GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

IJburg is AF! Radicale moskee in bakfietsenclave

ijburglogo.jpgAaahw... Kleine bakfietsbiotoopjes worden groot. IJburg, het reserve-Almere voor uitwijkAmsterdammers, heeft een eigen haatmoskee! Dan ben je wel officieel volwaardig, als Randstaddorp. IJblogger Xandra Lammers legt uit wat er aan het handje is in IJSIS-Vinexistan. De lokale moskee, Al Fourkane, zit in een tijdelijk onderkomen. Op basis van een 'gunstige huurregeling', lees: verkapte soepsidie. Ze zijn vlijtig aan het sparen voor een nieuw pand, naar verluidt, en de aanwezigheid van het geblindeerde gebouw heeft veel moslimgezinnen uit (Nieuw-) West doen besluiten de stap naar IJburg te wagen. Al Fourkane heeft op haar Facebookpagina een paar opmerkelijke zaken staan. Om te beginnen het R4BIA-symbool. Een geel logo met een zwarte hand die vier vingers in de lucht houdt, we zien het ook op alle Gaza-demo's voorbij komen. Het teken staat voor een, laten we zeggen ietwat militante vorm van pan-islamitische (Moslimbroeder) solidariteit, die kennelijk ook op het opgespoten Amsterdam-aanhangsel moet gaan gelden. De vriendenlijst van de moskee telt talloze Westen-hatende lieden met een abonnement op Geenstijl-topics: Abdou Khoulani, Aissa Zanzen, Mohamed Azahaf, Martijn de Koning, Okay Pala, Abou Hafs, Abdul Jabbar van de Ven, Appa, Nourdeen Wildeman en Yahia Bouyafa bijvoorbeeld, om er slechts een paar te noemen. En oh, u verwacht het niet maar de IJlandpioniers met hun rijke slaapstadcultuur ervaren de nodige overlast van de hangjongeren rondom de moskee, en omdat IJburgers assertieve types met een rotsvast vooruitgangsgeloof zijn is er al een heuse klachtenbrief verstuurd. Nou, okee, wij deden altijd een beetje laatdunkend over de suffe kookeiland-enclave en verwezen NIMBY's die in de stad wonen en klagen over stadsproblemen meestal smalend naar IJburg, maar die vlieger gaat niet meer op. Laten we anders maar alle Amsterdamse booslims op Tram 26 zetten en aldus de rest van de stad weer voor de leuke mensen houden. IJburg is toch weinig aan verloren. Allah IJbar!

Belgen creëren Fukushima aan Nederlandse grens

oie_2774119hOauorTQ.gifKernenergie kan veilig zijn, als iedereen gewoon doet wat er moet gebeuren. Zoals veiligheidsprotocollen in stand houden, de boel onderhouden en niet Homer Simpson in dienst nemen. Maar dat is voor de Belgen blijkbaar teveel gevraagd. Jup, laat het maar weer aan de Belgen over om de boel te verkloten voor iedereen. Het borrelde al een tijdje in het nieuws, maar nu is de eerste ONRUST! PANIEK!-kop er: de kerncentrale in het Belgische Doel, in de haven van Antwerpen naast de Nederlandse grens, is een wrak. In 2012 waren er al 8000 haarscheurtjes in reactor drie in Doel, inmiddels ligt reactor vier al stil sinds reactor 4 zelfs helemaal stil. Er stond een olievat open, een 'bewuste manuele fout'. Oftewel, iemand zit episch te kutten of er loopt een joker te saboteren. Intussen vertelt activiste Anja Hermans (blank met dreadlocks: check. Lippiercing: dubbel check. ex-links terroriste: check.) vol trots dat ze met gemak al twaalf keer het terrein van kerncentrale Doel is opgewandeld alsof het een wandeling in het park betrof. De beveiliging van een ballenbak, die kerncentrale. Haarscheurtjes, vermeende sabotage en ultralinkse gekkies die binnen kunnen wandelen. De Belgen hebben een Fukushima aan de Westerschelde gecreëerd. Er hoeven nog maar een paar dominosteentjes te vallen en Zeeland en Brabant zijn onbewoonbaar. Nu maakt dat voor die eerste niet veel verschil, maar voor GuusMeeuwisstan is het toch knap lullig. En Belgen die licht geven in het donker, dat is voor niemand leuk. Een kernramp tussen Rotterdam en Antwerpen, dat zou een ramp zijn van 'De Pest in middeleeuws Europa'-proporties. #MH17 keer een miljoen. Tsjernobyl x Fukushima in onze eigen achtertuin. Een jaarrond rood opgloeiende Noordzee waardoor er alleen nog maar gemutanten op de Scheveningse visafslag liggen straks. Jup. Tijd voor paniek. En iemand die het even overneemt van de Belgen, want die kunnen er dus duidelijk geen ruk van, zo'n kerncentrale runnen.

IJsbeertjes massaal dood door NPO Wagenpark

vivelefrans534.jpgDuurzaam dit. Duurzaam dat. Windmolen zo en zonnepanelen zus. Klik de NPO aan en het duurzaamheidsgeleuter voor een beter milieu is niet van de lucht. Het begon ooit met NOS Journaal-baasje Hans Laroes, die in een bizar redactiestatuut Fiat Panda-rijders prefereerde boven BMW-rijders en GroenLinks boven de VVD. Op de NPO talken ze sindsdien de talk. Maar walken ze ook de walk? Welnee. Ze rijden. Het liefst in hele oude auto's. De NPO predikt het Prius Evangelie voor de kijkende betaalburger. Maar als het even kan kiezen ze zelf voor klassiekers, hoestende roestbakken en walmende 12-cilinders met energielabel Z. GeenStijl fietste een rondje langs de Mediaparkvelden en kwam tot schokkende ontdekkingen. Foto Boven: Frans Bauer. Vive le Frans (TROS, start seizoen II 30 augustus). 1978 Mercedes 200.

Lees verder

Hee Fransie! 67 experts zeggen: ISIS = genocide

timmerfransalalaaf1002.jpg Het moment is daar. We hebben het punt bereikt waarop de Verenigde Naties en Frans Timmermans hun eigen ongeloofwaardigheid tot staand beleid hebben verheven. De VN hebben zichzelf en hun lidstaten ooit, na een paar stevige missers in Rwanda en Joegoslavië in de genocidale jaren '90, per resolutie en internationale wetgeving verplicht om in te grijpen als er weer ergens uitroeiing van een volk dreigt. En raad eens wat IS(IS) aan het doen is. Heel de wereld en z'n moeder is inmiddels doordrongen van het gevaar van ISIS voor de wereldvrede, en vooral van de volkerenmoordende praktijken die de voetsoldaten van Allah in de Levant in de praktijk brengen. Nationale politici (hoi Omtzigt) en nationale experts (hoi professor doctor Holslag) probeerde Timmerfrans al te overtuigen van de noodzaak tot ingrijpen, maar tot zover zonder succes: MinBuZa Timmerfrans Al-Alaaf is, zoals we weten, veel beter in krokodillentranen achteraf en maakt geen aanstalten om in een nieuw dramatisch betoog voor de verzamelde Verenigde Naties zijn internationale vrinden te wijzen op hun zelfopgelegde verantwoordelijkheid. Dus nu is er een open brief van 67 (!) internationale genocide-experts, aangejaagd door Holslag die de VN moet aanzetten tot het handhaven van de eigen regels om genocide te voorkomen. We kunnen dit alleen maar toejuichen natuurlijk: hoe eerder ISIS van de face of the earth is gebombardeerd, hoe sneller de Schilderswijk weer leefbaar wordt. Dus hup Fransie, aan de slag. Want met 1000 helmpies voor de Peshmerga ga je die Yezidi niet redden.
Merkel: Zelfs Der Angela zegt het nu ook: es ist Genocide, ja.

Lees verder

Vluchtkraakpand: dit loopt volledig uit de hand

nederlandspaspoort100.jpgO man. Nederland heeft een kudde mensen gecreëerd die precies tussen wal en schip vallen. Die lui in het vluchtkraakpand, inderdaad, voormalig vluchtgarage, vluchtgebouw, vluchtkerk, vluchtdinges. Een gedeelte is uitgeprocedeerd, maar wordt door de overheid niet op een vliegtuig richting thuisland gezet. Maar ze zijn uitgeprocedeerd, dus illegaal, en mogen dus niks qua werk, huren of überhaupt in Nederland bestaan. Inmiddels zijn er dagelijks vechtpartijen in het kraakpand waar ze heen gevlucht zijn en heeft er eentje al een ander doodgeslagen. Die lui gaan helemaal Lord of the Flies op elkaar. De groep van tachtig non-personen trekt inmiddels al twee jaar van kraakpand naar kraakpand en worden overal uitgeschopt omdat kraken nu eenmaal diefstal van vastgoed is, krampachtig geholpen door een groepje goedwillende idealisten. Zijn niet meegenomen met de opruimronde van vanochtend, overigens. Weet u wat een Kafkaeske Catch-22 clusterfuck dit is? Ze mogen het dus wel kraken, maar als er een vluchteling zijn nek breekt mag het ambulancepersoneel niet naar binnen vanwege een bureaucratisch regeltje dat zegt dat tijdens lopend asbestonderzoek ambulancepersoneel niet naar binnen mag. Jup, de eed van Hippocrates moet gehoorzamen aan Hollandse regelzucht.

Lees verder

Woei. Wingsuiters werpen zichzelf naar Euromast

Een proximity jump, heet het in vaktermen. Vrij vertaald noemen wij het een dodensprong van een stel wappie waaghalzen die door één zuchtje zijwind van een paar ijskoude vleermuismannen in twee bloedrode vlekken tegen de zijkant van de Euromast had kunnen veranderen. Maar juist daarom is dit dus zo'n bazenvideo. Wingsuiters Ronald Overdijk & Jarno Cordia sprongen gisteren van een kilometer hoogte boven Rotterdam uit een vliegtuigje (netjes met alle vergunning in de binnenzak - dit is nog steeds Nederlandje), wapperdenn als twee vliegende eekhoorns langs de Euromast, en parachuteerden vervolgens keurig naar het grasveld van een parkje. Alsof het niks is. Beter kunnen = filmen & uploaden in Dumpert. Wel eerst netjes de vergunningen aanvragen!

Aziaten? Nee, Pakistaanse moslims

flagBritainislam.jpgRealiteit bewijst: policor sloopt kinderen. Aanschouw de sociale automutilatie waar het Verenigd Koninkrijk nu de bittere vruchten van plukt. De policor-psychose maakt slachtoffers: minstens 1400 kinderen werden jarenlang stelselmatig verkracht, gemarteld, en geprostitueerd door moslimmannen, die tamelijk ongestoord hun gang konden gaan omdat de autoriteiten de horror onder het tapijt veegden. Doortastend onderzoek werd gefrustreerd omdat het omschrijven van de daders, Pakistaanse moslimmannen, racistisch zou zijn. En de politiek correcte hersentumor heeft het denken kennelijk zo vertroebeld dat gezagsdragers liever kinderen laten verkrachten dan voor racist versleten te worden. Mensen kregen zelfs instructies van hun superieuren om Pakistaanse moslims beslist geen Pakistaanse moslims te noemen, want hee, als er sprake is van 1400 slachtoffers van kafirhatende seksuele jihad is het natuurlijk wel van belang om respectvol te blijven jegens de daders, Pakistaanse moslims uit Pakistan die moslim zijn. Politieke correctheid is geen mening, het is een gevaarlijke ideologie die mensen reduceert tot stereotypen en indeelt in vakjes 'zielig en/of lief' en 'schuldig en/of slecht'. Blanke mensen, ook kinderen, zijn per definitie schuldig aan racisme en onderdrukking, immigranten zijn per definitie zielige slachtoffers. Zelfs als de realiteit 1400 (conservatieve schatting) zwaar misbruikte kinderen in het gezicht werpt van politiek correcte gezagsdragers kan dat het dogma niet doorbreken. De katholieke kerk raakte, en terecht, verzeild in een shitstorm van oudtestamentische proporties toen de misbruikbeerput open ging. De hele policor goegemeente, al sinds de jaren zestig aan het schoppen tegen de RKK, schreeuwde moord en brand. Maar betreft het immigranten met een exotische religie, dan zijn het 'Aziaten' (toch, Volkskrant?) en heeft het niks met de islam te maken, ook al is het tegendeel al vele malen eerder bewezen. Policor zelfhaat strekt zich nu zelfs uit tot onze kinderen. Een maatschappij die haar eigen jeugd opoffert aan maakbaarheidsidealen is ver voorbij wegmetons. Correctheid houdt op bij zelfbedrog en is failliet bij zelfvernietiging, maar politiek correct trekt zich daar niets van aan. Het is een doel op zichzelf geworden en dat doel heiligt alle middelen, inclusief het beschermen van daders en het minachten van de slachtoffertjes.

Dr. Martijn de Koning (UvA) zet aan tot geweld

"Medewerker Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Universiteit van Amsterdam" Iemand nog vragen? Het OM in Amsterdam staat u graag te woord.

OM maakt haast met vervolging spotprent GeenStijl

We vragen al een week om antwoorden bij het OM in Den Haag op deze vragen over ons eigenste strafrechtelijke onderzoek naar aanleiding van een bewerkt fotootje onder een betoog tegen censuur, maar persmeisje Ilse de Heer zwijgt in alle talen. Haar baas Korvinus ook trouwens. Gek genoeg krijgt de RTL-redactie wél antwoord als ze wat willen weten, en zodoende weten we nu dat we over een paar dagen meer weten. RTL-journo Kees Berghuis denkt dat het Openbaar Ministerie gezien de "snelheid" waarmee ze opereren toch wel eens tot vervolging over kan gaan. We zien die aanstondse blunder van het OM met alle vertrouwen tegemoet. En verder wat Pieter Omtzigt zegt:

Onthoofden. Nu ook voor de allerkleinsten

My first beheading! Op internet is een onthoofdingsfilmpje opgedoken van een meisje in halal-kledij dat niet meer met haar pop wil spelen. Met een fors mes wordt de pop onthoofd terwijl er iemand "Allahua Hakbar" roept. Onbekend is of het hier om een zionistische, yezidische of sjiietische speelgoedpop gaat, of om een meisjepop van de Bart Smit die met genderstereotype roze kleding geleverd werd. Het is zelfs de vraag of dit leerzame (instructie)filmpje wel echt is. Deze week zagen we ook al onderstaand (dubieus) fotomeesterwerkje uit IS-bolwerk Raqqa, waar Nederlandse jidahmevrouwen (heel veel) de bammetjes smeren met Nutella. En u weet allemaal hoe slecht Nutella is voor kinderen. He verdorie. Cynisch loltopic over fake onthoofdingen en kinderen ook alweer ingehaald door de werkelijkheid. Jong geleerd is jong gedaan. Gefeliciteerd, wereld!

Jurist anti-Zwarte Piet kamp is een vuile lafaard

frankdelafaard100.jpgDe jurist van het antizwartepietenkamp, Frank King, geeft zijn strijd tegen Zwarte Piet op. De jurist (géén advocaat!), die zelf een erkend uitbuiter van zwart leed is die grof geld verdient aan uitgeprocedeerde gelukszoekers, trekt het niet meer dat heel Nederland over hem heen valt en glipt met de staart tussen de benen uit de Zwartepietenoorlog. Rechtszaakje in Amsterdam op technische punten gewonnen, wegwezen nu en in het Algemeen Jankblad uithuilen over alle bedreigingen die je krijgt. Wat ben je dan een smerige, rattige lafaard zeg. Met een klein groepje militant verongelijkten stond hij aan de wortel van een nationaal cultuuroffensief, waarbij gansch onschuldig Nederland ruw opgeschud werd met holle verwijten van racisme, louter en alleen omdat ze veel waarde hechten aan de familiaire, maatschappelijk bindende en vooral onschuldige traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet. Met veel bombarie begon een klein groepje Bijlmeriaanse boosnegers aan een tirade tegen dat kinderfeest, waarbij de meest absurde, debiele en van elke realiteit losgezongen Godwinvergelijkingen niet geschuwd werden. Maar als meneer dan een beetje tegengas krijgt omdat heel veel Nederlanders niet voetstoots accepteren dat hun, we kunnen het niet genoeg beklemtonen, onschuldige Sinterklaastraditie in de hoek van racisme, slavernij en onderdrukking wordt geframed door een paar jankmuilen die niet genoeg intellectuele diepgang hebben om hun aardse bestaan groter te maken dan hun eigen huidskleurtje, is het huilen geblazen en strooit ie de handdoek in de ring. Als mensen zeggen dat je 'net als je voorouders op een 17de-eeuws slavenschip moet worden gezet', is dat geen bedreiging maar polemiek, Frank. En als Nederlanders de wens uitspreken dat je teruggaat naar het Caribische eiland waar je vandaan komt, danwel het Afrikaanse woud waar je voorouders vandaan gestolen zijn, dan is dat óók geen bedreiging, maar slechts een breed gedragen reisadvies. Eerst een vuurtje opstoken en dan er tussenuit kippen als het je toch iets te warm wordt, maar nog wel snel in de krant roepen dat je "bedreigd" wordt, zodat het Goed Volk de kastanjes voor je uit het vuur haalt met hun obligate veroordelingen van de 'blanke tokkies' en 'kastracisten' die voor hun nationale traditie opkomen. Je bent een vuile rat, Frank King, en het was beter geweest als je voorouders de overtocht in de 17e eeuw niet overleefd hadden. Dat had vandaag in ieder geval 1 laffe maatschappelijke pyromaan gescheeld.
UPDATE: De racist Frank King had liever een zwarte advocaat als opvolger gehad, zegt-ie, maar het is een witmans: Wil Eikelboom neemt het neusbotje over. Aanmoedigen kan op @WilEikelboom.

Na zorggraaibonanza: zorgpremie tientje omhoog

zorgbobouitdezorg.pngJongens, wat hebben we er een hoop de revue zien passeren, he? Bert Vos (200.000 euro) en Jan Cooijmans (280.000 euro), Maarten van der Vos (400.000), Therese van den Hurk (300.000), Wouter van Ewijk (500.000), Paul Ansems (287.000), Chris Marsman (1.900.000) en Emile Lohmans (660.000). De complete Zorggraai Top-50 ging in 2013 gewoon 19% meer verdienen dan in 2012. Midden in een tijd van bezuinigingen. Terwijl één op de drie zorginstellingen de vernieling in gaan. Of misschien wel: waardoor één op de drie zorginstellingen de vernieling in gaan. En dit zijn alleen nog maar de oprotpremies en salarissen waar we van weten. Die in de boeken staan. De topbestuurders in de zorg doen het lijken alsof er helemaal geen crisis en flinke bezuinigingsronde zijn. En toch, en toch, mag u volgend jaar een tientje per maand extra betalen voor de zorgpremie basisverzekering. Daar krijgen kosten wijkverpleging en teveel afdracht door werkgevers de schuld van. Want niemand durft te wijzen naar het door en door verrotte systeem aan de top van de zorg: al die graaiende bestuurders die er met tonnen oprotpremie vandoor gaan nadat ze, vrijwel allemaal, hun zorginstellingen in financiële chaos hebben achtergelaten. Maar dat wordt nauwelijks gereguleerd of op bezuinigd. Nope. Het is weer Jan de Modale Lul die maar even een tientje per maand extra moet gaan lappen. Want die wordt via allerlei belastingen, accijnzen en BTW'en nog niet genoeg uitgeknepen, immers. Het is godverdomme een schande.

Aanslag op MH17 is een nationale schandvlek

metjebloemenjezuinigebek.jpg Zojuist aangekondigd door de MinPres in een vakkundig in elkaar gestoken en goed geënsceneerde persco (stemmige sfeer, strak gescript, afgestemd met nieuwsredacties, op tijd voor de ochtendkranten van morgen): er komt een Nationale Herdenking, op 10 november in de RAI, voor de aanslag op (of, in de woorden van de regering, 'vliegramp met') vlucht MH17. Vergeef ons een kritische houding, maar het riekt naar alweer een mantel om de machteloosheid van Den Haag mee af te dekken. Onderste stenen zouden boven komen over de toedracht, Rutte zou niet rusten totdat alle lichamen zijn teruggevonden en de daders zouden tot aan de poorten van Moskou worden opgejaagd om ze voor het hekje van de rechter te krijgen. Ruim een maand later is in een bespottelijke 20 uur Nederlandse zoektijd on the ground slechts op 6% van het rampgebied onderzoek gedaan, door een team met een mandaat van twijfel (wel wapens, geen wapens, wel doorduwen, wachten op afspraken - niemand die het precies wist), in samenwerking met een onbetrouwbaar regime in Kiev, dat profiteerde van de beschuldigende vinger naar Rusland en de MH17-missie handig als dekmantel gebruikte voor een militaire operatie in het oosten van Oekraïne. In de publieke opinie is Poetin de boosdoener, maar welke vinger er aan de trekker zat, op wiens gezag en met welke orders: dat weet niemand. Maar weest gerust, burgers: dat zoekt de Onderzoeksraad voor de Veiligheid allemaal haarfijn uit - vanuit Den Haag natuurlijk, ter plekke zijn ze nooit geweest. Een haastig toegezegd rapport dat al af had moeten zijn, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar de onderzoeksraad is onafhankelijk, valt onder niemands ministeriële verantwoordelijkheid en kan dus door niemand tot haast worden gemaand - laat staan dat er iemand zijn politieke hals over kan breken. Flightrecorders, satellietbeelden: niets is openbaar, dus we moeten het doen met wat Mark en Frans zeggen. En dat is weinig, of eigenlijk al helemaal niks meer. De tragische afloop goed begeleiden, jaaa, dat kon Nederland dan weer wél, met veel bombarie.

Lees verder
Tip de Redactie