Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schotels MOET van GroenLinks

schgoetelz iz goed!Een van de makkelijkste en snelste manieren om te integreren is kijken naar de televisie van dat land. Ies echt waar. Voorbeeldje. Een kind van 6 jaar oud kent alle straten van New York al en weet precies wat de hotspots van Hollywood zijn. Dat komt omdat wij veel naar Amerikaanse televee kijken. We blenden naadloos in. Zo werkt dat ook met allochtonen in Nederland. Niemand wil dat Nederlanders van Marokkaanse komaf schotels op hun balkon parkeren. Omdat het lelijk is en ze toch alleen maar Marokkaanse kudtsoaps kijken. Maar helaas. In 020 Oud-Zuid verwart GroenLinks consumeren en onderuitgezakt op de bank naar commerciële buitenlandse zenders kijken, met 'Vrijheid van Meningsuiting'. Check hun verklaring: Schotels aan de gevel zijn lelijk, maar de vrijheid van meningsuiting gaat volgens GroenLinks boven de welstand. Zolang er voor hen geen alternatief is, moet het stadsdeel bewoners niet dwingen de schotels weg te halen. Kloojoos! Niets mag in Oud-Zuid. Dakterrasje aanleggen en je hebt de welstandscommissie op je dak. Een extra stoeltje op een goedlopend terras en de verklikspanen van milieu geven je een boete. Verkeerde RAL-kleur op je kozijn en je mag alles weer afschuren. Niet zeiken, opzouten met die schotels en SBS6 kijken. Da's pas goed voor de integrasie.

Reaguursels

Inloggen

Laten ze nu allemaal hun schotel op Turksat of dergelijke sattelieten instellen en niet op de volledig europese, nederlandse Astra.

Dus als de schotels blijven dan zonder rotor en allemaal op 19,2 graden oost!

FrAgFo0d | 25-09-07 | 09:04

In Rdam Noord is een hele straat voor 100 000 euro per pand in 1999 opgeknapt. Muren zijn gevoegd middels het ambachtelijke knipvoegen. (toen al 80 per m2 tegen 35 per m2 platvoeg) Schotels zijn er na die tijd met keilebouten ingeramd en de woonverenigingen zeggen er niets van. (leve de ......)

vinque | 24-09-07 | 23:22

schotels moeten? nee..
moeten worden verboden omdat ze toch kudtsoaps kijken? nee

laat ze toch kijken wat ze willen, mijn ouders kijken ook naar het iraans kanaal en ik vind die soaps ook kudt, maar wie ben ik om hun te verbieden iets te kijken waarmee ze zijn opgegroeid/deel uitmaakt van hun?

Drinkyoghurt | 24-09-07 | 22:28

Nederland is het helemaal kwijt. Tolerantie: akkoord! Vrijheid van Goedsdienst: akkoord! Maar graag wel even integreren en je schikken naar nederlandse normen, maatstaven, wetten, regels en gebruiken. Het lijkt wel of we bang zijn dat te zeggen. Politiek correct heet dat, maar ondertussen wordt het probleem allemaal steeds groter. Totdat de meerderheid in de politiek damesvoetbal gaat verbieden, hoofddoiekjes verplicht gaat stellen. Arabisch als verplichte taal op school, met Kerst aan het werk en met de Ramadam vrij. 't Is dat Geert zo'n onnozel kapsel heeft, maar anders ....?

knurfie | 24-09-07 | 19:11

17:40 24 September 2007

"Máxima: De Nederlander bestaat niet
Prinses Máxima zegt dat ze nog steeds niet weet wat precies de Nederlandse identiteit inhoudt. De prinses zei dat in een toespraak bij de presentatie van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Volgens Máxima bestaat de Nederlandse identiteit niet, net zo min als 'de Nederlander' en 'de Argentijn'. Er is wel een Nederland-gevoel, maar dat is moeilijk te omschrijven, vertelde ze in een persoonlijke toespraak.

De WRR vindt het onder meer geen probleem als mensen een dubbel paspoort hebben. Het WRR-rapport is vandaag aan minister Hirsch Ballin overhandigd."

Zelfs de Oranjes werken mee aan de ter aarde bestelling van Nederland. Nou ja, Oranjes. Aangetrouwde Duitsers, Argentijnen, gangsterliefjes en mijn duchter zullen we maar zeggen.
De Nederlandse indentiteit bestaat wis en waarachtig. Ligt onder meer vastgelegd in onze grondwet en is gebaseerd op een rijke geschiedenis in economisch, cultureel en maatschappelijk perspectief.

LJBrinkhorst | 24-09-07 | 18:10

Overigens zijn schotels ook heel nuttig om bijvoorbeeld 3 cm golfjes mee te verzenden, ik zou niet weten hoe dat via de kabel moet.

poppermotje | 24-09-07 | 17:24

Niet voor Jan 24-09-07 @ 15:26

Zet je roze zonnebril af, kruip uit je puike tweeondereenkapper (jaren 30-stijl) en ga eens een stukje rondlopen in een prachtwijk, Kanaleneiland bijvoorbeeld. Een TomTom hebbie niet nodig want aan de honderden schotels kun je al zien dat je gearriveerd bent. En, wat raar, het is helemaal niet gezellig in die schotelwijken. Gek he, als je na 40 jaar in Nederland nog steeds alleen de cultuur van je vaderland wenst te genieten...
Vrijheid? Tuurlijk hebben de mensen de vrijheid om aan hun balkon te hangen wat ze willen. Ben ik helemaal voor. Maar het is wel een perfecte thermometer hoe het staat met de integratie van nieuwkomers in onze samenleving. Die integratie is er, positieve uitzonderingen daargelaten, helemaal niet. En als dit kabinet zich veel gelegen laat liggen aan het recente lachwekkende WRR-rapport, zal die integratie er voorlopig ook nooit komen en houdt clown Wilders op rechts vrijspel. Dit land verdient zoveel beter...

LJBrinkhorst | 24-09-07 | 16:53

Je beperkt de vrijheid van informatievoorziening niet door de schotelaars te verplichten de schotel binnen de gevel te plaatsen (achter het raam of zo)

Hans Anders | 24-09-07 | 16:44

SCHOTEL MOET MOGEN!
We komen er samen wel uit.

't Is toch knap rancuneus van al die klagers die geen dakkapel of schuurtje mogen plaatsen, dat ze anderen hun schotel dan misgunnen. De fout zit in de reguleringsdrift die zo'n dakkapel verbiedt. En of die Mohammedanen nou via de schotel kijken naar hun eigen favoriete shit, of via de speciale pakketten van UPC en soortgenoten, dat doet er toch geen ruk toe.

Tja, natuurlijk zou het beter wezen als die immigranten naar onze hollandse troep gingen kijken, werkt integratie in de hand, is goed voor taalverwerving. Maar je kunt ze toch niet dwingen. Het zou voor menig scholier ook beter zijn als hij Shakespeare las in plaars van de Donald Duck of de Playboy. Maar wie voor VRIJHEID is, verbiedt geen schotels...

caudillo | 24-09-07 | 16:17

van veertig jaar schoteltelevisie kijken raak je niet echt ingeburgerd zoals is gebleken,...... dus... schotel dr af, televisie weg,.... en ga een inburgeringscursus volgen! En neem je nageslacht ook mee.......

@xel | 24-09-07 | 15:28

Non topic. Als je 't lelijk vind, collectiveer het en neem het op in de architectuur. Als je 't de integratie vind verhinderen, moet je maar zorgen dat je betere programma's maakt. Die satelieten hangen er, en ik vind het ook heel prettig dat ik in het buitenland de wereldomroep kan krijgen. Ik krijg er trouwens een behoorlijke staart van dat al die mensen die vinden dat kapitalisme heilig is als 't gaat om hun eigen bedrijfje of hun eigen belegginkjes of hun eigen huis, auto of inkomen, plotseling vol in de overheidsbemoeienis duiken als het gaat om schoteltjes op daken of de jurk van een minister. Rechts, get a life.

Niet voor Jan | 24-09-07 | 15:26

Groen Links is een gevaarlijke club wereldvreemde geitenwollen (geitewolle?) sokken dragende ongeschoren schaamluisstreek hebbende kliek verwilderde hippies met een een realiteitsbesef van een kleuter van vier.

Opzouten dus met die club.

OBG Sepp | 24-09-07 | 13:47

Waar schotels aan de wand, daar problemen in het land.

LJBrinkhorst | 24-09-07 | 13:11

Helaaas Fleischbaum, Groen-Links heeft gewoon gelijk hoewel "vrijheid van meningsuiting" er helemaal niets mee temaken heeft.
Het "recht op een schotelantenne" voor privé-personen wordt namelijk
uitdrukkelijk vermeld in de mededeling van de Commissie op het gebied van het gebruik van
schotelantennes van 27 juni 2001 (COM(2001)0351 def.).
Dit "recht op een schotelantenne" volgt uit het beginsel van vrij verkeer en vrije ontvangst van
diensten op de interne markt en van radio- en televisie-uitzendingen in de Europese
Gemeenschap door toepassing van artikel 49 VEG
Overigens zal de schotelantenne vanzelf verdwijnen want woningcorporaties voorzien hun gerenoveerde woningen tegenwoordig van satellite tv uit een kastje. net zoals de kabel.

LoudAndProud | 24-09-07 | 13:07

Ik heb een schotel nodig voor mijn werk. Hopelijk mag dat wel gewoon.

ook Helmonder | 24-09-07 | 12:58

Tsja schotels en dan ook nog in purmerend op een koopwoning... zegt eigenlijk al genoeg.

sijtje boes | 24-09-07 | 12:56

@jojojo22 24-09-07 @ 10:19
30 Euro per maand vinden die hakbars veel te duur.
Voor 150 Euro heb je een goedkope schotelset.
Ik heb ook zo'n set gekocht op de Zwarte markt in Beverwijk. Die ga ik binnenkort op het dak zetten en dan zeg ik toedeledokie tegen de kabel ad 16 Euro per maand. Ik hoop dan over een tijdje alle hotspots van Teheran en Casablanca te kennen. Ik pas mij hiermee aan de multiculturele samenleving aan.

michello | 24-09-07 | 12:53

@storingsdienst, zie message van Dikke Chinees.
Yep, zoals ik zei je kunt het zo goedkoop of duur maken zoals je zelf wilt. De goedkoopste setjes heb ik bij de Lidl gezien en die waren zo ongeveer [sat ontvanger + schotel + kabel, + sat zoeker] tegen de 60.

Okay, je hebt wel wat minder kanalen, je krijgt met die beginners dozen dan een maximum van 4000 kanalen, maar dat is in vergelijking met jouw 49 kanalen wel *aanzienlijk* meer hé.

Ik heb het idee dat het de kabelboeren zijn die hun monopolie in gevaar zien komen en willen voorkomen dat steeds meer mensen gaan satellieten, en daarom de hetze tegen moslims beginnen.
Wellicht spelen de kabelboeren en de woningbouwcorporaties onder één hoedje.
En de mensen die bespeeld worden die schreeuwen dan en eisen een schotelverbod terwijl ze als hersenloze kippen reageren en niet doorhebben dat ze genaaid worden.

Waarom zou je met minder genoegen willen nemen, terwijl je met een schotel meer hebt en zelfs nog van een betere kwaliteit en het je in vergelijking nix kost?

Trouwens ik heb een koopwoning in Purmerend en hier in de straat zijn er iets van 10 schotels allemaal koopwoningen, en de enige schoteleigenaar in de straat die niet wit is ben ik, de rest is zo autochtoon als het maar kan, maar schotelt ook.

Trouwens met die dreambox kan je ook aan cardharing doen via het Internet, maar ik zal jullie niet verleiden om [il]legale dingen te doen.

Sabroso | 24-09-07 | 12:45

Groenlinks is opeens voor vrijheid van meningsuiting?

ExtremeExtremist | 24-09-07 | 12:38

@storingsdienst
Voor zo'n Dreambox betaal je wel wat (zit trouwens ook een harde schijf in en heeft meer mogelijkheden en kanaalplaatsen dan de gemiddelde tuner) maar voor een eenvoudig setje (schotel + tuner + smartcard) ben je gemiddeld tussen de 200 en 250 euro kwijt.

www.satshopper.nl/?action=toon_artikel...

'T kan nog goedkoper als je alleen Free To Air zenders wil ontvangen (dus niet de NL'se staats en commerciele zenders die ge encrypt zijn), de Aldi en de Lidl hebben af en toe heel goedkope setjes in de aanbieding vanaf 60 pleuri.

Dikke Chinees | 24-09-07 | 12:17

Dit is inderdaad meten met twee maten. Volgens het huurcontrakt mag je ook niets op of aan het gebouw monteren. Een kennis van mij is zendamateur en die kreeg het niet voor elkaar om een antenne op het dak of aan zijn balkon te mogen bevestigen. Veel gemeentes hebben dat ook in het bouwbestluit staan en moet je een bouwvergunning aanvragen. Allemaal ontstaan na de opkomst van de kabelTV.

doskabouter | 24-09-07 | 12:15

@storingsdienst.

Nou van die 9000 kanalen heb ik verschillende soorten favorieten gemaakt, in satelliet taal bouquets.

Ik heb dus al de Engelse kanalen, muziek, en natuurlijk ook heel veel porn.
Aangezien ik Nederlands, Spaans, Engels, Frans en wat Duits versta heb ik dus een heel ruime keuze. Verder versta ik ook het Portugees en Italiaans via het Spaans.

Ik heb vorige week naar Big Momma gekeken die op de zender van Oman werd vertoond. Engels gesproken met Arabische ondertiteling, en zonder reclame.

Sorry maar de staatstelevisie van Oekraïne zit niet in mijn favorieten.

Mijn investering heb ik al terugverdiend, de Dreambox 7025 kan natuurlijk van andere kanalen opnemen en ik kan naar iets anders kijken. Ik kan 8 zenders tegelijk opnemen.

Verder kan je het zo goedkoop maken als je het wilt. Je kunt ook een draaibare schotel nemen en een goedkope ontvanger van zeg maar 50 eurie en is je totale investering dan aprox. 120 euries.

Ik ben ook met een goedkope box begonnen, en tya als de hobby eenmaal aanslaat dan wil je meer.

Als jij 15 euro per maand betaald, heb je in een jaar 180 euro betaald voor slechts 49 zenders. Je zou dus beter 120 euries betaald hebben aan een sat met draaibare schotel en dan had je nog 60 euries voor chips om zeg maar 9000 + kanalen te kijken.

Je bent gewoon een dief van je eigen portemonnee en je ziet dat niet in.

Sabroso | 24-09-07 | 12:09

Mijn mooie schotel met 3 LNB´s plus aangesloten SKY+ HD Box gaat niemand van me afpakken.

Pretoria | 24-09-07 | 12:07

Ik zie liever niet dat de overheid bepaalt waar ik wel en niet naar mag kijken. Ik accepteer niet dat ze dat direct doen, en ook niet indirect met het argument dat schotels "lelijk" zouden zijn. Aan de andere kant vind ik ook niet dat we uitzonderingen moeten maken op bestaande regels in naam van de multikul. Kortom, de discussie gaat weer eens helemaal nergens over, het gaat weer eens tussen twee partijen van louter Verdonkjes en Cohennetjes.

Oh, en de hele welstandscommissie mag er wat mij betreft in zakken. Schotels moeten gewoon kunnen, en van allochtonen moeten we (eindelijk) eisen stellen aan integratie en (belangrijker) zelfredzaamheid, maar niet gaan opleggen hoe ze die doelen moeten bereiken.

Muxje | 24-09-07 | 12:07

Laatst weer 'ns op huizenjacht geweest: Tel het aantal schotels in de buurt en je weet of je er wel/niet wilt wonen. Als autochtoon "voel ik me niet thuis" tussen de schotels, maar dat trekt wel weer allochtonen aan. Ik ben ervan overtuigd dat het stimuleren van schotels, ook het stimuleren van ghetto's inhoud. Groenlinks heeft het dus mis, maar ja, 'what else is new' ?

Anjin Mohammed | 24-09-07 | 11:54

@Sabroso 24-09-07 @ 11:37

En hoeveel van die 9000+kanalen bekijk je dan ook in werkelijkheid en van hoeveel van die kanalen kan je de taal verstaan en/of heb je NL ondertiteling?
Want zoals jij het stelt zou ik moeten staan springen om de staatstelevisie van oekraine te ontvangen. Of een natuurzender uit portugal. Het spijt me beste man maar ik zie werkelijk niet in waarom ik al dat geld zou moeten uitgeven aan een schotel met ontvanger ed. terwijl ik nu gewoon 49 zenders in mijn pakket heb zitten voor 15 euro per maand. Omgerekend heb ik dus iets meer dan 3 zenders per euro ipv dat ik 3 euro per 1 zender betaal zoals jij stelt. Ik gok zomaar even dat de aanschaf van de door jou gepromote schotel + ontvanger mij zou komen te staan op een slordige 750 euro wat betekent dat ik na 4 jaar en 2 maanden pas financieel een voordeel zou bemerken.

storingsdienst | 24-09-07 | 11:49

Kan groen links zich niet met groen in en om de stad druk maken, bomen in de stad en groen wat met de fiets te bereiken is. Dat is de reden waarom veel mensen groen-links stemmen. Groen Amsterdam dat is waar GL voor moet staan , niet GL schotelstad. Doe eens nuttig werk doen, werk waarvoor de kiezers mandaat geven. De pvda en vooral SP zijn partijen waar alochtonen uit eigen belang op stemmen, de GL heeft een andere achterban maar GL vergeet voor hun belang op te komen.

spooky | 24-09-07 | 11:44

ies klanckschalentherapie joh hé

De Schaapherder | 24-09-07 | 11:40

Free to air DVB setje krijg je al voor 80 euro.
Het liefst een dubbele LNB voor astra en hotbird en je krijgt gratisen voor niets de meest fantastische zenders. Mooie arabische staatsomroepen (inspirerend!) en zeer mooie Europese publieke omroepen waaronder themazenders. Het NL aanbod is kut!

bilo | 24-09-07 | 11:38

Als jullie eens wisten hoeveel gratis kanalen jullie kunnen zien door het gebruik van een schotel, zouden jullie gelijk een schotel kopen en afstappen van de kabelboer, die jullie maar 30 kanalen geeft en waar je voor iets van 90 kanalen bij moet betalen.

Ik heb een dreambox en een wavefrontier schotel en ontvang zowel de Hotbird, Astras/Eurobird/Hispasat, en nog wat andere satellieten, en heb meer dan 9000 kanalen tot mijn beschikking, en dat is allemaal gratis, en zeg me nou, welke Nederlander houdt nou niet van gratis?

Met een schotel ben je baas over je buis. Kijk eens op www.lyngsat.com/freetv/Europe.html en ik ben er zeker van dat jullie gelijk overstappen naar de schotel.

Je moet wel een heel domme Nederlander zijn om een kabelboer te financieren terwijl je met een schotel meer kanalen en een betere kwaliteit ontvangst hebt.
BTW er zijn al een aantal Nederlanders die ook schotelen, die zijn de slimmen onder jullie.

Sabroso | 24-09-07 | 11:37

@storingsdienst

Die keus heb ik niet. Woon trouwens in de stad, dus hier maakt het niet uit (hangen ook al meerdere schotels). Die van mij is overigens van de straat niet te zien (staat op balkon) en er zijn geen woningen aan de overkant.

Trouwens in dorpjes in de omgeving zie je ook vaker schotels hangen en daar wonen bepaald geen islamieten.

Ik vind die schoteldiscussie steeds meer een symbooldiscussie aan het worden. Mensen zijn niet blij met moslims in de buurt dus gaan ze klagen over schotels omdat die een teken zijn van islamisering in hun ogen. Zoals gezegd in het buitenland geldt die associatie niet.

Ik kan ook wel gaan klagen over die roestbakken die sommigen voor de deur hebben staan, Of de her en der neergestalde fietsen. Of de was die mensen buitenhangen. Maar daar zou ik bepaald minder medestanders voor vinden.

En zelfs als je een schotel in de tuin zet gaan sommige kleinburgers nog klagen, Ik heb eens gehoord dat iemand zo'n ding in zijn tuin had staan op een van de straat en de naburende percelen onzichtbare plaats en dat een van zijn buren bij de gemeente is gaan klagen omdat hij op Google Earth gezien had dat de buurman een schotel had! Dat MAG helemaal niet!

Dikke Chinees | 24-09-07 | 11:36

En wat voor programma's kijken ze dan?
- Schaaploterijshow;
- Maried with 17 children;
- Het zwartste schaap;
- Schaapneuken doe je zo;
- Tik Tak Boem;
- Talitubies.

Santtu | 24-09-07 | 11:33

@teen
en toch nog tijd op hier op GS te plempen, hulde!

ed.. | 24-09-07 | 11:31

"Zolang er voor hen geen alternatief is, moet het stadsdeel bewoners niet dwingen de schotels weg te halen"
Kabel?

Mastermattie | 24-09-07 | 11:29

Dankzij de schotel heb ik 25 verschillende 24-uur-per-dag-pornozenders in 15 verschillende talen.

Teen | 24-09-07 | 11:27

@dikke chinees.
En als je nou de keus zou hebben om bv met heel de straat wat in een potje te lammeren en daarvan 1 hightech schotel koopt die bij de buurman met de grootste tuin komt te staan. Zou dat niet schelen denk je? Al die schotels aan de muur zijn nou niet bepaald bevordelijk voor de waarde van je huis.

storingsdienst | 24-09-07 | 11:24

-weggejorist-

Fapsaptap | 24-09-07 | 11:21

Niet zeiken, opzouten met die schotels en SBS6 kijken. Da's pas goed voor de integrasie"

Hoera, nog iemand die het begrijpt!

Ex-Gladio | 24-09-07 | 11:21

Ik als autochtoon ben ook aan de schotel gegaan.

Je kan daarmee veel meer zenders uit de lucht plukken dan met kabel, waarbij je ook nog eens niet afhankelijk bent van een linkse programmacommissie, die de TRT en diverse Arabische halalzenders verplicht stelt en daarvoor sportzenders verwijdert. En je bent van dat etterige UPC af met z'n waardeloze administratie en dure helpdesklijnen.

Ook zijn de maandkosten lager, als je eenmaal de benodigde apparatuur hebt. Voor het hele Nederlandse zenderpakket betaal je 8 euro pm en het is VEEL betere kwaliteit dan die zwaar gecomprimeerde digitenne zooi, die op een grotere TV er niet uitziet. Wil je geen RTL8/tien/Talpa dan ben je voor 4 euro p.m. al klaar.

In Duitsland en Engeland zijn schotels heel normaal (ook voor de autochtone bevolking), ik ben ook voornamelijk aan de schotel gegaan om veel meer (doorgaans kwalitatief betere) zenders uit die landen op te kunnen pikken. En dat is inderdaad informatievrijheid en ze krijgen mijn schotel alleen weg over mijn lijk!

Ga maar lekker naar die ranszenders (heb nooit zo veel vunzigheid gezien op buitenlandse zenders als op de Nederlandse commerciele TV) kijken of naar de linkse Hilvokliek.

Dikke Chinees | 24-09-07 | 11:20

Inderdaad Mag zo ongeveer niets in OZ, maar aan de andere kant wonen die schotelloerende rifbewonerTs allemaal achter de Amstelveensche weg, richting Hoofddorpplein, en daar komt een rechtgeaarde blanke OZ-er toch nooit
Wel valt te hopen dat het GL-tuig zo snel als mogelijk ophoepelt om verder verval [extreme bomenkap voor losliggende fietspaden, mind you] te voorkomen

Tobi | 24-09-07 | 11:16

Ik zie maar weinig in het argument dat sociale woningbouw lelijk wordt omdat er schotels aan de gevel zitten.

sjaakdeslinksesul | 24-09-07 | 11:10

DatDus 24-09-07 @ 10:22
Produkt te koop? Link?

sockpuppet | 24-09-07 | 11:07

knettergek!

neo2k | 24-09-07 | 11:06

Nederland, regeltjesland.
Hoeveel ambtenaren moeten nu weer na gaan denken over hoe je schotels enz. moet aanpakken.
Laat toch gaan mensen. Over een aantal jaren zijn die dingen overbodig.
Dan kijkt iedereen via de computer of staat een dergelijke schotel op je televisie.
En wie gaat al die schotels verwijderen? De politie, alsof die niets beters te doen hebben...

da wizard | 24-09-07 | 11:03

Groenlinks heeft nog steeds niet door dat het sociale multiculti experiment (meer is het niet) gevaarlijke trekken begint te krijgen. Groenlinks is nog steeds knettergek.

Onderbuik | 24-09-07 | 11:01

@uberkleeft 24-09-07 @ 10:54 Dat worden ze allang. Bij het betrekken van eennieuwe huurwoning kunnen deze hulpbehoevende mensen aankloppen bij de sociale dienst van de desbetreffende gemeente en een verzoek doen voor Bijzondere bijstand. Dat is een eenmalige uitkering van 5000 euro die verstrekt word om het huis in te richten met noodzakelijke goederen. Het werkt een beetje zo: Hakbar gaat naar elektronika zaak en vraagt een pro forma nota op van een schotel en bijbehorende lcdtv en surround systeem. Op de nota komt te staan: Huishoudelijke apparaten. En voila, nota gaat naar gemeente, de dienstdoende typmiep heeft geen behoefte om een controle uit te voeren en geeft toestemming. Hakbar krijgt spullen, elektro zaak krijgt muntjes, jij krijgt de ergenis.

storingsdienst | 24-09-07 | 11:01

ja hoor, sluit alle domeinennamen buiten nederland af, eens kijken of mensen dan nog tevreden zijn. vrije nieuwsgaring is een groot goed en zolang er geen alternatieven zijn, moet je ongehoorzaam zijn. overigens een schotel mag je op balkon zetten zolang die niet wordt vastgemaakt. trouwens nederlanders kunnen zeau zeiken over een fiets die verkeerd is gestald of wat dan ook. in de supermarkt liikt het erop alsof iedereen bezig is met de producten recht te zetten.
ik woon tegen de franse taalgrens maar een franstalige zender kun je hier niet bekijken. italiaans- of spaanstalige zenders, de ene maand zitten ze erop de andere maand zijn weer verdwenen. Oooh nederland, god haat nederland.

ganzo | 24-09-07 | 10:55

Heerlijk stukje. "kloojoos"

Hehehehe.

En u heeft u gelijk!

Olianus | 24-09-07 | 10:54

@Tobus 24-09-07 @ 10:47
Een zeer triest vooruitzicht idd. Als schotels ooit gesubsidieerd zouden worden vanwege het "recht" op vrijheid van informatievergaring dan zou mijns inziens kabeltv en internet ook gesubsidieerd moeten worden op basis van datzelfde recht. Maar dat is misschien iets te optimistisch aangezien de overheid liever geld uitgeeft aan onaangepaste uitvreters die geen reet uitvoeren dan aan hardwerkende belastingbetalers zoals jij en ik.

uberkleeft | 24-09-07 | 10:54

Wie op de juitse plaats woont en een beetje selectief door het land reist komt nooit in kansenwijken en zal het vervolgens worst zijn of daar schotels hangen ja of nee.
Wel zou het handig zijn als TomTom bij het kiezen van "korste route" , het niet doorsteken van kansenwijken als optie zou bieden, ondanks dat het centrum van 020 daardoor natuurlijk geheel onbereikbaar wordt.

hekkesluiter | 24-09-07 | 10:54

Ben ook geen voorstander van een schoteloerwoud, maar in de (Europese) wet staat het belang van vrije nieuwsgaring duidelijk omschreven. Die schotels zijn dus niet te verbieden, want de EU wet gaat boven de regeltjes van een woningbouw of stadsdeel. Verklaart mede waarom de taalachterstand van allochtone kinderen op jonge leeftijd zo groot is.

Remington.223 | 24-09-07 | 10:54

Er worden alleen antiwesterse antisemitische programma's bekeken.

misty pain | 24-09-07 | 10:49

@ mezelf 10:47
Het zou me zelfs niets verbazen dat de schotels geheel gesubsidieerd worden door de gemeentes vanwege hun integratie-beleid en ieders "recht" en vrijheid op informatievergaring.

Tobus | 24-09-07 | 10:48

In de jaren 80, moesten alle antennes van het dak gehaald worden in Amsterdam. De huizen waren inmiddels voorzien van kabel en die lelijke antennes konden daarom weg. Wij waren dit verplicht te doen! Er werd uitsluitend een uitzondering gemaakt, als de kabel er nog niet lag.
Moet dus toegeven: een schotel aan je balkon zal wel kunst zijn, want anders had dat toch onder dezelfde regel moeten vallen!

Befana | 24-09-07 | 10:48

@ uberkleeft 24-09-07 @ 10:41

Ach, met ons huidige kabinet wordt iedere kansenwijk, die voor 99% bestaat uit uitgeleefde huurholen, straks op kosten van de staat (lees, de huizenbezítters) graties opleuking van de huizen. De huizenkopers in de kansenwijken die die naam verdienen mogen dit nog steeds lekker op eigen kosten doen, uiteraard iets duurder, gezien stijgingen woonlasten en btw.

Conclusie: NIET-integreren loont!

Tobus | 24-09-07 | 10:47

-weggejorist-

gnomidion | 24-09-07 | 10:46

Zou het eerste Marokkaanse homohuwelijk ook worden uitgezonden op dat soort zenders?

Fleauxe | 24-09-07 | 10:46

Als autochtone Nedelander met jarenlange schotel ervaring kan ik zeggen dat de beeldkwaliteit ca 99,9% beter is dan kijken via de kabel of digitenne. En dat voor nog geen 8 euri's. En van de 200? tv-kanalen zie ik er zo'n 180 bijna nooit

kn@tergek | 24-09-07 | 10:46

-weggejorist-

kneuterzak | 24-09-07 | 10:46

Hartstikke handig man: waar veel schotels zijn moet je dus niet gaan wonen. Kennen ze ook bij de makelaar: het begrip 'hoge schoteldichtheid' .

Goldfinger | 24-09-07 | 10:44

@Mokum Kosher: yep, maar analfabete muzelmannen moeten dat boek in bezit hebben, ies foorshrift.

Wij daarentegen hebben lieden met meters boeken zonder inhoud, slechts fir de sier.

Enniewee, Groenslinks en de cabal zoeken 't maar uit, oprukkende schotels zijn niet uit te roeien, je knipt geen navelstreng met je thuisland door, tog?

wopper | 24-09-07 | 10:41

Wat mij het meeste dwars zit aan dit verhaal is dat elke gek zomaar een afzichtelijk lelijke schotel aan z'n huis mag hangen, terwijl ik een vergunning moet hebben om een boom te kappen of een schuurtje te bouwen, op mijn eigen grond nota bene.

uberkleeft | 24-09-07 | 10:41

Sssst. Is verkapt Gladio II-offensief van infiltranten in 020-GroenLinks. Als straks de heilige oorlog uitbreekt kan de VS een surgical strike lanceren op alle schotelantenne-balkonnetjes daar met gemodficeerde anti-radarschotelraketten. Geen collateral damage bij niet-schotelaars. Do the math. *zet zonnigste complottheorie alu-hoedje op*

Suske | 24-09-07 | 10:40

Misschien snapt de redactie nu waarom Tjibbe dat extra geld nodig heeft. Om GL te bestrijden...

RexMundi | 24-09-07 | 10:37

@wopper: Oh dan wordt het toch de Qo'ran.

Mokum Kosher | 24-09-07 | 10:36

Iedereen is gelijk in NL, allochtonen alleen iets meer...

Hakbarrr | 24-09-07 | 10:36

Geen alternatief... Dat lijkt me nu juist de bedoeling: méédoen. Die Noord-Afrikaanse, Turkse en Arabierische shit bevestigt alleen maar het eigen, knettergekke gedachtengoed. Althans, ideeën die niet passen bij het Westen. GroenLinks wacht echter op de komst van een met belastingcenten bekostigde gahallaaaahomroep.De koffiekleurige medemens dient te worden gepamperd! Of ie nu wil of niet.

Murdockyoufool | 24-09-07 | 10:35

kunnen ze groenlinks niet met deze schotels de ruimte in schieten? of werkt dat niet

Manu | 24-09-07 | 10:32

Televee kijken? Ze moeten, in naam van Allah, mijn vuilnis ophalen!

Bob Sleeuwijk | 24-09-07 | 10:32

Groen Links kan zich ook op jurisprudentie beroepen. Reeds lang geleden hebben hoge rechters al vastgesteld dat de vrijheid van informatieverwerving boven welstand gaat.
Overigens is er tegenwoordig wel degelijk een alternatief voor die schotelantennes, zoals internet en digitale tv, dat was er niet ten tijde van die vonnissen waarop de jurisprudentie is gebaseerd.

Johannes26 | 24-09-07 | 10:30

Hè, wat is dat nou? Al-Jazeera niet op de kabel? In Amsterdam dan misschien, daar lopen ze met alles veertig jaar achter en dat zal nog erger worden met al die ontzettengd culturele kudtmocro crimineeltjes, maar bij de Casema wel hoor! Wij hebben Al-Jazeera gewoon met de kabel, daar kijken wij altijd nooit naar. Amsterdam, dat telt zo erg niet meer mee, voor alles ter wereld kun je overal beter elders terecht dan in Amsterdam. Amsterdam is alleen nog maar een godverdoemde kudtstad. Een verschrikkelijke hufter als burgemeester, overal de corruptie van allochthonen, overal de druggebruikende idioten die denken dat drugs gebruiken hen tot supermensen maakt in plaats van tot de superpatiënten die ze zijn.

Hammar | 24-09-07 | 10:30

Woninghuurverenigingen (nog weinig koophuizen met een schotel gezien) moeten gewoon zeggen: verboden te boren in buitenkant van uw huis. En klaar is overheid. Vrijheid van informatievergaring? Gewoon met ze allen de kabelaars aanspreken op hun aldanniet digitale aanbod. En klaar is de televisiekijkert.

Tobus | 24-09-07 | 10:28

@Mokum Kosher 24-09-07 @ 10:25

De meeste schotelkijkers zijn analfabeet.

wopper | 24-09-07 | 10:27

Die Groenlinksers in Amsterdam staan altijd vooraan om iemand aan te geven als er iets dreigt te veranderen in HUN buurt, uiteraard ver weg van de kansenwijken.

Kees3382 | 24-09-07 | 10:26

Je moet ook gewoon geen vergunning aanvragen en stiekum 's nachts een dakkapel plaatsen.

-=PyP=- | 24-09-07 | 10:25

altijd weer die schotels maar niemand heeft het over de koppen

veel vaak en vet | 24-09-07 | 10:25

Een boek lezen misschien? En nee dan bedoel ik niet de Qo'ran.

Mokum Kosher | 24-09-07 | 10:25

Wat een gelul, opzouten met die dingen. Er zijn meer dan genoeg alternatieven om die rommel in je huiskamer te kunnen zien. Met een beetje internetverbinding en een fatsoenlijke pc kom je al een heel eind. Bovendien heeft menig kabelabbo wel een of meerdere arabische zenders in huis. Maar ja, de alternatieven zijn natuurlijk niet graties en dus willen we ze niet. Waar heel nederland gewoon iedere maand eurootjes opzij legt om de kabelaar te betalen moet dit ploegje goed geintergreerde medemensen natuurlijk weer alles graties hebben. Net zoals ze onder meer in alle hevigheid gebruik maken van oa. Bijzondere Bijstand(wat zoveel betekent als 1 keer per 2 jaar krijgen ze 5000 euro om hun woning in te richten met noodzakelijke goederen(en ja een vitrinekast om hun meegenomen stukjes rifgebergte in te stallen is ook noodzakelijk))Huurtoeslag, Kindertoeslag(plus 1 voor het kindje in thuisland)Wao(natuurlijk klap je nogal eens op je smoel als je als vent in een jurk loopt)
Conclusie, schotels weg, betaal maar gewoon net als iedereen en ga eens werken tuig!

storingsdienst | 24-09-07 | 10:24

Ey Fleischbaum, ik hoor dat wilders nog partijleden nodig heeft, ff soliciteren zou ik zeggen.

zelfmoordkommando | 24-09-07 | 10:23

zonder schotel krijgen ze ook alleen linkse wijsheden te horen, daar hoefd de linkse kerk ook niet bang voor te zijn,trouwens een bom op de staatstv uit hilversum geeft misschien wel leuke effecten , misschien dat we dan wat ongecencureerd nieuws op tv krijgen

ongegeneerd | 24-09-07 | 10:23

1: Men neme 1 korte golf emitter van 1000 Watt. (Ies Magnetron zonder schild)
2: Men richte deze op schotelmassa.
3: zet aan
4: opgelost.... mjah, de schotelversterkers zijn opgelost.

DatDus | 24-09-07 | 10:22

Tarak 24-09-07 @ 10:12

Ze kunnen die schotels wel degelijk verbieden. In vrijwel elk huurcontract staat dat beschadigen van het gehuurde niet is toegestaan. (denk aan bevestiging van die dingen)

kwarkoo1 | 24-09-07 | 10:22

Hahaha, Fleischbaum, onderschrift picca is geweldig!

"Veel Amsterdammers van buitenlandse oorsprong krijgen via de schotelantenne toegang tot zenders die van groot belang voor ze zijn. Denk aan zenders als Al-Jazeera, die je via de kabel of Digitenne niet in huis krijgt".

Uh huh, de sjootel staat de hele dag te blèren met propaganda, streep door, met educatief nieuws uit de thuislanden.
Moet kunnen, integratie moet je doen!

wopper | 24-09-07 | 10:21

Tja... dat ze lijk zijn heb ik weinig last van zie ze toc niet dus wat boeit dat, dat 't er niet uitziet:P maar laat ze lekker naar de nederlandse TV kijken ze komen toch hier wonen ook

Leonmeijer | 24-09-07 | 10:20

hoezo geen alternatief?
Je kunt die tv ook UIT zetten

fweddy | 24-09-07 | 10:19

@ Kris;
bij mij in de flat is dat gedaan, ik zou 450 zenders kunnen krijgen op de centrale schotels... heb ik niet gedaan, zou ongeveer 30 euro per maand zijn, heb nu via tele2 veel goedkoper alle zenders die ik wil..
en nog steeds zie je bij sommige mafkezen een schotel... pffff

jojojo22 | 24-09-07 | 10:19

Ik heb nog nooit begrepen waarom ze niet centraal 1 grote schotel op het dak zetten en dat dan de hele flat eraf kan trekken.. staat veel mooier :)

Kris | 24-09-07 | 10:13

shoarmaschotels

chok die | 24-09-07 | 10:13

Ze snappen het zelf niet. Het gaat geloof ik om informatievrijheid (en dus niet om vrijheid van meningsuiting). Dat is de reden dat corporaties - het gros van de allochtonen met schotels woont immers in een sociale huurwoning - die oerlelijke schotels niet kunnen verbieden.

Tarak | 24-09-07 | 10:12

De volgende reeks Kamervragen is in voorbereiding.
Rutte is geschokt,
Rita is verbijsterd,
Wilders is verwilderd.

fuckje | 24-09-07 | 10:11

Schotels moeten? Nee dankje! Er zijn er hier al zoveel in de buurt, zonder kleurtje, dat dan weer wel...

Robin Hood | 24-09-07 | 10:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl