GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

EBRU UMAR - OVER LOLLY'S EN PASPOORTEN

ebrupica100pix11.jpegLogica van lik-me-vestje: in plaats van dat we twee gezinnen (and then some) uit Huizen jihadistje laten spelen, worden hun paspoorten en kinderen afgepakt. Dan kunnen ze niet weg. Afpakken is een kleuteroplossing. Een kind dat je z’n lolly afpakt, gaat krijsen. Wordt het meest vervelende kind in de buurt. Zal zinnen op wraak. Maar vooral op het terugkrijgen van die lolly – of iets wat ervoor doorgaat (= een ander paspoort dan het Nederlandse). Bovendien: geen grotere terrorist dan een kind wiens lolly is afgepakt. Dus gefeliciteerd: twee jihadistgezinnen kunnen vooralsnog Nederland niet verlaten en belasten het systeem nog wat meer. Kinderen naar jeugdzorg, ouders witheet en een stuk vastberadener om dat goddeloze Nederland te verlaten. En wij maar ‘mag niet!’ roepen. Nou ja wij? Nederlandse justitie. Terwijl elke Nederlandse belastingbetalende burger denkt: oprotten! doet justitie er alles aan om die gasten in Nederland te houden. Lekker dan, onze eigen home-bred terrorists bij de Hollandse haard in plaats van in de jihadistenhel.

En dat terwijl de oplossing heel simpel is: er is een wet die voorschrijft dat als je tien jaar in het buitenland hebt gewoond, je je Nederlandse paspoort kwijtraakt. Moet je wel een dubbele nationaliteit hebben. De vraag is simpel: waarom Ivo Opstelten, maken we niet een wet geïnspireerd op het bovenstaande? Als je jihadistje wilt spelen én je hebt een dubbele nationaliteit, raak je je Nederlandse paspoort kwijt. En ook alle rechten op terugkeer. Waarom Ivo Opstelten, kunnen Nederlandse politie en justitie nou niet helder nadenken: wegwezen staat iedereen vrij. One man’s terrorist is another man’s freedom fighter – niet dat er ook maar iets klinkt als ‘vrijheid’ in de staat die ISIS nastreeft maar laten we eerlijk zijn: hun probleem.

Als die gasten met dubbele nationaliteit hun kinderen willen mishandelen door ze naar een land met bommen en granaten af te laten reizen: laat ze! Maar neem dat paspoort in, zet een vinkje achter hun naam in élk systeem en zorg ervoor dat ze bij geen enkele Nederlandse ambassade wereldwijd een noodpaspoort kunnen aanvragen. Sterker: verklaar elke Nederlandse ambassadeur die ze tóch een paspoort verschaft, medeplichtig aan terrorisme. Hoe moeilijk kan het zijn om te concluderen dat we blijkbaar niet kunnen vermijden dat er Nederlanders zijn die terrorisme omarmen, maar wél de kans hebben om ze voor altijd kwijt te zijn?

Racistische regenbui slaat Gaza-Demo uiteen

Hahaha. Betrokkenheid van lik me vestje. Engagement me hoela. Stelletje mietjes. Weet je wat ze in Gaza op hun kop kregen? Juist. Enfin. Hebben we dat ook weer gehad. Tot de volgende demo! Iemand een droog hoofddoekje voor @bpschut? Helder. Abu Al-Aartsen verklaart de vrije pers haram. Volgende keer alle aanwezige journo's in een bindend oranje hesje.

Parasieten besturen u in opdracht van katten

kattenheerser.jpgOMG eindelijk bewijs voor wat alle gekke kattenvrouwtjes de wereld al jaren proberen duidelijk te maken: katten zijn sluwe meesters van mind control. Ze sturen parasieten ons brein in die in de cellen naar hartelust genetische functies aan- en uitswitchen. Deze manipulaties zorgen voor gedragsverandering bij de getroffen organismen, ten gunste van kattenbeesten. Alles klopt opeens! Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats, eindelijk een verklaring waarom verder volstrekt prima functionerende mensen bereid zijn 94 keer een deur open te houden omdat een kat naar binnen/buiten/binnen/buiten wil. De kattenadoratie, van het Oude Egypte tot het moderne Facebook: feliene brainwashing. Mensen zouden een natuurlijke afkeer moeten koesteren van wezens die arrogant, altoos verharend, schattige muisjes en vogeltjes-peuzelend en opportunistisch zijn. Katten zijn misplaatste sterallures verpakt in pluis. Misantropen met scherpe nageltjes die steevast worden bijgepunt aan uw designerbankstel, waar het ontsierende doch peperdure krabtoestel pal naast staat. Met een plas gal-met-haarbal naast uw bed als dank voor de goede zorgen. En dan hebben wij het als mensen nog goed getroffen he? Katten hebben ons nodig, dus laten ze ons leven. Ratten en muizen zijn pas echt fucked, de zombificatie-parasieten van katten zorgen er in een knaagdierbrein voor dat hun natuurlijke en terechte angst voor poezen wordt uitgezet. Waardoor ze voor een vadsige probeerpoema makkelijker te verschalken zijn dan een lauwe bitterbal op een vrijmibo. De New York Times zegt het, dus is het waar.

Lees verder

Rechter geeft kind terug aan Abou Babyschudder

lawdbaby.gif Hola. Brisante infoos over opgepakte ronselaar Abou Souhayb aka Rudolph Holierhoek in onze mail. Gaan we van te voren even bij zeggen dat het een goed ingevoerde bron lijkt, maar het blijft zijn verhaal. Wij publiceren het, maar wel met die kanttekening. Waarom? Omdat het kan, en omdat, als het klopt, de fuckup waarbij er een kleuter in het spel is echt facepalmend groot is. Zoals we al bekendmaakten, is na het doodschudden van baby Holierhoek het oudere kind, een jongetje genaamd Saied, uit huis geplaatst. Volgens onze bron is het jongetje echter sinds begin juni weer terug bij het gezin, onder toezicht van Jeugdzorg. Ehm wat? Jep. De man die zijn baby niet alleen doodschudde maar al voor de moord mishandelde, blijkens het vonnis waar in staat dat de baby al oudere botbreuken had, krijgt zijn kind gewoon weer thuis. De Holierhoekjes zouden met hun kind zes weken in opname zijn geweest bij Yulius, afdeling Het Kompas in Barendrecht. In deze instelling krijgen probleemgezinnen intensieve therapie en begeleiding, en na 6 weken tot 4 maanden brengen de deskundigen een advies uit aan de rechter. In die tijd heeft Rudolph het Jeugdzorgdossier over zijn zoon opgevraagd en dat grondig uitgeplozen op fouten.

Lees verder

Bassiehof - Weg met Oekraine

bassiehof100xxx.jpg “De verdragsorganisatie betuigde solidariteit met Kiev en zal president Petro Porosjenko volgende week verwelkomen op een top in Wales. Rasmussen zei het volledig te respecteren als de Oekraïense leider besluit om te toetredingsprocedure van de NAVO te starten.” Dat de EU gek is geworden wisten we al. Exhibit A, exhibit B. Het lijkt er op dat secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen inmiddels ook kierewiet is, met hun nieuwe Europese NAVO-bases en NAVO interventiemacht. Waar komt die enorme drang vandaan om Oekraïne bij het Vrije Westen te betrekken? Kiev is volstrekt onbetrouwbaar gebleken. Recent nog moest Nederland de onderzoeksmissie in het rampgebied van de neergeschoten MH17 afbreken omdat president Porosjenko zich niet aan de met Frans Timmermans gemaakte afspraken hield: er werd gewoon doorgevochten in het gebied. Oekraïne, wat moet je er mee? Eerst een kaartje ter verduidelijking, na de breek.

Lees verder

Daar is-ie! De ISIS Ice Bucket Challenge

Goedemorgen. Eindelijk wat goed nieuws. Ook de enge middeleeuwse baardapen in Hoofdafhakistan tonen nu eindelijk een greintje menselijkheid, en doen mee met de populaire ijsemmergekte voor de ziekte ALS. Gaat helemaal goed komen met de wereld!

Feynman en/of Feiten - Hoezo statenloos?

feynmanenoffeiten.jpgEen van de politieke geintjes waar ik een forse aversie tegen heb, is met veel bombarie een wet aankondigen om een probleem op te lossen terwijl dat allang in huidige wetten en verdragen geregeld is. De coalitie doet dan samen met een paar oppositiepartijen alsof er hard aan een oplossing gewerkt wordt voor een probleem wat volledig ontstaan is door werkweigering van het kabinet en haar ambtenarenapparaat. Jihadstrijders zijn lid van een vreemde krijgsmacht, plegen oorlogsmisdrijven en misdrijven met een terroristisch doel. De staat heeft volgens haar eigen website reeds drie titels om het Nederlanderschap te kunnen ontnemen. Vervolgens worden die idioten helemaal niet stateloos, ze hebben immers de nationaliteit van het kalifaat aangenomen, tijdens een officiële paspoort-verbrandings-sessie. Het vertraagt de daadwerkelijke oplossing met lange debatten, gevolgd door jarenlange rechtsonzekerheid, omdat het nieuwe wettelijke proza nog niet door de hoge raad definitief verankerd is in jurisprudentie. Bijna een decennium lang zullen academici binnen uitvechten hoe de nieuwe wet gelezen moet worden, terwijl de jihad buiten ongehinderd voortschrijdt. Terwijl de wettelijke mogelijkheden tot het ont-Nederlandsen van jihadisten al lang bestaan.

Lees verder

Kinderfilmpje! Executeren kun je leren

En bedankt Islamitische Staat! Dit krijg je er nou van. Kinderen kopiëren (1). Alles. Zagen we al eerder de My First Beheading met speelgoedpoppen, nu dus ook al een massa-executie rollenspel voor de allerkleinsten. Wereld, gefeliciteerd!

Creatief met uw geld: kunstcoaches

artyfartybullshit.jpgAh, de Schone Kunsten. Houden we van. Ongebreidelde creativiteit gekoppeld aan talent, vleugels gegeven met vaak jarenlange noeste arbeid en oefening om uiteindelijk dat schilderij, beeld, muziekstuk, boek of whateverthefuck voor cultuurdrager te scheppen. Velen doen een gooi naar artistieke onsterfelijkheid, maar menige kunstzinnige ambitie sneeft op gebrek aan talent, volharding of originaliteit. Geeft niks, lekker aquarellen kladderen of gedichten op je web-streepje-log plempen is een deksels fijne hobby. We gaan geen kunstzinnige kasplantjes in leven houden: comateus en hersendood maar toch met toeters en bellen bestaansrecht verschaffen met subsidie-infuus. En dan maar hopen dat op een dag iemand zijn ogen opslaat en als door een wonder Het Licht ziet en ommegodje dan is iedereen blij toe dat we de stekker niet uit dit enorme talent hebben getrokken, nietwaar? Alleen is de kans dat dat gebeurt vrijwel nihil dus is die acht miljoen die minister Bussemaker aan talentloze hobbyisten aanstormend talent wil besteden waarschijnlijk beter besteed aan heel Nederland omturnen in een Pindakaasvloer, of een ander Woest Avantgardistisch neuzelproject waar alleen de usual suspects vuistonderkinmompelend hun waardering voor uitspreken. Weer een makkelijk anti-kunstsubsidie rantje van Geenstijl? Yups. Verdienen wij van de commerciele, taxpoetloze creatieven ook eens makkelijk geld. Met dank aan een gulle minister.

Snoop Dogg doet White Face

Stelt u zich Brainpower voor die doodleuk Black Face doet. En dat dan zelf filmt en op de online gooit. Ophef op Twitter gegarandeerd. Maar als Snoop Lion Dog Cat Beaver een karaktertje doet met witte krijt op z'n gezicht? Niets! Niks geen Verene Shepherd op je dak. Saai! Deze Ophef is stuk, mogen we een nieuwe?

10 Paspoorten IS-fans uit Huizen afgepakt

Welja. Het pittoreske durpje Huizen gelegen in Grefo County, bekend van helemaal niets behalve de Grefo Boerka, blijkt Den Haag af te lossen als Jihad Capital of the World. Twee complete gezinnen gaan sinds vandaag paspoortloos door het leven. Twee ouderparen en hun zes kinderen waren van plan om op korte termijn af te reizen naar de zandbak om zich aan te sluiten bij IS(IS), maar dat feest gaat prompt niet door. Daadkrachtigheid in je gezicht, hoewel weldenkende mensen op de grachten zich afvragen waarom in ieder geval de ouders niet gewoon een gratis tandenborstel, wat zakgeld en een Donald Duck hebben gekregen met de vriendelijke tyfus en tot ziens. Om vervolgens daarna het paspoort te laten vervallen zodat Nederland weer vier problemen armer is. Maar hey, dit is tenminste iets. Tenminste, als het geen nieuwe realityshow van De Mol Industries is.
Update: Vier ouders in de bak. Kids naar pleeggezinnen.

Hamas. Hamas. Je stad ligt in de as

Best wel indrukwekkende aerial footage van de verwoeste (woon)wijk Shujaiya in Gaza. Nu de rook (o.a. van de duizenden afgevuurde raketten) is opgetrokken, is tamelijk zichtbaar dat er zo goed als niets meer overeind staat. Bovenstaande video is een Pallywood-productie, en u dient te weten dat er in Pallywood nogal disproportioneel met de waarheid wordt omgegaan. Volgens de Israeli Defense Forces was Shujaiya helegaar geen woonwijk, maar een terrorbolwerk. Hamas turned the Gaza City neighborhood of Shuja’iya into a fortress for its weapons, rockets, tunnels and command centers. (Dossier Gaza 2014 IDFblog). Maar goed, dat is IDF, en die kletsen net zo hard uit hun nekhaar als Pallywood. Meanwhile claimen beide partijen de overwinning (foto's), zijn er heel veel mensen dood, gaat er binnenkort weer heel veel EU-geld naar Gaza voor de bouw van scholen, ziekenhuizen en kinderdagverblijven (lees: tunnels) en medio 2016 begint de oorlog weer van voor af aan. Tenzij ze daar in die mediterrane haathoek nou eindelijk eens Het Plan Holman (2012) omarmen. Shalom.

Hans Jansen - Atheïsme is bloeddorstiger

hj.pngAtheïsme is bloeddorstiger en moordzuchtiger dan alle godsdiensten bij elkaar. U heeft het natuurlijk direct al begrepen: op veler verzoek zal het vandaag eens niet over de islam gaan. De Chinese leider Mao is opgevoed als Boeddhist, maar was als volwassene anti-religieus. Hij heeft ruim 70 miljoen mensen om het leven gebracht. De schattingen worden nog steeds naar boven bijgesteld. Stalin, kerkelijk opgevoed, voormalig priesterstudent, held van de Sovjet-Unie, weldoener van de arbeidersklasse, kan bogen op ongeveer 20 miljoen slachtoffers. Het merendeel van deze 90 miljoen is gaan hemelen in vredestijd. Adolf Hitler, bekend van de Godwin, heeft minstens 10 miljoen doden op zijn rekening staan, waarvan 6 miljoen Joden. Er zijn amateur-historici die menen dat Hitler katholiek was. Dat was hij van geboorte, maar uit van alles blijkt dat hij desalniettemin fel anti-christelijke en anti-katholieke opvattingen koesterde, zie bijvoorbeeld Hitler’s Table Talk. Behalve Hitler is er nog een reeks minder grote jongens, allen atheïst en socialist, die zich door hun moordlust hebben onderscheiden, zoals Pol Pot in Cambodja, Kim Junior en Kim Senior in Noord-Korea, de gebroeders Castro op het zonnige Cuba, de heer en mevrouw Ceausescu in Roemenië en Enver Hoxha in Albanië.

Lees verder
Tip de Redactie