Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederlandse drugs de gHakStE

groen blaadjeDonner maakte afgelopen weekend goede sier met zijn zwaar flexe rap. Het leverde PHD tevens de nodige kritiek op van stijfkneuters als Johan Remkes en Frans Weisglas. Maar daar trekt de Justitie-minister zich geen ene moer van aan, want het was carnaval. "Dat sommigen boven de grote rivieren daar minder gevoel voor hebben, laat ik aan hen,” aldus De Don. Heel goed PH. In de War on Drugs is alles geoorloofd. Maar - ai - tegenslag. Gisteren publiceerde de VN een rapport dat de cannabis uit Nederland tot de goeiste van de wereld betitelde. Hollandse dope bevat anno 2006 maar liefst 20.4 procent werkzame stof THC. Wow. Dat is twee keer rieleksen voor één geld! Een vette tegenslag voor Donner met zijn kruistocht tegen drugs. Want betere free publicity is er niet. Van Afrika tot in Amerika, lezen ze dat VN-rapport ook. Moeha! Zeg maar gerust, een boost voor het drugstoerisme. Veel succes hoor, mijnheer Donner. Prikt u een vorkje mee?

Reaguursels

Inloggen

Ja ons landbouw beleid heeft toch zijn vruchten afgeworpen,en dat zonder een EURO subsidie uit de europese gemeenschap!Hoeveel krijgt Frankrijk ook weer?Juist tientallen miljarden,en wij als kikkerland produceren top kwaliteit aan cannabis,daar mogen we trots op zijn!
Helaas gebruiken we dit spul te weinig in de medische sector,maar ja
monopolie van de pharchemie zullen we maar zeggen!
Zo nu is het weer tyd voor een blowtje,

nummertje | 03-03-06 | 09:57

Er gaat niets boven een zongerijpt blowtje uit eigen kruidentuin.

pamsterdam | 02-03-06 | 20:54

stylo: LOL
En de overheid in dure campagnes maar zeiken over sigaretten, die in verhouding relatief onschadelijk zijn. 1 joint staat nl. gelijk aan ca. 12 sigaretten (qua teer en nicotine).
Van al dan niet gebooste nederwiet worden mensen lekker mak en duf en komen nergens meer toe. Laat de kudde maar lekker blowen en/of zuipen. Pilletje erbij...
Voor het establishment is er geen gevaarlijker tegenstander dan een nuchter persoon.

burnie | 02-03-06 | 07:54

Geachte minister Donner,

via deze stijlloze weg richt ik mij tot u.

Ik heb de Opiumwet bekeken op internet en ik citeer tevens uit het boek :
'DRUGS- DE MEDISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE ASPECTEN"; geschreven door Dr. F. Van Ree en Ir. P. Essenveld (prisma pocket 1485/ ISBN 90 274 0612.)
Een boekje uit 1971, dat klinkt hopeloos oud maar de Opiumwet is uit 1928 dus dat moet dan toch kunnen.

Als ik het goed begrijp hebben we in Nederland twee lijsten met verdovende middelen: Lijst 1 en Lijst 2.
Lijst 1 bevat de hardere middelen (bijvoorbeeld cocaine en heroine) en
Lijst 2 de zogenaamde zachtere middelen (bijvoorbeeld hennep/cannabis).

Ik snap eigenlijk niet goed wat het doel is van twee lijsten, ik neem aan dat dit betrekking heeft met de strafmaat en vervolging. Het onderscheid tussen Hard en Soft.
En ja, dat alcohol (ethylalcohol of ethanol) buiten beschouwing wordt gelaten is een verhaal apart........

Ik wil het nu enkel hebben over het feit dat hennep-olie op lijst 1 staat en hasjiesj en hennep op lijst 2. Terwijl dit onderscheidt anno 2006 niet meer relevant is.

Ik citeer uit het boekje van Dr. F. Van Ree, op pagina 57 (Vijfde geheel herziene druk 1985):
"-terwijl de als genotmiddel gekweekte hennep 4 a 5% THC kan bevatten. Het gehalte aan THC, zo blijkt uit monsteranalyse van het Gerechtelijk Laboratorium van het ministerie van Justitie te Rijswijk, is in de diverse partijen hasjiesj en marihuana zeer variabel.
In uit Libanon, Pakistan of India afkomstige partijen hasjiesj kon het THC-gehalte verschillen van minder dan 1 % tot ruim 8%."(einde citaat)

De concentraties van minder dan 1% tot ruim 8% heeft de schrijver weer uit het 'Report of the Expert Group on the effect of cannabis Use, van de Advisory Council on the misuse of drugs, London 1982.' blijkens de voetnoot.

Op pagina 58 van bovengenoemd boekje wil ik citeren: "Hasj-olie is een stroperige vloeistof die verkregen wordt door hasj met alcohol of aceton uit te trekken. Het kan zeer geconcentreerd zijn.
Volgens Witte en Huizer kan het THC-gehalte varieren van 10-80%, terwijl het gemiddelde 30% is. Hasj-olie is niet bestemd voor de gebruiker , het wordt alleen maar gemaakt om het volume van de smokkelwaar te verkleinen.(einde citaat)

Deze gegevens heeft Van Ree weer van A.H.Witte en H. Huizer uit hun boek/rapport getiteld: "De middelen, hun bereiding en hun aanwezigheid" (1981?)

Nu zullen de stijlloze lezertjes en de heer Donner wel denken wat een gebrabbel met die citaten en die jaartallen, die schrijver is zeker stoned. Wel, jullie zitten er niet ver naast; twee weken om precies te zijn. Twee weken geleden heb ik voor het laatst een jointje gerookt. Na twintig jaar blowen, waarvan de laatste zeventien jaar elke dag, ben ik bij de Brijder-verslavingszorg beland. (Maar het is toch niet......)

En ik heb een reden om zo gedetailleerd te zijn met citaten en jaartallen.
Want 20,4% THC wat nu gemeten wordt neigt mijns inzien erg naar de hierboven besproken hasj-olie. Oftewel Lijst 1.
[[hennepolie-concentraat van planten van het geslacht Cannabis (hennep) verkregen door extractie van hennep of hasjiesj, al dan niet vermengd met olie]]

Het enige wezenlijke onderscheidt met de hennep-produkten van lijst 2 zijn de woorden concentraat en extractie.

[[hasjiesj-----een gebruikelijk vast mengsel van de afgescheiden hars verkregen van planten van het geslacht Cannabis (hennep), met plantaardige elementen van deze planten.
hennep---elk deel van de plant van het geslacht Cannabis (hennep), waaraan de hars niet is onttrokken, met uitzondering van de zaden]]

20,4%; als die-hard-blower lijkt mij dat zelfs nog een mild wietje. Ik wil en zal geen namen noemen maar ik denk dat ik nog wel een sterker wietje kan regelen. Je zult het mischien niet geloven, dat deed ik eerst ook niet toen ik het kreeg, maar de wiettopjes waren zo hard als glas. Oftewel een bonk THC-kristal. Om over THC-poeder maar te zwijgen.

Jemig de pemig, is die THC nog steeds niet uit zijn lichaam denkt de lezer nu. Tja, wie zal het zeggen.
Maar niet alleen ik ben twintig jaar uit de realiteit gevlucht; dat is Justitie dus ook....
Rijswijk( Justitie) kon in 1980 dus al 4 a 5% THC gehalte meten in de cannabis. Dan hebben ze dus ook de toename van het THC-gehalte kunnen waarnemen in al die jaren daarna. Het koffieshop- en gedoog-beleid heeft zich ook tussen 1980 en 2006 kunnen ontwikkelen. Deels positief te noemen, want voor mij heeft het wel gewerkt.(?)
Mede dankzij de koffieshop heb ik de stap naar cocaine, xtc, speed of wat dan ook niet gemaakt. Maar als ik naar mijn direkte omgeving kijk is dat wel anders.

Ik heb het altijd bij een wietje gehouden omdat ik "juiste" informatie over drugs heb gekregen van mijn ouders; omdat ik het bovengenoemde boekje van Dr. F. Van Ree goed in mij heb opgenomen. Maar..... nu zitten we met een generatie voor wie de koffieshop vanzelfsprekend is. Een xtc-pilletje (dat verkleinen van het woord pil maakt het nog onschuldiger), een snuifje, een nipje...... Vrienden die elkaar naar de klote helpen (wat wordt er verdiend aan je vriend?)

De koffieshop heeft de normalisatie van drugs in het algemeen bewerkstelligd!

Een familielid die jaren bezig is geweest om uit een psychose terug te komen omdat "een tripje verkeerd was gevallen". Ik kan wel janken, en ik doe het nu ook.

Nederland Narcostaat. Een roversnest. Verdien aan je vriend; in plaats van vrienden verdienen.

KILL YOUR LOCAL DEALER
KILL YOUR LOCAL DEALER
want het is niet je vriend

NB het zullen de afkickverschijnselen wel zijn..... wees blij dat ik maar verslaafd ben aan een Lijst 2-drug.

Dus mijn vraag aan u, minister Donner, is:

GAAN WE WACHTEN TOT DE NEDERWIET EEN GEMIDDELD PERCENTAGE VAN 30% HEEFT (het gemiddelde van de hash-olie in 1980)
of
WORDT HET NIET TIJD OM DE OPIUMWET AAN TE PASSEN
of
DE KOFFIESHOPS VERKOPEN NU DUS LIJST 1 DRUGS; DAT WORDT DUS SLUITEN!

Ik schrijf dit met alle respekt voor u, minister Donner,
maar ik heb iets te veel mensen om me heen kapot zien gaan in dit voor-drugs-te-vrije-landje.
Including me.
Deze posting op Geen Stijl is het bewijs.

stylo à bille | 02-03-06 | 04:35

We kunnen ook concluderen dat de wederopbouw in Afghanistan de goede kant op gaat. Ondanks het slechte weer is er een nieuw record geoogst. Met dank aan de oorlog hebben junkies in Europa nog nooit zulke zuivere en goedkope heroïne in hun aderen rond gepompt. De tweede opiumoorlog is gaande en aan welke kant staat de Nederlandse regering?

Karel Doorman | 01-03-06 | 22:10

Ach wat! De meesten mensen op deze planeet kunnen geen doop betalen of de straffen schrikken af...

Daar heeft de pharmaceutische industrie nooit last van !!!
www.parool.nl/nieuws/2006/MAA/01/buit1...

'Medicijnen nemen rol drugs over'

Maar dat weet iedereen die zijn grootouders wel eens bezoekt.
En dan nog de Prozac, de Oxsazepanne of de Ritaline...

Dr.D | 01-03-06 | 20:55

@Herman Brood
Whatever, je hoeft mij ook niet heel serieus te nemen

@Kees Balbet
Gewoon doorgaan, gaat vanzelf over. Heb zelf tenamens gemaakt met die troep maar toen was ik ook een grootgebruiker. Nu eet ik 2x per jaar een muffin die ik dan zelf bak. Dat is veeeel beter dan roken, minder heftig maar langer.

spooky | 01-03-06 | 20:31

@spooky 01-03-06 @ 16:53

Ken je het begrip sarcasme?

Herman Brood | 01-03-06 | 19:02

nou, ik vond er weinig te relaxen aan. Opgefokte troep, met van die synthetische kunstmest of wat ze ook maar gebruiken. Na een paar teugen van zo'n knijter wou je dat je niet stoned meer was, en je kakt helemaal in. En dan zit je een paar uur te wachten tot het over gaat. Dan is voor mij de lol eraf, en ik ben er ook mee gestopt.

Kees Balbet | 01-03-06 | 16:57

WTF, Herman Brood die wiet op de harddruglijst wil?

Dat para dat klopt wel weet ik uit ervaring jaren terug, maar energiek???? Ooit eens in een koffieshop meer actie dan het schuiven van damstenen gezien?

spooky | 01-03-06 | 16:53

kenny, feller heeft zin, langer niet, wiet gaat pas bloeien bij minder dan 12 uur licht

crass | 01-03-06 | 16:46

"Nederland is niet het enige land waar joints worden gerookt. In Tsjechië, Frankrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië is cannabis wijd verspreid" op het westerse halfrond dan, kreeg in Australië wiet welke de concurrentie met Nederlandse qua sterkte makkelijk aan kon zo niet zou winnen.
En dan waarschijnlijk nog gekweekt onder een natuurlijk zonnetje, schijnt daar toch iets langer en feller.
Overigens geldt ook daar dat er in verschillende staten of gedoogd wordt (Queensland) of je 5 planten mag hebben voor eigen gebruik (South Australia).

Kenny013 | 01-03-06 | 16:14

Tegenwoordig wordt je ook cokey van die wiet, beetje paranoia soms, het wordt tijd dat het op de harddrugslijst komt...... hele jongerengeneraties groeien op in geestelijke armoede...... ze willen veel, ze denken veel, worden slim (ughe ughe), energiek, kwiek, zien er goed uit............... maar er komt geen donder van terecht......( weet je ?) ( you know?)

Herman Brood | 01-03-06 | 16:10

@Man AtWork

Raar eigenlijk dat zowel Donnert als Balkenende een Artiestennaam gebruiken.

Wat is er mis met Jan Pieter Balkenende?
Dat was toch de naam die zijn ouders hem gaven?
Waarom heeft hij nou net als Donnert zichzelf hernoemd? Omdat het lekkerder bekt of beter bij de wijven scoort...

google | 01-03-06 | 16:07

@Man AtWork

"Don Donnert heet net als Balkenende oorspronkelijk Jan Piet(er)!"

Xqz.

google | 01-03-06 | 16:01

-edit was een kort genoegen. doei-

ultralinx | 01-03-06 | 15:50

@Spooky
Daar zeg je iets..
Verzoek bij deze Joris mijn vorige comment weg-te-jorissen.

MAXIMO | 01-03-06 | 15:21

MAXIMO 01-03-06 @ 14:42
Ja dat is inderdaad zo langzamerhand een harddrug geworden, qua effecten en verslaafdheid gaat het die kant wel op jammergenoeg. Maar niet te hard roepen richting de VN, dit stukje folklore moet wel blijven natuurlijk.

spooky | 01-03-06 | 15:17

Ik vind de wiet uit de koffieshop helemaal niet relaxed meer, veel te heftig en opgefokt.

Jim Beam | 01-03-06 | 14:44

verzoek edit

MAXIMO | 01-03-06 | 14:42

@spooky
Om nog maar te zwijgen over de beruchte Nederolie.

google | 01-03-06 | 14:16

Oh ja, ik haal altijd de speciale kabouterzakken, word je lekker kort van.

Afval-verwerking | 01-03-06 | 14:15

Ach, qua prijs-kwaliteit verhouding is het hetzelfde. De hoeveelheid die je een paar jaar terug voor 10 gulden kreeg, krijg je nu voor 10 euro. Maar nu krijg je er in ieder geval dezellfde hoeveelheid THC voor. Hoewel ik eigenlijk vind dat ze eens moeten gaan testen hoeveel CBD erin zit. Dat vind ik de fijnere stof.

Afval-verwerking | 01-03-06 | 14:12

lol wat een aap

nachtherrie | 01-03-06 | 14:08

@MAXIMO
Nee dat is echt wiet, er is flinke progressie geboekt sinds de flower power joint met een % of 5 tot echt 20% nu. Nederhash is inmiddels al boven de 30% gekomen.

spooky | 01-03-06 | 14:07

Ik dacht dat alle repperts Blowden?

DopeFish | 01-03-06 | 14:06

@Draaitafel Demagoog
Of alle wiet is ongeveer even goed en dat is het geval volgens de breiderstichting die hier al veel langer onderzoek naar doet. Het maximum haalbare is rond de 22-25 procent en door onze perfectie in kweekmethoden kan nederland die kwaliteitsstandaard vrijwel altijd bereiken. Goed staaltje Nederlandse landbouw. Wat we met paprika en tomaat kunnen kan ook met cannabis.

spooky | 01-03-06 | 14:04

Cannabis is what keeps the Dutch economy alive!

daskapitalist | 01-03-06 | 14:02

20 % gemiddeld wat inhoudt dat sommige wiet zelfs 45 % werkzame thc bezit .. was dus weer flink dazed naar bed strompelen gisteren ... boem !!

Draaitafel Demagoog | 01-03-06 | 13:56

LOL@St-Eenmans

Traag | 01-03-06 | 13:49

20 procent? Het schijnt dat in de Oostenrijkse Strohwiet zelfs 80 procent THC zit.

St-Eenmans | 01-03-06 | 13:45

Tja, we willen toch een vooraanstaande rol als kenniseconomie en innovatief land?

zum kotzen | 01-03-06 | 13:44

20%? Da's wel erg hoog.
Die VN-proefkonijnen hebben zeker de Nederhash getest ipv de Nederwiet.

MAXIMO | 01-03-06 | 13:38

pure harddrugs die wiet van tegenwoordig, echt niks natuurlijks meer aan.

verbatim | 01-03-06 | 13:38

crixus dat betekent dat je er tegenwoordig maar de helft hoeft in te flikkeren voor hetzelfde ruimtelijke effect

crass | 01-03-06 | 13:36

Hebben we eindelijk iets in Nederland waar we echt goed in zijn (behalve schaatsen dan) is het weer niet goed..
Weg met de christenkoppen in DH en meer gedoogbeleid.. goed voor de economie das zeker

VeteraN | 01-03-06 | 13:36

Hehehe, ze draaien De Don zelfs op New Dance Radio.
(ID&T, Slam)

Traag | 01-03-06 | 13:35

@google
Pas d'idee, maar het zou wel weer eens wat anders zijn dan alle politici die zich helemaal de schrijver wanen. Alhoewel dhr. Westbroek ook al in die hoek zat, zou het wel een unicum zijn.

DiagnosisTyphus | 01-03-06 | 13:34

Ja zijn we eindelijk ergens goed in is het weer illegaal... maar 20% als ze dat in de jaren 70 hadden waren er nu niet zoveel "vrij opgevoede" kinderen (lees langdurig werkelozen) (dan waren ze nml net ff iets te stoned om aan "vrije liefde" te doen): oftewel te laat......

Ghandi II | 01-03-06 | 13:34

Lol, SpaceZalm, alleen zie ik de combinatie van zalm en sla niet zo zitten..

GodfriedV.Bouillon | 01-03-06 | 13:33

@DiagnosisTyphus

Wanneer zou de "Don the Don On Tour"-tour aanvangen?

Bij sommige Rotterdamsche hasjhuizen schijn je al kortingscouponnetjes voor 'n eventueel concert te kunnen opsparen. Extragratis 1 euro korting op je ticket bij de aanschaf van een grammetje wierie ofwat.

google | 01-03-06 | 13:28

Is er een keer iets in Nederland waarbij je waar voor je geld krijgt is het weer niet goed.

GodfriedV.Bouillon | 01-03-06 | 13:26

20% THC... toe maar. Dan wordt je tegenwoordig dus al na een paar trekjes knetterstoned. Is de prijs nog wel steeds hetzelfde?

crixus | 01-03-06 | 13:24

Btw, hoor net dat 'Da Don' platina is gegaan: inmiddels 80.000x gedowned.

DiagnosisTyphus | 01-03-06 | 13:23

@boze buur
en slikken ook ofniet? ;)

nachtherrie | 01-03-06 | 13:22

Jaja, die VVD'ers kunnen nog een hoop leren van CDA-gangsters.

gek kuikentje | 01-03-06 | 13:22

PHD moet zelf aan de THC

Behangdelul | 01-03-06 | 13:21

Ik vind snuiven veel vet cooler

Boze Buur | 01-03-06 | 13:20

als ik die kop van donner zie krijg ik zo zin om te blovwen

crass | 01-03-06 | 13:20

Dat is nou precies de reden waarom Gert Leers de productie wil gedogen. Met dit soort VN reclame erbij kan onze cannabis de economie er weer helemaal bovenop helpen.

Lash | 01-03-06 | 13:20

blowen suckt

dus.. | 01-03-06 | 13:19

PHD, dat heb ik nog niet geslikt volgens mij...

DiagnosisTyphus | 01-03-06 | 13:17

blowen is zoo jaren 90

Boze Buur | 01-03-06 | 13:17

JP toch?

Don Donnert heet net als Balkenende (oorspronkelijk) Jan Pieter!

Maar da's veel minder cool... vandaar.

google | 01-03-06 | 13:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino