Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De nationale Islam-test

Raketten!Tijd voor een onderzoekje. Deze keer niet naar bedorven haring, slappe koffie en vette oliebollen, maar naar de islam. Want het Algemeen Dagblad wilde wel eens weten wat de moeder aller cartoonoorlogen nu voor een effect sorteert in dit land. En wat blijkt: het beeld van de godsdienst is er niet bepaald op vooruit gegaan. Maar liefst 44 procent van de Nederlanders is naar aanleiding van de onlusten banger geworden voor een gewelddadige confrontatie met Mohammed (anwb), terwijl een meerderheid de islam zelfs ziet als een vrouwonvriendelijke, intolerante en humorloze godsdienst. Uit het onderzoek blijkt voorts dat mensen vooral bevreesd zijn voor de toekomst. De babbelbox staat nog steeds in de comments geparkeerd en vraagt: Wat moeten de Hakbar guerillamarketeers ondernemen zodat u eindelijk beseft dat de islam een vredelievend, humorvol, vrouwrespecterend, tolerant en vlagvriendelijk geloof is...

Reaguursels

Inloggen

Ik vind de solo van David Gilmour op Comfortably Numb ook wel islamitisch klinken eigenlijk :)

De Boogie Man | 21-02-06 | 02:22

De Isjlam is de vette shjit, je weet tog?
Die leipe Mocro's gaan die game hier runne, eg wel.

Una Sharia Blancaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Octo | 21-02-06 | 00:20

' <- een paar teksten uit de koran, die ik wel eens lees.

De Boogie Man | 20-02-06 | 23:55

yes! godsdienstles!

"Hij geeft zijn genade aan wie Hij wil. Allah is de Heer van grote genade"

"Er is geen dwang in de godsdienst. Voorzeker, het juiste pad is van dwaling te onderscheiden; derhalve, hij die de duivel verloochent en in Allah gelooft heeft een sterk houvast gegrepen, dat onbreekbaar is. Allah is Alhorend, Alwetend.'

'Een vriendelijk woord en vergiffenis schenken is beter dan liefdadigheid, gevolgd door krenking. En Allah is Zichzelf genoeg, Verdraagzaam.

De Boogie Man | 20-02-06 | 23:53

=========================
En zo lang WIJ niet HUN geloof aanhangen zullen ze blijven moorden uit naam van de koran opdat de islam de wereld zal overheersen, man wordt wakker, als je de koran leest lees hem dan goed.
==========================
Ik lees hem tenminste ;) Wij hangen hun geloof niet aan, en dat hoeft ook niet. Ik heb moslims als buren, ik heb een half jaar in Congo geleefd daar zijn er ook zat. Ga toch geen onzin uitkramen, je moet al die gare haatpredikers elimineren, die bedreigen onze beschaving en cultuur, het zijn niet alle gelovigen of de godsdienst in zijn geheel.

==============================================
Een moslim die een vredelievend geloof aanhangt bestaat volgens mij niet.
==============================================
En als je dat zegt maak je een niet veel intelligentere indruk dan die analphabete idioten uit het sudan of zo.

==============================================
zolang de koran haat zaait en moord predikt is ze nog minder dan een velletje schijtpapier waar ik met genot mijn reet mee afveeg
==============================================
Dat doet ze niet, ben je blind, heb je mijn eerdere post niet gelezen? De koran doet dat niet.

==============================================
en als ik dan toch bezig ben snij voor mijn dan gelijk maar 100 moslims de hals door voor elk meisje dat wordt lastiggevallen door dit soort misselijkmakende figuren.
==============================================
En het klinkt misschien grof, maar dat zou nooit gebeurd zijn als alle partijen die nu een grote muil hebben ( ja allemaal, niet bijvoorbeeld alleen PVDA de schuld geven, maar ook CDA en VVD ) niet de afgelopen dertig jaar een slapklotebeleid hadden gevoerd en niet 30 jaar lang bezig waren geweest ons land te verzieken.
Je had of duidelijk moeten zijn en ze zodra de werkloosheidscrisis van begin jaren 70 over was weer eruit moeten knikkeren, of zodra duidelijk was dat ze bleven niet het in de doofpot stoppen maar meteen tot integratie dwingen. Anders krijg je die kutsituatie die heel Europa nu heeft, jaren van segregatie en samengroeping van die mensen, ze trekken zich terug, ze zitten vast tussen de Nederlandse cultuur en die van hun moederland, bij geen van beiden zijn ze welkom, hier in Nederland met de nekharen aangekeken en in het moederland worden ze veracht voor het wegrennen, tussen wal en schip en dan is er nog maar 1 ding waar ze houvast aan hebben, dat is hun geloof.
En dan kunnen extremistische teringlijers die nu imams zijn mooi plekjes verkrijgen en mooie praatje ophangen, en al gauw worden al die jongeren ook fanatieker enz. enz.

Neerwaardse Spiraal heet dat, je kan niet halverwege iets aanwijzen en daar de knoop doorhakken, hoe pijnlijk het ook is, je moet je rotkop terug in die stronthoop stoppen op zoek naar de plek waar het vroeger door jou zelf fout is gegaan en daar de oplossing vinden.

Groeten,

Rob

Kicktheirarses | 20-02-06 | 23:36

Quote van Kicktheirasses,

Oorlog voeren in naam van Allah? Mooi niet. Er staat dat het een doodzonde is om mede-gelovigen te vermoorden, net als dat er staat dat elke moslim zich onvoorwaardelijk in moet zetten voor de verpsreiding van het geloof

En zo lang WIJ niet HUN geloof aanhangen zullen ze blijven moorden uit naam van de koran opdat de islam de wereld zal overheersen, man wordt wakker, als je de koran leest lees hem dan goed.

Yeeaah Right, No Way | 20-02-06 | 16:52

Een moslim die een vredelievend geloof aanhangt bestaat volgens mij niet, zolang de koran haat zaait en moord predikt is ze nog minder dan een velletje schijtpapier waar ik met genot mijn reet mee afveeg, en als ik dan toch bezig ben snij voor mijn dan gelijk maar 100 moslims de hals door voor elk meisje dat wordt lastiggevallen door dit soort misselijkmakende figuren. Toegegeven er zijn ook goede fanatieke moslims, gelukkig zijn die allemaal al deaud.

Yeeaah Right, No Way | 20-02-06 | 16:47

en jij wil daart precies aan voldoen Onno?
je geeft ze precies wat ze willen... bah... pvda ookiets voor jou?

Prego | 20-02-06 | 16:23

de tijd van praten en ons best doen voor vrede is wat mij betreft over, waarom wachten we totdat ze het wel lukt? hun beginnen deze oorlog laat ons hem afmaken, doe een goede daad, maak een moslim dood. of wij zijn slachtoffers van de moslimjoden of het zijn de (zogenaamd) onschuldige moslims, ik kies voor onschuldige moslims want die keuze hebben we wel wat de pvda e.d. ook beweren, als ze al zouden bestaan gewoon afslachten dat volk, op=op en dan hadden de 'goede' moslims het zelf maar moeten voorkomen. in de oorlog zijn zat onschuldige duitsers gestorven door de nazis en dit is precies hetzelfde, ik zie het verschil niet dus ik schiet ze liever allemaal dood, TIJD VOOR DE OORLOG DAT WILDEN ZE ZELF

Onno Thuis | 20-02-06 | 11:43

Wie zei het ook weer?

Kill em ALL o/

zeveroare | 20-02-06 | 11:34

Die sukkels moeten de koran gaan lezen i.p.v. die extremistische teringimams achterna lopen. Ze lijken net ons in de Middeleeuwen, zelf gaan lezen en verlicht worden jongens.
Ik heb die koran gelezen. Weet je wat er staat?
Geen enkel teringwoord over hoofddoekjes. Die hebben moslimas in de 8e eeuw overgenomen van Christelijke vrouwen uit Syrie, en dat was een modeverschijnsel. Vreemd genoeg was het 3 eeuwen later verplicht voor alle moslimas. Achterlijk toch?
Oorlog voeren in naam van Allah? Mooi niet. Er staat dat het een doodzonde is om mede-gelovigen te vermoorden, net als dat er staat dat elke moslim zich onvoorwaardelijk in moet zetten voor de verpsreiding van het geloof. Die K*timams linken die twee en zeggen dat het vermoorden van ongelovigen niet erg is zolang de islam maar verspreid wordt.
Raad eens wat er ook nog in de Koran staat? ;) Gedeeltes van de Bijbel, waaronder de 10 geboden die door Allah ( of God of hoe de f*ck je hem ook noemt aan Mozes zijn gegeven ), en één daarvan was toch echt nog dat je de medemens niet moet vermoorden.

The End. De grootste angsten voor de Islam zijn klotemisverstanden. Vertaal de Koran naar hedendaagse talen die ze kunnen lezen ( laat de vertaling gedaan worden door mensen waarvan zei de vertaling zullen accepteren ) en dan moeten ze hem allemaal maar gaan lezen.
Je zult er eens van opkijken hoe snel de Islam weer normaal wordt. Hopelijk (A).

Kicktheirarses | 20-02-06 | 09:52

Wat zijn jullie toch een bangertss , ik wordt gewoon islamiet en dan wacht ik 5 jaar totdat ome Bush ons komt bevrijden.
Zal toch niet de eerste keer zijn.

sjonnievananita | 20-02-06 | 09:37

Als Nederlander heb je alle recht en plicht je te verzetten tegen het fascisme dat islam heet. Al deze islam haatzaaiers moeten zo snel mogelijk het land worden uitgezet. Een goeie nazi bestaat niet. De islam is gewoon een criminele organisatie welke met wortel en tak moet worden uitgeroeid. Als deze barbaren eenmaal in de meerderheid zijn zullen we ondervinden wat democratie kan zijn, onze eigen ondergang. Een geloof dat marteling, discrimininatie, moord en verkrachting openlijk propageert moet at all cost gestopt worden.

boerekool | 19-02-06 | 22:01

holladieee die gasten zijn gek

van Holland | 19-02-06 | 12:49

= moslims blazen zichzelf bijna dagelijks op uit naam van Mohammed
- moslimgemeenschap geeft geen krimp, zie www.google.com/search?q=muslim+suicide...
.
= moslims gijzelen een school in beslan en verkrachten en-passant kinderen uit naam van mohammed
- moslimgemeenschap geeft geen krimp, zie : talkback.lancasteronline.com/lofiversi...
.
= moslims laten de twin-towers instorten en blazen het pentagon op uit naam van mohammed
- moslimgemeenschap geeft geen krimp, zie : www.google.com/search?q=september%2011...
.
= een westerling publiceert één spotprent
- moslimgemeenschap draait helemaal door, zie : www.google.com/search?q=cartoon%20row
.
[zo kan ik nog wel even doorgaan]
en voor dat geloof moet ik respect hebben ?

onbner | 19-02-06 | 10:42

Precies - humorloos. Lekkere lachebekjes zijn het, god wat een gezellige lui. Ik mag ze ook zo graag.

holtor | 19-02-06 | 07:13

volgens mij is er niet veel verschil tussen Mein Kampf van Adolf Hitler en de koran.
we ziin al diverse malen getracteerd op islamitische "kristalnachten" (fascistische demonstraties tegen vrijheid van meningsuiting en voor islamitische religieuze dictatuur).
NEDERLAND-EUROPA-VRIJE WERELD ONTWAAKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
GEEN ENKELE CONCESSIE OP VRIJHEID VAN MENINGSUITING!
GEEN ENKELE CONCESSIE AAN WELKE RELIGIE DAN OOK!
ALS HET JULLIE HIER NIET BEVALT,GEHOOFDDOEKTE KWEZELS EN GESOEPJURKTE HAKBARS: REPATRIEEER!!!!!!!!!
WEES GELUKKIG IN JE BREINDODE CREATIEFLOZE ISLAMITISCHE GEHERSENSPOELDE FASCISTISCHE RELIGIEUZE HEILSTAAT.
WIJ NOEMEN DIT EEN MIERENKOLONIE!
heb trouwens meer sympathie met de mieren.
he he dat lucht op.
kortom FLIKKER OP!!!!!

wachtmeester de bruy | 19-02-06 | 06:59

Hey 7,9 op de "ken je islam" test. "u mag best een beetje trots zijn".
bij deze: ALLAHAKBAR!!!!

wouzer51 | 19-02-06 | 03:31

Je haalt gastarbeiders binnen en je krijgt er een kutgeloof bij!

Nooit meer slapen | 19-02-06 | 01:51

Het mooie is, dat iedereen nog steeds roept, dat het een kleine groep is die het voor de rest verpest.
1 vraag: waarom horen we dan geen protesten van de rest TEGEN die kleine groep? "Wie zwijgt stemt toe" weet je nog? En ik durf te wedden, dat als je er naar vraagt, die zwijgende meerderheid het stiekum ook hartstikke eens is met de acties van die kleine gewelddadige groep.
Fijn hoor, zo'n dodelijke sekte in je land...

poktor | 19-02-06 | 01:35

Toch maar Amerika te vriend houden als we allemaal zo bang zijn.
Beetje hypocrietish wel, maar ja wat mot je dan ?

Eurobuck | 19-02-06 | 01:34

Wat een bak... die online-enquete test niet je kennis van de islam, maar van wat arabische woordjes! Zo lust ik er ook nog wel een.. Gaat weer eens helemaal nergens over...

poktor | 19-02-06 | 01:15

Gezellig hier..... leuk om te lezen dat er ook hier veel mensen slapen, iedereen is bang geworden en Islam neemt langzaam maar zeker de overhand. Als 1 moslim boe zegt dan lopen 300 europeanen hard weg. Iedereen vergeet dat ze nu nog maar 5% van de bevolking uitmaken. Maar gewoon door laten sudderen, komt alles goed. Verder gaat alles top.... ik ga ook maar naar bed. Allah hakbar....

Badboy.es | 19-02-06 | 00:32

@President Babboe Bab 19-02-06 @ 00:12
Walgfase, mooi woord, die houden we erin.

K1100 | 19-02-06 | 00:20

Bang voor de Islam? Die emotie had ik nog niet. Ik zit nog in de walgfase...

President Babboe Bab | 19-02-06 | 00:12

als je lef hebt doe je ook een polletje over onze jiddische vrienden.
anders is het gewoonweg weer pyromane bagger van GS, vier jaar geleden waren het de turken , daarna de marokkaantjes ,en ach GS pakt gelijk maar de hele groep islamieten, what's next?

hemaworstje | 18-02-06 | 23:13

@Tsabaothiemynoia 18-02-06 @ 22:28
Mooi gezegd. Na alle reacties te hebben doorgeworsteld, inclusief die van rabarbertje, kan ik ook niet tot een andere conclusie komen.

K1100 | 18-02-06 | 22:32

Conclusie na 2 uur comments lezen: Rabarbeke betoogt dat de rest van de wereld net zo gestoord is als de islam. Klopt als een bus. Het verschil is alleen dat je rustig (bv) cartoons kunt maken over Bush, Jezus of Balkenende en niet bang hoeft te zijn dat je naast Geert Wilders komt te wonen. Neem al die geweldige cabaretiers van ons, altijd inspringend op actuele zaken die in de maatschappij leven. Wel het christendom wordt altijd tot het bot afgezeken, leuk lachen niks mis mee, hoor je ze ook geintjes maken over de islam? Nope. Omdat ze dat zo een geweldige religie vinden waar ze Respect voor hebben? Nou nee ik denk eerder dat ze in hun broek scheiten van angst bij het idee dat ze op een dodenlijst kunnen komen te staan.
Dat is het verschil tussen islamieten en andere mafkezen.

Tsabaothiemynoia | 18-02-06 | 22:28

Ik moest dus nog op zoek naar de tepel. De Hakbar guerillamarketeers moeten, als ze slagen in hun pogingen, een eigen business beginnen want ze worden schatrijk.

Jacob von Geitz | 18-02-06 | 21:49

Mag ik even een teiltje...

Nee, wacht doe maar een container !!

Salvatore Riina | 18-02-06 | 21:16

je kan ook je <a href="http://www.meninguiting.nl/index.php?session=ffdf561a011f307f5b5c263611f3191b&id=newsmanager&s=K2&news=82a828a386">burka </a> te heet wassen :D

Pinkpower | 18-02-06 | 21:03

Deze is wel weer heel goed gezien dan: "Democratie is iets heel moois, maar we hebben hier geen democratie maar een bureaucratie met oeveloze regeltjes om de argeloze burger te plukken en in het gareel te houden, terwijl criminelen alle vrijheid hebben"
Je komt er misschien nog wel.

Tsabaothiemynoia | 18-02-06 | 20:48

Ik zou zeggen doe eens een minirokje aan en ga wat paraderen in een moslimwijk, krijg je vast reacties waar je alle begrip van de wereld voor hebt.

Tsabaothiemynoia | 18-02-06 | 20:35

@ Rabarbeke: beetje laat maar deze opmerking: Wel provoceren en als je dan reactie krijgt lopen miepen over vrijheid van meningsuitnig"" is toch wel de domste opmerking die ik in jaren hier gelezen heb. Gefeliciteerd, denk niet dat je snel overtroffen zult worden.

Tsabaothiemynoia | 18-02-06 | 20:32

Islam, godsdienst van de vrede. Ja hoor, mag ik even!
Kijk op deze link, en zie hoe kinderprogramma's worden gemaakt in het middenoosten. www.pmw.org.il/

jackfullofshit | 18-02-06 | 20:21

Mooi man, ik wist wel dat ik islam deskundige ben.

Hartelijk bedankt voor uw deelname.

10-15 goed: U mag best een beetje trots zijn.
5-10 goed: U hebt zeker een klok horen luiden. Nu nog de klepel.
0-5 goed: Uw kennis omtrent de islam is te verwaarlozen. Geen wonder dat u bang bent!

Rapportcijfer: 8,6

Aantalgoed: 12

De gemiddelde score voor deze quiz is 6,69 (983 deelnemers)

U heeft alle vragen beantwoord

Isser | 18-02-06 | 19:51

Waar ik me mateloos aan irriteer is de overgevoeligheid van de Arabische wereld zij het die cartoons terwijl anti Israëlische en anti westerse cartoons als normaal worden beschouwd dat is voor mij met twee maten meten dat is zo jammer.

ik kan me indenken dat die cartoons niet leuk zijn maar daarvoor hoeft niemand heet loodje te leggen

ben je het er het er niet mee eens laat Allah het dan oplossen en grijp zelf niet naar wapens dan ben je een echte moslim voor mij

nopedope | 18-02-06 | 19:46

Rabarberke mag misschien dan het mongooltje van Geenstijl zijn (kwijl zij met hem) maar met bottehond ben ik het roerend eens!!!! Goed gesproken bottehond!

MiRRoRMaN | 18-02-06 | 19:28

@de bier

Ik heb ze...ja allemaal gelezen met verwondering...maar reageer wijselijk, meer even op haar laatste reacties.......

rosalie | 18-02-06 | 19:14

@Rabarberke 18-02-06 @ 18:45:
Jawel lieverd, daar heb gelijk in (beetje lief zijn voor haar) maar het is een slecht argument om daarmee moslims te verdedigen die met hun heilige sprookjesboek terroristische aanslagen plegen... En daar ging je in dat laatste zinnetje van je comment @18:29 naar toe....

crixus | 18-02-06 | 19:12

Jezus rabarbeke zit je hier nu nog? geen leven ofzo!

doskabouter | 18-02-06 | 19:09

@rosalie
Begin alle voorgaande 445 reacties eerst maar eens te lezen,
Halverwege stop je en ben je nog niks wijzer :).

de bier | 18-02-06 | 19:08

@Rabarberke

Jij hamert zo op die verkeerswetgeving....maar zijn de wetten die ons beschermen moeten voor gevaren van buitenaf bv. terrorisme in naam van een geloof niet levensbedreigender en dus nu meer terzake doende dan een boete betalen omdat je te hard reed?
De islaminvloeden met terreur in zich zijn dus nu meer relevant dan een verkeersboete. En dat is een punt waar jij omheen draait en waar dit toppic over gaat.

rosalie | 18-02-06 | 19:03

etc. etc.

wat voor respect heeft de wetgever dan nog?

Rabarberke | 18-02-06 | 18:49

Gelukkig,
Hedrick geen medaille!!

de bier | 18-02-06 | 18:48

@crixus

Als jij zeg maar vier regels opstelt. Je mag niet roken, je mag niet slaan, je mag niet stelen en je mag niet harder dan 40.

En je gaat voor die laatste regel overal in nederland flitspalen neerzetten. Daarnaast geef je je politieagentjes targets om nog meer boetes uit te schrijven. Zelf declareer je je boetes.

En je gaat voor de handhaving van regel 3 een of twee agenten in de avonddienst laten rondrijden (die daarbij zelf wedstrijdjes gaan houden over hoe ver ze van hun werkgebied kunnen rijden zonder op te vallen)

etc

Rabarberke | 18-02-06 | 18:45

... toch niet steekhoudend... (als vanzelf hierboven bedoeld getypt en te lezen)

widtvoet | 18-02-06 | 18:45

@rabarberke
Als je al zover wilt gaan...
ach laat maar..

de bier | 18-02-06 | 18:45

@Rabarberke 18:29
De spelregels in 0031 en 010 zijn (op hoofdlijnen) helder. Wie zich daar niet aan wenst te houden zet zichzelf erbuiten.

En dan gaat het niet om perifeer geneuzel als het onderstrepen van de "norm" op een volledig verlaten provinciale weg maximaal 80 te karren maar bijvoorbeeld om het accepteren en onderschrijven van hele elementaire zaken als de gelijkwaardigheid van mensen of om het respecteren, accepteren en het je laten welgevallen van afwijkende visies op het leven en wat je daarin Heilig acht (tot ver op het beledigende en krenkende af)...

Een lulverhaal als "ik hoef lekker m'n bordje niet leeg te eten want dat doet zij ook niet" is onder niet-peuters toch steekhoudend meer.

widtvoet | 18-02-06 | 18:44

@Rabarberke 18-02-06 @ 18:29:
Jammer, je was lekker op weg, maar dat laatste zinnetje... da's weer een brug of wat te ver...

crixus | 18-02-06 | 18:42

Een partij die n.b. voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting op de lijst heeft staan en serieus genomen wil worden?

Rabarberke | 18-02-06 | 18:40

@Rabarberke
Solly...

bethundered | 18-02-06 | 18:40

@bethundered

De partij van de ingetrokken keutel?

Rabarberke | 18-02-06 | 18:37

@Rabarberke
Heb je er al eens aangedacht om de politiek in te gaan? Je zou een goeie zijn voor Peter R.

bethundered | 18-02-06 | 18:36

@de bier

Te gast? We zijn hier allemaal te gast, mind you. Dat ooit een of andere stadhouder een paar lijntjes heeft getrokken en geroepen heeft 'dit is van mij' , zal mij in groot historisch perspectief een zorg zijn.

We zijn te gast op aarde en we kunnen er een zootje van maken of niet.

En vooralsnog maken we er een zootje van, met of zonder soepjurk.

Rabarberke | 18-02-06 | 18:33

@widtvoet

Ja dat is wel zo, maar een wet die niet voor de belangen van de burger opkomt is gedoemd tot verdwijnen. Een wetsuitvoerder die niet de belangen behartigt van alle mensen is gedoemd tot corruptie.

En als we in Nederland kijken dan kunnen we niet anders constateren dat er sprake is van willekeur in de wetsuitvoering. De ene wet wordt glashard nageleefd (omdat hij geld oplevert) en andere wetten en regels worden gewoon aan de laars gelapt.

Zo'n overheid, zo'n wetsuitvoerder, moet op de lange termijn niet rekenen op geloofwaardigheid.

Ik heb schijt aan een overheid die mij als burger een factuur stuurt omdat ik 5km te hard heb gereden, terwijl ze 'niks kan doen' als mijn auto wordt gestolen omdat ze niet genoeg politiemensen heeft Ik chargeer een beetje, maar zo staan de zaken.

Want welke regeltjes zijn nou belangrijker? Dat ik niet 5 km te hard mag of dat er niet gestolen mag worden?

Die laatste toch? Waarom wordt die laatste wet dan zo beroerd gehandhaafd en die eerste zo efficient?

En wat is een wet waard als de wetsuitvoering willekeurig is?

En als de uitvoering van een wet willekeurig is, met welk recht spreekt iemand dan als hij zegt dat iemand die een andere wet hoger als die wet plaatst een probleem heeft?

Rabarberke | 18-02-06 | 18:29

Haha heb ff n Shirt met -> I'm Not Danish<- besteld voor op vakantie uit voorzorg weetjewel ;)

TheWi | 18-02-06 | 18:27

lijn 5: nee.

Jan Passant | 18-02-06 | 18:21

Dat waren 2 zaken naast elkaar geplaatst die wèl wat met elkaar te maken hebben, namelijk dat jij en ik (en wij allemaal) ze moeten betalen en dat het één heel wat meer kost dan het ander.

crixus | 18-02-06 | 18:21

Zonder "t".

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 18:20

@Rabarberke 18:06 said: "In Nederland is nu eenmaal de Nederlandse wet van toepassing. Wat een ieder daar boven of onder plaatst doet niet ter zake."

Wél als je ernaar handelt. Wél wanneer je de Nederlandse Wet IN WOORD EN DAAD ondergeschikt acht aan de Islamitische, wanneer je die Nederlandse Wet slechts op jou van toepassing acht wanneer zij niet conflicteert met dat Regel- en Wettenstelsel wat binnen de Islam (ook als Sharia) opkont doet.

Wetten worden in ons stelsel gemaakt door een (min of meer) democratisch gelegitimeerde meerderheid (met in de staatsrechtelijke grondslagen uiteraard gewaarborgde medeneming van de minderheidsstandpunten), oa. daarom veranderen zij maar zo traag mee met de noden van de Samenkleving overigens, bij Internationale Afspraken zijn voorbehouden te maken (ook achteraf!), Wetten hoeven helemaal geen "respect" te verdienen, Wetten zijn eerstens de uitkomst van een proces en niet het begin zodat dat "respect" aangenomen en (desnoods met geweld) afgedwongen mag worden etc. etc.

"Eenieder die in Rotterdam of 0031 de Islamitische Wet- en Regelgeving boven de Nederlandse plaatst, heeft een groot probleem!"

widtvoet | 18-02-06 | 18:20

@crixus

Wat is er intelligent aan een feitelijke constatering? Ik bedoel, wat vindt *jij* daar intelligent aan?

Rabarberke | 18-02-06 | 18:18

@Rabarberke 18-02-06 @ 18:15

Give me more!!!

bethundered | 18-02-06 | 18:18

Rabarberke 18-02-06 @ 18:02:
Hee, ik betrap je vandaag zowaar nog op een intelligente opmerking!
Well done, honey!

crixus | 18-02-06 | 18:16

@bottehond

Jouw bijdragen zijn van elke inhoudelijkheid gespeend. Alleen maar grappig. Grappig voor jou en sukkels als bethundered. Maar goed, deze luchtigheid is op een log als GS meer dan welkom.

Het enige jammere is dat je een ander drogredeneringen verwijt terwijl je zelf nog niet tot een enkele redering in staat bent gebleken.

Rabarberke | 18-02-06 | 18:15

en toch accepteer ik eerder een flitstende stumper, dan een soepjurk die 5 keer per dag naar de moskee gaat en alles verwerpt van het land waar ie te gast is.

de bier | 18-02-06 | 18:15

dankzij Femke, Paul Rosemuller, nos nova ikon volkskrant zitten we nu met de ellende, of liever gezegd: hebben MOSLIMS een probleem.

Onderbuik | 18-02-06 | 18:14

@bottehond 18-02-06 @ 18:09

Uber lol :)

bethundered | 18-02-06 | 18:11

PS rabarbaartje: dit was voor vandaag mijn laatste "rabarbaartje-bashing"sessie. See you soon on the internet (proest*).

bottehond | 18-02-06 | 18:10


@Rabarberke 18-02-06 @ 18:08
Zo'n figuur wordt niet uitgenodigd voor feestjes...

de bier | 18-02-06 | 18:10

@jan Passant wat ben je laat vandaag, naar de markt geweest om mosselen en aardappelen te kopen?

lijn5 | 18-02-06 | 18:09

De verbetenheid waarmee rabarbaartje haar standpuntjes uiteen blijft zetten (echt al de hele dag) doet mij twijfelen of ik moet lachen om zoveel argeloosheid of dat ik moet hoofdschudden om zoveel drogrenederingen. Amusant blijft het wel... ga door rabarbaartje! |(ps hoeveel bekeerlingen heb je al geturfd vandaag, ouwe missionaris?)...... Ik besluit maar te grinniken en me slechts te verwonderen... wat een fanaat!

bottehond | 18-02-06 | 18:09

@lijn5

Nee, ik bedoel niet de boetes, ik bedoel de kosten van die mongool die de camera bedient in zo'n autootje.

Je zal maar zo'n kutbaan in je aardse leven hebben en op feestjes antwoord moeten geven op de vraag "wat doe jij?"

Rabarberke | 18-02-06 | 18:08

.. maar als je liever gewoon doorkleppert op de gebaande paden, laat je dan gerust niet afleiden hoor.

Jan Passant | 18-02-06 | 18:07

@widtvoet

Je kunt je wet niet afdwingen met van die rotterdamse babbelpraat als 'groot probleem.

Een wet moet respect verdienen. Een wet en de uitvoering daarvan verdient respect als deze de belangen van iedereen behartigt.

Bovendien is het een loze uitspraak.

In Nederland is nu eenmaal de Nederlandse wet van toepassing. Wat een ieder daar boven of onder plaatst doet niet ter zake.

Ik kan het EVRM boven de Wet Mulder plaatsen, maar toch moet ik die boete betalen, terwijl het EVRM een hogere werking heeft. Maar ja, voordat ik met mijn boete bij het Europees Hof terecht kom....

Rabarberke | 18-02-06 | 18:06

@Rabarberke Als je nou eens wat minder hard reed, zoals wij, dan hoeft het toch niet zo veel te kosten. Ja dan, zijn de soepjurken weer de grootste uitgavepost.

lijn5 | 18-02-06 | 18:06

Ik zie dat ik bijna het topic miste over mijn favoriete religie. Ik ga niet alles teruglezen, maar herken tevreden de standaardreacties.
Ten eerste een welgemeend foei aan het adres van islamofoben. Foei!
Ten tweede een warme hand voor de weldenkende menschen, die weer leerzame lijstjes opsomden van religies en groeperingen die óók gewelddadig en/of dikke shit zijn als je nieuwe buurman.
Gereformeerde voetbalhooligans. Of StormfrontTokkies.
Help.

Jan Passant | 18-02-06 | 18:02

Wat ik bedoel is dat we klagen over nietsnutten, terwijl we gvd al jaren pikken dat nietsnutten in overheidsdienst ons kaalplukken om niks.

Het sociale stelsel mag mij dan wat centen kosten... soit.

Maar het a-sociale stelsel, dat van snelheidsbelastingen, parkeermaffia, internettende en over niets vergaderende ambtenaren en ander geteisem in overheidsdienst kost mij als belastingbetaler het honderdvoudige.

Rabarberke | 18-02-06 | 18:02

@Rabbarberke said: "Het gaat er niet om dat iemand de islam of andere wetgeving hoger plaatst dan de NL wetgeving."

Ja, daar gaat het wel om. In woord en daad gebeurt dat.
In woord en daad zal daar danook continu een passend antwoord op geformuleerd dienen te worden.

"Eenieder die in Rotterdam of 0031 de Islamitische Wet- en Regelgeving boven de Nederlandse plaatst, heeft een groot probleem!"

widtvoet | 18-02-06 | 18:01

Yep ik laatst ook weer een bekeuring te pakken. Ik reed 4 km te hard, 14 euro boete. Daar heeft Rabarbeke wel een puntje, ze moeten boeven gaan vangen.

bethundered | 18-02-06 | 18:01

@Rabarberke Ik hoop dat je erg veel belasting betaalt, zodat de soepjurk inderdaad op jouw kosten leeft, maar meestal zijn de lieden die zo iets zeggen armer dan een kerkrat, en kan een 'ander' de soepjurk weer betalen.

lijn5 | 18-02-06 | 17:59

@NormanN.
Dweilpauze.
De Torah, Bijbel, Koran, is door mannen geschreven.
In het dagelijksleven krijgen mannen de schuld.
Vreemd dat mensen niet reageren als er waarheid verteld wordt.
@Albert Heijn
Joods: Sharon
Christelijk: Bush
Humanistish: **tler
Waarden ??
Volgende 10/11 ritten in Turijn

Jodocasus | 18-02-06 | 17:58

@rabarberke
Zet de poorten dan direct maar open.

de bier | 18-02-06 | 17:58

Jodocasus 18-02-06 @ 16:48
Het topic is; Wat kan de Islam doen. Zoals je zelf al aangeeft zouden 'ze' dus goed kunnen zeggen; 'Ook wij zien balken en splinters in onze eigen ogen...' Dat schept een band.

gevallenverstand | 18-02-06 | 17:58

@de bier

Iemand mag 'op mijn kosten' van mij best 5x per dag in soepjurk naar de moskee, zolang iemand ook op mijn kosten in zijn auto 8 uur achter elkaar mensen aan het flitsen is die 3km te hard rijden of een ander die de hele dag achter zijn bureau zit te internetten, ook op mijn kosten.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:56

@lijn5
Ook in de nachtdienst kom ik ze niet tegen...
Soms wel op de bewakingscamera :).

de bier | 18-02-06 | 17:56

@de bier Die gezonde jonge kerels die jij overdag ziet, zitten allemaal in de nachtdienst, niet waar. Er lijken ook veel sjonnies in de nachtdienst te zitten.

lijn5 | 18-02-06 | 17:53

@Rabarberke

@rabarberke
het grootste deel van de week werk in de grote steden. De hele dag door zie je erg veel gezonde jonge kerels in soepjurken rondlopen en 5 keer naar de moskee gaan. Dit doet mij elke keer verbazen en ondertussen word ik er ook steeds kwader om. Wel de lusten, maar niet de lasten van het land waar je woont.

de bier 18-02-06 @ 14:46

En met gezonde bedoel ik lichamelijk gezond (om een aantal hier weer voor te zijn :) ).

de bier | 18-02-06 | 17:51

@widtvoet

Ja zo deed de politie haar werk niet goed en kwamen er prestatiecontracten. Nu is het aantal boetes opgelopen, de verkeersveiligheid niet beter geworden en de bestrijding van de criminaliteit nog steeds een lachertje.

En omdat het de overheid niet uitkwam dat mensen doorgaans onschuldig zijn totdat hun schuld is bewezen, kregen we de wet mulder.

De overheid is te vergelijken met een junk die overal vandaan geld jat teineinde haar verspillingsverslaving te financieren.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:50

@widtvoet

Daar hebben we de grote denkfout al. Het gaat er niet om dat iemand de islam of andere wetgeving hoger plaatst dan de NL wetgeving.

Het gaat er om dat de wetsuitvoerder willekeurig is. De wet wordt zo uitgevoerd dat hij niet meer serieus te nemen is en als zodanig dus aan respect inboet.

Als een burger zich niet meer beschermd of begrepen voelt, dan zal hij lak hebben aan de wet.

Pas als de burger het gevoel krijgt dat de wetgeving hem helpt en steunt, dan zal hij die wet hoog achten.

Conclusie?

Rabarberke | 18-02-06 | 17:47

@Rabarberke 17:32
De "Overhead" voert niet alleen als no.4 uit, maar zet ook wensen en eisen uit de Samenkleving om in Wetgeving.

"Voldoet de huidige Wetgeving niet?... Dan passen we 'm aan!"

widtvoet | 18-02-06 | 17:47

@lijn

Ja en zo was er ook een ongetwijfeld aardige Nederlandse ondernemer die met medeweten van de nederlandse overheid grondstoffen voor chemische wapens aan Irak verkocht.

So?

Rabarberke | 18-02-06 | 17:44

@albert heijn

Ik wil niet lullig doen maar van uitsluitend de invloed joods-christelijk-humanistische waarden zou jij de afrekening van je energie nota als ? MCLXX ontvangen.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:42

@Rabarberke Enige jaren geleden woonde er ook zo'n aardige ingenieur in Nederland, misschien ook wel in een twee-onder-een-kap. Hij heette Abdul Qadeer Khan, en was verantwoordelijk geweest voor spionage, en het bouwen van de moslim bom. Erg aardige man, die minder dan 323 keer bidt per etmaal.

lijn5 | 18-02-06 | 17:41

@nopedope
En die stappen worden natuurlijk ook welzeker gezet. Hier in Rotterdam lopen een hoop Autochtone Rotterdammers rond met een islamitische achtergrond. Werkelijke emancipatie komt natuurlijk slechts van binnenuit.
Maar zolang er 'n klimaat heerst waarbij eerder tot zwijgen dan tot spreken wordt aangezet blijven ook deze potentiele geluiden vaak ongehoord...

"Down-schalen en de-escaleren, overnuancering totin het dodelijk gezapige en de pet over alles dat de kop opsteekt... het ontkennen van de moeilijke periode die ons in deze te wachten staat zal niet alleen niet bijdragen aan een rapper vergelijk, zij zal haar nodeloos bemoeilijken.

"Eenieder die in Rotterdam of 0031 de Islamitische Wet- en Regelgeving boven de Nederlandse plaatst, heeft een groot probleem!"

widtvoet | 18-02-06 | 17:41

@de bier

"Het zijn de figuren in soepjurken waar ik het eerder over had vandaag, die kwaadheid opwekken"

Vanwege hun kleding of vanwege hun uitspraken?

Als het om hun kleding gaat vind ik dat kleinzielig. In elk normaal land mag iedereen de kleding dragen die hij wil. In UK en de VS lopen chassidische joden rond met zwarte kleding, hoeden en slaaplokken, moslims in jurken, hindoes in jurken etc.

Als het om de uitspraken gaat, dan ken ik ook wel een paar politici die tot verantwoording geroepen mogen worden.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:38

@Rabarberke 18-02-06 @ 17:27: het is een grof schandaal dat die man HIER werkt, in dat verderfelijke Westen met een cultuur die joods-christelijk-humanistische waarden heeft. Dus op naar Mekka, ga daar maar gasleidingen aanleggen.

Albert Heijn | 18-02-06 | 17:35

Het moest zijn: Ik vind dat een overheid zich, behoudens enkele publieke zaken, helemaal nergens mee moet bemoeien.

Dus zo weinig mogelijk overheidsbemoeinis. De overheid moet de grenzen aangeven waarbinnen gefunctioneerd wordt en die grenzen goed bewaken.

En ik bedoel niet de snelheidsgrenzen van Koos Spee en ook niet de landsgrenzen van Verdonk.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:35

Ha leuk een topic over moslims... Rabarbeke is ook weer vrienden aan het maken zie ik. En zijn we er al uit wat we met de 5e colonne gaan doen?

bethundered | 18-02-06 | 17:33

@Rabarberke Is het vanmiddag niet te druk voor je geweest ? Al die boze mannen. Waar heb ik toch gezegd of gesuggereerd dat jouw Gasuniemoslim een fascist zou zijn? Hij kan natuurlijk geen fascist, want hij woont in een twee onder een kap, niet waar. Ik zou even wat rust nemen, anders wordt het echt te veel voor je.

lijn5 | 18-02-06 | 17:33

@Rabarberke 18-02-06 @ 17:27
Maar deze man heeft zeker weten geen last van figuren die hem fascist noemen. Zo ken ik ook wel een paar erg aardige en zeer kundige ingenieurs die moslim zijn. Het zijn de figuren in soepjurken waar ik het eerder over had vandaag, die kwaadheid opwekken. Hiervan zijn er stukken meer dan van ingenieurs...

de bier | 18-02-06 | 17:33

@widtvoedt

Is overhead de anarchistisch geinspireerde spelling van overheid?

Ik vind dat een overheid zich niet behoudens enkele publieke zaken helemaal nergens mee moet bemoeien. En al helemaal geen uitspraken moet doen in de trant van moslims dit en moslims dat.

Er is een wet en die wet is redelijk. En die wet moet uitgevoerd worden. En of die wet moslims of niet moslims raakt, doet niet terzake.

Bij het uitvoeren van een wet moet een overheid echter afwegingen maken. Een starre uitvoering met maatschappelijke onrust tot gevolg kan niet de bedoelnig zijn.

Daarnaast is een verslappende houding ook uit den boze.

De overheid gedoogt handel in drugs en vervolgens is iedereen verbaasd dat er dealertjes op scholen rondlopen.

Kortom, de overheid moet minder lullen en meer doen. Het is geen kwestie van geen plaast voor religie in de formele denken en doen van de overheid, het is een kwestie dat de overheid eens wat minder formeel gaat denken en wat pragmatischer gaat doen.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:32

@lijn5

Ik zou het de volgende keer bij wat minder lijntjes houden.

Bij Gasunie werkt een ingenieur. Die man is moslim. Hij heeft een gezin, schoolgaande kinderen en bidt niet 323 keer per dag naar mekka. Hij is gematigd. Hij loopt in normale kleding, zijn dochter gaat gewoon uit en ze hebben een twee onder een kap woning.

En deze man wordt door een of andere mongool op internet met een fascist uitgemaakt.

Is hiermee je vraag voldoende beantwoord?

Rabarberke | 18-02-06 | 17:27

@Rabarberke
Maarreh "nichts Neues, alles Sneues" daargelaten...

Wat vind jij van 'n stelling als "Religie kan en mag geen plaats meer hebben of weer krijgen in het formele denken en doen van een Overhead."

widtvoet | 18-02-06 | 17:25

Ik begrijp ook niet waarom ik in fascisten een vijand moet zien. Het zijn vaak zulke aardige lieden, en net als wij, niet-fascisten, helaas verre van perfect. En omdat we beide niet perfect zijn, kan fascisme niet zo heel erg zijn, toch.

lijn5 | 18-02-06 | 17:22

@widtvoet

En waar het hier vooral over gaat, in dit topic, op straat, in de politiek en in de media is het creeeren van een nieuw, helder vijandsbeeld.

Er zijn zowel binnen de islam als in het 'vrije westen' krachten bezig die polariseren, vervreemden en tot haat oroepen. Zonder enig begrip voor elkaars gevoelens wordt er over en weer met modder gesmeten.

Ik begrijp echt niet waarom ik in een moslim een vijand moet zien omdat er in beide kampen klootzakken zijn die de andere kant voor rotte vis uitmaken.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:18

@widtvoet

hoewel ik me dat laatste reactie kan indenken, moet je veder kijken dan het algemene plaatje (wat kudt plaatje is)
de problemen kunnen niet in 1 keer worden opgelost het moet in stappen gebeuren.

nopedope | 18-02-06 | 17:17

@widtvoet

Het gaat hier over waar het hier over gaat.

Ik snap best dat men hier zijn gram wil spuien over de islam en het niet leuk vindt om een spiegel voorgehouden te krijgen.

Too bad, too sad, never mind.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:15

@Rabarberke
Heeft de wisseling van vanmiddag zo veel wrok en kwaad bloed gegenereerd dat je @widtvoet nu negeert lieverd?

Of had je gewoon liever gezien dat dit topic bijvoorbeeld over de invloed van het militair industrieel-apparaat bij het handhaven van tamelijk oneigenlijk verworven machtsposities zou gaan? Over wie en wat (ook voor smens eigen ikkie) nu werkelijk regeert, over hoe makkelijk het is om een vehikel te vinden om de massa te besturen. Over het zeer eenvoudig bijeen te beredeneren draagvlak voor extremisme en radicalisme onder een wereldbevolking waarvan eenderde van minder als 2 euri p/d (all inclusive) het maar moet zien te rooien, onder een wereldbevolking die zich in redelijkheid maar weinig druk maakt over 20.000 jonge rasgenootjes=mensjes die dagelijks niet zouden hoeven sterven aan honger en goed te behandelen ziektes etc.

Maar het gaat hier toch vooral over wat anders.
Over het topic bijvoorbeeld.

widtvoet | 18-02-06 | 17:09

@norman

En als je je betoog hier met "links neuqgleufje" begint en n.b. daarna gaat lopen sissen over de respectloosheid van de islam voor vrouwen, dan ben je wat mij betreft gewoon een ongeloofwaardige lulhannes.

Als je me dan ook nog technische onnozelheid verwijt, terwijl meteen blijkt dat je zelf twee linkerhanden hebt, waarom zou ik jouw vragen beantwoorden?

Rabarberke | 18-02-06 | 17:07

@norman

Dat bedoel ik dus. Blablabla en geen daden. Afzuigkapje ophangen. Zelfs dat kun je niet. Paar schroeven in de muur, ding ophangen, carbon recirculatiefilters er in en klaar.

Rabarberke | 18-02-06 | 17:01

Rabarberke 18-02-06 @ 16:53

Je wist het toch allemaal zo goed? Dat ik een ongeletterde redneck uit een kudtdorp ben? Geef eerst eens antwoord op mijn eerdere vragen hoe je dat allemaal weet.

Ik heb by the way nooit gezegd dat ik technisch was. Dat vul jij weer automatisch in via je verwrongen perceptie. Ben zelfs heel erg onhandig. Zo staat er al een hele tijd een nieuwe afzuigkap te wachten op installatie.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 16:59

Jodocasus 18-02-06 @ 16:48

Wat ook heel oneerlijk is: dat Eva de schuld krijgt van de val van de Adam. Hadden we vandaag nog niet gehoord als argument.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 16:54

@norman

Hee jij verweet mij een 'alfa' te zijn en nu wordt ik in het programmeurshokje geduwd. Dat ik kennis over die zaken heb betekent niet dat ik programmeur ben.

Jij zei dat je technisch was en dat dit allemaal zonder mensen zoals jij niet mogelijk was.

Wat doe je dan? Cisco's beheren, telefoonlijnen aanleggen?

Kom eens uit je hokje. Je weet het allemaal zo goed technisch toch?

Rabarberke | 18-02-06 | 16:53

Als aangepaste buitenlander moet ik nu eerst het schaatsen zien.

Jodocasus | 18-02-06 | 16:52

@gevallenverstand

Fundamentlisme: Staphorst?, Gereformeerd?, SP?
Criminaliteit: Holleder?, Moskovitsch?
Geweld: Kruisridders?, Puinhopen van Jakatra?
Boosaardigheid:Ds. Paisly?, Mr. Bush? etc.
Agressie: Irak?, Afghanistan?

Balken en splinters blijven!

Jodocasus | 18-02-06 | 16:48

@Rabarberke 18-02-06 @ 16:43

Aha, programmeurtje? Nu begrijp ik waarom je je in details verliest. Typisch kenmerk van programmeurs, eerst alle details invullen en dan de klant vragen wat die wil.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 16:48

@pannie
kerken en heksen niet christendom en heksen. leesclubje met Norman?

@norman n warden

3. Luister jochie. Ook zonder jou zou een FORM METHOD vanaf de HTML1.0 standaard bestaan. En ook zonder jou zou movable type er zijn, ook zonder jou zou het HTTP protocol bestaan en HTML met cascade style sheets. En ook zonder jou zou TCP/IP, PPP, IpSEC, TurboPEP, Zmodem, Ymodem, perl, php, c, modula, pascal, c++, c# en al die andere rotzooi bestaan. Ook zonder jou zou ik hier prima kunnen posten.

Wou je het over techniek hebben? Be my guest.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:43

www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/02/10...

Het zijn echt randfiguren en splinterextremisten hoor, die binnen het almaar Islamitischer Europa keihard rrrezpect Eisen voor hun religieuze opvattingen en de manier waarop wij hier daaraan onderworpen zouden moeten worden...

Echt weer zo'n "uitzondering op de regel" he, @Rabbarberke cs.

widtvoet | 18-02-06 | 16:43

kwoot
p.s. er staat een type-fout in de Koran, je krijgt geen 70 maagden, maar een 70-jarige maagd ;-)
The_Smiley 18-02-06 @ 12:55
end kwoot

Het waren vijgen of noten ofzo geloof ik. Staan al die doehetzelfbommers mooi te kijken als ze eindelijk in het paradijs aankomen.

RusMor | 18-02-06 | 16:37

Rabarberke 18-02-06 @ 15:46

Chapeau voor je scherpzinnigheid en menselijk inzicht. Aan de hand van mijn postings meen je een beeld van mij te kunnen vormen:
1. Ik ben een redneck, hoewel je mij na herhaaldelijke verzoeken mijnerzijds nog steeds niet hebt verteld wat je daarmee bedoelt
2. Ik kom uit een kudtdorp. Als er al iets mis zou zijn met een dorp dan had ik graag van je gehoord uit welk kudtdorp ik kom en wat er met dat dorp mis is.
3. Ik moet naar mijn laatst genoten opleiding kijken. Ik kan je in ieder geval vertellen dat zonder mensen als ik "alfa" (niet het alfavrouwtje uit de roedel, jij bent een zetavrouwtje in dat opzicht, ik heb het over technisch minder nozele alfamensen) vrouwtjes als jij niet over de techniek beschikten om op een blog als dit hier te posten.

Geef eens antwoord op mijn vragen meisje.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 16:35

Had de heks ook een rol in het Christendom???
Ik sla mijn bijbel er nog maar eens even op na ;)

Pannie | 18-02-06 | 16:35

@tering

En jij zegt dat je begrip hebt voor Guantanamo Bay?

Nergens in de koran staat dat vrouwen besneden moeten worden.

Wat aha heeft meegemaakt heeft alles met de tradities van haar dorp te maken dan met de islam.

Zij moet niet de islam aanvallen maar het politieke kutsysteem dat in haar land van afkomst dat soort wantoestanden toestaat.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:34

@Rabarberke
Ga eens praten met Ayaan.
Tja en dat martelen, je begint er steeds over. Freudiaanse obsessie?
En ik ben bang, dat ik zoveel gezond verstand over heb, dat ik niet gemarteld wil worden door deze geytenneuqers. Ze zouden geen moment aarzelen. Kotsen doe ik niet van martelen, maar van idioten, politici in het bijzonder en fanaten.

tering! | 18-02-06 | 16:30

@Rabarberke 18-02-06 @ 16:27,
de kledingvoorschriften zijn cultuur bepaald, niet door de Koran.

vander F | 18-02-06 | 16:30

Feiten, in de USA kopen pedeaufiele Imams (Christelijke priesters)
hun vunzigheid af met honderden miljoenen dollars.
Dit zijn bewezen feiten, daar is iedereen tevreden mee.
Misschien zou het wel eens mogelijk kunnen zijn dat deze dingen
al 2000 jaar gebeuren bij de RK Imams.
Iets van balken en splinters in jullie discussie??

Jodocasus | 18-02-06 | 16:29

@gevallenverstand

In essentie is ook het christendom vrouwvriendelijk, de katholieke en andere kerken hebben van de vrouw een hoer en een heks gemaakt. Of een non. De ontkenning van de vrouwelijkheid ten top. Walgelijk.

Wat dat betreft gaat de islam wel wat beter met vrouwen om. De gezichtsbedekking die de koran voorschrijft is volgens mij zelfs miniem. De burqa is een resultaat van allerlei idiote stromingen binnen de islam.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:27

Er is een belangrijke zeer kritische US feministe* die Islam in essentie buitengewoon vrouwvriendelijk noemde. Dit in tegenstelling tot het Gristendom dat geen 150 jaar heeft gebruikt om alle vrouwen de club uit te lazeren.
*In die VPRO serie (Kaizer) over troost en schoonheid...

gevallenverstand | 18-02-06 | 16:23

@tering

Tsja, dan maakt me dat maar een politicus.

Jij bent daarmee een kotsende voorstander van martelen.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:23

@Rabarberke

Oh ja, en semi-intellectuele verhandelingen over proposties, teneinde een aura van nadenkendheid (ik heb gelijk!) te kunnen aanmeten laten mij niet onberoerd. Ik moet er gemiddeld van kotsen. Je lijkt wel een politicus.

tering! | 18-02-06 | 16:21

@tering

Eh nee ik heb geen enkele moslimstaat over het evrm gehoord. Maar ik zie een land dat het EVRM heeft getekend, de VS, met Guantanamo het EVRM schenden. En ik zie landen als Nederland dit soort landen steunen. En ik zie mensen zoals jij die er begrip voor hebben.

En ik denk bijmezelf: wat een stelletje schijnheiligen.

Teken dat verdrag dan niet OF houd je er aan.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:18

@Rabarberke
Het EVRM en de conventie van Geneve zijn duidelijke voorbeelden van het joods/christelijke gedachtengoed.

Ik heb nog geen moslim of moslimstaat daarover, behalve de overduidelijk "afvalligen", gehoord.

Martelen in landsbelang, laat ik voor jouw rekening.

De wereld is vol deskundigen terzake overigens.

Zie hiervoor www.sofmag.com/home.do

*gaat de hond uitlaten, de zon schijnt*

tering! | 18-02-06 | 16:12

Rabarberke 18-02-06 @ 16:03
Daar word voor gezorgd, de sheid begint als iemand denkt dat ie daar zelf voor moet zorgen.
Bovendien, als daar toch niet voor gezorgd word, dan bespaar je jezelf in elk geval dat je op die types bent gaan lijken... capice?

gevallenverstand | 18-02-06 | 16:10

@Rabarberke
Ken hem niet dat boek, nooit gelezen, heb ik iets gemist?

MAXIMO | 18-02-06 | 16:09

Als Islamieten aan PR zouden willen doen dan zouden 25 jongeren op de Dam volstaan met een bordje: EEN TRRRST IS GEEN ISLAMIET. of FUNDAMENTALISTEN JULLIE MAKEN ONS LEVEN KAPOT. Dat haalt dan de gebakken lucht weg, dan komt de gevoelstemperatuur weer overeen met de ware, dan is het gevoel van veiligheid weer een met de criminalteitscijfers uit de statistieken.

gevallenverstand | 18-02-06 | 16:06

ik zie dat ik weer een level verder ben in dat nintendo spelletje van bottehond.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:04

@de bier

ook daar helemaal gelijk, daarom moeten haatzaaiende imams en moslimextremisten gewoon samen met haatzaaiende autochtonen tegelijkertijd met dezelfde lekke bananenboot naar de spreekwoordelijke oceaanbodem.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:03

@maximo

Hmja, Frederik van Eeden's Kleine Johannes en de passage met de mieren doemt op :)

Rabarberke | 18-02-06 | 16:02

De islam heeft dan ook steeds minder een religieuze functie. Het wordt gewoon misbruikt als een geuzengeloof. Je ziet het hier in de vorm van rellende en vlaggenverbrandende idioten. Dat is dan ook wat elk fatsoenlijk mens tegen de borst stuit. Het meest gevaarlijke hier aan is, is dat elke moslim en niet-moslim erin meegezogen wordt.

de bier | 18-02-06 | 16:01

Rabarberke.
Zit je posts te lezen en je hebt helemaal gelijk.
Zij hebben een imago probleem bij ons en wij hebben een imago probleem bij hun.
De westerse PR-technieken zijn zo verfijnd dat ze moeiteloos kunnen worden opgenomen in de al gecontroleerde westerse hoofdjes evenals de preken van Imams uit Iran die makkelijk doel treffen.
Hier wordt je uitgemaakt voor landverrader als je iets zegt over onze zogenaamde "vrijheidstrijders" die vrijheid van meningsuiting misbruiken om hun vulgaire xenofobische onderbuikgassen te verspreiden onder het mom van "verlichting" en in Iran wordt je (begrijpelijk) voor landverrader uitgemaakt als je naar de Mcdonalds gaat of Britney Spears luistert.
Uiteindelijk zijn beide groepen hetzelfde, alleen manifesteren ze anders...

MAXIMO | 18-02-06 | 16:00

@kentika

Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny?

Of William L. Shirer's The rise and fall of the third reich of zo.

Rabarberke | 18-02-06 | 16:00

15:46 @ Kentika,
in datzelfde boek wordt uit de doeken gedaan hoe een dictatuur kan gedijen. Namelijk door de steun van een leger-/politiemacht aan de dictator. Valt die weg, is anarchie het gevolg.
Zodra ik 'm gevonden heb, kom ik 'm zeker even melden hier.

*spoedt zich nu echt richting lokale markt*

Kudtkip | 18-02-06 | 15:58

@tering

Dat is prima, maar dan moet het EVRM ook maar in stukken gescheurd worden en de conventie van Geneve doorgetrokken worden.

Dan kunnen we weer lekker iedereen martelen in het landsbelang.

En dan natuurlijk nieuwe cursussen martelen van bottehond, kun jij je dan meteen even als proefkonijn aanmelden?

Rabarberke | 18-02-06 | 15:58

Ik begin, zo langzamerhand, begrip en waardering te krijgen voor die Yanks met hun Guantanamo.

De volkomen respectloze benadering door de islam van onze samenleving, haar verworvenheden, cultuur en techniek is stuitend.

Het is allemaal zeau belachelijk rudimentair, dat het gevaarlijk wordt.

Als het overigens aan moslims zou liggen, dan was ik allang gestopt met roken.

Helaas pindakaas, woon ik hier en zeg: meedoen met ons of anders optiefen of opsluiten.

Zouden die Amerikanen dan toch gelijk hebben met die oorlog?

Nooit gedacht in mijn leven, dat ik nog eens mensen, op grond van hun levensovertuiging zou gaan haten.

*Vraagt zich af waar hij een schietijzer kan kopen*

tering! | 18-02-06 | 15:55

@de bier

het is neit alleen het knuffelbeleid richting allochtonen.

Het is een combinatie van desinteresse naar latente problemen enerzijds en de focus op de verkeerde zaken. Het is toch belachelijk dat de politie een prestatiecontract heeft, terwijl preventie een hoofddoelstelling moet zijn?

Nu is het juist de bedoeling dat mensen overtredingen maken zodat die prestatiecontracten worden gehaald.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:54

@rabarberke
Ik pleit dan ook voor de idjihad binnen de islam.
Jan Beerenhout "Zijn liefde voor de Islam heeft vooral te maken met de idjihad, dat is niet alleen het recht, maar zelfs de plicht om zelf na te denken." Helaas is dit stukje Islam bij 99.9% van de moslims niet bekend. Daarom is de Islam lam. De idjihad is sinds de zestiende eeuw verbannen uit de islam met als gevolg stagnatie en achteruitgang.

Weisse rose | 18-02-06 | 15:52

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:48
En dat is nu juist een voortvloeisel van het beleid van de afgelopen 30 jaar.
Allochtonen moesten geknuffeld worden, de jaren 50 waren belachelijk, en alles moest door een marktgerichte bril beken worden...

de bier | 18-02-06 | 15:51

@bottehond

Het enige grapje dat je maakte was jijzelf.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:50

@ G-unite,
kleine kans, het was een Nederlandse vertaling en ik kan me niks van Jihad in de titel herinneren. Maar ook deze staat genoteerd. Dank en bier.

Hmm, dat gaat nog wat worden: koken, lezen en dan ook nog de griep weerstaan. Wel weer gunstig dat ik van de straat ben ;-)

Kudtkip | 18-02-06 | 15:50

@superjan

De aandacht bij justitie en politie ligt gewoon bji de verkeerde zaken: geld verdienen voor de overheid.

En daar wordt het geld lukraak over de balk gesmeten.

Wijken verpauperen, misstanden verergeren en ipv dat we de overheid en de gemeentelijke prutsers de schuld geven, geven we de schuld aan de symptomen.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:48

She obviously doesn't have a nice blonde haircut, red-painted lips and her boobs need some silicones.... jammer... geen lol aan te beleven dus. enne ... psssttt... ze snapte nie eens dat grappie van die cursus... tja... mensen die zichzelf veel te serieus nemen lijken zo vaak op s wonder en j feliciano.... ende nu gaan ik eg weg..... ciao all!

bottehond | 18-02-06 | 15:47

@normen n warden

Nee je kunt niet lezen. Ik schrijf dat er op de man gespeeld wordt en dat is prima, mits er inhoudelijk wordt gereageerd.

Daar ga jij aan voorbij.

Of je wilt het niet lezen of je kunt het niet lezen.

En als je mijn redenering niet begrijpt, dan zou je er misschien goed aan doen om eens te kijken wat je in de recente geschiedenis zoal aan opleiding hebt genoten voordat je doodleuk zonder enige onderbouwing op basis van krachttermen mijn redenering ontkracht. Wellicht strekt een curus redeneren en debatteren bij bottehond tot de aanbeveling. Dan kun je in ieder geval wat grappiger uit de hoek komen, waardoor je immense domheid niet opvalt.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:46

@ Kudtkip 18-02-06 @ 15:26
demoratie in de pure definitie van het woord is een utopie die onmiddellijk verzandt in de dictatuur der bureaucraten. het is echter vele malen beter de schijn op te houden dan te kiezen voor een van de alternatieven en het volk maar helemaal aan de kant te schuiven. het is zeker interessant om te lezen hoe andere mensen hierover denken, maar nogmaals, een beter alternatief heb ik tot nu toe nog niet gehoord.

kentika | 18-02-06 | 15:46

@kudtkip
Jihad versus McWorld. How Globalism and tribalism are reshaping the world\"
Benjamin R.Barber
New York: Ballantine Books 1995

deze?
www.liberales.be/cgi-bin/showframe.pl?...

G-unite | 18-02-06 | 15:45

@rabarberke 15:36> tja maar dat optreden neemt de politie wat al te serieus, doorgaans treden ze op als clowns of als jan klaasen.

superjan | 18-02-06 | 15:43

@normen n warden

Tuurlijk knul. Big easy. Met een dik bord trespa voor je hoofd kun je de overwinning zelfs vanuit het diepste moeras van de onbenulligheid vieren.

Maar ja hoe kan je ook anders, als je zoals je zelf zegt alleen maar generaliseert? Tot enige nuance zul je nooit komen.

En hoe kan het ook anders als iemand zoals bottehond zichzelf introduceert als cursusleider debatteren en redeneren, zich vervolgens vooral op het niveau van een zeldzame oppervlakkigheid manifesteert.

En dan past het ook dat jij het samen eens zijn.

The Big Easy, laat me niet lachen.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:41

Religie kan en mag geen plaats meer hebben of weer krijgen in het formele denken en doen van een Overhead.

Wie zou daar nou in redelijkheid wat tegenin te brengen moeten hebben?

Partijen als het ÇDA, de SGP of de CHU balanceren, zuiver op de keper beschouwd in die zienswijze al op het randje...

Extraserieuze vermenging van Geloof en Staat is levensgevaarlijk. Al is men het van links tot rechts, van voor tot achter over vanallesennogwat in 0031 geheel niet met mekaar eens, dat een al te grote invloed van "de" Religie (altijd een "zij") op "de" Staat/Samenkleving/Maatschappij (principieel een "wij") op z'n minst *kuch* uiterst onwenselijk en nogmaals, levensgevaarlijk is, lijkt toch algemeen onderschreven.

Rivieren bloed hebben er ook in dit land gevloeid om die scheiding van kerk en staat af te dwingen bij de "Uitverkorenen"... Wie zit er nou te wachten op een toegift?


widtvoet | 18-02-06 | 15:41

@Norman daar zijn Linksen altijd goed in, afdwalen van een discussie... bah nu ga ik direct weer aan die Femke H. en die andere SP slet denken.

reade romke | 18-02-06 | 15:41

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:31

"@normen n warden
Jij kunt gewoon niet lezen"

Nee, jij kunt niet schrijven en met je logica zit het ook al mis. Is geen jus van te maken of touw aan je redenering vast te knopen. Ik zei al eerder, je verliest jezelf in irrelevante details en weet iedere keer de discussie af te leiden van waar het om gaat.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:40

@ Rabar,
ook jij dank. En preaust ook.
Nu wel genoeg huiswerk zo. En ik moet ook nog naar de markt, speciale ingrediënten voor schappelijke prijsjes halen - geen tijd eigenlijk om me op te winden over 'de toestand in dit land'.

Kudtkip | 18-02-06 | 15:38

Kudtkip:
Oja, proost nog!

Ad Fundum dan maar ff snel... enne... over die vriend: zijn beslissing getuigt inderdaad van verstand. Ik heb hier in de provincie (grinn) drie collega's die uit de grote steden zijn gevlucht voor de vrienden van rabarbaartje....
ps: ze stemmen alledrie slinx.....

bottehond | 18-02-06 | 15:37

@weisse rose

Als onze politie en justitie zich niet doorgaans met porno downloaden, advocaatje pesten en snelheidscontroles zou bezig houden, dan zouden misstanden en misdrijven bij allochtone jongeren aangepakt kunnen worden. Ik walg van normen en waarden uit achterlijke kutdorpen van waar dan ook ter wereld. Of het nou moslimdorpen zijn of autochtone hollandse dorpen.

In dit land hebben we mensenrechten en die mensenrehten dienen door iedereen gerespecteerd te worden. Ook door moslims.

En als dat niet gebeurt, dan moet daar tegen worden opgetreden.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:36

@rabarberke

Misschien dat je het nu begrijpt

http://www.unhchr.ch/udhr/lang/arz.htm

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:35

Okay folks... ik gaat boodschapkens doen... hmmmm... bruine bonen, piepers, volkorenbrood, ham, spek, spruiten (i love spruitjeslucht) bier en sjips natuurlijk voor vanavond, de courant en een spuitbusje insectenverdelger (geur: politiekcorrectestablishment )......

bottehond | 18-02-06 | 15:35

@ Botte Hond,
neen, en dat is waarlijk het stomme. Ik kreeg het eens te leen van een slim vriendje. Die is overigens vertrokken naar een onbekende bestemming, omdat ie de praktijk (bijna zoals door ons aller Rabar omschreven) niet meer aankon...

*speurt nu zelf ook wat actiever*
Oja, proost nog!

Kudtkip | 18-02-06 | 15:33

@bottehond 18-02-06 @ 15:31
"zo'n makkie kom je niet snel tegen"

We noemen haar "The Big Easy"

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:32

wat hoor ik daar zoemen? een oververhitte vlieg?

bottehond | 18-02-06 | 15:32

@normen n warden

Jij kunt gewoon niet lezen.

Ik schrijf LETTERLIJK in dat bericht aan bottehond dat er met op de man spelen niets mis is (zeker hier niet) als je dan ook nog even inhoudelijk reageeert. Maar dat kan hij alleen op zijn cursusavonden geloof ik.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:31

Rabarberke ga door met het knuffelen van de goeden en redelijken, stop met het knuffelen van de nare, zwarte (qua inborst), misdadige, primitieve, zelmedelijdende, leugenachtige, minachtende, allesopeisende en bedreigende middeleeuwse idioten.

superjan | 18-02-06 | 15:31

ik speel uiteraard op de vrouw. zo'n makkie kom je niet snel tegen.... okay, mede redneckige bierzuip(st)ers: FIRE AT WILL!

bottehond | 18-02-06 | 15:31

@bottehond

Een overmacht van leeghoofden die claimen cursussen debatteren te geven en die eindigen met open deuren uit HP de Tijd en paralellen met nintendo.

muahaha

@kudtkip

lees Plato's Politeia (De Staat)

Rabarberke | 18-02-06 | 15:30

@Norman N. Warden 18-02-06 @ 15:22
Is ook ironisch bedoeld, met opzet geen ...

Weisse rose | 18-02-06 | 15:30

Kudtkip:
heb je geen titel of woord uit de titel? schrijver, uitgever??

bottehond | 18-02-06 | 15:28

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:22

Ik janken? Je moet je door hormonen verwrongen perceptie hier wel even scheiden van een strikt objectieve argumentatie mijnerzijds. Jij verwijt bottehondt dat hij het op de man speelt, waarmee je impliceert dat zelf niet te doen of er boven te staan. Ik geef alleen even aan dat je je zelf ook schuldig maakt aan dit soort praktijken.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:28

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:21
Jij bent dus voor het invoeren van de allochtone normen en waarden zoals in Brussl al gebeurt is. Waar in bepaalde wijken vrouwen zich zonder hoofddoek niet op straat durven vertonen omdat ze door allochtone jongeren uitgescholden worden voor hoer etc. Mijn vriendin heeft dit in 020 ook ondervonden in de buurt van moskeeen. Een kennis (docente basisonderwijs) van mij werd aangerand door een turkse leerling onder het mom van dat mag want jij bent een hoer. (het was zomer betreffende docente droeg een korte broek en een t-shirt met korte mouwen) Waaaar blijven we dan met de door jouw zo fel verdedigde evrm.

Weisse rose | 18-02-06 | 15:27

Haha kudtkip.... tja... amusant en aandoenlijk he, om mensen in hun eigen voet te zien schieten :-)))))))

bottehond | 18-02-06 | 15:27

-weggejorist-

Bloodzone | 18-02-06 | 15:27

@ Botte Hond,
in het boek wat ik nog zo naarstig zoek, staat ook dat democratie de meest kwetsbare staatvorm is, omdat er zoveel stemmen gehoord mogen worden.

*tapt biertjes voor wie wil*

Kudtkip | 18-02-06 | 15:26

Grijns.... rabarbaartje is net de hoofdpersoon uit een nintendo speeltje. vechten tegen een overmacht en je hebt maar 10 % zuurstof meer... countdown to meltdown... 10, 9, 8, 7,..... geef haar dat biertje mensen, ik haat spetters op het beeldscherm.....

bottehond | 18-02-06 | 15:25

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:24

gebeurt toch wel vaker met debaters..> Marcel van Dam.

de bier | 18-02-06 | 15:25

@kentika

Als zich hier cursusleiders debatteren en redeneren melden en vervolgens gaan vuilspuien, dan wil ik wel een zinnige discussie voeren, maar met wie?

Rabarberke | 18-02-06 | 15:24

@ Botte Hond,
dank, staat genoteerd.
Ik hoef niet per se vrolijk te worden van boeken. Daarvoor kom ik op weblogs ;-)

Kudtkip | 18-02-06 | 15:23

Kudtkip:

Enige weken geleden stond er een prima artikel in HP de Tijd over democratie. De teneur: democartie is nader beschouwd een soort dictatuur van de meerderheid. Wellicht is dit artikel nog op internet te vinden. Ik vond het zeer lezenswaardig ende ene prickeling voor de gheest.

bottehond | 18-02-06 | 15:23

@normen n warden

Je moet wel alles lezen. Ik speel het ook op de man, daar is niets mis mee, maar ik antwoord ook inhoudelijk. Bovendien begon jij met het op de vrouw spelen, dus niet janken.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:22

@bottehond
Rondje van mij....
Jij ook een pilsje Rabarberke?

de bier | 18-02-06 | 15:22

@Weisse rose 18-02-06 @ 15:17
"Mohammed is een pedo profeet die haat zaait, aanzet tot geweld en onverdraagzaam is"

Als jij binnen een week geen fatwaahtje over je krijgt afgeroepen kun je zien hoe tolerant de islam is.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:22

@normen n warden

Een land dat een EVRM heeft getekend dient zich daar aan te houden. Als een land dat niet heeft getekend, hoeft ze zich daar niet aan te houden. (ik zou het wel graag willen, maar dat is een andere discussie) In Nederland heeft het echter wel werking en dat betekent dat de normen en de waarden van wat wij betamelijk achten secundair zijn aan de vrijheid van een individu om zich te kleden zoals het haar bevalt. Daaraan zijn overigens wel redelijke grenzen gesteld. Naaktlopen is b.v. vooralsnog verboden.

Wat iemand op straat aanheeft is nu eenmaal niet het domein van de normen en waarden van een autochtone bevolkingsgroep.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:21

@Norman N. Warden ROFL nomen est omen.

Weisse rose | 18-02-06 | 15:20

kudtkip:
wellicht ook goed om te lezen en te huiveren: massa en macht van elias canetti. huiveringwekkend boek over o.a. de verhouding tussen staat en mens. waarschuwing|: je wordt er niet vrolijk van.

bottehond | 18-02-06 | 15:19

@ Rabarberke
dat is een democratisch facet in een land wat voor de rest het label democratie helemaal niet mag dragen, en daar ben jij ook van op de hoogte, maar daar heb je het -dit keer- niet over, dat is wat ik bedoel.

verder, beste Rabarberke, heb ik het helemaal niet over je persoon want ik pretendeer je niet te kennen adhv je comments op een weblog. ik heb het over je manier van discussieren. dat jij dat als aanval op je persoon ervaart bevestigd dat punt helaas maar weer eens. ga verder vooral zo door, niks mis met wat tegengas aan de overheersende consensus hier, ik kan het alleen geen discussie noemen.

kentika | 18-02-06 | 15:19

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:16
"Als je verstandelijk helemaal leeg bent, ga je het maar op de man spelen"
En dat doe jij niet als je het over mijn kudtdorp hebt en me een redneck noemt?

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:19

@rabarberke>je weet ik respecteer je, maar ik begrijp geen snars van je antwoord.

superjan | 18-02-06 | 15:18

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:11
Er is ook nog zoiets in de wet vast gelegd als herkenbaar over straat gaan. Als ik in de buurt van een moskee met een bivak muts op rondloop word ik gearresteerd. Ook bij voetbal wedstrijden geldt iets in die trant.
Volgens het evrm heb ik recht op vrijheid van meningsuiting dus bij deze nogmaals.
Mohammed is een pedo profeet die haat zaait, aanzet tot geweld en onverdraagzaam is.

Weisse rose | 18-02-06 | 15:17

Pannie 18-02-06 @ 15:14

En als 'illegaal' kun je inderdaad een land worden uitgezet maar dat gaat overal ter wereld zo.
Ik vond dat ook nogal onzin trouwens indertijd.

Pannie | 18-02-06 | 15:17

@superjan

Ik denk dat de islam een PR probleem richting het westen heeft. Maar ik denk dat het Westen zo'n ontzettende PR heeft dat de onhebbelijkheden daar weggemasseerd worden.

@bottehond

Ik zei al, je teksten zijn op. Als cursusleidert debatteren en redeneren ken je ongetwijfeld het Argumentum ad Hominem wel. Als je verstandelijk helemaal leeg bent, ga je het maar op de man spelen. Da's niet erg, als er maar wat inhoud bij zou zitten. Je bent bij 't je verwaardigen, zoals je eerder zei, even wat te ver doorgeschoten. Nu komt er alleen maar vuilspuiterij uit. Dure cursus?

Rabarberke | 18-02-06 | 15:16

"Wat moeten de Hakbar guerillamarketeers ondernemen zodat u eindelijk beseft dat de islam een vredelievend, humorvol, vrouwrespecterend, tolerant en vlagvriendelijk geloof is"
-
Daar hoeven ze niet veel voor te doen behalve dezelfde afleiding tactiek te volgen als het Westen; doen alsof de neus bloed, vooral met de vinger naar de ander wijzen en daarbij diens tekortkomingen herhaaldelijk belachelijk maken.
En geen ambassades in de fik steken.

MAXIMO | 18-02-06 | 15:14

Rabarberke 18-02-06 @ 15:00

Nee Rabarbeke, bikini's zie je inderdaad niet in Rotterdam zuid op de fiets, dat klopt.
Grappig dat jij toch niet echt door lijkt te hebben hoe dat in een een multi culti volkswijk werkt.

Pannie | 18-02-06 | 15:14

@Rabarberke 18-02-06 @ 15:11
Dus ook artikel 16 is volgens jou in het algemeen van toepaasing in de islamwereld? Dus geen verplichte huwelijken van neven en nichten?

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:14

@Rabarberke je zei eerder dat vrouwen in de Islam veel te zeggen hebben. Leg mij eens uit waarom ze dan altijd achter de man moeten lopen? (ga maar eens naar de stad toe) Leg mij eens uit: Waarom vrouwen in de Islam niet bij de mannen in de moskee mogen zitten? Wedden dat vroeger zo'n Imam dat heeft bedacht en in de koran heeft gezet. Net zoals in de Bijbel, moet je sommige dingen niet letterlijk nemen. Sommige dingen zijn als voorbeeld bedoeld. Ik ben een Christenen maar ik neem niet alles te letterlijk wat ze in de bijbel hebben geschreven. Maar dat doen de meeste moslims wel...

reade romke | 18-02-06 | 15:13

Oké, ik begrijp dat ik middels m'n nick zo goed als ten dode opgeschreven ben, maar wil iemand me toch nog even helpen met m'n Ps-vraag van 14:51?

Kudtkip | 18-02-06 | 15:13

@rabarberke>get real babe,iedereen wordt doodsbang voor die enge jurken. Dus het gaat niet om wat de wet zegt. Het is gewoon totaal ongewenst.

superjan | 18-02-06 | 15:13

@bottehond 18-02-06 @ 15:09

Je hoeft in ieder geval geen zak over de kop te trekken want die zit al onder een boerka verstopt.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:12

Dat mensen religie gebruiken om aan te sporen tot moorden is al vreemd. Dat wij hier discussies moeten voeren over dit onderwerp is schandalig.
Dat islam toch niet naar onze argumenten wil luisteren is bekend: www.khaleejtimes.com/DisplayArticle.as...

kommabijmebinnen | 18-02-06 | 15:12

Waar is Bwahahahaahahaha eigenlijk, zeker verplicht aan het zaterdagmiddagshoppen met de vrouw? Ja, dat krijg je als je geen islamistische man bent, dan moet je met de vrouw de stad in i.p.v. je vrouw alleen de stad in te sturen.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:11

@normen n waarden

Wij hebben een grondwet en het evrm getekend, dus wij houden ons er aan. Dus mevrouw mag gewoon in burqa op straat. Period. Wat jij daar ook maar van mag vinden.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:11

LOL @ bottehond

Nappert | 18-02-06 | 15:10

ik snap best waarom rabarbaartje zich zo opwindt..... ze heeft een missie! wij, zielige, achterlijke, zelfbegoochelende redneckige bierpenzen moeten het licht zien. Laat ik nou een grondig wantrouwen hebben in mensen met een missie... maar euh... rabarbaartje heeft misschien wel een lekker blond koppie, getuite roodgestifte lippen, een imposante boob-partij. In dat geval wil ik mijn wantrouwen wel een uurtje vergeten.......

bottehond | 18-02-06 | 15:09

@kentika

Noem een argument dat ik aandraag wat ik zelf zou veroordelen.

De VS heeft geen tweepartijenstelsel. Er is alleen een districtenstelsel waardoor kleine partijen geen kans krijgen. Een districtenstelsel leidt nu eenmaal tot minder partijen. Zo ook in het verenigd koninkrijk. Wij hebben een stelsel van evenredige vertegenwoordiging en dat leidt tot meer partijen in het parlement.

Wat ik bedoelde met het democratischer aan de VS is dat men daar op gemeentelijk niveau een burgemeester kan kiezen en ook weer wegsturen. Dat vind ik democratischer.

En wat de kwalificaties betreft aan mijn persoon, like I care.

Rabarberke | 18-02-06 | 15:08

@rabarberke>laten we in ieder geval concluderen dat de Islam een enorm PR probleem heeft.

Ik zou geen goedwillende marrokaan willen zijn in Nederland. Niet naar de disco (want je achterneefje heeft daar net iets te vaak ellende uitgehaald) geen werk (want leer/stage achterstand), geen stage (want werkgevers zitten niet op je te wachten met een leer en taalachterstand), geen familie die je begrijpt (want die begrijpen je niet), geen glimlach op straat, want iedereen (zo lijkt het) haat je of minacht je. En weinig om trots op te zijn. Bijna geen sporthelden, filmhelden, geen geweldenaren. alleen maar vernedering. waar je ook komt. Als je dan een trots ventje bent en het enige dat je hebt is je een vaag vermoeden van een ooit groot geloof en een held in tora bora, wordt je automatisch extreem. Ik zou precies hetzelfde doen. helaas. Zo verliezen we dus ook de goeden en dat is eeuwig zonde.
Heb je ook een oplossing ranbarberke... eentje die verder gaat dan de ellendig zalvende teksten van Tonca, cohen, of die walgelijke chepi?
Als ik een depressieve maar ooit goedwillende enthousiaste mocro zou zijn zouden die gezalfde pleisters mij het laatste zetje richting de bomgordel geven.

Ik denk (ja ik buk al) dat ali B ongeveer de enige is die het begrijpt.

superjan | 18-02-06 | 15:07

Maar beste @Rabbarberke, jij ziet dus mbt. allerhande problemen en "fouten" in de Westerse, (relatief) Vrije, Democratische wereld (waar ook 0031 zich nog steeds toe mag rekenen) eerder oplossingen in die voortschrijdende Islamisering dan (extra) problemen?

"Hét grote probleem is niet de voortschrijnende Islamisering van Nederland maar die voortschrijdende Islamisering van Nederland is wél een groot probleem!"

widtvoet | 18-02-06 | 15:06

Norman N. Warden 18-02-06 @ 14:59

Hallo Rabarberke, ik heb in mijn kleine kudtdorp vroeger geleerd dat je gewoon netjes moest antwoorden als de meester je iets vroeg. Niet vergeten he?

Norman N. Warden | 18-02-06 | 15:06

Net ff adtje gescoord.
Vergelijk de voorpagina Nederland vindt de islam
52% intolerant
40% geweldadig
70% vrouwonvriendelijk
55% Humorloos
Met pagina 3 en 4 Focus Angst in de polder. waarin 10 nederlanders worden geinterviewd 10 procent komt liever niet in aanraking met moslims. AD is politiek correct.
Ik ken een groot aantal moslims en toch heb ik angst voor de Sharia in Nederland. Omdat die intolerant, geweldadig, ondemocratisch etc is.
Vergelijk deze berichtgeving met rabarbaarkes redeneer stijl.

Weisse rose | 18-02-06 | 15:05

de enige troll hier ben je toch echt zelf Rabarberke. je draait en wurmt en voert argumenten aan die je zelf zwaar zou veroordelen als de discussie net iets anders was geweest. ik moest bijv erg lachen toen je de VS een democratischer land noemde dan Nederland omdat ze de president direct kunnen kiezen. uit een 2-partijenstelsel notabene maar daar ga je voor het gemak -dit keer- maar even aan voorbij.
dat is dan ook de kern van bijna al je comments hier op GS, het opportunistisch aandikken van feiten die toevallig in je straatje passen op dat moment, en het conveniently negeren van -feiten- die door andere mensen worden aangevoerd als je er niet direct een snedig weerwoord op hebt. ook al worden diezelfde feiten je 2 of meer keer op een presenteerblaadje aangereikt.
het sneue is dat ik het in de kern vaak wel enigszins met je eens ben, alleen jammer dat discussieren voor jou inhoudt dat je jezelf ingraaft in een geluidsdicht hoekje en van daaruit raketjes afvuurt. beneemt mij vaak de motivatie om me er in te mengen. neemt niet weg dat je gelijk hebt als je zegt dat Nederland slechts een schijndemocratie is, al denk ik persoonlijk dat een democratie als staatsvorm per definitie een zekere mate van 'schijn' moet hebben om te kunnen blijven bestaan.

kentika | 18-02-06 | 15:03

@pannie

Ik herinner me nog de familie Gumus die het land werden uitgetrapt met kinderen en al. En zo nog genoeg voorbeelden. Kinderen die hier zijn geboren en getogen. Omdat er nu eenmaal regels zijn.

Hield de overheid zich nu zelf ook maar altijd aan die regels.

bikini's zie je ook gewoon in de zomer op de fiets, maar misschien niet waar jij woont.

@bottehond

je tekst is op zeker, meneer de cursusleidert

Rabarberke | 18-02-06 | 15:00

Rabarberke 18-02-06 @ 14:52

En dat dorp waar jij woont is geen achterlijk dorp??
Hoeveel burqa's wonen daar eigenlijk.
En vind jij dat je in een badpak veilig en ongestoord door een immigrantenwijk zou moeten kunnen lopen?

Pannie | 18-02-06 | 15:00

Religie is lam! Groot lam is schaap. Schaap volgt schaap. schaapjes tellen is slaap verwekkend.

tekenfout | 18-02-06 | 14:59

Rabarberke 18-02-06 @ 14:52
"Dat in jouw achterlijke kutdorp een hoop mensen aanstoot nemen aan het feit dat iemand anders een voro jou onbehaagelijk kledingstuk draagt zal best zo zijn."

En welk kudtdorp zou dat dan zijn Rabarberke? Je hebt me ook nog steeds niet gezegd wat jouw beeld van een redneck is?

En met EVRM bedoel je de Universele Rechten van de Mens? Zoals daar is: artikel 16:

Artikel 16
Zonder enige beperking op grond van ras, nationaliteit of godsdienst, hebben mannen en vrouwen van huwbare leeftijd het recht om te huwen en een gezin te stichten. Zij hebben gelijke rechten wat het huwelijk betreft, tijdens het huwelijk en bij de ontbinding ervan.
Een huwelijk kan slechts worden gesloten met de vrije en volledige toestemming van de aanstaande echtgenoten.
Het gezin is de natuurlijke en fundamentele groepseenheid van de maatschappij en heeft recht op bescherming door de maatschappij en de Staat.

Maar van deze artikelen weten ze in de Islam natuurlijk alles al.

http://www.unhchr.ch/udhr/lang/dut.htm

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:59

Er is niets meer wat mijn kan doen keren over deze mensen ,Zij zijn het die anders denkende haaten NIET IK !

Salvatore Riina | 18-02-06 | 14:58

@Rabarberke 14:31
Dit wordt weer eindeloos geleuter!
Waar het in de komende tijd om gaat is, dat er een concensus moet zijn over waar het met Nederland (en Europa) naar toe moet. En normaal gesproken mag je dan verwachten dat als je Nederlander bent, in Nederland woont en een Nederlands paspoort hebt en je misschien ook profiteert van de centen die vooral de Nederlanders verdiend hebben, je loyaal bent ten aanzien van dat (eigen) volk en je dus als allochtoon met Nederlands paspoort je volledig conformeert aan het hier geldende systeem en de hier geldende fatsoensnormen en waarden. Dat zou ook moeten gelden voor lieden uit niet westerse culturen die hier verblijven met een verblijfsvergunning, met dien verstande dat zij niet geacht hoeven te worden loyaal te zijn aan het koninkrijk der Nederlanden. Dus echte Nederlanders en lieden met een Nederlands paspoort horen loyaal te zijn aan de Nederlandse staat in tijden van crises en behoren die dus te beschermen tegen terroristische en vijandige acties en ongewenste invloeden.
Het gevaar is dus duidelijk. Als de politiek door beleid of diplomatie niet in staat blijkt gevaren te keren, dan moet er via geweld opgetreden gaan worden. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. In onze situatie zal dan dus veel afhangen (helaas) van loyaliteit.

Romanus | 18-02-06 | 14:58

@Rabarberke 18-02-06 @ 14:44:
Ik kan me niet herinneren dat je mij een spiegel hebt voorgehouden, maar dat is ook al weer zo'n handige drogreden cq. discussietruc. Ten eerste ontwijk je het punt door te stellen dat je feiten opnoemt. Dat deed je inderdaad ook, maar daar leidde je conclusies af die kant noch wal raken. Dat is namelijk hetzelfde als in deze trant redeneren:
Feit 1: Sam is een Jood
Feit 2: Sam is een Kapper
Feit 3: Ik ken een kapper die een keer een oor heeft afgeknipt
Feit 4: Islamieten gaan naar de kapper
En daar leid jij allemaal uit af dat alle Joden Islamieten oren afknippen en dat het een grof schandaal is.
Je husselt algemeenheden en bijzonderheden door elkaar en brouwt daar een soepje van om aan te tonen dat de verlichte Westerse maatschappij net zo verrot is als de Islamitische. Dat is gewoon dom redeneren.
Het gaat er niet om of je misschien wel gelijk hebt dat het niet aan de Islam ligt dat het zo kloten gaat in dat deel van de wereld, of dat het westerse systeem ook z'n fouten heeft, het gaat erom dat je de zaken niet helder beredeneert en dat feiten die je noemt niks met elkaar te maken hebben.

crixus | 18-02-06 | 14:58

In Nederland worden helemaal geen 'kinderen het land uit geschopt'.
En een burqa is niet verboden, sterker nog, ik kom ze regelmatig tegen in lijn 25.
In een bikini'tje in lijn 25 dat mag dan weer niet...

Pannie | 18-02-06 | 14:57

rabarbaarke zegt:
of hou dan gewoon bij gelegenheid eens je arrogante bek.

zeg barbaartje, weet je dat je mooi bent als je boos bent?

bottehond | 18-02-06 | 14:56

@vanderf

Als er ergens in een land gemarteld wordt, dan moet daar tegen worden opgetreden. Islam of geen islam.

Waarom doet niemand iets aan Guantanamo bay?

Als in Iran amerikanen waren gevangengezet en gemarteld zouden worden hadden we nu allang een invasie gehad. Dat zou onacceptabel zijn.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:55

@norman,

ik bedoelde natuurlijk lichamelijk gezond...

de bier | 18-02-06 | 14:53

@Rabarberke 18-02-06 @ 14:47,
dat is een nogal domme vergelijking.
Als er ergens gemarteld gemoord en onderworpen wordt is dat wel in landen als Syrie, Iran, Pakistan en Indonesie.
Maar ja, jij zult Amnesti International ook wel een zelfingenomen westerse Islamhatende club vinden.

vander F | 18-02-06 | 14:52

@normen n warden

Nee, het recht van het dragen van bepaalde kleding als uiting van je geloof is een recht dat geregeld is in het EVRM. Dat in jouw achterlijke kutdorp een hoop mensen aanstoot nemen aan het feit dat iemand anders een voro jou onbehaagelijk kledingstuk draagt zal best zo zijn. Ik vind een burkha ook geen mooi gewaad.

Maar ik kan en wil niemand verbieden om op straat zo gekleed te gaan zoals zij of hij wil. Binnen bedrijven, scholen, overheidsinstellingen is dat een andere zaak. Maar op straat mag zij gekleed gaan hoe zij wil.

Ik neem ook aanstoot dat jij met je vette bierpens samen met je wijf in haar dikke reet met strakke doorzichte witte broek met lelijk zwarte slip over straat lopen. En velen met mij.

Maar het is jullie goed recht.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:52

de bier 18-02-06 @ 14:46

"De hele dag door zie je erg veel gezonde jonge kerels in soepjurken"

Zie je zelf niet het lachwekkende van deze zin? Deze mannen lopen in soepjurken en kuinnen derhalve niet gezond zijn. Verder geloven ze dat hun Ali Baba en de 7 roversboekje de waarheid is en zolang je zo'n sprookje serieus neemt ben je ook zwaar ziek.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:51

Menigmaal heb ik geprobeerd uit belangstelling een praatje aan te knopen over de Islam. Opmerkelijk, en overeenkomstig antwoord was dat ik niet moest proberen er maar iets van te begrijpen. Of ik werd smalend afgedaan als cultuursnuiver.

Over het algemeen heb ik geen moeite met religieuzen, als hun geloof ze troost, steun, hoop etc. biedt, wat kan daar mis mee zijn?
Maar? ik wens niet ik mijn bewegingsvrijheid beknot te worden. Over vrijheid van meningsuititng heb ik nog niet eens.

Ik voel me op straat soms gedwongen naar de grond te kijken wanneer ik een mohammedaan passeer, simpel omdat ik als ongesluierde de verkeerde signalen af zou kunnen geven ? vanwege m?n kom-in-m?n-bed-ogen.

En dát is waar ik dus niet gelukkig mee ben. En even voor het overzicht, als een niet-mohammedaan zich ?uitgenodigd? toont, levert me zulks dezelfde gedwongen verlegenheid op, met dat verschil dat ik die daarna recht aankijk en makkelijker van repliek dien.

Ps. Iets anders, ik ben al een tijd op zoek naar een boek over staatsvormen. Titel en auteur kwijt. Op de cover staat de gevallen bronze van Lenin en inhoudelijk wordt (oa.) omschreven waarom democratie de meest gunstige staatsvorm is. Namelijk dat landen die zo georganiseerd zijn het minste risico lopen door een andere democratische landen te worden aangevallen.
Iemand?

Kudtkip | 18-02-06 | 14:51

Ik heb meelij met Rabarberke, ze moet zich op zoveel fronten verdedigen en o zo weinig steekhoudende argumenten om mee te schermen. Ik zal me dus beperken tot je reactie op mijn opmerking ove fatsoensnormen: ja fatsoensnormen, een vinger opsteken in het verkeer kan dus eigenlijk ook niet. En ik ben nog steeds van mening dat een burka ook niet kan.

DeKeet | 18-02-06 | 14:50

@bottehond

Als nou de volgende keer de VS weer een land binnenvalt, de CIA weer mensen martelt, of op Guantanamo bay onschuldige mensen worden onderwropen aan martelingen etc, voel je dan ook even geroepen om af en toe iets aan de draadjes toe te voegen, of hou dan gewoon bij gelegenheid eens je arrogante bek.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:47

Rabarberke 18-02-06 @ 14:41
Normen en Waarden worden vastgesteld door "de maatschappij" Die maatschappij bestaat hier gelukkig nog steeds uit grotendeels westers georienteerde bewoners (m.u.v. de groenlinkse salonsocialisctische grachtengordediertjes), al dan niet gristelijk, joods of atheistisch. Als een norm of waarde uikristallissert wordt deze tot regel of wet geformaliseerd.

De heersende norm is hier nog steeds dat een boerka (correcte spelling groene boekje) ongewenst is. Onze regels (wij, de gristelijk-joodse-atheistische rednecks) Wij kennen een negatieve waarde toe aan de Islam wegens het niet compatible zijn met onze normen en wetten.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:47

Dringende oproep: zwijg (lui als) rabarbaarke dood! wat een nutteloos gewauwel die produceert..... draaien draaien draaien.... een zwijntje waar eigenlijk niemand nog een paarl naar zou moeten gooien...

bottehond | 18-02-06 | 14:47

@rabarberke
het grootste deel van de week werk in de grote steden. De hele dag door zie je erg veel gezonde jonge kerels in soepjurken rondlopen en 5 keer naar de moskee gaan. Dit doet mij elke keer verbazen en ondertussen word ik er ook steeds kwader om. Wel de lusten, maar niet de lasten van het land waar je woont.

de bier | 18-02-06 | 14:46

@Rabarberke 18-02-06 @ 14:43:
En het aardige van Nederland (en veel westerse landen) is dat het allebei gewoon mag! En dat het in heel veel moslim landen toch net even anders toegaat.

crixus | 18-02-06 | 14:45

Zolang het debat door angstige kop-in-het-zand en onbenullige islam- apologisten gedomineerd wordt ( onderzoek heeft uitgewezen dat 95 % van het journaille zichzelf als linkx bestempelt) is het \westen in groot gevaar. Lui die de islam (platjes zijn met hen) in bescherming nemen koesteren ongewild een adder aan de borst. Das wat mij betreft prima, maar zodra door die houding (vrijwel) alles waar ik voor sta (vrijheid, gelijkheid veiligheid) in de knel komt omdat indymedia huhren en rabarber-eters de rode loper uitleggen voor het gekke broertje van de mensheid (wist u dat de taliban tv's executeerden??) voel ik me geroepen af en toe iets aan de draadjes toe te voegen.

bottehond | 18-02-06 | 14:45

@crixus

Onzin, ik zet gewoon feiten op een rijtje en houd jou een spiegel voor. Dat doet pijn, dus doe ik het volgens verkeerd.

Dat is niet mijnprobleem, dat is jouw probleem.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:44

@normen n warden

je hebt mensen in nederland die schijten op andere mensen en je hebt mensen die voor die mensen hun neus dichthouden.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:43

Rabarberke 18-02-06 @ 14:31

Ja Marokko, dat is een fijn democratisch land waar de vrouwen overal in korte rokjes kunnen rondlopen. Echt representatief voor de gehele Islamwereld, net als Afghanistan, Saudie Arabie, Egypte, Pakistan, Iran, Syrie and what have you.......

Je bent een hopeloos geval dat alleen maar vervalt in het opsommen van uitzonderingen en het afleiden/afwijken van de discussie: de Islam zuigt en mensen in Nederland schijten erop.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:41

@normen n warden

Nee maar ik wens de vrijheid van het individu niet te laten inperken door de toevallig bij jan de voorbijganger aanwezige fatsoensnormen.

Omdat jan de burkha aanstootgevend vindt... zou dat niet mogen.

En een neuspiercing mag dan weer wel.

Wie bepaalt wat aanstootgevend is? Wie stelt die normen vast?

Rabarberke | 18-02-06 | 14:41

@Rabarberke 18-02-06 @ 14:31:
Jouw probleem is dat je verschillende zaken met verschillende meetinstrumenten de maat neemt en die gaat vergelijken. Dat is bijna net zo dom als zeggen dat de asfaltweg net zo zwart is als de Stopera want de asfaltweg is 2 kilometer lang en de inhoud van de Stopera is 2 kubieke kilometer.

crixus | 18-02-06 | 14:38

@crixus

De wet beschermt in Nederland de zwakkeren, maar toch gooien we kinderen het land uit, sluiten we onschuldige mensen op in cellen op Schiphol, worden vrouwen en kinderen mishandeld en de politie houdt zich ondertussen vooral bezig met snelheidsboetes, justitie houdt zich bezig met surfen naar porno en het zwart maken van advocaten door hun prive leven in het geding te brengen.

Onze wetten zullen wel goed zijn, maar de uitvoering is driewerf kut.

Dus wat heb ik aan die wetten?

En in veel islamitische wetten is de bescherming van het individu prima geregeld. Alleen in Iran, Saudi Arabie en een paar andere schurkenstaten niet.

Je loopt in Nederland evenveel kans om onschuldig levenslang in de bak te belanden als in islamitsiche landen, getuige recente zaken in het nieuws.

En in de kleine misdrijven zijn we allemaal guilty until proven innocent, getuige de wet Mulder.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:37

@Rabarberke 14:21
Maar in dit topic hebben we het nu juist over die Islam (ook) in 0031. En over de vraag hoe zo'n artikel en "opinieonderzoek" in het AD te duiden... En over wat een eventueel volgend hoofdstuk in deze reeks zou kunnen of behoren te spellen.

Over de boterbergen in dit deel van de wereld is uiteraard een hoop te zeggen. Maar voorzover die in het geheel niet direct relevant lijken voor het meningsvormen mbt. het onderhavige, houd (ook) @widtvoet zijn hier niet-relevante (maar da's natuurlijk behoorlijk subjectief) opvattingen daaraangaat droog in dienst van het niet al te veel bevuilen van een zinvolle en terzakedoende (GS) gedachtenwisseling...

(PS. Heb je die Koran nou minimaal wel es doorgelezen trouwens of niet?)


widtvoet | 18-02-06 | 14:35

=HOOG mensen-op-de-kast-jaag-gehalte=

TheWi | 18-02-06 | 14:35

@Rabarberke 18-02-06 @ 14:27
"Maar een burkha is aanstootgevend?
Wiens fatsoensnormen eigenlijk? Van de haringboer en het viswijf?"

En wat is er mis met de haringboer en zijn viswief? Het feit dat ze hard werken? Zonder dat je het zelf doorhebt laat je hier zien minachting te hebben voor hardwerkende autochtonen. Ga es cursus makrameen doen!

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:34

Rabarberke moet een verbod op voortplanten krijgen, net als negerts!

MR. X | 18-02-06 | 14:34

@Norman N. Warden
Kijk hier dan maar niet naar..

www.drdino.com/

de bier | 18-02-06 | 14:32

@norman n warden

"Je komt wederom met uitzonderingen waarmee je tracht het generieke beeld over de Islam bij te stellen. Ga eens lekker een weekje naar Saudie Arabië in je korte rokje zou ik zeggen, en neem dan je man mee en zet hem een jkeppeltje op zijn kruin. Kijken of je dan nog steeds relativeert."

Tsja, in Saudi Arabie kan dat niet. In Nederland kun je ook niet in een burhka naar school, in Saudi Arabie wel. Iedereen zijn regels.

En als je generaliseert in het extreme ga je ook simpelweg voorbij aan het feit dat je in Marokko bv. als vrouw gewoon in een minirokje kunt lopen en naar de disco in Marakesh kunt gaan.

Generaliseer maar lekker een eind weg.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:31

toch typisch dat slechts weinige van die relschoppers in Pakistan de spotprenten daadwerkelijk hebben gezien. Zodra in Iran de Holocaust wordt ontkent gaan wij niet met z'n allen gezellig de ruiten van de Iraanse ambassade ingooien....
Hier lossen we dat anders op, namelijk met diplomatie.

Kortom de Islam is een godsdienst met een kort lontje!

TheWi | 18-02-06 | 14:31

Rabarberke 18-02-06 @ 14:17:
Ja, in onze maatschappij worden zwakkeren in de wet beschermd. Dat is islamitische landen niet bij wet geregeld. Dat het hier desondanks ook wel eens misgaat is niet te wijten aan de wet, maar aan de feilbaarheid van de mens.
Het gaat er niet om dat wij in het Westen boter op ons hoofd hebben, wij hebben in het Westen een systeem ontwikkeld om de feilbare mens in toom te houden. De feilbaarheid wordt in Islamitische landen niet alleen niet door de wet in toom gehouden, het wordt zelfs met de koran in de hand verdedigd en heet het geen feilbaarheid, maar "het rechte pad".

crixus | 18-02-06 | 14:31

Donderman 18-02-06 @ 14:26

Ik voel me iedere dag beledigd in mijn atheisme als ik weer cartoons zie van zogenaamde tot heilige gepromoveerde sprookjesfuguren.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:30

@de keet
Ziedaar de beperking van de vrijheid van het individu: de nederlandse fatsoensnormen.

Maar een vinger in het verkeer opsteken mag wel? Iemand uitlachen om wat hij gelooft ook?

Maar een burkha is aanstootgevend?

Wiens fatsoensnormen eigenlijk? Van de haringboer en het viswijf?

Rabarberke | 18-02-06 | 14:27

Ik zal even genuanceerd zeggen oe ik er over denk.
Ga maar even zitten, komtiedanhe....

Tieft ff lekker op met jullie kutgeloof
Christengeloof, islam, Thalmut, en weet ik wat niet allemaal
Laat me met rust, ik wil Idols kijken!!!!

Zo, of het helpt weet ik niet, maar het lucht wel op

Donderman | 18-02-06 | 14:26

@barbapoepa
Zie post 14:21

De islam is in al zijn tekortkomingen nogal hardnekkig inderdaad. En alle westerse beschavingen hebben het niet echt lang volgehouden.

We hadden vroeger het communisme waar de vrije wereld tegen vocht, nu de islam.

Het westen heeft gewoon een vijandsbeeld nodig. En dat vijandsbeeld wordt versterkt door polarisatie en provocatie. Daar zijn we in het westen heel goed in.

Ik denk dat we ons eens goed op ons hoofd moeten krabben over de vraag wie nou eigenlijk de aanwakkeraar van alle ellende in de wereld is. De communisten, de moslims of het zogenaamde vrije westen.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:25

Ze willen de hele zooi hier gewoon overnemen, daar komen ze ook ronduit voor uit. Al decennia lang. Dat wij nou zo stom zijn om ze binnen te laten, tsja, daar plukken we nu de vruchten van.

Je moeder, vriendin, vrouw straks in een hoofddoekje en jij gedwongen elk uur op je werk naar Allahmagammale bidden. Dat is onze toekomst. Of we moeten er wat tegen doen natuurlijk, maar dat zie ik niet gebeuren.

Bukkeeeeeeeeen....

MiRRoRMaN | 18-02-06 | 14:22

Quote Rabarberke aan Romanus 13:12
?Feit is dat de meeste culturen na een verlichtingsperiode naar de kloten gaan. En dat de islam altijd heeft overwonnen"

Moehaha. Moeten we eerst die verlichtingsperiode afwachten, then we'll see.

Nappert | 18-02-06 | 14:22

@widtvoet

Dankje voor de informatie. Ik bedoelde dat vooral tegentanders de koran letterlijk nemen daar waar de moslmis de koran al lang niet meer letterlijk nemen om ook gematigde moslims om de oren te slaan met extremistische denkbeelden. De koran staat vol haatzaaierij, dat ben ik met je eens. Het is ook niet mijn favoriete geloof en er is een hoop mis in de islam.

Maar mijn stelling is dat we in het vrije westen evenzoveel boter op ons hoofd hebben en dat we er beter aan zouden doen om dat eens op te lossen in plaats van ons blind te staren op die Islam.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:21

Quote Rabarberke aan Romanus 13:12
?Feit is dat de meeste culturen na een verlichtingsperiode naar de kloten gaan. En dat de islam altijd heeft overwonnen. Geloof, ook al is het nergens in, is vaak sterker dan het dwaallicht van vrijheid en democratie.?
.
@Rabarbeke
Wat mij bezighoud is niet zozeer jou politieke overtuiging. Wat ik erg graag zou willen weten is waar die overtuiging vandaan komt. Ben je een opportuniste die inzet op de islam omdat je denkt dat dit uiteindelijk de overwinnende ideologie is, hou je gewoon van een beetje de mensen op de kast jagen en een potje virtueel te vechten of is het iets anders. Het is een serieuze vraag. En ja, ik weet dat het jou keuze is om al dan niet op een serieuze manier op mijn vraag in te gaan. Ik lees het wel (of niet natuurlijk).

Barbapoeppa | 18-02-06 | 14:20

Rabarberke 14:08
Ik dacht wel dat je dat zou zeggen. Logisch. Maar dan moeten ze ook niet zeuren over respect en imagoproblemen.

Romanus | 18-02-06 | 14:19

Rbarberke: "Iedereen bepaalt in een vrij land zelf wat voor tent en deksel hij draagt. En wat hij zegt, tenzij hij daarmee de wet overtreedt."
Er zijn ook nog zaken als fatsoensnormen die niet bij wet geregeld zijn. Dit geldt voor het algemene straatbeeld waarin volgens die fatoensnormen een burka even aanstootgevend is als te "naakte" kledij.
En wat betreft "En iedereen bepaalt zelf in welke teksten hij zich verdiept.. Ook hier in NL kennen we verboden boeken. De koran zou er een van moeten zijn op basis van het geweldadig en opruiend karakter.

DeKeet | 18-02-06 | 14:18

Rabarberke 18-02-06 @ 14:12

"Het gaat jou om de hoofdlijnen in de islam, het gaat mij om de hoofdlijnen in de wereld."

Waar heb je dit nu weer uit weten te destilleren? Ik heb al meermaals aangegeven dat ik generaliseer. Dus het gaat over de Islam en de wereld. Je komt wederom met uitzonderingen waarmee je tracht het generieke beeld over de Islam bij te stellen. Ga eens lekker een weekje naar Saudie Arabië in je korte rokje zou ik zeggen, en neem dan je man mee en zet hem een jkeppeltje op zijn kruin. Kijken of je dan nog steeds relativeert.

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:18

@crixus
Ik noemde Dutroux als voorbeeld voor een maatschappij waarin zwakkeren worden mishandeld. Alsof alleen in de islam zwakkeren worden mishandeld en onze maatschappij zwakkeren altijd beschermt.... onzin. Gisteren in Nova over kinder- en vrouwenmishandeling bij tienermoeders, ook zo'n verworvenheid van onze maatschappij. Maar nee, de islam is wreed.

En wat moet ik interpreteren uit die twee voorbeelden? Ik ken de achtergronden niet.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:17

@Rabarberke
De adresering van @widtvoets post om 14:05 is weggevallen. Maar hij was en is als vanzelf voor jou bedoeld.

widtvoet | 18-02-06 | 14:16

@de bier

neenee ik sprak toevallig serviers daarover, maar ik kan je verhaal dus bevestigen.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:13

@normen n warden

Mijn standpunt is dat er zowel in de islam als in de 'vrije wereld' wreedheden worden begaan en dat veel mensen een heel eenzijdig beeld hebben van wat er aan de hand is.

Alsof extremistische moslims in moslimlanden niet vervolgd worden. Alsof in Marokko niet vreemd word opgekeken tegen fundamentalisten.

Het gaat jou om de hoofdlijnen in de islam, het gaat mij om de hoofdlijnen in de wereld.

Ik polariseer niet, ik relativeer. Dat komt sommige mensen hier slecht uit want ja, met relativeren heb je nu eenmaal geen fatsoenlijk vijandsbeeld.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:12

@Rabarberke
Maar mijn tent en deksel zijn t beste ;)

TheWi | 18-02-06 | 14:11

@romanus

Iedereen bepaalt in een vrij land zelf wat voor tent en deksel hij draagt. En wat hij zegt, tenzij hij daarmee de wet overtreedt.

En iedereen bepaalt zelf in welke teksten hij zich verdiept.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:08

Rabarberke 18-02-06 @ 14:02

Je bent echt een vrouw he? Altijd proberen de discussie een andere richting op te sturen en hoofdlijnen uit het oog te verlizen! Nogmaals, het gaat om hooofdlijnen inzake de Islam. Wat de Amerikanen doen interesseert me in dit geval geen lor.

Op het gevaar dat de discussie weer niet over hoofdlijnen gaat: Vertel me trouwens eens wat jouw definitie is van een redneck? Heb je het hier over rossige bierdrinkende dragsterraces bezoekende negerlynchende trailerparkbewoners?

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:07

Meneer Tonca maakt zich zorgen over het imago van de islam en wij maken ons zorgen over de islam zelf.
Ik denk dat het de gemiddelde Nederlander worst zal zijn wat er in de Koran of de Hadiths staat. Zolang normale mensen in de publieke ruimte worden geconfronteerd met baardmannen in soepjurken en wandelende tenten en spoken zal het imago van de islam er niet beter op worden. Dus: moslim uniformen moeten afgeschaft worden, want dat heeft alles te maken met respect voor de autochtone bevolking.
Waarom zou de autochtone bevolking zich trouwens moeten verdiepen in de islam? Laten die moslims zich maar eens verdiepen in de bijbel, het christendom en de westerse cultuur en geschiedenis.
En zolang politiek correcte lieden als verdediging verschillende categorieen moslims opvoeren zoals "de radicalen", nieuw: "de extremisten", "de fundamentalisten" en "de gematigden" zit het niet goed. Immers, wat is het verschil tussen radicaal en extremistisch bv.? Bovendien als er "gematigden"zijn , zijn zij dus ook "gematigd-radicaal" en "gematigd-extreem" enz. enz.

Romanus | 18-02-06 | 14:06

@rabarberke
Ik vond dat je deed voorkomen dat ik alleen een paar nationalistische serviers had gesproken, wat dus absoluut niet zo is...

de bier | 18-02-06 | 14:05

"De feiten zijn dat de koran en de bijbel niet door elke moslim letterlijk worden genomen."

Goh, je vorige stellingname hieromtrent vind je zelf bij nader inzien dus ook wat *kuch* onzinnig, onwaar en volledig uit de lucht gegrepen.

"De koran wordt vooral door tegenstanders gebruikt om te laten zien hoe boosaardig moslims wel niet zijn."

Aha, dáár wordt die Koran dus (vooral) voor gebruikt...
Wat fijn dat er nou eindelijk eens iemand is die dit allemaal zo goed weet. Dat plaatst eea. uiteraard in 'n geheel ander perspectief. En ik maar denken dat de Koran de wil van de Islamitische God verwoord en een leidraad biedt aan Gelovigen hoe te leven...

Weinig sterk maar volledig in lijn der verwachtingen en je overige bijdragen overigens dat je nu voor de tweede keer @widtvoets "moeder" erbij haalt.

Maar wees es eerlijk. Jij hebt nog nooit die Koran gelezen he? Nog nooit rapporten van de VN gelezen over de ontwikkelingen in de arabische (moslim)wereld, nog nimmer bekeken wat er door Voorgangers in menige nederlandse moskee gepredikt wordt en door welke clubs zij gefinancierd worden... Nog nooit gepraat met vrouwen en homoseksuelen die GVD ook in 0031 obv. dat foeigeloof verstoten worden uit hun islamitische familie...

Doe nog es uitleggen over Dutroux, Amerika, @widtvoet en de SGP aub.
En wat die ook 'weer antwoordwijs gesproken te maken hebben met de vraag aan jou of het relativeren, het in historisch perspectief plaatsen en het (verregaand) interpreteren van de Islam door Islamitische Voorgangers nu regel of uitzondering is...

widtvoet | 18-02-06 | 14:05

anyway
ik zal binnenkort s ff een mooie foto maken van de trap aan het einde van de haven van Ciutadella waar de laaste moor Spanje verliet.
Of eigenlijk de één na laatste maar dat is een ander verhaal.

The Beasjt is er wee | 18-02-06 | 14:04

Als de shariah wordt ingevoerd zit ik de godganse dag op mijn reet sterke koffie te drinken, te roken en te ouwehoeren, terwijl de Femkes en Rabarbekes van dit land met twee grote boodschappentassen staan te wachten totdat ik eindelijk naar huis toe wil. Bij de joodse of christelijke buurtwinkel onder de toonbank wat bier kopen en me thuis klem zuipen. Daarna vreten, aan een stuk door neuken en klapjes geven als een van mijn drie vrouwen moeilijk gaat doen. Allah Hakbarr!!

sjaakdeslinksesul | 18-02-06 | 14:04

..... gaaaaaaap........

bottehond | 18-02-06 | 14:04

LOL @ Rabarberke 18-02-06 @ 14:00

Die cursus laat ik voorlopig inderdaad maar even zitten.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 14:03

@nromen n waarden

Ook altijd goed om van een echte redneck te vernemen. Waar de Amerikanen zijn is ook altijd oorlog en ellende. Leest u zich eens in:

www.omnicenter.org/warpeacecollection/...

Rabarberke | 18-02-06 | 14:02

de bier 18-02-06 @ 13:43

Hehe goed gezien, doe mij maar een Turks pizzaatje of een soto soepje.
Of zo'n piri piri kip van dat zaakje op de Hoogstraat ;)

Pannie | 18-02-06 | 14:02

Pannie 18-02-06 @ 13:57

Goed lezen he. Ik ben een voorstander van generaliseren. Ook in de door jou genoemde landen is de islam nog steeds gelijk een heidebrand die ieder moment weer de kop kan opsteken in de vorm van fundamentalisme. In Turkije is het het leger dat de erfenis van Ataturk beschermt en in Marokko beschermt de koning met zijn lange arm de "vrijheid".

Norman N. Warden | 18-02-06 | 14:02

@de bier

Pardon?

@bottehond 13:54

Altijd leuk om te mogen kennismaken met de informele taalvaardigheden van een cursusleidert debatteren en redeneren.

Rabarberke | 18-02-06 | 14:00

@rabarbeke

ik som meerdere bronnen op en jij haalt alleen "media" eruit. Komt je zeker beter uit. Vraag me trouwens af waar jij al jouw "wijsheden" vandaan haalt.

Jouw mening deel ik dus niet want als de èèn het doet wil nog niet zeggen dat de ander het dan ook maar moet doen. Je keurt iets af of niet. Lekker makkelijk iig.

Nog een fijne middag en bedankt voor het in een hokje (gamertvolk) plaatsen van mijn persoon. Er is btw niets mis met Gamert.nl!

doskabouter | 18-02-06 | 14:00

We hebben haar weggepest geloof ik.......

bottehond | 18-02-06 | 13:58

Norman N. Warden 18-02-06 @ 13:51

Voor wat betreft punt 3 zou je eens in Marokko of Turkye rond moeten kijken, lijkt wel Snollywood daar af en toe!

Pannie | 18-02-06 | 13:57

@red: doe es het Meulenbeltfilter inschakelen.

Conan de Rabarber | 18-02-06 | 13:56

@nopedope
we zijn uiteraard de beschaafde westerse wereld.
*ogerol*
who else

The Beasjt is er wee | 18-02-06 | 13:56

@Rabarberke
Het waren geen Serviers.. Jammer he?

de bier | 18-02-06 | 13:55

Norman: ik verhoog jouw two cents met 500 %! Nail on the head.... ps ik heb gehoord dat die slinxe neuqgleuven vaker stinken dan de dooz van tennistrutjes. Bovendien hebben ze ook vaker een mini jungle in de te grote zlip. kan iemand dat bevestigen?

bottehond | 18-02-06 | 13:54

Draaitafel Demagoog 18-02-06 @ 13:46

Als Boularouz nou het winnende doelpunt maakt voor Nederland in de laatste minuut in de finale tegen Duitsland, lullen we helemaal helemaal nergens meer over ;)
Nederlands/Marokkaanse polonaise door de straten, zou toch mooi zijn.. ;)

Pannie | 18-02-06 | 13:54

@Rabarberke

dat balkan fietje van jouw klopt ook niet echt

nopedope | 18-02-06 | 13:53

@de bier

Sinds 1300 wordt er op de Balkan heen en weer afgeslacht tussen moslims en christenen. Moslims planten zich sneller voor? Heb het ook gehoord van serviers. Bij "leefbaar" rotterdam hebben ze daar wel oplossingen voor.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:53

Gast: "Aangezien dit het enige restaurant in de omgeving is, voel ik mij gedwongen om hier te eten als ik zelf te lui ben om te koken, dus het eten dat ik voorgeschoteld krijg dient lekker te zijn." De kok stormt woedend het restaurant binnen, zwaait met zijn mes en roept: "wie zit hier te zeiken over het eten?!" De diplomatieke ober biedt een kopje thee van het huis aan en sommeert de ober terug te keren naar de keuken omdat er nog meer eetgasten zijn.

de dikke man | 18-02-06 | 13:53

@de bier

als het gaat zoals nu dan krijg je gelijk

nopedope | 18-02-06 | 13:51

@doskabouter

Ik ben geen moslim, ik baseer me alleen niet op jouw feiten die je uit de media haalt.

Mijn stelling is dat alles wat de vrije wereld de islam verwijt, zij zelf evengoed op haar kerfstok heeft. Dat is mijn standpunt. En als je dat niet uit de postings kunt destilleren, dan ga je maar lekker verder op gamert.nl.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:51

Er zijn hier (te)veel linkse neuqgleufjes op het forum aan het babbelen gezien het feit dat o.a. Rabarberkes zich verliezen in appel en peren details en de discussie een geheel andere kant opsturen dan waar dit topiq over handelt. Het gaat hier om hoofdlijnen:

1. Waar de Islam is is meer ellende dan waar ze niet is
2. Waar de Islam is zie je alleen boze mannen op straat amok maken, de vrouwen zitten thuis aan de ketting
3. Waar de Islam is kun je je dochter niet in een kort rokje zonder gevaar voor lijf en leden de straat opsturen
4. De gemiddelde nederlandse/europese autochtoon is een bange linkse oportune onderdanige wezel die het liefst de kliklijn van de NSB/BSA belt en begrip wil tonen voor schreuwende mannen in jurken

My two cents

Norman N. Warden | 18-02-06 | 13:51

@Rabarberke
Over die moslims in Joegoslavie..
Ga eens met een willekeurige vluchteling uit joegoslavie praten. Ik heb alleen maar waarschuwingen van ze gekregen dat het hier binnen tien jaar ook zo uit de hand kan lopen. Na WO2 werden de albaneese moslims opgevangen door Tito. Het waren er rond de 100.000. 40 jaar later waren het er 1000.000 en begonnen ze stukken land te eisen. Waar zie je dat toch meer?

de bier | 18-02-06 | 13:49

@Rabarberke

de balkan moorden iedereen elkaar uit

nopedope | 18-02-06 | 13:48

@widtvoet 18-02-06 @ 13:41:
Voor Rabarbeke is 1 gestoorde kinderverkrachter en moordenaar die veroordeeld is trouwens, want dat vertelt ze er niet bij, een argument om de vrouw- en kindonvriendelijkheid van de gehele westerse maatschappij aan te tonen. Het is werkelijk een wonderlijk wezen dat zo kan redeneren. Zou ze blond zijn?
Wat gezellig weer hè, vanmiddag... Kopje thee?
Hoe laat begint dat schaatsen ook al weer?

crixus | 18-02-06 | 13:48

Rabarberke 18-02-06 @ 13:39

Ok dat klopt wel, maar je moet wel realistisch blijven.
Gewoon een beetje uit je doppen kijken als je in het buitenland bent, dan zie je toch al vrij snel dat we hier de misschien niet de ideale samenleving hebben gekreeerd maar we komen er hier wel het dichst bij in de buurt.
Bepaalde menselijke tekortkomingen moet je ook in ogenschouw nemen, daar lijd je zelf ook overduidelijk aan namelijk.

Pannie | 18-02-06 | 13:47

de moslims hebben een zwaar imago probleem en het gaat er niet beter op worden ..

Draaitafel Demagoog | 18-02-06 | 13:46

@widtvoet

De feiten zijn dat de westerse vrije wereld evenveel wapenfeiten, zo niet meer, tegen islamitische staten heeft verricht dan andersom. De feiten zijn dat de koran en de bijbel niet door elke moslim letterlijk worden genomen. De koran wordt vooral door tegenstanders gebruikt om te laten zien hoe boosaardig moslims wel niet zijn.

Recentelijk nog zijn in Europa heel wat moslims in de balkanoorlog uitgemoord en verdreven: Kosovo.

Ik zei al, ga met je moeder leuten.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:44

Immigratiekantoor:

Q - Name?
A - Abdul Hassan Mohammed Awari

Q: Sex?
A- Yes

Q - No, sex: male or female?
A- Man, woman, goat, sometimes camel.

DeKeet | 18-02-06 | 13:43

@pannie
Heb je verstand van restaurants? Ik had je altijd in de hoek van de patatzaken en de shoarmatenten geplaatst :).

de bier | 18-02-06 | 13:43

@Rabarberke
Wat verdedig jij hier eigenlijk en waarom?

Het valt me op dat je maar zelden inhoudelijk reageert en telkens komt met vergelijkingen met een ander geloof of andere mensen die volgens jou hetzelfde doen. Als een ander het ook doet dan mag nòg een ander het ook? Zo werkt het imo niet.

Ik heb mijn mening gebaseerd op feiten. (wat zie ik in de media wat zie ik op straat en wat hoor ik van anderen) Zodra er is een groep moslims opstaat en zich tegen het geweld en het ter dood veroordelen van alles wat niet gelovig is afzet stel ik accuut mijn mening bij. Want, die groep hoor je niet. Hij is er wel, ik weet zeker dat onder de moslims veel verdeeldheid heerst. Helaas is een mening taboe en krijgen wij alleen maar negatieve idrukken. De rest sluit zich op binnenshuis.

Wat is nu het nut van een discussie als je alleen maar bezig bent het ongelijk van een ander te bewijzen en zelf geen standpunt inneemt?

Ben je moslim? Ben je gewoon dwars of ben je slechts een Indymedia mol!

doskabouter | 18-02-06 | 13:43

Rabarberke 18-02-06 @ 13:34

dant je ik zal er binnenkort eens op googelen.

Pannie | 18-02-06 | 13:41

@Rabarberke 13:27
Dus volgens jou neemt niemand, "op een paar extremistische idioten uit de islam" en uiteraard "@widtvoet" die Koran "letterlijk"...

En dat is je antwoord?

Waar de neuq haal je dat vandaan, waar heb jij gezeten de afgelopen jaren?

Ik begin steeds straffer te vermoeden dat jij nog geen 10 bladzijden uit de Koran gelezen hebt. Je komt met "FEITEN @widtvoet!", "eerst de FEITEN graag!" en vervolgens vlieg je van SGP naar Amerika via bedrijfsleven naar Dutroux...

Ik had je toch hoger ingeschat. Uw manier van "discusseren" heeft hier nu meer weg van de verkrampte Pavlov-reactie van 'n klein kind dat bij het eerste potje worteltjespasta dat hij niet lust in das Blaue hinein begint te krijsjanken en z'n luier volschijt...

widtvoet | 18-02-06 | 13:41

Rabarberke vindt zichzelf oneindig superieur, gezien de kwalificaties die ze anderen toevoegt. Geinige overeenkomst tussen iemand als zij en de islam. rabarberke en moHAMmed (platjes zijn met hem) kunnen het daarom buitengewoon met elkaar vinden. rabarberke: i ve got news for you. de zogenaamd verlichte salonsocialistische voorhoede is al een jaar of 20 het establishment. als je zo nodig de genuanceerde intellectueel uit wilt hangen moet je :
a) een cusrus logisch redeneren en/of debatteren volgen (ik geef die cursus, dus schrijf je in)
b) je blikveld maar eens iets verruimen en niet die zelfde stoffige politiek correcte en grijsgedraaide plaat af blijven spelen.
Zodra ik je op een originele gedachte betrap verwaardig ik me om nog eens een stukje draad aan je te verspillen.

bottehond | 18-02-06 | 13:40

@The Beasjt is er wee

Wij is Wie ?

nederland heeft de USA spul die we niet mogen gebruiken

nopedope | 18-02-06 | 13:40

@pannie

Ik hoef helemaal niet te kunnen koken. Ik ben klant. Ik betaal. En dan moet het eten goed zijn. En als het niet goed is dan zeg ik dat.

En dan heeft die ober/kok te luisteren anders krijgt ie geen geld.

En zo'n droplul die dan verderop zit te janken 'waar is het eten dan beter' moet gewoon zijn klep houden.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:39

@pannie

Daar heb ik het niet over.

Jij vraagt aan iemand die klaagt over het eten waar het eten dan beter is. Dat doet niet terzake. Hij zit daar te eten en wil dat het eten daar goed is.

Dat jij zo 10 restaurants bij elkaar kunt googlen zal wel zo zijn. Je gaat je zalige rotgang maar.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:36

Wat moet de islam doen aan imagoverbeterng... even denken hoor...
Benzine drinken met een sigaretje erbij.
Oja, dit is geen humor. Mochten de moeslimieten me daarvan beschuldigen.

Dikke tieten | 18-02-06 | 13:36

Rabarberke 18-02-06 @ 13:31
Jij bent iemand die bij el Bulli de koks gaat vertellen wat ze allemaal verkeerd doen terwijl je zelf volgens mij geen ei kan bakken.

Pannie | 18-02-06 | 13:36

@maildraadje

ik vermoed dat je een islamietische achtergrond heb dus ik stel je deze vraag:

als ik de koran lees in het nederlands dan leest ik de koran niet maar een interpetatie dus hoe kan ik de echte koran dan lezen?

nopedope | 18-02-06 | 13:36

ik ga er ff van uit dat "wij" de geschiedenis zullen schrijven aangezien we nog altijd meer stralende boem hebben dan zij.

The Beasjt is er wee | 18-02-06 | 13:35

@Rabarberke 13:12
Waat je met die eerste twee zinnen op doelt is mij niet duidelijk. Dat de islam altijd heeft overwonnen is ook niet waar. Denk alllen maar aan Djenghis Khan b.v. of de "Moors" in Spanje.
Als je zou stellen, dat wij in dit land leven onder een totalitaire bureaucratie dan kan ik mij daar ergens wel in vinden. Als je zou stellen, dat we in de cultuur of religie leven van het Grote Geld dan zou ik mij daar ook in kunnen vinden. Maar veel dingen hangen samen met keuzes die je al dan niet gedwongen maakt. Vrijheid en democratie is alleen mogelijk als een bevolking dat aankan en dat heeft dus alles te maken gehad met socioculturele ontwikkelingen in het verleden. En ja, dat de Nederlandse vrijheid en democratie niet ideaal zijn, ook daar kan ik mij in vinden. Echter wel in het besef, dat er niet veel betere mogelijkheden zijn. Ik heb veel van de wereld gezien, maar ik heb geen land kunnen vinden waar het echt beter is. Veell hangt af van je portemonnee. Marcel van Dam hoeft niet tussen barbaren te wonen en Wouter Bos ook niet. Wie rijk was in de Soviet-Unie had een veel beter leven dan een arme communist. Een rijke moslim in Libiya of Egypte heeft een hofhouding en bediendes om gevoerd te worden, armen moeten bedelen en in het stof (letterlijk en figuurlijk) leven.
All in all: Nederland verdient het om verfdedigt te worden tegen elke macht of invloed die ons systeem en onze cultuur probeert te vernietigen of aan te tasten.
Loqui libertatem custodiamus!

Romanus | 18-02-06 | 13:34

@pannie

Eh in veel landen met overwegend moslims zijn vrouwen staatshoofd geweest. Benazir Buttho in Pakistan, Indira Gandhi in India (zelf een hindu), die mevrouw in Indonesie. Ik zou moeten googlen om er meer te vinden, deze weet ik uit mijn hoofd.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:34

Rabarberke 18-02-06 @ 13:31

Als ik ergens zit te eten waar het eten niet goed is dan kan ik uiteraard zo 10 restaurants opnoemen waar het eten beter is, lijkt me logisch.

Pannie | 18-02-06 | 13:34

Trouwens ook de Koerden hebben flink geleden onder de turken.
Maar als je dat in hun seculiere staat zegt ben je lul. Überhaupt ben je de lul als je niet in de pas loopt.
Nog zoiets is het geschreeuw op het recht van moskeeën.
Probeer eens een kerk te bouwen in hun land(en) -lees islamatisch- en kijk hoever je komt met je aanvraag voor een bouwvergunning.
Maar ze brullen te vuur en te zwaard wel dat wij respect voor hun islame hebben.
Reconquinsta II zal de de komende derde wereldoorlog gaan heten in de geschiedenisboeken.

The Beasjt is er wee | 18-02-06 | 13:33

Er zit werkelijk niets goeds in de gasten. Van mij mogen ze allemaal dood. Dus ik vind het totaal niet erg dat ze zichzelf opblazen. Dit mogen ze van mij zelfs in groeps verband doen. Gaat stukken sneller ook nog eens... Het zou leuk zijn als zo'n gastje niet helemaal dood gegaan is. Maar hoe noem je dat een bijna dood ervaring heeft gahad. En dan wakker word en roept... "Wholla Billa ik zweer het.. Er waren geen maagden gek! Ik zweer je het Wholla er was een man die zich god noemde ik zweer het. Hij deed alleen maar wijzen en lachen wholla!! En riep iets van dom kutvolk ofsow Wholla billa"

Ik zeg nieuwe kruistochten. Ik bedoel wat hun kunnen, konden en kunnen wij nog steeds beter. We doen het alleen niet meer omdat wij wel hersens hebben mee gekregen van onze schepper ipv stront. Verklaart ook gelijk het tintje van die gasten.

Als ik dan toch een heilige oorlog moet gaan voeren vanwege geloof dan kies ik de kant van christus. De kuistochten zijn immers onstaan jawel om de kwaadaardige islam te verdrijven... Dat kunnen we weer doen.

hellsinger | 18-02-06 | 13:33

@maildraadje

ga je gang VERLICHT MIJ!

nopedope | 18-02-06 | 13:32

Rabarberke 18-02-06 @ 13:24

Trollen
Posten onder verschillende namen met de bedoeling een discussie een bepaalde kant op te sturen, simpelweg 'trollen' genoemd.
.
Je wordt steeds sneuer

Pannie | 18-02-06 | 13:32

@pannie

Iemand zit in een restauarnt en zegt tegen de ober dat het eten niet te vreten is. Een tafeltje verderop zit pannie.

Pannie: "Noem jij dan een restaurant waar het eten beter is?"

Nee pannie, het gaat er om dat we hier zitten te eten dat het eten hier beter moet. Snappie?

Dan heb je geen zin dat een of andere trol van die ontzettend domme vragen stelt.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:31

@maildraadje

beste maildraadje je relativeert te veel kijk eens naar de problemen die er zijn en niet gaan zeggen: ja andere hebben het ook gedaan dus dan mogen de islamieten het ook

btw ik wil dat elk geloof wordt uitgeroeid door onderwijs niet door bloedbaden

nopedope | 18-02-06 | 13:31

Rabarberke 18-02-06 @ 13:17

Wat waren ook alweer die Islamitische landen met een vrouwelijke president die je bij elkaar gegoogled had??

Pannie | 18-02-06 | 13:29

Rabarberke 18-02-06 @ 13:24
Dank je... Lust m rauw hoor :-)

maildraadje | 18-02-06 | 13:29

nopedope 18-02-06 @ 13:25
Zal ik je helpen? :-)

maildraadje | 18-02-06 | 13:28

De feiten van Rabarberke
1. In islamitische landen worden vrouwen president als hun vader iets voorstelde
2. Zoals veel moslims hun boekje te letterlijk nemen doet de SGP dit ook
3/4. Amerikanen proberen (lukt ze niet altijd) militaire tegenstanders te doden
5. De vrijheid van godsdienst verhoudt zich niet zo lekker met grondwettelijke rechten
6. Geinstitutionaliseerd geweld vs. indidivuele gestoorde
En nee wij zijn ook achterlijk, maar net iets minder achterlijk dan zij

sjaakdeslinksesul | 18-02-06 | 13:27

Van het AD mag ik best een beetje trots zijn. En ik zie elke theocratie liever gaan dan komen.

Tefal | 18-02-06 | 13:27

@widtvoet

Je praat gewoon onzin. That's it. Alsof iedere katholiek het oude testament in ere houdt, alsof elke moslim de koran letterlijk neemt.

Op een paar extremistische idioten uit de islam neemt niemand de koran letterlijk, behalve jij natuurlijk.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:27

@ widtvoet. Let maar niet op rabarbeke. Die heeft last van H5N1.

Nappert | 18-02-06 | 13:27

Rabarberke 18-02-06 @ 13:21

Natuurlijk weer een lulantwoord op een hele concrete vraag.
Je was natuurlijk bang dat je Amerika had moeten zeggen ofzo?

Pannie | 18-02-06 | 13:26

@Rabarberke 18-02-06 @ 13:17:
Je plaatst verschillende grootheden bij elkaar en veegt ze op een hoop om je gelijk te halen. Dat zijn al 2 drogredenen in je hele argumentatie. Nu doet iedereen dat hier, maar jij meent wel heel erg gelijk te hebben door er van alles met de haren bij te slepen.
Vrouwen kunnen in bepaalde landen waar de Islam de overheersende godsdienst is President worden, maar dat heeft met niet-islamitische staatsbestel te maken dat geërfd is van de Britten, dan wel Nederlanders. In Saoedie-Arabië kunnen vrouwen niet op de troon, niet Minister President worden en mogen ze zelfs geen auto rijden. In de westerse wereld is tenminste in de wet vastgelegd dat vrouwen en mannen dezelfde rechten hebben. En dat is in veel islamitische landen niet het geval. Als dat wel het geval zou zijn, dan had je een punt. Nu helaas niet.

crixus | 18-02-06 | 13:26

Yep, weer een post met gegarandeerd 1000+ reacties.
Voor wat betreft mijn reactie: ik beschouw de islam als een terroristische organisatie met als doel uitroeing van de westerse cultuur. Daarvoor is maar een oordeel voldoende: de doodsstraf. Wat mij betreft iedere moslim een kogel. Yep, inderdaad lekker kort door de bocht en vreselijk ongenuanceerd. Precies zoals ik het bedoelde.

DeKeet | 18-02-06 | 13:26

@maildraadje

ik ben nog ff aan het lezen wat jou punt zou moeten zijn.

nopedope | 18-02-06 | 13:25

@Rabarberke 13:17
Probeer nou niet gelijk boos te worden elke keer dat je iets in het geheel niet lijkt te (willen) begrijpen of wanneer je niet meer met ter zake doende argumenten kunt aankomen.
Voor je 't weet loop je de hele dag met rode vlekken in je nek.

Maar wat was dat nou eigenlijk met m'n moeder?

widtvoet | 18-02-06 | 13:25

@maildraadje

Doe geen moeite. Dat is pannie. Pannie interpreteert op geheel eigen wijze en baseert vervolgens daar zijn wederwoord op. De bedoeling van de originele tekst doet voor pannie geheel niet ter zake.

Pannie is namelijk een Trolllll

Rabarberke | 18-02-06 | 13:24

Pannie 18-02-06 @ 13:22
Op welke verkeerd begrepen interpretatie van mijn tekst baseer jij dit?

maildraadje | 18-02-06 | 13:23

@pannie

En zwitserland is wat dat betreft een stuk democratischer. Op gemeentelijk niveau is de VS democratischer. Een land waarin het volk de president kiest en niet een stel lutses van de partij een of andere afgezogen randdebiel als Balkenende naar voren duwen is ook democratischer.

We hebben hier een schijndemocratie met schijnheiligen zoals jij die het sprookje in ere houden.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:22

maildraadje 18-02-06 @ 13:15

Jij woont liever in bv Italie zeker, waar iedereen buigt en kruipt voor de Maffia?

Pannie | 18-02-06 | 13:22

@pannie

Ik kan je van harte Belgisch Congo aanbevelen, het noordelijke gedeelte.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:21

crixus 18-02-06 @ 13:13
Ik had het over vrouwonvriendlijkheid. In anonimiteit durft die 10% dat wel te zijn.
nopedope 18-02-06 @ 13:13
Dan heb ik mijn punt direct bewezen! Dank je.

maildraadje | 18-02-06 | 13:20

Waarom zijn er in gemende gebieden (lees verschillende bevolkings groepen) altijd problemen met de Islam?

Ik heb het niet alleen over nederland maar de balkan bijvoorbeeld
Kashmir ook eentje etc etc etc

nopedope | 18-02-06 | 13:19

@Rabarberke 13:17

Maar op de vraag of het relativeren, het in historisch perspectief plaatsen en het (verregaand) interpreteren van de Islam door Islamitische Voorgangers nu regel of uitzondering is, antwoord je niet.

Heb jij de Koran eigenlijk wel eens gelezen of zelfs maar doorgebladerd?
Lijkt me sterk...

widtvoet | 18-02-06 | 13:18

@widtvoet

De FEITEN graag.

1. In islamitsiche staten worden vrouwen president.
2. Bij de SGP wil men vrouwenrechten terugdraaien.
3. Moslims doden in naam van Allah en weet ik veel wat.
4. Wij/amerika/etc. doden in de naam van vrijheid en democratie.
5. Vrouwen worden in de islam minderwaardig behandeld, maar ook buiten de islam worden ze minderwaardig behandeld. Kijk in het bedrijfsleven.
6. Vrouwen, kinderen en andere zwakkeren worden overal mishandeld. Kijk wat er bij dutroux loskwam.

En de islam is achterlijk en wij zijn gecultiveerd?

Als mijn manier van discussieren je niet bevalt, dan ga je maar met je moeder thee drinken.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:17

Rabarberke 18-02-06 @ 13:12

Volgens mij ben ik vrij om alles te doen en te laten wat ik wil in dit land.
Noem jij nou eens een land op waar ze volgens jou WEL een echte democratie hebben dan, of moet jij dat land nog uitvinden?

Pannie | 18-02-06 | 13:17

Yay een 10 gescoord voor de islamtest. Ik ben blijkbaar optimaal in Rotterdam ingeburgerd.

Ik zag trouwens vanochtend op één of andere allochtonenomroep op Ned 1. weer eens wat het probleem van islam is. Eén of andere djellaba herhaalde nog eens dat God heeft gezegd dat de koran eeuwig geldig is en nooit vervangen zal worden. De christenen staan tenminste nog open voor herzieningen zoals het nieuwe testament.
Het probleem is ook niet islam zelf, maar de manier waarop de aanhangers er mee om gaan. Wat ze nodig hebben is een renaissance zoals wij die ooit gehad hebben, zodat ze niet meer met hun geloof omgaan zoals wij dat (helaas) deden in de middeleeuwen.

Muxje | 18-02-06 | 13:16

Romanus 18-02-06 @ 13:06
Eens! Zo heeft elke cultuur zijn belachelijke uitschieters. De Hollander als 'handelaar' in buurmanverlinkerij en achterklap bijv. We doen het niet allemaal maar het is wel een U.S.P. van de Hollander. ;-)
Ik ben het helemaal met je eens over transformatie en verandering. Het is grappig te bedenken dat Nederland zich nog geen 20 jaar geleden als een van de meest tolerante landen ter wereld zag. Dat is idd aardig getransformeerd en veranderd. Alles verandert uiteindelijk zelfs tot in zijn tegenstelling, dat is gewoon een natuurwet en in dit geval overduidelijk dunkt me.

maildraadje | 18-02-06 | 13:15

@maildraadje

GS'ers geen homo's zijn ?

nopedope | 18-02-06 | 13:13

@maildraadje 18-02-06 @ 13:09:
Dat er van de 1000+ GS bezoekers per dag 10% debiel is hebben we al vastgesteld. Maar dat is geen argument om dat hiermee te vergelijken. De GS debielen hebben alleen een weblogje volgespamd, moslim debielen blazen zichzelf en tientallen anderen op. Daar zit toch een subtiel verschil tussen...

crixus | 18-02-06 | 13:13

Rabarberke 18-02-06 @ 13:00

Had ik het tegen jou?
Ik zag gewoon het verband tussen 'moslimbashers' en 'virtuele gangbangers' niet.
Ik zag trouwens dat jij je eerste 'randdebiel' vandaag al weer uit de kast had getrokken??
En GS IS mijn spelcomputer, de jouwe toch ook??
Of houd jij jezelf nog steeds voor dat je 'randdebielen' aan het opvoeden bent ofzo??
Had je niet beter echte kinderen kunnen nemen dan, jullie mogen tegenwoordig toch gewoon adopteren?
(ja flauw doen kan ik ook ;)

Pannie | 18-02-06 | 13:12

@romanus

Feit is dat de meeste culturen na een verlichtingsperiode naar de kloten gaan.

En dat de islam altijd heeft overwonnen. Geloof, ook al is het nergens in, is vaak sterker dan het dwaallicht van vrijheid en democratie. Democratie is iets heel moois, maar we hebben hier geen democratie maar een bureaucratie met oeveloze regeltjes om de argeloze burger te plukken en in het gareel te houden, terwijl criminelen alle vrijheid hebben.

Want hoe vrij ben je nou eigenlijk als je ziet wat je allemaal moet in dit land?

Media en overheid richten de aandacht op de buitenlanderproblematiek om de onvrede te kanaliseren. En ondertussen word je als burger aan alle kanten genaaid.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:12

@Rabarberke 12:54
Ach, ieder het zijne. Hoe jij discussieert moet je geheel zelf weten. Same here.

Maar op de vraag of het relativeren, het in historisch perspectief plaatsen en het (verregaand) interpreteren van de Islam door Islamitische Voorgangers nu regel of uitzondering is, antwoord je niet.

Heb jij de Koran eigenlijk wel eens gelezen of zelfs maar doorgebladerd?
Lijkt me sterk...

widtvoet | 18-02-06 | 13:11

geloof in boek = prachtig

uitvoer = kudt kudt und veel kudt

nopedope | 18-02-06 | 13:10

Rabarberke 18-02-06 @ 12:54
Als je het verhaal rond de cartoons goed hebt gevolgd dan weet je dat deze zijn gepubliceed omdat er niemand gevonden kon worden om illustratie te maken voor een kinder boek over alla en zijn pedo proleet mo. Discussie was dus al onmogelijk omdat de is lam geen discussie toestaat, het beweert namelijk een absolute waarheid te zijn.
Een absolute waarheid is onmogelijk. De linxe kerk heeft dit de vorige eeuw proberen te handhaven maar is ook vervallen in vervolging, demonisering en het afschaffen van verschillende vrijheden. Cartoons mochten toen ook niet. Terwijl dit toch een effectief middel is om taboes te doorbreken zonder aanziens des persoons of god.

Weisse rose | 18-02-06 | 13:08

@Rabarberke 18-02-06 @ 13:04
Een voorbeeld van een klein deel is geen argument voor het geheel

crixus | 18-02-06 | 13:07

Vrouwen zijn gelijkwaardig, met homo's is niets mis, in lichamen dient niet te worden gesneden in naam van god en andersgelovigen hoeven niet dood. Zolang als deze waarden in ieders dagelijks leven worden nageleefd, zal het mij een vette worst wezen of iemand zijn schoenen uittrekt en op een matje knielt tot hij een ons weegt.
Als je een internetsite nodig hebt om lekker anoniem hufterig te zijn en je eigen frustaties op iemand anders bot te vieren, verwacht dan echter niet dat je problemen loopt op te lossen omdat je "het erover hebt". Met telkens opnieuw alleen de negatieve kanten nogal eenzijdig te belichten, wordt simpelweg "samenleven" nogal lastig. De enigen die naar je luisteren zijn je degenen die het met je eens zijn.

de dikke man | 18-02-06 | 13:07

Ed Cetera 18-02-06 @ 12:50

Ja, inderdaad. Je hebt gelijk. De kassa-moslima van de Islamitische buurtsuper wil altijd het liefst met een mes mijn keel doorklieven.

Stom dat ik dat niet doorheb...

En ik maar denken, dat ze gewoon pecunia wil verdienen, en niet zit te wachten op een gewelddadig treffen.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 13:07

Rabarbeke, meid, ga 's met je kameel spelen.

Nappert | 18-02-06 | 13:06

@Maildraadje 12:51
Wat je stelt is denk ik correct. Het probleem is dus wel, dat er verschillende interpretaties van dingen mogelijk zijn, maar de basisgegevens veranderen daar niet mee. Hoe dan ook, standpunten in deze zijn veelal cultureel bepaald. Dat is dus tevens de oorzaak van cultural clashes of clashes of civilizations in welke vorm dan ook. En dat is iets wat niet zal veranderen, want leven is transformatie of verandering.

Romanus | 18-02-06 | 13:06

BTW. Ik ben ook niet altijd vrouwrespecterend, humorvol, tolerant e.d.

maildraadje | 18-02-06 | 13:05

In de islam kun je als vrouw nog altijd president worden, getuige pakistan en indonesie.

Bij partijen in Nederland hebben we nog nooit een vrouwelijke lijsttrekker gehad (naja een blauwe maandag dan bij de pvda) en hebben we zelfs partijen zoals de SGP die de rechten van de vrouw willen terugdraaien.

In de islam is meer respect voor vrouwen dan bij de SGP.

Rabarberke | 18-02-06 | 13:04

bottehond 18-02-06 @ 12:59

Waarom? De draad begon met: 'Wat moeten de Hakbar guerillamarketeers ondernemen zodat u eindelijk beseft dat de islam een vredelievend, humorvol, vrouwrespecterend, tolerant en vlagvriendelijk geloof is...

maildraadje | 18-02-06 | 13:03

Nokke nou, ik wordt bang.

Koekje erbij.....

boulderdash | 18-02-06 | 13:03

Multikuli 18-02-06 @ 12:46
Sommigen doen dat ook, je hoort alleen de verkeerden.

maildraadje | 18-02-06 | 13:00

@pannie

Nee hoor pannie, op de marok sites wordt ook niet respectvol over dames gepraat. Heel goed opgemerkt. Wist niemand ook. Iedereen dacht dat ze daar heel vriendelijk met dames praten.

Hoeveel open deuren ga jij vandaag intrappen?

Loudandproud reageerde op de stelling dat de islam vrouwonvriendelijk was door te zeggen dat degenen die dat roepen boter op hun hoofd hebben, aangezien ze zelf ook vrouwonvriendelijk zijn.

En dan komt pannie vertellen dat ook de moslmis vrouwonvriendelijk zijn.

Moet jij niet gewoon een spelcomputer of zo?

Rabarberke | 18-02-06 | 13:00

Tom Tom?

diepnek | 18-02-06 | 12:59

@the smiley
De kruistochten zijn een verzinsel van Islamo-fascisten om de christenen in een kwaad daglicht te zetten.
Om maar eens te spreken in termen van Mahmoud Ahmadinejad.

Romulus | 18-02-06 | 12:59

Romulus 18-02-06 @ 12:49
Ik ben in het middenoosten geweest en geloof me, er zijn genoeg die het een gestoorde bende vinden, maar de hardste schreeuwerts!...

maildraadje | 18-02-06 | 12:59

maildraadje:
als je een islamiet bent wordt het tijd dat je wakker wordt.
als je een islam- apologist bent wordt het tijd dat je wakker wordt.

bottehond | 18-02-06 | 12:59

Kunnen we niet overstappen op een gezamelijke bijbel/koran? Telefoonboek?

diepnek | 18-02-06 | 12:58

Romanus 18-02-06 @ 12:51
Een interpretatie is alleen juist voor degene die het interpreteert, de rest loopt een interpreteerde na, of jij dat nou bent of een ander. Allemaal even goed als fout. Mijn punt is alleen dat het ook wel degelijk anders wordt geïnterpreteerd dan dat de jihad een heilige oorlog is tegen het westen. Over jouw of hun interpretatie geen oordeel.

maildraadje | 18-02-06 | 12:57

www.brucebawer.com/

Zelfs op GS, de moeder aller kritische weblogs, heeft het gros geen idee van de islamisering van Europa. Een frisse blik van buitrenaf. Feiten, feiten en nog eens feiten, die onafhankelijk van elkaar nog enigszins te verdagen zijn, maar in samenhang neergepend de schrik om je hart doen slaan. Enne: slegs vir anti- indymedia |GS-ers. bwaha en die andere dhimmis worden verzocht de donald duck te gaan lezen..... (paarlen voor de zwijen en zo....)

bottehond | 18-02-06 | 12:57

@ahasveros

Daar ben ik het mee eens.

Maar een systeem dat mensen hersenspoelt, kaalplukt, ongelukkig maakt en als een stel zieken aan het infuus houdt is minstens zo verwerpelijk.

En dat hebben we met zijn allen opgebouwd.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:56

Dat er van alles mis gaat en geroepen wordt uit naam van de Is-lam komt alleen maar door misinterpretatie; ofwel iekke nie snap of begraip whatever.
Datzelfde gebeurde eeuwen geleden ook met het christenDOM, ja het zit in de naam, en toen kregen we ook de kruistochten.
Elk geloof valt of staat met de leiders, dat zijn de stemmingmakers en die bepalen voor de meerderheid (of ze dat nu willen of niet) wat er moet gebeuren.
Vlaggen verbranden vind ik zowieso debiel, maar ik blijf het ook debiel en achterlijk vinden dat ze maanden nadat die spotprenten uitkwamen ineens gaan protesteren, hallo zeg... worden jullie vlaggenverbrandertjes zo laat wakker of ligt het aan de organisatie? Een oud Hollandsch spreekwoord zegt; late haver komt ook op. Voeg ik aan toe; te laat! vertrappen die hap.

Uit naam van het geloof zijn door de eeuwen heen miljoenen mensen vermoord, door een simpel stukje papier dus waarvan de waarheid niet is vast te leggen. De big-bang theorie weerleggen ze dan maar, ondanks dat deze wel bewezen is, en onthouden zichzelf van vanalles om maar bij die hemel/walhalla en noem die bende maar op binnen te komen. Sorry, maar Wake-Up call; je gaat gewoon rotten als compost in de grond als je deaud gaat, en als je jezelf laat affikken dan ben je nog een millieu-delict ook (luchtvervuiling) en voor de rest gebeurd er nix.

Geloof maakt meer kapot dan Drank ooit goed kan maken!

p.s. er staat een type-fout in de Koran, je krijgt geen 70 maagden, maar een 70-jarige maagd ;-)

The_Smiley | 18-02-06 | 12:55

LoudAndProud 18-02-06 @ 12:25

Nee op de Maroksites wordt respectvol over dames gepraat zeker.
Waarschijnlijk hebben er ook Verdonk bashers teksten op dat forum gespuid, of past dat niet in jou wereldbeeld?

Pannie | 18-02-06 | 12:55

@loudandproud
En waarom zou deze post 900+ comments opleveren? Omdat de Moslims altijd zo positief in het nieuws komen? Omdat ze bekend staan om hun verdraagzaamheid richting cartoonisten?

Romulus | 18-02-06 | 12:55

@LoudAndProud 18-02-06 @ 12:50
Klopt, dat schreef ik hier n.a.v. een eerder gepost videootje... Als je dat ook even bekijkt ben je helemaal bij. Op deze manier ruk je het een beetje uit z'n verband.

crixus | 18-02-06 | 12:55

@widtvoedt

Als jij je oponnent wil laten luisteren, dan moet je hem en zijn denkbeelden serieus nemen. Dan ga je niet iets wat hem heilig is belachelijk maken.

Als je dat doet onder het mom van vrijheid van meningsuiting en het is feitelijk alleen maar provoceren en je wilt vervolgens nog serieus nemen ook, dan kun je er inderdaad van uitgaan dat je serieus genomen wordt. Maar dan anders.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:54

@Die Femke toch!
www.nu.nl..

Femke moet es flink in haar kont geneukt worden door een stelletje donkere vriendjes uit Noord Afrika

Herman Brood | 18-02-06 | 12:54

@Rabarberke 12:28
Maar heb jij het dan over de regel of over de uitzondering?

Polariserend acht ik overigens wat sterk, maar dat @widtvoet nu en dan eea. stevig aanzet en accentueert is zeker waar. Het kaderen van de discussie kan mi. niet scherp genoeg gebeuren. Consensus zou vooral het produkt van een clash behoren te zijn, niet een startpunt. Ik geloof steeds heiliger in het conflictmodel. Voorwaarde daarbij is uiteraard wel dat men bereid is naar mekaar te luisteren, smans Eigen Gelijk bereid is te spiegelen en te relativeren maar ook dat men de ogen niet sluit voor wederzijdse verkokering. En die verkokering mag dan mi. best (ideaaltypisch?) aangezet worden...

Dat er een heel grote groep Moslims (ook) in 0031 huist die de Islamitische normen, waarden, staatsinrichting etc. (zoals aangedragen in de Heilige Koran) graag 1 op 1 vertaald ziet in (ook) onze Nederlandse samenkleving baart meer dan zorgen. Da's een timebomb tikking.

widtvoet | 18-02-06 | 12:52

@Maildraadje 12:41
Als dat zo zou zijn, waarom zou de interpretatie van niet-moslims dan niet juist zijn?

Romanus | 18-02-06 | 12:51

@crixus 18-02-06 @ 12:44
Tussen de andere posts ben je nog aardig mild inderdaad.
"Ze houdt van "niet te dun en niet te dik" dus ze weet precies wat ze wil... Zo onschuldig is ze echt niet, heeft zeker weten al meerdere tussen d'r benen gehad, maar da's nog geen reden om haar logje vol te spammen, vind ik..."

En dat deze post weer 900 comments gaat opleveren ligt natuurlijk niet aan wat ik wl of niet schrijf, dat wil ik helemaal niet beweren.

LoudAndProud | 18-02-06 | 12:50

ELK systeem dat bol staat van geboden en verboden en dat mensen beveelt zich te onderwerpen of 24x7 wat te doen, zeggen of denken, is een TOTALITAIR en absoluut VERWERPELIJK systeem.

Mijn opa is in de strijd tegen totalitairen in WOII gevallen.
Ik ben hiertoe ook bereid...

Buigen? Onderwerpen? NOOIT! Dan maar liever barsten!

Ahasveros | 18-02-06 | 12:50

Leven en laten leven???

Dat gebeurt dus juist niet hoe graag je ook je politiek correcte tolerantie op de islam hineininterpretiert.

Ed Cetera | 18-02-06 | 12:50

En ik maar denken dat dat onderzoek over de islam ging (of tenminste, onze mening daarover). Als ik rabarbeke en De Arbier mag geloven is dat allerminst het geval.
Ik ga zo even een aadeetje scoren.

Nappert | 18-02-06 | 12:50

@maildraadje
Dat hoor ik ook wel eens van gematigde moslims. alleen jammer dat er (vooral) in het Midden-Oosten zo weinig mensen zijn die deze vorm van Islam aanhangen.

Romulus | 18-02-06 | 12:49

@nappert

Ja en? Je vergeet dat je ook buiten de religie een hoop hufters hebt, hufters zoals jij, die eerst een of ander moraliserend kutverhaal gaan ophangen over de islam en nog geen post later iemand gaan afzeiken en doodwensen.

Zeker goed opgevoed?

Rabarberke | 18-02-06 | 12:48

Gelukkig zijn Marokkanen laf en zullen nooit zelfmoordacties uitvoeren.

clandestino | 18-02-06 | 12:48


Klinkt waanzinnig maildraadje, misschien moeten moslims de koran eens lezen :P

Multikuli | 18-02-06 | 12:46

LoudAndProud 18-02-06 @ 12:40
Ik sta ook achter je standpunt, maar je begint nu te herhalen...
LoudAndProud=Professor Zuurbekje? :)

de bier | 18-02-06 | 12:46

@LoudAndProud 18-02-06 @ 12:40
Dit is mijn post op haar logje, en als mijn comments op GS erover ook even erbij leest zie je dat ik hier m'n lol beleef en niet bij haar.

crixus :: 17 februari 2006 17:32

Sanne, het houdt allemaal wel op als de *kuch* heren hun kantoor hebben verlaten en in hun Ople Astraatjes 1.4 teruggegaan zijn naar hun rijtjeshuis in de polder en hun lelijke vrouwen weer een poetsbeurt moeten geven. Maak je niet druk...

En of jij nu wel of niet hier commentaar geeft, moslim-onderwerpen halen de 900+ comments wel, zeker als Targent zich er later nog even mee gaat bemoeien.

crixus | 18-02-06 | 12:44

@napert

Nee wat jij schrijft is fijn.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:43

Ik citeer die meneer maar even: 'We must wage a holy war against every one of the four hundred trillion, ten thousand evil qualities that come to destroy our good qualities. This holy war, this jihad, is not something that can be fought on the outside; our real enemies have been within us from birth. Our own evil qualities are killing us. They are the enemies that must be conquered. We must control and subdue them and keep them in their place. We must show these animal qualities their true master, That is the way of Islam'. This to prove my point...

maildraadje | 18-02-06 | 12:43

@ rabarbeke
Lees die laatste regel nou even.

Nappert | 18-02-06 | 12:43

Ja het ergste van alles is dat je gewoon je "eigen" mensen niet meer kunt vertrouwen. Mensen die uit angst en alleen puur uit angst ineens allerlei tegemoetkomingen aan de Islam gaan lopen prediken. Alsof het toewerpen van biefstukken een leeuw minder roofzuchtig maakt.

Jokkebrok | 18-02-06 | 12:43

@ Ed
Nou, inderdaad, als er dan toch koppen rollen, dan bij voorkeur die vette bult van mart smeets.
Dattie zo'n enorm irritante rotkop heeft is tot daar aan toe, maar dat pseudoliteraire gelul dattie nogal 's spuit, gadverdegadver.

Nappert | 18-02-06 | 12:42

@widtvoet 18-02-06 @ 12:25
Mein Kampf is een mega bestseller in Turkije. Ik heb de test bij het AD gedaan 13 goed. De islam is incompatibel met een democratie omdat de koran een absolute waarheid is met de daarin verweven sharia en een maatschappij visie waarin discriminatie gemeengoed is. Vraagje voor advocaten kan de Islam daarom niet als politieke uitingsvorm verboden worden?

Weisse rose | 18-02-06 | 12:40

On topic: eerst even netjes van te voren waarschuwen voordat je jezelf laat ontploffen kan een beginnetje zijn. En nee, ik heb niks gepost op het log van Sanne, vond ik ook een beetje beneden peil.

sjaakdeslinksesul | 18-02-06 | 12:40

@nappert vreemd dat zie ik ook bij het christendom en jodendom waarom wordt daar geen verband gelegd met het geloof?

De AraBier | 18-02-06 | 12:40

maildraadje 18-02-06 @ 12:34

Leven en laten leven. Ik sluit me volkomen bij je aan. Ieder zijn geloof, mits het niet aan me wordt opgedrongen. Op welke wijze dan ook. Dus als zo'n Jehova aan de deur komt kloppen, staat die binnen de kortste keren óf in de bezemkast, óf wordt ie afgeserveerd met een bijzonder krenkende scheldkanonnade.

Het kost me alleen bijzonder veel moeite om gelovigen serieus te nemen, hoewel ik veel gelovige, intelligente, hoger opgeleiden ken.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 12:40

@Geytennoker
Voor een groot deel kan ik het met je eens zijn. Maar dat iedereen in de 80er en 90er jaren meeliep met de oogklepmediacraten lijkt zo te zijn, maar is niet echt waar. Het was voor veel mensen simpelweg te gevaarlijk om in het toenmalige linkspolitieke klimaat daartegen te ageren. En dat heeft eindeloos lang geduurd tot en met het regime van koning Kok met Paars II. En Pim Fortuyn heeft de verdienste gehad dat klimaat te veranderen, zoals wij allen weten.

Romanus | 18-02-06 | 12:40

@nappert

Volgens mij worden er ook gewoon vrouwen onderdrukt mishandeld buiten de islam, wordt vrijheid van meningsuitnig in een gereformeerd dorp ook niet op prijs gesteld en valt het met het aantal moslims dat anderen wil doden wel mee.

Bovendien doodt Amerika ook een hoop moslims in Irak en Afghanistan. Waarom mag dat dan wel?

Rabarberke | 18-02-06 | 12:39

@tyfodeteringclown
er zijn wel meer islamitische staten die seculier zijn neem bijvb.
Marokko, Tunesië, Egypte, Kuweit, etc.
het is de media die onrust wil voor hoge verkoopcijfers want wie wil er nou lezen dat in marokko waar de prenten gepubliceerd heeft alleen een demonstratie is gehouden van ongeveer 50 personen

De AraBier | 18-02-06 | 12:39

wanneer komt het besef dat de koran, net als de bijbel, een verzameld werkje is van wat bijeengeraapte verhalen (bijv. bijbel met z'n canonieke boeken enzo) die in principe niks met elkaar te maken hebben? een soort reader's digest van weleer samengesteld in de middeleeuwen.. alle geloofsovertuigingen hieruit zijn net als deze boeken een samenraapsel van ideeën die allen bestaan uit de wens om een hogere macht alsmede legitimiteit te geven aan een wereldlijke macht of autoriteit. maw een clubje van gelijkgestemden die zich beter voelen dan andersdenkenden. Feyenoord-ajax, maar dan tussen hemel en aarde.; ?wij hebben een betere spits en onze leer is de juiste? en ?ons stadion is groter en jullie god bestaat niet?. derksen en de paus, de mullah of borst, het is om het even.. kinderachtige geneuzel, welles nietes, blah blah, blah.. dus aub ophouden met deze semi-intellectuele prietpraat en hou je bezig met de echt belangrijke dingen op de aarde?waarom is mart smeets nog steeds met zijn arrogante harses op de TV? kijk dat is nou nog es een prangende vraag?

ed.. | 18-02-06 | 12:37

Ach heb hier om de hoek een oorlogsmuseum. Wanneer de nood hoog is tik ik wel een ruitje in en trek een SS uniform aan of toch maar die Amerikaanse uniform... lastige keuze!

Matamores de Derde | 18-02-06 | 12:36

Waarom lopen hier mensen politiek correct rond te bazuinen dat er niets mis is met de Islam?
Er is HEEL VEEL mis met de Islam! Bijvoorbeeld:
Vrouwen worden onderdrukt.
Vrij meningsuiting is ze al helemaal vreemd.
Een groot deel van die idioten wilt 'ongelovigen', d.w.z. andersdenkenden, doden (daarmee staan ze in hetzelfde rijtje als Hitler, Stalin en aanverwante fascisten)

Ja, hoor ik nu een hoop linksen roepen: dat zijn moslims die de koran verkéérd uitleggen. Daarom is de islam nog niet fout!

Tuurlijk wel! Het is totaal onbelangrijk of ze een of ander sprookjesboek wel of niet in de hand houden bij hun wanpraktijken. Het is evenmin van belang of er wellicht ook goede gelovigen zijn die aardig, tolerant en vredelievend zijn (jawel, ze bestaan echt).
Feit blijft dat uit naam van de islam misdaden worden gepleegd. Dan is er toch iets fout met die islam, of niet dan? (en ja hoor, óók de joden, gristenen en alle andere gelovigen doen dingen fout. Maar we hebben het hier ovder de islam).

Nappert | 18-02-06 | 12:35

Harige Bangmaker 18-02-06 @ 12:17

Sommigen zijn aardig devoot over de dooie echtgenoot. Kan ook tastbaar zijn voor de speciale liefhebber. maar ook... Geloof is vaak een boek, een boek is gemaakt en erg tastbaar. Waardoor dat boek is geïnspireerd wil ik niet over oordelen. Ik ben grafisch ontwerper, dat is ook weinig tastbaar totdat ik het tastbaar maak, net zoals het gemiddelde geloof tastbaar is gemaakt door iemand.

Sommigen vinden geborgenheid in iets waarin ik het ook niet zou vinden. Sommigen vinden dat wel in het geloof. Mijn punt, niks mis met wat voor geloof dan ook, alleen iets mis met sommige gelovigen die het als middel gebruiken om tot een zelfzuchtig doel.

maildraadje | 18-02-06 | 12:34

Ach houd toch op met dat gezeik. Als iemand je loopt te sarren sla je hem ook op zijn dop.

Wel provoceren en als je dan reactie krijgt lopen miepen over vrijheid van meningsuitnig. Lazer toch op.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:34

@LoudAndProud 18-02-06 @ 12:27:
D'r staan ook een paar verstandige opmerkingen tussen, en voor het overige zijn die 267 posten waarschijnlijk door veel minder randdebielen geplaatst...
Wat niet wegneemt dat de vergelijking niet opgaat. 't Is een beetje een drogreden om die twee dingen te vergelijken...

crixus | 18-02-06 | 12:33


In tegenstelling tot mijn leiders ben niet zo bang voor de islam, ben er alleen niet zo dol op. Heb ook geen zin in dialoog eigenlijk, waar moet ik het in godsnaam met ze over hebben, vind het maar een zieke godsdienst.

Multikuli | 18-02-06 | 12:33

LoudAndProud 18-02-06 @ 12:30

Ik geloof je wel. Hoef dat niet te lezen.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 12:32

De cartoonoorlog is daarom ook een goede zaak. Het grootste deel van de bevolking in europa heeft de mentale wendbaarheid van een dronken nijlpaard en miauwt mee met de gangbare opiniemakers. Wat is de waarde van een ambassade of twee vergeleken met deze essentiele en significante wake-up call? Kijk naar de gemiddelde GS reaguurder, en de digitale aanranding van een onschuldig meisje zodra een of andere hoerenlopende nepjournalist een blogje publiceert hierzo. Het feit dat velen zich door een dergelijke nepleider al laten meeslepen geeft aardig aan wat er gebeurt als een capabele mediacraat de stemming zet. Zoals de oogklepmediacraten van de jaren 80 en 90 die janmaat en gedachtengoed zwart maakten met drogredenen, en iedereen liep mee.

Een journalist is er tegenwoordig teveel aan gewend heilig te zijn, hij is degene die aanzet tot lynchpartijen, maar krijgt zelf geen klappen. Daarom is het goed dat de media nu keihard bedreigd worden, op die manier zien ze eens waar we naar toe gaan als de islam ongecontroleerd kan blijven aanwoekeren. Hoe meer het ware gezicht van de islam duidelijk wordt, hoe beter.

geytennöker | 18-02-06 | 12:31

@de bier

Als morgen 267 moslims wat uitspoken is de hele islam verdorven.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:30

@SuperG 18-02-06 @ 12:27
Persoonlijk vind ik de comments op haar weblog wel iets verder gaan dan "kleutergedrag".En de schrijvers van dat soort posts moeten nu echt niet hier gaan lopen zeuren over het gedrag van moslims ,terwijl ze zelf nog halve primaten zijn.
@Harige Bangmaker 18-02-06 @ 12:27
Volg de ling van Pritt Stift maar in zijn laatste post,dan zie je wat ik bedoel.

LoudAndProud | 18-02-06 | 12:30

@widtvoet

Onzin, genoeg vooraanstaande imams dei zeggen dat je het in historisch perspectief moet zien.

Alsof elke moslim christenen en joden neerknalt buiten op straat.

Je polariseert.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:28

@LoudAndProud 18-02-06 @ 12:25
Daar heb je een raak punt.

de bier | 18-02-06 | 12:28

@de bier 18-02-06 @ 12:22
267 debielen om precies te zijn.
En nee, ik vergelijk die idioten niet met Nederland.
Maar om onder het mom van o.a "vrouwonvriendelijkheid" weer een post te beginnen om weer lekker op moslims te gaan lopen schelden ,na wat ik gisteren gelezen heb op die weblog, vind ik hypocitie ten top.

LoudAndProud | 18-02-06 | 12:27

LoudAndProud 18-02-06 @ 12:25

Ik heb dat niet meegekregen van die Neviathien. Weet dus niet wat er allemaal gezegd is. Maar het verbaast me niets dat er vuige teksten worden gespuid, om vervolgens weer af te geven op onze militante andersdenkende medelanders.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 12:27

@Loudandproud
Dat kleutergedrag waar sommigen hier patent op hebben vind ik toch van een andere orde.

SuperG | 18-02-06 | 12:27

@Rabarberke 12:13
Met dien verstande dat een soortgelijk boek dat vandaag de dag gepubliceerd zou worden als een soort van Mein Kampf nog niet eens in de schappen van de reguliere boekhandels had komen te liggen.

Het staat bol van haat, oproepen tot geweld, het opdelen van de mensheid in Gelovigen (goed) en Overigen (in een aantal gradaties, maar per definitie minderwaardig en slecht).
Dan zou je kunnen zeggen dat je dat boek in historisch perspectief zou moeten zien, maar kom daar maar eens om bij de gemiddelde Islamiet of een van zijn Voorgangers...

Interpretatie van de Koran is uit den boze. Het is dé absolute waarheid!
Zelfs het louter vertalen van de Heilige Tekst is eigenlijk al een ontheiliging...

widtvoet | 18-02-06 | 12:25

@Harige Bangmaker 18-02-06 @ 12:20
Wat dat meisje Neviathien over zich heen heeft gekregen aan gorigheid zou ik eerlijk gezegd gewoon digitale verkrachting noemen.
Maar diezelfde figuren die het doodgewoon vinden om een meisje virtueel te gangbangen staan hier straks elkaar te verdringen om af te geven op die barbaarse moslims.

LoudAndProud | 18-02-06 | 12:25

@ De AraBier 18-02-06 @ 12:15

1. De bezettingen waren en zijn verkeerd. Als ik een bijvoorbeeld kant moet kiezen in Israel/Palestina sta ik aan de kant van de Palestijnen. Verder heb ik respect voor elke gelovige die echt gelooft en anderen respecteert en in zijn waarde laat. Als je echt stevig in je schoenen staat als gelovige laat je je niet gemakkelijk provoceren door cartoons.

2. Waar ik wel bang voor ben is dat in de tegenwoordige tijd, in Nederland, er een botsing is van belangen, dat zwart-wit zo uitgelegd kan worden:

De meeste Moslims in Nederland:
1. De Islamitische regels en wetten
2. De Nederlandse wetten, normen en waarden
[
Bijna alle andere mensen (zowel autochtoon als allochtoon):
1. De Nederlandse wetten, normen en waarden
2. Eigen culturele / geloofs- regels en wetten

TyfoDeTeringclown | 18-02-06 | 12:23

@LoudAndPRoud
Je vergelijkt de rest van Nederland nu met een paar debielen die dat gisteren allemaal op het logje van Neviathien hebben gekalkt?

de bier | 18-02-06 | 12:22

@Rabarberke
De Ajax supporters ziten wel allemaal in Nederland en zijn ook merendeels Nederlanders en Ajax bevindt zich ook in Nederland. Bovendien heeft Ajax geen enkele politieke en religieuze macht, noch in Nederland, noch in andere landen.
M.a.w. je vergelijkt appels met petren.

Romanus | 18-02-06 | 12:22

@loudandproud

Herstel, dat is vrijheid van meningsuiting :)

@harige bangmaker

Nee wij hebben brave criminelen.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:22

Is de islam wel een godsdienst? Het lijkt veel meer op een aan de winnende hand zijnde wereldwijde politieke doctrine à la het communisme van weleer.

~Johan | 18-02-06 | 12:20

@loudandproud

En degenen die op forums zulke dingen zeggen staan 's avonds gewoon braaf af te wassen.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:20

LoudAndProud 18-02-06 @ 12:18

Nee, Hollanders verkrachten en moorden niet. Dat weet je toch?

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 12:20

Vrouwonvriendelijk?Zijn Moslims vrouwonvriendelijk?

Ik zou zeggen ,laat ze verplicht de posts van het GS publiek op het weblog van Neviathien eens doorlezen ,waar pritt stift gisteren in zijn stukje "vrij mi beau" zo vriendelijk was om naar toe te linken.
Opmerkingen varierend van "lekker geyl teef zeg, neucken breazer?" tot "DRILLEN!!! NEUKEN!! PALEN!!!
4 GROTE NEGERS KAN JE ZEKER WEL HEBBEN!"

En dat 267 keer.
Nee vrouwonvriendelijkheid, dat is iets dat moslims doen.Een nette Nederlander doet zoiets niet toch?

LoudAndProud | 18-02-06 | 12:18

maildraadje 18-02-06 @ 12:08

Gezin, werk en hobby zijn tastbare aangelegenheiden. Geborgenheid is iets anders dan vals vertrouwen. Daar is niets mis mee. Met die geborgenheid dan. Geloven in een hogere futiliteit is echter beangstigend.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 12:17

@TyfoDeTeringclown 18-02-06 @ 11:39
het begon allemaal met de bezettingen van de vorige 2 eeuwen door het westen als na de eerste wereldoorlog het midden-oosten niet was bezet door de westerlingen en hun vredige samenleving in het m-o toen niet hadden verstoord zaten we nu niet in deze bullshit

De AraBier | 18-02-06 | 12:15

En waar hebben we het over als we het over 'de islam' hebben? Het gaat niet om het geloof, maar de handelingen die sommige geloofsgemeenschappen uit de islam uitvoeren. De consensus die er binnen zo'n gemeenschap heerst en de wijze waarop naar buiten wordt getreden.

Zo'n consensus heerst ook bij Ajax supporters.

Schaffen we daarom het voetbal af?

Rabarberke | 18-02-06 | 12:15

@widtvoet

Correct opgemerkt. Zo kun je met een mes een aardappel schillen of iemand zijn keel doorsnijden.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:13

Mjin ervaring is dat er voor elke extremistische moslim er wel een randdebiel op Geenstijl rondloopt. Met 'n mening.

Rabarberke | 18-02-06 | 12:12

@Widtvoet
Die meneer Tonca van het CMO moet dus niet zo te spreken zijn over de vertegenwoordigers van GL (Gevaarlijk Links). De Halsema's en Vossen doen toch hun uiterste best om via hun Nederlandse gezichten m.n. simpele autochtonen te verleiden om op hun pro-islamitsche club te stemmen. Dat is dus kennelijk niet voldoende.

Romanus | 18-02-06 | 12:11

@maildraadje 11:58
Ja hoor.

"Voor de Nederlander is een Islamiet de Marokkaan."
Zo'n nonsensstelling zegt niets over "Nederlanders" maar alles over jou. Spreek lekker voor jezelf.

"Er is niks mis met de Islam."
Nee. Met 'n karabijn in principe ook niet. Je moet 'm alleen niet gebruiken om ermee op anderen te schieten...

widtvoet | 18-02-06 | 12:10

@mullahimam

En we zitten zogenaamd te discussieren op een log met een hoge mate van vrijheid van meningsuiting, maar waar blijft dan de fotofuck van Mohammed... Of loopt de gehele redactie met een hoofdoek om...

Hakbarrr | 18-02-06 | 12:09

@ Rabarberke,

damn goed punt!

maildraadje | 18-02-06 | 12:09

@mullahimam

Heb je je huiswerk al af?

Rabarberke | 18-02-06 | 12:08

@ Hakbarrr

En dat vind ik nou echt het ergste. De pers hier laat zich gewoon dik intimideren en durft gewoon niks meer te doen. Dus de Libanese de-fik-erin-crew en de vlagverbranders zijn er eigenlijk best in geslaagd de vrije pers de mond te snoeren.

Enn: @ Widtvoet

Eigenlijk ben ik het wel met je eens dat Islam als geloof wel erg veel op een totalitair regime lijkt.

TyfoDeTeringclown | 18-02-06 | 12:08

Wordt tijd dat Mohammed (asap) de pijp uitgaat.
Dat ruimt lekker op.

linksisooknietalles | 18-02-06 | 12:08

@ Doskabouter,

De bijbel doet het zelfde, daar wordt op het moment alleen niet zo veel gerbuik van gemaakt. Het gaat om de interpretator.

@Harige Bangmaker

Iedereen heeft houvast nodig, werk, hobby's, gezin, muziek, etc. Het geloof is daar niet zo anders in. Ik ken een hoop mensen die erg religieus doen over hun hobby of gezin. Ook best eng!

maildraadje | 18-02-06 | 12:08

Ik snap er werkelijk helemaal niets van; de islam een vredelievend geloof!
En ik ben het helemaal eens met maildraadje: "met de islam is niets mis!" Wij weten er alleen te weinig van! ( zie conclusie puntentelling AD-test, als je te weinig punten hebt gehaald)

Deense Postbode | 18-02-06 | 12:08

Ik ervaar de is-LAM als zeer negatief en als een met wortel en tak uit te roeien gevaar. Ik wil graag in alle vrijheid leven in mijn eigen land zonder consessies te doen aan vreemdelingen die in dit land zijn komen "wonen". Ik weiger mijn opvattingen naar beneden bij te stellen voor een geloof dat gesticht is door een voor Nederlandse maatstaven pedofiele, veroverende, intolerante, allesverzengende shariabeminnende "profeet". Het moment is bijna aangekomen dat de islamieten in dit land zich echt onmogelijk maken. Het zal tot een clash komen in het midden oosten en zal ook zijn gevolgen hebben in de westerse wereld. Ik roep daarom op de islamieten hun geloof af te leggen en eens een keer normaal te gaan doen. Kunnen jullie je niet een beetje aanpassen an het land waarin jullie wonen? Waarom doen jullie zo? Zonet heb ik gekeken naar de NMO. Daarin werd iets gezegd over orgaandonatie door islamieten. islamieten willen geen donor zijn omdat anders kans is dat organen van "ware gelovigen" in lichamen van ongelovigen komen. Natuurlijk willen ze wel zelf organen krijgen als dat nodig is. Ik heb een mening en een idee over jullie mensen en geloof. Alles en dan ook alles zal ik doen om ons land vrij te houden. islamieten, vul zelf maar in wat ik daarmee bedoel.

mullahimam | 18-02-06 | 12:06

Maar liefst 44 procent van de AD lezers of de Nederlanders?

Rabarberke | 18-02-06 | 12:06

maildraadje 18-02-06 @ 11:58

De mensheid is sowieso achterlijk. Het gegeven dat de overgrote meerderheid van onze wereldpopulatie gelovig is, is daar een bevestiging van.

Maar ja, angstige mensen hebben nu eenmaal houvast nodig.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 12:02

Komt Geenstijl nog met een fotofuck van Mohammed, of is de vrijheid van meningsuiting hier ook gedaald tot een gemiddeld Taliban-land...

Hakbarrr | 18-02-06 | 12:01

@harry de leipe, ja explosies weten we hier alles van, maar van die mongole geloofswaanzinnigen moeten we hier niets hebben hoor, nog in de dorpen nog in de steden, en de oplossing is ook al gevonden, het altijd nuttige "domme" geweld.

3bier1melk | 18-02-06 | 11:59

Ik heb niet de indruk dat het aan de PR ligt.

SuperG | 18-02-06 | 11:59

Meer Marokkanen in het nieuws die het allemaal wel zinnig zien. Voor de Nederlander is een Islamiet de Marokkaan. Er zijn er genoeg die het wel zinnig zien. Alleen is nieuws pas leuk als het negatief is. Ook bij de AD. Hun bericht verbetert niets aan het imagoprobleem, het verergert het alleen maar verder.

Trouwens! Over Godsdiensten. Je hoeft niet eens zo ver terug te kijken om te zien wat er in de naam van het Christendom is uitgemoord. Daarbij vergeleken is de Islam een vredelievend geloof. Gooi het liever op een cultuur of bepaalde verwrongen stroming. Het gaat niet om de Godsdienst, maar om degene die er iets aan vast hangt. Er is niks mis met de Islam. Soefisme is ook Islam.

Maar goed, het houdt niet op. Een zondebok wordt er altijd gezocht, onafhankelijk in welke cultuur of welk geloof je het ook zoekt. Het heeft alleen te maken met het feit dat de mens niet in staat is om een probleem bij zichzelf te waar te nemen en alle ellende op een ander projecteert, van persoon tot persoon, van cultuur tot cultuur!

maildraadje | 18-02-06 | 11:58

Kan Lucas niet gaan bellen met een of andere geitenneuqert voor het gezellige zaterdagmiddag-interview :)

Hakbarrr | 18-02-06 | 11:58

Ik ben inderdaad altijd bang als de shoarma-boer een stuk stront van die homp vlees afsnijdt voor mijn Dönertje. Je weet nooit wat ie met dat mes van plan is.

Ik ben bang voor elke gelovige.

Harige Bangmaker | 18-02-06 | 11:54

@TyfoDeTeringclown
De Koran zet aan tot gedrag en wordt gebruikt om gedrag te rechtvaardigen. Daar leent zij zich prima voor.
Het is 'n boek dat overloopt van haat.

Geschifte Voorgangers ook in oa. Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, 020, Gouda etc. etc. prediken nog altijd vanaf de kansel onverdraagzaamheid en intolerantie naar alles wat niet islamitisch is.

De Islam is een Politieke Religie en erkent uit principe geen ander gezag, geen andere macht.
Islam = Onderwerping.

widtvoet | 18-02-06 | 11:52

De koran staat vol met gruwels en haat tegenover andersdenkenden(lees bv de soerah).
Het is een probleem dat de gemiddelde moslim net als de christenen hun sprookjesboek niet leest,
en dan zegt tegen anderen die hun wijzen op de gruwelijkheden dat het er niet in staat.
het word tijd dat de mensen eens gaan lezen in plats van blind geloven.
of zullen ze net als hun profeet mohammen analfabeet zijn ,om in zijn voetsporen te treden hahaah

unbeliever | 18-02-06 | 11:50

Om op de babbelbox vraag te antwoorden: Bekeren tot het atheïsme, dan wel agnosticisme en alle moskeetjes afbreken zou een goed begin zijn...

crixus | 18-02-06 | 11:50

@ Klaustrofoob

Als je aanneemt dat de Islam als godsdienst dezelfde weg zal bewandelen als het Christendom (en het Jodendom), zou je wel een soort van verlichting verwachten en daarna een afbraak van de kerkelijke macht, waarbij geloof veel individueler wordt.

Maar wie zegt dat het zo ook met de Islam zal gaan? Misschien vindt er nooit verlichting plaats, geen Luther-figuur en geen ontzuiling, misschien is de sharia ook in Europa de wet over 100 jaar. Persoonlijk denk ik ook wel dat de Europese moslims veel minder fanatiek gelovig zullen worden, maar het is niet zeker dat de Islam dezelfde weg zal volgen als het Christendom.

Eigenlijk is het enig modern islamitisch land op dat gebied Turkije, al bijna 100 jaar seculier, maar daar zie je ook steeds meer een fundamentalistisch-religieuze groep de politieke macht krijgen. Wat als zij ineens ervoor kiezen secularisatie weer af te schaffen?

TyfoDeTeringclown | 18-02-06 | 11:48

En die andere 56% dan?

pienter | 18-02-06 | 11:48

Voordat ik de islam als een vredelievend, humorvol, vrouwrespecterend, tolerant en vlagvriendelijk geloof ga zien, moeten eerst alle moslims maar is fijn deaud gaan.

Specht | 18-02-06 | 11:48

@3bier1melk 18-02-06 @ 11:40 Jullie hebben in pluskut 1 voordeel jullie hebben ervaring met explosies

harry de leipe | 18-02-06 | 11:44

Quote>Wat moeten de Hakbar guerillamarketeers ondernemen zodat u eindelijk beseft dat de islam een vredelievend, humorvol, vrouwrespecterend, tolerant en vlagvriendelijk geloof is...<Quote

Mijn definitie van de Koran:
De Koran is een met behulp van de profeet Mohammed verzonnen god Allah (als gearabiseerde imitatie van de christelijke God) gelegitimeerd religieus en politiek handboek voor politieke, commerciële en religieuze machthebbers om lieden te kunnen straffen in naam van diezelfde mysterieuze en dus gevreesde Allah, als zij de daarin beschreven regels ten gunste van diezelfde politieke, commerciele en religieuze elite overtreden.

Conclusie: pas als iedereen te vuur en te zwaard bekeerd is, zal men de zaligheden van de islam leren kennen.

Romanus | 18-02-06 | 11:44

Heeft er iemand een bouwtekening van een moskee dan metsel ik die vast in de tuin. Want wij Nederlanders zijn toch goed in het aanpassen. En bij een vredelievend geloof wil ik dan wel bijhoren. Want tot nu toe heb ik nog geen 1 vredelievend geloof gezien. Kijkt onder de bank, nee wel stof geen vredelievend geloof

harry de leipe | 18-02-06 | 11:43

En de conclusie van het AD lijkt vervat in de vette kop op p.2/3 "De Islam heeft imagoprobleem".

Ja hoor, 't gaat weer om de beeldvorming, om de marketing. De Islam moet gewoon beter verkocht worden. Meer doeken in Onderweg Naar Morgen bijvoorbeeld. Meer nadruk op het lekkere eten uit het MO, meer stadswandelingen door 020 van moskee naar moskee om de briljante architectuur van die tempeltjes beter te leren waarderen...

widtvoet | 18-02-06 | 11:41

He Vossie, op welk moment moet ik me hier in pluskut zorgen gaan maken denk je?

3bier1melk | 18-02-06 | 11:40

@ widtvoet

Ik denk dat belangrijker is wat mensen doen dan wat wat in de Koran staat, en in dit geval vliegen er elke dag westerse ambassades in de fik, worden er vlaggen verbrand en vallen er doden om een paar grappig bedoelde tekeningetjes, gemaakt heel ver van een islamitisch land, door een stel individuen en niet door HET WESTEN.

Daarom begin ik steeds serieuuuzer (je weet toch) te denken dat het misschien slimmer zou zijn als we naast elkaar gingen leven en de moslims in Europa gewoon lekker in Arabie gingen wonen, want dat wij in Arabie of ergens anders getolereerd zouden worden lijkt me sterk, maar wij laten wel moslims toe om hun geloof en cultuur hier naartoe mee te nemen. Waarom eigenlijk?

TyfoDeTeringclown | 18-02-06 | 11:39

Van die springkussens en opblaaskastelen voor de moskee tijdens het vrijdagmiddaggebed.

KaiserSoza | 18-02-06 | 11:39

Ze zijn dat alleen als het uit komt.

Shalingoul | 18-02-06 | 11:38

Ja beste mensen, de Sharia zit er aan te komen in heel Nederland, eerst in de Randstad en pas veel later in de verste provincies. Gelukkig lopen wij in Groningen zo'n 20 jaar achter zodat Fuckje en ik nog jarenlang door de Kiek 'nt Jatstroat noar de Martini Toorn kunnen loopn, fuckje zonder boerka en ik zonder djelabba (of hoe heet zo'n soepjurk).

Vossie | 18-02-06 | 11:37

met dank aan het linxe tuig zitten we nu met de ellende

Dr. Faustus kloon | 18-02-06 | 11:37

Preventief ruimen een optie?
Enten werkt toch niet meer.

Cliff"Always harD"St | 18-02-06 | 11:33

Lees de Koran!

widtvoet | 18-02-06 | 11:33

"De islam: vredelievend, humorvol, vrouwrespecterend, tolerant en vlagvriendelijk geloof is..."

laat me niet lachen.

Shalingoul | 18-02-06 | 11:33

Fas est ab hoste doceri
Rapportcijfer 8,6
Ben 'k best trots op maar als Farsi vriendin toch een 9tje of meer verwacht

hhmariavanempel | 18-02-06 | 11:32

Hebben er toch nog veel mensen naar Melkert cs. geluisterd. "Nederland wordt wakker!"

widtvoet | 18-02-06 | 11:32

Wie had er in de jaren 50 verwacht dat er van het christendom niets over zou blijven in nederland? De islam is nu aan de beurt maar dat zegt niet dat dat geen langlopend proces is. Maak me daarom geen zorgen

Klaustrofoob | 18-02-06 | 11:30

Als belangrijkste: Net zoals wij dat doen, de godsdienst gaan zien als een deel van je leven dat bestaat _naast_ het seculiere deel van je leven. Dan pas je veel beter in een maatschappij waarin kerk en staat gescheiden zijn.

Dat betekent dus ook: De sharia mag dan iets zijn waar je in gelooft, maar hier is het _niet_ de wet, en gaat het ook _niet_ boven de wet. Heel simpel.

Balsaq | 18-02-06 | 11:27

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken