GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Bevingmeter zorgt voor opschudding in Groningen

schuddemagif.gifIn oktober aangekondigd, nu in App Store & op Google Play: de BEVINGMETER. Dé app voor iedere Grunninger met smartphone & zonder vertrouwen in Kamp, NAM of schadehersteller Centrum voor Veilig Wonen. Met de bevingmeter kunnen smartphones zelf de tektonische toestand onder hun eigen huis & haard meten. Uit het oktobertopic: "Zelfs als maar 10 procent van alle 400.000 Groningse smartphones de app installeert, heeft Schuddema al 160 keer zo veel meetpunten in de provincie als de NAM, dat er maar 250 heeft en de daarmee verzamelde data in eigen voordeel interpreteert." Kortom, seismografisch gezien een uitgelezen kans op noordelijke saamhorigheid tegen de aardschuddende uitzuigerij door de BV Randstad. Bevingmeter: "In vrijwel alle smartphones zitten bewegingssensoren. Deze kunnen driedimensionale bewegingen detecteren. Die bewegingen, ook wel trillingen genoemd, worden geprojecteerd op het scherm. Op de achtergrond slaan we de relevante meetdata op. Zodra er een aardbeving is scannen wij de smartphones van iedereen die heeft gemeten. Na analyse wordt de relevante data opgenomen in een kaart zodat de omvang van de aardbeving zichtbaar wordt." De bevingmeter is ontwikkeld door IT-ondernemer Stef van der Ziel, die samenwerkt met het Onafhankelijk Seismisch Sensor Grid Groningen, die zelf ook overal onafhankelijke bevingsmeters plaatsen. Uitlegvideo op hun website (scrollen). Hier nog een keer de link naar Bevingmeter.nl, waar uitleg over de app staat. Of ga rechtstreeks door naar App Store of Google Play en laat de NAM zélf een keer beven.

Video. Massale invallen bij Bandido motorbendes

De dag begon weer spannend in Limburg (video via 1Limburg). Want er zijn een man met slaapmasker zonder broek (0:19), en een man zonder shirt in de panterjas van zijn vrouw opgepakt (1:04). Verder gaf het arrestatieteam echt geen fuck want het was een mooie ochtend en de vogeltjes floten (1:53). Het was, zoals het Zuiden dat inmiddels wel gewend is, een grootschalige operatie. 400 blauwjassen die deuren intrapten op zo'n 25 locaties. Tot nu toe zijn er zes motoren in beslag genomen en 19 fietsbandieten aangehouden, waaronder stamhoofd Harrie Ramakers. De stoere mannen in leren broeken en hesjes zijn gearresteerd onder verdenking van "ondermijningspraktijken van individuen die gerelateerd zijn aan de motorclub Bandidos". Wat dat nu precies betekent weet niemand, maar hier en hier worden pogingen gedaan het uit te leggen. Daarbij kleeft er een VVD-luchtje aan de zaak. MinJus Van der Steur kent mensen die zijn overleden aan motorbendes, en heeft expliciet gezegd heel graag van die clubjes af te willen. Afgelopen maandag was hij nog in Limburg om de kwestie te bespreken, en twee dagen later worden 25 deuren ingetrapt. Dat zou kunnen wijzen op een vervlechting van de wetgevende en uitvoerende macht, en dat is niet de bedoeling. Ondertussen verschijnen ook berichten over politie-invallen in Brabant, waarbij de betrokkenheid van andere motorbendes niet uitgesloten wordt.

FIFA opgerold door FBI: zes arrestaties in Zurich

Goed nieuws voor voetballiefhebbers overal ter wereld! Het Football Bureau of Investigation heeft een doodkalme inval gedaan in het allerduurste hotel van Zurich (*****) en zes tophonden uit het FIFA-bestuur gearresteerd. Zo onder de neus van Capo Blatter vandaan naar buiten geëscorteerd en afgevoerd. Blatter zelf zit er niet bij, maar we lezen wel: "Law enforcement officials said that the investigation is ongoing, and that Mr. Blatter was not yet considered cleared of any wrongdoing." Dus wat niet is, kan nog komen. New York Times-journo Michael Schmidt was er bij en twittert over de inval. Kennelijk zijn er behalve arrestaties ook koffers met "bewijsmateriaal" meegenomen. Harde cash? Coke? Vooraf ingevulde gokformulieren? Lijstjes namen van lastige journo's die uit de weg geruimd moeten worden door de politie van Qatar? Afkoopcontracten voor Qatar-sponsors voor de vele dode bouwslaven die het land veroorzaakt? Dreigbrieven naar de organisaties die de sponsorlogo's verherbewerkt hebben tot protestactie? Of gewoon alle uitslagen van alle wedstrijden van Qatar2022? Hoe dan ook: er zitten zes witte boorden op het strafbankje en het is twee dagen voor de FIFA presidentsverkiezingen gehouden worden de vraag hoe slecht dat af gaat stralen op Sepp Blatter. We zagen Michael van Praag al wel een klein fistpumpje doen vanmorgen. Hup Fair Play!
Opgepakt: Jeffrey Webb (vice-voorzitter FIFA!), Eugenio Figueredo, Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin en Nicolás Leoz. Er is ook een roedel sportmarketeers & smeergeldrunners opgepakt. Zie ook de timeline van Andrew Das (NYT).
Persco: FIFA gaat om 11 uur een eigen draai aan de arrestaties geven in een persco. Raad de Blatterquote. Zal wel iets worden als "Thanks, US Justice Dept, voor het upcleanen van een beautiful game", of: "Ik ben enorm geschrokken van de verdenkingen die rusten op mensen waar ik zo nauw mee samenwerk. Nooit wat van gemerkt!"
Persverklaring FIFA: "FIFA heeft zelf in november om onderzoek gevraagd, is heel blij met dit onderzoek, en weet verder ook niks." Joe, tuurlijk jongens. Blatter is geen verdachte, verkiezing voor nieuwe president gaat vrijdag gewoon door. WK 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) ook.
Persverklaring FBI: Stond online, weer teruggefloten, maar wel via webcache nog uit de spelerstunnel te trekken. Wilt u daar voor de zekerheid een mirror bij? Maar natuurlijk! Onderaan staat een lijstje ouwe mannen die zijn opgepakt: 14 verdachten van omkoping, waaronder 9 FIFA-functionarissen. Het zou gaan om een omkoopschandaal ten noorden van de 150 miljoen dollar. Ook in FIFA HQ is een inval geweest:

GSTV. Macho's PvdA/VVD in minderheid en in paniek

De Eerste Kamer is vandaag herkozen. De twee grootste verliezers PvdA (-6) en VVD (-3) hebben samen nog maar 21 zetels over. Dat is 17 (!) te weinig voor een meerderheid. Zelfs met de Crematoriumcoalitie D66/CU/SGP (samen 15 zetels) er bij redden ze het niet. Dinges van de Staatsomroep stond er bij en ging er moeilijk van kijken. Want een kabinet in het nauw maakt stomme sprongen. Rutte & Zijlstra dumpten hun eigen verlies meteen in de schoot van de oppositie, "die in moeilijke tijden verantwoordelijkheid moeten nemen". Didi Samsom legde de schuld bij de kiezer, want die "heeft het landschap versplinterd". Welja. En na het malle kiesdrempelegoïsme waar de VVD vanmorgen mee kwam, wil Plasterk nu ook al het vetorecht van de Senaat afpakken. Tel daar ook nog de volstrekt "onnavolgbare" smoesjes over de 133 miljoen spooknaheffing bij op (zie ook de updates in dit topic), alsook het feit dat Plasterk maar 24 kilo kan bankdrukken (per arm) en dat Teeven thuis niks te vertellen heeft. En je weet dat we te maken hebben met een stelletje machteloze macho's die enkel nog aan het pluche plakken om te dienen als buklaven van een Brussels Rijk, dat behalve anderhalf miljard euro aan naheffing ook nog een dobbernegerquotum aan Nederland gaat opleggen. Gewoon. Omdat Rutte 2 nauwelijks nog bestaat en Nederland als autonoom bestuurd land al helemaal niet meer.
Naheffingsdebat: Dinerpauze voorbij, debat gaat verder met MinPres Rutte die uit mag leggen waar die 133 miljoen spooknaheffing nou echt vandaan komt, en waar hij de extra vluchtelingen denkt te gaan laten. LIVE op MINDERHEIDSMACHO24.
Naheffingskwartet 21u35: Rutte komt met een vierde verklaring voor de 133 mio naheffing. Recap: Die naheffing was volgens de originele verklaring van de MinFin een naheffing, volgens het eerste persbericht na de ophef van vanmorgen ineens nog slechts een 'aanvullende begroting', in de Kamerbrief die volgde op de debunk van dat persbericht werd het toch weer een 'gedeeltelijke naheffing' genoemd, maar vanavond in het debat is het volgens Rutte ineens 'geen naheffing', die bovendien 'niets met die verdomde naheffing van 642 miljoen te maken heeft'. Je kan dus zo'n naheffing eindeloos anders verherbenoemen, net zo lang tot de oppositie murw is en zwijgt over de naheffing. Want sja, die 133 miljoen is toch al overgeboekt, tegelijk met die andere 642 miljoen (die eigenlijk 1,1 miljard was omdat we eerst vooruit moeten betalen om daarna hopelijk nog een deel terug te kunnen krijgen. Hallo, bent u daar nog?)

PvdA, D66, SP en GL: jodenhaat financieren is okee

oie_1QiTpwyR4LJq.gifZo. Joram van Klamervrageren is niet alleen iemand die duur veel Kamervragen stelt. Hij weet af en toe ook veelzeggende Moties in te brengen, waarmee hij partijen een duidelijke streep in het zand laat trekken. Bijvoorbeeld motie 23432-409, waar vandaag over gestemd werd. De motie luidt: De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende dat het kabinet heeft aangegeven dat het bereid is stappen te nemen tegen organisaties die antisemitische propaganda bedrijven en subsidie ontvangen; verzoekt de regering, subsidies stop te zetten aan organisaties die antisemitische uitingen doen of deze subsidies doorgeven aan organisaties en/of individuen die zich hieraan schuldig maken, en gaat over tot de orde van de dag. Groetjes, Joram. Met andere woorden: als organisaties zich schuldig maken aan jodenhaat, zullen we dat dan niet financieren? Goed idee. Iedereen voor? Motie aangenomen. Nou. De moties is inderdaad aangenomen. Met een meerderheid van stemmen dankzij de PVV, SGP, CU, VVD, Zetel Klein, Zetel Van Vliet, CDA en Grüppe Bontes/VanKlaveren. Logisch. Maar alle linkmiegels nog aan toe, wie stemden er tegen de motie? PvdA, D66, SP en GroenLinks. Die zijn dus voor subsidie van bedrijven en organisaties die zich schuldig maken aan antisemitische uitingen. Mais pourquoi? Er was al een meerderheid, dus de Motie werd niet verworpen met een tegenstem. Zijn GroenLinks, SP, D66 en de PvdA dan echt principieel voor het financieren van jodenhaat? Of zijn ze te lui/angstig om te gaan benoemen welke organisaties zich hieraan schuldig maken, qua achterbanbelang, en hebben ze dus geen zin in debatten over waar de lijn ligt qua antisemitische uitingen? Vooral omdat Joram van Klaveren lekker kort door de bocht niet specificeert wat hij bedoelt: haatpaleizen met haatimams, of supermarkten die joodse producten uit bezette gebieden boycotten? Om maar wat te noemen. Wat ons betreft is het verder namelijk vrij simpel. Antisemitisme moeten we niet willen en jodenhaat is een schandvlek op ieders blazoen. Het met staatscentjes financieren van antisemitische organisaties en bedrijven al helemaal niet. Maar PvdA, D66, GroenLinks en SP spreken zich daar niet graag tegen uit.

Zoveelste benzinejattende eikel die graag met zn kop op Dumpert wil

Shell Drunen is wereldberoemd. Niet omdat je er drinken voor je auto kunt halen of een bloemetje voor je moeder. Maar omdat Shell Drunen snoeihard steeldieven schandpaalt. Doen ze al jaren bij Shell Drunen. Die beelden stuurt Shell Drunen dan naar GeenStijl, waarbij Shell Drunen die beelden ook nog eens van kant en klare moppige titelkaartjes voorziet. En dan hebben wij weer een topic over Shell Drunen. Kijk, hier in het archief staan allemaal topics over Shell Drunen. Afgelopen weekend was het weer raak bij Shell Drunen. Tokkie in een Peugeot 205 met valse platen tankt proletarisch bij Shell Drunen en kijkt daarbij recht in de camera met zijn Action-zonnebril. Nu zult u zeggen, hallo Shell Drunen, zet eens een pinpas-paal neer dan ben je van het gezeik af. Maar daar gaat het niet om. Gij zult niet benzinejatten, en zo is het. NB. Iedere keer dat wij Shell Drunen schrijven krijgt een GreenPeace-actievoerder hoofdpijn en iemand bij GroenLinks jeuk aan haar bips. En dat is ook winst. Groetjes, ook namens Shell Drunen

Verantwoordingsdebat Rijksfinancien EU Naheffing, Bonus EU Naheffing en Extra EU Naheffing 2014

junkerzeppelintxt.jpg Tegen het aanhoudende verontwaardigde geloei van het #PGBAlarm komt de Haagse schoolklas bijeen voor het Verantwoordingsdebat der Rijksfinanciën: de afrekening voor de uitwerking van de Prinsjesdagplannen. Bijltjesdag dus. Er zijn 24 vuistdikke dossiers gedropt, maar het gaat vandaag maar om 2 peperdure woorden: Europese Naheffing. Hoe zat het ook weer? Eerst werden de Bruto Binnenlands Producten (BBP) van Europese lidstaten op een andere manier berekend dan voorheen. Oeps. Foutje in het voordeel van Juncker: Nederland moet ineens 642 miljoen euro naheffing aan Brussel betalen. Later bleek het zelfs 1,1 miljard te zijn - op de Britten na het hoogste van de EU, maar wel gebaseerd op fictie omdat de Nederlandse koopkracht zwaar achterblijft in de EU [kaartje:]. Natuurlijk werd er naar hartelust over gelogen door Rutte en Dijsselbloem. In december werd alles in 1 keer betaald en daarmee zijn we de enigen in de EU die überhaupt betaald hebben. Dat is de prijs van de peperdure dubbele pet van Mister Euro Dijsselbloem. En die pet ging nóg eens rond: eind april werd een Bonus Naheffing van 200 miljoen euro bekend. Vandaag bleek er nóg eens 133 miljoen euro Extra Naheffing geniepig te zijn overgemaakt aan Juncker. Zonder overleg, transparantie of toestemming van de Kamer. Typisch Mark & Jeroen: de macho's op het schoolplein van de vaderlandse democratie tonen zich slaafse mietjes als de marsorders van Meester Brussel binnenrollen. Voor de sociale meekijkers raden we daarom de hashtag #naheffing aan. Want dat is waar het om draait: niet MinPres Mark, maar de drinkebroers in Brussel regeren dit land. Nederland bestaat niet meer. Live meekijken naar een kaalgeslagen kaasstolp kan op Nederlandse Politiek Ontmanteld 24. Sprekerslijst daar. (MinFin Dijsselbloem is zelf niet aanwezig want die is "ziek".)
Nu al ruzie: De 133 miljoen naheffing is volgens De Dijs geen naheffing, maar een 'aanvullende begroting'. Maar dat smoesje - want dat is het - is al weer debunked door Omtzigt: die aanvullende begroting bedroeg 55 miljoen, geen 133. Dus meteen een boze oppositie bij de interruptiemic. Waarom er wel een smoesje online gezet kan worden, terwijl er geen Kamerbrief is?
Video: Van het opstootje.

UPDATE 17:05 Lol. Boze Omtzigt weigert zijn spreekbeurt zolang de Kamerbrief over de naheffing niet binnen is.
Brief 17u35: Daar is ie dan (pdf). En we zijn niks wijzer geworden, de brief is "onnavolgbaar".


UPDATE 18:55 Uurtje dinerpauze. Vervolg om acht uur alhier, met inclusief GSTV.

LOL! De VVD wil een kiesdrempel in NL

oie_8snF6yAp0kjP.gifVVD-partijvoorzitter Henry Keizer wil graag een kiesdrempel invoeren in Nederland. Omdat zich dat vertaalt naar meer zetels voor de VVD. Een kiesdrempel voorkomt dat splinterpartijtjes als VNL, Houwers, Klein, Van Vliet, SnorrenBelang, Partij voor de Dieren, de SGP en GroenLinks zetels opsnoepen van de partijen van de grote mensen. Zoals de VVD. Het is vooral een slimme manier om heel veel (protest)stemmen van het volk af te pakken en alsnog bij de Grote Zes van VVD, PvdA, CDA, D66, SP en PVV mee te laten tellen. Met een verhoogde kiesdrempel worden die partijen dan feitelijk uw enige keuze de komende verkiezingen. Stom. De vergadering over een eventuele kiesdrempel is overigens helemaal TTIP: over een voorstel van VVD-senaatsfractievoorzitter Loek Hermans (muhaha) om een opdracht te formuleren voor een staatscommissie die kijkt naar de werking van de democratie wordt vandaag in het geheim vergaderd door de fractievoorzitters van de Eerste Kamer. Het tweaken van het democratisch proces kan natuurlijk niet middels een democratisch proces. Sowieso zijn wij tegen. Ten eerste, wat Sargosso in een paar mooie Excell-diagrammetjes heeft gefröbeld: een verhoogde kiesdrempel maakt voor coalitievorming weinig uit. Maar dat is niet eens de voornaamste reden om hier tegen te zijn. Al die splinterpartijen, politieke mafkleppen en idioterie in de Tweede Kamer zijn te danken aan een niet al te hoge kiesdrempel. Ze zijn de kers op de poepsaaie politieke taart in Nederland. Anders is het een soap van niks. Bovendien is het niet dat het land minder stuk zou gaan als we alleen nog maar konden kiezen uit D66, PvdA, CDA, VVD, SP en PVV. Politici gonna politici, geloof ons, dat zestal is prima in staat Nederland als een parel voor de zwijnen te gooien, ook zonder totaalfragmentatie van de Tweede Kamer. Alleen valt er dan helemaal niks meer te lachen. Op Dion Graus na, dan.

Raadslid retweet Rutger Bregman en geile pr0n

hermanluitjeskijktporno.pngComplimenten voor Herman Luitjes. Brandi Love, Julia Ann en Ava Addams in één pornofilm? Dat is een instant klassieker. Past ook wel bij Herman Luitjes, een lokale politicus die houdt van tennis, klassieke muziek en het retweeten van Rutger Bregman. En 'even de longread van Rutger Bregman retweeten' klinkt ook gelijk als een botergeil eufemisme. Dit is niet iets om je voor te schamen, Herman de Sperman. Wij raden dit soort zaken altijd aan voor alle lokale politici. Even een nieuwe kiezersgroep aanboren. Namelijk mannen (m/v) die van porno houden, en dat zijn er nogal wat. En tegelijkertijd onderzoek doen naar een andere kiezersgroep, die van de volwassen vrouwen. Twee piemels vliegen in één vagijn klap. Wat is de passie van volwassen vrouwen, behalve het ongecontroleerd uitschudden van een vleescalippo? Herman Luitjes weet het, want die bestudeert de video's. High five, Herman, goed bezig. Hoewel, ook Herman Luitjes blijft gewoon een typische politicus: de vier volwassen vrouwen blijken bij het aanklikken van het filmpje slechts drie volwassen vrouwen. Een politicus levert nooit wat hij belooft, ook Herman niet. Het betreffende filmpje hebben we in de Lees Verder embedded, omdat wij graag willen weten wat onze politici beweegt. En terwijl u kijkt, wachten wij de 'ik ben gehackt/gespoofd' van Luitjes af. Ah joh, later lachen we er om. Bovendien, Paul Onkenhout doet het ook en die is van de Volkskrant, dus het zegt niks over je fatsoen.

Lees verder

Video. Marokko weigert geile Marokkaanse wijven

Marokko. Wie is er niet groot mee geworden. Maar het is tijd jullie meningen bij te stellen, want jullie zijn allemaal racisten en Marokko en Marokkanen zijn respectievelijk een heerlijk land en volk. Het is niet tijd voor minder, maar méér subsidies aan Marokko, als deze maar bij de juiste filmstudio's terecht komen. Meer scenes als de bovenstaande uit Much Loved, een filmpje over Marokkaanse dames van lichte zeden - gisteren vertoond op het filmfestival in Cannes - zijn namelijk exact wat ons integratiedebat nodig heeft. Vooral die dame in het wit gaat het nog ver schoppen. De Marokkaanse overheid denkt hier toch iets anders over. Die verbieden de film namelijk omdat deze een "grove belediging vormt voor de normen en waarden van het land. Ook beschadigt de film "het imago van vrouwen in Marokko." Nee, vrouwen beschadigen het imago van vrouwen. Dus verbied vrouwen!

Schoolkampen verdwijnen waar moslims verschijnen

haaihaaierhaaist.jpg Klein - kleiner - kleinst. Slecht - slechter - slechtst. Raar - raarder - raarst. Muf - muffer - mufst. Goor - goorder - goorst. Preuts - preutser - preutst. Zacht - zachter - zachtst. Laf - laffer - lafst. Erg - erger - ergst. Krampachtig - krampachtiger - krampachtigst. Krom - krommer - kromst. Duf - duffer - dufst. Lelijk - lelijker - lelijkst. Grotesk - grotesker - groteskst. Zondig - zondiger - zondigst. Achterlijk - achterlijker - achterlijkst. Kruip - kruiper - kruipst. Lomp - lomper - lompst. Buk - bukker - bukst. Haram - harammer - haramst. Leeg - leger - leegst. Kaal - kaler - kaalst. Angst - angstiger - angstigst. Tolerant - toleranter - tolerantst. Schaamte - schaamter - schaamst. Droef - droever - droefst. Traag - trager - traagst. Cultureel - cultureler - cultureelst. Dram - drammer - dramst. Hoerig - hoeriger - hoerigst. Eerlijk - eerlijker - eerlijkst. Gehaaid - gehaaider - gehaaist. Sociaal - socialer - sociaalst. Kort - korter - kortst. Buigbaar - buigbaarder - buigbaarst. Idioot - idioter - idiootst. Gelovig - geloviger - gelovigst. Getikt - getikter - getiktst. Vlam - vlammer - pan. Stom - stommer - stomst. Daaps - daapser - daapst. Eer - eerder - eerst. Preuts - preutser - preutst. - Bid - bidder - bidst. Schaap - schaper - schaapst. Weinig - minder - minst. Stilstand - achteruitgang - islam.

Ploumen: "50 miljoen euro naar Afrika. Dokken, NU"

thankslil.jpg50 miljoen euro. Niet om al zo vroeg in de week de populistische plaat op te zetten hoor, maar daar kan je nogal wat oudjes een menswaardige oude dag van bezorgen, een aantal noodlijdende politiedistricten mee van enige ademruimte voorzien, of het gewoon in de AIVD pompen om GeenSheik.nl te ontlasten. Maar, je kunt het natuurlijk ook, zoals dit kabinet heeft aangekondigd, naar Afrika sturen. Want dat is in het verleden zo nuttig gebleken. Toegegeven, het is expliciet de bedoeling dat het geld naar ondernemers in spé gaat, en niet naar mafklappende overheden. Minister van Dobbernegers en Ander Leed, Lilianne Ploumen, wil er met 50 miljoen voor zorgen dat dobberaars voortaan thuis blijven, en presenteert het als volgt: "Wie zijn leven riskeert om naar Europa te komen, is niet alleen wanhopig; die heeft ook lef en ambitie. We moeten nu zorgen dat zo iemand zijn lef en ambitie inzet om een bestaan op te bouwen in eigen land. Want het paradijs dat hij zoekt, bestaat niet. Wie niet onderweg verdrinkt, eindigt te vaak als illegaal, sjokkend langs de stranden van Spanje of Italië om zonnebrillen te verkopen die niemand wil hebben." Precies wat GeenStijl zegt dus. Onze vraag is alleen waarom de economisch snelst groeiende regio ter wereld 50.000.000 euro zou moeten ontvangen van de op een na langzaamst groeiende economische regio ter wereld. Zuivere wereldverbeteraars zijn overigens sceptisch over de deal "omdat ook het Nederlandse bedrijfsleven kan profiteren van dit geld". Dat zien we dan maar als lichtpuntje.
Groeiafrika.png

Rutte verduisterde 133 miljoen extra voor Juncker

OK. Het is Verlate Maandagmorgen. Maar toch gaan we het weer even over cijfertjes, politieke spin en voldongen financiële feiten hebben. Leuk is anders gofferdomme. Maar het moet. Want de billenmaatjes van Brussel aan het Binnenhof zijn weer belastinggeld aan het verduisteren en hebben het in bruine envelopjes zwart uitgevoerd naar het blauwe rovershol van Juncker. Er is nog eens 133 miljoen euro extra bóvenop de 1,1 miljard naheffing betaald. HONDERDDRIEËNDERTIG MILJOEN EURO. Weg. Foetsie. In december overgemaakt terwijl de Slotwet, waar het bedrag in verstopt staat, pas vorige week (!) is ingediend. Als Omtzigt 'm niet gelezen, had niemand gemerkt dat er zomaar even 133 miljoen extra verdwenen is in december. (Hierrr (.doc) de tabelletjes, daarrr (.doc) de nietszeggende toelichting onder 'beleidsartikel 3'.) Want weg is het. Vorige week werd, 's avonds laat, tijdens de halve finale van het Songfestival, een set te laat beantwoorde Kamervragen gepubliceerd. Daaruit bleek dat Rutte en Dijsselbloem een glimmende appel op het bureau van Meester Brussel hebben gelegd: Nederland heeft als enige land al zijn naheffingen betaald aan Juncker. Doei onderhandelingspositie. Doei geld. Controle, transparantie en openheid zijn er nooit geweest. Wobverzoeken van GeenStijl werden geweigerd. Wobjes van de Telegraafmachine blijven onbeantwoord liggen. Moties van de oppositie zijn verworpen. Iedere keer als bully Juncker LUNCHGELD! DRANKGELD! over het schoolplein brult, levert het slaafste jongetje van de klas meteen al zijn eurootjes in. De Onvermoeibare Omtzigt gaat vandaag voor de zoveelste keer om opheldering vragen. En ook dat is bizar: kennelijk is er maar 1 Kamerlid dat het niet normaal vindt dat er zonder enig overleg 1,2 miljard euro belastinggeld wordt verduisterd. Zonder bonnetjes.
UPDATE: Hee dat is toevallig. 133 miljoen spooknaheffing in de Telegraaf. Plus vanmiddag om 16u30 is het Verantwoordingsdebat over de Rijksfinanciën. En plots is De Dijs ziek. Right. Hooivorkenkoorts zeker.
Tip de Redactie