Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Shouf Shouf De Stageplek

ali ies moe, mneer Tjonge. Wat liepen ze te klagen vorige week, die scholieren van Turkse en Marokkaanse komaf in Rotterdam. Het leken wel ouwerwetse punkers met hun No Future! Vooral het aanbod van stageplekken was allerberoerdst. Teem teem, miep, miep. En de reden dat ze geen stageplek konden krijgen was natuurlijk DISCRIMINASIE. Hier in 020 had Oom Job voor de schooljeugd allang een stagebaantje als televisiekijker bij de BCC geregeld, met onbeperkt chips, thee en waterpijp. Maar in Rotterdam pakt men de zaken toch wat anders aan. Juist. Stagebegeleidster Ria slaat gewoon keihard terug met de andere kant van het verhaal. Wat nou klagen? Niks discriminasie. Dit is een mentaliteitskwestie. Zelf initiatief tonen jullie. Niet op je elf-en-dertigst achter een stageplek aangaan om vervolgens ook nog eens niet op komen dagen. En zit niet zo te miepen over die reistijd. Met name leerlingen van Turkse en Marokkaanse afkomst zijn volgens Bavinck niet bereid om meer dan een kwartiertje te reizen naar een stageplek. Een kwartier. Vijftien minuten. Denkt u daar maar eens over na, de komende 90 minuten in de file.

Reaguursels

Inloggen

@neuzel
Dan kan je 3 dingen doen:
- gaan janken, ter plekke en jaren later op diverse fora
- beledigd gaan dreigen met aanslagen op 'jullie onbeschaafde kaaskoppen'
- rustig antwoorden: "nee, daar ben ik mee gestopt toen ik mijn tijd ging besteden aan studeren en werken. En wat neuk jij tegenwoordig zoal?"
Bij welke van de 3 opties zou jij je het lekkerst voelen?

pamsterdam | 02-03-06 | 13:19

ach, en als je het dan door keihard werken wel ver hebt weten te schoppen in deze o zo beschaafde nederlandsche maatschappij, dan krijg je op een gegeven moment tijdens een gezellig etentje van een partner bij een top 5 neusje van de zalm nederlandsch advocatenkantoor te horen: "maar jullie neuken toch geiten?"

neuzel | 01-03-06 | 20:56

De meesten hier komen over alsof ze al 30 jaar ervaring hebben met Turken en Marokkanen in een stage- of loondienstsituatie. Wat een dikke vette stierenpoep. Ik durf te wedden dat 95% hier gewoon uit zijn dikke vette speknek staat de raaskallen en gewoon 'gokt' dat Marokkanen en Turken altijd ongemotiveerde luiwammesen zijn. Ik heb die ervaring zelf ook niet en daarom laat ik gewoon fijn in het midden hoe gemotiveerd Turken en Marokkanen echt zijn. Ik merk het wel als ik over een jaar zelf een bedrijf heb.

poepslet | 01-03-06 | 19:57

jullie snappen er weer niks van .. met een kwartier kan je nog dreigen dat je je matties laat komen als je gezeik hebt op je stageplek .. verder dan een kwartier zal alleen maar tot hoon gelach leiden .. wat wel gezegd moet worden is dat de alochtonen natuurlijk pvda blijven stemmen als dat discriminatie probleem niet onderkent wordt door de Leefbare ..

Draaitafel Demagoog | 01-03-06 | 14:39

Waarom geven zoveel jongeren van Marokkaanse en Turkse afkomst het op?

Ik vindt dat de problemen geen oorsprong hebben in discriminatie, maar cultureel en etnisch-religieus van aard zijn ? turken en marokkanen zijn niet zielig, maar gewoon vervelend -. Alleen aandacht voor werkloosheid is alleen aandacht voor het eindpunt van de processen die tot ongewenst gedrag leiden.

dr oetker | 01-03-06 | 12:57

Wel vanuit het RIF-geberte hierheen kunnen klauteren maar niet ff 20minuten op het fietsje kunnen doorbrengen? Gelukkig zijn de vooroordeeltjes natuurlijk niet van toepassing ;)

Dalí | 01-03-06 | 12:17

En nog iets, mijn kind heeft laatst ook stage gedaan, en zat daarvoor anderhalf uur in bussen en trams.

Deense Postbode | 01-03-06 | 12:14

BTW Je kunt wel tyoen dat ze eruit moeten maar dat gaat niet dus ik snap niet waarmo de zelfde Brabapappa opmerkingen toch geplaatst worden. Typ ook eens een keer wat met je verstand en val niet iedere keer in herhaling.

Dominator | 01-03-06 | 11:04

Jammer dat je de helft van de comments niet eens meer wilt lezen. Of dat je het hele artikel maar niet meer wilt lezen. Tip voor sommige mensen; Ze zoeken nog leden bij de NVU.

Dominator | 01-03-06 | 11:03


Ik zie maar 1 oplossing, laten we taxi's voor ze regelen. Of nee, laten we ze gewoon er uuttieften met hun eeuwige gemekker.

Multikuli | 01-03-06 | 10:29

@Deense Postbode 01-03-06 @ 10:09

*denkt met enige weemoed terug aan de jaren van komkommers plukken, 6 uur 's ochtends beginnen en half 8 's avonds klaar*

zum kotzen | 01-03-06 | 10:15

Bah. De meesten komen toch over als een ontzettend lui volk dat hier alleen maar is om te profiteren van iets waar ze zelf niet aan meegewerkt hebben.
Respekt moeten ze meteen krijgen, verdienen ho maar. En als het even tegenzit is het zeker niet hun eigen schuld.
Kunnen we dat soort families niet gewoon terug sturen? Welke politieke partij slaat eens met de vuist op tafel.
Of wordt dat onder het bewind van W. Boslim de nieuwe stroming en moeten we zelf ook op die manier tekeer gaan?

Tremor | 01-03-06 | 10:11

Ik ben een talentvolle, hoogopgeleide, blanke autochtoonse, en moest vroegah een uur fietsen naar me middelbare school en eerste zaterdagbaantje (14 jaar!) van Lutjekudtveen naar de grote staad. En ook weer terug dus.
Die kamelenrukkers moeten es niet zo zeiken en net doen of we hier alles hebben opgebouwd met niksen en gratisj.
Handen uit de mouwen en netjes met twee ( Nederlandse!) woorden spreken is de formule voor succes.

Deense Postbode | 01-03-06 | 10:09

@ zum kotsen
Allochtonen & Ambtenaren...
Die link lijkt me toch niet zo moeilijk te leggen...

DopeFish | 01-03-06 | 09:31

@Ksi-Ziks 01-03-06 @ 09:27

Ontslagversoepeling eerst bij de overheid, waar je verd*mme niet weg te krijgen bent bij disfunctioneren (zie tientallen dikbetaalde spookambtenaren) en waar je nog steeds met 55 jaar met een riante regeling ZONDER sollicitatieplicht met pensioen kunt.

zum kotzen | 01-03-06 | 09:31

Kingeef1975 01-03-06 @ 08:42

De discussie gaat doorgaans niet zo maar omdat de personeelskosten vaak een enorm beslag op het beschikbare werkbudget leggen wordt in veel bedrijven alleen personeel aangenomen dat het minste arbeidsrechtelijke- en inplanningsrisico heeft en dus het grootste netto rendement heeft.

De wetgever heeft verder gemeend dat elke werknemer een afhankelijke zielloze imbieciel is, die absoluut niet verantwoordelijk is voor zijn of haar daden binnen of buiten werktijd en daar dus niet verantwordelijk voor gehouden mag worden. Er zijn bevolkingsgroepen die, meer dan anderen, deze goedbedoelde maar naive regelgeving met graagte misbruiken.

Werkgevers gebruiken dus allerlei middelen om solicitanten te beoordelen, vragen dus na bij collega's, pluizen de sollicitatiebrieven na op details, referenties en overdrijvingen, irriteren sollicitanten om te zien hoe zij zich in stress situaties gedragen, analiseren de lichaamstaal, het reisgedrag en de hobby's, enz. In de praktijk leidt een onbestemd negatief gevoel bij de P&O medewerker als snel tot een afwijzing.

Als de ontslagregeling sterk wordt versoepeld, als de werkgever de sollicitant medisch mag laten keuren, als de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer in procedures altijd uitgelegd wordt als een overeenkomst tussen twee volwassen partijen, als de toegang tot de uitkeringspotten maximaal verkleint wordt, enz. dan is het aannemen van mensen met een lichamelijk of geestelijk vlekje niet meer zo'n enorm financieel risico.

Ik ben er van overtuigt dat vele nu werkende allochtonen er bij een versoepeling zoals boven aangegeven onmiddellijk werkloos zouden worden, immers veel werkgevers klagen over hun sterke gedragsverandering na de proefperiode en hun geringe lust tot integratie in de informele werksfeer.

Ksi-Ziks | 01-03-06 | 09:27

@Kingeef1975 01-03-06 @ 08:42

Ik ken nog wel een Tineke, een vreselijk mooie meid... die mag hier zo aan de slag...

zum kotzen | 01-03-06 | 09:27

Goedemorgen Nederland wordt wakker.

Lucifer | 01-03-06 | 09:19

Ik hoor en lees werkelijk waar niets nieuws. Marrokanen willen niet werken, dat weten we toch allemaal? Sterker nog, het bedrijfsleven wil al die ahmetjes, mohammedjes allemaal niet. Niet goed voor de sfeer in je eigen bedrijf (waar de meeste mensen wel hard werken). Ik stel mij de volgende discussie (bij het kopieerapparaat voor);

Directeur; zeg Paul die vacature voor de financieel medewerker he?
Hoofd P&O; Ja? Wat is daarmee?
Directeur; Dat gaat toch wel een Jan of een Tineke worden he?
Hoofd P&O; Ja natuurlijk wat dacht jij dan? We willen het hier wel gezellig houden... Geen criminaliteit en scheldpartijen op de werkvloer. Wij zijn een net bedrijf en willen dat graag zo houden.
Directeur: Prima, dat wilde ik even horen. Alles verder goed thuis?

Kingeef1975 | 01-03-06 | 08:42

Wanneer gaat iemand protesteren tegen de openlijke discriminatie door (semi)overheidsinstellingen in hun personeelsbeleid? Hoe vaak lees je in een advertentie van Het Rijk niet ?vrouwen en leden van een minderheidsgroepering worden uitdrukkelijk verzocht te solliciteren? o ?bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat??
Daar zit ik dan, als blanke heterosexuele niet-gehandicapte man?

Enneh, Turken & Marokkanen die ?gediesriemineerttt? worden, ik heb me gedurende de tijd na mijn afstuderen 6 maanden lang de tering gesolliciteerd. Gemiddeld 3 brieven per week, allemaal gemotiveerd, van tevoren informatie over de werkgever gezocht, echt in verdiept enzo. Resultaat: 2 keer op gesprek in die 6 maanden. Uiteindelijk aan de slag gekomen bij een bedrijf waar ik terecht kon omdat ik er al ervaring als uitzendkracht had.

zum kotzen | 01-03-06 | 08:22

micro$oft 01-03-06 @ 00:08
Sluit me volledig aan bij Burnie. Als blanke, heterosexuele, ABN-sprekende Nederlander kostte het me ook de nodige moeite om aan de bak te komen, maar dat kwam door de slechte economie (hoop ik dan maar). Doet me een beetje denken aan een discussie die ik ooit had met een aantal Surinaamse collega's. Zij noemden de chef een racist, terwijl ik zei dat de mensen die zij racisten noemden door de Nederlanders op de werkvloer als klootzakken werden beschouwd. Ik werd trouwens ook vaak geweigerd bij discotheken, maar dat kwam omdat ik lelijk was en niet kon dansen.

sjaakdeslinksesul | 01-03-06 | 07:46

micro$oft 01-03-06 @ 00:08

Overkomt talloze mensen. Tientallen afwijzingen vóór je een baan of stageplek hebt, is heel normaal voor die mensen wiens papa geen connecties heeft. Het is typisch dat alleen onze moslim-medelanders weer eens beginnen te gillen over disskriminasie.

burnie | 01-03-06 | 07:27

Die gasten zijn helemaal niet ongelukkig,ze klagen alleen omdat ze toch 1 of ander excuus moeten kunnen opbrengen om niet te werken?!

Mensen beseffen soms ook niet dat het best makkelijk is om NIET aangenomen te worden... En nog trappen mensen erin dat ze gediscrimineerd worden.Rondhangen met je matties is al (tijd)rovend genoeg!! Tjonge,laat de teugels wat vieren zeg,ze hebben het al zo druk.

de grote Anti | 01-03-06 | 06:50

Ach, je moet ze dan ook een interessante stageplek bieden waarvoor zij wel langer willen reizen, een trainingskamp in afganistan, stenen gooien in mekka,....

rambi | 01-03-06 | 06:19

@micro$oft 00:08
Lullig om te constateren, maar dat heb je uiteindelijk aan je eigen "broeders" te danken.

schaamstreek | 01-03-06 | 05:15

Geen uitkering als die zotte apen het verdommen iets te doen, kankerlui doe verdomme maar eens iets !!, en dan lopen zeiken over discriminatie ??, als er 1 groep is die discrimineerd zijn jullie het wel met jullie grote bekken !!, opflikkeren hier , ga maar zeuren in marokko daar weten ze wel raad met jullie !!

deFiscus | 01-03-06 | 02:51

ik heb nix tegen kleurtjes maar wel tegen de mentaliteit die deze mensen veel te vaak hebben! Aanpassen en zo niet opzouten! We betalen ons scheef aan allerlei belastingen en zo om die uitvreters in leven te houden (the survival of the weakest )maar ze zijn te beroerd om een poot uit te steken. Wel de bek vol van 'rechten' maar het woordje 'plichten' niet kennen. WE ZIJN HET ZAT!!

reservebelg | 01-03-06 | 00:14

Het is echt jammer dat veel mensen er zo oppervlakkig over denken, ik ben zelf namelijk ook een allochtoon en naar mijn eigen inzicht / mening goed geïntegreerd. Maar de probleem is juist dat de stage / werkgevers op de uiterlijk afgaan, tijdens de vele telefonische contacten was het al genoeg om mijn naam te zeggen, en ik had al antwoord op mijn vraag zonder dat ze wisten over welke stageplek ik belde. Dat kan natuurlijk een enkele keer gebeuren maar, als je keer op keer wordt afgewezen gaat het aan je vreten met de vraag waarom. En als je eindelijk een keer wordt uitgenodigd voor een gesprek ben je door het dolle heen, natuurlijk mijn mooiste/netste kleren aan, haar in model en helemaal glad geschoren op pad. En vervolgens moet je aanhoren dat ze je niks te bieden hebben, ondanks dat je een zeer gespecificeerde sollicitatiebrief en CV had opgestuurd. Nadat alles heb je verschillende gedachten, je bent boos, verdrietig en teleurgesteld, maar geen nood je kan altijd nog een stageplek toegewezen krijgen en vraag maar niet wat voor een!!! Het is echt jammer hoe sommige mensen hier en overal anders iedereen voor het zelfde aanzien. Ik wil het ook totaal niet goed praten voor die klojo's die er met de pet naar gooien, ik wil alleen dat mensen door hebben dat niet iedereen zo is en de dupe ervan moet worden, gun iedereen de zelfde kansen.

micro$oft | 01-03-06 | 00:08

Ik heb eens een bedrijfsopleidinkje moeten doen waarbij de helft van het klasje allochtoon was. Een uurtje huiswerk per avond gedurende 2 weken. Een turkse jongen werkte zich kleurenblind en kwam altijd en op tijd opdagen. Geslaagd, want hij wilde het halen. De rest deed er thuis geen fuck aan, kwam steevast een half uur te laat en zijn allemaal gezakt. Met deze houding is trouwens nederland groot geworden. (dacht het niet)

The Tankcommander | 28-02-06 | 23:48

Ik denk dat die gasten niet langer naar hun stageplek willen reizen dan 15 mimuten omdat ze weten dat ze anders het mileu ernstig beschadigen. Het zijn nobele lui, die Marokkanen.

Opa Bangepoep | 28-02-06 | 23:34

Groenlinks-voorzitter Orhan Kaya in Rotterdam klaagt over schoolverlaters, maar ziet geen verband met hun gebrekkige Nederlands. Nederlands spreken aanmoedigen keurt hij weer af als rechtse politiek. Zelf gaat hij altijd op vakantie terug naar zijn Turkije waar Koerden vanwege hun taal vervolgd worden en waar vrije meningsuiting eindigt met gevangenisstraf of dood.

Er is nu een Halal loods in de Rotterdamse haven gebouwd om contact met haram goederen tegen te gaan. Straks weigert een moslimcaissiaire bij Bas om een blister spekblokjes te scannen en krijgt ze gelijk van de rechter.
Als Nederlanders als onrein worden beschouwd wordt de omgang erg stroef.

bromm | 28-02-06 | 23:32

Ken alleen maar nederlandse jongeren toevallig, die ook geen stage plek kunnen vinden het is verdomme geen allochtonen probleem Word hier kotsmisselijk van.

lara | 28-02-06 | 23:20

Anders proberen ze toch een stage te krijgen bij de lokale kinderboerderij (hebben ze misschien nog gratis geiten ook). Nuff said.

Afval-verwerking | 28-02-06 | 23:16

laat ze toch even de tijd om te wennen aan de nederlandse mentaliteit...
niet lullen maar poetsen duhuh
dat gezeik over discriminatie en gebed en cultuur en geiten
wat heeft dat nou met werken te maken?

winshots | 28-02-06 | 22:29

Iek sweer ut je, ies gewoon discriminasie. Gewoon allochtonen goeie baan geeve, want zij levere ook betere kwaliteit, weet je wel. Komt omdat zij andere god bidden. Allaaaaaaah, enzo weet je. Die is gewoon beter, daarom ies discriminasie dat wij geen goed baan krijge.

Taaie | 28-02-06 | 22:16

@ Kim Jong-il

Regel: zelfstandig naamwoorden die eindigen op onbeklemtoond -ik, -es, -et, of -el, krijgen in het meervoud niet een dubbele k, s, t, of l.

Luiwammesen dus!

poppermotje | 28-02-06 | 21:49

@Kim Jong-il
Maar jij bent een bikkel en niet behorend bij de doelgroep waar we op mikken.

schaamstreek | 28-02-06 | 21:20

@Roksx 20:31
Uitzonderingen bevestigen de regel! Standbeeld voor deze allochtoon.

schaamstreek | 28-02-06 | 21:18

@Bordeaux 20:24
En dat is de realiteit op dit moment!! Sjapoo!!

schaamstreek | 28-02-06 | 21:14

goh, ik had een stageplek in Amsterdam terwijl ik in Den Haag woonde.. elke ochtend met de duim omhoog! (was nog voor OV-jaarkaart...) Luiwammessen!

Kim Jong-il | 28-02-06 | 20:52

62.212.84.56/~roksx/MVI_0434.AVI Filmpje

Bij ons op het werk hebben we ook een Moslim als stagair gehad, waar we best tevreden mee waren. Waar de een 5 minuten rookt deed hij 5 minuten bidden. Zolang iemand gewoon z'n werk doet moet dan kunnen.

Roksx | 28-02-06 | 20:31

@brusselman

je hebt trouwens mail

Baron von Proxy | 28-02-06 | 20:26

Bij ons komt er geen N-Afrikaan de tent meer in! Alleen maar gezeik met die lui: au in rug, te lang weg blijven na vakantie met zielige kutverhaaltjes, bij tegenspraak 'discriminatie' sputteren of 'respect'. Tegenwoordig keus genoeg uit allerlei soorten allochtonen die wel willen werken en niet zeiken, zoals bijv. polen

Bordeaux | 28-02-06 | 20:24

@Brusselmans: Ik post wel een filmpje

Roksx | 28-02-06 | 20:23

ze hebben het er om gedaan, lijkt wel..

Brusselmans | 28-02-06 | 20:21

Ach zo, dat is wel redelijk hilarisch..

Brusselmans | 28-02-06 | 20:19

Zelfde fotosjop bedoel je?

Brusselmans | 28-02-06 | 20:18

@ Roksx

Wel typisch inderdaad die schuine 'E', heb je die foto zelf gemaakt? Waar en wanneer?

Brusselmans | 28-02-06 | 20:03

Hmmm, doet me een beetje denken aan die mop over die Surinamers;
.
"Een groep Surinamers houdt een protest-optocht. Met spandoeken lopen zij door de straten, en ze roepen: "Wij willen werk, wij willen werk..." Staat er een werkgever langs de kant van de weg. Hij wijst twee Surinamers aan en zegt: "Jij en jij kunnen bij mij komen werken." "Waarom wij?" zeggen de twee Surinamers: "Er zijn nog zoveel anderen!"

stretch | 28-02-06 | 20:02

@Roksx 28-02-06 @ 19:34

lijkt me gefotoshopt, waarin ziet die ene 'e' er anders uit dan de anderen? of is het met opzet fout geschreven om vooroordelen te bevestigen? wat is het verhaal achter die foto?

Baron von Proxy | 28-02-06 | 19:55

Het is wel de waarheid, de Marokkanen waar ik tot nu toe mee heb gewerkt (en dat zijn er best wat) waren niet bepaald het toonbeeld van assertiviteit en werkhouding.

Framoes | 28-02-06 | 19:42

lol@roksx

CoJoNes | 28-02-06 | 19:37

en dan zonder opleiding en uitkering de grote wereld in? Jottem!

gevallenverstand | 28-02-06 | 19:37

Maar misschien zijn er wel mensen die niet bellen en eigenlijk van school af willen, of mensen die bellen en een negatief rapport van hun stagebegeleider willen?

gevallenverstand | 28-02-06 | 19:36

Prego 28-02-06 @ 19:30
Ik had echt last van de hoeveelheid telefoontjes. Deze 'last' is voor degenen die reaguren zonder enkele ervaring op dit gebied.

gevallenverstand | 28-02-06 | 19:34

@gevallen verstand:

juist jij zou dan je opemerking moet nuanceren, je doet als of de hele 'groep' zich rot zoekt... lijkt me nog al sterk

Prego | 28-02-06 | 19:30

"Knuffelallochtoon rules the world."

schaamstreek | 28-02-06 | 19:22

Tijdsbesef verschilt natuurlijk per cultuur oftewel het ene kwartiertje is het andere niet.
Die van hun zijn veel langer, vandaar dat ze tegen die 15 minuutjes opzien.

The Beasjt is er wee | 28-02-06 | 19:18

Marokkaanse jongeren solliciteren zich suf naar stageplekken. Opmerkingen als zou er geen motivatie zijn snijden geen hout. Ik spreek uit eigen ervaring.

gevallenverstand | 28-02-06 | 19:16

@King: de paar ondernemers die ik ken (van zowel grote als kleinere bedrijven) zeggen allemaal: "we hebben het geprobeerd". Maar ja, dat gezeik over een gebrek aan gebedsruimtes, reistijden van meer dan 15 minuten en bedrijfshoofddoekjes die niet van de juiste stof zijn, daar zitten ze niet op te wachten. Als de zeikers vervolgens "is discriminaaasie" roepen en in de ziektewet thuis gaan zitten, dan bedenken ze zich wel 10x voordat ze weer zo'n leuke mocro in dienst nemen of een stage geven.
En ja, ik geloof best dat het een paar (of meer dan een paar) rotte appels zijn die het voor de rest verpesten. Maar ik geef die ondernemers ook geen ongelijk. Het risico is gewoon te groot.

Muxje | 28-02-06 | 19:11

@ Baron

Maar natuurlijk.. :)

Ik kijk 't bij de kapper, zeg maar..

Brusselmans | 28-02-06 | 18:57

@King of controversy
Het is nog veel gekker joh! Als je als buitenlander langer dan een kwartier op pad ben wordt je beroofd door blanken! En als je dan bij een Nederlandse werknemer zit, verlangen ze van je dat je nog echt werkt ook! Nederland is zoooo slecht voor zijn buitenlanders.

sjaakdeslinksesul | 28-02-06 | 18:50

@cojones; LOL

jij in de toekomst kijkert

rattekop | 28-02-06 | 18:43

Ik heb het interview beluisterd, maar mevrouw is toch niet op alle momenten even helder... zit ze zich in te houden, houdt ze iets onder de pet? jammer dat het zo'n kort interview is, ik zou wat meer concrete vragen hebben gesteld.

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:28

Tjsa, je moet wel in de buurt van je bolletjes klanten blijven natuurlijk, anders neemt zo een ander marokje je wijk over

cybernijntje | 28-02-06 | 18:27

@fuckje
Mohammed doe de bril omhoog, Aisja zit ook graag droog.

CoJoNes | 28-02-06 | 18:25

@King of controversy 18:15
Leg de schuld maar gemakkelijk neer bij de R'damse ondernemers, misschien moet er iets gedaan worden aan de algehele mentaliteit van Turken en Marrokanen. Of blijf je je kop in het zand steken. Discriminatie zelf in de hand werken is aan de orde en buiten dat, word het woord discriminatie te pas en te onpas gebruikt om ongenoegens te uitten. God (of Allah........) wat zijn ze zielig.

schaamstreek | 28-02-06 | 18:22

het is allemaal de schuld van de zomer tijd !

m@rdy | 28-02-06 | 18:22

Ik verwacht trouwens nu een aanklacht voor onze onvolprezen Pritt door ene Nico Steijnen (bekend?)

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:21

@ Brusselmans 18:18
Ik heb daar geen probleem mee. Ik gun ieder zijn fouten. :P

King of controversy | 28-02-06 | 18:20

"Mensen aanspreken op hun Mentaliteit mag natuurlijk nooit tot discrimineren of stigmatiseren aanzetten..."

google | 28-02-06 | 18:20

@Brusselmans 28-02-06 @ 18:16

niet kijken, maar wel precies weten waar we het over hebben he ;-)

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:18

@ King

Vind je het erg als ik de schifting tussen bekrompen en niet bekrompen ondernemers in 010 niet aan de cryptoprogressieve domkoppen van Groenlinks wil overlaten?

Brusselmans | 28-02-06 | 18:18

En ik behoor niet tot de doelgroep van MAX, totdat ze eens fatsoenlijke bejaardenTV gaan uitzenden, waar - ik roep het al tijden - een gat in de markt zit.

Brusselmans | 28-02-06 | 18:16

@Brusselmans 28-02-06 @ 18:14

oh, xqz me, ik lees tegenwoordig niet meer alle comments...

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:15

@ schaamstreek 18:11
Waar lul ik me uit?
@ Brusselmans 18:10
Ja waarom niet?
Bij bekrompen Rotterdamse ondernemers is de kans op discriminatie veel groter dan bij niet bekrompen R'damse ondernemers, zoals onze Pannie. ;)
@ Baron von Proxy 18:10
Waar lees jij dat nou weer?

King of controversy | 28-02-06 | 18:15

@ Baron

Hoewel mijn werkplek is voorzien van TV staat 'ie uit. Ik zei toch dat ik dat NIET ging doen?

* Scrollt terug *

Brusselmans | 28-02-06 | 18:14

@King of controversy
Zo lul je je er wel makkelijk uit lutzer!

schaamstreek | 28-02-06 | 18:11

@Brusselmans 28-02-06 @ 18:10

Nu al achter de TV? Behoor jij tot de doelgroep van dat program? (vraagt TRS)

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:11

@King of controversy 28-02-06 @ 18:08

Misschien willen de turkse werkgevers ze ook niet?

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:10

Halsema rookt als een ketter.. behalve natuurlijk voor de camera's. Evenals Maxime Verhagen overigens, die daar fijntjes door de rat Knevel op gewezen werd verleden week.

@ King

Tja, dat is kort door de bocht. Alle bekrompen r'dams ondernemers maar veroordelen wegens dieskriemienasie?

Brusselmans | 28-02-06 | 18:10

@Jaap Bonestaak

vrees dat dat om 17:38 iets aan geloofwaardigheid inboet

TheLuggs | 28-02-06 | 18:10

@Heinzz 28-02-06 @ 17:16

ROFLOL !!!

Baron von Proxy | 28-02-06 | 18:09

"Met name leerlingen van Turkse en Marokkaanse afkomst zijn volgens Bavinck niet bereid om meer dan een kwartiertje te reizen naar een stageplek."
Waarschijnlijk omdat de leerlingen al gedesillusioneerd zijn door eerdere ervaringen met racistische werkgevers.
"Ook willen veel leerlingen van Turkse afkomst volgens haar alleen bij Turkse bedrijven stage lopen"
Omdat de kans dat de leerlingen daar gedicrimineerd worden stukken kleiner is.
De schuld ligt gewoon weer bij de bekrompen Rotterdamse ondernemers.

King of controversy | 28-02-06 | 18:08

@CoJoNes,
zo heeft ieder huisje haar kruisje.......
En hoge bomen vangen veel wind :-)

fuckje | 28-02-06 | 18:08

@CoJoNes 28-02-06 @ 18:02:
En naast die nostalgische NSB-poster niet te vergeten...

crixus | 28-02-06 | 18:08

Quote: hoorde net dat Groen Linkserd Femke "rookt." De wereld gaat ten onder zeg ik je.

schaamstreek | 28-02-06 | 18:05

"Sterker door strijd!"

google | 28-02-06 | 18:03

@fuckje
Naast: Van het concert des levens, krijgt niemand een program.

CoJoNes | 28-02-06 | 18:02

@CoJoNes 17:58
Hahaha, of een kunstgebit haha, ben nl. geen student meer zoals Bugger_Me misschien dacht.

schaamstreek | 28-02-06 | 18:00

Bij mijn oma hangt een bordje op de wc met de volgende tekst:
Een logé en een vis, blijven drie dagen fris.

fuckje | 28-02-06 | 18:00

Kan die Stagebegeleidster Ria niet ff minister president Ria worden? Eindelijk een zinnige opmerking!!!! He, geenstijl, niet iemand voor jullie totale wereld macht idee? ;)

herc | 28-02-06 | 17:58

@schaamstreek 28-02-06 @ 17:49
Keijl en Halsema in één shot, als daar de vullingen niet van uit je muil springen, kun je zeggen: Ik heb een hele goeie tandarts.

CoJoNes | 28-02-06 | 17:58

Omdat ik tussen twee jobs in zit heb ik voor een paar dagen lopende band kut flexwerk aangenomen. Nu hoor ik daar dat ze regelmatig onvoldoende personeel kunnen vinden. Er is nog "steeds" een hoop mis in Nederland. Ik zet mijn Emigratie verder door. Laat de rest van de buitenlanders maar komen. Jullie zullen ze nodig hebben.

worldleader | 28-02-06 | 17:55

Jezus Pritt... 90 minuten in de file? Of zij hebben het niet goed begrepen. Of JIJ . En ik denk het laatste.

bwahaha | 28-02-06 | 17:55

@Brusselmans 17:51
Jij wel in aanmerking gekomen voor die stageplek?

schaamstreek | 28-02-06 | 17:54

Ja ik ga me daar na een dag arbeid eventjes naar pensioengerechtigden kijken, dank je lekker..

Dank je heerlijk..

Brusselmans | 28-02-06 | 17:51

En ja, ik schaam me dat ik daar naar kijk...............

schaamstreek | 28-02-06 | 17:51

Bijna goed, maar kleinigheden hou je altijd..

Brusselmans | 28-02-06 | 17:50

Harige Femke KlemkaakHalsema bij Catherine Dweijl nu op de buis Brusselmans.

schaamstreek | 28-02-06 | 17:49

Direct aan het schoffelen zetten... wennen ze er vast aan

Wout Strooizout | 28-02-06 | 17:49

@Bugger_Me : bier is zowiezo toch al synoniem voor student?? :p

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:48

@Brusselmans, breek jij hier nou een lans voor het sociale inspecteursgilde en twijfel je aan de competentie van het GL genootschap?
Zoja, hulde!

Bugger_Me | 28-02-06 | 17:48

Bugger_Me meld zich nu af. Laters.

schaamstreek | 28-02-06 | 17:47

@Schaamstreek

Huh, afkomst? Voor het persoonsregister?

Ik moet zo die file in, dus wat bedoel je?

Bugger_Me | 28-02-06 | 17:46

Let ook op de volgende passage:

"Als dan sprake blijkt van discriminatie, is het volgens de woordvoerder niet de bedoeling om direct hele zware straffen op te leggen. "Maar ze kunnen er dan wel op worden aangesproken. Naming en shaming werkt ook preventief."

Groenlinks zal persoonlijk en acuraat het kaf van het koren scheiden waarna de betreffende racistische kapitalist met pek en veren zal worden overgoten. In elk geval zal het bordje aan de deur 'hier is een racist zaakdoende' wonderen doen..

Brusselmans | 28-02-06 | 17:46

@Bugger_Me
Vermelding afkomst gaarne!

schaamstreek | 28-02-06 | 17:45

@Schaamstreek
Jij zoekt toch een stageplek met leaseblik? Ergo, student

Zie daar maar een geodriehoek tussen te krijgen!

Proost

Bugger_Me | 28-02-06 | 17:44

@Bugger_Me 17:41
Duhhhhhh, een bier kun je krijgen maar mij uitschelden voor student???

schaamstreek | 28-02-06 | 17:43

de = een

Brusselmans | 28-02-06 | 17:42

En dat noemt men nieuws?

man dat wist ik 10 jaar geleden al...

Eagle_Eye | 28-02-06 | 17:41

Dus als ik het goed begrijp kan ik alleen Nederlanders de schuld geven van de files waar ik ook elke dag in sta. Want onze Turkse en Marrokaanse Nederlanders hebben wel werk in hun woonomgeving en wij moeten maar het hele land doorcrossen in het leaseblik

Gloeiende, gloeiende!!

Ik zoek een zondebok, en rap een beetje.

Schaamstreek, doe mij eens een bier, luie student dat je er bent

Bugger_Me | 28-02-06 | 17:41

En anno 2006 is voor hun begrippen 834 v.Chr.

schaamstreek | 28-02-06 | 17:38

@schaamstreek: miss is het tijd voor de al even legendarische uit huis wegwerktruc : Oeeeeeaaaaah wat is het al laat he

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:38

@Jaap Bonestaak 17:32
En daar ging het al mis, "doe alsof je thuis bent" is zo anno 2006.

schaamstreek | 28-02-06 | 17:35

Ik neem die stageplek wel aan, mits een auto v/d zaak.

schaamstreek | 28-02-06 | 17:33

@ schaamstreek: waarschijnlijk heeft een een of andere mongeaul de legendarische woorden "doe als of je thuis bent" uitgsproken

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:32

Nou die mevrouw Ria, zal ook wel weer de doodsbedreigingingen binnenkrijgen en omslaan...
Nu doorzetten!

zinloosgekweld | 28-02-06 | 17:32

Shit......... bijna 40 jaar geslapen!

schaamstreek | 28-02-06 | 17:31

@schaamstreek En arbeider blijkbaar ook. Dat is zo 1970, toen de eerste generatie kwam.

lijn5 | 28-02-06 | 17:30

en toen werd ik wakker en zag dat.......................

schaamstreek | 28-02-06 | 17:30

Waar is de term "Gastarbeider" gebleven?? Gast zijn is iets van tijdelijke aardt.

schaamstreek | 28-02-06 | 17:29

Stenigen :D :p

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:28

*applaus voor Lash 17:23* het enige verschil is dat ze geen discriminatie roepen, maar verder even lamlendig. Zullen we de gemiddelde autochtone (semi-)overheidsmedewerkende Nederlander voor het gemak ook even meenemen in het verhaal?

vraagstaart | 28-02-06 | 17:27

precies dat wou ik net zeggen

Habbe Krats | 28-02-06 | 17:27

Ja toch hebben "wij" in Nederland het niet begrepen....
Wij leren hun inburgeren.... kortom geen werk.... dan naar dit loket....
Niet zeuren als ze dan het geleerde goed in praktijk weten te brengen.

Beter is dan ook voor ons om "ons" aan te passen aan hun gebruiken.
In den "vreemden" geen werk = geen uitkering = honger en pitten op straat of elders je heil zoeken.

Waarom moeten wij hier meer luxe aanbieden aan deze gasten ??
Wij blijven maar helpen zelfs als men niet geholpen wil worden.....

Zo stel ik voor: Marokaanse straffen voor Marokaanse criminelen; uit te zitten in gevangenissen volgens Marokaanse normen.
Dan heeft men vast geen aanpassingsproblemen meer........ lijkt mij.

Iedere belangrijke bevolkingsgroep zijn eigen...."thuis"
Lost ook het cellentekort waarschijnlijk op.....

earlybird | 28-02-06 | 17:27

@lash: maar die hoor je niet zeiken

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:26

Het is goed om de discussie over mentaliteit eens openlijk te voeren. Maar dan wel vanuit het theehuis meteen even doorlopen naar de buurtkroeg: naast Marrokaanse en Turkse jongeren zijn er ook zat blanke lamballetjes! En die mogen ze wat mij betreft allemaal een stuk steviger aanpakken.

Lash | 28-02-06 | 17:23

Een Marokkaan die niet van diskriminazi klaagt dient onverwijld gereanimeerd en beademd te worden.
Voor primair levensreddende handelingen -> raadpleeg uw bedrijfshulpverlener.

Jan Passant | 28-02-06 | 17:23

Gelukkig gaan we binnenkort rekening rijden. Dan hebben we in ieder geval die 90 minuten in de file niet meer. Dat hebben onze politici zelf gezegd dus dat is écht waar!

Vogelbeest | 28-02-06 | 17:23

Inderdaad, denk u daar maar eens even over na, terwijl u al 90 minuten in de file staat. Een file die het bedrijfsleven weer ongetwijfeld enkele miljoenen kost. Ik noem het diefstal.

King of controversy | 28-02-06 | 17:20

@Denkzelfstandig 17:01
Ook benadert voor dit project?

schaamstreek | 28-02-06 | 17:19

@ chrissie

hehe drastisch, maar wel erg erg leuk :p

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:18

ik zeg verschepen...

chrissie | 28-02-06 | 17:17

Het getuigt in ieder geval niet van Resssspect voor de aanstaande arbeidsmarkt.

fuckje | 28-02-06 | 17:17

Grappig dat ze massaal op de Partij van de Arbeid stemmen

Heinzz | 28-02-06 | 17:16

Maar die nederlanders met een kudtmentaliteit.... die hoor je niet miepen over discriminatie!

Klaas Vaak | 28-02-06 | 17:15

Het is miss wel zo dat we het nou alleen over de turken en marrokanen hebben maar zij zijn ook de enigen die klagen...

ik bedoel dr zullen ook vast wel nederlanders zijn met een kudtmentaliteit maar die heb ik (tot nu toe) nog niet gehoord

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:07

haal die vraagtekens er maar af :p

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:06

Eenzijdig verhaal met een kern van waarheid..

choco | 28-02-06 | 17:06

Ik kan er ook wel inkomen?? ik bedoel niemand wil hun taak overnemen...
iemand moet toch de buurt terroriseren?? als we nou met zn allen hun taak overnemen hebben zij meer tijd voor de stage...

et voila la solution

Jaap Bonestaak | 28-02-06 | 17:04

Ria legt de vinger in enen op de zere plek. Het erop na houden van een kudtmentaliteit ligt aan nog wel meer problemen met bepaalde (groepen) mensen aanwijsbaar ten grondslag.

Gelukkig is een mentaliteit, anders dan kleur, afkomst of etniciteit WEL te veranderen en kan toch zelfs de meest verstoktzure turken- of marokkanenmoeder er weinig op tegen hebben wanneer die benoemd wordt... ook wanneer zo'n kudtmentaliteit bij bepaalde groepen veel vaker lijkt te heerschen dan bij andere.

google | 28-02-06 | 17:04

Stage=gratis werken. En dat is nie leuk natuurlijk, zeker niet als de matties op dat moment lekker aan het hosselen zijn.

CoJoNes | 28-02-06 | 17:01

Blanke Nederlanders melden zich ook ziek bij hun werkgever als ze in huis gaan klussen.

DenkZelfstandig | 28-02-06 | 17:01

lol @ google

matjak | 28-02-06 | 17:01

Tja, als je 80 keer per dag met je neus op een kleedje naar het Oosten moet zitten, betekent 15 minuten reizen minstens 2 gemiste gebeden. En om nou in volle vaart met je neus op je scooterstuur te gaan hangen met je ogen dicht....

Nee, ik heb alle begrip voor onze jonge medelanders.

Griepje | 28-02-06 | 16:59

Het zijn gewoon net Nederlanders. Veel meer zinnigs valt er niet over te zeggen.

DenkZelfstandig | 28-02-06 | 16:57

Jeetje, een kwartiertje is te lang maar 3 dagen in een oude Ford Transit zitten broeien om vervolgens 6 weken lang in de heimat te gaan zitten schijten lusten ze wel?

trat | 28-02-06 | 16:57

Het "leren" werken van deze doelgroep vereist wat tijd en begeleiding, that's all. Misschien krikt een auto v/d zaak de motivatie wel op.

schaamstreek | 28-02-06 | 16:56

Ook willen veel leerlingen van Turkse afkomst volgens haar alleen bij Turkse bedrijven stage lopen.
---
Dus ook het aanname beleid van Turken is eigen volk eerst...

da wizard | 28-02-06 | 16:56

@da wizard: Dus eigenlijk is het heel coulant van ze om niet verder te willen reizen! Zo had ik het nooit bekeken ... hmmm

kezie | 28-02-06 | 16:56

Dat geeft dan toch juist aan dat ze heel erg goed geïntegreerd zijn? Dit is toch ook kenmerkend voor de doorsnee Nederlander? Nederlanders en Marokkanen passen juist uitstekend bij elkaar.

DenkZelfstandig | 28-02-06 | 16:56

Ria heeft gelijk. Zonde van onze inspanning deze mensen..

Duifje | 28-02-06 | 16:55

het is weer eens een heerlijk stigmatiserend en demoniserend standpunt van pritt.... iemand lucas gezien?

generatieloos | 28-02-06 | 16:55

Mentaliteit... oei, een volgend taboe.

google | 28-02-06 | 16:54

Ach... ze denken net zoals voetballuhrs, alleen ontbreekt het hen de miljoenen om echt te lamballen.

Mr.D. | 28-02-06 | 16:53

Lluie flikkers zijn het.... Niet iets nieuws ofzo.

ppexx | 28-02-06 | 16:53

Natuurlijk niet, als Turk of Marrokaan kom je standaart een kwartier te laat.
Als je dan nog verder moet reizen dan wordt het tijdsverschil wel erg groot...

da wizard | 28-02-06 | 16:53

Nieuwe lente, nieuw geluid. Lekker.

CoJoNes | 28-02-06 | 16:53

Ria en Rita aan de macht! Girrrrlpowert!!

fuckje | 28-02-06 | 16:53

Tsja, reistijd tel je toch bij je werktijd op en langer werken dan 8 uur.....? Vind het een moeilijke kwestie Pritt!

schaamstreek | 28-02-06 | 16:53

Ongelooflijk! Allemaal aan de zware arbeid voor straf!

Mikey | 28-02-06 | 16:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com