Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Veel Vrije Dagen

Zonder sigaarHet linkse feestje wil maar niet stoppen. VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen, verantwoordelijk voor de -nogal matige- moddercampagne tegen de Pvda, vertrekt. Bibi de Vries zal de taken van Van Aartsen overnemen. Wie? Bibi! Wibi? Bibi! En wie nu denkt dat... niet doen, want Hans Wiegel keert niet terug naar de landelijke politiek. De brontosaurus uit Diever heeft zojuist vanochtend laten weten definitief, never nooit niet terug te keren in de landelijke politiek. Meneer ziet de landelijke politiek niet zitten en orakelt liever vanaf de zijlijn. Kortom, zo rond november 2006 (met uitloper tot januari 2007) verwachten we dat kereltje Wiegel de overstap naar de landelijke politiek maakt. Wiegel laat verder weten dat hij "op dit moment" geen nadere mededelingen zal doen, ofwel morgen de Televaag kopen...

Reaguursels

Inloggen

Zou dat het probleem van Talpa misschien zijn, dat het VVD-publiek gewoon kleiner is dan John had verwacht..?

WillemIII | 08-03-06 | 22:02

Girlzzzzzz power... ik denk dat ik Rita Verdonk ga steunen.

BigBoobedBlondeBitch | 08-03-06 | 20:17

Met zijn Vele Vrije Dagen kan Jozias misschien een keertje zijn rechtenstudie af gaan maken? Leert-ie misschien ook eens inhoudelijk wat, met een goed netwerk en een beetje moddergooien kom je er uiteindelijk toch niet.

Zeurders | 08-03-06 | 19:50

@Ksi-Ziks 08-03-06 @ 16:03:
Dat bedoel ik... Je houdt er rare complottheorie ideeën op na. Niet noodzakelijkerwijs fout, maar wel vreemd. Wat overigens wel erg fout is om de NSDAP de rechtsvoorganger van de PvdA te noemen. Dat getuigt niet van bijster veel intelligentie en historische kennis. De Nederlandse SDAP van voor de oorlog had niets te maken met de Duitse gelijknamige partij die A. Hitler heeft omgevormd en gebruikt voor zijn doeleinden.

Wat je ook van mij mag denken, ik ben niet gehersenspoeld door de "linkse" media, ik kan uitstekend voor mezelf nadenken. Dat is ook een beetje het probleem met jou. Iedereen die het niet met je eens is is een politiek dove of blinde en verwijt je lemming gedrag.
Dat mag je wat mij betreft vinden, maar zo werkt politiek nu eenmaal niet. Ieder mens heeft zijn eigen leefsituatie en eigen ideeën over hoe het beter zou kunnen of moeten. Daar kiezen ze dan een partij of volksvertegenwoordiger voor die hun belangen behartigt. Iets anders is de parlementaire democratie niet. In jouw ogen maken een boel mensen de verkeerde keuze, maar wie ben jij om daarover te oordelen, laat staan om een waardeoordeel over de intelligentie van hun te vellen.

Werkelijke wijsheid en intelligentie begint allereerst bij jezelf. Voortdurende introspectie over je eigen ideeën, normen en waarden voorkomt dat je je teveel met bezighoud met wat anderen vinden en denken.

crixus | 08-03-06 | 16:21

Crixus

Het is bijna onmogelijk om politiek blinden te laten zien wat zij niet willen zien en politiek doven te laten horen wat zij niet willen horen.

Als bovengenoemde blinden en doven de parallel met het recente verleden niet willen zien, b.v. omdat zij zich schamen voor hun zelf gekozen handicap of omdat zij het lemminggedrag bij veel burgers om oportunistische redenen juist willen bevorderen, dan moet je daar geen tijd aan besteden.

Ik denk dat jij, net als velen met jou, een hersenloos slachtoffer bent van de linkse rioolpers, want de denkbeelden van Fortuijn zijn uitsluitend door hen als rechts gekwalificeerd en niet omdat zij dat ook waren maar Fortuijn viste gewoon in de vijver die zij als hun exclusieve domein zagen, dus werd hij gedemoniseerd en werd een GL gek zover opgehitst dat hij hem doodschoot.

Getuige de uitslag van deze verkiezingen is GL deze gek nog niet te boven, mogelijk dat men een echte SPér zo gek krijgt om een aanslag op een als rechts geclassificeerde politicus te plegen, dan is de groei van de SP ook ingedamd.

Van der Lubbe zou ook een communist zijn geweest en de Reichstagbrand was de aanzet van de NSDAP (de Duitse zusterpartij van de rechtvoorganger van de PvdA) tot een ongebreidelde jacht op de communisten en Joden.

Ksi-Ziks | 08-03-06 | 16:03

@ Baron von Proxy 08-03-06 @ 11:16
-
Zeaux zeaux U ook hier?
Bent U wellicht van de welgestelde familie Munchausen by Proxy?

Of zit u achter een in de voormalige Sovjet-Unie gesitueerde IP-nummer-camouflage-servert om Uw zondigheid uit het verleden te verbloemen?

Baron Schicklgruber | 08-03-06 | 15:56

Die Bibi is voorzitter geweest van de verplichte brancheorganisatie voor kappers. En ze wist die kappers goed uit te melken met rekeningen voor torenhoge kosten van de organisatie. Zo hebben alle NL kappers een vermogen aan verplichte pensioenpremie betaald terwijl heel veel part timers en mennsen die maar een paar jaar kapper zijn geweest (huisvrouwen) daarvan geen cent terug zien. 'Ze hebben dan te weinig opgebouwd waardoor het teveel kost om ze een pensioentje te betalen'. Maar wel .. tig procent van hun salaris maandelijks afgedragen aan Bibi. Verplichte winkelnering in kartelland Nederland.

Kees3382 | 08-03-06 | 15:42

@Ksi-Ziks 08-03-06 @ 14:07:
Heb je Dan Brown al gebeld dat het Telefoonboek van 020 een geheime socialistische vrijmetselaarsboodschap bevat?

Denkbeelden die sluipenderwijs "vergiftigen" geldt voor alle denkbeelden, goed of fout. Het rechtse fortuynisme is (niet eens sluipenderwijs, maar met veel bombarie) omarmt en opgenomen door bijna alle politieke partijen. En om elk idee dat jou niet aanstaat meteen "fout" te noemen is een beetje arrogant en misplaatst. Misschien zijn jouw ideeën wel heel erg fout, heb je daar wel eens bij stil gestaan?

crixus | 08-03-06 | 14:44

Het overgrote deel van de Duitsers herkende het fascisme ook pas als gevaar voor de democratie toen de censuur werd ingesteld en hun joodse huisdokter als volksvijand werd afgevoerd. Het is zinvol Friedrich Hayek te lezen als waarschuwing hoe een fout denkbeeld sluipenderwijs eerst het politiek landschap en daarna de geest vergiftifd. Ik ben oud genoeg om de parallel met de huidige PvdA aan de lijve gevoeld te hebben.

De Bolsjewieken stuurden vroeger naakte jonge meisjes het publiek in en de PvdA stuurt nu een hersenloze nar als wegbereider, beiden lijken ongevaarlijk maar het plan wat daarachter schuilgaat is dat niet.

Ksi-Ziks | 08-03-06 | 14:07

99% van het bovenstaande gezeur gaat over landelijke politieke issues. Is iedereen dan echt zo dom? Het waren verkiezingen voor de gemeenteraad!
Iedereen die zich bij het stemmen heeft laten leiden door landelijke campagnes over landelijke issues is in mijn ogen zeer dom bezig geweest. Het ging er om dat je je stem liet gelden in je eigen gemeenschap, je directe woonomgeving en de wethouders en gemeenteraadsleden die je eigen stad of dorp hebben bestuurd afrekent. Al die grote verhalen hierboven slaan echt helemaal nergens op.
Ik ben overigens wel heel blij dat starf*cker van het ijs is gekrabbeld en weer wat common sense op GS rondstrooit.

crixus | 08-03-06 | 14:06

Ik vind Ksi-ziks wel lief. Hij is zo duidelijk in april 2002 blijven hangen...

QStel | 08-03-06 | 13:51

@ Ksi-ZIks

Ik weet niet of je het door hebt maar er is gewoon eerlijk gestemd gisteren hoor!

Dat die uitkomst je niet bevalt is prima, maar ga niet bazelen over dat de linkse journalistiek 'de feitelijke macht in de democratie van NL reeds heeft overgenomen'.

Dat geleuter over wie het wel of niet begrepen heeft, het zuur krijg ik ervan..

Brusselmans | 08-03-06 | 13:39

@Ksi-Ziks 08-03-06 @ 13:30 Eens - maar dat is sinds de '60-er jaren al zo. Helaas heeft het verval toen ingezet - en werd het linkse onfatsoen de norm. Voorbeelden te over, maar als je de Polarisaatsie politiek van de PvdA uit de jaren '70 onderzoekt, vind je zaken waar jouw Goebbels zich nog voor zou schamen. En onder het mom van "het doel heiligt de middelen" konden fascistoïde types als Ien van den Heuvel, Marcel van Dam c.s. hun gang gaan - in de wetenschap dat de tegenstanders bij de Vara door Joop van Thijn, Felix Meurders enz. wel zouden worden geslacht. Eerst ridiculiseren, dan ontmenselijken, vervolgens demoniseren. En, het moet gezegd: dat hebben ze knap gedaan. Nog steeds. En wie zegt dat in NL de kogels van links komen, is dom. Tuurlijk.

vraagstaart | 08-03-06 | 13:38

@Ksi
Gelul! Als het volk in met je mee stemt, zijn ze verstandig. Als ze niet met je meestemmen zijn ze dom en onwetend en laten ze zich beïnvloeden door de pers.... *gaaaaaap*

De pers was anders behoorlijk anti-Fortuin, maar daar was bij de verkiezingsuitslag in Rotterdam vier jaar geleden en in de peilingen in de aanloop naar de TK verkiezingen anders niets van te merken.

Wellicht heeft de rest van het volk het wél goed begrepen, maar blijf jij hangen in de retoriek van vier jaar geleden?

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 13:37

@ Starf*cker

wordt dat - zoals het eru voorstaat- geen minderheidskabinet?

Brusselmans | 08-03-06 | 13:34

Vraagstaart

Ik schrijf vanuit mijn hart en niet vanuit een politieke achtergrond. Deze uitslag is voor mij een bewijs dat het links journalistiek geteisem de feitelijke macht in de democratie van NL reeds heeft overgenomen.

Immers, ook rechtse politici richten zich steeds meer op wat er in de linkse *kwaliteits* bladen geschreven wordt en proberen daarin een betere positie te verwerven, waardoor deze bladen onterecht een meerwaarde krijgen.

Het overgrote deel van het electoraat leest die flutbladen echter niet maar omdat de rechtse politici reageren op i.p.v. negeren van hun tendentieuze berichtgeving, krijgen hun onbewezen verhalen bewijskracht en dat geeft de NOS en haar linkse poliepen weer de gelegenheid om uitgebreid de linkse leugens als mogelijke waarheid te propageren.

Ksi-Ziks | 08-03-06 | 13:30

Ik doe ook mee voor de 50 Euri. Ik gok op een kabinet Marijnissen/Bos zonder die GL-trut.

Starf*cker | 08-03-06 | 13:27

@Brusselmans 08-03-06 @ 11:57 En volgende week Goering tijdens de Neurenberg processen - kijken dus!
@Ksi-Ziks 08-03-06 @ 13:05 Waarbij Goebbels vol bewondering zijn lessen heeft geleerd van die andere grote voorvechter van het arbeidersproletariaat, Josef Stalin. De oorsprong van deze propagandestijl is dus niet des nazis, maar gewoon in het linkse kamp te vinden. En daar doet men het nog steeds. Je verwijzing naar Goebbels doet je betoog geen recht, betere casuistiek kun je bij de oktoberrevolutie en de jaren daarna vinden.

vraagstaart | 08-03-06 | 13:14

Ik weet het Goebbels is al een tijdje dood maar zijn stijl van propaganda maken is bij de PvdA nooit weggeweest, hij is enkel verfijnd. Zelfs de vroegere vijanden zijn hetzelfde gebleven (de Amerikanen en de Joden), ook de wijze van demagogie is hetzelfde gebleven: demoniseren en verkapt oproepen tot een bijltjesdag (Fortuijn en van Gogh) en vooral een slachtofferrol aannemen (uitsluitend dankzij de vijand gaat het zo slecht en maak ons sterk zodat wij de vijand kunnen verslaan).

Wat is er sinds 1933-1945 werkelijk verandert dan? Niets anders dan de naam, immers de vroegere fascisten van de SDAP en NSB hebben hun plek bij de PvdA gevonden maar de laarzen (het links journalistiek geteisem) van Goebbels en consorten dreunen nog dagelijks door hun gelederen of kontol Bos dat nu wil of niet.

Ksi-Ziks | 08-03-06 | 13:05

De huidige rechtse coalitie zou eens wat meer moeten kijken naar op welke manier een Amerikaanse president wordt gekozen. Het Amerikaanse volk is gelijk elk ander volk op deze aardkloot gelijk aan Telegraaf-lezend klapvee dat op de tribune van RTLul zit. Oftewel, gevoelig voor sentimenten i.p.v. argumenten. Tijdens Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt er vnl. met stront gegooid naar de tegenstander. CDA/VVD zouden dus minder moeten gokken op hoe geweldig zij wel niet zijn, maar des te meer reetdraaier Bos zo veel mogelijk proberen af te schilderen als geldverslindende, onbetrouwbare fascist, in zoverre hij dat zelf al niet doet natuurlijk. Halsema en Marijnisen zijn reeds karikaturen van zichzelf en behoeven derhalve minder nadrukkelijk in de stront geduwd te worden.

Montgomery Burns | 08-03-06 | 13:04

@Bert Graat 08-03-06 @ 11:37 : Dat weet ik, van alle kanten en zo. Maar een vooraf gegeven belofte in de wind slaan doet *zelfs* D666 niet vaak. Maar goed: 1 keer te veel dus.

TM | 08-03-06 | 12:50

@brusselmans
Soko soko? is dat net zoiets als stali mekmek?

Der Icebear | 08-03-06 | 12:25

@ Quintis

PvdA/Groenlinks/CdA? Voor ? 50,- ? Die staat.

Soko soko!!

Hoewel dat een oplossing is die typisch sociaal democratisch zou zijn zie ik het niet gebeuren.

Brusselmans | 08-03-06 | 12:14

je zal toch ook maar quintus heten.
ook omhooggevallen.

roelofw | 08-03-06 | 12:11

@Starfucker
Ehm sorry maar TK2007 zal wel ff een héél andere uitslag laten zien.
Ik zeg jou - en hier leg ik 50 euries op! - dat de SP het minder goed zal doen, dat Groenlinks stemmen van Marijnissen wegsnoept, dat het CDA en de VVD het beter zullen gaan doen dan de peiling van gisteren, en dat zelfs (ja, zélfs) D66 op zijn minst stabiel blijft. Want het "HEL ENDE VERDOEMENIS!" vanuit het CDA en de VVD over het aanstaande linkse kabinet zal gaan werken, hoezeer Bos ook zal proberen zijn waffel te houden.
Als je dacht dat de afgelopen 5 jaar al polariserend waren, bereid je dan maar voor...
Voor wat betreft een kabinet in 2007 voorspel ik - serieus! - een coalitie van PvdA-Groenlinks-CDA. Want naar goed politicologisch gebruik zal de PvdA op de linker- als op de rechtervleugel 'buffers' willen hebben die de electorale klappen opvangen terwijl de PvdA zich als de leidende, doch neutrale bemiddelaar opstelt.

Quintus | 08-03-06 | 12:06

Enfin, als het ksi-ziks een beter gevoel geeft de kramp in zijn knoken te schrijven, wie zijn wij dan om zoveel geluk te verstoren..

Brusselmans | 08-03-06 | 12:05

tsjaah je zal ook maar een kind zijn van een stel omhooggevallen juppie's zijn en ze zullen je maar jozias noemen dan kreeg ik spontaan ruzie met mijn verwekkers.

roelofw | 08-03-06 | 12:01

@Ksi Ha,ha. Dit is nou de fun van de afterparty na de linkse mokerslag. Vroeger had links het patent op zure geschriften, tegenwoordig ligt het primaat hiervan bij gefrustreerden als jij. Leve de linkse lente!

Starf*cker | 08-03-06 | 12:00

Ksi-Ziks 08-03-06 @ 11:47
De meeste mensen lezen de telegraaf en kijken naar commerciële zenders. Je analyse is verrukkelijk, maar ik heb maar een regel nodig om hem te weerleggen.

Der Icebear | 08-03-06 | 11:58

Ik kan me de tijd herinneren dat vergelijkingen met Goebbels "demonisering" was en dat je dan indrect schuld had als iemand werd neergeschoten. Maar ja... dat zal wel voor Ksi-ziks zijn tijd zijn geweest.

QStel | 08-03-06 | 11:58

En Goebeles is Goebbels, maar dat behoeft geen tekening..

Vorige week op Net 1 zond men een docu over de dagboeken van Goebbels uit. Dat was nog wel eventjes andere koek, ksi-ziks

Brusselmans | 08-03-06 | 11:57

@ Kzi Ziks

Hoewel je betoog op een aantal punten best hout snijdt stoor ik me een tikkeltje aan je Goebeles retoriek.

Bovendien schilder je Van Aartsen en Verhagen wel heel naief af als brave integere huisvaders. Je weet toch wel beter?

Brusselmans | 08-03-06 | 11:55

Brusselmans
Uitleggen is meer gepast, in dezen. Grote politieke leiders weten nare ingrepen te verkopen aan de burgers. Blair is daar een koning in. Balkenende duidelijk niet. Fortuyn had het, met zijn sterke analytische vermogen, ook gekund. Ik denk dat hij dezelfde maatregelen had doorgevoerd met een goed verhaal erbij.

Bert Graat | 08-03-06 | 11:52

Mijn lange analyse:

De les die de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 ons geleerd hebben is vooral dat de CDA/VVD/D'66 combinatie geloofde dat de God van Jezus zich ook met de verkiezing zou bezighouden maar de PvdA wist allang dat de combinatie Goebbelse propaganda en uitkering veel belangrijker is. Duidelijk is dat de zweverige club van Jezus het dus verloren heeft en dat de zeer aardse combinatie Goebbels/parasieten de verkiezing gewonnen heeft.

Is een felicitatie op zijn plaats? Ik vind van wel maar die van mij gaat vooral naar het Goebbelse deel van de combinatie, immers jarenlang heeft het links journalistiek geteisem zich ingespannen om het de CDA/VVD/D'66 combinatie zo moeilijk mogelijk te maken. Je kon het verschil tussen de werkwijze van bij de combinaties goed vaststellen in het lijsttrekkers debat, de flamboyante leugenaars winnen de sympathie en de CDA/VVD/D'66 ambtenaren, hoe goed zij hun werk ook proberen te verdedigen, zij verliezen het van degene die de gelegenheid krijgen hun leugens te spuien.

Een spreken voorbeeld voor de toon van de gevoerde campagne: Halsema zegt gisterenavond tot tweemaal toe tegen Verhagen dat er meer autochtone drop outs zijn dan allochtone drop outs. Verhagen is verbijsterd over die opmerking en slaat geestelijk helemaal dicht, immers het allochtonen probleem is een verzwegen main issue geweest in de campagne.

Een echte flamboyante campagne leider, zoals b.v. Fortuijn, zou gezegd hebben: Definieert u eens het begrip autochtoon mevrouw Halsema; is een Turk of Marokkaan met een Nederlands paspoort een autochtoon of een allochtoon? Er zijn toch 16 keer meer autochtone dan allochtone inwoners volgens het CBS, dus tegenover iedere autochtone drop out staan volgens u minstens 15 allochtone drop outs, is dat wat u wil zeggen, wilt u dus daar mee zeggen dat de allochtone kiezers, die zoals gebleken is massaal op de PvdA gestemd hebben dus vooral domme allochtonen zijn en dat de PvdA er alles aan gelegen zal zijn om meer domme allochtonen te creëren, is dat wat u werkelijk wil zeggen met uw ongepaste opmerking? Wellicht heeft u gelijk mevrouw Halsema maar ik zou dat hier niet zo gezegd willen hebben, immers u misgunt blijkbaar de PvdA hun overwinning want u weet toch dat zij het toch juist van de domme, parasitaire en uitkeringstrekkende kiezers moeten hebben, dat weet toch iedereen hier aan tafel, enz.

Verhagen pakte de handschoen echter niet op en dat deed ook van Aartsen niet, beiden zijn immers met hart en ziel nette, eerlijke, woordenafwegende en dus saaie bestuurders en geen flamboyante stemmentrekker zoals de vlot pratende maar alles aan elkaar liegende kontol Bos, die in zijn kielzog ook GL en SP met zijn demagogie heeft meegetrokken. Van Aartsen heeft die boodschap echter onmiddellijk begrepen toen hij de uitzending terug zag en heeft toen een vlammend signaal aan zijn partij willen geven, nu Verhagen nog.

Zo slampamperig als het lijsttrekkersdebat ging zo ging het immers ook bij de campagnes van de CDA/VVD/D'66 combinatie en ook in de debatten in de Tweede Kamer in de afgelopen JPB II periode. Als de CDA/VVD/D'66 combinatie de TK verkiezingen van 2007 werkelijk wil winnen dan doen ze dat met een flamboyante woordvoerder/fractieleiders die zonder eigen mening en portefeuille als enige het fractie/partij standpunt vlot verwoordt. Al die egotrippende kamerleden en ministers die zich nu in de aandacht van de pers willen wringen hebben immers allemaal hetzelfde manco, zij allen denken dat zij ook een waardevolle persoonlijke boodschap hebben en laten zich dus simpeltjes vangen in woordspelletjes van de subjectieve journalisten en door de montagetruckjes op hun redacties, wordt hun persoonlijk imago en dat van de partij juist ernstig beschadigd. Zij dienen te beseffen dat zij nooit een vriend zullen worden van een goed georganiseerde tegenstander wiens enige opgave het is om de publieke opinie naar links te manipuleren.

Het zal de CDA/VVD/D'66 combinatie duidelijk gemaakt moeten worden dat flamboyant campagnevoeren 365 dagen per jaar dient door te gaan en dat hun grootste politieke vijand niet kontol Bos en consorten is maar dat dat vooral het Goebbelse deel van de Goebbels/parasieten combinatie, onder bezielende leiding van het links journalistiek geteisem is.

Laat Medy van der Laan daarom onmiddellijk, met de volledige steun van de CDA/VVD/D'66/LPF en m.b.v. alle eigelijke en oneigenlijke argumenten en middelen (laat het schorem maar procederen) de voorgeschreven politieke en sociale objectiviteit van de NOS en haar poliepen afdwingen. Dwing m.b.v. van het inhouden van de vergoedingen aan de publieke omroepen dat zij zich strikt houden aan de in hun verenigingsstatuten gedefinieerde maatschappelijke boodschap. Immers, zij beiden maken nu op grote schaal straffeloos misbruik van de onduidelijkheden in de mediawet. Eis met onmiddellijke ingang de onterecht verkregen ESF gelden (via korting op hun subsidie) terug,, enz.

De gedrukte media zou iedere op pluriformiteit gebaseerde subsidie onthouden moeten worden en gesubsidieerde organisaties zouden verplicht moeten worden om de uitgaven aan advertenties en betaalde mededelingen op lezersaantal niveau gelijkelijk over de landelijke dagbladen te verdelen, immers de z.g. kwaliteitskranten staan nu vol met grootgeplaatste advertenties en mededelingen die uitsluitend tot doel hebben het bestaan van deze flutbladen te rekken, immers zij zijn niet pluriform omdat zij zich zonder uitzondering richten naar de richtlijnen van het links politiek geteisem, kortom draai het links journalistieke geteisem rigoureus alle beschikbare financiële en juridische duimschroeven aan.

Het geteisem zal dan wel roepen dat u een slechte verliezer bent maar zij zijn het geweest die elk positief gegeven van JPB II nadrukkelijk en opzettelijk hebben verdraaid en/of verzwegen en hebben zonder enige objectiviteit ervoor gezorgd dat kontol Bos ongehinderd zijn leugenachtige demagogie kon uitdragen.

Het afschaffen van de algemeen verbindendverklaringen van de CAO's in het medialandschap en het moreel verplichte lidmaatschap van de extreem linkse FNV, die in NL vooral optreedt als een zelfbenoemde gedachte politie en die een ieder royeert (en dus werkloos maakt) die het waagt om zich niet extreem links te uiten, is daartoe een belangrijke stap.

Deze gemeenteraadsverkiezingen hebben overduidelijk bewezen dat de bewaking van de democratie bij het links journalistiek geteisem niet in goede handen is en dat deze bij Goebbels in de leer geweest zijnde anti-democratische mantelorganisaties nog voor de campagnestart van de TK verkiezingen van 2007, via het onthouden van elke subsidie, financieel volledig en grondig ontmanteld dienen te worden.

Ksi-Ziks | 08-03-06 | 11:47

Dit kabinet Balkenende heeft niet eens zo vaak ongelijk, maar ze weten het alleen met een zo'n oudhollandse calvinistische lompheid uit te voeren die zowel in binnen- als buitenland de schoonheidsprijs niet verdiend.

Ergo, erg subtiel allemaal is het de laatste tijd niet geweest.

Brusselmans | 08-03-06 | 11:45

@spooky
Op die bestuurlijke vernieuwing zit niemand te wachten. De verkiezingsuitslag van gisteren is wat mij betreft het best denkbare argument tegen een gekozen burgemeester (tenzij die burgemeester na vier jaar opnieuw moet worden gekozen). Liberale principes botsen met linkse uitgangspunten van herverdeling van de landelijke en mondiale welvaart. De stemdiscipline binnen de VVD is volgens mij ook vrij strikt (= links), maar het is duidelijk geen pvdA.
@brusselmans
'smans vaardigheden zijn goed, maar hij mist charme en oprechtheid.

Der Icebear | 08-03-06 | 11:41

@ Starf*cker

Bos zal ook niet zo'n drastisch andere koers gaan varen, zijn geveinsde zoete voorkomen ten spijt. Nogmaals, ik vond Marijnissen hartverwarmend gisteren en gun hem na al die jaren trouwe dienst best zijn ministerpost. Maar jij en ik weten toch allebei dat dat er niet van gaat komen? Het prachtigste was nog wel hoe Marijnissen met zijn grote ogen Halsema fijntjes op het verschil wees in leeftijd tussen hen.

Brusselmans | 08-03-06 | 11:39

TM
Als ik over "we" praat, praat ik over de meerderheid vd kiezers. En in het begin liep het merendeel vd mensen helemaal niet te zeiken over Balkenende. Sterker nog, de man trok de meeste stemmen. Daarom mochten ze coalitiebesprekingen leiden. Of ga je de geschiedenis nu verdraaien? En als je op D66 stemt weet je zeker dat het alle kanten op kan gaan, dat heeft het verleden ons meermalen geleerd.

Bert Graat | 08-03-06 | 11:37

@Brusselmans Het is een feest deze parade van voorspelbare retoriek te lezen. Links als potverteerders. De domme kiezer. De afterparty is dit keer nog leuker dan het feestje zelf. Maar goed. Tijden veranderen, politici veranderen. Ik vond Bos gisteravond realistisch in het slotdebat. Marijnissen zou een goede minister zijn als die huppelkut van Halsema maar niet meedoet. Ik hoorde net de premier op de radio. Het ligt uiteraard allemaal aan de domme kiezer die in 2007 op de golven van de economische groei, conjunctureel en dus niet dankzij CDA/VVD, ongetwijfeld de premier en zijn club zal belonen.

Starf*cker | 08-03-06 | 11:34

Bibi is een (soort?) vrouwelijke uitvoering van van Aartsen, dus wat schiet deze partij er mee op? Dit gedrocht weleens aanschouwd op de Staat-tv?
Had zij de enige vrouw op den aardkloot geweest, verkoos ik toch een abonnement op de Donald Duck. Mijn god, wat een kudt!!

schaamstreek | 08-03-06 | 11:33

@Lof: Een coalitie PvdA plus klein grut is niet werkbaar. Bovendien wil de PvdA als winnaar een groots gebaar maken, en laten zien dat ze 1/3 van de stemmers niet bij voorbaat wil negeren. De top van LR zal moeten inbinden, zij zijn het die de PvdA al bij voorbaat uitsloten. Wie gokt en verliest moet weg.

JackRandom | 08-03-06 | 11:31

@Spooky
Interne vrijheid bij de VVD? Waar kwam Wilders vandaan en waarom is hij daar weggegaan? Overigens verwacht ik van de PvdA iets wat lijkt op links liberaal.

Er ligt volgens mij een absolute kans in het midden van het politieke spectrum. Het CDA zit daar op dit moment ijzersterk in, maar veel mensen zoeken een middenpartij zonder de C van Christelijk in de naam. Op dat gat zou D66 zich moeten richten.

@Brusselmans
Eerdmans is een goede debater, maar enigszins te intellectueel voor de doelgroep van de PvdV/Wilders. Ook kan ik bij hem geen visie ontdekken, hoe ik mijn best ook doe. Wellicht dat coaching door Wilders die twee zwakkere punten bij zou kunnen schaven.

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 11:31

@TM
Hooooooo! Ik verwacht geen college LR/PvdA. LR zou daarmee op ieder front de eigen geloofwaardigheid ondergraven. Ik reageerde slechts op JackRandom.

Verder denk ik dat de kiezer een les heeft geleerd van D66. Namelijk dat in de marge stemmen weinig tot geen zin heeft. D66 is (mede door eigen schuld) vermorzeld door CDA en VVD. Ik denk dat de klassieke peilers stemmen terug gaan winnen. Dus VVD, CDA en PvdA. De overige partijen zullen marginaliseren. Wederom, neem Rotterdam. De kleine, kansloze partijen zijn allemaal op 0 ('nul') zetels gezet. Aangezien Paars geen optie is, heeft het CDA het dus dadelijk weer voor het kiezen.

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 11:26

@ Der Icebear

Mwoah, Eerdmans is een prima debater vind ik. Beter dan Wilders en genuanceerder dan Pastors.

Er valt een hoop te speculeren op het moment maar feit is dat de kaarten nog niet geschud zijn. Zowel op links als op rechts is er ruimte en het valt maar te bezien wie daarin springt.

Tot die tijd is het als vanouds genieten geblazen voor de liefhebber..

Brusselmans | 08-03-06 | 11:24

@QStel: De VVD is alleen maar voor marktwerking als het haar achterban (3x modaal en meer) en de politieke vriendjes van de VVD (directeuren en topmanagers bij grote bedrijven) goed uitkomt...

JackRandom | 08-03-06 | 11:24

@Der icebar
Ik zei niet voor niets na een lange tijd, maar het betoog van Losewies gisteren vond ik sterk, uiteindelijk geven ze zelf aan als partij dood ziek te zijn. Tijd voor genezing lijkt me en dat gaat lang duren, langer dan de volgende tweedekamer verkiezing denk ik.
Ik voel me een links liberaal en voel me geenzins zwanger als man, zegmaar. Links liberaal is voor mij een linkse politiek zonder de ijzeren principes/starheid die je bij GL-ers vaak ziet. Belangrijk ook is de interne vrijheid van volksvertegenwoordigers die je zelden bij linkse partijen ziet maar wel bij de VVD. GL en PVDA zijn conservatief in bestuurlijke vernieuwing met Bos als goede uitzondering, D66 zou links en innovatief kunnen zijn.

spooky | 08-03-06 | 11:21

@Carpa
(beetje late reactie...) De VVD is gewoon geen liberale partij,, maar een partij voor rijke mensen. Dat is een essentieel verschil. Een liberale partij zou de hypotheekrentaaftrek willen afschaffen omdat het marktmechanisme op de woningmarkt verstoort (en de overheid fiks laat meebetalen aan de woonkosten). De VVD is daar falikant tegen, omdat juist de rijkste mensen bij deze regeling het meeste vooordeel hebben. Rutte is een hartstikke slimme vent en een echte liberaal die dit ook we inziet en juist daarom zal de VVD hem niet als leider willen hebben.

QStel | 08-03-06 | 11:18

@Lof : En dan nog zeiken over D66 die in dit kabinet is gaan zitten nadat ze stelden dat dat nooit zou gebeuren. Let op, als jij gelijk krijgt en er komt een college van PvdA en LR. Wat is dan het verschil? Ze gaan dan net zo hard weer stemmen verliezen de volgende keer. Die Pastors(ik ben geen fan) weet in elk geval wel wat lijfsbehoud is.

TM | 08-03-06 | 11:18

@Starf*cker: Kamp lijkt me anders een grotere draaikont dan Pechtold

tuco | 08-03-06 | 11:18

Brusselmans 08-03-06 @ 11:08
Eerdmans is onaangenaam. Hij heeft precies niet wat Pastoor wel heeft, te weten ervaring en voeling met normale mensen. Eerdmans zegt slechts dingen waarvan hij denkt dat anderen het graag willen horen. Hij wil populist zijn. Ik zou het jammer vonden als Eerdmans met Wilders en/of Pastors zou gaan samenwerken.

Der Icebear | 08-03-06 | 11:18

Mooi dat in 2008 de treinen opeens op tijd gaan rijden.
Toch?

Baron von Proxy | 08-03-06 | 11:16

@JackRandom
Zowel Pastors als Sorensen hebben aangegeven niet te willen deelnemen aan een nieuw college. Ook verkondigt LR al lang en breed níet met PvdA in één college te willen zitten. Toch deelnemen maakt LR ongeloofwaardig. Is LR dan toch vervallen tot het de oude politiek? Bovendien denk ik dat PvdA maar wat graag wil laten zien wat ze voor de stad kunnen doen vanuit een linkse invalshoek. Ook om de PvdA via Rotterdam te kunnen profileren voor de landelijke verkiezingen. Overigens gaf Pastors gisteren aan in de raad te willen blijven zitten en het raadswerk in één dag te willen afhandelen. En daarnaast wil hij landelijk gaan. Het wordt waarlijk een opvolger....

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 11:14

@Bert Graat 08-03-06 @ 10:16 : Hoezo 'WE'? Ik heb vier jaar geleden met lede ogen moeten aanzien hoe dit kabinet tot stand kwam en IEDEREEN liep te zeiken en te zieken over Balkellende. Niet zo selektief please. Het enige dat ik fout heb gedaan is D66 geloven toen ze gewoon stelden dat zij NIET met VVD/CDA zouden regeren. Dat heeft ze dan ook in elk geval mijn stem gekost, en die was al onder voorbehoud na jaren anders stemmen.

Wat mij betreft was dit kabinet er nooit gekomen. Waarvan akte.

TM | 08-03-06 | 11:13

LOL @ TM

Brusselmans | 08-03-06 | 11:09

spooky
Links liberaal is dat net zo iets als rechts socialistisch?

Karel kwakbol | 08-03-06 | 11:09

Vreemde situatie. Er is veel ruimte voor een nieuwe sociaal liberale partij en voor een nieuwe rechtse partij. Ben benieuwd wanneer dat eindelijk gaat gebeuren.

Baron von Proxy | 08-03-06 | 11:09

@Brusselmans 10.53
Ondanks de 'brede' weerzin (van zowel linker- als rechterzijde) is de PvdA als winnaar uit de gemeenteraadsverkiezingen gekomen. Die trend zal zich doorzetten. Misschien maakt de PvdA nu te weinig keuzes, ze werkt daarmee ook niemand tegen zich in het harnas. Veel van de linkse 'zwevende' kiezers zullen daardoor toch weer PvdA stemmen. Denk ik. ;-)

@Brusselmans 10.59
Oppositie stelt weinig voor. Dualisme kwam al niet echt van de grond, bij een linkse coalitie in Rotterdam zal dat nog minder worden. De coalitiepartijen zullen conform de partijpolitiek moeten stemmen met als doel de coalitie in tact te houden. Heb zelf niets gezien, want was op een uitslagenavond. Hoorde nog wel Pastors op Radio Rijnmond. Deed me erg denken aan Melkert vier jaar geleden...

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 11:09

@ JackRandom

Dat zou goed kunnen. Ik vind ook dat ze samen moeten werken alhoewel dat gezien de voorgeschiedenis een zure appel voor LR is. Pastors moet maar met Wilders -toch 5 zetels in de peiling- en Eerdmans landelijk aan de gang aan de conservatieve rechterkant. Dan kan de VVD zijn liberale imago oppoetsen en valt er ook aan rechterzijde weer wat te kiezen.

Brusselmans | 08-03-06 | 11:08

Toespraak van Aartsen NU staatsomroep ned2

spooky | 08-03-06 | 11:08

@spooky
D66 is deaud. Het stervensproces is lang geleden ingezet en de politici van D66 hebben daar - mogelijk als voorvechters van het recht op euthenasie - hun stenen aan bijgedragen. Wat is in godsnaam een links liberale koers? Het klinkt leuk, maar het is net zoiets als een zwangere man.

Der Icebear | 08-03-06 | 11:06

@Brusselmans: In de wandelgangen hoor ik dat Pastors gaat aftreden, en zich op het landelijke gaat richten, waarmee het grootste struikelblok voor een coalitie PvdA-LR verdwijnt. Deze coalitie komt er dan ook, de PvdA Rotterdam wil niet 1/3 van de kiezers (LR-stemmers) negeren, en elke andere coalitie zou met klein grut moeten.

JackRandom | 08-03-06 | 11:04

@ Spooky

Drogreden. De weerstand hier op GS tegen Verdonk is ook niet representatief voor het landelijk gemiddelde.

Ik moet nog maar zien of de VVD werkelijk uitgespeeld is..

Brusselmans | 08-03-06 | 11:02

@Baron von Proxy
Ik stond gisteren ook helemaal verbaasd door het staaltje zelfinzicht en zelfkritiek van Losewies, heel anders dan het draaikonten van Ditrich, zij komen er wel als ze kiezen en daar de tijd voor nemen. Ik hoop persoonlijk op een links liberale koers waarbij ze Brinkhorst eruit schoppen en pragmatische linkse liberalen terugplaatsen. Die koers leidt naar een coalitie waar D66 en PVDA en een ander inzit.

spooky | 08-03-06 | 11:01

Gelukkig is de PvdA niet meer de partij van jaren geleden, voorstander van foldertjes in arabisch, berbers, turks und so weiter.... uhu...

www.nieuws.nl/192633/Allochtonen_kieze...

Baron von Proxy | 08-03-06 | 11:01

@spooky: Yep, ik hoop dan ook echt dat de VVD Verdonk naar voren schuift als lijsttrekker, en dat het kabinet de rit tot 2007 afmaakt. *Nog* een jaar lang bot wan- en afbraakbeleid, en de linkse oppositie schiet voorbij de 80 zetels...

JackRandom | 08-03-06 | 11:00

@ Baron

En zo is dat. Overigens viel de nederlaag van LR nog alleszins mee. Ze kunnen de PvdA als grootste oppositiepartij nu flink het vuur aan de schenen leggen. Een beetje zuur gezien de voorgeschiedenis, maar Pastors wil toch zo graag in de voetsporen van de goddelijke kale treden? Dan moet hij serieuze oppositie gaan voeren de komende jaren. Zo is Fortuyn tenslotte ook begonnen.

Brusselmans | 08-03-06 | 10:59

@JackRandom
Ik denk dat je gelijk hebt, Verdonk en zeker Zalm uit het kabinet is einde kabinet en dat is wel het laatste wat de CDA en VVD willen na gisteren. Toch is het voor de kiezer een soort symptoombestrijding Van Aartsen opofferen. De harde lijn van Verdonk blijft en dat is een doorn in het oog van veel kiezers, vele GS-ers zullen er blij mee zijn maar landelijk denken mensen milder over immigranten dan hier op GS. Ik lees in de comments Rita voor president, moeten ze vooral doen dan wordt de VVD kleiner dan D66

spooky | 08-03-06 | 10:55

De dag van gisteren heeft dan toch nog enkele positieve effecten laten zien:

Wiegel weg (te conservatief)
Van Aartsen weg (geen boodschap, geen uitstraling, had er geen zin meer an)
Groenlinks verloren
D66 bij monde van Lousewies begrijpt dat er wat moet gebeuren met D66, laten ze daar maar eens een paar jaar voor gaan uittrekken
Het verlies van LR heeft tot gevolg dat Pastors zich nagenoeg volledig op de landelijke politiek kan gaan richten en een nieuwe partij of de rechter flank kan gaan oprichten

Bovendien wordt het voor de "niet-linkse" kiezer een stuk leuker de komende jaren. Ik ben mijn messen al aan het slijpen.

Baron von Proxy | 08-03-06 | 10:54

@ Lof

Nee, ik denk eerder andersom. Ik denk veel SP stemmers niet zo gek verschillend denken over de PvdA als stemmers van rechtse signatuur. Alleen de invalshoeks is natuurlijk verschillend.

Ik vond Marijnissen gisternacht hartverwarmend toenadering zoeken tot de PvdA en lachte me rot toen hij Halsema -die dacht op de SP winst mee te kunnen varen- nog een sneer gaf, maar ik zie de PvdA echt niet met de Sp in een kabinet zitten.

Eerlijk gezegd moet ik volgend jaar nog maar zien wat de verdeling wordt.

Brusselmans | 08-03-06 | 10:53

@ Spooky

Ja dat is vreemd, aangezien er gisteren gemeenteraadsverkiezingen waren. Landelijke politici kunnen op tv leuke standpunten verkondigen, maar zij hebben niets te maken met wat er in de steden gebeurt. Dat velen zich laten leiden door hun afkeuring van het huidig kabinetsbeleid laat maar weer eens zien dat de meeste mensen te dom zijn voor een democratie.
-
Nee dat is niet vreemd, aangezien de meeste mensen te dom zijn voor een democratie. Uit een recente peiling bleek dat mensen slechts de burgemeester bij naam kennen, raadleden en wethouders zijn onbekend. Natuurlijk bepaal je je keuze dan aan de hand van uitspraken van grote leiders als Bos, Marijnissen en Halsema!

Omnivoor | 08-03-06 | 10:50

Het is toch een knappe prestatie van Femke om als enige linkse oppositie partij te verliezen.

Karel kwakbol | 08-03-06 | 10:48

@Brusselmans
Op zich eens. Maar ik denk dat de linkse stemmers zich 'verzamelen' bij de PvdA. Op die manier wordt links een homogene machtsfactor van belang. Versnippering van de linkse stem is niet in belang van links. En daarom verwacht ik landelijk dat veel mensen die het gedachtengoed van SP zouden kunnen omarmen, toch op de PvdA stemmen.

@Hugo
Och, ik twijfel. Ook de PvdA heeft de tijdsgeest wel begrepen denk ik. Ik verwacht dat aanpassingen mogelijk meer in de nuances zullen zitten. Risico zit veel meer in het feit dat SP en GL nooit regeringsverantwoordelijkheid gehad hebben. Daar ontstaat een potentieel conflict met hun (radicalere) achterban.

@Bert Graat
We doen het zo goed, juist omdat we 'middenmoot' zijn! Wie er ook regeert in Nederland, de redelijkheid regeert altijd mee. We zijn een klein k*tlandje, maar staan nog steeds in de VN's toptien van beste landen om te leven.

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 10:47

@ Hugo, en jij gaat daarom lachen?

Omnivoor | 08-03-06 | 10:42

@spooky: Zalm en Verdonk zitten in het kabinet, en het gehele kabinet Balkenende heeft in 2003 een pact in bloed getekend dat ze elkaar zullen steunen en nooit zullen opstappen, wat er ook gebeurt. Van Aartsen is een buitenstaander, dus hij mocht weg.

JackRandom | 08-03-06 | 10:40

@ Lof der Zotheid

Klopt! Net zoals de vorige landelijke verkiezingen, toen kwam de strategische stemmer. Ging iedereen massaal op CDA en PvdA stemmen, zodat 1 van de 2 de grootste zal worden.

Maar ik HOOP dat PvdA - SP - GL gaan regeren, kunnen we lachen als ze fout na fout maken, en de schatkist na 1 jaartje leeg is. Ik durf te wedden dat ALS er een links kabinet komt, dat die VALT!

Hugo Van Den Loonsch | 08-03-06 | 10:38

Starfucker
Voor draagvlak zorg je door je gebit goed te onderhouden, niet te stotteren en je leuk aan te kleden. Ook moskeebezoek schijnt bij te dragen.

Der Icebear | 08-03-06 | 10:38

wie de geslachtsgemeenschap is Bibi de Vries? Gaat de vvd er ook een leuke milf tegenaan gooien ofzo?

prestodegekste | 08-03-06 | 10:38

@ Omnivoor 08-03-06 @ 10:27..
verliezers lijken altijd op ad "krachtig kermen" melkert, zo heeft god dat ooit verzonnen.
..
462? vind ik nog weinig als je ziet welk een achterlijk volk er soms door de straten van nijmegen schuimt. misschien had de rest moeite met het ontcijferen van het adres van het stembureau en is nijmegen zo op de nipper ontsnapt.

kolonel klootoog | 08-03-06 | 10:38

Het kan aan mij liggen maar is het niet vreemd dat de kiezer het vreemdelingenbeleid van Verdonk en het financiele beleid van Zalm vooral afkeurd en Van Aartsen weggaat?

@JackRandom
Het magere resultaat van GL ten opzichte van de SP komt doordat GL een probleem heeft op lokaal niveau. De SP timmert van onderaf aan de politiek en heeft goede kopstukken landelijk. SP-ers zie staan als het lokale zwembad dichtgaat, GL nooit, om een voorbeeld te noemen. Femke kan als landelijke lijsstrekker daar niks aan doen en bovendien heeft ze het naast anti-stemmentrekkers als Duyvendak en Vos ook heel lastig. Landelijk ga ik weer GL ipv SP stemmen.

spooky | 08-03-06 | 10:36

@ Lof der Zotheid

Mee eens, ware het niet dat de PvdA natuurlijk een veel minder progressieve -linkse- partij is dan het wellicht zou willen zijn. Zeker Bos heeft niet de ambitie een spreekwoordelijke ruk naar links te willen maken.

Daarmee is de SP de eerstvolgende echte linkse partij waar blijkbaar toch een hoop mensen zich mee identificeren.

Mocht er daadwerkelijk een 2 partijen stelsel ontstaan heeft de Sp een probleem, dat wel natuurlijk..

Brusselmans | 08-03-06 | 10:36

@ Starf*cker

Schuif de stoelen aan de kant en doe eens reaguren!

Brusselmans | 08-03-06 | 10:33

Oh in Nijmegen hebben nog 462 mensen het gepresteerd op de kaalkopjes van de NVU te stemmen... gelukkig niet met een zetel als gevolg.

Omnivoor | 08-03-06 | 10:33

De tegenstelling tussen links en rechts wordt politiek gezien steeds sterker. Daarmee gaan mensen bewuster kiezen. Het gat tussen de meest aansprekende linkse en rechtse partij t.o.v. de andere partijen zal steeds groter worden. Hiermee gaat NL langzaam naar een (informele) tweepartijenstelsel. In Rotterdam is dat al heel duidelijk te zien. LR / PvdA en dan een hele tijd niets. Deze trend zal doorzetten, ook landelijk. Daarom zal de PvdA eerder stemmen weg gaan trekken bij SP / GL en dergelijke, dan andersom.

Lof der Zotheid | 08-03-06 | 10:31

@ Bert Graat 08-03-06 @ 10:16
..
ik had toen en heb nu helemaal geen behoefte aan een achterlijke kwezel die net zo hard de excuus politiek instand houd als de kwezels voor hem. die laffe keuzes maakt, die in 3 jaar geen eenheid in het kabinet en in het land wist te smeden. die zich maar al te graag oraal door de vs van a laat fisten. wiens enig positief nieuws bericht een nieuw kapsel betrof. ik, en dus kennelijk velen met mij, hebben daar geen behoefte aan.

kolonel klootoog | 08-03-06 | 10:30

@ JackRandom
Links heeft in NMGN 1 zetel gewonnen, GL is er echter 3 kwijt. De winst is dus op het konto van de PvdA te schrijven, en niet het gevolg van goed 'links' beleid. Je kunt ook zeggen dat het GL-verlies te wijten is aan superloser Wouter van Eck, die Nijmegen steeds opnieuw negatief in het nieuws bracht. CDA en VVD hebben daar trouwens niets verloren, en D'66 won zowaar een zetel.
-
Van Aartsen begon gisteravond in het 'debat' overigens aardig op Adje Melkert te lijken na de nederlaag van 2002. Hij riep à la Melkert zelfs naar Witteman dat hij het debat niet goed leidde omdat Bos volgens hem onzin praatte.

Omnivoor | 08-03-06 | 10:27

Pikant is natuurlijk wel dat een groeiende SP voor de PvdA een veel groter riscio op stemverlies is dan voor de VVD of het CDA. Bos zal - tegen zijn zin in - harde keuzes moeten maken en de SP komt daar volgens mij niet in voor.

Met een sterke SP valt er voor links een hoop te kiezen.

Brusselmans | 08-03-06 | 10:26

@Bert Graat: Tuurlijk jongen, ik en vele anderen modaalverdieners zien jaar na jaar dat er minder geld in onze portomonnee overblijft, maar daar moeten we niet over klagen want we zijn te dom om het te begrijpen en dit kabinet doet het fantastisch want ergens in 2087 blijft er weer meer geld over...

JackRandom | 08-03-06 | 10:25

Oh excusez voor de dubbelpost

Brusselmans | 08-03-06 | 10:23

@.dr.strangelove @ 10:13
Die 'consumeringen' moeten wel komen van de grote massa anders heeft het geen voelbaar effect. En juist die grote massa heeft zich het apelazerus geconsumeerd tot een negatief vermogen van ettelijke jaarsalarissen. De VNG roept al om een hele forse verhoging van de bijstandsuitkeringen, wat een effect zal hebben op de lonen.
Of de consumptiegoederen worden onbetaalbaar of de produktie wordt verlegd naar goedkopistan. Laat Wouter het na mei 2007 maar lekker voor het zeggen hebben.

ventus_aqualis | 08-03-06 | 10:23

@ sammy de moraalridde 08-03-06 @ 10:08
..
het roepen om respect ging het helemaal worden in 1953!
..
het enige dit kabinet verdient ongezien de rauwe vuist van het duo roel en roel!

kolonel klootoog | 08-03-06 | 10:22

@ Starf*cker

Inderdaad, hoewel de SP in mijn opinie de splinterpartij die het op basis van haar standpunten behoort te zijn zou moeten blijven kan niemand meer om Jan c.s. heen.

Jan was hartverwarmend gisteravond, maar die looney's uit z'n achterban..

Enfin, we hebben weer ons portie democratie achter de rug, het land bestaat nog en de oorlog is vooralsnog niet begonnen..

Brusselmans | 08-03-06 | 10:20

@ Starf*cker

Inderdaad, hoewel de SP in mijn opinie de splinterpartij die het op basis van haar standpunten behoort te zijn zou moeten blijven kan niemand meer om Jan c.s. heen.

Jan was hartverwarmend gisteravond, maar die looney's uit z'n achterban..

Enfin, we hebben weer ons portie democratie achter de rug, het land bestaat nog en de oorlog is vooralsnog niet begonnen..

Brusselmans | 08-03-06 | 10:18

@Brusselmans: Femke Halsema mag wat mij betreft Van Aartsen achterna. Als je met dit kabinet er in slaagt om als GroenLinks weer matig te presteren, terwijl andere linkse partijen wel flink winnen, doe je iets fout. GroenLinks is een beetje het D66 van links.

JackRandom | 08-03-06 | 10:17

Starf*cker
Gelukkig heb jij meer verstand van schaatsen. De kiezer heeft gekozen voor het huidige beleid, en niet zo'n klein beetje ook. Als Fortuyn er nog wat geweest was het minstens zo rechtvaardig (lees: hard) geweest. Maar het gros van de Nederlanders denkt nooit zo goed na over de gevolgen. Problemen met buitenlanders? Die gaan eruit. Problemen met WAO' ers? Die gaan we verminderen. And so on. Het huidige kabinet pakt deze problemen, waarvan iedereen 3 jaar geleden zeker wist dat ze bestonden, keihard aan. Dus waarom nu allemaal gaan staan piepen? Dit wilden we toch? Daarom is het gerechtvaardigd om te stellen dat het gros van de kiezers geen bal van politiek snapt. Straks komt links weer aan de macht, stapelt de rotzooi zich weer op, en loopt iedereen weer te klagen, en begint het spelletje weer opnieuw. Daarom zullen we altijd een middenmoot land blijven. Omdat we er niks van begrepen hebben!

Bert Graat | 08-03-06 | 10:16

@QStel té liberaal voor de VVD? Leg uit. Ik vrees echter wel zware tijden voor de VVD. Aan de rechterkant zullen ze worden ingehaald door Wilders en Pastors c.s., en te linker zijde leggen ze het af tegen de nieuwe koers van de PvdA onder Bos.

Carpa | 08-03-06 | 10:14

Wanneer legt Blom zijn functie in de modder die Waggel heeft uitgespuwd?

dedalus | 08-03-06 | 10:14

@Brusselmans De tactiek van Van Mierlo in 1988. Het redelijk alternatief, maar Marijnissen en Kant zwegen toch vooral niet.

@Sammy In een democratie heb je dat draagvlak wel nodig. En geen autisten als Hoogervorst en De Geus die er niet in slagen om hun beleid goed aan de man te brengen.

Starf*cker | 08-03-06 | 10:14

Misschien dat de lastenverlichtingen die links wil de consumeringen eens positief beinvloeden? Je kunt wel roepen dat links de economie om zeep helpt, maar als je ooit 1 les economie gehad hebt weet je dat 'Keynes' ook nog wat te zeggen had. Het is maar waar je in gelooft.

Goede zaak dat Joviaal van Aarsen weg is trouwens. Wat een zak tabak was dat. Tijd voor Rutte inderdaad. En Henk Kamp als president zou niet misstaan. Jammer alleen dat dat er wel nooit van zal komen en dat we fijn tegen Wouter Bos mogen aangluren de komende 4 jaar.

dr.strangelove | 08-03-06 | 10:13

@ Jack Random

Groenlinks heeft er toch wel aardig verloren. Het anti SUV geneuzel van Van Eck werd dus niet echt gewaardeerd.

Brusselmans | 08-03-06 | 10:12

@ Starf*cker

So did i! Maar het ging als vanouds nergens over. Niet bij rechts en nog minder bij links. Bos heeft toch voornamelijk oorverdovend gezwegen en z'n kans afgewacht.

Waarvoor hulde! een groot politicus in wording!

Brusselmans | 08-03-06 | 10:10

Wie heeft het nou nog over brontosaurus Wiegel. Laat die man toch lekker stinken achter die rot sigaar. Neeeeeeext.

Hölzenbein | 08-03-06 | 10:09

Voor harde maatregelen is zelden draagvlaak, hoe nodig ze ook mogen zijn. Wat dat betreft verdient dit kabinet respect.

Nou ja, in ieder geval een klein beetje dan.

sammy de moraalridde | 08-03-06 | 10:08

de coalitiepartijen gaan hoe dan ook downhill:

1) zittende regering is altijd in het nadeel (altijd makkelijker om te roepen wat er allemaal fout is)

2a) als de economie beter wordt dan will das volk vrijgevige partijen aan de macht (we hoeven het allemaal niet zo nauw te nemen, er is voor iedereen genoeg)

2b) het blijft kwakkelen met de economie en dit wordt afgereageerd op de zittende regering (bij deze optie wordt het pas echt boeiend, want links gaat de economie per saldo in ieder geval niet helpen)

catch22 | 08-03-06 | 10:07

Elke come-back die Wiegel nu nog aankondigt is vanaf nu ongeloofwaardig. Verdonk moet zeker niet de kar gaan trekken, ik ga voor Mark Rutte. Henk Kamp ontbreekt de uitstraling.

brutus68 | 08-03-06 | 10:07

Wiegel flikt bijna elk jaar hetzelfde kunstje. Het wordt behoorlijk eentonig.

bzrk | 08-03-06 | 10:06

Ik hoor trouwens weinig van GS en haar reaguurders over Nijmegen, waar de linkse coalitie 1 zetel gewonnen heeft. Het was daar toch allemaal zo bar en boos, en links was een ramp voor de stad? Blijkbaar denkt de bevolking daar anders over...

JackRandom | 08-03-06 | 10:06

@.Onderbuik @ 10:01
Lijden is nooit goed.

ventus_aqualis | 08-03-06 | 10:05

@Brusselmans Schamel? Ik heb me rot gelachen. Met collega's als Balkenende, Van Aartsen, Verhagen c.s., hebben Bos en Marijnissen geen vijanden meer nodig. Dit is hard afkoersen op een forse linkse meerderheid en ondertussen nog durven te roepen dat de kiezer er niets van begrepen heeft. Fantastisch. En dan de spagaat dat hoe harder tante Rita V. optreedt tegen buitenlanders hoe massaler deze links zullen gaan stemmen.

@Der Icebar Partijen moeten niet kijken wat kiezers willen, maar voor beleid waarvoor in Nederland een draagvlak is. Dat is niet altijd hetzelfde. Maar roepen dat de kiezer er niets van begrijpt is achterlijk en regentesk. Wie bepaald wat nodig is? Zalm?

Starf*cker | 08-03-06 | 10:04

@Der Icebear: Net als de club van Balkenende bedoel je? Het volk jaar na jaar uitknijpen, zeggen dat het goed voor ze is, en als men erover klaagt bikkelhard beweren dat men te dom is om het te begrijpen?

JackRandom | 08-03-06 | 10:02

het is m.i. nogal logisch dat de oppositiepartijen stemmen winnnen, dat is toch altijd zo.
Verder hoop ik dat ze een goede vervanger voor van Aartsen vinden, echt een leider was hij niet.

Onderbuik | 08-03-06 | 10:01

Volgend jaar natuurlijkde GeenStijl lijst met 280 zetels in de 2de kamer (wel zelf 130 stoelen bij de Ikea kopen)

Roberto Fransisco | 08-03-06 | 10:00

Jan en alleman roept nu dat de regeringscoalitie de 'les' van 7 maart ter harte moet nemen en op moet lazeren.
Gaan we in september 2007 dan ook weer nieuwe gemeenteraden kiezen ?

ventus_aqualis | 08-03-06 | 09:59

@starfucker
Leuk jongen, volg het goede voorbeeld van Lucas en doe een beetje mee met reageren. Het blijft wat mij betreft niet goed dat die partijen kijken wat de kiezers willen. Bepaal je standpunt en als het goed genoeg is stemmen er mensen op je. Haal je partij uit de ijzeren greep van haar electoraat en doe wat nodig is en niet wat mensen fijn vinden.

Der Icebear | 08-03-06 | 09:57

Bij de weg, kennen jullie Bibi nie ? Bibi is Voorzitter van de ANKO, de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappers Organisatie
Tis maar dat je het weet, als je haar maar goed zit.

kneuterzak | 08-03-06 | 09:57

@ Starf*cker

Het was maar een schamel feestje, die verkiezingen vond je niet?

Brusselmans | 08-03-06 | 09:56

Tiet veur Paarrrrrrs III

Donderman | 08-03-06 | 09:55

Ik hoop op Rutte (en daarna PvdA-VVD kabinet), maar die zal wel te liberaal zijn voor de bekrompen kleinburgers van de VVD.

QStel | 08-03-06 | 09:50

@Tuco Ja, stuur vooral Verdonk. Dan hollen ALLE moslims richting SP en PvdA. Ik gok dus dat ze voor Kamp gaan kiezen. Keihard, maar minder controversieel. Of het brein achter de campagne van Van Aartsen, Mark Rutte. Wiegel is nui definitief exit. Jammer. Hoewel hij stiekem wel een beetje gelijk had over D66 en die draaikont van Pechtold.

Starf*cker | 08-03-06 | 09:49

Goede beslissing van Van Aarsen. Hij komt er een beetje laat achter dat ie een fractievoorzitter van likmevestje is, maar beter laat dan nooit.

sammy de moraalridde | 08-03-06 | 09:48

PvdA heeft gewonnen wat zij vier jaar geleden had verloren aan LPF en andere partijen van lokale idioten. Dat maakt nog eens duidelijk dat die LPF'ers en loko's geen VVD-stemmers zijn, maar ordinaire PvdA'ers. Ken uw vijanden.

Der Icebear | 08-03-06 | 09:48

Dag grote smurf Wiegel, tot volgend jaar!

Horror Scoop | 08-03-06 | 09:47

Verdonk for president!

tuco | 08-03-06 | 09:42

ik dacht dat wiegel ook al uitgerust was met zo'n set waarmee ze russische presidenten 20 jaar na hun overlijden nog konden laten zwaaien. dus met een mega overwinning had van aarsen ook de wiegeldood kunnen krijgen om plaats te maken voor zijne blatigheid. toch wat moeilijk volk die vvd-ers...

SloopKogel (wie zijn | 08-03-06 | 09:40

Sja, dat de VVD plaatselijke partijen toestaat zo intens slechts campagne te voeren kan Jozias zich wel aanrekenen.

Annonico | 08-03-06 | 09:37

Feest! Weg met Pastors, Verdonk en consorten.

ShimoKura | 08-03-06 | 09:35

ik vind de winst van de pvda nogal tegenvallen, voor hen dan, want de pvda is natuurlijk een minderwaardige oppositie partij.

Onderbuik | 08-03-06 | 09:34

Laat maar lekker weg die Wiegel, zegt het altijd zo goed te weten maar durft niet de landelijke politiek in. Bang dat ie dan op z'n bek gaat...

S@T@N | 08-03-06 | 09:33

Henk Kamp for president!

Carpa | 08-03-06 | 09:32

Slechte verliezers daar bij de VVD. Nog een reden om nooit meer op die samengeraapte ballenbak te stemmen.

kruT | 08-03-06 | 09:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl