Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Honderddagentournee kost erg duur

kost watMaandag betaaldag! De eindafrekening van de honderd dagen durende bustour van ons LinksGristelijke kabinet is binnen. U weet wel. Die maandenlange provinciale reclamecampagne voor Grijs 1 waarbij de prive feestjes van de ministers Koenders en Rouvoet ook nog eens verkeerd bleken te zijn aanbesteed. Jan Peter Balkenende heeft vandaag alle bonnetjes ingeleverd en wat blijkt? 100 dagen niet regeren kost in totaal 3,2 miljoen euri. Best duur inderdaad, maar dan heb je ook niks. De 40 kansenbuurten van Schotel- en Galerijflat minister Vogelaar bijvoorbeeld. Alleen de organisatie van deze (eveneens niet correct aanbestede) nutteloze stedentrip kwam al neer op een kleine zes ton. Of de mieterse eensjabloons website samenwerkenaannederland.nl met extrahandige klikdinges: Dik 200.000 pietermannen. Uiteraard ontbreken de Kindertop en het Akkoord van Schokland niet. Plus een extra gemeende mea culpa van onze premier aangaande zijn FOUT aanbestedende excellenties. HIERRR het complete PDF-bestand.

Reaguursels

Inloggen

Beste mensen, niet klagen, we hebben ze zelf gekozen. Iedereen had zijn moet vol over solidariteit. Het moest weer van het volk worden. Wees blij dat de SP (nog) niet aan de macht is, dan zou het nog erger worden.

Maar niet janken, had je moeten nadenken toen je achter de stemcomputer stond.

FYALL | 05-09-07 | 09:08

Weer een heel mooi stukje uit de financiele Televaag!

Elitaire toplaag voorbode voor onrust
04 Sep 07, 09:47
door Harry Geels

Al verschillende malen heb ik in mijn opinie aandacht besteed aan de reële inkomensachteruitgang van de lage en middengroepen in de afgelopen jaren. Vandaag kwam ook het Financieel Dagblad met een vergelijkbaar onderwerp.
Ik heb me lange tijd verbaasd dat de kranten het onderwerp van de reële inkomensachteruitgang van de meeste Europeanen en Amerikanen in de afgelopen zeven jaar niet aan de orde stelden. De Volkskrant – die in in de jaren 1998 tot en met 2002 las – besteedde daar wel aandacht aan, maar beweerde altijd dat alleen de laagste en allerlaagste inkomens erop achteruit gingen.

Dat was niet correct, ook de meeste inkomens van twee of zelfs drie tot vier keer modaal zijn er de afgelopen zeven jaar op achteruitgegaan. Ik rekende dat ik een keer voor aan de Volkskrant middels een ingezonden brief met mijn eigen loonstrookje als voorbeeld (overigens kreeg ik helaas geen reactie van die krant). Let wel, ik heb het over de reële inkomens, dus na aftrek van de inflatie. Nu heb je nog de officiële inflatie en de werkelijke inflatie. De laatste ligt nog hoger. Die discussie heb ik al meerdere keren gevoerd.

Rekening houdend met de werkelijke inflatie is de inkomensachteruitgang dus nog veel erger. Zoals ik eerder schreef hebben de meeste Nederlanders (althans degenen met een eigen huis) zich hierover nog koest gehouden, omdat hun huis de afgelopen jaren veel in waarde steeg, terwijl tegelijkertijd de rente daalde – waardoor ze eventueel na oversluiting van de hypotheek – minder gingen betalen. Ook is regelmatig overwaarde benut voor bestedingen en verbeteringen aan het huis. Een geluk bij een ongeluk dus.

De rijkdom van de economische groei van de laatste jaren is vooral toegevallen aan het bedrijfsleven en de topmannen daarvan. In het in een nieuwe jasje gegoten Financieele Dagblad (gefeliciteerd) stond vandaag eindelijk eens een groot artikel over dit onderwerp onder de titel: ‘Inkomenskloof geeft onrust in de VS’. De 1% rijksten in de VS verdienen nu 17% van het nationale inkomen in de VS. Dat is het dubbele ten opzichte van 1980. De meeste Democratische presidentskandidaten gaan die inkomensongelijkheid nu in de verkiezingsstrijd gebruiken.

Het probleem van reële inkomensachteruitgang is nog groter in de VS dan hier. Ook de kloof tussen een elitaire toplaag en de rest van de bevolking is daar veel groter dan hier. Maar voor alle duidelijkheid: ook hier zien we vergelijkbare ontwikkelingen, hoewel dus iets minder pregnant. In Nederland wordt ieder jaar weer het nodige kunst- en vliegwerk uitgehaald om de scherpste kantjes weg te poetsen. Prinsjesdag kenmerkt zich altijd door een groot gegoochel met cijfertjes met als doel de plaatjes voor iedere inkomensgroep er nog redelijk te laten uitzien. Ja, want als de middeninkomens er 0,3% uit achteruitgaan en de lagere inkomensgroepen er 0,41% (hoe kunnen ze het uitrekenen!), dan is Nederland, met de Volkskrant voorop, in rep en roer.

Even voor alle duidelijkheid, ik noem mezelf geen socialist, die aanstuurt op inkomensnivellering. Ik voel me een liberaal met een sociaal hart, partijloos, omdat geen enkele politieke partij mij echt aanspreekt. Mensen mogen van mij best veel verdienen, bijvoorbeeld ondernemers met een eigen zaak waarvoor ze dus zelf risico lopen of topsporters die onder grote druk staan. Als zij daar eventueel miljoenen mee verdienen, geen probleem.

Maar dat gegraai aan de top van het bedrijfsleven, terwijl de meeste werknemers van die bedrijven er al jaren in reële termen op achteruitgaan, is onaanvaardbaar. Kees van Lede (Akzo Nobel), Jan Timmer (Philips) en Karel Vuursteen (Heineken) zeiden gelukkig gisteren bij Netwerk eindelijk dat het ‘niet normaal meer is’. Ook (een gedeelte van) de top van Nederland lijkt dus nu langzaam in te zien dat het zo eigenlijk niet kan.

Ik heb ook twee economische redenen waarom de huidige inkomensontwikkeling niet goed is. Ten eerste ondermijnt het de solidariteit en arbeidsmoraal van de meeste ‘gewone’ medewerkers en ten tweede is duurzame economische groei uitgesloten als alleen een toplaag meer te besteden heeft (dan worden er alleen nog maar luxe jachten en kunst gekocht, of huizen in het buitenland).

Gezonde groei is alleen mogelijk als de meeste van ons er steeds op vooruitgaan en dat ook kunnen en gaan besteden. En een sterke denivellering is in het verleden altijd een voorbode van onrust geweest. Denk aan de Franse revolutie en de crash van eind jaren twintig (ook in de jaren twintig van de vorige eeuw ontstond een elitaire toplaag van captains of industry en grote beleggers). Ja, we zijn dus gewaarschuwd!

De politiek heeft het nooit aangedurfd paal en perk te stellen aan de macht van de topmannen van de multinationals. Wim Kok praatte er als premier veel over, maar zit nu zelf schijnbaar ongegeneerd in het pluche. Wouter Bos heeft nog niet de ‘guts’ er iets aan te doen. Men is schijnbaar bang voor het dreigement dat de multinationals de productie naar een ander land gaan verplaatsen of dat de topmannen naar elders gaan verkassen. Twee opmerkingen hierover. Ten eerste: moet je op dreigementen in gaan? En ten tweede is het maar de vraag of men de dreigementen echt uitvoert, tenminste zolang Nederland een mooi land is om in te ondernemen. Daarover morgen meer.

DJTriest | 04-09-07 | 12:41

@ doedeljantje 04-09-07 @ 10:33
Interessant voorstel, heb met uw welnemen de vragen gedeponeerd in de mail van diverse kamerleden. Eens kijken wat er gebeurt.

religion is war | 04-09-07 | 12:15

@ Mr Sanbou 01:15: Welk Kamerlid zou de volgende vragen willen indienen:

Is het de ministers bekend dat het redden van een kinderleven tussen de 16.000 euro en 40.000 euro kost?

Wil het kabinet dit aub voor ogen houden als er weer eens geld over de balk gegooid wordt (verwijzing naar het honderddagendebacle dat iedere drie uur 40.000 euro kostte)? Zo nee, waarom niet?

?

Geen enkel Kamerlid? Waarom niet?

doedeljantje | 04-09-07 | 10:33

Word ik WEER vervelend. Macht corrumpeert, bewijs te over. Waar is onze Tweede Kamert? Hebben ze geen comments? Jawel, dat zeker, maar haalt het wat uit? Nee dus! Balen van die (schijn) democratie. Voor de Bühne wat roepen in de hoop wat stemmetjes te behouden en vervolgens een opgeheven vingertje: Nooit meer doen hoor, regerinkje. Pas op hoor. Meer niet... Weet je waarom? Anders kunnen zij -als zij de macht weer eens stuiver gewisseld hebben- niet dezefde kunstjes uithalen.... en hun vriendjes bevoordelen. Stemmen= het domste dat er bestaat in 0031.

agentorange | 04-09-07 | 10:18

Nederland is een bananenmonarchie en niet een bananenrepubliek....

3,2 miljoen? Een schijntje voor een bananenmonarchie.
Dus dacht deze regering "Gaan met die banaan" en gaf vervolgens wat geld uit van uw en mijn belastingcenten. Lekker toch?

delano | 04-09-07 | 09:19

Wanneer is die kudtprinsjesdag eigk? Ik zeg 50 roze bussen, op z'n minst. Liefst ook nog zootje trekkers, vrachtkarren en sleurhutten voor de tokkies naar Den Haag.

..zapper | 04-09-07 | 08:33

@Rawnezz dat heet vriendjespolitiek, de uitbesteding van zulke sites gaan naar vriendjes, dus als je voor 50k een fatsoendelijke site kunt leveren ben je gewoon niet welkom, ze maken je nog liever kapodt, want je bent immers geen vriendje.

..zapper | 04-09-07 | 08:31

-weggejorist-

Rawnezz | 04-09-07 | 02:45

-weggejorist-

Rawnezz | 04-09-07 | 02:30

Terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrring, 3,2 miljoen.Daarmee hadden minimaal 200 kinderlevens gered kunnen worden (wachtlijst kindermishandeling bestaat nog steeds). En maar bagatelliseren ...

Ik vraag me af. Hoe zou de verkiezingsuitslag geweest zijn als de partijen van deze Sinterklazen-coalitie in hun campagne hadden durven vermelden dat ze en hoeveel ze op welke manier uit de zak van werkend Nederland zouden gaan toveren? Ik zie Balkenende nog zitten met z'n heilige smoel en Bos maar nederig zijn na z'n mega-nederlaag. Maar dit rapalje regeert dit land binnen de kortste keren weer de bijstand in ...... Word er kotsmisselijk van.

Mr Sanbou | 04-09-07 | 01:15

Leuke scoop. Nu even kijken hoe ze zich er verder uit proberen te liegen.

woda | 04-09-07 | 00:53

Ahh.. wat een prutscampagne!! ongelooflijk, alleen al het bedrag voor de catering: die hebben daar, incl. crew, voor zo'n beetje 100 euri's de man zitten snaaien en zuipen. Zal wel een zinnig debat geweest zijn. En dan die pleuris site, die discussies.. pff zit geen greintje leven in. Ook absoluut zonde van die enorme som geld. Die sitebouwers zullen wel krom gelegen hebben van 't lachen!.. Ok, ze draaien nou de burgers een grotere poot uit met die nieuwe voorstellen, maar ik zeg maar zo: je moet op de kleintjes letten!!

pieter_jan | 04-09-07 | 00:32

prinsjesdag 2007:

-allogtoners die onze cultuur plus taal niet kunnen spreken het land uit ZONDER enige financiele compensatie of generaal pardon, besparing vele miljoenen/miljarden
-werkmoe mensjes uitkering sluiten, wie niet werken wil moet maar voelen
- acijns brandstof omlaag met het kwartje van kok, centje van boz,kwartje van klubbers, kwartje van smijt geld over de balk en maak ellende.
- 100 dagen het land in en niet luisteren naar het volk uit eigen zak van alle 2e kamerleden
- hoge salarissen van zakenleven geen enkel probleem, want zij doen er tenminste wat voor
- belasting op 19 % laten
- balkellende III oplaten stappen
- bescherming heeris alie annuleren want ze is geen nederlander meer
- alle kamerleden die dubbele nationaliteit hebben moeten deze opgeven, inclusief de activitieten in het buitenlandse regering, je bestuurt namelijk het nederlandsche regering, zo niet inleveren van het NL paspoort en oprotten
- Ziektekosten verzekering verlagen

over het algemeen gezien kan boz er dus niets van, en zo zie je maar :

DE ARME WORDEN STEEDS ARMER, DE POLITICUS STEEDS RIJKER!!!!

jij neukt schaap | 03-09-07 | 23:48

De 100 dagen durende stedentrip, de salarisverhoging van de ministers (van gewone werknemers mag het salaris niet omhoog), prestige projecten, wachtgeldregelingen voor politici (hoeven nooit te solliciteren), generaal pardon en andere onzin moet worden betaald. En dat moet worden betaald door de mensen die werken of die hun hele leven gewerkt en gespaard hebben. Met dank aan Wouter "De LINKSE L....... ADER" Boslim, JP Balkelende en Gristenhond Rouvoet.

benter | 03-09-07 | 23:45

@ anticollectief

Zolang als er gewoonweg gespint wordt in plaats van het zoeken naar werkelijke oplossingen is het regelrecht weggegooid geld.

Blauw | 03-09-07 | 23:12

Al die taalverbeteraars zijn i.i.g. genetisch gepasseerd m.b.t. het humor-gen. Dat zou nog niet zo erg zijn als ze dat nou stilletjes deden i.p.v. dat hier te adverteren en Brusselmans te geven waar hij naar trollt.

Sneopert | 03-09-07 | 23:09

Het is duur of het kost veel, dus "het kost erg duur" is een beetje ................

specialized | 03-09-07 | 22:53

Het beleid van dit kabinet moet hartstikke dood, onderbouwing lijkt mij overbodig.

..zapper | 03-09-07 | 22:50

Die miljoenen hebben wel de Nederlanders bewust gemaakt van wat de regering allemaal wil. En omgekeerd. In honderd dagen konden alle Nederlanders in werkbezoeken, townhallmeetings, en conferenties leren van wat de regering hen te vertellen had en ze konden suggestie doen voor de uitvoering. Zo moet je bijvoorbeeld uitleggen waarom je de zorg aanpakt. De AWBZ zorg kost 22 miljard per jaar (5 keer de betuweroute en dan elk jaar weer). Dat is per inwoner die modaal verdient of meer 4000 euri per jaar. Aan premie. Elke discussie over reorganisatie van het systeem wordt gesmoord in zieligheid. Intussen worden hardwerkende mensen door managers, agogen en ologen volledig kaalgeplukt. Het is goed daarover te praten en draagvlak voor de harde aanpak te verwerven.

Anticollectief | 03-09-07 | 22:42

@befke: Ja dit gaat nergens over. Jammer dat ze niets beters kunnen vinden.
De bouwfraude is een doofpot. Vele miljarden zijn gejat van de staat en de corrupte ambtenaren en politici werken er gewoon aan mee. En hoeveel zijn er veroordeeld? 0,0 En waarom niet? Iemand die in het nauw gedreven wordt gaat om zich heen slaan, gaat praten en dan zijn ze allemaal de lul. Dus bek dicht!!
Hoeveel raam-ambtenaren zijn er al ontslagen door het nieuwe kabinet? Dat zouden ze toch gaan doen?

rechtse-meeloopkneus | 03-09-07 | 22:24

4 jaar gedeeld door 100 dagen x ruim 3 miljoen...
Nog geen 50 miljoen om dat stomme kabinet 4 jaar geen extra geld te laten verkwisten! (Hoeft er ook geen 3 jaar wachtgeld betaald te worden)

Dat is pas besparen!!!

No comments | 03-09-07 | 21:25

Echt waar, ik Ctrl+F'de naar het woordje 'duur' om te zien of iemand de überlol van de contaminazi was ontgaan. @ Gotthard 16:45: niks zo storend als een betweter die zelf een foudt maakt. Voordat 'moet' immers aan elkaar. @J-o-d-o-c-u-s 20:29: "Jee Pee, Priem 'ns Into Paris." Die man moet nodig naar minirokjes kijken, desnoods in de spiegel, daar zou zijn taalgebruik vast wat losser van worden.
OnT: Hoe meer scrutiny, des te beter. Natuurlijk zijn eensjabloonswebsites van twee ton te duur, het erbij halen van oude koeien als de liberale kabinetten is ruis, niet doen dus. Het is heus niet onopgemerkt gebleven dat iedere ex-hoogwaardigheidsbekleder boter op het hoofd heeft. Oude fouten maken nieuwe niet minder erg, juist niet zou ik zeggen.

doedeljantje | 03-09-07 | 21:23

J-o-d-o-c-u-s 03-09-07 @ 20:29

/quote

"Ik wou dat ik twee hondjes was"

/quote

Fred V | 03-09-07 | 20:58

3.2 miljoen euros, toch peanuts .......

Ik denk dat de intentie goed is, en dat kan ik wel waarderen. Maar al die andere belastingverhogingen ....... Zodoende begin ik wel bang te worden dat de mensen die wat kunnen, NL de rug toe zullen keren. En daar worden we op langere termijn niet echt blij van.

Fred V | 03-09-07 | 20:51

@ Vampire Hunter D 03-09-07 @ 20:01
Maak toch niet van die achterlijke ongeschoolde puberale Wildersaanhang opmerkingen...... kogels worden per doosje van 100 verkocht en kost slechts US$15 a $20. De enige kogels die $2 per stuk kosten (300euro per 200) zijn die .50 kaliber Barett sniper kogels met de lengte van een gemiddelde penis. Of bedoelde je die soms?

Frank Culemborg | 03-09-07 | 20:38

Trouwens, is het jullie opgevallen dat onze Eerste Minister, de Primus Inter Pares van het kabinet schriftelijk net zo beroerd formuleert als verbaal?
Pagina 3 antwoord op vraag 6:
"Beide ministers als ikzelf hebben aangegeven dat er in genoemde gevallen ten onrechte geen aanbestedingsprocedure heeft plaatsgevonden en dat zulks onjuist is; daar sluit ik mij bij aan"

Dus hij sluit zich aan bij "beide ministers als ikzelf".

Dat lijkt op het beroemde lied over de koeienhoeder die aan een meervoudige persoonlijkheidstoornis lijdt: "Ik ben twee eenzame cowboys...."

J-o-d-o-c-u-s | 03-09-07 | 20:29

REVOLUTIE!!!!

Tsaar Ed | 03-09-07 | 20:15

-weggejorist-

Vampire Hunter D | 03-09-07 | 20:01

Aankomende 24 oktober wordt de 5e editie van het grote subsidiefeest Nacht van de VN gevierd. Heeft nu toch in 5 jaar tijd zeker 4 miljoen euro gekost. Leuk als rutger daar eens gaat kletsen met Lennart Booij of Eric van Bruggen. (BKB)

Ook over het creatief gebruiken aanbestedingsregels en vriendennetwerkjes.. Want wie is de afgelopen 5 jaar permanent gast geweest? JUIST!

Blauw | 03-09-07 | 19:38

Lang epistel, net alles gelezen zie ik die Cas Ferrot ineens weer hier !
Hoe issie na al ban ban ban gebeures? Ben zelf ook poosje weg, vrijwillig dat dan wel.
Hoop nw namen hier trouwens.

bubblegum | 03-09-07 | 19:25

Das 4000, - euri per uur. Als ik van een achturige werkdag uit mag gaan.
Ik kom er m'n nest niet voor uit. Peanuts.

Cookie v. eigen deeg | 03-09-07 | 19:23

rechtse-meeloopkneus 03-09-07 @ 19:03
Heb je gelijk in dus dit moet gewoon kunnen geen probleem.

befke | 03-09-07 | 19:05

De bouwfraude ging om een iets hoger bedrag.....

rechtse-meeloopkneus | 03-09-07 | 19:03

kijk hier:
www.maaskant.com/huuronline_form.asp?a...

kan je bereken wat een touringcar kost voor een dag

volgens die pdf is dat zo'n 800 euro maar volgens deze site kom je op max 400 euro uit met de duurste touringcar als jem van 7 uur s'ochtends tot 12 uur s'nachts huurt met traject denhaag-eindhoven-den haag

ik pik er nu zomaar wat uit omdat het makkelijk na te trekken was.

need i say more?

dirtyoldviespeuk | 03-09-07 | 19:01

Het is dus een half onsje meer hoor dan die 3,2 miljoen.
Vervoer met chaufeur, ambtenaren en beveiliging enz. enz. die is al betaald uit de grote ruif.
Dit bedrag is aleen voor vreten, foldertjes en wat gefreubel in lokaaltjes.
Vandaar dat boslim alles even moet verhogen om het rond te krijgen.
Is dit nu de waarden en normen grote hondelul?

befke | 03-09-07 | 18:52

OMFG!
200.000 voor die website met nix?!?!
DAT KAN NIET!

of ze zijn ontzettend opgelicht omdat er een totale nono alle rekeningen van die webtoko ongezien accordeerde OF hier is iets niet pluis.

die website was nog te bouwen voor 6000 euro!

200.000 euro is 2000 man uren, dat zou betekenen dat ze voor die paar pagina's 2_en_een_halve_maand met 5 man continue aan het bouwen zijn geweest.

nu wordt dus eens goed duidelijk hoe de overheid met je belasting geld omgaat!
de schoften!

laat ze die 200.000 euri maar eens tot op de cent verantwoorden.

de rest van die rekening is ook al zo dus vraag me af wat daar van klopt.

ff 50 duizend hier, 40 duizend daar...

lijkt verdomme tante Til wel met haar rose verf.

dirtyoldviespeuk | 03-09-07 | 18:51

Dat Jan Klaassen kabinet had ook een begeleidende Balkie-Aid single uit moeten brengen een maandje voor de start van die kudt tour. Een voltallig josti-kabinet in jubelstemming dat in koor een dijenkletser zingt vanaf het bordes. Goud waard. Hadden ze nog een zak geld over gehouden ook aan het eind van die tournee.

Conan de Rabarber | 03-09-07 | 18:49

@panadol

Ik kots van mensen zoals jij die 3.2 miln niks vinden omdat je niet beseft waar het vandaan komt. Van ons namelijk, de burgers die ervoor werken. En deze 3,2 miln is zo slecht besteed en voornamelijk de burgers het schijnidee te geven dat er naar ze geluisterd wordt. Je lijkt wel een los van de werkelijkheid gerukte PvdAér. lazer op met je paternalistische geleuter. Betaal deze onzin voortaan uit je eigen zak als je erachter staat, lutser.

inquisitra | 03-09-07 | 18:33

Iedereen die (hier of elders) doet alsof 3,2 miljoen een hoop geld is om te verspillen/besteden (is subjectief) in 100 dagen voor de landelijke politiek, is een sneue stakker die het inschattend en overzichtelijk vermogen van een pasgeboren kuiken heeft. Iedereen die vervolgens heel verongelijkt doet alsof dat iets is dat alleen 'christelijk links' doet maakt zichzelf volkomen belachelijk.

Jammer brusselmans en vele reaguurders, jullie vallen genadeloos door de mand met dit soort onnozele boehoe's over business as usual.

panadol | 03-09-07 | 18:27

CipherNL 03-09-07 @ 18:04
.
21minuten.nl
Het is een begin.

Shalome | 03-09-07 | 18:25

Ik hoorde net Mark Rutte heel pathetisch op de radio verklaren dat het natuurlijk daarom was dat de BTW en accijns omhoog moeten. Te lullig en kinderachtig voor woorden. Ga eens echt oppositie voeren ipv fappen voor het acht uur journaal.

Bigi Bana Boy | 03-09-07 | 18:18

Van Brusselmans mag je toch een beter taalgebruik verwachten.... maar afgezien daarvan, 3,2 miljoen voor honderd dagen een beetje rondrijden = € 1333 per uur, ... als we nu eens hier op GS met de pet rond gaan, we halen iets meer dan 11 miljoen op, dan zijn we 1 jaar van ze af... lijkt me een koopje.

Karel Kruizenruiker | 03-09-07 | 18:10

Hoest eigenlijk met die politieke GS partij van eh, wie deed dat ook alweer, Jane Doe enzo?

Conan de Rabarber | 03-09-07 | 18:10

@ AdolfJoling 03-09-07 @ 17:04
Inderdaad en de bollebozen die getrapt hebben worden vriendelijk verzocht zich bij de fora van Telegraaf te vervoegen waar nog veel werk op ze ligt te wachten al dient Brusselmans nog te leren hoe het zit met kado's en cadeaus.

Frank Culemborg | 03-09-07 | 18:09

Zojuist op het staatssjournaal

We zullen er in het vervolg beter op letten... ( lees: we hebben er grof schijt aan , and what you gonna do about it...)

Misselijkmakend.

bello | 03-09-07 | 18:08

GS. Even serieus.
Jullie berichten ontzettend vaak over dergelijk misbruik door het bestuur ons Nederlands. En terrecht, anders weet niemand het.
Is het niet eens tijd hier echt iets aan te gaan doen?
Was er geen mogelijkheid om met 2 ton burgers moties in te dienen?

CipherNL | 03-09-07 | 18:04

Oh yes. 3,2 miljoen om erachter te komen dat werkende Nederlanders zitten te springen om belastingverhoging die uitgedeeld gaat worden aan de uitdijende groep werkschuwen uit elke windstreek.

Shalome | 03-09-07 | 17:59

Geld over de balk. Zoals het christenhonden betaamt hebben ze vaak alleen gepraat met belangenorganisaties. En die denken alleen in subsidies. Dusn de argumenten zijn misleidend geweest. Ik weet me ook ter herinneren dat nat zuur het zoet zou komen, dus Balkie, de grote volksverrader, zie je niet in beeld. want we krijgen links-christelijk bitter voorgeschoteld, die een rechts kabinet straks weer kan opruimen, dus weer het zuur blijkbaar dan. 32 mln over de balk pleuren kunnen alleen mensen zonder ideeen en zonder verantwoordelijkheidsgevoel. Als je de peilingen ziet dan komt het CDA elke keer goed weg, terwijl zij net zo goed verantwoordelijk zijn voor dit KUT-beleid. Het is GODVERDOMME niet te geloven wat die verlakkeraars aan het doen zijn. WIJ WILLEN ZOET!! Overeenkomstig de belofte van Balkenende en we krijgen niks. Ik wil best harder werken voor onze ouden van dagen, maar ik wil niet werken om getto's te veranderen nette getto's. Want getto's blijven het. En die Nederland-vijandigheid daar gaat er heus ook niet door weg.
Ze maken van de auto nog meer een melkkoe, we moeten meer betalen voor de grootste milieu-hoax allertijden, de drank wordt duurder omdat die christenhonden hun zuipende jeugd-achterban in Staphorst niet in bedwang kunnen houden en accijns op roken is prima zolang dat rechtstreeks naar de gezondsheidszorg gaat wat het niet doet.
Christenen zijn smerig schijnheilig en het CDA laat zich leiden door de christenhonden van de CU in het gevecht om de christenhondenstem.
Maar er zijn ook normale mensen in dit land die daarvoor de tol gaan betalen. Rijk en arm, rechts en links. In een periode van economische groei lastenverzwaring doorvoeren is rond zwakzinnig en blijkbaar kenmerkend voor socialisten en christenhonden.

inquisitra | 03-09-07 | 17:59

Wel een goede reclamecampagne overigens, want 80% van de mensen staat nu vierkant achter alle belastingverhogingen.

tipo | 03-09-07 | 17:53

Met die 1% erbij merk je daar niets meer van...

da wizard | 03-09-07 | 17:49

Een 'poverty requiem' a 32k wel lekker snobistisch. Lekker de problemen van je afzingen en dan een factuur sturen. Typisch Grijs I, nu al.

tipo | 03-09-07 | 17:45

Wat moeten aan met dat zooitje in Den Haag.
De ene shitclub is nog corrupter dan de andere en het maakt niet uit of je door links of rechts wordt leeg bestolen, stelen doen ze allemaal.
De term bananen republiek is nog zwak uitgedrukt en het is de hoogste tijd voor een regimechange, dacht ik.

The eimer | 03-09-07 | 17:37

3,2 miljoen euro! Wow! Ik zeg, keer 3,6 en de rest opheffen. 11 miljoen is echt een koopje voor deze roversbende. (in plaats van wat is het, 0,6 keer 700 miljard aan herverdelingen?)

ILT | 03-09-07 | 17:36

@El Gouda 03-09-07 @ 17:32
We hebben het over uw en mijn weggegooide belastinggeld, dat verspilt is aan een of ander nutteloos project van de overheid. Als ze zelf eens in een volksbuurt zouden gaan wonen hadden ze die 100 dagen helemaal niet nodig gehad, maar zouden 3 weken voldoende zijn om te beseffen dat de multiculturele samenleving een groot fiasco is.

Alfred E. Neuman | 03-09-07 | 17:36

Wat ik nou het meest zieke vind, is dat juist opdrachten voor websites van een eurootje of 60.000 prima gedaan kunnen worden door startende kleine ondernemers. Omdat de aanbesteding niet verplicht is, krijgen die dus nooit een kans. Da's zo krom als een hoepel in een land dat de kennis economie wil stimuleren.

CoJoNes | 03-09-07 | 17:35

Net 30 jaar VVD in het kabinet gehad en plots moord en brand over een luizige 3,2 miljoen. Een beetje liberaal weet dat het niets voorstelt. Een paar dozen Chateau Petrus Pomerol 1971. Waar hebben we het over.

El Gouda | 03-09-07 | 17:32

een clubje heet HOEZO!-organisatie.....

een passende naam, dat dan weer wel.

QB (ja die.....) | 03-09-07 | 17:31

Links (zucht)

Zo jammer! | 03-09-07 | 17:24

@Reinaert. Zeau gelijk heb je hier: Deze 'kost duur' is maar het topje van de ijsberg van de echte kosten. Dit is enkel een opsomming van de out of pocket kosten die gemaakt -en niet aanbesteed- zijn. Naast de regeringsloze periode die (minstens) t/m prinsjesdag gaat duren krijgen we nog een stijlloze rekening van het uberbelachelijke regeerakkoord. En wat er tijdens die 100 dagen nog aan extra sociaalkonijnen uit de hoed is getoverd...
Daarnaast hebben ze (grijs1) wel een slimme strategie gekozen door geen totale openheid te geven over de kostenposten die wij straks mogen gaan ophoesten, als de majesteit straks die rekening gaat voorlezen als voldongen feit...

Lokhomo | 03-09-07 | 17:24

porn-o-graaf 03-09-07 @ 17:15

Met 2 miljoen eigen vermogen mag je daar niet eens wonen. Eerst opmaken en inschrijven voor een huurflatje. Kom je over 7 jaar nog maar eens terug.

kwarkoo1 | 03-09-07 | 17:17

PFFF, je zou d'r bijna moedeloos van worden.

Maarrrr, let op, als deze club straks echt gaat beginnen, gaat "t wel om iets andere bedragen hoor.
*probeert snel z'n landhuis van 2 miljoen euri te verkopen en gaat heerlijk in zo'n fijne kansenwijk wonen, met schotel en al*

porn-o-graaf | 03-09-07 | 17:15

@ Reinaert 03-09-07 @ 17:07:

So true.
.
Dan komt het 'Bukt u even voor de staat? Nee, ietsje verder voorover'-gedeelte en zullen we lachen om deze 3,2 mln.

koyt | 03-09-07 | 17:12

@Ms_Priss 03-09-07 @ 17:04 wat is het belang van Deens alhier te lande?

poppermotje | 03-09-07 | 17:08

Drukte om niks. Want 3.200.000 is geweaun een schijntje.
-
Als je het afzet tegen het bedrag dat deze regering ná de 100-dagen retrâite nog door de wijd geopende ramen gaat smijten namelijk.
-
Die paar miljoentjes om je een beetje te profileren (of in het geval van een aantal *kuch* minsters "profiloseren") vallen daarbij écht in het niet!
-
Wácht maar tot wij echt mee gaan betalen aan de wereldvrede (jeweetwel: Islam ies vrede, kost wel groot boel veel duur). Dan piep je wel anders!
-
* Schuimbekkend scherpe voorwerpen in Wouter Bos-voodoopopje ramt *

Reinaert | 03-09-07 | 17:07

Omfg, als de maker van deze website 200k kan bijschrijven voor deze rommel dan ga ik morgen per direct naar denhaag om me ook te laten registreren als betrouwbare integere webdesigner die het voor de helft ook wel in elkaar wil flansen

meq | 03-09-07 | 17:05

@ Taalpuriteinen hierboven: ik denk dat Brusselmans echt op de hoogte is van het feit dat "kost duur" taalkundig niet juist is... En aangezien Brusselmans 14,6 keer beter schrijft dan alle andere redactieleden bij elkaar, zullen we er maar vanuitgaan dat "kost duur" gewoon grappig bedoeld is.

AdolfJoling | 03-09-07 | 17:04

De tranen schieten er van in je hol, zeker als je je realiseert dat het kabinet sinds de verkiezingen nog nauwelijks iets heeft uitgevoerd.

Murdockyoufool | 03-09-07 | 17:04

@Poppermotje: gelukkig wel en dat verwacht ik ook van mensen die in Nederland verblijven.

Ms_Priss | 03-09-07 | 17:04

Bos & Balk, ga je schamen!

Het land is een kloppend abces, en het land gaat met reces!

Boris Poepnagel | 03-09-07 | 17:03

@Ms_Priss 03-09-07 @ 16:50 asielzoekers mogen (om de één of andere duistere reden) niet werken dus hangen ze sowieso in de netten van de verzorgingsstaat. Door het generaal pardon krijgen ze ineens allemaal de mogelijkheid om te gaan werken. Is dat nu niet aardig? Kan er dus alleen maar beter op worden.

Houd er overigens rekening mee dat ze in Denemarken verwachten dat je Deens leert.

poppermotje | 03-09-07 | 17:02

@skaak
ja... hij zal nooit iets vergeten... maar hij heeft echt humor
wel erg off-topic trouwens :)
misschien een keer een cafe openen...

=out even naar euritmie

Cas Ferrot | 03-09-07 | 17:01

In politiek den haag kijken we niet naar de prijs maar naar het resultaat, mocht het resultaat ontbreken dat spreekt men van een experiment en bij een experiment is er altijd een kans van slagen of mislukt. Bij deze is dus het experiment honderdagentournee mislukt. Boek dicht en alweer een afgesloten hoofdstuk op naar het volgende geldverslindende project

Mellorenz | 03-09-07 | 16:59

Eerst geld over de balk smijten en dan de belastingen verhogen om de ontstane tekorten te dichten; zo kennen we de PvdA weer. Ik heb nu al heimwee naar Gerrit Zalm.

Zaad Jan | 03-09-07 | 16:58

Cas Ferrot 03-09-07 @ 16:47

Huilie!!

kwarkoo1 | 03-09-07 | 16:58

Niet regeren is - zo te zien- veel goedkoper dan wel regeren.

mark twain | 03-09-07 | 16:57

Als je voor zo weinig geld die ukkels van regeren af kan houden, meteen doen. Nu ze eenmaal wetjes aan het maken zijn kosten ze de Neerlansche belastingbetaler veel meer per dag.

Daran | 03-09-07 | 16:57

Zeg, dat Bertje Koenders, bestaat dat eigenlijk nog?

colonnecinco | 03-09-07 | 16:57

Cas Ferrot 03-09-07 @ 16:55
Hehehe, ik kwam er binnen en kreeg meteen een sneer van hem... oud zeer.

sjaakdeslinksesul | 03-09-07 | 16:56

poppermotje 03-09-07 @ 16:49

My ass, schrijnende gevallen. Allemaal door de rechter meermaals uitgewezen en gesommeerd Nederland te verlaten.

kwarkoo1 | 03-09-07 | 16:56

het werkt meteen, spelling aangepast, kudos.

-edit: u vraagt, wij draaien -

finnish humor | 03-09-07 | 16:55

Cas Ferrot 03-09-07 @ 16:47
LOL, wat een sukkel... Tikkeltje offtopic trouwens

Mr.SunTzu | 03-09-07 | 16:55

@skaak...

vlunk is okay..

@edit.. zit je me nu uit te schelden? :)

Cas Ferrot | 03-09-07 | 16:55

Schotel- en Gallerijflat minister is best wel grappig, zij het dat gallerij (opnieuw!) verkeerd gespeld is door de Gs redactie. Of is het soms een woordspeling? Dan is ie niet zo geslaagd...

finnish humor | 03-09-07 | 16:55

Een duur Popie-Jopie ritje !!!

Dropke | 03-09-07 | 16:54

LOL@Cas Ferrot 03-09-07 @ 16:47
Maar het klopt niet helemaal Cas, ik heb in de nacht van zaterdag op zondag Vlunk nog naar de gallemiezen getrapt... of het was een andere dronken zwerver, dat kan natuurlijk ook.

sjaakdeslinksesul | 03-09-07 | 16:53

.. GalerEI?

Butch | 03-09-07 | 16:52

@DT71:
Vervelende is dat zelfs met een nieuwe (rechtse?) regering het generaal pardon niet teruggedraaid kan worden. Dus ja, die kosten zullen blijven. Plannen om naar Denemarken te verhuizen worden steeds aantrekkelijker.

Ms_Priss | 03-09-07 | 16:50

was van hama.. btw
-edit leuk. kost jou een ban -

Cas Ferrot | 03-09-07 | 16:50

hop in galop met de kansenbus naar de prachtwijken. Nederland kan zeiken ze wil. We hebben zelf deze idioten gekozen.

superjan | 03-09-07 | 16:50

Iets kost veel geld of het is duur, maar duur als bijwoord vind ik een schrijnend geval.

@kwarkoo1 03-09-07 @ 16:42 dat zijn óók schrijnende gevallen.

poppermotje | 03-09-07 | 16:49

Ik zit even te kijken op die site samenwerkenaannederland.nl ...
Laatste reacties op topics zijn van 24 mei. Een site dus die wrsch. al niet meer bekeken wordt... of in elk geval gebruikt om maatschappelijk te discussiëren... Weer veel poet weggegooid...

Quichegerechtigde | 03-09-07 | 16:49

Als ik zie wat ze uit gaan geven wanneer ze dan eindelijk wél gaan beginnen met regeren valt dat reuze mee!

Patrick Bateman | 03-09-07 | 16:48

Dit land kan zoveel beter. 200k voor die website? Die maakt een HAVO-scholier nog op een regenachtige woensdagmiddag...
Hoelang pikken we dit nog? Het wordt tijd voor REVOLUTIE!

Mr.SunTzu | 03-09-07 | 16:48

@Ms_Priss:
Nee, de verhoging van accijnzen is voor het generaal pardon. Van al die toegelaten asielzoekerts zal immers een ruime meerderheid voor de rest van hun leven in de vangnetten hangen van de verzorgingsstaat. Huursubsidie, bijstand, bijzondere bijstand, ziektekosten, kwijtschelden gemeentebelasting, enz. Dat gaat tientallen miljarden kosten.

Rest In Privacy | 03-09-07 | 16:48

skandalig

skippa | 03-09-07 | 16:47

-weggejorist en opgerot-

Cas Ferrot | 03-09-07 | 16:47

Artikel over de spellcheckert onder een artikel met twee spelvauten: Aanbesteedde? Gallerij? Klasse hoor Brusselmans. En maar zeiken op de gemiddelde hbo'ert of allochtoon. Genoemde minderheden zijn het zeiken natuurlijk meer dan waard, maar niet kunnen spellen... FOEI!

-edit: mea culpa, nee echt -

rozee | 03-09-07 | 16:47

Om honderd dagen even niets te horen, koopje.

Jan Boel | 03-09-07 | 16:46

Dat is toch het enige bestaansrecht van de regering? Belastinggeld opmaken? Nemen ze een keer hun werk serieus, valt er nog wat te klagen. Het is ook nooit goed met jou Brusselmans.

sjaakdeslinksesul | 03-09-07 | 16:45

kost veel of is erg duur; volgende keer even een Neerlandicus optelefoneren voor dat je een stukje gaat schrijven.

Gotthard | 03-09-07 | 16:45

Kost duur? Da's toch foutief taalgebruik?

Eagle_Eye | 03-09-07 | 16:44

Kost duur?

zweter | 03-09-07 | 16:44

Vandaar de BTW verhoging dit moet toch ergens van betaald worden.
*zucht* Wanneer zijn er weer verkiezingen?

Ms_Priss | 03-09-07 | 16:43

En gaan er nu kamervragen komen? Gaat de oude media er aandacht aan besteden? NOVA? NETWERK? RONDOM 9.5?

-edit: *kuch* Dit zijn antwoorden op kamervragen, Einstein -

Quichegerechtigde | 03-09-07 | 16:43

Och, wat is nou 3,2 miljoen? Ik maak me meer zorgen om die 26.000 liegende uitvreters die straks hun familie hier naartoe halen en de kosten voor woningen, ziekte, kinderbijslag etc. Dat gaat om miljarden.

kwarkoo1 | 03-09-07 | 16:42

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen