Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tjibbe Joustra stelt subsidie 2008 veilig

Werken, wat is dat?Tjibbe Joustra, onze nationale coördinator terrorisme bestrijding is weer eens doorgeslagen in het nationaal coördineren van het bestrijden van terreur. Meneer Joustra geeft nu Geert Wilders de schuld van de eerstvolgende terroristische aanslag. Wilders zet -volgens Tjibbe- met zijn uitspraken de boel dusdanig op scherp, en dat kan die ENKELE HONDERDEN extremisten wel eens op een ideetje brengen. Al die honderden hakbars hebben natuurlijk ook de Algemene Beschouwingen gezien op de televisie, en nu zijn die extremisten pislink. Yeah, right. Praat geen peop, Joustra. En ga eens aan het werk. Je haalt je targets namelijk niet. Resultaten willen we, geen obligate praatjes in de media. Waarom lopen die 'honderden extremisten" dan nog vrij rond? Waarom zitten al die "honderden extremisten" niet met een kek oranje overalletje in Guantanamo Drenthe? Waarom coördineert u die nationale terreurbestrijding niet wat beter? Antwoord: Omdat die 'honderden extremisten" er niet zijn. Dat hele NCBT is een werkgelegenheidsproject voor overtollige ambtenaartjes. En Tjibbe Joustra is een ordinaire raamambtenaar die voor zijn beurt praat. Paniekzaaier.

Reaguursels

Inloggen

-edit 25-09-07 @ 00:20
G'nacht, ik moet nog ff

sockpuppet | 25-09-07 | 00:21

-edit 24-09-07 @ 23:53
Bronnen bekeken en:
uitspraken=feit;dreiging=feit;bewaking=feit.
verband uitspraken en dreiging=feit.
verband dreiging en beveiliging=feit.
De beveiliging is er dus inderdaad wegens de bedreigingen (en de bedreigingen houden verband met zijn uitspraken.)

sockpuppet | 25-09-07 | 00:21

@sockpuppet 25-09-07 @ 00:17
Ik praat het niet goed en we vervallen beiden in herhaling van zetten inderdaad. Maar OT: ik zoek de mand eens op. Dank voor de discussie.

-edit | 25-09-07 | 00:20

-edit 25-09-07 @ 00:06
'Tsja... Mag iemand die beleid moet maken geen gevoelens hebben?' Waar stel ik dat? Hoe kom je zo op zo'n rare vraag? Waarom zou ik wat te zeggen hebben over iemands innerlijk? Of dat willen? Mallerd!
.
De inexactheid van zijn vakgebied heeft geen enkele relatie met de grenzen van het toegestane die hij nu overschreed. Het gaat dan om professionaliteit, correct gedrag en bekwaamheid die we gewoon van deze knoeier mogen eisen, edit.
En het is geen 'tweede' of je 'dat' via de pers moet uiten maar simpelweg niet toegestaan. Hoge ambtenaar, kent de grenzen en het klappen van de zweep, weet waar de vrijheid van parlementariërs ligt en hoe gevoelig dat is enz enz. Lees anders evt nog es terug, ipv opnieuw te beginnen met goedpraterij.

sockpuppet | 25-09-07 | 00:17

Tjibbe Joustra, de ultieme Raamambtenaar, die jaren geleden weggepromoveerd is wegens exorbitante verbouwingskosten van zijn kantoor bij het UWV. Gouden kranen en zo, toe maar. Weer zo'n links lullen/rechts zakken vullen eikel. En dát moet dan beleid maken...

Gomer Pyle | 25-09-07 | 00:15

@sockpuppet 25-09-07 @ 00:03
Tsja... Mag iemand die beleid moet maken geen gevoelens hebben? Zeker wanneer het gaat over zachte materie zoals inlichtingenwerk? Fingerspitzengefühl heet zoiets toch? Part of the job, sockpuppet. Of je dat via de pers moet uitten is een tweede. Inlichtingen en beveiliging is nou eenmaal geen exacte wetenschap, anders hadden we geen incidenten.

-edit | 25-09-07 | 00:06

-edit 24-09-07 @ 23:53
Ik zal es kijken naar die bedreiginkjes. Dank.
.
Het gaat er niet om dat hij 'het' niet via de pers had moeten 'spelen', evenmin over een verband met bestaande beveiliging. Dat verband is juist niet aan de orde, hij heeft het over zijn gevoelens.
Jij sleept de huidige beveiligingssituatie erbij.
'De rest' wordt nergens door weerlegd, ook niet door 'de feiten'.

sockpuppet | 25-09-07 | 00:03

@sockpuppet 24-09-07 @ 23:38
Die openbare info is er weldegelijk.
www.om.nl/dossier/bedreigingen/
.
Google zelf alle artikelen van de aangiften die Wilders heeft gedaan bij elkaar. Openbare info te over, zou ik zeggen.
.
2e alinea: we waren het al eens dat Joustra het niet via de pers had moeten spelen. De rest is te weerleggen door de feiten. Er zijn veroordelingen, er zijn aangiften, er is dreiging die voortvloeit uit het optreden van Wilders. Joustra spreekt over mogelijk geweld van extremisten. Het verband met beveiliging is weldegelijk te leggen.

-edit | 24-09-07 | 23:53

-edit 24-09-07 @ 23:14
Je sluit kort. Het is een feit zodra we de keiharde info te zien krijgen dat de uitspraken tot de dreiging leidden. Zijn die openbaar? Heb jij wat gezien? Link ff dan naar de excte inhoud van de bedreigingen, alvast dank. Tot die tijd is het een aanname.
De dreiging is er inderdaad, men maakt geen beveiligingsbudget vrij op basis van fantasieën (hoewel de situatie rond de revolver die melkert kreeg juist wel zo lijkt te zijn geweest; dat ding is nooit meer opgedoken en de pers wilde er niet achteraan; hm). Dus dat zeg ik er niet mee.
Dus:
uitspraken=feit;dreiging=feit;bewaking=feit.
verband uitspraken en dreiging=aanname, geen feit (wacht op jouw info);
verband dreiging en beveiliging=feit.
Jij stelt: verband uitspraken en beveiliging=feit. Je slaat een stap over en trekt een ongewettigde conclusie.
.
Je 2e paragraafje is gedraai. Ik stel duidelijk dat zijn werk als beveiliger van Wilders en als aanstuurder van zijn beveiligers niet kan worden aangevoerd als legitimering van zijn huidige uitlatingen in de pers. En dat kan ook niet, like it or not. 'Van betekenis' was niet de issue. Hij spreekt in de pers niet als baas van de beveiligers, hij spreekt als hoofd van zijn club. De beveiligingsinstructies staan erbuiten want lopen niet via de pers, die rol gaat via een ander kanaal, dat van de uitvoering.
.
Maakt niet uit of het effect heeft, het gaat om de poging. Net zoals een poging tot doodslag ook gewoon telt als er niemand dood is.
Medelijden? Hoe kom je daar nou weer op?
.
Nee, hier ook geen medelijden met corruptorJ. Zijn beveiligingsobject doet niks dat zijn veiligheid schaadt, dat doen de bedreigers.
J is voldoende binnengelopen de vorige ronde, heeft het fatsoen niet gehad om de eer toen aan zichzelf te houden en staat dan extra in de spotlight. Dan moet je opletten wat je doet, hij wel dus. Als topman heb je extra verantwoordelijkheid en als je geen spagaat kunt moet je niet bij het ballet.

sockpuppet | 24-09-07 | 23:38

@sockpuppet 24-09-07 @ 22:58
Daarmee zeg je dat de dreiging ook een aanname is. Onzin, want die is ergens op gebaseert. Laten we fair wezen: Wilders wordt niet bedreigd vanwege zijn standpunten over de AOW, het kwartje van Kok en 16 miljard belastingverlaging voor de burgert. Komop, zeg! Te zot voor woorden dat we hierover überhaubt een meningsverschil kunnen hebben. Zeker als Wilders het zelf zegt. Lijkt me een onverdachte bron in dezen. Het is geen aanname. Het is een feit. Keihard. (hoe triest ook).
.
Wat Joustra, als baas van de beveiligers van Wilders, als verantwoordelijke te zeggen heeft is wel van betekenis, like it or not. Dat hij dat niet via de pers moet doen, daar zijn we het over eens. Maar het is zijn verantwoordelijkheid. Kunnen we verder kort over zijn. Is objectief.
.
Wanneer Wilders zich onder druk gezet voelt door Joustra, is dat zijn persoonlijke beleving en reactie. Je kunt er namelijk ook schijt aan hebben. Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat hij er schijt aan heeft. Valt dus wel mee in de praktijk. Sterker: Wilders spint er garen bij. Het liefst heeft hij dagelijks Joustraatjes die dit soort dingen roepen. Wéér een platform om zijn boodschap uit te dragen. Met Wilders zou ik geen medelijden hebben. Die lacht zich kapot.
.
Ondanks de grote misser van Joustra, benijd ik zijn positie niet. Je bevindt je al gauw in een spagaat wanneer jouw beveiligingsobject dingen doet die puur voor zijn veiligheid niet goed zijn, maar die dingen wel doet om zijn werk te doen. Ga er maar aan staan. Kudtklus. Opheffen die zooi. Beveiliging relateren aan beveiliging en aan niets anders. Daarmee los je het probleem voor de toekomst op (zo beter omschreven?). De politiek heeft hem in die positie gebracht. Uiteraard heeft hij die functie aanvaard, dus medelijden met hem heb ik niet.

-edit | 24-09-07 | 23:14

-edit 24-09-07 @ 22:47
Ik zeg niet dat ik dat verband ontken, ik zeg alleen dat het op een aanname berust. Ook als die aanname ergens objectief terug te vinden is, blijft het er eentje.
En de enige Nederlander of niet, dat kan me niet rotten. Klopt iets eerder als meer mensen het waarnemen? Da's nieuw.
.
Bijzondere gevallen, zoals ik al zei. Haar bedreiging was ook van een ander kaliber en vanuit andere hoek. Weet je het kapotte ruitje nog?
.
Wat zijn beveiliger gezegd hebben is hier van geen enkele betekenis, het gaat hier om corruptorJ zijn uitspraken. Die komen niet in een ander daglicht door wat bewakers wel of niet zeggen.
.
Niemand ontneemt GW het recht en dat wordt ook niet gesteld. Het ontoelaatbaar onder druk zetten ervan is de issue.
.
De bewaking van GW en de instructies daarbij lopen natuurlijk niet via interviews. Het recht van spreken dat corruptorJ terzake de instructies van beveiliging weliswaar heeft, strekt zich daarom niet uit tot het doen van uitlatingen in persinterviews.

sockpuppet | 24-09-07 | 22:58

@sockpuppet 24-09-07 @ 22:29
Wilders wordt bewaakt vanwege bedreigingen. Klopt. Volgens mij ben jij de enige Nederlander die het verband tussen de bedreigingen en zijn uitspraken/optreden niet ziet. Het verband is objectief terug te lezen in de tekst van de bedreigingen. Zo klaar als een klontje, zelfs Wilders ontkent dat niet.
.
Dat de dreiging zal afnemen bij genuanceerdere uitspraken is inderdaad een gotspe. Los daarvan is het wel een logische conclusie. Kijk naar Verdonk. Sinds ze niets meer roept over allochtonen, wordt ze niet meer beveiligd. Ook weer een objectief verhaal.
.
Daarmee is niet gezegd dat je je uitspraken moet nuanceren. Dat is en blijft de keuze van Wilders en niemand ontneemt hem dat recht. Overigens zijn zijn beveiligers wel ter zake doende. Zij vallen onder Joustra's verantwoordelijkheid (www.nrc.nl/binnenland/article773532.ec...). Misschien wel de meest duidelijke aanwijzing dat Joustra weldegelijk recht van spreken heeft. Hij moet de mate van beveiliging immers inschatten. Het is gewoon zijn werk. Als hij dat niet goed doet zijn de poppkes ook aan het dansen, nietwaar?
.
Dat er een hoop giswerk aan te pas komt is juist. Dat is nou eenmaal een eigenschap van inlichtingenwerk.

-edit | 24-09-07 | 22:47

-edit 24-09-07 @ 22:00
Ik geef aanwijzingen en citeer uit het interview en vanaf de site.
Jij geeft alleen je mening, bij herhaling. Die is van minder waarde. Gevoel dat het bij zijn functie hoort, kom nou. Kijk gewoon op zijn eigen site naar de taakomschrijving.
.
Wilders wordt bewaakt wegens bedreigingen, niet wegens zijn uitspraken. Ff zuiver svp. Of de dreiging ontstond door zijn uitspraken? We weten het niet, nemen het aan. Hoe hij het zelf zegt? Mogelijk publicitair gepaster.
.
Dat je bewaking vervalt als je je uitspraken nuanceert is een gotspe. Het is een eenrichtingskwestie. zodra de langetenenmuzels opgewonden zijn geweest is de dreiging een blijvend feit. Alleen onder zeer bijzondere situaties kan die afnemen. Kijk ook ff naar Rushdie.
Daarvan helemaal afgezien omdat het niet van toepassing is. Het gaat erom dat corruptorJ het zegt, niet dat 'je dat best kan vertellen zonder politieke bijbedoelingen'. Ik maak dat hierboven duidelijk. Het is een hoge ambtenaar, een veiligheidsfunctionaris, niet de groenteboer om de hoek.
Zij nbeveiligers kunnen mss niet eens praten, weet jij veel. Dat is niet terzake, haal het er niet bij.
.
Alles wat boven zwijgen uitgaat, is ongewis kwa resultaat. Er is geen drempel waarboven ieder zich beledigd voelt, die ligt voor 1 miljoen mensen 1 miljoen keer individueel. Daar moet je helemaal niet over denken, je moet doen wat je geweten je ingeeft en niet marchanderen met je vrijheden. Dat is uiteindelijk het doel van beveiliging, niet het leven in onvrijheid, gegijzeld door een spreekverbod.
.
De situatie rond het eerdere muilkorfgesprek is voldoende gedocumenteerd, zoek es zou k zeggen, dan wist je bv dat hij er zelf bij was. Flauw gelul van je dat corruptorJ niet zegt dat het zwijgen moet. Dat kan hij niet opleggen en hij is slim genoeg om dat niet te proberen.
.
En die gedane zaken, dat zei ik al. Je bent het dus eens dat jouw 'probleem opgelost' hierop nvt was.

sockpuppet | 24-09-07 | 22:29

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 22:28

@sockpuppet 24-09-07 @ 21:51
Ik zie het een beetje anders dan jij. That's it. Wanneer je gewoon objectief kijkt is de constatering van Joustra niet zo vreemd. Wilders wordt bewaakt vanwege zijn uitspraken. Dat lijkt me een zuivere, objectieve constatering. Sterker: hij zegt het zelf met enige regelmaat. Logische, eveneens objectieve conclusie is dan: wanneer je je uitspraken nuanceert, heb je minder of geen beveiliging nodig. Right? Zoiets kan je best vertellen zonder politieke bijbedoelingen. Ik ben niet bij het gesprek van de onderdaan van Joustra en Wilders geweest, dus wat daar precies gezegd is, heb ik uit tweede en derde hand. In het artikel zegt Joustra niet dat Wilders zijn mond moet houden, maar wijst op de mogelijke consequenties. Ik wed dat zijn beveiligers exact hetzelfde doen. Logisch, want dat is hun werk.
.
Uiteraard kan ik niet uitsluiten dat er politieke bijbedoelingen in het spel zijn. De schijn van politieke bijbedoelingen wek je altijd met dit soort opmerkinegn. Joustra had dat moeten beseffen toen hij dat in de pers naar buiten bracht. Eens.
.
Voor wat betreft het laatste: gedane zaken nemen geen keer, zoals de Fransen zeggen.

-edit | 24-09-07 | 22:00

-edit 24-09-07 @ 21:37
Als hij ze gesproken had, was daarmee zijn taak volbracht.
Wilders bracht het naar buiten omdat ook toen niet werd volstaan met melding van dreiging, maar intimidatie werd toegevoegd. Zelfs een medewerker mocht als buffer dienen om baasje vrij te houden. Voor GW aanleiding om dit gemuilkorf aan de schandpaal te nagelen ('schandalig!').
Daarna mag corruptorJ niet meer naar de pers. 1e als hij zijn eigen redenering serieus zou nemen port hij de situatie op; 2e de veiligheid van 2 personen is verder geen publieke zaak.
.
Hij is ambtenaar en is zich zeer bewust van de bijzondere status die een parlementariër geniet mbt de vrije meningsuiting.
Het staat hem als ambtenaar geenszins vrij zijn 'gevoelens' over de uitlatingen van anderen te bespreken, dat hoort zeer beslist niet tot zijn taak. Veiligheidsmensen horen behoedzaam te opereren. De olifant heeft tweemaal in dezelfde porseleinkast huisgehouden. Oprotten dus.
Jouw krampachtig gehengel naar vegoelijking en je luchtigdoenerij in deze zijn opvallend.
.
Dit probleem, dat van de nu gedane ontoelaatbare uitlatingen van corruptorJ is niet meer op te lossen met opheffing van zijn paniekzaaierskluppie. Dat geldt alleen voor toekomstige rottigheid.

sockpuppet | 24-09-07 | 21:51

@sockpuppet 24-09-07 @ 21:24
Of hij Jami heeft gesproken weet ik niet. Het kan, maar kan ook niet. Wilders heeft ie al een keer onder 4 ogen gesproken. Het was toen Wilders zelf die het naar buiten bracht. Feitelijk niets nieuws was Joustra zegt. Maar ik ben het met je eens dat het beter geweest was dat hij de betrokkenen eerst had gesproken voordat hij er in de pers over sprak.
.
Dat de man een mening heeft is niet erg. Hij dient immers beleid te ontwikkelen. Joustra en zijn opmerkingen zijn niet het probleem. In zo'n functie kan je er op wachten dat er vroeg of laat dergelijke politieke opmerkingen gemaakt worden. Het is immers een politieke functie. Degenen die het nodig vonden een dergelijke functie te creeëren hadden vooraf na moeten denken dat je zo'n functionaris op het randje van het politiek toelaatbare laat lopen. Bewijzen kan ik het niet, maar ik ben er van overtuigd dat het los staat van de persoon Joustra, maar te maken heeft met zijn functie.
.
Gewoon opheffen. Probleem opgelost.

-edit | 24-09-07 | 21:37

-edit 24-09-07 @ 21:16
Nee het is een constatering, jouw eventuele begrip is er niet op van invloed trouwens.
NCTB:
"De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is aangesteld om de samenwerking tussen al deze instanties te verbeteren. De coördinator is verantwoordelijk voor:
-Analyse van (inlichtingen-)informatie
-Beleidsontwikkeling
-Regie over te nemen beveiligingsmaatregelen bij de bestrijding van terrorisme"
Als dit al onder een dezer punten viel en er resulteerde een constatering van dreiging uit verkregen informatie, loop je daarmee niet naar de pers, maar naar betrokkenen, Jami en Wilders dus.
Als je de toevoegingen leest in het interview: 'goed bij nadenken', 'perspectief niet zien' kun je alleen concluderen dat dit buiten de opdracht gaat; de agenda van corruptorJ is zoals ik concludeer.
.
Het 2e deel van je mening heb ik in het andere draadje al 100% onderschreven.

sockpuppet | 24-09-07 | 21:24

@sockpuppet 24-09-07 @ 21:09
Dat hij dit statement maakt om iemand de mond te snoeren is niets meer en niets minder dan een zienswijze. Die begrijp ik wel, maar hoeft daarom niet correct te zijn.
.
Ik ga een stap verder: hef die hele anti-terror-club gewoon op. Het enige wat er uit voort kan komen zijn paniekzaaiende vrijheidsbeperkende maatregelen die de echte terrorist niet stopt. Behoudt je vrijheid, maar realiseer dat je altijd risico's loopt. Joustra of geen Joustra (of wie er dan ook op die stoel zit). Onnodige club.

-edit | 24-09-07 | 21:16

-edit 24-09-07 @ 20:46
Conclusie is incorrect. Joustra maakt zijn statement met de bedoeling iemand de mond te snoeren, geheel in lijn met zijn eerdere schandalige onderons intimidatie sessie van een paar maanden eerder. Hij treedt ver buiten zijn functie als terreurbestrijder en moet nu weg.
Mensen die al op het punt staan om anderen wat aan te doen hebben geen zetje nodig, dat zijn voorwendsels die lieden als corruptie-Joustra et al gewoon handig uitkomen.

sockpuppet | 24-09-07 | 21:09

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 20:52

@Lizzard 24-09-07 @ 20:35
Conclusie: De constatering van Joustra was feitelijk correct. Dat zei ik al. Wat iedereen er verder mee doet is niet de zaak van Joustra. Hij heeft niet de macht om iemand het woord te ontnemen en daarvan is feitelijk geen sprake.

-edit | 24-09-07 | 20:46

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 20:35

@Lizzard 24-09-07 @ 20:19
Op die moped. Hoewel het een hoog alu-hoedjes-gehalte heeft, is het ook een theorie. Het calimero-syndroom van rechts. Nahh... nee. Niet mijn theorie. Joustra is immers D66-er. Je kunt veel van die club vinden, maar socilaisten zijn het niet.

-edit | 24-09-07 | 20:28

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 20:19

Ik zie jouw punt, maar dat heeft weinig met de mededeling van Joustra en de reacties daarop te maken. Zijdelings.

-edit | 24-09-07 | 20:03

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 20:00

Vroeger waren de Friezen dapperder.
Bonefatius hebben ze naar Dokkum gelokt tijdens een 11 stedentocht en toen door het ijs geslagen.
Doe dat ook met haatzaaiende imams ,tijdens de volgende 11 stedentocht

technosoof | 24-09-07 | 19:53

Joustra doet niets anders dan een simpele constatering tot uitdrukking brengen. Een boodschap gelijkwaardig als de agent die je waarschuwt om niet je laptop op de achterbank te laten liggen van je afgesloten auto in 020. Ik heb Joustra niet horen zeggen dat Wilders zijn mond moet houden. Als chief terrorism is het zijn taak om oorzaak en gevolg op een rijtje te zetten. Wanneer hij meent een oorzaak te zien en een bijbehorend gevolg moet hij het melden. Wat Wilders er verder mee doet is aan hem, niet aan Joustra.
.
Nu lijkt het of iedereen zijn bek moet houden, behalve Wilders.

-edit | 24-09-07 | 19:48

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 17:51

Wat Tjibbe blijkbaar niet wilt snappen is dat als je gaat inhouden met meningen dirtect of indirect over islam/moslims/extremisten whatever en wilders types de mond gaat snoeren je je eigen vrijheid gaat inperken en dat met alle gevolgen van dien. Daarnaast kunnen de extremisten (enkele *kuch* honderden) zich in de handjes vrijven en zich gesterkt voelen door hun getiranniseer. Kortom geen oplossing alleen eigen vrijheid verneuken.

Joeper de poeper | 24-09-07 | 17:10

Eigenlijk is het Tjibbe zelf die de boel op scherp stelt. Door zijn uitspraken kunnen er best wel eens een aantal mensen kritische geluiden richting de islam gaan uiten. En zoals Tjibbe zegt kunnen dientengevolge sommige moslims zich wel eens zich geroepen volen om aanslagen te gaan plegen. Da's tenslotte een heel gezonde en begrijpelijke reactie. Dus Tjibbe, zie wat jouw woorden kunnen bewerkstelligen. Jij bent het grote gevaar in deze samenleving, niet de potentieel aanslagen plegende moslims)

Lekker Ding | 24-09-07 | 16:52

Wat een klungelige manier om je broodheren tot dienst te zijn.
Tjibbe Joustra, gevaarlijke gek!

Slomo | 24-09-07 | 16:36

@ Bigi Bana Boy 15.18:

... hit volt niet mii, de pompebledden zitten tussen mien ballen"". Mompelend terwijl hij onder de modder uit een sloot krabbeld na een mislukte fierljepsprong.

The eimer | 24-09-07 | 15:36

@Bigi Bana Boy
Tsjibbe Joustra, schipper van het skutsje van Eernewoude...
"It gong net zoas it most."

kuttekrap | 24-09-07 | 15:29

kuttekrap 24-09-07 @ 15:07
En voor het weer schakelen we over naar Tjibbe Joustra .....
"Joa leive meinse ...."

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 15:18

sockpuppet :
Fouten maken doen we allemaal. Alleen moet je proberen de schuld naar anderen te schuiven. Lukt dat niet, dan moet je die fouten proberen om te buigen tot een psitief gebeuren. Nog beter is, zoveel fouten te maken dat het een norm wordt. In dat geval maak je promotie en krijg je opslag.

The eimer | 24-09-07 | 15:12

Als ik de naam Tsjibbe Joustra hoor, denk ik eerder aan iemand die ijsdiktes meet en "it giet oan" zegt, en voor wie schavuiten die het ijs stuktrappen de enige terroristen zijn die hij kent.
Volgens mij is Tsjibbe niet eens geschikt om de inkoop van punaises te coördineren zonder de boel in de soep te draaien.

kuttekrap | 24-09-07 | 15:07

The eimer 24-09-07 @ 14:57
Beetje het idee van de Gouden Arbeider, maar dan ietsje bijgewerkt. In ben trouwens voorstander van 'hard & goed werken', als je alleen hard werken zegt vinden ze het in een rap tempo fouten maken ook al okee.

sockpuppet | 24-09-07 | 15:02

@ sockpuppet ;
Zo mag ik het horen. Niks meer zielige mensen als adagio, maar de Hardwerkende Burgers. Deze groep zijn niet zielig, maar werken gewoon.
Dat zijn de nieuwe en onkwetsbare heiligen die geen strobreed in de weg gelegd mag worden. En zo hoort het ook.

The eimer | 24-09-07 | 14:57

Tjibbe Joustra denkt ik hou mijn kop even over extremistische moslims want zo heb je Friezen, zo heb je dooien.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 14:46

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 14:39
Ik had alweer spijt van mn heads-up :) Werk maar door, heeft dit land uiteindelijk het meest aan, aan de hardwerkende burger.

sockpuppet | 24-09-07 | 14:41

sockpuppet 24-09-07 @ 13:33
Sorry, maar ik moet ook soms nog ff een beetje werken tussen het reaguren door, vandaar dat ik zelf even stil val :-)
Maar alvast bedankt, ik kom er zo op terug.

* Het moet niet gekker worden in dit land roept *

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 14:39

@ DodHandKiller 14.12 :
We hebben het wel over een gesubsidieerde volgevreten linkse roeptoeter die ons de mond wil snoeren over die islamellende. Onder het motto dat je gewoon daarover je mond moet houden anders wordt het eigen schuld dikke bult als je die lui je daarom mollen. Dat die Joustra Wilders gelijk geeft dat ze een kort lontje hebben, wat vroeger absoluut niet kon, geeft aan dat iedere bewering van Wilders door Joustra na verloop van tijd geplagiaat wordt niet leuk is voor hem , maar Wilders vindt dat je het kruithuis waarin dat lontje ontstoken wordt, opgeruimd moet worden.
Het wachten is Joustra om zijn woorden te bevestigen.

The eimer | 24-09-07 | 14:31

Het gesproken woord als excuus voor geweldadigheden?
En ik maar denken dat het plegen van een aanslag een bewuste keuze is.
Maar neen, sommige woorden zijn zo krachtig dat je daarna niets anders kan doen als jezelf over te geven aan iedere geweldadige impuls die je voelt opkomen.

Zo heb ik maar 1 verkeerd woord nodig van een bejaarde of gehandicapte om echt helemaal los te gaan. Dan sla ik ze de kukident tot in de tenalady, hadden ze maar niet zo moeten opruien door te treuzelen in de rij voor de kassa en daarna 'sorry' te stamelen. kutbejaarden, integreren of opzouten verdomme.

GodHandKiller | 24-09-07 | 14:12

Gelukkig hebben we Tsjibbe om er voor te zorgen dat er geen aanslagen worden gepleegt, moet die wel ff van zijn, ongetwijfelt veel te dure, kantoor komen. Wou zijn secretaresse hem niet pijpen ofzo, dat de man tijd had om een interview te geven.

neemjemoederindemali | 24-09-07 | 14:11

Hohohoho,

"Guantanamo Drenthe" vind ik niet zo'n geweldig idee. Doe es "Guantanamo Schiermonnikoog" of zo.

lekker moeder | 24-09-07 | 14:04

Natuurlijk heeft Tjibbe Joustra gelijk !
We willen toch niet dat die groep toekomstige bomgordeldieren boos wordt op ons?
Nou dan ! Verbieden dat recht op meningsuiting !

Indiana | 24-09-07 | 13:59

@ rabarbeke 13.36 ;
Nee,die fase heb ik achter de rug.
Ik ben aan het gokken geslagen.
Vanmorgen 1000 Tomtommetjes gekocht en die zijn 1 euro gestegen.
Als dat vanavond nog zo is, dan kan ik morgen weer tanken enzo.

The eimer | 24-09-07 | 13:45

@ Rabarberke 24-09-07 @ 13:09

Ik zou nu weer iets kunnen vragen over 9/11, maar dat zal ik hier niet doen. Ik vind die Amerikaanse inval in Irak nl. nogal schandelijk. Maar daar gaat het hier allemaal helemaal niet om. Joustra praat poep als ie met z'n uitspraken op de lijn L.J.Brinkhorst gaat zitten. (kritiek op de islam is het opsteken van een sigaret in een munitiemagazijn of zoiets). Een normaal mens reageert z'n gekrenkte ego niet af op onschuldige burgers. Een normale moslim dus ook niet. In laatste instantie zijn de uitspraken zijn de Joustra (wederom) een poging de vrije meningsuiting in dit land te kortwieken en ook nog eens heel beledigend voor moslims.

dawg | 24-09-07 | 13:43

@the eimer

Is de vmbo dicht vandaag, of ben je gewoon aan het spijbelen?

Rabarberke | 24-09-07 | 13:36

Voor de aankomende 10 procent salarisverhoging moet je af en toe doen dat je bestaat. Een rapportje schrijven of gillen in de media. En dan vooral iets melden, dat het bij de gevestigde orde goed doet.

Gezellig he? | 24-09-07 | 13:35

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 13:22
Vraag je nog om oplossingen of is het verder de moeite niet?

sockpuppet | 24-09-07 | 13:33

Kortom, het westen financiert haar eigen ondergang.

wopper | 24-09-07 | 13:31

@ Dutch Wax 13.19;
Hij snapt het niet helemaal. 3/4 van de middenoosten olie wordt naar de EU getransporteerd. En hij laat de VS opdraaien om die EU belangen daar te beschermen. Die moslims zitten dus boven op onze olie en dat zal je bezuren.
Schroef 1 maand die toevoer dicht en iedere linkse geitenwollensok schreeuwt om de ingrijpen van de VS.

The eimer | 24-09-07 | 13:27

Rabarberke 24-09-07 @ 13:09
De olie die ze leverden in Euro's betaald willen krijgen ipv in Dollars, daarmee mogelijk een begin van de totale ineenstorting van dat monopoliegeld veroorzakend. Wat dacht je daar van ?

Net het boekje Als de dollar valt van W. Middelkoop gelezen. Angstaanjagende teksten. Verplichte kost voor wie Dalrymple en Huntington kan waarderen.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 13:22

@ Rabarberke 24-09-07 @ 13:09<BR>
Olie halen sukkel, dat hebben wij nodig net als jij.

DutchWax | 24-09-07 | 13:19

Laat die gore UWV dief zijn dikke volgevreten bek houden, 60 jaar geleden zou hij als eerste lid worden van de NSB.

DutchWax | 24-09-07 | 13:17

@dawg 13:01
Mij niets van bekend. Vertel eens wat je weet van bommenleggers.
Tjibbe Joustra

ventus_aqualis | 24-09-07 | 13:16

@dawg 13.01:
Door Wilders natuurlijk. Die wilde zonodig die koran vervangen door een Donald Duck.
( verrek, dat zei hij toch pas 2 jaar later?)
Nou,ja, in ieder geval heeft Wilders toen later de boel op scherp gezet.
Achterstallig gezien dan. Als hij voor die aanslagen boe had geroepen tegen de islam.
Kortom, die bomaanslagen zijn achterstallig het gevolg van Wilders.
Had gekund, dus.

The eimer | 24-09-07 | 13:14

@fuckje 24-09-07 @ 13:05

Moeha, D66 van republieklovers naar monarchielovers...
Het kan verkeren.

Max & Lex zijn dubbele plucheplakkers!

wopper | 24-09-07 | 13:14

@Rabarberke 24-09-07 @ 12:54,

Niet helemaal juist, west en oost houdt elkaar in een wurggreep: olie (zonder olie gedeeltelijke of totale ineenstorting) in ruil voor veel tokkie-export en intelligentsia (weinig, maar er zou wat aan gedaan worden, de UI wil er 20 miljoen bij, de verhoudingen weet ik niet uit m'n hoofd, maar à la USA).

wopper | 24-09-07 | 13:10

@dawg

Wat hebben al die doden in Irak nu precies gedaan dat het westen Irak moest binnenvallen om daar dood en verderf te zaaien?

Rabarberke | 24-09-07 | 13:09

Onder het ijs schuiven die idioot!

moskvish | 24-09-07 | 13:08

Rabarke :
Tuurlijk,we zijn gek op dictaturen.
Zeker door auto te rijden en daardoor idioten van het nodige geld te voorzien om o.a. hun eigen bevolking te terroriseren en moskeeen te financieren waarin verteld wordt dat jij een ongelovig stuk vreten bent en dood moet.
Daar ben jij zo blij mee dat je lachend je koopkracht laat plunderen door hun linksche medeboevenom daar je steentje aan bij te mogen dragen.
Als fatalist of nihilist zijnde moet Wilders inderdaad een schrikbeeld zijn om dat edele en verheven proces door hem verstoord te zien worden.

The eimer | 24-09-07 | 13:07

@wopper,
Ik heb het idee dat het beiden D66-ers zijn. Enough said?

fuckje | 24-09-07 | 13:05

Maar eh.... wat hadden die mensen in die trein in Madrid, de metro in London, of de disco op Bali dan precies gezegd waardoor die bommenleggers zo boos waren geworden?

dawg | 24-09-07 | 13:01

@ The eimer 24-09-07 @ 11:54

Wij, het westen, houden die dictaturen in stand.

Rabarberke | 24-09-07 | 12:54

@fuckje,
Wil je zeggen dat ze er niet echt achter staan, maar dat uit hoofde van hun functie moeten?
Verklaar je nader, als je wilt.

@toytoy,
Och, het kost wat (geestelijk vooral en soms lichamelijk -moeheid) dat inlezen, bestuderen en proberen de verbindingen te zien; veel GS/NN commenters kunnen uitstekend formuleren en dingen verhelderen; je leert hier dagelijks en dat is een groot goed.

wopper | 24-09-07 | 12:53

joustra heeft gelijk. laten we vooral proberen te voorkomen dat terroristen boos worden. dhimmie is een mooie titel waar we best trots op mogen zijn.

Demonische Eend | 24-09-07 | 12:48

@Bigi Bana Boy,

Je kunt GW zien als knuppel-in-hoenderhok-gooiert; als, ALS hij ooit aan de macht komt (hetgeen ik betwijfel, maar hij heeft een enorme functie of je dat nu wil of niet) wordt de soep never nooit zo heet gegeten.

Iemand moest het doen (na Bolk en Pin): het doorbreken van die knuffelcultuur met decennialange uitwassen; het openbreken van die verdomde en schandalige gedoogcultuur van de plucheplakkers, enz. enz. 't is hier al duizendmaal gezegd.

Hoe 't verdergaat weet niemand, hier niet en elders niet, maar bepaalde problemen moeten nu worden aangepakt en opgelost, anders ben je als land gedoemd naar de kelder te gaan; we willen toch vooruitgang en niet terug naar af of weer opnieuw beginnen met je aanpassen aan denkbeelden die haaks staan op wat we hier bereikt hebben?!

Hou in gedachten dat islam uit is op een totale wereldverovering.
Lachwekkend?
Nee.
Lees je in, als je dat al niet hebt gedaan.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat luiden die hun steentje bijdragen en hier graag willen zijn het land uit moeten, daar hebben we 't helegaar niet over.

wopper | 24-09-07 | 12:47

Joustra blijft maar belastinggeld verkwisten! Na het UWV debacle komt
hij in al zijn coördinatorschap met deze politieke censuur op de proppen.
Wat een slagvaardigheid! (voor zijn eigen gepapte buidel dan)

ReligionSucks | 24-09-07 | 12:43

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 11:47
Ik dacht eigenlijk dat je meldde liever van 1 bepaalde groep oplossingen te willen.
.
In de eerste plaats moeten daadwerkelijk geloof en staat worden gescheiden ipv dit halfzachte kutcompromis dat nu de speelbal vormt van wie maar zijn geloof wil pushen. Dus: geen partijen op geloofsbasis, keihard geen geloofsuitingen in het publieke domein. Als we vinden dat de christelijk-joodse traditie daar wel een aparte plaats in heeft, prima, maar dan leg je dat apart vast en spreek je verder niet over gelijkheid tussen religies want die is er dan niet.
.
Optie is om islam niet als geloof te erkennen maar als ideologie met religieuze trekken. Dan kun je er net zo mee omgaan als in sommige landen met scientology wordt gedaan. Het is dan geen kerk, maar volgelingen gaan binnen grenzen hun gang. Politieke islam gelijkstellen aan islam dus, wat de facto de veroveraars al doen.
.
Vlgs mij ligt het belangrijkste deel van de benodigde oplossingen op dit moment in het wegnemen van de hardliners' invloed op muzels.
De conflicten die optreden bij strikte geloofsuitoefening dienen aan opvoeders en hun kinderen te worden overgebracht, onwenselijkheden duidelijk gemaakt.
.
De groep indolenten die maar deels en halfhartig aan de islambeleving deelnemen en nu voor weinig zichtbare problemen zorgt, moet actief worden benaderd. En niet door de vromen en jihadi zoals nu gebeurt, maar door mensen die het belang van vrijdenken en de daarbij behorende geloofskritiek duidelijk maken.
.
Uitzetting/verbanning past niet erg bij het huidige karakter van dit land en zijn recente geschiedenis (die wel bij het oplossen leidend moeten zijn, gooi het wrr rapport als ik op de samenvatting mag afgaan maar weg) -als uiterst middel voor bepaalde elementen misschien, maar niet om de grote hoop weg te krijgen oid.
.
Voor invoering kun je een verbeterde inburgeringscursus inzetten en het bestaande gigaleger aan hulpverleners -dat dan wel moet worden omgeschoold van softe gelijkgevertjes tot mensen die duidelijk kunnen maken waar de grenzen liggen.
.
De kant van de wrr zie ik totaal niet, evenmin als het idee om een plaats geven aan elke aparte richting die dat wenst. Onverzoenbaar tegengestelde belangen tuseen meerdere richtingen zijn ook dan bepaald niet ondenkbaar en daar heb je dan geen oplossing meer voor -behalve het opgooien van een muntje.
Luchtfietserij, maar zo moet t worden :)

sockpuppet | 24-09-07 | 12:33

@ wopper.

geweldig, geen woord aan toe te voegen

toytoy | 24-09-07 | 12:33

@wopper,
Ik ben en blijf bang dat Wim en Max als symboolfunctie zullen worden ingezet voor de multicul.

fuckje | 24-09-07 | 12:33

@Bigi Bana Boy :
Laten we voorlopig blij zijn dat er op hoog niveau iemand is die er op wijst dat we niet helemaal aan de haaien hoeven te zijn overgeleverd, toch?

The eimer | 24-09-07 | 12:30

@fuckje,
Ja.
Maar Trix is geen koningin Margarethe II (slechts protocollair) die wel haar bezorgdheid over de islam uitsprak.
Trix heeft in wezen de macht in het land en is natuurlijk -hoe kan 't ook anders gezien wijlen haar echtgenoot en banden met islamitische koningshuizen en olielanden enz.- groot voorstandster van een multikulland.
Bij echte stront aan de knikker zal ze net als haar grootmoeder uitwijken naar veiliger oorden.

Leve de republiek!

wopper | 24-09-07 | 12:28

The eimer 24-09-07 @ 12:18
Bedankt voor je reaktie. Ik kan mij vinden in je betoog maar constateer wel dat je om dat te bereiken een zekere mate van begrip en samenwerking nodig hebt. En dat is nu net wat ik in de Wilders school van denken mis.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 12:23

@ Bigi Bana Boy:
Hoe wij de toekomst zien?Sowieso de grenzen dicht voormoslims omdat ze niet te integreren zijn. De betaande moslims moeten met gerichte socialisatieprogramma,s zich ,, omscholen,, tot bruikbare en loyale burgers, waarbij de uitwassen van de islam geen vervolg mogen krijgen.
Daartoe dienen democratische beginselen onderschreven moeten worden. Bij weigering zal geen Nederlanderschap verkregen worden.
Geen werk hebben of aanvaarden binnen een zekere periode na het Nederlandse paspoort te hebben betekend geen uitkering en uitzetting.
Dat geld ook voor het begaan van criminele activieteiten in die periode.
Die zinloze en geldverslindende allochtonen - troetelsubsidies zullen worden geschrapt . Geen werk hebben of middelen van bestaan hebben betekend geen toegang tot dit land.
Zeg niet dat dit allemaal niet en niet haalbaar is, want de VS past al die regels al jaren toe en dat werkt prima.

The eimer | 24-09-07 | 12:18

@wopper,
Ik ben bang dat beiden voor het multiculturele karretje worden gespannen.

fuckje | 24-09-07 | 12:13

@fuckje,
Gelezen, dank.
Eens afwachten hoelang 't gaat duren voor die wet aangenomen wordt (die jassen ze er binnen Grijs I wel doorheen, denk ik).
Max wordt voorbereid om samen met Wilhelm de immense rol die Trix speelt in 'wat goed voor d'r onderdanen is te leren vervullen, niets meer, niet minder.

wopper | 24-09-07 | 12:06

@wopper,
kan linkje niet doorgeven maar op elsevier staat er van alles over. Over rapport WRR over integratie.

fuckje | 24-09-07 | 11:57

@ Rabarbeke 11.17:
Qwatsch. Hier pompen we voor miljarden aan aardgas uit de bodem en niemand gaat dood van de honger.
Maar waar er olie in de grond zit buiten dictators, met behulp van de islam, de domme massa uit. Beiden haten logischerwijs een democratie en dat is onze schuld niet en we hoeven daarvoor niet onze westerse wereld te vergooien.

The eimer | 24-09-07 | 11:54

@fuckje, welk congres?

-----

www.hetvrijevolk.com/?pagina=4496&...
Lees wat Lucas Hartong erover te zeggen heeft.

Alsof islamisten gevoelig zijn voor de toon die zijzelf dag in dag uit bezigen!
Gewoon dat debat voeren, scherp op de snede.
Mietjesgedrag doe je maar achter je voordeur.

wopper | 24-09-07 | 11:53

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 11:47

Je begon zelf over een ramkoers. Een koers die jij niet ziet zitten, ik overigens ook niet. Wat ik probeer aan te geven is dat er geen andere oplossing blijkt te zijn. Het is overal waar de islam komt op een ramkoers uitgelopen. Nu jij weer.

kwarkoo1 | 24-09-07 | 11:51

kwarkoo1 24-09-07 @ 11:44
Kun je ook normaal praten ? Ik begrijp je heel goed maar stel vast je geen antwoord te kunnen geven omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten op dit moment en er niet één land te noemen is dat op ons voor loopt. Ik beweer ook niet dat we er wel uitkomen met ze maar vraag wat het alternatief dan wel is ? Maar niemand die de handschoen tot nu toe oppakt.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 11:47

Lizzard 24-09-07 @ 11:27
Bob Sleeuwijk 24-09-07 @ 11:28
peter400 24-09-07 @ 11:20
Patrick Zweedsey 24-09-07 @ 11:18

En hoe vaak hebben wij te maken gehad met ernstige aanslagen sinds het aantreden van Joustra ? Lul niet zo stom. Misschien zijn we geen doel maar fiet blijft dat het relatief rustig is in NL.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 11:44

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 11:02

Jij niet begrijpe. Ikke vrage aan jou welke landen er op een vreedzame manier zijn uitgekomen met de islam. Ik ken er geen.

kwarkoo1 | 24-09-07 | 11:44

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 11:02

Jij niet begrijpe. Ikke vrage aan jou welke landen er op een vreedzame manier zijn uitgekomen met de islam. Ik ken er geen.

kwarkoo1 | 24-09-07 | 11:43

En Maxima vandaag alles maar mooipraten op dat congres. Heel politiek beladen, dat had Balk nooit goed mogen vinden!

fuckje | 24-09-07 | 11:33

Rabarberke 24-09-07 @ 11:17
Inderdaad, we zijn allemaal door en door slecht.

sockpuppet | 24-09-07 | 11:31

Rabarberke 24-09-07 @ 11:17
Inderdaad, we zijn allemaal door en door slecht.

sockpuppet | 24-09-07 | 11:31

Tjibbe Joustra, onze nationale coördinator terrorisme bestrijding... vrij vertaalt: de zoveelste linkse lul met oogkleppen op.

Bob Sleeuwijk | 24-09-07 | 11:28

-weggejorist-

Lizzard | 24-09-07 | 11:27

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 11:08
Ik hoop dat ze reageren met iets zinnigs. Jammer dat je van anderen geen oplossingen wenst.

sockpuppet | 24-09-07 | 11:26

Moet die Tjibbe niet eens aan het werk?

Tobi | 24-09-07 | 11:20

Joustra bewijst voor de zoveelste keer dat hij totaal ongeschikt is voor deze funktie. Hoe heeft deze dwaas toch ooit deze baan gekregen?

peter400 | 24-09-07 | 11:20

Nederland wordt weer beschermd door een houten klaas zeg. Schijthaas!

Patrick Zweedsey | 24-09-07 | 11:18

@the eimer

Het 'oosten' ziet amerika als een imperialistische natie en de saudi's als lieden die hun ziel voor geld aan de duivel hebben verkocht. Heilige steden zijn verkwanseld aan Amerikaanse bedrijven en veel van die oliestaatjes kennen een enorm verschil tussen arm en rijk. In Afrika is het helemaal erg. Terwijl er op plek 1 voor miljoenen per uur aan olie uit de grond wordt gepompt, sterven er een paar km verderop hele dorpen aan de hongersnood.

Dat is het gezicht van het Westen zoals velen dat vanuit hun vmbo achtergrond wellicht niet helemaal zien.

Feit is dat het onderscheid tussen 'goed' en 'kwaad' tussen 'wij' en 'zij' helemaal niet zo groot is als men ons wil doen geloven.

Rabarberke | 24-09-07 | 11:17

@The eimer,

Zet je aluhoedje op: 9/11 was een inside job, daar hebben de mossels niets mee van doen, de USA was toe aan een nieuwe vijand...
Zo denkt men 200% zeker te weten in conspiratiekringen... zonder van de inhoud van charters en andere manifesten van OBL/Hamas/Haatbollah enz. op de hoogte te zijn, dan dan weer wel.

Maar hee, we moeten 't over Tjibbe Joustra hebben!
Tjibbe weet meer, wat ik je brom, hij waarschuwt slechts om GW en Jami te beschermen.

wopper | 24-09-07 | 11:17

The eimer 24-09-07 @ 11:09
Nee, daar hoef je bij mij niet bang voor te zijn.
Feit blijft wel dat de US met zijn egoistische, machiavellistische en oppertunistische buitenlandse beleid bij heel veel landen en volkeren kwaad bloed heeft gezet. Zelfs ik vind het soms moeilijk om sympathie voor ze te blijven opbrengen. Het is en blijft een vriend maar bepaald geen makkelijke om lief te hebben. Maar goed terug naar de Nederlandse context. Hoe zien jullie de Wilderiaanse toekomst ?

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 11:16

'PVV-chef Geert Wilders opent aanval op halal-maaltijden ROC'...
www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/...

De USA en Engeland zijn ons in deze(n) al voorgegaan, dusz waar hebben we 't over.
Drip by drip by drip...

Kom er eens in, Tjibbe!

wopper | 24-09-07 | 11:12

@ Bigi...:
Ah, je gaat het mondiaal zien. Naturlijk wordt de VS als belangrijkste democratie door de islamals grootste vijand beschouwd,dat ligt voor de hand.
Daarom moest dat land zeker de grooste islammisdaad ondergaan door een paar duizend Amerikaanse onschuldige burgers te vermoorden?
Ja,dan haal je inderdaad de geest uit de fles.
Of denk je ook in islamtermen dat die daad een vorm van zelfverdediging is geweest, want dan kunnen we beter met je stoppen.

The eimer | 24-09-07 | 11:09

sockpuppet 24-09-07 @ 10:51
Ik zou mijzelf eerder als hyperrealist willen zien. Deel mij niet in het kamp van de rooibosdrinkers in. Mijn vraag is meer aan jullie allen : wat te doen ?
Ik zie namelijk maar één uitweg als we zo doorgaan en dat is iedereen eruit.
Denk daar eens goed over na ? En dan niet zo maar dingen roepen maar echt serieus. Zouden we dat echt kunnen doen als land ? Wat zou dat internationaal vvor consequenties hebben ? Maken we ons dan niet tot doelwit nummer twee in de moslimwereld ? Graag een visie van diegenen ie zich aangetrokken voelen tot het soort harde taal van Wilders.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 11:08

kwarkoo1 24-09-07 @ 10:42
Er vanuit gaande dat bijna alle Westerse landen ongeveer in dezelfde fase zullen zitten (Frankrijk uitgezonder wellicht) zou ik je geen landen kunnen noemen. Maar geef eens aan hoe jij dan denkt dat we verder moeten als de meltdown eenmaal daar is ? Wat zou jij vinden dat er moest gebeuren ?

The eimer 24-09-07 @ 10:42
We vergeten wel eens al te makkelijk dat we maar een klein kudtlandje zijn en dat het conflict tussen ons en de wereld van de islam een mondiaal verschijnsel is dat onze grenzen te buiten gaat (lees Clash of Civilizations van Huntington). Dus dat radicaliseren is een mondiaal iets waar Wilders slechts een hele, hele kleine rol in speelt. Ik blijf het houden op een wisselwerking. Onze, Westerse, houding zal de zaken er ook niet beter opmaken. Die houding wordt in de moslimwereld vooral bepaald door Bush die voor veel moslims gelijk staat aan "het Westen". Maar wat mij betreft is de geest al uit de fles en is het wchten op een totale clash op wereldschaal die volgens mij al lang in gang gezet is.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 11:02

@ kwarkoo001 10.41:
Sommigen denken we hier op een eiland wonen waar de islam geen greep op heeft. Dat is een uiterst naieve en gevaarlijke opvatting.
Als we die doodscultus maar overal de zin in geven valt het allemaal wel mee, volgens die dhimmi,s. Je hoeft aleen hun uitwassen te accepteren, je eigen cultuur overboord te gooien, je financieel te laten leegschudden om hun koekkoeks gedrag te continueren en op den duur je democratische rechtsstaat naar de bliksem te zien gaan.
Pinuts dus, waar hebben we dan over?

The eimer | 24-09-07 | 10:59

@Het_leuke_zuiden 24-09-07 @ 09:57
Google eens op sioe belgie, dit soort plekken zijn nog pril maar wie weet komen er plekken van de grond waar mensen met een beetje hersenen en hoop ik ook een doe mentaliteit ipv alleen toetsenbord helden. Sioe Nederland, een goed idee?
@Plurkenpap
De hypocrisie van vrijheid van meningsuiting hier op GS die zie ik ook ja. En of het WRR rapport hier geschikt is voor discussie hangt af van het tijdstip en van de reaguurders die online zijn. Het is niet bepaald een half drie topic maar in de avond als Botte, rabarbeke, koerbagh, jij, vanderF en zo kan ik nog even doorgaan er zijn? Er zijn genoeg reaguurders die er iets zinnigs over kunnen schrijven.

spooky | 24-09-07 | 10:58

Tjibbe heeft er greaute moeite mee als iemand man en paard noemt, uitermate onwenselijk en hinderlijk voor Tjibbe........

QB (ja die.....) | 24-09-07 | 10:56

@Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 10:39

Kanker bestrijd je toch ook niet met placebo's?

Hup, uitdrukken die puist voordat ie gezond weefsel verder aantast.
De islamfistel groeit en groeit, de inspanningen in de westerse wereld om de kwestie netjes in banen te leiden heeft gefaald (lees je internationaal in), even doorbijten en laten zien wie de baas is, keren dat tij van binnenhalen en in een parallelwereld laten leven, geen vinger meer geven.
Zo niet, dan komt het westen amper toe aan haar eigen (andere) problemen en implodeert ze... de muzeloverheersing lacht dan in z'n vuistje.

wopper | 24-09-07 | 10:53

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 10:36
Fluwelen revoluties zijn er niet veel. Het moet hard, anders gebeurt er geen moer. Ik geloof dat je erg van goede wil bent, maar niet reeel ten aanzien van wat je mag verwachten bij een softere aanpak. Soft delft het onderspit bij dit soort zeloten.

sockpuppet | 24-09-07 | 10:51

Tjibbe Joustra komt uit dezelfde cultuur waaruit ook types als Cees van der Hoeven, Ad Melkert, Cees van Luijk, Hans Blankert, Dato Steenhuis, e.a. komen: bedriegers, beroepscriminelen, oplichters, bandieten en misdadigers.

En dan maakt Nederland zich druk om Willem Holleeder en de opkomende georganiseerde criminaliteit onder allochtone jongeren.

Laat me niet lachen.

Rabarberke | 24-09-07 | 10:50

Gisteren in Buitenhof stelde Dalrymple dat de grens van de vrijheid van meningsuiting daar ligt waar fysiek geweld begint.

de honden blaffen... | 24-09-07 | 10:48

@ Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 10:39
Als ik je een klootzak noem, wat doe je dan ??? Erop los slaan? Stel dat ik sterker ben en al je armen en benen breek, ben je dan iets opgeschoten met je reactie??? En wie is daarvoor verantwoordelijk?

me,myself and IK | 24-09-07 | 10:45

Ah nu zie ik het eauk, wat Folkert was voor Pim en Boujeri voor Theo is straks dus Tjibbe voor Geert. (heus, de enigen die nu nog niets geleerd hebben hebben het hier nog voor het zeggen eauk)

gigi gorgonzola | 24-09-07 | 10:43

@ Bigi Bana Boy10.36;
Zou het niet eerder zo zijn dat Wilders een niet te nemen hindernis is om de sluipende islamitisering een halt toe te roepen?
Die ramkoers van islamieten was hier al met behulp van linksche idioten ingezet. Het was te verwachten dat daar oppositie tegen zou ontstaan.
Niet Wilders laat islamieten radicaliseren, daar zorgen ze zelf voornamelijk voor.

The eimer | 24-09-07 | 10:42

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 10:39

Noem mij eens een paar voorbeelden van landen waar het zonder ramkoers allemaal goed gekomen is?

kwarkoo1 | 24-09-07 | 10:42

Laten we allemaal onder de tafel gaan zitten en de hand op elkaars mond houden. Stel je voor dat de brave moslim ons ziet of hoort. Ssssst is beter dan genezen, dus op de teentjes langs de islam.

Murdockyoufool | 24-09-07 | 10:39

fzwart 24-09-07 @ 10:12
En ook jou analyse klopt, maar mijn vraag is hoe nu verder ? Met een ramkoers à la Wilders ? Overziet iemand de consequenties daarvan ?

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 10:39

Is Tjibbe Joustra soms familie van Arendo Joustra? Dat is ook een gek met extreme denkbeelden die verboden zou moeten worden. Enge MeinKampf figuren, dat zijn het. Opzouten die Tjibbe. Dat vreet onze belastingcenten maar op en het enige wat zo'n Tjibbe kan is anderen de schuld geven van zijn eigen extremistische domme ideeën. En dan al die figuren die het verschil niet snappen tussen een ambtenaar en een politicus. Dat is extreem dom.

Hammar | 24-09-07 | 10:36

Het_leuke_zuiden 24-09-07 @ 10:10
Kijk het punt is dat ik het vrijwel helemaal met je eens ben, ook al denk je dat waarschijnlijk op dit moment niet. 60.000 is een angstaanjagend aantal en ik zal de laatset zijn die zoiets bagatalliseert. Feit is alleen dat we onder leiding van Wilders en consorten op een frontale clash met de hele moslimsgemeenschap aansturen. De vraag is wat ons dan nog rest als het zo ver is. In mijn ogen hebben we twee keuzen op dit moment. 1) We zullen ze tzt allemaal het land uit moeten schoppen 2) We pakken alleen keihard de uitwassen aan en proberen de goedwillende (of niet direkt kwaadwillende als je het zo wil zien) aan boord te houden. Dat laatste lukt niet door die groep voortdurend te stigmatiseren en te beledigen. Er zijn er één miljoen en er bestaan geen makkelijke oplossingen. Wél makkelijk is allemaal extreme dingen zonder enige realiteitszin gaan roepen hier op GS zoals zovelen doen. Wilders en anderen sturen aan op een ramkoers en ik voorzie grote onrust en mogelijk geweld als hij zij zin krijgt, waarmee we verder van huis zijn dan nu.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 10:36

@ BigiBana Boy 10.01:
Het gaat hier,en overal ter wereld, niet alleen over de geweldadige islamieten,maar het totaalpakket van de islam. Die gewelddadige tak is slechts 1 facet van de islam. Als moslimsallochtonen hier de tokkies, dus a-socialen, van de maatschappij willen uithangen, dan dienen we te spreken van een groep die onevenredig in alles onze maatschappij negatief belast en in staat blijkt onze samenleving totaal te kunnen ontwrichten. Die effecten zijn schadelijker voor onze samenleving dan die paar extremisten.Dat is de stille islamterreur die sluipend dorgaat.
Voeg daarbij dat moslims in onze maatschappij zich nooit senang zullen voelen en altijd zullen streven die maatschappij te beinvloeden met hun dwingende eisen. Turkije is daar nu een sprekend voorbeeld van.
Dat proces is hier ook al volop bezig. Joustra denkt die paar honderd moslimextremisten te hebben ingekapseld,maar verzwijgt de ongeremde en ondergrondse islamterreur in achterbuurten, moskeeen en blijfvanmelijf huizen.

The eimer | 24-09-07 | 10:32

Plurkenpap 24-09-07 @ 10:21
Die vrijheid heeft Joustra niet, zeker wanneer hij een veiligheidssituatie nadelig kan beinvloeden met zijn uitspraken gaat ie daarmee ernstig over de schreef.

sockpuppet | 24-09-07 | 10:32

Zwaetelaer 24-09-07 @ 10:19
Het gaat hier niet om twee parlementariers die met elkaar in debat zijn. Joustra is aan andere regels gebonden. Hij meende al eerder een muilkorfgesprek met dezelfde politicus te moeten voeren en dit is de 2e keer dat ie zijn nieuwe en hopelijk speodig laatste functie misbruikt.

sockpuppet | 24-09-07 | 10:30

*snijdt taart aan* Ik ben het zowaar eens een keer eens met pritt. Joustra is een zeer overbodige raamambetanaar die een klerezooi van het UWV heeft gemaakt en zelf op gouden toiletpotten moest zittten. Deze uitspraken zijn alleen voor de buhne . Bah.

finnish humor | 24-09-07 | 10:29

@ mezelf, dat was een reactue op Plurkenpap 24-09-07 @ 10:21

me,myself and IK | 24-09-07 | 10:28

Als je zegt dat het handelen van de één de schuld is van de ander, ben je niet bijster intelligent. En dat doet Joustra. Het is een uitspraak van een emotioneel-blinde (het is jou schuld dat.....).

me,myself and IK | 24-09-07 | 10:27

Nou ja, eindelijk iemand die zegt dat die moslims een gevaar voor de NL samenleving zijn, is het weer niet goed.....

Sikkeneur | 24-09-07 | 10:27

Het_leuke_zuiden 24-09-07 @ 10:10

Die lui kunnen een woning op het platteland niet betalen.

kwarkoo1 | 24-09-07 | 10:26

@Zwaetelaer.

Was jouw Moeder niet toevallig Eva Braun?

toytoy | 24-09-07 | 10:24

@Zwaetelaer 24-09-07 @ 10:19
Als jij Janmaat postuum wil rehabiliteren omdat Wilders erger is in jouw ogen dan erken je impliciet dat er een kern van waarheid in diens uitspraken zit.
Janmaat was tegen alle buitenlanders, Wilders hoor ik slechts fulmineren tegen de Islam.

Jokkebrok | 24-09-07 | 10:24

Amen!

Correcte eikel | 24-09-07 | 10:21

spooky 24-09-07 @ 09:54
Is in ieder geval een rapport dat gelezen dient te worden (staat toevallig in onze bieb) en bediscuseerd; helemaal eens. Maar een dergelijke discussie hier op GS is lastig omdat er vaak in one liners wordt gesproken en echte argumenten vaak ontbreken. Normen wijzigen zich door de ontwikkelingen in de maatschappij altijd (even los van het Islamdebat; b.v. sex, abortus, blowen). Andere normen zijn al jaren onveranderd, en gelukkig maar (moord = altijd fout, iemand op zijn gezicht slaan ook).
Ik begrijp wel waar jij bang voor bent; het geleidelijk aan incorporeren van uit een speicifiek geloof afkomstige (conservatieve) normen. Naar mijn overtuiging zal dat, als het al gebeurd, marginaal zijn. De vrijheid van meningsuiting is hier natuurlijk een hot issue en terecht. Ik zou me er ook ernstig tegen verzetten indien die beperkt zou worden omdat een bepaalde groep wat fijngevoeliger reageert op kritiek of een parodie. Maar ook hier op GS wordt onder vrijheid van meningsuiting vaak verstaan; ik mag alles zeggen wat ik vind maar die lul die iets zegt wat niet in mijn kraam te pas komt moet zijn muil houden. Joustra mag in zijn huidige functie zeggen wat hij noozakelijk vindt, net zo goed als dat Wilders daar op mag reageren. Joustra snoert Wilders niet de mond maar Wilders probeert Joustra wel de mond te snoeren.

Plurkenpap | 24-09-07 | 10:21

Zolang dat zwijn van een Wilders vindt dattie alles maar mag zeggen, issie wel de laatste die commentaar mag hebben op de uitspraken van een ander.

Ik stel voor dat we Hans Janmaat postuum rehabiliteren, want die Wilders is een veel grotere nazi dan Janmaat ooit geweest is.

Zwaetelaer | 24-09-07 | 10:19

Ik ben van mening dat figuren als een Joustra alleen in de openbaarheid dienen te komen wanneer er een aanslag heeft plaats gevonden (en dan nog).
Op deze gevoelige positie dien je je te onthouden van zgn. preventief bedoelde uitspraken. Dit is nml. heel erg fout of je moet een wel heel erg goede communicator zijn maar deze eigenschap bezit dhr. Joustra overduidelijk niet.

Jokkebrok | 24-09-07 | 10:17

*feesthoedje opzet
Tjibbe Joustra, gehuld in een roze tutu dansend op de rijk(s)voorziene haramdis van TrickyTrix, waar alle fatsoenlijke luiden naakt aanzitten en hun gezwollen loftrompetjes cq natte mosseltjes niet onder stoelen of banken steken; laat op de avond schiet de dolle meute vervolgens in de wapenkamer op een pop van GW...
Gemist!
*feesthoedje afzet

wopper | 24-09-07 | 10:12

@Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 10:01
Naast die zeg maar 200 die tot geweld over willen gaan zijn er in hun omgeving minstens 10 keer zoveel die daar weet van hebben maar er niets tegen doen of het zelfs aanwakkeren. Die zijn in mijn ogen net zo gevaarlijk en medeplichtig als degenen die echt met een bom rond gaan lopen.
Er word binnen de moslimgemeenschap nog teveel dingen bedekt. Protesten tegen bomaanslagen en dergelijke hoor je nauwelijks vanuit die groep, behalve dan het obligate geneuzel van een voorzitter van een werkgroep ofzo. De gemeenschap zelf zegt er niets over. Als een moslim word neergestoken dan kermen ze wel moord en brand.
Dat zet gewoon veel kwaad bloed bij een groot deel van de autochtone bevolking. Logisch dat die gaan denken dat de hele moslimgemeenschap tegen het westen is.

fzwart | 24-09-07 | 10:12

mooie woorden Pritt Stift, mooie woorden

Alcoholic | 24-09-07 | 10:11

Bigi Bana Boy 24-09-07 @ 10:01
Het heeft ook te maken wanneer je iets een probleem gaat noemen.
Begint dat bij een hoofddoek?
Begint het bij een maagdenvliesoperatie?
Begint het bij eerwraak?
Begint het bij halalvlees?
Begint het bij fanatisme?
Begint het bij het vormen van een etnische minderheid dmv eigen wijken, eigen scholen, eigen klederdracht?
Ik zag laatst dat 95% geen problemen veroorzaakt of geen probleem zijn. En dat potentieel 5% kon radicaliseren, oftewel 60.000 man, dat vond jij zelf ook te veel.
Volgens mij moet je voorkomen dat er een minderheidsbevolking gaat vormen in Nederland. Blanke mensen de stad in, en allochtonen de buitensteden en de provincies in. Voorwaarde is wel dat de populatie buitelanders niet verder kan groeien.
Ik woon hier in het zuiden des nederlands, van oorsprong de mijnen. Hier zijn geen problemen en alles leeft door elkaar heen. Als je de steden zwart houd, en het platteland wit. Dan blijf je de problemen houden omdat er altijd tegenstrijdigheden zijn kwa cultuur, in dat opzicht werkt het 'volledig' multikultigedoe niet.

Het_leuke_zuiden | 24-09-07 | 10:10

De clown Joustra heeft er bij het UWV een puinhoop van gemaakt, en van dit baantje heeft hij ook geen kaas gegeten.
Het is een schijthaas eerste klas, wat een Gotspee om Wilders de schuld in de schoenen te willen schuiven als de hufters over de lijn gaan.
Joustra, oprotten, weg wezen, laat je niet duur betalen voor zaken waar je geen verstand van hebt.
Of was deze een uitspraak een niet vernoemd potje op de miljoenennota?
Door wie en wat was hij ingehuurd deze uitspraken te doen?
Enig idee Joustra hoe dicht de uitspraken van die lamlendige Imams mij bij het randje brengen?

toytoy | 24-09-07 | 10:07

Wéér zo eentje: Self-fulfilling prophecies, Tjibbe! Zeg eens. Horen ze graag hoor, die lui met hun djallallebahs en baardjes. Nèt dat duwtje wat ze nodig hebben. Bedankt, Tjibbe, bedankt. Je eigen markt creëren. Wat ben je dan? Juist: een lul met vingers!

wingload | 24-09-07 | 10:03

Laatste 3 zinnen zijn goud Pritt

kuanimal | 24-09-07 | 10:03

Goedkoop gelul van GS. Joustra heeft denk ik een beter zicht op wat er speelt dan meneer Stift of heeft deze laatste bronnen waar wij niets van af weten ? In het huidige islam debat is de nuance al een tijdje zoek en wordt er inderdaad door velen zeer ongenuanceerd en onbeschoft gesproken over moslims. Wel vind ik het argument dat dit potentiele terrorsiten het laatste zetje kan geven niet zo overtuigend, het lijkt mij althans een marginaal probleem. Feit blijft, en dat ben ik met Joustra eens, dat het aantal mogelijk geweldadige personen niet in verhouding staat tot het aantal moslims dat geen problemen van die aard zal veroorzaken. Dat er andere serieuze problemen zijn is een heel ander verhaal maar we praten hier over terreur.
Het geeft derhalve geen pas een hele bevolkingsgroep daarover te schofferen.

Bigi Bana Boy | 24-09-07 | 10:01

dhr joustra kwam zelfs kwaliteit tekort om een uitkeringsinstantie te leiden.
deze meneer is niks anders dan een zwaar overbetaalde ambtenaar met het best betaalde flauwekulbaantje van nl.
om terreur te bestrijden hebben we in nl zeer goed opgeleidde mariniers om het gevaar definitief uit te schakelen.
ons leger heeft zon flapdrol als joustra echt niet nodig, de overheid heeft zon vent in zn geheel niet nodig.
dhr joustra dient te worden ontslagen omdat hij alleen maar veel geld kost en niks oplevert.
die man moet een echte baan gaan zoeken bij een commercieel bedrijf, dan zal de maatschappij zien dat de ambtenarensalarissen in nl veel te hoog zijn want geen enkel commercieel bedrijf wil zn salaris betalen

tokkie | 24-09-07 | 09:59

We mogen dus nu ook al niet meer zeggen wat we denken over de islam uit angst voor die islam. Hiermee geeft Joustra dus toe dat anno 2007 niet-moslims in Nederland al tot het dhimmi-zijn veroordeeld.

fzwart | 24-09-07 | 09:58

"" Beste mensen nu allemaal snel een toontje lager gaan zingen!
Doet u dat niet dan zijn de gevolgen voor u.
Volhardt u in uw weigering dan kunnen een aantal van onze nieuwe Nederlanders zo boos worden dat ze u willen gaan vermoorden.
Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.
Ik ben er voor uw veiligheid " - Zo dat voelt goed, ben een stuk geruster nu, nu ik weet wat ik er zelf aan kan doen.

Jokkebrok | 24-09-07 | 09:58

Dus moslims worden terrorist omdat Wilders zegt dat ze terrosist zijn??? Aha, ik begin het te begrijpen. Bedankt Tjibbe.

me,myself and IK | 24-09-07 | 09:57

Mensen, even terzijde dit he. Maar geenstijl is al lang niet meer het platform om de linkse kerk te bestrijden, controle over de publieke opinie te hebben, en de raamambtenaren aan te pakken.
ALs je echt iets wilt, moeten sommige reaguurders zich verenigen tot een apparaat en een gezamelijke strategie ontwikkelen.
Anders zijn we over 3 jaar nog bezig elke dag te reageren op een belachelijke topic. Politiek Nederland lacht zich kapot met geenstijl, laat een paar apen gal spuiten, dan hebben ze ook een uitlaatklep en verandert er niks. Er zijn genoeg slimme kopjes hier, nu nog de samenwerking.

Het_leuke_zuiden | 24-09-07 | 09:57

@Plurkenpap
Volgens mij is het vandaag relevanter om dit stuk te lezen, eigenlijk het hele rapport maar daar moet je gvd 40 euro voor dokken, terwijl het onderzoek met belastingsgeld gedaan is. Presentatie van het WRR rapport Identificatie met Nederland, zelfs met Maxima (dom mens, ze moet zich niet met deze politieke cactus bemoeien)

De nederlandse identiteit bestaat niet! (Op academisch niveau een goed onderwerp, maar dit is hier en nu echt olie op het vuur)

Nog belangrijker: Via de methode van alles mengen wordt normatieve identificatie tot op het bot gerelativeerd:
Bij normatieve identificatie gaat het zowel om het aanpassen aan de norm als om het aanpassen van de norm. Er moet meer ruimte komen om verschillende normatieve opvattingen in te brengen en te bediscussiëren.

spooky | 24-09-07 | 09:54

De waanzin ten top. In ons eigen vrije land alles wat je zegt op een goudschaaltje wegen, want anders worden er een stel hakbars kwaad. Toont alleen maar aan wat een onverdraagzame cultuur die lui vertegenwoordigen. Moet je je eens voorstellen dat heel katholiek NL had gedreigd met aanslagen toen Spaan en Vermegen met popie Jopie de paus op de hak namen... We leggen ons zelf op deze manier censuur op onder dwang van een cultuur die nog ver verwijderd is van verlichting. Ik geloof dat Pim het een "achterlijke cultuur" noemde. Wat had die man gelijk zeg.

Remington.223 | 24-09-07 | 09:53

@Fuckje, goed plan mooi excuus om 's ochtends aan de drank te gaan !

Ome Arie | 24-09-07 | 09:50

@Ome Arie,
Neem een borrel, en ga een eindje wandelen, ok?

fuckje | 24-09-07 | 09:48

ja, en Ome Arie radicaliseert door Tjibbe !

Ome Arie | 24-09-07 | 09:47

Zo heb je het over friezen, zo heb je het over dooien.

Zoloft | 24-09-07 | 09:47

-weggejorist-

EvelKnevel | 24-09-07 | 09:46

ooit, een hele tijd geleden was er de BVD, dat was een clubje van oudere mannen, geleid door een bourgondisch typje, en ze waren met 150 man gehuisvest in een verouderd pandje in den haag.
dat moest beter kunnen, dachten ze....
en er was RARA, en een bom ging af in een woonhuis, en nog een.. in het atrium van een ministerie, ook waren er wat branden.
de mannen vielen binnen bij schrijvers die ze niet mochten, en ook andere groeperingen kregen een stempeltje "verdacht".

ze maakten een hoop bombarie....

vandaag de dag is er de AIVD, modern pand met de nieuwste spullen, 1500 werknemers en een budget wat véél ruimer is dan dat de heren ooit voor mogelijk hadden gehouden.

het doel heiligt soms de middelen, en joustra heeft dat heel goed begrepen.

van dal | 24-09-07 | 09:46

Plurkenpap @ 09:32
Bureaucratie versus Democratie: 1-0. Is dat wat je wil?

tipo | 24-09-07 | 09:41

@ spooky

Haakje aan het eind weghalen doet wonderen ;)

Ereshkigal | 24-09-07 | 09:41

Wat ik al tijden beweer: Er zijn geen terroristen in Nederland, hooguit een paar ongenuanceerde lieden die dreigende taal uitslaan. Als we daar al bang voor worden, werkt het ook nog. Compleet negeren van terrorisme is de enige manier om het te bestrijden, want het verliest zijn vermogen om angst en haat te zaaien. Nu moet Geert zijn smoelwerk nog dichthouden, want hij is de grootste haatzaaier en bij definitie dus ook een terrorist.

[-InFiDeLz!-] | 24-09-07 | 09:40

EvelKnevel 24-09-07 @ 09:36
"om zo'n hele PDF te lezen ...." Kan me voor stellen dat als je de hel dag plantsoenen aanharkt het lezen van een dergelijk lang en moeilijk stuk zwaar valt. En 's-avonds wil je natuurlijk biljarten met je vrienden. Je bent bij deze geexcuseerd, Evel ....

Plurkenpap | 24-09-07 | 09:40

Joustra praat peop. Ik neem bouyeri serieus en bouyeri zei het zelf: "ik voelde me niet beledigd". Het draaide hem om het bestrijden van de Vrijheid van meningsuiting an sich.

bottehond | 24-09-07 | 09:38

friezen praten sowieso peop met dat rare dialect.

preston spears | 24-09-07 | 09:38

De islam bedreigt de hele wereld. Met militaire middelen kunnen we de islam niet verslaan; moslimstrijders geven namelijk graag hun leven in de strijd tegen de ongelovigen, omdat ze 72 hoeris in het paradijs denken te krijgen.
-
Gelukkig rammelt de basis van de Islam (koran en ahadith) aan alle kanten, wat geen goede beurt is voor het zogenaamde definitieve woord van een maangod. Daarom kunnen we de islam verslaan met woorden. Pim Fortuyn riep in augustus 2001 op tot een Koude Oorlog tegen de islam. Maar onze Chamberlains wilden dat meteen al niet begrijpen. Een paar weken later kreeg Pim al de schuld voor 911 aangewreven.
-
Onze westerse cultuur en economie heeft een groot deel van het succes te danken aan de vrije uitwisseling van ideeën. Dat is soms fel gedaan, maar die felheid was dan nodig. Als geen ander voert Geert Wilders de woordenstrijd tegen de islam. Dat is levensgevaarlijk, voor hemzelf. De man verdient de Nobelprijs voor de vrede, omdat hij zonder geweld één van de ergste verschijningsvormen van het Kwaad bestrijdt.
-
Wilders, en wij met hem, wordt verraden door omhooggevallen sujetten die hem juist zouden moeten helpen. Vandaag is het terroristenbestrijder en broekschijterd Joustra. Gisteren was het aartsbisschop Simonis, die gisteren in Buitenhof zei dat verbaal geweld nog erger kan zijn dan fysiek geweld. Met Kerstmis gaf onze konegin een afschuwelijke toespraak, waar ze de vrijheid van meningsuiting voor het volk eventjes aan de kant zette. Vrijblijvend geneuzel over "normen van moraal en beschaving. Ze zijn het fundament van een samenleving die uitgaat van eerbied voor de medemens. Een recht om te beledigen bestaat dan ook niet. Evenmin geeft godsdienstvrijheid een vrijbrief om te kwetsen of op te roepen tot haat. ". Als ze deze eigen woorden serieus genomen had, had ze een half jaar voor Wilders opgeroepen om de Koran te verbieden.

Mark d'Aviano | 24-09-07 | 09:38

@Plurkenpap
Ouwe lutser, voor dat je de reaguurdertjes de les komt lezen, leer eerst eens linken: De pagina werd niet gevonden.

spooky | 24-09-07 | 09:37

Mmm.. ik begrijp het niet. Wilders zegt dat alle moslims potentiele extgremisten zijn. Joustra zegt dat Wilders extremisten creeert. Reaguurders vinden moslims extremisten. Maar als Joustra dit zegt zijn er ineens geen extremisten meer? quote/: Antwoord: Omdat die 'honderden extremisten" er niet zijn

De dikke vandaal | 24-09-07 | 09:37

Tjibbe kan de superluxe pot op.

BroodenSpelen | 24-09-07 | 09:37

-weggejorist-

EvelKnevel | 24-09-07 | 09:36

@ Bodde 24-09-07 @ 09:20

Ja je hoort hem er uberhaupt nooit over. Naar mijn mening is dit niet zo moeilijk ben zelf ambtenaar geweest, en de hoeveelheid mensen die daar weinig tot niks doen is schrikbarend. De makkelijkste optie om dit aan te pakken is natuurlijk gewoon het ontslagrecht voor ambtenaren gelijk stellen aan dat voor normale burgers.

Ik heb het trouwens niet zozeer over de in lagere schalen werkende ambtenaren maar over bijvoorbeeld de directeur die niet voldoet en vervolgens weg gepromoveerd wordt en vervolgens uit het raam mag gaan staren de hele dag ( lees evenementenburo)

verder zijn er nog tal van functies die gewoon opgeheven kunnen worden pak de beleidswerkers, managers enz

KissTheDevil | 24-09-07 | 09:35

@sjaakdeslinksesul
Denk je als radicale ontplofkip tha gangsta uit te kunnen hangen wordt Tjibbe aangesteld als bestrijder. Weg reputatie, dan zou ik ook weer gewoon turkse pizza's gaan bakken.

spooky | 24-09-07 | 09:34

kan tjibbe deze lieden eigenlijk wel aanpakken? deze zogenaamde radicalen volgen gewoon de leer van mohammed en de imans in 0031... niks verkeerds aan in het licht van de vrijheid van godsdienstuiting.

ed.. | 24-09-07 | 09:33

Als alle reaguurdertjes nu eerst eens lezen voor ze hier allerlei “gefundeerde” onzin neerplempen; Van dawa tot jihad, De diverse dreigingen van de radicale islam tegen de democratische rechtsorde (AIVD rapport)(http://www.nctb.nl/Images/Van%20Dawa%20tot%20Jihad_tcm111-85238.pdf)
tipo 24-09-07 @ 09:12 Tis duidelijke wat voor ambtenaren Geert naar zijn aantreden als MP (proest) zal aanstellen; meepraters, vleiers, na-apers en in ieder geval bereid iedere kritiek op (het beleid, de uitspraken van) de grote baas onder t vloerkleed te schoffelen. Het zou ook wat worden als ambtenaren angst en haat gaan zaaien; dat is voorbehouden aan politici, toch?

Plurkenpap | 24-09-07 | 09:32

@colonnecinco
Nee D66, ooit gedacht aan wiki lezen voor je domme vragen stelt?

spooky | 24-09-07 | 09:31

sorry sneltypfout: slapen

metalgrandpa | 24-09-07 | 09:31

sjaakdeslinksesul 24-09-07 @ 09:29
Precies hetzelfde als een kat in huis halen als je last van muizen hebt: ze liggen de hele dag te slapern maar je hebt geen last meer van muizen.

metalgrandpa | 24-09-07 | 09:31

LOL@sjaak

ed.. | 24-09-07 | 09:30

Daarvoor wel?

Ereshkigal | 24-09-07 | 09:30

Ere wie ere toekomt, sinds Tjibbe Joustra is aangesteld zijn er geen terrorisitische aanslagen geweest in Nederland.....

sjaakdeslinksesul | 24-09-07 | 09:29

@Bodde 24-09-07 @ 09:20,<br>
vergelijk de uitspraken van Wilders nu eens met de uitspraken van alle politici van de afgelopen jaren tijdens de verkiezingen... Dat is géén gebakken lucht..??

Sulfuric-Acid | 24-09-07 | 09:27

Als je "Tjibbe Joustra" onder je solicitatiebrief moet zetten wordt je ook nooit uitgenodigd op gesprek, dat schept een band.....

hekkesluiter | 24-09-07 | 09:26

Als er zoveel moslim tuig rondloopt snap ik niet waarom ze niet bijeengedreven en opgesloten worden, ga je schamen man, en niet alleen voor wat je nu uitkraamd, je in het verleden behaalde resutaten spreken voorzich.

thehollander | 24-09-07 | 09:26

Tjibbe moet gewoon eens aan het werk gaan. Maar gezien zijn verleden krijg ik het vermoeden dat meneer terrorisme nét kan schrijven, laat staan dat 'ie weet wat het is en hoe je dat moet bestrijden.<br>
Zijn uitspraak laat wel gelijk weer zien hoe men belangrijke dingen in Nederland aanpakt. Men laat ze eerste gebeuren en vervolgens worden de daders massaal geknuffeld en wordt en met ze gepraat en thee gedronken om ze maar te begrijpen. Want dát is belangrijk, ze moeten begrepen worden...<br>
<br>
Het wordt nu toch écht tijd dat daar verandering in komt want anders gaat dit niet goed. Hoe langer dit vooruitgeschoven wordt hoe moeilijker dat het wordt om dit op te lossen...

Sulfuric-Acid | 24-09-07 | 09:25

Is de heer Joustra van de Partij van de Arbeid?

colonnecinco | 24-09-07 | 09:25

Lekker dan, een angsthaas als Hoofd Terrorismebestrijding. Weet je wie we daar neer moeten zetten???!!

McGyver.

Ereshkigal | 24-09-07 | 09:24

@KissTheDevil: WELKE andere speerpunten? Die hele Wilders is trouwens een laf mannetje. Afgelopen vrijdag was ie bij NOVA/Den Haag vandaag uitgenodigd, maar mijnheer wil niet met de NOS / Nova mensen aan tafel zitten, de pieperd.. Jammer, had best een interessant debat kunnen worden...

Sparvar Bettertimes | 24-09-07 | 09:23

Hoeveel maal is scheepsrecht? Hoe is deze radicale raamambtenaar te stoppen?

"Tjibbe Joustra, die een terrorist nog niet zou herkennen als hij erover struikelde, maar die niettemin tot Nationaal Coördinator Terrorisme-bestrijding werd gebombardeerd. Op dit niveau is kennis van zaken namelijk alleen maar een handicap, omdat de politiek-correcte nonsens dan niet zo vloeiend van de tong rollen." Zie www.hetvrijevolk.com/?pagina=3452&...

spooky | 24-09-07 | 09:22

@ Sparvar Bettertimes 24-09-07 @ 09:02
je nick brengt leuke herinneringen te boven maat, maar aan je uitspraken is niets leuk aan. wilders is misschien gek, maar joustra maakt de 'zogenaamde' gekken nog iets gekker... en btw.. hij moet zijn werk doen ipv dit soort uitspraken te bezigen...

ed.. | 24-09-07 | 09:22

Dat is toch die halve gare die ze bij de uwv hebben weggeschopt ? Waar heeft hij nou eigenlijk wel verstand van ?

zeurdertje | 24-09-07 | 09:21

@KissTheDevil 24-09-07 @ 09:17
Laat onze Wilders maar eens eeerst met concrete voorstellen komen. Hij kan wel zeggen dat ie het aantal ambtenaren wil verminderen. Maar hoe wil hij dat doen? Welke ambtenaren? Wat gaat dat kosten? Wat zijn de effecten? Daar hoor je em nooit over. Het blijft bij gebakken lucht

Bodde | 24-09-07 | 09:20

-weggejorist-

EvelKnevel | 24-09-07 | 09:19

En laat nou net wilders het aantal ambtenaren flink willen verminderen.... toeval dat deze ambtenaar wilders hiervan beschuldigd?! rara

Helaas dat Wilders alleen altijd in het nieuws is over het integratie/immigratie dilemma. Als hij het eens wat meer over zijn andere speerpunten zou hebben ging het nog beter met hem in de peilingen.

KissTheDevil | 24-09-07 | 09:17

Joustra,
een ambtenaar die meer verdient ( lees: krijgt ) dan de MP.
een D66-kopstuk die koste wat kost steeds aan een baantje moet worden gehoplen.
Ik voel me geschoffeerd door de Overheid, en verlang naar een staatsgreep.
Desnoods bel ik het Turkse Leger!

fuckje | 24-09-07 | 09:17

In feite bewijst Joustra hiermee het gelijk van Wilders en Jami.

de honden blaffen... | 24-09-07 | 09:17

Die vieze Joustra, met z'n gecreeerde baantje. Bah, populistisch mannetje. Wat hij indirect impliceerd is dat doordat je zegt wat je vindt, je in dit land waar je zelf bent geboren en getogen een fatwa over jezelf afroept. Het moet GVD toch niet gekker worden! DIT soort mannen moeten gemold worden! Zij zijn verantwoordelijk voor een verziekte gemeenschap, met hun wanbeleid.

pwman | 24-09-07 | 09:17

In Afganistan zijn we aan vechten zijn tegen de Taliban, fanatieke moslim's
Maar in Nederland zijn deze moslim's als de paard van Troje bezig ons landje langzamerhand omtezetten naar een verenigd Moslim paradijs.
Tjibbe voor jouw nog een maal troellala.........

Easy Solar | 24-09-07 | 09:16

Joustra heeft een punt. Als je honden blijft sarren en plagen moet je niet verwonderd staan dat ze een keer bijten.
Wilders kan en mag bepaalde dingen roepen om de boel op scherp te zetten maar of hij kogels kan koppen betwijfel ik.

kneuterzak | 24-09-07 | 09:15

Zijn vast wel meer dan een paarhonderd terroristen. Niet alleen in 0031, maar overal. Ze hebben ons nu toch dacht ik wel bewezen dat het ook niet uitmaakt of ze zich binnen onze landsgrenzen bevinden of niet. Wanneer gaat Joustra eens coördineren met andere landen om te zien hoe we al dat tuig dus buiten onze deuren kunnen houden?

Robin Hood | 24-09-07 | 09:15

Tjibbe Joustra: De parapluverkoper die mensen op straat waarschuwt dat ze wel eens nat kunnen worden als het gaat regenen.

maakniesaaknie | 24-09-07 | 09:14

"Onder terroristisch oogmerk wordt verstaan het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land ernstige vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie wederrechtelijk te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen."
Wanneer komt Tjibbe de Nieuwe Looiersstraat, of Jollemanhof in 020 preventief opruimen?

kapotte_stofzuiger | 24-09-07 | 09:13

Tjibbe. De man van de platina pisbakken van belastinggeld. Incompetente lul.

Rest In Privacy | 24-09-07 | 09:13

@Bodde @ 09:04
Joustra is verantwoordelijk voor Wilders beveiliging en is slechts een ambtenaar. Als hij een politieke missie heeft, moet hij een politieke partij oprichten. Joustra hoort als ambtenaar geen politieke uitspraken te doen, en zeker geen angst te zaaien onder politici. Daar wordt hij riant voor betaald.

tipo | 24-09-07 | 09:12

Wilders benadrukt op RTL nieuws nog even de ambtenarenstatus van Tjibbe Bangstra: "Het is voor een ambtenaar, die meneer Joustra gewoon is, nogal ongepast om te zeggen dat ik met mijn uitspraken extremisten het laatste duwtje zou geven"

Aussie | 24-09-07 | 09:12

Is die Joustra niet die geldverkwissende weggepromoveerde mongoloide ex directeur van het uwv, die van zijn vriendjes in de politiek deze baan toegeschoven heeft gekregen. Deze heer wordt in ieder geval niet gehinderd door enige kennis en visie mbt terreur en hoe de gehele maatschappij werkt overigens.
En als mensen al door woorden getriggerd worden om te radicaliseren of aanslagen te plegen zegt dat meer over die mensen dan over degene die bepaalde woorden uitspreekt...........

1 Islam = Radicaal
2 Geert zegt Islam = radicaal
3 Islam wordt radicaler?

eric@fuall | 24-09-07 | 09:10

Ah, de raamabtnenaren hebben eindelijk de krant gelezen. Dat duurt me een partij lang zeg! Enfin, een zeer matige poging om het volk tegen de redding van Nederland te behoeden. Tjibsma moet wel even zijn muil houden, en eerst de verkiezingen afwachten. Wilders(Nederland) kan nog wel eens zijn gelijk krijgen, wie weet.

DatDus | 24-09-07 | 09:10

De ambtenaar Joustra is uitgegleden over de champagne op de marmeren vloer en is toen met zijn hoofd op de kersenhouten vergadertafel gekletterd. Daarvan ga je rare dingen zeggen.

tipo | 24-09-07 | 09:09

manipulatie van de publieke opinie, deel 304855756.
Who's next?

Het_leuke_zuiden | 24-09-07 | 09:08

Die Joustra is zelf een extremist met z'n boute uitspraken.

Bascii | 24-09-07 | 09:07

Nee, die Hofstadgroep was een borduurclubje. Theo van Gogh lag met afgesneden hals in de straten van Amterdam te bloeden. Honderden (pas hoorde ik een getal van 2500) nederlandsche moslimjongeren zouden zodanig radicaliseren dat ze elk moment met een bomgordel bij uw lokale tramhalte mogen worden verwacht.

Maar we mogen daar niet over praten, want dat veroorzaakt radicalisering. Yeah, right.

Breinstein | 24-09-07 | 09:07

Er zaten er zeker al 10 in de tram vanochtend.

appeltje | 24-09-07 | 09:06

@ Pritt
Geweldig stuk! Terrorisme wordt hoofdzakelijk door de overheden zelf gecreeerd. Zolang de angst maar domineert...

Mr.SunTzu | 24-09-07 | 09:06

"Antwoord: Omdat die 'honderden extremisten" er niet zijn" Pweeh, da's een hele geruststelling Pritt Stift; al lezende zo her en der op GS krijg ik wel eens een andere indruk .............

Plurkenpap | 24-09-07 | 09:05

Niks mis met die uitspraken van Joustra. Als landelijke coordinator moet hij dit kunnen zeggen. Of geldt de vrijheid van meningsuiting alleen voor onze Geert?

Bodde | 24-09-07 | 09:04

Joustra heeft gewoon gelijk. punt. En dat Wilders zegt dat een ambtenaar, die meneer Joustra gewoon is, zulke uitspraken niet mag doen, geeft aan dat de peroxide nu definitief zijn intrede heeft gedaan in de hersenpan van Geert...

Sparvar Bettertimes | 24-09-07 | 09:02

Elfstedentocht

Tjibbe, Sjoerd en Wibbe: die zouden het wel rooien,
Tjibbe, Sjoerd en Wibbe: die zaten mooi te klooien.
Zijn in een wak gereden,
Volledig overleden.
Zo heb je ´t over Friezen,
zo heb je´t over dooien.

De elfstedentocht....

met dank aan de heer Finkers voor blijvende actualiteit.

Iko Nal | 24-09-07 | 09:02

Het zijn juist uitspraken van een hoogwaardigheids bekleder als Joustra die gevaarlijk zijn. Mensen die op de rand zitten hebben sowieso weinig nodig om in aktie te komen. Zij grijpen maar wat graag iedere aanleiding aan om loos te kunnen gaan.
De uitspraak van Joustra is dus een politieke uitspraak.

Jokkebrok | 24-09-07 | 09:01

JUIST.

XaaD666 | 24-09-07 | 09:00

Tjibbe Joustra is momenteel waarschijnlijk nét even bezig de burelen van zijn cluppie te voorzien van vers marmer, kersenhout en te duur meubilair.
Of was het nou notenhout? Duur was het wel.......
-
Joustra heeft dit baantje alleen maar gekregen omdat men met hem in de maag zat na die hele UWV_affaire, niet vanwege competentie of wat daar op lijkt. De verkeerde man op de verkeerde plaats dus.
-
Verder niks van aantrekken en vooral niets van verwachten.

Reinaert | 24-09-07 | 09:00

Wel leuk om te weten dat die honderden terroristen in Nederland zijn... Tjibbe, doe eens oppakken die lui dan!

XSdenied | 24-09-07 | 09:00

kan mooi uit het eigen woning forfait

N=1 | 24-09-07 | 08:59

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl