Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Grijs I zegt: homo's genezen KAN

plastergay.pngJa, dat was leuk hè. Onze minister van homozaken op een boot tijdens de jaarlijkse Gay Pride. Wat een voortrekkersrol heeft de man toch en wat een statement naar alle homohaters in Nederland. Je zou bijna vergeten dat het hier een minister van het gristenkabinet Grijs I betreft. Bijna dan. Want naar nu blijkt staat de deur van Ronald's vrolijk versierde werkkamer ook wagenwijd open voor zichzelf 'homo organisatie' noemende christenclubs die door God zijn gestuurd om de boel hier op aarde een beetje in de gaten te houden. Deze organisaties krijgen zelfs duizenden euro's subsidie van de minister. Het gaat om Refo Anders (84.000 euro staatssteun) en Onze Weg (50.000 euro staatssteun). Refo Anders is van mening dat een homo best mag fantaseren over kontseks, maar het niet mag doen. Ook een relatie is uit-den-boze volgens deze club, die zegt 'praktisatie' nou eenmaal keihard af te wijzen. Oftewel: opkroppen en je bek houden, zoals gebruikelijk in christelijke kring. Onze Weg is het hier volledig mee eens, want 'homorelaties raken toch vaak in de knoop'. Eigenlijk is dat celibataire gedoe dus gewoon een praktische oplossing voor al het relatieleed! Maar dat is nog niet alles. Beide clubs hangen ook het idee aan dat het mogelijk is van je zondige gevoelens te genezen. Heeft alles te maken met ‘je gedragspatronen veranderen’. Een weekendje in een van de buitenwereld afgesloten kamp en je komt er als een herboren hetero uit, in Amerika is dit fenomeen al langer bekend. En hé, dan zoek je toch gewoon een leuk jongensachtig meisje om je celibataire leven vaarwel mee te zeggen! Plasterk vindt het een prima idee.

Reaguursels

Inloggen

Klaas Yde Haarsma is denk ik niet echt de Klaas Yde Haarsma die wij denken dat hij is... pffff lastig hoor, figuur...

Goeie Tijden | 23-11-08 | 21:11

Ik kan er nog geen speld in hebben....

laardepul | 23-11-08 | 12:15

-weggejorist-

Connie | 23-11-08 | 07:37

die
plasterk,
daar
hoor
je
steeds
minder
van

colonnecinco | 22-11-08 | 18:39

lol@rotorkotor | 22-11-08 | 15:21
Multatuli
was
een
pseudoniem
lafbekje

tipo | 22-11-08 | 17:21

Klaas Yde Haarsma | 22-11-08 | 04:20
U komt hier alleen om ons te vertellen dat het verwerpelijk is om je niet met naam en toenaam te uiten? U schaart zich onder het leger van fatsoensrakkers, aangevoerd door figuren als Jeauleau en Nadorst, die vinden dat dit als een laffe daad gekenschetst moet worden? Fijn, dat weten we dan.
'Gebruik je vrijheid' zegt u, met een hele grote mond. Een hele grote mond, want wat u zegt, vanuit een veilige positie, is dat al diegenen die onder pseuoniem van hun vrijheid gebruik maken niet deugen. Gregorius Nekschot deugt niet zegt u, en Ernst Hirsch Ballin, de fatsoensrakker die er geen probleem mee heeft om onder eigen naam de anonimiteit van Nekschot op het spel te zetten maakt volgens u dus op een acceptabeler manier gebruik van zijn vrijheid?
U geeft er blijk van met twee maten te meten, maar u heeft denk ik te weinig inzicht om dit te doorzien, te weinig intelligentie om te snappen dat door de tijden heen en over situaties heen mensen op onderscheiden wijze gebruik maken van hun vrijheden, soms uit vrije keuze, soms door de omstandigheden gedwonge, soms door anderen afgewongen.
Hier een klein voorbeeldje dat u wellicht aan zal spreken:
www.elsevier.nl/web/10194139/Nieuws/We...
En hier een meer recent voorbeeld:
www.journalism.fcj.hvu.nl/index.php?id...
Voorts waag ik te veronderstellen dat u er impliciet van uitgaat dat de reaguurders zich op geen enkel andere wijze uiten, of om het in uw terminologie uit te drukken, op geen enkele andere wijze getuigenis afleggen. Dat hoeft in het geheel niet het geval te zijn. Integendeel zou ik haast zeggen. De moderne technologie heeft het mogelijk gemaakt dat veel meer lieden dan voorheen zich het recht toe kunnen eigenen, het voorrecht kunnen genieten om óók mét masker aan het openbare debat mee te doen, een voorrecht dat voordien enkel was voorbehouden aan de elite die het zich kon veroorloven zich via het gedrukte woord tot de ander te richten. En deze lieden hebben er letterlijk schijt aan dat sommigen dit blijven karakteriseren als een laffe houding, gewoon omdat zij weten dat lafheid niet simpelweg samenvalt met anonimiteit en daar zelfs tegengesteld aan kan zijn.
Iemand die openlijk lid van de NSB was en er geen probleem mee had om onder eigen naam en op basis van de expliciet gemaakte normen en waarden van de eigen politieke partij ondergedoken joden verraadde kan als laf beoordeeld worden, terwijl verzettstrijders die in de volledige anonimiteit hun verzetwerk deden niet altijd het predikaat laf krijgen toebedeeld.
Nu wil ik niet beweren dat u een NSB'er bent, en de anonieme reaguurders verzetshelden zijn, maar wat ik wel beweer is dat het erg goedkoop is en enigszins verdacht wanneer vanuit veilige, geaccepteerde moraal, vanuit een door de machtsverhoudingen ongevaarlijke positie wordt afgegeven op anonimiteit als zodanig.
Natuurlijk, er wordt hier ook door menig reaguurder behoorlijk laf geschreeuwd en gescholden, maar dat nemen wij op de koop toe, en zonder morren. Wij weten dat fatsoensrakkers als u deze vrijplaats graag willen afrekenen op enkel die ongenuanceerde uitingen, maar daar hebben wij wederom schijt aan.
Want wij weten dat lafheid van alle tijden is, en van alle geledingen, en dat de meest laffe daden vaak de daden zijn die vanuit veilige posities, vanuit overmachtsposities worden gedaan. Wij weten dat de lafste honden diegenen zijn die pas hun mond open durven te doen, en dat maar al te graag doen, als ze zich gedekt voelen door een moraal die door velen wordt gesteund, een moraal die poliitieke macht heeft gecreëerd, een moraal die zich kan beroepen op een Heilig Boek dat absolute waarheden verkondigt.
Jan Peter Balkenende had het gore lef om als minister-president het Catshuis te misbruiken om de wereld te vertellen dat je zonder geloof niet kunt functioneren. Dat durfde hij enkel omdat hij zich gedekt wist door zijn positie. Verplaats diezelfde Jan Peter Balkenende naar China en vraag hem om luidkeels te herhalen wat hij gezegd heeft en hij zal knikkende knietjes krijgen, en die zelfgenoegzame grijns op zijn gezicht zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.
U vindt maar dat wij laf zijn, daar hebben wij geen moeite mee. Wij weten welke strijd hier gevoerd wordt, en wij weten drommels goed vanuit welke comfortabele positie u uw uitspraken doet. Wij wensen u al het beste toe voor uw verdere carrière en hopen u, hier of in een ander strijdperk, opnieuw als vijand te mogen begroeten.

Schoorsteenveger | 22-11-08 | 15:49

de
thee
is
op

loesje.

rotorkotor | 22-11-08 | 15:21

@Klaas Yde Haarsma | 22-11-08 | 04:20
Wat voor de een een analyse is, kan voor de ander een belediging betekenen. En degene die zich beledigd voelt zal helaas niet altijd het onderscheid kunnen maken tussen een persoon als mens en de gedachtenwereld van die persoon.
.
Daarnaast is het wel eens lekker om onderbuikgevoelens te kunnen beredeneren, zonder gene en zelfcensuur.
.
Vandaar dat die pseudoniemen zo handig en nuttig zijn. En vaak nog grappig ook.

tipo | 22-11-08 | 12:08

@Klaas Yde Haarsma | 22-11-08 | 04:20
En dan net als Van Gogh of of Fortuin vermoord worden? Of net Wilders en Ayaan moeten onderduiken? Of net als Gregorius Nekschot gearresteerd worden?
.
Daar heb ik geen zin an. En tipo is inderdaad een mooie naam, dank je. Klaas is ook een mooie naam, maar het maakt me eigenlijk niet uit wie je bent, maar wat je hier zegt. Dat is veel belangrijker.

tipo | 22-11-08 | 11:53

Nou nou. Doe es niet zo ongezelligjes. Klaas, je hebt natuurlijk wel een punt, maar het hangt wel samen met wat voor soort werk je doet. In sommige banen maakt het niet veel uit, en zullen de gevolgen hooguit zijn dat de meneer waar je voor werkt af en toe zijn wenkbrauw optrekt als je weer wat geks hebt gezegd (volgens hem). T punt is vooral dat niet iedereen over een dergelijk relativerings vermogen beschikt. Religie is een redelijk vaste voorspeller van die afwezigheid.
-
Als ik zelf een bedrijf zou hebben, en iemand zou aan alles voldoen maar wel Moslim of Christen zijn, zou dat mij niets uit maken, andersom gebeurd dat wel. Ik heb nog nooit een Nederlandse zaterdaghulp in een shoarmatent zien staan en er zijn diverse grote bedrijven die toch wel echt bekend staan als 'Christelijke bolwerkjes'. In steden als Staphorst hoef je als ongelovige ook niet teveel te verwachten van je leven. Wat ik bedoel is dat dat gevoel van superioriteit ook behoorlijk discriminant is. Zij hebben vrijheid van godsdienst, vrijheid voor dit, vrijheid voor dat, en de vrijheden van anderen, moeten steeds verder worden ingeperkt. Ik zie het gewoon als een groep die, net als de meeste groepen overigens d.m.v. good guy thema meer macht probeert te verwerven om zichzelf meer kansen te gunnen en hun eigen leefvoorkeuren dwingend te maken voor anderen. En dat vind ik een heel naar fenomeen.
-
Los daarvan, ik heb totaal niets tegen gelovige mensen als individu - en er zijn er zelfs die ik echt bijzonder waardeer. Maar het gaat mij om het georganiseerde ervan.

Ohja | 22-11-08 | 10:08

necrosis | 21-11-08 | 21:09
Jawel, zoiets heet een psychiatrische inrichting. Stalin paste dit al in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw toe. Een van de waarlijk goede inzichten van deze tiran! En zo te lezen écht een goede therapie voor arrogante lul Klaas Yde(l).

Aktivist | 22-11-08 | 09:01

hammerbrain zegt: Gelovigen genezen KAN

hammerbrain | 22-11-08 | 07:34

De vrijheid om voor je eigen woord uit te komen "tipo"? Mooie naam. Gebruik je vrijheid. Hecht er waarde aan en gebruik lekker je eigen naam.

Klaas Yde Haarsma | 22-11-08 | 04:20

@Klaas Yde Haarsma
Voor elk woord hier
is iemand afgeslacht.
Vergeet dat niet.
Vrijheid heet dat.

tipo | 22-11-08 | 02:49

@Klaas Yde Haarsma
Welkom in de vrije wereld.
Je begint hier met een achterstand.
Lees.
lees nogemaals.
en twijfel.

tipo | 22-11-08 | 02:46

Zijn er ook cursussen om religieuzen te "ontreligieuzen"?
Een heropvoedkamp voor grefo's, moslims, hindoes, amish, ........
Verplicht lezen uit "the origine of species", etc

necrosis | 21-11-08 | 21:09

Ik vind ook dat alle homo's potten moeten neuken. Jongensachtiger vind je ze niet

LoopseTeef | 21-11-08 | 20:07

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 18:57
Je een beetje aanpassen, al is het maar een heel klein beetje, aan de mores van andersdenkenden, ja, dat is je onmogelijk natuurlijk. Wat jij als normaal ziet, als fatsoenlijk, als waar, als sturend, als allesbepalend, dat wil je overal aantreffen waar je je mond opendoet. En je wilt geen tegenstand, want God is gebod. Dan ben je op deze vrijplaats niet een béétje verkeerd, nee dan ben je erg verdwaald van waar God je brengen wil, knul. Hier heeft Satan evenveel ruimte als God. Crossroads! Hier is een echt kruispunt. Voorzichtig met oversteken, knul.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 19:58

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 18:57

Ik heb heel goede redenen om niet onder mijn eigen naam te reaguren, valsche gristenhond. En dat is mede de schuld van jouw politieke partij.
Hoovaardij is overigens een van de hoofdzonden, halve tamme.
Voor jij een ander de maat gaat nemen: practice what you preach.
En stop met dit land kapot maken. De kruik gaat niet zo heel lang meer te water.

bottehond | 21-11-08 | 19:28

Heb er geen enkel probleem mee dat jij dit vind. Vind het alleen jammer dat je dat onder de naam "bottehond" doet. Maar misschien zit ik op deze site een beetje verkeerd om daar op een normale manier op in te gaan. Gegroet!

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 18:57

De gristenjunta levert heaumeausensuelen sowieso al uit aan de straatjihadis, dus niemand hoeft verbaasd te zijn dat ze hun achterlijkheid ook willen verspreiden via dit soort sektarische randmongolen.

Gristenhunden zijn een pestilentie die de maatschappij ontwrichten.

bottehond | 21-11-08 | 18:52

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 17:12

Hey, een adept van de staats- en relifascisten van het CDA.

//Heil HirSSch\\

* klak! *

bottehond | 21-11-08 | 18:50

@Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 17:12
Als jij dezelfde Klaas Yde Haarsma ben van het CDJA heb je nogal makkelijk praten. die abjectieve ideeen van jouw clubje zijn namelijk grondwettelijk beschermd onder het vrijheid van geloofs-artikel.

Owee als iemand je daar op afrekent en je niet aanneemt... Dan gelijk hard gillen: discriminatie!

breiz | 21-11-08 | 17:25

Kan me daar wel in vinden Ohja. Denk ook dat velen niet aan zouden worden genomen als ze hier niet anoniem hadden gereageerd. Als een werkgever mij niet aan zou willen nemen omdat mijn mening hem niet aanstaat dandoet 'ie dat maar niet

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 17:12

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:54
Doe maar even je mail adres geven dan. Kijk, ik zeg helemaal geen onaardige dingen vind ik zelf, dus ik schaam me nergens voor, maar je naam op internet zetten kan ook andere gevolgen hebben. Een werkgever met een bepaalde politieke voorkeur, kan bijvoorbeeld denken (mogelijk heel onterecht) dat jij niet in het team past, omdat jij een andere politieke voorkeur hebt. Om maar een simpel voorbeeld te noemen. Mensen trekken vaak heel vergaande conclusies uit een mening die in feite maar een heel klein onderdeel van jou als persoon en misschien helemaal geen onderdeel van jou als werknemer is of hoeft te zijn.
-
Dat mensen niet met naam en achternaam online staan hoeft dus niet meteen op lafbekkerij te duiden, want de dingen die ik hier zeg, zou ik in een café ook zeggen, maar de dingen die ik in een café ook zeg, zou ik niet in een sollicitatiegesprek zeggen. Snap je de nuance? Lafbekkerij is dus wat kort door de bocht. Maar ik wil je best wel een mailtje sturen hoor. Om het wat persoonlijker te maken, als je dat prettiger vind, ik ben een 20er, vrouw met een vaste relatie, blond, ik studeer recht, ben politiek een er-nog-niet-uitje (soms links, soms rechts) en mijn lievelingskleur is blauw. Ik hou van wandelen met de honden, lezen, weekendjes weg gaan en van naar concerten gaan. Zo. Kennen we elkaar toch een beetje he. Voelt dat beter? :-)

Ohja | 21-11-08 | 16:35

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:19
Inderdaad, lekker makkelijk. Nu nog wel. Als het aan de Gggggrrrristenhonden ligt komt daar snel een eind aan. Artikel 137 is zodanig aangepast dat groepen zich indirect beledigd mogen voelen als je hun verzinsel 'beledigt'. Die Hirsch Ballin heeft vandaag weer een pionnetje naar voren geschoven in het fatsoensschaakspel dat de religieuzen spelen: “... Religie en de samenleving zijn niet twee gescheiden werelden. Ze zijn onlosmakelijk verbonden, vervlochten, vermengd...”.
Lekker makkelijk, je beroepen op een religie en je eigen moraal als onaantastbare waarheid stellen boven en buiten de moraal van de niet-religieuzen.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 16:00

Is goed ohja. Stel je eens voor.

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:54

@Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:19
Burgers de mond snoeren. Cartoonisten oppakken. Religie onlosmakelijk met de samenleving achten. Religie boven alle kritiek verheffen. Religie niet in verband brengen met geweld tegen homo's. Religie als voorwaarde zien om te functioneren.
.
Je verschuilen achter een boek en Ernst Hirsch Ballin's Arrestatie Teams.
.
Lekker makkelijk.

tipo | 21-11-08 | 15:35

Absolutisme | 21-11-08 | 15:26
Je kunt elk moment van de dag weer een God creëren, maar God is al lang geleden kapotgedacht, dus elke nieuwe God of elke gerevitaliseerde oude God is eenzelfde lot beschoren: die is al kapotgedacht voordat hij zijn positie kan innemen.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 15:33

@Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:19
Ik wil ook wel een kopje koffie met je drinken hoor, neem ik gelijk mijn handtasje mee...

Maar weet je wat makkelijk is, andere mensen het leven zuur maken met wetjes en soepsidieslurpende verenigingetjes, omdat ergens in een boekje staat dat iets niet mag. En vervolgens blij gaan zitten kijken dat je iets goed doet in de naam van je (jonge)heer. Ondertussen heb je er zelf het minste last van.

breiz | 21-11-08 | 15:31

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 15:20 .. dood???? neeeeeeeeeeeeeee. Maar swa ik wilde ook alleen maar in hem geloven zodat ie dat nekschot kon krijgen. Dat begrijp je wel natuurlijk.

Absolutisme | 21-11-08 | 15:26

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:19
Moet ik me even voorstellen dan? Kopje thee bij mij doen?

Ohja | 21-11-08 | 15:22

spanarchist | 21-11-08 | 13:45 Eh nee. Neem ik mensen eens wel serieus... ;-)

Ohja | 21-11-08 | 15:21

Absolutisme | 21-11-08 | 15:11
Dat hoeft echt niet. Die is al lang dood, alleen weten de gelovigen dat nog niet.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 15:20

Anoniem teksten uitkramen op geen stijl. Lekker makkelijk.

Klaas Yde Haarsma | 21-11-08 | 15:19

Wordt tijd voor een nekschot voor god mij dunkt!

Absolutisme | 21-11-08 | 15:11

@kommabijmebinnen | 21-11-08 | 14:59

Inmiddels hebben de religieuzen onderdehand een stille staatsgreep gepleegd. Dit land was al een tijdje eng aan het worden. Ondertussen is het behoorlijk achterlijk geworden.

breiz | 21-11-08 | 15:08

Lol, voorpost protesteert met borden tegen drugs voor de camera's van RTL-7.
Waar blijft AFA als je ze nodig hebt?
Liggen zeker nog te meuren in hun kraakhol..

koen_c_s | 21-11-08 | 15:08

@jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
HAHAhahahahHAAHAhahAHA!

kleurling | 21-11-08 | 14:59

Plasterk is hierdoor dus even ongeloofwaardig gebleken als zijn grefo-collegae! Wat een drama is de politiek zo langzamerhand, dit land wordt bestuurd door leugenaars, criminelen en geloofsgestoorden. En de burgers.... zij doen niets? In elk zichzelf respecterende natie zou dit soort nieuws tot de meest vreselijke staatsgreep hebben geleid waarbij de oud-dictators tenminste via de rechter om verantwoording zou worden gevraagd.

kommabijmebinnen | 21-11-08 | 14:59

@widtvoet ® | 21-11-08 | 14:25
Om aan te tonen dat vrouwen en politiek een slechte combinatie is, heeft de CU zelfs Hibbeldribbel aangesteld als Staatssecretaresse. Om ons allen van hun gelijk te overtuigen...

tipo | 21-11-08 | 14:45

Wat serieuzer dan @mijzelf hierboven. Ik denk dat homo's er goed aan doen om een paar raketwerpers en zo aan te schaffen, teneinde zich op het moment dat de funda's en de conservatieven te bedreigend worden zich te verdedigen.
Er kan nog iets van de Taliban worden geleerd.
Ik roep homo's op om een militante homo te worden, i.p.v, een keukenhomo (vrij na Macolm X).

Satan Loves You Too | 21-11-08 | 14:26

het is gewoon triest als je door je opvoeding en geloofsovertuiging jezelf niet mag zien zoals je bent. Het zou zo veel mooier zijn als iedereen bij hun eigen gevoel kon komen en niet bang hoefde te zijn voor zichzelf omdat anderen het afkeuren.

nog een lange weg te gaan...

vlamm | 21-11-08 | 14:25

@Doorgaans Nooit 14:22

Kan wel geyler zijn maar wijven dienen binnen Grefokringen sowieso hun bek te houden! Daar zijn zelfs de godvrezende handtasjes het volledig over eens...

widtvoet ® | 21-11-08 | 14:25

Is het nou niet gewoon geyler om het over lesbienes te hebben?
Van dat gepijpzeik over bruinrijders lopen de zakkers m'n reet uit.

Doorgaans Nooit | 21-11-08 | 14:22

@jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
Jongen, wat ben je kinderlijk onnozel.
Jij wordt niet 'gered', je hebt geen ziel en er is geen hemel, en ook geen hel.
Ik ben inderdaad een atheist, en geloof dus niet in een schepper of een scheppende macht in welke vorm dan ook.
God, zoals jij die ziet, is bovendien een dictator en een sado masochist.
Zoals Dawkins zegt: de Paus en ik verschillen niet zoveel; we hebben allebei ontelbare goden (Zeus, Wodan, Allah) als fictie verklaard. Ik alleen eentje meer. Val evenwel niet van je geloof af, want je schopt de stokken toch ook niet onder een invalide vandaan, maar om nu valide mensen tot het gebruiken van stokken te verplichten gaat veel te ver.

Satan Loves You Too | 21-11-08 | 14:15

Het CDA | 21-11-08 | 13:33
Dat zeg je heel goed. Het morele standpunt is waar het deze lui om gaat, en ze zoeken dan argumenten om de wereld wijs te maken dat het allemaal best kan.
Conversion Therapy is een hoogst omstreden tak van sport. Onze Weg baseert zich, zoals zo veel clubjes in dat internationale netwerk van godsdienstwaanzinnigen, op de 'bevindingen' van ene Robert Spitzer.
en.wikipedia.org/wiki/Robert_Spitzer_(...)
Die bevindingen zijn doeltreffend onderuit gehaald door vakgenoten:
en.wikipedia.org/wiki/Conversion_thera...

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 13:54

@spanarchist | 21-11-08 | 13:45
En daar zal vooral de cateringsbranche en de kantorenmarkt in vooroorlogse herenhuizen de dupe van worden.

tipo | 21-11-08 | 13:52

@jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39

Die heer van jou was ook niet mis met z'n 12 vaste vrienden.

verfsmijter | 21-11-08 | 13:50

Ohja | 21-11-08 | 13:18
Was de ironie niet duidelijk?
Vermoedelijk zou pakweg 90% van alle stichtingen en zelfbenoemde belangenorgansaties bonnen de korste tijd verdwijnen als de susbsidie stopgezet zou worden.

spanarchist | 21-11-08 | 13:45

widtvoet ® | 21-11-08 | 13:22
Lol, ja, juist dat soort stichtingen maken vaak onwijs veel gebruik van externe bureau's inderdaad (net als de overheid, trouwens).

Ohja | 21-11-08 | 13:42

De fout die dergelijke christelijke figuren maken, is niet dat ze denken homoseksualiteit te kunnen genezen, maar dat ze homoseksualiteit denken te moeten genezen.

Het CDA | 21-11-08 | 13:33

jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
Hallo :).
Wat jij geloof noemt, noem ik een geestelijke beperking. Het idee dat een almachtige de mensheid heeft geschapen, en deze vervolgens wijsheid, een eigen wil en denkvermogen heeft geschonken, om vervolgens alledrie te laten varen ten goede van het geloof in Hem, is kul. Ik vind het prima als u uw leven en uw levensovertuiging op een sprookjesboek wil bouwen (anders vergaat de wereld?), zou u het dan prima willen vinden als ik en de rest van de beschaafde wereld dat niet doe?

Tobus | 21-11-08 | 13:23

@Ohja 13:18

Kijk en had je ze voor dit advies nu gewoon voor 10k gefaktureerd hadden ze verder nog maar 74k hoeven verantwoorden.

widtvoet ® | 21-11-08 | 13:22

@DubbelzouteSalmiak | 21-11-08 | 13:05
Religie problematiseert menselijk gedrag. Zie religie als een gruwelijk (mooi) verhalenboek uit de geschiedenis, waar we ooit in geloofden, maar wat nu niet al te snugger is door voortschreidend inzicht. Dan is menselijk gedrag ook geen probleem meer.
.
Daarnaast: Ben jij het vleesgeworden Woord, dat je je beledigd voelt als jouw religie in twijfel wordt getrokken? Scheidt je (aangeleerde) gedachten eens van je ego, zou ik zeggen.

tipo | 21-11-08 | 13:20

spanarchist | 21-11-08 | 13:10 Niet eens. Heb wel eens grotere forum meets georganiseerd en dat heeft echt amper geld gekost. Een zaaltje huren is niet nodig als er ook maar 1 van de vele personen een schuurtje of ruimte over heeft. Catering is onzin, je kan zelf ook broodjes smeren. Informatie avonden, tsja, ik vraag me af wat het nut daarvan is, maar als je die perse wilt houden en er komen meer van 2 mensen dan kun je dat eventueel ook wel bij iemand die een beetje ruimte over heeft doen, neem ik aan.
-
Of je kunt met diverse stichtingen samen 1 gebouw kopen (time share!). Folders zijn al helemaal onzin over dit soort dingen. Mensen die gericht naar een organisatie als de hunne willen zoeken weten google echt wel te vinden, en folders uitdelen op straat, nou ik denk dat 1 op de 50 mensen die zo'n ding van je aanpakt het ook leest, en dat 1 op de 200 er misschien ook nog wat mee doet. Duur en niet effectief en ook nog milieuonvriendelijk met al dat zinloze papier.
-
Het gaat hier sowieso om een luxe stichting he? Dan werk je maar met de middelen die je hebt of zelf kunt genereren. DAT is idealisme. Je hand op houden is wel erg makkelijk.

Ohja | 21-11-08 | 13:18

Ohja | 21-11-08 | 13:07
Website, folders, informatieavondje, zaaltje huren, catering. Niet zo klein denken, met een beetje creativiteit is dit geld er zo doorheen.

spanarchist | 21-11-08 | 13:10

jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
Wil je nou de discussie aan met de duivel of ben je zo'n laffe lul die hier alleen maar een vreselijk stinkende gristenhondedrol komt draaien? Typische houding, nooit echt een gesprek aan willen gaan, alleen maar lopen te zwaaien met die Bijbel.
In het aandoenlijke antwoord van dit meisje op dat weerzinwekkende tot kotsen uitnodigende filmpje van jou zit méér levenswijsheid, méér compassie met de medemens dan in één schaamhaar van jou.
nl.youtube.com/watch?v=o-V6pGTV36A&...

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 13:10

Ff natellen:
Paar kannen koffie 2 euro
Cake 2 euro
Uitnodigingen, je kan bellen of mailen, net als normale mensen en voor de paar mensen die geen telefoon én geen mail hebben (huh...) koop een paar postzegels en doe die paar bejaarden dan een briefje (max. 10 euro totaal)
Thema dag, bellen, doe American style (iedereen maakt wat lekkers), en hetzelfde met de info, iedereen die komt verteld een verhaaltje (graties!) kan je bij iemand thuis doen, zijn allemaal refo's dus die hebben echt wel ergens een schuur over
Ok. ik kom op max een euro of 25.... wat gebeurd er dan met de overige 84.075?

Ohja | 21-11-08 | 13:07

voor alle duidelijkheid gebruik ik enkele veelgebruikte termen: 'praktizerend homo'; 'praktizerend christen'; 'matig actief reaguurder op GS'; 'protestant'.

Leuk als de redactie bij monde van Mutsaert een punt wil scoren, maar doe het dan wel goed, en braak geen totale onzin uit, om het dommere echalon onder de reaguurders weer eens lekker van leer te kunnen laten trekken. Tegendraads en ongenuanceerd zijn, kun je alleen maar als je de onderhavige materie hebt begrepen en er de feitelijke inhoudelijkheid van kent en begrepen hebt. Als ik nu de docent was en jij Mutsaerts de leerling, dan stond er in vet rood een dikke onvoldoende op je ingeleverde vodje. En waarschijnlijk nog een boze kreet dik onderstreept: "Als je te lui bent om je huiswerk te doen, lever dan helemaal niets in. Dat bespaart me de moeite van het nakijken." De feitelijke inhoud van je artikeltje rammelt zodanig dat het nu geen artikel is maar domweg een belediging van een grote groep mensen. Misschien kun je beter bij Spits gaan werken, en daar de filemmeldingen van de vorige dag opsommen op pagina 3, kolom 1. Die hoef je namelijk alleen maar te copy-paste doen.

DubbelzouteSalmiak | 21-11-08 | 13:05

Btw, achter subsidie voor wat voor stichting dan ook sta ik sowieso niet mocht het nu lijken of ik daar ook voor op kom. Ik ben van mening dat als je wat wilt doen voor een ander je daar geen geldslurpende stichting voor nodig hebt. Je kunt m.i. prima koffie en thee bijeenkomsten organiseren zonder dat iemand daar geld in hoeft te steken vanuit de overheid. Heb al zo veel van dat soort informele zelf georganiseerde meets meegemaakt. Waar gaat dat geld eigenlijk allemaal aan op vraag ik me af... als ze alleen dingen doen, die andere mensen gratis of van een paar euries kunnen doen.

Ohja | 21-11-08 | 12:54

@jezusismijnredder... Jij vertegenwoordigt nou precies wat de grootste bedreiging is in dit land.
Mensen met een geestelijke beperking (gelovigen) die hun wil opleggen aan de rest van het land.

breiz | 21-11-08 | 12:51

jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
Dus volgens jouw boek, heeft jouw god dat allemaal gedaan. Wat zeur je dan, dan is het verder toch allemaal goed?

Dat jij in die onzichtbare wenst te geloven en ook nog eens wenst te geloven dat ie een best wel dik en warrig boekje heeft geschreven is overigens jouw probleem. Geen idee of dat te genezen is, maar zolang je er anderen geen kwaad mee doet, moet je het lekker zelf weten.

Achterdocht | 21-11-08 | 12:51


jezusismijnredder
De verlosser die op een roze wolk zit het is een heaumeau.

bijtieakumaai | 21-11-08 | 12:51

Ze zeggen zelf dat ze dat helemaal niet doen:

Dagblad de Pers noemt in een artikel RefoAnders als een homo"genezer"
Ondanks dat RefoAnders in zijn visie dokument geschreven heeft dat zij sceptisch staan tegenover verander therapie meent De Pers het beter te weten en plaatsen zij RefoAnders onder de homogenezers.

Stichting RefoAnders betreurt deze "laag bij de grondse" manier van journalistiek bedrijven, temeer daar de betreffende journalist(Koen Verhulst) een genuanceerd verhaal gehoord heeft waar hij totaal aan voorbij gaat
zelfs nadat hij gewezen was op feitelijke onjuistheden in zijn verhaal, ja zelfs het foutief gebruik van de naam van RefoAnders drong niet tot hem door bij de correcties die hij van ons kreeg.
Hiermee heeft Koen Verhulst van dagblad De Pers blijkbaar willen aantonen dat hij een journalist is die alleen zijn vooringenomen beeld vertolkt en doofstom is voor de werkelijkheid en het verhaal van zijn bronnen.
(Bron: site refo anders).
-
Los daarvan vind ik dat homo's lekker gewoon homo moeten zijn. Ik moet er niet aan denken dat mijn eigen vriend een stiekeme homo zou zijn. Lekker leuk ook voor de vrouwen die er mee moeten samenleven. Lijkt me dat je daar ook best gefrustreerd van raakt als vrouw-van-homo zijnde. Maar ok, het is wel zo netjes om eerst je bronnen te tsjekken voor je dingen over mensen gaat beweren.

Ohja | 21-11-08 | 12:50

Homo zijn is geen ziekte maar evolutionair bepaald.
Een echte Homo zal daarom altijd een Homo blijven, daar is niets aan te doen.
Overigens is het woord ,,Homo,, totaal verkeerd om die bepaalde bevolkingsgroep mee aan te duiden. ,,Mono,, zou een betere benaming zijn omdat ,, Homo,, in feite ,,mens,, betekend. Iedereen is dus een ,,Homo. Ook vrouwen.
Als je het woord ,,Mono,, zou gebruiken is gelijk duidelijk dat deze ,,Homo`s (mensen)
een eenzijdige sexuele belangstelling hebben. Monohomo kan ook.

Dostranamus | 21-11-08 | 12:47

jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
Vind jij dat een Gristen het recht heeft zijn eigen moraal op te leggen aan mensen die geen Gristen zijn? Met andere woorden, tot hoe ver reikt volgens jou de arm van jouw God?

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 12:46

@jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39
Alsof de openslijting van de rode zee door Mozes en het wandelingetje over water van Jezus niet tegennatuurlijk was. Of zijn dat ook homo's?

tipo | 21-11-08 | 12:43

praktiseren van homoseksualiteit is verkeerd. romeinen 1 vers 24 Daarom heeft God hen in hun lage begeerten uitgeleverd aan zedeloosheid, waarmee ze hun lichaam onteren. 25 Ze hebben de waarheid over God ingewisseld voor de leugen; ze vereren en aanbidden het geschapene in plaats van de schepper, die moet worden geprezen tot in eeuwigheid. Amen. Daarom heeft God hen uitgeleverd aan onterende verlangens. De vrouwen hebben de natuurlijke omgang verruild voor de tegennatuurlijke, 27 en ook de mannen hebben de natuurlijke omgang met vrouwen losgelaten en zijn in hartstocht voor elkaar ontbrand.

Hier ben ik het volledig mee eens.

homoseksualiteit is absoluut te genezen , uit zichzelf kan de persoon daar niet in veranderen. Maar op het moment dat die gene wil veranderen en zich in geloof toevertrouwt aan jezus dan veranderd God de persoon nl.youtube.com/watch?v=O3Kp6XP5lFU

jezusismijnredder | 21-11-08 | 12:39

Of die klubjes nou religieus zijn of niet, dat maakt voor mij niet uit.
Ik vind het gewoon belachelijk, dat als iemand anders iets wil, dat ik dan moet bijdragen aan aan hun financiering.
Dat vind IK nou "iets wat je niet mag doen".

Pierus | 21-11-08 | 12:34

-weggejorist en opgerot-

CumSwapper2 | 21-11-08 | 12:30

VanFrikschoten | 21-11-08 | 12:20
Hulde voor jullie gedigt!

Jaap de Paap | 21-11-08 | 12:29

alpha_mannetje | 21-11-08 | 10:46
.
Ben jij er van op de hoogte dat links gedachtengoed en subsidie twee verschillende dingen zijn ?

Niet voor Jan | 21-11-08 | 12:29

-weggejorist-

spatjeeraf | 21-11-08 | 12:25

Waarom zou ik dingen die ik lekker vind niet doen, omdat ik denk dat er ergens een persoon/goddelijkheid/ietsanders is die het niet leuk vind dat ik dat doe.....

Sorry hoor, maar ik weet niet eens waarom ik hier op aarde ben, maar ik maak er wel een leuke tijd van.

En ik vind dat geloof een vorm van zwakte is. Ik móet weten waarom ik hier ben en daarom bedenk ik iets! En niemand weet het zeker! Ja, geloof dan lekker nergens in, dan zie je het vanzelf wel.

Bambi | 21-11-08 | 12:23

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen,
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen, kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in
Maar jonge christenbilletjes,
nog nat van het fietszadeltje,
op een duist're woensdagmiddag in een afgelegen schuur... Nee

VanFrikschoten | 21-11-08 | 12:20

Zijn ontzagelijke stommelingen ook te genezen?,of een jehova /moslim gereformeerde/boedist/ enzv enzv?.

opiejopie | 21-11-08 | 12:18

Plasterk kruipt in de kont van Rouvoet omdat God dat wil:
"De dankbaarheid van Stichting RefoAnders gaat in de eerste plaats uit naar God, omdat wij geloven dat Hij het is die alles stuurt, en mensen dus gewillig maakt om RefoAnders in dit werk te steunen."

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 12:17

Eénmaal genezen kan je natuurlijk het aan stukken scheuren van ranke jongenshertjes als hobby er naast doen... opties te over....

VanFrikschoten | 21-11-08 | 12:15

@spanarcist ea.
Is Zwarte Piet weer in het land ?

Pierus | 21-11-08 | 12:15

@JanVergoor | 21-11-08 | 10:30:
Nee schat, atheïsten geloven niets. Niet: 'in' niets.
Gelovigen geloven dat atheisten IN niets geloven, maar dan doen gelovigen nu juist.
Die god van jullie is namelijk niets. Religieuzen geloven dus in niets. Atheïsten geloven niet. punt.
94.100.113.222/412850001-412900000/412...

koerbagh ® | 21-11-08 | 12:14

Pierus | 21-11-08 | 12:09
Je wordt er inderdaad erg triest van. Zeker als je ziet hoe de invloed van religie op homovijandigheid en antihomoseksueel geweld in dat onderzoek van Duyvendak wordt ondergeschoffeld.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 12:14

Hoe kan je nou (subsidie)geld krijgen voor iets wat je niet doet ?
Het lijkt wel de vakbeweging, die roept ook "Aktie, Aktie" en daarna gaan ze staken met het werk.
.
Zou trouwens wel willen weten waaraan die 2 clubjes zoveel geld (134.000 Euro) uitgeven.
Of toch maar liever niet.
Ik wordt er waarschijnlijk alleen maar triester van.

Pierus | 21-11-08 | 12:09

Rouvoet gaat nu ook Mocro's genezen!

Amsterdamse Marokkaanse jongeren in gesprek met André Rouvoet (Minister Jeugd en gezin)

Na een succesvol gesprek/discussie met stadsdeelvoorzitter Ahmed Marouch, organiseert Jongerencentrum Argan alweer een tweede gesprek tussen Amsterdamse Marokkaanse jongeren en André Rouvoet (minister Jeugd en Gezin) .

De afgelopen periode hebben een aantal incidenten plaats gevonden in Amsterdam en andere steden van Nederland, waar `Marokkaanse` jongeren bij betrokken waren. Met een maatschappelijke discussie als gevolg. De rol die de Marokkaanse Jongeren kunnen spelen in een mogelijke aanpak, wordt vaak niet opgemerkt of is onderbelicht in de maatschappelijke discussie.

Marokkaanse jongeren in Amsterdam, willen zelf het initiatief nemen om te gaan praten over de problemen en mogelijke oplossingen. Veel Marokkaanse jongeren zijn het zat om gevolgen te ondervinden van de negatieve beeldvorming rondom hun groep. Maar Marokkaanse jongeren zijn zich ook bewust dat er iets moet worden gedaan om wangedrag van hun Marokkaanse leeftijdgenoten te voorkomen.

Om een bijdrage te leveren aan de oplossing rondom gedrag van Marokkaanse jongeren, gaan jongeren in jongerencentrum Argan in gesprek met politici. Maar ook met hulpverleners, scholen en politie om te brainstormen over mogelijke oplossingen.

De gesprekken dienen er ook voor om jongeren inzicht te geven in dagelijkse werkzaamheden van professionals in politiek, jongerenwerk en handhavingdiensten. Met als doel om de kloof tussen jongeren en professionals te verkleinen. Met gevolg dat jongeren gestimuleerd raken om een meer actieve burgerschaphouding aan te nemen. Gesprekken moeten de Amsterdamse jongeren ook antwoord geven op diverse vragen. Vragen over hoe de politiek de problemen denkt aan te pakken.

Woensdag 26 november 18.00 uur in jongerencentrum Argan, Overtoom 141 te Amsterdam. Amsterdamse Marokkaanse jongeren in gesprek met André Rouvoet (minister Jeugd en Gezin)

peppievankokkie | 21-11-08 | 12:04

O mijn God....
www.nd.nl/artikelen/2008/november/20/e...
'Het debat over religie in het publieke domein dient, volgens Borgman, steeds opnieuw gevoerd te worden. (...) Borgman citeerde oud-directeur Aboutaleb van Forum die erkende dat hij een fout had gemaakt door religie destijds als onderwerp te laten vallen. ,,Het siert Forum dat het van dwaling terugkeert’’, aldus de theoloog.'

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 12:02

wat is dit nou weer.
Krijgt dit subsidie? Dan start ik een clubje op dat christenen verandert in pedofielen, 50k in de zak en lekker naar marbella.

multi interpretabel | 21-11-08 | 12:00

Tja wat wil je met zo'n gristelijk kabinet. Gek eigenlijk dat mensen met zoveel fantasie (geloof in een man met een baard) niet kunnen geloven dat de voorliefde voor bruine sterren aangeboren is? Trouwens was het niet een (bruine) ster die de 3 koningen de weg wees naar het kindeke jezus?

Ach volgens EHB zijn de samenleving en religie één. Dus nog even en we zijn allemaal te lul...

www.telegraaf.nl/binnenland/2595793/__...

breiz | 21-11-08 | 11:57

check die ene afl van southpark dat Butters ri zo'n kamp gaat, lol

exarchos | 21-11-08 | 11:57

Kun je ook genezen van het christendom, of helpt dan alleen euthanasie nog maar?

delmonte | 21-11-08 | 11:49

Plasterk is een smerige homo, een kontebonkert.
Ik zal voor hem bidden.

vander F | 21-11-08 | 11:46

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:40
De tijd van novia ligt al ver achter me. Mi esposa es española.

spanarchist | 21-11-08 | 11:45

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:28
Volgens mij is dat een misverstand. Nederlanders zijn in het algemeen zeer direkt en (onbewust) bot, wat in het buitenland verward wordt met onbeschoft en onopgevoed. Net zo goed als Nederlanders in het buitenland als tolerant worden gezien, terwijl het in feite gewoon pure onverschilligheid is.
Overigens, als hier op internet gediscussieerd wordt tussen Catalanes of Valencianos en mensen uit andere provincies, zelfs bij beschaafde kranten als la Vanguardia, of over voetbal, komen er toch de nodige scheldpartijen voorbij die op GS weggejorist zouden worden.

spanarchist | 21-11-08 | 11:43

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:38
Ik heb dan ook niks met GS :-)

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:41

Is dit onder het motto "yes, we can!" ?
Laat me niet lachu, aub!

wao-ertje | 21-11-08 | 11:40

En dan vergeet ik nog GS' functie als instrument voor angermanagement.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:40

spanarchist | 21-11-08 | 11:33
Dat is dé manier om het te doen imho.
Met een positieve instelling vertrekken, er daar wat van proberen te maken en een gezonde maar niet obsessieve band met je voormalige vaderland onderhouden.
Pero tienes novia Española ?

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:40

@Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:28
Dat de Nederlander uitblinkt in het anoniem aankaarten van problemen -zie de kliklijnen- is algemeen bekend. GS is natuurlijk veel meer dan een scheldbox, ze heeft, da's mijn mening, de functie van alerte waakhond overgenomen van de kranten. Als je ziet wat GS al heeft bereikt, zelfs de val van een minster werd ingezet door het roze blog.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:38

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:32
O, mijn God....
Het wordt wel ingewikkeld allemaal. Lees ik in dat rapport van Duyvendak dat we niet mogen denken dat als Marokkaantjes homo's in mekaar beuken dit iets met religie te maken heeft, gaat EHB daar weer overheen door te komen verkondigen dat religie en samenleving "onlosmakelijk verbonden, vervlochten, vermengd" zijn.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 11:38

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:32
Daarom hebben christenen ook eigen psychiatrische instellingen ;) Gelukkig zijn er ook zat gestoorde atheïsten :D

beblessed | 21-11-08 | 11:34

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:18
Bij mij was het puur toeval. Zeker geen hekel aan NL, maar ik wou een paar jaar internationale ervaring opdoen en het beviel me goed, leuke vriendin, goede job, dus ik ben er gebleven. Overigens waren de verschillen in mentaliteit een stuk groter dan ik vermoed had en soms miste ik de gewoontes uit en de kontakten met NL best, dat heeft me in het begin toch wel de nodige moeite gekost. Maar uiteindelijk pas je je aan de gewoontes aan en gelukkig kan ik dankzij internet en schotel tegenwoordig weer op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in mijn vaderland, en dat vind ik absoluut een verrijking.

spanarchist | 21-11-08 | 11:33

Het is een schande! Voor straf vanavond op de canapé bij Mathijs van Nieuwkerk! Mathijs, kom er maar in...

vikkie | 21-11-08 | 11:33

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:28
Er zijn veel meer dingen die daar ondenkbaar zouden zijn. In heel veel landen wordt homosexualiteit bijvoorbeeld nog steeds niet geaccepteerd of zelfs erkent...

beblessed | 21-11-08 | 11:32

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 11:19

EHB was in dat kader ook weer lekker bezig gisteren :

www.telegraaf.nl/binnenland/2595793/__...

Psychiatrische gevallen zijn het ... alle gelovigen.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:32

Kan er nix aan doen, vind het gewoon lekker met iemand van het zelfde geslacht.
En geleerd dat ik naar mijn lichaam moet luisteren.

poohbeer | 21-11-08 | 11:31

Over nostyle, sinestilo. sansestyle, ohne art gesproken, het schijnt dat de manier waarop wij NL' ers hier te keer gaan (schelden, dreigen, zwaar beledigen) op GS redelijk uniek is en dat het op buitenlandse fora er heel anders (lees beduidend beschaafder)aan toe gaat. Jaha, mensen we hebben weer iets om trots op te zijn als natie want we lopen weer eens voorop als het over ordinair, plat, decadent en weerzinwekkend gedrag gaat. GS zou dus redelijk ondenkbaar zijn in andere landen buiten Europa.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:28

@plastic zakje | 21-11-08 | 11:01

je hebt helemaal gelijk. dat is wat gristenen moeten leren. hun grote leider (gristus) was juist degene die met de hoeren ende tollenaars omging. en ze accepteerden zoals ze zijn.

@(R)evolutie | 21-11-08 | 11:05

idd veel gristenen denken zelf niet na. ken je die posters: 'vloeken is aangeleerd'. best belerend. bidden namelijk ook :-)

Het punt is: gristenen moeten leren nadenken en anderen respecteren/accepteren zoals ze zijn. Niet gristenen moeten gristenen accepteren/respecteren zoals ze zijn.

En dan, in het einde der tijden zullen we zien we er gelijk heeft. Wie het laatst lacht, lacht het best!!!!!!!!

De Gristen | 21-11-08 | 11:28

of = en.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:23

Hoeveel geld kan ik eigenlijk ophalen bij Plasterk als ik een stichting begin om vervolgens fulltime aan gristenen uit te gaan leggen dat god niet bestaat?

hekkesluiter | 21-11-08 | 11:23

tuurlijk kan je homo's genezen (als je dat al zou willen). Het schijnt dat als je dagelijks 10CC warme mannenpap naar binnenwerkt, je binnen 48 jaar zo goed als genezen bent. Nou,.. als dàt al teveel gevraagd is,....

Het schijnt trouwens ook heel goed te werken als preventiemiddel om homo te worden (de gedachte eraan doet al wonderen)

snaptuwel | 21-11-08 | 11:22

@relatief | 21-11-08 | 11:16
Geen antwoord op de vraag (terzijde: fuck onze vorm van democratie, werkt voor geen meter). Politieke deelname wil nog niet zeggen dat je een land met een bevolking die voor het overgrote deel uit atheïsten of ietsisten bestaat, in een enge ggggristelijke greep mag houden.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:21

@Francois Villon 11:08

LOL dan maar.

widtvoet ® | 21-11-08 | 11:19


Bigi Bana Boy
Heimwee kan ook.Overcompensatie.

bijtieakumaai | 21-11-08 | 11:19

"Zonder geloof kun je niet functioneren" zei de grote moraalfilosoof J.P. Balkenende, en dit soort clubs brengen deze leerstelling met verve in praktijk.
Dat Plasterk ze subsidieert is een grote, hele grote schande. Uitgerekend de man die zulke scherpe columns had toen hij nog niet de politiek was ingestapt geeft er hier blijk van ook door de knieën te zijn gegaan en langzaam maar zeker is beland in het moeras van pappen en nathouden, compromissen sluiten, recht lullen wat krom is, marchanderen, wegwuiven en ontkennen.
"Vanzelfsprekend onderschijf ik de doelstellingen niet volledig, maar ze hebben belangrijke hobbels genomen. Bijvoorbeeld de erkenning dát er homo’s in christelijke kringen zijn.’ O, dus het is een vette subsidie waard als je er blijk van geeft niet te liegen? Is dat al voldoende? En dan komt het. Geen homoseks en -relaties, vindt hij geen reden om de subsidie in te trekken: ‘Natuurlijk hoop ik dat in de toekomst die stap wordt gemaakt.’ Dit is op de knieën gaan voor de CU, volledig door de knieën gaan, en dit op een verfoeilijke manier provberen te verkopen als progressief beieid. Typische PvdA houding, heulen met de duivel en beweren dat je de duivel aan het bekeren bent. Bah.

Schoorsteenveger | 21-11-08 | 11:19

spanarchist | 21-11-08 | 11:02
Emigreren is altijd een langdurig rouwproces geloof ik. Ik heb dat zelf bij mijn ouders gezien. Natuurlijk is het ook heel leuk en uitdagend en ik zelf zou er geloof ik heel erg van genieten om het in het buitenland te proberen. Maar je stipt een heel goed punt aan en dat is dat emigratie vanuit een negatief vertrekpunt vaak op een deceptie uitloopt. Als je emigreert omdat je ergens kansen ziet of omdat het je prettig lijkt deel uit te maken van een ander land ligt het anders dan dat je uit rancune of verongelijktheid uit Nederland vertrekt. Die signalen bij dat soort types zijn zoals gezegd een overdreven triomfantelijk gedrag en de neiging zichzelf steeds te willen bevestigen.
Ik begrijp tot op zekere hoogte wel waarom mensen weg willen maar het geeft geen pas je zo af te zetten tegen de mensen waar je tot op voor kort nog deel vanuit maakte.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:18

@J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:52

dat weet je toch wel? Da's gewoon democratie. Je mag gelukkig zelf bepalen waar je je levenshouding op baseert, en door wie je je laat vertegenwoordigen.

Politiek bedrijven op bijbelse grondslag is dus niet' minder goed dan op socialistische, kapitalistische of welke grond dan ook.

relatief | 21-11-08 | 11:16

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:09 altF4 is de oplossing.

van dal | 21-11-08 | 11:15

Lot naaide zijn dochters. Dat mag kennelijk wel.

Lets Kuttekrap | 21-11-08 | 11:15

@ben2man | 21-11-08 | 11:02
Daar is juist heel veel mis mee. Monotheïst: ik heb de waarheid in pacht, ik heb er geen enkel bewijs voor, maar u moét me geloven, sterker, u dient te gehoorzamen. Zie?

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:13

@ tipo | 21-11-08 | 10:55

Misschien kunnen ze inderdaad wel op uitdrijvingscursus. Wordt waarschijnlijk wel gesoepsideerd. Maargoed, kijk het maar na. F5'en levert vaak niks op.. misschien als je het om de 2 uur doet

Biaaatch | 21-11-08 | 11:11

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51
Fleauxe kennende verwacht ik overigens vandaag nog wel een "haha ik ben lekker weg" posting van hem, treiterharses die hij is.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 11:09

tipo | 21-11-08 | 11:06

Als ik die god iets moet uitleggen, kan ik net zo goed tegen een sanseveria praten. Een sanseveria bestaat in ieder geval en luistert ook niet.

plastic zakje | 21-11-08 | 11:09

dennisdemennis | 21-11-08 | 10:59
Oh, dus als je het niet eens bent met anderen, dan maak je ze gewoon dood? Ooit van "de Verlichting" gehoord?

Inert | 21-11-08 | 11:08

widtvoet 10:58

Ik geloof dat je middels ironische overdrijving de zwakzinnigheid van religieuze argumenten het best kunt tonen.

Francois Villon | 21-11-08 | 11:08

Jaap de Paap | 21-11-08 | 11:06

*bloost*

spanarchist | 21-11-08 | 11:08

Francois Villon | 21-11-08 | 10:56
En ook gij zult god niet in het aangezicht zien zonder te sterven... WHoehahaha!

Jaap de Paap | 21-11-08 | 11:07

@plastic zakje | 21-11-08 | 11:04
Ja, maar leg dat God maar eens uit...
En de Gristen die opeens in de voortplantingsevolutie gelooft als het over homoseksualiteit gaat.

tipo | 21-11-08 | 11:06

Geldt niet voor Spanarchist overigens

Jaap de Paap | 21-11-08 | 11:06

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51
Hear, hear. Met hun "Wat ben ik blij dat ik weg ben zeg!" Nou, ik ook.

Jaap de Paap | 21-11-08 | 11:05

De Gristen | 21-11-08 | 10:58
Zelf nadenken is bij jullie ook een afwijking he.

(R)evolutie | 21-11-08 | 11:05

@De Gristen | 21-11-08 | 10:58
De ideeën over afwijkingen verschuiven nogal eens. In de vroege Middeleeuwen was het huwen en aanduwen van een 12-jarig meisje helemaal niet vreemd, in de Romeinse periode koos men kinderen uit voor eigen genot, in het oude Griekenland haalden de heren regelmatig een bruine punt. Geen afwijkingen, nee, zelfs maatschappelijk gewenst gedrag.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 11:05

tipo | 21-11-08 | 11:03
Da's juist zeer lekker!

plastic zakje | 21-11-08 | 11:04

@De Gristen | 21-11-08 | 10:58
Nee, dan masturbatie. Dat is pas een evolutionaire afwijking.

tipo | 21-11-08 | 11:03

Iedereen moet maar lekker doen wat hij niet laten kan. Maar kunnen we ALSTUBLIEFT de subsidie met gemeenschapscheld aan dit soort idioten met terugwerkende kracht stopzetten? alstublieft? toch?

azijnsnuivert | 21-11-08 | 11:03

@ J.N. de Kabelpen

monotheisten worden ook vertegenwoordigt ja.. daar komt ook wel eens een geluidje vanaf.. niks mis mee toch? aangezien je geen problemen hebt met merendeel van de reacties hier.. ik bedoel kijk alleen al naar het merendeel van de reacties.. en hoeveel er op anderen wordt afgedaan en dat niet alleen uit verdediging of REactie

ben2man | 21-11-08 | 11:02

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51
Thanx. Ik heb ze hier uit allerlei landen voorbij zien komen, maar diegene die hierheen emigreerden omdat ze een hekel aan hun eigen land hadden gingen ook zonder uitzondering binnen de kortse keren weer terug omdat het nieuwe land toch niet het paradijs bleek te zijn wat ze voor ogen hadden. Uiteindelijk heeft het toch meer met de persoon dan met het land te maken. Elk land heeft zijn voor- en zijn nadelen, het ligt er maar aan welk belang je aan bepaalde zaken hecht en in welke mate je jezelf aan kan passen.

En verder wat van dal 10:55 zegt, www.sinestilo.es komt er maar niet.

spanarchist | 21-11-08 | 11:02

Vergis je niet.......!
"Fijne" Gristenen geloven ECHT de heaumau's ziek zijn.... en dat ze (met bijv. veel bijbellezen.!!) genezen
moeten worden...........
Alle heaumau's die ik zelf vanaf pakweg 6 jaar ken..... waren al "anders" op de lagere school.
Spelen met poppen.
Niet in het schapenhok willen omkleden voor zwemles.
Huilen als wij lachtten &omgekeerd.
Lopen met fladderhandjes.
etcetc.
Laat ze met rust... ze zijn ok.

grapjasz | 21-11-08 | 11:02

Celibaat is iets dat katholieken doen. De reformatie werd gestart o.a. omdat de refo's in spe in opstand kwamen tegen het celibaat. Beetje vreemd om refo's nu dus celibatair gedoe toe te schrijven.

Ziurdt | 21-11-08 | 11:01

De Gristen | 21-11-08 | 10:58
Gewoon mensen accepteren zoals ze zijn, is dat nou zo moeilijk?

plastic zakje | 21-11-08 | 11:01

Francois Villon | 21-11-08 | 10:56 en als jij je niet gedraagt straft god je met kanker, met je gekanker.

van dal | 21-11-08 | 11:00

Gristenen exporteren kan ook!

..zapper | 21-11-08 | 10:59

Wanneer begint die anti-gristen oorlog? Ik ben er klaar voor Ik ben er klaar voor Ik ben er klaar voor Ik ben er klaar voor Ik ben er klaar voor Ik ben er klaar voor hahahahaha

dennisdemennis | 21-11-08 | 10:59

@Francois Villon 10:56

Ga d'r maar even van uit dat eauk u zich bij dit komment heeft laten inspireren door de Heilige Geschriften van de KKK en het niet al te serieus meent. Anders: ga eens deaud!

widtvoet ® | 21-11-08 | 10:58

@Francois Villon | 21-11-08 | 10:56
Da's nu eens een leuke ironische comment! O... je bent serieus.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:58

tja, vanuit evolutionair oogpunt is homoseksualiteit natuurlijk een afwijking. Staat nogal het voortbestaan van de soort in de weg. Het is zo politiek correct om homo's te knuffelen. Maar hoe kun je nu in de evolutietheorie geloven en tegelijkertijd homoseksualiteit niet als afwijking zien?

De Gristen | 21-11-08 | 10:58

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51
*Applause*

(R)evolutie | 21-11-08 | 10:57

@Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51
Klopt zeker wat je schrijft over het zoeken naar bevestiging voor hun keuzes. Verscheen niet zo lang geleden nog een bericht over de heimwee van talloze 'triomfators'. Slechts financiële omstandigheden houden de gelukszoekers in hun nieuwe vaderland, anders zouden ze direct weer in armen van Nederland vliegen.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:57

Er is maar 1 genezing voor homosexualiteit en dat is aids. Gods goedheid blijkt eens te meer uit zijn antwoorden op onze morele misdragingen.

Francois Villon | 21-11-08 | 10:56

@Biaaatch | 21-11-08 | 10:49
En luiheid is des duivels oor kussen, nietwaar? De redactie moet ook op uitdrijvingscursus bij de stichting Refo Anders, want anders... Ja, want anders WAT?

tipo | 21-11-08 | 10:55

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51 komt nog bij dat in hun nieuwe thuisland nieteens een geenstijl is, dus blijven ze hier maar wat aan klooien.

van dal | 21-11-08 | 10:55

@Inert | 21-11-08 | 10:45
Kwestie van sneller denken dan typen.
Religie kan nooit worden afgeschaft aangezien het een mindset is. Wel kan de invloed ervan worden beperkt en dat is waar velen terecht om vragen. Waarom zou de meerderheid van Nederland in haar dagelijkse doen en laten rekening moeten houden met de verzonnen regels van een club psychoten?

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:52

* geeft Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:37 en 10:40 een hand*

darmflora | 21-11-08 | 10:52

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:44
Er zijn prima expats zoals Spanarchist en Fleauxe die zich weliswaar kritisch in het debat mengen maar niet voortdurend alleen maar van die triomfantelijke "haha, ik ben lekker weg" boodschappen posten. Los van het feit dat het irritant is, is het ook nog een keer onvoorstelbaar dom omdat er in hun nieuwe thuisland ongetwijfeld net zo goed misstanden zijn. Ik geloof niet zo in perfekte utopia's in het buitenland. Maar zoals ik het zie heeft het alles met zelfbevestiging te maken van mensen die voor zichzelf rechtvaardiging zoeken voor hun migratie. Mijn ervaring is dat de meesten helemaal niet zo zeker van de juistheid van hun beslissing zijn. Heb ik het nog niet eens gehad over het verraad dat ze plegen jegens de inwoners van hun "voormalige" vaderland die ze immers laten zitten in de shit om ons vanaf de zijlijn uit te lachen. Over NSB mentaliteit gesproken. Walgelijk. Laffe honden.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:51

Typisch Anti-Gristelijk stukje van Geenstijl. Marokko.nl krijgt 10x zoveel soepsidie maar daar horen we weer niks over. De stukjes vallen me zowiezo al tegen de laatste tijd, zeker de hoeveelheid. Je mag al van geluk spreken als elke blogger die er werkt 1 stukje per dag op de site zet. Blader terug naar 2003 en je ziet Vleesboom eigenhandig 15 onderwerpen per dag op de site pleuren, jullie worden volgens mij een beetje lui jongens! Kom op

Biaaatch | 21-11-08 | 10:49

@ kekpiemelindebek. klopt gemiddeld een eurootje of weinig. Een enkeltje marokko kost anno 2008 niet meer zoveel.

loose-ends | 21-11-08 | 10:49

Met name die Grefo-jongens en meisjes (erkennen ze eigenlijk het feit wel dat er eauk heaumeaumeisjes zijn?) moeten in een hel leven. Al die zieke regeltjes opgedrongen en geinternaliseerd, strak gehandhaafd door de groep waarbinnen zij zich bewegen. "Ik ben ziek. Ik ben fout, er is definitief wat mis met mij en als ik ooit al eventueel nog kans wil maken m'n Grefofamilie terug te zien in het hiernamaals dien ik mijn zieke aandrang te onderdrukken. Ik ben minderwaardig." Arme drommels. Totaal verknipt.

Je kunt volgens mij godverdomme nog makkelijker een zwarte NVU'er zijn.

widtvoet ® | 21-11-08 | 10:46

@ Niet voor Jan | 21-11-08 | 10:41
Allereerst, maakt het uit dat een medium niet consequent is zolang ze misstanden aan de kaakstellen (vgl. Peter R de Vries)? Of ben je in staat voor lief te nemen dat in elk geval een deel wordt aangepakt?
Ten tweede, ben je er uberhaupt van op te hoogte dat rechts economisch gedachtegoed en subsidie twee tegengestelde dingen zijn?
@ GS
Eerst LLink en nu dit: Goed dagje vandaag.

alpha_mannetje | 21-11-08 | 10:46

@beblessed | 21-11-08 | 10:39
Ik vind mensen die de weg vinden zonder TomTom ook betere mensen. Dus het kan inderdaad aan mijn criteria liggen.

tipo | 21-11-08 | 10:46


Van linksche hoernalist naar minister is een veel te grote stap heeft nergens verstand van kent alleen de theorie.

bijtieakumaai | 21-11-08 | 10:46

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:41
"de niet te onderdrukking"
Je bedoelt wellicht: "de niet te onderdrukken neiging"? Overigens hebben niet alleen grsitenen de neiging te trachten anderen te overtuigen van hun gelijk, of zelfs te dwingen. Hoe vaak hier niet wordt opgeroepen godsdienst/religie af te schaffen...

Inert | 21-11-08 | 10:45

@Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:40
Word ik inderdaad ook schijtziek van. Komen ze hier een beetje gloaten vanuit Spanje, Frankrijk, België, Rusland, waar alles natuurlijk zo veel beter is. En dan op hun zeventigste terug voor de AOW. Eikels.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:44

Beter zou zijn: alle vormen van subsidie afschaffen en de belastingen fors omlaag. Weg met die staatsbemoeienis (en ambtenaren) en laat de burger lekker zelf kiezen waar hij/zij de centen aan uitgeeft.

Inert | 21-11-08 | 10:41

Godkannone, komt dit soort dreuzel straks ook uit jullie bekken als blijkt dat tijdens een rechts kabinet dezelfde clubjes dezelfde grijpstuivert aan subsidie krijgen ? Vast niet. Die gasten krijgen een subsidie ter grootte van ongeveer een tiende van de begroting van de Gay Parade, krijgen dat waarschijnlijk al jaren - ook onder diverse VVD kabinetten waarschijnlijk, en zullen dat waarschijnlijk ook nog jaren krijgen. En weet je waarom ? Omdat het een clubje is. Zo gaat dat in Nederland. Wat krijgt de SGP ? 1,6 miljoen !

Niet voor Jan | 21-11-08 | 10:41

@ben2man | 21-11-08 | 10:30
Niet de boel omdraaien. Monotheïsten hebben de niet te onderdrukking anderen te dwingen hun paden te bewandelen; is in hun psychose ingebakken. Daar verzet de atheïst zich tegen.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:41

Giraffe | 21-11-08 | 10:17
Bok eens lekker op met dat triomfantelijke "ik ben lekker weg gelul". Doodziek word ik van die gasten als jij, landverrader. Als je zo blij bent dat je weg bent hou dan ook je bek over wat er hier verder in NL gebeurt. Oh ja, en veel plezier verder in je nieuw gevonden utopia.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:40

"‘Homorelaties raken toch vaak in de knoop. Uiteindelijk is geen relatie dus beter.’"
Gristelijke hetero relaties raken toch ook vaak in de knoop gezien het grote aantal scheidingen, Uiteindelijk is geen relatie voor Gristene dus duidelijk beter en aangezien sex buiten het huwelijk niet mag, is ook dit probleem weer binnen 1 generatie opgelost.

repulse | 21-11-08 | 10:39

tipo | 21-11-08 | 10:31
is functioneren zonder geloof beter dan? Misschien werk je wel beter als je gelooft? Misschien niet. En onder christenen is het ook ok om fouten te maken hoor. Wij zijn de eerste om te erkennen dat wij foute dingen doen en daar van leren. Ik vind je criteria voor superieus niet heel erg overtuigend...

beblessed | 21-11-08 | 10:39

OT
Er worden meer maatregelen genomen om allochtonen aan het werk te krijgen bij het Rijk, want de doelstellingen worden niet gehaald. Gratis tip: stop de uitkeringen, goedkoopste en meest effectieve maatregel.

www.elsevier.nl/web/10212779/Nieuws/Ne...

spanarchist | 21-11-08 | 10:39

Dus iedereen mag denken en doen wat hij wil, behalve de genoemde clubs, begrijp ik dat nu goed?

relatief | 21-11-08 | 10:38

Ik ben inmiddels 20 jaar getrouwd en ga er een homo bij nemen voor in 't weekend.
Gewoon omdat het mag!

PeerB | 21-11-08 | 10:38

Er zou geen enkele subsidie mogen worden toegekend aan welke club op religieuze basis dan ook, ongeacht de doelstelling van zo'n organisatie. Religie is een psychische aandoening (waanvoorstellingen) en moet ook als zodanig behandeld en bestreden worden. En ook, ik zeg het nog maar eens, moet er onmiddelijk een verbod op het bijzonder onderwijs komen.

Bigi Bana Boy | 21-11-08 | 10:37

Lijkt mij dat er toch een hoop seksueel gefrustreerde gristenen rondlopen, die gasten lopen zich zo veel te bemoeien met andermans seksuele activiteiten. Ik kan het niet anders verklaren. Die lui komen gewoon structureel te kort. Gaan ze van de weeromstuit nog kinderen ermee lastig vallen ook. Het is toch godgeklaagd.

Gezeur over homo's, gezeur over neuken voor het trouwen, gezeur over porno, gezeur over gepraat over sex. Maar dan zelf wel praten over andermans sex. Dussss.

Achterdocht | 21-11-08 | 10:37

Staat een handtas te zeiken naast de minister van OC&W in de plee van een homobar. Zegt 'ie: "En, is de plas sterk?

Nee dus! | 21-11-08 | 10:34

*kuch* Nee Dus! ;)

kekpiemelindebek | 21-11-08 | 10:37

Die opleiding voor priesters, daar schijnt een cursus 'houden van kleine jongetjes' bij te horen.

copal | 21-11-08 | 10:36

-weggejorist-

Nee dus! | 21-11-08 | 10:35

Aha dus dat was Rutger aan het doen in dat surinamekamp. Straks een andere kleur microfoon?

T@ Riest | 21-11-08 | 10:35

-weggejorist-

Nee dus! | 21-11-08 | 10:34

Sjonge jonge, waar zijn de gouden PR tijden gebleven dat eigenlijk iedereen latent homosexueel is?

Einde van de Domheid | 21-11-08 | 10:33

Dumbos. Iedereen moet van religie genezen worden.

mrsulu_2000 | 21-11-08 | 10:32

Logisch.. dat lukt toch ook prima met die gristelijke priestheaumeaux van de katheau(k)lieke kerk !!! Kijk maar hoe goed die het doen, hop uit het klooster, hop in het broekje van de altar boyzzz.... of is het het rokje van de altar byozzzz.. effe in de war. ! En dat zijn ook rel laties die gedoemd zijn te MIS lukken, alhoewel zelfs de Peaux vanuit Rome heeft moeten toegeven dat het meestal NA de MIS wel lukte ! Verklaard gelijk waarom die jochies van die hoge stemmies hadden, er zat meestal nog een stukkie in de weg van de dag er voor !

Konny Lingus | 21-11-08 | 10:32

Achterlijke gelovige honden!

plastic zakje | 21-11-08 | 10:32

@beblessed | 21-11-08 | 10:27
Ghe, dat lijkt me logisch: Omdat ze functioneren zonder geloof. En fouten maken is dan goed, want je bent nooit uitgeleerd.

tipo | 21-11-08 | 10:31

Pantheïsme rules!

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:31

Atheisten geloven dat ze in niets geloven. Da's pas dom.

JanVergoor | 21-11-08 | 10:30

Sheik Yerbouti | 21-11-08 | 10:07
Vrij naar 'Fuck the Pain away'?

mail cheauvinist pic | 21-11-08 | 10:30

Atheisten klagen op alles wat los en vast zit. En altijd JEGENS de theisten.. die eigenlijk geen bedreiging hoeven te vormen, toch? .. onder het mom van vrijheid zou je volgens hen zelfs een man de kop door mogen schieten

ben2man | 21-11-08 | 10:30

Willen die kut grefo's van die kut homo's afblijven?

mail cheauvinist pic | 21-11-08 | 10:29

Toen de CU vergaderde over de vraag of homo´s, wat toch üntermenschen zijn, eigenlijk wel bestuursfuncties mochten vervullen, was het enige commentaar van Plasterk dat dat een interne kwestie van de CU was en dat zij dat zelf op moesten lossen. Anno 2007 was homofilie voor een regeringspartij namelijk een vraagstuk en coalitiepartner pvda vond dat begrijpelijk, dus zo raar is het niet dat dit soort clubjes gesubsidieerd worden.
Alles voor de stemmen want het is maar belastinggeld dus het kost niets.

spanarchist | 21-11-08 | 10:29

Plasterk een keer per jaar meevaren en de rest van het jaar potenrammen.

bijtieakumaai | 21-11-08 | 10:28

tipo | 21-11-08 | 10:21
precies, waarom zijn atheisten dan superieur?

beblessed | 21-11-08 | 10:27

Zelf ben ik al jaren gelukkig in mijn vrouw.
Maar ik heb uit zeer betrouwbare bron:
"Als je eens een echte man heb geprobeerd, dan wil je niks anders meer."En nou niet meteen gaan mekkeren dan mijn moeder onbetrouwbaar is.

MadDieu | 21-11-08 | 10:27

Tja religie is dom. Gristenen, Jeauden, Moslims. Maar dat snappen de meesten niet. Helaas. Gaan ze dr voorbeelden bijhalen van extreme moslims. Terwijl ze zelf gristelijk/jeauds fundi zijn. Dan zeg ik tja... Atheisme rules.

zooishettoch | 21-11-08 | 10:26

Wat een drukte... iedereen weet toch dat je STRONT makkelijker van je lul wast dan LIPPENSTIFT?

tommedic | 21-11-08 | 10:24

@Inert | 21-11-08 | 10:20
Celibaat leven en alsmaar als volwassene tussen de minderjarige misdienaren staan is niet echt een gezonde omstandigheid voor een man. Lijkt me, ik kan het niet bewijzen.

tipo | 21-11-08 | 10:24

Die klubjes doen me 'n beetje denken aan de zwarte afdelingen van de KKK zoals die er vorige eeuw in de Redneckstates of Amerika waren. Men was dan wel neger maar zolang men dat niet aktief uitdroeg of prakkizeerde en voorts de regeld van de klub onverkort onderschreef werd men niet geheel uitgesloten. Met de "genezing" van zwarten overigens wilde het verder niet zeau vlotten...

widtvoet ® | 21-11-08 | 10:23

Uit de bundel mindset de gedigt Nederland

NEDERLAND

in 2002
was
religie
nog
om
te
lachen

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:23

mocro's kan je ook genezen hoor.

loose-ends | 21-11-08 | 10:19

En dat hoeft geen 15000 p.p. te kosten.

kekpiemelindebek | 21-11-08 | 10:22

Die gehele subsidiestructuur afbreken. Scheelt direct in kosten, maar scheelt indirect in ambtenaren die de subsidiepotjes moeten toewijzen. Ik ga direct een een politieke partij beginnen. Kan ik even 50.000 Euro subsidie ontvangen... ohh shit

Lauwe pis | 21-11-08 | 10:22

@beblessed | 21-11-08 | 10:19
Van fouten kun je leren;)

tipo | 21-11-08 | 10:21

Religie ruziet weer eens met sex.

Korreltje Zout | 21-11-08 | 10:21

tipo | 21-11-08 | 10:16
Oh en als je volgens je eigen geloof niet zondig bent, omdat je alles mag, dan ben je een beter mens. Nee, nu valt het kwartje...
Preston suggereerde dat christenen pedo's zijn, omdat ze geen homo zijn. Doe mij eens een wetenschappelijke studie waaruit dat blijkt?

Inert | 21-11-08 | 10:20

tipo | 21-11-08 | 10:16
Christenen hebben dan wellicht meer zelfkennis, dat ze beseffen dat ze ook domme dingen doen (oftewel zonde)...

beblessed | 21-11-08 | 10:19

lol dus volgens dit artikel alle homos het klooster in, hebben we weer monnikken en zij leven "celibatsair" en niemand die zich daar druk over hoeft te maken, of er iets van door heeft ^^

Kaazig | 21-11-08 | 10:19

mocro's kan je ook genezen hoor.

loose-ends | 21-11-08 | 10:19

Wat ben ik elke dag toch weer blij dat ik dit alles vanachter de Nederlandse grens mag meelezen en dat het niet meer wordt betaald van mijn belastingbijdrage. Heerlijk om het nu vanaf een (voldoende) afstand te mogen aanschouwen met een grijns.

Giraffe | 21-11-08 | 10:17

Als je softe heelmeester "Plasterk" heet,
krijg je 'm juist heel vaak in je reet.

R.B.Scott | 21-11-08 | 10:17

Christenen komen niet uit Israel hoor :s Misschien haal je Joden en Christenen door de war meneer/mevrouw nee dus!

Verder ben ik het eens met Inert. Laat ze lekker, wij hebben er toch geen last van?

beblessed | 21-11-08 | 10:16

Korreltje Zout | 21-11-08 | 10:14
Doen ze ook. Het zijn clubs van homo's die wat anders tegen homosexualiteit aankijken dan jij doet. Ze zijn niet gericht op het veranderen van de sexuale voorkeur van alle NL'ers.

Inert | 21-11-08 | 10:16

@Inert | 21-11-08 | 10:13
Atheisten zijn volgens hun eigen geloof in ieder geval niet zondig, hebben minder een schaamte&eer cultuur, hebben minder onderdrukking van seksualiteit en slechts 3% heeft iets tegen homseksualiteit (christenen 13%, moslims 40%).
.
Dus ja, Atheisten zijn het superieure uitverkoren volk.

tipo | 21-11-08 | 10:16

Die subsidiepot moet dicht. God heeft geen geld nodig. En Christenen moeten zich met hun eigen zaken bemoeien.

Korreltje Zout | 21-11-08 | 10:14

@Wim-Lex | 21-11-08 | 10:11
Ja, en?

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:13

Tegen het bescheiden sommetje van 15.000 euro pp. kun je als PvdA'er of Gristenhond in één weekendje je demonen uit laten drijven tijdens een intensief herbezinningskamp. Kom je gegarandeerd als herboren uit.

Lokatie: La Paz (Bolivia)
Aanmelden: voor 24 december 2008

widtvoet ® | 21-11-08 | 10:13

preston spears | 21-11-08 | 10:11
En iedereen die atheïst is, is een keurige huisvader (al dan niet homo).

Inert | 21-11-08 | 10:13

Wel godverdomme, u moeten weten dat Ik Jezus ben. Kan namelijk voorspellen dat de voorkeur voor de bruine kerstkrans niet is genezen.

J.N. de Kabelpen | 21-11-08 | 10:12

-weggejorist-

Nee dus! | 21-11-08 | 10:12

Een relatie is wat mij betreft óók uit den boze. Daar hoef je dus geen gggrrrissstelijke heaumeaufilie-organisatie voor te wezen. Krijg ik nu ook subsidie?

Multiflauwekulti | 21-11-08 | 10:12

Dus GS is pro-homo begrijp ik hieruit....?

Wim-Lex | 21-11-08 | 10:11

peopstampen en gristus zijn onlosmakelijk met elkander verbonden in de kerk.
zolang het maar minderjarige peop is. dat dan weer wel.

preston spears | 21-11-08 | 10:11

Tja, genezen, voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd. Zorg gewoon dat ze niet naar Gere Goor en Gore Geer kunnen kijken, dat scheelt al een hoop.

Bijstandskoning | 21-11-08 | 10:10

Tuurlijk geeft Plasstrek subsidie. Anders radicaliseren die christenen.

tipo | 21-11-08 | 10:10

-weggejorist-

Nee dus! | 21-11-08 | 10:10

Onze maatschappij is al dermate verziekt door een wirwar aan subsidies, dat dit al niet eens meer echt nieuws is.
Breek dat hele subsidiestelsel maar eens helemaal af en begin eens opnieuw.

uninvited guest | 21-11-08 | 10:09

En dat mag allemaal niet omdat...? Die homo's die lid zijn van die club staan daar kennelijk zelf ook achter. Mag je in dit land geen van de mainstream afwijkende mening of opvatting hebben. Zolang deze clubs niemand dwingen hun homosexualiteit eraan te geven, een avondje p0tenrammen oid, zie ik het probleem niet zo.
r zijn zoveel nutteloze clubs die meevreten van de staatsruif. Wat mij betreft mag dat op de schop, maar dit soort van overdreven homoknuffelgeleuter hangt mij de strot uit. Remco Camperts laatst nog bij DWDD gezien? I rest my case.

Inert | 21-11-08 | 10:09

-weggejorist-

Nee dus! | 21-11-08 | 10:09

Plasterk is een wetenschappert, dus die zal het wel weten.

Korreltje Zout | 21-11-08 | 10:09

Is er nog iemand verrast door het hypocriete gedrag van overheidsdienaren?

Gandalf | 21-11-08 | 10:09

Stel je voor: mensen hier in nederland die hun eigen mening uiten...

huetter | 21-11-08 | 10:08

-weggejorist-

Nee dus! | 21-11-08 | 10:07

Zoiets als 'Pray the Gay Away' dus....

Sheik Yerbouti | 21-11-08 | 10:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl