Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ayaan wil Nederlandse beveiliging

Mooie sjaal, Wibra?Ayaan Hirsi Ali heeft nog één verzoekje voordat ze ons land definitief vaarwel zegt. Of eigenlijk twee: een Nederlands paspoort, maar dat wordt geregeld, en een beetje beveiliging. Jawel, het ex-Kamerlid vindt namelijk dat de Nederlandse overheid verantwoordelijk blijft voor haar beveiliging in de Verenigde Staten. Dat wordt dus of meeverhuizen voor haar lijfwachten naar Washington, of de portemonnee trekken. Hirsi Ali meent namelijk dat de Nederlandse verantwoordelijkheid niet direct bij de Nederlandse grens moet ophouden. Enfin: de Babbelbox staat vanavond weer eens in het reaguurdersveld en vraagt: hoeveel bent u bereid te betalen zodat Ayaan veilig naar de Starbucks kan...

Reaguursels

Inloggen

@paranoia
eerst was ik heel lief en kritiekloos en meegaand, totdat ik (let wel, ik was toen nog helemaaaal niet 'agressief' bezig in fora) reeds IN ELKAAR werd geslagen door MOSLIMS. Inderdaad, bij de gristenen gebeurde dat ook, in 1780 nog. Bij de moslims gebeurt dat ELKE FUKKING DAG. Ga eens in amsterdam met je vriendje lopen. Ook al doe je helemaal NIETS, je word al in elkaar geslagen door jou fijne moslimgenoten, omdat dat nou eenmaal moet, van allag. Ik heb ook met veel gristenen gesproken, die vonden het allemaal maar prut, dat homo gedoe, maar ik heb NOOIT, ik herhaal NOOIT voor mijn leven hoeven vrezen, terwijl ik met een gristen zat te praten. De enige die de moed hebben mij reeds af te wijzen op voorhand, en dat met GEWELD kracht bij te zetten, zijn de MOSLIMS.

DAAROM ben ik gaan ageren tegen moslims, en omdat ze mijn goede vriend en held Theo hebben vermoord. En omdat ze miijn land verzieken, en een gewelddadig geloof aanhangen. Sindsdien vind je mij, heel 'aggressief' op fora. ZOzo.. wat agressief zeg! nou nou... ik ben ZOVEEL agressiever dan de moslims die mij sloegen, nietwaar? hoe durf ik mij verbaal te verzetten tegen dat moslim geweld, heh, MOSLIM? hoe haal ik het in mijn hoofd, om mij te verzetten tegen de islam, heh, MOSLIM?

jij hangt een geloof aan, wat mensen vermoord, dat kan je zelf ook nalezen.In je handleiding. Jij bent een terrorist, alleen weet je het zelf nog niet eens. Omdat je zo blind bent dat je denkt dat als een moslim mij slaat, ik wel fout moet zijn. WAAROM DENK JE DAT PIM TEGEN MOSLIMS WAS.

omdat hij het GEWELD dagelijks mocht meemaken van onze 'vredige' islamieten. Fuck toch op met je kut geloof. Ga lekker de pedo-profeet volgen, en sla vandaag nog een ongelovige op de bek, zoals je moet, van je kanker-boekje? Kut-moslim. Moet ik aannemen, dat de islam 'goed' en 'vredig' is? flikker toch op. Ik weet intussen beter. Pim weet ook het ook beter. En theo. Denk je nou echt dat wij de moslims zullen toelaten ons land te verzieken, met hun geloofsgeweld? hou toch je bek...

Broolio | 24-05-06 | 10:16

@paranoia
houd toch je bek, moslim

Broolio | 24-05-06 | 10:06

Moslims zijn niet achterlijk, maar godsdiensten zijn achterlijk. Bedreigingen zijn achterlijk en bescherming is daarom ook achterlijk. En meebetalen is dus ook achterlijk. Niks aan te doen; u heeft voor de achterlijke Balk gekozen.

import | 24-05-06 | 01:52

@Broolio 23-05-06 @ 14:43

Dus je bent een homoseksueel die zijn denkbeelden probeert op te leggen bij bepaalde mensen op bepaalde fora en hebt toen kennis gemaakt me de keerzijde van dem medaille.

Ongeachte je seksuele geaardheid, vind ik de manier waarop jij jou mening bij anderen opdringt agressief, je staat tot op geen enkele manieren open voor een andere mening of een nuancering. Dat jij je eigen ervaringen projecteerd op gehele bevolkingsgroepen zegt erg veel over jou en alleen over jou.
Wat zou er gebeuren indien elke Moslim op de zelfde manier redeneerd als jij? Gezien de discussies op de fora waaraan jij refereerd zul jij ook weten dat er amper een moslim te maken die niet door de Nederlandse samenleving is gedupeerd. Stel dat ze hiermee (zoals jij doet) rechtvaardigen zich negatief. ongefundementeerd te mogen generaliseren, dan word het hier toch een bende. Aangezien jij van mening bent dat moslims achterlijk zijn, en jij iets meer de wijsheid in pacht hebt, dan zul jij moeten begrijpen dat het op het spits drijven (ongeacht je eigen negatieve ervaringen) nooit tot enige oplossing zal leiden.

Verder lees ik tussen de zinnen in dat jij als homoseksueel negatief bejegend zou worden vanuit de moslims. Ik stel je voor om eens naar een zwartekousen gemeenschap te gaan en in de kerk te openbaren dat je homo bent en dat die mensen fout zijn indien ze je veroordelen.

Als je geluk hebt, komt je er zonder fysieke mishandeling vanaf.
Het Christendom heeft velen die enkel verdacht werden van sodomie in het verleden bestraft en geëxecuteerd. In aantallen is het maar de vraag of de Islam dat aantal kan nastreven.

Maar ondanks alles begrijp ik jou wel hoor, immers ook Hirsi neemt haar eigen maten als norm, wellicht ben jij wijzer en ben je in staat je horizon te vergroten.

paranoia | 24-05-06 | 01:31

ga eens deaud!

Vogelbeest | 23-05-06 | 23:20

Het is toch weer niet te geloven! Maar ja of ze echt geen lijfwachten mee krijgt, kunnen we immers als gewone burger toch nooit achterhalen.

Hoeveel geld heeft ze ook alweer verdiend als illegale? Krijgt ze ook nog wachtgeld soms?

pelpinda | 23-05-06 | 20:37

@conan
dus de duitsers waren nazies, terwijl de duce een facist was, en niet andersom? tja, het is net welk label je erop wilt plakken. Hele volkstammen zullen hitler een facist noemen, en mussolini een nazie. En andersom. Boeiend. Voor de meeste zijn het synoniemen geworden. Was de nazipartij in duitsland niet op het facisme gebaseerd? gedroegen de facisten in italie zich niet als de nazies? het verschil vervaagt.... je hebt wel een punt. De facisten van italie zijn zeker niet exact gelijk aan de nazies uit duitsland. Wel waren het broederlijke bondgenoten, damals.. tja.. en de japjes, wat waren dat dan?

Broolio | 23-05-06 | 19:55

@fluurt
wantrouw alle geloven gelijkelijk, maar die, die geweld hanteren het meest

Broolio | 23-05-06 | 19:48

@Broolio Je hebt kennelijk veel over de Islam gelezen. Nu je vergelijkingsmateriaal nog... Een lesje van een Barbaar: Nazisme is geen Fascisme. Nazisme is rascistisch, onverdraagzaam en geweldadig.
Fascisme daarentegen is een min of meer werkbare (corporatieve) variant op het Socialisme, in de eerste helft van de vorige eeuw door Mussolini bedacht en (wonderbaarlijk succesvol) in de praktijk gebracht. (In plaats van uit te gaan van de Klassenstrijd gaat het Fascisme uit van de strijd tussen Productieven en Parasieten, gezien vanuit een nationalistisch perspectief.) Fascisme kent ook geen rascisme en PFI (Fascistische partij in Italië) had een onevenredig hoog aantal Joodse aanhangers, zeker in haar beginjaren. Mussolini is één van de mildere dictatoren uit de geschiedenis die veel voor zijn volk en land heeft bereikt (en uiteindelijk ook een groot aantal Joodse mensen voor het Nazistisch geweld heeft behoed). Ten onrechte is hij na WOII min of meer over één kam met Hitler geschoren. Fascisme en Nazisme gelijkstellen is vooral een gebrek aan kennis etaleren (net als generaliseren overigens) en maakt de rest van je betoog niet overtuigender.

Conan | 23-05-06 | 18:30

Heren, heren volgens mij dwalen we af. Ik wil graag mijn mening geven over de beveiliging van onze Somalische jokkebrok. Ik wil wel hoofdbeveiliging worden van het team dat haar gaat beveiligen. Ik hoop alleen dat ik geen foutje maak in het werkrooster van mijn collega-beveiligers, zodat Ayaantje perongeluk onbeveiligd rond loopt. Stel je voor, er overkomt haar iets.

ougie | 23-05-06 | 18:07

Ga toch lekker fietsen stelen !

donderwolk2 | 23-05-06 | 17:39

controle 23-05-06 @ 16:55

Doe geen moeite ;) Ciao

v Maerlant | 23-05-06 | 16:57

controle 23-05-06 @ 16:53

QED!

Kan tevreden m'n huiselijke plichten gaan vervullen. Tot later...

v Maerlant | 23-05-06 | 16:56

v Maerlant
Hoe kan ik het niet met je eens zijn?

controle | 23-05-06 | 16:55

@ v Maerlant
Idd, de scheiding van kerk en staat komt onder andere terug in dit vers:
.
3 Ze stuurden enkele Farizeeën en Herodianen naar hem toe om hem een ongeoorloofde uitspraak te ontlokken. 14 Toen ze bij hem gekomen waren, zeiden ze tegen hem: ‘Meester, we weten dat u oprecht bent en dat u zich aan niemand iets gelegen laat liggen. U kijkt niemand naar de ogen, maar geeft in alle oprechtheid onderricht over de weg van God. Is het toegestaan belasting te betalen aan de keizer of niet? Moeten we betalen of niet?’ 15 Maar omdat hij hun huichelarij doorzag, antwoordde hij: ‘Waarom stelt u me op de proef? Laat me eens een geldstuk zien.’ 16 Ze gaven hem een munt en hij vroeg hun: ‘Van wie is dit een afbeelding en van wie is het opschrift?’ ‘Van de keizer,’ antwoordden ze. 17 Toen zei Jezus tegen hen: ‘Geef wat van de keizer is aan de keizer, en geef aan God wat God toebehoort.’ En ze waren met stomheid geslagen. www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mar+12&a...

controle | 23-05-06 | 16:53

controle 23-05-06 @ 16:30

Dag ctrl. Voor alle duidelijkheid: als ik Brullio aanraad te doseren, dan bedoel ik niet minder posten, maar wat kortere posten. Langere trekken niet zo aan om gelezen te worden, en gelezen worden, da's toch wat we willen? ;)

v Maerlant | 23-05-06 | 16:52

@fluurt
Om het kort te zeggen: Jezus zei andere wang, Mo zei maak ze af.

controle | 23-05-06 | 16:47

@fluurt
De geloven zijn geen totaal mysterie. De heilige schriften van geloven zijn over het algemeen gewoon op internet te lezen. Veel plezier met lezen.

controle | 23-05-06 | 16:45

fluurt 23-05-06 @ 16:33

Blijft die misleiding nu duren?

De bijbel wordt allegorisch geïnterpreteerd, de koran helaas letterlijk.

Het christendom is een religie, de islam een ideologie.

Het christendom aanvaardt scheiding van kerk en staat, voor de moslim prevaleert het woord van allah boven dat van de wet.

*zucht*

v Maerlant | 23-05-06 | 16:44

@ controle

Als je van de week in de winkel enig abstractievermogen koopt zou je die uitspraak nog wel eens kunnen herzien

fluurt | 23-05-06 | 16:42

@fluurt
Niet alle geloven zijn gelijkelijk dus kan je ze ook niet gelijkelijk wantrouwen flapdrol.

controle | 23-05-06 | 16:37

@broolio
'lees de bijbel eens'
ehm, wel eens iemand een homo zien slaan omdat dat moet van de bijbel?
(wel eens van de Ku Klux Klan gehoord? - en NEE dat is niet iets van het verleden)

wel eens een zelfmoordnon gezien? (De UNA-bomber en zijn motivaties wel eens bestudeerd?)

wanneer is in nederland het laatst iemand vermoord door gristenen, omdat ie het geloof verliet? (Wanneer een islamiet?)

kun jij mij een plek aanwijzen in het nieuwe testament waar haat gepredikt word? (Waarom telt het Oude testament ineens niet meer mee? Als ik alle lieve stukjes mag uitkiezen is de Koran ook best een leuke Donald Duck)

Luistert! Christen-extermisme is springlevend! Inclusief de gewelddadige uitwassen daarvan. In verband met dat ze thuis wel redelijk genoeg te eten hebben blijven ze wat braver in hun eigen omgeving maar daarom zijn ze zeker nog niet te vertrouwen.

het eerste gebod van Fluurt :

Wantrouw alle geloven gelijkelijk!

fluurt | 23-05-06 | 16:33

@broolio
Ook in het reageer gedeelte is een belangrijke taak voor je weggelegd.

controle | 23-05-06 | 16:30

Wat denkt die kleine gekke Soma..
Achteraf is het al dwaas dat ze hier zoveel beveiliging heeft gehad (geld heeft mogen kosten)
Dus dat ze daar es lekker naar gaat fluiten als ze in de US of A zit. Betaal maar terug, vals kreng!

Ik vraag me af of ze ook zo'n grote bek had als dit hele paspoortverhaal nooit zou zijn aangewakkerd en ze gewoon na dr termijn helemaaal uit zichzelf wegging.
Dat zou pas lef zijn.

eekeek | 23-05-06 | 16:16

Broolio 23-05-06 @ 15:56

Als ik je even een hart onder de riem mag steken: ik begrijp je kerel. Ik was ook verbijsterd toen ik op zoek ging naar nieuws om mezelf gerust te stellen - en integendeel alleen maar dingen vond die m'n ergste vermoedens bevestigden.

Toch heeft crixus een punt. Maat is de kunst van alle dingen. Als je werkelijk effectiviteit uit je posts wil halen, tracht dan te doseren.

We reizen allemaal om te leren. Niet laten ontmoedigen, niet opgeven!

v Maerlant | 23-05-06 | 16:14

@controle
ik maak teveel spel-fouten, lul te oeverloos, en ben te radicaal voor GS-redactie (hoewel dat laatste misschien ook wel weer een pre is...). ze zouden GS sluiten. Nu kan de redactie nog roepen: het was niet us, it was broolio!

Broolio | 23-05-06 | 15:56

Vandaag in de Vlaamse De Morgen een artikel dat handelt over het verzet van Oost-Berlijners tegen een nieuwe moskee - een mega, natuurlijk.

Het artikel gaat ook in op een door de Frankfurter Allgemeine Zeitung gehouden peiling waarin 83 % zegt de islam gedreven door fanatisme te vinden; 70% vindt de islam onverdraagzaam.

Allemaal dwalenden?

v Maerlant | 23-05-06 | 15:42

@crixus
herhaling is ook een stijlfiguur. Ik hoop door mijn standpunt vaak te herhalen, iets daarvan in de minds van de lezer blijft hangen. Natuurlijk probeer ik zo kort mogelijk te zijn. En herhalingen zijn saai. Weet ik, weet ik, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa... maar jah, ik ben ook zo emotioneel als het om het islamo-facisme gaat.. zoveel hangt ervan af.. als we nu te naief zijn gaat ons land naar de kloten... Ik worstel, en kom boven, als het ware, hopelijk :)

dat je vind dat ik gelijk heb, zie ik als een compliment. Hier, biertje voor de hele tent, ik ben niet zo'n kwaaie als ik soms lijk...

Broolio | 23-05-06 | 15:42

@crixus
Als u hem nu een paar tipjes geeft ben ik ervan overtuigd dat het goed komt. Maar ik ben bang dat de redactie haar positie niet wil opgeven. Ah well I tried.

controle | 23-05-06 | 15:35

@controle 23-05-06 @ 14:54:
Alstublieft niet zeg! Die woordenbrij van Broolio is niet om door te komen, hoeveel gelijk hij ook heeft. Hij heeft ook nogal last van zichzelf herhalen. Is niet bevorderlijk voor de leesbaarheid.

crixus | 23-05-06 | 15:28

Gewoon een paar Somalische krijgers inhuren. Lekker goedkoop!

efenefdols | 23-05-06 | 15:22

Sorry Kuifje "De Blauwe Lotus".

Weisse rose | 23-05-06 | 14:54

@broolio
Jij moet topics schrijven op Geenstijl. Lijkt het U wat redactie?
@paranoia
Jij doelt op de straffen die van toepassing zijn ten aanzien van het aanzetten tot haat/goedkeuren van terroristische aanslagen? Dan nog zouden ze ontkennen om hun positie te verstevigen. Wat denk je hoe jan met de pet over deze mensen zou gaan denken? Dan kunnen ze wel meteen gaan inpakken. Kijk de geschiedenisboeken na, islam brengt problemen, overal waar het voet aan de grond krijgt.

controle | 23-05-06 | 14:54

@paranoia 23-05-06 @ 14:25
Ik bedoelde niet in het debat want daarin kan ik een moslim op idt moomnet niet meer serieus nemen. Maar ik kijk hierbij terug op een aantal internationale gebeurtenissen met name natuurrampen in het verleden.
Bam waar bleef de moslim hulp,
Atjeh, tsunami waar bleef de moslim hulp,
Pakistan, waar bleef de moslim hulp,
Sudan, waar blijft de moslim verontwaardiging over de behandeling van de christenen door de moslim Janjaweed.
De moslims in Nederland hadden zich hier duidelijk over kunnen uitspreken en een actie kunnen ondernemen.
Alle respect voor de Suriprofs en hun inzet bij de ramp in Suriname vandaag.
Het beeld van moslims dat naar voren komt en waar zij zelf aan bijdragen is. Een groepje ruziende, geweldadige zielepieten.
In zweden en Engeland klinkt al de roep om de invoer van de Sharia voor moslims. Dit doet me erg denken aan de handelswijze van de koloniale machten in China (voor 1940, zie Kuifje in China) waar 's lands wetten bleven gelden voor buitenlanders woonachtig in China. Terwijl de Chinezen bestraf werden volgens de Chinese wet. Een moord op een Chinees door een Europeaan of Japanner was niet erg. Als we kijken naar de Sharia zou de moord op Theo van Gogh leiden tot vrijspraak en een eervolle vermelding.

Weisse rose | 23-05-06 | 14:46

@controle:

"Reken maar dat een groot deel van de moslimbevolking het eigenlijk prachtig vindt"

Maar is het dan niet vreemd dat goedkeuring hieraan geven strafbaar is?

paranoia | 23-05-06 | 14:45

@paranoia
-Dus waar zeur je nu eigenlijk over?
ehm, ik ben wel honderd keer met de dood bedreigt, ik ben diverse keren van fora getrapt, men heeft mijn telefoonnummer wel eens achterhaald, waarna wat minder fijne gesprekken volgden, ook is mijn huis besmeurt, ben ik in elkaar geslagen (toen ik met mijn vriend over straat liep), bespuugt, en uitgescholden door je fijne geloofsgenoten, die dat deden omdat dat moest van hun geloof.
Voor de rest niets aan de hand hoor!

maar denk je nou echt dat ik dit durf te zeggen op maroc.nl? ze zouden mijn adres achterhalen en mij kapot schieten. Dat is namelijk een REEEL gevaar. maar ik laat mij niet het zwijgen opleggen door geloofsfacisten. Liever zeg ik de (mijn) waarheid, en sterf, dan dat ik moet knielen/zwijgen voor/van een facistisch geloof. Echt. Ik neem geen onnodige risico's, maar ik besef ten volle, dat ik een target ben. Voor zowel linkse landveraders als moslim-fanaten. Gelukkig acht ik de redactie van GS heel hoog (chapeux, GS-redactie).

overigens vind ik de islam inderdaad veel weg hebben van een mug: lastig, zoemt hard, zuigt, en sla ik met een klap dood ;)

ik heb een wedervraag. WAAROM moeten wij met een paar miljoen moslims proberen samen te leven? WAAROM zijn ze hier? om het GELD. Om, op lange termijn, ons land over te nemen. WAAROM zijn de moslims hier? Als het oorlog word, tussen de moslims en ons, waarom gaan ze dan niet weg? waarom zitten de moslims hier? ze noemen zich finnen, turken, waarom wonen ze dan niet in turkije, finland?

elke nieuwkomer is welkom, mits ie loyaal is aan nederland. Finnen, islamieten, zijn loyaal aan finland, aan de islam. En dan, als een soort nagedachte, ook aan nederland. Het zijn nep-nederlanders, die ons uitzuigen, tot we leeg zijn, waarna ze de ons land bezetten. Dit zijn geen 50.000 spanjaarden. Dit zijn geen 100.000 antillianen. Dit zijn 2 miljoen siegheilende mohamenazies, die hier echt niet zijn, om ons land 'op te bouwen'. Ze zijn gekomen voor het geld. Omdat we hier zo naief waren om gratis paspoorten uit te delen. Als het met de generaties beter zou worden had je mij niet gehoord, maar elke generatie is crimineler, erger, arroganter.

de arrogantie van de islam. alsof wij ons land zonder slag of stoot aan de islamieten zouden overleveren. Door pim en theo te vermoorden hebben de kaalkopjes nu niet een, maar TWEE martelaren. De druk word alleen maar groter.

wel eens van de wet tegen haatzaaien gehoord? een iedere de profeet beledigt word dat binenkort onmogelijk gemaakt van hogerhand, om de 'goede vrede te bewaren'. Wel is het nog mogelijk op te roepen tot haat in de koran. Kritiek daarop word onmogelijk, dus dan kunnen de islamieten eindelijk in vrede naast ons leven: wie er wat van zegt word direct door de nederlandse pliesie opgepakt. Mooi man! wel jammer van die vrijheid van meningsuiting.. en jammer natuurlijk, voor de slachtoffers van de islam.. maar jah..

waarom moeten de islamieten PERSE in ons landje wonen? omdat ze zoveel van ons houden? of toch vanwege het geld, of om ons land te bezetten, een soort omgekeerd kolonialisme?

kinderbijslag word gewoon overgemaakt naar finland.. de kaalkop schud zijn haardos... hoe duidelijk wil je het hebben? ze komen hier, vragen een uitkering, en gaan weer terug.. hahahaha.. dat ga ik dalijk ook eens in finland proberen.. of nee, daar zijn ze niet zo naief...

Broolio | 23-05-06 | 14:43

@paranoia
Dat probeert broolio nou juist al een tijdje mensen als jou aan het verstand te brengen. Die gasten hebben vanuit hun geloof 0,0 tolerantie voor andersdenkenden. Het geeft misschien relatief weinig Mo B's. Reken maar dat een groot deel van de moslimbevolking het eigenlijk prachtig vindt. Taqija is een praktijk uit de islam die door Mo zelf werd voorgeschreven. Het houdt in dat je mag liegen om de positie van islam te bevorderen. Hier een paar voorbeelden.
www.dailymotion.com/phatt/video/159740...
.
www.dailymotion.com/phatt/video/159728...

controle | 23-05-06 | 14:37

@paranoia 23-05-06 @ 14:27:
Doe dat dan ook niet! Bovendien quoten is overschat. Het is wel nuttig, maar niet noodzakelijk. Je loopt het risico zinnen en argumenten uit hun verband te rukken en gaat drogredeneren. Je kunt op GS best discussieren als je beperkt in het onderwerp, er niet van alles met de haren sleept en gewoon helder je gedachten in een paar zinnen weergeeft. In de beperking toont zich de meester.

crixus | 23-05-06 | 14:37

@Broolio 23-05-06 @ 13:50

Een losse quote zegt mij niets. Maar denk je niet dat het probleem zichzelf oplost indien alle moslims zichzelf zouden opblazen ?

Het enige wat ik me afvraag is of die zelfmoordplegende figuren necrofielen zijn, daar ze straks 70 dode maagden krijgen ?

En waar komen die maagden vandaan, immers in de hemel worden geen zieltjes geboren.

Denk jij niet dat elk weldenkend mens bovenstaande zou afvragen?
Denk jij niet dat niet alle moslims zo dom zijn om zo een verhaaltje te geloven?

paranoia | 23-05-06 | 14:31

@crixus: Geenstijl leent zich niet voor discussies, het forum is zwaar klote, geen edit functies, geen quote functies, geen thread functies.

Aan de andere kant er komt hier wel een gezellige heerschap voorbij...

Een punt voor verbetering.

paranoia | 23-05-06 | 14:27

@Weisse rose 23-05-06 @ 14:09

Hirsi heeft vaak geroepen dat ze in debat wil, maar ze ging alleen met andere anarchisten in debat. Gezellig tegen een derde partij ageren en niet met die partij in discussie. Als ze echt zo oprecht is had ze gerust bij Nova met Abu jah jah in disccusie kunnen gaan. Ik durf te wedden dat ze na een paar minuten al zou onzin zou gaan schreeuwen, iets wat ze al deed toen ze heel mild op de korrel werd genomen door een Amsterdamse gemeenteraadslid met hoofddoek.

Vervolgens zie je al jaren dat je alleen de stemmen hoort van mensen die iets negatiefs te roepen heeft. Media vermelden altijd de afkomst van een verdachte indien het een allochtoon is, maar zelden indien het een autochtoon is.

De stem van de moslims verstomd bij het geschreeuw van de anderen.
Zoals eerder gepost zie je wel degelijk dat een partij als Milli Gurus maatschappelijke zaken bespreekt en een helder standpunt in nam.
Ook ik was verbaasd dat ze over huiselijk geweld al een standpunt hadden voordat Submission uitkwam. Echter dat wil men niet horen in Nederland. Immers de boeman, moet vooral de boeman blijven anders kan je er niets negatiefs over roepen.

Maar ondertussen zorgen de mensen die zo hard roepen wel voor uitsluiting van een grote groep mensen in Nederland en daarmee spelen ze de radicale kneusjes de juiste kaarten in handen.

Ik heb soms het idee dat sommige in Nederland (aan de rechtste hoek) juist willen dat hier iets gebeurd zoals in London of Madrid, zodat ze nog meer kunnen verdienen aan hun mening.

paranoia | 23-05-06 | 14:25

@controle
ten eerste over de Turken gesproken: www.geenstijl.nl/mt/archieven/013549.h...

Ten tweede ik snap het wel hoor, maar als je bij nieuwnieuws ziet dat er sinds 2003 jaarlijks meer dan een 100.000 mensen vrijwillig emigreren, verwacht ik dat er over 10 jaar al die 20%.
Over 20 jaar zullen in alle grote steden al meer moslims zijn.

En dan wat? 1 kind politiek? Geen kinderbijslag meer voor mensen die bepaalde geloofsovertuiging hebben ?
Extra kinderbijslag voor autochtonen, behalve niet voor autochtone moslims (iets van 200.000 al) etc.. etc..

De scenario is reeël en xenofoben trekken vroeg of laat aan het kortste eind, dus je kan je beter nu verzoenen met de mensen zorgen dat je ze niet uitsluit, dan komt er ook nooit een tijd dat ze jou uitsluiten. Het enige waar men rekening mee moet houden dat er figuren uitgesloten worden en radicaliseren, maar indien je twee handen op een buik bent zal dat eerder opvallen dan nu het geval is.
Los hiervan, zou Mo B. ook niet zijn geradicaliseerd indien hij een Golf 4, 1250 netto verdiende en een leuke appartement met dito vriendin had gehad. Maar indien hij onderweg naar die doelen alleen maar met rascisten en xenofoben te maken had die hem alleen maar dwarslagen en hij op het laatst door zijn frustraties en teleurstellingen gedeprimeerd raakte en daardoor radicaliseerde, vraag ik mij af in hoeverre je hem dat kwalijk kan nemen, niet de daad uiteraard want daarvoor is hij verantwoordelijk, maar dat hij radicaliseerde is hij niet zelf schuldig aan.
Als je deze lijn (als je me redenering nog volgt) doortrekt en je realiseert je dat er nu al meer dan een miljoen moslims zijn in Nederland en de samenleving dankzij Hirsi deze aan het uitsluiten is, dan heb je aan het eind een probleem die je dan niet meer KAN oplossen. Een simpel voorbeeld van rechtsongelijkheid die zij (denk ik) allen zien, Hirsi maakt filmpje, tientallen aangiftes, allen geseponeerd. Housewitz filmpje over Joden, gozer word vervolgt. Hoe zou jij je voelen indien je door de rechtstaat achter word gesteld? Voel jij je dan nog lekker in dit land? De koers waarop we nu liggen is een ramkoers, de eerste ronde zullen we wellicht kunnen winnen en overzien.... maar elke volgende ronde zullen we ten alle tijden aan het korste eind trekken.

paranoia | 23-05-06 | 14:18

Wat een ellende is dat toch... Mensen die al typend hun gedachten moeten vormen (paranoia, broolio, stampertje etc.). Heren: denk eerst even na, en probeer dan uw gedachten binnen 200 woorden samen te vatten.
Komt u er niet uit, doe even een linkje naar andere teksten die u aanhaalt in plaats van ze te citeren. Het is allemaal weinig helder en op deze manier wordt GS erg onleesbaar.

crixus | 23-05-06 | 14:10

@paranoia 23-05-06 @ 13:49
Ook ik ben bang voor een negatieve spiraal tov moslims in Nederland. Zij zelf zouden wel degelijk bij kunnen dragen aan een positiever beeld. Maar dat laten ze keer op keer na.

Weisse rose | 23-05-06 | 14:09

@paranoia
Je begrijpt het niet. Ik zal het je even uitleggen. Op een gegeven moment vormen moslims meer dan 20% van de bevolking hier. Ze gaan rare eisen stellen en wij willigen die niet in. Dat is dat reden om te boel hier echt te gaan terroriseren en voor je weet eisen ze onafhankelijkheid. Ze zeggen dat het oorlog is en de oorlogswetten mbt beheading en andere zaken zijn actief. De vrienden uit het MO komen deze kant op en het feest kan beginnen. Over de loop van geschiedenis hebben moslims bewezen niet in een minderheidssituatie kunnen leven. Het is wachten op problemen.

controle | 23-05-06 | 14:06

@Broolio ik probeerde jouw woorden samen te vatten in 4 woorden en bedoelde je niet persoonlijk aan te vallen. je gebruikt veel woorden, maar ze voegen voor mij niet zoveel toe aan jouw boodschap. je hebt jarenlang met imams gediscussieerd en je hebt vervolgens een bepaalde mening over de islam gevormd. (even al die andere zaken buiten beschouwing latende, omdat jij dat ook deed toen je de discussie nog wel met ze aanging) waarom heb je dat jarenlang gedaan? wilde je hen overtuigen van jouw tolerantie? wat was jouw doel? vertel dan waarom je bent gestopt met discussieren. vertel dan van de starheid die je bent tegengekomen en hoe die zich niet verhoudt met hoe jij denkt.

neuzel | 23-05-06 | 14:06

"Op dit moment lopen 150 moslims a-la samir a met een bom/uzi op zak, op zoek naar ayaan/geert/iedereen die de islam beledigt."

In dat geval is er geen reden om de AIVD uit te breiden, als er iemand zich belachelijk heeft gemaakt is hij het wel.

Ik denk dat Bin Laden zich spontaan zou overgeven indien Samir A. maatgevend zou zijn.

paranoia | 23-05-06 | 14:02

@controle:

"The Hidden Army Of Radical Islam in Bosnia"

raar he dat je in een Islamtisch land een leger hebt met mensen die wellicht een bepaalde geloof hebben.

Verder is het geen geheim dat Mabel en co wapens leverde aan Moslims die naar Bosnie gingen om hun soortgenoten te helpen.

Iets wat wellicht niet nodig was geweest indien de Nederlande leger had voorkomen dat een paar duizend mensen werden afgeslacht.
Ik heb een maatje die twee keer daar heeft gediend en er waren geen Nederlandse militairen die het erg vonden dat er Moslim stierven. Ze vonden het alleen lullig van die kinderen.

Los hiervan moet je goed realiseren dat de enige reden dat Turkije navo lid is, komt omdat Turkije het grootste operationele leger heeft in Europa. Deze is groter dan alle EU lidstaten bij elkaar namelijk. Dus ik denk niet dat de politici zich druk maken over een paar relschoppers in Bosnie, maar wel over hoe ze Turkije te vriend houden en zorgen dat Turkije toch vooral niet banden gaat aanhalen met de Arabische wereld. Want het laatste wat men wil is dat ze zo een grote militaire machtblok tegen zich kan keren.
Buiten Navo verband zijn er uitstekende contracten tussen Isreal en de VS met Turkije mbt aanvalsverdragen. Maar ondertussen wist ook jij al dat de VS plannen heeft klaar liggen voor een landing op Scheveningen indien er ooit een Amerikaans militair hier in detentie word genomen....

paranoia | 23-05-06 | 13:59

wat een onzin van die AHA om te eisen dat ze wordt beveiligd door NL ook al is ze straks in de VS.
het geld om een maand AHA te beveiligen kan ik een jaar van leven,en het is van onze belastinggeld dus wat dat betreft ,de grens over ? dan geen beveiliging meer.
en dit hebben we te danken aan die F.Kwalsema (groenlinkswatje)die van dit probleem(wat eigenlijk geen probleem was) gebruik maakt om weer wat meer in het nieuws te komen.
laat dat groenlinks,de sp en de pvda lekker meegaan met AHA

nldennl | 23-05-06 | 13:54

@whatdafok! 23-05-06 @ 13:01
Heb je een links woordenboek en een handleiding uit dezelfde richting uit gepeopt?
Het eerste wat links nl doet is anders denkenden verwijzen naar een psychiater. Wat ik uit de commentaren van de heren,
Broolio en Michiel van den Berg opmaak is niets anders dan gezond verstand. Los van van voordelen. Zij oordelen wel na het wikken en weggen van argumenten.
Zelf vertoon je ernstige Americanofiele neigingen in je taalgebruik. Taal beheerst het denken, daarom vraag ik me af of jouw motieven wel helemaal zuiver zijn.
Als je het nieuws leest kun je daar uit opmaken dat er vrijwel iedere dag een terroristische aanslag wordt gepleegd in Nederland.
Uit zweeds onderzoek is gebleken dat veel Finnen uit religieuze overwegingen kleine criminaliteit rechtvaardigen, jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/00...,
als strijd tegen de ongelovigen.

Weisse rose | 23-05-06 | 13:52

@stampertje
dus jij ziet ook geen verschil meer tussen een gewone moslim, een moslim-extremist, en een moslim-terrorist? een moslim terrorist is reeds overgegaan tot geweld, een moslim-extremist leest daar nog over in de koran. 15 procent van de islamieten in nederland (heeeeel laag geschat) hangt de pure islam aan, dat wil zeggen, doen letterlijk wat in de koran staat. Maak bij een van die gasten een grapje over de profeet, en kijk hoe diep het mes in je rug gestoken word. Op dit moment lopen 150 moslims a-la samir a met een bom/uzi op zak, op zoek naar ayaan/geert/iedereen die de islam beledigt.

150 terroristen
15 procent terroristenvrienden, , die een dikke pik krijgen van onthoofdingsfilmpjes, maar zelf niemand durven vermoorden
85 procent moslims, die hun radicale geloofsfanaten de handen boven het hoofd houden/nooit zouden aangeven, al liepen ze met uzies rond.

even een quote uit de koran. paranoia, lees je ook mee:
'We will cast terror into the hearts of those who disbelieve'
niet zo vreemd dus, dat er bommen ploffen. Het zijn gewoon moslims, die doen wat de koran van ze verlangt.... wie geweld pleegt tegen ongelovigen, en daarbij om het leven komt, gaat direct naar zijn 70 maagden... tssss. wat een kut-geloof... hoe is het in godsnaam mogelijk met dergelijke lieden in een land te wonen? oh, ik weet het al: NIET!

Broolio | 23-05-06 | 13:50

@stampertje 23-05-06 @ 13:26

Wat Broolio bedoeld, dat indien de samenleving met politici voorop blijven doorgaan met het stigmatiseren van een medelanders en Nederlanders (die zijn er ook) omtrent hun geloofsovertuiging, ze vanzelf niet aan werk komen, meer tijd hebben om te denken over hoe kut het leven is, in allerlij financiële problemen komen, hun heil gaan zoeken en vinden bij een gladjanus die een bepaalde visie van de Islam predikt en de samenleving op een bepaalde manier negatief van dienst zullen zijn.

Ik deel die mening van Broolio, echter met de snelheid waar het nu mee gaat denk ik dat binnen 10 jaar je 1 miljoen verneukte Moslims in Nederland hebt en dat is dan wel de schuld van mensen zoals Broolio en de politici.

Er is geen enkele mogelijkheid om 1 miljoen mensen te controleren dan wel in bedwang te houden.

Des ondanks mag je niet stellen dat het door het geloof komt, want de rellen in Frankrijk hadden ook neits met het geloof te maken, maar gewoon door systematische stigmatisering en achterstellen van gehele bevolkingsgroepen.

Dus ik roep mensen zoals Brooilo op om vooral ongefundamenteerd zijn kritiek te uiten, ik heb een buitenhuis in Frankrijk, en nee Broomio jij bent niet welkom als mede door jouw xenofobisch gedrag je een bijdrage levert aan deze negatieve spiraal. Ik stuur je wel een postkaartje ;-)

paranoia | 23-05-06 | 13:49

@Broolio 23-05-06 @ 12:06

Het feit dat jij nog kan posten bewijst nog steeds dat je in Nederland kan zeggen wat je vind. Immers indien men je monddood zou willen maken dan hebben ze wel de manieren om je identiteit te achterhalen (geen enkele systeembeheerder die nee zegt tegen een 9mm).

Dus waar zeur je nu eigenlijk over?

Dat Nederlandse criminelen meer vermoorden dan kneusjes die zich voordoen als gelovige en daarmee een doelgroep in diskrediet brengt?

Want hoeveel NederMoslims ken jij die in Nederland een moord hebben gepleegt en achteraf claimen dat ze dat uit hun geloof intrepretatie hebben gedaan?

Vergelijk dat aantal een met de aantal criminele afrekeningen....

En vertel mij dan waarom we moslims moeten haten en moeten en verbieden.

Volgens mij is criminaliteit verboden, moorden is uit den boze, maar helpt dat?

Ik denk dat je eens moet gaan nadenken over wat je typt. Wat je schiet met een kanon op een mug, terwijl je die resources beter kunt gebruiken om aspecten van deze samenleving te adresseren, waar meer mensen daadwerkelijk mee geholpen zijn. (overigens is dit een hint voor overheid medewerkers)

paranoia | 23-05-06 | 13:41

@Broolio

Ik hoop toch echt niet dat het zo erg is als dat jij zegt, maar twijfel nu echt wel sterk na jou argumenten.

Zelf hebben we hier niet al te goede ervaringen met een Fin.
Het gaat om de bescherming van een kind dat dreigt te worden ontvoerd naar Finland en waar we dus dag en nacht waakzaam voor zijn.
Rechtzaak na rechtzaak zijn er nu al achter de rug, maar het rechtsysteem vind dat wat er allemaal is gebeurd (mishandeling, dreigen etc) is achter de rug en daar moet iemand zich maar eens overheen kunnen zetten.
De kinderbescherming is nog wel het ergste want die worden aangevoerd door mensen die niet op komen voor het kind maar voor de zielige "ik niet begrijp" vader.

Zijn uitlatingen richting het willen wraak nemen op de moeder en dat kan alleen maar op een manier en dat is via het kind, worden niet serieus genomen door de volgende instellingen: Kinderbescherming, BOR, Kompaan en het rechtsysteem.
Het zal zo'n vaart niet lopen!!!!

We houden zijn paspoort toch in dan kan hij niet naar het buitenland is een zeer naieve opmerking van een rechter!!??

Ik wijk teveel af Broolio, maar het sluit een beetje aan op jou argumenten over hoe iets gaat in een moslimstaat.
Want mocht het kind ontvoerd zijn naar zo'n staat, zie hem dan nog maar eens terug te krijgen met hun "wetten"
De moeder is een H@#r en moet maar gehoorzamen na het beeld dat door hun is gevormd ofwel hun wetten.

GSplusCGisPA | 23-05-06 | 13:35

Jij zegt dat de AIVD 15% van de moslims extremisten ala MB zou zijn. Dat dat zijn er zo een 150.000

De AIVD schat het aantal potentiële terroristen in Nederland echter op zo’n 150. 150 teveel natuurlijk maar zeker geen 15% zoals jij voorsteld. Dat klopt gewoon niet.

stampertje | 23-05-06 | 13:26

@neuzel
ik ben uiterst tolerant, maar zeer intolerant tegen de intoleranten
alle mensen zijn gelijk, maar bij ideologyen geld dat niet. Daarbij geld, dat ideologyen die iedereen als gelijke zien 'beter' zijn dan ideologyen die sommige als meer waard dan anderen zien. Zoals, ehm, het facisme en de islam.

dat ik snel tiep weet ik, helaas niet geheel zonder fouten :) maar als je me zou kennen, wist je dat ik niet intolerant ben. Of jij nou groen bent, of op blote voeten loopt, hindoe bent, of marsman. Van mij mag je geloven wat je wilt. Je mag echter niet een ander vermoorden omdat dat moet van je geloof. Op dat moment, zul je mij tegenover je zien plaatsnemen. De islam overschreed deze grens, en moet bestrijd ik hem. Dit zonder de islamieten te slaan/vermoorden. Woorden zijn mijn wapen. Ik ben geen racist. Ik ben ruimdenkend. Ik kan alleen geen respect opbrengen voor het gewelddadige onderdrukkingsmechanisme wat de islam is. Kan je dat snappen? mooi...

Broolio | 23-05-06 | 13:17

@stampertje
Dat je de hele tijd van de islam wilt afleiden is jouw goed recht, maar dat je stelt dat je minder of meer stelt dat het christenfundamentalisme gelijk staat aan islamfundamentalisme is de gebruikelijke retoriek van een links persoon. Waarom hebben de linkse rakkers toch altijd zo'n hekel aan het christendom terwijl je ze over de islam niet hoort? Misschien omdat de islamieten de nieuwe (domme) arbeiders zijn die ze zo makkelijk voor hun karretje kunnen spannen. De islam is qua leer zo verschillend tov andere hoofdreligies dat iedere vergelijking een belediging is voor het intellect. Zelfs veel atheisten zien in dat de islam qua intolerantie en oproepen tot haat en geweld op eenzame hoogte staat. Alleen de linkse broeders en zusters weigeren nog steeds de leer van de islam te begrijpen.

controle | 23-05-06 | 13:16

@stampertje
alleen weet ik, door maroc.nl en magreb.nl te lezen, hoe de 'gemiddelde' fin zich uit. Ik zweer. TIENTALLEN PROCENTEN van de moslims (15 volgens de aivd) zijn, wat jij zou noemen; extremist. Er hoeft er telkens maar EENTJE iemand te vermoorden, en ze krijgen allemaal hun zin. Je kan niet ontkennen dat mohammed b (whats in a name) handelde vanuit zijn geloof. dat hij dacht dat hij dat moest, omdat ie de koran had gelezen. De rest van de moslims doet net of de extremisten niet bestaan. Nee, de islam is mooi en vredig. Bullshit. Ze coveren de daden van hun meer gewelddadige geloofsgenoten. Een moslim zal nooit een andere moslim afvallen, zeker niet als een ongelovige daarom vraagt. Ongelovigen zijn namelijk untermenschen.

wie de profeet beledigt, verdient de dood volgens de islam. Mohammed B deed, wat zijn handleiding van hem verlangde. Hij verklaarde dat zelf ook nog eens. We kunnen zelf zijn redenatie na-lezen. Het staat inderdaad als straf voor apostacy: de dood. En TOCH ben jij in staat om zijn aktie los te zien van de islam? o, hij is de ENIGE in de islam die zo denkt (vermoord iedereen die de profeet beledigt)? dus iedereen die stond te schreeuwen en zwaaien met messen nav de cartoons, waren? ware moslims... zo wil de imam het: wie de profeet beledigt is vogelvrij. Worden vogelvrijen direct vermoord? nee. wel mag de eerste de beste gek zijn mes in het rug van de vogelvrije zetten, en zal niemand daar een traan om laten. De islam zette de toon, mohammed b deed wat de islam van hem verlangde. Hij vermoorde een medemens. En maakte daarmee de islam tot ideologia-non-grata. Een geloof, wat mensen moet vermoorden die kritiek hebben, is de term geloof onwaardig.

mohammed B is geen incident. Een incident is een losstaand feit, dat de normale gang van zaken doorbreekt. Het dreigen met geweld is echter normaal. Gangbaar. Meisjes vermoorden die afvallig zijn is normaal. Daar word niets tegen gedaan, omdat het bij het geloof hoort. Daar mag je geen kritiek op hebben, omdat je dan het geloof aanvalt. En je weet, wat de islamieten doen, met lieden die kritiek durven hebben op hun geloof.

DIE WORDEN VERMOORD. islam=facism!

Broolio | 23-05-06 | 13:10

@Broolio 23-05-06 @ 12:32
Ik weet niet of religies goed of slecht zijn. De religieuzen zelf schijnen het wel interessant te vinden, anders waren er niet zoveel gelovigen op deze aardkloot. Maakt dat iets slecht? Ik weet dat niet. Mensen zoeken schijnbaar een bepaald soort steun en houvast in iets, zodat ze zelf vaak niet te diep na hoeven denken over de diverse aardse zaken. Het beperkt je gezichtsveld wel. Jouw hele pleidooi is gebaseerd op het feit dat je weigert in te zien dat er ook mildere stromingen zijn binnen de islam, en dat ongelovigen in het dagelijks leven nu niet echt op elke hoek van de straat geexecuteerd worden. Toch blijf jij volhouden dat de islam het hoofd eist van ongelovigen. Ik zeg de praktijk is anders, maar jij gelooft dat niet en wil alle moskeen maar sluiten.
Ik weet niet waarom je de islam er speciaal uitgepikt hebt, maar de superconservatieve christenen kunnen er ook wat van hoor. Neem eens een kijkje op de diverse amerikaanse religieuze sites tegen homo's bijvoorbeeld. Daar wordt je ook niet echt vrolijk van. En dat zijn toch echt geen moslims hoor.

stampertje | 23-05-06 | 13:10

Laat ik ten eerste reageren op dit artikel mevr. AHA of AHM (whatever) moet lekker stilletjes dit land verlaten met of zonder ned paspoort (I really don´t give a shit). Als ze zo door blijft blaten dan ga ik mijn belastingcenten terug eisen van haar. Kreng heeft me al meer dan genoeg gekost!

Broolio 23-05-06 @ 12:05
Michiel van den Berg 23-05-06 @ 11:34
Een paar gratis adviezen of jullie er op zitten te wachten of niet (again I don´t give a shit).... maar ga naar een psychiater of psycholoog want jullie sporen niet..... vrijheid van meningsuiting pretenderen jullie. Echter als iemand dan niet in jullie straatje lult (paranoia en stampertje) dan zijn ze ineens mongolen.... dan zeggen jullie dat de Islam Theo van Gogh vermoord heeft...... euh wie heeft Pim ook al weer vermoord?? Als ik jullie beredenering volg dan zou ik ook elke blanke nederlander moeten wantrouwen want owh owh stel je eens voor!! Als het terrorisme zo wijdt en verspreid is... waarom hoor ik dan niet elke dag op het nieuws dat een van onze landgenoten weer vermoord is??? Terrorisme!? Ja het is zeer zeker aanwezig, is het zo erg als Amerika en onze regering mij doen laten geloven!? Nee zeer zeker niet! Ik ben eerder bang om onder een tram of auto terecht te komen dan dat ik van een aanslag dood zal gaan.
Jullie weten niks van de Islam en zullen dat ook nooit doen... en doe niet alsof je er iets van af weet. Ik beleid geen geloof, die onzin hoeft voor mij allemaal niet. Ik zal echter nooit iemand veroordelen die dat wel doet!
Maar echt jullie 2 ga echt ff naar een psycho want ik zie aan de woede in jullie betogen dat een 2e Antwerpen hier in Nederland niet ver weg zal zijn....

en jullie halen elke keer weer er bij dat de Islam homo´s haat..... maar zeg nou eens eerlijk als ik jullie stukjes zo lees dan haten jullie alles wat niet aan jullie standaarden voldoen....... dus als het niet de Islam was dan zaten julie wel op dit forum homo´s af te zeiken. Zeg nou eerlijk die horen in jullie waanbeelden hier toch ook niet thuis!? Dus laat die argument gaarne achterwege want dat zou nogal hypocriet zijn aan jullie zijde is het niet?

whatdafok! | 23-05-06 | 13:01

Brullio ehm Broolio, je typt snel man. vier woorden: intolerant en ernstig star.

neuzel | 23-05-06 | 12:46

Broolio doet zijn nazihelm op
'het facisme is mijn geloof. Alle geloven zijn in wezen goed. Ook mijn geloof. Toevallig staat in mein kampf dat alle joden dood moeten, maar dat kan je ook anders interpreteren. Inderdaad, sommige facisten vermoorden ook joden, maar dat noem ik fanatici. Jullie hoeven niet bang te zijn. Niet alle facisten zijn zo. Jullie zouden eens wat meer met jullie plaatselijke facist moeten gaan praten. Wel uitkijken, dat je geen grapjes over de profeet, pardon, fuhrer maakt, dan kunnen we nog wel eens uit de slof schieten. onze fuhrer is namelijk de meest perfecte mens die ooit op aarde heeft rondgelopen. Ja, hij neukte zijn nichtje, hij vermoorde hier en daar iemand die hem tegensprak, maar zijn geloof is mooi en vredig. Hij heeft een boekje geschreven, waarin al dat moois staat. Gek genoeg krijg je, als je dat boekje van het germaans in het engels of nederlands vertaalt, ineens oproepen tot geweld. Maar dat komt omdat het fout vertaalt is! en ja, sommige facisten staan geweld te plegen op elke hoek van de straat, maar ik verzeker u, dat het niets met mijn geloof te maken heeft. Mijn geloof is namelijk een mooi, vreedzaam geloof. Nu alleen nog even alle joden vermoorden. oops, wat zeg ik nou?' (doet zijn nazi helm weer af, zonder siegheil te zeggen)

als de het facisme als geloof ziet. Zijn dan nog alle geloven in weze goed?
'alle geloven zijn in weze goed' is een vooroordeel. Pas als wij de kern van alle geloven hebben bekeken, van jehovas tot branch davidians, van shii tot nazi, van zwarte kousen tot zen, en pas, als DAN blijkt, dat al die geloven goed zijn, kan je dat zeggen. Als je met een vooroordeel naar geloven kijkt, met de vooringenomen mening dat alle geloven wel goed MOETEN zijn, maak je jezelf blind voor het slechte dat sommige geloven/ideologyen in zich hebben. Je conclusie zal dan altijd zijn: zie je wel, alle geloven zijn goed.

nou, het facisme was niet goed. Waarom? omdat het mensen vermoorde. en he! wat toevallig! wat doet de islam! OOK mensen vermoorden! gossie.. misschien zijn niet ALLE geloven goed?

Broolio | 23-05-06 | 12:32

@Broolio 23-05-06 @ 12:05
Goed commentaar. Een beetje aan de lange kant maar het slaat de spijker op zijn kop.
Ik ben benieuwd wanneer NOVA het lef heeft om een documentaire te maken over de intolerantie van de islam.
Voorbeeld:
Laat op een mooie vrijdagmiddag een aantal schaars geklede vrouwen langs verschillende moskeen lopen en film de reacties.

Weisse rose | 23-05-06 | 12:32

Broolio 23-05-06 @ 12:20
Mohammed B. was een extremistische moslim. Een laagbegaafd figuur die besloten had een moord te plegen. Van de totale moslimbevolking op eentje na, was er geen geweldadige actie. Ik beschouw deze moord als een reli-fanaticus, een extremist dus. Een extremist is niet typerend voor een hele groep, anders was het geen extremist. Omgekeerd is een hele groep niet hetzelfde van mening als een extremist. En deze laatste link vergeet jij steeds te leggen.

stampertje | 23-05-06 | 12:31

@stampertje
dus je bent het met me eens, dat mohammed b een gek was, die zijn geloof letterlijk nam? en dat een ieder die de islam (koran) letterijk neemt een gevaar is voor onze samenleving, want extremisties? mooi. dan zijn we er. Nu allen nog even de moskeeën sluiten.

Broolio | 23-05-06 | 12:20

Maarre heeft ze nou die film submission nou al afgemaakt of niet?

zwarte schaap | 23-05-06 | 12:15

@kruT
wat stel jij dan voor? net doen of er niets aan de hand is?

Broolio | 23-05-06 | 12:08

@paranoia
maar niemand die hij heeft gekwetst was van plan hem iets fysieks aan te doen.

behalve de moslims, dan... zie je, de islam overschrijd een grens: ze VERMOORDEN mensen die een MENING uitten. Dat kan niet. Oprotten!

Broolio | 23-05-06 | 12:06

@bubka
'lees de bijbel eens'
ehm, wel eens iemand een homo zien slaan omdat dat moet van de bijbel? wel eens een zelfmoordnon gezien? wanneer is in nederland het laatst iemand vermoord door gristenen, omdat ie het geloof verliet? kun jij mij een plek aanwijzen in het nieuwe testament waar haat gepredikt word? nee heh? en dat, terwijl ik de paus ook geen lieverdje vind. Ik besnuffel alle geloven argwanend. Maar ik begin KEIHARD te blaffen bij de islam. De gristenen vermoordden mensen in de middeleeuwen. De islamieten doen dat nu. Mooi man, geloven.

@paranoia
Alle godsdiensten propageren naasten liefde.

behalve de islam dan.
'vermoord alle ongelovigen' klinkt niet echt als naastenliefde.

je zegt dat nederland rijk is geworden aan de kolonien, en amerika niet best is. Geen reden voor de islam om zich NU en HIER te misdragen, is het wel?
of is het: mijn ouders waren slavendrijvers (net als de profeet, trouwens), DUS wij moeten zwijgen tegen het moslimgeweld? nope.. think again...

Zoals gesteld zijn de issues die spelen zaken die amper iets met het geloof te maken hebben.
zie mijn post van 11:21. De homohaat, het geweld tegen vrouwen en vrijdenkers, word door de islam bevordert

-ik mag geen kanker zeggen van je
joehoe.. ook ik heb een paar mensen dood aan de kanker. De islam is echter de kanker van onze samenleving. Kijk even naar de definitie van kanker op wikipedia. 1) groeit, groeit, groeit (net als de islam) 2) vernietigd gezond weefsel (net zoals de islam ons land vernietigd) 3) verplaatst zich via de makkelijkste weg (net als? inderdaad... wij gaven de paspoorten gratis weg, dus...) de islam IS de KANKER van onze samenleving. Het zal niet stoppen met groeien, totdat ons hele land verislamiseerd is, daarbij mensen als theo (gezond weefsel) vermoordend.

de profeet trouwde aisha toen ze ZES was, en hij neukte haar toen ze NEGEN was. Hij was toen zelf 51 oid. Wij noemen dat een kinderneuker. en jij?
meisjes die op hun 14 trouwen omdat ze zwanger zijn met hun liefje van 18 is heel wat anders. Je kan je in alle mogelijke bochten wringen die je wilt, maar de profeet neukte een meisje van 9, omdat ie dat lekker geyl vond. Ook neukte hij yamaniaryu (oid), de weduwe, weetjenog? NADAT hij haar hele familie had uitgemoord. Wat aardig, die profeet. Zo ehm.. puur?

-Trouwens hadiths moet je niet lezen, hadith zijn overleveringen, dus verslagen van getuigen over hoe Mohammed zich in een bepaalde situatie heeft gehandeld en geoordeeld.
neen, hadiths moet ik niet lezen, omdat dan een beeld van mohammed den profeet naar voren komt waarvan de lezer onpasselijk word. Alle moorden, alle verkrachtingen, alle slavenroofacties, alles staat erin. Wie wil weten wat voor man dat was, die 'pure' boodschapper van god, moet echt eens de hadiths lezen. Daarna mag jij nog eens zeggen hoe mooi de profeet was. Hoe puur.

hadiths waarin staat dat de profeet een moordenaar was zijn volgens jou 'zwak', die waarin de profeet word bejubelt 'sterk'.
-Overigens de meest betrouwbare hadith is pas 400 jaar na zijn dood tot stand gekomen
dit is belachelijk. Lees het zelf nog even over. Hoe kan een hadith, 4 eeuwen na de dood van de kinderneuker, nu de meest waarachtige zijn? logica zou zeggen, dat de eerste hadiths het meest waarschijnlijk zijn. En laat dat nou net die hadiths zijn, waarin je de profeet kunt zien zoals hij is: een kinderneukende moordenaar die stemmen hoorde.

-De meeste moslims kunnen geen klassiek Arabisch lezen. Veel moslims zijn analfabeet.
die kun je dus werkelijk ALLES wijsmaken, als imam, nietwaar? net als toen de priesters de enige waren die latijn konden, dus die maakten wel uit wat het woord van god was, naar eigen inzicht. Hahah. een moslim, die zijn eigen heilige tekst niet kan lezen, maar daar wel in gelooft. hahah.

-Theo is door één individu vermoord
je liegt. Theo is vermoord, omdat ie de profeet belachelijk maakte, wat hem tot apostate maakt. Wat is de straf voor apostacy in de islam? o ja.. de dood... shit.. mohammed B deed alleen, wat van hem, als moslim, werd verlangt; hij vermoorde diegene die de profeet beledigde. Zou de profeet zelf OOK gedaan hebben, namelijk.

over dat de moslims zelf hun koran niet kunnen lezen, dat alleen maar enkele gestoorden in iran etc het kunnen lezen, bewijst alleen maar mijn gelijk. WIJ LEZEN DE VERTALING. is dat een probleem voor je? gelukkig kan ik engels, en is het woord van god in het engels verschenen.

ook de hadiths, hoe zeer jij die ook probeert weg te frommelen, raad ik iedere naar de islam nieuwsgierige aan. Daarin staat namelijk precies, wat voor een klootzak de profeet was.

trouwens, de helft van de koran is verloren gegaan bij de trenchwar, als ik me niet vergis, de profeet kon zelf niet lezen/schrijven, de rest is gereconstrueerd na de aanval. Ik heb meer in de koran/hadiths gelezen dan menig moslim, dat zeg je zelf ook: geen enkele moslim kan de koran lezen, op een paar na, die dan de rest vertellen wat het woord van god is.

laat de mensen de vertaling van de koran, de hadiths, lezen, zonder dwingende imam die erbij staat te roepen, en de mensen zullen zich brakend afwenden van de islam. Wat de imams zolang onder de mat hebben kunnen schuiven zal ze dan als een natte vis in het gezicht slaan: de profeet was een moordende kinderneuker, die alleen op winst uitwas, en geregeld mensen omlegde/doodmartelde. Dat noem ik geen heilige. Dat noem ik een klootzak. de koran is geen heilig boek. Het is geschreven door de leider van een bende rovers, die dacht dat ie met god kon spreken. Wij hebben daar tegenwoordig medicatie voor.

tja. Ik heb je hele verhaal gelezen, en weet nu een ding meer:
jij gaat ervanuit dat alle geloven goed zijn. dat theo vermoord is door een moslim die dat moest doen van zijn koran, ontken je.

jij gelooft de koran? maar je kan hem zelf niet lezen? toch is het het ware woord van god? hoe weet jij dat? verteld je imam je dat? wat zielig voor je.. als je imam vertelde dat poep goud was, ging je het dan verzamelen? ik bedoel, heb je ZELF een mening, of laat je het denken aan de imam over?

en ja, ik HEB jarenlang gediscussieerd met imams, het zijn allemaal kortzichtige, geloofsblinde koran-fanaten, die liever een mens doden, dan moeten toegeven dat de koran een klote-boekje is. Hoe meer je met moslims praat, hoe meer je weet: met deze mensen valt niet samen te leven in een vrije, open, respectvolle maatschappij. Deze lieden willen hun regels, gebaseerd op het geweld van de profeet, aan ons opdringen. Ze willen ons land overnemen, en ons onderwerpen aan de 'ware, pure' islam.

Langsgaan bij een moskee is een optie, maar dan niet om te praten...

de islam is liefde, laat me niet lachen. De islam is vrede, hahaha. de islam is gebaseert op respect voor de ongelovige medemens. Geloof je het zelf?

de profeet vond, dat je niet met een moslima van een ander mocht neuken. Wel mocht je de veroverde, ongelovige, vrouwen die je roofde als sexslavin houden of doorverkopen. Een gewoonte, die door de loverboys (en iedere kanker-fin die 'hoer' roept naar een ongehoofddoekt meisje) met verve word voortgezet. Disrespect is normaal, in de islam. Haat, geweld, moord, het is allemaal volstrekt normaal, in de islam. De islam is namelijk geen mooi geloof. Het is gelijk aan het facisme. Het vermoord mensen die niet meedoen. Het is lelijk, de kanker van onze maatschappij, en wij zullen pas weer in vrede kunnen verderleven als nederland voor de nederlanders, en finland voor de finnen is.

ik ben het zat, te moeten zwijgen, terwijl de islam ons land verziekt. Laten wij de islamieten eruit kankeren, voor ze ons land voorgoed hebben verneukt met hun 'islam'.

als ik een hoofddoekje zie, zie ik een nazi-armbandje
de oproep tot gebed klinkt mij als oproep tot geweld/haat in de oren
de koran is de reden voor duizenden mensen om te haten

lees jij de vertaalde koran? erg heh? of geloof je de imam? sukkel.. leer zelf denken... waarom zou de koran het woord van god zijn? omdat de profeet dat zegt? omdat de imam dat zegt? omdat je anders vermoord word? ik moet braken..

je kan niet ontkennen dat het beeld dat naar voren komt uit de hadiths van de profeet niet veel overlaten... dat ie de koran geciteerd heeft, so what? Maar ik verzet mij, op het moment dat mensen mijn land verzieken, vanwege hun geloof. En verzieken, zo kan je dat wel noemen, als je favoriete nar dood op de grond ligt. Vermoord, door de 'vredelievende' islam. Ja hoor, de islam is ZO vredelievend, nou, mijn broek zakt ervan af...

Broolio | 23-05-06 | 12:05

Michiel van den Berg 23-05-06 @ 11:32

Zeg eens, hoe zit het nu met mijn mongeaulen-test? Ik wacht op antwoord!

Het voorbeeld van Indonesie haalde ik aan omdat naar mijn weten de Moslims daar dus niet de 'ongelovige' westerse toeristen en masse loopt te stenigen.
Dus we zijn het er wel over eens dat het hele verhaal: 'elke ongelovige moet dood' toch niet echt in de praktijk gebracht wordt. En waar het al gebeurd eerder in een terroristisch/extremisch verband dan puur 'als de normale gang van zaken'.

Dus in hoeverre moet je zo een tekst letterlijk nemen. In het OT staat ook doodt aan de homo's. Maar dat brengt toch ook niemand meer in praktijk. Behalve in het religieuze USA dan (die jongen Matthew..)

Het zijn teksten ja, maar het is een gek die het in de praktijk brengt.

stampertje | 23-05-06 | 12:00

@Broolio
Behalve dat je je geld terug moet vragen van de schlemielen die jou ooit de Nederlandse taal meenden te leren, mag je ook komen vertellen wat haar uitspraken, al dan niet met Theo, de vrouwen HIER heeft geholpen. Ik heb nog nooit een (moslim)vrouw horen zeggen dat wat Ayaan nu doet heel goed voor ze is. Ik hoor wel heel veel (moslim)vrouwen zeggen, dat wat zij doet, juist averechts werkt, en dat de vrouwen zich gedenigreerd voelen door haar uitspraken.

Met andere woorden, ondanks al dat gebral van mensen als jij, is er geen ene kloot bereikt, behalve polarisatie en aangewakkerde haat.

Daar pas ik voor.

kruT | 23-05-06 | 11:52

@filter: Holleeder is zeker een streng gelovige moslim ? Niet hij maar de Islam heeft wellicht 30 moorden gepleegd.

paranoia | 23-05-06 | 11:44

Maar goed het is 11:39 ik ga wat nuttigs doen, voor wie wil geloven dat de Islam de schuld is aan al het gezeik, je hebt gelijk.

Voor eenieder die wat nuance ziet, je hebt ook gelijk.

Who cares, dit kost tijd, geld en energie.
Wat schieten we er mee op? Zodat een negerin kan claimen dat wij dankzij haar deze discussie voeren ?
Bullshit, zij heeft er alleen voor gezorgd dat de polder kneusjes niet meer online komen en dat je ze met hun eigen bullshit kan bestrijden, daar leerden ze tenminste van, omdat ze geforceerd werden om actief naar argumenten te zoeken die hun stellingen onderbouwde.
En het enige wat ik heb gezien dat ze alleen maar uit de context gehaalde onzin in disuccies gebruikte.
Wat dat aangaat zie ik hier een treffende gelijkenis. Dus wellicht moeten we beide soorten in de gaten houden, want beide zijn alleen overtuigd van hun eigen perceptie en doen er alles aan om toch maar niet dingen in de juiste context te plaatsen. Wat dat aangaat zijn sommige posters geen haar beter als waarover zij ageren, en vraag ik mij af wanneer de haat van sommige ook tot fysieke uiting word gebracht. Mark my words.

paranoia | 23-05-06 | 11:43

@filter: jij mag me uitleggen hoe de Islam op Theo schoot en daarna probeerde zijn kop er af te halen.

De feiten zijn anders, een individu heeft dat op zijn geweten.

paranoia | 23-05-06 | 11:37

Nee, paranoia.
.
Theo van Gogh is een slachtoffer van een xenofobisch, homofobisch, anti-semiet en vrouw-vijandig geloof dat Islam heet.
.

filter | 23-05-06 | 11:34

paranoia 23-05-06 @ 11:28
Dat MAG je doen ja.. Ik geloof, dat je daar vrij in bent, doe dus wat je niet laten kunt.
Rondvraag: wie heeft de greautste rascist van GS gezien?

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 11:34

@ stampertje 23-05-06 @ 11:10
wacht es: wat heeft een aantal vakantiegangers te maken met het gekleurde geloof? Ik suggereer toch ook niet dat dit de dagelijkse gang van zaken is?
Er zijn prethoofden die dit doen ja, ongelovigen vermoorden, en ze zouden (zouden dus) wel eens allemaal zo kunnen worden, maar de praktijk laat anders zien. Het enige greintje gevoel wat ze nog hebben, of zoiets.

Ik bestel mijn hoofddoek vast iig. Want een arabisch land word NL wel ja. Vroeg of laat.

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 11:32

@geenstijl, ik verwacht van jullie permanente beveiliging, daar ik mij met mijn uitingen mij kritischer wie dan ook in Nederland heb uitgelaten.

Daar uit mijn uitingen in de intrepretatie van sommige ik als mounafiq beschouwd moet worden (zelfs Hirsi behaalde die status niet) is mijn hoofd momenteel de hoofdprijs in Nederland.

Aan "gelovige" die niet kunnen of willen begrijpen wat ik geschreven, denk eens ruim en eerlijk over je geloof en plaats alles in perspectief en tijdsgeest. Ja, het staat een beetje lullig hoe ik het verwoord, maar het kan de waarheid zijn.

paranoia | 23-05-06 | 11:32

@Michiel van den Berg 23-05-06 @ 11:25

Grappig, mag ik hieruit concluderen dat jij een nep rascist bent, omdat je niet instaat bent de grootste rascist van Geenstijl te herkennen ?

paranoia | 23-05-06 | 11:28

@filter 23-05-06 @ 11:19

Nogmaals 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

Indien Mo B. echt intelligent was geweest had hij vuur met vuur bestreden, geweld is altijd een teken van zwakte. Alhoewel ik wel al jaren merk dat bijvoorbeeld bij vechtsporten men niet eerst zelfbeheersing leert.

Als Mo B. een Zembla documentaire had gemaakt in die tijd, dan hadden wij Hirsi toen al op "waarde" weten te schatten. En was het effect mooier geweest, want ze was dan uitgezet. Theo is gewoon het slachtoffer van haar, immers Theo gooide altijd knuppels in hoenderhokken en werd door iedereen verguisd, maar niemand die hij heeft gekwetst was van plan hem iets fysieks aan te doen.

paranoia | 23-05-06 | 11:26

paranoia 23-05-06 @ 11:00
Kan ik niet onderbouwen, ben eauck maar een simpele steyleause F5, mbo tuinscholertje. No way dat ik kan onderbouwen.
Sorry man, ik beoordeelde echt louter vanuit mijn immer rascistische stand. .

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 11:25

@stampertje, bedankt voor het lezen.

Voor allen: ik heb het over Human resource.
Waar ik op doel is dat indien je een grote groep mensen nodig hebt om een doel te verwezelijken je gaat kijken naar welke opties je hebt.

In Nederland hebben we twee voorbeelden hiervan:

Ten eerste Pim Fortuyn, ageren tegen vreemdelingen, polariseren, xenofoben kweken
Ten tweede Hirsi M. ageren tegen moslims, polariseren, xenofoben kweken.

Dit is niet iets nieuws, al in de tijd van de wijze grieken gebruikte ze al deze tactiek om macht te verkrijgen. In de geschiedenis zijn meerdere voorbeelden bekend van mensen die zich anders voordeden (bijvoorbeeld als xenofoob) om hun eigen agenda te kunnen verwezelijken.

Het kwalijke hieraan is dat men over de ruggen van anderen hun (soms) persoonlijke doelen bereikt. Voor de schade die ze aanrichten hoeven ze te nimmer verantwoording af te leggen, en dat is vreemd. Zie ook mijn eerdere stukje hier over het feit dat je altijd word vervolgd als je een Joden beledigd, maar je anderen groeperingen zo vaak mag beledigen als je maar wilt....

paranoia | 23-05-06 | 11:21

wat een domme doos!
ze kan lekker naar allebei zwaaien vanuit VS

RedScorpion | 23-05-06 | 11:21

@stampertje
zucht.. ok, ik probeer het je uit te leggen. Potenrammers heb je (helaas) in elk land. Hoe beschaafder de mens-apen-kolonie is, hoe minder er lieden in elkaar geslagen worden omdat ze poot zijn, mee eens? in nederland werd er matig potengeramd, een duidelijk dalende lijn ook nog eens, dankzij lieden als josbrink, pauldeleeuw, en andere openlijk homosexuelen, alsmede de homobeweging an sich. Dat noem ik een van de verworvenheden van onze samenleving (net als vrijheid van meningsuiting, zonder te moeten vrezen voor je leven). In nederland hoefde je niet bang te zijn uitgescholden te worden/in elkaar geslagen te worden/vermoord te worden, omdat je homo was, incidenten daargelaten. TOTDAT DE MOSLIMS KWAMEN.

nu stel ik, dat geweld tegen homos word aangewakkerd door de islam. Het aantal gewelds/haat incidenten tegen homos (ik kan daar, als bi, over meepraten) is exponentieel toegenomen. Omdat islamieten homos moeten haten, vanuit hun geloof, en twee homos die elkaars handjes vasthouden al een belediging is voor de moslims en hun 'superieure, pure' geloof.

de moslims hebben het aantal geweldsincidenten tegen homos misschien wel verduizendvoudigt. Dat komt, omdat haat jegens homos er met de paplepel is ingegoten. In de moskee. Zonder die 'lessen' in de moskee zouden allicht sommigen zich TOCH van geweld hebben bedient, omdat nu eenmaal geweld tegen homos onuitroeibaar is.

de islam is niet de uitvoerder van dit geweld. Wel de katalysator. Zonder moskee was misshcien ook een deel van de jongeren tot geweld tegen homos gekomen. Met moskee is dit aantal echter schrikbarend veel hoger.

zelfde geld voor vrouwen. Elke alfa-mannetjes-aap slaat zijn vrouw wel eens. Soms vermoord een alfa-aap zelfs zijn hele gezin. Ook in nederland. Treurig. Erg onbeschaafd. Echter, met de islam in ons land, is het geweld tegen vrouwen gelegitimeerd/geexplodeerd. Niet alleen is het AANTAL vrouwen in moslimkringen wat verkracht word als kind, geslagen word, vermoord word, vele, vele malen hoger, het word ook gepromoot door de koran! de imam promoot dat gedrag, omdat volgens de heilige teksten de vrouw moet luistern, omdat ze anders gedood moet worden... die teksten hebben een katalyserend effect. Vele moslimmannen slaan hun vrouw, echt, omdat ze denken daarmee het goede, islamietische te doen. Omdat hun vrouw tegenspreekt, bijvoorbeeld, of niet luisters, of niet met de benen weid gaat.

het aantal geweldsincidenten tegen vrouwen is geexplodeerd met de komst van de islam. Zijn niet-islamieten geheel verschoont van geweld tegen vrouwen? helaas niet.. Maar de islam katalyseerd dat geweld. Geweld tegen vrouwen is normaal, in islam kringen. Had ze maar moeten luisteren. Of niet zo'n kort rokje moeten dragen. Schokkend daarbij is het FEIT, dat vele moslims hun dochters die ongelovig worden (of anderszins onacceptabel gedrag vertonen) te VERMOORDEN. Alle gevallen van eerwraak zijn moslim, die hun eigen kroost vermoorden, om op die manier bij hun mede-moslims aan te tonen hoe moslim ze wel niet zijn. Net doen, alsof de islam niets met geweld tegen vrouwen van doen heeft, omdat geweld tegen vrouwen nu eenmaal onuitroeibaar is, is een schandalige FOUT. De oproepen tot geweld tegen vrouwen in de islam wegpraten, omdat je stelt dat nederlanders hun vrouw ook wel eens sloegen, en daarom moeten zwijgen, is belachelijk.

vrouwen mishandelen, homos mishandelen, zelfs vermoorden, dat moeten wij bestrijden. Een geloof dat dergelijke acties promoot moet verboden worden.

vroeger kon je in nederland zeggen wat je dacht, zonder bang te hoeven zijn vermoord te worden. Dankzij het geweld van de islam, is dat nu niet meer zo. Nu moeten wij trillen van angst, voor de wraak van de islam, als wij een grappig tekeningetje over de gewelddadige profeet maken. Salman rushdie, wel eens van gehoort? hij schreef een boek, en werd direct met de dood bedreigt. Wat heeft dat met de islam te maken? alles. Wie de profeet of de islam 'aanvalt', wordt gedood.

geweld, haat, word aangewakkerd door de islam. Dat mag niet. Verbieden die hap. Mijn grootste zorg is jegens de ongelovigen. In de koran word werkelijk aan EEN stuk door de ongelovigen het brandende lood in de keel gegoten, de handen afgehakt, het hoofd eraf gehaalt. Mensen worden gedood als vliegen. Vooral het leven van een ongelovige is vogelvrij. Betekend dat, dat alle moslims moordenaars zijn, die met een zwaard door de straat lopen? nee. Wel, dat het aantal geweldsincidenten exponentieel stijgt bij lieden, die dergelijke POEP geloven, neen, aanzien voor het woord van god.

heden ten dage, moeten wij onze mening voor ons houden, (behalve op geenstijl, hulde!) uit ANGST voor de wraak, van de islam, zoals die reeds op ons is neergedaalt via theo. Net doen, of die angst gebaseert is op 'onwetendheid', net doen, of de islam 'vrede' is, is een kapitale fout. de islam is het nieuwe facisme. Dat kun je makkelijk in hun zieke handleiding lezen. Tenzij je er op voorhand vanuitgaat dat de islam 'goed' is, OMDAT het een geloof is. En 'dus' goed. Dat is echter geen argument. Het is een drogreden.

de koran wakkert de haat aan. Het geweld. VERBIEDEN!

Broolio | 23-05-06 | 11:21

Paranoia, vertaling:
.
"Islam zal zegenvieren door het bloed van de martelaren dat licht spreidt in elke donkere hoek van de wereld"
.

NB: Dit stond ook op de brief die Mohammed Bouyeri in Theo van Gogh's lichaam had geprikt, nadat Bouyeri negen kogels door van Gogh's lijf had gemaaid en nadat hij hem half onthoofd had.
.
Helaas voor Mohammed Bouyeri werd hij zèlf in z'n been geraakt door een politie-kogel.
.
Tja, Dat deed AU hè.
Dan 'kan' je niet meer verder vechten.
Dan maar gèèn martelaar, huh.

filter | 23-05-06 | 11:19

Michiel van den Berg 23-05-06 @ 10:56

"Maar het blijft feit dat moslims handelen vanuit hun geloof, en dat het geloof behoorlijk gekleurd is, als ongelovigen gedood moeten worden."

Ben jij van mening dat dit de dagelijkse gang van zaken is? Heb jij enig idee hoeveel 'ongelovigen' er jaarlijks naar moslimlanden op vakantie gaan, zoals Indonesie. Deze komen allemaal heelhuids terug. Wanneer hebben wij hier in Nederland een moord gehad omdat iemand een ongelovige was? Nooit. Horen wij hierover wel eens iets uit het buitenland, nee nooit.

Dus het zal er wel instaan, maar ik zie het niet gebeuren. In het oude testament staan ook steniging en andere prettige doodsoorzaken, dat gebeurd toch ook niet meer.

Je overdrijft het allemaal een beetje. Als het echt zo erg zou zijn als jij en broolio voorschotelen, dan had er toch een bloedbad gaande moeten zijn. Er lopen hier 15 miljoen 'ongelovigen' rond.....

stampertje | 23-05-06 | 11:10

paranoia 23-05-06 @ 10:52
Prima stuk! Bedankt voor je inzicht.

stampertje | 23-05-06 | 11:02

@Michiel van den Berg 23-05-06 @ 10:04

Ik ben een mongool, maar het zou je sieren indien jij het zou kunnen onderbouwen, want ik weet het wel, maar ik vermoed dat jij het niet kunt onderbouwen.

paranoia | 23-05-06 | 11:00

@Broolio
Ik raad je aan om eens de bijbel te gaan lezen, beste jongen. Dit volledig in onze samenleving geintergreerde boek staat, net als de koran, vol met doodsbedreigingen en banvloeken aan personen die twijfelen aan die religie.
En als het over homo's gaat of over overspeligen is de straf ook weinig anders. Misschien heb jij een persoonlijke voorkeur voor steniging maar je bent net zo goed achteraf zo dood als een pier alsdat je door Moslims van een flat gepletterd word
Moeten we nu ook de Bijbel gaan verbieden?

bubka | 23-05-06 | 10:59

@filter 23-05-06 @ 10:03 Ik ben geen Arabist, gelieve het zelf te vertalen, Babelfish vertaald geen Arabisch.

paranoia | 23-05-06 | 10:57

@ stampertje 23-05-06 @ 10:46
ineens op het bordje van moslims wil gooien.
correct, dit moet ook niet. Maar het blijft feit dat moslims handelen vanuit hun geloof, en dat het geloof behoorlijk gekleurd is, als ongelovigen gedood moeten worden.
Ongelovigen betreft niet alleen ongelovige-tochal-moslims, maar een ieder individu, als je het mij vraagt...
En dat is dus oproepen tot haat, en dat is fout, dat doet t gr.dom ook niet.
Ook al hebben die ook lekker leaupen moorden ttv de kruistochten.

*vraagt zich af wanneer liever kwijt dan rijk beleid op gang komt in NL*

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 10:56

@ Broolio 23-05-06 @ 09:43

Met alle respect, ik heb niet het idee dat je mijn stukjes goed leest als ook eerdere stukjes in deze stuk hebt gelezen. Ik zal daarom nog een poging wagen door op je reactie van 09:43 zo goed mogelijk de dialoog in stand te houden.

Er is geen sprake van haat. Er bestaat niet zoiets als structureel haat die inherent is aan enige godsdienst.
Alle godsdiensten propageren naasten liefde.

Tevens is een nuancering van haat tegen het westen op zijn plaats.
Er zijn mensen in bepaalde werelddelen die wellicht goede redenen hebben (althans in hun optiek) om bepaalde mensen/landen te beschuldigen van situatie waarin zij of hun bevolking zich in bevinden.

Als je in Zuid-Afrika aan een donker figuur een jaartje of 20 geleden had gevraagd wie de schuldige is aan apartheid, had hij wellicht Nederland genoemd. Dit heeft dus niets met enig geloof te maken.

Door het koloniale verleden van Westerse landen, zijn er hier en daar dingen gebeurd. Bepaalde landen komen er ronduit vooruit dat ze hun huidige welvaart te danken hebben aan de plunderingen die ze destijds hebben gedaan. De gewone arme sloeber in dat land die niets te vreten heeft kan dus een wrok hebben tegen het land dat hen vroeger heeft bezet.
Een ander verhaal is Amerika, dat land heeft het voor elkaar gekregen om vanaf de tweedewereld oorlog (ze verdiende goed aan de Engelsen en de Duitsers) om op den duur oorlog te voeren tegen hun voormalige “vrienden” echter, de Amerikanen zijn alleen je vriend indien er iets te verdienen valt. Ook dit heeft niets met enig geloof te maken, gezien het feit dat ook landen als Rusland, Cuba, China en heel Latijns Amerika, niet veel op hebben met Amerika. Ook heeft de Amerikaanse inlichtingen dienst veel corrupte dictaturen in het zadel geholpen, waaronder ook Saddam Hussain. Als jij inwoner bent van een land waar Amerika heeft gezorgd voor de dictator, tegen wie ga je dan ageren, tegen je lokale dictator of tegen Amerika? Ook dit heeft niets met enig geloof te maken.

Als vervolgens mensen opstaan en iets tegen Amerika ondernemen en daarbij anderen nodig hebben, dan gaan ze naar manieren zoeken waarop ze hun human resource probleem kunnen oplossen. Pas hier komt geloof om de hoek kijken. Het misbruiken van een geloof voor het propageren en zogenaamd legitimeren van geweld noemt met “politieke” “islam” maar het heeft niets van doen met de Islam, het zijn alleen de sukkels die denken dat er maagden wachten en zelf niet de kennis hebben om zich te verdiepen in het geloof. De oplossing is simpel, zorgen voor beter onderwijs, waarna “politieke” “islam” geen kans meer heeft.

Zoals gesteld zijn de issues die spelen zaken die amper iets met het geloof te maken hebben.
Ik zelf ben tegen elke vorm van geloof die mensen uitdragen, immers hoe kan je gelovig pretenderen te zijn terwijl je niet het respect hebt om alleen voor je eigen god dat te uiten?
Het is dan ook een vorm van minachting om met je geloof te koop te lopen en om die reden kunnen die mensen niet gelovig zijn. Althans men heeft de kennis niet om te weten dat hun gedragingen bij een ongelovige behoren.

Ik stel niet dat jij ergens geen mening over mag hebben, sterker nog het is juist goed dat er mensen zijn die zich zo openlijk uiten, immers hoe kun je anders discuseren.
Echter vind ik wel dat je het woord kanker niet mag gebruiken, zodra je in je eigen omgeving een paar keer meegemaakt hebt hoe kanker uitpakt, zul je vanzelf wel weten dat je kanker niemand toewenst als ook het woord met respect zult uitspreken.

De Islamiet bestaat niet, net zo min dat de atheïst bestaat, als ook de Jood, de Christen.
We zijn allemaal alleen geboren en gaan allemaal alleen dood. De tijd die daar tussen zit moeten we goed benutten om gezond en gelukkig te zijn, eenieder is vrij om te zoeken naar manieren die dat voor hem het gemakkelijkst maakt. En inderdaad geloven zorgt er voor dat je alles simpel kan weg relativeren en je niet zoals een atheïst je rationeel met de shit des life om moet gaan.

Het is dan ook moeilijker om een atheïst te zijn dan een gelovige.

Nogmaals haat komt voort uit angst. Iemand die gelovige is, kent alleen angst voor zijn schepper en dus zal hij nooit een mede mens ongeacht kleur, ras, seksueel voorkeur of geloof kunnen haten.

Ik ben geen Islamiet die in de tijd van Mohammed heeft geleefd, wat ik wel weet is dat begin vorige eeuw in Nederland er ook veel vrouwen waren die rond hun 12e gingen trouwen, teneinde te voorkomen dat een mogelijke bezetter kinderen ging verwekken bij niet gebonden maar vruchtbare vrouwen.
Overigens werd het huwelijk pas geconsumeerd nadat het meisje vruchtbaar was, dit is nadat ze ongesteld is geworden. Je moet maar eens met je oma spreken over haar ouders en haar voorouders, zodat je zult realiseren dat ook in Nederland dit niet eens zo gek lang geleden ook de normaalste zaak van de wereld was.

Naar huidige maatstaven is dat pedofilie, maar een paar eeuwen geleden werden mensen gemiddeld niet ouder als 35 jaar en dan lijkt het mij logisch, dat je niet op je 32e gaat trouwen.

Dus plaatsdingen in een context, het is helaas niet simpel als een 1+1 som, men moet wat van geschiedenis, filosofie af weten om godsdienst op waarde te kunnen schatten.

In mijn optiek kun je elke godsdienst het beste vergelijken met hedendaagse grondwet en wetgeving (onze wetten zijn op bijbel gebaseerd overigens) en het heeft in die tijd wel degelijk er zorg toe gedragen dat mensen zich bewuster met het leven en met elkaar om ging.

Trouwens hadiths moet je niet lezen, hadith zijn overleveringen, dus verslagen van getuigen over hoe Mohammed zich in een bepaalde situatie heeft gehandeld en geoordeeld.
Aangezien jezelf wel weet dat indien je in een kring gaat zitten en iets in een oor fluistert, deze bij een ander in de oor fluistert en na een paar keer de laatste het hard op laat zeggen er iets heel anders uitkomt, kun je op één hand natellen dat aan hadith nauwelijks waarde gehecht mag worden.
Overigens zijn de eerste hadith 20 jaar na zijn dood zijn verschenen, kan voorstellen dat er dingen er verdraaid instaan. Los hiervan zijn er net zoals nu politieke spelletjes, waarbij men niet kon tornen aan de koran, zorgde ze middels de hadith ervoor dat bepaalde voordelen behaald konden worden.
Overigens is men in de Islam hier wel eerlijk over, ze hebben namelijk de hadith geclassificeerd als zeer waarschijnlijk, waarschijnlijk en overige. Iets wat je in andere geloven niet hebt waardoor de verschillende stromingen (zoals in de Christendom) worden veroorzaakt.
Overigens de meest betrouwbare hadith is pas 400 jaar na zijn dood tot stand gekomen, dus daarover zijn heel veel “redacties” gegaan en men zou dit slechts ter kennisneming moeten aanschouwen, maar geen rechten aan mogen ontlenen.

Verder kan ik niet oordelen over mensen en situaties waar ik niet zelf getuige van ben geweest.
Maar zelfs indien wij naast elkaar zouden staan en iets zouden aanschouwen zal mijn perceptie anders zijn als die van jouw. Ik hoop dat we het daar tenminste over een zijn, want daar draait eigenlijk de gehele discussie om heen, het respecteren van elkaar uitzicht over een bepaalde voorval of situatie.

Hitler is opgeleid in een klooster in Oostenrijk, daar is hij wellicht seksueel misbruikt, daar hij geen intimiteit meer kende, en vanuit mijn optiek op seksueel misbruik kan duiden.

Theo is door één individu vermoord. Deze individu heeft door zijn uitlatingen in de rechtbank laten blijken hoe onderontwikkeld hij is. Degene die je eventueel wel verantwoordelijk mag houden zijn ze ouders, die hadden zorg moeten dragen voor een betere opvoeding en educatie.

De meeste moslims kunnen geen klassiek Arabisch lezen. Veel moslims zijn analfabeet.
Van de 480.000 Marokkanen in Nederland zijn 400.000 Berbers, die kunnen sowieso geen klassiek Arabisch lezen.

Vergeet niet klassiek Arabisch is een schrijftaal die erg verschilt met de hedendaagse Arabische dialecten die men in het midden-oosten en Afrika gebruikt. Maar de grootste Islamitische landen zoals Afghanistan. Indonesië en Iran, daar heb je maar paar geleerden die klassiek Arabisch kunnen lezen.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de “politieke” “islam” juist in landen en bij mensen werkt waar men de Arabische taal niet machtig is.

Je moet zeker niet doen alsof er niets aan de hand is, maar men moet wel de essentie van het probleem analyseren en oplossingen aandragen. Ageren kan iedereen, dat is het simpelste wat er is.

Maar indien iedereen de klassieke Arabische taal dusdanig machtig zou zijn zodat ze de Koran (dus niet de hadith) kan begrijpen, zou de “politieke” “islam” geen enkele kans van slagen hebben.

En hierin voorzie ik juist door educatie en het vergroten van de kennis van de Koran bij jongere onwetende die in westerse maatschappijen groeien en dus niet de kans krijgen om de Koran te begrijpen niet vatbaar worden voor mensen die als een loverboy te werk gaan en mensen voor een bepaalde politieke doel weten te ronselen.

Voor alle duidelijkheid ik ben geen Arabist, dus ik kan er naast zitten.
Maar indien je veel met mensen spreekt zul je wijzer worden, en dat kost je nooit iets.

Er is een gezegde, houd je vrienden dichtbij en je vijanden nog dichterbij, wellicht moet je eens naar een moskee en met verschillende mensen de discussie aangaan, let wel je kunt pas hard ageren nadat ze je als persoon beter kennen, maar goed als een nieuweling in een kroeg hoef je ook niet meteen bijdehand te doen tegen de kastelein.

Hopelijk dat jij of een ander het leest, heb ik er tenminste niet voor niets zoveel tijd ingestopt.

Ik lees het zojuist terug, maar ik zeg eigenlijk hetzelfde als Hirsi, echter wel onderbouwd met feiten en op een iets genuanceerder manier.

paranoia | 23-05-06 | 10:52

Broolio 23-05-06 @ 10:03

Nu nog een keer dan. Jij stelt: "Als wij zouden kunnen geloven dat de islamieten hier ter goede trouw zijn, zou er niets aan de hand zijn. Maar het disrespect, de moorden, het criminele gedrag, de loverboys, het slaan van homos, het past allemaal in mijn beeld: de islam = facism"

Wees nu even realistisch. Hier hebben wij Nederlanders echt niet de islam voor nodig hoor. Disrespect is niets nieuws, crimineel gedrag is al eeuwen ook in NL. , loverboys, ooit wel eens van de hollandse namen pooiers en hoerebaze/hoeremadam gehoord? Die maakten ook misbruik van situaties.
Het slaan van homo's, nee dat is ook nieuw en uniek voorbehouden aan moslims. Ook dat is al tijden aan de gang. Zegt het begrip potenrammers U iets? Ook zo een Hollands woord.
Dus ga nu niet op de tour dat dat allemaal uitvindingen zijn van de moslims.
De Nederlandse man kan vaak ook niet zijn handjes thuishouden en geeft de vrouw al eeuwen klappen. Dus helemaal niets nieuws onder de horizon hoor. Het is gewoon typisch dat men dit soort oud-hollandse tradities ineens op het bordje van moslims wil gooien.

stampertje | 23-05-06 | 10:46

Wat snappen Hollanders het toch weer goed. Wat een scherpe analyses. Wat een prachtig land moet dat toch zijn.

nl0raf | 23-05-06 | 10:41

@stampertje
je mag geloven wat je wilt, TOTDAT je geloof oproept anderen te vermoorden. Zulks een geloof dient direct VERBODEN te worden. Doei, islam!

Broolio | 23-05-06 | 10:41

@Michiel van den Berg
geert is mijn fan :) Hoi geert!

@stampertje
ik stel dat de koran moet worden verboden, omdat er oproepen tot geweld en haat in staan, die ook uitgevoerd worden (door 'sommigen', terwijl de anderen, net als jij, doen of hun neus bloeden) jou tegenargumenten zijn niet echt goed... foute vertaling, foute interpretatie, niet ALLE moslims zijn slecht, het snijd niet echt hout heh? Ik hoef alleen maar naar de slachtoffers van de islam te wijzen om het tegendeel te bewijzen. Mohammed B vermoorde theo, 'als moslim'. omdat ie de profeet had beledigt. Dat is ons voorland. Wij, ongelovigen, mogen de kinderneuker niet beledigen. Anders worden wij vermoord. Dat heeft mohammed B niet zelf bedacht, dat leerde hij, IN DE KORAN. een ieder die de koran als woord van god ziet, kan zomaar plots tot hetzelfde inzicht komen. Dat lijkt me ook niet moeilijk. Het is echt veel moeite om de haat/geweld uit de koran/het leven van de profeet te filteren. Wie de koran gelooft, haat ongelovigen. Net als de profeet. De profeet is ons voorbeeld. Ik mag, net als de profeet, mensen vermoorden die mij beledigen, kleine meisjes neuken, moslimvrouwen stelen en die als slavinnen aan mijn vrienden doorverkopen. Net als de 'pure' profeet. Heeft niets met geloof te maken. Alles met onderdrukking.

de islam moet verboden worden. Oproepen tot geweld kunnen niet. Het gebabbel van de jongens van milli gorus lijkt een stap de goede richting in. Echter: geen woooorden, maar daaaaden. Zolang er nog meisjes vermoord worden die met ongelovigen willen trouwen, omdat dat moet, van de koran, etc etc etc etc (de lijst is ERG lang), zolang grappenmakers en cartoonisten bedreigt worden met de dood (hebben die mensen zeker zelf verzonnen, OF ze hebben de koran letterlijk genomen, dat kan ook), mag ik PISSEN op de koran.

de moskeeën zijn haatfabrieken, waar lieden getraint worden ons te haten. Gek he, dat 'sommige' van hen tot geweld overgaan, terwijl de rest in zijn vuistjes knijpt. Aan de ene kant heb je vrijheid, respect voor het leven, aan de andere kant heb je de islam.

roep, als club, op de joden te vergassen, en ze komen je nog dezelfde dag sluiten. Roep, als geloof, op de ongelovigen te vermoorden, en je krijgt dezelfde dag nog subsidie om je haattorens te bouwen. Snappen jullie nou echt niet, dat dat koren op de molen is van de kaalkopjes? duh!

Broolio | 23-05-06 | 10:39

Michiel van den Berg 23-05-06 @ 10:30

Dat was door mij absoluut niet negatief bedoelt hoor. Veel mensen vinden het hun lust en hun leven om naar hun geloof te leven. Ik niet.

stampertje | 23-05-06 | 10:37

Michiel van den Berg 23-05-06 @ 10:24

Maar mijn persoonlijke opvatting omtrent geloof mag mij er niet van weerhouden anderen hun geloof te laten hebben. Zolang ze mij maar niet proberen te overtuigen.

stampertje | 23-05-06 | 10:31

@ stampertje 23-05-06 @ 10:27
Nou ik dat geval denk ik dat NL erg blij met je is.
Raar dat je praat over dat de koran niet aanzet tot haat, maar zelf wel een link legt tussen een boek en hoe je moet leven
dat dan weer wel

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 10:30

Michiel van den Berg 23-05-06 @ 10:24
Zegt U maar jij tegen mij, ik heb een hekel aan U.

Nee geen jehove. Ik ben helemaal niet gelovig. Schei uit zeg. Het leven is al gecompliceerd genoeg, zonder dat ik er een boek bij nodig heb dat mij verteld hoe ik wel of niet moet leven.

stampertje | 23-05-06 | 10:27

@ stampertje 23-05-06 @ 10:07
Zeg maar je hoor!
Nou weet ik het
Jij bent zo'n jehova, voet tussen de deur typ.
Of moet ik u zeggen? Nee toch?

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 10:24

@Fluurt
Je bent de beveiliging, kosten beveiligde woning en de tripjes naar Amerika vergeten.

Beveiliging a 500 euro per dag: 534.000
Kosten woning a 2000 per maand: 24.000
Vakanties naar Amerika: 10.000

Totale kosten 586.000 + 280.000 = 866.000 TSJAKKA !

Rechtse_Rukker | 23-05-06 | 10:17

Ik emigeer en neeem mee.... de NL beveiliging.... misschien wil je nog meer hebben in de VS? kan allemaal geregelt worden hoor, trek je eigen portomonee.

Ik ben van mening dat:

Laat Schapie lekker dood vallen ze kan haar passepoort vergeten, land uit, en terug in de woenstijn zand vreten.
Dankzij haar hebben we bijna een politieke crisis gehad, verdonk die het nu moeilijk heeft om premier te worden, en nu krijgt schapie passepoort, nu wil schaap ook nog beveiliging. Als ik ga emigreren dan krijg ik nog niet eens een verhuiskaart van de 2e kamer. Dit is zonde van de zuur afgestaande belasting geld en behoorlijke tijdsverspilling.
Waarom betalen we eigenlijk belasting geld?

Beetje honger negert zijn, naar NL komen en vervolgens hopen dat NL alles betaald, kom nou... doet net alsof je regen in je ogen hebt op een persconferentie en dat et zo moeilijk is, dikke dag geloven doen ik het niet meer

cyber2001 | 23-05-06 | 10:16

@paranoia
het kan je dus niets schelen als de islam oproept tot geweld, jij zal dan nooit op het idee komen de islam te verbieden? want het zijn altijd mensen die het doen? o, dus volgens jou mag ik ook oproepen de joden te vergassen, mijn oproep dood geen mensen, de mensen die mijn oproep volgen doden.

tja. Mooi van je. Heel tolerant. Dus moslims mogen oproepen tot haat en geweld vereren als woord van god, als iemand ook doet wat de koran voorschrijft zeg jij gewoon dat het niets met de koran te maken heeft. Probleem opgelost. Wij hoeven niet bang te zijn voor de nazies of de moslims, want als ze een jood vermoorden, of een gevalletje eerwraak plegen, doen ze dat uit zichzelf, en heeft het niets met hun geloof/ideology te maken? dus het vergassen van de joden heeft niets met de nazi-ideology te maken, dat deden die ss'ers op eigen houtje? zozo... dat is nieuw voor mij.. en ik maar denken dat theo is vermoord, omdat dat nou eenmaal moet, van de sharia. Wie de profeet beledigt, moet dood. Zeker een foute vertaling.

theo beledigde de profeet. De koran heeft daar een straf voor bedacht. De dood. een koran-volgeling voerde de straf uit. Heeft volgens jou NIETS met de islam te maken heh? hoe KOMT zo'n mohammed B toch op die ideeën? o ja, UIT DE KORAN.

Broolio | 23-05-06 | 10:12

Zullen we gewoon beginnen bij het begin?

- onterecht verbljf in opvangcentrum :€ 10.000
- tijdverspilling IND ambtenaren :€ 15.000
- onterecht verblijf in azielzoekerscentrum :€ 50.000
- onderwijs in nederlandse taal :€ 0,25
- maatschappelijke begeleiding :€ 5.000
- uitkering :€ 40.000
- huursubsidie :€ 5.000
- studiebeurs :€ 40.000
- gebruik OV kaart :€ 15.000
- onterecht salaris als medewerker PVDA :€ 2,50
- onterecht salaris als kamerlid :€ 100.000
-----------------

Graag eerst even af te rekenen :€ 280.002,75
alvorens om geld te zeuren

En dank je wel zeggen dat je geen boete krijgt wegens uitkeringsfraude, huursubsisidefraude, belastingfraude, oplichting, opruierij en lastpakkerij in het algemeen.

U betaalt uw persoonlijke gigolo's zelf maar

Met vriendelijke groet
Fluurt
as minister integratie

fluurt | 23-05-06 | 10:10

Michiel van den Berg 23-05-06 @ 09:46
U doelt op de zin en onzin van geloof met Uw vraag mij iets positiefs te noemen over de Islam.
Maar daar had ik het met negatief niet over. Ik doelde op de negatieve interpretatie van de koran.

stampertje | 23-05-06 | 10:07

NB: Als we te belazerd zijn om wat euro's uit te geven voor iemand's beveiliging, is er iets ernstig mis in onze samenleving.

filter | 23-05-06 | 10:06

@ broolio
please ga de politiek in

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 10:05

paranoia 23-05-06 @ 09:49
sorry dude
je bent een mongool

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 10:04

@stampertje
kijk, als een nazie in berlijn 1939 een jood vermoord, ga je dan ook zeggen dat niet alle nazies slecht zijn, dat hij waarschijnlijk meinkampf fout heeft geinterpreteerd? zou jij dan iedere kritiek op de nazies afdoen als 'haatzaaierij' en net doen of de nazies 'goed' zijn? waarom?

je kan het niet verdragen heh, omdat je wereldbeeld er dan aan gaat: de islam is een slecht geloof, dat kan je zelf even nalezen, in de (vertaalde) koran/hadiths. Daaruit blijkt onontkoombaar dat de profeet een gestoorde gek was. Zijn volgelingen zien zijn oproep tot haat nog steeds als woord van god.

Dit is de kern van het probleem. Als wij zouden kunnen geloven dat de islamieten hier ter goede trouw zijn, zou er niets aan de hand zijn. Maar het disrespect, de moorden, het criminele gedrag, de loverboys, het slaan van homos, het past allemaal in mijn beeld: de islam = facism.

LEES de vertaling van de koran. LEES de hadiths. En BRAAAK van de het leven van de 'pure' profeet.

..[M]y mother, Um Ruman, came to me while I was playing in a swing with some of my girl friends. She called me, and I went to her, not knowing what she wanted to do to me. She caught me by the hand and made me stand at the door of the house. I was breathless then, and when my breathing became all right, she took some water and rubbed my face and head with it. Then she took me into the house. There in the house I saw some Ansari women who said, “Best wishes and Allah’s Blessing and a good luck.” Then she entrusted me to them and they prepared me (for the marriage). Unexpectedly Allah’s Apostle came to me in the forenoon and my mother handed me over to him, and at that time I was a girl of nine years of age.

zeker een foute vertaling? hoe meer je de hadiths leest, hoe meer je overtuigd raakt dat de profeet een klootzak is. Een moordenaar. Een kinderverkrachter. Een leugenaar. Een bruut. Niets goeds kan uit de islam komen, omdat de bron, de profeet, bedorven was. de koran, zijn heilige tekst, is verdorven. De islam is als een boom met vele, zieke takken. pas als wij de bron, de koran, verbieden, zal onze tuin weer kunnen bloeien.

'vermoord alle moslims, waar je ze maar vind, zo is het lot van de moslims'
dat mag ik, net als de moslims, zeggen. Dat er lieden zijn die het ook gaan doen, kan jou niets schelen. Dat ligt namelijk aan de interpretatie.

ik stel, dat een oproep tot geweld niet mag. Niet kan. Als ik niet mag zeggen dat alle moslims dood moeten, waarom mag de koran dat dan wel? Denk je niet, dat de opkomst van de kaalkopjes gelijke tred houd, met het geweld van de islam? en hoe komt dat geweld nou? is het onoverkomelijk, omdat mensen nu eenmaal altijd mensen zullen vermoorden? of word het door de islam gepromoot, bevordert, ja, geEIST? in de koran staan de oproepen tot moord. Tot haat, geweld. OVERAL in de wereld hebben mensen te leiden onder de haat, die moslims moeten hebben van hun geloof, tegen het westen. Zelfs in landen als thailand, waar boedhisten zitten, vermoorden ze mensen, vanwege de KORAN. omdat dat namelijk moet, van hun GELOOF.

zulk een geloof mogen wij niet tolereren.
OF ik mag ook oproepen alle moslims te vermoorden (wat ik geeneens WIL), OF de koran word verboden. Gelijke monniken, gelijke kappen.

en ja, zou anne frank 'alle' nazies haten? tuurlijk! wie nazie zegt te zijn, staat daarmee achter auswitch. Wie moslim zegt te zijn, staat daarmee achter de moord op theo.

de moslims kunen beter ons land verlaten, voordat wij ze een koekje van eigen deeg krijgen. Wie islam zaait, zal kaalkopjes oogsten. Wie moslimgeweld zaait, zal broolio oogsten.

Broolio | 23-05-06 | 10:03

-weggejorist-

filter | 23-05-06 | 10:03

@Sjtylie Wylie 23-05-06 @ 09:51

Als je toevallig gisteren 20:00 journaal hebt gezien, heb je wellicht het item gezien over de miljarden die China momenteel investeerd in Afrikaanse probleem landen met olie. Het ging dan wel specifiek over Angola.

Terwijl IMF (en dus de westerse wereld) eisen stelt aan corruptie, mensen rechten etc.. etc.. en daardoor niets investeren, heeft China op eigen houtje al miljarden geïnvesteerd in infrastructuur.

In die context vermoed ik dat in Somalie en andere afrikaanse landen met olie (vrijwel allen hebben olie en andere grondstoffen) er op den duur geen Mac Donald zal verschijnen maar wel e.a. Chineze loempia boer in elke wijk.

zie ook: www.peakoil.nl/pivot/entry.php?id=642

paranoia | 23-05-06 | 09:58

Die bitch is niet goed bij der hoofd

kloaka | 23-05-06 | 09:57

Haat komt voort uit angst.

bron: Starwars bij monde van Yoda

Zoals eerder geschreven, de enige bijdrage van Hirsi is het infecteren van de samenleving met xenofobie door het propageren van denkbeelden die geen enkele relevantie hebben in onze samenleving. (zie links naar discussies en uitingen van Milli Gurus die veel verder gaan als uitingen van Hirsi als ook getuigen van voldoende discussie en openheid binnen een bepaalde moslim gemeenschap in Nederland)

paranoia | 23-05-06 | 09:53

Lekker Mac'en met de bodyguard op kosten van de Nederlandse armoedzaaiers... heerlijk! Ook alle Rita-expres passagiers zouden zat moeten kunnen! Of hebben ze in Somalië nog geen fastfood?

Sjtylie Wylie | 23-05-06 | 09:51

@Broolio 23-05-06 @ 09:21

Guns do not kill people.
People kill people.

Er is nog nooit een boek geweest die een mens heeft gedood.
Wellicht is er weleens een boek gebruikt als wapen die een mens heeft gedood :-)
Maar uiteindelijk zijn het mensen die elkaar doden. En indien iemand zijn inspiratie heeft gehaald uit een boek, documentaire of iets anders, het blijft altijd een invididu die een ander individu iets aandoet.

Dat is zijn keuze, niet die van een boek, niet die van een god niet die van een ander. Maar mocht hij met zijn daad zijn godsdienst in diskrediet brengen dan is hijzelf al geen gelovige, want er is geen enkele geloof op aarde die mensen beloond die hun dat geloof in diskrediet brengt.

En in die context hebben ze gelijk dat je "ongelovigen" moet doden, want dat zijn wellicht juist de mensen die andere iets aan doen.

paranoia | 23-05-06 | 09:49

@stampertje
mijn haat jegens de moslims is zo groot als hun haat jegens de ongelovigen. Daarbij moet ik vertellen, dat ik nooit iemand zou vermoorden, terwijl dat in de handleiding van de islam WEL staat. Zal wel weer een vertalingsfoutje zijn, denk je niet?

Broolio | 23-05-06 | 09:47

@ stampertje 23-05-06 @ 09:16
niet alleen maar negatief?
Je lykt een mongeaul, of je er een bent ligt aan het volgende antwoord: noem eens iets positiefs dan? Ja, van de isLAM ja. Ben zeer zeer benieuwd

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 09:46

@paranoia
de haat tegen het westen, tegen de ongelovige, is niet verzonnen door mij, maar door de moslims. Dat is geen 'vertaalprobleem' of 'nuanceverschil, dat verloren gaat bij de vertaling'. De haat jegens het westen, dat kun je zelf in de vertaling lezen (als het niet klopt zal een arabist de vertaling wel verbeteren, nietwaar?).

jij wilt de vertaling, en de haat, niet lezen. Omdat je dan moet toegeven dat de islam een KANKERgeloof is, gebaseert op haat. Jij stelt, dat ik daar geen mening over mag hebben.

de islamieten verzieken mijn land. Dat doen ze, omdat ze de koran geloven, waarin de haat is voorgeschreven. Dat kan ik (en jij ook) zelf nalezen. Hoe meer hadiths je leest, hoe meer je in de koran bladert, hoe meer de haat jegens ongelovigen je in je gezicht slaat. De profeet, bijvoorbeeld, is een kinderneukende moordenaar, die, net als mladic, hele steden heeft vermoord, seksslavinnen hield, en buikspreektrucjes deed om zijn stompzinnige volgelingen onder de duim te houden. Hij vermoorde hele families, om vervolgens met de dochter des huizes te trouwen.
hij vermoorde iedereen die hem tegensprak. Een man vermoorde eens zijn vrouw, trillend verscheen hij bij de profeet. Die sprak de man vrij, omdat de vrouw de profeet belasterde. De profeet vermoorde eens een danseresje, die, net als theo, een showtje deed tegen de profeet. De andere danseres werd gedwongen als seksslavin van een moslim verder te leven. Het beeld dat ik krijg als ik de hadiths lees, als ik de koran lees? de profeet was erger dan hitler. Veel erger. Omdat hitler na 5 jaar weer was verjaagt, en niemand hem meer echt volgt. Terwijl de profeet als heilige door het leven gaat de mohamenazies noemen zijn leven 'puur' en een 'voorbeeld'.

de profeet heeft een bloedig spoor getrokken. De volgelinen van die geweldenaar staan nu in ons land. Theo is reeds vermoord door ze. Het dreigen gaat door. Grapjes over de pedofiele profeet (aisha was pas 9) worden in bloed gesmoort.

maar volgens jou is dat allemaal een vergissing, lost in translation?
ik mag geen mening hebben over de islam, de koran, en de hadiths, omdat ik geen arabies ken? de profeet was een moordenaar. Dat is geen foute vertaling. De profeet roept op iedere ongelovige te vermoorden. Dat is geen foute vertaling. Als 'sommige' moslims wel, en andere niet de koran letterlijk nemen, kun jij mij dan aanwijzen welke wel en niet gevaarlijk zijn? ik vind dat net zoiets als zeggen: ja, maar niet ALLE nazies hebben joden vermoord.

moslims vermoorden ongelovigen, om wat er in de koran staat. gematigde moslims doen of hun neus bloed. Nee, nog sterker, het ligt misschien wel aan ONS! hadden wij maar direct respect voor de islam moeten opbrengen.

de hadiths zijn een spannend jongensboek. Vol moord, verkrachting, slavernij, mishandeling, amputatie, pedofilie, onderdrukking, en haat. In elke bladzijde zit haat. Haat, jegens de ongelovige. Waartegen je, weer volgens de handleiding, gerust mag liegen.

de vertaling van de hadiths en koran kunnen niet verhullen dat de islam is gebaseert op geweld en haat. Dat de oproepen tot moord gewoon in de moskee ligt, op het gouden tafeltje, terwijl wij, kaalkopjes, moeten zwijgen, is tenenkrommend.

kaalkopjes zijn een reactie op het disrespect van de islam. Stom heh. Snap jij niets van heh?

hoeveel moslims kennen arabies? mogen die de koran van jou geloven? maar die kunnen ze niet eens lezen? O, ze geloven de imams? dus wat die vertellen is zoete koek? en als imams dan oproepen tot geweld? omdat dat gewoon in de koran staat, zoals ook jij kan lezen? net doen of onze neus bloed, dan maar?

Broolio | 23-05-06 | 09:43

"niet ALLE joden zijn vermoord door de nazies. O, dan is het dus ok? "
Waar stel ik dat, mij geen rare teksten in de mond leggen aub

"Hoeveel gevalletjes eerwraak ben jij bereid voor lief te nemen? Is EEN mensenleven jou niets waard? "
Elk mensenleven is mij even lief. Eerwraak is niet goed te praten, maar het gebeurd. Net zoals het gebeurd dat er gemoord wordt om geld, macht, liefde of zelfbehoud. Of zoals die blanke man Richard zijn dochtertjes en vrouw vermoorde om met zijn Poolse webcamhoer een weekendje te kunnen stoeien. Moeten we dan ook alle blanken maar afslachten, die moorden ook weliswaar met andere motieven, maar toch.

"luister eens, zolang er moslims in nederland lopen die de koran letterlijk nemen" We praten misschien over 0.1% die extremistisch is. De overige 99.9% is dat niet, toch moeten die allemaal maar hangen? De moord op Theo was een moord door een gestoorde geloofsfanaticus, een extremist. Dat ga je toch niet een miljoen moslims aanrekenen? Alsof die met zijn alle bekokstooft hebben dat Theo maar vermoord moest worden.

Ik schei er mee uit met U. U staat met Uw voeten ingegraven in de haat tegenover moslims in het algemeen.

stampertje | 23-05-06 | 09:42

stampertje 23-05-06 @ 08:51
wat die gristenen doen, interesseert niemand, die veroorzaken geen overlast in dit land, dus ja je kan het vertellen maar t boeit niemand, NL wil namelijk kwade dingen over de isLAM weten. Dan kunnen ze lekker spuien via GS...
Want in real life trekt niemand zn waffel open natuurlijk...

Michiel van den Berg | 23-05-06 | 09:42

@stampertje 23-05-06 @ 09:16

Dat is ook zoiets grappigs wat ik me laatst heb laten uitleggen.

Iraniers als zijn Sjieten, en sjieten zijn geen MOSLIMS cq Mohamedanen cq volgelingen van Mohammed.

Zij zijn wel volgelingen van de Islam maar zien Ali als hun profeet en Mohammed als mislukte hulpje (daar hij arm en analfabeet was en Ali succesvol was)

Ook had het maar weinig gescheeld of dat de Islam neit had bestaan.

Toen Mohammed terug ging naar Mekka, wat toen al een bedevaartoorts was voor meer dan 100 geloven, en daar met "goden" beeldjes ging smijten hebben ze hem bijna vermoord. Alleen door tussen komst van een krijgsheld "Hemza" genaamd die het voor hem op nam, overleefde hij het. Later zorgde deze Hemza ervoor dat de meningsverschillen die tot fysieke extercities leidde ten voordele van Mohammed werden gewonnen. Ik vraag mij af waarom Mohammed in tegenstelling tot Jesus voor een geweldadige manier van uiten heeft gekozen.

Sailliant detail is dat alcohol (Arabieren hebben wijn uitgevonden) in den beginne van de Islam niet verboden was, maar dit na jaren (huidige gedoog beleid?) langzaam in de "cultuur" om het geloof heen is verdwenen.

Overigens zijn er in Turkijke Islamitische stromingen die nog volop zuipen. Aangezien we hier in Nederland al over de 100 Islam stromingen hebben, vind ik dat je niet zonder meer kan stellen dat er iets mis kan zijn met zo een geloof, of juist wel omdat er geen eenheid is.
Maar dat zelfde geldt voor elk ander geloof, hoeveel Christelijke varianten zijn er ? Hoeveel Joodse zijn er? etc.. etc... De interpretaties van dezelfde geschriften leiden tot discussie en afsplitsing en soms doen ze dit bewust voor macht zoals Rooms Katholieke kerk die niet voor niets de grootste onafhankelijke financiële instelling is ter wereld.

paranoia | 23-05-06 | 09:38

Volgens mij heeft Kevin Costner toch geen werk momenteel, dus duur hoeft het niet te zijn...

Confucius | 23-05-06 | 09:36

[2.136] Say: We believe in Allah and (in) that which had been revealed to us, and (in) that which was revealed to Ibrahim and Ismail and Ishaq and Yaqoub and the tribes, and (in) that which was given to Musa and Isa, and (in) that which was given to the prophets from their Lord, we do not make any distinction between any of them, and to Him do we submit.

Zeg: We geloven in Allah en in het gene wat is geopendbaard aan ons, en in what is geopendbaard aan Ibrahim en Ismeal and Ishaq en Jacob and de volken, en in het gene wat is gegeven aan Mozes en Jesus, en in dat gene wat is gegeven aan de profeten van hun goden, we maken geen onderscheid tussen hen, en overleveren ons aan Hem.

Deze vertaling klopt al niet, maar hieruit blijkt wel dat de Koran alle eerdere geschriften respecteerd als ook letterlijk zegt dat er geen verschil is.

Zie het als Windows 95, 98 en XP, telkens een andere (betere?) uitvoering van hetzelfde. Die voornamelijk door miscommunicatie een tweespalt tussen volkeren heeft gezorgd.

paranoia | 23-05-06 | 09:28

@stampertje
niet ALLE joden zijn vermoord door de nazies. O, dan is het dus ok? Hoeveel gevalletjes eerwraak ben jij bereid voor lief te nemen? Is EEN mensenleven jou niets waard? Is het je wel eens opgevallen hoeveel disrespect de gemiddelde moslim heeft voor het westen? heeft dat NIETS te maken met de islam, volgens jou?

volgens jou redenatie was de inquisitie ook niets aan de hand. Een paar honderd doden maar, waar praten we over, omdat het moest van het geloof. Wil niets zeggen over het hele geloof, nietwaar?

luister eens, zolang er moslims in nederland lopen die de koran letterlijk nemen, of de koran door een imam uitgelegt krijgen die hem letterlijk neemt (en de koran letterlijk nemen, dat moet, van de koran zelf, dat staat namelijk in de koran, tja, ik verzin dit niet), dan moet je niet raar staan te kijken als die zijn eigen dochter/vrouw vermoord als ze zich onzedig gedraagt. dat is namelijk een van de 3 redenen waarom een moslim iemand mag vermoorden. Een van de andere redenen is de profeet belachelijk maken, zoals theo deed. Vermoord. Omdat dat moest, van de koran.

natuurlijk gaan ze jou niet in je gezicht vertellen dat ze van plan zijn ons land over te nemen, en iedereen gaan vermoorden die dat probeert tegen te gaan. Maar zelfs als ik aanneem dat er 'lieve' interpretaties van de islam zijn, waarom gaan die mensen dan niet de strijd aan met hun 'minder lieve' geloofsgenoten? OMDAT ZE DAN MOETEN TOEGEVEN DAT DE KORAN POEP IS.

Broolio | 23-05-06 | 09:28

@stampertje
de koran is het woord van god. 'sommige' moslims besluiten, nav het lezen van dat woord, tot het begaan van moord. Dat komt namelijk, omdat de oproep tot moord in de koran staat. Niet de kaalkopjes die daartegen ageren zijn daar schuldig aan, maar de koran. Dat er ook lieve, aardige moslims zijn, so what. Er zijn ook lieve, aardige ss'ers. Toch moeten we ze tegenhouden. En 'sommige' moslims DOEN wat in de koran staat. De rest doet daar niets tegen, omdat ze weten, dat het in de koran staat, en wie daartegen protesteert, is een afvallige, en staat als volgende op de dodenlijst.

ga even in egypte vragen of je daar mag twijfelen aan je islamiet zijn. Ik las eens een boek van een professor in egypte. Die twijfelde aan de islam, en werd daarop net zolang gemarteld tot ie weer 'allahalallilahula' zei.

De islam is niet vrij. Het is een onderdrukkingsmechanisme. Wie uit de moskee stapt, tekent zijn doodvonnis. Wie zich verzet tegen de islam, tekent zijn doodvonnis. De kern van de islam, is haat en onderdrukking.

"Allah's Apostle said, The blood of a Muslim, who confesses that none has the right to be worshipped but Allah and that I am His Apostle, cannot be shed except in three cases: In Qisas for murder, a married person who commits illegal sexual intercourse and the one who reverts from Islam (apostate) and leaves the Muslims."

tja. Je kan hier dus 2 interpretaties uit halen. 1) vermoord iedereen die de islam verlaat, zo heeft de profeet ons opgedragen. 2) vermoord iedereen die de islam verlaat, zo heeft de profeet ons opgedragen.

de islam laat geen ruimte voor interpretatie. De islam roept simepelweg op, afvalligen te vermoorden. En ongelovigen. En homos. En. en. en.

maar volgens jou, is er niets aan de hand heh? omdat de moslims zeggen het niet weer te doen, denk jij dat alles als bij toverslag opgelost is.

wisten wij, kaalkopjes, maar meer over de 'vredelievende' islam, dan zouden wij ook 'respect' voor de islam hebben, nietwaar? (braaaaaak)

Broolio | 23-05-06 | 09:21

@Broolio 23-05-06 @ 09:07

Echte Christelijke geleerden hebben het in Armeens gelezen.

Door Christendom werden alle "heidense" boeken verbrand, de boeken verbranding door Hitler was hierop gebaseerd, oude Griekse filosofie is heden ten dage alleen bekend doordat het door de Arabieren (die toen dus nog ongelovig waren) waren vertaald. Filosofen die het orgineel zoveel mogelijk willen benaderen lezen dan ook Plato in het Arabisch. Niet dat de vertalingen van zulke slechte kwaliteit zijn, maar nuance in tekst in een bepaalde taal kun je niet zonder meer in een andere taal vertalen.

Het is dan ook grappig om te zien dat mensen hun hele leven een godsdienst bestuderen en aan het eind van de rit tot de conclusie komen dat het te hoog gegrepen is, daarom kan men nooit stellen dat zoiets is als godsdienst extremisme. Want Hitler en vele voorhem (als ook Bush na hem) hebben met een godsdienst in de hand een uitleg gegeven die hen het beste uitkwam en aangezien de massa geen benul heeft nemen ze larie koek voor waar aan.

Eigenlijk is er een parallel te trekken met de media in deze tijd. Als je op het NOS journaal beelden ziet met een bepaalde commentaar, kan je onderbewust al een tot een bepaalde vooroordeel worden gebracht, de massa die zich dat niet bewust is zal zaken ongenuanceerd voor waar aannemen. In de discussie omtrent Hirsi bleek ook heel duidelijk hoe erg onze parlement bevooroordeeld was (aldaniet voor politiek gewin) terwijl ze eventjes vergaten dat de intregiteit van onze democratie ongeloofwaardig is geworden door hun optreden.

paranoia | 23-05-06 | 09:16

Broolio 23-05-06 @ 09:07

Inderdaad, het is toch schandelijk hoe iedere dag duizenden ongelovigen hier in NL worden vermoord.
Een vertaling van een van de vele interpretaties die je van de Koran kan hebben. Geen een vertaling kan de werkelijke lading dekken. Dus als je jezelf echt als kenner wil profileren, zou je de Koran moeten lezen in zijn oorspronkelijke schrift, daarbij in ogenschouw nemend hoe het volgens die tijd bedoelt kan zijn, en hoe dat nu op deze tijd geprojecteerd kan worden.
Voorts geeft alleen de oorspronkelijke taal al vele interpretaties van de Koran. Dus ik begrijp niet waarom jij weigert in te zien dat de koran niet alleen maar negatief hoeft te worden geinterpreteerd.

Maar om hier nu te verkondigen dat we hier Iraanse toestanden hebben dankzij onze moslims vind ik belachelijk.

stampertje | 23-05-06 | 09:16

@Max@Laadvermogen
weet jij wat vertalen betekent? gelukkig is de bijbel ook niet meer in het arameens, anders zouden maar weinigen hem kunnen lezen, nietwaar?

maar ik mag van jou dus niet zeggen 'alle moslims vermoorden' maar de moslims mogen wel de koran aanhangen als het woord van god, waarin wel staat dat wij (ongelovigen) de dood verdienen. DUBBELE MORAAL?

zou jij ook alle nazies over een kam scheren? de misdaden van de islam zijn gebaseert op de koran. Wie moslim zegt te zijn, zegt daarmee de koran als woord van god te accepteren, en ons dus dood te wensen. Stom heh. Dat ik daartegen ageer. Dom van me.

Broolio | 23-05-06 | 09:07

Als je zinnen uit hun context haalt zul je in de Talmud en in de Bijbel ook erg veel vijandige zaken vinden.

Vergeet niet alle geschriften zijn eeuwen oud en geschreven in een tijd waarin er aardse problemen waren die men ze er mee hebben getracht op te lossen.

Zo zijn er overleveringen waaruit blijkt dat Jesus uit liefde door Judas is verraden, en dat het als dusdanig was bedacht dat met de dood van Jesus de impact groot zou zijn.
Gezien de huidige grote van Christendom, was die tactiek op zijn zachts gezegd geniaal.

Ik zelf ben ban mening dat monotheisten godsdiensten slechts tot stagnatie van de ontwikkeling van de westerse wereld hebben gezorgd.

Terwijl voor het Jodendom 5000 jaar geleden, men al over badhuizen, riolering, viaducten, buskruit in een goed georganiseerde "democratische" hirarchie bestond in het Oosten (China), Midden-Oosten/Afrika (Egypte t/m Marokko) het Romeinse Rijk en Griekse rijk, zorgde de intreding van geloven er juist voor dat er de ontwikkeling achteruit ging.

Het is dan ook belachelijk om te concluderen dat de vele ridders met zwaard die naar Palestina gingen om te vechten, geen enkele kans hadden gemaakt tegen één van de legers die eerder opgesomd zijn in eerdere tijden.

Het geloof draaide vrijwel vanaf het begin om machtsverhouding en machtsmisbruik.
In Europa hadden we koningshuizen die onder het mom dat ze van de goden afstamden het recht op het heersen hadden en de evangelie op een dusdanige wijze exploiteerde dat hun onderdanen het min of meer accepteerden. En deze doorloop zie je in alle monotheisten geloven terug.

Eigelijk kan je alleen van het Hindoeisme en Boedisme stellen dat het progressieve geloven zijn die daadwerkelijk humane interactie en progressieve ontwikkelingen niet frustreerd.

Vergeet niet dat in Europa de afgelopen 60 jaar we van god los zijn gekomen en sindsdien pas relativeren met wat we waarnemen, zonder alles te hoeven te toetsen aan wat de kerk voor ons al reeds heeft bepaald.

In die hoedanigheid hebben we aan Hitler wel e.a. te danken.
Immers het feit dat we TV hebben, computers internet etc.. etc.. is rechtstreeks terug te leiden aan de wapen industrie. En wat dat aan moet je van godlos zijn om vooruitgang te kunnen boeken. Dit gezegd vraag ik mij meteen af hoeveel grote wetenschappers van significante invloed die oprecht gelovig zijn, ik vermoed dat het er erg weinig zijn.

paranoia | 23-05-06 | 09:06

Als Hirsi naar de VS gaat, dan zit zij niet meer op Nederlands grondgebied en is zij ook niet meer werknemer van de Nederlandse overheid. Ze is aan een Nederlands paspoort gekomen door valse verklaringen af te leggen en nu wil ze ook nog dat de Nederlandse overheid haar beveiliging in de VS gaat betalen. Zeg maar dag met het handje ..... Ze kreeg toch Secret Service?

Fl0r1s | 23-05-06 | 08:55

Broolio 23-05-06 @ 08:40
1. Ik wist niet dat de koran een Engelstalige uitgave is.
2. Ook al mag je alles zeggen, daarom hoef je dat nog niet altijd te doen.

Max@Laadvermogen | 23-05-06 | 08:53

Broolio 23-05-06 @ 08:38

Jij geeft het begrip alles over een kam scheren een nieuwe dimensie.
Je haalt de begrippen 'geweldadig extremistische geloofsfanatici' en 'gelovigen' door elkaar heen. Als we zo gaan redeneren hebben ook alle gristenen heel veel bloed aan hun handen vanwege bijv. Ierland.
Voorts leg jij de Koran precies zo uit zoals alleen een handjevol zware extremisten doen. De overgrote meerderheid geeft de koran een andere veel mildere interpretatie.

stampertje | 23-05-06 | 08:51

ggghhh!! dit kan toch niet..

ed.. | 23-05-06 | 08:50

zolang in de koran mag staan 'kill all disbelievers', waarna een grote linkse stilte volgt, mag ik schijnbaar ook zeggen 'kill all moslims'. Gelijke monniken, gelijke kappen, nietwaar?

Broolio | 23-05-06 | 08:40

@stampertje
ik quote alleen uit de koran. Dat is een soort grap. Dat snap jij niet. Waarom mag ik niet zeggen, wat jij de islamieten wel toestaat te zeggen?

milli gorus is een bende geloofsfacisten. Openlijk zal geen enkele imam of moslim toegeven zijn vrouw te vermoorden als die afvallige word. De straf voor apostacy is echter gewoon de dood. In de grondwet van mauretanie staat bijvoorbeeld gewoon dat wie de islam verlaat, en na 3 dagen niet repent, de doodstraf krijgt. In de sharia staat het ook. Misschien had de milli gorus man dat net even gemist, of heel misschien stond ie te liegen dat het geschreven stond.

het meisje in berlijn is door haar kop geschoten omdat ze het waagde het hoofddoekje af te doen. Wie de islam aanvalt (zoals theo) moet voor zijn leven vrezen, want is een apostate.
lees dit even, stampertje, en vraag je dan af, waarom de islam op mag roepen ons de keel door te snijden.
www.faithfreedom.org/Quran.htm
daarin kan je lezen (onder andere, de ongelovigen word meer dan 180 keer de dood gewenst):
-War is ordained by Allah
-Kill disbelievers wherever you find them
-Give us victory over the disbelieving folk
-those who fight in religous wars, will have plenty of booty

ook in de hadith, het leven van de 'heilige' profeet, kun je lezen wat de straf was voor afvalligheid (dat wil zeggen, niet direct doen wat de 'pure' profeet je vertelde): de dood. Tot op de dag van vandaag mag een moslim zijn vrouw/dochter vermoorden, hij hoeft dan alleen maar te zeggen: 'ze belasterde de profeet' en het bloed is van zijn handen gewassen.

in islam landen als iran is van je geloof vallen strafbaar met de dood.

maar als een of andere turk zegt dat ze zo niet zijn, o dan, dan geloof je dat natuurlijk direct. NOT.

jij weet nog niet eens het verschil tussen een racist en een islamofoob. Whahahah! Pim/Theo was ook een 'racist' heh? maar goed dat ze hem het zwijgen hebben opgelegt heh? nu broolio nog heh? 'de pot verwijt de ketel' laat me niet lachen. In mijn boekje staat dat iedereen gelijk is, en dat je een ander niet van zijn leven mag beroven.
en.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Isla...
he! vreemd! een moslim mag een moslim vermoorden, als die afvallig is? is dat vrijheid?

moslims mogen hun geloof verlaten, volgens milli gorus? zozo.. dat staat in de telegraaf? zozozo.. vertel dat maar aan dat meisje in berlijn, dat door haar kop is geschoten omdat ze niet langer moslima wilde zijn. Vetel maar aan theo dat je best gefundeerde kritiek op de islam mag hebben, van milli gorus.

volgens de nazies waren de kampen ook een soort vakantiedorpen. Dat stond in de telegraaf. Jij gelooft alles wat moslims je vertellen heh? ooit met een kaalkopje gepraat? jij weet zo weinig van hun beweegredenen, veel verder dan 'het zijn racisten, en ze moeten allemaal kapot' kom je niet heh? net als femke...

Broolio | 23-05-06 | 08:38

Het WAS, IS, en BLIJFT een ordinaire PROFITEUR!!!!!!

ikkes! | 23-05-06 | 08:37

fuckje 23-05-06 @ 08:15

Inderdaad, En dat brengt ons tot de vraag: Waarom brengt hij dan dit vreemde verzoek in de wereld? Wat zijn de motieven hierachter, als bekend is dat USA de beveiliging gaat doen.

stampertje | 23-05-06 | 08:20

@stampertje,
ik neem aan dat de woordvoerder ook kranten leest, en afschriften van die brieven heeft.

fuckje | 23-05-06 | 08:15

fuckje 23-05-06 @ 08:02

Vertel dat maar eens aan de woordvoerder van AHA. Die is toch schijnbaar op iets uit.

stampertje | 23-05-06 | 08:11

Broolio 23-05-06 @ 07:40

"Femke kon haar plezier niet verhullen toen AHA sneuvelde".

Ook hieruit blijkt een grote domheid en gebrek aan feiten kennis.
Femke en AHA zijn vriendinnen, Femke had toestemming om het email-adres publiek te maken, en Femke nam het zondag al op voor AHA in Buitenhof.

U bent hierbij door de mand gevallen als een ongeinformeerde racist, die zijn mening stoelt op angst voor het grote onbekende.

Probeer eerst eens wat feiten op een rijtje te krijgen voordat je jezelf zo voor lul zet.

stampertje | 23-05-06 | 08:09

Broolio 23-05-06 @ 07:40

Je oproep om alle moslims maar te slachten, staat gelijk aan genocide. Je verwordt zelf tot wat je de islam -ten onrechte- verwijt. Het afslachten van andersdenkenden. De pot verwijt de ketel.

stampertje | 23-05-06 | 08:03

nooit meer hier terugkomen en zelf betalen

overheidopschonen | 23-05-06 | 08:02

Waar praten we over??
Toezegging over beveiliging in de USA is al gedaan , hetgeen blijkt uit een briefwisseling tussen Ayaan en de Nationaal Coördinator Terorismebestrijding.
bron: NRC, bevestiging: Telegraaf.

fuckje | 23-05-06 | 08:02

@Broolio 23-05-06 @ 07:35

Ik denk dat jij en vele met je niet begrijpen dat Moslims zichzelf beter kunnen bediscuseren als dat een niet-moslim zoals Ayaan dat doet.

Kennelijk heb je onderstaande nooit gezien:

'Geloofsafval in islam wel toegestaan'
www2.telegraaf.nl/binnenland/article43...

Een onderwerp waar de meeste taboe (in elk geloof) op heerst, maar die niet door Hirsi is aangesneden.

Milli Gurus verbiedt slaan vrouwen
www.indischebuurt.nl/index.php/weblog/...

Als je de datum ziet, van dat artikel dan zie je dat er een gemeenschap zelf al reeds er mee bezig was voordat Theo en Hirsi zich er mee gingen bemoeien.
Nu ken ik deze gemeenschap niet, maar hierna hebben ze het er nooit meer in de media over gehad, dus het zou mij niet verbazen dat door Theo en Hirsi het interne liberale /progressieve ontwikkelingen juist tot een halt zijn gekomen en men hun handen vol hadden aan het verdedigen van hun standpunten en stigma's die de media onder aanleidin van Hirsi hun oplegden. Vergeet neit Hirsi projecteerde 1 op 1 de denkbeelden van Taliban en andere kneusjes in het middenoosten op onze huis-tuin en keuken allochtoon, die hier geboren en getogen zijn.

paranoia | 23-05-06 | 07:54

Haar nieuwe 'werk'gever gaat dat maar mooi dokken.

Nyg | 23-05-06 | 07:45

@paranoia
inderdaad, vrouwen die moeten vrezen voor hun leven, omdat ze ongetrouwd moeder zijn, moeten wij als vluchteling toelaten. Ook homos, die vervolgt worden in eigen land. Precies. Wij moeten de mohamenazies niet de kans geven deze mensen te vermoorden, zoals de nazies de joden hebben vermoord.

slacht alle moslims, waar je ze maar vind, want dat is het lot, van de moslims

Broolio | 23-05-06 | 07:45

femke kon haar plezier niet verhullen, toen ayaan sneuvelde. Ze is een lijkenpikker. 'jippie! weer iemand die kritiek op de islam durfde hebben het zwijgen opgelegt! bel volkert! dit moet hij weten! bel onze vrind mohammed B!' aldus femke...

Broolio | 23-05-06 | 07:40

stampertje 23-05-06 @ 06:55
Helemaal mee eens. Ben ook van mening dat alle gevallen waarbij op vergelijkbare gronden het Nederlanderschap is ontnomen, moeten worden herzien. Vaak gaat om personen of gezinnen die hier volledig zijn ingeburgerd en een nuttige rol vervulden in de maatschappij.
Heeft de zaak AHA voor die groep ten minste nog een positief effect.

Max@Laadvermogen | 23-05-06 | 07:36

@Broolio 23-05-06 @ 07:25

Dus jij vind dat Hirsi zielig is en terecht is gevlucht en niet zoals ze zelf heeft aangegeven gewoon een economische vluchteling te zijn zonder verminkte kut die in een welstandbuurt met geletterde ouders in Kenia is opgegroeid?

Maar stel dat het verhaaltje dat zij heeft gebruikt om hier een status te krijgen wel klopt. Moeten wij die paar miljoen andere negerinnen dan ook maar toe laten die het zelfde verhaal maar dan ECHT hebben meegemaakt?

Gelijke monniken gelijke kappen toch ?
En dan meteen ook homoseksuele moslims asiel geven.

Eigenlijk kunnen we het best iedereen die ageert tegen moslims, christenen, homo's of juist pro-homo;s zijn etc.. etc.. gelijk een Nederlands paspoort geven. Lekker gezellig en tolerant land zijn we dan.

paranoia | 23-05-06 | 07:36

@stampertje
en ik maar denken dat femke de grootste moslimknuffelaar van ons land is!

'wie kritiek heeft op de islam, is een nazie, en moet dood', dat was toch haar motto? kom nou, ik ben zelf jarenlang groenlinkserig geweest, kritiek op de islam is daar Not Done. Wie staat steevast de deur voor de islam open te houden? o ja, femke.. wie noemde ayaans emailadres op tv? (iets, wat zelfs GS niet toestaat, iemand zijn adres noemen) femke. Wie likt de aars van de imam? femke. Wie is blind voor het geweld van de mohamenazies? femke.

femke is een linkse landverader, die niet kan wachten tot ons land onder de voet is gelopen door de mohamenazies.....

o, femke heeft altijd aan de kant van ayaan gestaan? word eens wakker joh.. zodra ayaan iets zei, liep femke de moslimapologeet weer naar de interuptie microfoon. Femke heeft een dik pak boter op haar hoofd.

een linkse regering (met groenlinks) is de doodsteek voor ons land. Als groenlinks aan de macht komt:
-zal het aantal moslims in ons land elke 5 jaar verdubbelen.
-zal niemand meer iets onaardigs over de kinderneukende profeet mogen zeggen
-zal iedereen moeten knielen voor het moslimgeweld

dat is haar natte droom: nederland islamland. Alleen komen de islamieten dan haar linkse tentje sluiten. Dat snapt ze alleen nog niet. Jammer....

Broolio | 23-05-06 | 07:35

@stampertje, de gekozen mensen hebben zowieso niets in te brengen, er zijn 500 mensen machtiger als de gekozen dodo's die er zitten, waaronder iemand die bij geboorte de baas mag zijn in het land... (gekker kunnen we niet worden)

Ik denk dat we Ayaan moeten uithuwelijken aan een prins, bij voorkeur aan Willem, het mongooltje dat er nu is geboren bij Maxima laten inslapen, en kindje van Ayaan met Willem moet toekomstige leider van dit land worden, ik voorzie een zwart/witte toekomst.

Enfin, als Nederlandse overheid ervaring zou hebben met risico-analyses, zou men ondertussen wel door hebben dat er niemand te vinden is die de trekken wil overhalen indien ze Ayaan zouden uitleveren aan de niet bestaande terroristische cellen in Nederland. Iemand die zichzelf zo heeft laten kennen, die nu ook eens (wellicht niet met die intentie) heeft laten zien in wat voor mongolen staat we leven met voornamelijk autochtonen die domme dingen gedurende 11 uur debat roepen, is er geen enkel extreem fundamentalistisch figuur te vinden die Ayaan iets aan wil doen. Sterker nog, ik denk dat ze haar koekjes en een bosje bloemen zullen geven voor wat ze dit keer voor elkaar heeft gekregen.

paranoia | 23-05-06 | 07:30

@krut
nou, het is heel simpel: haar kut was dichtgenaaid door de mohamenazies, en een ouwe vent van 50 mocht het kutje openknippen toen ze 14 was. Daarop is ze gevlucht. Ze gaf de naam van haar opa op ipv haar vader, en een andere geboortedatum, omdat anders haar nazie-vader (pardon, moslim) haar door haar kop zou schieten, net als dat meisje in berlijn, snap je? zo iemand is op de vlucht voor de islam, en hier dus welkom. BOVENDIEN heeft ze het gewaagd, samen met THEO (ken je hem nog?) om de positie van de vrouw in de islam aan de kaak te stellen. Ik weet niet, of jij het je nog kan herinneren, maar de mohamenazies hebben toen THEO (rip) omgelegt, en zouden met haar hetzelfde doen, ware het niet, dat ze bewaakt werd (als parlementarier, wie beschermt de gewone burger tegen de islamo-facisten, denk ik dan). Ze werd vervolgt, bedreigt, haar maatje werd vermoord. Simpelweg, omdat ze de waarheid over de islam durfde zeggen, moet ze nu voor haar leven vrezen. DAAROM heeft ze recht op bescherming. Omdat wij, een beschaafd land, mensen beschermen tegen de mohamenazies.

snap je nu, waarom er nog mensen in het ayaan kamp zitten?

jij zou anne frank ook wegsturen, omdat ze een valse naam opgaf, is het niet? en haar beschermen? welnee! lekker kapot laten knallen door de nazies! krijgt ze eindelijk wat ze verdient. Wat denkt ze wel, de islam afvallen. Terdood!

slacht alle moslims, waar je ze maar vind, want dat is het lot van de mohamenazies.... (zie je, nu ga ik al precies hetzelfde zeggen als de nazies in hun handleiding hebben staan, krijg ik nou ook een kopje thee?)

Broolio | 23-05-06 | 07:25

@Broolio 23-05-06 @ 07:15

Jouw hele commentaar raakt kant noch leest, want Femke Halsema heeft zich sinds dag 1 opgesteld als een felle verdediger van AHA in deze.

Als U het niet eens bent hoe het gaat in dit land moet U maar eens kijken wie er de laatste 50 jaar leiding heeft gegeven in NL. U zal zien dat er heel wieinig linkse regeringen zijn geweest.

stampertje | 23-05-06 | 07:22

natte droom van femke:
ayaan verliest haar bodyguards, en word door een schuimbekkende mohamenazie vermoord (waarom? o ja, omdat ze durfde op te komen voor de positie van de vrouw in de islam.. strafbaar met de dood, in islamkringen, vraag maar aan milli-goorhemd.). In nederland worden kaalkopjes vermoord door moslims. Femke staat erbij te kirren. Alle nederlanders worden uit hun land getrapt door de superieure moslim-fanatici. Femke applaudiseert. Daarna komen de linkse tent van femke sluiten. Femke schrikt wakker.

Broolio | 23-05-06 | 07:15

AHA eist iets heel vreemds. Bij mijn weten hebben parlememtsleden recht op 24/7 bescherming. Maar dit geldt niet voor niet-parlementsleden. Mensen die geen politici zijn kunnen zich niet beroepen op persoonlijke bescherming in het algemeen. Dit was althans de reden waarom Pim Fortuyn geen overgheidsbeveiliging kreeg. Dat zou pas komen als hij daadwerkelijk in de tweede Kamer zou gaan zitten. Dat de hele overheid daar gruwelijk fout mee heeft gezeten is gebleken. Maar volgens Donner was er wettelijk geen ruimte om Fortuyn 24/7 beveiliging te geven.

Dat voor AHA nu als niet-parlements-lid eist dat de NLse staat ook voor de kosten voor haar veiligheid opdraait is niet de norm, maar wel begrijpelijk gezien de doodsbedreigingen aan haar adres. Maar dit houdt natuurlijk wel op op het moment dat zij vrijwillig naar de neo-conservatieven van de bush-kliek vertrekt. Als iemand vrijwillig zijn beschermde omgeving verlaat, kan men daar mijns inzien in het buitenland dan ook geen aanspraak meer op maken. AHA moet zelf beveiliging gaan bedingen in het instituut waar ze gaat werken. Als die dat niet gaat geven heeft AHA haar huiswerk niet goed gedaan, en moet ze hier maar in NL blijven.

Het lijkt er aardig op dat AHA een smeer-campagne tegen Nederland aan het houden is. Eerst in de media luid en duidelijk verkondigen dat haar vertrek te maken heeft met de uitspraak van de rechter omtrent haar woonsituatie, daarmee niet eens het Hoger beroep afwachten dat Donner heeft aangetekend tegen deze uitspraak. Dat zegt AHA er nergens bij.
Vervolgens gaat ze de verbijsterde tante uithangen door NL de zwarte piet toe spelen omtrent haar leugens tijdens de naturalisatie periode. AHA heeft gelogen, en hoezeer ik ook tegen Rita V ben, als soortgelijke gevallen ook het land uit moeten, waarom AHA niet. Ik hoop dan ook dat alle andere soortgelijke gevallen herzien gaan worden!

En nu dan haar derde poging om NL te demoniseren. Door een onmogelijke eis mbt haar beveiliging te stellen, sowieso juridisch gezien, die niet gehonoreerd gaat/kan worden, stelt zij NL opnieuw voor de keus: of NL moet haar beschermen, of ze zal wel weer een verhaal naar buiten brengen hoe schandelijk NL haar behandeld heeft.

Het lijkt mij dat AHA met de NL aan het spelen is, om zichzelf in het buitenland vooral als het zielige onbegrepen meisje te presenteren dat Nederland wordt uitgejaagd zonder bescherming.

Nogmaals, ik vind dit allemaal een beetje discutabele acties van AHA. Dit riekt naar een enorme beerput.

Tenslotte, je moet natuurlijk ook maar voor de neo-cons WILLEN werken. Het was voor haar de ultieme keuze vnl. gebaseerd op het salaris. Dat zegt genoeg over AHA.

stampertje | 23-05-06 | 06:55

Wat ik gek vind is dat er nog steeds mensen zijn die 'in het Ayaan-kamp' zitten. Die vinden het blijkbaar lekker om hard van achteren genomen te worden. Heaumeaux?

kruT | 23-05-06 | 06:51

Niet om lullig te doen hoor, maareeuh Ayaan?

kruT | 23-05-06 | 06:44

niets! ik heb er niets voor over! Laat het genoteerd zijn: NIETS!

pimpstah | 23-05-06 | 06:37

Na het lezen van vele reacties op dit onderwerp (hier als elders) ben ik tot de conclusie gekomen dat er een heel ander reden zit dan dat wij denken.

Kennelijk is Hirsi bang dat als straks blijkt dat zij onrechtmatig volksvertegenwoordiger is geweest (en die kans is erg groot) zij haar illegaal verkregen salaris moet terug betalen. Zoals het een goede Jood betaamd, "over haar lijk", door nog extra handvaten in het vuur te gooien, heeft ze straks onderhandel ruimte. Immers liefst met een zak geld vertrekken (zoals wachtgeld regeling, opstart periode beveiliging, beveiligde auto....) dan met lege handen. Immers huizen in Washington zijn duur, dus een miljoen of twee voor een leuk huisje met tuintje (zoals ze wenst) kan ze nu gemakkelijk over onze ruggen voor elkaar krijgen.

Wat ook het geval kan zijn (gezien de optie van particuliere beveiligers) dat ze bevriende (haar ex-man?) beveiligingsbedrijf naar Amerikaanse maatstaven redelijke rekening (tonnetje per maand ofzo) naar Den Haag mag sturen. En zij via een leuke constructie daar een zak centje aan overhoud.

Verder riep men dat ze haar werk niet kan doen, het gebouw waar ze in zit behoord tot de veiligste van Nederland, dus er was geen enkele reden om daar niet aanwezig te kunnen zijn en iets te produceren, zoals wetsvoorstellen voor de zaken waar ze zo tegen ageerde.
Zoals sinds kort het in Nederland tot status symbool is geworden om beveiliging om je heen te hebben, zo is dat in Amerika ook zo.

Immers als ze daar met haar Ford naar de A.E.L. toe rijd maakt ze geen indruk, maar een gepanserde wagen waar ze uitstapt onderbegeleiding van wat mannetjes met oortjes, dat oogt veel cooler en geeft haar status.

Echter heeft ze kennelijk begrepen dat men in Amerika iets verder en beter zijn met risico analyses en zal er binnen enkele maanden geen permanente beveiliger om haar heen hangen. Hooguit 's avonds een politie auto voor de deur. Dat is uiteraard niet zo kewl.... Eigenlijk beledigend als Washington PD je begeleid. Wat dat aangaat is ze wel slim. Maar ondertussen moet ze wel weten dat particuliere beveiligers als ook Nederlandse politie mensen geen enkele recht hebben op actief wapen gebruik of bezit. Lokale beveiligers mogen ze wel bezitten maar niet zonder meer toepassen. Dus het is onzin om te vragen naar iets wat qua veiligheid niet helpt, behalve indien je er een ander motief voor hebt.

Ook moet zij zich realiseren, dat elk ander allang gedeporteerd was. Ze heeft naast tweespalt in de samenleving ook iedereen xenofobie geïnfecteerd. Wel typerend voor iemand die een Christelijke broer heeft en nooit zich extreem tegen haar eigen familie heeft afgezet. (of is er een submission my family?). Dat ze zelf in Zembla uitzending erkend dat ze op doorreis was naar London, maar hier bleef steken, bewijst dat ze niets te vrezen had voor haar vader, immers de Somalische gemeenschap in London, heeft zelfs haar eigen krant en ze had daar haar vader nooit kunnen ontlopen. Indien straks blijkt dat ze een getekende scheidingsakte heeft, dan bewijst dit wederom dat haar echtgenoot niet een eerwraak-achtig figuur is, immers mensen die eerwraak plegen gaan niet eerst een contractuele verplichting met je afronden. Ook werd ze niet beveiligd voordat ze submission maakte, terwijl toen iedereen binnen een paar minuten googlen kon weten waar ze woonde... Dus kennelijk had ze totdat ze submission maakte niets te vrezen van haar eigen familie. (anders ga je ook niet de media opzoeken.) Ze heeft haar verzonnen verhaal goed geëxploiteerd, dit heeft de deur van Nederland op een kier gezet, vervolgens heeft ze over de ruggen van mensen die haar niets hebben aangedaan de deur verder geopend en met list en bedrog haar positie bij de "elite" veiliggesteld, met als kroon op haar werk, de moord op van Gogh.
Maar indien iedereen eens een objectief meetbaar lijstje maakt van haar verrichtingen voor de maatschappij, kun je alleen maar concluderen dat onze parlement haar eigen ramen in smijt door haar het hand boven het hoofd te houden. Immers als je 3 jaar een illegaal in je midden hebt en je neemt het voor haar op, dan begrijp je kennelijk niet wat de intregiteit van onze overheid in zou moeten houden.

Hirsi zelf moet blij zijn dat ze niet vervolgt word, maar ja valsheid in geschrifte is sinds vandaag (gisteren) niet iets waar je je als persoon, bestuurder van een grote onderneming of parlement slechter van moet gaan slapen.

Afbreuk risico van de geloofwaardigheid van de overheid is vaak niet zo groot, maar hoelanger hoe meer mensen gaan inzien hoe erg het in Den Haag stinkt.

Ik roep op tot algemene boycot van identificatie plicht, immers hier weten jullie wel wie ik ben en dat is naar Haagse maatstaven (o.a. D66) voldoende.

paranoia | 23-05-06 | 04:32

@daskapitalist volgens mij begrijp je de tekst niet.

MDI is selectief, OM is selectief, justitie is selectief, het parlement is selectief, donner is selectief en ook de maatschappij is selectief.

Alle aangiftes tegen Hirsi zijn geseponeerd, die kwamen niet eens tot een rechtszaak, maar nu komt er een onschuldig ludiek filmpje online die in Nederland niet eens tot extreem rechtse Joden demostraties hebben geleden (niemand onthoofd, besneden of van een hoofdeksel voorzien) en dan word het wel serieus vervolgt? Dat noem ik met twee maten meten.

paranoia | 23-05-06 | 03:46

@paranoia
ik zou ik ook niks zeggen als die fascisten van het MDI aangiften doen tegen je.

daskapitalist | 23-05-06 | 03:16

Openbaar Ministerie vervolgt maker Submission

Maandag 22 mei 2006, 13:31 - Het Openbaar Ministerie vervolgt de 32-jarige Ayaan Hirsi A. of M. uit Den Haag voor discriminatie en belediging van moslims, naar aanleiding van het Submission-filmpje.
In het filmpje werd een verzonnen thema van “toewijding” aangekondigd, dat plaats zou vinden op het terrein van het voormalige vreugde kamp Amsterdam in Nederland. Er ontstond grote internationale beroering en de Nederlandse minister van Binnenlandse zaken eiste stappen tegen de maker. Minister Donner van Justitie noemde de clip 'walgelijk'.
De Telegraaf meldt dat een justitiewoordvoerder de gerechtelijke stappen maandag bekend heeft gemaakt. De maker van het filmpje verschijnt woensdag voor de Rotterdamse politierechter.
Na een klacht van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) werd de videoclip verwijderd van de drie websites die het oorspronkelijk aanboden. Weblog Geenstijl bleef echter een kopie aanbieden, wat voor het MDI aanleiding was om aangifte te doen tegen de website. Over de aangifte tegen Geenstijl kon het OM maandag echter nog niets zeggen, aldus de Telegraaf.
De advocaat van de verdachte, R. Baumgardt, verklaarde dat hij het 'wrang' vindt dat tegen zijn cliënt stappen worden ondernomen terwijl Geenstijl mogelijk vrijuit gaat.
Bron: www.webwereld.nl/articles/41272/openba...
Meten met twee maten voor beginners.

paranoia | 23-05-06 | 02:50

@Weest gegroet 23-05-06 @ 02:33
Op de valreep, truste.

schaamstreek | 23-05-06 | 02:34

Crixus en Schaamstreek gaan slapen dus. Weest gegroet komt te laat om nog mee te doen en doet het licht uit. Kniftig gaat slapen op de stoep voor de GS redactie, hopende dat hij morgen de eerste is.

Weest gegroet | 23-05-06 | 02:33

Feauteauf*ck dus!

schaamstreek | 23-05-06 | 02:30

@crixus 23-05-06 @ 02:23
Ja ik ben Gekke Gerrit, jij ervan tussen.......... ik ook, zo is de lol er van af. Heb graag te maken met volwaardige gesprekspartners en niet iemand die loopt te neuzelen over de te winnen prijs in de feauteau*uck.
Goedenacht m'n waarde!

schaamstreek | 23-05-06 | 02:27

Ja, kniftig en schaamstreek, gaan jullie de wereldproblematiek maar eens fijn oplossen met z'n tweeën. Dit heerschap gaat even plat. Morgen moet ik weer een beetje druk doen. Dat gaat beter na een paar uurtjes slapen.

crixus | 23-05-06 | 02:23

@Kniftig 23-05-06 @ 02:13
Of in de tussentijd net zo gehandicapt als ik proberen deze topic in stand te houden. Voor 't eggie.

schaamstreek | 23-05-06 | 02:20

@Kniftig 23-05-06 @ 02:13:
Nou even geduld nog... de redactie slaapt nog, morgenochtend om een uur of tien zal het wel bekend zijn. Ga ondertussen maar even een boek lezen of zo.

crixus | 23-05-06 | 02:17

Als de toegevoegde waarde van deze milieu-parasiet en Nevin Özütuk minder is als de non-waarde van Marijke Vos, hoeven we ons geen dikke benen te maken.

schaamstreek | 23-05-06 | 02:15

Ja de hele wereld is een grote hoax? So what? We worden allemaal gepeopled! Maar ik wil gewoon weten wat de uitslag is van de ff en dan zoek ik wel een nieuwe hoax...

Kniftig | 23-05-06 | 02:13

@crixus 23-05-06 @ 02:06
Sorry, 'k had zelf ook even kunnen Googelen maar oke, milieu-defensie en een allochtoonse dame, had ook niets anders kunnen bedenken.

schaamstreek | 23-05-06 | 02:11

@schaamstreek 23-05-06 @ 02:00:
Van der Steenhoven zat al eerder in de kamer, onder Paars II. En hij doet iets bij miljeu-defensie ofzo. Nevin Özütuk was gemeenteraadslid in Utrecht, maar verder onbekend. Ze zal behalve allochtoonse vrouw zijn weinig toegevoegde waarde hebben denk ik. Niks te vinden op i-net, dus ze heeft maatschappelijk verder niks betekent.

@Kniftig 23-05-06 @ 02:00:
Als je een redactietroll bent zou het kunnen, maar aangezien je het niet weet ben je geen redactietroll, dus heb je niet gewonnen. Feauteauf*ck prijsvraag is een hoax.

crixus | 23-05-06 | 02:06

Wie weet heb ik wel gewonnen...

Kniftig | 23-05-06 | 02:00

@crixus 23-05-06 @ 01:30
Zegt 1 van beiden jou iets, buiten het feit dat ze geen toegevoegde waarde hebben in 's landsbelang?

schaamstreek | 23-05-06 | 02:00

ommissie (1 wijntje teveel):
... vorige week in dat "debat"... (dus)

crixus | 23-05-06 | 01:52

@daskapitalist 23-05-06 @ 01:43:
Volgens mij hoeft Femke niet meer te flirten... Toen ik haar vorige week in dat zo een bekeek is leek ze al weer een maandje of 3 zwanger. Die gaat met een baby op de arm de verkiezingscampagne in, vast en zeker.

crixus | 23-05-06 | 01:49

@crixus
een fnvertje. sociologie gestudeerd aan de uva. dan is dat liberaal geflirt van halsema toch voor niks geweest.

daskapitalist | 23-05-06 | 01:43

Kniftig 23-05-06 @ 01:25:
Dat vroeg je om 18:43 ook al. Maar als je het weten wil: jij hebt niet gewonnen.
Ik vind het verder niet zo boeiend welke troll van de redactie dit keer gewonnen heeft.

crixus | 23-05-06 | 01:43

@prins74 23-05-06 @ 00:46
Jij bent een hele foute turk man
Die haat van jou tegen die twee vrouwen - Ebru & Ayaan - ken ik uit Turkije .

baltasargerards | 23-05-06 | 01:38

@daskapitalist 23-05-06 @ 01:12:
Het slechte nieuws is natuurlijk wel dat er een andere graftak haar gaat vervangen. Hugo van der Steenhoven is de volgende op de kieslijst, maar ze zullen wel voor die allochtone vrouw onder hem gaan... Nevin Özütuk.

crixus | 23-05-06 | 01:30

amsterdam gaat idd donkere tijden tegemoet.

daskapitalist | 23-05-06 | 01:30

uitslag..... feauteaufuk?

Kniftig | 23-05-06 | 01:25

Mag ze haar (s)linkse ideologie kleinschalig gaan botvieren op de hoofdstad.

schaamstreek | 23-05-06 | 01:21

@daskapitalist 23-05-06 @ 01:12
Daar moet op gedronken worden dacht ik, kudtwijf met haar groen als gras muil!

schaamstreek | 23-05-06 | 01:15

@schaamstreek
er is ook goed nieuws. morgen de laatste dag van mevr. vos in het parlement!!!

daskapitalist | 23-05-06 | 01:12

He stelletje werklozen die slet moet gewoon terug gestuurd worden naar Kenia/Somalie en al het geld dat ze gejat heeft terug betalen. Rukze!

Rechtse_Rukker | 23-05-06 | 01:10

Doneer morgen een extra bijdrage aan de stichting "steun Ayaan ook in Amerika."

schaamstreek | 23-05-06 | 01:06

@schaamstreek 23-05-06 @ 00:57
Je zit met je kop in je reet, lekker off-topic!!
*schenkt zichzelf nog wat in bij het besef dat het pas maandag is...... zucht*

schaamstreek | 23-05-06 | 01:02

Elke zichzelf respecterende partij is met z'n tijd meegegaan, ook in financieel opzicht. Heb daar persoonlijk weinig moeite mee maar dat salarissen gerelateerd moeten gaan worden aan een ministerieel-apparaat is Hollandse kneuterigheid.

schaamstreek | 23-05-06 | 00:57

Koekje erbij?

Kniftig | 23-05-06 | 00:51

@Shiraz 23-05-06 @ 00:31:
www.pwnet.nl/rubriek.jsp?art=15602
De personeelsadvertenties van de PvdA voor kamerleden kan ik zo snel niet online vinden. Ze zijn er wel degelijk geweest en de functie-eisen waren daarin zoals ik ze heb beschreven.

crixus | 23-05-06 | 00:51

fuck op man , wat moslimtax? ze is ateist dus netzovelen als nederlanders in dit land, ik zou redelijk vinden als dat voor haar gingen ophoesten. ze kost ons samenleving duizenden euro's dagelijks. wegsturen die leugenaar aub. Alle somaliers zeggen dat ze een internationale aanzien heeft en dat ze belangrijk is en dit en dat,en dat ze een wo niveau heeft en dat het ook maar niets is , klote somaliers , ze moeten hun mond houden of wegwijzen.laat haar maar in amerika salman rushdie spelen .

prins74 | 23-05-06 | 00:46

@Shiraz
Dit moest er nog achter: weltrusten en sterkte straks! (wat voor werk in godesnaam?)

Ziurdt | 23-05-06 | 00:34

@Shiraz 23-05-06 @ 00:29
Die feiten op tafel hebben inderdaad geen betekenis voor de wettigheid, maar het is een politieke kwestie geworden: het gaat om het "hoe" van het "wat". Door een kamerlid én partijgenoot zo rigoreus en zonder "vorm van proces" (onderzoek) de deur te wijzen is naar de letter van de wet, zeker, maar niet naar de geest ervan. Want de geest ervan berust op het feit dat de wet waar nodig direct wordt toegepast, en niet 4 jaar later. Dáárin zit 'm het ontbreken van precedentwerking, en niet in AHA's lidmaatschap van de Kamer.

Ziurdt | 23-05-06 | 00:33

Weg is weg, als die yanken je graag hebben dan beveiligen ze j emaar ook. Had ze beter haar contract dienen uit te onderhandelen,

draak | 23-05-06 | 00:33

@crixus 23-05-06 @ 00:23
ik vroeg toch niet om interpretaties

Shiraz | 23-05-06 | 00:31

Hoe lang de feiten al op tafel liggen lijkt me voor de wettigheid van de beslissing niet uit maken.
Als je de precedentwerking wil uitschakelen, is deze uitzondering alleen geldig voor kamerleden?

Ik moet naar bed, want om 3:30 werken. Ik zal je reactie nog even lezen, maar morgen weer verder, good night.

Shiraz | 23-05-06 | 00:29

bottehond 23-05-06 @ 00:23

Zou IK niet durven laten wachten. Goeie moed... *out*

v Maerlant | 23-05-06 | 00:26

v Maerlant 23-05-06 @ 00:24

Zld. Modus:...."tkom oal hoe".
Truste

bottehond | 23-05-06 | 00:25

m kan resenere

v Maerlant | 23-05-06 | 00:24

@Shiraz 23-05-06 @ 00:13
Die uitzonderlijke status zou wat mij betreft gemotiveerd kunnen worden door de overdreven felheid en voorbarigheid van het aanvankelijke oordeel van Verdonk. Met andere woorden: omdat de feiten al langer bekend maar ongebruikt op tafel lagen, is er van de kant van het ministerie een procedurele fout gemaakt van dusdanige omvang (de Kamer heeft wellicht effectief 4 jaar gefunctioneerd met een onwettig lid) dat een gebaar (zeg maar een immateriele schadevergoeding) op zijn plaats is - exit precedentwerking, enter uitzonderlijke status.

Ziurdt | 23-05-06 | 00:22

Godverdomme m'n kiekus

v Maerlant | 23-05-06 | 00:22

@ Redactie... wat vindt U van onze schrijfsels vanavond?
* zet helm op *

bottehond | 23-05-06 | 00:21

bottehond 23-05-06 @ 00:19

Have fun! Ik moet erin. De plicht etc...

v Maerlant | 23-05-06 | 00:21

v Maerlant 23-05-06 @ 00:18

Tes nun doerak, zenne! Past op ou kiekus!

bottehond | 23-05-06 | 00:20

als ik gelogen had, zou ik dat nu direct toegeven

Shiraz | 23-05-06 | 00:20

Ziurdt 23-05-06 @ 00:13

Ik verhoog de stakes... * is hond he, wil altijd het beste * ... we gaan irl/virtueel.... soort "mental fightclub", maar dan óók met leuke dingen, zoals topless bediening.....

bottehond | 23-05-06 | 00:19

@ botte: 't is pecies iejene me veul geld. Hopelijk waaenig streke!

Merci, Ziurdt, merci, en welgekome: we kunne aa gebroake.

v Maerlant | 23-05-06 | 00:18

filter
gregorius nekschot, in welke hoek moeten we dat zoeken?
De "linkse media" lijkt me zelfs wat dubbelop

Shiraz | 23-05-06 | 00:17

Ziurdt 23-05-06 @ 00:13

Dát was op het randje... welkom! *Neemt de bubbles aan van sjoerT*

bottehond | 23-05-06 | 00:16

@ Ziurdt 00:10
Over precedenten hoef jij je geen zorgen te maken. De IND heeft alleen iemand opnieuw onderzocht, die al toe had gegeven te hebben gelogen. Zolang niet allerlei mensen spontaan gaan toegeven te hebben gelogen, hoeft de IND niets te doen (op basis van precedenten ofzo)

King of controversy | 23-05-06 | 00:15

@filter
Hij's fijn.

controle | 23-05-06 | 00:15

gevallenverstand 22-05-06 @ 23:00
mijn welgemeend excuus

daskapitalist | 23-05-06 | 00:13

@Maerlant en bottehond
Mijne heren,
quartus cadutus est, het kwartje is gevallen. Champagne!
Hoogachtend,
Zurdt.

Ziurdt | 23-05-06 | 00:13

@ Ziurdt 23-05-06 @ 00:10

die uitzonderlijke status wekt ook een precedent, dus in alle gevallen is er een probleem

Shiraz | 23-05-06 | 00:13

Gregorius Nekschot heeft een leuke cartoon met Kees Driehuis erop.
Het bijschrift:
.
Niet iedereen kan aan de slag bij de linkse media....

"Bent u wel progressief genoeg om joden en onderduikers te kunnen verraden?"

www.gregoriusnekschot.nl/cartoons.html...

filter | 23-05-06 | 00:12

bottehond 23-05-06 @ 00:09

Naa ikke wee of wa? Plezaant zalle.

Allee: Ziurdt, ge moet aa haeswerk moake zoas iederieën. Iejest reagluren, dan reaguren. Memme aa e porreke gegeve: ge kunnet.

v Maerlant | 23-05-06 | 00:12

@ De allerkleinste man
voor 11 euro regel ik het voor je

Shiraz | 23-05-06 | 00:10

@Shiraz 23-05-06 @ 00:00
Ja zwart of wit, welke kleur zal ik vandaag eens bekennen. Kijk, in de zaak AHA openbaart zich een probleem in de wetgeving (het dilemma wat ik al schetste, dat als men AHA eruit gooit, het ministerie (of de IND) actief op jacht moet naar andere zaken - anders is er immers geen gelijke behandeling. Dit probleem wordt reëel zodra AHA er daadwerkelijk uitgetieft wordt. Het zou daarom verstandig zijn haar een tijdelijke uitzonderlijke status toe te kennen EN (herhaal: én) de wetgeving te herzien. Op welke manier moet je mij niet vragen: ik ben niet voor een generaal pardon voor iedereen die z'n leugens meldt ofzo. Maar er MOET iets gedaan worden tegen de pprecedentwerking die de zaak AHA boven het hoofd hangt, anders is de chaos niet te overzien; pas daarna kan men haar eruit gooien.

Ziurdt | 23-05-06 | 00:10

Hey,,,, schraeverT... dudelijkur kank nie moaken, zenne.....

bottehond | 23-05-06 | 00:09

Ik heb er wel +/- 10 euro per maand voor over. Als iedereen doneert en er zo over denkt kunnen we weer een beetje respect terug verdienen.

De allerkleinste man | 23-05-06 | 00:08

Ziurdt 23-05-06 @ 00:02

Let me explain: de mate waarin ik iemand écht vertrouw is de mate van zelfspot die hij opbrengt..... daarom maakt het niet welke kleur jouw button is... join the league of extraordinary gentleman....

bottehond | 23-05-06 | 00:07

@ crixus 22-05-06 @ 23:53
als je dat als grap bedoeld is het niet leuk, als je het echt serieus bedoeld, zie ik geen enkel argument waar ik serieus op in zou kunen gaan. Graag wat feitjes/voorbeelden.

Shiraz | 23-05-06 | 00:07

Misschien is Ayaan wel net zo'n type als prinses Stephanie van Monaco en
geilt ze op een van haar vaste bodygards!

keesss | 23-05-06 | 00:06

Die aap mag geen cent meer kosten laat ze haar maar afschieten.

Rechtse_Rukker | 23-05-06 | 00:06

(Waarmee ik bedoel te zeggen dat hij het slecht doet voor iemand voor wie het om de duku gaat.) Verder klopt het wel....

gevallenverstand | 23-05-06 | 00:05

Ziurdt 22-05-06 @ 23:59

Pak het kallem. Listen to the master. Read, learn, duck & dive, and join!

v Maerlant | 23-05-06 | 00:05

Max reist gewoon 2e klas en zwemt op zaterdag in een vol 020s volkszwembad.

gevallenverstand 23-05-06 @ 00:01

Hey dude... wake up! Je loopt vijf jaar achter! Dat wordt rennen én lachen voor ons.......

bottehond | 23-05-06 | 00:04

@gevallenverstand 23-05-06 @ 00:01:
Nog gierig ook dus...

crixus | 23-05-06 | 00:02

@v Maerlant 22-05-06 @ 23:58
Wie zegt dat? Uit mijn mond zul je dat niet horen - ik slis namelijk een beetje als ik niet stotter. Maar laat maar, het was een beetje loze vraag geef ik toe.

Ziurdt | 23-05-06 | 00:02

crixus 22-05-06 @ 23:53
Max reist gewoon 2e klas en zwemt op zaterdag in een vol 020s volkszwembad.

gevallenverstand | 23-05-06 | 00:01

Ziurdt 22-05-06 @ 23:59
I shit you not. Rustig.
"Join the league of extraordinary gentleman" Kijken of je dat raadsel oplost in de komende week... dán mag je meedoen!
* knipoogt naar den schaeverT *

bottehond | 23-05-06 | 00:01

@ Ziurdt
behoor jij dan ook tot het kamp dat bij elke uitzetting de juridische gevolgen van een dergelijk besluit in elk geval te kostbaar (in ieder opzicht) vind om te onderzoeken, of is AHA een uizondering?
Na een aantal keer jouw reactie van 23:47 te hebben gelezen, weet ik niet wat jouw mening is. Principe of uitzondering? Ik neem aan dat we beide vinden dat iederen hetzelfde behandeld dient te worden

Shiraz | 23-05-06 | 00:00

@lutsers Troost je. Ook op een blog geldt : kruimeltjes zijn ook cake.

Shareholder | 23-05-06 | 00:00

bottehond 22-05-06 @ 23:58

Dapper beest van me, mijn barometer stààt op apocalyptisch...

v Maerlant | 22-05-06 | 23:59

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 23:57

Dat eerste is natuurlijk het belangrijkste... de rest is "bussiness as usual"..

bottehond | 22-05-06 | 23:59

bottehond 22-05-06 @ 23:54
*doet dreigend een stap in de richting van het rectorshok *
Ben jij nou zo slim of ben ik nou zo dom? WTF bedoel je...

Ziurdt | 22-05-06 | 23:59

Ziurdt 22-05-06 @ 23:54

Weet Gij NIet Dat Wij Daarover Niet Mogen Spreken?

Dan Zijn Wij Nazifasirascitisch!

v Maerlant | 22-05-06 | 23:58

v Maerlant 22-05-06 @ 23:56

Klinkt best apocalyptisch......

bottehond | 22-05-06 | 23:58

@ bottehond 23:51
Dat laatste, of zoals ik vrees, dat eerste?

King of controversy | 22-05-06 | 23:57

Wat hebben we weer allemaal een klote mening,klein kut land waar jullie in wonen.
Ga toch eens leven.

Johnv | 22-05-06 | 23:57

crixus 22-05-06 @ 23:53

Je analyse lijkt te kloppen, maar schreeuwt om een vervolg. Het Mexicaanse Leger constateert immers dat de weinige soldaatjes nu allemààl zijn gaan lopen (zie R. Van den Brink: In de greep van de angst, 2005) en heeft nu nieuw speelgoed gevonden: het te verheffen allochtone stemvee. De boeg gekeerd, het monsterverbond geklonken...

v Maerlant | 22-05-06 | 23:56

@Butna 22-05-06 @ 23:50
Je praat een beetje peop, AHA heeft, of je nu voor of tegen haar bent, aardig wat zaken aan het licht gebracht. Dat ze hiermee een deel van de bevolking tegen de haren instreek en haar dit doodsverwensingen/bedreigingen opleverde is niet op haar conto te schrijven.

schaamstreek | 22-05-06 | 23:56

@Shiraz 22-05-06 @ 23:45:

Bewijsj ies siempel, menier.... de linkshartigen op GS referen aan de arrebeier als aan "Tokkie".... nuf said?

bottehond | 22-05-06 | 23:56

@ Shareholder 23:50
Naar het schijnt, ik denk dat hier het gezegde opgaat: zelfs een stilstaand horloge enz enz.
Ik vond dit wel een goede actie van hem.

King of controversy | 22-05-06 | 23:54

@botte en maerlant
Hier is lampie weer: wie is er in deze kwestie eigenlijk politiek correct? En waarom?

Ziurdt | 22-05-06 | 23:54

@Shiraz 22-05-06 @ 23:45:
Jawel hoor. Sinds Nieuw-Links in de jaren '70 (met kopstukken als Max van den Berg, Bram Peper en Marcel van Dam enzo...) is de PvdA allang geen arbeiderspartij meer, maar een partij voor ideologische linkse zelfbenoemde *kuch* "intellectuelen", die niet zozeer politieke invled voor de arbeiders willen, maar hun eigen socialistische ideologie doordrammen en daar heel veel geld mee willen verdienen. Kijk voor de grap maar eens naar een personeelsadvertentie van de PvdA voor kamerleden. De eisen voor een partij ja-knikker en stuk kamerstemvee: Academische opleiding, jaren bestuurlijke ervaring (in bijvoorbeeld een medezeggenschapsraad), relevante werkervaring bij het rijk en meer van die flauwekul. Echt een arbeiderspartij voor en door arbeiders.... NOT
Dat soort lieden zijn erg voor hoog-piefen-regelingen, maar daar mogen ze vanwege hun ideologie natuurlijk niet ronduit voor uitkomen. Dat kost alleen maar stemvee aan Jan Marijnissen.

crixus | 22-05-06 | 23:53

bottehond 22-05-06 @ 23:49

... verlohoren in de policorre gehekte...

v Maerlant | 22-05-06 | 23:51

King of controversy 22-05-06 @ 23:46

Kom maar eens bij je oom Botte om een neut... dan leg ik het je allemaal uit...

bottehond | 22-05-06 | 23:51

@bottehond 22-05-06 @ 23:49
Chììììll! Wat moet ik doen?

Ziurdt | 22-05-06 | 23:51

Wat een onzin! Ze zou inderdaad al het geld dat ze de Nederlandse samenleving heeft gekost terug moeten vorderen. We betalen hier niet genoeg belastingen zeker!!
Voor de GeenStijl gebruikers die de bewuste aflevering van Zembla hebben gemist. Je kan deze mooi downloaden via torrent: isohunt.com/torrents.php?ihq=ayaan&...

Je moet vooral naar haar gezichtsuitdrukking kijken als de reporter de mythes één voor één ontkracht. Ik word er echt pisnijdig van, wat een trut!! Ze loog niet enkel toen ze de asielaanvraag indiende, maar bleef later constant deze leugens schaamteloos naar voren brengen in haar schrijfsels, op talk-shows, ....

ECHT ONVERGEEFELIJK!!!

Butna | 22-05-06 | 23:50

@King of C, Van Asch dat is toch die boef die Wijnschenk een gun op zijn kop zette? Waardoor het kabinet viel? Dat zwijn is gelukkig weg per 2007. Dat scheelt ook weer in de beveiligingskosten etc :)

Shareholder | 22-05-06 | 23:50

Ziurdt 22-05-06 @ 23:38

Met menschen als jij winnen we de mentale, ethische en morele strijd... makkie!....
* gaat een nieuwe "internationale" schrijven voor de (door zichzelf) onderdrukte denkende westerling... het begint als: onderdruhukt door een sehekte....*

bottehond | 22-05-06 | 23:49

*op kousenvoeten* Van op afstand bekeken vind ik dat nogal wat mensen hier (zich) wat verdrinken in de technicalities van het dossier...

v Maerlant | 22-05-06 | 23:49

Shiraz 22-05-06 @ 23:36
Maar je zult met me eens zijn dat als die feiten al 4 jaar ongebruikt op tafel liggen, een dergelijke voortvarende conclusie met wat meer tact en een hand in eigen boezem getrokken had moeten worden? Dat het nederlanderschap haar na hoor en wederhoor en bovendien een gedegen onderzoek (dus: na toetsing aan de wet) wordt ontnomen, dat is in principe terecht - ware het niet dat Verdonk en haar ministerie dan tevens de taak op zich hebben genomen actief álle gelogen asielaanvragen te ontmaskeren, wat naast onmogelijk bovendien ambtelijk onhaalbaar (ook: buitengewoon kostbaar) is. Daarom zullen althans sommige kampen die vóór haar nederlanderschap pleiten, niet zozeer haar persoon beogen, alswel de juridische gevolgen van een dergelijk besluit: zoals crixus regelmatig heeft beweerd, kunnen we anders het land wel volplempen met ambtelijke burelen die fouten van de regering uit het verleden tot in detail gaan rechtzetten.
Tot zo'n kamp behoor ik.

Ziurdt | 22-05-06 | 23:47

Uitwijken naar de Canarische Eilanden is ook al geen optie meer, teveel vakantiegangers uit Z-Afrika. En ik maar denken dat Turkije de bom was.

schaamstreek | 22-05-06 | 23:46

@ bottehond 23:41
Ja, dat lees ik ook tot mijn verbazing. Maar niemand heeft me nog duidelijk kunnen maken, wat er dan precies aan de hand is. Het enige echte probleem kaartte Lousewies aan tijdens het spoeddebat, en is of alle wetten van de afgelopen 3 jaar gelden. Van Asch wou dat het spoeddebat daar zelfs over ging. Maar nee, dat vond de rest van de tweede kamer niet zo belangrijk. Die ging liever Ali redden, door middel van onzinnige motie's (onzinnig, want Ali zlu toch wel Nederlander blijven). De dames en heren politici waren dus gewoon weer eens bezig campagne te voeren voor de verkiezingen. En hoe verrot dat is, kan jij vast beter onder woorden brengen, dan ik ;)

King of controversy | 22-05-06 | 23:46

@Shiraz was wát voor Kok niet? Kok houdt nog steeds kantoor in de 2deK zover ik weet. Of bedoel je dat Kok alvast in Tormelinos staat ingeschreven (of zo) ? ;)

Shareholder | 22-05-06 | 23:46

en regeerde Kok niet met de VVD. Hoge-piefen-regelingen lijken me geen PvdA-puntje

Shiraz | 22-05-06 | 23:45

Shareholder, AHA krijgt heus wel bescherming van de Amerikanen lijkt me. Tenminste dat zal ze vast kunnen eisen.

Udo Hess | 22-05-06 | 23:44

Made in Zoetermeer 22-05-06 @ 23:41

Please be gentle enough to check my 23:29 post.

v Maerlant | 22-05-06 | 23:43

@ Shareholder
was dat voor Kok niet?

Shiraz | 22-05-06 | 23:43

Controle, dat over die leeuw en die zebra, daar heb je dan ook wel weer gelijk in.
@Bottehond, jeez, dat heb je snel geconcludeerd, waarom ben ik zo'n enge man?

Udo Hess | 22-05-06 | 23:42

I thought US of A secrect service is going to PROTECT her? Looks like having her is getting too expensive for AEI and BUSH junior?

Made in Zoetermeer | 22-05-06 | 23:41

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 23:37

Je hebt helemaal gelijk.... behalve... buiten de inhoud (waar jij het over hebt) is er een voor velen een werkelijkheid waar wél iets aan de hand is.... te dicht op de polletiek, monsieur?

bottehond | 22-05-06 | 23:41

Ach, wat maakt het allemaal uit, Hemelvaartsdag zitten de slimsten in een rubberboot incl. een kratje bier en ligt Nederland onder ons.

schaamstreek | 22-05-06 | 23:41

Ik kan me van oa landverrader Wim Kok herinneren, dat (hoge) piefen na diensttijd nog x jaar recht houden op bepaalde privileges. Zoals voor de minister-president geloof ik een kantoor met secretaresse. Dus als er zo'n regeling is voor Kamerleden, dan moet Ayaan dat idd krijgen, ongeacht waar ze zich bevindt. Voor azijnpisser zeg ik, het is maar geld. We hebben net met z'n alleen 1,5 miljoen betaald om Van der Hoeven uit de bak te houden. Als ze geen US beveiliging krijgt én wij bieden dat ook niet, moet Ayaan dan maar naar een bank voor krediet om zichzelf te beschermen? En haar daar dan zelf de schuld van geven, met haar grote waffel? En anders pakt de Hofstadgroep wel even een prijsvechtertje op en neer? Kom op toch mensen..

Shareholder | 22-05-06 | 23:40

@bottehond
Ik ben nu echt de draad kwijt, sorry... ik denk jij zit me uit te schelden voor weet ik het wat... en dan blijk ik in jouw ogen tot "de zogeheten 'Mensen van het Boek'(joden en christenen) maar later werden ook andere niet-moslims ertoe gerekend, zoals Zoroastristen, Mandeanen en zelfs hindoes" te behoren... ik ga meteen naar de rector om het strafwerk ongedaan te maken... enne, sorry hè!

Ziurdt | 22-05-06 | 23:38

Ziurdt 22-05-06 @ 23:34

Een dhimmi is wat botte des morgens enkele keren speels omhoog gooit voor het te verorberen, en straffen met de historiael is mijn onvervreemdbare voorrecht. Voor straf, Ziurdt: het stukje over Mo uit de speiegel, 10 keer volstaat, wel graag voor middernacht.

v Maerlant | 22-05-06 | 23:38

@bottehond 23:35
En dhimmies moesten dokken om de islam te sponsoren in hun geweldadige expansie.
.
9: 29. Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in God noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat God en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden ________totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.________

controle | 22-05-06 | 23:37

@ Ziurdt 23:20
Je kan vinden wat je wilt, maar Verdonk heeft gewoon gelijk. Ali is officieel geen Nederlander. Als Ali slim was geweest dan had ze haar kop daarover gehouden tot 1997+12=2009. Dan had het niets uitgemaakt of ze gelogen had, nu nog wel. Dus het naturalisatieproces is gewoon een stapje terug. Ze is nu officieel geen Nederlander meer (als ze niet binnen 6 weken kan aantonen dat ze inderdaad de naam Ali mag voeren), en moet weer opnieuw een paspoort aanvragen. En dat moet dat worden afgegeven door Verdonk.
Er is helemaal niets aande hand, behalve dat er een flinke storm in een glas water woedt

King of controversy | 22-05-06 | 23:37

@ Ziurdt
het was niet om je te testen, maar de krant maakt m.i. nogal uit.
Dat Verdonk besloten heeft dar AHA het Nederlanderschap niet heeft vind ik ook terecht. Dat er nu vanwege de commotie allerlei constructies worden gezocht om haar alsnog het Nederlanderschap cadeau te doen, vind ik genant en lachwekkend.
Elke partij die vind dat er in dit geval een uitzondering kan worden gemaakt maakt zich m.i. volstrekt belachelijk, tenzij ze in het verleden hebben gepleit dat uitzonderlijke gevallen uitzonderlijk behandelt worden.

Shiraz | 22-05-06 | 23:36

@bottehond 22-05-06 @ 23:19:
Ik doe het zelf even rustig aan vanavond. Flesje wijn is genoeg. Donderdag is het hemelvaart en dan moeten we weer heftig aan de zuip (en krijgen we de zee over ons heen begreep ik) Maar ik heb nog wel een flesje Schots vocht staan voor je.

@Ziurdt 22-05-06 @ 23:24:
Flamewar vanavond maar even niet, althans niet met mij. Ik heb nog een paar andere dingen te doen voor het slapen gaan. Wellicht morgen weer.

crixus | 22-05-06 | 23:34

Udo Hess 22-05-06 @ 23:20

Jij hent een hele enge naam en bent een hele enge man.

bottehond | 22-05-06 | 23:34

@bottehond 22-05-06 @ 23:30
Ga je maar melden bij de rector en zeg dat ik je strafwerk heb gegeven: 100 x de Spieghel Historiael overschrijven. Omdat je de meester niet mag uitschelden in een andere taal. En ik wil vóór middernacht weten wat een dhimmi is!

Ziurdt | 22-05-06 | 23:34

Of mw. Magan tonnen gat verdienen of 30 euro zakgeld per week krijgt zal me worst wezen. Dat je bepaalde rechten kunt ontlenen aan het feit dat je het Nederlandse paspoort bezit heb ik geen moeite mee. Maar m.i. is het land van herkomst straks (ik weet niet in hoeverre zij aanspraak zal/gaat maken op een verzoek tot het Amerikaans staatsburgerschap) verantwoordelijk voor het wel en wee van hun citizen, dus ook op het gebied van veiligheid.

schaamstreek | 22-05-06 | 23:32

@udo hess 23:20
"Linksom of rechtsom, als je telkens zo tekeer gaat, vraag je er wel om dat je bescherming nodig hebt".
.
Lijkt me bullshit, de aanhangers van de islam bestaan voor een substantieel gedeelte uit overtgevoelige/humorloze/geweldadige aanhangers. Die gasten hebben het tolerantie niveau van een leeuw die een 1-jarige zebra tegemoet komt. Denk je dat de komende 100 jaar er een davinci code over Mo komt. Ik dacht het niet.

controle | 22-05-06 | 23:31

v Maerlant 22-05-06 @ 23:29

Ik ben er stil van.... Ayaan Hirsi v. Maerlant!

bottehond | 22-05-06 | 23:31

@King of controversy 22-05-06 @ 23:15 & 19:12
Geheel en al mee eens. Staatsrechtelijk gezien zeg jij, en ik wil daar ihkv de wenselijkheidskwestie aan toevoegen dat het ook ethisch gezien terecht is dat ze nederlandse bewaking krijgt. Ze is in mijn ogen geschoffeerd, en de minister heeft impliciet erkend dat ze fout zat (zie mijn post van 23:20), dus daar moet iets tegenover staan - haar eis geeft aan, dat ze met Verdonk-excuses (tm) geen genoegen neemt.
Of het praktisch is om nederlandse bewaking te nemen is weer een andere vraag die mij eigenlijk niet interesseert; in de afhandeling zal die vraag wel relevant worden geacht dus het zal wel uitdraaien op een flinke som gelds.

Ziurdt | 22-05-06 | 23:31

voorlaatste regel wordt = worden verdorie toch

v Maerlant | 22-05-06 | 23:30

En als hakbar drink ik niet dagelijks bier dus deze tweede hakt er aardig in.

Ziurdt 22-05-06 @ 23:24

Woehahahahhahaaa....."Meester"lijk... oeps... euh... I am a dhimmi???

bottehond | 22-05-06 | 23:30

Voorzover jullie de mening van een Vlaming in deze iets waard is (ik wil zeker niet in jullie potten komen roeren)... Hirsi Ali, die ik een moedige vrouw vind, heeft misschien in deze een beetje voor haar beurt gesproken. Ik geloof namelijk nooit dat de US of A het gezegd wil hebben dat een bij hun tewerkgestelde wereldburger door een klein landje aan de Noordzee beveiligd moet worden, zeker niet als dat landje zo aan wereldwijde kritiek heeft blootgestaan. Als buitenstaander lijkt me voor Nederland de enig mogelijke optie om, voor zover mogelijk, aan damage control te doen en haar gewillig toe te zeggen wat ze vraagt. Ze zal er dan m.i. wel vaderlijk op gewezen wordt dat ome Sam dergelijke boontjes zelf dopt...

v Maerlant | 22-05-06 | 23:29

aivd 22-05-06 @ 23:23
Precies. En wie betaald die helicopter? Wat is er mis met een dienstauto met chauffeur?

gevallenverstand | 22-05-06 | 23:28

Udo Hess 22-05-06 @ 23:20

MultikulsekteleiderT in sight!!!!!
* Remember David Gorashde? They believed him... wakey wakey!!!!!!*

bottehond | 22-05-06 | 23:28

crixus 22-05-06 @ 23:15
Een flamewar? Volgens mij ruik ik er een! Maar toch nog een poging:
@ bottehond 23:16
GasT, rustig nou, ik doe mijn best om grappig te doen, maar je weet tog, neerlandici zijn nou eenmaal droogkloten... dus soms zit ik er effe naast.
En als hakbar drink ik niet dagelijks bier dus deze tweede hakt er aardig in.

Ziurdt | 22-05-06 | 23:24

ik weet het, gaat om geld, niet personen

Shiraz | 22-05-06 | 23:24

Stuur de rekening maar naar het campagnebureau van Rita Verdonk.

aivd | 22-05-06 | 23:23

@ Udo Hess 22-05-06 @ 23:16

komt vast nog als onderwerp. (had het ook wel verwacht)
Die beveiligingsjongens moeten wel hele grote, bewegelijke of smakelijke lullen hebben. Ik weet niet waarom ze die jongens anders mee wil hebben.

Shiraz | 22-05-06 | 23:23

Inquisitra, je vat het mooi samen.

Udo Hess | 22-05-06 | 23:23

@Shiraz 22-05-06 @ 23:13
Een week geleden heeft minister Verdonk gezegd dat AHA vooralsnog niet het Nederlanderschap bezit. Recht door zee, noemt ze dat zelf, maar ik noem het incorrect, lomp, bot en boers.
Dat ze daarna onder druk van de Kamer (een tweede motie om haar besluit te herzien) uiteindelijk tóch 6 weken de tijd neemt voor een onderzoek, geeft aan dat ze de beslissing van maandag overhaast en in principe zonder goede gronden heeft genomen (anders was er immers geen onderzoek nodig geweest en had ze voet bij stuk kunnen en moeten houden).
Mijn krant is de NRC; een toepasselijk artikel is www.nrc.nl/binnenland/article320181.ec...
En als je vraag bedoeld was om mij te testen hoef je dat niet te zeggen maar mag je van mij ook gewoon... nou ja, doe maar de hik krijgen. We houden het beschaafd.

Ziurdt | 22-05-06 | 23:20

Zoals de vader (of was het de moeder?) van Theo van Gogh ooit zei: "Je mag het allemaal wel zeggen, maar het hoeft toch niet?". Linksom of rechtsom, als je telkens zo tekeer gaat, vraag je er wel om dat je bescherming nodig hebt. Als je je dan dik laat betalen door een eng rechts clubje in Amerika, dan kan dat enge clubje je bescherming ook wel verzorgen. Ik neem toch aan dat ze wordt ingehuurd om die dingen te zeggen, waarvan je bij voorbaat weet dat het je veiligheid in gevaar gaat brengen.

Udo Hess | 22-05-06 | 23:20

crixus 22-05-06 @ 23:15

Zie je Fatwa... dát bedoel ik nou... hahaha... crixus... pass the whiskey, please..

bottehond | 22-05-06 | 23:19

Als ze geen Nederlandse is: geen beveiliging vanuit nederland.
Als ze nederlandse wordt, maar in Amerika haar brood verdiend: Bel de CIA
Als ze geen nederlandse wordt, en in Amerika gaat werken: SUCCES!
Als ze nederlandse is en hier blijft en ze ook nog steeds tweede lamerlid, dan betaal ik als belastingbetaler graag mee aan de beveiliging.

Nu ze nederlands bekostigde beveiliging wil in Amerika wil is ze de realiteit kwijt.

inquisitra | 22-05-06 | 23:17

Noem me maar Issa Issa dan... zullen we burkahs voor onze teven uit gaan zoeken? Ik geef die van mij een roze/paarse.... bottehond 22-05-06
@ 22:39
(Botte hond leest u mee?)

Ziurdt 22-05-06 @ 22:48

Ik was dus de eerste die het talent van de ander herkende... lutserT... nog vóór je met je (b)(l)ul ging zwaaien... zwak figuur!

bottehond | 22-05-06 | 23:16

Shiraz, ik kan 's middags niet internetten.... Kwam net thuis, had dit wel als volwaardig topic verwacht.
En wat betreft AHA, zolang ze in Nederland blijft geniet ze onze bescherming. Gaat ze vrijwillig in de VS werken. Dan is het onze zorg niet meer.

Udo Hess | 22-05-06 | 23:16

@ Ziurdt 23:11
Volgens mij heeft ze recht op Nederlandse beveiliging, zoals ik ook al om 19:12 en verder aangaf. Of het wenselijk is, is een andere vraag.

King of controversy | 22-05-06 | 23:15

Wat ik nog steeds niet begrijp is; zou ze eenmaal in US ook NL bewaking moeten hebben. (De denktank zei dat het geregeld was.) Of is het zo dat DOOR de commotie een nieuwe situatie is ontstaan die extra bewaking mogelijk maakt. Eenvoudig. Had ze die bewaking ook moeten hebben als ze gewoon in september naar haar nieuwe job was gegaan?

gevallenverstand | 22-05-06 | 23:15

@gevallenverstand 22-05-06 @ 22:14:
Ik was even het altijd *kuch* "objectieve" en *ahem* "beschouwende" neauva kijken, vandaar de late reactie. Ik had het nog niet gelezen. Komt waarschijnlijk dooerdat ik de afgelopen een beetje Rita-moe ben. Maar dat is ieder geval goed nieuws. Zal er eindelijk dan na 30 jaar geklungel in het vreemdelingenbeleid een verstandig immigratiebeleid komen? Laten we het hopen. Hoeven we deze discussies nooit meer te voeren.
@Fatwabuster en Oom Botte:
Het maakt me niet dat er mensen op me kotsen. Als ze het met de nodige stijlloosheid en humor doen kan ik het zelfs hogelijk waarderen. Een fijne flamewar op GS is me net zo dierbaar als een zinnige discussie.

crixus | 22-05-06 | 23:15

@ Ziurdt
wat is haar dan toegezegd? (en welke krant is tussentijds niet veranderd?)

Shiraz | 22-05-06 | 23:13

@Udo Hess 22-05-06 @ 23:08 & Shiraz
Off topic moet niet te gek worden inderdaad. We zijn weliswaar over de 400 posts, maar wat mij betreft ligt dus nog steeds de vraag op tafel of de gang van zaken rond AHA nou wel zo koosjer is, of ze het recht heeft (of dat het althans te billijken is) om geld te vragen van Nederland voor haar bewaking en of het nou echt zó moet in dit land.

Ziurdt | 22-05-06 | 23:11

@ Udo Hess
stond vanmiddag op nieuwnieuws

Shiraz | 22-05-06 | 23:10

Persoonlijk zou ik voor US bodyguards kiezen....

gevallenverstand | 22-05-06 | 23:10

@Shiraz 22-05-06 @ 23:06
Ik meen te weten waar het op neer komt wat AHA is toegezegd, maar ik meen tevens te weten wat daaraan vooraf ging (hoewel ik toen in het buitenland was, maar de krant is denk ik niet tussentijds veranderd).

Ziurdt | 22-05-06 | 23:09

off topic / die housewitz maker gaat alsnog vervolgd worden / lijkt me typisch een voorbeeld waarvan geenstijl de primeur had moeten krijgen / off topic uit

Udo Hess | 22-05-06 | 23:08

@veest van pim 22-05-06 @ 22:59
Uh... verkeerde topic misschien? Anders graag even tijd bij!
@Ongeletterde Boer 22-05-06 @ 23:03
Wat fijn dat je ons laat delen in je beargumenteerde mening! Maarre... ze gaat niet kei- en keihard op d'r bek, ze gaat tonnen en nog eens tonnen verdienen en de hele wereld afreizen in en namens een vooraanstaand gezelschap intellectuelen (gestudeerde mensen die insommige landen de regering terzijde staan in het nemen van belangrijke beslissingen). Dus. "Tonne? Dan mot ze dur èguh bewaaking maar betale"? Precies. Je hebt er geen reet van begrepen.

Ziurdt | 22-05-06 | 23:08

bottehond 22-05-06 @ 23:06

Gaae ze te goe veu deze weireld.

v Maerlant | 22-05-06 | 23:07

v Maerlant 22-05-06 @ 23:04

Tuurlek!

bottehond | 22-05-06 | 23:07

v Maerlant 22-05-06 @ 23:00

Ge waerrukt mi maensen of ge waerrukt nie mee maensen, manneken.... Tis soms un bietsjen ongeloaken straad op GS, mo kmuttut toen eei.... tes nuttig wearuk.

bottehond | 22-05-06 | 23:06

@ Ziurdt 22-05-06 @ 22:57
De discussie bepekt zich tot zijsporen.(wat inderdaad leuk en leerzaam is) Maar ik geloof niet dat iemand hier weet wat AHM werkelijk is toegezegd, maar enfin, babbelbox he.....

Shiraz | 22-05-06 | 23:06

bottehond 22-05-06 @ 22:58

Als ik zeg dat ik geschaterd heb om je schutskleuren, snapt ik 'm dan?

v Maerlant | 22-05-06 | 23:04

Mevrouw Magan mag wat mij betreft niet snel genoeg in de leegte van volledige vergetelheid oplossen, in volstrekte eenzaamheid. En dat ze haar daden tegen de lieve vrede en de tollerantie maar zeer mag berouwen. Ik wens haar toe dat ze eens goed de keiharde confrontatie mag treffen die ze zo zocht en dat er dan niemand meer haar de hand boven het hoofd houdt. Kort gezegd: Van mij mag ze kei-en-keihard op d'r bek gaan.

Ongeletterde Boer | 22-05-06 | 23:03

gevallenverstand 22-05-06 @ 23:00

Allso sprach dominee gebrallenverstand.... geef hem een whiskey!!

bottehond | 22-05-06 | 23:03

King of controversy 22-05-06 @ 23:01

Heu, ik probeerde alleen je prophecy waar te maken... (22:56)

v Maerlant | 22-05-06 | 23:02

@ v Maerlant 22:57
Ik heb al eerder gewezen op de staatsrechterlijke plicht van het Koninkrijk Der Nederlanden om Mevrouw Ali te beschermen. De claim van Ali is volkomen terecht. Dat was rond kwart over 7.

King of controversy | 22-05-06 | 23:01

daskapitalist 22-05-06 @ 22:52
Vanochtend dacht je dat ik voor de sharia was. (Ik vind ons rechtssysteem een van de betere op deze aarde) en nu vraag je of ik gs-huisnazi ben? Nee dat ben ik niet, Mensen mogen vinden wat ze willen. Voor mensen die dat rechtsstreeks doen (Constant Kusters) heb ik waardering, voor mensen die idiote samenzweringen zien geen. Vooral als die mensen gaan samenspannen in leugen zie ik een bewijs van de onhoudbaarheid van hun theorien. Denk wat je wilt, maar manipulatie, deformatie, domme interpretaties zijn voor zover ik die kan doorprikken vogelvrij.

gevallenverstand | 22-05-06 | 23:00

bottehond 22-05-06 @ 22:55

G'hebt weeral gelijk Botte: een aanwinst!

v Maerlant | 22-05-06 | 23:00

@ v Maerlant

weet ik niet; zie reactie 22:54

Shiraz | 22-05-06 | 23:00

@Brusselmans: mijn punt is dat ik geen 'wellicht' hoef te gebruiken om mijn punt te maken. Truste.

veest van pim | 22-05-06 | 22:59

v Maerlant 22-05-06 @ 22:45

Welcome to the world of common sense... voelt een stuk vrijer. Of niet.... ?Dáárom doe ik wat ik doe... voor die vrijheid... snaptem?

bottehond | 22-05-06 | 22:58

@ King of controversy
doe ik ook niet, vind het juist leuk, maar dacht even on-topic te reageren

Shiraz | 22-05-06 | 22:58

Shiraz 22-05-06 @ 22:54

King of controversy 22-05-06 @ 22:56

Heeft Voortman wel de autoriteit om dergelijke boude beweringen te doen?

v Maerlant | 22-05-06 | 22:57

@v Maerlant 22-05-06 @ 22:51
Ik ga een stukje mee OT: wat zou het dat hij dat prachtige werk Spieghel Historiael geschreven heeft benevens enige andere boekskens van uiteenlopende omvang en thematiek, overigens vaak in mooi schaaps- dan wel kalfsleder gebonden? In die tijd deden de Belgen dat veel en veel vaker dan de Hollanders.
@Shiraz 22-05-06 @ 22:54
Discussie beëindigd? Integendeel. We kunnen ons nog steeds afvragen of het legitiem is: ook politici maken fouten (echt waar Grote Smurf?). Bovendien neemt het aantal off topic zijspoortjes hand over hand toe, wat erg vermakelijk en bovendien leerzaam is.

Ziurdt | 22-05-06 | 22:57

@ Shiraz 22:54
Onderschat nooit de creativiteit van de GS reaguurder om de discussie toch voort te zetten.

King of controversy | 22-05-06 | 22:56

Ziurdt 22-05-06 @ 22:46

Gij zijt uit het juiste hout gesneeden! Zuipen, kreng.....

bottehond | 22-05-06 | 22:55

"Voortman zegt dat Hirsi Ali is toegezegd dat zij beveiligd blijft onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse staat, ongeacht de plaats waar zij verblijft."
Als dit waar is, lijkt mij de discussie beeindigd, als het niet waar is ook.

Shiraz | 22-05-06 | 22:54

Ziurdt 22-05-06 @ 22:48

'van uiteenlopende omvang' - ik bedoel natuurlijk: over uiteenlopende onderwerpen; 't wordt alweer wat laat.

v Maerlant | 22-05-06 | 22:53

@tm 22:49
The religion of peace has members in the whole world.

controle | 22-05-06 | 22:52

@gevallenverstand
jij bent toch de gs-huisnazi, of heb ik dat nu mis?

daskapitalist | 22-05-06 | 22:52

@gevallenverstand 22-05-06 @ 22:47
Achtung: Godwin alert!
* knijpt in zijn handjes dat niemand het N-woord laat vallen *

Ziurdt | 22-05-06 | 22:52

Ziurdt 22-05-06 @ 22:48

In dat geval ga je zeker veel plezier beleven aan z'n 'Spiegel Historiael', toch vrij algemeen dacht ik (ben géén Neerlandicus!) als z'n meesterwerk bestempeld. Daarvoor had hij overigens ook al lang z'n sporen verdiend door omvangrijke, gestoffeerde werken van uiteenlopende omvang.

Maar ik ga zwaar off topic; excuus.

v Maerlant | 22-05-06 | 22:51

@controle 22-05-06 @ 22:22 : 1, in Japan. So who says the world is 100% safe?

TM | 22-05-06 | 22:49

@v Maerlant 22-05-06 @ 22:39
Uit het blote hoofd ja. Bijna afgestudeerd Neerlandicus. (Botte hond leest u mee?)

Ziurdt | 22-05-06 | 22:48

Ik discrimineer niet maar voor haar maak ik graag een uitzondering.

lecram | 22-05-06 | 22:47

Julia33 22-05-06 @ 22:32
Het verhaal dat Dorien Pessers bij Buitenhof deed (zijn regels regels?) duidde dat onveranderlijke regels in Europa alleen door hitler gebruikt weren. Ze had het over geest der wet, wet duiden, toetsen..... Als de steun voor Rita toeneemt, dan zou dat wel eens iets kunnen zeggen over een latente NSB mentaliteit, Constant Kusters duidde LR ook al als NSB achtig.... Ik zie iets dat tot een scheuring zou kunnen leiden.

gevallenverstand | 22-05-06 | 22:47

Het zou natuurlijk mooi zijn als met Ayaan ook die doodbedrijgers emigreren naar de USA. Daar weten ze wel raad met die gasten.

Nooit meer slapen | 22-05-06 | 22:47

Om een eind te maken aan de discussie stel ik voor om 0031 aan de islam te laten als moslimvrouwen voortaan de baas zijn, de mannen burkahs aan doen en iedere moslimvrouw tot 35 een harem van uitsluitend blanke mannen dient hebben en te onderhouden.... Ow ja... en dat ik weer ham mag eten....

bottehond | 22-05-06 | 22:46

@bottehond 22:39
Ik ben er eigenlijk voor dat we in Geenstijlistan het paradijs op aarde realiseren, waar de vrouwen doorzichtige (niet slechts doorschijnende) boerkaas dragen van hypermodern, ultradun materiaal. En waar de wijn van de Aldi verboden wordt, dat iesj immers haram (sjlecht) want je krijgt er hoofdpijn van, maar dat alle andere alcoholische dranken met staatssubsidie gesteund worden, en zo nog een paar dingen, WANT: de koran is ook maar een boek, dat mogen we interpreteren als we willen.
/slap lullen mode off/

Ziurdt | 22-05-06 | 22:46

bottehond 22-05-06 @ 22:41

Ge hebt gelijk Botte, maar als ik daar tegenover een onbekende, goedmenende Nederlander op stà, dan lijk ik weer zo flamingant.

*Oeps, ben ik natuurlijk wel (geworden); incasseert ootmoedig bitchslap*

v Maerlant | 22-05-06 | 22:45

Geld met dt! Toch maar gaan slapen, denk ik!

Nooit meer slapen | 22-05-06 | 22:44

@v Maerlant 22-05-06 @ 22:37,
vinger aan de pols dus, niet achterover leunen nu.

vander F | 22-05-06 | 22:43

@Fuckje
Dank je maar ik vind mij zelf niet zo intelligent als jij nu doet voorkomen..... ;-)

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:43

Tja, het jaren lang knuffelen en rooibos drinken van de linkse kerk met de islamisten kost geldt!

Nooit meer slapen | 22-05-06 | 22:42

Was Jacob van Maerlant niet ook een Belg?

Ziurdt 22-05-06 @ 22:33
Uit het blote hoofd? Bravo dan!

v Maerlant 22-05-06 @ 22:39
Duhhhhh... ^geeft v. Maerlant een bitchslap^..... nun Vlaeming zenne!

bottehond | 22-05-06 | 22:41

@zirudt
geniaal !

wolliejean | 22-05-06 | 22:41

@Fatwabuster,
dat jij haar niet zo intelligent vind zegt meer over jou dan over Ayaan.

fuckje | 22-05-06 | 22:40

Ziurdt 22-05-06 @ 22:35

Noem me maar Issa Issa dan... zullen we burkahs voor onze teven uit gaan zoeken? Ik geef die van mij een roze/paarse.... wat is het fijn in Geenstijlistan.
www.geenstijlistan.nl

bottehond | 22-05-06 | 22:39

Ziurdt 22-05-06 @ 22:33

Uit het blote hoofd? Bravo dan!

v Maerlant | 22-05-06 | 22:39

@wolliejean 22-05-06 @ 22:36
Als ik haar was zou ik keihard proberen Fin te worden (hee bottehond! Vergeet Lee Towers, het zijn: FINNEN!). Mooie actie van black pearl. Scheelt ook een hoop bedreigingen, want dan is ze opeens toch maar mooi 1 van hen...

Ziurdt | 22-05-06 | 22:38

gevallenverstand 22-05-06 @ 22:33

Die vond ik zwaaaaaaaaaaaaák in dat debat. Kijken en loeren... beetje hitsen... great... en dát zou "mijn" MP moeten worden? Ooit was ik hooligan (nothing changes, really) en je had er altijd van die gasten bij die stenen over hun eigen mensen heengooiden naar de andere kant... en roepen... tieren.... maar als eerste rennen... ik herkende ineens heel wat bij die politici...

bottehond | 22-05-06 | 22:37

vander F 22-05-06 @ 22:31

Naar mijn bescheiden mening was de 'verstrenging' een wat zielloos compromis dat qua leeftijdsbegrenzing niet de enkele goede voorbeelden uit EU-landen volgt, en dat niet bij machte is de trend van de 'uitheemse' huwelijken om te buigen - en daar zou het 'm toch moeten om te doen zijn.

De België-route... met permissie: ze lullen maar wat. Ze hebben er niet bij gezegd hoe - ze hebben dan ook geen clue!

v Maerlant | 22-05-06 | 22:37

Dat takkewijf blijft ouwehoeren, wat is haar volgende eis? ben blij dat ze oprot maar wel zonder oprotpremie

recht door zee | 22-05-06 | 22:36

@gevallenverstand
Dat zou me niets verbazen, de houdbaarheidsdatum van JPB is reeds lang overschreden.
@Julia33
Lekker generaliserend........ en zo intelligent is AHA(M) nu ook weer niet, overdrijven is ook een vak, ik zeg niet dat ze dom is maar haar voor superintelligent te verslijten zegtmeer over jou dan over haar

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:36

wie dat wijf nu eigenlijk wat ze wil ? eerst Nederlandse blijven, vervolgens Nederlandse worden want ze was hier illegaal, vervolgens Amerikaan proberen worden, en dan overwegen om ... Belg te worden
Leer nu eens keuzes maken !

wolliejean | 22-05-06 | 22:36

@bottehond 22-05-06 @ 22:32
Als ik jou Ahmed Ali mag noemen

Ziurdt | 22-05-06 | 22:35

@bottehond
Een helder verhaal, zo komt Crixus ook bij mij over, rustig en wel overwogen. Zo kom je ook het verst in een discussie en wordt je ook serieus genomen, brallen kunnen we op z'n tijd allemaal wel....... bedankt voor de uitleg
@crixus
Vooral doorgaan, hoop nog vaker met je te discusieren.
@Ziurdt
Proost en laat de teugels maar varen ;-)

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:34

n.a.v. vander F 22-05-06 @ 22:31
Was Jacob van Maerlant niet ook een Belg?

Ziurdt | 22-05-06 | 22:33

Fatwabuster 22-05-06 @ 22:14
Een analist meldde dat Verhagen zich misschien wel probeert te profileren als nxt MP!

gevallenverstand | 22-05-06 | 22:33

Ziurdt 22-05-06 @ 22:27

Sjoerd Abdelrachman... klinkt dat wat?

bottehond | 22-05-06 | 22:32

Wat een ongelooflijke kruideniersmentaliteit dat gezeik over het geld dat de beveiliging kost. Kijk maar eens waarom ze beveiligd moet worden. Dat is het kwaad en niet Ayaan. Een superintelligente en trotse vrouw waar Nederland zuinig op zou moeten zijn. Ik schaam me dood voor Nederland zo langzamerhand. Stelletje NSB'ers.

Julia33 | 22-05-06 | 22:32

@v Maerlant 22-05-06 @ 22:27,
is al aardig ingedamd hoor,
maar daar ligt misschien nog wat werk.
Vooral door allerlei EU loopholes lastig, alhoewel Belgie toegezegd heeft de Belgie route af te snijden.

vander F | 22-05-06 | 22:31

Fatwabuster 22-05-06 @ 22:19

Dat ligt helaas niet aan de frequentie van je bezoeken... haha... gemeen van me... just kidding... crixus is niet links, niet rechts *kuch*, maar recht door zee met een uitwijkmanoevre op zijn tijd... én hij is bedachtzaam en rustig en redelijk... dat steekt sommige mensen... voelen ze zich minder en maken zich dan wijs dat crixus arrogant is.. en als ie iets niet is, is dat het wel... enne.. maaiveld enzo... crixus is een soort éminence grise op GS... zo'n typ van loafers and chokers.... en sommigen moeten nodig in therapie met hun ouwe heer.... capice?

bottehond | 22-05-06 | 22:30

OT Joost Ravoo ontkent (via mail) de bevrijdersbekeuring.

gevallenverstand | 22-05-06 | 22:30

@TM
laat maar, ik heb het zelf even uitgezoekt. 1, de Japanse vertaler is doodgestoken en de Italiaanse vertaler was zwaar gewond nav een steekpartij. In noorwegen is de uitgever van het boek vermoord. Religion of peace you know en.wikipedia.org/wiki/The_Satanic_Vers...)

controle | 22-05-06 | 22:28

bottehond
Ja hijs fijn niewaar.
Ik pak dr effe een biertje bij hoor want het niveau daalt! Eindelijk!

Ziurdt | 22-05-06 | 22:27

vander F 22-05-06 @ 22:21

Zolang gezinshereniging - één van de grootste pijnpunten - niet (beter) wordt aangepakt, is het helaas niet veel meer dan een pleister op een houten been vander F.

v Maerlant | 22-05-06 | 22:27

Ziurdt 22-05-06 @ 22:22

Je hebt toch niet stiekem bewondering voor het "lef" van dat gedoe? Man o man..... Lol... je bent er zélf een turk of zo... haha... hijs leuk... stinkzak!

bottehond | 22-05-06 | 22:25

@Ziurdt 22-05-06 @ 22:23,
ik heb er zin an!

vander F | 22-05-06 | 22:25

@vander F 22-05-06 @ 22:21
Vander F for president!

Ziurdt | 22-05-06 | 22:23

@TM 22-05-06 @ 22:21,
wie zeikt?
Ik hoor alleen allerlei media brullen.

vander F | 22-05-06 | 22:23

@TM 22:21
Hoeveel vertalers van dat boek zijn er ook weer vermoord?

controle | 22-05-06 | 22:22

@bottehond 22-05-06 @ 22:14
Zou wel lef zijn als ik inderdaad een LeeTower look a like zou zijn en hier even kwam aanwaaien om doodleuk de sharia uit te dragen! Waar haal je het vandaan!
Maar over de kleur tulband... zwart lijkt me eienlijk een beter idee :P

Ziurdt | 22-05-06 | 22:22

OT. misschien een kijkerstipje: the real da vinci code op de belg.

controle | 22-05-06 | 22:21

Nee, dan die Salman Rushdie. Nog een tikkie meer gevaar, maar zeiken heau maar!

TM | 22-05-06 | 22:21

@gevallenverstand 22-05-06 @ 22:14,
kijk, dat lijkt er meer op.
Ik erger me al jaren aan het idiote beleid, of meer het ontbreken daarvan, van deze regering aangaande immigratie, werken, leren etc.
Weg met die redeloze autistische regelgeving/neuqerij.

vander F | 22-05-06 | 22:21

Ayaan gaat weg en europa krijgt amerikaans luchtafweer geschut vreemd hoor\

Mellorenz | 22-05-06 | 22:20

@bottehond
Leg dat eens uit........ volgens mij heeft Crixus alleen maar zinnige opmerkingen en ik snap dan ook niet waarom sommigen op hem kotsen....... ok, ik kom hier niet zo vaak misschien ligt het daar aan;-)

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:19

crixus 22-05-06 @ 22:11

Crixus, jij bent een slimme, grote, waardige vogel... ik snap wrom sommigen op je kotsen bij tijd en wijle..... als je begrijpt wat ik bedoel....

bottehond | 22-05-06 | 22:17

Hebben die moslims mogelijk toch gelijk, ze is alleen met haar eigen ding bezig
Amerika wil haar hebben? Ok, de lusten(als die er zijn) en de lasten.

splashy | 22-05-06 | 22:16

Ziurdt 22-05-06 @ 22:04

Ik neem mijn vinnige reactie vooralsnog terug. Man... ik denk... die gozerT gaat strakkies de poort s nachts opendoen voor de Litouwers... Die bedenkt vast wat voor tulband hij zal aanschaffen... een rode of een witte....

bottehond | 22-05-06 | 22:14

@bottehond
Heb je een bot voor je kop?!

Petje af! | 22-05-06 | 22:14

@gevallenverstand
Dat paste denk ik niet in de strategie van het CDA, die engerd van een Verhagen probeerde zich vreselijk irritant te profileren in het debat. Ik denk dat het CDA niet zo gelukkig is met een VVD die een ruk naar rechts dreigt te maken

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:14

@Ziurdt
Een mens is nooit te oud om te leren, zelft Donnert niet........ en zo'n beroerde vent is het nou ook weer niet volgens mij

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:11

Dat wijf is nog gekker als een deur dan ik dacht...

Petje af! | 22-05-06 | 22:11

@gevallenverstand 22-05-06 @ 22:05:
We hebben geen immigratiewet. We hebben in dit land alleen een vreemdelingenwet. Officieel doet dit land helemaal niet aan immigratie. Vandaar dat we ook continu van die vreemde individuele gevallen in het nieuws hebben wat betreft asielzoekers, illegalen en andere migranten.
Als we nu een heldere immigratiepolitiek hadden was al dit gezeik niet nodig geweest, maar in politiek 070 betekent nog steeds dat een niet genoemd probleem dan ook niet bestaat.

crixus | 22-05-06 | 22:11

Fatwabuster 22-05-06 @ 22:08
Donner had zonder na te denken 12 constructies kunnen bedenken om AHA uit de wind te houden en Rita uit het debat te houden. (Misschien was hij boos omdat Rita JPMP gepasseerd had...)

gevallenverstand | 22-05-06 | 22:11

@Fatwabuster 22:08
Wat zeg je? Oeroude überrefo Piet Hein DonnerT leert sneller dan de vermoedelijke toekomstige VVD-lijsttrekkerT (en dus wschl ook aanstaande hoge pief in het nieuwe kabinet)? Dat wordt wat...

Ziurdt | 22-05-06 | 22:10

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 22:04

Gaus??... lazert jij even snel op... ik ben opgevoed in mijn eigen roedel, door mijn eigen pa en ma... Gaus... het mocht wat... die leert óns hoe we o so hard to please baasjes af moeten richten....

bottehond | 22-05-06 | 22:10

@WillemIII
En wat is uw wel overwogen bijdrage aan deze discussie? Als je niet verder kan komen dan wat loze kreten...........

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:09

@gevallenverstand
Misschien had Donner eerst even bedenktijd voor zichzelf in acht genomen.... de man leert snel ;-)

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:08

De jaloezie, krenterigheid en kleinburgerlijkheid is weer niet van de lucht. Een typisch Nederlands reaguur avondje, kortom.

WillemIII | 22-05-06 | 22:07

door te bedenken = om te bedenken

Ziurdt | 22-05-06 | 22:05

Hans Anders
Grappig ook he, dat Donner even wachtte tot NA het debat voor hij de aanpassingen op de immigratiewet bekend maakte?

gevallenverstand | 22-05-06 | 22:05

Hans Anders 22-05-06 @ 22:03

Dat zou wel heel infantiel en onprofessioneel zijn.

bottehond | 22-05-06 | 22:05

*Ziet bottehond een steen gooien, en er vervolgens zelf achter aanrennen*
In de leer geweest bij Martin Gaus?

King of controversy | 22-05-06 | 22:04

bottehond 22-05-06 @ 21:58
Dat wisten we al jáááren. Toen ik in de jaren '90 in 010 naar sgool ging waren er al mensen uit het noordoosten van Europa (god hoe heten ze nou, waren het geen LeeTowers?) die riepen dat zij binnenkort de baas zouden worden, of de islam, of allebei. Toen konden we er soms nog om lachen, maar dat was omdat we jong waren en de zon vaker scheen dan nu.
Maar dat is nog geen reden om het er maar niet meer over te hebben. Het zou juist wel eens heel erg de moeite kunnen lonen door te bedenken wat we zouden doen als de LeeTowers (laten we het daar dan op houden) inderdaad zulke pogingen ondernemen...

Ziurdt | 22-05-06 | 22:04

@gevallenverstand
de toekomst zal het leren, het wordt nog een roerige tijd tot aan de verkiezingen volgend jaar mei. Er zal nog heel wat gaan gebeuren komend jaar, zowel nationaal als internationaal....... tenminste dat denk ik

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:03

Verdonk heeft haar snelheid en wijze van reageren eerst overlegt met die VVD'er die kamervoorzitter speelt en met Donner en alleen Donner liet haar niet in de steek. Meer dan ooit zal zij gebrand zijn op het afstraffen van de dubbelhartigheid van haar "vrienden", AHA incluis.

Hans Anders | 22-05-06 | 22:03

lijkt me trouwens dat Ayaan Hirschi Jackson toch de meeste moeite heeft met "God bless America"

Mellorenz | 22-05-06 | 22:02

Denk dat Rita haar salaris een paar x kan afstaan als symbolis iets...

Jan de Hertog | 22-05-06 | 22:02

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 21:59
He, Queen, liegen is no problemo in 0031, dus ik neem het er ook maar van......
* gooit een steen op Queens crown*

bottehond | 22-05-06 | 22:02

@King
Heldere analyse......... ga er maar eens staan met 6 hyena's voor je die je bloed wel kunnen drinken omdat je een bedreiging voor hen begint te vormen. Uiteindelijk heeft ze zich er goed doorheen geslagen en niet of nauwelijks schade opgelopen met betrekking tot haar poging lijsttrekker te worden van de VVD

Fatwabuster | 22-05-06 | 22:01

Beveiliging alleen is niet genoeg Nederland moet gewoon Neverland voor haar kopen inclusief zuurstof tent

Mellorenz | 22-05-06 | 22:00

Fatwabuster 22-05-06 @ 21:55
Ik denk dat hun politiek en die van Rita, intrinsiek onhoudbaar is en altijd tot backstabberij zal blijven leiden. Alleen het verband met de manier van denken is nog niet gelegd.

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:59

Ishamael back again 22-05-06 @ 21:56

Robert Jordan vertelt sprookjes (Fantasy) en jij gelooft wel meer dingen die niet waar zijn.

bottehond | 22-05-06 | 21:59

@ Ziurdt 21:54
Verdonk heeft geroepen dat Ali zich geen zorgen hoefde te maken. Moet Ali zich zorgen maken? Nee
Verdonk heeft geroepen dat ze een onderzoek zou instellen. Uit dat onderzoek kwam die ambtelijke fout naar voren, en die wordt nu rechtgezet. Ondertussen was er nog een spoeddebatje tussendoor, waar Verdonk het een en ander nog eens uitlegde. Dat deed ze op een nogal ongelukkige wijze, maar daardoor veranderd de situatie niet.
Dat ik iets mis komt inderdaad regelmatig voor, wil de nooit-misser de eerste steen werpen?

King of controversy | 22-05-06 | 21:59

Ziurdt 22-05-06 @ 21:52

Ik beloof je dat ik de link zal zoeken... ik heb ergens gelezen over een islamhistoricus die zei dat door haar geschiedenis heen de islam actief de macht gaat proberen te pakken als 25% van de inwoners islamitisch is. En dat het nooit bij 1 poging blijft... (waar ken ik dat van... die mannetjes die geen "nee" willen horen..... euhhh... Letten? Oekrainres?).

bottehond | 22-05-06 | 21:58

@crixus 22-05-06 @ 21:52
Haha crixus een heel essay: geweldig! Ook tekstschrijver, meen ik ergens gelezen te hebben? ijzersterk verhaal iig!

Ziurdt | 22-05-06 | 21:57

bottehond: wees braaf en speel dood. Voor eeuwig.

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:56

bottehond: wees braaf en speel dood. Voor eeuwig.

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:56

@gevallenverstand
Dat denk ik niet maar ze kunnen beter en dat weten zij denk ik ook wel, aansluiting proberen te zoeken bij elkaar in plaats van kansloze 1mans fracties te vormen

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:55

Ishamael back again 22-05-06 @ 21:52

Ben je klaar? Z0! Je hebt het er maar moeilijk mee, he? Je bent na je liederlijke janhagel gebral een stuk redelijker geworden en dus ben ik nu ook redelijk. Ies simpel. Krijg ik nog een antwoord?

bottehond | 22-05-06 | 21:54

King of controversy 22-05-06 @ 21:50
Een briefje, ja, maar daar was al wel het een en ander aan vooraf gegaan, nietwaar? Verdonk riep iets dat ze toch weer terug moest nemen. Maar ja misschien heb je dat gemist want dat is immers aan de orde van de dag.

Ziurdt | 22-05-06 | 21:54

Fatwabuster 22-05-06 @ 21:49
Rita zou het einde betekenen voor Nawijn, Pastors, Wilders en die vrijmetselaar, ehh o Herben, denk je dat ze dat altijd chique zouden doen?

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:53

bottehond 22-05-06 @ 21:49
dhimmi...?
Enne... wat is er mis met een beetje denken aan "wat als"? Alsof ik erop zit te wachten dat we allemaal hakbar moeten worden! Mijn voorhuid is mij lief.
nozzman.nl/cartoon.php?ID=381

Ziurdt | 22-05-06 | 21:52

@Mellorenz
wat wilde je nu precies zegggen?

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:52

King of controversy 22-05-06 @ 21:50

* klapt lachend voor de hofnar van de pvda *

bottehond | 22-05-06 | 21:52

bottehond: je kunt zo bij D'66; eerst noem je mij een haatzaaier omdat ik Ayaan de volle laag geef en zou je mij er graag uitzetten als jij het voor het zeggen had, en vervolgens ga je vrijheid van meningsuiting ophemelen als ik anderen dan Ayaan de volle laag geef, hypocriete sukkel.

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:52

Lieve dochter van Hirschi zoek het ff lekker uit en maak vooral niet met iedereen ruzie en probeer vooral niet te praten want vrouwen vergeten nogal eens te denken bij het uitstoten van de diverse geluiden

Mellorenz | 22-05-06 | 21:51

@ Ziurdt 21:40
Ali als voetveeg behandeld, echt niet.
Wat ik van Verdonk begreep, is dat ze een briefje naar Ali heeft gestuurd, met de mededeling dat haar naturalisatie ambtelijk gezien een paar probleempjes opleverde. Ze heeft nu 6 weken om dat probleem te verhelpen, en er wordt niet meer over gepraat.
Dit in tegenstelling tot uitkeringsfraude, dan krijg je echt geen 6 weken om om het uit te leggen, te verbeteren. Dus Ali is als een voetveeg behandeld? Nee.
@ bottehond 21:38
Ferry Mingelen niet geloven? Het toonbeeld van objectieve en waarheidsgetrouwe journalistiek niet geloven? Allen Frits Wester is nog objectiever... Het zal ongetwijfeld kunnen, maar zou het moeten kunnen? *strijk over z'n linkse hart* Nou vooruit, laat Ali dan ook maar een Nederlands paspoort krijgen omdat ze wel grappig is. Euhmm, ik bedoel natuurlijk dat ze het verdient heeft.

King of controversy | 22-05-06 | 21:50

@gevallenverstand
een beetje gedateerd 29 juni 2005.......... pffffffff, daar kom je als rechtse rakker niet echt ver mee ;-)

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:49

Okee, de islamitische "heil"staat was een beetje overdreven, maar het is wel een leuke gedachtenoefening...
Ziurdt 22-05-06 @ 21:46

Jij bevindt je in heel gevaarlijk water, mister.... next step dhimmi... pas maar op!

bottehond | 22-05-06 | 21:49

@crixus
Dat zeg ik ook niet maar het lijkt tegenwoordig wel een sport als de één of andere ambtenaar een fout maakt om niet die ambtenaar af te rekenen maar direct een spoeddebat aan te vragen en de verantwoordelijk minister de wacht aan te zeggen.........

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:46

@Fatwabuster 22-05-06 @ 21:35
Okee, de islamitische "heil"staat was een beetje overdreven, maar het is wel een leuke gedachtenoefening... dan denk je opeens heel gemakkelijk aan een leugentje om eigen bestwil.
@crixus 22-05-06 @ 21:35
Tsja, de overheid maakt nu eenmaal fouten, dus ook een dubbel ambtenarenapparaat zet geen zoden aan de dijk: in therie heb je een oneindig aantal ambtenarenapparaten nodig. In principe is het misschien beter om fouten uit het verleden soepel tegemoet te treden, in de zin van dat we ze moeten accepteren in plaats van rechtzetten. Als nu AHA eruit zou worden geflikkerd, verplicht Verdonk zich ook om álle andere gelogen verhalen eruit te pikken. Dan moeten we heel Nederland volbouwen met kantoren.

Ziurdt | 22-05-06 | 21:46

Het wijf is eindelijk echt geworden...

Bert M. | 22-05-06 | 21:45

Nog een keer dan, de link waaruit blijkt dat Nawijn oorlogsmisdadigers die niet over naam/geboortedatum logen de hoogste asielstatus kregen. (Regels zijn tenslotte regels?) www.google.nl/search?hl=nl&q=nawij...

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:45

Voedselbanken is een hoax, uit recent onderzoek blijkt dat deze instellingen zich zelf in stand houden. De mensen die daar aankloppen worden nooit doorverwezen naar reguliere hulpverleningsinstellingem (Verslavingszorg, Maatschappelijk Werk, Schuldhulpverleninginstellingen etc.) en zo houden ze zich zelf grotendeels in stand. Daar komt bij dat het 'toelatingsbeleid' erg ondoorzichtig is en pure willekeur

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:44

bottehond: goeie verdiensten? welke dan? Of bedoel je haar ageren tegen de Islam? Als dat een goeie verdienste is, mag ik dan gaan ageren tegen Joden, zwarten, homo's, en welke andere minderheidsgroep? Zo van: 'stomme kutjoden met hun besnijdenis; ze zijn achterlijk en leven nog in het jaar 0. Laat ze hun baard afscheren en doodgaan' - Noem je dat een goeie verdienste?

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:43

Ziurdt 22-05-06 @ 21:40

Tikje gereformeerd, maar fair en deels waar!

bottehond | 22-05-06 | 21:43

@Fatwabuster 22-05-06 @ 21:38:
Dat is geen reden om je handen te wassen in onschuld en al helemaal niet om in een andere hoedanigheid je eigen fouten trachten alsnog te corrigeren.
Voor hem als lid van het wetgevend orgaan in dit land is het probleem van de vluchtelingenproblematiek en asielprocedures opgelost. Individuele cases horen niet het parlement thuis, zelfs niet als het individu tweede-kamerlid is.

crixus | 22-05-06 | 21:42

Fatwabuster 22-05-06 @ 21:33
Stond in het Parool artikel 'Bij de voedselbank voel je de honger'. (Neem van mij aan dat het er stond, misschien kreeg ze een vergoeding, whatever.... haar inkomen werd gestopt, een verlicht reaguurder zei; regels zijn regels, kan ze toch gaan schoonmaken....)

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:41

@King of controversy 22-05-06 @ 21:33
AHA kreeg het kennelijk een paar jaar geleden wél cadeau, omdat er, hoewel haar liegen bekend werd, niets aan werd gedaan. Dat, en het feit dat ze veel heeft betekend voor Nederland (politiek kan je over twisten, maar intellectueel heeft ze ons wel degelijk op de kaart gezet), kan haar natuurlijk niet het nederlanderschap opleveren, maar verdient wel een respectvollere behandeling. En nu zij als voetveeg is behandeld, heeft ze wat mij betreft ook het recht dit land als voetveeg/melkkoe te gebruiken. Oog om oog, tand om tand, en zij is niet begonnen.

Ziurdt | 22-05-06 | 21:40

@bottehond 22-05-06 @ 21:31
Dan wordt het wel erg subjectief, niet? Alle reacties van de afgelopen tijd over dit onderwerp zijn nogal uiteenlopend. Niet iedereen is het erover eens dat ze grote verdiensten voor Nederland heeft bewerkstelligd. En dan is het eind dus zoek. Wie bepaalt dat iemand op grond van zijn/haar verdiensten ontzien moet worden? Dit is al een moeilijke kwestie, maar als ze het zouden doen volgens jouw redenatie wordt het nog veel ingewikkelder...

zure hond | 22-05-06 | 21:39

Ik vind het wel heel erg makkelijk om fouten uit het verleden, we hebben het over 1997 en in die tijd kwamen er tienduizenden per jaar het land binnen, af te wentelen op een ex directeur van de IND zelfs als het Nawijn is. De IND was helemaal niet op die enorme instroom berekend

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:38

King of controversy 22-05-06 @ 21:33

Toch schijnt dat te kunnen, begreep ik van Merry Fingelen... ach wat klets ik nou.... geloof ik Ferry een keer.... tssssssssssss

bottehond | 22-05-06 | 21:38

gevallenverstand 22-05-06 @ 21:29

Haha... dan moet je bij je vrinden in Amsterdam gaan, pvda, groenlinks en wat daar allemaal nog meer de stad "bestuurt".. díe gaan over de bijstand en verder niemand... ies gemeenterecht, menier. Gevallene, met vrienden als het gembestuur van 020 heeft de 020-er niet nóg meer vijanden nodig....
* Pilsje?*

bottehond | 22-05-06 | 21:36

@Fatwabuster 22-05-06 @ 21:26:
Het hele punt is nu juist dat Nawijn begon te schreeuwen over een fout die hijzelf had gemaakt. Als meneer zo flink was geweest in zijn hoedanigheid van IND directeur om vluchtverhalen te laten checken door zijn ambtenaren was het hele geval Ayaan helemaal niet aan de orde geweest.
Is dat probleem opgelost? Ja, we hebben een al strengere vluchtelingenwet en strakkere asielprocedures. Wat het probleem dan nog is voor de wetgever (de Tweede Kamer) is me dan ook een raadsel.
Als je achteraf met terugwerkende kracht alle overheidsfouten moet gaan corrigeren heb je een dubbel ambtenarenapparaat nodig. Mag allemaal van me, maar dan ook niet zeiken over de kosten daarvan.

crixus | 22-05-06 | 21:35

@Ziurdt
Ik geloof daar niet zo in, op dat nivo spelen hele andere krachten...... en voor de rest zijn we het volgens mij wel met elkaar eens ;-) Ok, dat gelul over die Islamitische heilstaat daargelaten

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:35

@gevallenverstand 21.29
Flauwekul verhaal, vrijwilligerswerk hoeft niet te worden opgegeven, er wordt immers niets aan verdient...... ze kan er zijn uitgelazerd omdat ze zich om oneigenlijke redenen ontrok aan de arbeidsmarkt en dat heeft dus niets met vrijwilligerswerk te maken

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:33

@ bottehond 21:31
Je krijgt een koninklijke onderscheiding voor je verdiensten, niet een Nederlands paspoort, je krijgt niet de Nederlandse nationaliteit kadoo.

King of controversy | 22-05-06 | 21:33

crixus 22-05-06 @ 21:26
Maar ook hier geld natuurlijk (en terecht) nie het een, nie het ander.

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:32

veel te duur. Volgende!

zeiksmurf | 22-05-06 | 21:32

@crixus 21.26
De fraudecontrole op uitkeringen is nog nooit zo groot geweest als nu en de pakkans bij fraude (ik heb het niet over 100 euro) is behoorlijkgegroeid.
Overigens worden de invulvelden niet door een ambtenaar bekeken maar de hele zooi wordt via scanners verwerkt, de uitval wordt daadwerkelijk gecontroleerd.......... zo heb je weer wat geleerd ;-)

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:31

crixus 22-05-06 @ 21:26
Ik vrees van niet Crixus, er was een mevrouw bij de voedselbank in 020 die niet over haar vrijwilligerswerk op de school van haar kind had verteld. Die werd eruit gelazerd. Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die weten hoe het er werkelijk aan toe gaat. (Is ook leuker, moppert gemakkelijker.... harder moet het, harder...)

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:29

@gevallenverstand
Klassen justitie ?

het witte schaap | 22-05-06 | 21:28

Bijna on topic
Voor de juristen onder ons: er wordt nu een speciale wet gemaakt voor Ali. Vanwege het gelijkheidsbeginsel, mag ik dan eisen dat er ook een speciale wet voor mij wordt gemaakt, zoals de maximumsnelheden worden verhoogd?
/bijna on topic

King of controversy | 22-05-06 | 21:27

@Ziurdt 21.24
Het geschreeuw was al begonnen, het was volgens mij Nawijn die als eerste begon te schreeuwen en dan krijg je een sneeuwbaleffect.
Dat we voor de hele wereld zogenaamd te kakken staan boeit me niet zoveel, laat ieder land eerst even naar zijn eigen idioterie kijken en vervolgens naar een ander

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:26

@het witte schaap 22-05-06 @ 21:22:
Onzin, je uitkering wordt pas ingetrokken cq teruggevorderd op het moment dat de leugen op je briefje wordt ontdekt. Dat risico is in 0031 nihil want een ambtenaar kijkt alleen of alle invul-velden zijn ingevuld, controle of ze ook naar waarheid zijn ingevuld gebeurt zelden tot nooit, dat is ze veel te veel werk. Daarom verdwijnen er ook miljoenen in uitkeringen over de grens.
Het is weer tendentieus gelul wat je verkoopt.

crixus | 22-05-06 | 21:26

Belachelijk. De sprak de waarheid niet en krijgt alsnog een Nederlands paspoort. Dit schept ook nog eens een jurispudentie voor alle anderen. Tot nu toe trekken die aan het kortste eind, dus een scheef verhaal. Vanaf nu wordt alles anders, we weten niet waartoe dit alles leidt.
Maar dan nog, ze wilde toch voor de hele affaire zelf al naar Amerika? Moeten we nu achteraf alsnog een boeteprijs betalen voor haar leugens?

Sooz | 22-05-06 | 21:25

het witte schaap 22-05-06 @ 21:22
En als je 100 Eu verdient word je uitkering gestopt, en als Cees van de Hoeven voor miljarden fraudeert dokt hij een kwart miljoen niet?

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:24

@Fatwabuster 21:18
Ja je hebt gelijk. Maar die 6 weken enz. zijn in mijn ogen mosterd na de maaltijd: het kwaad is al geschied, Nederland staat voor heel de wereld te kakken, dus "niet echt slim van Verdonk" is zachtjes uitgedrukt.
Tussen "achterkamertjes" en "recht door zee" is een prachtige Gulden Middenweg, die iedere politicus die ook maar een knip voor z'n neus waard is gekozen zou hebben. En inderdaad, AHA heeft gelogen en dat moet niet getolereerd worden, maar er zijn ook andere opties: eerst 6 weken en dan pas gaan schreeuwen, of de affaire aangrijpen om eens goed naar de wet en de procedures te kijken.

Ziurdt | 22-05-06 | 21:24

Ga eens deaud

DKM | 22-05-06 | 21:23

Als ik mijn briefje niet naar waarheid invul krijg ik geen uitkering
Zij krijgt als beloning een paspoort

het witte schaap | 22-05-06 | 21:22

bottehond: het gaat mij niet echt om Ayaan en haar leugens maar om het hele hypocriete gezeik van deze regering. De gewone burger/asielzoeker wordt op alles afgerekend en aangesproken op 'eigen verantwoordelijkheid'. Dus nu een prominent in hetzelfde vaarwater komt mag ze van mij dezelfde gevolgen ondergaan. Maar nee, de hand moet weer boven het hoofd gehouden worden, en dat maakt mij verdomd pissig.

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:20

Hannalore 22-05-06 @ 21:16
Morgen is hij het weer vergeten....

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:20

Fatwabuster 22-05-06 @ 21:15

Oorlogsmisdaden, een slap vluchtverhaal, een traumatisch verleden, onvrijheid, angst, slechtigheid, geldwensen? Van alles wat denk ik......

bottehond | 22-05-06 | 21:19

@Ziurdt 21.14
Vooralsnog is haar niets ontnomen en heeft AHA(M) 6 weken de tijd om gegevens aan te dragen om gebruik te maken van 'bijzondere omstandigheden' welke dat ook mogen zijn. Je hebt gelijk en dat zei ik al eerder, de snelheid was verbluffend en dat was niet echt slim van Verdonk

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:18

WeirJack 22-05-06 @ 21:08

Moewahaha... dat zou een stunt zijn... ze gingen voor 2 dameshoofden in één klap en verliezen er dan zélf twee. Overigens heeft Zembla de zaak van de publieken enorm veel schade toegebracht.... Jammer dat zo'n (meestal) goed programma zich zo heeft laten gebruiken door..............
Dáár gaan boeken over geschreven worden. Ik weet het in ieder geval niet (zeker).

bottehond | 22-05-06 | 21:17

@bottehond
En het is geaccepteerd.!

Hannalore | 22-05-06 | 21:16

Hannalore 22-05-06 @ 21:12
Column-fahig!

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:16

@bottehond 21.12
Natuurlijk is dat niet wenselijk maar liegen blijft liegen en als daar een sanctie opstaat dan is dat niet anders of men moet als de donder de wet aanpassen.
Waarom wordt er door die lui zoveel gelogen, wat hebben ze te verbergen?

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:15

Hannalore 22-05-06 @ 21:12

Kijk, dát is het betere werk. Straight from the heart. Mag ik je bij wijze van excuses een bot met een roze/paarse strik aanbieden?

bottehond | 22-05-06 | 21:14

ziurdt: ok, maar geef dan de VVD en deze regeringscoalitie de volle laag, ipv Ayaan te ontzien of haar debiele eisen te steunen. Als politicus dien je jezelf onder de wet te plaatsen, niet daarboven. In andere woorden: ze loog en werd betrapt. En dan nog zeiken erover ook. Ze had in 2002 al moeten opstappen als ze een gewetensgetrouwe politica was.

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:13

@gevallenverstand
Ik denk het

het witte schaap | 22-05-06 | 21:13

Ishamael back again 22-05-06 @ 21:08

Kent U het begrip vergiffenis (ik herinner me wat getuigen zeiden over van Goghs laatste woorden: "we kunnen er toch over praten?"). Je hebt overigens een punt. Iedereen die gelogen heeft moet dat paspoort inleveren. Maar als dát gebeurt kan 80 % van de vm. asielzoekerts vast beginnen met pakken. Acht je dat wenselijk? Ik niet.

bottehond | 22-05-06 | 21:12

@Ziurdt 21.09
Je begint de weg redelijk kwijt te raken, hoop jij maar lekker op een Islamitische Heilstaat en als het je niet snel genoeg gaat kan je ook direct een enkeltje Teheran nemen.......... toedels!!!

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:12

Bloeddorstige hordes schreeuwden moord en brand, haar huid, en minder niet, was wat zij eisten van Ayaan. Het waren de moslim activisten met hun gebruikelijke slachtoffers retoriek die dansten op haar imaginaire graf, de nieuw-rechtsers en 'nasjoonalisten', ook met het nodige gevoel voor het slachtofferschap, tja, het is niet niets, wordt je als roomblank knulletje met een marihuana probleem zomaar gepasseerd door een donkere dame uit een derde wereld land, die een toekomst tegemoet ziet waar menigeen slechts van kan dromen, en tot slot de feministes, die vanwege hun moreel relativistische religie Ayaan met veel plezier uitzwaaiden.

Werkelijk iedereen zag Ayaans ellende met het nodige leedvermaak aan. Stel je eens voor zeg, dat ze op de valreep wordt vermoord, dan is het gekkenhuis pas echt compleet.

Hannalore | 22-05-06 | 21:12

Zwart schaap?

gevallenverstand | 22-05-06 | 21:11

@ Verdonkminnend Nederland
Je zou bijna hopen dat hier volgend jaar de Islamitische Staat der Nederlanden wordt uitgeroepen. Dan moeten we allemaal besneden worden en worden we vervolgd omdat we geen moslims zijn. Maar we zijn met zijn pakweg 15 miljoenen, nogal veel dus, en daarom een land dat ons allemaal wil hebben. Ik spreek degenen die zijn vluchtverhaal het mooiste heeft aangedikt in Canada; de rest wens ik veel geluk in Polen of Bulgarije.

Ziurdt | 22-05-06 | 21:09

@het witte schaap 22-05-06 @ 21:05:
1. Ze wil hier de boel niet regeren, ze wil naar de V.S. voor een nieuwe baan
2. Liegen en bedriegen is standaard praktijk in de regering en parlement
3. Ayaan heeft nooit in de regering gezeten
4. In jouw geval leidt het dus tot dom reaguren op een weblog
5. Sodemieter zelf lekker op.

crixus | 22-05-06 | 21:09

@Ziurdt 21.06
Das een broodje aap verhaal

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:09

ziurdt: het enige waar je gelijk in hebt is de hypocrisie van de VVD om in 2002 deze feiten te negeren, maar dat is wel het allerslechtste argument om te proberen leugens in het verleden goed te praten.

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:08

Ik wil ook wel eens wat...

Glorious B. | 22-05-06 | 21:08

Als zembla nu eens de kosten betaald dan verdwijnen die linkse populisten ook tzt uit beeld. 2 vliegen in 1 klap

WeirJack | 22-05-06 | 21:08

@Ziurdt
Verdonk moest wel reageren, ze had geen keus......... ok, de snelheid van reageren was verbluffend. Ze geeft aan dat ze er niets van wist en tot op heden is er geen bewijs (ook niet door Femke........ waar blijven de emails overigens?) dat ze het wel wist.
Als ze het over haar kant had laten gaan was ze beschuldigd van klassejustitie want zo werkt het natuurlijk wel....... ze kon het niet goed doen

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:07

@ Ishamael back again 22-05-06 @ 21:02
Hand op m'n hart: ik wou dat ik dat meegekregen had. Ik las laatst ook van een Turkse gastarbeider die 36 jaar geleden zijn formuliertje verkeerd had ingevuld en er onlangs ook uitgekieperd is. Dat is niet eens schandalig meer, dat is boers. Bij de beesten af. Verdonk volgt de letter van de wet, maar verliest de geest ervan kilometers uit het oog.
Dus nee, witte boorden zijn niet meer of minder in dezen. Overigens is het wel wrang dat de VVD mede in de regering zit door de voorkeursstemmen die Ayaan binnenbracht, en dat ze nu door haar eigen partijgenoten gewipt wordt.

Ziurdt | 22-05-06 | 21:06

Sodemieter lekker op
Een takke wijf wie weet waar vandaan wil hier de boel regeren
Als liegen en bedriegen loont in de regering waar blijven we dan

het witte schaap | 22-05-06 | 21:05

@Ishamael
en die irakies deden het om hun familie in Irak te beschermen en dat was voor de Hoge Raad geen reden om een uitzondering te maken, daar komt bij dat hun vluchtverhaal klopte in tegenstelling tot die van AHA(M)

Fatwabuster | 22-05-06 | 21:04

ze liegt

Gigantic Titanic | 22-05-06 | 21:04

Ik ga begin jullie verhuizen vanuit Sneek (Friesland) naar Amsterdam-noord (nee geen grapje serieus waar.) Ik heb nu 3 verzoeken aan de nederlandse staat.
1. mag ik een nederlands paspoort.
2.mag ik 20 man beveiliging
3. mag ik een oprot/verhuis premie van c.a. €10.000.000,00 als deze verzoeken worden ingewilligd dan zou ik me wel op mijn gemak moeten gaan voelen.

Antinl | 22-05-06 | 21:03

Fatwabuster
Ja maar jezus man hoe lang wisten we al dat ze gelogen had? In 2002 (!!!!) toen ze naar de VVD kwam, is de partijtop nog ingelicht door de AIVD, en al rond die tijd stond het ergens in de krant. Het is fukking laag om dan nú te gaan lopen jeremiëren. Als toen de leugen niet bestraft is, waarom dan nu wel? Dat is opportunistisch, om het in goed hollands uit te drukken, maar je kan ook gewoon zeggen dat het zwak, boers en laaghartig is. Verdonk lijkt goddomme wel een machine: Kees Driehuis en een of andere prof drukken op de juiste knopjes en hatsa! haar metalen (gietijzer) kaken klappen op elkaar. Ministers horen na te denken!

Ziurdt | 22-05-06 | 21:02

Ziurdt: waar was jij met je grote bek toen een Iraaks gezin voor verdomme dezelfde reden er WEL werd uitgekieperd? Of mogen we wel discrimineren als de persoon in kwestie maar een mooie witte boord heeft?

Ishamael back again | 22-05-06 | 21:02

Het verbaast me niet dat de linkse kerk en de Moslim Inquisition elkaar treffen als het gaat om uithuwelijking, besnijdenis, marteling en andere leugens over de vrouw in de islam.

Ed Cetera | 22-05-06 | 20:58

gevallenverstand 22-05-06 @ 20:40

Werkelijk... wie zit er nu vol vooroordelen? De rechtse tribune? Is het nou werkelijk zó moelijk om de sjablonen die jij in je hersens geponst hebt over rechts en links los te laten? Probeer het in ieder geval een keer.... ies verfrissend.... gewoon... 1 keertje...
PS Nog zo'n gemakzuchtige van je.... ik haat moslims niet... en ik heb ook linkse vrinden ja... één rijdt lexus.... dat je het maar weet he....

bottehond | 22-05-06 | 20:58

Ziurdt 22-05-06 @ 20:54
Wat een kul zeg, wie is er met liegen begonnen? Wel even de volgorde in de gaten houden

Fatwabuster | 22-05-06 | 20:57

Ze heeft volkomen gelijk: ze moet hier proberen te halen wat er te halen valt. De manier waarop ze behandeld is past een bananenrepubliek van de ergste soort, niet een land dat zich beschaafd noemt en een voorbeeld wil zijn voor andere landen. Niet zo handig dat ze het nou op de beveiliging gooit: een schadeclaim voor onzorgvuldige behandeling (de feiten waren toch al jaren bekend?) was een beter idee. Laten we hopen dat het een begin is.
En Verdonk moet nou eindelijk oponderen als minister. Lijsttrekkert is prima hoor, ik stem toch geen VVD (wat wel? schiet mij maar lek), die club van matennaaiende cryptofascisten (ja mw. V. ook ja), maar als minister gaat ze echt te ver. "Ik doe wat ik zeg"? Had AHA dan met rust gelaten en je niet op laten naaien als een dolle stier!

Ziurdt | 22-05-06 | 20:54

@ Veest

Ook Rosenmuller mocht zich baden in de stralen van de daarvoor bedoelde bedreigingen destijds. Wanner hij had besloten naar het buitenland te gaan was het op het Binnenhof nimmer een punt van discussie geweeest of die beveiliging voortgezet had moeten worden.

En wat is je punt? Dat mensen die bedreigd worden daarover niet mogen spreken? Wellicht worden ketters van rechtse signatuur wel iets minder doortastend beveiligd dan hun linkse broeders en noopt dat ze tot het trekken aan de bel.

Brusselmans | 22-05-06 | 20:50

crixus 22-05-06 @ 20:48
OK I hear you.

gevallenverstand | 22-05-06 | 20:50

@ishamael
Thank you.

controle | 22-05-06 | 20:50

@bottehond 22-05-06 @ 20:26
Een hypoallergeen dieet ingeval van AHA allergie is verkrijgbaar via de dierenarts (Canine Hypoallergenic Diet).

baltasargerards | 22-05-06 | 20:50

controle: Wheel of Time (Robert Jordan). Ishamael is een van de bad guys. Puberaal misschien, maar ik gebruik die nick nu al 10 jaar dus...

Ishamael back again | 22-05-06 | 20:49

@gevallenverstand 22-05-06 @ 20:40:
Ik wil helemaal niemand behagen, integendeel. Dom "links" en dom "rechts" kunnen wat mij betreft allebei een draai om de oren krijgen.
Ik denk niet in termen van links en rechts, ik zie alleen domheid, slinksheid en redelijkheid. De eerste twee kunnen wat mij betreft ongezien de tyfus krijgen en de redelijkheid moet de ruimte krijgen, of ik het er nu mee eens ben of niet.

crixus | 22-05-06 | 20:48

@ishamael
Nu maak je me nieuwsgierig. Welk boek?

controle | 22-05-06 | 20:47

controle: ishamael is een personage uit een boek, doet niet terzake dus...

Ishamael back again | 22-05-06 | 20:46

2 bananen kan ze krijgen. Kan ze daar ter plekke wat gorilla's mee verleiden.

Br33z4h_T1nuzzZ | 22-05-06 | 20:45

Ook Rosenmuller is lang met de dood bedreigd, nadat hij het gewaagd had in een televisiedebat de demagogische technieken van Fortuyn haarscherp te analyseren en te doorprikken. In een mooi staaltje meta-communicatie stapte Fortuyn daarna met veel misbaar op en weigerde Rosenmullers uitgestoken hand. Die ontluisterende scène namen veel Fortuyn-aanhangers Rosenmuller erg kwalijk, en dat is er na de moord op Fortuyn niet beter op geworden. Rosenmuller en andere politici van minder extremistische snit dan Wilders of Magan zijn heel vaak bedreigd geweest, maar hebben bewust veel minder ruchtbaarheid daaraan gegeven, omdat ze de bedreigers niet de indruk wilden geven dat de bedreigingen enig effect hadden.

veest van pim | 22-05-06 | 20:45

@gevallenverstand 22-05-06 @ 20:38:
Met alle respect, dat doet niet terzake. Mevrouw Pessers haalde wel een goed punt aan, maar daar gaat het hier helemaal niet om. Een onderdaan (en dat is ze nog steeds) die acuut bedreigd wordt (en dat wordt ze; de aard van de bedreigingen doet er niet toe, maar volgens de AIVD en de minister van Justitie zijn ze ernstig genoeg) behoort door de overheid beschermd te worden. Zo simpel is het.

crixus | 22-05-06 | 20:44

@ishamael back again
1) 0031 is het voorkiesnummer voor NL als je vanuit het buitenland naar NL wilt telefoneren
2) wie of wat is ishamael?

controle | 22-05-06 | 20:44

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 20:35

*grijns* ..... dan moet het maar weer "Queen" worden....

bottehond | 22-05-06 | 20:43

@Ishamael back again: ken je toevallig ook Nederlands? 0031 zegt me geen ene moer.

Ik vertrouw je op je woord.

wapenfeit | 22-05-06 | 20:41

crixus 22-05-06 @ 20:37
Waarom alleen de rechtse tribune behagen?

gevallenverstand | 22-05-06 | 20:40

bottehond: ken je toevallig ook Nederlands? 0031 zegt me geen ene moer. Trouwens, de dag dat jij de beslissingen mag nemen is de dag dat Nederland nog maar 1 inwoner heeft. En als je het hier niet bevalt tyf dan aub op, debiele zak.

Ishamael back again | 22-05-06 | 20:39

Crixus, Er is toch meer aan de hand. Er is toch een nationale tweedeling gaande tussen 'de wet is de wet' en de 'geest van de wet. In Buitenhof TV schetste hoogleraar rechtstheorie Dorien Pessers dat haarscherp. Hoewel de het AHA issue nu gesust is geldt dat niet voor het onderliggende conflict. De Rita-isten (en de NS) staan aan de ene kant, de 'geest der wetters, de toetsers, de uitleggers aan de andere. Het is de final battle. Pessers noemde dat de 'rancuneuze kleinburger die ook zelf al te maken heeft gehad met het wet=wet denken.' Die burger denkt, het overkomt mij, dan mag dat ook de ander gebeuren. Cynisch en leuk was dat Pessers over Fortuyn zei dat hij daar niet bij hoorde.

gevallenverstand | 22-05-06 | 20:38

Pfff, die Bak ellende had zijn muil strak dicht moeten houden toen heldin Rita dit kutwijf het land uit bonjourde. Nu heeft mevrouw nog kapsonus ook.

..zapper | 22-05-06 | 20:37

@gevallenverstand 22-05-06 @ 20:19:
Ok dan, om jouw te plezieren de formele rechtvaardiging: Ze heeft er recht op omdat ze Nederlandse is en bedreigd wordt.
(Ja, de aap 22-05-06 @ 20:23, ze is gewoon Nederlandse. Je hebt niet goed opgelet bij het debat vorige week Dinsdag dus. Wie is er nou dom?)

Ik haalde slechts de andere geldstromen vanuit NL erbij om het argument "ze kost te veel" te ontkrachten. Als je dat vind kun je je beter druk maken om de tientallen miljoenen die we met z'n allen overmaken naar het buitenland aan kinderbijslag voor overleden of niet bestaande kinderen, bijstandsuitkeringen voor feitelijk geremigreerde ex-gastarbeiders en andere sociale fraude.

crixus | 22-05-06 | 20:37

Niet geremd worden door tenminste drie werkende hersencellen en dan nog reaguren ook ?!?!?!

Tsss..

Brusselmans | 22-05-06 | 20:36

LOL @ bottehond 20:27/ Brusselmans 20:28
@ bottehond 20:29
Lezen is voor mietjes. ;)

King of controversy | 22-05-06 | 20:35

Eerst de Nederlandse staat oplichten en dan nog eisen stellen ook ?!????
.
Dat mens heeft wel lef zeg !!!!!!!

Prikker | 22-05-06 | 20:33

"Nederlandse" beveiliging. Naast illegaal blijkt het ook nog een sadomasochistische perverseling te zijn. Rita krijgt met de dag meer gelijk.

wapenfeit | 22-05-06 | 20:32

Overigens had het het NRC wel netjes gestaan eea bij AHA of haar zaakwaarnemer Peter Voortman te chzechen.

Ik haal dat zo 123 niet uit het artikel.

Brusselmans | 22-05-06 | 20:32

@ganzo 22-05-06 @ 20:27:
Gelul. Salman Rushdie heeft in de eerste 10 jaar na de publicatie van de Satanic Verses ondergedoken geleefd en constante beveiliging van MI5 gehad. En nog steeds heeft hij bescherming en bewaking van de Britse overheid.

crixus | 22-05-06 | 20:31

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 20:15

Lezen, man, lezen..... Er staat "bovendien".....

bottehond | 22-05-06 | 20:29

@ King

Het Volksfront ter bevrijding van Chileense sexslavinnetjes? :)

Ik weet het niet zeker maar ik meende nog niet zo heel lang geleden iets dergelijks gelezen te hebben. Ik ga even zoeken.

Brusselmans | 22-05-06 | 20:28

salman rushdie had ook geen beveiliging ondanks dat er een fatwa over hem was uitgesproken.

ganzo | 22-05-06 | 20:27

King of controversy 22-05-06 @ 20:26

Hij schijnt 's nachts bezocht te worden door een kale homoseksuele klopgeest.

bottehond | 22-05-06 | 20:27

@Brusselmans @ 20:25
Valt te verwaarlozen, die haalt zijn vrouw toch nooit op..

MAXIMO | 22-05-06 | 20:27

baltasargerards 22-05-06 @ 20:16

Haha.. klasse reply... *buiging*

bottehond | 22-05-06 | 20:26

@ Brusselmans 20:21
Melkert krijgt nog steeds beveiliging? Wie wil Melkert dan dood hebben?

King of controversy | 22-05-06 | 20:26

Overigens is de kans dat AHA in de US wordt neergeschoten nog het grootst door Dick Cheney.

Brusselmans | 22-05-06 | 20:25

Ishamael back again 22-05-06 @ 20:17

Haatzaaier. Zij begrijpt meer van 0031 dan jij en daarom... als ík de keuze had..... wie zou er mogen vertrekken?

bottehond | 22-05-06 | 20:24

Stuur anders Hilbrandje mee om haar te beveiligen. Denkt hij dat 'ie iets belangrijks doet en zijn wij van hem af.
En wel vangen die kogel, hé Hilbrand!

SODEP | 22-05-06 | 20:24

geen cent. Gewoon oprotten. simpel. zij heeft geen eisen. Ze is niet eens nederlander. dom wicht.

de aap | 22-05-06 | 20:23

@ King

Inderdaad, einde verhaal. Ik ben benieuwd naar de reactie in Huize melkert wanneer de beveiliging vanuit overzee ineens zou worden stopgezet.

Overigens, is het niet een tikkeltje vreemd dat correspondentie tussen NCTb en AHA pleitbezorgers bij het NRC terecht komt?

Brusselmans | 22-05-06 | 20:21

Wil iemand please de hond uitlaten?
Hij piept.
@Brusselmans
Valt me nog mee dat je geen Reader's Digest-cup winnaar ertussen hebt gezet.

MAXIMO | 22-05-06 | 20:21

Was dat één van de voorwaarden die Bush stelde voordat hij groen licht gaf aan de komst van Ayaan? Bring your own goddamn security! We need every swinging dick in the field!
Maar serieus, natuurlijk is haar veiligheid in de VS niet meer het pakkie-aan van Nederland. Amerika wil Ayaan? Amerika krijgt Ayaan + gratis kans op aanslag op haar leven.

Murdockyoufool | 22-05-06 | 20:20

Nog meer belastinggeld????????? ik ga verhuizen mensen

Beroepswerkloze | 22-05-06 | 20:19

crixus 22-05-06 @ 19:37
Crixus, ze heeft er recht op of ze heeft dat niet. Dat staat los van eventuele witteboorden- of overzeese fraude. Vanwaar deze argumentatie?

gevallenverstand | 22-05-06 | 20:19

@ MAXIMO

Goedver, zet ik er een nobelprijswinnaar tussen is het weer niet goed.

Brusselmans | 22-05-06 | 20:17

Arrogante leugenachtige kutbitch die Megan... een echte aanwinst voor de States. Nu alleen nog hopen dat de volgende keer dat er een 9/11 plaatsvind zij zich op de hoogste verdieping van een geraakt gebouw bevindt.

Ishamael back again | 22-05-06 | 20:17

@bottehond 22-05-06 @ 20:02
Heb ik er graag voor over. Ik wil best met haar stoeien op z'n honds.

baltasargerards | 22-05-06 | 20:16

@ bottehond 19:59
Ik zou niet willen zeggen dat Ali het verdient heeft om beveiliging te krijgen(niet dat ze het verdient omgelegd te worden) , maar ze heeft er volgens mij gewoon recht op, dus einde discussie.

King of controversy | 22-05-06 | 20:15

bottehond 22-05-06 @ 20:06
Wellicht kan GS botte H de helpende hand toesteken bij het opzetten van zijn eigen weblog? Volgens mij snakt hij daarnaar. En, o ja. in noem hem botte H, want honden zijn immers niet bot.

Max@Laadvermogen | 22-05-06 | 20:15

MAXIMO 22-05-06 @ 20:10

Selectieve perceptie.... euh..... *proest*
* buigt voor de meest objectieve reaguurder van de maand *

bottehond | 22-05-06 | 20:15

Op een of ander manier lukt het mij maar niet om Ayaan Magan als een soort Anne Frank te zien. En dat is vast heel erg slecht

FNV-lidaf | 22-05-06 | 20:13

@hondelul
Ze "is" VVD'er, ze "is" tegen Moslims... ehhh..
Denk dat dat wel de redenen zijn waarom de selectieve perceptie van de VVD'erts en Moslim-haterts wandaden en illegaliteit met de mantel der liefde bedekken.

MAXIMO | 22-05-06 | 20:10

Kissinger vind onze zwarte parel wel sympathiek

StilleWilly | 22-05-06 | 20:09

-edit doe eens niet of opzouten-

GheileBouhremann | 22-05-06 | 20:08

Nou, ik denk dat Ayaan zich een stuk rustiger zal moeten uitspreken over Islam itt de gehypte hetze die ze hier voerde.
M.a.w. "die zien wij nooit meer te-rug!"

MAXIMO 22-05-06 @ 19:49

Hey miniMO... hoezie... nog steeds aan het ouwe hippieen? Grinnik.... soms ben je ook zo heerlijk provinciaal en naïef.... Overdrijf je niet een beetje... Wat vindt je van Salman Rushdie trouwens... ik wed dat je hem ooit bewonderde... eerlijk zeggen! ..... Deze dame opereert vanaf september op de wereldbühne... die zien we nog heel vaak terug.... don't worry.... trouwens, who gives a f*ck... de multikuldroom is voorbij....

bottehond | 22-05-06 | 20:06

@Brusselmans
"Einstein, Churchill, Ghandi, Kissinger, Mandela en Brusselmans"
Wat een line-up!
Maar wat doet Kissinger daarzo?
Toevallig omdat ie medeverantwoordelijk was voor alle fascistische dictaturen in Zuid-Amerika in de jaren 70 en 80?
Nou dan vind ik die "Brusselmans" in dat rijtje ook niet zo leuk meer....

MAXIMO | 22-05-06 | 20:04

Ik denk dat AHA terecht probeert een beroep te doen op één van de vele potjes voor allochtonen.

Hans Anders | 22-05-06 | 20:04

@ Joris

Consider it sold :p

Brusselmans | 22-05-06 | 20:03

Als Nederland verantwoordelijk blijft voor haar veiligheid is er voor mevrouw een geschikte plek ergens in een bunker beschikbaar. Indien ze daar geen gebruik van wilt maken en perse haar eigen weg wilt volgen is ze zelf verantwoordelijk voor haar eigen veiligheid.

Lijpe Jopie | 22-05-06 | 20:03

Waarom hoor ik niets over een Mega Boete voor Magan wegens paspoortfraude, iemand ???!

hondelul | 22-05-06 | 20:03

baltasargerards 22-05-06 @ 19:52

Haha... door je gefrustreerde kleine mannen-post ga je vanaf nu als "tasargerards" door het leven....
* chopppppp..... mmmm , lekkah verse ballen, a dog can't be picky *

bottehond | 22-05-06 | 20:02

@ daskapitalist

Ik doelde helemaal niet op een specifiek incident. Ik noemde alleen de enige groep die er tot nu toe ook maar enig belang bij heeft gehad om Ayaan om te leggen.

ZonderNaam | 22-05-06 | 20:00

krachten = gedachten

* gaat verder het eten in de gaten houden en stopt met vluchtig reaguren*

-edit we hebben een bijna gratis correctie service -

Brusselmans | 22-05-06 | 20:00

Dauphin of controversy 22-05-06 @ 19:19

Blij te zien dat tussen die grijze ondersteboven dobberende onderbuiken nog meer mensen hun verstand gebruiken. Die vrouw heeft bovendien haar nek uitgestoken. Het geweld en de haat die over haar en anderen zijn uitgestort hebben niets, maar dan ook niets met deze charmante "zwarte Voltaire" te maken. Sterker nog: zij heeft de ware nare aard van bepaalde mensen, die voorheen buiten het zicht, dan wel onder een walmende mantel der "liefde" bleef in het daglicht gebracht. Hulde voor deze echt Nederlandse *kuch* heldin. Ik ben trots dat ze haar Nederlanderschap WIL behouden. Leer er iets van. Ayaan Hirsi Sjimmie heeft meer intellect en beschaafdheid in een okselhaar dan veel van de reagoorders hier samen.

bottehond | 22-05-06 | 19:59

@ZonderNaam 22-05-06 @ 19:51
dat eerste verhaal had ayaan idd uit haar duimpje gezogen, wanneer was dat ook al weer, ergens in 2002 geloof ik.

daskapitalist | 22-05-06 | 19:58

ONverschilligheid that is..

en ik wil er verder helemaal niets aan toe voegen. :)

Brusselmans | 22-05-06 | 19:58

Om mijn - en tevens Lucas' - grote vriendin rabarbeke maar eens aan te halen:

'Is iedereen hier achterlijk?'

Enfin, crixus heeft hier al wat verstandige dingen gezegd. Het ontbreekt me aan overtuigingskracht de dappere noorlogse verzetlieden die AHA's bloed geroken hebben op andere krachten te brengen. Oprechte wereldverbeteraars als Bwahaha en Maximo zijn doorgaans niet van hun pad te krijgen al riepen Einstein, Churchill, Ghandi, Kissinger, Mandela en Brusselmans in koor: 'Je zit ernaast, zultkop!!'.

In de wetenschap dat asbakken er slechts zijn om je peuk in uit te drukken en niet om je druk over te maken gaan we maar weer verder, in verschilligheid de schouders ophalend, op weg naar een betere wereld!

Ik zou er slechts aan toe willen voegen dat

Brusselmans | 22-05-06 | 19:55

dat ze doortrapt en leugenachtig is staat op haar gezicht te lezen, niks beveiliging voor haar, gewoon het geld terugvorderen wat ze in Nederland opgesoupeerd heeft

wolliejean | 22-05-06 | 19:52

Ik wou dat ze nu naast me lag. Mocht ik haar maar troosten & een veilige haven geven. Maar ja, wie ben ik & wie zijn jullie : geen crixus of smegma.

baltasargerards | 22-05-06 | 19:52

Volgens mijn is de amerikaanse ambassade in Den Haag ook een stukje Amerika. Laat haar daar lekker wonen, dat ding beveiligen we al en ze kan af en toe nog lekker theedrinken bij haar ouwe buren....

StilleWilly | 22-05-06 | 19:51

@ vander F

Het enige gevaar dat Ayaan tot nu gelopen heeft is afkomstig geweest van tienermoslims die een beetje de macho uit willen hangen door de gehate Ayaan iets aan te doen. Dat is met een beetje beveiliging best onder controle te houden. Geen hoge geestelijke moslimleider die ooit een aanslag op Ayaan zal beramen. De Islam heeft mensen als Ayaan maar al te hard nodig. In een cultuurbeeld waar er altijd een gehate buitengroep moet zijn, zijn individuele zondebokken waarop alle haat gefocused kan worden essentieel. Zo had de Iraanse geheime dienst ook vast wel Rushdie ooit eens een keertje op een onbewaakd moment kunnen omleggen, maar voor hen doel en die propaganda die er vanuit hun kant noodzakelijk is, is zo iemand nu juist waardevoller levend dan dood.

ZonderNaam | 22-05-06 | 19:51

@crixus Ze is best sympathiek maar iedereen kan te ver gaan!

De_Behangman | 22-05-06 | 19:51

Wat nou paspoort, oprotten naar Afrika...

da wizard | 22-05-06 | 19:50

offtopic:
dhr. westerman gaat er bij rtl4 wel uit met een bang zo met zijn ganzenverhaal

daskapitalist | 22-05-06 | 19:50

Ik ruik een intieme relatie met bodyguards ! :p

A Belg | 22-05-06 | 19:50

crixus 22-05-06 @ 19:37
Ja, eerst werd Ayaan op handen gedragen door de meesten hier, dat is waar, maar dat was voordat ze partij moesten kiezen tussen haar en Rita.
Rita is voor de meesten hier net zo onfeilbaar als Mohamed voor diegenen die ze verkafferen. Dus ja, toen was de keus, hoe hypocriet ook, gauw gemaakt...

bubka | 22-05-06 | 19:49

@superjan
Nou, ik denk dat Ayaan zich een stuk rustiger zal moeten uitspreken over Islam itt de gehypte hetze die ze hier voerde.
M.a.w. "die zien wij nooit meer te-rug!"

MAXIMO | 22-05-06 | 19:49

You Ayaan? Special agent David Hasselhoff at your service!

Suske | 22-05-06 | 19:48

crixus 22-05-06 @ 19:37

* Geeft de grote verstandige man een bot uit zijn private stash *

bottehond | 22-05-06 | 19:48

voor iedereen die meer vertrouwen steld in een cia als zijnde beveiling voor die muts,onderschat die gasten van de DKDB niet,ze worden internationaal hoog aangeschreven....

pflurbur | 22-05-06 | 19:47

The nerve! Opflikkeren tyfusbitch! Moeten we nog beveiliging gaan betalen omdat die sloerie zo nodig naar Amerika...... dat heeft Berend Botje ook nooit gehad. Opzouten en een trap na mee

JoBo1976 | 22-05-06 | 19:47

Liever spruitjeslucht dan gebakken lucht

FNV-lidaf | 22-05-06 | 19:46

zou ze dat geld nou egt gebruiken voor beveiliging? NO WAY! met dat geld gaat ze gewoon shoppen ofzow....

dokter | 22-05-06 | 19:45

Inderdaad moeten nederlanders betalen, zal ze leren de NSB'er uit te hangen.

Isser | 22-05-06 | 19:45

@ZonderNaam 22-05-06 @ 19:42,
laat dat 'langzaam een beetje bang' maar weg.
Als je nu pas een beetje bang wordt is dat rijkelijk laat.

vander F | 22-05-06 | 19:44

@vanderf> ze was onze geweldige ayaan, ze wordt de amerikaanse geweldige ayaan.
Ik zie haar nog wel eens heel hoog en ver komen. Maar...
Denk je nou werkelijk dat ze haar daar iets laten overkomen?
Over die spruitjeslucht... tja erg is het he?

superjan | 22-05-06 | 19:42

Ik begin inderdaad te vermoeden dat het Ayaan zelf was die naar kees driehuis belde met "zeg... wil je niet een leuk item over mij maken?".... laatste kans om zonder gezichtsverlies NL te verlaten naar "the land of the free " etc etc.
Mens is van de pot gerukt en inzake Ayaan Magan ben ik het steeds meer met iemand als bwahaha eens. Stuur Jermaine W. mee. Die heeft een Amerikaans paspoort.

FNV-lidaf | 22-05-06 | 19:42

@ vander F

Nogmaals, ik zie mezelf ook helemaal niet als grote complotdenker, maar wel is mijn politieke beschouwing volledig veranderd sinds ik mij tijdens mijn studie verdiept heb in Machiavelli en speltheorie. En soms is iemand politiek waardevoller dood dan levend. Bij Ayaan begin ik hier langzaam een beetje bang voor te worden. Maar nogmaals ook alleen maar omdat ik haar persoonlijk graag mag. Ik ben ook geen groot ethicus, van mij zijn voor bepaalde doelen heel wat middelen geheiligd.

ZonderNaam | 22-05-06 | 19:42

Ayaan overspeelt haar hand op weinig fraaie wijze, vraag me nu toch ook af wat er waar is aan die baan met twee man beveiliging....

bubka | 22-05-06 | 19:42

@crixus 22-05-06 @ 19:37,
Amen.

vander F | 22-05-06 | 19:41

@crixus,
Hear Hear! Je haalt me de woorden ( alweer) uit de mond !

fuckje | 22-05-06 | 19:40

Het is toch merkwaardig hoe snel de sentimenten en onderbuikgevoelens verschuiven van de gemiddelde GS-reaguurder. Ik kan me herinneren dat er geen beter wijf dan AHA was, een rechtse negerin die tegen Hakbars was. Iedereen op GS was blij met haar. Eindelijk iemand uit de achterlijke moslimcultuur die het opnam tegen de onderdrukking en achterlijkheid van die religie. Ze heeft vele Nederlanders de ogen geopend voor de dreigende radicalisering van de moslims hier en moet als dank als een kluizenaar leven onder constante bescherming omdat de regisseur van haar film is afgeslacht door zo'n godsdienstwaanzinnige.
Nu blijkt dat ze een beetje gelogen heeft bij haar vluchtverhaal en zijn al die principes opeens verdwenen. Opeens is ze een goudzoekster, een opportunist en moet ze optiefen. Als het haar daar werkelijk om te doen was geweest dan had ze toch echt wel een veiliger baantje kunnen nemen. Playboymodel ofzo.
Nee, opeens komt het argument van "ze kost zoveel" om de hoek kijken. Dames en heren, zullen we eerst alle frauduleuze bijstandsuitkeringen, kinderbijslagen en andere subsidies die richting Marokko, Turkije en andere gastarbeiderthuislanden verdwijnen aanpakken. Geloof me, Ayaan's persoonsbeveiliging is een schijntje van die bedragen. Maar daar maakt geen hond zich druk om.
Stelletje hypocriete zeiksnorren.

crixus | 22-05-06 | 19:37

uitslag pheauteauphuk?

Kniftig | 22-05-06 | 19:36

@ZonderNaam 22-05-06 @ 19:32,
lol!
nog een complotje kan er wel weer bij.
Begint messiaanse vormen aan te nemen, straks wordt ze omgelegd, aanbeden, en hebben we over 100 jaar allemaal een baard boven de deur hangen.

vander F | 22-05-06 | 19:35

Zet haar gewoon op Speurders, dan zien we wel wat voor bedrag eruit komt rollen.

SODEP | 22-05-06 | 19:35

bottehond 22-05-06 @ 19:32
Ik begrijp niets van je reactie, maar dat ligt geheel aan mij.
We zijn immers niet allemaal zo bot als jij.

Max@Laadvermogen | 22-05-06 | 19:34

Ayaan, krijg de klere

wN.Dani | 22-05-06 | 19:34

bedenk me nu, kan ze niet bijbeunen op de wallen? Kan ze het zelf betalen...

Oh nee, das natuurlijk ook geen optie, ze zou niet genoeg verdienen

topcat | 22-05-06 | 19:34

pfffft, wat een trut

topcat | 22-05-06 | 19:32

@ vander F

Nee, helemaal niet, sterker nog ik ben helemaal voor een oorlog met Iran. Maar ik besef wel dat er heel wat moet gebeuren om de Amerikaanse publieke opinie van zo'n besluit te overtuigen op het moment. En als ik strateeg in het Witte Huis was zou ik nu heel gretig naar Ayaan kijken.

ZonderNaam | 22-05-06 | 19:32

Max@Laadvermogen 22-05-06 @ 19:28

Je hebt je maximale mentale laadvermogen kennelijk al weer dik bereikt, gezien je platte reactie. Blijf eens on topic man. Voor zeepkistengebral moet je in Hyde park zijn.

bottehond | 22-05-06 | 19:32

zou een scherpschutter goedkoper zijn??

drummert | 22-05-06 | 19:31

Rita moet er gewoon een Oranje Burka nasturen.
Kan dat mens ook weer veilig over straat.

MAXIMO | 22-05-06 | 19:31

peter voortman (zaakwaarnemer AHM) is trouwens ook de man achter de bveetjes van leon de winter.

daskapitalist | 22-05-06 | 19:31

Laten we de zaak wel scherp blijven zien, AHA was nog niet binnen of ze jokkebrokt de boel bij elkaar, .... stel je eens voor dat Verdonk vorige week, haar zonder slag of stoot dat Nederlanderschap had gegeven, zouden alle huichelachtige politici, die nu zo begaan lijken met haar, dan niet in koor hebben geroepen, dat Verdonk met meerdere maten aan het meten is en dat ze bovendien ook nog een partij genoot was.... welke beslissing Verdonk ook had genomen, gezeur zou er van komen.... ff terug naar AHA, dat mens is volgens mij van god (of allah) los, eerst jokkebrokken en dan nog een bak met geld meekrijgen voor je veiligheid in een ander land ????

Karel Kruizenruiker | 22-05-06 | 19:30

Je zou toch bijna gaan denken dat AHA heeft aangestuurd op die domme constatering van Verdonk. Dat ze heeft voorzien hoe de kamer en kabinet daarop zou reageren. En dat ze daar voordeel uit zou kunnen halen. Overigens heb ik eerder gelezen dat haar nieuwe baas voor twee beveiligers zou zorgen. Lijkt er nu op dat er nog geen echt contract is. Onverstandige eis van AHA en in feite net zo dom als die consatering van Verdonk.

Max@Laadvermogen | 22-05-06 | 19:28

@ZonderNaam 22-05-06 @ 19:26,
ook al zo'n appeaser?

vander F | 22-05-06 | 19:28

Tsss, ze mag blij zijn dat ze niet de standaard Verdonk-behandeling krijgt.
Had ze nu al legaal in het veilige Kenia of in een IND-celletje op Schiphol gezeten.

MAXIMO | 22-05-06 | 19:27

ik wil wel een smith & wesson kopen voor Hirsi Ali. washington d.c. schijnt een behoorlijk aggressieve stad te zijn.

daskapitalist | 22-05-06 | 19:27

Garantie tot de deur... daag!

HyBriD VorTeX | 22-05-06 | 19:27

Ayaan moet trouwens wel een beetje oppassen met haar profiel zo hoog op te spelen. Als zij straks ineens een ubersymbool van Islam-kritiek wordt (en waarom niet, ze is een zwarte ex-moslima vrouw, het ideale poster-child in deze politiek correcte tijden) kan het de regering van de VS binnenkort wel eens heel goed uitkomen als ze door een Iraanse terrorist omgelegd wordt. Zeker als het ergens zwart op wit komt te staan dat als dat verderfelijke NL officieel verantwoordelijk is voor haar beveiliging in de VS, kunnen ze daar hun handen ook van wassen.

ZonderNaam | 22-05-06 | 19:26

@superjan 22-05-06 @ 19:23,
ach, ik schreeuw ook maar wat.
Word een beetje ziek van de kruideniersmentaliteit, spruitjeslucht en stuitend provencialisme die een boel reaguurders rondstrooien.

vander F | 22-05-06 | 19:26

Geef d'r een vinger......

Onno Thuis | 22-05-06 | 19:24

@vanderf>Hmmm, lijkt me nonsense.
De eai weet wie ze aannemen en ze weten ook dat daar consequenties aan verbonden zijn. Laat hen die beveiliging maar voor hun rekening nemen.

superjan | 22-05-06 | 19:23

Klusje voor Eric O.?

sellafield | 22-05-06 | 19:23

* sluit zich aan bij vander F en houdt het verder voor gezien *

Jan Passant | 22-05-06 | 19:22

Hoe is zij aan een greencard gekomen?

Skinkie | 22-05-06 | 19:21

Ik vind het een uitstekend plan zelfs.
Ik gun het die hakbars niet, never nooit niet, om gnuivend achterover te leunen en nog wat bedank SMS'jes richting de VARAad te sturen.
Mag een paar centen kosten van mij.

vander F | 22-05-06 | 19:21

@ loze stijlloze 19:16
En het is bovendien een verzoek, wat Bush gewoon aan z'n laars kan lappen. In dat geval is Nederland gewoon de lul, want Ali is Nederlands staatsburger en heeft dus recht op dezelfde rechten die ze nu heeft. De Nederlandse staat heeft de plicht om al haar staatsburgers te beschermen.

King of controversy | 22-05-06 | 19:19

Ed Cetera @ 19.03
Juist!En vergeet ook niet dat ze afvallige is van de linkse kerk, ook bij deze religie is geen ruimte voor vergeving.
Misschien is dat wel de belangrijkste reden dat ze bij zoveel mensen zo'n ongelofelijke haat oproept.

bwahaha @ 18.48
gigi gorgonzola @ 18.59
Ik merk aan de inhoud van jullie schrijfsels dat ze ook jullie de rug heeft toegekeerd (moehaha).

monfer | 22-05-06 | 19:18

@ King of controversy 22-05-06 @ 19:12

Hehe dr staat alleen nergens dat men ook maar voor de kosten van 10 zwarte pakken, wat toch al gauw neerkomt op een vorstelijk maandsalaris, op hoeft te draaien

loze stijlloze | 22-05-06 | 19:16

Ali, het houdt een keertje op, hoor. Je laatste fan in Nederland zet er een punt achter. Veel succes in de States.

Branie | 22-05-06 | 19:16

Lucas, ik heb verder niks met het mens - maar deze demonstratie van oud Hollandsche lafheid moet zelfs een linkse lul ergens wat zeggen?

Jan Passant | 22-05-06 | 19:13

Dit is interessant. Zou ze met recht en rede dat verzoek ook hebben kunnen doen als ze per sept naar US was vertrokken? Of heeft de nacht van Verdonk een zodanig globaal precedent geslagen dat Britta bohler is gevraagd dit te steunen gezien de ontstane reuring omtrent haar persoon? MAW Hebben we dit aan Rita te danken. Mooi, dan mag ze het ook zelf betalen!

gevallenverstand | 22-05-06 | 19:12

Volgens mij heeft Ali staatsrechterlijk gezien gelijk. Ze blijft immers een Nederlander, en dus is de Nederlandse staat verantwoordelijk voor haar veiligheid. Maar als mevrouw haar paspoort nog eens goed leest staat daar:
"In naam van hare Majesteit de koningin der Nederlanden, prinses van Oranje, enz, enz ,enz verzoekt de minister van buitenlandse zaken alle overheden van bevriende staten aan de houder van dit paspoort vrije en ongehinderde doorgang te verlenen, alsmede alle nodige hulp en bijstand te verschaffen."

King of controversy | 22-05-06 | 19:12

raar mens, raar verhaal. het blijft een vrouw met een defect. ben blij als ze eindelijk weg is.

sebaviaan | 22-05-06 | 19:10

@ ZonderNaam 22-05-06 @ 19:06:
Ze heeft bij de partij van de allochtonen gezeten, dus die 'kunde 'zal ze daar wel opgedaan hebben.

*begint de PvdA - Partij voor deportatie van Ayaan*

koyt | 22-05-06 | 19:10

zeikt, voor de intelligentia

Jan Passant | 22-05-06 | 19:10

Kunnen we De Vrienden Van niet gewoon meesturen? Deze heldhaftige brievenschrijvers willen Ayaan vast wel met hun leven verdedigen.
Of gewoon de Hofstadgroep.

Lucasdelinkselul | 22-05-06 | 19:09

In een land waarin iedereen finaal afgestompt is voor kamerleden die op rijkskosten per helikopter de greenpeace-activist uithangen, zijkt iedereen WEL over een kamerlid dat zich bezighoud met wat de wereldvrede ECHT bedreigt - in de baas z'n tijd en voor de kruidenier z'n centen.

Jan Passant | 22-05-06 | 19:08

Als ze beveiliging wil houden moet ze maar in Nederland blijven. Wil ze naar de V.S. verhuizen dan moet de V.S. haar beveiliging betalen en als the States dat niet willen moet ze zelf betalen

Prins | 22-05-06 | 19:07

koyt 22-05-06 @ 19:05 "Minderheden volledig misbruiken om je eigen carriere te boosten."

Dat klinkt meer als een taktiek van de linkse kerk

ZonderNaam | 22-05-06 | 19:06

moeha, een afrikaan met humor. Als de NL regering hiermee instemt, zou ik zeggen direct anarchie!

witchdoctor | 22-05-06 | 19:06

NEEN!

Hessian | 22-05-06 | 19:05

Wat dacht je van 0,01 Poolse Zloty?
En als dat niet voldoende is, heb ik nog wel wat kraaltjes en spiegeltjes voor dat leugenachtige intrigantje. Eerst met een "auw iek ies sjielig"-lulverhaal ons mooie landje binnen komen charteren, dan vervolgens de hele flikkerse teringzooi op de kop zetten. En als de puinhopen groter zijn dan die van 8 jaar paars, doodgewoon naar de VS uitwijken. Ik zal ome Sama maar efkes inlichten. Kan hij er mooi voor zorgen dat er in haar vlucht richting VS wat jihadi's met breekmesjes zitten. Adieu Ayaan, tot nimmer meer ziens.

thenummer | 22-05-06 | 19:05

Het moet niet gekker worden. Dat misselijkmakende mens zou geen cent moeten krijgen en ook het paspoort zou voor haar neus verscheurt moeten worden. Minderheden volledig misbruiken om je eigen carriere te boosten. [ADO modus aan] Hirsi is de hoeah van Washington! Hirsi is de hoeah van Washington! [ADO modus uit].

koyt | 22-05-06 | 19:05

Nou, ik sta toch behoorlijk in het Ayaan-kamp maar dit had ze toch echt gewoon maar als arbeidsvoorwaarde van haar nieuwe werkgever moeten eisen.

ZonderNaam | 22-05-06 | 19:04

Ayaan is de eerste vrouwelijk moslima die haar 'geloof' afvalt. Daarom wordt ze crimineel genoemd.
Ze wordt leugenaar genoemd omdat ze steeds praat over zaken die niet gebeuren, zoals vrouwenmishandeling, eerwraak, besnijdenis, marteling met de koran als excuus.
Het is typisch Nederlands dat uitgerekend een Somalische moslima de enige is die de vrijheid van meningsuiting en gelijkheid van man en vrouw in Nederland durft te verdedigen. De VARA sluit een pact met de hofstadgroep om deze minderwaardige vrouw te deporteren.

Iemand zei ooit eens: als de oorlog voorbij is zijn ze in Nederland allemaal in het verzet geweest.

Ed Cetera | 22-05-06 | 19:03

@gigi gorgonzola .. oftewel straks zijn er alleen nog superallochtonen die van onze gunsten gebruik kunnen maken .. taida valt zeker nog steeds buiten de boot ?

Draaitafel Demagoog | 22-05-06 | 19:02

een prikkie

met een punaise

Friendlyfreedom | 22-05-06 | 19:01

Dit soort beveiliging is een taak van de overheid en prima dat ze daaraan blijven meebetalen. De andere beschermde Nederlanders krijgen ook grensoverschrijdende beveiliging.
Het is typisch Nederlands, en uitermate kleinburgerlijk, om continu naar de centen te kijken

Tobi | 22-05-06 | 19:00

€ 3,50

P. Gaultieri | 22-05-06 | 19:00

@bwahaha
Als ik door Ayaan in mijn reet geneukt was had ik dat toch moeten merken. Bovendien zou ik direkt daarna haar ook in de reet neuken, dan is die ook gelijk besneden. Kan ze ook niet meer genieten van schijten!

Maar goed, uh nederland betaalt haar straks: de reis business class, taxi naar schiphol inclusief volgauto's vol bodyguards, ik vergeet bijna de tickets voor haar bodyguards, amerikaanse bodyguards, huur apartement US, zakgeld(dollars). Zo zijn we er wel lijkt me..... hoe dan ook, ze wordt op politieke wijze uitgezwaaid wat onhoudt dat ze oprot en een niet al te grote bek achteraf krijgt vandaar dat ze hoog inzet. Mischien zit ik er ook wel naast

gigi gorgonzola | 22-05-06 | 18:59

"hoeveel bent u bereid te betalen zodat Ayaan veilig naar de Starbucks kan...
" : Geen Cent!!

Mazzeltov | 22-05-06 | 18:58

Geeneuro,75

Lepo | 22-05-06 | 18:56

Kijk, dat lijkt me nu eens een goed idee. Laten we het salaris van ons amerikaanse schoothondje JeePee halveren, dan kunnen we weer een gorilla extra betalen voor Ayaan.

WillemIII | 22-05-06 | 18:56

een hele straat dienstplichtige Afgaanse militairen meesturen. Hebben ze wat om zich op uit te leven voor ze hun hoofd eraf laten snijden.

Ernie | 22-05-06 | 18:54

sorry, maar ze heeft zichzelf in die positie gedwongen, wij niet. beetje krom als wij nu moeten betalen voor haar beveiliging. ik weet wel leukere dingen te doen met dat geld.

peerdeköt | 22-05-06 | 18:53

ik denk niet dat het een goed idee van haar is als ze dit ook werkelijk zo heeft gevraagd. ze kan beter een schadevergoeding van de nederlandse staat eisen omdat die het haar onmogelijk gemaakt heeft haar werk als volksvertegenwoordiger te doen. of een schadevergoeding aan de hofstadgroep, maar omdat die toch allemaal op de kap van de hardwerkende f5'ert leven, komt dat op hetzelfde neer als dat je 't gewoon aan de overheid vraagt. Met die schadevergoeding kan ze zich dan professionele beveiliging aanschaffen.
Zou veel diplomatischer zijn. Want om nu te zeggen dat Nederland haar echt niks verschuldigd is... Alleen wordt het een beetje moeilijk om dat voor de 25999 andere Ayaan Hirsi Magans in Nederland te regelen. Dat trekt Zalm niet.

veest van pim | 22-05-06 | 18:53

-edit ken je nog meer woorden?-

homos | 22-05-06 | 18:52

Misschien kunnen we Hulk Hogan voor 't inhuren als bodyguard. Al lijkt me die wel erg duur..

Aussie | 22-05-06 | 18:51

@Mr. Rotop: van anonieme bronnen vernomen dat nu ook haar huursubsidie formulieren worden ingevuld, evenals haar zorgtoeslag en ziekenfondsaanvraag. ;)

bwahaha | 22-05-06 | 18:49

Nederland(ers) worden steeds dieper in hun reet geneukt door Ayaan. (Knap hoor, voor iemand met een besneden kut.)
Ik hoop dat iedereen die een voorkeursstem uitbracht op Ayaan zich diep voorover buigen. Want ik kan niets anders bedenken dat dit mij mijn zuurverdiende belastingscentjes kost.

bwahaha | 22-05-06 | 18:48

wil ze ook een oprotpremie of uitkering meehebben ?

Mr. Rotop | 22-05-06 | 18:46

Dit is trouwens een typisch voorbeeld van UITTIEGRATIE .. wie is er uberhaubt nog voor Hrisi ? leon ben je daar ?

Draaitafel Demagoog | 22-05-06 | 18:46

-edit spamhoerrr-

Picasso | 22-05-06 | 18:45

Joh stuur een paar van die nutteloze wijkagenten mee zijn we daar ook weerr van ontlast. Die gasten verdienen geen drol dus kosten ze ook geen drol

Kniftig | 22-05-06 | 18:44

De werkelijkheid is dat sommigen wachten op de uitslag van de Pheauteauphuk. En wachten op een nieuwe opdracht, mn vingers jeuken

Kniftig | 22-05-06 | 18:43

Wat mensen zich al niet in hun hoofd halen! Schandelijk dit! Ze zit hier in de politiek en daar stopt ze straks mee. Klopt het dat ze dan ook weer paar duizend euro wachtgeld mee krijgt? Laat haar die beveiliging lekker van dat bedrag zelf betalen!

Dag Hirsi Ali Dag dag dag

systemgo | 22-05-06 | 18:42

De werkelijkheid is weer eens gekker gebleken dan mijn raarste dromen...

Muxje | 22-05-06 | 18:42

Eigenlijk zouden ze Ayaan ergens bij een deurwaarder in een archieflade moeten stoppen. Als de VS haar echt wilt hebben moet de VS eerst maar eens de rekening betalen van wat Ayaan ons tot nu toe heeft gekost. Een voetballer zouden ze immers ook voor moeten betalen. Ayaan zit nog (net zoals ieder ander kamerlid als ONDERNEMER met een CONTRACT) gecontracteerd met NL.

bwahaha | 22-05-06 | 18:41

Ze kiest toch zelf om naar Bushland op te rotten. Dadelijk wil elke afgewezen gelukzoeker bescherming in hun thuisland. Gewoon Persona non grata verklaren.

corvanderlaak | 22-05-06 | 18:40

@crixus goud genoeg daar, alleen het is niet van de amerikanen, als je goud koopt dan laat je het meestal op dezelfde plaats, zeker als het zo goed beveiligd is.

on topic: Dat ze een zaakwaarnemer heeft zegt al genoeg. Dat ze nu dus gebruik probeert te maken van de schuldgevoelens ontstaan door de negatieve publiciteit naar zichzelf vind ik helemaal belachelijk, want ze zou sowieso al weggaan voordat de discussie ontstond. Met deze actie heeft ze de geloofwaardigheid verloren en er mogen wat mij betreft maatregelen worden genomen! Straks moet iedereen beveiliging hebben, leve de Beveiligingsstaat! Oph* nooit meer terugkomen!

De_Behangman | 22-05-06 | 18:40

Dan wil ik ook een persoonlijke bodyguard:) Vrouw graag

pipodesuperclown88 | 22-05-06 | 18:39

Het wordt gekker en gekker. Kan die circus nu niet eens opgedoekt worden?
Het komt er dus op neer dat Ayaan na haar jarenlange oplichterij nu ook nog eens in Amerika door kan gaan met Nederland op te lichten. Ordinaire crimineel is het gewoon! Hoezo moet NL in godsnaam opdraaien voor haar bedriegen?! En zelfs als je haar gelooft door je blinde moslim-haat; hoe verkoop je het nou dat een ander land jouw *kuch* heldendaden wilt, maar dat Nederland dan moet opdraaien voor de nadelen!?

bwahaha | 22-05-06 | 18:38

* buigt naar chiant * Gelukkig is Amerika een vrij land, ondanks de berichten van alle weldenkende menschen. Zo mag je daar jezelf verdedigen wanneer de NSB'ers het verdommen dat te bekostigen.

Jan Passant | 22-05-06 | 18:37

Iedere keer als Ayaan zich op straat begeeft Treble laten spelen, mooie afleiding !

fuckje | 22-05-06 | 18:36

@ Chiant 18:32
Maar zou je dat op een andere plek willen doen? Ergens waar mijn hoofd er niet tussen zit?

King of controversy | 22-05-06 | 18:34

alles voor een beetje aandacht
ik denk dat ze gewoon gestoord is, of gek, abnormaal, leip, de weg kwijt, achterlijk, mongeaul, of een kruising van alle hiervoorafgaande termen.

En dat paspoort zou ik nooit geven, dat wordt alleen maar tegen ons gebruikt, waar kwam ze ook al weer vandaan ? precies laat die maar voor een paspoort zorgen.
En vanaf nu wil ik nooit meer iets over dat 'mens' horen.

H2O | 22-05-06 | 18:34

Ayaan magan hirschi maghmud abdellah ali zoon van iets onuitspreekbaars : Golddigger of Wereldburger?

loze stijlloze | 22-05-06 | 18:33

* Staat wederom op voor Jan Passant om de handen luid op elkaar te slaan *

Chiant | 22-05-06 | 18:32

Beste Vriendin van Nederland: Je hebt in de VS geen beveiliging nodig. Dus niet zeuren. Wees vrij en voel je ook vrij. En leef een gewoon leven.

Frans Witglas | 22-05-06 | 18:32

@loze stijlloze 22-05-06 @ 18:29:
Omgekeerd ook. Ik denk dat als je gaat plussen en minnen (inclusief de contributies van internationale organisaties) dat we dan nog wel poen tegoed hebben uit de States.
Dus op termijn lijkt het me wel wenselijk dat de USA de persoonsbeveiliging voor Ayaan gaat bekostigen. Daar hebben ze bij de CIA nog wel een Fox Mulder voor die in een keldertje zit te niksen.

crixus | 22-05-06 | 18:32

Alsof iemand die negert wat interesseert. Hup land uit met dat mens!

Uitzichtlooz | 22-05-06 | 18:32

Het is nu wel zo'n beetje duidelijk waar Katrien op uit is.
Ik vraag Rita dan ook met klem om onverminderd hard op te treden tegen deze parasiet.

gekke gerrit | 22-05-06 | 18:31

Ik begrijp waarom verontruste buren in den oorlog ff de verblijfplaats van joden doorgaven.
Wanneer joden en duitschers ruzie hebben, hebben er 2 schuld! Als je daar nix mee van doen wilt - en dat wil een neutrale lul niet - is klikken verstandig.

Daarom: onsche belastingcenten? Mevrouw zocht toch zelf ruzie met die moslims? Wij zijn liever vriendjes met iedereen die gevaarlijk is!

Jan Passant | 22-05-06 | 18:29

crixus 22-05-06 @ 18:23
Lol, maar ben je er ook van bewust dat Nederlandse OVERHEID nog aardig wat schuld heeft bij die vette yanks?
*oke ik ben weer on topic

loze stijlloze | 22-05-06 | 18:29

Is ze helemaal gek geworden? Ik heb er goedverdomme geen rode cent voor over!

COLT | 22-05-06 | 18:28

Is die Magan nu helemaal van de pot gerukt?
Ze vangt tussen de 50 en 60 duizend dollar per spreekbeurt
in de VS deze Somalische/ Keniaanse/ Nederlandse/ Amerikaanse
popster PRINSES.

keesss | 22-05-06 | 18:28

lol@ayaan -> Goede actie.

Misschien kan ze bij Ad Melkert in Washington intrekken, want ze wil ook vast op kosten van NL in de VS wonen!

Roxelane | 22-05-06 | 18:27

ze heeft net geoord dat ze paspoortje terug krijgt en meteen verandert de ow zo zieliege en weerloze hirsi ali zoon van hakbar weer in een geld wolf. Je bent niet meer lid van de 2de kamer. Dus waarom zou jij nog recht hebben om beschering van de staat? Jij getuigt tegen niemand, als ik een grote bek open tegen alles om me heen krijg ik tog ook niet meteen bescherming.

......Duiveltje... | 22-05-06 | 18:27

Ik vind het prima als Ayaan beveiliging meekrijgt. Alleen: die moeten dan wel meeverhuizen met haar naar de States. Dat is een grote ingreep in iemands leven. Vrijwilligers?

King of controversy | 22-05-06 | 18:26

Typisch weer zo'n arbeidersuitzuiger van de Liberale Kerk!

Witteman | 22-05-06 | 18:26

ik vind het prima, het geld kan gewoon ingehouden worden op moslim-uitkeringen

obominotie | 22-05-06 | 18:25

@Mr M. @18:20
Vraag eens bij de SVB na hoeveel miljard er jaarlijks in de richting wordt gepompt aan WIA, AOW en kinderbijslag. En o ja, dat gaat om absolute bedragen en daar wordt dus geen koopkrachtnivellering op losgelaten.

Chiant | 22-05-06 | 18:25

kan iemand dat paspoort weer intrekken aub ? ik begin nu echt een hekel aan buitenlanders te krijgen !

Draaitafel Demagoog | 22-05-06 | 18:25

@King of controversy 22-05-06 @ 18:19:
Het ABP heeft onze pensioenen al voor een groot deel in onroerend goed op Manhattan belegd. Dus Manhattan is al voor belangrijk deel weer in Nederlandse handen. En het mooie is, we hoeven er geen overhead voor overheid voor te betalen. Het levert op deze manier geld op. Laat die Amerikanen maar dokken voor onze "real estate"...

crixus | 22-05-06 | 18:23

/politics mode on
Ze is in ieder geval eerlijk omdat ze zegt wat ze denkt. En zoiets moeten we kunnen waarderen toch? In een eerlijke en open discussie tot een compromis zien te komen.

/politics mode off
Is ze goedverdoemmij nou helemaal van de ratten besnuffeld?? Ik heb al moeite om belasting te betalen voor ambtenaren, laat staan voor ambtenaren in het buitenland!

Dokter Clavan | 22-05-06 | 18:23

@King @18:17
Ja, dat dan weer wel. Dan zou ik in haar geval toch gaan voor BREIN of CJIB. Daarvan weet je tenminste zeker dat zij zichzelf tot in lengte van dagen instand kunnen houden.

Chiant | 22-05-06 | 18:22

Ik betwijfel of de US haar een dure beveiliging gaat geven. Aan de andere kant heeft zij daar ook minder te vrezen van de locale moslims. Deze zijn bijna altijd geintegreerd en werken zodat ze geen tijd hebben om zich met Ayaan bezig te houden.

controle | 22-05-06 | 18:22

geen cent!! zij gaat naar amerika en wij moeten haar beschermen? laat die amerikanen maar eens een keer z'n dikke vette poten uitsteken!!

Smilingdevil | 22-05-06 | 18:21

Al die heaumeau-pliessie die in de heaumeauparade in Zwollywood gaan meeparaderen mogen mee, en ze krijgt een Internationale Reis - en Credietbrief mee :-)

fuckje | 22-05-06 | 18:20

Ze mag verdomme blij zijn dat ze een paspoort krijgt. Daarnaast zou ik meer vertrouwen hebben in de Amerikaanse Secret service dan Nedelrandse lijfwachten, maar dat kan aan mij liggen.

Stijlloze_Blater | 22-05-06 | 18:20

Vraag dat lekker aan de Kenianen.

trespasser | 22-05-06 | 18:20

verdonk was ook verschrikkelijk dom om haar alsnog het nederlanderschap te geven .. trut ! En netzoals elke exbuitenlandert maakt ze daar nu gretig gebruik van ! Ophoeren met die afrikaanse oplichters aub !

Draaitafel Demagoog | 22-05-06 | 18:20

als ze nu hier zou blijven (als inwoner van NL) dan is NL wel voor haar verantwoordeijk (waar ze ook naar toe reist)

ze verhuist toch ? is dus niet meer onze verantwoordelijkheid...

Henk Giertank | 22-05-06 | 18:20

Asociaal!!! Als je (inmiddels) vrijwillig het land verlaat verwacht je ook nog dat de overheid voor jou gaat betalen in het buitenland? Dan ga ik ook emigreren, naar een of ander lekker warm land, koop ik een hotel om in te wonen, zes verschillende auto's voor de deur, een per dag, behalve zondag, dan ga ik zwemmen.... dit alles uiteraard op kosten van de overheid.

Mr. M | 22-05-06 | 18:20

Dit is wel het minste wat de Nederlandse Staat kan doen, na haar als oud vuil te hebben behandeld...

Zeven | 22-05-06 | 18:19

Ayaan mag lekker d'r eigen beveiliging dokken als ze niet meer deel uitmaakt van het Nederlandse parlement.

blt | 22-05-06 | 18:19

@ crixus 18:17
Damn *bergt plannen op*
Dan maar voor de gein Manhattan terugveroveren? Of is dat ook al een Hoax?

King of controversy | 22-05-06 | 18:19

Zij trekt haar brutale muil open waardoor ze in de problemen kan komen. Laat haar haar eigen beveiliging even lekker betalen. Als de Nederlandsche belastingbetaler nou had gevraagt of ze haar muil wou open trekken... Dat is echter niet het geval, dussss...

IceQbiQal | 22-05-06 | 18:18

@Snijbonenmolen>> dubbelpenetratie

basezum3,14 | 22-05-06 | 18:17

@ Chiant 18:16
Tenzij CIA, FBI ect al hebben aangegeven haar niet te beveiligen...

King of controversy | 22-05-06 | 18:17

@King of controversy 22-05-06 @ 18:11:
Eh... I hate to burst the bubble... Fort Knox is al jaaaaaren leeg.
Er is in de hele USA geen grammetje goud meer in overheidsbezit. De dollar is helemaal nergens op gefundeerd. Ook de diverse andere depots van de Federal Reserve zijn volkomen leeg. Wellicht dat er ergens nog een staafje goud ligt, maar daar is alles mee gezegd.

On-topic: Ayaan mag van mij een hondertal bodyguards mee naar de States, geen zweet. Bij voorkeur de ME-erts uit Pijnacker.

crixus | 22-05-06 | 18:17

Een oprotpremie meegeven en dat ze dan voor altijd mag wegblijven!!

Luctor_et_emergo | 22-05-06 | 18:16

Vrij vertaald vraagt ze dus gewoon of ze het complete Nederlandse volk nogmaals mag naaien.

Snijbonenmolen | 22-05-06 | 18:16

Als ik Ayaan was, zou ik meer vertrouwen hebben in de CIA DEA FBI USPIS en CPB dan in CJIB CID KLPD AIVD BREIN en CIDI maar ze moet het natuurlijk zelf weten...

Chiant | 22-05-06 | 18:16

flikker toch op met die nep nederlandse

altijd dat gezeik als nou gewoon ff iemand haar opblaast zijn we ook meteen klaar... (bom bloemetje van de hofstadgroep ofzo)

daaaag madame magan

T!GER1125 | 22-05-06 | 18:15

RDJ134
You are cruel... Maar je hebt wel gelijk ;)

Charlene | 22-05-06 | 18:15

als ze in new york gaat werken om max westerman te gaan vervangen wel ja

taakplanner | 22-05-06 | 18:14

zullen bij de FBI, CIA, NSA en weet ik wat daar verder beveiligt in 001 wel een goed plan vinden, zo'n stelletje TOP security jongens uit 0031 die daar een beetje wijs gaan lopen doen, ghehehe

/\/\addog | 22-05-06 | 18:14

laat Nederland maar boeten voor de botte manier waarop ze behandeld is. Misschien betalen vanuit een speciale moslimtax.

cugel | 22-05-06 | 18:13

IS ze gek, zou ze ons het geld niet terug betalen wat deze illegale dame ons al aan beveiliging heeft gekost.

RDJ134 | 22-05-06 | 18:12

Van mij hoeft ze niet weg, dus voor mij heeft ze niet automatisch recht op haar - door ons betaalde - persoonlijke lijfwacht. Tenminste : niet als ze vrijwillig in the States gaat werken. Who's next?

TM | 22-05-06 | 18:11

De babbelbox kan beter vragen: hoeveel wilt u betalen om nooit meer wat van Ayaan Hirsi Magan magmud ali mohammed watever te horen

loze stijlloze | 22-05-06 | 18:11

Ik vind dat we 2 miljoen militairen moeten meesturen. 10 om Ayaan echt te beveiligen, en de rest om Fort Knox eens duchtig leeg te roven. Onze economie kan wel een oppepper gebruiken.

King of controversy | 22-05-06 | 18:11

Net alsof ze ons nog niet genoeg belastingcenten heeft gekost?

TheGodon | 22-05-06 | 18:11

Wat een onzin, ze verdient toch zelf geld

r3 | 22-05-06 | 18:11

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl