-09 | 09:46

Kontsnor | 09-01-09 | 09:41
Vroegâh mocht je 14 of 16 maanden op zo'n schoolkamp. Was best gezellig.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:45

Peter Siebelt | 09-01-09 | 09:43

En daar is het dwaallicht met zijn "van horen zeggen" verhaaltjes.

Mas Rob | 09-01-09 | 09:45

@JosVerbeek | 09-01-09 | 09:42
Ja, dát zou wat zijn.

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:45

VN eruit getrapt ,Rode Kruis kan z'n werk niet doen,Journalisten nog steeds niet welkom.En maar roepen dat die joden zo'n lekkertjes zijn.Zijn jullie nou zo dom of is de rest van de wereld zo slim?

K.Zwellever | 09-01-09 | 09:44

@bixier> (over simpelzat) het is een opluchting dat er tussen al dat gekrijs over nuken en slachten hier en daar nog een mening staat die iets genuanceerder is.

superjan | 09-01-09 | 09:43

Een goede vriend van mij is jarenlang actief geweest voor VN-vredesmissies en noemde de United Nations bij zijn ware naam: UNITED NOTHING.
Een clubje uitgerangeerde politici, ambtenaren en activisten, die vanuit een ivoren toren ver van de werkelijkheid staan of ….. er een eigen agenda op na houden. De VN-organisatie UNWRA www.un.org/unrwa/ bijvoorbeeld. Die loopt nu te piepen en te klagen over een aanval op hun 'hulp'konvooi maar dient al jaren op dubieuze wijze de Palestijnse zaak.

Peter Siebelt | 09-01-09 | 09:43

Doc Damage | 09-01-09 | 09:23
Sorry dat ik je een lutser noemde. In jouw universum betekent dat waarschijnlijk dat ik je anaal heb verkracht en daarna over je uitgewoonde karakas heb gepist. Sorry.

grote regelneger | 09-01-09 | 09:42

waskuip-admiraal | 09-01-09 | 09:37
Hij kan roepen wat 'ie wil de soepsidiehoer, is niet aan hem om te bepalen maar aan de politiek. Voor de rest moet hij gewoon z'n werk doen en bek dicht houden.

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:42

Zo wil iedereen wel oorlog voeren.

Lying Dutchman | 09-01-09 | 09:42

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:25
Er is plek zat in het M-O, neem alleen al het zuid-oosten van Saudi-Arabië. Het probleem is dat Israël voor zowel mossels als joden een 'heilige' plek is. Laat je Jeruzalem in het bijzonder en Israël in het algemeen zijn 'heilige' status verliezen, en de hele 'noodzaak' tot een conflict verschrompeld als een tros druiven in de zon.

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:42

SimpelZat | 09-01-09 | 09:31
Waarom krijg ik het gevoel dat jij je graag objectief wilt doen voorkomen maar dat in werkelijkheid niet bent. En als we al spreken over een "paar bevooroordeelde journalisten": die heb ik de afgelopen dagen toch echt meer in het "Hamas kamp" aangetroffen dan andersom. Is u soms de mol?

Bixier | 09-01-09 | 09:42

Hehe, echt zo'n schoolkamp idee, al die brakke hoofdjes tussen de slaapzakken

Kontsnor | 09-01-09 | 09:41

Niet Masjien | 09-01-09 | 09:21
Zeg paladijn, wat doen wij, het westen, dan altijd voor Israël? Als jij nu eens een echte vent was ging jij naar Gaza, om een paar kindjes af te knallen, om vervolgens stil, traumatiseerden op de bank te gaan muurstaren. Ik gun het je, pik.

Venter | 09-01-09 | 09:41

onze helden!
nuke dat hele gaza-gebied, incl. buurlanden!! (muv israel)
Stuur dat nare geloof 1000 jaar terug in de tijd waar ze horen!
(zijn we de komende jaren weer even van hen verlost)

kippeNeukert | 09-01-09 | 09:40

@dr.spin007 | 09-01-09 | 09:34
Precies. Is een mooie buffer. Niet voor niets zijn de Palestijnen Jordanie uitgeschopt, hebben de Libanezen een hekel aan ze en neemt Syrie ze niet op. En ondertussen bouwen die Arabieren voor miljoenen en miljoenen aan supermoskees in... Indonesie en Maleisie. Waar overigens de meeste moslims wonen én het zwaartepunt van de moslimwereld is, maar dat terzijde.

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:39

Doc Damage | 09-01-09 | 09:23
Je zal er al vast wel op gewezen zijn: 500 doden = geen genocide!
Door uitspraken als deze verliest het woord zijn betekenis. De massamoord op 6 miljoen joden was genocide, de massamoord op 300.000 Tutsi's was genocide, de massamoord op +100.000 Armeniërs was genocide. LUL!

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:38

Henk Hagoort - nu op radio 1 - roept:
'Als je komt om de boel op te blazen hoef je er niet bij'.
Én ze moet ook betrouwbare informatie geven. Wat anno 2009 natuurlijk wel erg cynisch is.

waskuip-admiraal | 09-01-09 | 09:37

@Simpelzat> Precies. Het is bijvoorbeeld heel ontnuchterend om al jazeerah te volgen.
Als je die beelden de hele dag voorgeschoteld krijgt, wil je wel woedend worden hoor.

superjan | 09-01-09 | 09:37

Laten we woorden als "massacre","genocide" en "holocaust" reserveren voor situaties waar het echt van toepassing is.

Flashheart | 09-01-09 | 09:36

De joden roepen: we zijn hier dan wel 2000 jaar even weg geweest maar op basis van een omstreden verklaring uit WO1 are we her to stay en bezig om een nieuwe holocaust over ons af te roepen. De VN was de eerste die israel in 1948 erkenden dus so what?
De palastijnen roepen: Alah u Akbar! Als jullie onze kinderen niet opblazen dan doen wij het zelf wel want de islam heeft ervoor gezorgd dat we ons in die 2000 jaar niet hebben ontwikkeld en de rest van het midden oosten is on our hand.
Ga er maar aan staan.

bidlip | 09-01-09 | 09:35

en ik, ik ga gewoon schaatsen, lekker "knallen" op het ijs!!

SJEAN | 09-01-09 | 09:35

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:25
De lachende derde, die broederschap ;-)

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:34

SimpelZat | 09-01-09 | 09:22
Met betrekking tot je laatste zin, ik heb nog nooit gehoord van een soevereine staat die in staat van oorlog verkeerd met een troep gorilla's. Het lijkt me een vrij overbodige opmerking.

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:34

-weggejorist-

Caveat | 09-01-09 | 09:33

en Hamas is gewoon een stelletje terroristen en géén volk. en ook geen politieke partij of religieuze stroming.

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:33

AaItje | 09-01-09 | 09:22
Ah, mooizo, kan de ME ook eens een keertje thuis blijven. Alhoewel, waarschijnlijk zullen er wel weer "vredelievende tegendemonstranten" op komen dagen...

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:31

@bixier
alles beter dan klakkeloos achter de gedachten van een paar bevooroordeelde journalisten aanlopen. Hoe leuk GS als site ook is, je mag best een beetje kritisch blijven. GS heeft namelijk niet het patent op de waarheid.

SimpelZat | 09-01-09 | 09:31

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:29
Vroegâh... :-)
Hij heeft wat weg van een M577 maar mijn kennis is niet up to date.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:31

Wat is geloof toch een mooi iets... kuch...

quadtuning | 09-01-09 | 09:30

Doc Damage | 09-01-09 | 09:23
Was je maar een beetje slim, dan zou je begrijpen wat genocide is. Lutser.

grote regelneger | 09-01-09 | 09:30

Doc Damage | 09-01-09 | 09:23
Als dat genocide is, dan was 9/11 ook genocide...

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:30

De VN is niet relevant. Het laat een mensenrechten conferentie voorzitten door een Iranier. De VN gelooft in global warming. En meer van dat.
Israel moet vooral doorgaan en Hamas uitroeien.

Masturwasbeer | 09-01-09 | 09:30

Doc Damage | 09-01-09 | 09:23
Hamas is geen volk, derhalve is er geen genocide en voor een beetje genocide moet je miljoenen wezens uitroeien, niet 738.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:29

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:24
Dat is dan de eerste gepantserde bakkerskar die ik zie. Handig, de broodjes zijn goed beschermd tegen stenengooiende hangjeugd, en je kan ze met het kanon bij de klanten naar binnenschieten.

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:29

Nieuwe rondes nieuwe kansen.

StijlvolRechts | 09-01-09 | 09:28

SimpelZat | 09-01-09 | 09:22
Over die laatste zin moest ik maar eens nadenken...

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:28

de VN is een hypocriete malafide organisatie.
Met hele rare mannetjes en vrouwtjes in dienst.

Teun van het Tuinpad | 09-01-09 | 09:27

@Doc Damage | 09-01-09 | 09:23

Rusland: zette Georgië hardhandig op z'n plek, wereldwijd protest
Israël: zet hamas hardhandig op z'n plek, wereldwijd protest

Ik mis het verschil even, kun je het toelichten?

En echt waar, over-the-top termen als 'genocide' zijn hét teken van een gebrek aan kennis in dezen.

Nou Israël, bomb 'em forward to the stone age!

zum kotzen | 09-01-09 | 09:27

daskapitalist | 09-01-09 | 09:21
thx pall.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:27

SimpelZat | 09-01-09 | 09:22
U heeft kennelijk patent op wat anderen denken?

Bixier | 09-01-09 | 09:26

heeft niemand hier zich ooit afgevraagd waarom Israel het tegen een Hamas moet opnemen, terwijl er in dat Midden-Oosten plek zat is? En geld ook bovendien? Arabische Broederschap? Whahahaha, die hebben een bijna grotere hekel aan Palastijnen dan aan Israel.

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:25

Tjongejonge wat een niveau weer hier op de vrijdagmorgen. Mensen denk toch eens na. Oorlog is niet leuk maar juist diep triest. Je kan er zelfs van dood gaan.

Reutel | 09-01-09 | 09:24

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:18
Volgens mij is het een bakkerskar.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:24

Was ik ook maar Jood, regeerde ik ook de hele wereld en mocht ik ook alles doen waarvoor een andere al lang zwaar veroordeeld zo zijn... Rusland had nog niet gewezen naar Georgië en de wereld stond op zijn achterste poten. Joden plegen genocide en er is niets aan de hand!

Doc Damage | 09-01-09 | 09:23

Nou heren geniet er van. Na een lekker bakje pleur weer helemaal fris en fruitig en klaar om de handjes eens goed te laten wapperen, een fijne werkdag toegewenst!

Fragony | 09-01-09 | 09:23

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:20
dank, eindelijk een einde aan deze tergende onzekerheid.

Bixier | 09-01-09 | 09:22

@bixier
misschien goed om naast de pro israel stukjes van GS ook eens het wereldnieuws elders te volgen (commentaren Rode Kruis en hulporganisaties) en de geschiedenisboeken erop na te slaan. Overigens ben ik zeker niet anti Israel. Maar om ze als helden te vereren, tja.... en wat je ook denkt: ook Palestijnen zijn mensen.

SimpelZat | 09-01-09 | 09:22

Wat maakt het uit dat die stomme Israëlieten die stomme Palestijnen beschieten. Dat is gewoon lifestyle in die contreien. Ik heb een hekel aan mensen met zo'n lifestyle. Van mij mag er een muur omheen en ik wil er niets meer over horen.

ZDEV | 09-01-09 | 09:22

@ liggend_streepje | 09-01-09 | 09:19

Nee nee, pro-Israel!

AaItje | 09-01-09 | 09:22

@dr.spin007 | 09-01-09 | 09:17
pizzaidf.org

daskapitalist | 09-01-09 | 09:21

Wat een Lutsers die VN, beetje achteraf de boel proberen te managen. Ofwel je bemoeit je er vanaf begin af aan mee (=veroordelen Hamas voor beschietingen) ofwel je houd je grote bek.

grote regelneger | 09-01-09 | 09:21

Als die Finnen en ander tuig dat steeds demonstreert in 'onze' steden en antisemitisch door de straten trekt nu eens ballen toonden dan trokken ze massaal naar Gaza en deden ze daar dikke boehoe i.p.v. een beetje de stoere bontkraag uit te hangen.

Ik zeg opruimen dat tuig, wereldwijd. Go Israël!

Niet Masjien | 09-01-09 | 09:21

Ik vind dit echt niet kunnen... roken op de werkvloer...
Enne, niet te lang bij de koffie automaat blijven hangen jongens.
Chop.. chop.. aan de slag..

Klisjeemannetje | 09-01-09 | 09:20

Intussen elders in Gaza:http://electronicintifada.net/artman2/uploads/2/080501-najwa-gaza.jpg

Mas Rob | 09-01-09 | 09:20

Bixier | 09-01-09 | 09:07
Hijsen

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:20

Fijn .... zo'n jubelbericht over een dag met burgerdoden in een gebied dat al veertig jaar gesart wordt door Israel. domdomdomdom

aspirin | 09-01-09 | 09:20

Moet ik nou voor Israël zijn of voor de Palestijnen?

Ben een beetje in de war.

Willianus Wortelus | 09-01-09 | 09:20

mick jagger | 09-01-09 | 09:09
Da's mooi want dan bestaat die oorlog ook niet. Alles opgelost.

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:20

Waar was diezelfde VN om Hamas op te roepen niet langer duizenden raketten en mortieren op Israel te knallen? Of mag dat? Waarom mogen andere landen wel dit soort dingen doen maar Israel niet? Dat vroeg de NY Daily News zich ook af:
www.nydailynews.com/opinions/2009/01/0...

ExtremeExtremist | 09-01-09 | 09:20

Israël moet het karwei nou even af maken anders houden die extremisten nooit op; àls ze al op te houden zijn. Die lui kunnen niet buiten de wens dat Israël daar weg moet.

grote haas | 09-01-09 | 09:19

Straks om 11.00 uur op het Binnenhof. Hoop dat het een mooie demonstratie zal zijn!
AaItje | 09-01-09 | 09:04

Een pro-Hamas betoging? Alweer? Mooie gelegenheid voor een clusterbommetje dan, twee vliegen in één klap.

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:19

*lijntje doortrekt*
Israël; het geenstijl van de wereld. Zodra er daar wat gebeurd wat anders dan anders is begint de hele 'gevestigde orde' te jammeren.
Volgens mij is dat voertuig met met het toegangsluik waar de mannen links op zitten een Merkava-tank, of vergis ik me?

JosVerbeek | 09-01-09 | 09:18

@mick jagger | 09-01-09 | 09:09
dat niet alleen, als je een arabische kaart/wereldmap bekijkt weet je ook meteen hoe die lui over Israel denken. En zit je meteen weer bij de kern van het probleem.

ODapperDapper | 09-01-09 | 09:18

Hamas moordenaars!
Israël moordenaars!

Annonico | 09-01-09 | 09:17

Goodmorning Israel, succes met operatie ruim de palestijnen op. Ik sta achter jullie.

Visboertje | 09-01-09 | 09:17

Heeft iemand het gironummer van Israël?

dr.spin007 | 09-01-09 | 09:17

SimpelZat , u bedoelt???

Bixier | 09-01-09 | 09:17

The Green*Machine | 09-01-09 | 09:14
Net zolang ze onder invloed staan van die islam...

Kartoffels | 09-01-09 | 09:17

ik zou zeggen stuur die bontkraagjes daar maar naar toe, kunnen ze daar hun ongenoegen uiten. nee hoor, ze hebben geen wapens nodig, ze kunnen veel slopen met hun handjes.

schutkeetje | 09-01-09 | 09:16

Wat een stelletje meelopers zijn jullie toch, medereaguurders. Ongelooflijk. Zijn jullie nou echt zo ongenuanceerd of alleen maar slecht geinformeerd?

SimpelZat | 09-01-09 | 09:15

el mero mero | 09-01-09 | 09:06
Oei, nu ontketen je weer een 'PC-is-beter-dan-Mac-discussie'...

Kartoffels | 09-01-09 | 09:15

Sinds wanneer bepaalt de VN dat een soeverein land zichzelf niet mag verdedigen tegen jarenlange raketaanvallen van terroristen? Ga nog maar lekker even door Israel, jullie kunnen het!

The Green*Machine | 09-01-09 | 09:14

En die prutsers van Hamas hebben nog steeds maar een IDF kruisje achter hun naam staan. Hoe incompetent kun je zijn?

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:14

Borring ... doe mij maar meer van luca prins:)

BigShit | 09-01-09 | 09:13

I love the smell of napalm in the morning. You know, one time we had a hill bombed, for 12 hours. When it was all over, I walked up. We didn't find one of 'em, not one stinkin' dink body. The smell, you know that gasoline smell, the whole hill. Smelled like... victory. Someday this war's gonna end..

Vond dit Apocalypse Now (Redux) quoteje wel van toepassing hier :P

ProTaylorisme | 09-01-09 | 09:12

Trots op Israël!

En nu is het genoeg! | 09-01-09 | 09:12

mick jagger | 09-01-09 | 09:09
Neen Mick, resoluties zijn van de RvdJ. Israel heeft zich zelf opgericht, waarvoor geen resolutie nodig was. Even vechten en je hebt een land, zoiets.

Bixier | 09-01-09 | 09:11

En nu hopen dat Hamas doorkrijgt dat het op een doodlopende weg zit...

JeGrootmoeder | 09-01-09 | 09:11

De VN is inderdaad meer iets voor huisvrouwen en homo's. Ze moeten hierboven trouwens niet te lange "peukie doen" maar ff doorpakken vandaag. Dat getreuzel vind ik maar niks, de stal moest schoon, en dan moet ie schoon ook. Je doet het goed of je doet het niet. Die 3 uur midddagpauze zijn ook nergens voor nodig, ik heb ook maar een half uur. Vandaag verwachten we resultaat!

K.Ontgat | 09-01-09 | 09:11

en waar is je wapen soldaat, dat wordt drie dagen zwaar

SchlaffeWaffetheGoth | 09-01-09 | 09:10

Just another day at the office...

Biersmurf | 09-01-09 | 09:09

hmmm, rutger is naar de kapper gegaan en heeft zich geschoren. *nog eens in ogen wrijft*

daskapitalist | 09-01-09 | 09:09

HELM OP!!

SchlaffeWaffetheGoth | 09-01-09 | 09:09

Israel bestaat eigenlijk niet.
Ze lappen alle VN resoluties aan hun laars, en dus ook de resolutie van hun vestiging als staat in 1948.

mick jagger | 09-01-09 | 09:09

Trouwens. Die meest rechtse; is dat nou Huntelaar? Tijdens de winterstop hier een beetje knallen?

mauzzer80 | 09-01-09 | 09:08

Zolang de raketten (lees: veredeld vuurwerk) neerkomen op Israel zal Israel door gaan met het offensief. Aangezien de Hamas (en misschien later die andere teletubbies; de Hezbollah) de vastberadenheid van een uitgehongerd wild dier heeft, duurt dit offensief tot dat heel Gaza plat is. Dat wil zeggen (ik zit in de bouwbussiness): dan is Gaza bouwrijp gemaakt en zijn de meeste inwoners deaudt. Dan kan Israel aan een expansie beginnen. O.i.d.

mauzzer80 | 09-01-09 | 09:07

Ook morguh, wat doe je trouwens met een hijskraan in de woestijn?

Bixier | 09-01-09 | 09:07

Oei, roken op de werkplek... mag dat eigenlijk wel?

John McClane | 09-01-09 | 09:07

@Joris
Die teller doet raar in Firefox op de Mac, het hele scherm springt op zwart, tot je omlaag scrolt, dan zie je het eerste topic, maar de heading van Geenstijl zelf is weg.

el mero mero | 09-01-09 | 09:06

Zelfs tijdens de 3 uur durende gevechtspauze blijft Hamas doorvechten. Wat een volk is het ook. Operatie zou van mij Clean Sweep mogen heten.

liggend_streepje | 09-01-09 | 09:06

Zouden de Hamas-strijders al gestopt zijn met roken?

Kartoffels | 09-01-09 | 09:05

Straks om 11.00 uur op het Binnenhof. Hoop dat het een mooie demonstratie zal zijn!

AaItje | 09-01-09 | 09:04

Even de APC luchten. Dat gaat stinken hoor, na een nachtje bombarderen.

Nee dus! | 09-01-09 | 09:04

Zolang Utrechtse bontkraagjes stuitende steun geven aan medezandnegerende theedoeken, zeg ik tegen Israel: Steek er nog een op! Terug naar de Middeleeuwen met die zandbak.

Nee dus! | 09-01-09 | 09:02

All right boys, give 'em hell!

wilmeister | 09-01-09 | 09:02

Die kerel daar rechts, ziet hij niet wat te normaal uit om in die zandbak te moeten vertoeven?

Knospe | 09-01-09 | 09:02

Roken is dodelijk

illuvatar | 09-01-09 | 09:02

Israël ziet de VN als een soort RvdJ? En gelijk hebben ze!

F. von Zeikhoven | 09-01-09 | 09:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl