Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Balkenende keihard over kosten Koningin

Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand, wie betaalt mij het meeste van dit land?RTL Nieuws onthulde dat de kosten van het Koninklijk Huis zijn opgelopen van dik 83 miljoen euro in 2005 tot bijna 114 miljoen euro volgend jaar. Dat is een stijging van 36 procent. Dat is raar, dat is vreemd en dat is onwenselijk. De paleizen van Bea worden betaald door Volkshuisvesting, het autopark wordt opgehoest door Verkeer en Waterstaat. Het landgoed Paleis het Loo wordt betaald door het Ministerie van Landbouw en ga zo maar door (.doc van RTLnieuws). Maar gelukkig gaf JanPeter -loonmatiging- Balkenende zojuist uitleg aan de Tweede Kamer over deze explosieve toename. Hier gaan we dan:"De schriftelijke vragen voorafgaand aan de begrotingsbehandeling. (en toen waren we de draad kwijt)"Over het verschaffen van duidelijkeid van de uitgaven: "Ik heb kennis genomen van de zaken zoals neergelegd (onverstaanbaar, gemompel) volgend jaar (onverstaanbaar, gemompel) kwestie terugkomen..." Zo, is dat ook weer duidelijk. Balkenende bedankt voor de klip en klare uitleg...

Reaguursels

Inloggen

Maar omdat iedereen in 0031 het zo ontzettend goed heeft (' Jen, gaon we nou voor de zesde keer al weer naar Malijsieje met vakansie? We benne net terrug uit Meggikko') zal er wel weer geen ene reet veranderen. We kankeren wat weg, maar werkelijk kloten om het hele zwikkie naar de Goelag Archipel te zenden hebben we niet. Wie moet het leiden? De Socialistiese Partij? Groen Flinks? Jan Marijnissen? Of hebben we met Pim Fortuijn een grote kans gemist op een echte ommekeer? Ook in het staatsbestel?
Of is de Stasi der Nederlanden zo flink om deze stukjes te lezen? Zijn we net zo ver als in 40-45, alleen met een binnenlandse bezetter...! ' Een volk dat zwicht voor tirannen... etc. Dan dooft het licht.." staat op een monument geschreven voor 40-45. Nou, we laten ons best tiranniseren, mist het maar Gristelijke bewindslieden zijn. Of links, maatschappijvreemd tuig. De meerderheid van de bevolking begint te voelen dat de druppel de rand van de emmer aardig dicht begint te naderen... Maar gezagsgetrouw Nederland slaapt door.... Net als in 1939 Colijn opriep, als Gristelijke minister-prsident...... Welterusten, volk! En niet jammeren over die torenhoge belastingen, dat wereldvreemde regeringsbeleid. Want elk volk krijgt de leiders die het verdient, inclusief koningshuis...!

fokkenmast | 11-10-07 | 20:35

@mx7733 : De Finnen hebben ook een koningshuis!!

poedel | 11-10-07 | 15:53

Nah,... Wat zitten jullie nau? Koningshuis RULESZZZ! Het laatste dat ons nog Nederlander maakt! Zal nooooooiiiit fins of moslim worden. Zo iets puurs weg doen? Tuurlijk... late we glijk de sharida (ofzau) invoeren!

Ik zeg geen dan maar geen ontwikkelingshulp/socialedienst/intergratie (wat ze toch niet doen) projecten meer om ORANJE te bekostigen!

Leve de koningin! HOERA, HOERA, HOERA!!!

*peace*

mx7733 | 11-10-07 | 11:57

de hele zwik op de Greoeneh Dreackh om ter hoogte van Texel een armada van F16's target practice te geven.

mijn maagzweer staat op knappen, godverdomme.

kokanjemast | 11-10-07 | 11:35

Wij betichten sommige andere culturen van achterlijkheid en vrezen "terug naar de middeleeuwen" te zullen moeten. Maar ook wij kunnen er wat van...

Wat te denken van het feit, dat niet je kwaliteiten, maar het wiegje waarin je ligt bepaalt of je de rest van je leven krom moet liggen of dat de anderen juist voor jouw riante leventje betalen. En nog naar jou komen zwaaien ook...

Ik zeg: weg met een middeleeuws instituut als de monarchie. Viva la revolucion!!!

Breinstein | 11-10-07 | 09:56

Na het overlijden van Juliana en Bernard was het eigenlijk afgelopen. Toen hadden ze er een punt achter moeten zetten.

DB Cooper | 11-10-07 | 05:41

Er staat de toevallige leden van de familie Von Ranitz ( home.tele2.nl/rmp/columns.html ) in een eenmaal gevormde republiek der Nederlanden -al dan niet met Vlaanderen- natuurlijk niks in de weg om zich verkiesbaar te stellen voor de functie van raadspensionaris, indien ze zich geroepen voelen. Als staatsburgers hebben ze dat recht als ieder ander, en wellicht gezien hun (misplaatste) populariteit ook nog een publicitair voordeeltje... Maar de monarchie met een erfrecht-titel en belastingvoordeeltjes... nee, daar moeten we echt van af.

koerbagh ® | 11-10-07 | 03:24

Hoewel ik vind dat het koningshuis zijn charme heeft en in stand gehouden mag worden, vind ik niet dat dit tot elke prijs moet.
Ik stel voor om een paar van die onverbiddelijke belastinghonden met calculators op pad te sturen en alle kosten die in verband staan met het koningsgebeuren keurig in een tabel te zetten en dat we daar dan de volksvertegenwoordiging in laten strepen. (De daadwerkelijke noodzakelijkheid van laten bepalen)
Als NL-ers kunnen we dan met een royaal gebaar tientallen miljoenen overmaken aan het Koningshuis. Jahoor, u leest het goed: tientallen miljoenen. Dat kan best.
Natuurlijk moet er op andere terreinen ook nog het nodige gebeuren, maar laten we eerst maar eens openheid zien te krijgen over alle kosten die in direct en indirect verband staan met ons koningshuis.
Het wordt tijd dat de kleintjes eens wat op de groten gaan letten...

QZNYWRLD | 11-10-07 | 02:36

Die pik van een bakelende komt overal mee weg!

Ali Fal Salarm | 11-10-07 | 01:15

5 miljoen is ruim genoeg voor hen! En laat ze ook maar eens hard werken.

En die koets kan wel omgesmelt worden om de kosten te dekken.

En een kinderstop daar in het koningshuis aub! (2 kinderen per stel (Tenzij ze zelfstandig zijn en niet afhankelijk zijn van inkomsten van wat wij hen betalen))

Die keten waarin ze wonen zijn gewoon te groot. Daar kunnen veel studenten in bivakkeren of maak er een daklozen opvang van.

Boot/vlieggtuig verkopen en gewoon met lijnvluchten meevliegen om zo te laten zien hoe het werkelijke leven is en niet boven 'het volk' te staan.

Ze mogen wel wat socialer worden!

wokkiewok | 11-10-07 | 00:40

Had ik al geroepen: Weg met Oranje, Leve de Republiek?
Moet ff op het toilet gezeten hebben, sorry.

nattebever | 11-10-07 | 00:36

Ik heb net uitgerkend dat dit zootje ons meer dan 312 DUIZEND Euro per DAG kost...
En daar krijgt u voor:
1)kort ritje in gouden koets plus toespraak/zedenpreek
2)een zogenaamd spontaan bezoek in uw geboortedorp ergens in de provincie op koninginnedag met kinderen met vlaggetjes die het Wilhelmus lopen te blèren onder leiding van een vochtig transpirerende PABO-muts.
3)een zalvende preek rond kerstmis over samen leven, armoede in afrika en samen met mekaar/kots
4)de Story gevuld met roodwangige blauwbloed-koters, die een O zo gelukkig gezinnetje vormen, gelardeerd met omhooggeneukte truttebollen, die om toch een nuttigheidsexcuus nodig hebbende, het volk zo nodig moet alfabetisering of reumaaidstyfuskindjes een steuntje/porretje in het open ruggetje wil geven.
Daarna uitblazen in Nice of Buenos Aires natuurlijk.
Sorry, moest er even uit.

Bisschop Gijsen | 10-10-07 | 21:53

Willem van Oranje was totaal niet geinteresseerd in "de Nederlanden".
De enige reden van zijn strijd was om zijn eigen bezittingen veilig te stellen.
Maar, er is al die jaren niets veranderd binnen die familie. Want ze zorgen goed voor zichzelf en als er een oorlogje dreigt, dan vlieg je toch snel naar de andere kant van de oceaan? Is die oorlog vervolgens voorbij; dan kom je gewoon als held terug. Deel vervolgens een lintje uit en dan is iedereen weer blij.

Gezellig he? | 10-10-07 | 21:37

Of zuidelijk Nederland zoekt aansluiting bij Vlaanderen en we roepen dan ook de Republiek der Verenigde Zuidelijke Nederlanden uit... Ik weet zeker dat heel veel Vlamingen, Brabanders, Limburgers en Zeeuwen daar groot voorstander van zijn. Want tot op heden is uit Den Haag nog geen fatsoenlijke hond gekomen, laat staan ee fatsoenlijk plan, een fatsoenlijke staatsvorm en de belastingen van zuidelijk Nederland gaan linea recta in het Gigantische Zwarte Gat, dat Haagse 'landsbegroting' heet...

fokkenmast | 10-10-07 | 21:07

Fokkie roept het al jaaaaaren: ' Leve de Republiek !" Weg met de historrische vergissing in 1813 of zoiets om een bastaard-nazaat van Willem van Oranje binnen te halen als de monarchiaanse messias. Vergeet even niet dat de Gouden Eeuw, toen de Verenigde Nederlanden een wereldnatie waren, de staatsvorm een Republiek der Zeven Provincien waren. En vergeet niet dat de afscheiding van Belgie in 1831 of daaromtrent alles te maken had met het niet-erkennen van de opgedrongen en door Haagse kringen zelfbenoemde koning Willem de Eerste van Nederland.
Een president kost zeker geen 83 miljoen met onduidelijke 'opvreters' tot in de vierde generatie. Of denkt naief Nederland nu zelf dat de niet uit de staatsruif vretende kinderen van Bea hun uitstekend betaalde baantjes straks helemaal op eigen kracht verkrijgen???? Ja?? Dan bent u nog naiever dan ik dacht en verdient u niet beter dan een geldverslindend koningshuis... Maar betaalt u dan wel even MIJN deel ook, want ik begin het langzamerhand knap te verdommen....

fokkenmast | 10-10-07 | 21:02

Jezus Christssss zeg, NIETS op het staatsjournaal over dit onderwerp!!!! Een historisch moment wordt er alom geroepen..... voor het eerst in de geschiedenis wordt er om opheldering gevraagd over de luxe en weelde waaraan de Oranjes onze belastingcenten aan verpesten.... RTL4 opent met het grote nieuws..... maar N.I.E.T.S. op het propaganda kanaal voor het proletariaat!!!!

Mayhem123 | 10-10-07 | 20:48

REPUBLIEK NU.

Ballenman | 10-10-07 | 20:47

Ja ja beste reaguurders,maar wel weer met z'n allen Koninginnendag vieren toch?

dodgepowert | 10-10-07 | 20:32

laat die boot van haar maar zinken, dan kost die niks meer, en die paleizen niks meer aan doen ruienes zijn toch ook mooi

stijlloze1988 | 10-10-07 | 20:22

Volgens mij neemt de familie van Oranje Nassau gewoon iets teveel koekjes bij de koffie.

kippenboer | 10-10-07 | 20:19

goed idee van Biels trouwens,die uitzuigers van oranje afschaffen(stuur ze maar naar Zuriname of zo) en ons aansluiten bij een onafhankelijk vlaenderen.Andere vlag nemen en dan noemen we ons republiek der nederlanden.een president is per definitie goedkoper dan zo'n heel gezin van namaak oranjes met al hun kinderen,achterkleinkinderen,achterachter...,nep kinderen,enz.weg met die poppekast!!!

salonsocialist | 10-10-07 | 20:14

draaitiol balk en maatje draaikont bos lullen er weer een pubt aan opdonderen met deze hele rotzooi maxima weet niet wat een nederlander is ze zal nog wel eens met heimwee aan argentinie debken onder leiding van haar pa werden er 30000 opposietie leden van 5000 m hoogte in zee gesmeten fijne fam

p-aard | 10-10-07 | 20:00

TUURLIJK... en ze gaan niks acherhouden toch???... WHOEHAHAHAAAAAA... stelletje leugenaars daar in Duh Haag

KarelKopKaas | 10-10-07 | 19:41

@Anth.9403 10-10-07 @ 19:17

LOL, Anth. !

---

"Zeg Friso"
"Ja Ma"
"Je hebt onze miljarden toch goed belegd hè? Je vader en ik hebben ons blauw (sic) betaald van de belastingcentjes van onze onderdanen om jou bij Goldman & Sachs in de leer te doen"
"Tuuk ma, ze zitten diep verstopt heur, niemand weet hoeveel we inmiddels hebben opgepot"
"Hè gelukkig, zoon. Hier, krijg jij een extra cheque voor Mabeltje. Ze kan nog wel wat Victor & Rolfjes gebruiken.
Enne, zeg haar eens een paar goede be(h)a's te kopen, het spul gaat erg hangen en dat kan natuurlijk niet als je tot onze famielje beheurt".

wopper | 10-10-07 | 19:40

"Zeg Ma"
"Ja Alex"
"De situatie wordt precair. Straks begint men over de belastingen. Ik moet er niet aan denken dat miljoenen naar de staatskist vloeien."
"Wel nee, het volk is dom! Maak je maar geen zorgen over je nazaten. Wel bij speciale gelegenheden altijd blijven wuiven en vooral ingetogen glimlachen. Geloof me, het is loonend. Zo was het en zo zal het altijd zijn."

Anth.9403 | 10-10-07 | 19:17

De zaak is uit de hand gelopen.
Men had niet deze reacties van de bevolking verwacht op de toespraak van Max.
Balkenende had deze toespraak nooit mogen goedkeuren.

.
De uitweg uit deze gevoelige situatie is gewoon de schuld bij Geert Wilders te leggen.

.
En daarmee is de monarchie gered en kunnen we braaf 113 miljoen stortten op de bankrekening van het koningshuis.
Zodat de leden van het koningshuis weer rustig verder kunnen gaan met hun luxe leventje.

.
Het oproer is netjes de kop ingedrukt door een paar leugentjes (Wilders heeft het gedaan)

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 19:01

lalo 10-10-07 @ 15:10

De spijker op de kop!

Herr Oberst | 10-10-07 | 18:53

@gezellig he?
Nou, ze zijn bij mij van harte welkom, ik lust ze rauw, en ze mogen morgen ook achter me aan komen, ik hoop voor ze dat ze me bij kunnen houden op mijn fietsje.

toytoy | 10-10-07 | 18:40

Je kan ook het koningshuis opdoeken en van 0031 een Imperium maken met Maorijnissen als keizer. Ik weet niet wat er meer gaat kosten.

Zo jammer! | 10-10-07 | 18:39

Kinderen van een een president ontvangen geen toelage, aangetrouwden ook niet.
Kijk onder hoeveel ministeries de uitgaven van de oranjes vallen.
Dat zou in het geval van een president niet zo zijn.
Daarnaast,als je dan de allergrootste bijstandsteef van Nederland bent, dan mag je wel eens buigen voor hen die jou onderhouden, inplaats van andersom.
Dat uitgestreken porum, met die gruwelijke kakstem, die minachting voor alles en iedereen,de hoogmoed, en dan met een achtergrond waar de honden geen brood van lustten, het is toch werkelijk 2007.

toytoy | 10-10-07 | 18:36

Tijd voor een referendum .... koningshuis JA / Nee.
Laten we heel Nederland eens op de schop nemen ... wordt hoog tijd.

Jokkebrok | 10-10-07 | 18:23

doskabouter 10-10-07 @ 17:56
Ik ook van jou

Sven31 | 10-10-07 | 18:13

@Fiddy 10-10-07 @ 18:00:
En waarom dan wel? En dat geldt ook voor de toekomstige Koningin? Wim-Lex?

koerbagh ® | 10-10-07 | 18:08

Jezus Christus zeg.... waarom bestaat de monarchie nog in Nederland!!! De Oranjes parasiteren op de Nederlandse...... ze betalen niet eens belasting!! En dan ook nog geen openheid van zaken geven wat er met onze belastingcenten wordt betaald. Er gaat nog een hele beerput open, ik weet zeker dat het niet bij de 113M Euro zal blijven. Als de waarheid boven tafel komt, dan staan er niet zo veel kneuzen meer op de derde dinsdag in september langs de kant van de weg. Ik wil mijn staatshoofd kiezen!!! Leve de republiek.... weg met Bea

Mayhem123 | 10-10-07 | 18:04

beter een koningin dan een president

Fiddy | 10-10-07 | 18:00

@ Sven31 10-10-07 @ 17:35

Als jij is wat minder onzin uitkraamde hier verdiende je meer en kon je alles voor iedereen gaan betalen hufter!

doskabouter | 10-10-07 | 17:56

Alle politici die het zogenaamde koningshuis de hand boven het hoofd houden moeten opsodemieteren. Dat er gvd geen revolutie uitbreekt om die zakkenvullers en neerbuigende klootzakken het land uit te jagen, is verschrikkelijk. Mensen, op de barricades!!!!!!!!!!!!!

hoogh | 10-10-07 | 17:52

-weggejorist-

Willem VanDer Decken | 10-10-07 | 17:50

Gezellig he? 10-10-07 @ 17:46

Dus ik word hinderlijk gevolgd morgen!

Dariuz | 10-10-07 | 17:49

Waarom bestaat die hele poppenkast nog? En wanneer komt er eens een uitgebreid onderzoek naar Bernhard? Landverraad, al zijn buitenechtelijke kinderen (en dat zijn er meer dan die 2 dochters; wellicht ook 2 zonen in Argentinie); steekpenningen (niet alleen die 1 miljoen) en zijn nagenoeg pedofiele ambities (meisjes van 17/18 jaar op je 58ste zwanger maken).
Er is een "klasse" die de media gebruikt om alles over het koningshuis in de doofpot te stoppen. Trouwens; Reken er maar op dat deze berichten worden gelezen door de AIVD en de "reaguurders" gaat "volgen".

Gezellig he? | 10-10-07 | 17:46

Dariuz 10-10-07 @ 17:22

Wilhelmina nam de kuierlatten naar engeland en juul ging naar canada om te jongen.

snuff | 10-10-07 | 17:36

Bah bah, wat een berg links politiekcorrect gezeik in de reacties.
Als we niet zoveel zouden F5'en tijdens werktijd verdienden we 10 koningshuizen per jaar. Hypocrieten.
'
Oranje boven.

Sven31 | 10-10-07 | 17:35

Haha, geweldig stukje, Prof. Hoxha!

Kartoffelz | 10-10-07 | 17:27

We hadden ze d'r in '45 uit moeten flikkeren! Toen de Duitsers binnenvielen lekker vluchten naar Canada, echt een goed voorbeeld voor het volk, goed voor het moraal ook. Een echte koning/koningin moet toch bij het eigen volk blijven in tijden van oorlog? Maar nee hoor, Wilhelmina vluchtte lekker naar Canada en van daaruit slap lullen van hoe wij moeten strijden voor het vaderland. T zijn een stelletje landverraders en ze hadden eigenlijk nooit terug mogen komen! Lang leve de Republiek!

Dariuz | 10-10-07 | 17:22

Dat is 10 euro per jaar per nederlander voor een middeleeuws cabaret.

docker | 10-10-07 | 17:22

De voordelen van privatiseren op een rijtje:
-de burger betaalt nu zélf zijn eigen hachje
-de koningin heeft nu meer geld te spenderen van de burger

Alsjeblieft Maajestijt!

Oh ja, de drank, coke en sigaretten worden volgend jaar door Ab "Paddo" Klink betaald.

Boris Poepnagel | 10-10-07 | 17:19

Och dat koningshuis,aan 2300 criminele jongeren wordt 575 miljoen per jaar uitgegeven.

de honden blaffen... | 10-10-07 | 17:17

-weggejorist-

creamer | 10-10-07 | 17:16

Als het Nederlandse volk bereidt is voor deze poppenkast een bedrag van 113 miljoen te betalen dan (en dat o.a aan een iemand die beweert dat de Nederlander niet bestaat) is het Nederlandse volk knettergek.

.
Voor dat geld mag je op koningendag zwaaien naar de leden van het koningshuis ,die ongetwijfeld ook niet snappen hoe het kan dat de mensen zo gek zijn om dit bedrag aan hun te betalen zodat zij een heel luxe leventje kunnen leiden.

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 17:09

ik wil de stadhouder terug

bigalow | 10-10-07 | 17:09

Schoorsteenveger 10-10-07 @ 16:51

Ja, vooral die laatste opmerking deed het hem: DE Argentijn bestaat ook niet.
Nu, wat is je punt dan vroeg ik me meteen af?

azijnseiker | 10-10-07 | 17:08

Zeeuwse draaikont Zak Ellende in zijn muisgrijze apepak gaf ons Geert de schuld van de hele ophef: als hij niet had gezegd dat Max Perón politiek correcte prietpraat verkondigde, was er geen of minder ophef ontstaan...
En dat wel 10x in dat flutdebat.

Grijs I = kampioen leugens en bedrog.

wopper | 10-10-07 | 17:04

Goedverdoemme! *Folklore* (Sorry Joris!)

Aussie | 10-10-07 | 17:04

Ahum. * foklore* natuurlijk.

Aussie | 10-10-07 | 17:02

En dát is nou precies waarom deze griffo-clown geen mp hoort te zijn. Altijd maar mistige verhaaltjes. Altijd maar tegeltjes wijsheden. Man ik ben die vent zo zat.

En het koningshuis mogen ze van mij direct afschaffen. Nutteloos een niet meer van deze tijd. Bovendien fucken ze maar aan en allemaal meeeten van onze centen.

doskabouter | 10-10-07 | 17:02

Afschaffen die poppenkast, ben helemaal klaar met die peperdure folkore. Overigens stemt de koninklijke familie niet eens van Willem van Oranje af dus waar hebben we het over. www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=...

Aussie | 10-10-07 | 17:02

Das maar 7 euro per persoon ofzo, en daar krijgen we wel koninginnedag voor terug en af en toe een extra dagje vrij. Geen slechte deal als je het mij vraagt

Gineau | 10-10-07 | 17:00

Dat wicht heeft een politie cordon ten grootte van een middelgrote stad
puur en alleen omdat zij Oranje heet en U meneer de Bruin.
een plane , een trein een boot en een wagenpark groter als de tweede kamer.
Oh laten we het voorrecht van transfusies en het penthouse in de Bronovo niet vergeten.
Dat lukt jouw oma niet.

En wat doen ze als het oorlog is ? juist, acuut het land verlaten.
lekker podcasten uit Canada : Strijd voor het Vaderland ! , wij steunen U.
Waar is de nateelt nu dan in afhanistan ? heb willempie geen mariniers opleiding gehad en haalt hij niet nog steeds zijn jaarlijke 737 vlieguren bij maatje Martin ( Air ). flop 'm dan in zo'n Apache.

En wij hebben een volk met VOC mentaliteit ?,la me nie lachen

Den hollander is een slappe zak zonder ballen die het nog steeds pikt dat nepotisme een normale zaak is.
En ja dan komt dat eeuwige gemekker, ja maar dan krijgen we een minister president?
so what ze fuk Balkenende heb maar twee kids en dat is een Zeeuw, verrekt zuunig dus.

hemaworstje | 10-10-07 | 16:56

Elk volk krijgt de regering (koningshuis) die het verdient! Het klootjesvolk wil het toch zelf!

Marco Jansen | 10-10-07 | 16:55

@ Mr Hu Neem me niet kwalijk als ik het verschil niet zie; in beide gevallen is sprake van over de balk gooien. Het geld is weg en we krijgen er geen zak voor terug. Verder wat de hertogin zegt..

witwas | 10-10-07 | 16:54

fuckje 10-10-07 @ 15:28
beetje late reactie, maar moest dringend de beurskoersen volgen om te zien of ik dat gepeupel in huis ten bosch & wassenaar nog wel kan onderhouden ; de zgn soldaat van oranje heeft enkele jaren geleden een in trix'ogen onvergeeflijke faux pas gemaakt door publiekelijk te bevestigen dat pappie daadwerkelijk een bastaardje had rondlopen in gay paris. Voor de buitenwereld wordt dus nog wel de schijn opgehouden door het publiek maken vd inhoud van het condoleancetelegram. Maar daar blijft het dus bij: trix is boos! pardon : WIJ zijn pissig !

snuff | 10-10-07 | 16:51

DutchWax 10-10-07 @ 16:31
Volgens mijn waarneming is het op video vastgelegd en al tig keer uitgezonden. De hufter.

Dit is het betreffende citaat:
"Zo'n zeven jaar geleden begon mijn zoektocht naar de Nederlandse identiteit. Het was een prachtige en rijke ervaring waarvoor ik enorm dankbaar ben. Maar dé Nederlandse identiteit? Nee, die heb ik niet gevonden. Nederland is veel te veelzijdig om in één cliché te vatten. Dé Nederlander bestaat niet. Als troost kan ik u zeggen dat dé Argentijn ook niet bestaat."

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 16:51

Balkenende is mijn held, onze daadkrachtige leider!
Verder vind ik het koningshuis een geweldige instelling. Moet er niet aan denken iedere dag iets over Maorijnissen te moeten lezen in de online Telegraaf. Van mij mag het koningshuis nog wel meer kosten hoor. Als we het koningshuis niet hadden gehad was er nog 100 miljoen extra naar de kansenwijken gegaan, brrrrrrr..... erg blij dat je geld maar 1 x kunt uitgeven.

Mr. Hu | 10-10-07 | 16:50

Balkenende is mijn held, onze daadkrachtige leider!
Verder vind ik het koningshuis een geweldige instelling. Moet er niet aan denken iedere dag iets over Maorijnissen te moeten lezen in de online Telegraaf. Van mij mag het koningshuis nog wel meer kosten hoor. Als we het koningshuis niet hadden gehad was er nog 100 miljoen extra naar de kansenwijken gegaan, brrrrrrr..... erg blij dat je geld maar 1 x kunt uitgeven.

Mr. Hu | 10-10-07 | 16:49

Oeps @ 16:45
erfen = *te erven bedrag* natuurlijk.

koerbagh ® | 10-10-07 | 16:46

Toen ik het hoorde moest ik gewoon lachen. Het is niet te geloven. Zo'n gigantisch geldbedrag in zo'n bodemloze en vooral nutteloze put smijten terwijl de mensen die dit land opgebouwd hebben weggestopt worden in verzorgingstehuizen die mindere voorzieningen kennen dan de meeste gevangenissen. Chapeau, Nederland.

Hertogin v. Pauperen | 10-10-07 | 16:46

Laten we ook niet vergeten dat Wim-Lex en Max strakjes, als Bix stopt met roken, over het te erfen geen successierechten hoeven te betalen aan de hun minister van Financiën. Daar waar elke Nederlander de helft van zijn erfenis moet aftikken aan de staatsroversbende mogen zij dat gewoon allemaal houden. En dat vermogen is niet te weinig. Alleen Liesje van Groot-Brittanië is ietsjes rijker (alhoewel dat voor groot deel vastligt in dure juwelen, schilderijtjes en andere onverkoopbare prullaria, daar waar het vermogen van Bea von Ranitz grotendeels is geïnvesteerd in hard currency en aandeeltjes Shell enzo). Laten we ook niet vergeten dat bij de bedragen waar we het over hebben (toch al gauw een paar miljard) die bedragen elke 7 à 10 jaar verdubbelen. Dus tijdens de komende regeerperiode van Wim-Lex (of van dochter C&A) is het zo dat de niet zo Royale famille het hele vermogen van 0031 bezit en zijn we dus terug in de middeleeuwen. De koning bezit alles. Nou, ben je lekker mee.

koerbagh ® | 10-10-07 | 16:45

-weggejorist-

lammebertje | 10-10-07 | 16:40

Duidelijk, die poppenkast heeft nu wel lang genoeg geduurd.

cool99 | 10-10-07 | 16:38

zullen we een reverendum houden?
IK ga voor 70% reductie

knut | 10-10-07 | 16:31

Premier Balkenende neemt het op voor prinses:
'Máxima onjuist geciteerd'<BR>
De uitspraken van prinses Máxima over integratie zijn onvolledig geciteerd en uit hun context gelicht. Máxima heeft nooit gezegd dat „de Nederlandse identiteit niet bestaat”. <BR>
DE LUL, ze mogen allemaal doodvallen, zo snel mogelijk.

DutchWax | 10-10-07 | 16:31

De leden van het koningshuis snappen het zelf ook niet ,dat de Nederlander bereidt zoveel te betalen voor hun luxueuze leventje.
.
En dat voor een prinses die hooghartig het bestaan ontkend van de Nederlander die haar luxe leventje bekostigd.

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 16:30

Kan Geen Stijl niet even een polletje doen over het keauningshuis?

Jimmer | 10-10-07 | 16:29

Hey Bea, als je de reacties op Geenstijl leest, doe es even publiek maken WAAR al dat geld precies aan opgaat? Tsk uitzuigers.

ConfuZor | 10-10-07 | 16:29

Bedankt J.P. (leve de VOC) Balkenende!
Eerst met geld smijten, dan er geheimzinnig over doen en dan nu als klap op de vuurpijl het onderstaande beweren.
Maxima is verkeerd geciteerd volgens onze voorman, zij heeft nooit ontkend dat 'de nederlander' bestaat. Nee joh... natuurlijk zijn we (oostindisch-) doof en ongelooflijk dom. Want als een vrouw nee zegt, bedoelt ze ja. Toch?

Laten we blij zijn met elkaar!

Templar | 10-10-07 | 16:27

Die Google-Ads! Prachtig !

"Koningin Juliana
Lees de uitgebreide biografie van koningin van 1948 tot 1980.
"

Alsof iemand hier nu nog interesse heeft in zo'n stoffig boek. Maar.. moet wel gezegd; Juliana was stukken goedkoper dan Bea.

Jan Shit | 10-10-07 | 16:24

Als Ayaan nou eens in een van die luxe koninklijke paeizen gaat wonen, gaat dat beveiligen in een moeite door.

Conan de Rabarber | 10-10-07 | 16:19

Lang leve het koningshuis, hoera, hoera, hoera.

D3fix | 10-10-07 | 16:18

Stop toch met die geldverslindende poppenkast.
.
En nu moet de Nederlander (die volgens max niet bestaat) nog meer betalen voor het al riante onderkomen .

Bijstandtrekker | 10-10-07 | 16:17

DIT IS DIEFSTAL
Geenstijl, doe er wat aaaaaaaaaaaaaaaaaahn.
*denkt tydens tikken aan de royale kont van Maxima*

degryzedoffer | 10-10-07 | 16:17

Word wakker mensen. Dit is niet iets van nu, maar al honderde jaren aan de gang. Nu alleen in een vriendelijker jasje maar het principe is het zelfde. De koning heft belasting aan de inwoners van het 'Koninkrijk'. Honderde jaren geleden betaalde we direct aan Willem van Oranje en nu via de inkomsten/vennootschap/omzet/dividend/overdrachtsbelasting en successierecht eerst aan de overheid. vervolgens vloeit er een aanzienlijk deel(114miljoen) in hun zakken.

Wat is er nu anders: de rekeningen worden nu voor een groot gedeelte direct door de overheid of departementen(defensie) betaald van het belastinggeld in plaats van het belastinggeld eerst naar eht koningshuis te sluizen en hen de rekeningen zelf te laten betalen.

noot: koningshuis is niet belastingplichtig, vreemd, wel de lusten niet de lasten

Sjors Kloenie | 10-10-07 | 16:16

@bullet tooth

"Het wordt tijd voor een staatsgreep:
1. Koningshuis opheffen
2. Grenzen dicht
3. regering opheffen
Drie vliegen in 1 klap, leven de Republiek!"

Ik had het niet beter kunnen zeggen.

uncleben | 10-10-07 | 16:12

1) maxima upskirt
2) dansende mabel
3) bernard die boetes betaalt
4) dikke lex die in zee springt op antillen
5) kleine lex die opgerot zegt tegen journalisten
6) pieter op piano
7) claus met x-benen op de troon naast bea
8) prins homo
9) beetje dom van lex
10) margaritagate
je kunt best lachen om de tokkies van oranjenassau.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 16:11

Lekkere dag vandaag; Wilhelmus vervangen door 'dikke lul drie bier', Koninging krijgt hoop centjes en moet opzouten en paddo worden verboden.
Nu is het wachten tot de nationale kleur roze wordt.

O ja Adrie koster naar Ajax is ook erg.

ijsklont | 10-10-07 | 16:11

Je kan je er natuurlijk kwaad om maken, dus sta mij toe om dat dan ook te doen. Belachelijk dat iedereen moet inleveren terwijl het Koninginshuis nog meer krijgt. Cultuurrelativatie mag wat kosten blijkbaar.

Multikuli | 10-10-07 | 16:09

Het koningshuis mag best blijven, maar de staatssteun aan deze subsidiespons mag best eens een beetje dicht gedraaid worden. Bea kan gewoon een girorekening openen waar alle liefhebbers van monarchistische poppenkast kunnen storten om deze folklore in stand te houden. Ben benieuwd of de burger er uit vrije wil nog net zo veel voor over heeft als nu via de verplichte belastingbijdrage.

Zeurders | 10-10-07 | 16:07

Iemand Vlunk al gezien?

kolonel klootoog | 10-10-07 | 16:06

@ marcro8888
Een reden zou kunnen zijn het prachtige blad Ons Koningshuis"
Moeten dat dan straks missen?

cram | 10-10-07 | 16:05

Elk land krijgt de leiding die het verdient. De bewoners van dit land kozen voor een regering onder de ruggegraatloze leugenaar Balkenende. En ze verdommen het nog steeds om massaal in opstand te komen tegen het volslagen achterlijke principe van landsbestuur door erfopvolging, wat ze jaarlijkse vele miljoenen euro's aan belastinggeld kost.

Dus nee, niet zeiken op Balk of Bea. Dat zij het in dit land nog steeds voor het zeggen hebben is onze schuld.

zum kotzen | 10-10-07 | 16:04

En het hoeft toch echt niet veel te kosten. De vorige koningin maakte zelf haar spruitjes nog schoon.
www.youtube.com/watch?v=uFNl3RL4yj8

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 16:01

Opzouten met dat koningshuis. En voor de gene die voor zijn geef mij dan maar eens 10 reden waarom. En voorbeelden GVD..
Het is toch triest dat die gasten gewoon 114Mil erjaar kosten. Allemaal belasting centen van ons. En we mogen er geen inkijk in hebben volgens die hoerige JP. Hoop dat die streft..

marco8888 | 10-10-07 | 16:00

Op een strontkar terug naar Duitsland jagen die belasting verbranders.
Ze gaan vóór de EUSSR, handig bekeken want de Nederlandse regering wordt dan slechts een soort Europeesche gemeente raad, kan de Moffen familie leuk symbolisch het 'land' vertegenwoordigen, die zitten gebeiteld.

vander F | 10-10-07 | 15:57

Hahaha.. tsjek het viertje van Elsje met een pica van Zak Ellende met de Dutch Evita Perón!

wopper | 10-10-07 | 15:56

-weggejorist-

Zwaaiende Knots | 10-10-07 | 15:55

@ wopper
Zeg ik ook niet.

cram | 10-10-07 | 15:53

nodig zo doorgaan,vraag maar aan de laatste tsaar van rusland? alhoewel!!

loewende koe | 10-10-07 | 15:53

Tiefus hey !
.
Ik graag hooguit 1000 euro per dag maar Hare Majesteit graait ff 5 ton p.d. !.
.
@ Hare Majesteit de koningin: met zo'n talent blijft volg ik u tot in de dood ! RESPECT, een vette 10, dat is nu leiderschap van een veeeeeeeeel hoger niveau dan ik !
.
Doet u soms trainingen geven ?

Burgerlijke ongehoor | 10-10-07 | 15:52

Is een van die koters van WA al aan het voortplanten of mogen ze eerst de basisschool afmaken?

ijsklont | 10-10-07 | 15:51

Ik vraag me af of je strafbaar bent als je dat mens die ze koningin noemen uitmaakt voor rotte vis.
Hoewel ze van mij mogen bungelen, zal ik dus niet zeggen dat het een arrogant en naar mens is die veel en veel teveel invloed heeft.

Lang leve de republiek!

de republiek | 10-10-07 | 15:51

nou ja, misschien hebben die mensen zoveel geld nodig voor de dag dat Nederland klaar is met in de uitverkoop liggen.
Paleizen in ballingschap worden niet gratis onderhouden door knipmessende landgenoten.

Jan Passant | 10-10-07 | 15:50

@Jeremia,
Als jij, of iemand anders, het adres heeft van het Republikeins Genootschap, meld ik me NU nog aan.
Samen sta je sterker.

fuckje | 10-10-07 | 15:49

@cram 10-10-07 @ 15:45

Goed lezen, cram, dat staat niet in m'n betoog!

wopper | 10-10-07 | 15:48

@ witwas 10-10-07 @ 15:45
Vergeet er niet bij te zeggen dat je jezelf meer luxe permiteert dan 99,9% van die mensen waar je op teert en dat er nog geen bedankje af kan.

alpha_mannetje | 10-10-07 | 15:47

Belangrijker dan deze geldkwestie vind ik dat de koningin én de kroonprins niet meer boven de partijen staan maar keihard stelling genomen hebben in het debat over de multiculturele samenleving en de eenwording van Europa. Goed, de oranjes zijn natuurlijk tot op zekere hoogte marionetten van de regering maar dit neemt niet weg dat hare majesteit haar politieke voorkeur heeft verkondigd. Tot voor kort was ik gematigd voor het koningshuis omdat het een bindende factor is voor het Nederlandse volk. Door de laatste ontwikkelingen begin ik steeds meer te voelen om van Nederland een republiek te maken en trix, maxima, prins pils en de hele oranjekliek met pensioen te sturen. Ze hoeven wat mij betreft de franse adel of de Romanov's niet achterna. Oprotten naar de Verenigde Staten is bijvoorbeeld ook prima. En als het aan mij ligt betalen de beveiliging daar niet. Gelijke monnikken gelijke kappen!

Jeremia | 10-10-07 | 15:47

Tsja, dat krijg je als je druk bent finnen te onderhouden en dan het koningshuis even vergeet.

pronto | 10-10-07 | 15:45

En dan nog zeggen dat er geen elite bestaat welke boven de wet leeft en parasiteert op de massa.

Die zelfde massa heeft het niet eens door en blijft het door werken voor de elite( zowel direct als indirect) en het verdiende geld weer terug gooien naar de mensen die het ons betaald hebben. Denk aan koningshuis, bank en verzekerings wezen, de overheid, energie-industrie.

De massa blijft een systeem verdedigen dat hen onderdrukt, beteugeld en zelfontplooing tegen gaat. "we leven in een systeem, That system is our enemy. But when you're inside, you look around, what do you see? Businessmen, teachers, lawyers, carpenters. The very minds of the people we are trying to save. But until we do, these people are still a part of that system and that makes them our enemy. You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inert, so hopelessly dependent on the system that they will fight to protect it."

Sjors Kloenie | 10-10-07 | 15:45

Niks tegen het koningshuis hoor, maar het lijkt me zo klaar als een klontje dat wanneer je teert op andermans zak je netjes rekening en verantwoording aflegt. Maar dat kan natuurlijk niet want dan komen we er achter dat 60% van die toelage wordt uitgegeven aan overdreven luxe (Spyker) en/of wordt toegevoegd aan de reeds exorbitant grote effectenportefeuille.

witwas | 10-10-07 | 15:45

@ wopper Ik
wist niet dat Moffische Uitvreters ook een synoniem voor Finnen is.

cram | 10-10-07 | 15:45

Bernhard was zijn geld wel waard, dat dan weer wel.

kneuterzak | 10-10-07 | 15:44

@Jan Passant 10-10-07 @ 15:40
Het plebs zit in de koets.

Murdockyoufool | 10-10-07 | 15:43

@ klaasaap 10-10-07 @ 15:29
EHHHH? Is dat niet precies wat ik zei?

alpha_mannetje | 10-10-07 | 15:43

@Jan Passant 10-10-07 @ 15:40

Hallo?
Ik niet, heur.
't Zijn al die andere malloten!

wopper | 10-10-07 | 15:42

@Jan Passant,
Dat zal 30 april 2008 niet het geval zijn.

fuckje | 10-10-07 | 15:42

De Nederlandse identiteit is licht morren over de kosten van het koningshuis, maar evengoed altijd weer met vlaggetjes en toeters langs de route staan wanneer het hele stel 1 x per jaar in de koetsen klimt om het plebs toe te wuiven.

Jan Passant | 10-10-07 | 15:40

@ Schoorsteenveger 10-10-07 @ 15:33

Omhoog neuken. mmm Is Amalia (of die andere met een A) al rijp? Moeten Teen maar namens GS sturen...

ijsklont | 10-10-07 | 15:39

Ach ach ach, wat wordt hier weer veul geklaagd over ons nobele koningshuis..

Hep nou niemand in de gaten dat de domme ollanders en idem regeringen al -tig eeuwen aan den leiband lopen van een stel moffische uitvreters, die miljard op miljard stapelen, het land in een wurggreep houden samen met hun lakeien -en dat zijn er wat, heur- en zij, zij alleen, de touwtjes in handen hebben en houden en de bananenbiznizz rulen?

Got, red ons van de oranjes en hielenlikkers!
Dank u.

wopper | 10-10-07 | 15:39

Na Maxima's uitspraken hier een 2e schot voor de boeg: Het Koningshuis minder populair maken zodat dat stukje Hollandse folklore straks ook afgeschaft kan worden ten bate van Europa.

michello | 10-10-07 | 15:38

Ze moet eens ophouden met het reageren op die 409's de hele tijd.

TM | 10-10-07 | 15:38

@Schoornsteenveger

Omhoogneuqen wordt zelfs aangemoedigd door Trix. (Maxima vs Emily)

azijnseiker | 10-10-07 | 15:37

@koerbagh ® 10-10-07 @ 15:32

je hebt gelijk.
Maar ik vind ons koningshuis toch iets nederlands. ja,je hebt gelijk kos te veel. Maar toch, iets in mij vind het wel goed.

Agent327 | 10-10-07 | 15:37

Superscam, die verdeling van de kosten over alle departementen. Daar is de mafia een stelletje mietjes bij

Jan Passant | 10-10-07 | 15:36

Agent327 10-10-07 @ 15:29
Dat heeft niets met de republiek te maken, als JP onze president was zou ik nog veel ergere dingen naar zijn grifmeerde potjeprakmetkuiltjevoordejuszaadsmoel geslingerd hebben.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 15:36

@allen: U bestaat geeneens en u moet uw muil houen.

tipo | 10-10-07 | 15:36

Prinses Mabel en Prinses Anita. Wat wil ik eigenlijk zeggen?

fuckje | 10-10-07 | 15:36

ij +ei

cram | 10-10-07 | 15:36

haha, zelf 30% erbij en de Oranjes mogen dat niet... kennie he :)

beschuitfluiter | 10-10-07 | 15:36

@cram 10-10-07 @ 15:34:
De KLM is al Air France. Beetje bijblijven.

koerbagh ® | 10-10-07 | 15:36

1789 was een mooi jaar in Frankrijk.. als we dat hier nou ook eens beleven..

pwman | 10-10-07 | 15:34

Terrring hee
Beatrix de Gekste!

Rest In Privacy | 10-10-07 | 15:34

Orangisten zijn even bespottelijk als het koningshuis zelve. De zee in, stelletje idioten, jullie zijn een schande voor dit land. En leve de republiek.

Murdockyoufool | 10-10-07 | 15:34

Koningshuis afschaffen?
Republiek worden?
Koninklijke Ahold wordt Republiekijnse Ahold?
Klm wordt RLM?

cram | 10-10-07 | 15:34

Da's, effe om weer nuchter te worden, dus 312k per dag, exclusief wat kleingeld.

ViagraFalls | 10-10-07 | 15:33

Op zo'n moment mis ik Sanne Wallis de Vries, zou toch heerlijk zijn als zij als Bea vanavond in Nova op zou treden.

fuckje | 10-10-07 | 15:33

ijsklont 10-10-07 @ 15:15
Je moet je omhoogneuken bij de Oranjes. Dat is alles. Verder kun je overal schijt aan hebben. Je kunt zelfs ontkennen dat het volk waarover je echtgenoot nog ooit hoopt te gaan regeren echt bestaat, net zoals je vader blijft ontkennen dat-ie iets te maken heeft gehad met de verdwijningen onder het volk dat hij vertegenwoordigde. Zo simpel is het. De leugen regeert.

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 15:33

ijsklont 10-10-07 @ 15:15
Je moet je omhoogneuken bij de Oranjes. Dat is alles. Verder kun je overal schijt aan hebben. Je kunt zelfs ontkennen dat het volk waarover je echtgenoot nog ooit hoopt te gaan regeren echt bestaat, net zoals je vader blijft ontkennen dat-ie iets te maken heeft gehad met de verdwijningen onder het volk dat hij vertegenwoordigde. Zo simpel is het. De leugen regeert.

Schoorsteenveger | 10-10-07 | 15:33

@Agent327 10-10-07 @ 15:21:
Oh ja, laten we dat argument weer eens van stal halen. Een president kost alleen maar zijn salaris, zijn huisvesting en beveiliging en die van zijn gezinnetje, niet van de uitgebreide familie die allemaal uit de staatsruif moeten vreten en ceremoniele baantjes hebben.
Het grote voordeel van een (gekozen!) president is dat je die gozer (of gozerin) na een ambtstermijn weer de laan uit kan flikkeren bij gebleken ongeschiktheid en dat zijn kroost niet automatisch staatshoofd wordt. Een erffunctie is volkomen belachelijk. De voornaamste verdienste van dat spul is dat ze geboren zijn uit een koninklijke kudt. Dat lijkt me nu niet echt een kwalificatie die automatische geschiktheid voor het hoogste ambt van het land betekent. Bovendien is het natuurlijk een vergrijp tegen het gelijkheidsbeginsel van de grondwet en de wet gelijke behandeling dat er 1 ambt in dit land is warvoor je niet hoeft te solliciteren en niet voor verkozen hoeft te worden, maar dat je gewoon door erfopvolging verkrijgt. Nogmaals: Erffuncties zijn belachelijk. Dat is dé doorslaggevende reden om de monarchie af te schaffen. Weg met die Duitse familie met belastingfaciliteiten.
Leve de Republiek.

koerbagh ® | 10-10-07 | 15:32

@ HistoryTeacher 10-10-07 @ 15:30

Je moet ergens beginnen. Als er een skaapie over dam ies, volgen meer

ijsklont | 10-10-07 | 15:32

Ach het is maar 7 euro per hoofd van de bevolking per jaar, ik denk dat we meer geld kwijt raken aan de overige uitkeringstrekkers.

HistoryTeacher | 10-10-07 | 15:30

By the weg, is er ook na te gaan wat de baten zijn van ons Bea cs.?

BroncO | 10-10-07 | 15:30

@.Agent327 15:21
Een president hoeft nog geen kwart te kosten. Hij is immers gewoon werknemer zonder poespas.

ventus_aqualis | 10-10-07 | 15:30

Poten af van de Oranjes!!

Gabriëll | 10-10-07 | 15:30

Nu blijkt toch wel dat wij nederlanders dom zijn,wij leveren maar in om die moffenslet van alle luxe te voorzien.

flashboy | 10-10-07 | 15:29

@ koerbagh ® 10-10-07 @ 15:22
@sjaakdeslinksesul 10-10-07 @ 15:22
jammer, heb over het algemeen uw beiden reacties ge apprecieerd.
Moffenhoer?
Schorremorrie?
ja koningshuis kost geld maar het alternatief, President, nog meer.
Ik prefereer een Koningshuis als ons nationaal gezicht.

Agent327 | 10-10-07 | 15:29

hijmompelde doe voor mij ook een procent of 20 erbij

fietsmandje | 10-10-07 | 15:29

alpha_mannetje 10-10-07 @ 15:16

Ook dat dus niet. Het koningshuis is nog geen 200 jaar oud. Neerlands traditie is een republikeinse. Het koningshuis is het jammerlijke gevolg van een ordinaire staatsgreep.

klaasaap | 10-10-07 | 15:29

Ja dat krijg je met die gristenhonden in een machtspositie. Die lui zijn er zo van overtuigd dat ze goed zijn dat zelfkritisch zijn iets voor anderen voor ze is. Thank god for the ignorance.

Ohja | 10-10-07 | 15:29

en dan zitten wij hier wekelijks te zeuren tegen bijstandskoning die een meiertje of 8-9 opstrijkt per maand.

Ik wil ook meedoen met koningshuis, waar kan ik me melden?

neemjemoederindemali | 10-10-07 | 15:28

Hoe ging dat ok alweer met die Romanovs?

Murdockyoufool | 10-10-07 | 15:28

Toen de "Soldaat van Oranje" overleed was Bea" geschokt", maar geen haar op heur hoofd die er aan dacht naar de crematieplechtigheid te gaan.
Nee, het Koninklijk smoelwerk was wél bij " Ciske de Rat".
Inderdaad, krijg maar helemaal de kolere, Bix!

fuckje | 10-10-07 | 15:28

Lopen ze te zeiken als top-managers uit het bedrijfsleven (mensen die wel echt werken) een flinke salaris verhoging krijgen.
En zelf graaien Bea, Balkie en Bos er lustig op los.
Lekker geloofwaardig allemaal

man on the edge | 10-10-07 | 15:25

Het is maar 15 tot 20 euro per jaar per werkende Nederlander. Wel één van de zoveel 15 tot 20 eurotjes. Net als in de supermarkt, het stelt per boodschap niets voor maar bij de kassa krijg je een rolberoerte,
Folklore kan best goedkoper en de tijd dat het koningshuis een bindende factor was is al lang voorbij. Dus breng het maar terug tot 2 euro per jaar per werkende, gaat die Argentijnse doos daar maar tussen zitten, gezellig aan de lopende band samen met andere Nederlanders.

ventus_aqualis | 10-10-07 | 15:25

@koerbagh ® 10-10-07 @ 15:22
Ah, de Boston Tea Party, zo hebben ze de Amerikaanse koning ook klein gekregen!

Zeurders | 10-10-07 | 15:24

Volgens mij moeten we een her-onderhandelen met de zaakwaarnemer van Bea...

Patrick Bateman | 10-10-07 | 15:24

Als we toch als 'niet bestaanden', uitverkocht worden aan Brussel, mogen zij mooi die centen ophoesten voor die toko.. En kunnen wij ons aansluiten bij een onafhankelijk Vlaanderen..
Allee.., dat gaat nog plesant worden hè.??

Biels | 10-10-07 | 15:23

Het zeilbootje van Trix wordt door de marine geverfd a EUR 100.000 per jaar. Logisch dat de marine dat voor onze Trix doet, kan ze van haar uitkering niet betalen.

lijn5 | 10-10-07 | 15:23

Kijken of Trix hier ook om kan lachen: Moffenhoer! En ja er zit wel degelijk een redenatie achter deze uitspraak, iets met dichterlijke vrijheid ofzo, niet dat de RVD denkt dat ik zomaar wat roep.

sjaakdeslinksesul | 10-10-07 | 15:22

Ik heb wel een klein ideetje hoe dat komt. Al die prinsjes hebben allemaal hele dure vrouwtjes met een hele dure smaak in kleertjes en parfummetjes en reisjes en meer van die dingetjes. Oh en hele dure kindjes, natuurlijk. Want koninklijke luiers zijn natuurlijk niet zomaar pampers, maar speciale Oranje pampers. Met een gouden randje. En een Duits adelaartje erop.
(Ik gebruik maar een zooi verkleinwoordjes, om het boodschapje niet zo erg te laten lijken.)
Maar het wordt wel tijd dat we dat schorriemorrie het land uitjagen. Laten we om te beginnen wat balen thee in de haven flikkeren, dat is altijd een fijne opmaat voor een revolutie tegen de monarchie.

koerbagh ® | 10-10-07 | 15:22

@bertsje 10-10-07 @ 15:17
En omdat er aan andere twijfelachtige doelen geld wordt gepompt, moeten we de kraan nog maar wat verder openzetten?
Eigenaardige redeneringen worden er altijd van stal gehaald om alle misstanden rond het koningshuis recht te smoezen.

Zeurders | 10-10-07 | 15:22

Ach, een president kost zijn leven lang ook een hoop geld. Wij hebben een koningshuis, laat ons trots zijn daarop.

Agent327 | 10-10-07 | 15:21

@ alpha_mannetje 10-10-07 @ 15:12
Slim! :)

Maggot King | 10-10-07 | 15:20

@bertsje 10-10-07 @ 15:17
That's the spirit! Omdat er aan alle kanten geld over de balk gesmeten wordt, gewoon *nog meer* geld over de balk smijten!! Mensen zoals jij en prestodegekste, dat is wat dit land nodig heeft!

padjakker deluxe | 10-10-07 | 15:20

Maar onze Queen Sjaan Hersi anali is toch weer het land uit

Fockel und Suckel | 10-10-07 | 15:20

*zet de guillotine alvast klaar*

Kabouter Pimpelmee | 10-10-07 | 15:19

Lekker boeiend.

Ik sluit me aan bij 'prestodegekste'

bertsje | 10-10-07 | 15:17

@ Hoxha en je vergeet er nog bij te vermelden dat deze bedragen exclusief de AOW zijn die Trix eauk nog opstrijkt.

kneuterzak | 10-10-07 | 15:17

Tja, nu snap ik de lastenverzwaring voor ons burgers...
Misschien een in die kosten snijden. Bea en consorten kunnen toch ook in een smartje ergens een lintje knippen... Heeft Maxima ook een beter zicht op de echte nederlander, als ze net als iedereen, het fileleed mag delen!
Dus afknijpen dat geld, hebben wij een lastenverlichting!!!

thanquol | 10-10-07 | 15:16

Die 114 miljoen is méer dan dat je zelf 114 miljoen op je bankrekening hebt staan. De overheid hoeft er bij uitgave geen belastingen meer over te betalen.

De God van Empel | 10-10-07 | 15:16

Pff... Koningshuis...
Maatregelen nemen. Geen jachtpartijen meer, geen onderhoud van die stomme boot, geen Argentijnse -zich met ONZE identiteit bemoeiende- politieke vluchteling meer aannemen, geen maffiameisje meer aannemen, geen autoracende/autovechtende ballen meer en al helemaal geen ivoor-sparende Duitsers. KLAAR, SCHLUSS, OVER AND OUT!

Jeepmar | 10-10-07 | 15:16

Pff... Koningshuis...
Maatregelen nemen. Geen jachtpartijen meer, geen onderhoud van die stomme boot, geen Argentijnse -zich met ONZE identiteit bemoeiende- politieke vluchteling meer aannemen, geen maffiameisje meer aannemen, geen autoracende/autovechtende ballen meer en al helemaal geen ivoor-sparende Duitsers. KLAAR, SCHLUSS, OVER AND OUT!

Jeepmar | 10-10-07 | 15:16

@ DatDus 10-10-07 @ 15:11
Echhh nie! Ons koningshuis is krap 200 jaar oud... Zeg maar van de tijd dat andere landen ze net allemaal onthoofd hadden. In 1600 waren we juist een fijne republiek.

alpha_mannetje | 10-10-07 | 15:16

Waar kan ik die uitkering trouwens aanvragen? Voor dat geld vertel ik ook wel een keer per jaar aan 16 miljoen mensen dat ze weer eens genaaid gaan worden.

ijsklont | 10-10-07 | 15:15

Als je zelf een salarisverhoging wil van 30% moet je ook niet moeilijk doen als het koningshuis 36% meer moet hebben.

053 | 10-10-07 | 15:15

Hij moet niet voor niets wekelijks verantwoording komen afleggen. Who's the boss? Bea!

Rest In Privacy | 10-10-07 | 15:15

@alpha_mannetje 10-10-07 @ 15:12
Nu begrijp ik ook waarom die belastingverhogingen er zo makkelijk door komen, er is toch niemand die er last van heeft.

Zeurders | 10-10-07 | 15:14

Ze zien zeker zelf ook wel dat de poppekast binnenkort is afgelopen, nog ff graaien, dan kunnen ze even vooruit.

listen2bobmarley | 10-10-07 | 15:14

Ze pompen ook bakken met geld in die kansenwijken, ontwikkelingssamenwerking en anders zieligemensen-projecten. De koningin brengt tenminste ook nog geld in het laadje door op staatbezoek te gaan met een convooi zakenlieden achter zich aan, dat kan van alle gesponserde kansenmensen niet gezegd worden...

prestodegekste | 10-10-07 | 15:14

Mijn excuses: ik heb Maxima, hoor ik net van JPB, verkeerd geinterpreteerd. Komt volgens JPB door Geert Wilders. Dat weten we dan ook weer.

lijn5 | 10-10-07 | 15:14

leuk sprookje maar loopt niet parallel met deze maatschappij.
een republiek a.u.b. MARTIN PAAP 4 PRESIDENT XD

gideonscience | 10-10-07 | 15:13

Waar is de VOC-mentaliteit als je hem nodig hebt?

BulletTooth | 10-10-07 | 15:13

Op hoeveel staat de vakantietellert dit jaar al, onder het mom van staatbezoeken en andere onzin.

derkcs | 10-10-07 | 15:13

derkcs 10-10-07 @ 15:11

maar dan wel een vliegtuig wat wij betalen, dat dan wel weer

neemjemoederindemali | 10-10-07 | 15:12

En dat geld wordt allemaal betaald door niet bestaande Nederlanders, AMAZING!

alpha_mannetje | 10-10-07 | 15:12

Wat had je anders verwacht van Jan-Peter 'democratie, maar nu even niet' Balkenende? Ferme, duidelijke taal?? Kordaat optreden???
'
Bijna net zo naief als de paddo-verbieders.... Van die 180 miljoen euro kan je trouwens een heuleboel extra ambulances kopen om uit te laten rukken voor paddo-slikkers. Wat zeg ik, van die 30 miljoen verschil kan je al bijna een landelijk dekkende ambulancedienst financeren.

padjakker deluxe | 10-10-07 | 15:12

duur artiestenbureau

waskuip-admiraal | 10-10-07 | 15:12

monargie is zo erg 1600

DatDus | 10-10-07 | 15:11

Ik ben sins de speech van Minima definitief voor de republiek. Die domme snol annex golddiggert zit omdat ze met Prins Pils getrouwd is in alleerlei bestuurlijke organen. OPROTTEN, WEGWEZEN en dan heb je nog geluk dat ik niet zeg uit een vliegtuig duwen conform familietraditiies

derkcs | 10-10-07 | 15:11

de koningin is de parasiet in onze samenleving

Patrick Zweedsey | 10-10-07 | 15:11

trix lacht zich het lazerus om het gepeupel.
trix leeft meer dan riant van het gepeupel.
trix en consorten zijn om te kotsen.

toytoy | 10-10-07 | 15:11

kan me geen ruk schelen allemaal. Ik vind de koningin lievvvvv...

BYO | 10-10-07 | 15:11

Wel grappig dat die niet bestaande Nederlander waar Maxima het over had, wel betaald voor die grapjes!!

lalo | 10-10-07 | 15:10

Het wordt tijd voor een staatsgreep:
1. Koningshuis opheffen
2. Grenzen dicht
3. regering opheffen
Drie vliegen in 1 klap, leven de Republiek!

BulletTooth | 10-10-07 | 15:10

En bedankt JP. Heb ik de rest van de week het plaatje in mijn hoofd van Bea die JP met voorbinddildo aan het nemen is.
Mag er voortaan in de grondwet dat de premier van dit land wel voorzien dient te zijn van een ruggengraat?

Iko Nal | 10-10-07 | 15:09

Dure haarlak, die Bea..

BroncO | 10-10-07 | 15:09

ik heb ook blauw bloed !
* pakt spuit en inkt *

sixersZunit | 10-10-07 | 15:08

@ijsklont En dan natuurlijk wel elk jaar wer! Maar daar staat nogal wat tegenover: Maxima heeft laatst nog eens uitgelegd dat de nederlander niet bestaat. Als je dat hoort, is die 114 miljoen toch niet echt te veel geld voor zo'n belangwekkende constatering.

lijn5 | 10-10-07 | 15:08

Er komen toch kinderen bij? Kost ook geld.

N=1 | 10-10-07 | 15:08

Ze zullen het uiteindelijk wel op het as van het kwaad gooien. Iets met beveiliging enzo.

Honcho | 10-10-07 | 15:08

Tyfus..... En dat alleen om een schaar te kunnen hanteren???

Thorin | 10-10-07 | 15:08

Goed zo Balk, houd het koningshuis maar weer een lief handje boven het hoofd, misschien krijg je dan op je 65ste een mooi lintje van koningsduo WimLexMax.

Zeurders | 10-10-07 | 15:07

long live the queen!

ik bel zo terug | 10-10-07 | 15:07

lekker afschaffen dat koningshuis, laat die kut lekker zelf betalen voor exorbitante luxe en lelijke hoeden

nonconformo | 10-10-07 | 15:07

Wow, je moet dus 6x de hoofdprijs in de staatsloterij winnen om evenveel te krijgen als het koninklijk huis

ijsklont | 10-10-07 | 15:05

koningshuis, ga eens deaud

LeBaron | 10-10-07 | 15:04

Och, da's nog geen € 500.000,= per dag

neemjemoederindemali | 10-10-07 | 15:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl