Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

ALARM! Weer een PvdA'er naar de VN

theafierens.jpgOnder het motto: dat kan nooit goed gaan weer een PvdA'er die vertrekt naar de Verenigde Naties. Ondanks het feit dat we nog steeds 280.000 dollar tegoed hebben van Eveline Herfkens, heeft het Ban Ki-moon behaagd mejuffrouw Thea Fierens te benoemen tot directeur van het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties in New-York. Normaal gesproken zou je als Nederlander nu hartstikke trots moeten zijn op de aanstelling van een landgenoot op een dergelijke positie, maar nu even niet. Mevrouw Fierens is namelijk geen goedkope kracht. Sterker nog: mevrouw declareert voor haar werkzaamheden zonder blikken of blozen 28.000 euro per maand. Bovendien mag zij zichzelf als directeur graag opschalen. Fierens zelf is inmiddels druk doende met de verhuizing. De huursubsidie is aangevraagd. Want zeg nou zelf: in zo'n functie kun je iemand niet wegstoppen in een eenkamerflat met uitzicht op een bakstenen muur...

Reaguursels

Inloggen

@Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 14:44
Hulde, hulde, hulde voor deze zinnige bijdrage.

Zeddegeizot | 04-06-08 | 11:15

woensdag 9 januari 2008 19:53

Door een arbeidsconflict met de Verenigde Naties (VN) over haar exorbitante eisen zit voormalig PvdA-minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens nu zonder inkomen en contract thuis.

Eveline Herfkens kreeg dit voorjaar nog vijf miljoen van Koenders voor Millenniumdoelen
Dat schrijft opinieblad Vrij Nederland deze week in een reconstructie. Herfkens trad in 2002 in dienst bij de VN, als een van de coördinatoren van de Millenniumdoelen die de armoede wereldwijd moesten terugdringen.

Omdat ze een permanente verblijfsvergunning voor Amerika wilde, vroeg ze om een aanpassing van haar contract naar een kortlopende verbintenis voor consultants. Maar Herfkens wilde er niet op achteruitgaan: ze wilde business class blijven vliegen en ook wilde ze haar oude titel, Executive Coordinator, niet opgeven. Die titel had ze persoonlijk van toenmalig VN-baas Kofi Annan gekregen, aldus Herfkens.

Gedragscode
Ook zou Herfkens de gedragscode voor VN-personeel, die bepaald dat zij geen vergoedingen van regeringen mogen aannemen, hebben geschonden: de voormalige PvdA-bewindsvrouw kreeg drie jaar lang 7.000 dollar per maand van het ministerie van Buitenlandse Zaken als vergoeding voor haar woonlasten.

In een reactie tegen Vrij Nederland zegt Herfkens dat het verhuisgeld 'standaardbeleid' is: zonder subsidie van Buitenlandse Zaken is het volgens haar 'onmogelijk in Manhattan enigszins representatief te wonen van een VN-salaris'. Bij de VN verdiende Herfkens 18.000 dollar (ongeveer 12.270 euro) bruto per maand.

Miljoenen
Dat haar vierjarige contract niet simpelweg werd beëindigd, zou volgens Vrij Nederland mogelijk te maken hebben met de miljoenen die Herfkens uit vooral Nederland - een van de grootste donateurs op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking - weet binnen te halen.

Partijgenoot Bert Koenders zou haar dit jaar nog vijf miljoen euro hebben gegeven - ondanks twijfels bij Ontwikkelingssamenwerking of die miljoenen niet beter rechtstreeks naar ontwikkelingslanden konden gaan.

Corruptie
Een anonieme ambtenaar op het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Herfkens: 'Als Rwanda zoiets doet, schreeuwen we corruptie. Ook bij iemand als Wolfowitz vinden we iedere misstap schandalig en hypocriet, omdat juist hij corruptie boven aan de agenda van de Wereldbank zette.'

In 1999 besloot juist toenmalig minister Herfkens dat de Nederlandse ontwikkelingshulp alleen zou gaan naar landen waar sprake is van 'goed bestuur'.

Door Robbert de Witt

EN NU GEBEURT HET ZELFDE NOG EEN KEER VAN ONZE CENTEN FUCK DIE VN

Berno | 04-06-08 | 09:40

Gatverdamme

nou vindt ik niet gun iemand met zon kop en zon instelling nog geen dubbeltje !

Berno | 04-06-08 | 09:36

Ach mannen van Nederland, wees blij dat zo'n lelijk mormel het land verlaat. Daar zou zelfs een kakkerlak nog geen stijve van krijgen. Is dus best wel dat bedrag waard.

ikweethetbeter.nl | 04-06-08 | 08:18

Ach mannen van Nederland, wees blij dat zo'n lelijk mormel het land verlaat. Daar zou zelfs een kakkerlak nog geen stijve van krijgen. Is dus best wel dat bedrag waard.

ikweethetbeter.nl | 04-06-08 | 08:18

Ach mannen van Nederland, wees blij dat zo'n lelijk mormel het land verlaat. Daar zou zelfs een kakkerlak nog geen stijve van krijgen. Is dus best wel dat bedrag waard.

ikweethetbeter.nl | 04-06-08 | 08:17

linksch lullen - rechtsvullen

linksche menschen zijn salon socialisten
.

Ervarings_deskundige | 04-06-08 | 00:24

Ik ben tientjeslid van de pvda sinds 1940. Sindsdien ging het met mij geweldig. Ik heb me uitstekend ontwikkeld. In de kroeg ben ik de grootste fantast. Iedereen vindt mij een geweldige vent. Maar ik geef dan ook nooit een rondje. Zou ik best kunnen betalen want ik heb ruim 120.000 euri per maand omdat ik vanaf 1941 al in een of andere commissie zit waarvan me de naam even ontschoten is. Mijn lidmaatschap opent alle deuren want als ik niet te lui zou zijn of niet al fappend op een podium had willen staan was ik nu al minister van financien geweest. Maar daar heb ik geen zin in. Laat ik over aan mijn collega's die het leuk vinden. Die gingen ook allemaal naar de toneelschool voor hun roeping op de bühne.
Mijn advies aan iedereen hier op het forum. Nu onmiddellijk lid van onze Partij worden. Deuren gaan open. Nooit meer werken. Alleen nog maar leuk bezig zijn voor de mensen. Populair in de kroeg worden. Bergen met poen in de tas. Geen hoofdpijn meer hoe je het eind van de maand moet halen. Garantie dat je al je stokpaardjes kunt blijven bereiden. Ja, ook die dure in het buitenland. Arme negerkindertjes met vliegen op de neus, dat soort dingen. Je hoeft je geen fluit aan te trekken van de niet-leden. Want die zijn er alleen maar voor om ons lekkere leventje te financieren, de sukkels. Dus dit advies is er alleen maar voor jullie. Hou 't onder ons. Niet teveel leden want anders moeten we straks zelf voor onze boterham gaan zorgen. Morgen heb ik een fijne dag dan ga ik mijn nieuwe plan om onze verkiezingsposter aan twee kanten te laten bedrukken lanceren. Nee, doe ik verder zelf niks aan. Ben ik te lui voor. Daar hebben we mensen voor die op de toneelschool of zo hebben gezeten. Of een cursus blablalogie hebben gevolgd en nu excellentie genoemd willen worden. Ik vind trouwens dat ik er genoeg aan gedaan heb. Nachtenlange discussies in de kroeg en op de terrasjes. Probeer een stel dronken lorren maar eens te overtuigen van het nut van bedrukking van posters aan twee kanten. Je loopt werkelijk tegen een muur van onbegrip. O ja, morgen ook een afspraak met de bank voor een nieuwe hypotheek voor een villa in het groene hart. Geen probleem vond de bank want de pvda is overal goed voor en verder krijg ik vanwege mijn commissiebaan natuurlijk huursubsidie van het ministerie. Ik huur als commissielid kantoorruimte in mijn eigen woning en krijg daar dan 280.000 euri per jaar voor. Wordt allemaal geregeld door mijn collega's. Dus, lid van de pvda worden allemaal.

hoezoo | 03-06-08 | 23:32

28.000 per maand nounou meneer Bos mag je wel zoveel verdienen??
links lullen rechts vullen, pvda

henkdekanarie | 03-06-08 | 22:55

Wat een kul toch weer, afgeschoten worden als je een baan krijgt aangeboden die elke lul hier ook zou accepteren....

Sikkeneur | 03-06-08 | 22:09

De PvdA heeft vier soorten kiezers:
1. De Allochtoon
2. De politiek correcte intellectueel met een baan (anders dan bij 4 bedoeld)
3. De politiek correcte intelectueel zonder baan (waaronder de student)
4. Een door de overheid betaalde en/of anderszinds gesubsidieerde PvdA-er in binnen- of buitenland werkzaam waarvan de functie in het leven is geroepen in stand wordt gehouden door de PvdA. Deze laatste groep is veruit het grootst ca 3 miljoen Nederlanders. De combinatie 1 en 4 is stijgende en daarmee ook het aantal corruptie schandalen. Te denken valt hierbij aan Amsterdam Z-O bijvoorbeeld.

Tiscali | 03-06-08 | 21:17

Als ik in een vergelijkbare situatie was, zou ik het ook doen (buiten-proportioneel declareren). Blijkbaar kan dat in dit soort situaties.

boasatlas | 03-06-08 | 20:05


"Een korps van 10 mariniers is bij Herfkens binnengevallen en heeft haar naar NL overgebracht om aldaar berecht te worden wegens fraude en weigering tot terugbetaling. Tevens zijn de verantwoordelijke ambtenaren van BuZa aangehouden en achter de tralies gezet hangende het onderzoek. De destijds verantwoordelijke minister is van zijn bed gelicht om gehoord te worden. Inmiddels is een onderzoek naar nepotisme binnen de PvdA gestart."

(Uit het boek "Hoe mijn vertrouwen in onze regering hersteld werd")

dr Rechts | 03-06-08 | 19:31

@masyna70

Een commercieel uurtarief bestaat vaak uit de kosten + gem. 15% overhead.

Onder deze kosten vallen in feite de loonkosten (incl die van de werkgevert) van betreffende interimmert welke ruwweg een factor 2 tot 2,5 zijn van iemands salaris en de kosten van administratief personeel of vervolgtrajecten. Alhoewel ik niet in de kostenstructuur van de betreffende organisatie kan kijken is een percentage van 45% van de totale kosten vaak voor overige kosten zoals administratief personeel e.d.

Welnu wat zou mevrouw zelf overhouden... 130 euro per uur.

incl btw scenario.
130/119% = 109 p.u. excl btw.

109/115% (100% kosten + 15% voor winstopslag en onvoorziene kosten) =

85 euro per uur aan kostenstructuur, waarvan 45% = 38 euro voor overige kosten en 55% voor loonkosten mevrouw zelf = 47 euro per uur. Een werknemersdeel bij factor 2 is dan ongeveer 23,50 euro per uur. Ik schat dat mevrouw z'on 4000 per maand verdiend.

Nu is de vraag echter, wie zit er achter dat consultancy bedrijf, want als dat ook mevrouw is dan is het andere koek.

Horatio | 03-06-08 | 19:25

Een goede leider veroorlooft zich nauwelijks meer luxe dan zijn ondergeschikten.

dr Rechts | 03-06-08 | 19:23

T-shirt corruptie, niet met politie, maar met koppen Herfkens en Fierens.

dr Rechts | 03-06-08 | 19:20

-weggejorist-

dr Rechts | 03-06-08 | 19:18

-weggejorist-

dr Rechts | 03-06-08 | 19:17

Best relevant gezien de Herfskens discussie, maar ook al zulk oud nieuws!!!!

Medio 2006! VN
Hoofdrolspeler tijdens de reorganisatie was Thea Fierens, voormalig bestuurslid, interimdirecteur, directeur en sinds 2003 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. In de jaren tachtig werkte ze een paar jaar op het hoofdkantoor van de SNV. Ze was gemeentesecretaris in Noordwijk en Wormerland en ging in 1998 bij het organisatie- en adviesbureau Rijnconsult aan de slag als senior consultant.

Fierens werd in de zomer van 2000 door het SNV-bestuur, waar ze zelf deel van uitmaakte, naar voren geschoven. Besloten werd dat Fierens niet in loondienst kwam, maar tijdelijk als consultant aan de slag zou gaan. Ze bleef in dienst van Rijnconsult. ‘Ze had ervaring in crisismanagement en veranderingsprocessen en was bekend en ervaren bij ontwikkelingssamenwerking en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze had bovendien draagvlak binnen de organisatie,’ zegt Cees Pronk, die tot vorige week voorzitter was van het bestuur, sinds de verzelfstandiging ook wel de raad van toezicht genoemd. In het dagelijks leven is hij directeur van adviesbureau Hay Group.

Het personeel kreeg te horen dat Fierens negen tot twaalf maanden bij de SNV zou blijven als een soort ‘gedelegeerd commissaris’ om problemen op te lossen en zo de weg vrij te maken voor een nieuwe directeur. Maar dat liep anders. Fierens bleef anderhalf jaar ‘interim’ en werd vervolgens zélf die nieuwe directeur.

Op het moment dat Fierens aantrad als interim bevond de SNV zich in een diepe crisis. Het personeel verweet Fierens’ voorganger Hans Pelgröm dictatoriaal gedrag. Daarnaast zagen de medewerkers op het hoofdkantoor niets in de nieuwe koers. Hoge ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken bemiddelden. De ruzies liepen zo hoog op dat de crisis zelfs de landelijke pers haalde. Pelgröm legde na verschillende botsingen zijn functie neer. Er ontstond een machtsvacuüm doordat Hans Simons, de voorzitter van het bestuur, zich in dezelfde periode ziek meldde. De PvdA’er was op dat moment als wethouder in Rotterdam verwikkeld geraakt in de roemruchte bonnetjesaffaire waarvan hij later werd vrijgepleit. Vice-voorzitter Fierens kreeg na Simons’ ziekmelding automatisch de voorzittershamer. En vervolgens schoof het bestuur haar naar voren als interimdirecteur.

Fierens’ voortvarendheid leidde echter tot conflicten en er werden medewerkers de laan uit gestuurd. Maar het bestuur steunde Fierens onvoorwaardelijk in al haar besluiten.

Zuster01 | 03-06-08 | 19:00

Eur 130 per uur is gelijk aan Eur 28000 per maand, hoeveel werd hiervan doorverloond naar prive?

masyna70 | 03-06-08 | 18:48

Uitgaande van een werkweek ad 50 uur kom ik op een commercieel tarief van 130 euro per uur wat mijns inziens wel meevalt, zeker als de 28.000 incl reiskosten, prutvoer en BTW zijn. De aanstelling daarentegen is wellicht één gedaan door een mede PVDA-er. Dergelijke commerciele tarieven zijn gebruikelijk voor opdrachten varierend van 10 tot 100 uur. Voor anderhalf jaar had men wel een Academicus mogen aantrekken i.p.v. freelance HBO-ertje a la niveau Ratelband.

Ridicule situaties blijven het echter wel. De ' nieuwe' oudere komen me onder andere de strot uit en zijn in mijn mens-erger-je-wel top tien gestegen tot nummer 2 nog net onder de Finnen. Met je boomschors structuur gelul... vroege tekenen van dementie als je het mij vraagt... tijd voor onder curantele stelling i.p.v. aanstelling (waar dan ook).

Horatio | 03-06-08 | 18:38

Prototype van een grote groep 55+-vrouwen die er zo uitziet: heel kort (roodgekleurd) haar, kek brilletje, zuur of zuinig mondje.
Baantjes bij de VN zouden eigenlijk ere-baantjes moeten zijn waar je trots op kan zijn en eigenlijk ook gratis zou willen doen. Daar zijn genoeg goede mensen voor te vinden met meer bagage die een verschil willen maken in de wereld. Thea heeft opleiding N 20 staat in haar CV. Opleiding tot kinderverzorgster ?? Ze stelt dit gelijk aan HBO.
En verder is dit niet typisch voor PVDA, dit gegraai komt overal voor. Artiesten die voor t goede doel naar Africa gaan, en met een uitgestreken snoet hun medeleven tonen waarvoor ze zelf weer een vette megabonus krijgen uitgekeerd.

clara de k. | 03-06-08 | 17:47

-weggejorist-

elsainte1543 | 03-06-08 | 17:25

Er werken zo'n beetje meer PvdA-ers bij de VN dan dat er PvdA-stemmers zijn...

Prof_Bukmaar | 03-06-08 | 17:23

Dat porem aleen al zegt genoeg.

jopi | 03-06-08 | 17:13

Miretra | 03-06-08 | 15:32
Hee, zei ik niet dat ik zelf niet vies was van Godwin's mits smaakvol toegepast ?

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 16:21

Asatru | 03-06-08 | 15:43
Helaas niet vanzelf, linkse zakkenvullers leven langer dan arbeiders.
--
Mooi, genoeg genuanceerd deez middag.
Koffie en optiefen.
--
*klak*
Heil Hirsch!
/

Miretra | 03-06-08 | 16:00

EUR 175 per uur voor een interim direkteur is best wel dik betaald, maar niet uitzonderlijk. Ik moet het met iets minder consultancy fee doen.

de look | 03-06-08 | 15:50

het is net Melkert met een bril en oorbellen

Karel100 | 03-06-08 | 15:44

-weggejorist-

Asatru | 03-06-08 | 15:43

Zalluf | 03-06-08 | 15:34
Socialisten worden er juist gelukkig van.

Miretra | 03-06-08 | 15:35

Hier wordt ik toch zo droevig van hè

Zalluf | 03-06-08 | 15:34

jij maakt er van dat ik het met hem eens ben. Kom op nou Miretra .....

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 15:26
--
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/05/...
Maar dat het OM er haatzaaien in ziet kan ik ook wel begrijpen want ik zie dat er zelf ook af en toe in.
Keihard zeggen waar het op staat is één ding, blinde haat zaaien een tweede. Met alle respekt maar zo kunnen we Julius Streicher ook posthuum alsnog tot held van het vrije woord verklaren.
Bigi Bana Boy | 15-05-08 | 23:52
----
Niet eens dus?
Nog lopen miepen over Godwins ook...

Miretra | 03-06-08 | 15:32

Miretra | 03-06-08 | 15:06
For fuck's sake ..... het enige wat ik zeg is iets over nazi's en jij maakt er van dat ik het met hem eens ben. Kom op nou Miretra .....

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 15:26

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 15:02
Dankzij menschen als Hirsch en Donner weten we weer wat normen en waarden betekenen: meisjesbesnijdenis door de vingers zien en cartoonisten opsporen.
Allemaal met jouw goedvinden.
Wees maar trots op jezelf, kleine man.

Miretra | 03-06-08 | 15:06

Miretra | 03-06-08 | 14:48
Ha, heb je het landwachters uniform van je opa weer van zolder gehaald hehehe ?

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 15:02

Ik zou het een jaar of 25 kunnen uitzingen met zo'n socialisties jaarsalaris.

Miretra | 03-06-08 | 14:51

*klak*
Heil Hirsch!
/

Miretra | 03-06-08 | 14:48

Ik vind die associaties met nazi's en HirschBallin toch wat onsmakelijk gezien zijn gedeeltelijk joodse achtergrond. Hoewel ik zelf ook niet vies ben van een mooie Godwin op zijn tijd denk ik toch dat we dat niet moeten doen. Zijn vader namelijk heeft nogal het eea meegemaakt in WOII en mij lijkt dat hij ook wel aan te pakken is zonder Godwins.

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 14:44

@Zeddegeizot | 03-06-08 | 14:27:
Precies... zo ongeveer.

koerbagh ® | 03-06-08 | 14:42

@koerbagh ® | 03-06-08 | 14:11
Bedoel je zo iemand als Minister Cramer: Subsidie-ontvanger => subsidiegever. En waarschijnlijk heel binnenkort weer ontvanger? Toeval. Ook PvdA.

Zeddegeizot | 03-06-08 | 14:27

rode muts

Patrick Zweedsey | 03-06-08 | 14:23

ownee daar gaat wer zoon vieze shankie linkspoot. vieze stink vis eerst in nederland met die hele kut pvda van je de benzine prijs tot boven de 1.60 drijven. en nu oprotten naar een ander land om lekker goekoop te tanken. wat overigens ook weer door ons betaald word want die 28.000 euro word binnen 1 minuut in nederland verdient aan de pomp tegenwoordig. fuck deze regering ik ben dr klaar mee. zal die dik bepanserde bmw die 1 op 3 rijd van je is in elkaar schoppen grrrrrrr.

aggressie 4 life
ik ga weer even tanken in duitsland voor 1.20 groeten tsssucch

Rest In Privacy | 03-06-08 | 14:22

Daar gaan we weer: linksch lullen, rechts vullen. WAKKER WORDEN!

Onderduiker | 03-06-08 | 14:17

NoMinister | 03-06-08 | 14:09
Noem die baan van Djeep-the-Hoep maar een echte baan. Alsof, als het er echt om gaat, de grotere landen binnen de Navo hun oren naar hem laten hangen. Als er één token jop is, is het wel hoofd van de Navo. Maar voor de rest heb je gelijk.

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 14:15

bakoenin | 03-06-08 | 13:51
Weet ik wel maar een beetje sarren is altijd leuk.
Persoonlijk vond ik de aktie van Wim Kok die als commissaris van de ING instemde met een exorbitante salarisstijging van de raad van bestuur op een moment dat die bank uitermate moeilijk deed tijdens de CAO onderhandelingen (onder het mom van globale concurrentie, moeilijke marktonstandigheden en dat soort blabla ) en een saneringsronde deed die velen hun baan deed verliezen, nog erger.
Dat soort akties toont voor mij het einde van dit soort socialisme aan.

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 14:12

De grap van dat soort lieden is dat hun "consultancy" er alleen maar uit bestaat de bizarre politieke regeltjes te omzeilen, te ontduiken, mazen in de wet uit te leggen en de subsidiepotjes te vinden en er geld uit te krijgen. Regeltjes en subsidiepotjes die ze nota bene zelf als kamerlid/minister/staatssecretaris mede hebben gemaakt.
Omdat een normaal mens zich er geen hol voor interesseert en zich met belangrijker zaken wenst bezig te houden dan ambtelijke regelneverij kunnen types als Fierens hun "adviezen" duur laten betalen. Als je gewoon 90% van regels en wetten afschaft kun je behalve met 90% minder ambtenaren, ook alle geldverkwisting naar types als Fierens besparen. Maar het systeem houdt zich zichzelf in stand doordat aan beide kanten dezelfde soort mensen "werken". Het carrièrepad is ongeveer als volgt: uitvoerder van regeltjes (ambtenaar) -> bedenker van regeltjes (politicus) -> uitlegger van regeltjes (consultant).

koerbagh ® | 03-06-08 | 14:11

Wat een provinciale discussie. We moeten groter denken.
*schenkt glas witte wijn, want het is na tweëen.

Maper | 03-06-08 | 14:10

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 13:44

Die laatste drie hadden/hebben een fatsoenlijke baan... Dus alleen Lubbers met zijn vluvhtelingetjes en tentjesverhalen had een kudtbaan. Maar die had weer geen geld nodig en werkte volgens mij ook graties.

Dus BBB, beetje van de weg he?

NoMinister | 03-06-08 | 14:09

dr.spin007 | 03-06-08 | 13:26
Ik hou het stil.

T@ Riest | 03-06-08 | 13:53

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 13:44
Je mist het punt, die lieden doen dat gewoon omdat het goed verdient en dat ze dat een leuke carriere vinden, daar is niets mis mee, zit geen zweem omheen van onder het mom van verdrukten der aarde helpen zakken vullen.
En daar wringt de schoen, over de ruggen van mensen die toch al niets hebben jezelf vetmesten, en dan beweren dat je voor ze opkomt.
Bah

bakoenin | 03-06-08 | 13:51

Socialist Zalm heeft in 2002 zo'n baantje geregeld voor socialist Melkert.

Miretra | 03-06-08 | 13:50

Pfffffffffffffff wat een lelijk wijf...

BiBroZaLo | 03-06-08 | 13:47

@mark twain | 03-06-08 | 13:37

tsja... verrek... u hep een punt. Maar niet helemaal het type baantje waar pvda'ers zo op geilen (hoog zieligheidsgehalte, geen controleerbare doelstellingen, enz).

Ach weet u, ik kan ze geen ongelijk geven. Kzou zelf ook de kans om eens goed m'n zakken te vullen niet aan me voorbij laten gaan, over de ruggen van hongerende afrikaantjes, wat maakt het uit, het is toch een illusie dat het westen daar iets aan kan doen. Kun je maar beter er goed aan verdienen, pvda'ers begrijpen dat maar al te goed.

Klaboesterbeer | 03-06-08 | 13:45

Bekend is natuurlijk dat de ex-politici Lubbers, Brinkman, Wiegel en Djeep-the-Hoep Scheffer slechts voor een zeer bescheiden onkostenvergoeding hun werk doen, het zijn immers geen socialisten ...

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 13:44

Zou ze al verkering hebben?

beurtschipper | 03-06-08 | 13:43

@Klaboesterbeer 12:33

Frits B. en Neelie Smit-Kroes.

mark twain | 03-06-08 | 13:37

Kijk, waar het om gaat is het herverdelen van belastinggeld, een kwestie van sociale rechtvaardigheid. Herverdelen naar de minima. En dan maximaal herverdelen naar jezelf. En voor de afleiding tamtam maken om de topinkomens.

Zeddegeizot | 03-06-08 | 13:34

Het leven is nu eenmaal een kwestie van geven en nemen. En als PvdA'er doe je dat "geven" met andermans centen, en dat "nemen" zo rechtstreeks je eigen knip in.

Zeddegeizot | 03-06-08 | 13:29

T@ Riest | 03-06-08 | 13:22

kudt... dat was niet de bedoeling

dr.spin007 | 03-06-08 | 13:26

dr.spin007 | 03-06-08 | 13:04
loud en clear!!

T@ Riest | 03-06-08 | 13:22

Arrabinekoeterine | 03-06-08 | 13:11
Waarschijnlijk niet want ze is PvdA.

dr.spin007 | 03-06-08 | 13:22

De hamvraag lijkt me eerder: is ze goed voor het bevolkingsfonds?

Arrabinekoeterine | 03-06-08 | 13:11

@uninvited guest | 03-06-08 | 11:19
Hahahahahahahaaaa!!!! Dat lijkt wel op een hulpje van Sinterklaas, een witte piet, gehuld in wintertenue.

Treurig varken | 03-06-08 | 13:08

Links vullen als rechts al gevuld is...

Rest In Privacy | 03-06-08 | 13:05

Een betere wereld begint bij jezelf, dat heeft ze goed begrepen.

Multikuli | 03-06-08 | 13:05

Jullie begrijpen het niet! Als je zo belangrijk werk doet, zo hard werkt voor de kansloze medemens, zo vaak in wereldwinkels hebt geploeterd en zo bevriend bent met Wouter Bos, heb je een verworven recht!

Kom ik overtuigend over?

dr.spin007 | 03-06-08 | 13:04

"Links lullen, rechts vullen" heeft al wel geklonken
--
Mongool!

het is links lullen, LINKS vullen. Rechts vullen doe je door mensen VRIJWILLIGE je product te laten kopen (door bijvoorbeeld beter te zijn dan je concurrent).

LINKS VULLEN = De Sherrif van Nottigham (blauwe enveloppen brigade) haalt je salaris op bij de hardwerkende boeren.

EN dit is al vaak genoeg uitgelegd mongool, dus loop je linkse kerkgangers niet continue vrij te pleiten.

Strontland | 03-06-08 | 13:03

Pikken
Van
De
Arbeiders

beukerT | 03-06-08 | 13:02

PvdA = Partij van declaratie & Arrogantie?

DenLangel*l | 03-06-08 | 13:00

bakoenin | 03-06-08 | 12:55
Goed uitgelegd!

T@ Riest | 03-06-08 | 12:59

Voorsepelling over de afloop van de Herfkens-zaak:
Tegen het volk zeggen we dat er is geschikt, en ondertussen mag Herfkens het geld houden, mits ze geen boekje opent over het strooibeleid van Buitenlandse Zaken.
Graai, graai, graai... De wormen en maden van de PvdA...

p0rn0 | 03-06-08 | 12:57

ExtremeExtremist | 03-06-08 | 12:53
Zelfs de menschen die daar werken niet hoor..

T@ Riest | 03-06-08 | 12:57

Hoeveel van dat soort "mensen" heeft de PvdA? Telkens trekken ze weer zo,n geldkonijn uit de PvdAhoed. Waar is de timmerman Hamer? Valt er nu niks te timmeren?
Naam veranderen PvdVN. Zijn ze daarom zo "internationaal"?

Genootschap Voor Dem | 03-06-08 | 12:56

weer-zin-wek-kend

colonnecinco | 03-06-08 | 12:55

@captainobvious
Doorgaans is het vrouwelijke overheidssoort boven schaal 15 niet zo geneigd te vallen op het andere geslacht. En dat blijkt wel weer.
Maar ach, dat is immers ook inherent aan de cultuur binnen overheidsinstanties, of wat dan door moet gaan voor cultuur.
Dus we werken naar een volledig geemancipeerde, moderne overheid.
Met verwijfde kerels enerzijds en tirannieke manwijven anderzijds.

Rest In Privacy | 03-06-08 | 12:55

Gert Wolders | 03-06-08 | 12:49
Omdat het een PvdAert is, en die krijgen altijd goedbetaalde functies aangeboden, dat is namelijk heel socialistisch .
Vooral goedbetaalde functies die betrekking hebben op arme sloebers die blij mogen zijn morgen wat te eten te hebben.
Die arme sloebers gaat deze socialiste zeer gericht helpen, met 3 memo's per jaar.
Trouwens, goed opgeleid HBO ? met iets vaags in gezondheidskunde ofzo.

bakoenin | 03-06-08 | 12:55

En de enorme corruptie binnen de VN en links gaat gewoon door. Is er nog iemand die de VN serieus neemt?

ExtremeExtremist | 03-06-08 | 12:53

Ja , waarom nou weer een westerse autochtone ( hoogopgeleide ? ) blanke niet kerkgaande mevrouw op deze functie ? DAT zou IK wel eens willen weten !

Gert Wolders | 03-06-08 | 12:49

Even gauw de zakken vullen voor dat de PvdArmoede wordt opgeheven. Snel, vullen die zakken, voor dat het te laat is.

bijtertje | 03-06-08 | 12:48

Ik zeg, als je dit flikt als PvdAert dan heb je het toch echt niet begrepen. Dan heb je toch nul binding met je achterban? Ging er nou een VVDert voor 28 ruggen per maand in een penthouse in Manhattan zitten dan begreep ik het nog. Maar dit. Puur verraad naar je kiezers, de mensen met een klein inkomen die maar net rond kunnen komen.

zooishettoch | 03-06-08 | 12:47

mogen wij EEEEEEEEEEEEEEVEN overgeven !

De Briemusketier | 03-06-08 | 12:45

Met nog maar 16 zetels, nauwelijks 10%, heeft de PvdA nog steeds vrijwel alle betere baantjes bij de overheid, de semi overheid, 'goede' doelen, en andere door de belastingbetaler betaalde banen. Zo komt die mevrouw eerst aan het baantje van 18k bij een door de belastingbetaler gefinancierd (Bert Koenders/Eveline Herfkens PvdA) goed doel en daarna, weer door de belastingbetaler gesubsidieerde (Ad en weer die Eveline) internationale organisatie. Dat is 'democratie'. En mensen van de PvdA zijn per definitie Gutmenschen. Ze hebben het beste voor met.

jospeh6085 | 03-06-08 | 12:39

captainobvious | 03-06-08 | 12:37
Volgens mij begrijpt niemand in het buitenland dat zulke lelijke wijven zoveel geld moeten kosten.
Voor dat geld moet er toch wel wat beters te krijgen zijn ;-)

bakoenin | 03-06-08 | 12:39

Met 28K per maand, zeer waarschijnlijk belastingvrij en exclusie royale onkostenvergoedingen, kwalificeerd deze mevrouw volgens de eigen PVDA partij normen zich als associale supergraaier. Ik neem aan dat de partij haar conclusies trekt, openlijk afstand van haar neemt en haar per ommegaande royeert als partijlid? Of zou stiekum elke PVDA'er dromen van zo'n goedbetaalde baan, waar je niet alleen Nederlands geld, maar geld van de hele wereld over de balk mag gooien, en houden ze hun mond?

WaarDeWindWaait | 03-06-08 | 12:38

Kunnen we voor de verandering niet eens een lekker wijf naar het buitenland sturen?
Ze krijgen wel een rare indruk van ons zo,met al die ouwe afdankertjes die we ze geven.

captainobvious | 03-06-08 | 12:37

En toch verbaasd het mij weer niet.. en pvda en 28k per maand opstrijken.
Wat een misselijkmakend partijtje is het toch.

Karel Kruizenruiker | 03-06-08 | 12:37

Rottend Schaap | 03-06-08 | 12:34
en wordt er gezegd dat elke PVDA'er hypocriet is, en zakken vult..
Ja dat is waar, oke, sommigen niet, maar die komen ook niet verder dan kandidaat raadslid in Zevenhuizen.
En worden daarna geroyeerd

bakoenin | 03-06-08 | 12:37

Maaier | 03-06-08 | 12:22
Tuurlijk is daar niks mis mee. Maar tijdens de politieke loopbaan wordt de veelverdiener neergezet als zakkenvuller en graaier, een asociaal dus. Dat zult u niet gemist hebben. Kijk en dan wordt het hypocriet om vervolgens die linkse poltieke loopbaan te gebruiken als springplank naar het zwembad van Dagobert Duck. Dat kan niet.

T@ Riest | 03-06-08 | 12:35

baaderraf | 03-06-08 | 12:33
lezen .

hij inconsequent is , whats new ?

bakoenin | 03-06-08 | 12:35

Ik denk dat de gemiddelde VVD'er inderdaad niet over socialisme spreekt, maar ze doen er ook weinig mee. Als er een PVDA'er over de streep gaat, (eerlijk is eerlijk, 't is een triest stinkwijf) dan wordt er gelijk gegeneraliseerd, en wordt er gezegd dat elke PVDA'er hypocriet is, en zakken vult.. Dat is wel erg makkelijk en kort door de bocht.

Rottend Schaap | 03-06-08 | 12:34

bakoenin | 03-06-08 | 12:31
Dus eerst niks moeten hebben van DSB en er daarna gaan werken vind jij consequent? Vreemde logica.

baaderraf | 03-06-08 | 12:33

Dat kan niet anders dan een PvdA-ster zijn. Is dat henna pleeborstel-kapsel verplicht bij die linkse mutsen?

Brouhaha | 03-06-08 | 12:33

@Rottend Schaap | 03-06-08 | 12:20

noemt u mij eens een enkele vvd'er die de laatste jaren een internationaal aanzienlijke functie heeft gekregen? Dit soort leuke soosjale, maar vooral erg goed verdienende baantjes worden verdeelt onder pvda en cda, al jaren. Dat is geen toeval.

Klaboesterbeer | 03-06-08 | 12:33

baaderraf | 03-06-08 | 12:24
Ik heb Zalm nog nooit horen bweren dat hij zo begaan was met het lot van arme kindertjes, dat hij inconsequent is , whats new ?

bakoenin | 03-06-08 | 12:31

@Rottend Schaap; Lijkt me niet nee... maar VVD ertjes hebben dan ook de bek niet vol met socialisme...

SoundE | 03-06-08 | 12:30

Maaier | 03-06-08 | 12:22
Wat in vredesnaam is er links, of rechts, of wat dan ook voor richting aan een PvdAer ?
Gewoon zeer pragmatisch, politiek als springplank naar macht en het grote geld.
De laatste PvdAer met een ander ideaal dan veel verdienen en macht, is allang voor het tijdperk Kok overleden.
Is niet erg, mag, maar dan wel bakkes dicht over je sociale gevoel, of mededogen met anderen.
Gewoon gezamelijk op 1 mei de champagne eruit pissen op het graf van Den Uyl, onder het lallen van ontwaakt gij machtigen der aarde.

bakoenin | 03-06-08 | 12:29

Pilsvogel | 03-06-08 | 12:26

JIj deed het nog met humor. Sommigen gebruiken het echt als argument.

Maaier | 03-06-08 | 12:28

mejuffrouw !!!!!! (lees; kan geen man krijgen dus) is wel ff directeur van alle wereldwinkels of zo iets, mischien kunnen we daar wat meer soepsidie heenpompen.

Ik neem aan dat ze gewoon het witte huis krijgt als ambtswoning, dus extra soepsidie voor woonlasten lijkt me niet nodig

neemjemoederindemali | 03-06-08 | 12:26

Maaier | 03-06-08 | 12:23
Hoho, we gaan mij niet op die kam zetten. Dat van mij is gewoon een losstaande constatering. Inhoudelijk was het topic voor mijn comment volledig irrelevant.

Pilsvogel | 03-06-08 | 12:26

Deze mevrouw heeft last van het glazen plafond!
emansjipaatsie gelukt!

bubbeltjeswijn | 03-06-08 | 12:25

bakoenin | 03-06-08 | 12:22
Ja, wat dacht je van ome Gerrit Zalm?
Eerst allemaal die leenbedrijven afkraken, maar vervolgens wel bij DSB gaan werken..

baaderraf | 03-06-08 | 12:24

@ Ahum | 03-06-08 | 12:17

Neem de Zwitsers, ook daar zit het geld bij banken (vergelijk multinationals), maar ze hebben niet zo'n enorme groep modalen van het type Astra, broodtrommeltje, caravan, rijtjeshuis in vinex, zeeman jack.
Daar is modaal veel beter af, en heeft de overheid ook nog wat te verteren, naast het grootkapitaal. Idem in Zweden.

hekkesluiter | 03-06-08 | 12:24

Overigens ben ik wel blij dat mensen hier, die toch vaak tekeer gaan tegen de seksueel gepreoccupeerde moslimman, de lelijkheid van zo iemand als argument erbij betrekken.

Maaier | 03-06-08 | 12:23

Rottend Schaap | 03-06-08 | 12:20
Heeft de gemiddelde VVDer zijn bek vol van arme wereldbugertjes helpen, maar ondertussen zichzelf rijkelijk eerst bedienen ?

bakoenin | 03-06-08 | 12:22

Alsof hier iemand zo'n baan zou weigeren.. Dacht het niet..

baaderraf | 03-06-08 | 12:22

T@ Riest | 03-06-08 | 12:15

Dat vind ik zo'n onzin. Waarom zou je als eerlijke linksmens niet veel mogen verdienen? Jw moet dan niet klagen over belastingen en geen gebruik maken van allerlei smerige voordeeltjes. Verder is er toch niets mis mee?

Maaier | 03-06-08 | 12:22

@Harby de Kafir | 03-06-08 | 12:13
Een hoogspruitjesluchtgehalte.

Death Wish | 03-06-08 | 12:21

Had dit nieuwtje hier ook gestaan als het een VVD'er betrof?

Rottend Schaap | 03-06-08 | 12:20

Linkse menschen vinden zichzelf al betere mensen dan de rest. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ze meer verdienen dan anderen.

Teen | 03-06-08 | 12:20

Wat is er in hemelsnaam mis met een decaratie van € 28000 per maand? Toch gewoon een alledaags bedrag voor dat soort werkzaamheden dacht ik zo.......
Ah, natuurlijk.... ik snap em: dat soort bedragen worden in principe alleen legaal gedeclareerd door OSM uit de kringen der VVD en vooral LPF.... ';-)

Opa-Buiswater | 03-06-08 | 12:19

Natuurlijk is het zo dat bij het naderende einde van dit kabinet, en iedereen van de PvdA die kansloos is voor een zetel in de tweede kamer na de verkiezingen, want we spreken over max 10 zetels, nu natuurlijk alvast beloond moeten worden met lucratieve baantjes als dank voor de bewezen diensten aan vaderland en bevolking.
Natuurlijk heb je niet de keuze om minder te gaan verdienen, hetgeen ze ook niet had bij haar andere lucratieve functies, zoals bij ontwikkelingsorganisatie SNV,
waar deze sociale voorvechtser de belangen van de arme ondervoede medemens diende.
We zullen nog veel van haar horen bij de VN denk ik, dit is een groot verlies voor Nederland, om deze cordate socialiste kwijt te raken.

bakoenin | 03-06-08 | 12:19

spooky | 03-06-08 | 12:12
Ik lees mijn eigen link van Vrij Nederland na, dit is echt een deja vu van Herfkens. Er zijn niet overeenkomsten, ze is een regelrechte kopie.

spooky | 03-06-08 | 12:18

12 keer Modaal, Hulde!

a-thee-ist | 03-06-08 | 12:17

@hekkesluiter,

De werkelijke rijkdom zich bij de grote multinationals die op hun beurt weer in de zak van de elite zitten.

99% van de bevolking is duf belastingvee.

Ahum | 03-06-08 | 12:17

@Harby de Kafir | 03-06-08 | 12:13
Zou het toeval zijn dat links en lelijk met dezelfde letter beginnen?

AmTam | 03-06-08 | 12:17

Joh, alweer zo'n lelijke troela, onder welke steen is zij nu weer
vandaan gekropen.
Nou PVDA goed bezig . Partij Veel Declareren Altijd.
Is een beet krom Nederlands maar dit mocro taaltje past wel bij
de allochtonen partij.

discosmurf | 03-06-08 | 12:16

Harby de Kafir | 03-06-08 | 12:13
De subsidiedorst straalt van die staatshoofden af.

LibertasSimplex | 03-06-08 | 12:15

Zeddegeizot | 03-06-08 | 12:01
Wat je van links kan verwachten wordt steeds rechtser. Een paar jaar links zijn(links lullen dus) en dan, pats boem naar het grote geld duiken(rechts vullen.. niet waar Wim Kok?).Dat lokt clichés uit, toch?

T@ Riest | 03-06-08 | 12:15

UNFPA is de organisatie die zich met depopulatie van de Aarde bezig houdt.
Niet vreemd als je bedenkt dat de VN door de absolute elite bedacht is om de weg naar een wereldregering te banen.

Ahum | 03-06-08 | 12:15

Maaier | 03-06-08 | 12:10
Mee eens, enige wat ik wel zeker weet is dat ze uiterlijk gezien niet mijn type is. Maar dat had ik dan ook al in een vroeg stadium als reaguursel de wereld ingeslingerd.

Pilsvogel | 03-06-08 | 12:15

Linksmenschen missen gewoon een gen. Of het is defect. Bij normale mensen zorgt dit gen voor een sterk schaamtegevoel in situaties waar sprake is van zelfverrijking, uitvreterij en/of hypocrisie.

AmTam | 03-06-08 | 12:15

@Maaier | 03-06-08 | 12:10
*Bovendien: wie weet stort ze wel 90% in de kas van het een of andere goede doel. Je weet het niet*
-
Geloof je het zelf?

Agent327 | 03-06-08 | 12:14

Als een van de rijkste landen ter wereld is het verbazend hoe relatief weinig dit zich vertaald in besteedbaar inkomen bij de modale burger. OK, dan zou je verwachten dat de overheid zaken als onderwijs en ouderenzorg perfect voor elkaar heeft, maar niets is minder waar, structureel geldtekort. Infrastructuur dan, maar nee, in de laatste paar jaar maken we ons druk om een tweetal spoorlijntjes, welke de rest van ons spoornet, wat er voor mijn geboorte al lag, maakt tot een megaproject van wereldwonderformaat. Nieuwe snelwegen liggen er ook niet.
Kortom, waar zit onze rijkdom nu eigenlijk als een van de rijkste landen ter wereld? Bij dit soort instanties, bijdragen aan organisaties, ontwikkelingshulp, asielopvang, graaisalarissen etc....
Droevig.

hekkesluiter | 03-06-08 | 12:12

En ja hoor exact zoals ik dacht, lullen over topinkomens en zelf graaien

In 2004 werd er in de Kamer een motie van haar aangenomen waarin gepleit werd dat het inkomen van de minister-president bovengrens zou moeten zijn in de (semi)publieke sector. Later zou het opinieblad Vrij Nederland berichtten dat Fierens als directeur van SNV een veel hogere vergoeding opstreek. Fierens verdedigde zich hierop door te stellen dat de vergoeding ging naar het consultancybureau dat haar had uitgeleend, en dat zij een veel lager inkomen kreeg. nl.wikipedia.org/wiki/Thea_Fierens
www.vn.nl/Maatschappij/ArtikelMaatscha...

spooky | 03-06-08 | 12:12

Mongoose | 03-06-08 | 12:07

Vaak is het zelfs zo dat je niet echt de keuze hebt om minder te gaan verdienen. Salarissen aan de top van de VN zijn gewoon zo. Je zou dan natuurlijk wel alles eraan moeten doen om niet nog meer extra'tjes te krijgen.

Bovendien: wie weet stort ze wel 90% in de kas van het een of andere goede doel. Je weet het niet.

Maaier | 03-06-08 | 12:10

Goh, mijn geheugen is bij deze weer geheel opgefrist... bel mij maar niet meer voor het storten van geld voor goede doelen. Uiteindelijk bestaat er maar 1 goed doel, en dat doel zit nu deze tekst te typen...! "denkt er nu aan wat ik deze maand nu weer eens met 28000 euro ga doen"

SoundE | 03-06-08 | 12:10

Wat doen die politici toch met al dat geld??
Zelfs een dure hoer lijkt nog goedkoper.

ZSU-23-4 | 03-06-08 | 12:07

Hold your horses GS, een beetje tendetieus dit. Normalerwijze pikt Rijnconsult de helft, zo niet meer in van dat salaris (check dit even?) aan managementfee en bureaukosten. Maar goed, dan nog altijd 14000 bruto per maand. Wat gaat ze nu werkelijk bij de VN verdienen?

Mongoose | 03-06-08 | 12:07

Quote " toegang tot voorbehoedsmiddelen " , betekend dat alle gezinnen een foto van haar krijgen om boven de echtelijke sponde te hangen?

IJzervreter | 03-06-08 | 12:06

@Ad337 | 03-06-08 | 12:04
Kwam hij inderdaad vandaan, hij zal nog wel connecties hebben.
Meer energie dan een windmolenpark kan genereren.

Agent327 | 03-06-08 | 12:06

uitzonderingen

Superior Bastard | 03-06-08 | 12:06

Weet je wel wat het tegenwoordig kost om er niet uit te zien?

ADO-Le-Cent | 03-06-08 | 12:05

Daar gaan we weer...

T@ Riest | 03-06-08 | 12:05

Maaier | 03-06-08 | 12:00
Klopt, dat zijn de uitzondringen die de regel bevestigen(cliché). Maar dat gaat in dit geval niet op denk ik.

Superior Bastard | 03-06-08 | 12:05

Agent327 | 03-06-08 | 11:57
Als ik me niet vergis dan kwam ie daar vandaan.
Een topfunctie bij Essent lijkt me ook wel een optie: koppel een dynamo aan z'n draaikont en kijk hoeveel energie vrijkomt..

Ad337 | 03-06-08 | 12:04

God alle Jezus, nou weet ik waar ik voor krom moet liggen. Kut Lui

a-thee-ist | 03-06-08 | 12:01

Dit topic wordt een spetterend orgasme van clichés over links.

Zeddegeizot | 03-06-08 | 12:01

sjaakdeslinksesul | 03-06-08 | 12:00

Dat sowieso.

Maaier | 03-06-08 | 12:01

En weer een zetel minder voor Woutertje en zijn clubie.
Geert en Rita kom er maar in......................
Ik voel een spoeddebat aan komen vannacht,
dat wordt overuren uitbetalen binnen het kabinet

pat-freak | 03-06-08 | 12:01

Hier wordt je toch treurig van, links lullen rechts zakkenvullen, niks inspirerends meer aan de PvdA, ondanks de mooie praatjes van Bos en Tichelaar, het zijn ook gewoon ordinaire zakkenvullers die op de portemonnee van de belastingbetaler leven. Treurig ook dat zulke mensen zo makkelijk hun principes over boord zetten als het grote geld lokt. Dit zet mij aan tot niks meer te geven aan liefdadigheidsorgnisaties, waarom zou ik nog, terwijl een ander zih daaraan verrijkt. Goed, nu even niks, 4 maanden de Alpen in.

60CX | 03-06-08 | 12:00

Het feit dat ze fierens.com gebruikt en niet fierens.org geeft al aan hoe ze haar carriere runt.

hekkesluiter | 03-06-08 | 12:00

Zou het gewoon geen zionistisch complot wezen om de VN kapot te maken?

sjaakdeslinksesul | 03-06-08 | 12:00

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:57

Maar dat betekent niet dat ze altijd waar zijn.

Maaier | 03-06-08 | 12:00

Als dit kabinet valt, krijgt Bos dan een top functie bij de shell?

Agent327 | 03-06-08 | 11:57

Maaier | 03-06-08 | 11:50
Alle clichés berusten per definitie op waarheden.

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:57

Dure temeijer.

& @ DT71 pecunia? come on..

ZehSpittah | 03-06-08 | 11:56

Wat is nou eigenlijk het probleem.... is het dat deze mevrouw rood haar heeft, dat ze van de pvda is of omdat ze 28k verdient of is het alles tegelijk... persoonlijk heb ik er geen problemen mee als iemand 28k verdient. Als deze mevrouw van een willekeurige andere partij was geweest, was het dan een probleem geweest... of een functie zou hebben bij een willekeurige multinational en pvda had gestemd... was het dan ook een probleem geweest?.... kortom... vragen, vragen, vragen.

Kuttje | 03-06-08 | 11:56

de zoveelste hypocriete gluiperige achterbakse salonsocialist
who's next?

rioolguurder | 03-06-08 | 11:54

Tremor | 03-06-08 | 11:52

Overbevolking is natuurlijk hét overkoepelende probleem in de wereld. Dat men daar iets aan probeert te doen is niet verkeerd natuurlijk.

Maaier | 03-06-08 | 11:53

"Twee jaar geleden liep Fierens nog te hoop tegen veelverdienende commissarissen van de koningin. Toen zei ze dat het 'aan de burgers niet uit te leggen was' als een commissaris van de Koningin meer zou verdienen dan de minister-president."

Wat een hypocriete trut zeg.
Schop die maar terug achter het fornuis.
Wat een belachelijk organisatie bestaan er toch die er alleen zijn om zichzelf rijk te rekenen en verder niks betekenen in de wereld.

Tremor | 03-06-08 | 11:52

seven | 03-06-08 | 11:38

Die bron is links, niet te vertrouwen.

Maaier | 03-06-08 | 11:52

Poll:
Wat gaat er gebeuren met Thea Fierens?
-
A: Gaat gewoon bij de VN aan de slag en pakt daar nog meer pecunia dan bij haar interim-klussen.
B: zie A
C: zie A
D: zie A

Rest In Privacy | 03-06-08 | 11:51

lache joh, voor 28k per maand gaan vertellen dat topinkomens moeten worden aangepakt..

dat is pas humor.
De slavernij is opnieuw ingevoerd!

Sjakie Snel | 03-06-08 | 11:51

Ik zeg: Naar New York, in de VN toren proppen, vliegtuig erop af, en klaar. Nooit meer terug naar NL. Typisch voorbeeld van links lullen, rechts... Precies.

Dries | 03-06-08 | 11:50

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 11:48

"Links lullen, rechts vullen" heeft al wel geklonken. Ook zo'n steengoede dijenkletser. Overigens, gezien het afbreukrisico verdienen PvdA-ers elke cent.

Maaier | 03-06-08 | 11:50

Here we go again. Bananenmonarchie....

Rest In Privacy | 03-06-08 | 11:50

Geen slecht salaris voor iemand die problemen heeft de Nederlanse taal .......

familiyplanning(fierens.com)

das boot | 03-06-08 | 11:49

Als ik dat politiek correcte smoel alleen al zie word ik al misselijk.....

VonHierbisGinder | 03-06-08 | 11:49

Haar maildoos loopt bijna over ;)

fuckje | 03-06-08 | 11:49

Heeft er al iemand Partij van de Allochtonen geroepen ?
Ik vind dat altijd zo'n goeie. Mij kun je wegdragen in ieder geval.

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 11:48

Waarom verpesten al die pvda-wijven toch altijd hun beeldmateriaal met van die doorsnee sjacherijnige zure rotkoppen?

Harby de Kafir | 03-06-08 | 11:48

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 11:46

Hahaha. Laten we samen de actie "Niet PvdA-ers willen Ad Melkert terug: voor volk en vaderland" opstarten.

Maaier | 03-06-08 | 11:47

Tis een Hbo'ertje
• HBO - N20, gezondheidskunde

Is dat een verpleegstersopleiding?

janjoker | 03-06-08 | 11:46

Ik doe toch iets niet goed... Kan iemand mij de stoomcursus: "I wanna be a gewetenloze geldgraaier" doen toekomen?

Leopold | 03-06-08 | 11:46

Maaier | 03-06-08 | 11:43
Ha steun .... hehehe.
Ik zeg Ad kom terug naar je vaderland. Nederland heeft je nodig ! Juist nu.

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 11:46

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 11:42

ssst. Past niet in profiel.

Maaier | 03-06-08 | 11:45

Ik wordt altijd doodziek van gezeik over graaiers, om de simpele reden dat het 9/10 keer niet waar is. Dit zijn of zelf ondernemers of CEO's met zeer bijzondere kwaliteiten.

De enige echte graaiers zijn ambtenaren bij overkoepelende overheden. Europees parelment, VN, noem maar op. Alles wordt door die mensen gedeclareerd en ze betalen zelden belasting. Kortom alles wordt netto verdient en dat is een niet gering bedrag waar veel CEO's in NL jaloers op zijn . En staat hier echt iets tegenover (kwaliteit), zelden.

Brandje | 03-06-08 | 11:45

G-R-A-A-I-C-U-L-T-U-U-R!

MrFancyPants | 03-06-08 | 11:44

Zeg, ga 's deaud, asociaal wijf.

Tuvai | 03-06-08 | 11:42

Kom op, gaan we en masse met haar mee !! *koffer pakt*

Rammstein | 03-06-08 | 11:42

Ik heb niet echt iets met de PvdA maar heb er wel altijd aardigheid in om hier in het hol van de leeuw advocaat van de duivel te spelen. Gewoon omdat het kan en jullie altijd zo lekker gaan schuimbekken allemaal hehe.
Daarom ook de vraag om wat aandacht te besteden aan jullie PvdA übervriendje Ad Melkert hehehe. Hij had eigenlijk helemaal niets fout gedaan he, had ik begrepen uit het nieuws rond het onderzoek dat er naar gedaan is ? Vrijwel niets te verwijten.
Hee Fleisch, doe es een aardig stukje over de ten onrechte geslachte Ad Melkert schrijven ?

Bigi Bana Boy | 03-06-08 | 11:42

weer zo'n schaamtelose zelfverrijkende muts met symboolfunctie... maarja aan de andere kant: weer een linkschmensch dat optyft naar de andere kant van de Grote Plas

DenLangel*l | 03-06-08 | 11:42

De oplossing is vrij simpel:

héél Nederland doet volgend jaar gewoon geen belastingaangifte over het jaar 2008. Moet je eens kijken hoe snel men inbindt met dergelijke loontjes...

Boris Poepnagel | 03-06-08 | 11:42

Ach als je zelf al de uitstraling hebt van een bakstenen muur kan dito uitzicht geen kwaad.

superjan | 03-06-08 | 11:42

Hypocriete dievegge... En de VN maar denken dat ze te vertrouwen is...

Leopold | 03-06-08 | 11:41

och och
Pvda. Alles van de grote hoop?
Voor de rest eurocard mastercard.

I (8)You fokker | 03-06-08 | 11:41

voor dat geld wil ik ook wel aan goede doelen werken zeg... kannone

Goede doelen organisaties zijn slechts goed voor een ding: Goede doelen organisaties. (o... en natuurlijk uitgerangeerde pvda'ers...)

OT: Trouwens weer een geniale Nekschot cartoon deze week...

Klaboesterbeer | 03-06-08 | 11:41

en daarom ben ik voor het stoppen met ontwikkelingswerk. het kost ontzettend veel geld wat voor het grootste deel verkeerd terecht komt, dat blijkt wel weer.

welterustennederland | 03-06-08 | 11:41

en wat is dat? bevolkingsfonds? Het lijkt me dat dit soort vrouwtjes er beter aan doen zich met afwassen en eten koken bezig te houden.

camiziodeltoro | 03-06-08 | 11:41

Iedereen vergeet weer dat ze belasting afdraagt aan NL (toch?)

janjoker | 03-06-08 | 11:40

A substantial part of SNV’s work is financed by the Netherlands Ministry of Foreign Affairs. The annual contribution from the Ministry – € 96,5 million in 2008 – allows SNV to implement its core work programme. www.snvworld.org/en/aboutus/Pages/fina...

Ergo die 28k was gemeenschapsgeld.... meer dan de Balkenende norm..
Hoezo boter op het hoofd..

" Twee jaar geleden liep Fierens nog te hoop tegen veelverdienende commissarissen van de koningin. Toen zei ze dat het 'aan de burgers niet uit te leggen was' als een commissaris van de Koningin meer zou verdienen dan de minister-president." www.vn.nl/Verhalen/VNVandaag/ArtikelVN..... htm

**Neemt voor als hij ooit een acceptgiro ontvangt van snv deze direct te verscheuren..**

seven | 03-06-08 | 11:38

GELDGEYLE HOER!!!!!!!!!!!!!!

laudanum | 03-06-08 | 11:38

Kan dat politie logo uit het vorige topic niet vervangen worden door een rode roos? Kunnen ze je er nooit voor vervolgen, er zijn immers bewijzen voor. Ja toch.

IJzervreter | 03-06-08 | 11:37

@The_Crow | 03-06-08 | 11:26
Probleem bij die partij is dat ze om stemmen te winnen heel hard roepen dat zulke vergoedingen a-sociaal zijn maar op het moment dat ze de politiek verlaten deze vergoedingen opeens heel normaal vinden. bij andere partijen gaan ze na het verlaten van de politiek ook graaien maar die partijen roepen niet de hele tijd dat dat eigenlijk niet moet kunnen.

ouder | 03-06-08 | 11:36

Dat hoofd.

waskuip-admiraal | 03-06-08 | 11:36

blinde kip | 03-06-08 | 11:33
Werken? Declareren bedoelt u?

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:34

Links lullen, rechts vullen!
Het bekende verhaal.

Bijstandtrekker | 03-06-08 | 11:34

En de internationale zal heersen op deez aard! Van uw en mijn belastingcenten natuurlijk!

supersniper | 03-06-08 | 11:33

Dit is de druppel! Ik ga ook voor de VN werken!

blinde kip | 03-06-08 | 11:33

Hahaha!! Ik vind het prima hoor, veel geld verdienen. Maar stem dan gewoon ff VVD ofzo.

Nu snap ik waarom ze bij de PvdA wel willen wennen aan hogere benzineprijzen.
Maar dan wil ik ook wennen aan dit soort bedragen op mijn bankrekening!

Zout maar lekker op naar de VN, en tot nooitweerziens graag, graaiert!

denouden | 03-06-08 | 11:32

Ach... een verbeterde wereld begint bij jezelf.
Dus ook de armoedebestrijding...

H. Lal | 03-06-08 | 11:32

Een SP-er zou het voor wisselgeld doen

Strenge meester | 03-06-08 | 11:32

Thea, betekent Godin......

fuckje | 03-06-08 | 11:32

En verder vind ik het een beetje negatief om er van uit te gaan dat de PvdA twee keer dezelfde fout gaat maken. We hebben het wel over een lerende organisatie!

Teen | 03-06-08 | 11:32

Bah. ANTI-socialistische golddigger.

whatisup? | 03-06-08 | 11:32

JamesHuntLive | 03-06-08 | 11:30
Ja, maar die achternaam..

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:31

Haar email doet het nog steeds;)

fuckje | 03-06-08 | 11:31

een ezel stoot zich geen tweede keer... toch?

Voltea Terra Vitalis | 03-06-08 | 11:30

Moeten alle PvdA-vrouwen verplicht lelijk rood piek/plakhaar hebben ofzo? Ze begrijpen niet dat het er gewoon niet uitziet. Echt, het loopt de spuigaten uit en ik vind onderhand dat het imago van Nederland in gevaar komt.
Neem een voorbeeld aan Sabine Uitslag - helaas maar tijdelijk CDA 2e Kamerlid. Die begrijpt hoe je er als dame uit moet zien.

JamesHuntLive | 03-06-08 | 11:30

Holy shit, het is een wandelende theemuts.

Fijn figuur zullen wij weer slaan in de VN.

Eerst een harige potelaar, dan een subsidiespons, nu een wandelende theemuts, ow ow, de schande....

/\/\addog | 03-06-08 | 11:30

28k pm als directeur plan nederland (foster parants plan) iemand die zo schaamteloos kan graaien uit een goede doelen pot hoort gewoon bij de PvdA.
**verscheurt acceptgiro plan nederland**

seven | 03-06-08 | 11:29

Moeten alle vrouwen bij de PvdA hun haar rood verven?

Teen | 03-06-08 | 11:29

@Ban Ki-moon: Moest er weer "vrede" komen? vals gelul allemaal... hoe veel mensen moeten er nog opgeofferd worden voor de kaas op de maan en meer zulks filisofisch ge-emmer.

natjeeneendroogie | 03-06-08 | 11:29

Nooit van Thea Fierens gehoord. Hoe komt die Ban Ki-moon toch aan haar naam?

~Johan | 03-06-08 | 11:29

CoffeePatch | 03-06-08 | 11:21
Eeen echte V.O.C'er inclusief witte rolkraag..

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:28

op naar de 10 zetels...

m.fucker | 03-06-08 | 11:28

Ook PvdA.
Wat een vuile linkse zakkenvullers

Boomschade | 03-06-08 | 11:27

Het is een schande dat de VN een smeermachine voor internationale politici is geworden. Net als de wereldbank. De verschrikkelijkste eikels zitten op posities bij vage instituten met kudt aansturing door derde wereld en corrupte landen.

Zakken vullen zakken vullen zakken vullen. Hoe fouter hoe beter want dan hebben we niets van je te vrezen. principiele mensen die zaken echt goed willen aanpakken zijn levensgevaarlijk.

Dus die kwalificatie krijgt ze niet.

Wie betaalt die shit van de wereldbank en VN trouwens. Wij zeker weer?

Fuck ze!

NoMinister | 03-06-08 | 11:27

Wederom een makkelijk anti-PVDA topic op GS. Zelfs als niet PVDA-stemmer ben ik van mening dat de peilen eens ergens anders op gericht kunnen worden; het begint wel erg routine te worden...

The_Crow | 03-06-08 | 11:26

Gelukkig maakt die arrogante, huichelachtige, hypocriete, linksdraaiende kliek zichzelf in hoog tempo kapodt.

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:26

Vooral blijven storten op giro 555, de PvdA-ers moeten ook eten.

kapotte_stofzuiger | 03-06-08 | 11:24

Daarom heeft de P.V.D.A er geen problemen mee dat er nederlandse jongens en meisjes sterven in Afghanistan.

baggerboer | 03-06-08 | 11:24

Wat een opsteker voor al die arme mensen in Azie!

Dommelsch | 03-06-08 | 11:23

@CoffeePatch | 03-06-08 | 11:21
Beertje Paddington ?

uninvited guest | 03-06-08 | 11:23

Ik doe het voor de helft en vermoed dat ik nog betere papieren heb eauk!

Meneer | 03-06-08 | 11:22

Dan klinkt Woutertje erg geloofwaardig met zijn: "We gaan de topinkomens aanpakken".

Spoock | 03-06-08 | 11:22

PvdA en hypocriet gaan prima samen...

Meautie | 03-06-08 | 11:22

Houd het nu nooit op met dat graaiende salonsocialistisch tuig GVD!

bakoenin | 03-06-08 | 11:22

28.000 euro p/m? Is dat alles? Dan moet ze zeker huursubsidie krijgen, daar kan je niet van leven

Agent327 | 03-06-08 | 11:21

28.000 = kleingeld.

Swaffelkip | 03-06-08 | 11:21

De meeste hoeren verdienen niet zoveel.

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:21

En terecht! Zo'n kek brilmontuur, hippe coiffure en dito tuinbroek kost een aardige duit.

sjaakdeslinksesul | 03-06-08 | 11:21

PVDA: op naar de 0 zetels!

Ad337 | 03-06-08 | 11:20

Wat een PVDAer kan kan ik beter, en ik doe het voor de helft.
Dus wacht nog even met aannemen van die zakkenvuller.

Zijkstraaljagert | 03-06-08 | 11:20

Als je zo'n kop hebt, mag dat wel een beetje gecompenseerd worden, vind ik.

Jean | 03-06-08 | 11:20

Haal die pica weg! Begon spontaan op scherm te spugen...

Pilsvogel | 03-06-08 | 11:19

Tsja, waar gaan die donaties aan de VN toch naar toe?

en maar kaarten kopen....

sleepwalker | 03-06-08 | 11:19

Goed doel = zakken vullen door linksche menschen.

Kudt VN, kudt PvdA.

WO3 is misschien zo gek nog niet.

NoMinister | 03-06-08 | 11:19

Kijk voor de aardigheid even naar die foto op haar website, halverwege die pagina.
Echt het directeurs-type inderdaad.

uninvited guest | 03-06-08 | 11:19

Ze kan natuurlijk niet in een simpel flatje, zoals Herkens, dat spreekt vanzelf.

Schoorsteenveger | 03-06-08 | 11:19

Kunnen we die lui voortaan niet inmetselen ACHTER een bakstenen muur!

Dayak | 03-06-08 | 11:19

heeft iemand een sollicitatie adres van de UN?

vinny-diablo | 03-06-08 | 11:18

Gelukkig heeft ze een emailadres;)

fuckje | 03-06-08 | 11:17

Links lullen, rechts vullen. Het aloude liedje.

AmTam | 03-06-08 | 11:16

De toevoeging Pvda'er was overbodig na lezing van het verhaal.

Superior Bastard | 03-06-08 | 11:16

En waar wordt dat van betaald?

Schizo | 03-06-08 | 11:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland