Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pliesies zijn geen verwende kereltjes

lasergunagent.jpgDus u bent boos om het niet doorgaan van Feyenoord-AZ en Ajax-PSV? Welnu, de pliesie is nog veel bozer. Beetje kritiek hebben op de agenten, terwijl zij dag en nacht voor u klaar staan. Wie denkt KNVB-directeur Henk Kesler wel niet dat hij is? Zo gaf hij de minister van Binnenlandse Zaken gisteren het advies haar poot stijf te houden in het CAO-conflict. Letterlijk zei Kesler: "ach minister Ter Horst, doe er geen cent bij voor deze verwende kereltjes" Daarbij raakte hij volgens de Raad van Hoofdcommissarissen iedere individuele politieman of vrouw in Nederland en dat is niet acceptabel! Wij citeren nu het in allerijl uitgegeven persbericht: "De gehele beroepsgroep van meer dan vijftigduizend politiemensen wordt door de KNVB bij de vuile was gezet. Medewerkers die het gehele jaar door waakzaam en dienstbaar in de frontlinie staan, boeven pakken en er zijn wanneer dat nodig is." Sodemieter toch op met je boeven vangen, deden ze dat maar eens een keer. Maar nee, het is veel makkelijker Jan lul op de bon te slingeren wegens het niet bij zich dragen van een identificatiebewijs dan wel het overschrijden van de maximum snelheid met maar liefst 4 kilometer. En wanneer je ze dan een keer echt nodig hebt, staan ze met hun armen over elkaar te wachten op de koffiebus. Dus kom eens met een betere onderbouwing waarom jullie nu precies extra centjes willen. Wij citeren weer even het persbericht: "De politie is niet beschikbaar voor verdere uitleg of verdieping van deze reactie." Oké, dan ook geen extra centjes voor jullie verwende kereltjes. It’s payback time...

Reaguursels

Inloggen

We hoeven het zo en zo niet te hebben over de rellen van 1980. Ik rel niet. Ik neem mijn verantwoordelijkheden.

decadent degeneraat | 17-12-07 | 23:38

@delano Ik ben niet perse voor het koningshuis, zoals je uit het woord kittig had kunnen opmaken. Het doet wel ter zake, dat het geen commerciële instelling is. Een voetbalclub is dit namelijk wel. Het koningshuis is een prestigieus gezicht naar het buitenland toe. Een koning of een koningin heeft nu eenmaal meer flair dan een president. Het dient de publieke zaak.

Niet dat het mij wat aangaat. Maar dat rellen... Is dat soms een geldverslindend spelletje van jou?

decadent degeneraat | 17-12-07 | 23:36

decadent degeneraat 17-12-07 @ 17:50

Hallo! Waar was jij in 1980? Waarschijnlijk nog in de luiers, dus we hoeven het niet eens te hebben over de rellen voor die tijd.
"Een kittig gezichtje naar buiten"? Wat is dat voor slap oranje gelul... Ga jij even de schoenzolen van die Prins Pils likken, zeg..
Waar beweer ik trouwens dat het koningshuis een commerciele instelling is? Doet ook helemaal niet ter zake.
Het is een geldverslindend speeltje van mensen zoals jij, waar herhaaldelijk politie voor nodig is en dat kost geld. Laat die oranjehobbyisten hun eigen hobby maar betalen als ze zo iets achterlijks als een koningshuis in stand willen houden.

delano | 17-12-07 | 19:15

Verwende kereltjes zijn de ordinairtjes die iedere keer gratis en voor niets pliesie begeleiding krijgen, terwijl mensen die bedreigd worden daar voor moeten betalen.

Wat willen die verwaande omhooggevallen hooligans nau? Dat de pliesie gaat staken op een doordeweekse dag als IK (God zelf dus!) ze misschien nodig kan hebben? Doe es effe normaal zeg!

Als ze zich net zo goed gaan gedragen als de rest van Nederland, dan hebben ze misschien ooit eens recht van spreken. Voetbalfans zijn ordinair en minderwaardig. Ze hadden voor straf die wedstrijden gewoon door moeten laten gaan. Dan had dat voetbaltuig elkaar af gemaakt, wat weer de helft van al het plebs in Nederland zou hebben gescheeld. Maar nee hoor, de pliesie kondigde de staking van te voren aan. Hadden ze niet moeten doen...

Zwavelzuur | 17-12-07 | 18:00

@Delano Het koningshuis is over het algemeen geen aanleiding tot rellen. Overigens is het ook geen commerciële instelling. Het is een publieke instelling, die Nederland een kittig gezichtje naar buiten geeft.

Ik zie niet in, waarom we beveiliging voor grote evenementen niet privatiseren. Politie is duur en inefficiënt. Een gemiddelde politieman oefent maar 2 keer per jaar met zijn dienstwapen. Om over het opleidingsniveau maar niet te spreken. Een professionele beveiliger zou zich er voor schamen. De professionele beveiligingsman is wel goed opgeleid. Heeft minimaal 18 oefenmomenten met zijn wapen. En als bonus is hij beleefd én spreekt hij goed Nederlands. Soms is een politieman gewoon niet te verstaan. Het draagt allemaal een steentje bij aan de sfeer rondom een voetbalwedstrijd.

Het scheelt bovendien de Nederlandse belastingbetaler geld. Hoeft die BTW van 20% ook niet ingevoerd. En als een kaartje daardoor te duur wordt voor de gemiddelde museumplein slopende Sjaak dan wint iedereen. Voetbalwedstrijden worden prettiger. Er komt beter publiek op af. En oom agent kan lekker bonnetjes uitschrijven. En Sjaak heet dan niet meer hooligan, maar is een gewone crimineel. Deze kan dan ook fijn genegeerd worden door de pliessie. Net zoals gebeurd bij zijn collega's.

decadent degeneraat | 17-12-07 | 17:50

Ik heb een andere prestatiebeloning voor de Kit: voor elke "kutbon" en dan bedoel ik niet een bon voor 100km te hard rijden, een week stijve vingers. Ik wordt godgalisch van die bonnen voor 3 km,4 km 6 km te hard rijden.

helmpie | 17-12-07 | 17:17

Wacht even: is het inmiddels normaal dat van mijn belastinggeld verwende kereltjes uit elkaar worden gehouden die mekaar bij een spelletje voetbal de hersens willen inslaan? En hoe noemen we zo'n kansloze analfabeet die voor drie ton pj als bankzitter staat opgesteld bij een of andere degradatieclub? Een verwend kereltje toch? De politie is mijn beste vriend. Geef ze opslag, nu.

Babeuf | 17-12-07 | 15:05

Zeg vleesboom, hou je nou es op met pliesie-bashen?

Ik hoop dat dat vetgevreten ijdeltuiterige kereltje Kesler (heil....) nu begint door te krijgen dat hij zijn ka uu thee sport met al de eromheen hangende million dollar watjes niet van de grond zou krijgen zonder pliesies. En niet zonder onze belastingcenten om die pliesies te betalen.

Zeg KNVB, ga es lekker zelf voor die beveiligingskosten opdraaien! Ik heb er geen zin meer in te moeten betalen om dat proleterige voetbalvolk (ja Kesler, ondanks je Moschino stropdas ben ook jij een voetbalproleet) in het gareel te houden. Hell's Angels, waar zijn jullie? Bij Rolling Stones concerten hebben jullie een paar jaartjes geleden ook zulk goed beveiligingswerk geleverd!

Meiden van heelul | 17-12-07 | 13:43

't Werkt wel, die snelheidscontroles - opvallend veel minder gasten, die al voortjakkerend en anderen van de weg afdrukkend, hun kleine lullo aan het compenseren zijn.
En ach, voetbal... dat is zó 1988.
Wb de pliesiestaking... tja, die hoofdcommensarissen moeten eens bij de politiekers aan de bel trekken om wèrkelijk op te komen voor hun agenten en dus niet na een copieuze, drankrijke maaltijd met een persbericht over losvaste fietslampjes aan komen kakken en aldus met een beleid waar geen agent op zit te wachten.

Adalgar | 17-12-07 | 13:07

Eindelijk een uitspraak van hetzelfde niveau als de prestaties op het veld. Opdoeken die hele handel en de marathon gaan lopen.

degrootmeester | 17-12-07 | 12:13

Rabarbie 16-12-07 @ 17:39

Dus jouw lijn doortrekkend, laten we de poppenkast die we nu nog Prinsjesdag noemen ook gewoon door het Oranjehuis zelf betalen?

Het merendeel van de voetbalsupporters gaat niet naar het voetbal om rotzooit te schoppen.
Het is slechts een klein percentage dat zijn gefrustreerdheid uit bij voetbalwedstrijden. Vroeger werd er rotzooi geschopt bij popconcerten, demonstraties of Koninginnedag.
Nooit gehoord dat Juliana of Triox dan maar hun eigen feestjes moesten betalen.

delano | 17-12-07 | 11:36

Verwende kereltjes bij de politie? Laat me niet lachen. Bij de KNVB lopen verwende kereltjes rond. De voetballertjes van de topclubs die miljoenen binnenschrapen om een beetje tegen een balletje te trappen (2 maal per week wedstrijd, een beetje trainen). Goed, ze zullen talent hebben, maar moet dit miljoenen opbrengen?
Ook bestuursleden van KNVB weten wat binnenhalen is.
Ik neem aan dat Kessler niet voor minder dan 2 ton uit zijn bed komt.
Wat ik voorstel.
Per wedstrijd een standaardbudget vaststellen voor politiebegeleiding voor elke club. Indien een risicowedstrijd gespeeld wordt, en tja dat zijn toch meestal de topclubs, dan moet de extra politiebegeleiding maar betaald worden door de club zelf. Wellicht heeft dit ook effect op het criminele gedrag van menige "supporter".

Lei | 17-12-07 | 11:18

de vraag is : wat doen de pliesies voor die 1600 euri ? als ze 95%+ van hun tijd niets wezenljks méér doen dan rondrijden op de bedrijfscooterT of in de bedrijfseauteau, een beetje struikroveren en/of prenten uitschrijven voor andere minor offences plus het daarbij behorende administratieve werk op het buro, dan zijn die 1600 euri ruimschoots voldoende. degenen, die werkelijk meer dan 25% van z'n diensttijd wat nuttigs doen mogen er wat mij betreft subiet 200 euri bij.
p.s. : wat (if any) krijgen pliesies extra als ze bij de foehbal als ME-er mepzuchtige hooligans uit elkaar moeten houden ?

baba4oog | 17-12-07 | 11:01

Heb meer respekt voor werkloze antillianen dan voor de plieSSie.

ReligionSucks | 17-12-07 | 10:11

Fuk the police fuk em

ReligionSucks | 17-12-07 | 10:10

Kesler is op 6 dec. door rood gereden en kreeg een aanrijding met een fietsert, agentje was getuige en bekeurde henkie. Zou ie daarom zo vinnig zijn?

drastic | 17-12-07 | 09:49

Ik steun de police,
Onwijze muziek maken die gasten

quutje | 17-12-07 | 09:48

Nou nou het voetbal gaat een keer niet door en het schuim der natie stroomt massaal de riolen uit.
Rabarberke 16-12-07 @ 23:17

Hear ,hear.... wat een morele superieuriteit.

delano | 17-12-07 | 09:23

Inderdaad een stelletje verwende kereltjes....

Wie bij de politie gaat, moet niet zeuren over de gevaren die het beroep met zich meebrengen.
Dan weet ik nog wel tig beroepen op te noemen die risicovol zijn.Straks gaan de glazenwassers ook nog staken. Zitten we de hele Kerst tegen vuile ramen aan te kijken.
Niet zeuren,verwende smerissen! Gewoon aan het werk jullie en ga nou eens boeven vangen met de Kerst.
Ik ken trouwens geen enkele werknemer die het waagt om even 200 Euri netto bij zijn baas te eisen.
Merkwaardig toch dat zo'n rechter die stakingen wel goedvindt.In andere gevallen worden stakingen door ambtenaren gewoon verboden.

Dus aan het werk, Bromsnorren.

delano | 17-12-07 | 09:18

Of de pliesie nou genoeg geld krijgt of niet, men moet bij het voetbal niet zeuren. Zoals iemand al eerder aangaf, de beveiliging moet geprivatiseerd worden. Als er van die voetbalfans zijn die menen te moeten rellen, dan moet de KNVB zelf voor maatregelen zorgen in plaats van dat we als hardwerkende burger moeten betalen voor andermans gerel.
Als er iemand verwend is, dan is het Kessler/KNVB wel. Ze organiseren een wedstrijdje en verwachten dat de pliesie de boel komt beveiligen. En doen ze het niet, dan gaat hij stennis lopen trappen. Als ik de minister zou zijn, dan zou ik zeggen, nou regel nu zelf maar beveiliging. Er gaat genoeg geld om in de voetballerij om dergelijke zaken te bekostigen.

Quichegerechtigde | 17-12-07 | 09:14

@ holtor 17-12-07 @ 08:32

Pliesieagent in blauw varieert van VMBO tot HAVO+MBO. Gevaarlijk en zwaarder zal allemaal wel, maar dat ligt aan de taak waaraan de agent wordt gekoppeld. Een veelvoud van agenten is bezig met verkapt belastingheffen, een overgrote minderheid doet wat aan ordehandhaving. Wat daarbij opvalt is dat het verkapte belastingheffen uitzonderlijk efficient gaat, waar het ordehandhaven een soort van houtje-touwtje proces lijkt te zijn.

Bij u ingebroken? Sporenonderzoek doet men al niet meer, een camera in de tuin heeft 0 zin, want filmen in de openbare ruimte is juridisch niet ontvankelijk. U doet per internet (mits de pc er nog staat) aangifte en krijgt een maandje later per post in zeer slecht Nederlands een afschrift van het proces verbaal. Hiermee kunt u naar de verzekering stappen en klaar. U bent een statistiek, schade wordt verhaald en iedereen is blij. Maar rijd 3 km/u te hard op een rustige weg om 9 uur 's avonds en 3 weken later ligt de aanklacht + uberhandige acceptgiro (u is schuldig totdat onschuld is bewezen zonder overdracht van bewijslast???) op de mat.

Ja hoor, de pliesie verdient respect... NOT!!!

Tobus | 17-12-07 | 09:04

Wat Grrrrrr 16-12-07 @ 19:08 zegt.

Politie is uitvoerder van de wet - ze maken de wetten niet.
Politie is alleen opspoorder - ze bepalen de straffen niet
Politieagent in blauw is een MBO-baan - gevaarlijker en zwaarder dan een gemiddeld kantoor- of fabrieksbaantje.

Van mij mogen ze meer verdienen.

holtor | 17-12-07 | 08:32

Behoorlijk zielig dat gezeik op de politie. Ga es allemaal DOOD.

*BEEP* | 17-12-07 | 01:53

TRutte is een slecht debater. Die gaat van geelSS beschuldigen. Dat dringt niet van geelSS maar tRutte in de vedediging. Hij durft geweaun niet grof genoeg te zijn. New politics taking over: dáhag cda, vvd en pvda.

bottehond | 17-12-07 | 01:36

@ Murdockyoufool 17-12-07 @ 01:11

Nee, ik zat hier te wachten op een antwoord van je.
Maar nu ga ik.

Nonnes | 17-12-07 | 01:23

@Nonnes 16-12-07 @ 18:14
Euh, inmiddels aan het bier?

@DANNY3960 16-12-07 @ 18:17
Het zou een roeping moeten zijn, evenals verpleegkundige.

Murdockyoufool | 17-12-07 | 01:11

Wat een kortzichtige reacties hier allemaal. De politieleiding sluit met de minister overeenkomsten af, hoeveel er per jaar in de pot moet komen. Een spindokter zorgt er vervolgens voor dat het verkocht gaat worden aan het publiek: het is voor uw veiligheid, minder verkeersdoden, beter toezicht, tegen het terrorisme enz enz. De politieagenten worden vervolgens gewoon geconfronteerd met de opdracht: dit jaar zoveel bekeuringen en anders......... je kunt je wel voorstellen wat dat is: geen bevordering, geen periodieke verhoging, intrekken van een periodiek.
En doe nou niet of het in het bedrijfsleven anders is: daar laten ze zich ook door elke manager in de stront drukken en die blijven er ook mee weg komen. Een werknemer is per definitie laf.
De politie doet er tenminste wat tegen. En wat die voetbalwedstrijden betreft en die zogenaamde "zwarte zondag" voor het voetbal?? . Ik kan me ook kostelijk amuseren bij Groningen-WillemII. Er is godverdomme gewoon gevoetbald dit weekeinde. En daar was ook politie bij!!!!!!

LoopseTeef | 17-12-07 | 01:10

politie maakt wat los, maar niet positief, bij onze hoogopgeleide reaguurders...
vroeger waren in ieder geval alle amsterdammers pro-politie.... dat is over... lekker gedaan wouten... serve and protect... meer rule and collect...

grachtengordel | 17-12-07 | 00:58

Oeps sorry, mijn vorige reactie stond er toch nog! Excuses, mijn fout... Mijn reactie van 17-12-07 @ 00.30 slaat dus nergens op!

Biomassa | 17-12-07 | 00:37

Mijn vorige reactie is verwijderd, was waarschijnlijk te "netjes"voor GS... Daarom dus maar deze "Kessler, doe eens deaudgaan graag!"..

Biomassa | 17-12-07 | 00:30

Heb groot respect voor agenten van vandaag de dag, werk wordt zwaar onderschat en als je ze belt zijn ze er echt wel hoor.

(p.s tot zondag ;)

-brulaap- | 17-12-07 | 00:05

Wie geeft Kudtje Kesler het recht om zich met CAO`s te gaan bemoeien?
Hij kan zich beter bemoeien met z`n eigen problematiek zoals de kudtsuporters die al meer dan eens zwarte dagen in het voetbal hebben gemaakt.
Hij is dit weekend weer veel en veel geld misgelopen, vandaar waarschijnlijk zijn heftige emotie.

lonesome zorro | 16-12-07 | 23:29

Zoals altijd vinden veel mensen dat de politie niet moet zeiken en eens een keertje haar werk moet gaan doen. Als we dan zelf een keertje een bon krijgen is de wereld te klein. En natuurlijk: DE politie is de agent met het bonnenboekje en een lasergun en voor de rest werkt er niemand bij de politie. De politie handhaaft de wet die wordt gemaakt en opgelegd vanuit Den Haag. Ik denk niet dat de gemiddelde agent staat te springen om ’s nachts in de kou een beetje op straat te staan en fietsers zonder licht een bonnetje te geven. Hij moet wel, anders krijgt de politie geen geld van Den Haag aan het einde van het jaar. Prestatiecontracten heet dat.

En dan gaan we natuurlijk nog even zeiken over dat de politie nooit overgaat tot actie als het nodig is en iedere arrestant weer vrijlaat na een uur. Het feit dat dat beslissingen van justitie zijn –niet van de politie- laten we daarbij voor het gemak maar even geheel buiten beschouwing. Want zeiken op de politie is heerlijk en zo lekker makkelijk. Geef die jongens snel een goed salaris zeg, ze verdienen het. En Kesler, die z’n bonus vast al binnen heeft, laat z’n gebrek aan professionaliteit wel heel duidelijk zien hier. Ga liever discussiëren hoe je omgaat als organisator met het feit dat een deel van je vaste bezoekers niet in staat is zonder politiebegeleiding een voetbalwedstrijd te bezoeken, of kijk voor de grap eerst even naar de salarissen van de voetballers en daarna naar die van de politie.

yeah_right | 16-12-07 | 23:20

Nou nou het voetbal gaat een keer niet door en het schuim der natie stroomt massaal de riolen uit.

Rabarberke | 16-12-07 | 23:17

Zie teletekst RTV Utrecht: Meneer Kessler rijd door rood. Rijd een fietser aan. Krijgt daarom een proces-verbaalaan zijn broek van de politie. Daarom is hij natuurlijk boos. Hij voelt zich onheus bejegend door de politie. Durven zij wle, iemand die door rood rijd en en van zijn fiets af en porces-verbaal geven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jan2806 | 16-12-07 | 22:32

pffffff kesler wat een gezeik hij is op zn pikkie getrapt omdat tie 1 door rood licht reed en 2 een fietser aan reed en 3 duz een bon kreeg,maar als de politie r wel is hoor je nix, supporters motten nu niet klagen en jullie zijn echt niet de enige maar wel de hardste blerders pffffff

tubby1 | 16-12-07 | 22:28

Allemaal dikke boehoe als jullie een bonnetje krijgen!

derechtsesocialist | 16-12-07 | 22:19

Pffff, foebele... De politie is nodig om relschoppers in toom te houden. Laat de KNVB - in plaats van de belastingbetaler- eerst maar opdraaien voor de politie inzet. Daarna mag Kessler de pliesie afzeiken.

Mr. Plukhem Kael | 16-12-07 | 22:17

Ik denk dat Henk Kesler zelf een ongelovelijk verwende "bal" is.
@bottehond Volgens mij kan er niet veel imagoschade ontstaan bij voetbal minded NL. Wat is het probleem? De wedstrijden worden echt wel gespeeld op een later moment. De KNVB heeft een probleem doordat de pliesie besloot hun andere probleem niet op te lossen.

B2 | 16-12-07 | 21:49

Onder voorwaarde dat ze stoppen met het onzinnig bonnen uitschrijven en eens echt politiewerk gaan verrichten (daar hoort het beveiligen van voetbalwedstrijden dus niet bij, Kessler), mogen ze van mij extra geld krijgen.

Antigoog | 16-12-07 | 21:32

@Dom blontje,@20:47
Bij korfbal kan de sfeer erg "broeierig"zijn....;-)

fuckje | 16-12-07 | 21:24

@ waarnemer

de politie in ploegendienst, daar zij 24 uur per dag bereikbaar moet zijn.

en de gemiddelde rechercheur verdient iets meer dan het minimumloon met een 36 urige werkweek, zo'n 1400 euro.

Spindoctor | 16-12-07 | 21:14

elevator 16-12-07 @ 20:53

Ik zou beslist wél in zijn schoenen willen staan. En ik zou pronto in de auto gesprongen zijn. Kessler heeft het volste gelijk met zijn woede. Aroogante k*tpliesievakbondsmannetjes die over de rug van miljoenen Menschen hun zin willen doordrijven. Dan gaat het dus niet om hun eisen en verlangens, maar om het middel dat ze kiezen. Schofetrig, een beter woord is er niet voor. En heel dom: de pleisiebonden hebben de pliesie nog veel meer imagoschade toegebracht dan zij met 10 campagnes niet goed kunnen maken. They screwd up, dan zijn dit de consequenties.

bottehond | 16-12-07 | 21:13

Mn . Kessler heeft gezegd wat veel nederlanders denken ....
Ik zou trouwens nu niet graag in zijn schoenen staan , in een radiogesprek had een vakbondsleider het ook al over 'dat Kessler hier niet moest komen' .

elevator | 16-12-07 | 20:53

Begrijp ik het nu goed dat een sportwedstrijd niet doorgaat omdat pliesie staakt?

Wat is hiervan precies de reden, ik snap het niet helemaal, ik kom nooit bij een voetbalwedstrijd, dus misschien kan iemand me uitleggen wat precies de functie is van de pliesie bij zo'n wedstrijd?

Meten ze wellicht de balsnelheid? Bekeurinkje als de bal te hard gaat of zo? Bij wielerwedstrijden begeleiden ze de karavaan en zetten wegen af, maar wat is precies hun functie bij voetbal?

neemjemoederindemali | 16-12-07 | 20:49

@ fuckje 16-12-07 @ 19:09
Korfbal.... dan noem je ook een tijdverdrijf. Zo'n net-niet-sport met van die net-niet-beoefenaars. Daar zal dan ook wel niet niets te beleven zijn aan de kant.

@ Murdockyoufool 16-12-07 @ 16:34
Nee, het antwoord van iemand die vanuit het bedrijfsleven het onderwijs in is gegaan. En niet voor een beter salaris kan ik je vertellen. Dus waar jouw reactie op slaat.... ik heb daar net zo min een idee van als jij.

LOL@Steerpike 16-12-07 @ 20:24
En SMS hoer SPATIE clubcode SPATIE rugnummer naar 4777 om de stadionspeaker "....... ......... je moeder is een hoer" te laten zingen.

Dom blontje | 16-12-07 | 20:47

foebele moet weer een spelletje worden. Dan is de pliesie ook niet meer nodig. Exit bobo's, exit gladiatorensalarissen. Wie is hier nou verwend Kessler?

zeiksmurf | 16-12-07 | 20:30

De politie zegt inderdaad rustig doe maar aangifte op internet, als je op het bureau komt om aangifte te doen van poging tot inbraak bij je vader (ze lieten het bij het vernielen van het glas in de achterdeur). Toen we dat probeerden te doen, aangifte op internet, bleek dat helemaal niet te kunnen. De mogelijkheid bestond helemaal niet. De dienstdoende politieagent had alleen maar in de krant gelezen dat aangifte doen via internet kon, maar dat "kon" betekende blijkbaar niks anders dan dat het in theorie mogelijk is. Ze kregen dus een aangifte zwart op wit, waarop ze zich niet verwaardigden te reageren. In dit geval hebben ze de kreet "prioriteiten" paraat. Je valt niet onder hun "prioriteiten". Ik vind het schorum.

Hammar | 16-12-07 | 20:26

Het beste zou natuurlijk zijn om de wedstrijden voortaan zonder publiek te spelen, voorkomt een hoop gelazer, en met de uitzendrechten verdienen ze toch al meer.
En met gebrul en racistisch geloei uit een mooi speaker systeem is het dan net echt.

Steerpike | 16-12-07 | 20:24

Een politie agent verdient nu ongeveer 2350 Euro bruto.
Maar dat is zonder overwerk of onregelmatigheidstoeslagen.
In tegenstelling tot bijv. de zorg kent de politie geen ploegendienst.
Dat betekent dat na vijf uur in de middag de extra teller gaat lopen;
in de weekends telt het nog sterker door.
Als een agent van politie het over zijn salaris heeft; vraag dan gelijk even wat hij afgelopen maand werkelijk netto heeft ontvangen.

waarnemer | 16-12-07 | 20:15

@ protonplof

Loop es een daggie mee met een diender, dan plof je wel anders....

Spindoctor | 16-12-07 | 20:09

Die fijne voetbalfans hebben er zelf voor gezorgd dat er geen wedstrijd meer gespeeld kan worden zonder een grote politiemacht... en nu een beetje janken dat die wedstrijden niet door gaan! Ik lach me kapot om die uitspraken van Kesler, hij is zelf een groot jankend kudtkind die z'n zin niet krijgt! En die verwende kereltjes lopen in de eredivisie....

En ja , de politie is er nooit als je ze nodig hebt, en ze moeten echte boeven vangen. Zo ken ik er nog honderd!!!

En wat een gejank om die boetes! Jezus, als je van de max snelheid af wil moet je bij de politiek zijn, die maakt de regels de politie controleert deze alleen maar!!

Spindoctor | 16-12-07 | 20:06

Al die chaos, al die gesloopte treinstellen, wie dacht je dat daar uiteindelijk voor moet betalen? schiet er gewoon een paar dood, weet zeker dat dat helpt, zolang de KNVB alleen maar vet geld verdient aan de uitzendrechten en verder geen ene kloot doet.

Steerpike | 16-12-07 | 20:05

Ik denk dat de KNVB zijn muil moet houden. Het wordt tijd dat het voetbal zelf de politie inzet moet gaan betalen daarmee kunnen ze de 200 euro extra betalen. De clubs en spelers verdienen miljoenen, hoereren met de commerciële TV om nog meer geld te verdienen, maar lopen te zeiken als ze mee moeten betalen om dat tuig die de stadions bezoeken de straten onveilig maken. Als er Politie nodig is voeren ze aan dat het een volkssport is, gaat het om verslaggeving van live wedstrijden is het geen volkssport meer maar moet je keihard dokken voor een decoder. Kesler is een gore lul!

Boeddhi | 16-12-07 | 19:59

Legaliseer de Wiet en in Godsnaam, privatiseer de skowtu!

Tha Analyzer | 16-12-07 | 19:57

Kesler is de "Capo di tutti Capi"" onbetrouwbaar en corrupt tot op het bot.

Steerpike | 16-12-07 | 19:55

Mneer Kessler moet zn ogen uit zn kop schamen met zn debiele opmerkingen.als ik agent zou zijn zou ik voor de focking voetbal geen poot meer uitsteken.deze man is absoluut niet geschikt voor zon functie

rinesan | 16-12-07 | 19:50

@Nilles 16-12-07 @ 19:39: Je had het niet mooier kunnen zeggen, Chapeau!!

Steerpike | 16-12-07 | 19:40

Misschien moet Meneer Kesler er eens voor zorgen dat zijn clubs het zooitje ongeregeld in bedwang heeft dat zichzelf fans noemt. Dan is er geen gezeik tijdens wedstrijden. Heb je niet zoveel politie nodig en waren de wedstrijden gewoon doorgegaan.

Dus misschien moeten de personen die het hardste schreeuwen eens naar zichzelf kijken en zien waarom er zoveel politie nodig is tijdens de topwedstrijden.

Nilles | 16-12-07 | 19:39

@Bokser

Vaak genoeg

Grrrrrr | 16-12-07 | 19:35

De KNVB zou dat voetbaltuig zelf moeten afschieten, deze shit kost ons jaarlijks miljoenen aan politie inzet, en alles voor een stel verwende rotkereltjes die geen ene fuck om voetbal geven maar alleen om etteren.
En die lul van een Kesler met zijn Topsalaris is de laatste, herhaal de laatste die iets mag zeggen over de salariering van dienders.
Vuilnisman, mag deze ZAK ook mee!.

Steerpike | 16-12-07 | 19:35

99% van politiewerk bestaat uit simpel administratief werk wat elke ongeschoolde ook kan. Om voor dit soort werk extra salaris voor te betalen? denk het niet.

protonplof | 16-12-07 | 19:35

@spinoza 16-12-07 @ 19:22

Mooi, dan is de strijd beslist. Henk Kesler heeft gelijk: 8370 hits op google.

(En, een stukje service zodat niet iedereen het hoeft te proberen: Henk Kesler heeft ongelijk: slechts 469 hits.)

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 19:33

@grrrrrr:
Heb jij wel eens een snelheidscontrole in een woonwijk gezien?

Bokser | 16-12-07 | 19:32

Henk Kesler en dom: 3450 hits op google.

spinoza | 16-12-07 | 19:22

@ killermiller 16-12-07 @ 17.28
Volgens mij zijn er heus reaguurders hier, die denken dat flitspalen hetzelfde werken als een koekoeksklok.. Het zal wel door de (verblindende) flits komen, dat ze die agent bij elke flits steeds net niet naar buiten zien komen enne.. die "koekkoek"!? Dat hoor je natuurlijk in de auto niet, ze moeten daar ook es geluid bij doen! Maar ook weer niet te hard, dan is de volgende hardrijder gewaarschuwd en kan je net zo goed dat agentje maar weer uit die paal naar beneden halen!

Biomassa | 16-12-07 | 19:18

Kesler gaat echt wel bakzeil halen. Meneer BoBo ging zwaar over de schreef!

flapstra | 16-12-07 | 19:13

Vanmiddag bij Korfbal geen pliessie gezien. En toch was het een spannende wedstrijd!

fuckje | 16-12-07 | 19:09

Ik zeg laten we de politie gewoon afschaffen. Ze doen volgens de meeste hier niks goed. Of is het gewoon of het wel of niet in het eigen straatje past.

Die persoon met drank op en iemand dood rijdt moet aangepakt worden. Maar als de politie ergens staat met een alcoholcontrole, dan hebben ze niks beters te doen. Ga boeven vangen etc.

Die vervelende fietsers die maar doen waar ze zin in hebben. Als je met je auto in het donker er bijna een aanrijdt omdat hij/zij geen verlichting op zijn/haar fiets voert. Die moeten aangepakt worden. Behalve als men zelf een bon krijgt voor het niet voeren van fietsverlichting. Dan is het onzin.

In een woonwijk waar men zelf woont en waar vaak te hard wordt gereden. Dat is gewoon asociaal. Kinderen lopen gevaar etc. Daar moet tegen opgetreden worden. Behalve als men zelf een bon krijgt voor een snelheidsovertreding. Dan staan die verwende kereltjes daar met de armen over elkaar te wachten op de koffiebus en ondertussen maar boetes uitdelen.

Zonder politie kan voetbal geeneens doorgang vinden. Omdat er een stel duurbetaalde jochies achter een bal aan moeten rennen, moet er een heel leger politiemensen worden ingezet om alles in in toom te houden. Omdat er een stel zichzelf noemende voetbalsupporters de boel vernielen en geweld plegen etc. Maar dat is maatschappelijk geaccepteerd. Want dat hoort er gewoon bij.

Mensen meten met twee maten. Denken alleen maar aan hun eigen belangen en roepen vanalles over dingen waarvan ze zelf geen kaas gegeten hebben.

Grrrrrr | 16-12-07 | 19:08

Waar haalt die Kessler de gore moed vandaan??? Die lutser denkt echt dt de KNVB boven alle wetten staat. Indertijd na de vuurwerkramp: Feyenoord-Twente in het weekeinde volgend op de ramp. Twente-spelers aangeslagen. Feyenoorders hadden iets van: stel maar uit. MOCHT NIET. (Feyenoord won).

Daarnaast mocht de staking van de rechter.

@Pliesie: laat die Kessler voortaan lekker zijn eigen ordetroepen regelen. Eens kijken hoe lang dat voetbal nog leeft.

Ongevraagd advies aan Kessler: ga eens deaud.

toyotus | 16-12-07 | 19:07

Politie moet meer verdienen, hun salaris is een fooitje.
En afschaffen die snelheidscontroles, kom maar langs met de koffiebus!

beninhet2 | 16-12-07 | 19:04

Ik heb een hekel aan pliesies, ze zijn er nooit als ik ze nodig heb en ze zijn er altijd als ik ze niet wil zien.

jopi | 16-12-07 | 19:01

wat een stomme discussie.. ik vin meneertje Kesler een rare heaumeau

BiefstukjeSlagroom | 16-12-07 | 19:00

@Nonnes 16-12-07 @ 18:19
Natuurlijk, maar wat overblijft is mijns inziens wel een beeld van een politie die een heel andere handhaving voorstaat dan de samenleving verwacht (als het beeld hier een beetje lijkt op een doorsnede van meningen in de samenleving). Zit een enorme gap tussen.

Deels komt dat wellicht omdat niet iedereen het eens is met de wetten die gehandhaafd worden (max. snelheid bijvoorbeeld). Maar voor een ander deel komt dat door individueel matig politieoptreden of slecht uitlegbare prioriteiten (wel streng bij slechts geen ID) maar dan weer slap bij grote rellen in Slotervaart.
Met name dit laatste ligt niet persé geheel bij de individuele diender. Maar de ontevredenheid lijkt dermate groot dat dit aanpakken veel belangrijker is dan een algemene salarisverhoging.

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 18:56

Als hier zoveel agenten reageren is het dan niet mogelijk om je loonstrookje even naar de redaktie te mailen? Kunnen we het met eigen ogen zien hoe slecht jullie verdienen.

varkenoord | 16-12-07 | 18:39

Welja, de politie een roeping? Voor de deur gaan staan wachten tot iemand deaud geschopdt is in afwachting van bek up? ppffffrrrrrttttttt

peenindiees | 16-12-07 | 18:25

@ bastiaan13 16-12-07 @ 18:18

Jij zit in de buitencategorie, de verpleging. Daar verdient iedereen die met z'n handen werkt veel te weinig. Gelukkig worden jullie er niet continu bij geschoffeerd. Schrale troost. Het was ook een roeping zeker?

Nonnes | 16-12-07 | 18:22

@bastiaan13
RESPECT kerel, wat de heren Veldtwachters erbij wenschen zal U gegeven worden. (Als t aan mij ligt) dat wel natuurlijk

peenindiees | 16-12-07 | 18:21

Schout-bij-nacht 16-12-07 @ 18:03

Nee hoor. Ik onderscheid die gevallen zeker van de onzin. En zeker moet dat aan de kaak gesteld worden. Daar was ik dan niet duidelijk over.
Als je nou eens niets te doen had moest je de comments eens turven op terecht en onterecht bashen. Maar ik denk dat jij het zo ook wel in kunt schatten he?

Nonnes | 16-12-07 | 18:19

Hoi,

zo weinig is dat toch niet 1700 euro. Ik verdien minder met alle toeslagen erbij (weekend, nacht etc). Heb ook een verantwoordelijke baan, werk in de verpleging. Moet ik dan ook maar staken. Volgens mij is het gemiddelde loon van de Nederlander gemiddeld dit, tenminste als ik zo'n salarischek doe en vul diverse opleidingen in en functies, zit ik op dit bedrag.

bastiaan13 | 16-12-07 | 18:18

@Murdockyoufool

Oh,je ziet het als een roeping?

DANNY3960 | 16-12-07 | 18:17

respect voor de politie? Bij mij te laat, en laat ze maar eens flink inleveren hoor. De heren denken ook nooit een moment aan mijn financiële situatie als er aan het van het jaar weer een quotum gehaald dient te zijn i.v.m. promotie of God weet wat. Dus fuck Bromsnor!!

peenindiees | 16-12-07 | 18:14

Murdockyoufool 16-12-07 @ 17:55
'als je voor het geld bij de politie solliciteert, ben je bij voorbaat al ongeschikt voor het vak'
Oooh die is wel leuk ja. Ben ik het mee eens. Maar dat is toch een beetje belachelijke opmerking na je verhaal over het salaris, de vrije dagen... Ze hebben het toch juist goed? Nee, ik zie je punt best wel. En natuurlijk kunnen ze best ergens anders solliciteren, dat doen ze ook. Maar we hebben een probleem als niemand meer diender wil zijn (zoals we ook een probleem hebben omdat de status van leraar zo gigantisch is gedaald).
Waarschijnlijk hebben agenten van degenen die hier een grote waffel hebben in de praktijk inderdaad niets te vrezen. Dus ik neem dat geouwehoer hier te serieus. Dat zou wel kunnen... Maar jij bent slim, dus je weet dondersgoed wat de invloed is van deze wijze van lullen. Na zo'n rondje is het respect bij de 'meelopers' weer een graadje minder. Het werkt averechts op het grote geheel.
Hahaaaa en dan kan ik best weer lachen om de moraal van mijn eigen verhaal. Ik ga een pannenkoek eten.

Nonnes | 16-12-07 | 18:14

wie zet de politie cao eens hier? kan ik eens zien waar we het echt over hebben!

varkenoord | 16-12-07 | 18:07

hun = hen

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 18:04

"van hogerhand moet het politiewerk zo worden ingericht dat er weer respect voor gekweekt wordt. (Ja, open deur) En tot die tijd vind ik het 'individuele agentjes met de grond gelijk maken' zelfs een VMBO-er onwaardig. "

Nonnes 16-12-07 @ 17:40

Alsof individuen geen verantwoordelijkheid voor hun werk dragen. Als politieagenten met een befehl ist behehl-houding alles maar zouden doen wat hun wordt opgedragen, zonder zelf enig verantwoordelijkheidsbesef te hebben, zou dat pas echt een VMBO-er onwaardig zijn.
Er zijn hier diverse voorbeelden voorbijgekomen waar individuele agenten een keuze maken. En als die fout is wordt die terecht aan de kaak gesteld en worden in sommige gevallen "agentjes" - terecht - "met de grond gelijk gemaakt". Dergelijke terechte kritiek niet van de onzin kunnen onderscheiden zou ik nou weer een VMBO-er onwaardig vinden. (Bijv terechte kritiek op inrichting/leiding/procedures of vaak geconstateerde indiviuele houdingen van agenten versus wat irritatie over een gewoon terechte bon van enkele tientjes.)

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 18:03

@DANNY3960 16-12-07 @ 17:56
Heb ik ook niet hoor. heb alleen wat moeite met de ongenuanceerde reacties richting politie nu.

killermiller | 16-12-07 | 18:01

@ bijna iedereen hier en Henk Kesler:

Denk eens na. Het is zo verschrikkelijk dom van deze arrogante heer Kesler om zo'n uitspraak te doen. Hij staat zelf aan het hoofd van de voetbalbond, de bond van de voetbalsport, waarin voetballers het meeste grof geld verdienen van alle werknemers in NL. Politiemensen verdienen altijd meer; overigens hebben deze mensen gewoon het recht om te demonstreren/staken. En iedereen die zeurt over boetes enzo: wees blij dat men hier niet corrupt is en gewoon een boete uitschrijft als je te hard rijdt.

minimal-dj | 16-12-07 | 18:00

@killermiller

Netjes toch,ik zie je probleem niet.

DANNY3960 | 16-12-07 | 17:56

@Nonnes 16-12-07 @ 17:40
Medewerkers uit de publieke sector kunnen ook een andere baan zoeken, niemand houdt ze tegen. Trouwens, als je voor het geld bij de politie solliciteert, ben je bij voorbaat al ongeschikt voor het vak.

Wie maakt 'de índividuele agentjes met de grond gelijk'? Tja, op GS hebben sommigen een grote waffel, maar ik heb niet de indruk dat dit types zijn die hun autoraampje openen en agenten the finger geven. Daarnaast geeft de politie zelf aan dat ze het respect van burgers verliezen door bonnenquota uit te voeren. Het is de overheid die hier verandering in kan brengen.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 17:55

@DANNY3960 16-12-07 @ 17:47
Geboren in de vroege jaren 60 en werk op directienivo met post-academische opleiding.

killermiller | 16-12-07 | 17:54

DeDerdeKamer 16-12-07 @ 17:34, "nu breng je het alsof ik . . . " etc. Echt niet dude. Ik heb uitsluitend moeite met a. trappen tegen de politie en b. een op zich mooie sport die helemaal verziekt wordt.
.
Ik ga even lekker eten man. Wijntje bij, de overige competitiewedstrijden bekijken, Hugo Borst (altijd leuk) en wens jou en jullie alle goeds.

Dirrek | 16-12-07 | 17:50

De politie staakt en er zijn geen vervelende formaliteiten met de hooligans op straat.
Das pas een publieksvriendelijke axie.

Jan Passant | 16-12-07 | 17:49

@killermiller 16-12-07 @ 17:47
thanks, en nu ga ik lekker bij moeders even een bakkie zelf gemaakte tomatensoep scoren. :D Groenten mensen !

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:49

-weggejorist-

rifkicker | 16-12-07 | 17:48

@killermiller
Vraag me af hoe oud je bent en waar je staat in het arbeids-dan wel leerproces?

DANNY3960 | 16-12-07 | 17:47

@DeDerdeKamer 16-12-07 @ 17:44

Eerste stuk van je comment: helemaal mee eens. Tweede ook trouwens hoor..... ;)

killermiller | 16-12-07 | 17:47

mij hoor je niet klagen als er geen pliesie meer is

boe-zei-de-koe | 16-12-07 | 17:45

@Rabarbie 16-12-07 @ 17:39
leuk idee, maar hoe denk jij in jezusnaam geld te verhalen (zullen behoorlijke bedragen worden) op een kale kip. Niet dus, politie mag wat mij betreft veel harder optreden bij de weekendterroristjes. Vooral als zo'n stadion leeg loopt is het een chaos. Maar dan zou ik als ouder zo snel mogelijk wegwezen om enige afstand te creeren tussen potentiele relschoppers en de ME.

Niet als een domme gans naar het spektakel blijven kijken en lopen janken als je (of je kinderen) een wapenstok in d'r nek krijgen.

@killermiller
en ook niet eens mijn probleem, kan je nagaan.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:44

@DANNY3960 16-12-07 @ 17:32
Thanx.
@perrygrunne 16-12-07 @ 17:33
Ja klopt omdat ik, ondanks dat ik uit een achterstandswijk kom, toch, dankzij mijn ouders, een goede opleiding heb kunnen doen.
@DeDerdeKamer 16-12-07 @ 17:36
Jouw probleem en niet het mijne.

killermiller | 16-12-07 | 17:42

Sjongejonge... ik krijg Pechtholdvisioenen bij mijn eigen post. Ik ga het wel even ergens anders zoeken.

Nonnes | 16-12-07 | 17:41

Murdockyoufool 16-12-07 @ 17:12

Ach kom, dat is een te makkelijke deductie. Nee natuurlijk niet. Al waardeer ik het soms wel anders ja... Als ik een baan had waar ik elke dag weer mijn best voor doe maar ongeacht mijn inzet toch altijd volledig word afgebrand en respectloos word bejegend... dan zou ik geen genoegen nemen met die 250 euro er bovenop. In het bedrijfsleven zoek je dan een andere baan ja... En ik hoop van harte dat agentjes dat niet te vaak gaan doen want dan krijgen we een probleem.
En misschien heb je het even gemist, ik weet (bijna) alles over die 'rechten' van zelfstandigen dus daar hoef je geen lans voor te breken. Mijn stelling: van hogerhand moet het politiewerk zo worden ingericht dat er weer respect voor gekweekt wordt. (Ja, open deur) En tot die tijd vind ik het 'individuele agentjes met de grond gelijk maken' zelfs een VMBO-er onwaardig.

Nonnes | 16-12-07 | 17:40

*begint sympathie te voelen voor De DerdeKamer en denkt dat killermiller van Scandinavische afkomst is(of vele lessen Nederlands heeft gemist)

DANNY3960 | 16-12-07 | 17:40

Als de politie niet 300 man sterk per risico-wedstrijd hoeft uit te rukken maar wel het zelfde budget behoudt, betekent dat een loonsverhoging over de hele breedte van het korps van meer dan 2%.
Dus geen politie meer bij het voetbal (tenzij het betaald voetbal daar een reële vergoeding voor betaald in de vorm van een bijdrage in de leges, op basis van de in te zetten hoeveelheid politie) en we slaan twee vliegen in één klap.
En op de vraag waarom het betaald voetbal moet betalen:
1) De vervuiler betaalt
2) Ze kunnen alle kosten weer verhalen via civiele procedures op de daadwerkelijke herrieschoppers. Zitten die voor de rest van hun leven gratis te werken in de afwasploeg en als conciërges in de voetbalstadia, hebben we die gasten ook van straat. Dan hebben we drie vliegen in één klap.
Zie hier het maatschappelijke verbeterplan van Rabarbie (c) in één stap, aan u gepresenteerd op Geenstijl.nl en kostenloos aan de Nederlandse Overheid aangeboden ter verbetering van het leefmilieu en -genot in ons mooie kikkerlandje!

Rabarbie | 16-12-07 | 17:39

Die pliesie bestaat uit 99% dienders die maar wat graag burgertje zieken. En die ene procent? Die wordt weggepest (zie Gelderland) of door vriend Koos S. berispt voor meewerken aan kritischer tv-programma's (Blik op de weg). Ooit 112 gebeld? Voordat er eentje in beweging komt is de boef allang gevlogen.

Dickhead1234 | 16-12-07 | 17:37

@killermiller 16-12-07 @ 17:28
vind dat zo'n onzinnige opmerking van je. Alsof jij een oordeel kan vellen over wat wel of niet nivo is. Als dit draadje niet jouw type nivo is reageer dan vooral niet, snap het doel van je posting dan ook totaal niet.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:36

@Dirrek 16-12-07 @ 17:27
hmmm.... nu breng je het alsof ik hooliganism (bestaat dat ??) goedkeur. Nee dus, wat ik ook niet begrijp is dat je die gasten niet levenslang uit het stadion tieft. En de politie ook veel meer mogelijkheden geven, sla ze maar verrot.

@perrygrunne 16-12-07 @ 17:26
yup, eigen huis etc ;) maare, ik werk er hard genoeg voor. Als hier alle buren al slapen ben in nog werk aan het afronden. Als ik met wallen onder m'n ogen kon betalen was ik miljonair.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:34

@killermiller

ja klopt sommige mensen worden achtergestelt in deze maatschappij
en hebben geen kans op een normale opleiding en kunnen alleen op normale woorden reageren wat jij weer niet begrijpt jij zit waarscheinlijk achter je in 1x betaallde laptop met draadlooz internet te lullen wat een normaal mens nie kan betalen jij makkelijk praten!!!

perrygrunne | 16-12-07 | 17:33

@ killermiller
Niveau is inderdaad nivo geworden.

DANNY3960 | 16-12-07 | 17:32

@overVecht 16-12-07 @ 15:01; alles goed daar in Utrecht...

topcat | 16-12-07 | 17:29

Ach ja als je zoveel euri op je bankrekening gestort krijgt kun je makkelijk zeggen dat die armoedzaaiers van agenten, die ook opletten, dat er niet in jouw huis wordt ingebroken, niet zo moeten zeuren... de hufter met de naam Kessler.

H. Ketting1399 | 16-12-07 | 17:29

Het valt trouwens wel op dat indien er geen voetballen is wel meer voetbalvolk op geenstijl is. Normaal ligt het gemiddelde niveau op zondagmiddag veel hoger.

killermiller | 16-12-07 | 17:28

Dirrek 16-12-07 @ 17:09 -weggejorist- Sorry, ik liet me even gaan.
DeDerdeKamer 16-12-07 @ 17:15 met dat Picornie verhaal is bij mij de begripsknop omgegaan. Nu hebben ze elkaar afgemaakt. Maar je zal als simpele agent dit soort randdebielen tegenover je krijgen. Voetbal gerelateerd telt een mensenleven dus niet meer. Sport ! Mensenleven ! Hallo Kesler, ben je er nog ? Of ben je net aangeschoven achter je zesgangendinér, terwijl de pliesie hun wonden nog aan het likken zijn, van de zoveelste hooligan orgie. Kom op man. Wees een vent en ga er tussen staan.

Dirrek | 16-12-07 | 17:27

@DeDerdeKamer
er zegt mij iets dat jij (u) een eigenhuis heeft en alles voor elkaar en dan maar de minderen die KEIhard werken voor hun geld werkuh afzeikt das natuurlijk niet eerlijk ben van mening dat middenklassers meer moeten verdienen dan kantoorpikkies met hun muisarm!!!!!

perrygrunne | 16-12-07 | 17:26

@Mr. Hu 16-12-07 @ 17:20
ben jij even een partij naief en goedgelovig

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:21

@-edit Murdockyoufool 16-12-07 @ 17:17
Joehoe, thanx dad!

Murdockyoufool | 16-12-07 | 17:20

Helemaal mee eens dat de politie salarissen omhoog moeten, maar wel met de garantie dat de politie dan ook politietaken uit gaat voeren.

Mr. Hu | 16-12-07 | 17:20

Nota bene:
verloten=verkloten

hfakker | 16-12-07 | 17:17

@G-unite 16-12-07 @ 17:13
Aaaaaah, ik ben helemaal nog niet moe.
-edit jij mag tot 21 uur opblijven -

Murdockyoufool | 16-12-07 | 17:17

In Rotterdam sla ik de politie veel gade, zowel als ze niet actief zijn (door rood rijden, tegen verkeer in, op de stoep parkeren, omdat ze in alle rust een broodje gaan halen=MAG NIET!) als in actie (aanslag op auto in garage, met 12 man al het bewijs verloten, ambulancetransport begeleiden en hele verkeer zo vast zetten dat ambulance er niet langs kan (eergisteren), geweldsaanslag van zinlos geweld geen sporenonderzoek, hele proedure grote chaos).
Het zijn overwegend een stelle incompetente nietsnutten die hele lage prestatiemarges hebben in het werk dat ze daadwerkelijk ZELF doen; los van bverkeerd beleid van hogerop, doen ze het weinige werk dat ze evrrichten gewoon CUD!!!!
Dat is een feit, met eigen ogen waargenomen over merdere jaren.
Ook van binnenuit verneem ik dit van kennissen binnen politie op lager en hoger niveau.
Stop met bullshitten en pak dat tuig aan.
Uiteraard de uitzonderingen die hard werken en zware criminelen aanpakken daargelaten.
Goeierds heb je altijd tussen de trash, zie wethouder Geluk in Rotterdam. Hard werken, hart voor de zaak.

hfakker | 16-12-07 | 17:16

@Dirrek 16-12-07 @ 17:09
goeie, vind wel dat de pliesie een punt heeft om niet zondermeer ondersteuning te bieden bij 'probleemwedstrijden'. Dit heeft wellicht een te grote impact op het hele politieapparaat lokaal. Dat redeneer ik zo even, ik weet niet hoeveel 'man' ermee gemoeid is.

Aan de andere kant het is wel gewoon de bevolking die dan toevallig massaal een voetbalwedstrijd bezoekt. Het is niet alsof een bepaalde buitenlande groep hierheen komt om problemen te zoeken. Het zijn mensen die daarna gewoon weer naar huis gaan en doordeweeks gewoon een normaal leven leiden. De reden dat ze het weekend 'los gaan' heeft te maken met de verharding van de samenleving. Als de KNVB dat zou moeten gaan vergoeden, dan zou straks ieder groot evenement z'n eigen beveiliging moeten organiseren. Wat me geen goede ontwikkeling lijkt, want de politie is voor handhaving. Of dat nou in de straat is, of bij grote (wekelijkse) evenementen.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:15

@G.E. Neuzel ja sorry dat men ouders geen geld hadden om een duurre studie te betalen das ook men eigen schuld zeker??? denk eem na voor dat je wat zegt!!

perrygrunne | 16-12-07 | 17:15

Hoelahoep, het is nu eenmaal zo dat andere functies anders betalen. Wat is nieuw.

Hempieman | 16-12-07 | 17:15

Heb de indruk dat het niveau van de posts daalt.

DANNY3960 | 16-12-07 | 17:14


@ Nonnes

thx, was liever bij de hillstreetblues gebleven, maar ja, thuis moet de schoorsteen ook roken. En ik was na 15 jaar onregelmatigheid het wel een beetje beu. Je slijt daar hard van. Harder dan de meeste bureauridders hiero met hun grote bek, 9-17 kantoorbaantje en lease bak van de baas...

hoelahoep | 16-12-07 | 17:13

Kinderen NU naar bed.

G-unite | 16-12-07 | 17:13

@DeDerdeKamer
pecies en nou is men contract bijna afgelopen en maar weer werkzoeken dat is wat je ervoor krijgt en hun maar klagen !!!! terwijl ze bijna allemaal hun job houden zijn genoeg mensen die helemaal geen werk hebben en maar zeuren!!!!!!!!

perrygrunne | 16-12-07 | 17:12

'@Nonnes 16-12-07 @ 17:00
Wat moet ik nu met zo'n antwoord? Werknemers in het MKB kunnen geen zware baan hebben?
De toegevoegde link is bedoeld om je te laten zien wat een ondernemer en een werknemer in het bedrijfsleven gemiddeld verdienen. 'k Kreeg namelijk het idee dat you, net als de roverheid en de helft van Nederland, denkt dat MKB'ers en hun personeel eurotonnen mee naar huis zeulen.
Daar mag je de slechtere arbeidsvoorwaarden (nogmaals, pensioen is voor werknemers in MKB geen zekerheid, vrije dagen.. moehahaha... vijf weken achtereen weg... MOEHAHAHAHA!) bij op tellen, om van de 'rechten' van zelfstandigen maar te zwijgen.

Ergo: Ambtenaren. Moeten. Hun. Smoel. Houden.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 17:12

Triest gezeik hier, als we over verwende ventjes hebben dan denk ik eerder aan 11 jongetjes die voor 2 ton in de maand 90 minuten over een veld heen drentelen...

Niet over oom agent die voor 1800 euro bruto in de maand weereens mag opdraven bij een burenruzie.

Nee huilie huilie doen als ze 18 euro boete mogen betalen als ze geflitst zijn, vergeten voor het gemak dat dat door het verkeershandaving wordt gedaan. 9 van de 10 keer flitspalen/trajectcontrole zijn (komt dus geen agent aan de pas).

kw_nl | 16-12-07 | 17:10

maar natuurlijk, onderbetaald... hebben tg wel gelijk mr dat ze dan eerst eens die 'maatschappij-vriendelijke' acties gingen voeren :/ dan ws k al blij geweest xD

Reject | 16-12-07 | 17:10

hoelahoep 16-12-07 @ 17:07

Ik vrees dat jij stelselmatig genegeerd gaat worden. Veel te veel duidelijke feiten, te weinig insinuaties en vooral niet GSsociaal wenselijk hahaaa.
Maar, nu ik je toch spreek, fijn dat je zo'n lekkere baan hebt nu. Good for you.

Nonnes | 16-12-07 | 17:09

@perrygrunne 16-12-07 @ 16:58
je kan wel seiken perry, maar je doet het toch zelf.

G.E. Neuzel | 16-12-07 | 17:09

-weggejorist-

Dirrek | 16-12-07 | 17:09

om even de vergelijking te trekken, in 1920 betaalden wij met z'n allen ruim 10% belasting globaal. Blijkbaar genoeg om alles draaiende te houden financieel gezien. Nu word ik aan alle kanten bestolen door Fiscus, Pliesie noem het allemaal maar op. Ik heb gewoon het idee dat wij ten koste van alles de verzorgingstaat willen handhaven terwijl wij hier bakken mensen naar binnen halen die vrijwel 1 op 1 in de bijstand verdwijnen en onze eigen werklozen niet aan het werk willen en dat werk wordt dan weer opgepakt door Polen.

Weer een probleemgroep erbij, we graven zo ons eigen graf.

@perrygrunne 16-12-07 @ 16:58
juist vent ! ... dat gevoel heb ik ook. Wij werken ons te barsten (heb eigen zaak) werk meer dan 80 uur continu in de week, en het enige wat ik doe is belasting afdragen en boetes lappen. Honden zijn het, allemaal! Ik verdien het verdomme toch, jullie pakken het af en strooien ermee alsof het pepernoten zijn. Tis verdomme mijn geld. Enige wat ik ervoor terug wil, is dat ik mobiel blijf, dus fileproblematiek oplossen. Maar nee, dan ligt de provinciale staten weer dwars vanwege een of ander vaag mileurapport. (zeikverhaal a'la korenwolf)

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 17:08


ander voorbeeld:

vriend,politieman, 25 jaar ervaring, manager, geeft leiding aan unit van 80 politiemensen. Werkt weekenden en 's nachts.

ik, ex politieman, 26 jaar ervaring, manager niet politie, geef leiding aan sector van 83 man. Alle weekenden vrij en iedere avond thuis.

verschil in salaris: 1540 pleuris bruto.

hoelahoep | 16-12-07 | 17:07

We hebben het hier niet over 'het voetbal'. Het zou ook best eens anders geregeld kunnen worden. Waar het om gaat is dat jullie je positie misbruiken ten koste van de massa. Dat is laf, niet politiewaardig, zeg maar. Als je wat te zeiken hebt over je werk, dan roep je naar je werkgever zonder anderen daar de dupe van te laten worden.
Tis en blijft laf, en eigenlijk zou ik dat willen zeggen van de pliesie in Holland, maar ja, dan krijg je een prent. Oh ja, en een knal voor m'n bek... las ik net. Haha...

Hempieman | 16-12-07 | 17:05

Dat die wouten maar lekker optiefe, ze verdienen NIKS erxtra's... als ze eerst eens een jaartje ECHT pliesiewerk gaan doen en niet alleen bekeurinkjes uitdelen, dan praten we wel weer verder... had het al n btje gehad met ze maar na deze voetballoze zondag waarop ik 40e-tjes heb weggegooid is het nulpunt bereikt en gepasseerd... stelletje mongolen

Reject | 16-12-07 | 17:03

-weggejorist-

Benny_Wijs | 16-12-07 | 17:03

en dan ook nog zeuren studeren op de kosten van de belasting ook ons geld en dan ook nog meer geld vragen schandaligggggggggg

perrygrunne | 16-12-07 | 17:02

@neer 16-12-07 @ 16:53
De idioot die meer dan tweeduizend euro op jouw rekening stort, wil ik wel eens ontmoeten. Hij hecht in elk geval geen waarde aan het toepassen van spelling en grammatica.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 17:02


even een sommetje:

20 bonnen per maand = 20 x 10 minuten = 200 minuten...... zegmaar 3 1/2 uur per maand aan bonnen.

werkuren: 4 x 36 = 144 uur. Duidelijk hoeveel tijd er aan besteed wordt ? Mooi.

even naar de voetbal.

Ik heb jarenlangals ME-er of als motorrijden in mijn werkweekend zowel uit als thuis gewerkt bij wedstrijden.

dus per zondag 8 uur ( voor,na en tijdens wedstrijd) in je dienst of als extra dienst ( terug te nemen doordeweeks) x 4 = 32 uur.

Per maand aan uren: 144 dus ik heb jarenland bijna 25 % van mijn werktijd aan het kudtvoetbal moeten spenderen.

Dat staat in geen verhouding, toch ?

3 1/2 uur aan bonnetjes, 32 uur aan voetbal en de rest aan eerstelijns noodhulp en rechercheonderzoeken.

hoelahoep | 16-12-07 | 17:01

Murdockyoufool 16-12-07 @ 16:34

Nee joh, ik heb het niet over topinkomens. Ik heb het over meer salaris en minder gezeik. Pensioen, kinderopvang e.d. zijn goed geregeld, maar dan heb je een zware baan waar de meesten hier zich kapot voor zouden schamen en komt er altijd gezeur over je heen over dingen waar je niets aan kunt veranderen (behalve volgens Hempieman dan).

Nonnes | 16-12-07 | 17:00

Hoe staat het eigenlijk met de preventieve aanpak van de harde kern van relschoppers? Blijft natuurlijk symptoombestrijding, tijdens risicowedstrijden een enorme politiemacht op de been brengen.

Rarend | 16-12-07 | 17:00

Schout-bij-nacht 16-12-07 @ 16:45, als de samenleving zich normaal zou gedragen, in het verkeer, in het uitgaansleven, als buren, tijdens het sporten (nota bene !) zou de politiemacht niet met 50, maar met 75% minimaal omlaag kunnen.
Omdat we ons allen gedragen als klootzakken, hebben we zoveel politie nodig, vooral bij voetbaltoppers. Een gotspe.

Dirrek | 16-12-07 | 17:00

@ neer 16:52

M'n pa zei het al,indien je niet wil leren kan je nog altijd bij de pliessie!

*met schuin oog diplomas aan de muur bekijkt*

DANNY3960 | 16-12-07 | 16:59

ahaha 200 netto per maand extra en waarm? Om achter een boom te staan met een pistool! Dat kunnen ze net zo goed aan de werklozen overlaten, nadat ze die eerst een gratis rijbewijs hebben gegeven kunnen ze ook een gratis flitsopleiding krijgen! Dit is simpel werk daar hoef je geen dure opleiding bij de politie voor te volgen!

moe de loos | 16-12-07 | 16:59

Ja, hoelahoep. Er zijn meer beroepsgroepen die daarmee te hebben, er zijn ook ontelbaar meer mensen die vrijwillig doen, als sociaal iets zeg maar. Het hoort er nu eenmaal bij, het is een minimaal aspect van het werk. Niet zeuren, gewoon doen, het is zelfs menselijk om te doen. Is dat nou echt iets om een speerpunt van te maken voor die 5%. Zoals ik al eerder heb gesteld, door deze actie zet de beroepsgroep zichzelf bij de vuile was.

Hempieman | 16-12-07 | 16:59

benk het nie mee eens ik als bouwvakker die waarschijnlijk op zen 50e zen rug breekt verdien ik 1250 per maand en dan te bedenken dat agenten 1500 verdienen en nooit alle uren van hun werktijd daadwerkelijk in actie zijn terwijl ik voor een paar centen wel keihard werk achja tis nederland dan denk ik maar betalen betalen en weinig verdienen kudt land!!!!

perrygrunne | 16-12-07 | 16:58

Ja, hoelahoep. Er zijn meer beroepsgroepen die daarmee te hebben, er zijn ook ontelbaar meer mensen die vrijwillig doen, als sociaal iets zeg maar. Het hoort er nu eenmaal bij, het is een minimaal aspect van het werk. Niet zeuren, gewoon doen, het is zelfs menselijk om te doen. Is dat nou echt iets om een speerpunt van te maken voor die 5%. Zoals ik al eerder heb gesteld, door deze actie zet de beroepsgroep zichzelf bij de vuile was.

Hempieman | 16-12-07 | 16:57

-weggejorist-

Benny_Wijs | 16-12-07 | 16:57

ahaha 200 netto per maand extra en waarm? Om achter een boom te staan met een pistool! Dat kunnen ze net zo goed aan de werklozen overlaten, nadat ze die eerst een gratis rijbewijs hebben gegeven kunnen ze ook een gratis flitsopleiding krijgen! Dit is simpel werk daar hoef je geen dure opleiding bij de politie voor te volgen!

moe de loos | 16-12-07 | 16:56

@Dirrek 16-12-07 @ 16:51
ben heel relaxed, alleen hou ik niet zo van onnodige beledigingen.

maar goed, resistance is futile leuk allemaal. Maar wat ik me altijd af vraag is waarom alleen het westen een meltingpot moet worden en alle andere delen van de wereld als een soort couveuse gebruikt word.

Waarom wordt China bijvoorbeeld niet overspoelt door Marokkanen (of whatever) economisch is het daar booming.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:55

Pliesies zijn niet verwend en ze mogen best tijdens een voetbalwedstrijd staken. Het enige verwende kereltje hier, is die arrogante kwal van een Kessler met zn lelijke stropdas. Die heeft makkelijk praten met zn tonnen. Al kunnen de pliesies volgende keer beter geen bonnen uitschrijven, naai je je baas ook nog

Koninkrijk | 16-12-07 | 16:55

@Nonnes 16-12-07 @ 16:52
Wat? Geen antwoord meer?

Murdockyoufool | 16-12-07 | 16:53

Dat iemand een baan accepteerd voor 1500 euro netto kan ik al moeilijk begrijpen, wanneer ik mezelf oprecht verplaats in de rol die een agent of agente dient te vervullen zou ik daar minstens 1000 euro netto meer bij willen hebben. Dat deze mensen (want ja het zijn ook gewoon mensen) dus vinden dat ze onderbetaald zijn lijkt mij niet meer dan normaal. Ik heb een hekel aan lullige bekeuringen, laat daar geen misverstand over zijn. Ben zelf vaak zat de pineut bij het CJIB. Maar een politie taak bevat in mijn ogen meer dan het bekeuren van burgers. Een redelijk zware job die slecht betaald word. Wie gaat er nu in hemelsnaam tegenwoordig nog voor minder als 2000 euro netto per maand z'n nest uit? En let wel dat is netto dus 500 euro meer dan wat een politie man/vrouw verdient!!!!
Nogal wiedes dat er veel malloten werken daar.

neer | 16-12-07 | 16:53

De voorzitter van de militaire vakbond ACOM schreef een open brief aan de heer Kessler (voorzitter KNVB) naar aanleiding van zijn uitspraken tijdens de persconferentie op zaterdag 15 december jl.

KNVB
t.a.v. Dhr. Kessler

Leusden, 15 december 2007

Geachte heer Kessler,

Met belangstelling volgde ik in het NOS Journaal van heden een fragment van de persconferentie die u gaf naar aanleiding van het afgelasten van twee voetbalwedstrijden.

Deze belangstelling sloeg om in verbijstering door de slotopmerking die u in dat fragment maakte. U adviseerde de minister om deze “verwende” mannetjes er geen cent bij te geven.

Beste mijnheer Kessler, voor u uw opvatting kenbaar maakt over agenten die op komen voor hun arbeidsvoorwaarden, lijkt het mij verstandig eens goed te kijken naar “uw voetballers” die zeer regelmatig collectief een wanprestatie leveren. Zakken vol geld vangen en presteren, vergeet het maar. Zo je een beroepsgroep al kunt voorzien van een kwalificatie, komt naar mijn mening uw Nederlands elftal als eerste voor de kwalificatie “verwende jongetjes” in aanmerking.

Door onder andere het feit dat u er al vele jaren niet in slaagt concrete maatregelen te treffen die voetbalvandalisme tegengaan en het feit dat u in deze onderhavige kwestie ondoordachte en domme opmerkingen maakt, vraag ik mij af of het bestuur van de KVNB zich niet eens de vraag moet stellen of u niet meer salaris krijgt dan u feitelijk verdient.

Met vriendelijke groet,

w.g.

H.J. Kleian

radiocop | 16-12-07 | 16:52

@ Hempieman 16-12-07 @ 16:41

Je kunt niet echt zo dom zijn. Het is je ook gelukt hier in te loggen .

Nonnes | 16-12-07 | 16:52

*vol medelijden het hoofd schudt en van z'n vino tinto nipt,terwijl hij een Davidoff in de hens steekt*

DANNY3960 | 16-12-07 | 16:52

Kom maar op met die knal, menig agentje zal het onderspit delven, hihi, als het zou mogen zeggen, zou ik zeggen: 'lutsers!'.

Hempieman | 16-12-07 | 16:52

@Hempieman 16-12-07 @ 16:22
"juist! ken iemand die zit bij de brandweer, en moet die boomklevers er zelfs nog uitknippen. Stukjes been etc in een zakje doen en meegeven aan de ambulancebroeders, en dan zou de pliesie om diezelfde reden ineens meer moeten gaan verdienen. Typerend, het barst al van de pliesie op straat, achter viaducten in bosjes en noem maar op. Maar is het nou allemaal zoveel veiliger geworden als (bijv) 20 jaar geleden. Denk juist het tegenover gestelde"

Zeg hempieman,

Dat doet de pliesie ook.Die mag na het optreden op de plaats aanrijding ook nog leuk even de vader en moeder / vrouw of man gaan vertellen dat hun zoon / dochter / man / vrouw / kind niet meer thuiskomt. Die ook de autopsie / sectie regelen en bijwonen, die de identificatie doen met familie en het complete proces-verbaal opmaken.

en ook nog eens zorgen dat de dadert wordt gehoord & bestraft.

voorbeelden? aanrijding kind waarbij de herseninhoud tegen de voordeur aan is gespat, 16 jarige zoon met vrachtwagenbandprofiel over zijn borst, onthoofde 19 jarige die met de porsche van papa onder een mestkar doorschoof e.v.a.

Dat is de realiteit, heren reaguurders.... niet die stomme bonnetjes.

hoelahoep | 16-12-07 | 16:52

DeDerdeKamer 16-12-07 @ 16:38, relax man. De samenstelling van de bevolking is aanzienlijk anders als 20 jaar geleden en de problematiek voor jou, mij en de pliesie ook. Ik heb vroeger op school geleerd over de melting pot. Die was 40 jaar geleden een feit in de USA en nu hier. Althans, het komt hier nu op gang. Resistance is futile.
Er is geen sprake van beleid. Er is sprake van evolutie.
.
Benny_Wijs 16-12-07 @ 16:41 ga je Lego opruimen. Eten is klaar.

Dirrek | 16-12-07 | 16:51

Als ik de politie was, zou ik vanaf nu nooit meer de orde bij welke
voetbalwedstrijd dan ook handhaven. Kijken of die Kesler dan nog zo'n grote
mond heeft. Ik denk dat het dan dikke boehoe wordt.

mark twain | 16-12-07 | 16:51

ze moeten nie zo zeuren die agenten ik werk in de bouw en verdien een stuk minder dan hun ze zijn dus wel verwent en zitten met hun ass in de auto rond te rijden en waar zijn ze als je ze nodigt heb!!!! sorry hoor maar dat vind ik nie correct!!

perrygrunne | 16-12-07 | 16:49

@G.E. Neuzel 16-12-07 @ 16:47
;) ok ... ok .. .dan is het goed. Zit hier namelijk met dezelfde gedachte.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:49

Ik niet D.D.K., ik zie dit medium als een pleziervaart door niemandsland

G.E. Neuzel | 16-12-07 | 16:47

Ik denk dat hoelahoep het juiste statement heeft gemaakt. Denk je dat als je dat soort dingen meemaakt je uberhaubt zin hebt om die nutteloze bonnen die je uitschrijft te verdedigen? Ik zou het wel prima vinden en van mij part zou je dan ook tegen een muur aan mogen praten.

kritikudt | 16-12-07 | 16:47

@G.E. Neuzel 16-12-07 @ 16:44
wie is hier nou gefrustreerd (zie je post van 16:39)

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:46

@Dirrek 16-12-07 @ 16:26
Vanzelfsprekend is het (utopische) ideaal een samenleving waar geen politie nodig is. En dan om te beginnen een samenleving met 50% minder politie. (En daar hebben volgens mij de politiemannen en -vrouwen op zich geen behoefte aan, al was het maar qua werkgelegenheid (in tegenstelling tot wat jij zegt); maar goed de samenleving wel.)

Maar daar gaat het hier natuurlijk niet over. De samenleving is de samenleving en dat is die waarin iemand vindt bij te moeten dragen aan de handhaving van wetten (en dat is niet omdat dat eigenlijk niet zo nodig is want dan hoef je de baan niet te nemen) en agent wil worden. En dan gewoon wordt betaalt om zijn werk op een professionele manier te doen. Dat mogen we verwachten punt.

Kortom jouw post leest als als een bakker die zich erover beklaagt dat zijn klanten zo'n honger hebben (ik doe overigens niet aan het politiek correcte 'trek'). Tsja... Gelukkig beklagen agenten zich niet zodanig want dan zou ik dus uiteraard ook iets hebben gezegd met zeuren enzo.

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 16:45

of een knal voor je muil, hempie

G.E. Neuzel | 16-12-07 | 16:44

*wacht rustig de reactie af van mensen die zich aangesproken velen*

G.E. Neuzel | 16-12-07 | 16:42

@Dirrek 16-12-07 @ 16:37
meen je dat nou echt dat als ik anders had gestemd dat het dan anders wat gegaan of als een groot deel van de bevolking anders had gestemd dat we nu een ander beleid zouden hebben ?

ooit van die misselijk makende coalitiebesprekingen gehoord, waarbij een soort stuivertje wisselen wordt gespeeld met JUIST de punten waarvoor ik op een bepaalde partij heb gestemd.

Enige wat nu helpt is exteem stemmen, en dat ga ik ook absoluut doen!

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:41

Dirrek 16-12-07 @ 16:33
"Nou jij weer..!!" ,"Jij hebt al die tijd onder een steen gelegen zeker. Jij bent niet zo'n beetje dom. Je hebt het uitgevonden !" pffff nivo'tje zeg.....

@DeDerdeKamer ben het volkomen met je eens....

Benny_Wijs | 16-12-07 | 16:41

Er zitten toch ineens veel agentjes hier op GS... hehehe

Nu moeten WIJ dus naar Den Haag over de bonnenschrijverij, de favoriete hobbie van de hollandse pliesie. Als mijn werkgever mij iets wil laten doen dat IK niet leuk vind, dat regel IK dat. Maar als de pliesie iets met haar werkgever heeft, dan regelt de BURGER dat. Begrijpt u dat dames en heren belastingbetalende en pliesiebekostigende medeburgers?

Zojuist de reactie van Renske gezien? Ik had toch echt de indruk dat hij z'n best deed een gemiddelde indruk te maken, nu krijgt hij shit terug en haakt ie af. Das de pliesie he? En als je 'n grote bek hebt, krijg je een prent.

Hempieman | 16-12-07 | 16:41

@ kritikudt
helemaal met je eens.
Maar zeg nu zelf, de gemiddelde reauguurder hier zit opglesloten in zijn kamertje (nog bij zijn ouders levend op zijn 38e) te rukken op filmpjes van 13 jarige meisjes. En gefrustreerd omdat hij niet kan komen vanwege zijn lamme arm hier kritiek te leveren op mensen die hun lijf en leven geven voor iemands veiligheid. Laat ze strakjes studio sport kijken, niet beseffend dat voetbal meer kost dan dat ze weten.

G.E. Neuzel | 16-12-07 | 16:39

-weggejorist-

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:39


Wat een gekudt her over de pliesie.

Ik heb 19 jaar bij de pliesie gewerkt,van agent tot inspecteur. 15 jaar onregelmatige dienst met weekend werken,weekend vrij.

In die jaren ben ik beschoten, met messen en honkbalknuppel bedreigd, letsel opgelopen bij aanrijding in diensttijd, heb stenen gevangen in Adam (krakerts), Nijmegen (parkeergaragerellen) en Woensdrecht (kruisraketten). Heb gajurts thuis aan de deur gekregen, ben na dienst opgewacht door Surinamert met hakbijl, heb dooien in alle soorten en maten meegemaakt etc etc etc. Ik was de feestdagen aan het werk wanneer vrienden vrij waren.

en eerlijk: het was de mooiste tijd van mijn leven. Waarom toch weggegaan ?

Simpel: omdat ikvoor hetzelfde werk met minder gedoe in weekenden en 's nachts met gemak 1000 pleuris per maand meer kon verdienen.

dus hou maar op met dat gekudt over bonnetjes. Dat maakt nog geen 5 % van het werk uit.

hoelahoep | 16-12-07 | 16:38

-weggejorist-

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:38

@NahUnd? 16-12-07 @ 15:28:
Bij mijn weten worden voetballers niet betaald uit de staatsruif. Vind ik toch een 'miniem' te noemen verschil.

DeBruineSter | 16-12-07 | 16:38

DeDerdeKamer 16-12-07 @ 16:31, kom op zeg. Je hebt geen licht. Staat in de wet dat je licht moet hebben. Je hebt geen ID. Staat in de wet dat je een ID bij je moet hebben. De politie is een uitvoerende macht. Krijgen het van boven opgelegd. Denk na. En stem anders.

Dirrek | 16-12-07 | 16:37

@Nonnes 16-12-07 @ 16:16
Even om je uit de droom van 'topinkomens' (alleen geldend voor een handvol bestuursleden van grootbedrijf en multinationals) te helpen (zie ook het maximumvedrag voor de beste betaalde werknemer:
www.sprout.nl/artikel.jsp?id=407010

'k Heb zelf voor meerdere werkgevers binnen het MKB gewerkt en ben nu zelfstandige. Verder ken ik aardig wat mensen die bij de overheid (zowel bij Rijk als gemeente), in het onderwijs en in de zorg werkzaam zijn. De laatstgenoemde groepen klagen, maar na het naast elkaar leggen van salarisstrookjes -in combinatie met de prima arbeidsvoorwaarden die ambtenaren hebben- verdwijnt het gezeur als sneeuw voor de zon.
'k Stel ook nergens dat agenten en andere ambtenaren niets mogen verdienen; de zekerheid die je als ambtenaar bezit, moet echter worden meegewogen.

@Dom blontje 16-12-07 @ 16:16
Het antwoord van een verwend kreng.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 16:34

@DeDerdeKamer 16-12-07 @ 16:31,
en dan denk jij een pliesie ambtenaar hier op te moeten wijzen?
De flitsopdrachten komen toch echt uit den Haag, uiteindelijk de koker van Bos en mede roverts.
Als je wat te kankeren hebt moet je daar wezen.

vander F | 16-12-07 | 16:33

DeDerdeKamer 16-12-07 @ 16:26 De bevolkingssamenstelling is ook enigszins gewijzigd in 20 jaar tijd. Jij hebt al die tijd onder een steen gelegen zeker. Jij bent niet zo'n beetje dom. Je hebt het uitgevonden !

Dirrek | 16-12-07 | 16:33

@Dirrek 16-12-07 @ 16:26
als ik even mag ;)

politie moet zich eens toe gaan leggen op haar kernactiviteiten ipv zich te richten op aspecten van het werk waar geld mee te verdienen is. Als je tegen mij politie zegt denk ik altijd aan het bonnenboekje. Gedachtegang van de pliesie in NL is zo verslechterd dat ze denken dat alles op te lossen is met bonnen uitschrijven.

Geen licht, bonnetje. Geen ID kaart bij, bonnetje. Doe eens iets structureels, pak bijvoorbeeld een bepaald punt wat je wil verbeteren zoals de fietsverlichting bijvoorbeeld. Neem een plaatselijke fietsenmaker in de hand, ga met hem een gigantische lang lopende actie aan, iedereen die je staande houdt verkoop je zo'n setje lampen. Gevaar opgelost en men heeft IETS in handen, ipv zo'n waardeloze en frustrerende bon.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:31

Bedankt, DeDerdeKamer. Er zijn gelukkig meer mensen die hun ogen open hebben.

Hempieman | 16-12-07 | 16:28

Wat een hoop simpele, trieste, niet doordachte reacties van de reaguurders zeg. Valt me een beetje tegen. Overigens deze hele collumn van Geenstijl.

Het is heel makkelijk om die gasten te veroordelen. Ja, we veroordelen gewoon lekker die hele beroepsgroep vanwege die 5% die er een stijve van krijgt om autoritair de brave burger te pakken. Lekker doorgaan zo.

Ja de politie is bang voor iedereen die boe zegt, ze durven niks, zitten liever aan de koffie en donuts zijn op het bureau gratis. Komop zeg, wat denken jullie zelf. Sterker nog, die gasten zouden van mij een medaille moeten krijgen om voor 1500 euri in de maand te pas en te onpas op te draven voor onze veiligheid. Maar we gaan gewoon lekker doorgaan met het lekker afzeiken, terwijl we eerlijkheidshalve nog niet eens kunnen voorstellen wat de baan nou daadwerkelijk inhoudt....!

Kesler is zelf een verwend ventje. "een zwarte dag in de geschiedenis van het voetbal" Nee meinherr kessler, het is elke keer weer een zwarte dag in het voetbal als de plisie moet op komen draven om dat die zogenamde 'fans' meer bezig zijn met herrie schoppen dan met voetbal...!!!

kritikudt | 16-12-07 | 16:28

@Hempieman 16-12-07 @ 16:22
juist! ken iemand die zit bij de brandweer, en moet die boomklevers er zelfs nog uitknippen. Stukjes been etc in een zakje doen en meegeven aan de ambulancebroeders, en dan zou de pliesie om diezelfde reden ineens meer moeten gaan verdienen. Typerend, het barst al van de pliesie op straat, achter viaducten in bosjes en noem maar op. Maar is het nou allemaal zoveel veiliger geworden als (bijv) 20 jaar geleden. Denk juist het tegenover gestelde.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:26

Wat nou moeilijk he, tellen. Ik kan niet alleen tellen maar ben ook niet echt snel van begrip? Autogarage? Nee hoor, ik ben een kantoorpik, en heb veel te maken met juweliers die beroofd en overvallen worden, en helaas heel vaak door dezelfde groepen. Hier doet de pliesie dan weer wat meer aan, maar het werk waar het aan komt op confrontatie, daaaag pliesie.

Volgens mij worden er een paar agentjes op hun kleine ... getrap (tja, kijk wel uit natuurlijk, krijg anders een prent van onze pliesie, de HELDEN van ons landje)

Hempieman | 16-12-07 | 16:26

Schout-bij-nacht 16-12-07 @ 16:18, draai het eens om: samenleving moet ophouden met gezeur over de politie. Laat de samenleving eerst eens in gesprek gaan over dingen als mentaliteit en professionaliteit. Daar heeft de politie namenlijk een enorme behoefte aan.
Als de samenleving zich een keertje normaal gedraagt, kan de politiemacht waarschijnlijk met 50% omlaag.
Nou jij weer.

Dirrek | 16-12-07 | 16:26

Volgens mij is Kessler net iets verwender. En de miljoenen-opstrijkende jankertjes op dat veld die hij vertegenwwodigd zijn nog erger.
Echt iedereen mag van mij zeggen dat pliesies verwende kereltjes zijn, maar voetbalmannetjes moeten hun bek houden.

alleskudt | 16-12-07 | 16:25

*aan renske *proest* ik ben een man denkend*

*echt zo jammer dat, dat van die nek en dat ..... niet meer mag

overVecht | 16-12-07 | 16:23

En Tuurlijk Renske, heb het maar over de zware gevallen, alsof wij nooit dodelijke ongelukken zien enz. En wat jullie dan moeten doen, is jullie TAAK, gvd, er zijn mensen die het VRIJWILLIG doen, en dat betekent, Renske, om niet. JCSuperstar, wat 'n ongelooflijk dom kuddevolk... zou ik eens willen zeggen, maar ja, onze PLIESIE geeft dan een prent, want volgens Renske, is dat haar taak.

Getverdemme, wat een kutland toch... nou ja, véél slechter kan het niet worden, dus ik blijf nog ff

Hempieman | 16-12-07 | 16:22

ToniMacaroni, haha kun je nagaan hoe het hier gesteld is, een kwestie van heel snel uitloggen. Ik een Pot.............. Ben al 50 jaar MAN haha. Maar als er weer een verkeersongeval is, ja dan blijf ik lekker zitten joh, zet de lampen aan en de sirenes en ga niet reageren, niet reanimeren helemaal niets, ik zal het je nog anders vertellen, ik zit in de flitspalen................ jongens, jongens
wat een sfeertje hier, veel plezier allemaal.

renske | 16-12-07 | 16:21

@orandatomo 16-12-07 @ 16:18
Helemaal gelijk!!!

killermiller | 16-12-07 | 16:20

@Hempieman 16-12-07 @ 16:12
Moelijk hè, tellen?

Dom blontje | 16-12-07 | 16:20

Kesler had zijn mond moeten houden. Zonder politie-inzet was die 'prachtsport" voetbal al lang afgeschaft. Gewoon een jaar lang niet inzetbaar zijn voor het voetbal zou ik zeggen. Het gaat toch om eigen verantwoordelijkheid. Hebben die pliesies ook eigenlijk tijd om je aangifte te laten doen...

orandatomo | 16-12-07 | 16:18

LOL@ToniMacaroni 16-12-07 @ 16:11
Kom es vaker reaguren! :)

overVecht | 16-12-07 | 16:18

"Maar ik zou wat meer reacties willen zien van mensen, die weten hoe ons werk er daadwerkelijk uit ziet.."
renske 16-12-07 @ 16:07

Ik heb je een paar voorbeelden gegeven @ 15:40. Was jij wellicht één van die agenten in die auto?

Het gaat hierboven echt om een enorme bak met voorbeelden van jou en je collega's. Zoals ik aangaf: politie moet ophouden met gezeur over geld. Gaan jullie bijv. binnen de politiebonden eerst eens in gesprek over dingen als mentaliteit en professionaliteit. Daar heeft de samenleving als het over jullie beroepsgroep gaat namelijk een enórme behoefte aan.

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 16:18

Murdockyoufool 16-12-07 @ 15:49

Wil je mij laten weten waar de feiten achter je verhaal vandaan komen? Ik dacht dat het alleen voor de starters gold. Ik ben graag goed op de hoogte.
En van zelfstandig ondernemers weet ik het toevallig allemaal wel... Moedeloos word je er soms van.
Maar ik blijf denken dat je door zo enorm te zeveren over agenten (en leraren) straks echt alleen nog maar de losers die nergens anders terecht kunnen zover krijgt om die taak op zich te nemen. (Dat is al zo, zeggen jullie dan... Dat hebben we handig voor elkaar dan, met z'n allen.) Wie begint eraan als hij verantwoordelijk wordt gehouden voor al het leed in het land? Voor een salaris van 1500-1700 euro?

Nonnes | 16-12-07 | 16:16

Ik ben helemaal niet boos. Dat voetbal interesseert me geen ene fuck. Pathetische kutvolkssport.

DeRuk2007 | 16-12-07 | 16:16

Flikker nou toch eens op met dat K.. voetbal!! Net goed dat die arrogante zak van een Kessler eens flink de deksel op zijn neus krijgt. Net alsof voetbal boeit.... Goh zeg krijgtie zijn zin niet gelijk boehoe doen. Ik zou zeggen pliesies doe nooit geen voetbal meer. Zijn we gelijk van dat domme gezwets op tv af van die zeiksnor en consorten!!!!!

killermiller | 16-12-07 | 16:16

@renske 16-12-07 @ 16:07
hey renske, affiniteit met de belastingdienst soms met je omgedraaide bewijslast ?? JIJ hebt er voor gekozen om bij de politie te gaan (ervan uitgaande dat je agente bent) daar heeft niemand je toe gedwongen. Ongelukken gebeuren nu eenmaal, en zullen ook tot in lengte van dagen doorgaan. Wat mij (en vele met mij) irriteert is dat op bepaalde stukken snelweg geen enkel concreet gevaar dreigt en dat daar op de meest schofterige plaatsen de BOA's verstopt zitten. Dat schiet mij echt in het verkeerde keelgat, het geniep wat er mee gemoeid is. Vind dat echt van het niveau Stasi.

Nogmaals als het OPRECHT bedoeld is om periodiek een bepaald traject te 'monitoren' omdat er veel ongelukken gebeuren dan kan ik het snappen. Maar de manier waarop het nu gebeurd is echt ronduit te gek voor woorden.

En dan rep ik nog niet eens over al die andere politiestaat activiteiten zoals ID kaart controle.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:16

@Schout-bij-nacht 16-12-07 @ 16:06
Dan ben je niet het soort zeiker dat ik noemde. Ik heb geen idee hoe de recherche (daar heb je het over neem ik aan?) functioneert. Maar daar kunnen de reaguurders hier ook vast wel over meepraten. Ben benieuwd.

@Murdockyoufool 16-12-07 @ 16:06
Hé, die planeet ken ik. Dan doe je toch echt iets niet goed als je in het bedrijfsleven minder verdient.

Dom blontje | 16-12-07 | 16:16

Hempieman 16-12-07 @ 16:10, kutpolitie in kankerland. Eigen zaakje ? Autosloperij ?

Dirrek | 16-12-07 | 16:15

Excuses voor die ene grammaticale fout, maar ja, dat is mijn ENIGE fout (hihi)

Hempieman | 16-12-07 | 16:12

@Renske: je bent waardeloze pot met een dikke reet omdat je altijd in je autostoel bljft plakken, bang om eruit te stappen. Kortom een gewone laffe ambtenaar de onze belastingcenten verkwist...

ToniMacaroni | 16-12-07 | 16:11

De pliesie in Holland is haar geloofwaardigheid al héél lang kwijt. Wij hebben idd verwende kereltjes en grietjes. Wij hebben pliesie dat staakt, wij hebben pliesie dat in Adam auto's in de fik worden gestoken. Deze auto's zijn van burgers dat (verplicht!) het loon verzorgt van de pliesie. Deze pliesie zorgt ervoor dat u voortaan met licht op uw fiets rijdt wanneer u dat een keertje nalaat op weg naar uw werk. Deze pliesie zorgt er vervolgens voor dat talloze vrouwtjes en mannetjes beroofd, verkracht en wat niet nog meer worden.

Dus, bij deze, DANK U WEL PLIESIE. GRAAG BETAAL IK EXTRA AAN UW ONBENULLIGE 'WERKZAAMHEDEN'.

Ik zou zo graag willen zeggen: wat schijt ik toch op die kutpolitie in dit kankerland. Maar ja, dan krijg ik 'n prent, want daar is de pliesie voor in dit land. Deze pliesie zorgt in het echt maar voor één ding, en dat is disrespect voor de pliesie. Als er een beroepsgroep is in Nederland dat zich vreselijk belachelijk maakt en zich de ogen uit de kop zou moeten schamen dat is dat ONZE PLIESIE!

Hempieman | 16-12-07 | 16:10

*corrigerend moet het Renskudt zijn*

overVecht | 16-12-07 | 16:10

Tsja... pliesies... wat moet je er van zeggen? Het is niet zozeer de pliesie die het probleem is maar de polletiek. Hoe meer wetten, ge- en verboden des te meer wetshandhaving er ook nodig is.
Dus eh... Wellicht iets aan de oorzaak doen? Kunnen de pliesies zich met de belangrijkste zaken bezighouden. Heb je minder uren nodig voor flauwekul die alleen is ingegeven door gristelijke, dan wel socialistische ethiek om een valse moraliteit op te leggen aan de samenleving vanuit een geloof in een maakbaarheidsideaal, dat als je maar een wet een ge- of verbod maakt dat mensen zich er aan houden en hun gedrag en in wezen gaan veranderen.

koerbagh ® | 16-12-07 | 16:10

*zoekend naar mailtjes die hier volgens Resnkudt ergens staan*

overVecht | 16-12-07 | 16:09

@DeDerdeKamer 16-12-07 @ 16:06
haha ik weet het. Mijn broer of zus (wegens privacy in het midden latend) is inspecteur bij pliesie 020. Hij/zij was erg blij met de staking ivm verjaardag van een nepaald kind (in het midden latend).

overVecht | 16-12-07 | 16:08

Ik zit hier toch met verbazing een aantal mailtjes te lezen....... ze hebben het maar over bonnen schrijven en met een leasergun ergens staan. Hebben jullie wel door wat het betekend om bij een zwaar ongeval te komen of nog erger bij een dode (zelf in 1 maand tijd 3 gehad) wat voor werk je dan moet doen??? Bij die flitspalen moet je bij onze regering zijn, dat hebben wij niet bedacht.......... voor bonnen schrijven, dat is onze taak!!! Maar ik zou wat meer reacties willen zien van mensen, die weten hoe ons werk er daadwerkelijk uit ziet dan maar als een dolle stier wat op te schrijven, en wat Kesler betreft, zwarte dag???? Is er iemand overleden?? Iedere zondag maar weer met de ME op stap voor het VOETBAL??? Die hier zulke zotte opmerkingen zitten te schrijven, dan zijn volgens mij de gefrustreerde ettertjes waarom wij elke keer opnieuw maar moeten opdraven om het voetbal door te kunnen laten gaan!!!! Waarom kan het voetbal trouwens niet zonder de politie doorgaan?? Vraag dat nu eerst zelf eens bij je af!!!!!!!!

renske | 16-12-07 | 16:07

@Shalome 16-12-07 @ 15:57
Prima verwoord. De gigantische hoeveelheid vrije dagen toeslagen vergat ik nog te melden. In dienst bij het midden- of kleinbedrijf mag je ATV -of ADV, wahetver, ik ken het niet- en lange vakanties op je buik schrijven.

@Dom blontje 16-12-07 @ 15:57
Ik leef op de planeet Ervaring, ook wel bekend als Met Eigen Ogen Gezien.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 16:06

@Rabarberke 16-12-07 @ 16:05
Jup!! De korfballers vinden het te koud!

overVecht | 16-12-07 | 16:06

@overVecht 16-12-07 @ 15:58
kan die rettev met de eer gaan strijken, maar dat hele stukje wat hij heeft geplempt is vrijwel gecopy-paste van een interne memo die bij de pliesie circuleert. Ken namelijk ook een aantal agenten, en zij komen met vrijwel hetzelfde verhaal aanzetten.

Uiteindelijk is de keuze simpel, als je bepaalde afwegingen niet kan maken en nuances niet kan zien moet je vooral geen agent worden.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 16:06

"Voor al die heaumeaux die over de politie lopen te zeiken.."
Dom blontje 16-12-07 @ 15:57

Dit is een mooie omdraaiing maar het zijn juist pliesieheaumeaux die eens als een kerel het serieuze werk zouden moeten gaan doen. Dat waarvoor ze eigenlijk betaald worden. Een bon betalen van 3 tientjes, dat boeit me eigenlijk minder dat het feit dat pliesies vaak niet de ballen hebben echte criminaliteit voortvarend aan te pakken.

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 16:06

@Rabarberke 16-12-07 @ 16:01
doe nie zo clysmatiserend!!! Je moet soms ook andere dingen doen hoor!!


*komt alleen even niet op wat*

overVecht | 16-12-07 | 16:06

Is er al iets van ongenoegen vernomen uit de hoek van de basketballbond, volleyballbond, tennisbond, schaatsbond, korfbalbond, tafeltennisbond, judobond, kaatsbond, petanquebond, waterpolobond, handbalbond, zwembond, atletiekbond, rugbybond en wielerbond over het feit dat er vanwege de politiestaking geen wedstrijden kunnen plaatsvinden?

Rabarberke | 16-12-07 | 16:05

Mmmm. De staking van de pliesies kan gewoon niet. Maar het met kogelvrije vesten en lange knuppels verdedigen van slecht overheidsbeleid mag wel beter beloond worden, mede gezien de loonsverhoging die deze politici zichzelf geven. Ik zou van 1500 naar 3000 euries per maand netto redelijk vinden.
.
*zit weer te overdrijven*

Contra | 16-12-07 | 16:02

Wat is er trouwens mis met 1500 netto in de maand als je de hele dag een beetje op straat wandelt en fietsers lastig valt?

Rabarberke | 16-12-07 | 16:01

Reverend Ray 16-12-07 @ 15:56

Prachtig betoog. Nou even in keurig Nederlands, met de woorden in de juiste volgorde. Dan ga ik waarschijnlijk wel begrijpen wat je bedoelt.

En voor de rest: zowel Kesler als die hoofdcomissarissen hebben allemaal boter op hun hoofd. En Kesler verdenk ik ervan dat ie als gewezen advocaat, nog een rekening open heeft staan bij de pliessie.

vanrechtsheeftvoorra | 16-12-07 | 16:01

@DeDerdeKamer 16-12-07 @ 15:56
Jij begrijpt het!! :)

overVecht | 16-12-07 | 16:00

@Reverend Ray 16-12-07 @ 15:56
".. heeft niets met de diender op straat te maken natuurlijk.."
maakt de gemiddelde burger geen flikker uit, het is en blijf de pet op de straat die dat zotte beleid uiteindelijk uitvoert.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 15:58

Een man als Kessler mag natuurlijk nooit zulke uitspraken doen. Al was het maar omdat hij die 'verwende ventjes' toch echt elk weekend nodig heeft.
En van die 2 ton schade die de clubs zouden leiden, kan men heel wat particuliere beveiliging inhuren. Van die types die op zaterdagavond eerst slaan en dan pas praten (indien de afwezigheid van hersencellen dit toestaat). Eens kijken hoe zo'n voetbalfeest dan verloopt. O nee, die gasten moeten natuurlijk zelf 'fan' spelen.

Voor al die heaumeaux die over de politie lopen te zeiken: tieft eens gauw terug naar F*k! Of ga staken voor een betere CAO zodat je die terechte boete gewoon kan betalen. Sloebers!

@ rettev 16-12-07 @ 15:14:
Mooi gesproken. Ook ik ben niet altijd blij met de politie, maar steek de hand wel in eigen boezem als ik een bekeuring krijg voor het fietsen zonder licht. Laatst nog me de tyfus geschrokken van een door rood rijdende fietser zonder licht die ik -als ik niet vol geremd zou hebben- vol over de motorkap zou hebben gehad.
Keep up the good work!

@Murdockyoufool 16-12-07 @ 15:34:
Yeah right. Op welke planeet leef jij?

Dom blontje | 16-12-07 | 15:57

Nonnes 16-12-07 @ 15:40
Toevallig laatst een boekwerkje doorgelezen van iemand die net in dienst is getreden als rijksambtenaar. Onvoorstelbaar. Beginnerssalaris van 1500 netto en dat is ex alle toeslagen (komt honderden euri per maand bij). De vakantiedagen zijn al helemaal een joke. Pensioenopbouw ook niks mis mee.
Eigen ondernemers zijn de kruipolie van de economie. Die werken altijd, krijgen geen cent als ze onder de tram komen en godzijdank is net die bespottelijke regel afgeschaft dat ze dik moeten dokken voor dat bataljon zwak/ziek/misselijke WAO-volk in Nederland. Maar ook nu weer moeten ze vet ophoesten voor de ziekenzorg terwijl ze zelf nauwelijks ziek zijn. En het is simpel, want eigen ondernemers hebben geen vakbonden of vertegenwoordigers; daar wordt ontzettend veel vandaan getrokken door het Sinterklaas-kabinet, terwijl de aftrekposten gestaag worden afgeroomd.

Shalome | 16-12-07 | 15:57

Hey... er zitten, net als met de immigranten, ook wel goede tussen natuurlijk. Hoewel ik denk dat de plisie op weinig sympathie kan rekenen vanuit de bevolking. Heeft iets met geen aangifte doen adviezen te maken, de indirecte fout van justitie om zware misdrijven nagenoeg te legaliseren - heeft niets met de diender op straat te maken natuurlijk maar dat ziet de gemiddelde burger niet -, en het legen van 3 balpennen per week op bonnen boeken.

Overigens een graties advies voor de heren dienders, salaris verhoging regel je onder het rijbewijs dan wel de kenteken papieren... werkt hier ook perfect, zeker met de kerst. Corruptie roelz, daarbij ligt dat voorbeeld er al bij de grote "bazen".

Reverend Ray | 16-12-07 | 15:56

Vanmiddag nog bij Zwolle - Ado geweest, daar was ook pliesie. Het was mij alleen niet duidelijk of ze nu aan het staken waren, of aan het werk. Wie kan mij duidelijkheid verschaffen ?

spiekerjozef | 16-12-07 | 15:56

@overVecht 16-12-07 @ 15:51
hahaha, goed zo. Nu al die grijze muizen, dagjesmensen en automobilisten met fietsendragers ook nog duidelijk maken dat ze vooral rechts moeten blijven rijden. En als er dan perse ingehaald moet worden, dat snel te doen, en voor het inhalen GOED in de spiegels kijken. Vaak is het voor de doorstroming beter dat je een snelle automobilist gewoon laat voorgaan, alvorens zelf daarachter aan te sluiten. Doe je dat niet, krijg je weer dat 'kurk' effect, 30 kilometer achter een suzuki alto rijden die met veel pijn en moeite een vrachtwagen gaat inhalen.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 15:56

Jullie hebben zeker een punt dat de politie meer werk moet afleveren, maar die domme KNVB idioot moet al helemaal zijn mond houden. Zelfs de pliesie heeft bij mij een hogere waarde dan die hele KNVB. Het is maar voetbal, wat een enorme zeur.

En wat ze hierboven zeggen: Laat inderdaad het leger die voetbalrellen oplossen, zodat de pliesie WEL kan boeven vangen.

Zocalo | 16-12-07 | 15:54

@Murdockyoufool 16-12-07 @ 15:49
en pliesie mensen krijgen een trainingspak gratis als ze in opleiding gaan!!!

overVecht | 16-12-07 | 15:54

Ach, als voetbalsupporters zich gewoon normaal konden gedragen was er niet eens politie-inzet nodig geweest... en voor de pliesies: niet zeiken, had je maar een écht vak moeten leren! Hop, ga eens boeven vangen!

Harm1985 | 16-12-07 | 15:52

Zet eens het leger in bij voetbalrellen.
Beetje sergeant in het leger krijgt ook maar 1600 pop op zijn rekening gestort.
Vergeleken met Afghanistan is de voetbal(tyfus)hooliganbende een kindercreche.

valdhaute | 16-12-07 | 15:51

@DeDerdeKamer 16-12-07 @ 15:38
mijn gemiddelde snelheid laat het niet toe dat ik rechts rij dus ik was het niet die je sneed!!

overVecht | 16-12-07 | 15:51

@Nonnes 16-12-07 @ 15:40
Gemiddeld genomen verdient een werknemer in het bedrijfsleven minder dan een ambtenaar. Hij heeft daarnaast minder zekerheid, zowel bij het behouden van zijn baan als het omhoog gaan in salaris. Voor veel werkgevers in het MKB is zelfs inflatiecorrectie een onderhandelingspunt. Uit eigen ervaring weet ik dat pensioenopbouw, zelfs voor werknemers die jaren in dienst zijn, geen vanzelfsprekendheid is.
Kleine zelfstandigen worden door de overheid nog steeds gezien als grootverdieners, terwijl de bulk nog niet eens 1500 pleuro per maand naar zichzelf overmaakt. Verder hebben ze nergens recht op, geen ziektkosten, geen WW, geen WIA, niets. Nu, zet dit 'ns tegenover klootzakkerige ambtenaren die op basis van hun dientsjaren een flink bedrag per maand binnenroeien.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 15:49

vroeger was 1500 euro 3100 gulden en was het gewoon een goed salaris,maar door allerlij politieke ingrepen als zorg,euro,energie enz, is het allemaal verdampt.laat de politiek hun onterechte salaris verhoging maar ongedaan maken en de mensen die met hun poten in de aarde staan een terechte verhoging geven de kit,vuilnislui en leraren zijn hard nodig in deze rare tijden.ik baal echt van het voetbal als rasechte feyenoorder maar ik baal meer van onze politici die mensen tegen elkaar opzet.kesler is een tyfus lul met een een iritante kk kop!

de zweever | 16-12-07 | 15:49

Als ik zo naar mijn lijstje met (al dan niet) goede voornemens kijk heb ik in de laatste dagen van dit jaar best wel medelijden met de pliesie.
.
.
Jongens en meisjes matenaaiers, geniet daar maar op die Johan Huizingalaan in 020. Neem nog een kroketje, smijt nog effe zo'n volvette MILF op het biljart, en ga er groepsgewijs fijn ff overheen!
.
.
Leve mijn lijstje..........

pennestront | 16-12-07 | 15:48

@Biomassa 16-12-07 @ 15:30

zo kort zijn ze al geniaal genoeg dus niet zeuren.

@Rarend 16-12-07 @ 15:30
Ja! Dus dat geld dat wordt geinvesteerd in kanswijken zie ik echt gebruikt worden! Dus ik ben daar erg over te spreken!

ROFLOL@madakantognie?! 16-12-07 @ 15:30

overVecht | 16-12-07 | 15:47

@overVecht 16-12-07 @ 15:28
Ja

piquant | 16-12-07 | 15:46

azijnseikerT 16-12-07 @ 15:27, ach laat ik het zo zeggen, als je de hond die je huis bewaakt niet te vreten geeft, gaat ie ook blaffen. En als het een verstandige hond is, gaat ie elders z'n vreten zoeken.
Kijk, stelletje prutsers: er zijn een paar pijlers in deze samenleving: gezondheidszorg, onderwijs, openbare orde en veiligheid. Als je maar hard en lang genoeg tegen die pijlers gaat beuken, storten ze vanzelf in. En daarmee de hele samenleving. Zo simpel is het.

Dirrek | 16-12-07 | 15:42

De pliesie bestaat inderdaad niet alleen maar uit verwende kereltjes.
Ook verwende, meestal lelijke en met een dikke kont uitgeruste relhoertjes werken er. Of zijn er althans aanwezig.

pennestront | 16-12-07 | 15:41

LOL @ Raad v. Hoofdcommissarissen: pliesies die ".. in de frontlinie staan..". Haha! Pliesies zijn toch die mensen die bij Slotervaartrellen als eerste wegrenden? Maar die toch eigenlijk werden betaald voor ordehandhaving? Er was daar behoorlijk weinig orde dus ik zou toch ook een behoorlijk ingrijpen hebben verwacht (ACP, heette dat nou niet boeven vangen? Draag ik tenslotte voor bij aan jullie salaris). Waar zijn jullie dan in de frontlinie? Vroeger op het schoolplein noemde je dergelijk gedrag gewoon laf.

Waar komen al die negatieve beelden van de politie toch vandaan? ACP: is gewoon de realiteit. Voorbeeld van gisteren: politieauto met twee agenten erin die tegenover me een rustig rondje door het park - geheel over het fietspad (sic!) - rijdt. Een fietser moest NB de kant in duiken om de auto erlangs te laten gaan. Het is mij een raadsel waarom de agenten dat niet even lopend konden doen; behalve dan dat het met 5 graden C boven nul wellicht wat koud voor ze was. Nog even afgezien van voorbeeldgedrag enzo, maar dergelijke eisen denk ik eigenlijk al nauwelijks meer aan bij het ronduit belabberde niveau van de NL politie. Want qua niveau: vergelijk bijvoorbeeld eens Duitse opsporingspercentages met de lage Nederlandse.

ACP: je moet niet met de buitenwereld discussieren en al helemaal niet over salaris, want dat is zéér ruim, in relatie tot het gebrek aan prestaties. Ga intern in discussie, bijvoorbeeld over mentaliteit en professionaliteit. Zodat NL meer waar voor haar geld krijgt.

Schout-bij-nacht | 16-12-07 | 15:40

@ Murdockyoufool 16-12-07 @ 15:34

Verdienen MBO-ers en HBO-ers in het bedrijfsleven gemiddeld meer of minder dan degenen in overheidsdienst? Hoeven ze geen stap harder te lopen? Heb jij kinderen op de middelbare school?
Ik val in herhaling. Ik ben echt blij dat ik het niet hoef te doen.

Nonnes | 16-12-07 | 15:40

@BennieB 16-12-07 @ 15:20
pas controleren als er stelselmatig ongelukken gebeuren, en dat ook ter overbrugging naar een structureel 'veiligere' oplossing. Maar vaak (vanmiddag ook weer) moeten mensen (op de snelweg) althans gewoon eens in de buitenspiegels kijken of er iemand aankomt ipv zonder richting aan te geven die auto naar links te gooien. Ik heb ook geen oplossing waar alle problemen mee verholpen worden, maar ik weet wel dat die boetes absoluut niet werken en er eigenlijk steeds meer afkeer tegenover dat soort agentjes komen.

In mijn ogen is de hedendaagse politieagent een verlengstuk van de belastingdienst.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 15:38

Kessler heeft gelijk. Maar wat voor de politie geldt, geldt ook voor stakende leraren en andere ambtenaren. Smoel dicht, verwende eikels. Pensioen, ziektegeld, WW, WIA, dertiende maand, onkostenvergoedingen en soms zelfs bonussen zijn allemaal prima geregeld. Vervolgens komt er elk jaar geld bij, hoeven ze geen stap harder voor te lopen. Is in het bedrijfsleven wel anders.

Murdockyoufool | 16-12-07 | 15:34

overVecht 16-12-07 @ 15:18
Dan zoeken we nog wel een 2de kandidaat natuurlijk; retteefje kan wel hele lappen zinloze tekst neerzetten maar daar word je niet echt lenig van dunkt me.
rettev 16-12-07 @ 15:14
Wat dacht je nou, dat ik al die boetes kan betalen van een bijstandsuitkering? Daar moet hard voor gewerkt worden!

madakantognie?! | 16-12-07 | 15:30

@ overVecht 16-12-07 @ 15:26
In dat geval chapeau voor je lokale politiekorps. Door op zo'n manier op te treden dwingen ze tenminste het respect af waar ze om vragen.

Rarend | 16-12-07 | 15:30

@overVecht 16-12-07 @ 15:16
Jouw stukjes mogen ook best wat langer hoor, misschien ben jij dan ook in staat om ietsie meer inhoud in jouw stukjes te plempen!!

Helemaal eens met rettev, goed verhaal!!

Biomassa | 16-12-07 | 15:30

NahUnd? 16-12-07 @ 15:28 nou, die kunnen ze in hun zak steken hoor....

van dal | 16-12-07 | 15:30

Fleisch, je hebt weer een mooie discussie aan de gang gebracht. Jammer vind ik wel dat je een moment van IQ-verlies had toen je deze topic schreef (ik moet zeggen dat het de laatste tijd veel gebeurd, je zit toch niet aan de nederwiet?).
Ik vind het jammer te lezen dat het gemiddelde reaguurder hier de pliesie zit af te zeiken, omdat zij een recht gebruiken. Waarschijnlijk door een slecht genomen reactie van de Hermandad. 200,- euri's netto is een hoop geld, maar ik denk dat we daar betere agenten voor terugkrijgen. Voor de blauwe man/vrouw op straat die van een schamel loontje rond moet komen, zich toch dag en nacht inzet om sluwe boeven te vangen, verdient respect! Nu ligt er door schulen of loonbeslagen corruptie op de loer.
Een opleiding van een gemiddelde duurt 3 jaar (mbo) en van een hoofdagent 4 jaar (mbo+). Ik daag de reaguurder hier het wetboek van Strafvordering te lezen, laat staan het te leren en ermee om te leren gaan. Dan hebben we het niet over de Wegenverkeerswet 1994, wetboek van Strafrecht, Opiumwet, Wet Wapens en Munitie enz.enz..
Wist u dat er door het beleid dat door deze regering wordt gevoerd Nederland jarenlang relatief het veiligste land om rond te fietsen. Ik denk niet dat de boetes van 4 kilometertjes te hard door om agent zijn uitgeschreven, maar door een flitskastje zijn geregistreerd. En zeg nou zelf, fietsers zonder licht op hun fiets vind u als automibilist toch ook een crime.
Over de heer Kesler maak ik geen van mijn woorden vuil.
Zoals u ziet steun ik de pliesie in hun betoog voor meer poen.

G.E. Neuzel | 16-12-07 | 15:29

Die buikspreekpop van de KNVB moet eens zijn stijve uitdrukkingsloze smoel dicht houden.Als er verwende kereltjes bestaan dan zijn dat wel die in een korte broek achter een bal aanrennende rukkers, ook wel voetballers genoemd.Sommige eikels verdienen per dag gemiddeld zo'n 5000 euro.En dan krijgen ze ook nog een gratis huis, gratis auto, gratis vreten, snollen (lees spelersvrouwen) enz..
En wat presteren ze op internationaal niveau? juist, geen ene moer, en maar klagen de stumpers....

NahUnd? | 16-12-07 | 15:28

@nonnes

Bedankt, zo af en toe blijf ik hopen op redelijkheid.
Maar als ik de comments lees, weet ik dat het valse hoop is.

Succes Nederland.

rettev | 16-12-07 | 15:28

@piquant 16-12-07 @ 15:24
ow..... shit....... sorry dat ik het niet richting jou deed!! Excuses aanvaard??? ;)

overVecht | 16-12-07 | 15:28

Dirrek 16-12-07 @ 15:23

Ik merk dat je je inhoudt.

azijnseikerT | 16-12-07 | 15:27

@Rarend 16-12-07 @ 15:21
Hier in Overvecht hebben zijn de finnen steeds stiller aan het worden. Pliesie is hier niet meer meelevend of wat dan ook. Moest ze vorige jaar rond deze tijd keer bellen omdat een grote groep kansjongeren alles in de fik aan het zetten waren wat maar kon met jerricans benzine. Binnen no-time was er pliesie (5 auto' s) en (misschien niet volgens het boekje) werkten die gasten echt hardhandig naar de grond en ze namen iedereen mee die ook maar in de buurt stond............

overVecht | 16-12-07 | 15:26

Voetbal.
Politie.
Aan beide heb ik de schurft.
Wat een dilemma.

pbuh | 16-12-07 | 15:26

Heeft die KeSSlerT ook een gastenboek?

fuckje | 16-12-07 | 15:25

@ van dal 16-12-07 @ 15:23

Hierover ben ik het volkomen met je eens. Verbieden die mannen.!

piquant | 16-12-07 | 15:25

@overVecht 16-12-07 @ 15:23

Oehoe, heb ik gezegd.

piquant | 16-12-07 | 15:24

piquant 16-12-07 @ 15:18 dat die er uberhaupt zijn is al een teken aan de wand.. risicowedstrijden... allemaal liefhebbers van dezelfde sport, gaan samen kijken.... en vervolgens slaan ze elkaar de koppen in omdat de ander toevallig voor een ander kleur shirtje is....
het is het bewijs dat voetbal een achterlijke sport is, gevolgd door achterlijk volk

van dal | 16-12-07 | 15:23

@Nonnes 16-12-07 @ 15:19
kben goedver de goedver helemaal niet gefrustreerd!! Uitgewoonde holbewoner!

overVecht | 16-12-07 | 15:23

rettev 16-12-07 @ 15:14, die heb ik al eens eerder gelezen, maar ik vindt 'm wel goed. Tevens vindt ik Kesler (de naam alleen al) een tiep, die in z'n jeugd er niet voor schroomde on z'n Joodse buren bij de bezetter aan te geven. Kesler verdient de kwalificatie NSB-er ten volle. Een volksmenner en een landverrader. Pur sang.
Kesler is de nieuwe Seyss-Inquart.

Dirrek | 16-12-07 | 15:23

Politie huilie laten doen en vooral niks geld erbij.
nooit meer gratizzzz naar de wedstrijden kijken
Voetbalclubs zelf laten beveiligen en verantwoordelijk stellen voor de kosten

Sodommer | 16-12-07 | 15:23

@ Khomeini 16-12-07 @ 14:49
Dat bedoel ik. Gebeurtenissen waar jij niet bij was. Ik ook niet, maar ik weet er door inside info nét even iets meer vanaf. Want wat je noemt trek je uit zijn verband.
Ik zal niet zeggen dat er geen fouten worden gemaakt, maar wat goed gaat, daar hoor je nooit iets over. Op feestjes is het helemaal niet tof om over je opa te vertellen die zichzelf had ongescheten en niet meer wist waar en wie 'ie was, maar uiteindelijk toch door de politie netjes is thuis gebracht.
En dat van die 70% politie op de snelwegen, nou... dat is echt iets minder hoor. Maar ja, zolang de politie moet rijden voor iemand met een spin in zijn auto, of een schadeformulier moet komen brengen bij een aanrijdsel zonder letsel in een parkeergarage van de AH (beiden echt waar). Ja sorry hoor, maar dan kunnen er ook geen boeven worden gevangen zoals dat zo mooi heet.

turbopriest | 16-12-07 | 15:22

Het staat me nog scherp voor de geest hoe ik enige tijd terug een motoragent op het Osdorpplein in 020 zag staan. Het was typerend, hij werd door zo'n vijf straatterroristjes uitgelachen, uitgecholden en uitgedaagd, maar hij verroerde geen Fin. Daarentegen is de politie er bijvoorbeeld wel altijd als de kippen bij om mensen met verkeerde fietsverlichting op de bon te slingeren. Echte helden zijn het, en ja, die verdienen natuurlijk een fikse loonsverhoging.

Rarend | 16-12-07 | 15:21

Pliesie is oke ole ole!!!

Overigens terecht dat ze de voetbalwereld als slachtoffer uitkiezen zoals menigeen al aangeeft. Als ik zie (en ik ga soms) hoe ik wordt behandeld als ik naar een uit wedstrijd van 030 ga!!! Nope dat is niet de schuld van pliesie maar van een stel tyfuleiers die het in het verleden verkloot hebben voor de rest.

*stopt nu met draaikonten*

overVecht | 16-12-07 | 15:21

@Nonnes 16-12-07 @ 15:19

Voornamelijk gefrustreerde schreeuwers ,imho.

piquant | 16-12-07 | 15:20

DeDerdeKamer 16-12-07 @ 15:15
OK, maar wanneer dreigt er dan wel gevaar? Stel de vierbaans A4 tussen Schiphol en Nieuw Vennep, geen wegwerkzaamheden. Je mag er 120. Is het dan veilig als iemand 130 rijdt? 140? 150? 160? 170? etc... En als we dan een nieuwe maximum snelheid hebben van 170? Wat doen we dan met iemand die 171 rijdt? (en laat ik het dan maar niet hebben over de milieueffecten die de hardrijder niet doorberekend krijgt maar moeten worden opgehoest door alle andere mensen? Zeg het maar. Tendentieus mijn reet. Er is hier maar één iemand tendentieus en dat ben jij.

BennieB | 16-12-07 | 15:20

overVecht 16-12-07 @ 15:13

dinsdag 20 mei 2008 13:30-15:30

Pluizig Konijn | 16-12-07 | 15:19

@ rettev 16-12-07 @ 15:14

Ik heb er waardering voor dat je de moeite neemt om deze oogkleppers de andere kant te laten zien. Hopelijk verwacht je er niet teveel van. Schreeuwers op afstand zijn het.

Nonnes | 16-12-07 | 15:19

Ten eerste, al dat gelul over de heeeel kleine groep hooligans die bij de clubs aanwezig zijn en dat de KNVB en de voetbalclubs zelf hier niets tegen doen is pertinent onwaar. De KNVB en voetbalclubs zijn bijzonder streng in hun beleid. Mensen willen graag doen geloven dat het levensgevaarlijk is om naar een voetbalwedstrijd te gaan, echter, ik ga al jaren en heb nog nooit een rel meegemaakt. Ik wil overigens niet beweren dat er geen rotte appels zijn, maar die heb je overal in de maatschappij. In ieder geval zijn de clubs en KNVB actief bezig om relschoppers te weren, alleen is het moeilijk om zonder voetbalwet de echt hardnekkige relschoppers te verplichten/dwingen om weg te blijven.
.
Ten tweede is de opmerking over "het in de vuile was zetten" hypocrisie van de bovenste plank. Want de aantal voetballiefhebbers die de politiebonden met hun actie benadelen is vele male groter. Voetballiefhebbers die totaal niet bij machte zijn om ook maar iets te veranderen aan die CAO. Maar goed. De politie heeft daar duidelijk schijt aan.
.
Ik ben het dan ook eens met Kessler en hoop dat agenten helemaal niets extra's krijgen. Op deze manier (honderduizenden voetballiefhebbers duperen) dwing je geen sympathie af, alleen maar afkeer.

ivar | 16-12-07 | 15:18

@van dal 16-12-07 @ 15:17

Bij de zgn risico wedstrijden is dat hetzelfde.

piquant | 16-12-07 | 15:18

Ik denk dat het tijd wordt om salaris in te houden in plaats van geld erbij, stelletje uitvreters!!!

digger | 16-12-07 | 15:18

@madakantognie?! 16-12-07 @ 15:16
ik heb al wel een kandidaat gevonden bij wie we het kunnen uitvoeren... Nul keer raden wie.....

*mompelt iets over retteefje*

overVecht | 16-12-07 | 15:18

Je kan ook voetballen zonder politie, niet zeuren.

Crak-ho | 16-12-07 | 15:17

overigens... (ik weet dat ik sommigen nu op hun zieltje trap) ben ik blij dat de politie actie voert bij voetbalwedstrijden, en niet bij misdaadbestrijding...

van dal | 16-12-07 | 15:17

@ rettev

Driewerf Bravo ... discussie gesloten! AMEN!!!

Eelcontrast | 16-12-07 | 15:17

@rettev 16-12-07 @ 15:14

Mijn steun heb je,maar die had je al. Nu nog de frustro's overtuigen.

piquant | 16-12-07 | 15:17

@rettev 16-12-07 @ 15:14
heb je zo'n lang stuk nodig om duidelijk te maken dat je geen inhoud hebt? Lutser!

*heerlijk schelden op pliesie zonder boete te krijgen*

overVecht | 16-12-07 | 15:16

VanFrikschoten 16-12-07 @ 15:06
Die anale tongzoen kan ik de romantiek nog wel van inzien, maar om er dan vervolgens zand overheen te gaan gooien.. jak!

madakantognie?! | 16-12-07 | 15:16

@BennieB 16-12-07 @ 15:10
dat vind ik zo'n tendentieus argument, wat moet ik daar nou mee ? Je weet best dat ik die acties bedoel waarbij geen enkel gevaar dreigt, enkel om de schatkist te spekken Iedereen die als een debiel in de bebouwde kom aan het jakkeren is en DAN op de bon geslingerd wordt, heb ik geen enkel probleem mee.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 15:15

@Eelcontrast 16-12-07 @ 15:13
om 7.00 uur draai ik me nog een keer om..... fijn als je geen baas hebt die je verplichtingen oplegt omtrent werktijden omdat je zelf volwassen genoeg bent om dat in te kunnen delen...... nooit file!!:D

overVecht | 16-12-07 | 15:14

ik heb het van de week gevraagd aan een agent... hoe dat nou zat met die salariseisen, hij legde me uit dat alle politie uit een budget betaald moet worden... aha, zei ik, en vele varkens maken de spoeling dun?

van dal | 16-12-07 | 15:14

@ al die politie haters:

U beschuldigt u mij ervan dat ik de jeugd te zacht aanpak, totdat ik op een dag dat ettertje van u de les lees.

U neemt waarschijnlijk een uur middagpauze ,ettelijke koffiepauzes (als u al werkt),maar beschuldigt mij van luiheid, als ik een keer ga zitten. Wat doet u eigenlijk voor nuttigs in deze maatschappij. Laat eens weten, ben heel benieuwd.

U windt zich op over iedereen die zich associaal gedraagt in het verkeer, maar als ik u op hetzelfde vergrijp betrap voelt u zich onterecht behandeld.

Als u een boete krijgt wegens te hard rijden moet ik iets nuttigs gaan doen, maar als uw kind wordt doodgereden door zo,n maniak, moet ik iedereen die naar zijn gaspedaal kijkt afschieten.

U stoort zich aan mij als ik met hoge snelheid naar een melding rijd, maar als u de politie belt moet ik er wel binnen 10 minuten zijn.

U ziet het als een deel van mijn werk dat ik geslagen, geschopt ,bespuugd en uitgecholden word. Maar als ik dan iets terug doe is dat plotseling machtsmisbruik.

U denkt er niet over uw tandarts uit te leggen hoe hij een kies moet trekken of uw specialist hoe hij uw blinde darm moet verwijderen. Maar u vind het volstrekt normaal mij te vertellen hoe ik mijn werk moet doen.

U spreekt mij aan op een manier die u in iedere andere situatie een bloedneus op zou leveren, maar van mij verwacht u dat ik dat accepteer.

U schreeuwt tegen mij dat ik iets aan de criminalitiet moet doen,maar u wil niet als getuige optreden of er op andere wijze mee lastig worden gevallen.

Ik deug in uw ogen volstrekt niet, maar het is natuurlijk volkomen terecht dat ik u of een van uw naasten direkt help bij een ongeval, uw moeder met een reanimatie het leven redt , uw dochter opspoor als het kreng eindelijk is weggelopen en overuren maak om de inbreker te pakken die het waagde uw huis binnen te komen.

Welnu heldhaftige politiehater, vanuit uw volkomen misplaatste arrogantie beklaagt u zich over de manier waarop ik mijn werk doe ,bedenk dan eens het volgende:
Als er geen politie zou zijn, zou het recht van de sterkste gelden. Hoelang zou u het volhouden in die jungle ?

mzzl

een politieman die af en toe best nuttige dingen doet , en probeert niet iedere hard schreeuwende nutteloze burger te haten.

rettev | 16-12-07 | 15:14

GS is heel erg blij met het niet doorgaan van de wedstrijden. Elk nadeel heb zijn voordeel, om in voetbaltermen te blijven.

piquant | 16-12-07 | 15:14

@Pluizig Konijn 16-12-07 @ 15:12
wanneer is het examen vmbo niveau 1 nederlands?

overVecht | 16-12-07 | 15:13

@ Khomeini

alsof dit een praatgroep is, waarbij we uiteindelijk in het midden uitkomen! Nee joh, ik heb net zo hard gelijk van mezelf als jij van jezelf ... dus, hop, morgen gewoon weer om 7.00 met je auto de spits in om lekker in alle individuele vrijheid alle verkeersregels aan je individuele laars te lappen en er zo achter te komen middels een individueel statistisch verantwoord onderzoek dat de plisie met 70% van het totaal in de bosjes achter die flitskast, waar jij dagelijks voorbij zoeft, verborgen ligt.

Eelcontrast | 16-12-07 | 15:13

@BennieB 16-12-07 @ 15:10
vindt ie wel weer een andere neuqpop om op te zieken....

Erg goede post trouwens!

overVecht | 16-12-07 | 15:12

Jeoh 16-12-07 @ 15:05
Precies! Het is inderdaat een opvallende keuze. Als ze de helft van het prachtwijkgeld nu aan de politie zouden geven dan denk ik dat veel van de problemen in die wijken snel opgelost zijn.

Pluizig Konijn | 16-12-07 | 15:12

Kesler heeft groot gelijk. Wie zijn eigenbelang boven het belang van talloze voetballiefhebbers stelt, is behoorlijk verwend. Of het slim is om het zo te zeggen is een ander verhaal. Opeens hebben we het alleen nog over Kesler ipv over die asociale politie-acties.

bintang | 16-12-07 | 15:11

-weggejorist-

hans98 | 16-12-07 | 15:10

Pliesie heeft gelijk! Oprotten met die arrogante KNVB. Goede vriend is agent, en als je hoort wat voor schijt diensten die heeft en allemaal moet doen voor die 1500 bruto, vraag je je af waar ze het voor doen. In ieder geval niet voor de dank van het volk zo te lezen. Kessler mag in de stront zakken. Vuile Nazi!

Hangbar | 16-12-07 | 15:10

DeDerdeKamer 16-12-07 @ 15:08
Dat is uiteraard tot je kind wordt doodgereden door iemand die met teveel alcohol op door het verkeer heenraast. Dan heeft de politie onvoldoende gecontroleerd toch?

BennieB | 16-12-07 | 15:10

ze krijgen, wat mij betreft, geen cent erbij. Dat als dank voor die jarenlange treiterijen, stelletje honden.

DeDerdeKamer | 16-12-07 | 15:08

@ Fleischbaum
Ik speur een nare ondertoon in het verhaal. Zeker boos omdat je een parkeerbon kreeg omdat je op invalidenparkeerplaats stond?
Maar voetbal is kudt en die gasten zijn rijk zat om zelf bodyguards te nemen, dus laat ze dat maar doen.

- teruggejorist - | 16-12-07 | 15:08

Wat doet de KNVB zich dan ook bemoeien met CAO onderhandelingen. Als Kessler had gezegd dat ie het een goeie actie vond waren alle voetbalfans over hem heengevallen, nu is het de pliesie die kwaad is. Heb ik toch liever ruzie met voetbalfans eigenlijk.

Timooooo | 16-12-07 | 15:07

@ van dal

ik vrees inderdaad uw 'Rijkaardje' om binnen KNVB-sferen te blijven ... maakt het haar echter wel altijd Völler!!!

Eelcontrast | 16-12-07 | 15:06

Geef elkander een anale tongzoen en zand er over... We zijn allemaal mensen, ja?

VanFrikschoten | 16-12-07 | 15:06

GRmbl..
zodra het een BEETJE spannend dreigt te worden zijn die blauwe stuikrovers nergens meer te bekennen.
En maar schreeuwen dat ze respect verdienen.
Inderdaad, lutsers! Respect moet je verdienen.
Bijvoorbeeld door te laten zien dat je ballen hebt als er weer een mongool een auto in de fik probeert te steken.

gnoeg=gnoeg | 16-12-07 | 15:06

Khomeini 16-12-07 @ 14:57

Inderdaad "onzinboetes" ! Je hebt helemaal gelijk. Het is van de zotte dat je als je weet hoe hard je ergens mag rijden daar toch een boete krijgt voor te hard rijden. Eigenlijk is het absurd en je zadelt de politie er ook nog met een hoop werk mee op. Werk die ze eigenlijk aan boeven vangen hadden moeten besteden.

azijnseikerT | 16-12-07 | 15:05

Eelcontrast 16-12-07 @ 15:01...

... vind je reactie zwak..

Khomeini | 16-12-07 | 15:05

edit @ mezelf
50 000*200=10 000 000 per maand
Geld dat naar PR-wijken gaat: 400 000 000

Denk dat het wel duidelijk is wat de prioriteit van het huidige kabinet is.

Jeoh | 16-12-07 | 15:05

Khomeini 16-12-07 @ 14:57
En was het alarm terecht of vals? Wist je dat het allergrootste deel (ik geloof in de buurt van de 95%) van de alarmmeldingen vals is? Ik vind het wel logisch dat een bedrijf voor die tekortkoming eerst zelf de rekening moet betalen via een tussencontrole door normale beveiligers voordat de politie komt. Ik wens aan die tekortkoming van dat uitzendbureau in elk geval niet mee te betalen.

BennieB | 16-12-07 | 15:04

@van dal 16-12-07 @ 14:59
Spuug hem dan alvast even tussen zijn billetjes.

overVecht | 16-12-07 | 15:04

Eelcontrast 16-12-07 @ 15:02 omdat ik verder kan spugen zeker? hahaha

van dal | 16-12-07 | 15:03

@ HitchHiker 16-12-07 @ 13:57
Jij moet niet zoveel aannemen.
Ben je niet zo goed in. l.tser

Citzen007 | 16-12-07 | 15:03

@Pluizig Konijn 16-12-07 @ 15:02
ook voor jou konijnebijn......... Wie zijn keuze is dat?

overVecht | 16-12-07 | 15:03

@ van dal

mijn excuses voor de valse beschuldiging ... had het voorgaande niet gelezen ... vriendjes???

Eelcontrast | 16-12-07 | 15:02

50 000*200=10 000 000 per maand

Beetje duur.

Jeoh | 16-12-07 | 15:02

Bij de vuile was gezet ?!?!?

De vuile was buitenhangen OF
Bij het vuil gezet.

Voor de rest ... voetballen zuigt .... en de pliesie ook!

RGB | 16-12-07 | 15:02

CoJoNes 16-12-07 @ 14:55
Klopt, maar het was meer bedoelt om aan te geven dat je via een uitzendbureau met laaggeschold werk al snel net zoveel verdient als een agent. Die agent is echter wel 4 jaar naar de politie school geweest. Als hij in die tijd een MBO 4 of een HBO opleiding had gedaan dan had hij al snel 2 keer zo veel verdient.

Pluizig Konijn | 16-12-07 | 15:02

@topcat 16-12-07 @ 14:49
www.knvb.nl moete je volgens mij zijn met je kladje....

@turbopriest 16-12-07 @ 14:46
en wie zijn keuze is dat?..................

overVecht | 16-12-07 | 15:01

@ Khomeini

Maar hoe kun je nou verkeersboetes krijgen als je elke dag stil in de file staat???

Eelcontrast | 16-12-07 | 15:01

Politie of politie+k ,allemaal huichelaars die zich achter elkaar verschuilen.
En laat de boel maar eens uit de klauwen lopen.
De politie zoals die nu wordt gebruikt is allang geen politie meer maar een
grote groep nsb-ers die de burger alleen maar tegen werkt op meerdere fronten.
Ik kan ook geen respect meer opbrengen voor deze gluiperige manier van optreden.
Het politieapparaat moet keihard ge-reset worden ,en bonnen uitschrijven behoord dan een taak van een
soort verkeers politie te worden!
Maar doe es ff wat VOOR de burger ipv TEGEN de burger.
Indd Politiehonden.

Elvos | 16-12-07 | 15:00

Voorspelbare zure lutsers... Als het over de politie gaat dan worden de slimmerds hier opeens ook VMBO-ers. Wat is dat toch?
Kessler heeft gelijk want... jaaa nu komt het... de heren krijgen een bon voor 4 km te hard. Wie is hier verwend? Word wakker! Ik vind dat ook klote hoor, zo'n brief op mijn mat, maar dat heeft hier toch geen ruk mee te maken? Prioriteiten wijzigen moet bovenin gebeuren. De meesten hier zijn in loondienst. Betrek het eens op jezelf.
En wie hier wil zich voor zo'n rotsalaris altijd en eeuwig laten afzeiken? Niemand natuurlijk. Ik ben die gasten (en leerkrachten in 1 adem door) dankbaar dat ze het doen en dat ik het niet hoef.
Zo dat was fijn. Bedankt.

Nonnes | 16-12-07 | 15:00

@ pseudopsycho 16-12-07 @ 14:58

In je hele comment.

piquant | 16-12-07 | 15:00

Heb geen enkele sympathie voor agenten die over de rug van miljoenen voetballiefhebbers zo nodig actie moeten gaan voeren. Geen cent erbij alsjeblieft, anders gaan ze ook nog denken dat dit een goed actiemiddels is.

bintang | 16-12-07 | 14:59

Eelcontrast 16-12-07 @ 14:57 waar wil ik dat vergelijken? ik wil gewoon weten of hetleukezuiden ook een inkomen heeft wat past bij zijn functie en opleiding. en ik spuug terug (dat kan ik trouwens veel verder, hahaha)

van dal | 16-12-07 | 14:59

Wat een amateurs,

wanneer je te weinig betaald krijgt, dan zoek je toch lekker een andere baan.

Bovendien hebben die ratten ook nog eens een opleiding kunnen doen op onze kosten.

waar zit mn denkfout?

pseudopsycho | 16-12-07 | 14:58

Helemaal met @ topcat 14:49u. eens!

fuckje | 16-12-07 | 14:58

Eelcontrast 16-12-07 @ 14:53..
nog een voorbeeld± Laatst gebeld met de Politie... bij een uitzendbureau ging een stil alarm... reactie van de Politie... WIJ HOEVEN NIET TE KOMEN, dit soort bedrijven hebben zelf een beveiligingsdienst......

zolang ik dit soort dingen nog hoor Eelcontrast vraag ik mij af waar de Politie mee bezig is.... Ik hoor dan misschien tot de 70% van de bevolking die jij dom vindt, maar die groep voelt zich in de kou staan... Die staan namelijk elke dag in het verkeer langs de weg... (met die onzinboetes)

Khomeini | 16-12-07 | 14:57

Het_leuke_zuiden 16-12-07 @ 14:51
Net zoals in het gewone bedrijfsleven is er nog al een onderscheid tussen de functies en de opleidingseisen en misschien moet je je daar eens in verdiepen.

BennieB | 16-12-07 | 14:57

@ van dal

och gut, meneertje moet z'n vermeende superioriteit bewijzen en/of kleine piemeltje compenseren door loonstrookjes te gaan vergelijken ... zielige mannetjes heb ik dat altijd gevonden ... ik spuug op u!

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:57

ed.. 16-12-07 @ 14:53
45 uur per week als koerier (vakantie). De berekening is afgezet tegen de inflatie.

Pluizig Konijn | 16-12-07 | 14:57

VanFrikschoten 16-12-07 @ 14:54 en emotioneel... is ook maar net hoe je het bekijkt... zo'n lederen motormuis.....

van dal | 16-12-07 | 14:56

@Pluizig Konijn 16-12-07 @ 14:50
Dat komt omdat je heffingskorting dan relatief hoog is.

CoJoNes | 16-12-07 | 14:55

Het_leuke_zuiden 16-12-07 @ 14:51 en jij? wat is:
a: je opleiding?
b: je functie?
c: je salaris?

van dal | 16-12-07 | 14:54

@turbopriest 16-12-07 @ 14:46
Nou, meneer de lederen motormuis, dat over "het gezin" trek ik bij jou ernstig in twijfel...

VanFrikschoten | 16-12-07 | 14:54

@pluizg konijn
omgerekend? als je minder uren draait, verdien je 'omgerekend' altijd meer...

ed.. | 16-12-07 | 14:53

@ Khomeini

... en zolang 70% van de bevolking uit domme lutsers zoals jij bestaat, zeg ik: zoveel mogelijk euri naar de pliesie!

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:53

Ik denk dat er onder de algemene noemer Politie wel onderscheid gemaakt moet worden tussen bijvoorbeeld zo'n Buro Verkeershandhaving o.l.v. die doorgaans "gehate" meneer K.S. en de agenten die als eerste op inbraken, geweldsmisdrijven, ernstige ongelukken, etc. afmoeten. Daarnaast is er ook een aparte organisatie die zich vooral met het uitdelen van parkeerbonnen bezighoudt.
Ik vond de uitspraak van Kessler buiten alle proporties en wel degelijk een regelrechte schoffering aan het adres van de Politie in het algemeen!
Misschien over 14 dagen in 010 en 020 nog maar een keertje dezelfde aktie? Totdat deze bobo publiekelijk door het stof gekropen is en nederig zijn excuses aan al die politieambtenaren heeft aangeboden!

Biomassa | 16-12-07 | 14:53

Het_leuke_zuiden 16-12-07 @ 14:51
AMEN !!!!!

Khomeini | 16-12-07 | 14:52

De politiemacht is opgericht uit VMBO'ers niveau c en lager. Waarom zouden deze mensen nou meer moeten verdienen dan andere VMBO'ers op C niveau?

Het_leuke_zuiden | 16-12-07 | 14:51

@ turbopriest 16-12-07 @ 14:46

je vergeet er zelfs nog een paar. Ik ben het eens met je. Wat een kortzichtigheid hier.

piquant | 16-12-07 | 14:50

Gristus 16-12-07 @ 14:38
Helmaal mee eens. Als je weet voor wat voor een hongerloontje deze mensen moeten werken krijg je vanzelf wel respect voor ze.
Een "gewone agent" verdient maximaal 1730 euro per maand. De hogere functies starten vanaf 2100 euro bruto.
Met vakantie baantjes zat ik in mijn studenten tijd omgerkend rond de 1600 euro netto per maand.

Pluizig Konijn | 16-12-07 | 14:50

turbopriest 16-12-07 @ 14:46...
Jij bedoelt het wegrennen voor een schietende TBS-er? Niet inwillen vallen (terwijl iemand in elkaar wordt getikt in de kelder) want dat kan gevaarlijk zijn.... nee lekker achter een bosje met een lasergun met 6 man (lekker ouwehoeren).. beetje in een Volvootje over de weg bonnetjes geven.... fietsertje bekeuren (fietsers zonder licht zijn ook grote criminelen)... ga toch heen man... zolang er 70% van de agenten op de snelweg ligt.. en niet echte criminaliteit bestrijden... zeg ik GEEN EURO ERBIJ !

Khomeini | 16-12-07 | 14:49

@ van dal

slim om op dit platvoerse platform een jeugdherinnering met je zusjes neer te plempen ... ik was bijna in de smerige verleiding gekomen ...

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:49

"Geachte" "mensen" van de KNVB,

Als gewone burger was ik geschokt door de woorden van de heer Kesler van de KNVB.

De maatschappij moet onbeschoft gedrag van voetbalhooligans verdragen. De kleine zelfstandige en de omstanders die toevallig in de buurt wonen of eigendom in de buurt van risicowedstrijden hebben, hebben onvergoede schade, terwijl de voetbal bobo’s van iedere wedstrijd rijker worden.

De enige die proberen hier wat aan te doen is de politie. De KNVB en de clubs trekken hun handen volledig van elke verantwoordelijkheid af. De opmerking van Kesler slaat dus meer op hemzelf en de mensen van de clubs. Wat is dit voor een arrogantie, dat men het normaal vindt bij de KNVB dat de politie-inzet bij voetbal vele malen hoger moet zijn dan bij andere sporten? Wanneer ziet de KNVB eens in dat dit gedrag van HUN supporters een probleem van de KNVB en de clubs is en dat zij dat probleem stelselmatig van zich afschuiven in de richting van de politie? De verantwoordelijkheid voor veilige wedstrijden ligt primair bij de clubs en de KNVB, niet bij de politie en dus de maatschappij.

Het wordt maar eens tijd dat de KNVB en de clubs, die miljoenen aan sponsorgelden binnen halen, die miljoenen die de maatschappij uitgeeft aan politie inzet en voetbalschade zelf gaat vergoeden, in plaats van de belastingbetaler!

Of je het nu eens bent met de politiebonden of niet, ik ben er zeker van dat iedereen in ons land geschokt is van deze opmerkingen. Ik ben ervan overtuigd dat kamerbreed van SP tot PVV men zich realiseert dat we in Nederland het recht hebben tot arbeidsacties. We zullen het er niet kamerbreed mee eens zijn, maar we zullen met respect dan een dialoog aan gaan.

topcat | 16-12-07 | 14:49

De politie kan van mij het dubbele salaris krijgen.
Maar ga dan eens boeven vangen en val mij niet lastig met ID controle, openbare dronkenschap, blowende jongeren beboeten of fietsers zonder licht te bekeuren.
Wil je een publieks vriendelijke actie doen dan ga je de minister vragen naar haar legitimatiebewijs, ga haar achterlicht controleren en zeg dat ze op het binnenhof niet onnodig rond mag blijven hangen.
Dan doe je ook eens iets voor de burger die je salaris betaald...

da wizard | 16-12-07 | 14:49

*Welnu, de pliesie is nog veel bozer. Beetje kritiek hebben op de agenten, terwijl zij dag en nacht voor u klaar staan*

Ik weet niet wat, maar iets klopt er niet in die zin.

ot:
Ik vroeg me laatst af; moeten kansenjongeren kansspelbelasting betalen?

overVecht | 16-12-07 | 14:49

@kazimir 13:15

niet stapvoets rijden op een woonerf €30,-

omg, met de fiets.. hehehe das easy geld verdiene..

CrazyWezel | 16-12-07 | 14:48

@ gaap

Misschien moet je toch wat meer de lange reacties lezen, want over die stelling/conclusie van jou is geenszins consensus ...

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:47

@ van dal 16-12-07 @ 14:46

Ik heb het over ahum, VOLWASSEN mannen en jij hebt het over je kleine zusjes.

piquant | 16-12-07 | 14:47

kleine ontopic-linkspam, mag wel toch?
Kesler zijn uitspraak: www.afhakers.nl/media.asp?x=8566

Ook grappig te zien dat de NOS niet echt weet wat de functie van Kesler is... Fin.Dir. Feyenoord ???

rohtop | 16-12-07 | 14:46

U wilt onderbouwing? Dan krijgt u onderbouwing.
Werk van de pliesie is belastend.
1) Fysiek (onregelmatige werktijden, 24/7/356)
2) Emotioneel (pliesie maakt in 1 dienst sosm meer leed mee dan een burger in een heel mensenleven)
3) Gevaarlijk (steeds meer wapens op straat, plus altijd dat gevaar in die naald van die aids-junk te grijpen)
4) Privé (als de pliesieman onregelmatig werkt, 'werkt' eigenlijk het hele gezin een beetje onregelmatig. En gedragingen privé hebben soms gevolgen in het werk)
En zo kunnen we nog wel even door gaan. Verwend my ass! Maar ja, net als in het voetbal, 16 miljoen 'bondscoaches' die het beter weten.

turbopriest | 16-12-07 | 14:46

piquant 16-12-07 @ 14:44 nee? wat doen vrouwen dan? mijn zusjes deden altijd of ze een paardemanege hadden (my little pony) of een rijke dunne dame waren (barbie) dan wel of ze een schoonheidsalon hadden (met mijn kleurdoos)........

van dal | 16-12-07 | 14:46

Overigens (voor de korpschefjes van Nederland), dit was (volgens VI) de tekst:
QUOTE/ 'Dit is een zwarte dag voor het Nederlandse voetbal', oordeelde Henk Kesler op de afgelasting van Ajax-PSV en Feyenoord-AZ. De KNVB-directeur sprak tijdens een speciale persconferentie in Hoenderloo.

'De KNVB vindt het volstrekt onacceptabel dat de bonden de vastgelopen CAO-onderhandelingen willen vlot trekken ten koste van het voetbal. Dit tart elke vorm van fatsoen. Ik zou de verantwoordelijke minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, red.) willen adviseren deze verwende kerels van de politie geen cent extra te geven.'

'Als je de steun van het Nederlandse publiek wil, moet je het vooral zo doen', sneerde Kesler. 'Als ik op dit moment de reacties op internet bekijk, dan is het imago van de politie niet zo goed. Het beeld bestaat dat ze alleen maar bonnen uitschrijven, boeven laten lopen en als het spannend wordt, er niet zijn. Met het niet laten doorgaan van de topduels, zijn ze op de goede weg.' UNQUOTE/

Vooral met de laatste alinea heeft hij natuurlijk helemaal gelijk!

Appie Snappie | 16-12-07 | 14:45

van dal 16-12-07 @ 14:43: Als er al 8 x keer in je auto is ingebroken... wordt je daar wel wat alerter op... Als er geen geld te verdienen is voor de Politie is men de burger vergeten.. Is gewoon een grote KASSA!!! GRRRRR

Khomeini | 16-12-07 | 14:45

Geef het volk brood en spelen. Geen discussie over mogelijk. Van het voetbal moeten ze afblijven en Herr Kessler fusileren. Ik eis ook dat het voetbal live wordt uitgezonden anders ga ik morgen staken. En maak jullie borst dan maar nat. Dan hebben 150 mensen morgenochtend gewoon geen Volkskrant.

Lying Dutchman | 16-12-07 | 14:45

@van dal 16-12-07 @ 14:41

Zou ik niet zo zeker van zijn. Hoeveel mannen hebben thuis een trein en doen alsof ze conducteur of seinwachter zijn?
Het gekke is dat ik nog nooit gehoord heb dat vrouwen zoiets achterlijks doen.

piquant | 16-12-07 | 14:44

OlympianMaster 16-12-07 @ 14:42 een beetje dan toch, een beetje wel....

van dal | 16-12-07 | 14:44

guttegut, dit topic maakt wel wat los bij de reaguurder he? wat een lange reacties allemaal.

consensus: voetbal zuigt, politie zuigt

gaap | 16-12-07 | 14:44

Khomeini 16-12-07 @ 14:41 jij hebt iets met exacte getallen... of niet?

van dal | 16-12-07 | 14:43

@Vleesboom
Je bericht over zaken waar je de ballen verstand van hebt, ga lekker berichtjes quoten van een domme KNVB lul.

Rest In Privacy | 16-12-07 | 14:43

@van dal 16-12-07 @ 14:37
Klopt dat is ook niet de bedoeling. Je was toch niet in de veronderstelling dat de diaree aan commenten hier mooi en goed onderbouwd horen te zijn?

OlympianMaster | 16-12-07 | 14:42

Voorbeeldje: Utrecht... 2 busjes, 3 motorrijders, 4 agenten op de fiets, en 8 op de straat.... al deze agenten... jawel voor.... CONTROLE FIETSVERLICHTING....... in dezelfde straat wordt regelmatig ingebroken in de auto's (aangifte via internet graag...) 3 roofovervallen bij een Rabogeldautomaat... (waar is politie...) finnen overlast van jewelste... (hoort bij Utrecht... politie te bang?....).. Mijn steun hebben ze niet!

Khomeini | 16-12-07 | 14:41

Lekker Belangrijk© 16-12-07 @ 14:39 de conducteur zegt dan: nee, want thuis heb ik geen trein.

van dal | 16-12-07 | 14:41

@niet voor jan
ehm, het zou gek zijn als iemand gewapend over straat ronddoolt, net iemand (pin voor de ogen van de media, nu ja... kunstschilder *kuch* en van gogh op straat voor de ogen van vele getuigen) hebben afgemaakt of overvallen heeft, en dan niet worden opgepakt... lijkt me niet meer dan logisch...

ed.. | 16-12-07 | 14:41

@ Niet voor Jan

Je hebt helemaal gelijk hoor, maar de menselijke psyche is geneigd alleen het negatieve te onthouden en dit ook nog eens uit te vergroten. Verder zijn grote ego'tjes alleen maar in staat om hun eigen ervaringen als maat der dingen te zien. Dus: als ze voor hun gevoel 1x onterecht op de bon zijn geslingerd (en in hun belevingswereld is alles dat niet in hun straatje past al snel onterecht), dan is Dé Politie rot en doortrapt. Tsja ... dat ga je natuurlijk nooit oplossen, want van alle tijden.

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:41

@fuckje 16-12-07 @ 14:39

Irrelevante vraag. Thuis kan iedereen zelf beslissen wat hij/zij doet,maar in het publieke domein gelden andere regels.

piquant | 16-12-07 | 14:40

@Fuckje, Knipt U thuis ook kaartjes?

Lekker Belangrijk© | 16-12-07 | 14:39

@G-unite,
LOL! Doet U dat thuis ook ?
-edit ik heb thuis geen mooie glimmende metro -

fuckje | 16-12-07 | 14:39

De plisie is je vriend!

Even serieus vrinden, de plisie kan er zelf ook niet veel aan doen dat ze zich er makkelijk vanaf maken met parkeerbonnen en snelheidsboetes. Die arme lui moeten zoveel regeltjes in acht nemen dat het haast ondoenlijk is om echte criminelen, die wellicht terugslaan (of zelfs schieten!), aan te gaan pakken.

Nee, soms zou ik haast verlangen dat de plisie wat minder verantwoording voor al z'n daden hoefde af te leggen. Maarja, dan is iedereen gelijk weer bang dat Nederland een politiestaat wordt.

Gristus | 16-12-07 | 14:38

OlympianMaster 16-12-07 @ 14:36 commenten is het niet.... want een mooi en goed onderbouwd comment is er van jouw kant nog niet gekomen...

van dal | 16-12-07 | 14:37

jofele joris 16-12-07 @ 14:35
En is ongeveer 10 minuten verderop dan niet een bureau open of ben je te lui om even iets verder te fietsen. Bij mijn weten is er ALTIJD een bureau open alleen niet altijd ALLE. Heeft iets te maken met kosten en zinloosheid.

BennieB | 16-12-07 | 14:37

Een normale loonsverhoging branchebreed gaat meestal over 2 -5%, deze verwende kereltje willen 200 euro netto meer verdienen. Oftewel 400 bruto.... aardige loonsverhoging.... die ze van mij pas verdienen op het moment dat ze echt hun werk gaan doen....

Behangdelul | 16-12-07 | 14:37

"... Door onder andere het feit dat u er al vele jaren niet in slaagt concrete maatregelen te treffen die voetbalvandalisme tegengaan.."

Kessler smeekt de politiek al jaren om een voetbalwet (zoals die er is in Engeland) dus is Kleian hier aan het verkeerde adres.

Lekker Belangrijk© | 16-12-07 | 14:36

@van dal
Nee sorry, is staatsgeheim.

OlympianMaster | 16-12-07 | 14:36

G-unite 16-12-07 @ 14:33 kijk even wanneer je moet komen... de term 'redelijke termijn' al eens gehoord? volgens mij moet je eerder gedagvaard worden, vraag het je zwarte kip maar eens....

van dal | 16-12-07 | 14:35

Een directeur van de KNVB heeft *ook* een maatschappelijke voorbeeldfunctie, en dient dus, van functie-wege, gewoon zijn *muil* te houden over jan-met-de-platte-pet. Ik mag lije dat die gozer vanaf nu iedere keer dat 'ie z'n garage uitdraait, automatisch op de bon geslingerd wordt voor het een of ander. Ik weet dat het niet overal pret is, qua politie-ervaring, maar als ik - in het kader van: 'het meervoud van anekdote is statistisch relevante data' - ook even iets in de herinnering mag roepen: Volkert van der Graaf, Mohammed Bouyeri, die gasten in de Anteunis-straat en die Belgische mongool van laatst zijn allemaal levend opgepakt zonder (verdere) slachtoffers. Dank zij de Nederlandse politie. 't Is misschien niet veel, en misschien bedenk ik er zo nog twee, maar ik bedoel maar.

Niet voor Jan | 16-12-07 | 14:35

@ G-unite 16-12-07 @ 14:33

hahahaha. sorry dat ik moet lachen,maar het zijn nu juist dit soort dingen waar de meeste mensen zich aan ergeren. Ik denk dat je niet het hele verhaal vertelt. Misschien je voeten voor anderen niet van de bank afgedaan of een waarschuwing in de wind geslagen??

Wel eerlijk dat je het vertelt.
-edit dacht er niet bij na, uit de metro geplukt, beleeft gebleven. Thats it -

piquant | 16-12-07 | 14:35

BennieB 16-12-07 @ 14:25
Een politiebureau hoort net als vroeger ALTIJD geopend te zijn. Je moet ook ALTIJD terecht kunnen voor aangiftes!

jofele joris | 16-12-07 | 14:35

@van dal

"Volgens mij schrijf je in het midden van een eigennaam geen hoofdletters, er hoort er één te staan aan het begin en dat is dan ook meteen weer helemaal genoeg."

Dank je Van Dale ... pas je het dan even op jezelf toe?!

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:34

Wie denkt die klootzak van een Kessler wel niet dat hij is. Zelf word hij dik betaald om een collectief van ondermaats presterende voetbalheaumeaux te runnen. De "fans" richten rellen aan waar de politie voor nodig is. Markt conform zwaar ondergewaardeerde agenten (al dan niet met kinderen) wagen vervolgens in ME tenu hun leven om de voetbal kijkende randdebielen uit elkaar te houden. Als ik politiechef was had ik het voetbal al jaren geleden laten stikken. Ik hoop dat de heer Kessler voor de komende jaren word aangehouden en volledig gefouileerd (ook zijn gezelschap) door iedere agent die hij tegen komt.
*gaat nog een over zijn nek van die walgelijke mongeaul Kessler*

Pluizig Konijn | 16-12-07 | 14:34

Ik heb een dagvaarding in de bus gehad.
Nee, geen transactievoorstel.

Een officiele dagvaarding om voor meneer de rechter te verschijnen. Van een stuk of 12 A4-tjes lang.

Ik zat met mijn voeten op de bank in de metro in 2006...

G-unite | 16-12-07 | 14:33

OlympianMaster 16-12-07 @ 14:31 mag ik even weten waar jij olympian master in bent?

van dal | 16-12-07 | 14:32

@piquant 16-12-07 @ 13:43
Ga jij eens deaud.

OlympianMaster | 16-12-07 | 14:31

Starf*cker 16-12-07 @ 14:26
Hehehe, stop die maar in je dikbetaalde reet Kessler :-)

Bigi Bana Boy | 16-12-07 | 14:31

Ik ben overigens tegen de poiltie, maar nu ben ik voor.

Rabarberke | 16-12-07 | 14:31

Kessler boehoe en de politie een wel hele dikke BOEHOE!

Appie Snappie | 16-12-07 | 14:31

Eelcontrast 16-12-07 @ 14:28 volgens mij schrijf je in het midden van een eigennaam gee hoofdletters, er hoort er één te staan aan het begin, en dat is dan ook meteen weer helemaal genoeg.

van dal | 16-12-07 | 14:31

Zo slecht is dat salaris dan ook weer niet, alleen een beetje weinig doorgroei mogelijkheden als je maar 200 p/m omhoog kan.

Iveau | 16-12-07 | 14:30

Ik ben ook allesbehalve gecharmeerd van de politieacties, maar het zinloze bonnen schrijven en de prioritering van politietaken ligt echt bij de Koos Spee's en Job Cohen'en van deze wereld. Het is niet terecht om dat bij deze acties te betrekken.

Starf*cker | 16-12-07 | 14:28

Is het nou KeSler of KeSSler???

Ik ga maar voor de laatste! ;))

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:28

nog ff wat: klagen over verkeersboetes voor 5 km te hard rijden is een onzindiscussie: de politie bepaalt niet wat max. is toegestaan maar de wetgever (politiek). En inderdaad: te hard is TE hard. je kunt klagen wat je wilt maar het is toch je eigen schuld!

Elmundio | 16-12-07 | 14:28

@Shalome 16-12-07 @ 14:19

Incidenten en de mocro discussie wordt hier al vaak gevoerd.

Maar Mathilde is dood ja en Fabiola loopt er nog steeds hoor. De blote skeeler is ook verdwene,, ook dood denk ik.
Maarrrrrr, zou het niet kunnen komen omdat (leuke)gekken, vnl uit de babyboom generatie kwamen en de generatie daarna er niet zoveel mee op heeft? Die maken zich weer meer druk om carriere en geld,.
De tijd van de leuke gekken is gewoon over.

piquant | 16-12-07 | 14:28

@boppe 16-12-07 @ 14:23
de pleissie moet toch de orde handhaven bij openbare evenementen? wat is het verschil tussen een voetbalwedstrijd en de jaarlijkse braderie, een muziekfestijn, de sinterklaasintocht of paaskermis? ja, soms moet je betalen en soms niet... maar organiseer maar es een grote bijeenkomst zonder pliessiebemoeienis..

ed.. | 16-12-07 | 14:27

"Een zwarte dag voor het voetbal" ... als de wereld niet ten onder gaat aan het klimaat dan wel aan een tekort aan voetbal volgens deze pathetische LdeB. Next!

Verder wat Verschoor zegt.

@rioolguurder 16-12-07 @ 14:19

Kut voor je dat je in Ammekutterveen maar 1 zender kunt ontvangen. Seiken mag, maar doe dat dan wel een beetje relevant.

azijnseikerT | 16-12-07 | 14:27

Even wat aardige aanvullingen. Eerst de militaire vakbond.

De voorzitter van de militaire vakbond ACOM schreef een open brief aan de heer Kessler (voorzitter KNVB) naar aanleiding van zijn uitspraken tijdens de persconferentie op zaterdag 15 december jl.

KNVB
t.a.v. Dhr. Kessler

Leusden, 15 december 2007

Geachte heer Kessler,

Met belangstelling volgde ik in het NOS Journaal van heden een fragment van de persconferentie die u gaf naar aanleiding van het afgelasten van twee voetbalwedstrijden.

Deze belangstelling sloeg om in verbijstering door de slotopmerking die u in dat fragment maakte. U adviseerde de minister om deze “verwende” mannetjes er geen cent bij te geven.

Beste mijnheer Kessler, voor u uw opvatting kenbaar maakt over agenten die op komen voor hun arbeidsvoorwaarden, lijkt het mij verstandig eens goed te kijken naar “uw voetballers” die zeer regelmatig collectief een wanprestatie leveren. Zakken vol geld vangen en presteren, vergeet het maar. Zo je een beroepsgroep al kunt voorzien van een kwalificatie, komt naar mijn mening uw Nederlands elftal als eerste voor de kwalificatie “verwende jongetjes” in aanmerking.

Door onder andere het feit dat u er al vele jaren niet in slaagt concrete maatregelen te treffen die voetbalvandalisme tegengaan en het feit dat u in deze onderhavige kwestie ondoordachte en domme opmerkingen maakt, vraag ik mij af of het bestuur van de KVNB zich niet eens de vraag moet stellen of u niet meer salaris krijgt dan u feitelijk verdient.

Met vriendelijke groet,

w.g.

H.J. Kleian

En er gaan meer acties komen rond het voetbal, denk ik. Let op de reacties op de ACP-site.

www.acp.nl/actueel/kamplog/commentaar/...

Starf*cker | 16-12-07 | 14:26

Natuurlijk zit ik ook wel eens te schelden als er weer eens zo'n onzinboete binnenkomt, maar toch onze vrienden ook veel goed werk,

De laatste keer dat mijn auto was opengebroken, netjes om 7 uur uit bed gehaald, nog wel op zondagmorgen, de zelfde middag werd het procesverbaal netjes thuisbezorgd, makkelijk ook weer voor de verzekering.

Na een andere traumatische gebeurtenis ook netjes op de hoogte gehouden van het verloop van het onderzoek, waarbij ook daders zijn aangehouden, die veroordeeld zijn tot een fikse gevangenisstraf, en hiebij veel begeleiding gehad, hoe ik mij kon voegen in het proces, iets wat niet eens hun taak is, maar ze deden het toch maar.

Het heeft de pliessie bij mij toch veel krediet opgeleverd.

caspertje | 16-12-07 | 14:25

jofele joris 16-12-07 @ 14:19
Niet elke aangifte hoeft DIRECT te worden opgenomen omdat de gebeurtenis eigenlijk al gebeurd is en er geen verder gevaar dreigt. Een afspraak maken is dan efficient ten opzicht van iemand op een bureau houden om jou te ontvangen. Dat geldt ook voor openingstijden van bureaus.
.
Ik heb een insluiper in mijn schuur gehad. Fiets weg + een paar pizza's uit de vrieskist die ze open hebben laten staan. De volgende ochtend kwam de politie keurig langs voor sporenonderzoek en kon ik, wanneer het MIJ uitkwam op het bureau aangifte doen waar ik keurig ben geholpen door een agente. Alle andere ervaringen die ik heb gehad met politie (uitgezonderd voor 900 oudhollandse guldentjes aan bekeuringen in één week tijd (volledig mijn eigen schuld)) zijn positief.

BennieB | 16-12-07 | 14:25

Wiebenik? 16-12-07 @ 14:10
Inderdaad. Dat betaald voetbal zit zichzelf al jaren op te waarderen, en de salarissen en transferbedragen rijzen de pan uit. Van de code-Tabaksblad hebben ze daar nog nooit gehoord. Ja, vrioeger, toen ze van hun zuur verdiende centjes nog nét een sigarenzaakje konden financieren, toen nog wel.
En die opwaardering is hand in hand gegaan met steeds meer problemen rondom dat voetbal, problemen die tot vandaag simpelweg zijn afgewenteld op de gemeenschap. Of die pliesie z'n werk nou goed gedaan heeft of niet, en of die agentjes onderbetaald worden of niet, die Kesler lult uit z'n nek. Hij is niet de baas van de hermandad, al beweert-ie van wel.

Schoorsteenveger | 16-12-07 | 14:25

ranz 16-12-07 @ 13:24

Eensch, ik denk dat het allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan. Allemaal heel leuk hoor die collectieve emotiebeleving. Maar rechtshandhaving is vooral symbolisch om het rechtsgevoel bij de burgerT te bevredigen. Alle overtredingen en misdaden kunnen oplossen is gewoon niet realistisch. Dus maak je beleid dat de burgerT zoveel mogelijk tegemoet komt. De ene keer misschien beter dan de andere keer. Dat sommige mensen zich zo onrechtvaardig behandeld voelen zal wel iets van de tijdgeest zijn. Ik zie het als een gebrek aan verantwoordelijkheid nemen. Al je 5 kilometer te hard rijdt dan bega je gewoon een overtreding klaar.

Crazy fuck | 16-12-07 | 14:24

Hetgeen niet weg neemt dat de KNVB als laatste van alle organisaties het recht heeft om hun stomme smoelen open te trekken, incompetente en lethargische lamlullen die ze zelf al jaren zijn.

Bigi Bana Boy | 16-12-07 | 14:24

@rioolguurder 16-12-07 @ 14:19
dan kijk je toch niet?

ed.. | 16-12-07 | 14:24

@ frenchy 14:16

Omdat een stel lutsers je banden doorsteekt (lullig voor je inderdaad!), is het nu de schuld van de politie??? Wat is dat voor een logica ...

Er zijn ook mensen die een meisje in een minirok er voor verantwoordelijk stellen dat ze verkracht is = dezelfde zielige logica!

Je weet net zo goed als ik dat we niet naast elk huis en elke auto en elke winkel en elke mens in Nederland een politieagent kunnen neerzetten ... (en overigens als het wel zou kunnen, dan toch weer liever niet - maar dat is een andere discussie).

Als je op deze manier klaagt ben je toch gewoon niet serieus te nemen? Maar ik vermoed dat je prima bij je eigen door woede&frustratie ingegeven logica zult blijven hangen, dus daarom alvast een goede middag toegewenst.

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:24

Wat hypocriet van die KESLER. Altijd staat de politie klaar van ons geld. En nou kunnen die voetbalwedstrijden niet doorgaan. Als het aan mij ligt staken ze elk weekend. Dan kunnen ze het zelf opknappen. Die verwende rotzakken.En ook zwak hoor. Hou die oproerkraaiers dan zelf onder de duim.Maar makkelijk hè, de pliessie was er altijd. Dan hoefde je zelf niks te doen, en lekker onderuit kunt gaan zitten

boppe | 16-12-07 | 14:23

El_Guapo 16-12-07 @ 14:19 het zijn brutobedragen, die jij opnoemt... en over meewerkende partners gesproken... vroeger had je als man een baan, je werkte en verdiende geld, met dat geld kocht je een huisje.... tegenwoordig moet je partner meewerken om een huisje te kunnen kopen en de huizenprijzen lopen steeds meer op, hoeveel meewerkende vrouwen moeten mannen straks hebben.... ( het is een idee wat ik hier thuis probeer te slijten... een meisje erbij... (voor de hypotheek) maar ik denk dat mw van dal er niet intrapt)

van dal | 16-12-07 | 14:23

@BennieB 16-12-07 @ 14:09
tsja... ben het helemaal eens met het te hard rijden (het heet niet voor niets TE hard), maar vind ook dat de pleisse wel een beetje door aan het draven is met het uitdelen van boetes etc. de pliessie is er first and foremost om de orde te handhaven, maar het lijkt erop dat de prioriteiten naar het verkeersagenten is geslagen.. kan me voorstellen dat veel mensen in 0031 dit als frusterend ervaren... wel met de laserpistool in de aanslag, maar niet thuisgeven bij het voetballen...

ed.. | 16-12-07 | 14:23

Teveel dikke pliessies, dus te veel geld om te vreten. Henkie Kesler en de KNVB (allemaal geldgraaiende, geen ruk uitvoerende boeven) zouden zelf maar eens op moeten draaien voor de kosten van deze onzin.

hoogh | 16-12-07 | 14:20

piquant 16-12-07 @ 14:11
Die popi-notering was dankzij de manier waarop hij de slachtpartij op Van Gogh begeleidde. Kunst, om de Amsterdammers koest te houden; die zijn echt wel beschaafd genoeg hoor, om niet als een dolle de moslimwijken in te trekken en daar auto's in de hens te steken. Maar hij heeft de moord niet voorkomen (Mo B kreeg ruim baan, gefinancierd door de NL staat, om zijn moord te plotten). En zijn slapjanusgedrag na de moordpoging op 2 agenten (het was de schuld vand e hulpverlening!) leidde ertoe dat de Marokkanen weer gingen rellen - want zelfs zij hielden even de adem in met die moordpogingen op de politie. Hopla, hun rel-excuus kregen ze een etmaal later. De mocro's in Gaza houden zich aan god noch gebod, doen precies waar ze zin in hebben en her en der in de stad wordt de steilste intolerantie gepreekt in de stad die van oudsher bekend stond als vrijplaats voor vrije denkers. Ik zie ze niet meer. De Fabiola's, Mathilde Willinks en andere lolbroeken zijn van het toneel verdwenen. In plaats daarvan komt de extravagantie in de vorm van idiootst uitgedoste religieuze mafkezen. Quel progress.
En wie denk je dat er in de plaats is gekomen van de bekende blanke kopstukken uit het criminele circuit? Denk je dat het met de moorden op Mierenmet and such is opgelost? *heh*

Shalome | 16-12-07 | 14:19

's Avonds politiebureaus gesloten. Afspraak maken om aangifte te doen: vaak dagen later. Te beroerd om te komen kijken bij insluiping of vernielingen. Maar o wee, als je een paar kilometertjes te hard rijdt. Kortom: lam- en zeikstralen, die meer dan zat krijgen/verdienen.

jofele joris | 16-12-07 | 14:19

Iveau 16-12-07 @ 14:17 de vraag zou moeten zijn: hoeveel krijgt een agent dan? het antwoord is tussen de 1500 en 1700 netto per maand. afhankelijk van dienstjaren en functietredes.

van dal | 16-12-07 | 14:19

word doodziek van dat teringvoetbal en andere sport op tv, het wordt altijd je strot doorgedouwd : Journaal en Sport !! kappen!! Ik wil helemaal geen sport

rioolguurder | 16-12-07 | 14:19

De gemiddelde agent verdient 28.000 -32000 euro per jaar. Iemand in dienst van de recherche komt thuis met 36.000 -38-000 euro per jaar.
Ik zie de werkgeversverklaringen regelmatig voorbij komen.
Als de partner meewerkt hebben ze toch samen een fatsoenlijk inkomen niet?

Het leven in zijn algemeenheid is zo ranzig duur geworden dat iedereen zo'n beetje met zijn tweeen moet werken om wat ruimer te leven.

Dat red je ook niet met 40.000 of 42.000 euro per jaar bruto.

We betalen simpelweg veels te veel belastingen in dit land!!!!!!!

Bovendien zit de politie gewoon op een modaal salaris dus ze moeten niet zeiken.

Op het gegeven dat ze altijd in de frontlinie staan moeten ze zich nog maar eens achter de oren krabben toen ze buiten stonden te wachten op 100 extra man toen Hostel 2 werd nagespeeld in een rijtjeshuis!!

El_Guapo | 16-12-07 | 14:19

Groot gelijk hebben ze. Als die mentaal gehandicapte voetbalfans zich eens als een fatsoenlijke burger konden gedragen was er helemaal geen politie nodig. Dan denkt een lulletje van de KNVB nog dat iemand zit te wachten op uitspraken van hem. Dit natuurlijk buiten het feit dat de politie vaak bij verkeerde zaken productief is.

liberté supérieure | 16-12-07 | 14:18

@van dal 16-12-07 @ 14:02
Het staat genoteerd, hoor!
En nou nog eens wat over dat voetballen:
Mooi wel dus dat ik een echte Uefa-voetbal heb op gestuurd naar een zielige derde wereld kindje! En als die straks de sterren van de hemel speelt op de Hollandse grasvelden dan denk nog maar even aan die vreemde meneer VanFrikschoten, ja? Met je kudtpliesie....

VanFrikschoten | 16-12-07 | 14:17

hoeveel verdient een agent dan?

Iveau | 16-12-07 | 14:17

Ik heb geen medelijden met die klote wouten. Het zijn gewoon een stelletjes schapen die de regels opvolgen zonder ook maar 1 moment zelf hun beperkte grijze massa te aan te spreken of deze regels wel enig nut hebben.
Van argumenten als "regels zijn regels" "als iedereen dat gaat doen" wordt ik kots misselijk.
En het is zeker rechtvaardig die wouten direct aan te vallen, zij volgen die regels schaaps op, als mijn baas een regel maakt dat ik heb elke dag een keer moet pijpen doe ik dat ook gewoon joh, regels zijn immers regels....
Als ze nu zo goed kunnen verwoorden dat ze 200 euro netto extra willen krijgen moeten ze toch ook instaat zijn hun leidinggevende te overtuigen dat ze met het mierenneukerig uitvoeren van de regels de bevolking alleen maar tegen zich krijgen en dat de gemiddelde burger de verkeersregelaars (ook wel politie genoemd) inmiddels uitkotst........

Benny_Wijs | 16-12-07 | 14:17

het is niet bijdehand van die klojo van Kessler.Maar de pliesie is toch en stelletje landverraders-en luie varkens- ze zien er niet uit volgevreten van in de cantine zitten. hier zijn mijn banden al 3 x in 2 ,maanden doorgestoken -vanwege het schorum dat met de laatste bus uit Breda komt maar wqe hebbne nu 3 nieuwe gebouwen neergezet met honderden agenten=( wie betaalt dat} maar ze ziojn gesloten tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen. ECHTE AMBTENAREN=op[ruimen die bende en maar zeiken.!!

frenchy | 16-12-07 | 14:16

@Robin Hood 16-12-07 @ 14:13

En mijnheer Hood helemaal alleen in het bed laten liggen?

piquant | 16-12-07 | 14:14

@ DANNY3960 16-12-07 @ 13:27
Mijn nachtelijke bijdragen heb ik kunnen leveren met dank aan de buurman. Ik lag namelijk fijn te slapen tot ik ruw gewekt werd en van pure ellende nog maar ff achter mn pc'tje gekropen..

Robin Hood | 16-12-07 | 14:13

Wat een belachelijk artikel van dat mannetje Fleischbaum. Onmogelijk serieus te nemen.

Eelcontrast | 16-12-07 | 14:12

Wiebenik? 16-12-07 @ 14:10 dat stuit op de wet op de weerbaarheidskorpsen, je mag nu eenmaal niet zelf een soort van 'politie' beginnen... het is waarom de spoorwegpolitie tegenwoordig is ondergebracht bij het klpd.

van dal | 16-12-07 | 14:12

wat een rukker die kesler, als het balletje maar blijft rollen. wat een meelijwekkend figuur.

ganzo | 16-12-07 | 14:12

Janvergoor, als mijn baas ( die ik niet heb want eigen bedrijf) mij in bvb een keukenwinkel steeds achter de klanten aanstuurt om te zorgen dat ze niet met de randjes van de wagens tegen de schappen aanbotsen, en dat ik ze de winkel niet uit mag laten gaan zonder ze ervoor te laten betalen omdat ze binnen de zone van 3 cm kwamen van de schappen...
Nou
Zoek ik snel ander werk
Jij niet dan?
Laat je over je heen lopen?
Voor wat geld?
Lutsers

LifeCatcher | 16-12-07 | 14:11

@HitchHiker
Ik ben het er helemaal mee eens dat er politiebegeleiding moet zijn.
Maar mag dhr Kessler deze enorme inzet dan ook waarderen en niet bij de eerste de beste gelegenheid de politie afserveren??

Elmundio | 16-12-07 | 14:11

@Shalome 16-12-07 @ 14:07
Tja, ik heb jouw bril niet op en herken ook niet wat jij ziet,maar hoe lang woon je al niet meer in 020?
overigens stond Cohen, boven Giuliani 2 jaar geleden op het lijstje van beste burgemeesters ter wereld. Nl. bovenaan.
Nou ga ik niet beweren dat daar niets op valt af te dingen, maar volgens de criteria die daar worden gehanteerd, kan ie niet zo slecht zijn als jij en anderen beweren.

piquant | 16-12-07 | 14:11

Die zelfde Kessler zadelt ons op met RTL ,de rechten van het voetbal worden steeds duurder en de reclame inkomsten stromen binnen.
Het word tijd dat de KNVB en de clubs zelf maar gaan zorgen voor de handhaving in en rond de stadions.

Wiebenik? | 16-12-07 | 14:10

kessler je verdient genoeg om zelf een beveiligingsorganisatie op poten te zetten
snap toch niet dat dat al lang is gebeurd, net of iedereen in nederland van voetbal houdt. alleen als ze de politie nodig hebben zijn ze vrienden, alleen als het kessler
uitkomt . eigenbelang eigenbelang eigenbelang simpel

rioolguurder | 16-12-07 | 14:09

ed.. 16-12-07 @ 13:59, nee, ik zit lekker in mijn centraal verwarmde eensgezinswoning bij de kerstboom kerstliedjes te luisteren en op mijn laptop te rammen terwijl mijn kinderen spelletjes spelen. Triest hé! Maar dat verandert niets aan mijn mening dat een agent te weinig verdient. Ik krijg ook met enige regelmaat een bekeuring voor te hard rijden maar het verschil tussen mij en hetwordtniets is dat ik er niet over zeur en hem gewoon betaal.
.
Als er niet wordt gecontroleerd dan rijden er aanzienlijk meer mensen tussen de 140 en 200km per uur en als er dan ongelukken gebeuren wordt de schuld ook weer bij de politie gelegd. Ook heel triest.

BennieB | 16-12-07 | 14:09

@Elmundio
over je betoog (en ik ben geen voetbal fan)
Veel mensen genieten van voetbal, het is dus een maatschappelijk iets, er wordt ook veel geld mee verdiend (en niet alleen door de voetbal clubs). Het is een deel van de maatschappij. Dit heeft lusten en lasten tot gevolg. Mijns inziens is het net zo normaal om politiebegeleiding te hebben bij voetbalwedstrijden als bijvoorbeeld spoorweg politie.

HitchHiker | 16-12-07 | 14:08

Triest Fleisch, dat je analytisch vermogen is gedaald tot dat van een KNVB bobo. Ik snap dat de Chileen er de brui aan geeft.
Je moet bij de politiek zijn als je de bonnenschrijverij een halt toe wilt roepen.
De pliesie voert uit wat hen wordt opgedragen door die b-r-i-l-j-a-n-t-e ministers die de laatste jaren aan de knoppen mochten draaien...

JanVergoor | 16-12-07 | 14:08

Helemaal mee eens, laat de clubs die veel politie begeleiding nodig hebben ook zelf maar wat schuiven. Dat is een redelijke benadering. Anderzijds, in het ossten van het land komen er 6 tot 10 duizend bezoekers max op een wedstrijdje af waar ook politie begeleiding nodig is maar daar gaat dit vandaag allemaal niet over. De bonden hadden graag gezien dat al die teleurgestelde voetbal liefhebbers hun woede zouden uiten op verantwoordelijken voor het mislukken van de cao. Daar werkt Kesler niet aan mee, hij vertegenwoordigt andere belangen en dat shiet de bonden dus helemaal verkeerd.

Amsterdance | 16-12-07 | 14:07

piquant 16-12-07 @ 14:01
Maak pret. Giuliani was een goede burgemeester. Ik ken New York van vóór zijn tijd, tijdens zijn ambtsperiode en daarna. Die stad is onherkenbaar veranderd en dat ten goede, mind you.
Nichten en joden houden er rekening mee hoe ze zich over straat bewegen; en soms trekken ze gewoon weg - mede dankzij de indolentie van Burgemeester Pickwick. Mensen mijden de no-go area's en ouderen gaan de straat niet meer op 's avonds - en veelal overdag ook niet meer, mits onder begeleiding. De burger is zichzelf aan het beschermen. Dat vind jij een goed teken?

Shalome | 16-12-07 | 14:07

@ Shalome 16-12-07 @ 13:59

O ja, dat was ik nog vergeten.

piquant | 16-12-07 | 14:06

nou, opa van Amstel zei heel lang geleden al dat voebal voor de dommen is, maar die was maar baas van de breejepliesie.

Mout van Amstel | 16-12-07 | 14:05

Geachte heer Kesler,
Ieder weekend is het crisis op politiebureaus in heel Nederland.
Voor elke voetbalwedstrijd in de ere- en eerste divisie moeten bij de politie werkroorsters worden omgegooid, Me-inzet moet worden geregeld, er is in de week voorafgaande aan thuiswedstrijden dagelijks contact met thuisspelende club, uitspelende club, burgemeester, supportersbegeleiders enzovoorts enzovoorts.
Meneer Kesler, u mag blij zijn dat de nederlandse overheid schandalig veel belastinggeld uitgeeft aan het "in-goede-banen-leiden" van voetbalwedstrijden.
Meneer Kesler, u mag blij zijn dat politieagenten in heel Nederland elk weekend weer klaar staan om de voetbalwedstrijden te begeleiden.
Meneer Kesler u mag blij zijn dat u als KNVB geen cent hoeft te betalen aan het ordelijk laten verlopen van de wedstrijden.
Meneer Kesler, u moet zich schamen dat het uberhaupt nodig is dat wekelijks duizenden agenten moeten worden ingezet voor de begeleiding van uw "speeltje".
Meneer Kesler, u moet zich schamen voor uw uitlatingen aan het adres van de politie.
Meneer Kesler, u moet zich DIEP schamen voor uw uitlatingen aan het adres van de politie!!

Elmundio | 16-12-07 | 14:04

Nee dit kan makkelijker..
De miljoenen die die luchtschoppers op het veld krijgen
besteden aan beveiliging...
Ok, dan kunnen de clubs minder goede spelers inkopen..
Maar dat heeft een goede kant...
Minder hooligans die vinden dat die gorilla op het veld
teveel verdient...
Mensen, zoek iets te doen in jullie leven...
Wat een mogolenland......
Teeeering...

LifeCatcher | 16-12-07 | 14:04

@hitchiker

Nee zo werkt dat niet. De politie krijgt taken van hogerhand en wordt afgerekend op resultaten. Als jij je als buro bezig gaat houden met misdaadbestrijding en niet genoeg bonnen schrijft, word je gekort op je budget: minder kogels, oude roestbakken om in te rijden, geen nieuwe politiekleding, minder diesel (dus meer te voet) en ga zo maar door.

Rabarberke | 16-12-07 | 14:04

HitchHiker 16-12-07 @ 14:00
Het domme is dat ze op de opleiding tot agent beter 2 richtingen kunnen volgen. Één is voor de bonnenschrijvers en pennenlikkers, de andere voor de mensen die geschikt zijn om boeven in te rekenen. En dan mag er voor wat mij betreft ook verschil in salaris zijn.

Shalome | 16-12-07 | 14:02

Nogal rechtvaardig om de agenten zelf aan te vallen. Die jongens doen ook wat hun gezegd wordt, en als dat bonnen schrijven inhoudt voor een knipperend fietslichtje, dan is dat maar zo. Het valt me mee dat ze niet eerder actie hebben ondernomen, kijkende naar hun verdiensten, de risico's die ze elke dag weer lopen en de stront die ze om hun oren krijgen. Het is de organisatie zelf die niet gezond is, en dan kom je al gauw bij de politiek uit.

IDSMadDog | 16-12-07 | 14:02

VanFrikschoten 16-12-07 @ 13:59 eerst zündapp, daarna puch, later een tomos 4L en nog weer later een kreidler met ei-tank en schommelarm voorvork (omwille van het hebben van een klassieker)...

van dal | 16-12-07 | 14:02

Denk dat meneer Kesler de eerstkomende tijd érg veel bekeuringen gaat krijgen...

gompie | 16-12-07 | 14:02

@ Shalome 16-12-07 @ 13:55

Ben ik niet met je eens. Er zijn hier op een kleine uitzondering na, geen onlusten en rellen. Amsterdam is zeker niet onveiliger dan welke grote stad ook (behalve dat hier meer crimi's worden neergeschoten,maar daar hebben de burgers geen last van).
Het toerisme tiert. De werkloosheid is niet hoog. (wel bij bepaalde groepen maar dat is een landelijk probleem).
Inbraken zijn met 30% afgenomen.
Waarom is hij niet de goeie burgemeester voor 020?? Gegeven het feit dat een burgemeester weinig echte macht heeft.

piquant | 16-12-07 | 14:01

Sulfuric-Acid 16-12-07 @ 13:21
Hoewel ik verder geen symphatie voor het (vaak niet of selectief) optreden v.d. pliesie, zijn zij toch niet degene die hiermee de gewone burger benadelen; dat zijn nog altijd de gastjes die rellen bij wedstrijden en het daarom verpesten voor de "gewone burger". En die Kesler moet gewoon deaud.

madakantognie?! | 16-12-07 | 14:01

@rabarberke
Of je nu bij de Hema als verkoopster, bij de genie als bommenopruimer of bij de pliesie als agentje werkt, overal heb je eigen verantwoording en kan je de regels en voorschriften interpreteren zoals je wilt. Iedere agent mag waarschuwingen geven en hoeft niet perse meteen te schrijven. Daarnaast, het imago van de pliesie is al een tiental jaren van regels zijn regels, ga je daar werken dan is dat toch een lelijk karakterfoutje.

HitchHiker | 16-12-07 | 14:00

@Rabarberke 16-12-07 @ 13:58
Ik ook...

VanFrikschoten | 16-12-07 | 13:59

*juiste woorden uit een verkeerde bek, domme (stakings-)actie, nog dommere reactie... en nu lekker met de kids nog wat boslucht opsnuiven...*

Bertus Betonsloper | 16-12-07 | 13:59

@bennie B
moet jij niet ergens staan met een spandoek in de hand? ben het wel eens met het feit dat het wordt niets zich gewoon aan de snelheid moet houden, dat dan weer wel...

ed.. | 16-12-07 | 13:59

piquant 16-12-07 @ 13:41
Oh ja, je vroeg nog over iets wat goed ging. Wel, als je iets mompelt over 'goed voor integratie' met een zwamverhaal over een of andere schimmige stichting, is de financiering voor zulks uitstekend geregeld.

Shalome | 16-12-07 | 13:59

Die wervingscampagnes van de politie dan, zoeken ze luiden met vmbo, mavo of havo. Het eerste wat ik dan wil weten is hoe iemand met een vmbo-diploma capabel kan zijn als politieagent. Maar goed, voor het schrijven van bonnen hoef je niet al te slim te zijn. Fair enough.
Het ergste komt nog: het salaris. Ze verdienen, volgens een woordvoerder, tussen de €1500-€1700,- netto per maand en daarom willen ze er dik bij hebben. Echt veel meer dan de inflatie. Het argument is dan dat politiewerk gevaarlijk is.
Komt op mij over als Pieter van den Hoogenband die klaagt dat ie het vaak koud heeft met nat haar.
Staken zou voor ambtenaren verboden moeten zijn.

Dalrymple | 16-12-07 | 13:58

@ alle (wanabee)agenten die hier posten
Als jullie nu eens de afgelopen jaren je werk normaal deden, dus behalve flitsen ook ingrijpen als dat nodig is en niet wachten op 500 van je vrienden, dan zou deze discussie helemaal niet spelen. Een hermandad die respect en aanzien geniet omdat ze daadkrachtig optreden had deze actie van dit weekeinde zonder noemenswaardige tegenspraak kunnen voeren.
Staat los van de beslissingen van hogerhand, jullie hebben zelf besloten om nu te gaan staken.

foppe | 16-12-07 | 13:58

Beste Pliesies, jullie hebben mij in 2007 hardhandig in de cel gesmeten omdat ik weigerde mijn ID te laten zien na het overtreden van een fietsverbod. Ik heb een stuk of 10 bekeuringen gekregen voor 'te hard' rijden. Toen mijn laptop gejat werd kwamen jullie 2,5 uur te laat op een afspraak. De foto's van de dader mag ik niet hebben want de dader is zielig en moet beschermd worden. En optreden ho maar. Moet ik jullie salaris eisen serieus nemen?
If you act like monkey's - you get peanuts. Get a grip stelletje Loosers!

Slomo | 16-12-07 | 13:58

@van frikschoten
Mijn vader had een Kreidler.

Rabarberke | 16-12-07 | 13:58

De politie mag staken. Dat heeft de rechter gezegd. Laat de KNVB maar beveiliging inhuren op eigen kosten.

Verder kan de politieagent er zelf ook niets aan doen dat hij:

a. niks mag
b. zoveel bonnen uit moet schrijven
c. het zwaartepunt op rendabele activieiten ligt (boetes uitdelen) ipv niet rendabele activiteiten (boeven vangen)

Dat is allemaal de schuld van het bilderberg-kuiken Jan Peter Balkenende.

Rabarberke | 16-12-07 | 13:57

@Citzen007
ik neem aan dat jij jezelf daar ook toe rekent? rot anders op naar fok of zo

HitchHiker | 16-12-07 | 13:57

@Amsterdance 16-12-07 @ 13:50
020 en 010 moeten gewoon eens zélf de kosten van de (kleine) groep hooligans betalen.
ps. hier in het oosten van ons kleine landje gaat de voetbal gewoon door hoor, blijkbaar toch een verschil in beschaafdheid.

Onderbuik | 16-12-07 | 13:56

piquant 16-12-07 @ 13:41
Cohen is een schat van een man, maar totaal ongeschikt voor de functie van burgemeester in een stad als Amsterdam anno 21ste eeuw.

Shalome | 16-12-07 | 13:55

Wat hadden die politiebonden dan wel verwacht van een getergde Herr Kesler die een groep van letterlijk honderd duizenden teleurgestelde mensen vertegewoordigd?

Misschien kunnen deze fans dan eens diep nadenken waarom er alleen maar wedstrijden plaats kunnen vinden als er politie aanwezig is.

Optyfussen met heel dat voetballen.
Een gesloten stadion ergens in de woestijn en alleen per pay tv te bekijken.

Zijn we van heel die terreur af.

Djezz | 16-12-07 | 13:55

De politie vindt zichzelf heel belangrijk, maar in mijn ogen zijn ze dat niet. Ze waren te beroerd om een onderzoek te doen naar een oplichting van mijn bedrijf, ik heb zelfs opname's (of kan ik die beter hier plaatsen?) en een telefoonnummer van een betrokkene. maar ze doen geen moer. O ja mijn dochtertje van 13 opschrijven omdat haar koplamp het niet deed. Toen er nog echte plieise was mocht je die gewoon aanzetten, nu krijg je gelijk een douw ook als je achterlicht van je auto kapot is, niet ter plaatse repareren zoals vroeger, nee gelijk een boete. Heb ik het maar niet over die boete van een paar km te hard. Ik heb meer bewondering voor de vuilnismannen, die ruimen de troep tenminste wel op, geef die er maar een paar procent bij van mijn centen, dat is ze wel gegund.
Schaf de politie maar gewoon af, de echte criminelen worden wel door Peter R de Vries gepakt. O ja mijn respect zijn ze kwijt vanaf het moment dat mijn vader wegging bij de politie. Watjes waren het destijds in zijn ogen, hij had/heeft gelijk.

Krokoklaas | 16-12-07 | 13:55

@piquant
welke dan?

HitchHiker | 16-12-07 | 13:55

Kijk dat ze te weinig verdienen is evident van mij mogen ze er E. 500,-- netto per maand bij krijgen, maar dan moeten die bonden niet eerst lopen te zeuren dat ze ook vinden dat ze teveel bonnen moeten uitschrijven en daardoor hun 'goodwill" bij het publiek verliezen. Goed gedaan " goodwill" is de plisie wel kwijt, het was voor de bonden een schot voor open doel geweest, als ze nu publieksvriendelijk actie gevoerd hadden, gewoon een week geen verkeersboete's uitdelen maar alleen waarschuwingen.
Want denken jullie dat er gebeurd als Ajax, AZ, Feyenoord, en PSV nu allemaal door rare reglementen 3 punten moeten inleveren ? competitie vervalsing ? Dit gaat keihard boemerangen naar de plisie en Ter Horst ( PVDA wederom ) Vraag me af wat die plisie gemiddeld stemmen ? PVDA ? CDA ?

F.C.Ghurka | 16-12-07 | 13:54

Vroeger kon je nog gewoon een gesprek hebben met de dorpsagent over hoe je het beste een Zündapp kan opvoeren... ja, dat is even andere koek, he?

VanFrikschoten | 16-12-07 | 13:53

@Amsterdance,
Wat weer een typische arrogante randstedelijke opmerking!

fuckje | 16-12-07 | 13:53

Als ik deze 4 in de goede volgorde moet plaatsen, staat pliesie wel bovenaan!
pliesie
voelbalbobo
regering
Voetbaltiefushooligans

Korreltje Zout | 16-12-07 | 13:52

Verwende kereltjes zijn het inderdaad. Vele kudos voor Kessler. Toch maar weer mooi gezegd. Voetbal interesseert me geen ene moet, maar 't is wel weer duidelijk dat pliesies lutsers zijn.

*** denkt met ergernis terug aan zijn boete voor 4 km te hard ***
*** denkt met nog meer ergernis aan het vrome gezicht van Koo$ $p€€ ***

Reflector | 16-12-07 | 13:52

hetwordniets 16-12-07 @ 13:47 hoe kan een nette en plettende automobilist die zich netjes aan de regels houdt nou geflitst worden? want het zal jouw schuld wel weer niet wezen..... die agent, die moet jou hebben, en expres liet hij eerst jouw auto watharder gaan zodat ie je kon pakken, het is niet eerlijk hé?

van dal | 16-12-07 | 13:51

Het feit dat voetbal niet zonder een goeie hoeveelheid politie kan zegt iets over het spelletje en daarmee ook over Kessler.

BennieB | 16-12-07 | 13:51

politie woedend gaap gaap.... ja dus? Respect is een beperkt aanwezig goed. Als je dat respect verspeelt en niet bereid bent het terug te verdienen dan kun je dit soort opmerkingen verwachten. Dankzij de politie zijn er tig voetbalfans pissig geworden dit weekend, dat is weer een nieuwe druppel in de al behoorlijk volle emmer. Wie had DAT niet zien aankomen?

granaatwerper | 16-12-07 | 13:51

Wat hadden die politiebonden dan wel verwacht van een getergde Herr Kesler die een groep van letterlijk honderd duizenden teleurgestelde mensen vertegewoordigd? Dat hij met zijn voorbeeld functie een politiek correct standpunt zou gaan innemen? Hij zei wat wij allemaal vinden. Uitgerekend dit weekend uitkiezen en zoveel mensen te benadelen om een betere cao af te dwingen is een megafout geweest van de bonden. Ik steun kesler. De bonden hadden demonstratief de laser een dagje moeten neerleggen. Dat oogt pas respect.

Amsterdance | 16-12-07 | 13:50

Pliesie mag best voor z'n rechten opkomen, maar dan wel bij hun baas en niet bij de voetbalfans.

JamesHuntLive | 16-12-07 | 13:50

Rofl @hetwordniets, goeie nick voor een 020 fan!

Lekker Belangrijk© | 16-12-07 | 13:50

die kessler moet eens zijn eigen boontjes doppen en vooral: die zélf betalen, de lutser.

Onderbuik | 16-12-07 | 13:50

Gurbie 16-12-07 @ 13:43
Zeer zeker niet te lomp, je moet wel even goed lezen wat er staat. Ik zeg ook laat de voetbal SUKKELS (gelezen?) het zelf maar uitzoeken. Dat elke andere rechtgeaarde voetbal liefhebber hier last van heeft kan ik me goed voorstellen. Daarom zeg ik ook laat die SUKKELS, dus de liefhebbers die meer van het knokken dan van het voetbal houden, het maar mooi zelf uitzoeken... Dat kan betekenen een mooi vak met veel tralies en prikkeldraad en in-en uitgangen zoals varkensvrachtwagens ze hebben of bijvoorbeeld een taser-achtige enkelband die afgaat zodra ze zich bewegen. Scheelt een hoop ellende. Iemand nog meer innovatie en nieuwe ideeën?

Leopold | 16-12-07 | 13:50

@Hetwordniets
Da's heel raar, maar als je je aan de snelheid houdt dan is er niets aan de hand... De Agent of Hetwordniets is de pisvlek. Ik zeg niet wie het wel is maar ik kan wel zeggen dat het niet de agent is!

BennieB | 16-12-07 | 13:49

@jannes
politie agenten (lees goed: agenten) zijn gewoon mietjes die dikke boehoe doen als ze tegenspraak krijgen die ze niet kunnen beantwoorden met een boete of arrestatie.
wat de kudtpolitiek beslist zal mij aan mijn anus oxideren, het gaat er toch om dat die pleurisagenten ZELF beslissen of en wanneer ze gaan staken? Of wordt dat ook door de hoofdeikel opgelegd? Driewerf neen dus.
Dus moeten die mietjes ook niet gaan janken als ze commentaar krijgen. Dat 1600 eurie weinig is snapt elke drol en als je besluit om ondanks dat salaris toch pleuris agent te blijven en dan ook nog te gaan staken: prima! Vooral doen. Ook tijdens voetbalwedstrijden.

Maar ga dan niet janken als een peuter op de reacties die je krijgt.
Mietjes

foppe | 16-12-07 | 13:49

@ HitchHiker 16-12-07 @ 13:46

Leuk ge probeerd,maar slaat als k op dirk. Je vergeet gemakshalve een aantal componenten.

piquant | 16-12-07 | 13:48

Ik ben godver de godver net weer geflitst door zo'n berm NSB-er terwijl ik gewoon bij Ajax had moeten zitten. Ben bijna geneigd om terug te rijden en deze pisvlek omver te rijden.

Stelletje klootzakken zijn het, gadverdamme

hetwordniets | 16-12-07 | 13:47

een financiele beloning (salaris) dient gerelateerd te zijn aan verantwoording. Hoe meer verantwoording, hoe hoger het salaris. Vandaar dat Kleisterlee (CEO Philips) aanzienlijk meer verdient dan JP. Door deze koppeling wordt werken, initiatief en nadenken beloond.
't is allemaal simpel. (hoewel vakbonden hier voor het gemak maar aan voorbij gaan) Daar de Nederlandse pliesie agent zijn verantwoording niet kent (kan alleen blind regeltjes navolgen) is de schramele beloning nog te hoog, ergo, Kessels heeft gelijk. Hoewel een loonsverlaging ook op zijn plaats zou zijn.

HitchHiker | 16-12-07 | 13:46

@OlympianMaster 16-12-07 @ 13:41

Rot jij eens op!!!!

piquant | 16-12-07 | 13:43

@Leopold 16-12-07 @ 13:39:
jij bent dan zeker zelf ook te lomp om door te hebben dat dit maar om een kleine groep gaat terwijl de rest er onder te lijden heeft,
denk voortaan is ff na over je uitspraken

Gurbie | 16-12-07 | 13:43

Even een paar losse opmerkingen:

Wanneer heeft meneer Kesler voor het laatst enorm verwend vooraan gestaan bij het bestrijden van rellen?
Wanneer heeft meneer Kessler voor het laatst enorm verwend een kind van een zebrapad staan schrapen omdat er iemand met een gangetje van 80 door een dorp of stad reed?
Wanneer heeft meneer kessler voor het laatst enorm verwend bij de familie mogen vertellen dat hun geliefde niet meer thuis komt?

Nee, heel origineel van meneer Kessler, om de eeuwige uitspraak over bekeuringen te uiten. Die hij nooit zelf betaalt maar aan zijn chauffeur door passt, of bij de KNVB declareert.

inderdaad is het schrijven van de bekeuringen een oorzaak van het beleid van onze 9zelf gekozen) verwende regering. Maar het is toch geen toeval dat BELEID een anagram is van DEBIEL?

Laat meneer Kessler maar eens een maandje meelopen met de verwende jongetjes en meisjes, en van dat salaris moeten leven. Eens kijken wie er dan nog op zo'n manier over onze hermandad denkt.

En voor degenen die willen gaan lopen zeiken:

Been there, done that, SURVIVED!

Jannes van der Wal | 16-12-07 | 13:43

of kun je van een agent niet verwachten dat ie zelf nadenkt..?

foppe | 16-12-07 | 13:42

@Shalome 16-12-07 @ 13:37

Wat ben je weer lekker optimistisch vandaag. Ik dacht eens gelezen te hebben dat je joden wel mag, maar ook onze burgemeester Cohen, die het in mijn ogen absoluut niet slecht doet in 020(en ik woon er!!!!), ook ,uitgerekend door jou, negatief wordt afgeschilderd.

Ik ben werkelijk benieuwd of je wel iets kunt bedenken wat wel goed gaat.(behalve criminaliteit,ik ben je voor want je bent slim)

piquant | 16-12-07 | 13:41

De gestapo en SicherheitsDienst (AIVD) zijn er niks bij.

OlympianMaster | 16-12-07 | 13:41

@shalome
nee dat snap ik toch ook wel. maar als je een beetje hersens in je kop hebt als agent dan ga je toch meestaken als je hoort dat je moet flitsen? dat hebben ze bewust niet gedaan. dus niet boehoe doen als er commentaar komt.

foppe | 16-12-07 | 13:41

Ik heb ook regelmatig aanvaringen met de politie... nare organisatie is dat..

VanFrikschoten | 16-12-07 | 13:40

1600 euries voor een VMBO-er, dan heb je het goed gedaan!.

Lekker Belangrijk© | 16-12-07 | 13:40

ik heb meer het gevoel dat ze er altijd zijn als ik ze niet nodig heb.

kwikkie | 16-12-07 | 13:39

Laat die voetbal sukkels het lekker zelf uitzoeken... Laat ze elkaar maar afmaken in een willekeurig vak of het grasveld. Kan mij het schelen... Wat ik ongehoord respectloos vind is dat de mensen die trachten het ongemanierde kloodtjesvolk in het gareel te houden (waar dan ook) worden afgeschoten alsof zij hun leven niet waard zijn. Gaat zelf eens voor zo'n IQ loze voetbalmeute staan. Eens kijken hoe lang de "huilie huilie, de politie is kudtvolk" pleidooierts het uithouden voordat ze de benen nemen richting mama...

Leopold | 16-12-07 | 13:39

Net als iedere laagopgeleide arbeider verdienen politieagenten niet veel. EN TERECHT, hadden ze maar langer moeten leren, zo werkt het nu eenmaal.
De politiebonden gebruiken hier tevens een zeer oneigenlijk middel om aandacht te vragen. Al voordat de onderhandelingen in een impasse zijn verkeerd, wordt er naar het ultieme middel gegrepen, en nog wel in het belangrijkste weekend in het gehele voetbalseizoen. De bonden hadden er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld niet actief te bekeuren de komende week. Het effect daarvan op de staat - teruglopende inkomsten - is tevens veel duidelijker dan het verneuken van een voetbalcompetitie.
Schande

Sjaak1385 | 16-12-07 | 13:39

foppe 16-12-07 @ 13:37
Nogmaals: dat wordt allemaal gereguleerd van hogerhand. Politieagenten mogen zelf niets besluiten over wat ze gaan doen.

Shalome | 16-12-07 | 13:39

Het gesprek: K€$$l€r en $p€€ binnenkort verwacht?

Octaan | 16-12-07 | 13:38

@Wouter Z 16-12-07 @ 13:35

Vraag je je wel eens af, hoe het OM zo overbelast kan zijn en de gevangenissen vol, als de politie geen zak uitvoert?

piquant | 16-12-07 | 13:38

overigens ff wat anders:
ze hadden geen tijd om bij het voetballen te zijn gisteren, maar ze hadden blijkbaar wel tijd om op de rosenstraat (vlakbij het stadion van feijenoord notabene!) te gaan flitsen.. achterlijke randdebielen

foppe | 16-12-07 | 13:37

Schei toch uit. De politie mag niks van die jankebalken van ambtenaren; die zitten alleen maar de hele dag regeltjes na te leven en formulieren in te vullen.
Wat verwacht je anders met een burgemeester als Cohen; dat de prioriteit wordt gesteld bij het terugdringen van misdaad en oppakken van boeven? En al pak je de boeven op; dan moet je ook nog rechters zien te vinden die het nut van gevangenisstraf inzien.

Shalome | 16-12-07 | 13:37

Mocht het zo zijn dat Ajax-PSV omgezet wordt in 0-1 dan roep ik alle Ajax-fans op zoveel mogelijk aanslagen te plegen op politie buro's in Amsterdam.

wieringa | 16-12-07 | 13:37

Oké, dan ook geen extra centjes voor jullie verwende kereltjes. It’s payback time...

@ Fleischbaum

Haha, zo is het maar net. Eaug om eaug, tand om tand. Wat nou, dienstbaar. Die lange arm van het establishment hád al een serieus imagoprobleem bij de Burger (terecht, de hermandad keert zich doorlopend tégen die Burger), maar desalniettemin had ik begrip en zelfs sympathie voor hun doelstellingen. Maar nu. De strategisch domste actie ooit. Wat mij betreft houdt guusje ter dorst haar poot stijf. Niets, nax, nada voor deze lutsers. Geen cent er bij. Motherf*ckers.

bottehond | 16-12-07 | 13:36

@ fredjekroketje 16-12-07 @ 13:24

Waar woon jij in 's hemelsnaam? Geloof er nix van. Gehoord of zelf meegemaakt?

piquant | 16-12-07 | 13:36

HET probleem:
Alcohol, zo is dat en niet anders.
Voetbalfans van die klasse zijn alcoholic varkens met het iq van de bal zelf.
Deze mensen zijn gewoon allemaal restafval, en dat geld ook voor agenten en nog wel meer prulfuncties in de menselijke vleesmassa.
Maargoed, in men buik rot het ook alle kanten op en toch is dat goed ergens voor....

LifeCatcher | 16-12-07 | 13:36

Het mag dan zo zijn dat niet alle politie agenten het zelf leuk vinden om die boetes uit te delen, maar laten ze dan gaan staken door niemand meer een boete op te leggen die maar een klein foutje maakt. Zo raaken ze ter horst in de portemonnee en zullen heel wat burgers wat meer sympathie voor ze krijgen.

M299 | 16-12-07 | 13:36

wat was ook alweer de pak kans bij moord, inbraak en andere serieuze zaken? Minder dan tien procent, belachelijk! Stelletje omhoog gevallen MBO'ers met uniform.

Wouter Z | 16-12-07 | 13:35

1600 euro per maand en dan een gezin moeten onderhouden. Als je wilt dat er meer kwaliteit bij de politie komt zul je dat salaris toch echt moeten opkrikken want 1600 euro is gewoon een fooi en zeker gezien het gezeik dat deze mensen moeten weerstaan o.a. op GS met het constante gezeik over hun prestaties. Eerst zeiken dat er prestatiecontracten moeten komen en dan zijn die er (op het enige wat zo ongeveer meetbaar is, namelijk bekeuringen schrijven) dan is het weer niet goed. En dan hier bij elke asielzoeker roepen dat regels vooral regels zijn maar bij 6 kilometer te hard roepen dat dat toch gewoon moet mogen. Een stel huilebalken zijn jullie. Ook hier heeft de politie gewoon GELIJK!

BennieB | 16-12-07 | 13:34

@de Gare Raap 16-12-07 @ 13:31

Juist.

Boris Poepnagel | 16-12-07 | 13:34

Het is logisch dat de politie mensen op deze manier staken, ze kunnen niet een dag geen bonnen schrijven want het bonnen quotum moet nog voor het eind van het jaar vol gemaakt worden.

Be?lzebul | 16-12-07 | 13:34

Zuid-Holland 16-12-07 @ 13:14
Wat je zegt! Er worden hier voor het gemak een paar dingen door elkaar gehaald. Als de pliesie vindt dat-ie onderbetaald wordt, dan vindt-ie dat, of wij het daar nou mee eens zijn of niet. De plisie heeft het recht om te staken, en dus ook het recht zelf te bepalen waar en wanneer er gestaakt wordt. Dat kunnen we irritant vinden, ogepast, moreel laakbaar etc. en hoe harder wij dat uitschreeuwen, des te eerder zal de pliesie overgaan to 'vriendelijker' acties. Maar het doel is bereikt, de discussie ligt er.
Maar de positie die die lul van een Kesler inneemt is een uiterst bedenkelijke en trekt de discussie naar een heel ander niveau. Wat meneer Kesler hier beweerst is dat het de verantwoordelijkheid van de politie zou zijn om de voetbalclubs geld te laten verdienen. Als de pliesie niet elke week er voor zorgt dat die hooligans de boel, elkaar en ons niet kapot maken, dan zien de bobo's hun bedrijfstak in gevaar komen. Krokodillentranen. We zijn inmiddels zo ver dat we het normaal vinden dat gemeenschapsgelden gebruikt, nee verbruikt worden om bepaalde bedrijfstakken overeind te houden, enkel en alleen omdat die bedrijfstakken zelf niet in staat zijn dat te doen. En dan gaat het niet om subsidie maar om het handhaven van de openbare orde. Wat Kesler beweert, is dat het normaal is dat het bedrijfsleven een beroep kan doen op de pliesie in alle gevallen waar de openbare orde door eigen bedrijfsactiviteiten bedreigd wordt. Meneer Kesler doet alsof de pliesie bij hem en zijn medebobo's in dienst is. En dat is toch echt niet het geval.

Schoorsteenveger | 16-12-07 | 13:34

@Sulfuric-Acid 16-12-07 @ 13:21

Het zijn altijd de zwakkeren die ze pakken. Zielug. *snik*

piquant | 16-12-07 | 13:33

msgambler 16-12-07 @ 13:26 werkt zeker bij de plisie???? Beetje de pliesie zitten te beschermen, terwijl ze mij nooit beschermd hebben! Oprotten met de plisie!

AltijdStijl | 16-12-07 | 13:33

Tja, als de regering het nou eens mogelijk maakte om die voetbalhooligans permanent definitief op te sluiten, dan kon een voetbalwedstrijd met 10 man pliesie af en werd het weer leuk voor het hele gezin. Daar ligt het probleem. Dat voetbaltuig moet gewoon weg of deaud.

Korreltje Zout | 16-12-07 | 13:33

@msgambler
kudt argumentatie voor wat betreft dat terugbetalen;
als we daar over beginnen dan kunnen we ook wel eens beginnen wat voor schade de politiek en de agenten zelf aan de maatschappij toebrengen door hun fouten, me dunkt dat dat het veelvoudige is dan de schade van de voetbalrellen. Bovendien: denk jij nu echt dat als het aan het eind van de rit geen winst zou opleveren er uberhaupt nog voetbal gespeeld zou worden op deze manier met deze politieinzet? Echt niet! Bovendien; die agenten vreten gedeeltelijk van voetbalwedstrijden. Wat denk jij hoeveel agenten er minder zouden kunnen zijn als er niet gevoetbald werd?

foppe | 16-12-07 | 13:33

@LifeCatcher 16-12-07 @ 13:28

Nee, de snorkels.

Boris Poepnagel | 16-12-07 | 13:32

Een stucadoor werkte in Tilburg en onder het oog van de beveiligingscamera's is zijn busje leeggeroofd. En wat zegt de politie: We hebben geen tijd om naar de banden te kijken en bovendien heeft dit geen prioriteit. Het is geen speerpunt van het beleid.
Whoehaha -1000 kuddo's voor de Pliessie.
En de verantwoordelijke een Grunnings Neukschot.

Chiellie | 16-12-07 | 13:32

@Almuric: Je slaat de spijker op z'n kop, in twee opzichten. Voetbalclubs moeten voortaan de politieoptredens zelf gaan vergoeden (maar dan ook he-le-maal) wat daar uit bespaard kan worden kan direct in de salarispot. En er zijn wel meer evenementen waarbij de organisatie bij voorbaat weet dat het als magneet werkt op het schuim der natie. Geen gek plan toch op zich? En niet eens nieuw!

Fleauxe | 16-12-07 | 13:32

Aleph 16-12-07 @ 13:28
Nope. Cohen heeft zelf gezegd dat hij harde aanpak van autoverbranders (Marokkanen dus) populistisch vindt. Daags daarna trommelt hij wel gewapende politiekordons bij elkaar, hordes Mobiele Eenheid en spuitkanonnen om gekraakte panden te ontzetten. Zodra het niet om Marokkanen gaat is Cohen opeens niet meer zo vies van harde aanpak. Maar dit is allemaal beleid hoor, geen eigen initiatief van de politie.

Shalome | 16-12-07 | 13:32

Ik ben een voetballiefhebber, en keek enorm uit naar Ajax-PSV vandaag. Maar toch gaat Kesler wat mij betreft veel te ver. Hij probeert een beetje de populist uit te hangen (die hij niet is), om zijn eigen (zeer terechte) slechte imago wat op te krikken. Het afzeiken van politie en 'de politiek' is altijd al dé makkelijkste manier geweest om te scoren bij de domme massa in Nederland. En laat voetbalsupporters nu net de domste massa zijn die er te vinden is...

De politie staat volledig in haar recht om actie te voeren. Ik heb bedragen gelezen van 1600 euro in de maand, en dat is natuurlijk geen kont. Daar komt de gemiddelde reaguurder hier zijn bed niet voor uit.
En já, dat geld verdienen ze o.a. met zinloos langs de snelweg te gaan staan flitsen. Maar daar is de gemiddelde oom agent zelf ook niet blij mee (zoek zelf het nieuwsbericht van een week ofzo terug maar terug). Dit maakt de agent als persoon ongeliefd bij de burger, wat ze niet verdienen. Want bij zo'n onschuldig potje voetbal blijkt toch maar dat we ze verrekkes hard nodig hebben!

Zonder politie kan er blijkbaar niet meer gevoetbald worden in Nederland. Dát is de realiteit meneer Kesler, en dáár zou je je eens beter druk over maken. Elk weekend weer maak jij namens de KNVB gebruik van een zeer groot deel van de capaciteit van de politie, en nu ze er dan één keer niet zijn vanwege en zeer te rechtvaardigen staking is het huis te klein. Wie is er nu verwend? Zullen we het salaris van Kesler eens afzetten tegen die 1600 euro van oom Agent, en dat gekoppeld aan het algemeen nut van beide personen?

de Gare Raap | 16-12-07 | 13:31

De pliesie moet niet zo mekkeren en gewoon eens gaan werken net als ieder ander. De straat op dus, zodat oma rustig met haar rollator op straat kan lopen zonder van haar tas beroofd te worden.

Gravin v Kippenbouth | 16-12-07 | 13:31

De pliesie moet niet zo mekkeren en gewoon eens gaan werken net als ieder ander. De straat op dus, zodat oma rustig met haar rollator op straat kan lopen zonder van haar tas beroofd te worden.

Gravin v Kippenbouth | 16-12-07 | 13:30

Het moet maar eens afgelopen zijn met beroepsgroepen die menen dat ze het openbaar leven stil moeten leggen om hun punt te maken. Dit keer is het de politie, volgende keer zijn het de truckers die langzaamaan doen op de A2 en dan weer de ns-ers.
Prima om je stellingname te ondersteunen met acties, maar doe het dan op een wijze waarmee alleen de andere kant van de onderhandelingstafel het ongemak heeft. Het veel gehoorde dagje niet laseren zou in deze fase van het onderhandelingsproces beter passen. Want laten we wel zijn de onderhandelingen zitten nog in de beginfase. Dit lijkt meer op eerst meppen en dan praten, een tactiek die niet echt in overeenstemming is met het beleid wat de politie normaal toepast. Dan wordt er toch ook eindeloos gepraat voor er iets gebeurt ........

Mossel | 16-12-07 | 13:30

Ik zeg het weer! Ik zeg het weer! Ik zeg het weer;

Waar haalt die Kesler het BEZOPEN lef vandaan om er, in al zijn arrogantie, vanuit te gaan dat de gemeenschap de beveiliging van zijn eigen inkomstenbron wel effe betaalt?

Kesler, vuile subsidie-trekker, ga je eigen Blackwater-team samenstellen en trainen en roep over 10 jaar nog maar eens iets over verwende politie! Mong**l!

Boris Poepnagel | 16-12-07 | 13:29

Kesler durft wel. Een beetje lopen te jammeren over de geleden schade etc etc. We draaien als belastingbetaler al jaren op voor die voetbalonzin, dus Kesler moet zijn snavel houden. Laat niet verlet dat het zuur is voor al die voetballiefhebbers. Maar al die verwende jongetjes en meisjes van de pliesie hebben dit maal, ik haat het te moeten zeggen, een punt...

brutus68 | 16-12-07 | 13:29

'De raad van hoofdcommissarissen neemt afstand van de uitspraken van Kesler'

Waarom? Werkt Kesler bij de pliesie?
Ik neem afstand van het persbericht van de hoofdcommissarissen.

CoJoNes | 16-12-07 | 13:28

@fuckje
Ja dat klopt, maar beslissen of je gaat staken doe je zelf dat zegt meneer Hogerhand niet. En als kameraard nulstreep/ eenstreep toch beslist om heute te gaan staken dan ook de negatieve reacties slikken en niet dikke boehoe doen. Wees dan wat wij vinden dat ze zouden moeten zijn, namelijk een kerel en neem je verlies. (lees: commentaar)

foppe | 16-12-07 | 13:28

Ze schieten nu echt door in hun natuurlijke hufterigheid. Eerst 100% van de 031 bevolking naaien met hun schijtbonetjes en afwezigheid als je auto door een fin in de fik wordt gestoken, nu weer 25% naaien door ze hun voetbal af te pakken. Ga zo door, vuilniszakken.

Aleph | 16-12-07 | 13:28

Wedden dat de smurfen binnenkort weer op tv zijn??
ACAB!!

LifeCatcher | 16-12-07 | 13:28

msgambler 16-12-07 @ 13:26 elke opsporingsambtenaar heeft 'ambtelijke discretie'... dat wil zeggen dat ie een overtreding kan zien zonder dat ie moet optreden, hij mag optreden maar hij mag ook besluiten dat niet te doen.

van dal | 16-12-07 | 13:28

In Amerika worden honkbalwedstrijden gespeeld met 50 to 100 duzend bezoekers.
Waarvan er een stuk of 10 agenten zijn.. om het verkeer te regelen.

Dus.. het KAN ook zonder die verwende kereltjes... hee niet eerst een probleem maken en daarna boos zijn als een ander het niet oplost!

Rest In Privacy | 16-12-07 | 13:28

LOL@ RobinHood 13:16

Dacht toch niet dat het je stoorde tijdens je nachtelijke pleidooi alhier.:-)

DANNY3960 | 16-12-07 | 13:27

Neuq de pliesie !!

Reebensteeltje | 16-12-07 | 13:27

Irritant en onjuist dat geenstijl dergelijke dingen schrijft !!
Beleid word gemaakt door de politieK en NIET door de politie. De politie voert alleen uit. Snelheidsbekeuringen voor 4 of 5 km te hard zijn inderdaad belachelijk, maar het is beleid (dus politiek). Zeik dus de politiek af en niet de politie. Voorts is het zo dat velen op de politie zeiken, terwijl deze het hardst roepen om politie als hen iets zelf overkomt.
We kunnen niet zonder de politie.
Feit is dat zij werken voor onze veiligheid, in het weekend en 's nachts. Met oudjaar en met kerst. Jullie zeikerds ook ???
De politie verdient echt te weinig, zeker voor de onregelmatige uren!
Qua voetbal; waar hebben we het in godsnaam over ??? Voetbal gaat niet door, nou nou, de wereld staat stil. Miljonairs die een weekendje niet kunnen voetballen, goh wat een ramp. 30.000 onderbetaalde politiemensen of geen voetbal door miljonairs van 20 jaar. Wat een keuze. En trek die hele knvb ook maar door de plee. Laat de knvb vanaf nu maar alle kosten betalen van de politieinzet en alle schade veroorzaakt door supporters met 1 hersencel en kale koppies.

msgambler | 16-12-07 | 13:26

@ranz 16-12-07 @ 13:24,
Voel je je soms aangesproken..?? Zeker een struikroverT van beroep!?

Sulfuric-Acid | 16-12-07 | 13:26

Nou lijkt mij dat een politiekorps niet op eigen houtje dingen mag gaan doen. Dus als Cohen in zijn schatkistje kijkt en de bodem ziet - terwijl hij net weer een nieuwe islamitische stichting 2 ton wilde toeschuiven - dan krijgt het korps de opdracht om de benodigde gelden bij fietsers en automobilisten te halen. Daarnaast krijgen ze allerlei trainingen om die pistool in de holsters te laten hangen al komen er 40 dolgedraaide crooks op ze af. En áls ze boeven mogen vangen, moeten ze eerst wekenlang retevoorzichtig het bewijsmateriaal bij mekaar schrapen, waarna ze datzelfde schlemiel een uur later weer moeten vrijlaten. En bij veroordeling zien ze dat geval een half uurtje later met een bekertje hete koffie de rechtbank uitlopen, middelvinger omhoog.

Shalome | 16-12-07 | 13:26

Ik zie de pliesie in 071 alleen als ze bonnen aan het schrijven zijn bij een fietspadkruising in de ochtendspits bij het station. Verdekt opgesteld uiteraard. Dat deze Jan met de pet befehlen opvolgt snap ik best, maar ga dan daarover staken. De steun van het werkende deel van de samenleving zijn ze kwijt.

Korreltje Zout | 16-12-07 | 13:26

@in de regenjas 16-12-07 13:22
die kosten worden door iedere burger betaald dmv 4 kilometer te hard boetes :)

foppe | 16-12-07 | 13:25

Het is toch wel triest ook hoor, die arme knvb. Elke zondag organiseren zij op diverse plaatsen in ons land van die sportieve evenementen waar het zo gezellig is dat er massale inzet van de pliesie nodig is. Natuurlijk voor de kosten van u allen en niet van diezelfde knvb.

Tja en dan die arme sloebers die elke week weer die enthousiaste supporters weer in het gareel moeten meppen. Vergeet niet dat dat zwaar werken is na een weekje ontspannen in deze of gene berm op zoek naar de pliesieflitsfoto van het jaar voor de lulligste snelheidsoverschrijding.

Van beide groepen kan ik zeggen dat ze mijn sympathie niet verdienen. De pliesies niet omdat zij een gewoon aan hun niveau (VMBO) gerelateerd salaris krijgen en niet moeten zeuren om meer. Maar het meeste erger ik mij aan die varkens van die knvb. Die heren slepen stuk voor stuk miljoenen mee naar huis met evenementen die structureel schade en overlast veroorzaken en de gemeenschap voor alle externe lasten op laten draaien.

naik65 | 16-12-07 | 13:25

... maar mogen we vandaag wel met 190 over de A 12? Of dat dan weer niet?

FustViking | 16-12-07 | 13:25

@foppe13:20,
Mee eens, maar ik zei al, ze mogen slechts bevelen van de Heer Hogerhand uitvoeren, staat in hun instructies.

fuckje | 16-12-07 | 13:25

Dit is nou PRECIES waarom de politie getypeerd wordt als verwende kereltjes! Eén iemand die kritiek heeft, en ze staat te steigeren! Ga eens aan het werk man, of ga voor mijn part lekker staken maar begin niet eteen zo te nzeiken als iemand kritiek heeft! Verbaast me dat ze de KNVB-meneer nog geen boete wegens belediging heef ontvangen. Kutpolitie.

Wowzers | 16-12-07 | 13:25

Fleauxe 16-12-07 @ 13:17 een afspraak maken? die is gek. volgende keer vraag je zo'n koddebeiren of ie op de hoogte is van politiewetgeving.... want: wie kan er aangifte doen van een misdrijf? eenieder die op de hoogte is van een misdrijf. waar kan die 'eenieder' aangifte doen? bij elke (hulp)-officier van justitie of zijn vertegenwoordiger en dat ie aan ieder politieburo.
wanneer kan 'eenieder' aangifte doen? zodra die 'eenieder' informatie betreffende die of dat misdrijf-(ven) heeft.... dus altijd en overal, bij ieder politieburo. als je in groningen iets is geflikt, kun je als je dat wil in maastricht aangifte doen.... het is niet slim, maar het kán wel.

van dal | 16-12-07 | 13:25

Meld eens een inbraak als je het ziet gebeuren... de pliesie zal als antwoord geven: bel fff weer als ze klaar zijn dan komen we er aan...
Reden daarvan: de boeven kunnen wel gewapend zijn.

fredjekroketje | 16-12-07 | 13:24

Haha,
Het niveau is weer lekker...
Meer dan 80% loopt hier te kankeren, (incl. Fleisch zelf) op het Openbaar Ministerie. De dingen die worden aangehaald, zoals flitschboetes en het niet vervolgen is puur OM-werk en is alleen het verlengde van de Politie.
Nou mensen, lees eens een (wet)boek en kom met gefundeerde kritiek...

ranz | 16-12-07 | 13:24

De politie in Nederland is iets waar je je voor moet schamen. Wat ze doen heeft helemaal niets meer met handhaven te maken. Nutteloze bonnen schrijven is het credo. Als er iets van je gejat wordt dan heb je 99% kans dat je er nooit meer iets van hoort, maar owé als er bijna niemand op de snelweg rijdt, dan weten ze je te vinden.
Aan de andere kant, ik denk dat Koos wel gelijk heeft met dat de top bereikt is: De momenten dat je te hard kan rijden worden minder en minder.

Ik zou me al met al dus doodschamen als ik politieman zou zijn en ik denk dat ik op verjaardagen zou zeggen dat ik vuilnisman ben: Is vergeleken met agent spelen een schoon en eerbaar beroep dat een stuk minder stinkt.

Wat mij betreft moeten ze snel salaris inleveren, stel waardeloze galbakken in een blauw pakje.

theiz | 16-12-07 | 13:23

Om te beginnen alle kosten die gemaakt worden ivm voetbalwedstrijden eerst maar berekenen en laten betalen door de KNVB, dus ook de vernielde spullen.

in de regenjas | 16-12-07 | 13:22

Zolang de agentjes op straat minder verdienen dan de gemiddelde buschauffeur hebben ze reden genoeg om meer salaris te vragen. Ze zouden het dubbele moeten eisen!

En kom op zeg, als men nog niet eens naar een potje voetbal kan kijken zonder de politie, doek dan dat hele voetbal maar op. Afschaffen ermee. Een stel overbetaalde homo's die over het veld rennen zit sowieso niemand op te wachten.

Almuric | 16-12-07 | 13:21

Laat die gasten lekker gaan staken wanneer er een hele hoop buitenlandse hoogwaardigheidbekleders komen. Maar nee, dat doen we niet. Gewoon weer, jawel wéér, de gewone burgerT pakken! Kleautzakken!

Sulfuric-Acid | 16-12-07 | 13:21

Guusje, dat was toch die snol die had zitten zuipen achter het stuur?

Zou ze daarom oom agent nu terug willen pakken?

kolonel-knalpiemel | 16-12-07 | 13:21

@fuckje 13:15

het zijn toch ook verwende kereltjes. wellicht niet met pecunia, zeer zeker wel verwend met dat ze geen tegenspraak dulden en ook ervoor zorgen dat ze dat niet krijgen. (geef je tegenspraak dan krijg je nog ff een extra boete) KeSSler is een lul, maar die agenten en agentinnen zijn nog veel grotere lullen en kudten. Hun eigen kudtleven projecteren op mensen die 4 kilometer te hard rijden, dan ben je sowieso al een freggel.

foppe | 16-12-07 | 13:20

@kapiteinKLaus> terechte post. Politie zou beter moeten verdienen. De diender in de straat kan niets doen aan (semi)politieke maatregelen als Boete quotae en zo.

superjan | 16-12-07 | 13:20

Staken is zo 1890.

Lafayette | 16-12-07 | 13:20

Stelletje huilebalken.
Met z'n tweetjes door een winkelcentrum slenteren of in een auto verdekt opgesteld staan fotootjes te schieten of op het politieburo het internet naar porno af te speuren.
Laat ze eens echte boeven gaan vangen en zorgen dat die ook veroordeeld worden.
Eerst werken en dan pas wat verdienen zoals dat ook in de gewone maatschappij geldt.

knight03 | 16-12-07 | 13:19

het is toch wat, heb je net bedacht dat je als politie zijnde wel wat stof kunt doen opwaaien tijdens voetbalwedstrijden... gaan ze niet door. hier wordt de politie dus een actie-middel onthouden, en actievoeren is een recht... hahahahaha

van dal | 16-12-07 | 13:19

Kritiek op agenten is onterecht. Kameraad éénstreep mag slechts bevelen van hogerhand opvolgen. Voor kritiek dient men zich te vervoegen bij Tante Guus.

fuckje | 16-12-07 | 13:19

Het salaris van de meesten agenten staat al jaren stil en het is nou niet bepaald een vetpot (niet dat dat nodig is). De reputatie van de politie is (terecht) natuurlijk al enorm laag in Nederland en met dit soort acties wordt het er niet beter op. De teksten die Kesler uitkraamden konden eigenlijk ook niet. Zeer ondiplomatiek en zelfs kinderachtig. De KNVB heeft de politie toch nodig, dus wat dat betreft is een beetje respect op zijn plaats.

KapiteinClaus | 16-12-07 | 13:17

laat ze staken als Maxima en WimLex voorbij komen in een koets, of als het kabinet weer eens met een linksgristelijke roadshow door het land trekt.

Godver een beetje de grootste amusementsindustrie van het land platleggen, de klootzakken.

maakniesaaknie | 16-12-07 | 13:17

Helemaal terrecht dat stuk. Om aangifte te doen moet je tegenwoordig een 'afspraak' maken. En toen ik een keer kritiek gaf op demonstrerende Hurken voor m'n huis kreeg ik te horen dat ik wat ruimer moest denken. GEEN CENT erbij voor die verwende kereltjes!

Fleauxe | 16-12-07 | 13:17

De kritiek moet gericht zijn op de politieleiding... met al die quota etc. Niet op de agenten zelf. En het schijntje (loon oid) dat ze iedere maand krijgen, mag wel omhoog.

The Q | 16-12-07 | 13:16

Toen ik vannacht de pliesie belde wegens zware geluidsoverlast van de buurman deden ze er drie kwartier over om hier te komen (woon vlakbij). En ze vonden het nog raar ook dat er toen geen overlast meer was. Verder altijd flitsen én natuurlijk op knipperende fietslampjes controleren. Maar de illegale krakerT aan de overkant zit nog lekker onder hetzelfde dak.

@ Fleisch: zie dat Philip doorgestreept is. How come?

Robin Hood | 16-12-07 | 13:16

Bij vechtsportgala's heb je geen pliesie nodig om de orde te houden.

superjan | 16-12-07 | 13:16

Je kan en mag veel van de pliessie zeggen, maar dat het " verwende kereltjes " zijn, vliegt terecht verkeerd uit de strot van KeSSlerT.
Zo'n champagnezuipende, kaviaarvretende BOBO zou beter moeten weten.
Laat het nu maar allemaal gierend uit de klauwen lopen, met als gevolg, aftreden van Guus, geen voetbal meer, en het leger mag van mij een staatsgreep plegen.

fuckje | 16-12-07 | 13:15

hoewel, niemand bij de voetbalmaffia de vraag stalt waarom er eigenlijk niet zonder plesie gevoetbald kan worden; ook wel een boeiende gedachte

HerrieHoofd | 16-12-07 | 13:14

De politie heeft hier ook gewoon gelijk. Terwijl Kessler popcorn zit te vreten in de bobo-loge, staat de politie al die vredelievende, vandaag krokodillentranen-huilende hooligans in bedwang te houden. Een beetje meer respect voor de mensen die 'Supersunday' mogelijk maken was op zijn plek geweest.

Maar ja, Henk Kessler denkt ook dat Marco van Basten een goede coach is. Die ziet de dingen wel vaak minder helder.

Zuid-Holland | 16-12-07 | 13:14

Ah gutteguttegut, op de teentjes getrapt die door het urenlang posten bij het flitsapparaat toch al zo gevoelig waren geworden? Nou, dan doen we er maar een schepje bovenop: de pliesie bestaat grotendeels uit bonnenschrijvers die te lui & laf zijn om echte misdadigers te pakken, en hun tijd daarom vullen met het pakken van fietsers zonder deugdelijke verlichting en automobilisten die het wagen om 6 km/h te hard te rijden.

zum kotzen | 16-12-07 | 13:14

Ik mag toch hopen dat ze met hun volle verstand hebben besloten om juist dit weekeind te gaan staken. Juist om aandacht te trekken voor hun o zo zielige situatie..? Dan niet dikke boehoe doen als je commentaar terug krijgt. En incalculeren dat je aanzien en respect nog verder zakt en dus daar ook niet over gaan janken (alsof het overigens nog kouder kan worden dan het absolute nulpunt..)
Aan de andere kant: mietjes doen altijd dikke boehoe als ze tegenspraak krijgen en mama is niet in de buurt om te helpen.

foppe | 16-12-07 | 13:13

Eensch.

Mietjes zijn het, makkelijk geld roven kunnen ze wel, maar als er een licht getint mannetje boze dingen doet kijkt oom agent snel de andere kant op,

Maar nee, Jan Modaal in z'n slOpeltje die de file eindelijk uit is en zijn geitewollensok een centimeter te diep op het gas drukt, daaraan is wat te verdienen.

Ik neem het recht wel in eigen hand.

kolonel-knalpiemel | 16-12-07 | 13:12

Een goed onderbouwde verklaring lijkt mij inderdaad geplaatst.
Als je aangifte komt doen van poging tot inbraak wordt je heengezonden omdat er toch niets vermist wordt. Als je wordt bedreigt met een mes wordt er niets gedaan want er zijn geen getuigen, ookal is de dader bekend bij de politie om zijn geweldsdelicten.

Aan de andere kant, beveiliging bij voetbal wedstrijden ou sowieso geprivatiseerd moeten worden. Laat die clubs maar lekker elf lappen voor wat die etterbakken van een 'fans' uitvreten in plaats van onze 'politiemacht' daarvoor te misbruiken.

frickY | 16-12-07 | 13:11

tussen Katwijk en Wassenaar loopt een stuk weg waar je 80 mag op een klein stukje na waar je 50 moet. Waarom is volkomen onduidelijk want het is echt in middle of nowhere. Daar zit motoragent Dreutel bijna dagelijks gehurkt met zijn laserpistooltje achter de bosjes als een jongetje van 5 die "legertje" speelt met zijn klapperpistooltje. Wat een intens triest beroep. En daar moet je dan respect voor hebben? Het idee alleen al.

jan-lul-de-behanger | 16-12-07 | 13:11

Bij pliesies denk ik aan kereltjes met een lasergun die in de avondspits langs de A6 staan waar je eindelijk door kan rijden, nadat je een uur over de A10 en A1 hebt gekacheld.

Aussie | 16-12-07 | 13:11

Oei, fleisch is echt beaus, in al zijn woede spreekt hij van "pnderbouwing".

Maarja hij heeft natuurlijk gelijk, want gisteravond hebben een paar finnen zomaar stenen bij ons door de ruit gegooid, want ja, een dikke XC90 voor jouw dikke huis, dat MAG natuurlijk helemaal niet. Wij naar het pliesiebureau, wat zeggen ze? Ja meneer, gaat u maar aangifte doen op internet. Verder doen ze NIKS. Stelletje losers zijn het!

derbisendasm | 16-12-07 | 13:10

Had die Kesler ook maar zo'n grote bek ten tijde van de vuurwerkramp.

mol88 | 16-12-07 | 13:10

Nou nou, laat ze eens gaan werken die verwende kereltjes en vrouwtjes !

Vitamine C | 16-12-07 | 13:10

De joden zijn geen joden meer... het zijn alleen nog maar irritante betweterige vervelia's... met 1 streepje en 2 jaar ouder beetje bijdehand komen doen en je vertellen dat je tog echt te hard reed....

Doeeenswegoon | 16-12-07 | 13:10

Boeven vangen en klaar staan wanneer ze nodig zijn. Dat gelooft die persvoorlichter zelf?

Tomatenketchup | 16-12-07 | 13:08

Pliesies zijn wel verwende kereltjes.

ProudToBeATukker | 16-12-07 | 13:07

Boeie.. Wat maakt dat voetbal nou uit? Ga iets doen ofzeau...

Bascii | 16-12-07 | 13:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen