GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Het Trump versus Clinton Debat Borreltopic

Kijk. De Naakte Cowboy van het Tijdsplein in Nieuw Amsterdam leent zijn stem aan Trump. Of in ieder geval zijn gestemde gitaar. En Iron Man & Co stemmen tegen Trump (maar, geinig detail, niemand zegt hardop dat ze vóór Hillary zijn). Hier staat nog een kekke tegentrailer en daarmee heeft zo'n beetje iedereen zich wel voor of tegen een kandidaat uitgesproken. Dus mogen de kandidaten vannacht - 3 uur NL tijd - zelf aan het woord. Tegenover elkaar. De één - Donald J. Trump - geolied met spray tan en gewapend met giftige skittles. De ander - Hillary Clinton - overeind gehouden door een anti-beroerte-bril, een handje prescription drugs tegen allerlei vormen van flauwvallen en een paar goed opgeladen nikkel-cadmium batterijen in haar achterste om stilvallen tegen te gaan. De laatste peilingen staan op FiveThirtyEight (Trump loopt in, bij sommige pollsters heeft ie zelfs een voorsprong). Verkiezingsnieuws haal je in de soort van RSS-feed van Real Clear Politics. De twittertag waar alle memes, #ophef & verontwaardiging voorbij gaan schuiven zit achter het hekje #Debates2016. Mocht je daar veel Pepes tegenkomen, hier is het verhaal van de groene kikker. Onderaan dit topic een voorbeeldvideo van de white supremacist nazi frog-meme. Livestreams komen gewoon uit de polder op NPOHillary of NPOSoros. Tenzij je liever over de muur bij Los Americanos meekijkt, dan is er een embedded NBC YouTube stream met extragratis aftelklok want dat is kennelijk te ingewikkeld voor onze eigen staatsomroep. Hier ook nog CNN of FOX. Of - NEW! - kijk rechtstreeks via twitter: stream & tweets (ook via de app). Aftrap 03:00AM, lengte anderhalf uur of tot er iemand instort.

Rusland: 'BUK-raket kwam uit Oekraiens gebied'

Komende woensdag doet het Openbaar Ministerie uit de doeken waar de BUK vandaan kwam die MH17 neerhaalde. Mooi moment, dachten de Russen, om een flinke hand zand in de ogen van het publiek te strooien. Vanmiddag was er een persco op het MinDef in Moskou, waar de Russen radarbeelden toonden waarbij met droge ogen werd beweerd dat de BUK die de airliner neerhaalde vanaf grondgebied van het Oekraïense leger werd gelanceerd, en niet vanuit rebellengebied - zoals het onderzoek van de Nederlandse Onderzoeksraad beweert. De radar-informatie waar de Russen zich op zeggen te baseren, zou afkomstig zijn van een civiele radar. En de bouwer van BUK-raketten is zelf degene die met de beelden aan komt zetten, zoals ze vorige week al aankondigden. De beelden zouden "gevonden" zijn op een oude geheugenchip. Right. Lekker geloofwaardig verhaal weer.

Twee dingen vallen op (en maken de Russische bewering verdacht): op een video van radarbeelden die de Russen eerder vrijgaven, was volgens het Kremlin een tweede toestel te zien [topic:]. Daar is nu geen sprake (meer) van. En in tegenstelling tot eerdere Russische beweringen over koersafwijkingen van MH17, vloog het toestel volgens de 'nieuwe' beelden ineens kaarsrecht, zonder opvallende capriolen. Oftewel: The Russian Defence Ministry Presents Evidence They Faked Their Previous MH17 Evidence.

Journalisten mochten verder geen vragen stellen tijdens de persco, wat niet gek is als je een compleet nieuw verhaal over je eigen oude verhaal legt. Maar 1 suggestie die uit de Russische persco opsteeg is natuurlijk wel volkomen terecht: Zolang Kiev (dat ook zijn verhaal wijzigde van 'radar stond uit' naar 'radar is vernietigd') zelf geen primaire radarbeelden levert aan het onderzoeksteam, blijft Oekraïne evengoed verdacht in de zaak MH17. Woensdag is het Openbaar Ministerie weer aan zet...


Fractievoorzitter D66 mogelijk cel in voor ontucht

DSC_0228.1-kopie-298x234.jpg Iets preciezer: de fractievoorzitter van D66 in Hoogezand-Sappemeer hoorde vanmiddag een jaar cel tegen zich eisen voor ontucht met minderjarigen, maar dat paste niet allemaal in de kop. Het gaat om gemeenteraadslid Harry Fischer (53)(mirror), die als eigenaar van een bouwwinkel in Surhuisterveen iets te gretig aan het gereedschap van zijn jeugdige medewerkers wilde zitten. Twee jongens van 17, een medewerker en een stagiair, zou hij in de eerste maanden van 2015 ontuchtig hebben beroerd. Omdat het hier over een D66'er gaat, is hij de eerste om het te nuanceren: "Er was sprake van een voetbalsfeertje", zei hij, alsof jongens van de B1 na de voetbal ook altijd met hun trainer van 53 onder de douche stappen of zo. Bovendien zijn er twee enorme complicaties bij deze nuance. De eerste is dat een van de jongens "nog altijd grote problemen heeft als gevolg van de gebeurtenissen. De jongen durfde niets te zeggen, uit angst dat hij zijn stageplek kwijt zou raken." Dat duidt niet op een 'voetbalsfeertje'. En het tweede is nog veel ernstiger: "Tijdens de rechtszaak werd gezegd dat de man tien jaar geleden al eens is gewaarschuwd door de school die stagiaires leverde." Tien jaar geleden al! Wie weet hoeveel jongens nog meer de dupe zijn geworden van de driften van dit D66-raadslid. En waarom stuurde die school überhaupt nog stagiares naar Formido Surhuisterveen? Gelukkig is de D66'er zelf de eerste met nog meer nuancering: "Achteraf kun je mijn gedrag onbetamelijk noemen." Joh. Soe it?

Moeder twittert foto overleden zoon. Internet laat zien dat het van 24 karaats hartvangoud gemaakt is

Je moet het maar durven. Een foto van je om het leven gekomen zoon op twitter gooien. Je weet niet wat je jezelf op de hals haalt. @PienBetuwe waagde zich er aan nadat haar 17-jarige zoon Pieter dit weekend bij een scooterongeval overleed. Gedeelde smart is halve smart, immers. Hoewel, op internet? Daar is gedeelde smart vaak dubbel leedvermaak. Zo niet bij Pien. De reacties zijn niet naar. Niet gemeen. Niet kil, hard of van steen. De reacties zijn louter liefde en medeleven. Het internet kan het best, soms. Gewoon een beetje meeleven met een onbekende die het even niet meer weet. Sterkte met het tragische verlies, Pien.

Deutsche Bank hard onderweg naar Der Untergang

eenjaardb.pngPaniek! Paniek! Inmiddels is het in de bestuursbunker van de Deutsche Bank net zo gezellig als in Berlijn, 1945. De bank, die zich vreselijk vertilde aan derivaten, rommelhypotheken en alle andere mogelijke vormen van giftig krediet in de wilde 2000's, heeft er nog nooit zo slecht voor gestaan. Voor een aandeeltje DB betaal je nu zo'n €10,65 waar het aandeel vorig jaar nog drie keer zoveel waard was. Gaat dus niet heel lekker. Mutti Merkel heeft al aangegeven dat, mocht de bank omtyfen, ze geen staatssteun gaat geven. Is dat erg? Nouja, misschien een beetje. Door onderlinge leningen en uitstaande posten zijn de banken zo met elkaar verweven dat als er eentje omvalt, de andere ook in de betalingsproblemen komen, zeker als het een grote systeembank betreft die toevallig ook nog eens veel doet in het onderlinge verkeer tussen banken, zoals de DB. Nederlandse banken als de ING lopen dus ook enig risico, mocht het misgaan. Kortom, mocht de bank omlazeren en we weer dezelfde toestanden krijgen als in 2008 toen Lehman Brothers naar de klote ging dan heeft Mutti Merkel het gedaan, de vrouw die liever een paar dobberoni's redt in plaats van de Europese financiële stabiliteit. Hoeveel blikken bonen heeft u onder de trapkast?

Meisje leest Nijntje. Maar dan anders

De herinnering aan de literatuur van uw kindertijd zal na het zien van bovenstaand facebook-filmpje NOOIT meer hetzelfde zijn. Charmante Robin leest voor met een stem die je normaal alleen in 0906-films ziet en wij wisten ook niet dat er zo'n dubbele erotische bodem in Nijntje verscholen lag. (Disclaimert: mw. stuurde een sollicitatie op naar aanleiding van onze [inmiddels vervulde - red.] vacature voor multimediaal wonder. What say ye, reaguurders? Moeten we nog een FTE scheppen?)

George Soros probeerde in het Torentje te komen

sorosinhettorentje.png We wisten al dat de lange arm van George Soros geld uit zijn broekzak in de vestzakken van Joshua Livestropop en Michiel van Pleeborstel had gestopt voor hun lastercampagne tegen GeenPeil, want die buitenlandse inmenging werd destijds door nota bene de Staatsomroep aan het licht gebracht. Maar Soros, de bemoeizuchtige oligarch met de grote internationale financiële belangen, probeerde nog veel verder achter de voordeur van onze democratie te komen. In de antwoorden op Kamervragen van het CDA bekent MinBiZa Plasterk dat de Amerikaanse miljardair zichzelf het Torentje van Rutte binnen probeerde te lullen. Wat hem niet is gelukt dat siert de MinPres dan weer. (Tenzij ze in het geniep in de achterkamer van een Haags koffiehuisje alsnog hebben afgesproken natuurlijk.) Het zou overigens best kunnen dat Soros nog wel op andere plekken heeft aangebeld om te doneren aan initiatieven van het Ja-kamp, want ondanks de regels (die voorschrijven dat giften van boven de 4500 euro opgegeven moeten worden), heeft onze overheid geen idee welke (buitenlandse) instanties geprobeerd hebben om invloed op onze democratische processen te krijgen. Hier alle antwoorden in .doc. Dat gekke referendumpje laat ook een half jaar later nog steeds zien hoe de geopolitieke hazen lopen in een democratie die steeds minder minder minder van het volk is. En dan sluiten we hieronder af met nog een keer de Meetellende Mark Rutte Middelvinger Meter:

Video. Vriendjes van Poetin frauderen massaal

Kijk, Robbie de Wijk en Livestropop. Je hebt mensen die jullie vriendjes van Poetin noemt en die houden heel erg van democratie. Dat zijn wij. Eerlijk spelen, eerlijk stemmen. Dan heb je de echte vriendjes van Poetin: zijn partijgenoten en functionarissen. Die houden niet van eerlijk spelen. Die houden niet van eerlijk stemmen. Die raggen gewoon allemaal extra stembiljetten de bus in, alsof het een shredder voor de bonnetjes van Teeven is. Ook rijden ze rond met bussen stemmers, zodat meerdere Russen bij meerdere bureaux een formuliertje in kunnen vullen. Dit soort taferelen doken allemaal weer op bij de verkiezingen voor de Doema, het Russische Parlement (filmpje met leukere muziek alsdan de liftmuziek van het origineel hierboven). De uitslag? Poetins partij pakte een meerderheidje. Bij een minimale opkomst. Zo rollen de Russen, 27 jaar na de Val van de Muur.

Bestuur Piratenpartij gooit zichzelf voor de haaien

captainjacksparrowzinkt.gifOh jongens wat doen jullie nu toch weer. De Piratenpartij laat de plastic praatlepel weer eens vallen. Afgelopen nacht is het voltallige bestuur van de partij opgestapt. Aanleiding: het aanstellen van de eerste lijsttrekker die de Piratenpartij eindelijk aan zetels kan helpen, niet in de laatste plaats vanwege de support van reaguurders. Kwade planklopers beweren echter dat lijsttrekker Ancilla Tilia van de Leest de partij "gekaapt" heeft. In gelekte en op pastebin gepubliceerde bestuursmails betuigen de ex-bootpiloten van het partijbestuur hun spijt voor hun keus voor Ancilla, vanwege de "achterbakse manier waarop er een campagneteam opgezet werd." Het regent beschuldigingen over een gebrek aan "democratie en transparantie" en over "vriendjespolitiek" in het campagneteam. Zucht. Het probleem lijkt ons niet Ancilla, die in juni juist onder luid instemmend ge-arrr werd gekozen. Het probleem van de Piratenpartij lijkt er meer op dat ze té horizontaal proberen te zijn. Iedereen evenveel recht op de plastic praatlepel, net als bij Occupy. Allemaal evenveel spreekrecht, elke inbreng evenveel waard en niemand boven een ander verheven binnen de partij die op licht autistische methode forumsgewijs z'n standpunten onderling uitonderhandelde. Maar deze doorgeslagen drang naar gelijkwaardigheid zonder hiërarchische partijstructuur is fnuikend voor een partij. Als je zetels wil halen in landelijke verkiezingen, dan heb je een campagneplan, een partijstructuur en een paar leiderschapsfiguren nodig die het voortouw nemen en beslissingsrecht hebben. In Duitsland en IJsland zetelen Piraten in het parlement, in het Europarlement zitten er ook eentje (uit Duitsland) en in diverse andere landen hebben de Piraten gemeenteraadszetels. In Nederland moet Ancilla de partij eindelijk het parlement in loodsen, maar als elke verwaande bestuurder zich belangrijker waant dan de lijsttrekker, wordt het dus (weer) niks. En zo zijn de Piraten weer terug bij 2010, toen ze zichzelf ook al afzonken in een bestuurscrisis. Jammer. Een Piratenzetel voor privacy & digitale toestanden blijft al te lang uit in de Tweede Kamer. Bizarre wending: Bestuurslid Roland Louter en secretaris Floor Drost stappen over naar het Forum voor Democratie van Baudet. Dus die liggen in ieder geval ook nog steeds op koers voor nul zetels.
Update: Alle mails ook gewoon openbaar op lists.piratenpartij.nl.
Update: Persverklaring in de timeline van Ancilla.


Elitaire zeiklaars Cliteur (FvD) zeikt over elites

Campagnewatch! We hebben weer een lekkere audiovisuelio binnen in het kader van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Cherry Baudet kondigde gister al aan dat hij met zijn Forum voor Democratie ook een poging gaat wagen om verkozen te worden, dus de huisideoloog kan niet achter blijven. Prof. mr. dr. Paul Cliteur spreekt. Grappig, die tokkieboosheid op "de elite" komt natuurlijk totaal niet over als een oude witte man met een deftige stem, een deftig pak en een hoop deftige letters voor zijn naam de boodschap uitspreekt. Voor iemand die al jaren meedraait in allerlei denktankjes, diners pensants, stuurgroepen en wat dies meer zij is Cliteur natuurlijk zelf precies het soort mens waartegen hij zijn autocueboodschap opleest. Ah well, ironie is vast niet besteed aan de ballerige Leidsche ijdeltuiten van het Forum voor Quichotterie. Oh, en trouwens: Cliteur stelt dat "de media" niet "kritisch genoeg zijn". Dat laten we ons natuurlijk niet zeggen!

Nederlander trekt stekker uit Boeddha in Myanmar en riskeert twee jaar cel wegens belediging

Yes! Een relitopic dat *niet* over de islam gaat. Of over de christelijke kruistochten. Maar over de religie van de kale monniken in de oranje omslagjurken. In Myanmar is de dertigjarige Klaas Haytema opgepakt omdat hij de stekker uit een religieuze versterker had getrokken. Het ding stond te dicht bij z'n hotelraam heilige onzin uit te kramen en daar had Klaas H. kennelijk genoeg van. Volgens de Myanmar Times moest ie vervolgens ontzet worden door het leger omdat een woeste horde gelovigen zijn hostel omsingelde. Tuurlijk, sinds de Vietnamoorlog weten we dat boeddhisten nogal licht ontvlambaar kunnen zijn, maar deze overgevoeligheid zagen we niet aankomen van de religie van de zwijgende zitmonniken. De Nederlander was net een maand op wereldreis van een jaar. Dat kan nu een vaste bestemming van twee jaar worden: de predikant die door de gesmoorde luidsprekers aan het brabbelen was, heeft aangifte gedaan en op de aanklacht van 'belediging van religieuze gevoelens' staat tot 2 jaar cel. Al denkt de eigenaar van Haytema's hostel dat het wel mee zal vallen: opgesloten toeristen is bad for business. Misschien kan de Akai Lama bemiddelen.

Verheugt u! Vandaag is treinreizen gratis

scuiverrrrsfsd.jpgBent u vandaag een van de minder gezegende zielen die door Het Systeem op de veewagons richting de kolenmijn wordt gezet? Kan gebeuren natuurlijk, je kunt niet elk dag winnen. Maar vandaag toch wel degelijk een beetje! Want vlak na militairen en politie, is er wéér een uitvoerende macht-achtige dienst die vol op de muit-tour gaat. Oké, iets minder ontwrichtend dan wanneer de politie het werk neerlegt, maar NS-conducteurs controleren vandaag geen kaartjes. Tenminste, "Conducteurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV Spoor voeren geen kaartcontroles uit." Wellicht zijn er dus een paar verwarde lone wolves die zich uit ideologische overwegingen weigeren aan te sluiten bij een vakbond, en hun treinen tot de laatste snik zullen controleren, want bevel is bevel. Maar, kleine kans. De staking wordt trouwens gehouden omdat de NS de tweede conducteur schrapt op oudere en kortere dubbeldekkertreinen, waarmee de veiligheid van de conducteur in het geding komt. Geen heel onterechte eis, dus. "De actie begint maandag om 04.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De NS wijst erop dat gewoon voor de reis betaald dient te worden. Bovendien staan op de meeste stations poortjes, waardoor in- en uitchecken gewoon nodig blijft." Ja, dat zeggen ze nou wel, maar stations als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag HS en Centraal, Utrecht, en eigenlijk verder alle grote stations, zijn gewoon toegankelijk zonder in te checken, omdat het tevens gewoon een wandelweg door de stad heen is. Dus stap gewoon lekker gratis in (hoewel). Het is een privaat staatsbedrijf waarvan niemand weet hoeveel belastinggeld er nou eigenlijk heen gaat, dus indirect heeft u toch al betaald. Het zal trouwens niet meer op de Apenkop zijn. Dat toestel is uit de roulatie gehaald omdat het bedrijf "met de tijd mee moet". We gaan die groene lederen bankjes met scheuren waardoor het gelig witte schuim zich toont, enorm missen.


Deugmars #Ieder1 deugde, want niet voor iedereen

Het was een beetje een flop, de Parade voor #ieder1. Ondanks alle media die publiciteit gaven aan de onderbuikloop, de burgemeesters die opriepen om mee te lopen, de betrokken BN'ers, de gratis bussen naar de Bijlmer, de enthousiasmerende aanwezigheid van politici (Asscher, Bussemaker, Obama Klaver) en partijen (GroenLinks, PvdA) en de sponsoring van onder andere een dure supermarkt en een dito ijsmerk, kwamen er maar enkele honderden mensen op de geacteerde oproep van initiatiefnemer Nasrdin Dchar af op de warmste septemberdag in de historie van de geschiedenis van de KNMI. Terwijl er volgens diverse voorspellingen zo'n 15.000 deelnemers werden verwacht. Misschien was het toch allemaal iets te vrijblijvend, ongericht wandelen tegen concrete maatschappelijke moeizaamheden. Misschien hadden te veel thuisblijvers toch het gevoel dat met gele ballonnen zwaaien en 1 vinger in de lucht steken nog geen Hollandse Lente maakt. Of misschien kwam het gewoon omdat ze diep van binnen wel aan voelden komen dat de Parade voor #Iedereen, niet écht voor iedereen bedoeld was. Zoals PowNed, dat zich superlief gedroeg in de aanmaaklimonadeparade, toch weer moest constateren. Veelzeggend clipje boven, hele item hieronder.

CtOF_NkWcAAXbag.jpg"Wie vindt dat PVV'ers en roze omroepers er niet bij horen?"
CtQtAPaWAAAywtL.jpgWat was het weer wit hè?

Tip de Redactie