Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Rechts = Gelukkiger

Rechts. En dat laat ik zien ook!Dag lieve rechtse populistjes. Weer lekker aan het klagen in de comments? Houd daar nu maar eens mee op. Want zo slecht hebben jullie het helemaal niet. Tests bewijzen het. Er is in 70 landen een groot onderzoek naar gedaan en wereldwijd kwam dit eruit. Rechts geörienteerde mensen zijn gelukkiger dan Azijnbode-lezende FemkeFans met een Oerol-jaarkaart in hun onderbuik. Stem je links, dan wordt het nooit wat. Ook niet als je geslaagd, rijk en succesvol bent. Nooit! Want het zelf verworven succes staat in schril contrast met het grote wereldleed dat op je schouders rust. Een rechtse stemmer is daarentegen gewoon trots op wat hij eigenhandig heeft bereikt. Lang leve de Selfmade-man. Driewerf hoera voor de hardwerkende burger.

Reaguursels

Inloggen

Zymagtohic 02-10-07 @ 09:06
Hap-zeit-ie!!!

Rest In Privacy | 02-10-07 | 19:00

@echteneger 02-10-07 @ 01:09

Je meent toch niet echt dat de mensen in guantanamo gewoon berecht worden en dat alleen de papieren niet kloppen? Daar worden mensen gefolterd alsof het de Middeleeuwen zijn en als ze dan doorslaan is dat een verklaring. Als de VS vervolgens toch fout blijkt te zitten worden ze maar weer gewoon teruggedumpt, onder het motto "foutje moet kunnen", terwijl er niets meer van die mensen over is.

Verder zijn armen in de VS helemaal niet zo rijk. Situaties in de Bronx en Compton zijn vele malen erger dan de de Bijlmer.

Je redenering over wapenbezit lijkt inderdaad te kloppen, maar is een drogredenering. Een inbreker wordt niet gehinderd door het feit dat je een wapen zou kunnen hebben. Een inbreker gaat inbreken, of niet. Ongeacht of jij een pistool onder je kussen hebt liggen. Vervolgens heb jij wel een pistool onder je kussen en begin je bij het minste of geringste al op iemand in te schieten.

De VS is misschien nu wel geslaagd, maar de SU was dat ook. De SU vervulde gewoon de rol in het Oosten, die de VS in het westen vervulde. En de SU deed echt niet technologisch onder voor de VS. De SU is alleen ten onder gegaan aan de dictaturen in de communistische landen, maar dat heeft niets met links of rechts te maken, dat heeft iets met democratie te maken.

Ten slotte mag de hervorming van ZA misschien mislukt zijn, maar die van West-Duitsland is net zo goed mislukt, terwijl dat dat echt wel een rechts idee was. Een dusdanig grote omvorming mislukt altijd, omdat een land nooit in een paar jaar tijd alles opnieuw kan inrichten.

Guantanamo Airways | 02-10-07 | 12:09

Linkse mensen zijn hippies en hippies wassen zich niet nee. Zou ik ook ongelukkig van worden (als m'n wiet op was dan...)

cartmond | 02-10-07 | 11:32

Ach ja, als je je het lot van anderen simpelweg niet aantrekt ben je natuurlijk gelukkiger. De meeste linkse mensen echter zijn bereid een klein stukje geluk in te leveren om anderen gelukkig te maken.
Gelukkig ben ik niet ongelukkig.

Barry van Hommel | 02-10-07 | 11:13

Kerby 02-10-07 @ 10:39
Ik ben oud rechts.

Zo jammer! | 02-10-07 | 10:44

even de reaguursels lezen en je weet beter....
nieuw rechts zijn de nieuwe azijnpissers

Kerby | 02-10-07 | 10:39

Waarom kijkt Geert W dan zo zuur?

Magister | 02-10-07 | 09:20

@ BSE rundfunk

Zo te zien deel je nu je levenservaring. Hoe heet je therapeut? Zo te zien heeft ie je gevoeligheid goed laten trickeren.

Zymagtohic | 02-10-07 | 09:06

@ Rabarberke 01-10-07 @ 20:22
Een kort en helder statement.

Sommige mensen hoeven niet beschermd of verzorgd te worden. Is daar ook een plek voor ingeruimd in Nederland?

holtor | 02-10-07 | 08:05

Leve de vrije ondernemer.

holtor | 02-10-07 | 07:58

Rechtse mensen zijn ook wat minder gelukkig. Gelukkig zijn is hen totaal vreemd, ook al zeggen ze van niet. Ik denk dat het voortdurend afgeven op een selectief deel van de samenleving een uiting is van een overgecompenseerd minderwaardigheidcomplex dat geprojecteerd wordt naar de groep die hun verkrampte ideologie niet deelt.
Die conclusie kan soms wat pijnlijk zijn als ze ermee geconfonteerd worden.
Daarom beweren ze dat ze gelukkig zijn, om zelfs dat deel van zichzelf ook nog te overcompenseren.
Tja, eigenlijk hebben ze een psychiater nodig.
Vandaar dat deze mensen ook niet kunnen lachen.
Het is in en in triest met ze gesteld.
Even huilie doen? werkt therapeutisch hoor...

Rest In Privacy | 02-10-07 | 04:09

Linkse mensen kunnen ook wat minder tegen spot. Zelfspot is hun totaal vreemd. Ik denk, dat het komt doordat ze wat moeite hebben om hun 'onbaatzuchtige' houding tegenover zichzelf te verantwoorden. Lekker jezelf verdiende geld weggeven aan lutsers, die het fijn aan zichzelf spenderen, kan soms wat pijnlijk zijn. Daar kan een dankbaar smoelwerkje niet meer tegen op boksen.

En hun oneindig negatief mensbeeld. De mens is zwak. De mens kan niet voor zichzelf zorgen. De mens moet beschermd worden tegen zichzelf. Ik zou weinig gelukkig zijn als ik zo weinig respect had voor mijn medemens.

Er valt ook minder te lachen aan het linkerkant van het spectrum. Hoeveel links georienteerde grappen zijn er nu?

decadent degeneraat | 02-10-07 | 03:49

@Hakbarrr 01-10-07 @ 17:00

De echte egoisten zijn de mensen die de samenleving per definitie verdeeld willen zien in links versus rechts.

1. Ze zijn manipuleerbaar en worden derhalve zelf manipulerend.
2. Ze zijn onkritische volgers zolang het niet henzelf in de portemonnee treft, want dan is het land te klein voor de medemens.
3. Ze zijn arrogante kwasten, die hun gelijk denken te rechtvaardigen met hun eigen zogenaamde juiste waarden en normen - die anderen met een andere mening derhalve niet beschikken.
4. De arrogantie uit zich ook in egocentrisme, waarin geen plaats is voor enige voorspoed die van de omgeving is ontvangen ten aanzien van hun eigen eventuele succes - succes maak je immers zelf en geluk dwing je af, nietwaar?!

Hier hebben we dus onze neo-fascistjes.

Rest In Privacy | 02-10-07 | 01:32

Om in politieke termen te blijven: rechts kan weer eens 'trots' zijn op zichzelf.
Doe eens een bokito roffel vertonen...

Rest In Privacy | 02-10-07 | 01:20

Guantanamo Airways 02-10-07 @ 00:20

- dat fascisten en communisten een hekel aan elkaar hebben betekend niet dat ze politieke tegenpolen zijn, bijvoorbeeld katholieken en protestanten hebben ook heel wat oorlogen gevochten terwijl ze 98% gelijk zijn
- in de VS zijn er enorme verschillen, net als dat er grote verschillen zijn in talent en prestatie, dat hoeft opzich geen probleem te zijn, sterker nog, het zorgt ervoor dat iedereen zijn uiterste best doet om ook rijk te worden, aangezien dit gewoon mogelijk is... armoede is vrij relatief daar, aangezien iemand die in de VS 'arm' is, gewoon een huis, kleding een auto, een tv, enzovoort kan betalen, ook is er een beperkte verzorgingsstaat die de allerarmsten helpt
- de reden dat ik de VS geslaagd noem is omdat ze voorop lopen op het gebied van technologie, kunst, sport, militair, onderwijs (harvard, stanford), entertainment, etc. En omdat ze de rest van de wereld op sleeptouw hebben genomen als het gaat om westerse ontwikkeling (politiek, economisch, etc)
- wapenbezit is inderdaad een probleem, maar tegelijkertijd beperkt het ook weer de criminaliteit, (wie durft er nog in te breken als je weet dat de eigenaar gewapend is?) daarnaast is wapenbezit meer een historisch iets, niet persé een rechts item
- gulag en guantanmo vergelijken is beetje onzin, in de gulag werden miljoenen mensen te werk gesteld omdat ze de verkeerde mening of afkomst hadden, de meeste overleefden het niet. In guantanamo zitten een paar honderd mensen die zijn opgepakt vanwege hun daden of betrokkenheid daarbij, er is nog nooit iemand omgekomen. je kunt zeggen dat het papierwerk niet bij alle gevangenen op orde is, maar dat is meer een formaliteit. als ze onschuldig blijken staan ze binnen enkele jaren op straat. in ieder geval is het totaal onzin dit met een gulag te vergelijken...
- het afschaffen van de apartheid kwam voort uit het idee dat het westen inferieur is, en per definitie fout, terwijl anderen (in dit geval zwarten) altijd het slachtoffer zijn.. vandaar dat er maar naar één kant van de zwaak werd gekeken. inmiddels is (zoals gezegd) zuid afrika een corrupte en armoedige puinzooi geworden. Ook al was de discriminatie onder de apartheid verwerpelijk, het is een feit dat iedereen nu slechter af is dan toen.

echteneger | 02-10-07 | 01:09

Logisch, het spreekwoord luidt dan ook 't geluk is met de domme. Netzo als die religieuze types, die zijn ook vaak ziels gelukkig.

Hastur | 02-10-07 | 00:36

@echteneger 01-10-07 @ 19:38

Dat jij de communisten én de fascisten in dezelfde groep plaatst, kan ik niet begrijpen. Het fascisme was heel kort door de bocht gezien de tegenhanger van het communisme. de fascisten in Italië moesten eerst een grote groep communisten in elkaar slaan, voordat ze de macht konden grijpen. Verder zeg jij dat het kapitalisme en de VS alleen maar mensen hebben geholpen, terwijl er in de VS enorme verschillen zijn, gecreëerd door het rechtse gedachtegoed, waardoor er daar in de rijke VS enorm veel armen wonen. Waarschijnlijk noem jij de VS geslaagd, omdat ze wereldheersers zijn, maar was de Sovjet-Unie ook niet een wereldheerser met een geweldige technologie, voordat het kapitalisme zijn intrede deed. Verder noem je alleen de slachtoffers van het communisme, terwijl het rechtse wapenbezit ook voor een hoop doden zorgt. Sowieso is een idee als de Goelarg niet echt links, want Amerika heeft toch net zo goed Guantanamo? Verder noem je het afschaffen van de apartheid links, maar had de apartheid zelf niets met politiek te maken. Lijkt mij een hypocriete beredenering.

Guantanamo Airways | 02-10-07 | 00:20

@ @c_to_the_cizzle 01-10-07 @ 20:52

Uit de bovenzoen kwam het tegenovergestelde resultaat.

ojazekerWel | 01-10-07 | 23:11

Ik word gelukkig van de foto bij dit stukje :)

sijtje boes | 01-10-07 | 22:59

Mè me bier in me hand voor me plasma ben ik dolgelukkig.

Sir EnemA | 01-10-07 | 22:56

@c_to_the_cizzle 01-10-07 @ 20:52

Liever dom & gelukkig op de achterbank van een Rolls-Royce dan slim & ongelukkig op de achterbank van een lelijke eend.

Kloothommel | 01-10-07 | 20:54

Rechtse mensen zijn ook dommer kwam laatst uit een ander onderzoen. En het geluk is met de dommen, dus zo is het weer te verklaren.

c_to_the_cizzle | 01-10-07 | 20:52

Een prachtig voorbeeld van zelfversterkende onderzoeksresultaten.
-
Een linkserd die het gelezen heeft, zal zich nòg ongelukkiger gaan voelen. Niet omdat hij inziet dat linksen ongelukkig zijn, maar juist omdat rechtsen gelukkig blijken te zijn. Dat kan links niet hebben; het is oneerlijk. Links bezint zich daarom al op een geluksbelasting, te heffen bij rechts.
-
En ik ben zelf ook iets gelukkiger geworden. Het blijkt dat klotelevens vaak terecht komen bij degenen die dat het meest verdienen. Bestaat er toch nog iets als rechtvaardigheid.

Mark d'Aviano | 01-10-07 | 20:47

Linkse mensen willen het geld dat rechtse mensen met hard werken verdelen onder mensen die 't niet verdienen.

Linkse mensen kunnen niet zonder rechtse mensen. Rechtse mensen kunnen echter steeds beter zonder linkse mensen. Te weinig arbeiders in Nederland? Trek een blik Polen of Chinezen open en klaar is kees.

Rabarberke | 01-10-07 | 20:22

blawablawa 01-10-07 @ 18:37

O hemel, nu moet ik dus links gaan stemmen en rechtshandig worden, dan word ik minder dik en kan ik weer gaan roken? Godzijdank :-)

Jimmer | 01-10-07 | 20:06

@ echteneger 01-10-07 @ 19:38

Op dat vlak spreek ik je absoluut niet tegen, in tegendeel zelfs !

Wellicht kun je je Femke kaakklem nog voor de geest houden tijdens het debat voor de 2e kamerverkiezingen. "Meer snelwegen/asfalt, wat hebt u daaraan als u tot de knieen in het water staat".

Daar kreeg ik dus ook maagzuur van.

Laten we het er maar op houden dat we het op de hoofdlijnen eens zijn dan.

ojazekerWel | 01-10-07 | 19:57

@koerbagh ® 01-10-07 @ 19:39

LOL

Kloothommel | 01-10-07 | 19:53

Obeservatieven = Conservatieve Dikzakkenpartij

LibertasSimplex | 01-10-07 | 19:52

echteneger 01-10-07 @ 19:09
Goed punt. Voor een neger. Hulde

LibertasSimplex | 01-10-07 | 19:51

@mezelf @ 19:39
obeservatie = observatie, uiteraard.

koerbagh ® | 01-10-07 | 19:41

"Latente socialisten, die het met veel geschreeuw proberen te ontkennen? Ik vind het maar verwarrend hoor."
@Bicycle_Repairman 01-10-07 @ 19:36:

Ja, ongeveer 80% is latent socialistisch. Ofwel: mongeaul. En da's dan nog wel een obeservatie van Lucas de Linksel*l. Kun je nagaan.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/027114.h...

koerbagh ® | 01-10-07 | 19:39

Weten we gelijk waar altijd al die zure kudtreaguursels van sommige lutsers vandaan komen..

Robin Hood | 01-10-07 | 19:39

ojazekerWel 01-10-07 @ 19:24
Het punt wat ik probeer te maken is dat de uitwassen van het socialisme (stalin, mao, hitler) misschien voorbij zijn, de gedachtengang van het socialisme is nog steeds aanwezig en zorgt ervoor dat verschillende actuele problemen zijn ontstaan en/of niet opgelost worden

bijvoorbeeld de multikul is ontstaan uit het idee dat alle mensen/culturen/religies gelijk zijn, en met een beetje liefde en gelijke behandeling prima samengaan.. nou dat hebben we gemerkt. Niet alleen is het uitgelopen op een ramp, links ziet de oplossing nog steeds in marxistisch perspectief; men ziet de oorzaken in armoede, ongelijke behandeling en een gebrek aan acceptatie van de ontvangende bevolking. Op deze manier modderen we nou al dertig jaar voort zonder dat er een oplossing in zicht komt.

ander voorbeeld, het fileprobleem.. links vind dat autorijden van zichzelf slecht is, en als gevolg daarvan hebben ze enorme accijnzen geheven op brandstof, terwijl het wegennet verwaarloost wordt, dit omdat men gelooft in het collectivisme en dus in het centraal geleide openbaar vervoer. De 'oplossingen' van het fileprobleem worden alleen gezocht in het wegpesten van mensen uit de auto en in de trein, wat uiteraard wederom op een mislukking is uitgelopen.

laatste voorbeeld, het onderwijs.. van oorsprong waren vrijwel alle scholen particulier en zelfstandig, volgens links moest dit anders, mensen mochten natuurlijk niet betalen voor het onderwijs, en het moest voor iedereen toegankelijk zijn. Gevolg: centraliseren en enorme leerfabrieken, waarbij het niveau steeds meer omlaag is geschroeft om iedereen een kans te geven.. daarnaast zorgt de leerplicht ervoor dat niemand meer onderwijs ziet als een voorrecht, waardoor veel mensen zich niet inzetten om iets te bereiken..

nouja ik kan wel even doorgaan maar je snapt het idee..

echteneger | 01-10-07 | 19:38

Waarom lopen ze hier op GS dan altijd zo te janken en verongelijkt te zijn?
Toch stiekem nogal linkserig onder de oppervlakte??
Latente socialisten, die het met veel geschreeuw proberen te ontkennen? Ik vind het maar verwarrend hoor.

Bicycle_Repairman | 01-10-07 | 19:36

@ echteneger 01-10-07 @ 19:16

Ik heb een hekel aan alle extremen en tevens medelijden met die mensen wanneer zij denken dat ze een punt hebben. (en anders ook trouwens.) Don't worry.

Mijn punt is en was enkel en alleen dat ik geen brood zie in een discussie over 'ome Dolf', wanneer er zaken spelen als prachtwijken, fileleed, immigratie issues w.o. gekut met gezinshereniging, Generaal pardon wat miljoenen/miljarden gaat kosten enzovoorts.

Verder noem jij volgens mij links wat ik extreemrechts noem en dat geeft m.i. wellicht wat ruis op de lijn. onder de streep komt het er in ieder geval op neer dat we met beide extremen niet veel verder gaan komen.

ojazekerWel | 01-10-07 | 19:24

Told you!

paarse broek | 01-10-07 | 19:20

@Guantanamo Airways 01-10-07 @ 18:34:
Eh nee, 't geluk zit 'm in het inzicht dat het menselijk tekort NIET door een socialistisch maakbaarheidsideaal kan worden opgelost maar dat je daar nu juist erg ongelukkig van wordt. En jouw post bewijst dat eigenlijk perfect.

koerbagh ® | 01-10-07 | 19:17

@echteneger 01-10-07 @ 19:09,

Ik kan je gedachtengang wel volgen hoor, maar Fascisme was dusdanig afwijkend van elke sroming die tot dan bekend waren dat ik dat niet als links of rechts wil bestempelen.

De linksen zullen uiteraard roepen dat Fascisme kapitalistische doelen nastreefde en dus rechts is.
De rechtsen zullen uiteraard roepen dat Fascisme zich van socialistische methoden bediende en dus links is.

Eindeloze discussie dus, ik pleit er daarom dus ook voor om Fascisme niet als links of rechts te kwalificeren omdat men er toch nooit uit zal komen.

Kloothommel | 01-10-07 | 19:17

@ojazekerWel, dus je hebt geen hekel aan neo-nazi's omdat ome dolf in het verleden wat streken heeft uitgehaald?

echteneger | 01-10-07 | 19:16

@ echteneger 01-10-07 @ 19:05

Kan best, maar de eerste die met dergelijke plannen komt als destijds krijgt van alle windstreken een prijs/kogel op/door zijn hoofd.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben rechts, maar ik val links liever aan op de huidige misstanden, dan te terug te vallen op een verleden waar de mensen van nu geen aandeel in hebben gehad.

ojazekerWel | 01-10-07 | 19:12

@Kloothommel
dat is iets anders, mussolini heeft een gedachtengoed gecreëerd wat gebaseerd is op het socialisme, namelijk het collectivisme en de daarmee samenhangende overheidsdwang, dat maakt hem in de kern een socialist

echteneger | 01-10-07 | 19:09

@echteneger 01-10-07 @ 19:00

Dat Mussolini als socialist is begonnen is natuurlijk een kontargument, Rita Verdonk is haar politieke carriere ook bij de PSP (Pacifistisch Socialistische Partij) begonnen, maar je kan haar heden ten dage met de beste wil van de wereld niet meer links noemen.

Kloothommel | 01-10-07 | 19:06

@ojazekerWel
er is wel wat veranderd, maar de kern van het socialistische gedachtengoed is nooit veranderd

echteneger | 01-10-07 | 19:05

@ Blawablawa, echteneger

Je kan ook stellen dat je als rechtse mens net zo min per definitie een nazi bent als een links mens. Daarnaast praat je over de vorige eeuw. Er is aan beide zijden nogal wat verandert sindsdien.

ojazekerWel | 01-10-07 | 19:04

Kloothommel snapt het

echteneger | 01-10-07 | 19:03

Fascisme was een kruising van het Kapitalisme & het communisme, kapitalische doelstellingen proberen te realiseren met behulp van communistische middelen.

Eigenlijk het slechtste van 2 werelden dus, winst-maximalisatie dmv dwang-maatregelen.

Maar omdat de belangrijkste kenmerk van het Facisme wel is dat het individu ondergeschikt is aan de maarschappij zou ik fascisme eerder op het linkse vlak willen indelen als het rechtse, maar beter zou zijn het helemaal niet links of rechts te bestempelen maar gewoon als ongewenst te bestempelen.

Kloothommel | 01-10-07 | 19:02

@blawablawa
ga je geschiedenis leren
hij is begonnen als socialist
nl.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini...
en heeft daar later wat aanpassingen aan gedaan zoals het verticaal corporatisme, maar om hem als rechts af te schilderen is onzin..

echteneger | 01-10-07 | 19:00

> echteneger 01-10-07 @ 18:48
> fascisime was een linkse uitvinding (kwam ook voort uit een socialistische
> partij), apartheid had weinig met politiek te maken
.
Die partij was net zo links als jij

blawablawa | 01-10-07 | 18:55

@rara
indymedia lid?

echteneger | 01-10-07 | 18:55

Een rechts persoon is eerder geneigd om oplossingsgericht te werk te gaan en veelal ter verbetering van de eigen situatie. Zelfredzaamheid dus. Een links persoon gooit liever bakken andermans geld tegen het probleem aan, veelal zonder daar zelf verder betrokken bij te raken, of een doel te stellen met eigen verantwoordelijkheid. Bij het zoveelste falen bij het oplossen van het probleem waar je net geld van de gemeenschap aan hebt verbrast moet je je inderdaad een keer ongelukkig gaan voelen. Je faalt immers herhaaldelijk omdat je niet met je poten in de modder gaat staan, of onder ogen ziet dat je niet wegkomt met knuffelmaatregelen. Beiden hebben elkaar echter nodig. De rechtse heeft de linkse mens nodig om te zien dat hij het beter doet. De linkse mens heeft de rechtse nodig om geld vandaan te halen om de eigen vicieuze cirkel in stand te houden.

ojazekerWel | 01-10-07 | 18:54

@Violator[xL] 01-10-07 @ 18:31

Nee, een rechtse die nog niet uit de kast is gekomen, komt wel, waarschijnlijk op het moment dat jij van je salaris minder overhoud als je buurman die een uitkering heeft, dat omslag punt zal snel komen hoor voorspel ik je.

Kloothommel | 01-10-07 | 18:52

@echteneger 01-10-07 @ 18:50
stormfront-lid?

rara | 01-10-07 | 18:52

@Violator[xL]

natuurlijk.. liever achterin de bus zitten dan helemaal geen bus

zuid afrika is nou een totaal ontwikkelingsland met armoede, ziektes en honger.. onder blanke heerschappij was er misschien discriminatie, maar er was ook vrede, veiligheid, welvaart en toekomst..

echteneger | 01-10-07 | 18:50

@Guantanamo Airways

de VS zijn inderdaad gelukt.. fascisime was een linkse uitvinding (kwam ook voort uit een socialistische partij), apartheid had weinig met politiek te maken

Maar wat dacht je van kapitalisme? Door vrijheid van het individu hebben we de grootste prestaties neer kunnen zetten op het gebied van welvaart, kunst, wetenschap, enzovoort. Vorige eeuw zijn drie miljard mensen dankzij het kapitalisme uit de armoede gehaald, in dezelfde periode heeft het socialisme meer dan honderd miljoen doden veroorzaakt..

norberg legt het uit: video.google.com/videoplay?docid=56332...

echteneger | 01-10-07 | 18:48

@ Guantanamo Airways 01-10-07 @ 18:34

Met de dommen inderdaad..

ojazekerWel | 01-10-07 | 18:46

-weggejorist-

Violator[xL] | 01-10-07 | 18:41

Rechtse mensen zijn ook dikker, minder gezond en nonchalanter. Ze stoppen daardoor ook eerder met roken. Iets soortsgelijks geld voor linkshandigen. Die gaan gemiddeld ook 9 jaar eerder de pijp uit omdat ze NIET ZIJN AANGEPAST aan de omgeving. Survival of the fittest.

blawablawa | 01-10-07 | 18:37

Dit bericht kan de linkse geitenwollensokkenbrigade dus niet waarderen. Of ze komen met een of andere flauwe rotsmoes zodat ze van zichzelf weer vinden dat ze beter zijn.

Bascii | 01-10-07 | 18:35

@echteneger 01-10-07 @ 18:26
En welke rechtse uitvindingen zijn dan zoal gelukt? De klassieke theorie? Het fascisme? De apartheid? Oorlog? De Verenigde Staten?

Tuurlijk is rechts gelukkiger, het geluk is bij de dommen.

Guantanamo Airways | 01-10-07 | 18:34

-weggejorist-

Violator[xL] | 01-10-07 | 18:31

nogal logisch, alles wat links heeft geprobeerd heeft gefaald.. het socialisme, het communisme, de verzorgingsstaat, de multicul, het afschaffen van de apartheid, de klimaathype, enzovoort..

daarnaast presteren linkse mensen meestal ook weinig, daarom krijgen ze hun geld van de overheid in de vorm van subsidies, uitkeringen of hoge ambtenaren.. simpelweg omdat niemand vrijwillig iets wil betalen voor hun werk.. ik zou me ook ongelukkig voelen

echteneger | 01-10-07 | 18:26

@Jimmer 01-10-07 @ 18:19

U gelukkige donder :D

Kloothommel | 01-10-07 | 18:25

O, en ik stem rechts, helpt dat?

Jimmer | 01-10-07 | 18:19

Shit, ik ben links als ik teken en tandepoets en bij het rukken, ik ben rechts met schrijven. Verder draag ik rechts, maar ik vang een bal links....

Zucht.... Identiteitscrisis

Jimmer | 01-10-07 | 18:18

ik draag hem ook weleens links en ben over het algemeen wel gelukkig...

liberanaal | 01-10-07 | 18:14

@Draaitafel Demagoog 01-10-07 @ 17:50

Nog beter dan in Cuba slimbo.....

En btw, veel wordt verknald door de linkse overheid (die nog nooit een rechtse meerderheid gehad heeft) met al haar domme regels.

Hakbarrr | 01-10-07 | 18:12

Mijn hond is ook heel gelukkig

blawablawa | 01-10-07 | 18:09

@baronbreekijzer 01-10-07 @ 18:03 ... hehehehe .. hoog niveau ? de meesten kunnen hun facturen niet eens op tijd betalen ! en dat ligt niet aan het feit dat ze gene geld hebben maar gewoon omdat ze hun administratie niet op orde hebben !

Draaitafel Demagoog | 01-10-07 | 18:07

Aan de reacties te lezen word het wel bevestigd. De "rechtsen" zijn heel positief terwijl de "linksen" hier weer verzanden in hun gebruikelijke zuurpruimigheid.

fzwart | 01-10-07 | 18:07

@Draaitafel Demagoog 01-10-07 @ 17:50

Het nederlandse bedrijfsleven is nog altijd van hoog niveau en wanneer dit land wat rechtser bestuurd zou worden, zou dit alleen maar positief zijn voor het bedrijfsleven.

baronbreekijzer | 01-10-07 | 18:03

Het geluk is met de dommen..

klauwkikker | 01-10-07 | 18:01

@Kloothommel 01-10-07 @ 17:57 .. klopt
@derkcs 01-10-07 @ 17:56 .. van alles ! ik werk al jaren voor ze maar iets goed doen kunnen ze niet. Maar ach als ik maar als een self made man door het leven kan gaan he

Draaitafel Demagoog | 01-10-07 | 18:01

@Draaitafel Demagoog 01-10-07 @ 17:54

Zonder koningin ook geen bijen hoor.

Kloothommel | 01-10-07 | 17:57

Draaitafel Demagoog 01-10-07 @ 17:50
Wat gaat er niet goed in het NL bedrijfsleven?

derkcs | 01-10-07 | 17:56

@Kloothommel 01-10-07 @ 17:50 zonder werkers geen konigin .. maar wacht dat zijn bijen he ;)

Draaitafel Demagoog | 01-10-07 | 17:54

@ Professor Barabas 01-10-07 @ 17:23
Ik vind het wel fijn in m'n bekrompen egoïschtische blinde wereldje..

Ik bedoel.. | 01-10-07 | 17:52

Tuurlijk is links ongelukkiger, hoe kan je in godsnaam gelukkig zijn als je een dusdanige loser bent omdat je niet in staat bent je eigen centen te verdienen.

Kloothommel | 01-10-07 | 17:50

@Hakbarrr 01-10-07 @ 17:00 .. eh je vergeet domheid .. oh wacht zelfreflectie is de rechtse personen vreemd .. daarom ook dat het nederlandse bedrijfsleven zo goed op rolletjes loopt *kuch* .. hahahahaha

Draaitafel Demagoog | 01-10-07 | 17:50

-weggejorist-

Lizzard | 01-10-07 | 17:48

de hoogte van de ontvangen subsidie-som bepaalt de gelukkigheidsgraad van links. hoe meer subsidie hoe gelukkiger.

Patrick Zweedsey | 01-10-07 | 17:48

@ ijsmannetje 17:06
Zo is het.... en als iedereen aan zich zelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.

man on the edge | 01-10-07 | 17:47

killermiller 01-10-07 @ 17:45

excuse you?

azijnseiker | 01-10-07 | 17:47

gelukkig zijn is een relatief iets ..

Draaitafel Demagoog | 01-10-07 | 17:46

Niks nieuws. Als azijnpisser kun je nooit happy zijn!!!!

killermiller | 01-10-07 | 17:45

Tijdelijk geluk. Beetje simple en kort.
If wishes were horses poor would ride.

undutchable | 01-10-07 | 17:43

En zo is het ook!

HetPhantom | 01-10-07 | 17:40

@Tijmen4220
Kijk, daar heb je die zure afgunstige toon weer.
Verder: nodig niet, beschikbaar wel.

borderlijntje | 01-10-07 | 17:39

Zoals de stemmer voor de Partij Voor De Andere (PVDA) ben ik blij dat ik gelukkig ben, alleen jammer dat de linkse invloeden weer merkbaar worden in onze bestedingsmogelijkheden.

De Boskabouter | 01-10-07 | 17:38

@ Borderlijntje

Heb jij geld, een mooi huis en een dure auto nodig om meisjes te imponeren?

Tijmen4220 | 01-10-07 | 17:33

Ik word erg gelukkig van die foto!

kommabijmebinnen | 01-10-07 | 17:33

@et voil?

Thnx, weet ik nu wat ik moet stemmen. Rechter maakt dus nóg gelukkiger dan ik al ben.

mva81 | 01-10-07 | 17:32

Sinds een aantal maanden ben ik rechtsdragend geworden. Ik dacht altijd dat dat onveranderlijk was, mijn hele leven linksdragend geweest.
Maar verder val ik daar niemand mee lastig.

azijnseiker | 01-10-07 | 17:29

*Stuurt van Jole een beterschapskaart*

Biff Eagleburger | 01-10-07 | 17:29

Ik wou dat ik wat minder knap was en gewoon rijk!

Tuinbankje | 01-10-07 | 17:27

O juist. Nou, dan is al dat gezeik op GS ook vast snel over.

Niet voor Jan | 01-10-07 | 17:25

Ik ben niet links, ik ben niet rechts. Ik ben recht-door-zee.

fzwart | 01-10-07 | 17:25

Klopt.

Bob Sleeuwijk | 01-10-07 | 17:25

Realisten zijn altijd minder gelukkig dan mensen met een (rechtse) plaat voor hun kop.

(sorry voor dit zure reagure, 't is waarschijnlijk de maandag...)

Woods | 01-10-07 | 17:24

derkcs 01-10-07 @ 17:17
:) ik had geen zin om het zo uitgebreid te tikken,
maar ik dacht hetzelfde

ijsmannetje | 01-10-07 | 17:24

Linkse mensen hebben minder geld dan wij rechtse mensen, dus ze kunnen nergens heen, niks kopen, saai huis, flut auto, geen meisjes imponeren, dus minder gelukkig. Duuhh

borderlijntje | 01-10-07 | 17:23

Wij Linkse mensen denken ook aan anderen, terwijl jullie rechtse populisten in jullie eigen bekrompen egoistische blinde wereldje blijven zitten.

Professor Barabas | 01-10-07 | 17:23

Altijd al geroepen dat domme mensen gelukkiger zijn

Tijmen4220 | 01-10-07 | 17:23

Ik ben EXTREEM gelukkig lees ik net

derkcs | 01-10-07 | 17:22

Echte mannen stemmen D66

1337 01-10-07 @ 16:30
zoals Boris clitoris dietrich

derkcs | 01-10-07 | 17:21

ben je dan extra gelukkig als je met rechts mastrubeert???

Kloothommel | 01-10-07 | 17:20

ijsmannetje 01-10-07 @ 17:06
wij rechtse mensen denken aan onszelf en hebben dan de mogeijkheid om aan anderen te denken (waaronder belastingbetalen). Als we namelijk niet aan onszelf denken leven we van iemand anders zijn geld en dat vinden wij niet nodig. Linkse mensen denken helemaal niet, leven van geld van anderen en delen ook geld van anderen uit onder het mom van verplichte solidariteit = lees diefstal.

derkcs | 01-10-07 | 17:17

Dit verklaart een hoop.

derkcs | 01-10-07 | 17:13

Vroegah betaalde ik 72% IB en vond dat wel veel maar er bleef genoeg over om gelukkig te zijn, nu betaal ik 52% en nu vind ik dat veel te veel omdat het geld naar mijn mening grotendeels verkeerd besteed wordt.

Vroegah was ik links (PvdA) nu ben ik realist en gelukkig zwevend.

Wie definieert gelukkig zijn beter dan Traag, de linkse stagiair van GS?

Hans Anders | 01-10-07 | 17:12

Ben blij dat GS mij nu duidelijk maakt dat ik gelukkig ben.

ijsklont | 01-10-07 | 17:11

Ik ben zo blij blij blij, want ik ben reeeechts. Ik ben zo blij blij blij, want ik ben reeeechts. Alle rechtste reaguurders gefelicifapstaart. Alle linkse aaaahhhh wat zielug

Mad J | 01-10-07 | 17:10

@De Stagiair® 01-10-07 @ 17:03:
Ah... je hebt even wat veranderd aan het code-gebeuren?
Even kijken of mijn Reg.mark ook weer terug is.

Test bidibidibidi...
Hello Buck!

koerbagh ® | 01-10-07 | 17:08

duuhhhhh
wij rechtse mensen denken eerst aan ons zelf en dan pas aan andere.

ijsmannetje | 01-10-07 | 17:06

@De Stagiair® 01-10-07 @ 17:03 nee helaas, het is een registered trademark geworden in plaats van een copyright.

poppermotje | 01-10-07 | 17:06

Dus een linkse is nog ongelukkiger dan ik ben. Dat verzacht de pijn. Gedeelde smart is halve smart.

R1340 | 01-10-07 | 17:05

@ De God van Empel 01-10-07 @ 17:00

Extreem rechts is eigenlijk Extreem links. De NVU wil bijvoorbeeld het (nationaal)-socialisme invoeren. De voorman van de NVU stemt SP:

www.hetvrijevolk.com/?pagina=4320&...

Hakbarrr | 01-10-07 | 17:05

"Wie een voorkeur voor rechts heeft, gelooft dat hard werken, talent en aangeleerde vaardigheden lonen. Verschil in welvaart en status is daar een logisch gevolg van en wordt daardoor gezien als eerlijk en rechtvaardig."

Nou, dat onderschrijf ik van harte, en gelukkig ben ik ook, maar desniettegenstaande ben ik het zelden eens met de reaguurders hier die zich rechts noemen. Maar bovenstaande definitie van 'rechts' is vooral de definitie van 'liberaal'.

poppermotje | 01-10-07 | 17:05

Zo, kijken of mijn copyright teken doorkomt.

De Stagiair® | 01-10-07 | 17:03

Hoe zou jij je voelen als je niet met de lokale gangs mag meerappen over sociale ongelijkheid alleen maar omdat je rijke ouders hebt?

Multikuli | 01-10-07 | 17:02

We wisten het al maar toch leuk om het nog een keer te horen

Fiddy | 01-10-07 | 17:02

@Traag:
Je had er even bij moeten vermelden: "... zelfs in weerwil van een bemoeizuchtige socialistische overheid die de helft van de vruchten van arbeid afpakt en over de rest ook een percentage pakt om hun socialistische hobbies te betalen."
En bovendien is Terschelling buiten Oerol en ongeschoren zelfgebreide zweefteven die naar allerlei amateuristische en onbegrijpelijke dansjes kijken ook veel gezelliger, natuurlijk. Maar dat terzijde.

koerbagh ? | 01-10-07 | 17:01

ik ben zeau blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij,blij, blij en F H kan de typhus krijgen

Fockel und Suckel | 01-10-07 | 17:01

En extreem-rechterTs? Zijn die dan het gelukkigst?

De God van Empel | 01-10-07 | 17:00

@da wizard 01-10-07 @ 16:55

De echte egoisten lopen bij links:

1. Geld stelen van andere mensen, onder het mom dat het sociaal is.
2. Rechtse mensen zijn juist socialer: als zij geld geven aan een goed doel, verplichten ze niet hun buurman dat ook te doen, dat wel gebeuerd met ontwikkelingssamenwerking, 26.000 gezichtjes.
3. Het ontslagrecht is het meest egoistische wat je maar kan bedenken: per saldo komen er meer mensen aan het werk, maar mensen roepen: ikke ikke ikke, wil ontslagbescherming, en dat gaat ten koste van de mensen die nu niet aan de slag komen.

Wie is dan sociaal? Toch echt de rechtse mens. Geen wonder dat hij zich beter voelt.

Hakbarrr | 01-10-07 | 17:00

Wij linkserts hebben hier niet zo'n moeite mee. Geluk moet je delen.
Veel reaguurders delen vooral hun ongeluk. Zegt ook wat.

Soup nazi | 01-10-07 | 16:59

*breed lachend goed glas whiskey richting Bijstandskoning proost*

Breinstein | 01-10-07 | 16:58

testbidi 501

Jôrïstést | 01-10-07 | 16:57

@mva81 01-10-07 @ 16:42
Als je dat niet al deed ben jij niet rechts. Sorry.
Dit geld overigens ook voor links, dus waarschijnlijk bungel jij er ergens tussen in.

et voil? | 01-10-07 | 16:57

Proberen jullie nu ook al heameaux aan te trekken door middel van foto's van mannen te plaatsen die hem rechts dragen?

fjodor | 01-10-07 | 16:57

*opent een doos Cabañas Belvederes sigaren*

Iemand?

Behangdelul | 01-10-07 | 16:56

@Kesjhoor 01-10-07 @ 16:51

Dus is dat jouw pica bovenaan?

dalendepoepkrul | 01-10-07 | 16:56

www.dumpert.nl/das/
wat is dit trouwens als ik zo lief vragen mag?

Marv007 | 01-10-07 | 16:56

Egoist zijn is natuurlijk altijd beter voor jezelf...

da wizard | 01-10-07 | 16:55

@Teen 01-10-07 @ 16:51 mag ik eens vragen wat jij tussen 16:44 en 16:51 hebt gedaan?

poppermotje | 01-10-07 | 16:55

*klopt zichzelf vol trots op de schouder*

Tomatenketchup | 01-10-07 | 16:54

bedankt geenstijl! ik voel me weer helemaal toppie!

Marv007 | 01-10-07 | 16:54

Rechts = Egoïstisch?

Joeper de poeper | 01-10-07 | 16:54

In Zandvoort was ook iemand erg Happy, nou niet meer

pleurop | 01-10-07 | 16:53

Geluk (of gelukkig zijn) kan gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert.
'
Ik ben niet tevreden met het linkse kabinet.
Hoax dus.

Sven31 | 01-10-07 | 16:52

Nu ben ik alleen nog maar ongelukkig.

Teen | 01-10-07 | 16:51

Ik ben rechtsdragend, is dat ook onderzocht???

Kesjhoor | 01-10-07 | 16:51

De deur stond open en werd alsnog ingetrapt!

Count Ochnipov | 01-10-07 | 16:50

altijd al geweten.

Mark. | 01-10-07 | 16:49

Hoera, hoera, hoera.. leve de ehhh

PrAn | 01-10-07 | 16:49

Odol Ed: Ik dacht dat Saab-rijders altijd D66 stemden?

Lagonda | 01-10-07 | 16:48

Verlichte linkse geesten die het allemaal wel weten (en de Volkskrant lezen), zijn zo "verlicht" met kennis en eigendunk, dat ze het gevaar lopen, "verblind" te raken door hun eigen "oververlichting aan kennis", waardoor men cynisch wordt omdat men alles al weet. Dat gaat zo: Doordat deze lieden er uiteindelijk door deze kennis achter zijn gekomen dat ze - al deze kennis ten spijt - niets kunnen doen aan het wereldleed, is cynisme de zo kenmerkende drijfveer - en eindstation - van deze groep. De hier gebezigde naam Azijnbode is dan ook helemaal op zijn plaats.

Sendis | 01-10-07 | 16:48

@Brasser 01-10-07 @ 16:46

Sommige mensen hebben géén lul! Kun je je dat voorstellen?

Boris Poepnagel | 01-10-07 | 16:48

*proost vraagstaart*

Behangdelul | 01-10-07 | 16:48

@Odol Ed 01-10-07 @ 16:33
Ik ben een gelukkige, jonge, studerende en autoloze niet-VVD-stemmer met een jaarabo op Elsevier. Daar gaat je stelling.

fluh | 01-10-07 | 16:47

zielig lulletje heb die gast

Brasser | 01-10-07 | 16:46

Ik ben een erg gelukkig mens.

fluh | 01-10-07 | 16:45

*heft een goed glas malt whisky naar behangdelul* alleen dat hardwerkende, daar heb ik wat moeite mee - mag je ook lui zijn en succesvol, Traag?

vraagstaart | 01-10-07 | 16:45

Ik ben al sinds mijn geboorte rechts, ben ik al die jaren gelukkig geweest, nou bedankt.

pleurop | 01-10-07 | 16:45

Linkse mensen gaan gebukt onder een moderne erfzonde --- die voelen zich eeuwig schuldig vanwege hun blanke huid, het koloniale verleden, de slavernij, de armoede in Afrika en de kruistochten. Linkse mensen zijn eigenlijk een soort gelovigen, die menen dat ze "moreel slecht" zijn, en daarom boete moeten doen. Verstandige mensen hebben daar geen last van.

Lagonda | 01-10-07 | 16:45

Dat is toch al jaren bekend .... Zalig zijn de armen van geest.....

Meneus | 01-10-07 | 16:45

Michiel Jorg Smit is dus extreem gelukkig? Pff we leven in een oneerlijke wereld

Sierra | 01-10-07 | 16:44

Ik ben geil en ongelukkig.

Teen | 01-10-07 | 16:44

Bovendien ruiken ze frisser.

Lobo | 01-10-07 | 16:43

En mongolen zijn nog gelukkiger.

RobinOok | 01-10-07 | 16:43

Mag ik me nu superieur voelen tov linkse figuren?

mva81 | 01-10-07 | 16:42

laat het michiel smit maar niet horen.

daskapitalist | 01-10-07 | 16:42

Test bewijzen het: Links is destructief.

Rest In Privacy | 01-10-07 | 16:42

Gek. Ik ben hartstikke rechts en toch ongelukkig...

Lafayette | 01-10-07 | 16:41

Drie maal werf hoera.
Hoera! Hoera! Hoera!

Geppie Conjo | 01-10-07 | 16:40

@redactie

Is dit nu een artikel dat de comments een beetje moet spreiden i.v.m. het vorige artikel (de Zaak-Ayaan)?

Moehaha, GS doet aan crowd-control! In de voetsporen van de Nijmeegse Vierdaagse...

Boris Poepnagel | 01-10-07 | 16:39

*ziet vraagstaart trots en gelukkig kijken....*

"Hier ook maat!"

Behangdelul | 01-10-07 | 16:39

*kijkt nog eens trots en gelukkig om zich heen*

vraagstaart | 01-10-07 | 16:39

'k weet 't al jaren.........:))

@xel | 01-10-07 | 16:38

Maar wat nou als linkse mensen mij ongelukkig maken?

Breinstein | 01-10-07 | 16:38

Dat kan nooit lang duren met al die lastenverzwaringen.

Rest In Privacy | 01-10-07 | 16:37

Hoera, hoera, hoera!

FlyingSpaghettiMnstr | 01-10-07 | 16:37

The ignorant are blessed..

Tegengast | 01-10-07 | 16:35

De elsevier is een blaadje voor verzuurde saab rijdende VVD stemmers....

Odol Ed | 01-10-07 | 16:33

Hoezeeeee!!!

beschuitfluiter | 01-10-07 | 16:33

-weggejorist-

Kavarf | 01-10-07 | 16:32

Dank u dank u!

Mekker | 01-10-07 | 16:32

Ik heb zo te doen met Marcel van Dam.

dus.. | 01-10-07 | 16:31

Jeeeejjjj!!! Applaus voor mezelf!

Pippo van Eenennaam | 01-10-07 | 16:31

Dit wist iedereen toch al?

bL1z | 01-10-07 | 16:31

Echte mannen stemmen D66

1337 | 01-10-07 | 16:30

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl