Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slobodan Milosevic dood

Iek ben doodDat gaat snel daar in Scheveningen. Nadat eerder deze maand al de voormalig Kroatisch-Servische president Milan Babic (50) zelfmoord pleegde in zijn cel, is nu de voormalige Joego-baas Slobodan Milosevic kaput. Meneer is gestopt met roken in het Scheveningse Hilton. Milosevic (64) kampte al geruime tijd met hoge bloeddruk en hartklachten. Het Joegoslavië-Tribunaal wil berichten over zijn dood bevestigen noch ontkennen. Ofwel: goed dat ie dood is. UPDATE 13.25 uur: Slobodan werd vanmorgen om 10.00 uur ontdekt, toen z'n ontbijt op bed werd gebracht. Hij was toen al een tijdje koud. De doodsoorzaak is onbekend. Sectie moet uitwijzen hoe Milosevic aan z'n eind is gekomen.

Reaguursels

Inloggen

Stelletje idioten hebben jullie nou geen greintje verstand,Slobo was een groote man want die heeft gedaan waar niemand niet eens naar durfde te dromen.Het is jammer dat de Bush (reserve god) en baas van iedereen zijn belangen belangrijker vond dan de toekomst van de Servische bevolking die alles moesten afstaan wat ze maar hadden en nu moeten ze nog dat beetje trots wat ze nog hebben ook inleveren.Het is jammer dat de media zo eenzijdig is maar ja geld maakt alle deuren open en dat hebben juist die arme Serven niet.Maar treur niet binnen kort zullen jullie zelfde problemen krijgen waar wij mee te maken hadden (islam is gevaarlijk en fanatiek) ik hoop dat ik niet gelijk krijgt maar zo te zien duurt het niet eens 10 jaar meer.Nog even dit:

Slobo je hebt je best gedaan en eens zal de waarheid naar boven komen.. Rust in vrede... AMEN

Zivela Srbija | 14-03-06 | 12:05

hoax

Therapist | 13-03-06 | 16:51

hoax

Therapist | 13-03-06 | 16:49

@Deense Postbode 13-03-06 @ 08:38:
Dat hangt er maar helemaal vanaf waar we het over hebben. Ik kies geen partij in een oorlog waar het gaat over wie er belasting gaat heffen in bepaald een lapje grond (en al helemaal niet als iemand het "heilig" noemt).
Ik kies pas partij wanneer mijn burgerlijke vrijheden (en die van iedereen) in het geding komen. Maar dan nog. Bommen zijn wel de meest achterlijke manier om je gelijk te halen, dus ik denk dat je er alles aan moet doen om dat te voorkomen.

crixus | 13-03-06 | 08:56

Crixus, ik snap je punt dat je niet wilt kiezen, op een dag echter doet zich hier hetzelfde probleem voor; sterker nog het is al bezig.
De belangrijkste zin van deze pagina's tellende beschouwingen is het volgende citaat:
"Wat denk jij?Zal de Vs en zijn slaven ook hier de boel komen bombarderen als Balkenende de nederlandse bevolking gaat verdedigen?"
Ik heb in mijn jeugd jarenlang in Rotjeknor gewoond; ik ben opgegroeid met het constante geluid van hijpalen in één grote bouwput. De opbouw van het platgegooide Rotterdam, je weet wel.
Oorlog is geen intellectueel schaakspelletje, oorlog is op tijd kiezen voor de juiste partij, en dan achteraf hopen dat je de goeie kant hebt gekozen.
Dat dan weer wel.
Dit vraagt intellectuele onverschrokkenheid.
De wil tot kiezen, die haal je niet uit een boekje.
Met beschouwingen win je geen oorlog met bommen wel, ff heel kort door de bocht.
PS. Ik zeg niet dat ik oorlog leuk vind, integendeel.
Mjn ouders hebben in een Jappenkamp gezeten.
Mijn opa zat in het verzet.
Ik snap geen reight van oorlog eerlijk gezegd, veels te complex allemaal. Toch gebeurt het regelmatig, En daar moet je dan wat mee, zit niks anders op.
Het hemd is in elk geval nog altijd nader dan de rok.
*Dus nou ff lekker bakkie*

Deense Postbode | 13-03-06 | 08:38

Mijn haar is mij lief,
Slobo is mijn hartedief!

Deense Postbode | 13-03-06 | 08:13

@WillemIII 12-03-06 @ 22:50:
Ga deaud, imbeciel.

crixus | 12-03-06 | 22:54

Prachtig crixus, type je vingertjes maar blauw. Dit in plaats van toe te geven dat jij diegene bent hier met het IQ van een gebraden kip. Nee heel goed zo'n rookgordijn optrekken over je IQ. Chapeau ;-)

WillemIII | 12-03-06 | 22:50

@WillemIII 12-03-06 @ 22:13, 22:15, 22:18:
Als dat eens zou kunnen. Mijn moeder is al een tijdje overleden. Bedankt, ook namens de rest van de familie om lekker op de man te spelen, en met omstandigheden waar je niks van weet. Je bent een gore klootzak.

@22:15
Nee, als je nog nooit een schaamstreek van dichtbij hebt gezien, dan weet je dat niet inderdaad.

@22:18
Het is maar een vermoeden, maar zou het kunnen zijn dat WillemIII een IQ heeft gelijk aan dat van zijn schoenmaat, dat er daarom geen zinnig woord uitkomt, en voor elke gedachte van die ene hersencel een apart postje nodig heeft?

crixus | 12-03-06 | 22:33

Het is maar een vermoeden, maar toch... Zou de frustratie van de ingelogde CDA-ers misschien liggen in het feit dat Balkenende bij Bush op schoot kroop en achter em aan marcheert voor een paar rotcenten terwijl Servie het 'grote' Amerika gewoon durfde te tarten tijdens de Balkanoorlog?

WillemIII | 12-03-06 | 22:18

Zo zo, ik wist niet dat schaamstreken ook zo konden schuimbekken.... en zie daar weer tegenover aarstvijand nr 1 Servie... hoe verrassend

WillemIII | 12-03-06 | 22:15

euhhh toatec, niet doen hoor, al die bronnen hier deponeren. Daar trekt crixus zich bij af en dat is niet zo'n fraai gezicht als zijn moeder hem zo achter zijn computer aantreft.... hehehe

WillemIII | 12-03-06 | 22:13

@toatec, internet is gevaarlijk voor jou, leer spelen met een balalaika.

ganzo | 12-03-06 | 21:06

@toatec 12-03-06 @ 20:48:
Een linkje knippen en plakken is minstens zo effectief hoor... Hoef je niet de hele lap tekst hier neer te pleuren.

En allemaal mooi en aardig... Dat de VS aan strategische allianties met hun eigen vijanden onderhoudt is niks nieuws. Bin Laden is een exponent van hun steun aan de mudjaheddin in Afghanistan.
Wat wil je hiermee allemaal zeggen?

crixus | 12-03-06 | 21:06

Ah... Chiffonrouge... Ik dacht al dat het uit de communistische hoek kwam.
Enfin, ze hebben aardig hun best gedaan, maar als ze bezwaar maken tegen de procesgang van de aanklager moeten ze dat kenbaar maken aan de verdediging. En dat communisten het niet zo hebben op openbare rechtbanken en overal spoken en complotten zien is geheel voor hun rekening.
Er staan een aantal feitelijke onjuistheden in het stuk en nergens worden bronnen genoemd voor hun beweringen, maar het is een aardige gedachtengang verder alhoewel het voornamelijk over poltieke kwesties gaat.
Dat is voor het veroordelen van oorlogsmisdaden niet verder van wezenlijk belang. De aanklaagster moet haar best doen om schuld te bewijzen, de verdediging moet die bewijsvoering weerleggen, en rechters oordelen over beide. Zoals al eerder in het topic aangegeven, van UNPROFOR zijde is gemeld dat de Markale bom waarschijnlijk van Bosnische Serviers kwam. Er niet alleen die Franse expert in het proces als getuige opgetreden, maar ook diverse experts die het tegendeel beweerden.
Maar waarom zou je volledig willen zijn in een stuk dat iemand anders van onvolledigheid beschuldigd.

crixus | 12-03-06 | 20:57

Zou kunnen dat men niet wilde dat bekend werd dat VS de latere 9-11 terroristen in Bosnie op zette tegen de Serviers... en dus dit

GEOSTRATEGY-DIRECT INTELLIGENCE BRIEF
U.S. gave green light
to terrorists in Bosnia
Yugoslavia policy helped build base in Europe for Hezbollah, others
Posted: April 24, 2002
5:00 p.m. Eastern

Editor's note: WorldNetDaily brings readers exclusive, up-to-the-minute global intelligence news and analysis from Geostrategy-Direct, a new online newsletter edited by veteran journalist Robert Morton and featuring the "Backgrounder" column compiled by Bill Gertz. Geostrategy-Direct is a subscription-based service produced by the publishers of WorldTribune.com, a free news service frequently linked by the editors of WorldNetDaily.

© 2002 WorldNetDaily.com

The Dutch government has released a report that details the alliance between the United States and the Islamic effort to help Bosnian Muslims. The report determined that the United States provided a green light to groups on the State Department list of terrorist organizations to operate in Bosnia. This included the Lebanese-based Hezbollah. For the European Union, the U.S. effort marks a stain that calls into question Washington's war on terrorism.

For nearly a decade, the Clinton administration helped Islamic insurgents aligned with Chechnya, Iran and Saudi Arabia destabilize the former Yugoslavia. The insurgents were allowed to bring weapons and explosives to Bosnia-Herzegovina and fight Serbs and their allies. The insurgents also were allowed to move further east to Kosovo.

The United States was helped by a range of Muslim countries ? from Iran and Saudi Arabia to Turkey. In short, the Clinton administration thought that the stronger the Muslims in Bosnia, the weaker the Serbian hold over Yugoslavia.

Today, there are tens of thousands of Islamic insurgents throughout such countries as Bosnia, Croatia and Kosovo, and many of them are moving west to Austria, Hungary, Germany and Switzerland.

The U.S. Defense Department, which helped run the Islamic weapons smuggling operation in Bosnia, now faces a huge blowback problem as many Hezbollah operatives have moved to greener pastures in Western Europe. Over the last decade, Islamic extremism has increased its strength in such countries as Britain, France, Germany and Sweden to the point where their foreign policy is hampered.

The Islamic blowback is believed to be vast. These days, Bosnia ? under heavy Iranian influence ? is regarded as too dangerous for senior U.S. officials to visit. Both Bosnia and Kosovo also serve as launching pads for terrorist attacks both in the West and in the Middle East.

More than a few European countries, consequently, have turned their nose up at the Bush administration's appeal to take Islamic terrorism seriously.

toatec | 12-03-06 | 20:48

TRIBUNAL BLOCKS EVIDENCE REGARDING SREBRENICA AND ISLAMIC TERRORISM IN THE BALKANS
01/12/2004 | Andy Wilcoxson
dimanche 24 avril 2005.

Des mêmes auteurs...

*
Root
o chiffonrouge.org
o Lettre ouverte à Bernard Henri LEVY
o La famille Bush et le prix du sang verse par les nazis
o La longue agonie du Parti communiste français
o Du journal "Vercernje Novosti", Belgrade : "l'organisation terroriste UCK a coupé des têtes"
o « Tribunal Pénal International » : financé par le gouvernement et les multinationales US

Dans la même rubrique...
Dans la même rubrique

* Shutting Down the Milosevic Defense in The Hague
* Milosevic's brother, Moscow blame warcrimes court for his death
* The Return of The Hague Tribunal
* General Clark's self aggrandizement
* EX-SLOVENIAN PRESIDENT MILAN KUCAN TESTIFIES AT THE HAGUE
* Ce que Milosevic a vraiment dit en 1989
* Milosevic takes the offensive - 25-02-2005
* "There is no defence, only prosecution !"

Defense Witness, French Col. Patrick Barriot presented an Interpol document to the Hague Tribunal on Wednesday. According to the document, Mohammed Atta was present in central Bosnia-Herzegovina in 1994, 1995, and 1999. Atta was one of the suicide hijackers who crashed a civilian jetliner into the World Trade Center in the terrorist attacks of September 11, 2001.

Both Milosevic and Col. Barriot, who serves on the anti-terrorism task force of the French government, said that this document offers proof of "deep-rooted Islamic terrorism in Bosnia."

The tribunal did its level best to block the evidence regarding terrorism. The judges questioned its "relevance." Judge Robinson asked what it would change, as regards the indictment, if it were to be established that a strong terrorist network existed in Bosnia. Mr. Nice expressed concern that information regarding Balkan terrorism would be picked-up by the press, as Mr. Nice put it, it made "attractive fodder" for reporters. Carla Del Ponte said that the presence of an Islamic terrorist network "would not change one iota" regarding the charges against Milosevic.

I think Mr. Nice was closest to the mark regarding the tribunal's reason for wanting to block this evidence. The tribunal does not want this information to come out in the press. The tribunal does not want the Western public, especially the American public, to learn that these poor pathetic "victims of the Serbs" were in bed with Al-Qaeda, and with the self-same terrorists who massacred 3,000 Americans on September 11th.

The question of relevance is nonsense. Only a complete moron could fail to see the relevance. The indictment hinges on the allegation that Milosevic led a massive conspiracy, or "joint criminal enterprise," to create an ethnically pure greater Serbian state. This goes directly to the motivation of the Serbian forces and the Serbian leadership. The indictment alleges that the Serbian leadership was pursuing the alleged conspiracy, and that the main war objective of the Serbian forces was the pursuit of the conspiracy.

Milosevic claims that the conspiracy, alleged in the indictment, never existed. It is his contention that the Serbian side was forced to defend itself from a radical Islamist regime in Sarajevo, and the KLA that was in bed with Islamic terrorists such as Mohammed Atta, Khaleed Sheikh Mohammed, Ayman Al-Zwahiri and Osama bin Laden.

Proof of the existence of Islamic terrorism in the Balkans goes to show that there was a threat to the Serbian population. The fact that a threat existed lends credibility to the Milosevic's contention that the Serbs were acting in self-defense, and not in the pursuit of some big conspiracy as the prosecution alleges.

Col. Barriot's evidence regarding Muslim refugees from the Bihac pocket who found refuge in the RS Krajina lends further credibility to Milosevic's claim that no conspiracy existed among the Serbs to establish ethnic purity.

Barriot, who is a medical doctor, served as a humanitarian aid worker in Krajina. He worked with scores of Muslim refugees who fled from the 5th Corps of the B-H Army. These refugees were moderate Muslims who followed Fikret Abdic. They were assaulted by Izetbegovic's Islamist regime because of their friendly relations with the Serbs. This evidence directly contradicts the indictment. If the Serbs wanted ethnic purity why would they give safe haven to over 40,000 Muslim refugees ?

During his work with the UN and French intelligence, Col. Barriot had the opportunity to speak with Gen. Mladic in August of 1995, a month after the fall of Srebrenica.

Milosevic asked Col. Barriot what Mladic had told him about Srebrenica. Mladic told Barriot that there were a hand-full of summary executions (less than 100) carried out by local Serbs who recognized certain Muslims who had participated in attacks on the surrounding Serb villages. Mladic emphasized that he did not order any executions, and that his objective in Srebrenica was to neutralize the 28th Infantry Division of the B-H army - not to harm the civilian population, or alter the ethnic make-up of the enclave.

Mladic told the witness that the VRS took 750 prisoners in the Srebrenica operation, released 500 of them, and held the remaining 250.

Mladic told the witness that there were 15,000 armed Muslims in the woods around Srebrenica (presumably trying to breakthrough the VRS lines towards Tuzla). The Serbs took approxamately 500 casulties in the fighting, and Muslim losses were estimated to be between 1,500 and 1,800 men.

The Judges would not let Col. Barriot finish his explanation of what Mladic had told him, and this clearly irritated the witness who, unlike the tribunal, believes that it is important to know what Mladic said about Srebrenica in August of 1995.

As regards Mladic, Judge Robinson suggested that Milosevic should call Gen. Mladic as a witness. "Mr Milosevic, it is also perfectly open to you to call Mr. Mladic as a witness in your defense."

After a short silence, Milosevic replied : "Well, if you plan to arrest him, I will certainly not do so."

As far as the evidence of the witness is concerned, Barriot accused former UNMIK chief Bernard Kouchner of having been on the side of Albanian terrorists in Kosovo and to have acted outside mandate given to him by UN.

The witness also pointed the finger at certain American diplomats, "Terrorists in Kosovo were receiving support from several sides. Madeleine Albright and Richard Holbrooke were giving them diplomatic support," Bario claimed relying on information he got from his contacts with Western intelligence services.

The witness was in Kosovo in the summer of 1998 to offer his services as a doctor. He observed that Albanians were not mistreated or sacked from their jobs as alleged by the indictment. He said that Albanian flags and newspapers were all over the place, and that it was difficult to find Serbian newspapers in Kosovo at that time.

As a doctor in Kosovo, Barriot treated people who had been attacked by the KLA. He said that the KLA's victims were non-Albanians, and also moderate Albanians who had any friendly relations with the non-Albanian population.

During Cross-examination by Carla del Ponte, Barriot reiterated his claims that U.S. armed forces participated in Operation Storm. Ms. Del Ponte claimed that it was not the US that bombed Knin, but that it was NATO who may have been using the U.S. Air Force who attacked. I don't know how that is supposed to impeach the witness or advance the prosecution case, but it's an interesting thing for Ms. Del Ponte to have admitted.

Barriot disagreed with Del Ponte's characterization of Serbs as aggressors and told the court, "Serbs in Kosovo, Croatia and Bosnia were not aggressors but found themselves in a position to defend themselves. Serbs only responded to aggression and that is what happened in Croatia in 1991 and in Srebrenica in 1995."

The witness also claimed in his testimony that 2/3 of the French Blue Helmets who died in Bosnia were killed by Muslim snipers.

Del Ponte selectively quoted from Lewis MacKenzie's book where he speaks of the Markale Massacre and uses the phrase "who knows" referring to the perpetrators. Del Ponte's use of the book gave Milosevic the opportunity to fully quote Gen. MacKenzie in re-examination. According to MacKenzie, Markale was stage-managed. MacKenzie's book says that the Muslims cordoned off the street and brought reporters to the market right before the attack. This jibed with the witness' knowledge of the incident. The witness, who worked with ballistics in the French army, said that it would have been impossible for the Serbs to hit that bread queue from their positions around Sarajevo. He said that all of the French experts believed that the Muslims attacked the Markale Market.

toatec | 12-03-06 | 20:41

@toatec 12-03-06 @ 20:23:
Leuk verhaal, maar mag ik ook weten wie het geschreven heeft, en waar het is gepubliceerd? Op deze manier heb ik er niet zoveel aan.

crixus | 12-03-06 | 20:35

Insiders at the United Nations in New York are buzzing over allegations that could rock the UN war crimes tribunal for former Yugoslavia in The Hague.

NEW YORK - Insiders at the United Nations in New York are buzzing over allegations that could rock the UN war crimes tribunal for former Yugoslavia in The Hague.

Evidence has been presented to the United Nations in New York that Chief Prosecutor Carla Del Ponte may have knowingly submitted forged documents to the UN tribunal in order to obtain the indictment of Croat General Ante Gotovina, accused of war crimes against Serb civilians in the aftermath of a 1995 military campaign known as Operation Storm. Del Ponte then allegedly engaged in a subsequent cover-up to prevent any investigation of the authenticity of the documents.

The UN's Office of Internal Oversight Services is examining whether, as part of the alleged cover-up, Del Ponte ignored the requests for witness protection of a Croatian witness who participated in the creation of the forged documents and who had come forward to provide the tribunal with evidence of the forgery.

The Croatian witness was subsequently killed in Croatia after Del Ponte ignored the witness's requests for protection.

The forged documents at issue concern transcripts of a meeting on 31 July 1995 between former Croatian president Franjo Tudjman and senior members of his military leadership, including Gotovina. In the transcript, Tudjman is recorded to have urged his military commanders to "hit the Serbs so hard that they will disappear forever." Four days later, Croatian forces under Gotovina's command launched a massive military operation known as Operation Storm that resulted in the flight of over 200,000 Serbs from the Krajina region of Croatia.

Del Ponte obtained a copy of this transcript from the office of current Croatian president Stipe Mesic and submitted it to the tribunal as evidence to obtain the indictment of Gotovina. Del Ponte argued to the tribunal that the transcript proves Gotovina's primary objective in Operation Storm was to ethnically cleanse the Serb population from Croatia.

New evidence, however, suggests that the transcripts may have been forged in March 2001 by officials in Mesic's office with the intent of discrediting Gotovina, a political opponent of Mesic's.

There is serious concern at the UN that Del Ponte may have known prior to submitting the transcripts to the tribunal that the transcripts were in fact forgeries, and that Del Ponte has complicated matters by failing to disclose the forgery to the tribunal.

Reportedly, several witnesses who attended the 31 July 1995 meeting between Tudjman and Croatia's top military leadership have told Del Ponte that the transcripts are inaccurate.

The most explosive charges, however, concern witnesses who work in Mesic's office and who contacted Del Ponte in the summer of 2004 requesting to testify that they had participated in the creation of the forgeries.

One of these insider witnesses allegedly sought witness protection measures from Del Ponte, claiming that his life would be in danger if officials in Croatia discovered that he had disclosed the forgery. Del Ponte allegedly expressed interest in the witness's testimony, but took no action to meet with him or provide witness protection. The witness was later killed in Croatia, after rumours began circulating in the Croatian press that the documents used against Gotovina were forgeries.

The UN is investigating whether the witness's death was related to his disclosures to Del Ponte and whether the witness's death could have been avoided if Del Ponte had granted the witness's request for protective measures.

After Croatian officials loyal to Croatian Prime Minister Ivo Sanader expressed a desire in November 2004 to open a criminal investigation in Croatia about possible forgery of transcripts, Del Ponte reportedly threatened Croatian officials that if they commenced such an investigation she would issue negative reports about Croatia's cooperation with the U.N. tribunal, resulting in suspension of Croatia's negotiations to enter the European Union.

The Office of Internal Oversight Services is investigating whether Del Ponte abused her power by making such threats to Croatian officials.

The charges against Del Ponte come on the heels of several scandals that have plagued the UN recently, including charges of corruption in its Iraq Oil-for-Food Program and sex scandals involving senior UN officials. Del Ponte herself has been the focus of UN criticism in the past, having been removed from her post as chief prosecutor for the United Nations war crimes tribunal for Rwanda after allegations of mismanagement were raised by the Secretary General.

toatec | 12-03-06 | 20:23

@WillemIII
Verdiep je eerst eens wat meer in de geschiedenis voordat je hier loze stellingen deponeert, alsof de Serven vrij-uit kunnen gaan.............. deze hebben zeker geen bloed aan hun handen, lutser!

schaamstreek | 12-03-06 | 20:18

heb zo'n vermoeden dat Karad?ič, Mladić en kameraden naar de begrafenis komen. Wat gaat het tribunaal doen als deze figuren een vriend een dienst willen bewijzen?

ganzo | 12-03-06 | 20:17

@WillemIII 12-03-06 @ 20:09:
Mijn schotel-antennetje was toevallig gericht om het Moskou3 nieuws te zien.
Het is ook online www.tvc.ru/
Maar ik bekijk het liever in breedbeeld.

crixus | 12-03-06 | 20:16

Ah meneer crixus kan even niet binnen de seconde reageren, het staatsjournaal draait immers. Tijd voor hem om voor de buis te kruipen en de altijd goed onderbouwde propaganda van Hans Laroes in zich op te zuigen.

WillemIII | 12-03-06 | 20:09

@WillemIII 20:03
Kom jij 's met goede argumenten als je zelf denkt de wijsheid in pacht te hebben, zijlijnschreeuwert!

schaamstreek | 12-03-06 | 20:08

@WillemIII 12-03-06 @ 20:03:
Ach ja... je moet imbecielen als jij ook iets geven om op te reageren om ze uit hun sociale isolement te slepen.

crixus | 12-03-06 | 20:08

haha het is echt een ziekte bij crixus, die betweterigheid. Leuk om te zien hoe iemand zich zo moedwillig voor lul zet op geenstijl

WillemIII | 12-03-06 | 20:03

@CCCC 12-03-06 @ 19:25:
Ik heb braaf alle links waar jij je informatie vandaan haalt bekeken, onderzocht en gewogen op hun waarde. Daar heb ik een oordeel over, en die heb ik meer dan eens gegeven. Je hoeft je tijd ook niet met mij te verdoen, maar met jezelf. In tegenstelling tot wat je misschien denkt heb ik best bewondering voor je vasthoudendheid en je passie voor je mening, maar ik zou alleen hopen en wensen dat je die hele stellige overtuiging wat beter onderbouwde. Tot nu toe is het alleen gebaseerd geweest op propaganda, vooroordelen en paranoia, en dat is best jammer.

crixus | 12-03-06 | 19:38

Altijd spannend de overgang van het vergankelijke tastbare naar de eeuwigheid... Only God can Judge him...

ziel | 12-03-06 | 19:33

@crixus 12-03-06 @ 19:12
De waarheid? Je begint weer over informatie die je niet aanstaat. Kijk is in de spiegel zou ik zeggen.
Ik heb nog geneens zin om me tijd aan jouw te verdoen.

CCCC | 12-03-06 | 19:25

@CCCC 12-03-06 @ 19:10:
De waarheid doet pijn hè

crixus | 12-03-06 | 19:12

@Jim Beam 12-03-06 @ 18:46
Ja klopt, alleen het verschil is dat hier in Nederland het gaat tot een beetje oudere mensen spugen in het gezicht en meisjes lastigevallen en straatterreur, In Servie(Kosovo) gaat het een stuk verder en worden er granaten etc gebruikt, komt hier ook nog wel hoor maar alles heeft ze tijd nodig.

@Crixus
Bla bla bla bla en nog een bla.

CCCC | 12-03-06 | 19:10

"Precies... 23 UCK strijders en kijk is naar deze link en naar die ene foto dan snap je wel waarom ik zo de westerese media haat".
-
Tja............ albanezen......... laten we eerlijk zijn, die waren (en zijn) in voormalig yugoslavie toch hetzelfde probleem als onze "noordafrikaanse medelanders"?
Dat gat vind ik een prima woonplaats voor ze....................

Jim Beam | 12-03-06 | 18:46

@Deense Postbode 12-03-06 @ 14:16:
Ik kies geen partij omdat het mijn oorlog niet is.

crixus | 12-03-06 | 18:46

Haha heeft Slobo toch gewonnen van het Tribunaal...

Bozepanda | 12-03-06 | 18:31

@CCCC 12-03-06 @ 16:42:
Dan kun je aantal dingen doen. Zorgen dat media verandert door naar de school voor journalistiek te gaan, en zelf bij de media te gaan werken.
Zorgen dat je de Dr. Clavan voor de Balkan wordt, door te gaan studeren, invloedrijke boeken te gaan schrijven (maar ja, dat betekent research doen en bronnen raadplegen ook als informatie bevatten die je niet aanstaat, daar heb je een hekel aan), zodat je elke keer bij NOVA, Netwerk, 2Vandaag, Barend en Van Dorp en waar dan ook mag aanschuiven.
Maar je kunt ook iets te gaan schreeuwen op een weblog, en bij de volgende oorlog daar te gaan vechten en eindigen in een massagraf. Tsja, dat laatste is natuurlijk het allermakkelijkste.

crixus | 12-03-06 | 18:29

@Wolverine 12-03-06 @ 16:27

Precies... 23 UCK strijders en kijk is naar deze link en naar die ene foto dan snap je wel waarom ik zo de westerese media haat. www.nu.nl/news.jsp?n=691788&c=10

CCCC | 12-03-06 | 16:42

Milosevic moest zich onder andere verantwoorden voor
de moord op 23 Albanezen in het dorp Racak in 1999
na later onderzoek bleken dat geen burgers te zijn,
maar KLA-soldaten, gesneuveld in de strijd.

Wolverine | 12-03-06 | 16:27

Gisteren zag ik toevallig het programma Nova.
Een wijf waar niks zinnigs uitkwam behalve dat Slobodan een slimme tiran was en een paar Bosnische moslims die aan het woord kwamen, 1tje beweerde dat hij in 3 kampen had gezeten en de andere beweerde dat Milosevic achter 250000 dode Bosniers zat en ja het was allemaal natuurlijk Milosevic zijn schuld alleen als je vraagt aan zulke figuren waarom dan weten ze het niet.
Oh ja 1tje durfde Milosevic nog een Nazi te noemen en met Hitler te vergelijken... erg opmerkend aangezien hun president Izetbegovic een ECHTE Nazi was.
Maar het erge hiervan is van zulke programma's dat het grote deel van de onwetende Nederlanders dit allemaal maar geloven wat ze horen en zien....

CCCC | 12-03-06 | 15:00

Wat enig die mini-Balkanoorlog hier.
Crixus weet er alles van, maar wil geen partij kiezen en dat hoort wel in een oorlog. Dat is goed voor de weddenschappenpot.
Ik ben nog steeds tegen de moslims en voor die dooie held!
F*k Gevaarlijke Sekte!
www.ww4report.com/node/1584

Deense Postbode | 12-03-06 | 14:16

@ Jim Beam
Lang leve het gezonde verstand!

Bob Plop | 12-03-06 | 11:46

De dood van Slobodan Milosevic is niet de schuld van Rita Verdonk.

aivd | 12-03-06 | 11:37

Het was geen Serv die een nederlandse jongen van 19 van zijn YPR afknalde om zijn ak-47 te testen, een moslim heeft dat gedaan.
Later hebben de Serven dat tuig wel ingeladen en opgeruimd, die moordenaar zal daar wel bij gezeten hebben.
Dus LANG LEVE SERVIE EN LANG LEVE GENERAAL MLADIC!

Jim Beam | 12-03-06 | 11:28

Milosevic is vergiftigd door de geest van Balkenende.

WillemIII | 12-03-06 | 09:39

Hij is vergiftigd beetje bij beetje. hij mocht niet naar rusland voor een behandeling, jammer dat ons land zich in dit soort Amerikaans/Joodse spelletjes laat betrekken. Milosevic wist dingen van de NAVO die ze liever niet op tafel hadden gezien.

Onno Thuis | 12-03-06 | 09:01

vreemd.
in vrij korte tijd.
mensen die zich van het leven beroven, mensen die plotseling deaudgaan.
is er soms een wisseling van de wacht geweest in de keuken?
staat nu misschien Joop BRAAKhekke (uit de school van Boy Bensdorp) met de pollepel te zwaaien en zijn poepvinger in de pannen te steken en af te likken.
zo ja, kunnen dan z.s.m. V.v.d.G. en M.B. overgeplaatst worden naar de gevangenis van Scheveningen, inclusief geestverwanten.
p.s. heb om de een of andere reden meer sympathie voor de serven dan met de andere betrokkenen.
ik denk ook dat wij geen idee hebben hoe complex de verhoudingen (iets dat al honderden jaren speelt op de balkan tussen de bevolkingsgroepen)
met name de haat van de serven voor de moslims (opportunistische serven en andere bewoners en achtergebleven turken)(en ook naar de in W.O. II met de Duitsers collaborerende Kroaten).
wij kunnen hier wel de moraalridders spelen, maar hebben denk ik geen enkel idee, hoe diep de sentimenten liggen.
kijk eens hoe bijvoorbeld "voetbalsupporters" elkaar naar het leven staan.

wachtmeester de bruy | 12-03-06 | 06:43

@CCCC 12-03-06 @ 00:38:
Ja... In het Mladic topic, zo tegen het einde, verweet je me dat ik voor jou bronnen moest gaan aanleveren. Ik heb toen gezegd dat je dat zelf moest doen om je mening enige poten te geven, in plaats van je te baseren op gekleurde media en propaganda websites. Lees maar na.
Vanavond heb ik bijna uitsluitend officiële documentatie en bronmateriaal aangeleverd en dan krijg nota bene daar verwijten over naar m'n kop geslingerd. Niet van jou, eerlijk is eerlijk, maar van ene Willem III.

crixus | 12-03-06 | 02:27

Ik nodig je uit op de topic van "Idols" als je nog wakker bent.

schaamstreek | 12-03-06 | 01:57

@HY78 01:36
Ga je pitten dan?

schaamstreek | 12-03-06 | 01:56

Hehehehe ik ben misschien niet zo'n groot drinker :)

HY78 | 12-03-06 | 01:36

@schaamstreek 12-03-06 @ 01:27
Klopt. We zullen het snel genoeg zien, denk ik.

HY78 | 12-03-06 | 01:34

Trouwens 1 biertje en twijfelen over 2000 jaar beschaving? Heb je een kratje in huis? (ironisch bedoeld)

schaamstreek | 12-03-06 | 01:30

@HY78 01:19
Neemt niet weg dat zowel jij als ik benieuwd zijn naar de reactie op..........(dat staartje dus)

schaamstreek | 12-03-06 | 01:27

@schaamstreek 12-03-06 @ 01:03
Het zou goed kunnen dat de gemoederen in voormalig Joegoslavië weer even uit balans raken. Dat leert de toekomst ons snel genoeg, denk ik.
Als Nederland zou worden aangeklaagd voor het niet kunnen controleren van zaken als leven en dood (ervan uitgaande dat het een natuurlijke dood betreft), dan neem ik een biertje en ga in alle rust eens zitten twijfelen aan de laatste 2000 jaar beschaving. Ik sluit niets uit, uiteraard.

HY78 | 12-03-06 | 01:19

Zijn lichamelijke klachten zullen zijn daden niet bezoedelen en het "vergiftigingsverhaal" zal zeker uit de hoek van de Serven komen om hun voormalig leider vooral niet te kort te doen, maar nogmaals denk ik dat Milosevic voorlopig niet uit de arsenalen zal verdwijnen en de gemoederen in voormalig Joegoslavie flink op zullen laaien.

schaamstreek | 12-03-06 | 01:03

En wat is er nu werkelijk waar over het feit dat hij zich had willen laten behandelen in Rusland wat echter door het Tribunaal werd tegengehouden? Heb me er te weinig in verdiept maar, bestaat er een reeele kans dat Nederland voor dit feit aangeklaagd kan worden en in hoeverre heeft dit z'n weerslag op de Servische bevolking? M.i. zorgt dit voor de nodige beroering en krijgt dit alles nog een vervelend staartje.

schaamstreek | 12-03-06 | 00:54

@schaamstreek 12-03-06 @ 00:47
In één van de comments maakte iemand de opmerking, dat een advocaat dat had vastgesteld. Ik ken de waarde nog niet van die opmerking, sorry.

HY78 | 12-03-06 | 00:50

Ik heb nog niet alle comments bekeken, kom net uit de kroeg gerold maar hoor op tv dat vergiftiging de doodsoorzaak van Milosevic kan zijn?!? Nova-propaganda??

schaamstreek | 12-03-06 | 00:47

@CCCC 12-03-06 @ 00:38
En? Was dat commentaar terecht, of niet?
Authenticiteit van een bron vaststellen is altijd lastig. Er zijn best filmpjes te vinden van Nederlanders die harder rijden dan 120km per uur. Wil niet zeggen dat ELKE nederlander dat doet. En het wil OOK niet zeggen dat geen enkele Nederlander het doet. Het kan in scene zijn gezet door een Belg, of het kan in meer of mindere mate gewoon waar zijn. Maar als ik een typenummer van een snelheidscamera op zo'n foto zie staan, heb ik reden om aan te nemen dat het waar is.
Dus wat is het probleem?
Daarnaast: ik maak liever een verschil tussen "twijfelen aan een vermelde bron" en "twijfelen aan iemands integriteit". Maar ik ga er van uit dat U dat ook doet.

HY78 | 12-03-06 | 00:44

crixus 12-03-06 @ 00:25
WAAAATTTTTTT ''het is me verweten dat ik geen objectieve bronnen aanlever''
Je bedoelt hier toch niet echt je eigen mee he? Als er 1 steeds commentaar had op andere bronnen dan was jij dat wel en helemaal in het Mladic topic.

CCCC | 12-03-06 | 00:38

@HY78 12-03-06 @ 00:12:
Dat maakt elke discussie erover ook zo moeilijk. Je kunt op één of andere manier de feiten niet gewoon nuchter en rationeel op een rijtje zetten, het wordt altijd weer vermengd met diepgewortelde irrationele gevoelens en paranoia.
Ik kan me betrokkenheid en zelfs nationale trots (ook al moet ik daar zelf niet zo veel van hebben) ook best voorstellen, maar het is me in een vorig topic verweten dat ik geen objectieve bronnen aanlever voor een ander, en als ik dat vanavond wel doe is het weer niet goed.
Het is de positie van de rest van de wereld in het hele Joegoslavië conflict: Damned if you do, damned if you don't.

crixus | 12-03-06 | 00:25

@crixus 12-03-06 @ 00:04
Hehehehehe
Begrijp me niet verkeerd, ik kan me er iets bij voorstellen als iemand bij een specifiek land of streek sterk betrokken is, dat wel. Maar ik snap werkelijk niets van de Balkan. Een kruitvat, en historisch (en cultureel) gezien een streek van belang. Maar verder? Wat u eerder aangaf, het "belendende percelen nathouden" wordt uitgelegd als arrogantie van het westen, terwijl het "redden wat er te redden valt" eveneens allerlei huilende weduwen op de stoep tovert.
Jammer dat door jaren van diepgewortelde haat, het vermogen om afstandelijk en feitelijk te beredeneren, soms aangetast wordt.

HY78 | 12-03-06 | 00:12

@HY78 11-03-06 @ 23:56:
Om olie op het vuur te gooien en aan te tonen dat er een westers complot is tegen Servië, en dat het westen er alles aan gelegen is Servië en Serviërs te vernietigen. Dat kan veel eenvoudiger dan via een het orkestreren van een burgeroorlog, schijnprocessen voor vermeende oorlogsmisdadigers, en miljoenen verslindende peace keeping missies, maar dat doet niet ter zake.
Het is een Amerikaans-Zionistisch-Europees-Katholiek-Turks-Moslim komplot om een oliepijplijn door Kosovo te krijgen en Servië te vernietigen. Zoiets...

crixus | 12-03-06 | 00:04

@QStel 11-03-06 @ 23:49

Dat zal denk ik in Belgrado wel zijn, ga je daarheen en dan probeer je dat, er zal dan vast voor jou ook nog wel een graf vrij zijn als je die ''stoere'' daad verrricht hebt.

CCCC | 12-03-06 | 00:04

@Arzu 11-03-06 @ 23:38
Niks sprookje, direct inburgeren die lui!!! Als iemand een carriere opbouwt als advocaat, en tegelijkertijd een begenadigd medium en patholoog-anatoom is, daan heeft hij/zij echt wat in de mars !!
Effe serieus: is het doel van een nog te verrichten autopsie nou niet precies om vast te stellen waaraan de heer M is overleden?
Misschien zal ik nooit iets begrijpen van de advocatuur.

HY78 | 11-03-06 | 23:56

Waar kan ik op zijn graf gaan dansen?

QStel | 11-03-06 | 23:49

@Arzu 11-03-06 @ 23:38:
Als ze het lijk nu eens doormidden zagen en de ene helft in Moskou laten onderzoeken en de andere helft in Rijswijk. Wedden dat de ene helft door vergiftiging en de andere helft door een hartstilstand is overleden?

crixus | 11-03-06 | 23:46

@Arzu 11-03-06 @ 23:38

Ja in Moskou, waarom niet?

CCCC | 11-03-06 | 23:44

Ja hoor, het sprookje is compleet.
De advocaten van Slobodan geven nu aan dat hij door gif om het leven gekomen is.
De autopsie moet in Moskou gedaan worden.
Dit wordt nog een tijdje dagelijkse kost met GTST taferelen, om vervolgens af te sluiten met een heeeerlijke complot therorie!

Arzu | 11-03-06 | 23:38

@WillemIII 11-03-06 @ 23:13:
Ik ben niet bang voor een kudde, ik ben tegen kudde-gedrag. Of het nu over kaalkopjes gaat, corps-ballen, VVD-erts, SP-erts, Antifa's, Al-Quaida of wat voor groep dan ook.
Als je achter de kudde aanloopt stap je in de stront van anderen.

crixus | 11-03-06 | 23:34

@CCCC 11-03-06 @ 23:11:
Ik kan alleen voor mezelf spreken, uitspraken van een ander hoef ik niet te verdedigen, en dat ga ik niet doen ook. Er zijn personen op GS waar ik een uitzondering voor maak, maar dat doe ik ook niet in het wilde weg.
@WillemIII 11-03-06 @ 23:13:
Nee, jouw mening is lekker belangrijk, ter zake doend en gelukzalig.
Ik heb Karremans nooit een moordenaar genoemd, dus leg me geen woorden in de mond. Vrij nette bijdragen van CCCC? Heb je ook op de pro-servische linkjes geklikt? Overigens wel sterk dat je in een kwartiertje alle reaguursels hebt gelezen, de links hebt gevolgd en gelezen, cq bekeken, en daar een mening over meent te moeten spuien, temeer daar sommige filmpjes meer dan een half uur duren, maar enfin, waarom zou je jezelf goed informeren om een mening over iets of iemand te hebben. Gewoon iets schreeuwen is veel makkelijker.

crixus | 11-03-06 | 23:31

ah, meneer is toch een beetje bang voor de kudde. Dit keer in de gedaante van een volk. Begint de neiging om 'kaalkopje' te roepen al weer op te spelen? Ik heb eens wat in het archief gedoken op je aangeven en zie allerlei vrij nette bijdragen van CCCC en keiharde aanvallen van jou op mensen die ook maar iets aardigs over Serviers zeggen. EN Karremans is een moordenaar las ik. Man laat me niet lachen, jij hebt een lampekap op je hoofd, dan kun je nu eenmaal niet helder zien. Overigens: wist je dat mensen die het eng vinden wanneer het over volk & trots gaat vaak erg bezig zijn met datzelfde volk & trots & kaalkopjes? Denk er maar eens over na. Voor mij is het slechts bijzaak. Wat belangrijker is dat we jou in kunnen schalen bij de Pieter Vleemings van deze wereld. Met andere woorden je zit in het bakje 'niet belangrijk, wel irritant door zijn/haar achterlijkheid' .

WillemIII | 11-03-06 | 23:13

@ crixus 23:05
Klap, klap,klap, klap.

Bob Plop | 11-03-06 | 23:11

@crixus 11-03-06 @ 22:54

Nou niet alleen jij had het gewekt tegen mij en ANDEREN, er waren wel meer personen die zo kinderachtig moesten doen om mensen kaalkopjes te noemen als ze voor Servie zijn.
En welke rechts extremistische opmerking bedoel je?
En willemIII die topic over Mladic moet je echt is doorlezen dan zie je wat voor trieste figuen er op geen stijl zitten...

CCCC | 11-03-06 | 23:11

@WillemIII 11-03-06 @ 23:03:
Hoe complexer de feiten, hoe diffuser je mening.

crixus | 11-03-06 | 23:07

@WillemIII 11-03-06 @ 22:55:
Ik spreek niet zo graag in termen van een trots volk... Ik ken slechts aardige en leuke mensen en klootzakken. Ik heb het niet zo op trots door volksverwantschap op basis van een gemeenschappelijke taal, cultuur en geschiedenis. Daar komt meer narigheid dan vrolijkheid van, denk ik.

crixus | 11-03-06 | 23:05

Het werkt wel erg bevreemdend hoor, dat iemand zich voor laat staan op het feit dat ie karrevrachten rapporten (van Defensie(!)) heeft gelezen en geen mening heeft. Het zal wel aan mij liggen ;-)

Fijne avond heren.

WillemIII | 11-03-06 | 23:03

@Bob Plop 11-03-06 @ 22:50:
Ik heb 8 jaar geleden als documentalist in de bibliotheek van het Legermuseum gewerkt. Er kwamen toen onvoorstelbaar rapporten, boeken, en trivia over voormalig Joegoslavië binnen, ook mbt tot SFOR, DutchBat etc. (nee, geen fotorolletjes). Mijn kennis is heus ook wel ergens op gebaseerd. Een mening heb ik er verder niet over. Zoals ik eerder in dit topic ergens schreef: Ik sta aan de zijlijn en schud mijn hoofd.

crixus | 11-03-06 | 23:00

Als er hier al zo onvriendelijk gereageerd wordt op elkaar, met welk recht mag er dan gepoogd worden een oplossing aan te dragen voor het grotere probleem dat zich op de Balkan afspeelt?

Bob Plop | 11-03-06 | 22:58

Crixus, overigens... wat ik wilde zeggen is dat het ontbreken van een complot eerder een probleem is dan een voordeel bij de analyse van de 'bijdrage' van de Amerikanen in Servie. Opportunisme, geld (zie daar mijn voorbeeld van CNN) en een grote (NAVO) bondgenoot als Europa konden wel eens hebben gezorgt dat het oog voor de nuance in deze - overigens vreselijke - oorlog een beetje is zoekgeraakt. De Serviërs worden verder naar mijn idee buitensporig hard aangepakt door mannetjes die eruit zien als Jaap de Hoop Scheffer en Balkenende. Dat is een meer dan tragische situatie voor een mooi volk als de Serviers. De beste oplossing zou zijn voormalig joegoslavie zo snel mogelijk in onze europese armen te sluiten ipv besluiteloos boos te blijven staren naar de zogenaamde 'bad guys'. Maar dan bedoel ik in de armen sluiten vooral qua steun en respect. Zeker bedoel ik niet opnemen in een Unie waar de kudde het gedrag bepaald. Dat is niets voor een echt trots volk.

WillemIII | 11-03-06 | 22:55

@CCCC 11-03-06 @ 22:46:
Die suggestie heb ik gewekt, geef ik onmiddellijk toe, alhoewel ik je nergens een kaalkopje heb genoemd. Maar je moet er wel bij zeggen dat het reactie was op een extreem-rechts nationalistische post van jou.
Willem III: lees in het archief van februari het topic: Mladic gepakt.

crixus | 11-03-06 | 22:54

@ crixus
Ik heb een bovenmatige interesse voor de Balkan. Heb er ook een deel van mijn diensttijd doorgebracht en heb daarna alles gevolgd, voor zover mogelijk. Een periode ter plekke was zeer verhelderend en leerzaam. Ik zal iets vertellen. Toen ik terug kwam heb ik hetzlefde verhaal verteld als ik hier nu vandaag doe. Weet je wat de meest gehoorde reacties waren? Dat ik niet objectief was, gehersenspoeld was en nog een paar van die onzinnigheden. Dat heeft me toen mateloos geirriteerd. Dat er nu al meer genuanceerd gedacht wordt is hoopgevend.

Bob Plop | 11-03-06 | 22:50

@WillemIII 11-03-06 @ 22:41:
Ben ik met je eens, de man is dood. En voor de dood moet je respect hebben. Het gaat niet om de mens verder.

"... No man is an island, entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main. If a clod be washed away by the sea, Europe is the less, as well as if a promontory were, as well as if a manor of thy friend's or of thine own were. Any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee..."
John Donne

crixus | 11-03-06 | 22:50

Mooi punt CCCC. Ik ben benieuwd naar de feitelijke onderbouwing van de (domme?) aanname dat jij een kaalkopje zou zijn.

WillemIII | 11-03-06 | 22:48

@crixus 11-03-06 @ 22:38
Maakt het je geen nsb'er? En maakt niet Serven die voor de Serven opkomen zoals willemIII en Bob Plop wel tot kaalkopjes ofzo? Heb ik dat niet al vaak gezien op geen stijl als een iemand voor Servie opkomt dat hij dan een kaalkop genoemd word, heb jij ook wel is mensen zo genoemd of vergis ik me?

CCCC | 11-03-06 | 22:46

Wat ik echt diep triest vind overigens is de reactie van Carla del Ponte (die het als een persoonlijke vete begon te zien) en kamerleden als van Baalen, en Koenders die als eerste beginnen beginnen met te zeggen dat het zo 'jammer is dat Milosevic zijn berechting ontloopt' . Hoe bloeddorstig en wraaklustig kun je zijn zeg. De man is door een hel op aarde gegaan de laatste jaren - en dat voor het oog van de hele wereld. Vervolgens is hij DOOD gegaan. U weet wel, als in sterven. Daar komt bij dat - jaja ook hij - een MENSCH is. Enig mededogen met het feit dat zijn hart gestopt is met kloppen lijkt me dus als eerste reactie zeker op zijn plaats. Helemaal als je je zo voor laat staan op het feit dat het 'recht zijn beloop moet hebben' .. de man was immers nog niet veroordeeld.
-
Ik denk weleens dat de mensen die het hardst roepen om vrijheid, recht en democratie eigenlijk hun angst voor hun eigen machtswellust overschreeuwen. Angst voor mensen die - in hun ogen - de donkere diepten van de ziel die ook in een Carla del Ponte of een Bert Koenders zitten - naar boven hebben laten komen.

WillemIII | 11-03-06 | 22:41

@Bob Plop 11-03-06 @ 22:30:
Je deed toch echt anders vermoeden.

@WillemIII 11-03-06 @ 22:31:
Ben ik het van harte mee eens, maar ik heb wel een hekel aan feitelijke onjuistheden en domme aannames. Ik twijfel ook niet aan de oprechtheid van CCCC's mening, maar wel aan de onderbouwing er van. En dat maakt mij geen NSB-er.

crixus | 11-03-06 | 22:38

@WillemIII 11-03-06 @ 22:33
HEY ikke simpel Hageneis, dus ikke taalfouten maak ja? :)
Sorry voor de spelfouten, WillemIII

HY78 | 11-03-06 | 22:36

@WillemIII 11-03-06 @ 22:31
Zeer juist, vrien Willem. sta ik volledig achter. Maar ik kwam met mijn post in de marge omdat de NSB-suggestie in mijn bescheiden mening geen recht deed aan de voorliggende feitelijke (en interessante) discussie, da's alles.

HY78 | 11-03-06 | 22:34

Heel goet HY78 :-))

WillemIII | 11-03-06 | 22:33

hmm, "ten eis" lijkt wel "ten ijs", sorry

HY78 | 11-03-06 | 22:32

Oprechte meningen zijn in deze tijd van gristelijke normen en waarden en anti buitenlander onderbuikgevoelens best wel eens nuttig voor een wat vrolijker maatschappij, vriend HY78

WillemIII | 11-03-06 | 22:31

@ crixus (even tussendoor)
Plop heeft geen druppel bloed uit die regio in zich

Bob Plop | 11-03-06 | 22:30

@WillemIII 11-03-06 @ 22:27:
Natuurlijk... De hele oorlog is verzonnen door Ted Turner. Over 2 jaar zal alles worden onthuld door Dan Brown in zijn nieuwste roman.

crixus | 11-03-06 | 22:30

@WillemIII 11-03-06 @ 22:22
Precies om een dergelijke conclusie (aanmelden bij obscure clubjes) te vermijden is het noodzakelijk om zelfstandig een standpunt weten te bepalen, gebaseerd op feiten. Meningen, gevoelens, standpunten van anderen, allemaal heel interessant. Maar als het goed is nooit allesbepalend voor uw standpunt.
Met het innemen van een standpunt, komt respect opbrengen voor degenen die eenzelfde zoektocht hebben ondernomen, en op een ander standpunt zijn uitgekomen. Ontbreekt dat respect, dan is mogelijk de zoektocht niet uitputtend genoeg geweest. Immers, alleen als men zelf onvoldoende beslagen ten eis komt, is men geneigd hakken in het zand te zetten op basis van gevoelens.
Maar ja, anderzijds, da's alleen maar mijn idee :P
Jammer.

HY78 | 11-03-06 | 22:29

Requiem........ requiem..........
De stinkerd, is-ie er weer mooi tussen uit gepiept.

de uitvaartverzorgst | 11-03-06 | 22:27

@WillemIII 11-03-06 @ 22:22:
U heeft volkomen gelijk, alleen ben ik niet degene met de oogkleppen.

crixus | 11-03-06 | 22:27

Een mooie anecdote dan nog even voor crixus, de verlichte. Op het moment dat tijdens de oorlog op de balkan de herovering van de Krajina door de Kroatiërs op de Serviers op stapel stond, bleek CNN nog niet helemaal klaar te zijn om deze pracht en praal op de juiste manier in beeld te brengen. Vervolgens werd ter meerdere eer en glorie van de amerikaanse kijkers de slachting onder de Krajina Serviers enige dagen uitgesteld. Maarrrr, complottheorieen... mwahh valt best mee.

WillemIII | 11-03-06 | 22:27

@WillemIII 11-03-06 @ 22:15:
Ik heb niet de enige waarheid, heb ik nergens beweerd ook. De enige waarheid die ik heb is dat niemand de volledige waarheid heeft. En twijfel is juist goed, twijfelde iedereen maar wat meer aan vastgeroeste waandenkbeelden, dan hoefde ook niemand een ander de hersens in te slaan omdat die het niet met hem eens is. Dat is alles waarvoor ik in deze discussie sta.
Maar het zal op kameraad CCCC geen invloed hebben, die twijfelt nooit. Hij weet zeker. Dus ik zou hem maar vertrouwen en steunen in zijn strijd, inderdaad. Als hij over 30 jaar de nieuwe dictator van Groot-Servië is, krijg je misschien wel een lintje van hem.

crixus | 11-03-06 | 22:25

De bezorgdheid, betrokkenheid en nuchtere analyse van CCCC van de situatie in voormalig joegoslavië doet ons weer eens beseffen dat bij het uitbreken van de derde wereldoorlog de crixussen van deze wereld zich als eerste zullen aansluiten bij de NSB. U zij de glorie, ooggeklepten..

WillemIII | 11-03-06 | 22:22

@CCCC 11-03-06 @ 22:02:
*Zucht*
Nou, ik heb deze keer toch echt m'n best voor je gedaan om een paar bronnen voor je aan te leveren die je wellicht een iets helderder inzicht geven in de beweegredenen van de door jou zo ontzettend gehate westerse verlichte democratieën. Ik weet dat jij het allemaal niet gelooft, en dat je denkt dat het allemaal 1 groot complot is, maar waarom zouden ze dan al die energie en al dat geld besteden om zichzelf op een nette manier te verantwoorden?
Maar ik hou er mee op nu, je bent onverbeterlijk overtuigd van je eigen gelijk dat nergens op gebaseerd is behalve op holle frasen en waandenkbeelden.
Als de iedereen op de Balkan zo is als jij, dan komt er ongetwijfeld weer een oorlog. Gelukkig zijn er ook nog mensen die dat proberen te voorkomen.

Bob Plop, aan jou de eer en schone taak. Misschien dat een landgenoot beter in staat is om te vertellen dat niet alles een complot is en dat sommige Westerse landen werkelijk alleen geinteresseerd zijn in vrede en veiligheid en bloedvergieten willen voorkomen.

crixus | 11-03-06 | 22:17

Zo, die Crixus is - net als Raffaella - uit de hemel neergedaald voor ons. In zijn geval om zijn ENige Waarheid met ons te delen. Mochten we twijfelen dan heeft hij 300GB aan PDF documentjes om zijn mening te onderbouwen. Gek toch dat ik CCC wat meer vertrouw vwb de situatie in Sloegojavië...

WillemIII | 11-03-06 | 22:15

Ik ga even staatstelevisie kijken (uiteraard met een kritisch oog)

Bob Plop | 11-03-06 | 22:12

Te laf voor de doodstraf, te dom voor vergeving. Nederland als internationale politie-agent is net zoiets als Donner als Rapper..;-)

WillemIII | 11-03-06 | 22:10

@Bob Plop 11-03-06 @ 21:54
Ik bedoeld niet jou er mee hoor:) Maar er zijn personen die je gaan aanvallen hier op je taalfouten en dan heb je al helemaal geen zin meer om er serieus op in te gaan en je tijd te verdoen als je alleen te horen krijgt dat je bronnen leugens zijn en dat je taalfouten maakt...
Maar aan de andere kant als mensen je aanvallen op taalfouten dan is de oorzaak waarschijnlijk dat ze niet inhoudend kunnen reageren:)

@crixus
Denk je dat ze op een site van de NATO gaan vertellen dat ze Kosovo nodig hebben voor olieleidingen etc?

CCCC | 11-03-06 | 22:02

@CCCC 11-03-06 @ 21:31:
Waarom zitten de Amerikanen in Kosovo? Omdat de internationale gemeenschap dat gevraagd heeft om te dienen als peace-kepping force. Die link naar de resoluties van de veiligheidsraad heb ik al gegeven. Hier nog eentje van de NAVO:
www.nato.int/ifor/un/un-resol.htm
en eentje van het pentagon:
www.defenselink.mil/news/Oct1998/x1029...
Gewoon eerst even je huiswerk doen en dan pas iets gaan beweren. Heb je een grotere kans dat het iets zinnigs is.

crixus | 11-03-06 | 21:56

@ CCCC
Als Servie en Montenegro in een nieuw conflict betrokken raken, zal ook de Republika Srpska niet achterblijven. Kijk maar naar de huidige verwarring die er is over de verblijfplaatsen van Mladic en anderen. Over je spellingsfouten zul je mij niet horen, die maak ik ook. Daarnaast voegt het geen argumenten aan de discussie toe. Wat je schrijft is prima te lezen

Bob Plop | 11-03-06 | 21:54

@Bob Plop 11-03-06 @ 21:37
Ok ik snap het:) Maar met een nieuwe oorlog van de VS zal Bosnie niks te maken hebben, alleen de Servische republiek wel denk ik.
Maar Montenegro zal er wel mee te maken hebben, nou ik wens de grondtroepen succes als ze daar soldaatje willen spelen:) Ze zullen net als de turken eindigen.

CCCC | 11-03-06 | 21:39

@ CCCC 21:27
Ik meen de in mijn post weldegelijk Bosnie, alhoewel het ook voor delen van Montenegro opgaat. Zowel Bosnie als Montenegro hebben gebieden die met grondtroepen niet te controleren zijn.

Bob Plop | 11-03-06 | 21:37

@Bob Plop 11-03-06 @ 21:29
dat bedoel ik ook te te zeggen, ze zijn niet officieel daar maar gewoon onofficieel zeg maar daar gekomen, zoals je zei een oogje dichtknijpen:)
Ik kan alleen vaak niet alles goed uitleggen, iets waar je ook vaak voor word aangevallen op geen stijl als je taalfoutjes maakt ofzo.

CCCC | 11-03-06 | 21:35

@crixus 11-03-06 @ 21:26
Ze bezetten het al voor het geval je het niet wist.
En klap op de vuurpijl, ze geven de terroristen ook nog wapens...
En dat is jouw mening dat ze er zijn geweest om de strijdende partijen te scheiden, mijn mening is dat ze samen met duitsland een oorlog in het COMMUNISTISCHE Joegoslavie hebben gecreeerd en dat ze daar geld mee kunnen verdienen op lange termijn als het gehate communime er weg was en de landjes alles doen wat hun zeggen.
Waarom zitten de Amerikanen in Kosovo en helpen ze terroristen??? GELD

CCCC | 11-03-06 | 21:31

@CCCC 11-03-06 @ 21:19:
Je moet wel goed lezen: Ik schrijf: Er heeft geen enkele soldaat van het Rode Leger als zodanig in de oorlog met de Serviërs meegevochten.
Dat betekent: er is geen Rus geweest die als vertegenwoordiger van het Russische Rode Leger heeft gevochten. Maar er zullen ongetwijfeld Russen in voormalig Joegoslavie hebben gevochten die ooit als dienstplichtig militair in het Rode Leger hebben gediend.

crixus | 11-03-06 | 21:30

@ CCCC
Er hebben een Servische zijde geen reguliere Russische troepen gevochten. Wel afgezwaaide dienstplichtigen, vrijwilligers en anderen, maar geen officiele eenheden. (wel door af en toe een oogje toe te knijpen in sitaties, dat dan wel weer, maar dat gebeurde bij iedere partij)
@ Kloothommel
Ook bij Serviers is de wens om tot de EU toe te treden aanwezig, niet van harte momenteel, maar wel omdat ze de noodzaak inzien. NAVO zal iets anders gaan, maar is onvermijdelijk om lijn door te trekken tot en met Griekenland. Albanie is een ander geval. Die zijn nog wel decennia verwijderd van deelname aan welke organisatie dan ook. Maar dat is slechts mijn idee en derhalve niet objectief

Bob Plop | 11-03-06 | 21:29

Piep piep.....
.
Natuurlijk nog een staartje...
www.nu.nl/news/691939/20/%27Milosevic_...
.
Wel mooi om te zien dat juist Ramsey Clark (natuurlijk niet indirect namens de USA) zo'n grote bek heeft.
Het feit dat het in discrediet brengen van het tribunaal de yanks goed uitkomt is puur toeval!

Arzu | 11-03-06 | 21:29

@Bob Plop 11-03-06 @ 21:02

Dankjewel(Y)

Alleen denk ik dat je met Bosnie in de war bent met Montenegro:)

CCCC | 11-03-06 | 21:27

@CCCC 11-03-06 @ 21:06:
Wees gerust, Amerika gaat jouw land echt niet bezetten, die heeft daar helemaal niks te zoeken verder. De enige reden dat ze er ooit zijn geweest is om de strijdende partijen uit elkaar te houden en meer bloedvergieten te voorkomen.
Maar je standpunt is verder volkomen helder. Ook al is het feitelijk onjuist.
news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3203323.stm...
www.sudbih.gov.ba/?jezik=E

Maar bedankt voor de openhartigheid.

crixus | 11-03-06 | 21:26

@Bob plop, verkijk je niet op het huidige anti-eu sentiment in servie, de serven hebben nog steeds een hartgrondige hekel aan duitsers EN turken.

Daarbij vergeleken is de nederlandse haat tegen duitsland een ruzie tussen 2 broers.

Vergget niet, ee n Serv vergeet nooit iets, en als ie de kans krijgt om je terug te pakke zal ie het niet nalaten.
Waarom denk je dat de afgelopen jaren zoveel 'rekeningen' zijn vereffend

Kloothommel | 11-03-06 | 21:21

@crixus 11-03-06 @ 21:11
Dat Rusland was voor een oplossing dat weet ik ook nog wel hoor, maar het zijn weer de westerse landen die de boel willen domineren.
Had Rusland toen niet gezegd om Kosovo voor de helft te beheren en de andere helft de VS en maten?
En hoe weet jij of er geen soldaten meegevochten hebben met de Serven?

CCCC | 11-03-06 | 21:19

@ Kloothommel
Waarom niet?
Als we de rest van het oostblok er al bij hebben, dan is het een kleine moeite om ook de Balkanlanden te integreren binnen de EU en de NAVO. Het zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar toch wel sneller dan je denkt. Als Kroatie er inzit, dan kan Servie-Montenegro niet achterblijven. Ik denk dus dat je het nog wel gaat meemaken

Bob Plop | 11-03-06 | 21:17

@Bob Plop,

Servie en onderdeel van de EU, dan zal er toch nog heel wat water door de rijn moeten stromen voordat gaat gebeuren.

Na 600 jaar turken, 100 jaar trammelant met oostenrijk, WO1 en 2 en de diverrse balkanoorlogen zijn serven niet happig op andere landen die hun willen zeggen wat ze moeten doen.

Nee servie toetreden tot de NAVO cq EU, dat maak ik niet mee in mijn leven en ik ben nog maar 31.

Kloothommel | 11-03-06 | 21:12

@CCCC 11-03-06 @ 20:36:
Rusland was voor ingrijpen onder VN vlag, precies wat ook is gebeurd.
www.un.org/documents/scres.htm
Kijk hier maar even... Ik weet dat je niet van officiële bronnen houd, dat je het allemaal zelf hebt gezien, en dat de mening van een individuele Rus voor jou meer betekent dan de afgewogen mening van een regering van het land zelf, maar goed. Ik post het met de beste bedoelingen, het is geen propaganda, het zijn gewoon de resoluties die de veiligheidsraad van VN heeft aangenomen. Ze staan er allemaal, kijk maar vanaf 1992 (in pdf formaat)


Er zullen zich ongetwijfeld een aantal Russische avonturiers bij de cetniks hebben aangesloten, maar zij vertegenwoordigden Rusland, of het GOS toen nog, niet. Er heeft geen enkele soldaat van het Rode Leger als zodanig in de oorlog met de Serviërs meegvochten.

crixus | 11-03-06 | 21:11

@crixus 11-03-06 @ 20:37
Ja als er een oorlog komt dan wil ik niet alleen graag vechten ik ga dan vechten.
En ik zal elke amerikaan of hulpje afmaken die mijn land bezet, totdat hun mij dood maken.
En ja dat doe ik voor dat stukje bodem en nee ik ga niet erheen om moslims te hakken je hoeft mij niet een moslim hater te noemen. zolang een moslim respectvol met mij omgaat zal ik hem ook respectvol behandelen, als hij een oorlog wil dan kan hij een oorlog krijgen HEEL SIMPEL.
En als je mij wil zien als een moslim extremist dan doe je dat maar, alleen het verschil met mij is dat ik wel durf te zeggen dat wij fouten gemaakt hebben en hun NIET.

CCCC | 11-03-06 | 21:06

Uiteindelijk zullen alle voormalige deelstaten wel onderdeel uit gaan maken van de EU en van de NAVO. Is eigenlijk onvermijdelijk.
CCCC heeft een punt als hij aangeeft dat een grondoorlog in Bosnie een bijna onmogelijke klus is. Daar is nog nooit iemand de baas geweest. Niet de Turken, niet de Duitsers, niet de Oostenrijkers en ook niet een specifieke bevolkingsgroep binnen het voormalig Yugoslavie. Ook heeft hij gelijk als hij zegt dat er aan Servische zijde Russen, Oekrainers, Bulgaren en anderen meevochten. Dat waren echter meestal niet de best getrainde vechtersbazen, meer ideologisch gedrevenen. Dat hij vanuit zijn familieachtergrond, zo komt het op mij over, meent om stevig stelling te moeten nemen voor de Servische zaak is zijn recht en vind ik hem ook nog sieren. Hij is er eerlijk in en dat kan ik waarderen, net als datik iemand zal waarderen die een andere partij met verve meent te moeten verdedigen.
Het krijgshaftige neem ik ter kennisgeving aan. Dit is momenteel niet opportuun.

Bob Plop | 11-03-06 | 21:02

@Bob Plop 11-03-06 @ 20:43:
Nee, je hebt gelijk... Maar sommige posten van gewaardeerde vriend CCCC raken echt kant noch wal... en in een eerdere topic heeft hij al aangegeven dat hij het jammer vond dat hij niet naar Servië mocht van z'n ouders omdat hij nog te jong was. Hij suggereert aan alle kanten dat hij graag wil vechten, en dat laatste zinnetje van hem doet daar een schepje bovenop:
"En wat moet de NAVO dan? Op land vechten de bergen in:) Tsjaa dan is het een ander verhaal voor de VS en hun NAVO vrienden."

De NAVO gaat echt niet vechten tegen Servië, als de NAVO een agenda heeft met Servië dan is het eerder om een democratisch en stabiel Servië in te lijven in de Navo. Een bondgenoot is makkelijker namelijk.

crixus | 11-03-06 | 20:51

@ crixus 20:40
Mee eens
@ crixus 20:37
Op de persoon gaan spelen met assumpties mocht ik niet van je doen. Ook zelf niet doen dan ;-)

Bob Plop | 11-03-06 | 20:43

@Bob Plop 11-03-06 @ 20:34:
Ik ben het met je eens. De wereld is helaas niet perfect, en ieder heeft z'n belangen en eigen ideeën over hoe het moet. Dat is soms potsierlijk en om moedeloos van te worden, maar ik denk dat het altijd beter is om samen te werken en proberen IETS te doen dan helemaal niets.

crixus | 11-03-06 | 20:40


The U.S./NATO court trying Slobodan Milosevic was always totally illegitimate. It could never be taken seriously as a court of justice. Milosevic's defense is powerful, convincing, persuasive and impossible to dismiss. --Harold Pinter, author, playwright and winner of 2005 Nobel Prize in Literature

joego | 11-03-06 | 20:39

@CCCC 11-03-06 @ 20:30:
Jij wilt gewoon graag vechten hè? Je weet niet eens waarvoor (ja een soort heilig stukje grond -mijn bloed en mijn bodem- (zoek dat eens op in een duits woordenboek) en moslims kapot hakken, want die deugen niet.)
Het enige wat jij weet is: zij zijn fout, zij hebben het gedaan, zij zijn de schuldigen zij, zij, zij, zij, zij, zij, zij, zij.... Wij zijn slachtoffer, en wij gaan ze allemaal dooooodmaken. Je bent net een islamistisch extremist.

crixus | 11-03-06 | 20:37

@crixus 11-03-06 @ 20:30
Ja Rusland was er niet echt aanwezig, ik heb Russen gesproken en die vonden het schandalig, het ligt er net aan wat voor president je hebt he.
Maar houd er rekening mee als Rusland wel de aanval had ingezet dan had het nu misschien een wereldoorlog geweest, ja een wereldoorlog dan had jij er ook bij betrokken geweest.
Maar dankbaar zijn we wel voor de wapens die we van rusland extra kregen en natuurlijk de Russiche soldaten die aan onze zijde meestreden.

CCCC | 11-03-06 | 20:36

@ crixus 20:20
Ik ben het bijna volledig met je eens. De moedeloosheid heeft mij ook wel eens doen uitspreken: grote muur er omheen met 1 deur. De laatst overgebleven persoon mag aankloppen en die heeft gewonnen
Echter, zo zitten de meeste mensen, gelukkig, niet in elkaar. Als er dan ingegrepen wordt moet dat wel adequaat gebeuren en niet met de slappe knieen die destijds vertoond werden.
De OCSE hanteerde twee spreektalen onderling, Frans en Engels. Waarom? Omdat de Fransen en Engelsen het niet eens konden worden over een gezamenlijke taal en hun eigen taal de meest belangrijke vonden. Italianen zeten er soms al drie jaar zonder een van beide talen te spreken. Waloniers en Fransen spraken allen Frans en konden nauwelijks met anderen communiceren. De enige personen die een beetje hun best deden om als een eenheid binnen de OCSE te werken waren de Sacndinaviers, de Nederlanders, de Vlamen en later de Duitsers. Duisters vooral omdat het voor het eerst was dat Duitse militairen weer op buitenlandse missies werde gestuurd. Dat de Serviers de Duitsers niet pruimden behoeft geen uitleg, neem ik aan. Dit alles dus boven op de eerdere genoemde misstanden. Hoe wil je in verdesnaam hieruit een daadkrachtige eenheid smeden die een massaal conflict kan beheersen? Dat lukt je dus niet en daar word ik moedeloos van

Bob Plop | 11-03-06 | 20:34

@crixus 11-03-06 @ 20:25
Ik weet gerust dat het het JOEGOSLAVIE tribunaal is.
Laat dan de VN komen naar dat tribunaal.
Nee tuurlijk niet Amerika kan doen wat ie wilt bom hier bom daar, landje bezetten....

CCCC | 11-03-06 | 20:32

@CCCC 11-03-06 @ 20:14:
Zo belangrijk is die Balkan nou ook weer niet. Jouw geliefde Rusland was wel ernstig afwezig in het hele oorspronkelijke conflict. Ze hadden binnenlands wel belangrijker dingen aan hun hoofd.
Probeer te begrijpen dat de VN gewoon de oorlog wilde beëindigen daar, ook in het belang van Servië en de Serviërs en dat ze niet per defintie anti-servisch waren. Het is wel heel erg Calimero denken wat je doet. "Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk".

crixus | 11-03-06 | 20:30

@Bob Plop 11-03-06 @ 20:23
China stond niet achter de Albanezen maar achter de Serven, er wonen weet ik veel niet hoeveel Chinezen in Servie en toen de Chinese ambassade (toevallig perongeluk...) Geraakt werd door een NAVO bom toen was het al duidelijk dat china niet echt blij was met de NAVO en hun optreden tegen Servie.
Ja en de Russen hebben genoeg problemen zelf, maar Rusland weet ook dat de VS plannen met hun heeft en Servie is gewoon het kleine broertje van Rusland en hoe Putin gaat reageren bij een volgend conflict.... wie zal het zeggen:)
1 Ding weet ik wel bombarderen zal moeilijk gaan deze keer, de volgende keer was het ILLEGAAL en als ze het nog een keer doen dan kregen ze zeker Rusland en China etc op hun dak.
En wat moet de NAVO dan? Op land vechten de bergen in:) Tsjaa dan is het een ander verhaal voor de VS en hun NAVO vrienden.

CCCC | 11-03-06 | 20:30

Hup, Hofstad groep ook naar Scheveningen

Nooit meer slapen | 11-03-06 | 20:29

@CCCC 11-03-06 @ 20:12:
De VS en Engeland zijn lid gewoon lid van de VN. Maar als je bedoelt waarom die niet voor het tribunaal staan dan ben je echt nog heeeeel veeeeel dommer dan ik al vermoedde dat je was. Het tribunaal is er voor oorlogsmisdaden begaan door de strijdende partijen van het Voormalig Joegoslavie.
www.un.org/icty/
De VS en Engeland waren daar geen partij. De troepen van andere landen aldaar waren er niet namens hun eigen land maar namens de VN.

crixus | 11-03-06 | 20:25

@ CCCC
Ik ben niet zo'n complottheoriedenker. Het brandende lontje van KOsovo erken ik wel, net zoals ik overtuigd blijf dat Vojvodina ook een potentieel kruitvat is. De Albanezen en China hebben na het heengaan van Hoxha bijna geen banden meer (en het Albanese leger geen wapens, die zijn door de bevolking geplunderd en onder andere massaal ingezet in Kosovo)
De Russen? Die hebben vooralsnog genoeg zorgen in eigen huis. Aangezien de huidige tendens in Servie Montenegro is om richting het westen te schuiven zal het moeilijk worden voor de Russen om een bepalende rol te spelen in een eventueel nieuw conflict

Bob Plop | 11-03-06 | 20:23

@Bob Plop 11-03-06 @ 20:04:
De internationale gemeenschap is per defintie verdeeld, waar het ook over gaat. De door jou genoemde instanties zijn echter wel de enige die we hebben. Het is beter dan niets.

Mijn mening toen was: Niet mee bemoeien, 't is een interne aangelegenheid, ze zoeken het maar uit. Wat mij betreft moorden ze elkaar allemaal maar uit als ze dat dan zo graag willen. De laatst overgeblevene veroordelen we voor oorlogsmisdaden en dan maken van het land een Europees natuurpark en de kust één groot Center Parcs. Maar vooral: niet mee bemoeien, het is een wespennest. Zodra je er iets goeds probeert te doen, zul je zien dat je het in de ogen van de strijdende partijen nooit goed doet.

Er is wel ingegrepen door de VN, en daar kun je moedeloos en mistroostig van worden, zeker de manier waarop, maar dat maakt de VN, EU en OCSE niet verantwoordelijk voor de oorlog en de gruwelen die zijn begaan. Integendeel, ik denk dat de internationale bemoeienis de oorlog aanzienlijk heeft bekort en heel veel mensen het leven heeft gered.

crixus | 11-03-06 | 20:20

@Bob Plop 11-03-06 @ 20:11

En als het westen nu ook Kosovo af gaat pakken van Servie, dan zie ik een nieuwe oorlog al voor me en in het ergste geval zie ik het tot een 3e wereldoorlog komen als Rusland en China er mee gaan bemoeien.

CCCC | 11-03-06 | 20:14

@crixus 11-03-06 @ 20:09

De internationale rechtsorde? Waarom zie ik daar dan niet de vertegenwoordigers van de VS, engeland enz enz enz?????

CCCC | 11-03-06 | 20:12

@ gevallenverstand
De NAVO mag ook in het vorige rijtje geschaard worden. Straaljagers die terug gefloten worden als ze eigen troepen willen ondersteunen, puur omdat de Franse bevelhebber eigen belangen geschaad ziet worden. (Srebrenica) NAVO is momenteel een speelbal van de VS, zo moet ik helaas steeds vaker constateren
@ Kloothommel
Kosovo is vanuit historisch perspectief een stuk grond dat heilig is voor Serviers, of je hier nu gelukkig mee bent of niet. Eeuwen oude kloosters staan er (nog wel). Het Merelveld is in de geschiedenis een heilige lokatie. Dat zu;llen de Serviers misschien fysiek los moeten laten, geestelijk zullen ze het altijd als het hunnen beschouwen en terug willen hebben.

Bob Plop | 11-03-06 | 20:11

@Kloothommel 11-03-06 @ 20:03
Ik snap helemaal wat je bedoelt met Kosovo en de bewoners, maar houd er wel rekening mee dat het Servisch gebied is en nog historisch gezien de belangrijkste.
Laat die bewoners in Kosovo ( en Macedonie) lekker terug gaan naar Albanie en daar de boel verzieken, met uitzondering van de normale bewoners dan die geen kerken enz willen vernietigen.

CCCC | 11-03-06 | 20:10

@CCCC 11-03-06 @ 19:39:
Het tribunaal is ingesteld door de Verenigde Naties op basis van Internationaal Recht. Hoezo, illegaal? Het is de enige supranationale organisatie die er is om de internationale rechtsorde te kunnen waarborgen.

crixus | 11-03-06 | 20:09

@ crixus 19:53
De internationale gemeenschap bestaat niet in mijn visie. Europese landen verdomden destijds iets te doen omdat ze het niet met elkaar eens konden worden. De VN-troepen die er kwamen waren incapabel. Afrikaanse eenheden die in de winter aankwamen zonder adequate kleding, Oost Europeanen die naar Bosnie kwamen omdat ze dan meer geld konden verdienen voor hun vaderland. Er waren maar weinig landen die capabele militairen stuurden. Argentijnen hebben het goed gedaan. Die voerden de resoluties uit. Ik weet van een contingent Afrikaanse troepen dat in de bunker vloog omdat ze gehoord hadden dat er 's nachts een aanval van de Kroaten op stellingen van de Serviers zou komen. Als reden voor het zitten in de bunker gaven de helden op dat ze een nationale feestdag aan het vieren waren. Ik heb Russische kolonels gesproken die als chauffeur aan van een jeep aan het werk waren, omdat dat beter verdiende dan een kolonelsfuntie thuis. Ik heb Grieken gesproken die doodsbang binnen bleven, maar naar de Balkan waren gekomen omdat ze dan automatisch promotie kregen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik word er wechter eer moedeloos en mistroostig van. Lang leve de VN, de EU en de OCSE

Bob Plop | 11-03-06 | 20:04

@Bob Plop, vojvodina zal niks mee gebeuren, ben echter meer bang voor kosovo en bosnie.

bosnie is ten dode opgeschreven, de serven die daar wonen willen gewoon uiteindelijk onafhanklijkheid van bosnie, en niemand gaat dat tegenhouden.

Kosovo mag van mij onafhankelijk worden, het is een economisch gezien dood paard en het zal nooit wat worden, heb er een half jaar gezeten en die bevolking is zelfs te lui om te helpen hun eigen huis op te bouwen met gratis bouwmateriaal.
Ze zijn zelfs te lui om hun afval buiten het dorp te dumpen, ze flikkeren het gewoon midden in het dorp

Kloothommel | 11-03-06 | 20:03

Plop, en wat vond je van de mening van de SP dat overleg in dat Franse kasteel substantieel is ontmoedigd en dat de ingreep van de NAVO ter zelfbehoud van de organisatie was?

gevallenverstand | 11-03-06 | 19:58

@ gevallenverstand
Een Islamiitsich wereldrijk heb ik nergens genoemd, geloof ik ook niet in. Ik heb alleen aangegeven dat het Islamitsch deel van Bosnie een kunstgreep is, niet levensvatbaar als onafhankelijke staat, in stand gehouden door internationale belangengroepen
@ Kloothommel
Uiteraard is het nog niet voorbij. We hebben na Kosovo nog Vojvodina, met haar grote Hongaarse bevolking, te gaan. Of Bosnie nog weer snel tot uitbarsten komt betwijfel ik. Een hechte staat zal het in ieder geval niet worden. Uiteindelijk zal het toch opgedeeld worden in een deel voor Kroatie, een deel naar Servie, dat Montenegro ook nog maar binnen moet zien te houden, en een niet-levensvatbaar stukje met Sarajevo als hoofdstad.

Bob Plop | 11-03-06 | 19:55

@Bob Plop 11-03-06 @ 19:34:
Tot an de laatste alinea kan ik het met je eens zijn. Je moet niet vergeten dat het westen voor enorme dillema's stond in die hele tijd. Je had hier toe ook heel duidelijk 2 kampen en die waren in de media even groot.
De eerste partij betoogde voor een militair ingrijpen om een einde te maken aan een oorlog op Europese bodem (dondert verder niet wie er begonnen is en wie de smerigste wandaden heeft begaan. Oorlog moet stoppen, nu!)
De tweede partij betoogde: Belendende percelen nathouden (dus zorgen dat het niet overslaat naar Macedonië waardoor Griekenland zich ermee gaat bemoeien, en dus de NAVO en EU partij wordt) en verder lekker laten uitwoeden die oorlog, ze zoeken het maar uit.
Ik stel het even wat gechargeerd, maar in alle twee standpunten werden uitvoerig belicht in commentaren hier. De VN koos voor een halfhartig compromis van beide standpunten. Uiteraard waren de media gekleurd, maar in die tijd was de voornaamste discussie hier: hoe kunnen we zorgen dat het ophoudt.

@toatec 11-03-06 @ 19:35:
Je moet geen twee dingen door elkaar halen. Het Internationaal Gerechtshof en het Joegoslavië Tribunaal zijn 2 verschillende dingen. Ze hebben zelfs niks met elkaar te maken, behalve dat ze beiden de internationale wet hanteren.
Het Internationaal Gerechtshof huist in het Vredespaleis als onderdeel van de Carnegie Stichting en is een onafhankelijk Internationaal instituut. Het Joegoslavië Tribunaal is opgezet onder auspiecien van de Verenigde Naties.
Als je niet weet hoe de vork in de steel zit is het verstandiger om je mond te houden.

crixus | 11-03-06 | 19:53

@zwierebol 11-03-06 @ 19:44

Wat denk jij?Zal de Vs en zijn slaven ook hier de boel komen bombarderen als Balkenende de nederlandse bevolking gaat verdedigen?

CCCC | 11-03-06 | 19:52

Bovendien hebben die vermeede veelplegers niets, absoluut niets met Islam van doen. Ze zouden niet eens ingehuurd kunnen worden als knokploeg. Doet het iets voor je die angstfantasien? Of heb je zo een waardeloos en decadent leven dat je bang bent ven de eerste de beste die iets fundamentalistisch roept?

gevallenverstand | 11-03-06 | 19:52

@zwierebol 19:44
Verdiep je eens wat beter in de materie voordat je hier post!

schaamstreek | 11-03-06 | 19:51

@zwierebol 11-03-06 @ 19:44
De Islam zit zo vol met haat dat het overzicht om de wereld te kunnen beheersen gewoon ontbreekt. Haat maakt blind en is een zeer slechte raadgever.

de bier | 11-03-06 | 19:50

zwierebol 11-03-06 @ 19:44
Waar haal je die angst vandaan? Werklozen met een grote bek nemen de steden over? (De geintegreerden doen zeker niet mee en ALS dat zo was zou het nog een krachteloze minderheid zijn. Vergeet niet dat ieder telefoontje, iedere mail, ieder surfgedrag word geregistreerd.....)

gevallenverstand | 11-03-06 | 19:49

Oja had ik jullie al verteld dat ik familie ben van de voormalige commandant van de JNA troepen in bosnie (don't worry hij was al 10 jaar dood voordat de oorlog uitbrak), en die had die oorlog allang voor zijn dood voorspeld.

Maar wat me meer verontrust is dat ie voorspelde dat dit echt niet de laatste oorlog in dat gebied zal zijn.

Gewoon een kwestie van tijd tot er weer een milosovic opstaat en dan gaat het weer los daaro.

Kloothommel | 11-03-06 | 19:48

slobo heeft gewoon zijn plicht gedaan als leider van servie en dat is alle moslims die zijn land kwamen bezetten buitengooien . spijtig dat het niet gelukt is . volgende keer beter . ik hou mijn hart vast voor de grote nederlandse steden want volgende keer zijn wij de LUL.

zwierebol | 11-03-06 | 19:44

Bob Plop 11-03-06 @ 19:3
(ctrl C en V gelukt, voor het eerst GS via PC)
Degene die de eerste klap uitdeelt (hoe getergd evt. ook) heet altijd agressor (Slobo in dit geval) en degene die terugslaat (hoe boos hij ook is) zelfverdediger. Zo is het nu eenmaal in de rechtspraak. Verder vind ik de historische reconstructie interessant, maar een Islamitisch wereldrijk in de dop.... hou toch op......

gevallenverstand | 11-03-06 | 19:43

@toatec 11-03-06 @ 19:35
Ik ben het helemaal met je eens...
Ja en de gang van zaken? Als je een keer een uurtje niks te doen hebt dan raad ik je aan om naar mijn link te gaan en dan staat daar rechstboven in de hoek een video over het illegale tribunaal en president Milosevic(RIP)

www.vpro.nl/programma/tegenlicht/aflev...

CCCC | 11-03-06 | 19:39

Toch een beetje een verlaat einde van de Koude Oorlog.

De Slavische broeder van Rusland, Milosevic, dood geprocedeerd door een gerechthof waar nooit een Amerikaan verantwoording aan af zal hoeven te leggen.

Ach ja het Internationaal Gerechtshof voert politieke processen (waar er tegenwoordig wel meer van zijn) en is feitelijk de beul van de VS....

Gang van zaken blijft twijfelachtig...

toatec | 11-03-06 | 19:35

Hier beginnen nu dingen door elkaar te lopen. Het gaat er niet om, sterker het kan er niet eens om gaan, wie er goed of fout waren. Het is van de Balkanoorlog bekend dat alle partijen walgelijke individuen en groepen huisvestten, die in naam van een etniciteit liepen te zuiveren, moorden, verkrachten en wat nog meer.
Waar we het over hadden is de heersende gedachte dat de Serviers de schuldigen waren en zijn aan de Balkanoorlog. Dit is dus maar een deel van de waarheid. Zowel de Kroaten als de Bosnische Moslims hebben een evenredig groot deel in de ellende.
-
Hoe dit kan? Territoriale redenen. Bosnie was een grote lap grond om te verdelen. Milosevic heeft hier ooit met Tudjman een verdeling van gemaakt. (op een servetje of een bierviltje als ik het mij goed herinner) De belangen lagen in Bosnie voor beide. Slovenie en Macedonie waren van minder belang, die zijn dan ook bijna zonder bloedvergergieten afgescheiden.
-
Bosnie Herzegovina is altijd een kunstmatig in stand gehouden gebied geweest met als hoofdbewoners Serven, Kroaten en Bosnische Moslims (tot de Islam bekeerde Kroaten en Serviers). Het is dus niet vreemd dat daar de hel losbarstte. Toen de oorlog tussen de Kroaten en het restant van Yugoslavie uitbrak zaten de Moslims in de tang tussen deze twee kemphanen. Izetbegovic heeft toen een smerig spelletje gespeeld en zijn geloofsgenoten aangezet tot onafhankelijkheidsstreven. Een illusie die nergens op gebaseerd kon worden, behalve op geloof in Allah. In de strijd die toen ontstond vochten in het leger van de Serviers ook Macedoniers en Kosovaren, iets wat nu nauwelijks meer denkbaar is.

Zoals bekend trokken de Kroaten en Bosnische Moslims eerst gezamenlijk op tegen de Serviers. Later is ook tussen de Kroaten en de Bosnische Moslims oorlog ontstaan. Bij alle drie de partijen waren oorlogsmisdadigers aan het werk, zowel uit eigen land als hulpvaardigen uit het buitenland. Vooral de buitenlandse inbreng had lak aan de lokale bevolking en heeft de meest perverse en verwerpelijke dingen uitgehaald, ook binnen eigen gelederen.

Omdat wij in west Europa echter de gekleurde bril ophadden moeten de Serviers het ontgelden, worden de Kroaten doodgeknuffeld door de Duitsers en het Vaticaan en is Islamitisch Bosnie een protectoraat geworden van internationale partijen als Arabische geloofsverspreiders, Amerikaanse gevangenenkampen, internationale terreurcellen en subsidieverslindende NGO's. En de Serviers? Die leunen op een failliet oostblok, Grieken en hun trots. Die trots wordt vandaag de dag nog met alle macht bestreden door de gekleurde houding van het tribunaal, hierbij flink geholpen door de westerse media.

Bob Plop | 11-03-06 | 19:34

De deense postbode heeft de klok horen luiden. Het Joegoslavie-conflict begon niet met moslims die wat dan ook vernietigden. Het begon met een machtsgeile Milosovic en Tudjman. Tudjmanhad niet het joegoslavische leger tot zijn beschikking, maar wel een betere PR naar het westen. Uiteindleijk had hij daar meer succes mee.
Het Kosovo-conflict is inderdaad uitgelokt door etnische albanezen (moslims). Die hadden in de gaten dat als je Servie zo lang treitert dat het zijn leger inzet (wel moet inzetten), dat de Navo je dan vanzelf komt helpen. Daar hadden dus geleerd van Tudjman en kregen gelijk in, de vuile bommen van de Navo op Belgrado waren hun redding.

In macedonie probeerden ze een jaar later hetzelfde kunstje, maar dat lukte niet omdat Macedonie niet zo'n slechte naam heeft in het westen als Servie. In dat geval werd dus de Macedonische regering geholpen. Waren het in Kosovo nog Vrijheidsstrijders, in Macedonie waren precies dezelfde mensen, met de zelfde doelstelling en de zelfde tactiek ineens rebellen.

Een lekker fris coonflict dus allemaal. Met voor de islamofoben helaas maar een ondergeschikte rol voor de Moslims.

knuffelpoes | 11-03-06 | 19:31

CCCC, Plop, Kloothommel en andere deskundigen. Milosevic is degene die is begonnen met het geweld. Tot op dat moment was er een groot gezeur en politiek gedoe, maar het bloedvergieten is door Milosevic begonnen. Tuzman was een opvolger van de fascisten gezinde regering die in de WOII ongeveer 15% van de bevolking representeerde. 85% was VOOR de Partizanen. Yugo als de launchplek voor de vermeende Islamofascistoide revolutie is absoluut onzin. Er zijn welgeteld 8000 militairen in Goldschar geweest. Nee, als er een religie is die vooraf tijdens en achteraf superieur tegen Hitler heeft aangeschurkt, dan is dat het rooms katholicisme. Yugo was prominent communistisch, en wat je daar ook van denkt, ze waren ERG effectief in het verzet.

gevallenverstand | 11-03-06 | 19:28

@ Crixus
"Een eenheidstaat naar de kloten geholpen en gezorgd voor tien jaar burgeroorlog. Een groot man."
Hallo, houden we het wel even bij Miloscevic, Bush komt later aan de beurt.

Horror Scoop | 11-03-06 | 19:24

Alle voor of tegenstanders van Sloboootje, dit si precies wat ie wil, zal mij niks verbazen dat er onlusten in servie uitbreken, misschien is dit zelfs wel de aanzet tot de 4de balkanoorlog.

Kloothommel | 11-03-06 | 19:23

Jammer dat ie niet verder berecht wordt. Sommigen hier vinden Bush en Izetbecovic even grote of grotere slechterikken. Dat zou waar kunnen zijn, maar dat neemt niet weg dat Slobadan niet alleen zijn eigen volk maar ook de kroaten en bosnieres naar de verdommenis heeft geholpen. De grote machtsgeile initiator van de joegoslavische oorlog.

knuffelpoes | 11-03-06 | 19:13

Scheelt weer in de kosten

deserteur | 11-03-06 | 19:12

@crixus 19:01
Je hebt daar een punt, maar los van het feit of je jezelf een slachtofferrol toe bedingt, blijft voorop staan dat het beschuldigende vingertje voor het moment 1 kant op wijst en dat zijn dan toevallig of niet de Serven.

schaamstreek | 11-03-06 | 19:07

@Horror Scoop 11-03-06 @ 18:30:
Een eenheidstaat naar de kloten geholpen en gezorgd voor tien jaar burgeroorlog. Een groot man.
(jajajajaja.... samen met die hufter Izetbegovic en klootzak Tudjman... )
@Deense Postbode 11-03-06 @ 18:36:
Islamofobie rechtvaardigt alles natuurlijk. Ook massamoord. Kleuterlogica.
Dat filmpje gaat trauwens over Kosovo en niet over Bosnië. Dat zijn 2 verschillende oorlogen met verschillende achtergronden.
@schaamstreek 11-03-06 @ 18:39:
Wat me heel erg opvalt is dat pro-servische argumentatie heel erg gevoed door het idee en gevoel: "Het westen is tegen ons, de westerse media zijn tegen ons, maar wij zijn rechtvaardig en goed en Serviërs hebben nooit iets gedaan". Het is een drogredenatie om jezelf eerst in een bepaalde slachtofferrol te plaatsen en van daar uit je eigen gelijk te halen door maar te blijven hameren dat de westerse media fout zijn. Die zijn ook gekleurd, maar dat zijn Servische (en pro-servische) media ook.
Dat maakt oorlogsmisdadigers (of het nu Serviërs, Moslims, Kroaten of welk merk Balkanbewoner dan ook) nog niet onschuldig, en ook niet de politiek verantwoordelijken.

crixus | 11-03-06 | 19:01

Goed, kan dan nu die arrogante teef met haar joegoslavie-poppenkast ook weg? Ik zie niet in waarom wij als EU burgers moeten betalen voor wat toch een interne balkan aangelegenheid betreft, waarbij bovendien de neurenberg tribunalen verbleken qua oneerlijkheid.

geytennöker | 11-03-06 | 19:00

Tja, Het kan natuurlijk ook zijn dat Slobo is overleden in zijn slaap tijdens één van zijn vele nachtmerries waarin 7000 in koelen bloede vermoorde mensen elke nacht de hoofdrol spelen.

Tco hoop ik niet dat hij op de plek terechtkomt waar Niemand was, Niemand is en Niemand heerst...

(Apocalyptisch doordenkertje)

Ahasveros | 11-03-06 | 18:57

och is ie niet zalig is ie in ieder geval uit de voeten.

roelofw | 11-03-06 | 18:52

Een lintje vind ik iets teveel van het goede, per slot van rekening hebben alle partijen bloed aan hun handen.

schaamstreek | 11-03-06 | 18:46

@Deense Postbode 18:36
Wat ik je zeg.......

schaamstreek | 11-03-06 | 18:39

Eenzijdige belichting van media en politiek t.a.v. de rol van de Serven. Waarom worden Moslimdaden en diens rol in deze vuile oorlog zo onderbelicht. Enfin, door sommige reaguurders is dit al aan de kaak gesteld lees ik net, ik moet ook eerst lezen voordat ik bral........... excuuuuuus!

schaamstreek | 11-03-06 | 18:37

Aan de gasten die ook gehersenspoeld waren, en dat nog steeds zijn, met 'dat het Westen tegen Servië was' en dat dat zo hoorde, zou ik willen zeggen: Tot en met de dag van vandaag zijn moslims bezig het volledge culturele erfgoed van de Serven te vernietigen, zoals kerken, kloosters etc.
De hele oorlog is begonnen met het feit dat de MOSLIMS 'ongelovigen' gingen ontvoeren en vermoorden en kerken in de fik gingen steken.
Je kunt je dus afvragen of Milosevic niet beter een lintje had moeten krijgen in plaats van een oorlogstribunaal!
video.google.com/videoplay?docid=26352...

Deense Postbode | 11-03-06 | 18:36

Groot man is net iets anders als grote man.
Maar ja, dat moet je maar net weten natuurlijk.

Horror Scoop | 11-03-06 | 18:30

@CCCC 11-03-06 @ 18:03:
Ik dacht al, waar blijf je. Je kan als single-subject poster op GS nu toch niet ontbreken. Bedankt voor de tip dat die docu herhaald wordt. Het is zeker het bekijken waard.
Overigens, zo groot was Milosevic niet. 172 cm. Valt best mee.

crixus | 11-03-06 | 18:21

@Van Rechts 11-03-06 @ 17:21
Ik ben blij dat hij dood is. Hij was onmenselijk. Maar je hebt gelijk wat betreft de wijzende vingertjes. Alle partijen waren even erg bezig, maar er wordt maar 1 partij aangepakt.

Framoes | 11-03-06 | 18:06

@crixus en blikje grolsch
Hou je rotbek dicht met je CCCC die en CCCC dat, jullie zijn net kinderen van 6 jaar die denken alles te weten en slim te zijn.

Ot: RIP president Milosevic, u was een groot man.

www.vpro.nl/programma/tegenlicht/aflev...

CCCC | 11-03-06 | 18:03

@crixus en blikje grolsch
Hou je rotbek dicht met je CCCC die en CCCC dat, jullie zijn net kinderen van 6 jaar die denken alles te weten en slim te zijn.

Ot: RIP president Milosevic, u was een groot man.

www.vpro.nl/programma/tegenlicht/aflev...

CCCC | 11-03-06 | 18:03

@Van Rechts

Voeg daarbij wat bekend is over het provocerende gedrag en de haat die overal ter wereld door moslims tegen andersdenkenden wordt gezaaid en je begrijpt misschien waarom de elite eenheden van de serven zich gedroegen als barbaren.

Het plaatje klopt helemaal wanneer je beseft dat in deze zaak de berichtgeving op exact dezelfde wijze wordt verdraaid als dat we op europese bodem ook steeds sterker zien.

bitkrieg | 11-03-06 | 17:30

Rob Plop moet natuurlijk zijn Bob Plop. Excuus

Van Rechts | 11-03-06 | 17:25

Ik heb het in het topic over Mladic ook al gezegd: Karremans had gelijk toen -ie zei: "There are no good guys". Wij zijn hier geïndoctrineerd om te denken dat de Serven slecht en de Moslims goed waren. Onzin. Allemaal tuig van de richel en allemaal tegen de muur, wat mij betreft.

Rob Plop heeft het van A tot Z historisch correct verwoord hierboven. Alleen zijn uitspraak dat "Milosevic wel meeviel" (of iets in die trant), kan ik niet beoordelen.

Van Rechts | 11-03-06 | 17:21

@Draaitafel Demagoog 11-03-06 @ 17:04:
Goed lezen: (is moeilijk voor demagogen, ik weet het ;-) )
Per saldo verdient 0031 aan de ICTY. Uiteraard betaalt 0031 contributie aan de VN, maar via deze weg krijgen een deel van die poen weer terug. Gesplitst naar de totale uitgaven van de VN, levert het tribunaal meer op dan de procentuele Nederlandse bijdrage voor het tribunaal. Tel daarbij op de inkomsten van de internationale pers en waarnemers.

crixus | 11-03-06 | 17:17

Kijk, en DAAR drink ik dus nu een biertje op,
dat ie dat maar een paar jaar eerder had mogen doen.
Proost ouwe, kom je tegen in de hel

Stefannn | 11-03-06 | 17:15

Ik zag t al op het Roemeense journaal

Ion Susai | 11-03-06 | 17:14

Hoe verschrikkelijk het ook is wat er is gebeurd onder Milosevic, in the real world gaat het helaas zo, er is een monster (Milo) voor nodig om iets monstueus (de Islam) te bestrijden. Vergeet niet dat Servie 600 jaar lang door de Moslims is bezet, de haat onder de Serviers is omgekeerd evenredig aan "zegeningen" van de Islam
Heel opmerkelijk was dat de pers het had voorzien op Milosevic, over Sadamned hoorde je zelden iets negatiefs.

Rubberen regenburka | 11-03-06 | 17:12

@Draaitafel Demagoog 11-03-06 @ 17:04:

Ik denk dat crixus bedoeld is zolang er onderzoek wordt uitgevoerd vanuit nederland dat we er als land beter op worden. We betalen welliswaar iets mee vanuit de VN, maar er komt meer binnen aan loon voor onze inwoners. Dus nationaal inkomen gaat omhoog.

Klatblock | 11-03-06 | 17:12

Sun of a,moge hij branden in hel

Muppet Animal | 11-03-06 | 17:12

Ach, Serven brengen geluk.

Anticollectief | 11-03-06 | 17:11

@crixus 11-03-06 @ 17:02:

Oh dat is wel mooi dan, kunnen we weer andere crimineeltjes gaan aanpakken. Wat leven we toch in een mooie wereld. Hebben we eigenlijk al een wachtrij in scheveningen? Scheelt nu inderdaad wel een afgang, maar ben benieuwd of ze alsnog een rapport gaan schrijven over die zut om hen gelijk te halen (zo gek zijn ze wel af en toe). Ze krijgen nu namelijk toch geen weerleggingen meer vanuit slobodan's grafkist.

Klatblock | 11-03-06 | 17:10

Scheelt toch een hoop poen, dit!

Quaint | 11-03-06 | 17:05

en wie betaald de VN ? juist ..

Draaitafel Demagoog | 11-03-06 | 17:04

@Klatblock 11-03-06 @ 16:55:
De Nederlandse staat verdient per saldo aan de aanwezigheid van de ICTY in 070, dus hoe langer het duurt het beter het is voor 0031. Het wordt gefinancierd door de VN, niet door NL. En dat geldt ook voor de tijdelijke opvang in Scheveningen. 't Zorgt voor een boel werkgelegenheid (scheelt dus uitkeringen) en er zijn nog oorlogscriminelen zat.

crixus | 11-03-06 | 17:02

@Klatblock
Het scheelt het tribunaal, wat toch al steeds meer een aanfluiting werd in de zaak tegen Slobo, in ieder geval een afgang van jewelste.

Horror Scoop | 11-03-06 | 17:02

@crixus 11-03-06 @ 16:48:

Ja tooog. Scheelt ze weer een hoop werk in de slobodan zaak, en scheelt de staat weer centjes.

Klatblock | 11-03-06 | 16:55

wat een slappeling .. er nu al tussen uit knijpen ... en wij dan ? je bent een mazzalaar Milosevic .. doe maar dag wuiven met je handje !

Draaitafel Demagoog | 11-03-06 | 16:54

@Anticollectief 11-03-06 @ 16:44:
Er is nog werk zat bij het ICTY. Voor sommige medewerkers (documentalisten bijvoorbeeld) is het een baan voor het leven.... althans voor heel lang.
Voor de griffie is het gewoon: next case.

crixus | 11-03-06 | 16:48

Je zult maar griffier zijn in Den Haag en je bent een weekendje weg geweest. Dan sta je wel te kijken op maandagochtend. How deep is your dip..

Anticollectief | 11-03-06 | 16:44

@Kloothommel 11-03-06 @ 16:27:
Dat zal ik ook niet ontkennen, en dat heb ik ook niet gedaan. Ook daarover is uitgevoerig gesproken in diverse ICTY zaken, en dat is net zo crimineel.
Maar van dat Markale incident staat het niet vast.
En het maakt mij eigenlijk geen ene fuck uit wie wat precies gedaan heeft en waarom. In de kern van de zaak is het een kleuterachtig welles-nietes verhaal. Welke argumenten je ook gebruikt van welke zijde dan ook, als je 1 iemand om het leven brengt ben je grote crimineel, punt uit. WILHELM SCHIPPERS MOORDENAAR. (sorry moest even tussendoor)
En als je moord goedkeurt of vergoeilijkt met "ja, maar zij zijn begonnen" deug je in mijn ogen ook niet. Of je nu moslim, servier, kroaat, amerikaan, of voor mijn part eskimo bent.
Hou op met die kleuterlogica en ga eens beetje lief doen voor elkaar.

crixus | 11-03-06 | 16:39

De balkan is nog altijd een van de springplanken van moslimterroristen. Ze hebben er trainingskampen, trainingspakken en leuke kleine pluizige hamas-wuppies met gekke rol-oogjes voor op hun AK47.

Anticollectief | 11-03-06 | 16:39

Van leider tot oorlogsmisdadiger tot gevangene tot nokkie op je bedje... Wel apart dat die sloban zelfs in zijn cel nog ontbijt op bed kreeg. Ik dacht dat t voedsel (als je t al zo kan noemen) altijd tussen de tralisch door werd geschoven!
En ook al vocht hij tegen moslims, de dingen die zijn leger (en hij als verantwoordelijke) heeft gedaan zijn niet recht te praten. Voor mij blijft die sloban een stuk vuil die nu eindelijk aan de straat is gezet.
En laat iemand nu maar ontkennen dat roken slecht voor de mensheid is. Misschien voor t Individu, maar de voordelen zijn voor mij nu al bewezen. Ik steek er meteen eentje op. Op jou vriend Sloban!

Klatblock | 11-03-06 | 16:38

onheen=omheen, but you got my point...

Horror Scoop | 11-03-06 | 16:32

Vergeet ook niet de beelden van de ohzo-zielige moslims achter prikkeldraad, wat de 'trigger' was om de oorlog tegen de Serven te beginnen. Pas later bleek er weliswaar een hek met prikkeldraad te staan, maar daar kon gewoon onheen gelopen worden. De pen mag dan sterker zijn dan het zwaard, het beeld is scherper dan de pen. Vooral als het beeld verkeerd wordt geïnterpreteerd.

Horror Scoop | 11-03-06 | 16:31

groeten aan adolf

Bep Handicap | 11-03-06 | 16:31

@crixus,
zoals blob_plop al zegt het is ook niet bewezen dat de serven hem hebben afgeschoten.

Het enige wat WEL bewezen is dat de moslims hebben toegegeven dat ze hun eigen bevolking beschoten om de publieke opinie te beinvloeden.

Kloothommel | 11-03-06 | 16:27

Gezeligheid in cafe De Hemel

Slobodan: Hey Adolf ik ben Slobodan
Adolf: Weet ik, zullen we oorlogje spelen??

Adekikker | 11-03-06 | 16:26

Kloothommel 11-03-06 @ 15:40:
"After initial investigation, UNPROFOR established that the round fired on 4 February had come from a Bosnian Serb position, but it had not been possible to locate the source of the attack against the central market on 5 February."
[...]
"Following initial investigation of the incident, a team was established by UNPROFOR to conduct a comprehensive follow-up investigation. The team also reported the lack of physical evidence to determine which side - the forces of the Bosnian Government or the Bosnian Serbs - had fired the mortar bomb on 5 February 1993.

In a letter dated 6 February to the President of the Security Council, the Secretary-General stated that those two incidents made it necessary, in accordance with resolution 836 (1993),8/ to prepare urgently for the use of air strikes to deter further such attacks. The Secretary-General also informed the Council that he had requested the Secretary General of NATO to obtain "a decision by the North Atlantic Council to authorize the Commander-in-Chief of NATO's Southern Command to launch air strikes, at the request of the United Nations, against artillery or mortar positions in and around Sarajevo which are determined by UNPROFOR to be responsible for attacks against civilian targets in that city"
bron: www.un.org/Depts/dpko/dpko/co_mission/...

Dus als er al officiëel iets over is vastgesteld door UNPROFOR, dan is het dat de Bosnische Serviërs ervoor verantwoordelijk waren.

crixus | 11-03-06 | 16:25

thanks "proef op de som" erg interessant. die docu op google.

superjan | 11-03-06 | 16:23

Mijn dag kan niet meer stuk, mooi exit.

Kbee | 11-03-06 | 16:16

jammer dat ie nu niet gestraft kan worden, kan ie wegrotten in een cel

GrAp | 11-03-06 | 16:16

Waarom nodigen we de Amerikanen en de Iraki's niet uit om Saddam in deze Zimmer Frei in Scheveningen te stoppen ? Ze zien dat we een manier hebben om toch de doodstraf uit te voeren. Wij Nederlanders zijn immers doodvervelend, we doden zelfs de tijd op blogs als deze.

Anticollectief | 11-03-06 | 16:13

Waar het in elk geval op neerkomt is dat de eerste grote verontwaardiging ontstond richting de Serviers. Zij kregen meteen de schuld van deze laffe actie tegen burgers. Totaal voorbarig. Zelfs nu is het niet volledig bewijsbaar wie de schoten afgevuurd heeft. En dat is dus een sterk staaltje van objectieve media geweest, not!
Ik kan mij ook nog het tragische herinneren van "Romeo en Julia" Een verliefd Moslim/ Servisch stel uit twee bevolkingsgroepen die gescheiden werden door de burgeroorlog. Toen ze elkaar toch weer opzochten in niemandsland om Sarajevo te ontvluchten werden beide doodgeshoten. Ze hebben lange tijd dood naast elkaar gelegen. Geen vande partijen durfde de lichamen te bergen omdat ze dan beschoten zouden worden. Uiteindelijk zijn beide tieners wel opgehaald en begraven, bij elkaar. Een van de meest aansprekende en trieste gebeurtenissen die aangaf dat er wel de mogelijkheden voor vreedzame samenleving is, maar dat dit door anderen misgunt wordt. openweb.tvnews.vanderbilt.edu/1996-4/1...

Bob Plop | 11-03-06 | 16:13

Laat mij dan maar weer uitsluitsel geven... De mortier kwam van links!

BastaardSuiker | 11-03-06 | 16:11

@Kloothommel 11-03-06 @ 15:40:
Je komt met leuke verhalen, maar je bewijst niks. Je roept maar wat. Dat mag van mij hoor. Blijf lekker overtuigd van je eigen gelijk. Van officiele UNPROFOR zijde is nooit een eenduidig officieel rapport verschenen die met zekerheid vaststelt waar vandaan de granaat op de Markale Markt is geschoten. In diverse ICTY zaken zijn diverse deskundigen opgroepen om hierover te getuigen.
Lees de rechtbankverslagen.

crixus | 11-03-06 | 16:01

@Kingeef1975,
een (mortier)granaat heeft wel degelijk last van tegenwind hoor, en zeker een mortier, dat is een krombaanwapen, die vliegt de meeste tijd van zijn vlucht omhoog, cq omlaag en is dus kwa oppervlakte voor een groot deel blootgesteld aan windinvloeden.

Het is geen kogel die tegenwind recht op de punt krijgt (en ook die heeft last van tegenwind (maar meer van zijwind).

En inderdaad hij komt wel in het voorterrein terecht maar zijn afstand wordt wel degelijk door tegenwind beinvloed en dat wordt echt wel mee berekend door de schutter, alleen mortieren hebben in tegenstelling tot artillerie een vaste lading en kun je de afstand niet verhogen door meer lading aan te brengen.

Kloothommel | 11-03-06 | 15:58

Wat ik nou niet snap... dat (sinds Milosevic) het mogelijk is dat Oranje op een WK tegen zowel Servië als Montenegro kan spelen TEGELIJK! We zitten in de enige pool met zoveel teams. Het is een f***ing conspiracy!

Anticollectief | 11-03-06 | 15:52

@Kloothommel

Misschien ben je zelf een leek, tegenwind heeft een granaat nog nooit tegengehouden. Accuraatheid heeft wel te lijden, maar die granaat komt echt wel ergens in het voorterrein neer hoor.

Kingeef1975 | 11-03-06 | 15:43

Laat me raden.... gestikt in een leugen

Kingeef1975 | 11-03-06 | 15:42

"DEN HAAG 24 februari 2006 - De voormalige Joegoslavische staatsleider Slobodan Milosevic mag niet naar Moskou voor een behandeling in een ziekenhuis. Dat besliste het VN-Tribunaal in Den Haag, waar de 64-jarige sinds 2001 in hechtenis zit, op verdenking van oorlogsmisdaden."

Oei, oei, oei, gaat Rita wel vrij uit? Femke is nu het hele weekend met rode koontjes haar vraagjes aan het voorbereiden. Zou ze een vergelijking met Abu Gharib in haar kittige betoogjes verwerken?

ventus_aqualis | 11-03-06 | 15:40

@crixus, blijft het vreemd dat unprofor met 95% zekerheid melde dat het onmogelijk was dat die granaat van de serven afkwam, maar ja dat kwam de NAVO niet zo goed uit he.

Het gaat er namelijk niet om waar die granaat vandaan kwam, maar om het simpele feit dat door de meteorologische omstandigheden van die dag de serven die markt nooit hadden KUNNEN beschieten.
Mits de serven een manier hadden gevonden om zich aan de natuurwetten te ontrekken maar dat lijkt me niet waarschijnlijk.
Voor de Leken, door de TEGENwind konden ze die dag die plek nooit onder vuur nemen, dan mag jij 3 x raden waar die granaat dan vandaan kwam?

Kloothommel | 11-03-06 | 15:40

Bob Plop 11-03-06 @ 15:07:
Ja, alles is uit te leggen met verhalen die teruggaan tot ver in de middeleeuwen, dat maakt het zo verdomd moeilijk discussieren. Het is 90% oud zeer en diep geworteld wantrouwen doorgegeven van vader op zoon door de eeuwen heen.
@ 15:22:
Je hebt helemaal gelijk. Maar ik betwijfel of je landgenoot Kloothommel kunt overtuigen.

crixus | 11-03-06 | 15:39

Wat een brekend nieuws zeg! De Servische Archie Bunker (zgan) duwt straks madeliefjes omhoog.

Anticollectief | 11-03-06 | 15:35

@Kolonel Klootoog,

goh sterk punt hoor t.o.v. schapie_schapie, toont echt werkelijk waar wat een goed inzicht jij bezit.

Onschuldig tot het tegendeel is bewezen, Slobodan is nooit veroordeeld voor wat dan maar ook, een aanklacht is niet hetzelfde als ook daadwerkelijk schuldig.

Kloothommel | 11-03-06 | 15:34

Die Bot heeft wel lef: hij meldt het treurig te vinden voor zijn slachtoffers. Pardon? "zijn slachtoffers?". Milosovic stond terecht, maar is / was niet veroordeeld.

Albert Heijn | 11-03-06 | 15:33

@Kloothommel 11-03-06 @ 15:06:
Er was in die tijd geen sprake van een overheidscontrole op wapenfabrieken zoals in de 20ste eeuw. Onvergelijkbare grootheden.

Wat betreft de Markale markt in Sarajevo: zlefs de Unprofor kon niet met zekerheid vaststellen waar de mortier exact vandaan kwam. Verschillende specialisten gaven een veschil van richting en hoek van de inslag aan, en de foutenmarge daarin was aanzienlijk. Maar in de servische media wordt alleen die Canadese specialist genoemd die de herkomst van de mortier voor de frontlinie plaatste.
Overigens is er al door het Joegoslavie uitvoerig naar gekeken, en is alles afgewogen in die zaak. Stanislav Galic is aangeklaagd en ervoor veroordeeld.
www.un.org/icty/indictment/english/gal...
www.un.org/icty/galic/trialc/judgement...

Interessant leesvoer op die ICTY sites.

crixus | 11-03-06 | 15:32

@kolonel klootoog

dankje ^^
Zelfde toegewenst

schapie_schapie | 11-03-06 | 15:30

@ schapie_schapie 11-03-06 @ 15:16
..
laat ik jou maar even als voorbeeld stellen voor al die andere lutsers die slobo wel een okeeje knakker vonden omdat hij en grafhekel aan moslims had en je ongezien diverse vieze, vlokkerige, pijnlijke en natte aandoeningen in de liezen wensen.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 15:28

Hoe het ook zij: Joegoslavië was / is een duidelijk bewijs dat een vergaande vermenging van culturen en volken niet werkt. Want volken zijn conservatief en angstig en men hecht veel waarde aan eigen nationaliteit, normen en cultuur.

Albert Heijn | 11-03-06 | 15:23

@ gevallenverstand 15:06
Zoals elke oorlog begint. een paar wellustelingen die denken alles te kunnen regelen en naar de eigen hand te zetten. Milosevic? Ook. Tudjman? Zeker. Izetbegovic? Mag niet buiten beschouwing gelaten worden.
Ook de plaatselijke en regionale verschillen waren in het Balkanconflict van belang. Kijk maar naar Friket Abdic in zijn kleine moslimenclave Bihac. Bijna geen problemen gehad met de Serviers. Rara hoe kan dat? Omdat de bevolking daar geen heil in zag. Wel of niet beginnen is dus een keuze die enkele personen voor miljoenen maken.
Nog een leuke trouwens: tijdens de Balkanoorlog is de opkomst van de jugomaffia in Europa in een stroomversnelling gekomen. Servomaafia? Kroamaffia? Bosniemaffia? Nee, jugomaffia! Alle bevolkingsgroepen konden hierin opeens wel met elkaar overweg en hebben zich een mooie positie in de markt verworven. Objectief een grens trekken tussen partijen is dus ook al een moeilijkheid, laat dus staan een collectieve verantwoordelijkheid of daderschap

Bob Plop | 11-03-06 | 15:22

Moeten jullie niet naar de Dutch Bloggies?

Jalsmans | 11-03-06 | 15:22

Hoppa ... op naar de berechting van het volgende zwijn wat oorlogsmisdaden heeft begaan ... was Simon Wiesenthal er nog maar, die had zijn l*l uit zijn broek gelachen.

a.nekschot | 11-03-06 | 15:21

Sorry kloothommel, ik geef het op. Heb er nooit wat van gesnapt en nu lukt het me ook niet.

gevallenverstand | 11-03-06 | 15:19

@Gevallenverstand,

Nee vlak voor de oorlog uitbrak, hadden opstandige milities in overwgend servische gebieden in kroatie (zo 80 a 90% servisch) die gebieden onafhankelijk van kroatie verklaard.

Toen kroatie agenten (lees verkleede militairen) stuurde was er een sukkel die schoot (tegen uitdrukkelijke orders uit zagreb), die serven begonnen terug te schieten en zie daar de vlam in de pan.
Servie had duidelijk tegen kroatie gezegd dat ze niets in hun hoofd moesten halen mbt de servische minderheid in dat land.

(Denk terug aan de polen en duitsers in 1939)

Kloothommel | 11-03-06 | 15:17

jammer :( hij heeft goede dingen gedaan voor servie en de wereld!!
die stomme navo heeft zich er nooit mee moeten bemoeien want hij vocht voor de goede zaak hij liet zijn land tenminste niet vern*uken door die kutmoslims! nu maar hopen dat er nog zo'n verstandige man opstaat!!

schapie_schapie | 11-03-06 | 15:16

Ik bedoel; Kwamen die milities voor een voetbalwedstrijd, of liepen die daar sowieso rond?

gevallenverstand | 11-03-06 | 15:13

Een handvuurwapenschot is nog geen oorlog. Bedoel je te zeggen dat Kroatische Moslims begonnen? Met welk doel?

gevallenverstand | 11-03-06 | 15:11

@Gevallenverstand, officieel? kroatie,
die begon servische milities aan tevallen in kroatie (een kroatische agent loste het eerste schot om precies te zijn)

Kloothommel | 11-03-06 | 15:09

Sreker nog; de geldstromen en vrijwilligers stroomden Bosnie binnen om de Islam diep in de grond te laten wortelen. Nog steeds trouwens. Ik heb ook nog wel een documentaire over een groepje vrijwilligers die aan de kant van de Kroaten meevocht. Niet omdat ze zo voor beeindiging van de oorlog waren, maar omdat het gedachtengoed van de Ustasa en de hang naar het verleden met de duitsers hun zo aansprak. Leeker partijtje Serviers afmaken was het credo.
Hitler had overigens SS eenheden in Bosnie, bestaande uit Bosnische Moslims, die tegen de Serven vochten, gesteund door de Turken. Een aversie van de Serviers tegn de Turken, en Bosnische bekeerden, is dus wel uit te leggen. Let wel, uit te leggen, niet goed te praten.
@ crixus
Het interesseert me geen lor wat je leest. 't Zal best breed zijn. Het gaat er om wat je met die informatie doet, hoe je die interpreteert en hoe je het toepast.

Bob Plop | 11-03-06 | 15:07

@crixus, die zijn beide tijdens hun leven hiervoor aangeklaagd hoor, terwijl milosovic in die zelfde tijd er WEL voor is aangeklaagd.

Kloothommel | 11-03-06 | 15:07

Kloothommel en Plop.
Wie begon met die oorlog?

gevallenverstand | 11-03-06 | 15:06

@crixus,

Het doet wel terzake, dit gebeurd MET instemming van de regering.

en zoals ik eerder zei, ja ik ben daar dus meerdere keren geweest in die tijd, ik heb genoeg kaarten gezien waar de frontlijnen op waren ingetekend.

De frontlijnen rond sarajevo lagen ten tijde van die aanval al 3 jaar op dezelfde plek.

en het belangerijkste is nog dat dit is bevestigd na onderzoek van de unprofor.

Sterker nog de enige 2 nederlanders die bij dutchbat zijn gesneuveld zijn beide door moslims vermoord.

Kloothommel | 11-03-06 | 15:06

correctie :
In Nederlandse bajessen krijg je je ontbijt al de avond van te voren, als de bewaarders met "de broodkar" langskomen. Sinds 2001 is de broodtang verplicht, aangezien er klachten waren gekomen van Moslims dat bwaarders die beleg van varkensvlees (bv Ham) ook het brood aanraakten. Ook uit hygiënische overwegingen natuurlijk. Daarom kan het zijn dat ze hem pas om 10:00 uur hebben gevonden. +/- 6:30 is de eerste ronde na de nacht, maar dat betekent alleen een blik werpen op jou aanwezigheid, meestal nog onder de dekens.....
Als je niet uit je cel komt om van je "vrijheid"te gaan genieten, denkt men dat je uit wilt slapen, vaak. Echter om 10:00 uur komt men met het eerste bakje bajes-koffie, en dat komt men ook echt aan je vragen. Geen antwoord betekende in dit geval de eeuwige oorlogsvelden, voor Milosevic.....

Herman Brood | 11-03-06 | 15:05

@Kloothommel 11-03-06 @ 14:57:
Tudjman en Izetbegovic. Maar die zijn al dood.

crixus | 11-03-06 | 15:02

@Kloothommel 11-03-06 @ 14:39:
Doet niet terzake. Het is een ander historisch voorbeeld dat er in een oorlog geld word verdiend.
@Kloothommel 11-03-06 @ 14:54:
Jij was erbij? Jij weet precies waar alle mortieren stonden? En jij weet zeker wie er voor verantwoordelijk was? Knap hoor! Ik weet alleen dat er heleboel mensen onnodig het lieven lieten.

crixus | 11-03-06 | 15:00

mooi ..... opgeruimt staat netjes
nou saddam en bin laden nog

_-kuifje-_ | 11-03-06 | 15:00

@crixus,
ik heb reguliere kroatische legereenheden gezien in bosnie die precies het zelfde deden.

De Mudjahadin was op uitnodeging van de moslim regering aanwezig in bosnie en waren daar niet voor de gezelligheid hoor.

Wie zijn daar verantwoordelijk voor dan?

Kloothommel | 11-03-06 | 14:57

@ Kloothommel 14:54
Sssssst, dat moet je niet vertellen. Mensen moeten blijven denken dat het de Serven waren. Is goed voor de publieke opinie over de Bosnische Moslims

Bob Plop | 11-03-06 | 14:56

Dat scheelt een hoop belasting geld.

kwaylow | 11-03-06 | 14:56

MOEHAHAHAHAHAHAHAHA

Net op CNN lieten ze weer die mortier aanval op de markt in sarajevo zien, terwijl allang bekend is dat die aanval door de moslims zelf is uitgevoerd.

Beetje dom om een type mortier af te vuren die maar een bereik van 6 km heeft en dat de dichtsbijzijnde servische mortier 9 km ver weg stond.

Hoezo valse propaganda

Kloothommel | 11-03-06 | 14:54

@Bob Plop 11-03-06 @ 14:38:
En jij neemt klakkeloos aan dat ik alleen maar de vaderlandsche media tot mij neem. Dat is een aanname die geheel voor jouw rekening is. Objectief valt nauwelijks iets vast te stellen, en al helemaal niet wie er dader en slachtoffer is.

Wat ik wel kan vaststellen omdat het gedocumenteerd is in diverse media (en niet alleen in westerse media, ook door Russische media) is dat officiële servische legereenheden (en dan heb ik het dus NIET over de roversbendes als Cetnik, Ustasja of Moslimgroeperingen) hebben meegwerkt aan ethnische zuiveringen. Daar is Milosovic voor verantwoordelijk te stellen. Het was aan de rechters van het tribunaal geweest om hem daarvoor te veroordelen of niet, niet aan mij.

crixus | 11-03-06 | 14:54

@ProefopdeSom
En na die film twijfel je aan Discovery Chanel.
On topic: Als ze die moordenaar gaan begraven dan loopt heel Servie uit om te rouwen.
Voor veel Serven is was die ouwe gek een held die hun nationalistische gedachtegoed hooghield.
Nu leveren ze natuurlijk niemand meer uit...

da wizard | 11-03-06 | 14:51

Eens met Bob Plop.

Jim Beam | 11-03-06 | 14:50

@ da wizard
Ja echt, heb gezeten en zit nog steeds met die vraagtekens.
Over het algemeen goed in elkaar gedraaid en beslaat zowat alle twijfelbare punten.
Plus dat het beelden en feiten etc. bevat waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Erg interessante docu vond ik, het kijken waard iig!
Maar om ontopic te blijven, beter een natuurlijke dood dan iemand die hem opblaast etc...

ProefopdeSom | 11-03-06 | 14:45

En ongezien de tyfus Milosevic, we zullen je zeker niet missen

kuttekop | 11-03-06 | 14:40

@ProefopdeSom
Inderdaad, erg goed gemaakt. Ik heb hem eergisteren zitten kijken.
Of het nou waarheid is of niet, het roept veel vragen op...

da wizard | 11-03-06 | 14:40

@crixus,

Werden die kannonnen in de 80-jarige oorlog dan ook door Willem van oranje aan de spanjaarden verkocht?
Dacht het dus niet.

We hebben het hier over een fabriek die onder controle stond van de toenmalige moslim regering.

Kloothommel | 11-03-06 | 14:39

@ crixus
Er komt geen vlaggetje in voor, het is ook geen propaganda, maar een documentaire. En al zou deze in de ogen van velen gekleurd zijn, dan nog is het gruwelijk materiaal. Ik heb je al heel duidelijk gesteld dat ik geen partij trek. Ik ben voor de objectieve beoordeling (en veroordeling) Dit is imho op geen enkel moment gebeurd of mogelijk geweest. De misdaad door de een is niet goed te praten door de misdaad van de ander.
Het manco bij ins in Nederland is dat wij jarenlang met een gekleurde bril de Balkanoorlog voorgeschoteld en bekeken hebben. Media hebben geen belang bij een neutrale verslaggeving. Die willen slachtoffer en daderstandpunten. Helaas voor de Serven zijn zij Orthodox en hebben zij hun sympathie in het voormalig oostblok liggen. De Kroaten hadden en hebben hier in Nederland en omliggende buren hun sypmpathie. Waarom? Kustvakanties aan de Kroatische kust, Vaticaan en geschiedenis met Duisland en Oostenrijk-Hongaars Keizerrijk. De Bosnische Moslims hebben heel handig de underdog rol gekozen en gevonden, niet in het minst door de inspanningen van Sacirbey. Het geheel is dus niet moeilijk te beredeneren. Kom aub niet aan met een vrije nieuwsgaring en discussie hier. Daarvoor moet je heel wat meer lezen en zien dan de vaderlandse media

Bob Plop | 11-03-06 | 14:38

@horroscoop
misschien wel, ik ben trouwens redelijk tevreden over onze pers, er is tenminste persvijheid dat is al heel wat
Als je me vraagt wat je bv van nova vindt zeg ik: duw die publieke maar de zee in... maar dat is een heel ander verhaal

MILF | 11-03-06 | 14:38

Tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog bezien, ben ik geneigd partij te trekken voor de Serviërs. Ik kan de smerige Kroatische Ustasja niet uit mijn gedachten verbannen. Aan de andere kant ben ik er meer dan tien jaar geleden niet bijgeweest. Waarschijnlijk begingen alle strijdende partijen even gruwelijke misdaden . Dus om nu te zeggen: Slobo, het ga je goed! Nee. Ik zeg liever: fijn zo'n versneld proces. Scheelt flink wat geld en Milosevic heeft zijn straf toch te pakken.

Murdockyoufool | 11-03-06 | 14:37

Bush mag ook wel op het stoeltje plaatsnemen in het tribunaal...
Ow ja joh ? Ja echt!
Voor de mensen die 2 uur tijd over hebben op de zaterdagmiddag:
video.google.com/videoplay?docid=-7772...
Errrrrug goede documentaire over 9-11, Bush, VS en de waarheden!?

ProefopdeSom | 11-03-06 | 14:37

@Kloothommel 11-03-06 @ 14:33:
In een oorlog wordt altijd geld verdiend, dat is niets nieuws. In de tachtigjarige oorlog verkochten Nederlanders ook kanonnen aan Spanje.

crixus | 11-03-06 | 14:37

Begraven in een massagraf in bosnie zeg ik.

Baron von Proxy | 11-03-06 | 14:36

@MILF, je verward het Internationale Gerechtshof met het Joegoslavietribunaal, dat is absoluut niet het zelfde hoor.

Kloothommel | 11-03-06 | 14:36

nou dat kost de belastingbetaler iedergeval geen geld meer, snel naar servie want de grond is hier duur.

Redneck | 11-03-06 | 14:35

@Milf
Ik reageerde op jouw opmerking van 14:15, maar het kan zijn dat ik die verkeerd opgevat heb.
@da wizard
Ook van een internationaal opererende loodgieter accepteer ik geen boete. Als Slobo het Internationaal Gerechtshof niet erkende, is het logische dat hij ook geen toegewezen advocaten accepteerde, toch? Anders zou hij zichzelf wel erg voor gek zetten.

Horror Scoop | 11-03-06 | 14:35

@MILF,
ja het tribunaal is gewoon een farce gestuurd door diverse landen.

@Mokum Kosher
Welnee, dat ging niet over Groot-Servie, Groot-Kroatie of Groot-Albanie, het ging er ovr wie de meeste rekeningen kon vereffenen uit WO2.
Maar nog belangerijker, het ging over GELD, MACHT en INVLOED van Tudjman, Milosovic en Izetbegovic.

De geruchten gaan zelfs (of het waarheid is weet ik niet) dat die 3 (verre) familie van elkaar zijn.
Deze geruchten zijn heel hardnekkig, dus ik zal er niet vreemd van opkijken dat het waarheid is.
Dit in het licht dat moslimfabrieken kannonnen en granaten produceerden en verkochten aan de Serven omdat die meer betaalden.
De brug in Mostar door de serven is kapot geschoten voor 100.000 mark en een Mercedes in opdracht van de Kroaten.

Kloothommel | 11-03-06 | 14:33

Dacht trouwens dat er om het half uur gekeken werd bij Slobo, maar ik zal me wel vergist hebben.

Horror Scoop | 11-03-06 | 14:30

@horrorscoop
ik weet niet waar kje naar toe wilt, ik maakte alleen een opmerking over iemand die het Tribunaal in Den Haag een grote farce is, dat is het niet natuurlijk, ze doen goed werk alleen jammer dat de amerikanen dit hof niet erkennen, maar wat niet is kan nog komen, Bush verdwijnt sowieso... dus wieweet

MILF | 11-03-06 | 14:29

Kloothommel 11-03-06 @ 14:24
Het was een enorm complexe oorlog waar ik niet veel van snapte. Een ding was duidelijk, it did not stop. Misschien mag Yugo blij zijn dat er ueberhaupt een aanknopingspunt is gevonden om de boel te stoppen anders was het nu nog bezig. Voor ons Nederlanders was Srebrenica IDD het meest duidelijke en huiveringwekkende feit. Wie justitie ontsnapt krijgt zijn trekken op een andere manier nog wel thuis.
@Kolonel
DankUwel!

gevallenverstand | 11-03-06 | 14:29

@Bob Plop 11-03-06 @ 14:18:
Oooo jaaa... doe nog even zo'n fijn propagandafilmpje met van die leuke servische vlaggetjes links en rechts. CCCC heeft er al de nodige laten zien (Zie archief, topic: Mladic gepakt)
Het enige wat daarop objectief is vast te stellen is dat er mensen zijn vermoord. Ik weet niet door wie, en ik weet niet wie de slachtoffers zijn. Het enige wat ik er wel aan kan vaststellen is dat het commentaar suggereert dat het servische slachtoffers zijn en dat het door moslimextremisten was gedaan. Dat zou kunnen, maar dat maakt het niet walgelijker dan jongens en mannen van Srebrinica in bussen vervoeren, hun eigen massagraven laten graven en ze afknallen. Nogmaals, de ene misdaad vergoeilijk je niet door de ander.
Dat is een principe dat er bij jullie maar niet in wil.
Ik weet dat het smerige oorlog was, ik weet dat de Kroatische Ustasa's net zo gek, crimineel en walgelijk waren als de Cetniks, en moslimfunda's. Ik kies geen partij, ik sta aan de zijlijn en schud mijn hoofd.
Je hoeft niet voor me na te denken, dat hoeft een krant of TV zendert ook niet voor me te doen, dat kan ik zelf wel.

crixus | 11-03-06 | 14:29

ik kan me serieus voorstellen dat met de nachtmerries, die hij vrijwel zeker overgehouden moet hebben,aan de slachtingen en verschrikkingen die hij heeft laten verrichten,hem dat fataal is geworden in zijn slaap.
als we zijn staat van gezondheid op het moment van overlijden gaan bekijken...

iew | 11-03-06 | 14:29

@Horror Scoop 11-03-06 @ 14:10
Dat internationaal staat er niet voor niets voor...

da wizard | 11-03-06 | 14:28

@ MILF
Het tribunaal is een gestuurde organisatie, zwaar beinvloed door de "overwinnaars" van de Balkanoorlog. De enige die hiernaast overigens iets doet aan rechtspraak tegen eigen bevolking is Servie. De Kroaten en Bosnische Moslims doen hier nauwelijks moeite voor.

Bob Plop | 11-03-06 | 14:28

Ik had liever gezien dat hij de doodstraf had gekregen, maar ja; dood=dood. Hoera!

Ishamael back again | 11-03-06 | 14:27

b92 en EndeMol.... ik vermoed een complot..

Cruoninga | 11-03-06 | 14:26

He probleem daar Kloothommel was m.i. dat meerdere partijen streefden naar een "Groot Rijk", zo zijn daar de Serven die terug willen naar het Grote Servische Rijk. Zo zijn daar de Albanezen die in Kosovo streven naar een Groot Albanisch Rijk. Zo zijn er die van oudsher Nazivriendjes de Kroaten die ook streven naar een Groor Kroatie. Dat oude Joegoslavie was zo gek nog niet. Toen hadden ze het allemaal. En nu? Nu hebben ze niets. Kleine pokkelandjes nog steeds op de rand van oorlog en genocide als ze de kans krijgen. Uiteindelijk heeft de VN en NATO over de ruggen van die volkjes daar gewonnen en Milosevic is geslachtofferd. Hoewel hij absoluut zijn verdiende loon heeft gekregen.

Mokum Kosher | 11-03-06 | 14:25

@MILF
Denk alsjeblieft niet dat de media hier objectief zijn. Dat zijn ze niet. Dat heeft een rden: verkoopcijfers. Mensen willen, eenmaal gehersenspoeld, helemaal niet lezen over de menselijke kant van de Serviërs. Dekn aan de reportage van een Nederlandse journalist die beschreef hoe een Servische vrouw overleed door een miskraam, een gevolg van de elektricitetiscentrales in Servië die gebombardeerd waren. De reportage kwam de beste man op veel kritiek te staan. Zijn commentaar: "Ik kon ook berichten over pasgetrouwde stelletjes die een erg romantische tijd hadden bij kaarslicht, maar dat leek mij niet zinvol." En terecht, dat was ook niet zinvol. Maar Nederland wilde niet horen hoe Nederlnad mede verantwoordelijk was voor alle ellende. Karremans had gelijk toen hij zei "There are no good guys or bad guys." Maar Nederland wilde niet luisteren.

Horror Scoop | 11-03-06 | 14:25

@Kloothommel 11-03-06 @ 14:11: inderdaad, en het zijn de overwinnaars die de geschiedenis schrijven (en vervalsen).

Albert Heijn | 11-03-06 | 14:25

@kloothommel
dus je blijft erbij dat het Tribunaal een grote farce is?

MILF | 11-03-06 | 14:24

@gevallenverstand, je hoeft ook niet iedereen te berechten in Den Haag, maar het valt wel op dat er meer Serven dan Moslims en Kroaten te SAMEN in Den Haag zitten en dat terwijlk de Kroaten in de periode 92, 93 en 94 vele malen erger hebben huisgehouden dan de serven.

De kroaten hadden de meeste doodseskaders rondlopen in bosnie, daar hoor(de) je niks over hier in de media hoor.

Kloothommel | 11-03-06 | 14:24

Crixus 'zwaar offtopic' -en die Buma kwestie schijnt een VVD-Telegraaf HOAX te zijn-

gevallenverstand | 11-03-06 | 14:24

@Harige Bangmaker 13:56
Nee. Ksuggereer niets. Kconstateer alleen dat dit al de tweede gestopte reaukert is binnen 'n week in Scheveningen. Twee dooie bebaarde Oranjepakkerts daar op Cuba was absoluut wereldnieuws geweest... (Als 't naar buiten was gekomen natuurlijk.)

widtvoet | 11-03-06 | 14:24

@MILF,

Ik geef je een hint, ik ben 3x in dat gebeid geweest ten tijde van die oorlogen, ik WEET waar ik over praat en wat daar allemaal en door wie is gebeurd.

In de kranten staat wat de belanghebben willen dat er staat, jullie in Nederland hebben echt niet alles mee gekregen hoor.

@crixus, op een gegeven moment ging deze oorlog niet over joegoslavie maar over wie de meeste invloed in die regio zo verkrijgen (de NAVO of Servie)

Kloothommel | 11-03-06 | 14:21

Kloothommel 11-03-06 @ 14:11
Van de Nazi' zijn er ook velen niet in Neurenberg verschenen. Je kunt niet tot in het uiterste detail alles gaan uitzoeken kloppend maken. (En... Amerikanen in Duitsland hebben ook wel eens geschoten voordat ze een bunker ontruimden.) Soms moet je verder. Die Hutus en Tutsi's, net ieder 'cut' is vergolden. Dat gaat niet. Maakt dat Milosevic OK? Als kinderen terugslaan zeggen ouders: 'EERST naar ons komen.' Wij hebben daar instanties voor.

gevallenverstand | 11-03-06 | 14:20

@ gevallenverstand 11-03-06 @ 14:13:
Voor een gevallen verstand maak je toch erg verstandige opmerkingen. ;-)

crixus | 11-03-06 | 14:19

Slobo het ga je goed. Schoften als Tudjman en Izetbegovic mochten in vrijheid sterven.

Robert Spoortniet | 11-03-06 | 14:19

@ crixus
Je menig wordt weldegelijk gevormd door de gekleurde media hier. Niets vrije nieuwsgaring of discussie. Voor een goede vorming van de waarheid moet je ook de media volgen die de Serviers en de Bosnische Moslims steunden. Hier in Nederland hebben we helemaal niet objectieve weergave van de situatie gehad. Dat jij dat wel denkt is tekenend en maakt je reactie beter plaatsbaar. Ik heb nog wel een video voor je. Kun je zien wat er met Serviers gedaan werd. Sterke maag is wel gewenst

Bob Plop | 11-03-06 | 14:18

"Dat hele tribunaal is een grote farce."
het lezen van kranten en het nuttigen van radio en tv kan voor sommige van ons uitkomst bieden, maar bij jou twijfel ik daar ernstig aan...

MILF | 11-03-06 | 14:15

@ gevallenverstand 11-03-06 @ 14:13
..
mijns inziens verdomde weinig. al willen veel reaguurders hier en elders je anders willen doen geloven.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 14:15

Er komt een dag in Europa dat er anders gekeken zal gaan worden naar Milosevic en Mladic. Dat is eigenlijk nog het ergste. Maar in ieder geval weer een Joegomaffia minder.

Mokum Kosher | 11-03-06 | 14:14

@Kloothommel 11-03-06 @ 14:11:
Als jij mij kan aanwijzen wie de winnaars waren bij dat conflict kan ik je wellicht gelijk geven. Ik zou het niet weten namelijk. Ik zie alleen maar verliezers.

crixus | 11-03-06 | 14:13

kolonel klootoog 11-03-06 @ 14:09
Everybody wants to rule the world. 'Total word domination' is het devies in iedere reclamecampagne en van iedere popartiest. Volgens veel reaguurders wil de Islam dat ook met de wereld. Hoeveel kans hebben ze daarbij strategisch? (Even los van of dit verlangen zou kloppen, eensluidend en realistisch zou zijn....)

gevallenverstand | 11-03-06 | 14:13

Er lopen nog een hoop grote (kroatische en moslim) vissen rond in het voormalige joegoslavie rond die echt geen strobreed in de weg worden gelegd door het joegoslavie tribunaal.

Dat hele tribunaal is een grote farce.


Een kleine overpeinzing voor allen die denken dat het tribunaal rechtvaardig is.

"Oorlogsmisdadigers treft men alleen aan bij de verliezende partij"

Kloothommel | 11-03-06 | 14:11

@da wizard.
Hij was zelf advocaat. Aangezien hij het Strafhof niet erkende, is het logisch dat hij ook door het Strafhof aangewezen advocaten niet erkende. ik accepteer ook geen boete voor het fietsen zonder licht van een loodgieter.

Horror Scoop | 11-03-06 | 14:10

@BigBoobedBlondeBitch 11-03-06 @ 14:04:
Nomen est omen.

crixus | 11-03-06 | 14:09

@ gevallenverstand 11-03-06 @ 14:04
..
voor een gedegen advies verzoek ik je vriendelijk je hele stelling nog eens duidelijk en helder te verherformuleren.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 14:09

Wat zegt de grote vriend van Geen Stijl, Nico Steijnen ervan?

Jan2 Bakker6gvdmoeti | 11-03-06 | 14:08

@kolonel klootoog 11-03-06 @ 13:54:
Nee, maar hij beweert dat misdaden van de andere zijde worden gedoogd. Dat is een domme bewering en feitelijk onjuist.

@Bob Plop 11-03-06 @ 13:54:
Wat is dat toch met mensen dat iedereen aannames maakt over wat een ander denkt, waar hij of zij z'n informatie vandaan haalt? Izetbegovic was wellicht ook aan de beurt gekomen als hij niet vroegtijdig zou zijn overleden. Dat is een beetje makkelijk om daar nu mee te komen. Alle media zijn gekleurd, dat hoef je me niet uit te leggen. Ik ben namelijk opgegroeid in een vrij land met vrije discussie en vrije nieuwsgaring, en dan leer je als weldenkend al snel om feit, commentaar en mening te scheiden. En mijn mening over het conflict zelf heb ik nog helemaal niet gegeven. Het is slechts jouw aanname dat ik zou vinden dat de Serviërs de slechten en de rest de goeien zijn.

crixus | 11-03-06 | 14:08

@kolonel, prima zijn we het toch eens, en nu wachten de zaterdagmiddag boodschappen, over en sluiten.

Levereter | 11-03-06 | 14:08

Ben benieuwd of zijn dood de uiteindelijke straf die het Tribunaal moet uitspreken zal beinvloeden.

schaamstreek | 11-03-06 | 14:07

Wederom een een mooie dag..
-
Harige Bangmaker @ 13:56
Ik weet het ook niet hoor maar het schijnt dat ze in hun cel verplicht naar Radio-538 moeten luisteren....

MAXIMO | 11-03-06 | 14:06

@ Levereter 11-03-06 @ 14:01
..
klopt allemaal, ben ik het helemaal mee eens. maar we kunnen niet gaan doen dat slobo, gezet naast bv bush, de mindere van de twee was.
..
verder is het al ver voor WW1 behoorlijk spitsroeden lopen in de balkan. veel gedoe met oude vetes, familie eer, beperkte resources, foute grenzen en veel boos bergvolk. de structurele verherindelingen van die regio hebben ook zeker niet geholpen.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 14:05

@BastaardSuiker 11-03-06 @ 13:49
Hij komt er zeer makkelijk vanaf, maar het strafhof heeft hem advocaten aangeboden en ondanks zijn slechte gezondheid wilde hij die niet hebben.
Dan moet je ook niet zeuren achteraf dat het slecht voor je gezondheid is...

da wizard | 11-03-06 | 14:04

OK neofascisten, stel je voor er loopt een lijn uit de WOII naar Bin en Scooters in Parijs en 020. Stel je voor dat ze erop uit zijn om de wereld te overheerschen, door oorlog en/of (stads)(Guerilla)terreur. Hoeveel kans is er dan op slagen als je beschouwt wie er aan de andere kant staan? (En hier zoek ik strategisch advies ook van de Kolonel.)
op tafel met de hele troep.....

gevallenverstand | 11-03-06 | 14:04

@ crixus
Waarom was Izetgegovic niet meteen uitgenodigd in Scheveningen? Het is duidelijk dat jij je verstand laat beinvloeden door de media. Het westen, lees ons westen,is tegen Servie, dus de Serfviers zijn de boosdoeners. In het voormalig oostblok denken ze er heel anders over en in het MO weer heel anders. Jouw waarheid is dus maar een deelwaarheid, om het maar even op dom commentaar terug te gooien

Bob Plop 11-03-06 @ 13:54

jammer heren reagluurders van de mainstream nieuwsconsumenten (gevallen crixus etc etc etc).... Bob Plop heeft volkomen gelijk......

BigBoobedBlondeBitch | 11-03-06 | 14:04

Hij was maar 64, jammer want hij had nog makkelijk 20 jaar kunnen wegrotten in het pitoreske Scheveningen...

MILF | 11-03-06 | 14:02

De Bosnische moslims hebben op grote schaal gebruik gemaakt van buitenlandse "vrijwilligers" uit Pakistan, Algerije, Palestina en tig andere landen. Niet voor niets was Bosnie een ideaal opleidingskamp voor fundamentaliset. Deze radicalen hebben op grote schaal de gematigde Bosniers hun doctrine op willen dringen met vijf maal per dag bidden, hoofddoeken verplichten, vrouwen achterstellen bij mannen etcetera. Heb ik daar ooit iemand over gehoord? Nauwelijks tot niet.
De Kraoten voerden de Kuna weer in, een munt die gebruikt werd tijdens hun alliatie met de Duitsers in WO2. De Kraoten noemde zich Ustasa, conform de legereenheden die met de Duitsers meevochten. Iemand verontwaardiging over horen uiten? Nee!
Als een stel geblinddoekte paarden heeft west Europa zich laten leiden door de opini publicus. En in die opinie moeten de Serven het ontgelden. Pffff, kortzichtigheid ten top

Bob Plop | 11-03-06 | 14:02

@Kloothommel, over 20 jaar? Ik denk dat over 4 jaar de gemeente raden in het westen overspoel worden met allochtonen, ze hebben nu ontdekt dat ze iets te vertellen hebben, nu even een "eigen" partijtje oprichten en zie, ze hebben de macht in de grote steden. Weer twee jaar later zitten ze in het kabinet, en dan worden voor ons de rapen gaar gekookt. Max 6 jaar dus, en geen 20.

3bier1melk | 11-03-06 | 14:02

@kolonel, in die mafioze politieke cultuur op de Balkan was niemand denk onschuldig, en over een jaar of 10 zullen we pas weten wat er nou werkelijk gebeurd is.
Ook WO II is daar nog steeds een open zenuw en er hebben veel afrekeningen plaatsgevonden, maar de Serviërs waren maar één van de strijdende partijen, en wij zijn allemaal een beetje gehersenspoeld door de media met CNN voorop.

Levereter | 11-03-06 | 14:01

Zo daar ziijn we ook weer goedkoop vanaf gekomen!

ikkes! | 11-03-06 | 13:59

@Levereter 11-03-06 @ 13:50:
Zullen we het even on-topic houden? Ik wil wel best met je in discussie over de wandaden van Bush en zijn roversbende, maar laten we 1 oorlog tegelijk behandelen a.u.b.

crixus | 11-03-06 | 13:58

En Bob Plop, als jij zo genuanceerd over Bush, Oric en voor mijn part de relatie tussen Mabel en Izetbegovic praat..... dan kun je nog niet zeggen: (Citeert Bob Polp) 'Milosevic is/ was helemaal niet eng.'

gevallenverstand | 11-03-06 | 13:58

Kunnen we De Balk niet even opsluiten..

Adekikker | 11-03-06 | 13:58

Als er een hel is, is-ie nu onderweg. Jammer dat het zo lang geduurd heeft.

Iefje | 11-03-06 | 13:58

Bird Flu on Tour:

11-03-2006 The Hague, the Netherlands

... and continuing...

Mauguio | 11-03-06 | 13:57

Dat wordt een staatsbegravenis in Servie.

We zullen hem nog missen over 20 jaar als we hier bezig zijn om de taliban in amsterdam te verslaan.

Kloothommel | 11-03-06 | 13:57

Dat is nog eens een duur geintje.

Nevermind | 11-03-06 | 13:57

ik geef de hofstadgroep de schuld! weer een held dood, sloban wist hoe je de moslims moest aanpakken.

polletjepiekhaar | 11-03-06 | 13:56

Een groot man is heengegaan. Slobo zal rechter Mayflower de hand weer kunnen schudden en uitleggen hoe het nu allemaal precies zat met de door de Navo gebombardeerde treinen, bruggen, televisiestations en ambassade. Triest dat het internationaal gerechtshof op deze manier de doodstraf uitgesproken heeft over een terrosristenbestrijder.

Horror Scoop | 11-03-06 | 13:56

widtvoet 11-03-06 @ 13:54

Suggereer je iets?
Martelpraktijken in de polder?

Harige Bangmaker | 11-03-06 | 13:56

@ Levereter 11-03-06 @ 13:53
..
zal allemaal wel, maar dat zegt nog niet dat slobo onschuldig was.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:55

@ crixus
Waarom was Izetgegovic niet meteen uitgenodigd in Scheveningen? Het is duidelijk dat jij je verstand laat beinvloeden door de media. Het westen, lees ons westen,is tegen Servie, dus de Serfviers zijn de boosdoeners. In het voormalig oostblok denken ze er heel anders over en in het MO weer heel anders. Jouw waarheid is dus maar een deelwaarheid, om het maar even op dom commentaar terug te gooien

Bob Plop | 11-03-06 | 13:54

Er lijken in Scheveningen meer doden onder de gevangenen te vallen dan op Cuba...

widtvoet | 11-03-06 | 13:54

@ crixus 11-03-06 @ 13:49
..
hee trutje. ik meen juist bij plop te lezen dat hij de daden van slobo niet goedkeurt, maar dit natuurlijk geheel ter zijde.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:54

Kom prikker, even de kou door en met je bloem en briefje naar Scheveningen. Flink zijn!

gevallenverstand | 11-03-06 | 13:54

Minister Bot vindt het zonde dat ie dood is. Duidelijk het bewijs dat de leden van onze regering in het gekkenhuis horen

stoeffie | 11-03-06 | 13:53

@kolonel, mee eens maar in de Westerse media werd hij als de opperploert afgebeeld terwijl er veel meer rondliepen, maar hij werd de "scapegoat".

Levereter | 11-03-06 | 13:53

Tsjonge jongen... eerst Dietrich dan Van Aartsen de laan uit, nu Milosevich ook nog weg ! Zijn dit allemaal voorboden van de 7 vette jaren die nu komen gaan ?

Kunnen we geen weddenschap aangaan in welke maand Balkenende tot aftreden gedwongen wordt ?

Prikker | 11-03-06 | 13:51

@ contrastvloeistof 11-03-06 @ 13:47
..
ik denk dat de nick van zwierebol al genoeg zegt.
..
@ lever
..
frappant dat je de tweede bent die bush aandraagt. ik ben ook geen fan van bush, maar daar hebben het niet over. het gaat in deze om slobo. en het feit dat hij machten opriep die hij niet meer in de hand zou hebben doet niets aan zijn verantwoordelijkheid af.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:50

BBS en CNN zenden niet anders uit, in spandoeken op tv... en wat doen de NL zenders? inburgeringsTV en andere KUDTprogramma's wat een kutzenders

Behangdelul | 11-03-06 | 13:50

crixus, het is maar wie die oorlogsmisdaden begaan, tot nog toe komen de amerikanen er aardig mee weg.

Levereter | 11-03-06 | 13:50

Het lijkt me dat naar aanleiding van een oorlog, alle oorlogsmisdaden berecht kunnen worden. Misschien een onderscheid maken over wie begon, en wellicht een onderscheid in grootte van acties en in karakter. Plundering/overval is anders dan genocide bijvoorbeeld. Daar is wel uit te komen. Maakt het beoefenen van een kunst een misdadiger aimabel? I don't think so.

gevallenverstand | 11-03-06 | 13:50

@da wizard.
Vindt je? Ik denk dat ie er zo wel erg makkelijk van afkomt. Erger nog vindt ik dat het strafhof nu niet meer serieus te nemen is, door mij persoonlijk iig.

BastaardSuiker | 11-03-06 | 13:49

@Bob Plop 11-03-06 @ 13:42:
Weliswaar ben je CCCC niet (tenminste....), maar goed, je spreekt ongeveer in dezelfde trant. Dus voor jou genoegdoening en om je domme commentaar te weerleggen. Oorlogsmisdaden van welke kant dan ook worden niet gedoogd door het beschaafde deel van de wereld. Leest u maar:
www.un.org/icty/indictment/english/ori...

crixus | 11-03-06 | 13:49

Slobodan Milosevic was de Tovenaarsleerling die de opgeroepen krachten niet meer in de hand had.
Bush is m.i. een veel grotere oorlogsmisdadiger, maar jah de overwinnaars hebben altijd gelijk.

Levereter | 11-03-06 | 13:47

@kolonel
ik vemoed dat zwierebol alleen maar de koppen leest en niet de inhoud.
dat verklaart waarschijnlijk zijn nietzeggende en onwetende comments

contrastvloeistof | 11-03-06 | 13:47

Dus toch levenslang gehad!!!!!
Whahahaha, net goed vuile moordenaar...

da wizard | 11-03-06 | 13:46

@ zwierebol 11-03-06 @ 13:41
..
en clarence seedorf is een goede voetballer. als dat echt alles is wat je hebt te melden vind ik je een nogal goedkoop sletje.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:45

@zwierebol
doeltreffend argument......

contrastvloeistof | 11-03-06 | 13:44

Sweeeeeeeeet! Damn wat een heerlijk nieuws zo in het weekend! Fantastisch gewoon!

auxy | 11-03-06 | 13:44

zwierebol 11-03-06 @ 13:41
En zo lul jij je bewondering voor die hellevaarder recht?

gevallenverstand | 11-03-06 | 13:43

@ gevallenverstand
Ik heb aan alle kanten slachtoffers gezien. Dum dum kogelgaten, babylijken, gemutileerden, noem maar op. Aan Kroatische, Bosnische en Servische kant. Of is in jouw ogen een opengesneden buik van de ene partij erger dan die van een andere partij? Vraag maar eens aan heer Oric, de verdeiger van Srebrenica, die het zo fijn vond om 's nachts de enclave te verlaten met zijn kornuiten om de omliggende Servische dorpen plat te branden en de bevolking op walgelijke wijze uit te moorden. Maar ja, hij was van de slachtofferpartij, dan wordt dat al meer gedoogd!

Ik praat overigens niets goed. Niet bij Slobo maar ook niet bij anderen. Van Karadzic is bekend dat hij een liefhebber van poezie is, dit totaal contrair met de politieke lijn die hij volgde, Aimabel zijn heeft dus niets te maken met het wel of niet aanhangen van een politieke of militaire lijn.

Ik zou overigens eilte eenheden niet als dusdanig willen beschouwen. Het grootste deel was een zootje ongeregeld. Plaatselijke bendes en dergelijke

Bob Plop | 11-03-06 | 13:42

mooi, scheelt een berg geld, maar waarom sectie verrichten, wie boeit het waarom die gast dood is?

3bier1melk | 11-03-06 | 13:42

daar moet op gedronken worden hi ha ho

Browser | 11-03-06 | 13:41

@Kolonel Klootoog . die cowboy uit texas is geen haar beter .

zwierebol | 11-03-06 | 13:41

@gevallenverstand
Bush gaat op basis van verzonnen WMD een land bestoken met radioactief afval, maar lult er een punt aan. Genoeg aanklachten, maar geen vervolging. Da's pas frappant!

BastaardSuiker | 11-03-06 | 13:41

Zoals Slobo al eens zei: 'Is Your Problem'. Juist, deaud is deaud en opgeruimd staat netjes. Terug naar de orde vd dag.

Tobi | 11-03-06 | 13:41

@Bret Gaart 11-03-06 @ 13:34:
Nee, Karremans heeft het (schemer)licht aan het eind van de tunnel al eens gezien...

crixus | 11-03-06 | 13:39

dat gaat lkkr snel daar! ze gaan vanzelf al weg en maken plaats voor de volgende!! Donner ideetje??

flapp | 11-03-06 | 13:39

heeft ie mooi op tijd ruimte gemaakt voor Karadzic

G-unite | 11-03-06 | 13:35

Bob Plop 11-03-06 @ 13:32
Zijn elite eenheden sneden buiken van zwangere vrouwen open.
Kom maar met het feit dat dit een historische wraaknemening was op oorlogsleed.

gevallenverstand | 11-03-06 | 13:35

[CCCC-Modus]
Slobodan was na Mladic onze grote held!

blikjegrolsch | 11-03-06 | 13:35

Nu Karremans nog...

Bert Graat | 11-03-06 | 13:34

dat scheelt weer een een dure zaak... had ie dan niet wat eerder dood kunnen vallen...

Hakbarrr | 11-03-06 | 13:33

@ zwierebol 11-03-06 @ 13:30
..
ja hoor. wat mijn verbazing over het feit dat jij, en anderen, het opnemen voor een manikaal beest niet weg neemt.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:33

Milosevic is/ was helemaal niet eng. Als persoon een aimabel iemand. Wel verbitterd en zich onbegrepen voelend, maar aimabel. En helemaal niet erger dan Tudzman of Izetbegovic destijds.
Milosevis heeft het stigma van de overwonnen persoon over zich en overwonnenen zijn altijd de bad guy.
Wel frappant dat alle drie de leiders van toen zo snel van de lijst der levenden geschrapt zijn.

Bob Plop | 11-03-06 | 13:32

Om 10.00 uur gevonden en al tijdje koud. Het slechte eten he. Geen ontbijt gehad, blijft toch de belangrijkste maaltijd van de dag...

zuurkool | 11-03-06 | 13:31

Er is een kamertje vrijgekomen in Scheveningen; is er een nieuwe bewoner op komst?

Tobi | 11-03-06 | 13:31

@Kolonel Klootoog . ieder zijn mening hee . er lopen wel andere bandieten rond hier op deze aardkloot .

zwierebol | 11-03-06 | 13:30

*Officieel*, hij is dood.

Levereter | 11-03-06 | 13:29

hij scheen al enkele uren deaud te zijn geweest voordat ie gevonden werd in zijn cel.
-edit la ma, moet meer F5-en-

G-unite | 11-03-06 | 13:29

@ zwierebol 11-03-06 @ 13:16

Mijn ouders komen ook uit Servie maar ik kan je een ding vertellen, mensen die om hem treuren zijn net zo slecht als die cocksucker zelf. Mladic, Karadzic en al die andere leijers mogen van mij vandaag nog op dezelfde inercity als Milosevic.

Dominator | 11-03-06 | 13:28

*schraapt keel*
Ik wacht even met reaguren tot CCCC of Srpska Tiger zijn deelneming alhier heeft neergeplempt.
*grijns*

crixus | 11-03-06 | 13:28

En in vele kringen wordt opgelucht ademgehaald.
Wat deze man niet allemaal had kunnen vertellen...

(Er zullen nu op dit moment op tal van plaatsen in de wereld toch wel kluizen opengaan met documenten, geluidsbanden, feauteaux en films die wat beter inzicht geven in de manier waarop Slobodan zijn positie heeft kunnen verwerven en handhaven als een van de engste mannen sinds Hitler?)

widtvoet | 11-03-06 | 13:28

Nou jah, niet slechter als de doorsnee politicus.

Levereter | 11-03-06 | 13:27

Hey een postje die niet 3 dagen oud is...

Cruoninga | 11-03-06 | 13:26

In tegenstelling tot "geen lijk, geen zaak" gaat het hier om "geen zaak, een lijk"

BastaardSuiker | 11-03-06 | 13:26

Ik denk dat hij krachten opriep die niet meer te beheersen waren, maar volgens mij was het geen slechte vent.
Die Carla Ponti vind ik pas echt een griezel.

Levereter | 11-03-06 | 13:25

@ zwierebol 11-03-06 @ 13:21
..
toch knap van je. dat je het zo kan en durft op te nemen voor een megalomane massamoordenaar.

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:25

Hij was *kuch* onschuldig.

blikjegrolsch | 11-03-06 | 13:25

@Arzu 11-03-06 @ 13:20

Misschien helpt het dus wel als je iemand dood wenst.... woutert bos val alsjeblieft heel snel doooodddd....

Hakbarrr | 11-03-06 | 13:24

Net zo deaud als Mladic gevangen zit?

dikkebier3lul | 11-03-06 | 13:24

bij het tribunaal gaan een paar erg goed betaalde jursiten onvrijwillig op zoek naar een andere baan

Kruisvaarder | 11-03-06 | 13:22

@Kolonel Klootoog ... toch niet

zwierebol | 11-03-06 | 13:21

Nou Moslimbashers, op met je kaarsjes, bloemetjes, knuffels en briefje naar Den Haag, daar stierf de visionair onbegrepen en eenzaam in zijn strijd tegen het Islamofascisme.

gevallenverstand | 11-03-06 | 13:20

@ zwierebol 11-03-06 @ 13:16
..
en dat is cynisch commentaar neem ik aan?

kolonel klootoog | 11-03-06 | 13:20

En hoe moet dat nu met dat peperdure showproces?

widtvoet | 11-03-06 | 13:19

Servie bevestigt het overlijden volgens radio 1

Kruisvaarder | 11-03-06 | 13:17

@Dokter Clavan,
NOS-Staatsnieuws was net iets eerder ;)

BastaardSuiker | 11-03-06 | 13:16

was net op het nos nieuws, idd, opgeruimd staat netjes

hama | 11-03-06 | 13:16

met mijn innige deelneming. hij was een groot man die het opnam voor zijn volk .

zwierebol | 11-03-06 | 13:16

op radio 1 speculeerde men net ook. Bevestigd is er nog niets.

goodie2shoes | 11-03-06 | 13:15

zeker weer marokeeeeeh ik bedoel slecht eten.

zuurkool | 11-03-06 | 13:15

Hij was omsingeld door Overste Karremans.

holtor | 11-03-06 | 13:15

zowel op CNN als op BBC nieuws bericht erover

G-unite | 11-03-06 | 13:15

Tja, dus niet ff naar Moskou

Joe Speedboot | 11-03-06 | 13:15

GS wordt nog een toonaangevend nieuwsmedium op deze manier... Afijn, 1 down, many more to go...

Dokter Clavan | 11-03-06 | 13:15

Dus de eventuele erfgenamen kunnen zich vanaf nu bij de notaris vervoegen...

widtvoet | 11-03-06 | 13:14

*kuch* samenzwering. Duurt effe maar dan kun je ook je gram halen als internationaal strafhof zijnde.!

BastaardSuiker | 11-03-06 | 13:14

Als het zo is zijn jullie erug snel met de berichtgeving.

Wokkel | 11-03-06 | 13:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino