GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Video. Eerbetoon aan vermoorde agent Keith Palmer

De 48-jarige agent Keith Palmer is woensdag vermoord. BBC-presentator Andrew Neil eert hem in de video hierboven. "Just doing his duty. Reminding us of something that we badly needed reminding. That the most important people in this country are not the rich, the powerful, the famous, but those who run to confront the enemies of our civilisation, while the rest of us are running away."

Brandende vraag voor reagurende fappers

JAMLWn4r.jpegZucht. OK. Aangezien fappende mannen op internet ook al schuld van GeenStijl is (allemaal). Vraagje dan maar. Zou u haar doen?

Boekenbal 2017. De foto's waren beter

boekenbalohlalala.jpgHet traditionele Boek der Ballen was weer een daverend ding waar iedereen die er naartoe gaat over roept dat het toch niks aan is en iedereen die niet is uitgenodigd schreeuwt dat ze het superstom vinden. Er was OPHEF over een levende slang, maar dat bleek achteraf de piemel van de bekende schrijver Ruud Dil te zijn. Gelukkig was Jelle Brandt Corstius (wel familie) er ook en heeft hij een hoop jolige foto's genomen. Na de lees verder.

Lees verder

GSTV - Frank Buis blijft voorlopig thuis

Het gaat niet goed met onze vriend Frank Buis. De Amsterdamse straatfilmer/camjo kan niet meer doen wat-ie het liefste doet. De straat op, met zijn camera, en dan brutaal wereldberoemde popsterren, demonstraties, koningshuiziërs en zakkenrollers filmen. In zijn stad Amsterdam. Vooral Franks zakkenrollers-filmpjes kregen veel aandacht hier op GeenStijl. Want Frank had een nimmer falende radar voor jattend schorriemorrietuigh uit Oosteuropië. Hell, dat Moeland liep maandelijks miljoenen mis door de heterdaad-lens van Frank Buis. Journalistieke ijzervretert kreeg drie jaar geleden een rare hartklap, en sindsdien is het sukkelen, creperen en keukenkastjes vol klotepillen. En dat is kudt. Want op je 61ste eruit vliegen en niet meer kunnen doen wat je het liefste doet zuigt apenballen. GSTV-verslaggever Tom Staal ging bij Frank langs met een opbeurend fruitmandje, en een welgemeende warme schouder. Hou je taai, knok & boks, Frank. PS: dringend verzoek van Buis. Of we dit fillempie even in het topic wilden verwerken. Tuurlijk, gab.

Video. Theo Hiddema over zijn overleden vrouw

Zo stoïcijns, onberispelijk en geïnhibeerd als-ie is, was dit toch een zeldzaam momentje waarin de emotie zich eventjes aan de oppervlakte begaf. Heel eventjes maar, want al te lang stil staan bij het natuurgeweld dat de tijd soms is, doet wellicht geen wonderen op de eerste werkdag. Enfin, gewoon een mooi stukje beeld waarin verdriet en verlies met een ontroerende waardigheid gedragen wordt. Zijn vrouw, Gerrie, met wie hij 32 jaar getrouwd was en beschreef als zijn "muze en morele puntenslijper" overleed in april 2016 aan longkanker. In dit interview vertelt Theo hoe hij deze periode ervaren heeft. Hou je taai, mooie lul! *snif*

Muziek. De Dansmocro Met Een Ernstige Aandoening

Beste Geenstijl,

Zo naïef als Sylvia Millecam die een kwakzalver-tent betrad, begaf ik mij op jullie terrein in de overtuiging dat mijn laatste track jullie cynische harten zou opvrolijken als een dansende eekhoorn in de lentewind. Integendeel, jullie gemene reacties hebben mijn droom zo ongrijpbaar doen laten lijken als een glibberig zeepstuk in een homosauna gevuld met olieworstelende Turken. En toch ben ik wedergekeerd, als de kringspieren van Geer en Goor: zwaar gehavend maar nog steeds operationeel.

Na die teleurstelling was ik tien weken aan bed gekluisterd, ineengekropen als een foetus in een ondergronds Chinees feestmaal. Grappig, hoe ik mijn leven lang vreesde dat ik gedoemd was tot een gezicht zo kaal als een schrale chiwawa reet, maar mij in die comateuze periode miraculeus genoeg tóch gelukt is wat ik nooit had durven dromen: een baard groeien.

Toen ik ontwaakte, trof ik mijn ferm behaarde alter ego zielloos terugkijkend in de spiegel; het monsterlijke gevolg van mijn ernstige aandoening "Liefde La Tourette". Ik stond op het punt koppensnellend richting Syrië te vertrekken en "death to the pinkfidels" op een verlaten muur te kladden. Heeft Wilders dan toch gelijk en zijn alle Marokkanen een pion in de islamisering? Een soort van slapende cel die geactiveerd wordt zoals de Tripods in War Of The Worlds? Het zál toch niet?

Voorlopig niet. Want vlak voordat ik de deur uit wilde strompelen in mijn Syrië-outfit bestaande uit kapotte nikies, een gescheurd Barcelona shirt en een stoffige bontkraag, besloot ik mijn aandoening muzikaal te confronteren. Na een ontharingssessie bij Schoonheidssalon Oschaamhaar Bil Naden, dook ik met hernieuwde inspiratie weer mijn slaapkamer-studio in. Het resultaat, hierboven.

Met vriendelijke groet,

Soufyen

(Eerdere inzendingen: Al-HIERRR en Al-DAARRR)

Nummer 14 stuurt de VrijMiBo het bos in

vierkantplaatjemeisjemetmoedervlek.pngHet is weekend. Hier is de Homer Simpson van de Cariben.
The time will come
when, with elation
you will greet yourself arriving
at your own door, in your own mirror
and each will smile at the other's welcome,

and say, sit here. Eat.
You will love again the stranger who was your self.
Give wine. Give bread. Give back your heart
to itself, to the stranger who has loved you

all your life, whom you ignored
for another, who knows you by heart.
Take down the love letters from the bookshelf,

the photographs, the desperate notes,
peel your own image from the mirror.
Sit. Feast on your life.
Prettig weekend. And be nice.

Lees verder

VPRO-filmmaker ken geen Lertijns

Asha ten Broeke schreef vandaag in de Volkskrant dezelfde column als de 51 keer hiervoor. Reuze slim van ZZP'ertje Asha dat ze haar slachtofferschap weet om te zetten in keiharde Volkskrant-euro's. En zoals altijd lokt haar column vieze mannetjes uit hun gore hoekjes van den internets. En zoals altijd uiten die vieze mannetjes ranzige beschuldigingetjes. Ditmaal gaat hem om een kerel die heel goed documentaires kan maken en heel slecht kan nadenken. Hij riep iets in een gek taaltje tegen Terry de vrouwenvriend. Zie boven. Voor de hbs'ers onder u leggen wij even uit wat 'dixit' betekent: het is de perfectum (voltooid tegenwoordige tijd) derde persoon enkelvoud van 'dicere', oftewel 'zeggen'. (Hij/zij/het) heeft gezegd, dus. 'Dixit @thierrybaudet' betekent 'Heeft @thierrybaudet gezegd'. Terwijl Thierry Baudet helegaar nooit heeft gezegd dat hij zijn hond nog niet op Asha zou zetten. Thierry Baudet heeft namelijk geen hond. Maar ja. Maakt het uit. VPRO=goed. FvD=fout. Fuck him anyway.

Video. Westminster, de eerste seconden na de klap

Alles was voorspelbaar aan de islamitisch gemotiveerde aanslag in London, afgelopen woensdag. De modus operandi van mensen neermaaien met een voertuig en wild insteken op mensen in uniform. De horror en het heroïsche verhaal, de bizarre wending en de onvermijdelijke meme. Rechtse ziejewellers, linkse moetdatnouers, islamitische droeftoeters. De online vermoedens over verdachten en het lange wachten tot de NAW van de dader duidelijk werden. Het was natuurlijk een lone wolf een daar hoort voorspelbare struisvogelpolitiek van regeringsleiders & Eurobaasjes bij, evenals voorspelbare generieke retoriek van Rutte versus die van Ayaan. We hebben alleen nog niemand op een publieke piano Imagine horen spelen. Maar wat echt, echt, echt niet went, nooit zal wennen en vooral nooit mag wennen (ongeacht de woorden van de burgemeester van London), zijn beelden zoals bovenstaande. Beelden van enkele seconden na de aanslag, van de ontregeling en de ontreddering, van de verdwaasde slachtoffers en de geschokte omstanders, van de chaos en ravage, van de eerste opmaat naar de rouw. Nooit mag het wennen. En daarom moet het getoond worden.

We hoeven ze niet te halen. B-A-L-E-N

Een contemporaine dominee, een linkse hippie aka 'penningsmeester', een filmtroela, een gast die 'Alfard' heet, nóg een gristengekkie en een compleet geschifte kunstenares: ontmoet het bonte gezelschap We Gaan Ze Halen. Omdat meerdere landen een dikke middelvinger geven aan het door de strot gedouwde herplaatsingssysteem - Nederland doet het eigenlijk nog best aardig - vindt het sextet stoethaspels dat we de Griekenland-vluchtelingen zelf maar moeten gaan halen. Duizenden meer meer meer vluchtelingen in Nederland, want dat is de afgelopen jaren een gouden combinatie gebleken. Alleen jammer dat de rechter het niet helemaal eens is met het idee om de overheidsinstanties te kielhalen; bovendien heeft Nederland nog tot september de tijd. De Dominee wil in beroep en de actiegroep wil de vluchtelingen eventueel écht zelf halen. "Er staan 300 500 auto's klaar." Dat lijkt ons nou een fantastisch idee: een ellenlange colonne GroenLinks-stemmende deugwappies in met vluchtelingen volgepropte Toyota Priae over de Oost-Europese wegen. Kijken hoe ze daar over mensensmokkel denken. GA DAN, met jullie grote bek.

Twitter unaniem lovend over DWDD-uitzending met Adriaan van Dis over boeken

Kijkcijfers DWDD
Maandag 20 maart: 1.500.000
Dinsdag 21 maart: 1.320.000
Woensdag 22 maart: 1.316.000
Donderdag 23 maart: 988.000

Kan iemand Nourdeen Wildeman in de gaten houden?

topicnourdeen.pngHey kijk nou. Nourdeentje Wil-de-man heeft ook een mening over zijn broeder met een Palestijns rijbewijs in Londen! Praatbaard, NPO-columnist en anderszins darling van de gevestigde media. Nourdeentje heeft een mening over "een bekeerling met een crimineel verleden". Moeilijk te lezen tweetje. Bedoelt ie nou dat de islam een asiel is voor gekken met korte lontjes en een strafblad? Heeft ie het nou over zichzelf? Ben je geen "echte moslim" als je een strafblad hebt, wat gezien zijn aanhang van jonge naffers best bijzonder is? Zou hij bedoelen dat elke bekeerling een tikkende tijdbom is? Gek toch, zo'n tweetje, voor iemand die zelf één van de belangrijkste islambekeerders van het land is. Zelf een club runnen voor bekeerlingen (landelijk platform nieuwe moslims), bekeerlezingen houden en dan zo vitten op iemand die zijn blik naar Allah heeft gericht... Gek. Het zou natuurlijk allemaal niet zo erg zijn als Bastiaantje (laten we de stomme boomhutclubnaam Nourdeen maar even vergeten) de gewone ongevaarlijke huis-tuin-en-keukenislam aanhing. Maar nee, hij is zelf een van de fanatiekste spreekbuiziërs van de aartsgeweldadige orthodoxe islam in Nederland. Hij keuvelt hier bijvoorbeeld gemoedelijk met haatsjeik Haitham al-Haddad. Nouja, of de vrienden, bekenden en collegae van Nourdeen dus de komende tijd even goed willen opletten als Bastiaantje in de buurt van Hyundais en keukenmessen is.
topicnourdeen2.png

Dikke BIEM in Oekraïne

He wat fijn. Een ontploffingsfilmpje zónder heel hard "allahoe akbar" na de plof, maar gewoon met het goeie ouwe "oeioeioei" als reactie. Dat zeggen Oekraïnezen blijkbaar ook, na het zien van een dikke BIEM. Goed, mooi sfeerbeeld uit een ontzettend gaaf land waar we snel een militair pact met boelveel gratis geld handelsverdrag mee moeten sluiten.
Tip de Redactie