GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

KIJK! Jan Roos aan het werk tijdens Rellen 020

Als er wat gebeurt in Amsterdam dan is ijzervreter Frankie Buis van de partij. Want dood ga je toch en thuiszitten is ook maar niks. En dus toog de karaktercamjo (op krukken) naar de Binnenstad voor een repo over de Pegida-demo die geen demo was. Video duurt dik 13 minuten en iedereen is er. Jan Roos in zijn natuurlijke habitat, Het Powned-Meisje Dat Aangerand Werd, Insayno en z'n Zwarte Baretjes, de HOMO-roepende negert (op 7:25), fotomeisje @ikbendaf die er ook altijd is, Het Vooringenomen AT5-Ventje, rechterarm Ben van der Kooi met z'n bloksnor en verder heel veel stillen, AIVD-gleufhoeden, en geweldsverheerlijkend extreemlinks pleuristuig dat wijdbeens naar de ondergang wil. Kijken dus! Lees verder

Carnaval. IEDEREEN gaat als Maik de Boer (???)

maikdeb.pngCarnaval, officieel is het vandaag pas begonnen maar in het zuiden is men uiteraard al sinds vrijdagavond bezopen. Voordeel: fitties werden nog nooit zo gemakkelijk opgelost (of eigenlijk niet), het werk van de politie was ook nog niet eerder zo overzichtelijk en het swekkostuum gaat het helemaal worden dit jaar. Zou je hopen! Helaas is de waarheid weer eens grimmiger, want half Nederland blijkt in een Maik de Boer vermomming te lopen. Dat is dus die glimnicht (no offense) van RTL en wij geloofden het eerst ook niet. Het is dat Maik zelf het bewijs levert via Instagram, door 37 foto's (!!!) te posten van mensen die er net zo uitzien als hij. Compleet krankzinnig / dit land is ziek / boeie lachen toch? U mag kiezen.

Lees verder

Haatzaaiende Hezbollahbelg Abou Jahjah krijgt contract bij voormalige verzetsuitgeverij

aboejaja.pngUitgevers van papieren frutsels, wij van het grote boze internet gaan al jaren helemaal hakbar op ze. Logisch dat er dus een race to the bottom is ingezet naar de meest saillante auteurs om zo de verkoop nog een beetje te stimuleren. Zo ook eenmansintegratiehinderpaal Dyab Abou Jahjah - "de pooier van de profeet", zei Theo van Gogh - die een dealtje hep met uitgeverij De Bezige Bij. De door Hezbollah getrainde onruststoker die bij elke gelegenheid in de palliereflex (leestippentjen: zelfs voor het Palestina Komitee is DAJ te radicaal) schiet krijgt nu in plaats van een enkel stukje in de krant een heel boek om zijn vuile rommeltjes te spuien. Wanneer het geschrift van de Arabische Ligakoek uitkomt is nog niet bekend. Wat we wel weten, is wat hij in het verleden allemaal voor rabiaat gestoorde shit gezegd heeft. Ome Holman heeft de notities bewaard. En ohja, hij kwam ooit met een geladen pistool naar Barend & Van Dorp.
Cajwx_rXIAAdMmw.jpg

Illegale geldpers Frankrijk & Italie draait euro stuk

ezgif-758717679.gifHet stinkt in Euro-pa. Er klopt iets niet. Volgens Duitse journalisten zijn de centrale banken van Frankrijk, ItaliŰ en Ierland de staatsschuld van hun respectievelijke landen direct aan het financieren. Dat doen ze door in de primaire markt obligaties van staatsschuld op te kopen, waardoor er direct geld wordt bijgedrukt. Het monetair financieren van overheidstekorten is echter zwaar verboden, want daarmee draai je je valuta compleet de grond in. Als de Duitsers gelijk hebben, zijn we zwaar de lul in 2016, economisch gezien. De ECB gaf in de persoon van Draghi soort van geruststelling vorig jaar, maar zolang de centrale banken niet allemaal complete openheid geven, kan de poep nog steeds de monetaire ventilator raken. Centrale banken die obligaties kopen in de secundaire markt is geen probleem, maar als centrale banken daadwerkelijk staatsschuld financieren door heimelijk direct obligaties te kopen, dan gaan we zware financiŰle tijden tegemoet. Dijsselbloems antwoord op Kamervragen of er inderdaad sprake is van een geldpers bij de Ierse, Italiaanse en Franse centrale bank onder de 'Agreement on Net Financial Assets' (ANFA) is een welduidend: 'uhhhh, hoe de fuck moet ik dat weten?'. Dus dat zegt niks en/of maakt het alleen maar verdachter. Schengen, de munteenheid, EU lijkt als los zand uit elkaar te vallen. En dan nu een kleine steekproef. Check de EU-biljetten in uw portemonnee. Als het serienummer bij veel van jullie begint met een U (Frankrijk), T (Ierland) of een S (ItaliŰ), dan moeten we binnenkort weer met kruiwagens vol biljetten brood kopen. Het is maar goed dat er niet een grote bank op springen staat, zoals de Deutsche Bank, anders zou het allemaal nog veel erger zijn. Oh. Scheisse...

Ajax-supporters lynchen zwarte keeper in ArenA

Smaakvol stukje supportersgedoe in de ArenA vandaag. Uitleg voor voetbaln00bs: Kenneth Vermeer keepte ooit voor Ajax, maar keept nu bij Feyenoord. Feyenoord speelt vandaag in Amsterdam tegen Ajax, dus dan is het volgens sommige Ajax-supporters blijkbaar gerechtvaardigd om de keeper symbolisch te lynchen. Die van Surinaamse afkomst is. Dit heeft zeer waarschijnlijk niks met de huidskleur te maken, maar dat er nu dus een pop met donkere huidskleur door blanke Ajax-fans gelyncht wordt in de ArenA maakt het beeld wel extra cru. Hoe dan ook, symbolisch spelers lynchen omdat ze door een andere club worden ingehuurd, dat zullen de KNVB en justitie waarschijnlijk snoeihard afstraffen. Net als die doodsbedreigende Feyenoordsupporters vorige week [edit - die stonden na drie uur politiebureau weer lachend buiten]. Gewoon genieten van een spelletje voetbal zonder achterlijke dingen te doen en mensen met de dood te bedreigen, dat kan zeker niet meer tegenwoordig? Er was ook nog een uitslag, maar nobody cares. Ophef willen we.

GeenPeil: een nee-stem is niet pro-Poetin

zooropa100bij100.jpgMet een stem tegen het associatieverdrag pijp je Poetin! Met een stem voor het associatieverdrag laat je je anaal penetreren door de EU! Het eerste door burgers afgedwongen referendum in Nederland laat de propagandamachines op tilt slaan. Het belangrijkste argument van de mensen die tegen het democratisch referendum zijn, lijkt te zijn dat iedereen die tegen het verdrag stemt, een vriendje van Poetin is. Dan ga je er dus vanuit dat A) de nee-stem wint, B) de Nederlandse regering het advies van het raadgevend referendum opvolgt en een streep door het associatieverdrag zet, C) Brussel vervolgens 'ah fuck' doet en het verdrag annuleert en D) alle contacten tussen de EU en de Oekra´ne daarna verbroken worden en E) Poetin tot slot legaal of illegaal heel Oekra´ne onder de invloed van Moskou trekt. Nogal wat aannames, mensen. Een stem voor 'nee' is een stem op Poetin is een argumentum ad hyperbolus. En bovendien een stropopredenering.

Lees verder

Bassiehof ľ SP en GroenLinks bewijzen: Amsterdam is geen tolerante stad

ANP-38421309-534.jpgPegida oprotten, viel vorig jaar in deze kolommen te lezen. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) denkt daar anders over. Dankzij hem wapperden er zaterdag weer Duitse vlaggen in de voormalige jodenbuurt. Een gotspe. Het was sowieso belabberd beleid van Van der Laan. Links mocht bij de Dokwerker demonstreren, enkele uren later zouden de Pegida-aanhangers hetzelfde mogen doen voor de Stopera. Die paar honderd meter verschil tussen beide locaties werd echter al snel letterlijk de breedte van een fietspad: links voelde er niks voor zich aan de afspraken te houden en rukte op. Twee hoofdstedelijke raadsleden speelden een kwalijke rol: Peter Kwint van de SP en GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink. En niet omdat ze zich, vlak voordat de ME een charge inzette op het linkse rapaille, zich uit de voeten maakten.

Lees verder

Feynman en/of Feiten - De val van Eberhard

fijnmannogeen.jpgDe Slag om de Stopera werd helaas verloren door PvdA-burgemeester Van der Laan. De veldmaarschalk koos tijden en locaties, regisseerde de start, volledig volgens The Art of War van Sun Tzu. Helaas stroomde in een half uurtje alle macht door zijn vingers. Resultaat: een demonstratie door geweld afgeblazen, tientallen arrestaties onder links tuig - nog steeds geen enkele bevestigd onder Pegida-aanhangers. De livebeelden van AT5 klopten totaal niet met het commentaar van de verslaggevers, de verslaggeving door ANP, NPO, NOS, nu.nl en vele anderen. Normaal hou ik er niet van andermans waarnemingen te gebruiken, maar gezien bijna duizend reacties hieronder, ben ik niet alleen. Mocht iemand de stream nog integraal hebben, graag publiceren. Achteraf is het erg wrang dat de linkse demonstratie twee uur eerder mocht beginnen op een steenworp afstand. Wat een zelfstandige manifestatie had moeten zijn, bleek slechts een excuus om te verzamelen. Of het is opzet van Eberhard om een fout te maken die wij van te voren zien aankomen, of hij is heel erg dom. Laat ik positief blijven en hem dom noemen.

Lees verder

GSTV - Jan Roos bij AFA-rellen Amsterdam

[OOGGETUIGEVERSLAG:] Op het Meijerplein stonden onschuldige linksgekkies. Clownschmink, akoestische vredesliedjes, kleurrijke types. Niks aan de hand. Wel 1 kaalkopje die Jan z'n plopkap af probeerde te pakken, maar er kwamen meer mensen selfies maken dan dat er agressie was. Andere hatertjes hielden een ludiek briefje omhoog of bliezen bellen naar Jan.

Zo niet bij Blauwbrug. Eerst was er dat verdachte pakketje waardoor de Pegida-demo niet weg kon. Vastgepind op de brug met ME in de rug en toen dus ineens AFA-reltuig, dat NIET op Meijerplein is geweest, dat de brug vanaf de Stopera-zijde bestormde. Politie greep te laat in. Er vielen wat rake klappen, er vloog glas door de lucht, een paar man vluchtte een kroeg in met ME er achteraan en iemand werd door een politiepaard omver gebeukt. Was twee, drie minuten heel heftig op een paar vierkante meter. Daarna stonden Pegida en AFA lijnrecht tegenover elkaar met een bufferzone van ME en pers.

Het was 100% de schuld van links dat het uit de hand liep. Alles riekt naar vooropgezette strategie. Lief doen op Meijerplein, verdacht pakketje, en dan uit alle hoeken ineens linkse engnekjes die een tot dan toe rustige samenkomst hadden. En daarmee geven ze Van der Laan, die de partijen niet ver genoeg uit elkaar hield, en de politie, die niet snel genoeg ingreep ondanks de duidelijke regels, een excuus om een volgende Pegida-demo te verbieden. En dat zou zomaar eens de tactiek vanaf de start geweest kunnen zijn.

Lees verder

Radarbeelden met fragmenten van MH17 opgedoken

Op internet zijn radarbeelden opgedoken die een goed zicht geven op het onderzoek naar de onderste steen, die een molensteen is geworden. Zowel voor het kabinet als voor Kiev. Langzamerhand is elke uitleg ongeloofwaardig geworden en dat brengt ons meteen op radarbeeld 1, hierboven: nabestaanden zien zich genoodzaakt om een Werkgroep Waarheidsvinding op te richten. Waarom zij dat doen? Welnu, daarvoor verwijzen we meteen naar:
Radarbeeld 2:
'Radarbeelden MH17 kwelling voor Oekra´ne Ún Nederland', kopt het AD bij een bericht waarin we leren dat de regering in Oekra´ne in eigen land een verklaring heeft uitgedaan over het contact met de Onderzoeksraad voor de VVD, over de radarbeelden. Die verklaring is in strijd met de Nederlandse uitleg in het MH17-debat van donderdagavond: Kiev zegt dat er sinds januari niet meer over radarbeelden is gesproken, maar Van der Steur zei dat er in maart nog overleg over was.
Radarbeeld 3:
Ondanks het ontbreken van de Oekra´ense radarbeelden en het feit dat de Russen die van hen vernietigd hebben (en dat is strafbaar!), gaat het kabinet daarover niet aan de bel trekken bij bijvoorbeeld ICAO, het International Civil Aviation Organization. De regering zou protest kunnen aantekenen, maar dat vind MinBuZa Koenders niet nodig, want de Onderzoeksraad voor de VVD heeft al genoeg informatie, vinden ze zelf. Dat is raar, want de OVV oordeelt nu op basis van 320 vierkante kilometer. Met de juiste radarbeelden is dat terug te brengen tot ongeveer 1 vierkante kilometer. Is Kiev soms bang dat er een Oekra´ense BUK in die vierkante kilometer staat? Of zat de OVV van het begin af aan zÚlf al fout, Řberhaupt nooit om de beelden te vragen? En heeft Nederland de Oekra´ense claims wel gecontroleerd? Nee, zo blijkt uit navraag:
Radarbeeld 4:
Eerst was de Oekra´ense verklaring dat de radars uit stonden voor onderhoud. Later werd die verklaring gewijzigd en zou er een radarstation vernietigd zijn. Als er wat met een radar is, moet een land daarvan melding doen bij Eurocontrol. De OVV had de Oekra´ense claims dus kunnen controleren. Een Kamerlid mailde deze vraag naar Eurocontrol: "Did the Dutch safety board ask for reports on problems with radar stations in Ukraine and/or Russia for its report on the downing of MH17?" Hierboven staat het antwoord: Nee, dat heeft de Onderzoeksraad niet gedaan. Zeker nu de Oekra´ense ambassadeur in Den Haag vermeldt dat een van de radarstations vernietigd was, is dit een interessant antwoord.
Radarbeeld 5:
Volgens Ard van der Steur heeft het Openbaar Ministerie, die het strafrechtelijk onderzoek MH17 doen, ˇˇk gezegd dat ze helemaal geen radarbeelden hoeven te hebben. Dat is bizar, want welke onderzoeker wil minder bewijs hebben dan hij kan krijgen voor een onderzoek? Wanneer, hoe en door wie het OM dat verzoek heeft ingediend, dat kan Van der Steur zich echter niet zo goed herinneren. Dat gelooft natuurlijk helemaal niemand, dus het leverde bizarre gesprekken op in het Kamerdebat van donderdag (verslag, video).
Radarbeeld 6.


En tot slot hebben we dan nog VVD Kamerlid Han ten Broeke, die bij de allerlaatste verdedigingslinie van zijn partij is aanbeland: eloquente paniek, gegoten in een hele domme opmerking: de daders hebben er bijvoorbeeld ßlle belang bij om die onderste steen onder te houden. Ook de persoonlijke minion van Ten Broeke verslikte zich in een publicitair paniekaanvalletje. Hij zei haastig sorry. Te laat. We weten nu hoe de VVD over kritische onderzoekers naar de onderste steen denkt: daar hebben ze een uitgesproken hekel aan.

Lees verder

LIVE - AFA Terroristen vs Pegida Koorknaapjes

ANP-38421306.jpgEn dan schakelen we nu live en direct over naar Warzone Amsterdam, waar hedenmiddag de Slag om de Slopera gaat plaatsvinden. Burgemeester Van der Laan leek het een supertof idee om twee rivaliserende clubjes op nagenoeg dezelfde tijd en nagenoeg dezelfde plek te laten demonstreren. Vorige keer in Utrecht was het ook al zo'n succes, en konden winkeliers/ondernemers de tent sluiten op zaterdag. Volgens de Pegida's liepen er in Utrecht destijds agentjes provocateur rond, die de rellen moesten uitlokken [FOTO'S]. SP/GroenLinks/Pvda Amsterdam deed gisteren nog wat OLIE OP HET VUUR door voor iedere opdagende Pegida Pipo bij de Stopera VIJF EURO over te maken naar Vluchtelingenwerk, teneinde het aanranden van onze roomblanke dochters te financieren. (Nee natuurlijk niet geintje, zo zijn grachtengoedvolkiŰrs echt niet.) GeenStijl is met verschillende verslaggevers aanwezig om De Sloop van Amsterdam-Centrum van dichtbij mee te maken. Dat verslag volgt lator. This topic will be updated. BACK UP: Ook RTV Noord-Holland heeft een livestream.
Update: Tering wat saai. Anousha Oemfoefoe had haar koters meegebracht voor een emo-praatje. AntiZwartePiet-malloot Insayno deed een wrap, een uitgeprocedeerde illegaal mocht ook wat zeggen, en Marjolein Moorman, de akela van de PvdA, werd het podium afgeboe'd door Inter NationaalSocialisten Meisjes.
ANP-38422541.jpgJoh. Rellen! Een vervelend linkskloodtzakje wordt afgevoerd door Eberhards Republikeinse Garde in Burger
UPDATE - VERDACHT PAKKETJE BIJ STOPERA. PEGIDA'S MOGEN PLEIN NIET OP (AT5)
jrstopera.jpgGeenStijl Front Verslaggever gearriveerd. In full riot gear.


UPDATE. Goh. Toch AFA's aan het rellen bij de Pegida's. Je verwacht het niet.

UPDATE VIDEOS - Enige beelden vanuit de WarZone Amsterdam op DUMPERT. Later meer.
1pegidapipo.jpgWOEST - Pegida Pipo woedend. Ze moeten om 1600 uur kappen met de demo en opzouten. Pegida weigert, en wacht confrontatie af.
BREEK - Demo ontbonden op last BM van der Laan. Pegida's worden afgevoerd met bussen. Wat een blamage voor Amsterdam.

Zeau. Dat was weer een dagje Amsterdam. Tot de volgende keer! GSTV-verslag van onze stijlloze oorlogsverslaggever komt eraan.
IMG_3902.JPG

Hulp gevraagd. Vrouw snapt man niet

vivavraafGeenStijl to the rescue! Op het Viva forum lezen we het ontluisterende verhaal van een vrouw (genaamd eef918) die een man niet begrijpt. Altijd pijnlijk om zoiets weer te zien, zeker omdat het vaak zo dodelijk eenvoudig is. Maar ja, mannen en vrouwen zijn nu eenmaal totaal verschillende wezens en dus roepen we bij dezen de mannelijke GS bezoeker op om eef918 even uit de brand te helpen. Vraag der vragen: 'Wat suggereert een man met deze tekst?' Dat het iets seksueels is moge duidelijk zijn, maar voor de helderheid willen we het toch graag wat verder uitgediept zien. Er is overigens geen sprake van een relatie, hou dat even in het achterhoofd bij het formuleren van een antwoord. Alvast bedankt namens eef918 en de vrouwen!

Kloteweekend voor @judithineuropa. Vluchtelingenbootjes toch tjokvol IS-terroristen

judithgroenliegt534.pngGoedemorgen goed- en slechtmensen, en alles wat daartussen zit. Wat wij nu toch weer in de GoedVolk-bode lezen? Hier op de GeenStijl zijn wij eigenlijk niet zo van het toldyouso-Űn. Maar dit weekend mag het. Joehoe Judith in Europa. TOLD YOU SO. Als nu zelfs de Chef van de Hoestende Duitsche Gleufhoeden zegt dat er IS-strijders tussen de vluchtelingen zitten, dan kunnen we er gevoeglijk van uitgaan dßt er IS-strijders tussen de vluchtelingen zitten. Hoe soft GroenLinkse wensdenkmeisjes ook beweren van niet. En die "IS-strijders" noemen we trouwens IS-terroristen (en die vluchtelingen migranten, maar dat is een ander topic.) Doen we daarbij ook nog even de onthulling van de Belgische informante die terrasknalterrorist Abdelhamid Abaaoud erbij lapte dan is er alle reden tot terechte totaalpaniek. Volgens de met 5000 kogels uitgeschakelde moslimterrorist Abaaoud - die trouwens van plan was ook nog een kuffar pliesieburo en een kuffar creche (!) af te knallen, zijn er nog 80 IS-terroristen met hem meegewandeld toen hij zonder papieren Schengen-Europa binnenbanjerde. Doet dit alles nog ergens een belletje rinkelen bij de islamlikkende bestuurselite? Welnee. Het dreigingsniveau gaat niet omhoog, de grenzen gaan niet dicht, en de enigen die militairen met mitrailleurs bij de voordeur krijgen zijn EU-bobo's in het Scheepvaartmuseum. Maar gaat u, o nutteloze kudtburger, vooral naar theater, restaurant en voetbalwedstrijd. Prettig weekend, verder.


Tip de Redactie