GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Gaap. Asscher wint lijsstrekkersverkiezing PvdA

tnsnipo5dec.pngNou. Dinges heeft gewonnen van die andere. Kost je nóg eens 2 zetels in de toch al beroerde peilings, maar dan heb je ook een nieuwe lijsttrekker. Gefeliciflopstaart. En niemand gaf een fuck. [Huishoudelijke mededeling: VrijMiBo-topic komt over 5 minuten.] vkvoorspeller.png

Kip reviewen. Zo doe je dat

Gewoon even een foodblogje voor de gewone man. Geen gedoe met quinoa, moeilijke vergeten groenten en al helemaal geen duizend variaties op raw coconut cocoa brownies. Nee, gewoon een kleine baas en KIP. "Not far past mediocre", dit filmpje.

Geyle wijvon-video! Baywatch is terug

Vrijdag. Dus hell yeah dat we deze gewoon op de frontpage mikken natuurlijk. Maar voordat we u fascineren met een belanghebbende diepteanalyse van de evolutie van Baywatch-intro's seizoenen 1-11, even iets anders. Want nu we het toch over Pamela Anderson, kunnen we gelijk even een generatiekloof aanstippen. Als u rond de 29/30 winters jong bent, fapte u waarschijnlijk niet op Baywatch, maar op VIP, waarvan we niet eens meer weten welk kanaal het uitzond, maar het kan alleen maar Veronica zijn geweest. Hoe dan ook, het is cultureel erfgoed, allemaal.

EU geeft 22 miljoen aan Ottomaanse martelhuizen

't Is de tijd van het jaar dat je eens wat verder kijkt dan je eigen hebberigheid en in de buidel tast voor de Behoeftige Ander. En aangezien niets menselijks de EU vreemd is ze in Brussel niets liever doen dan andermans geld uitgeven, staan de volgende miljoenen in ruil voor een lege hand van Erdogan alweer klaar. Waar het geld heen gaat is niet duidelijk, maar de rekening van de Goede Doelen Show 2016 is al wel op de mat gevallen. 22 miljoen voor de verbetering van fysieke infrastructuur in gevangenissen alstublieft dankuwel. Even kijken wat Amnesty (kusje) daarover zegt. "Amnesty International has gathered credible evidence that detainees in Turkey are being subjected to beatings and torture, including rape, in official and unofficial detention centres in the country." Gelukkig zijn alle partijen minus de AKP over de pis, dus Bert moet terug naar Brussel en om een onderzoek gaan vragen. Onderste steen, anyone?

VIDEO. Agent grijpt verwarde man in tankstation

Vage video is fokt op vaag. Contekst volgt. Verwarde man. Tankstation. Helemaal koekwaus. Flipt. Schreeuwt. Agent (1) met K9 & wapenstok grijpt in. Verwarde man flipt nog harder. Beukt tankshop aan gort. Omstanders grijpen in (security ff niet). Verwarde man uiteindelijk geneutraliseerd. Audio Warning: AAAAAAAARRRRRRGGH. AUB niet zeiken over agent. Man doet zijn werk. Waarvoor hulde.

BREEK. WILDERS SCHULDIG VERKLAARD, GEEN STRAF

Wtf. Dan ben je dus schuldig, maar krijg je geen straf. Snapt u het nog? 2 van de 4 klachten zijn bewezen verklaard: aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging voor zijn 'minder minder minder' van 19 maart 2014. Greet is vrijgesproken van groepsbelediging op 12 maart en van aanzetten tot haat inzake de uitspraken van de 19e. Gelukkig krijgen de 41 'benadeelde partijen' (=gekkies) een middelvinger van de rechter, hun vorderingen zijn niet ontvankelijk verklaard. Uitspraak is voorbij. Samenvatting uitspraak hier, hele uitspraak daar.
Fragment: In de embed hierboven in vier minuten de schuldigverklaring aan groepsbeledigen en discriminatie, en de vrijspraak voor haatzaaien.
UPDATE: Hoppa, Knoops in hoger beroep. Dat wordt dus seizoen 3 van deze succesvolle serie.
UPDATE: En Greet reageert vanuit zijn blauwe greenscreenbunker.

LIVE. WILDERS WELLES/NIETES SCHULDIG

wilderswelhunnieniet.jpgSpannond. De onwraakbare D66-rechters gaan hun zegje doen in de Grand Finale van het Politieke Proces tegen Geert Wilders. Raadsman Knoops en verdachte Geert W. komen niet vandaag (slecht teken). Strafeis was 5000 euro, (ongeveer de prijs van een Vespa 125cc scooter) maar daar gaat het niet om. Het gaat om de VVMU, die wel voor racistische xenofobe haatsocialisten geldt, maar niet voor Greet. Of tog nie? Wat wordt het rechtertjes? Willen jullie meer of minder zetels voor de PVV? Maurice de Hoax peilt vanmiddag, indien schuldig dan zondag 10:00 uur bal, zelf weten. LIVESTREAM

Timmermans: Google/Facebook bedreigen democratie

Het blijft een wat rare gewaarwording steeds. EU-topfiguren als Timmermans en Juncker die zich beklagen dat we in een post-truth-tijdperk leven en dat demense zichzelf opsluiten in hun eigen wereldbeeld door zelf hun nieuwsmedia-outlets te kiezen ipv het maar allemaal braaf van de NPO aan te nemen. "Hij signaleerde door algoritmes, op basis waarvan een automatische nieuwsselectie wordt gemaakt voor de gebruiker, het kritisch denken van een jonge generatie wordt aangetast. “Dat is een gevaar voor onze democratie”, zei hij." Ten eerste Frenske, wie is hier nou post-truth (trouwring, WW3, het was Gülen). Zou-ie nou zelf eigenlijk doorhebben hoe Orwelliaans dit allemaal klinkt? Waarom zou het tot je nemen van berichtgeving en analyses uit alternatieve media ineens niet onder kritisch denken vallen, en het klakkeloos overnemen van wat er bij Nieuwsuur, DWDD en Pauw gezegd wordt wel? Als er íéts post-truth is, is het toch wel claimen dat alles wat van uw eigen discours afwijkt de waarheid voorbij is. Maar wij hebben er niet voor doorgeleerd en verdienen geen € 276.000 aan belastinggeld per jaar, dus Frenske zal het wel weten.

Vlinderscrime-blogger Martin 'De Stotteraar' Kok doodgeschoten bij seksclub Boccaccio in Laren

Nieuws uit de onderwereld van de blogosfeer. Martin Kok aka 'De Stotteraar' is voor de deur van de Larense seksclub Boccaccio doodgeschoten. De ex-criminele tuigblogger van Vlinderscrime (site overbelast, twittertijdlijn) pleegde zelf twee moorden en werd daarna ondernemer in betaalde seks & misdaadverhalen. Vorig jaar wilde hij nog met een drone bij Holleeder op bezoek. Eerder dit jaar publiceerde hij stukken uit de strafzaak van De Neus, maar die kwam justitie heel snel wegjorissen. Bang was ie sowieso niet: hij liep met een jodenster op rond tussen de Hofstadgroepers in de EBI Vught. Kok was way back in 2004 een van de eerste boefjes die van een initiaal een achternaam werd op de GeenStijl toen hij vanuit zijn cel een escortbureau bleek te runnen. En later een grand cafe. In juli van dit jaar beweerde de Mokumse mafklapper nog dat er een bom onder zijn afgetrapte Opeltje geplakt was (video boven). De moord van afgelopen nacht was niet de eerste poging om hem het zwijgen op te leggen. Zijn huis en zijn auto werden al eens eerder beschoten. Hij wist kennelijk toch te veel...

MAIL - Rutte-stemmer hoepelt op bij VVD (2)

Onderwerp: Opzegging lidmaatschap
Aan: [email protected]

Geachte mevrouw, meneer,

Hierbij deel ik u mede dat ik mijn lidmaatschap per eerst komende vervaldatum wil opzeggen. Ik heb me, in de tijd dat ik lid was, behoorlijk ingezet voor de VVD in Enschede. En ook nog eens met veel plezier maar dat plezier is verdwenen.

Ik moet steeds meer constateren dat een lid die een kritische noot uit vaak nogal vreemd wordt aangekeken terwijl ik me toch grote zorgen maakt over het huidige kabinetsbeleid. Een van de speerpunten van de VVD, namelijk een kleinere overheid, is verworden tot een grote illusie.

Ik heb stellig de indruk dat de fractie in de Tweede Kamer steeds minder invloed heeft en dat met name op het beleid uit Brussel. Er zijn te veel politici die denken dat de wereld en de Europese Unie maakbaar is. Dat is deze niet. Er zullen nog generaties volgen alvorens de EU is verworden tot wat men nu voor ogen heeft. Afdwingen, zoals dat nu gebeurt, zal alleen maar averechts werken.

Ik ben het volkomen eens met vrij verkeer van mensen en goederen, van een Europese munt en ik vind het ook prima dat er afspraken worden gemaakt over veiligheid en andere grote thema's. De politieke unie daarentegen is in mijn ogen volkomen kansloos.

Vanochtend moet ik lezen in de alternatieve media dat er Europese plannen zijn om pensioenfondsen en verzekeraars een level playing field te verschaffen op Europees niveau. Dat zou kunnen betekenen dat onze zorgvuldig opgebouwde pensioenreserves onder een toezicht kunnen komen van andere toezichthouders. Ik heb ook gelezen dat er waarborgen zijn ingebouwd maar helaas heb ik hier geen enkel (maar dan ook geen enkel) vertrouwen in. Ik zie dit als een opmaat naar het afromen van daadwerkelijk opgebouwde pensioenrechten van Nederlandse werknemers. En ik weet waarover ik het heb want ik heb jarenlang in de pensioensector gewerkt.

Ik hoef u niet te vertellen dat het Nederlands Pensioenstelsel een van de betere in de wereld is en ik weet ook dat andere landen als Italie en Frankrijk zo een systeem niet hebben. Het gaat om honderden miljarden en daarover worden, achter gesloten deuren afspraken gemaakt, zonder dat zelfs het Europees Parlement daar maar iets over heeft te zeggen, laat staan het Nederlandse parlement.

Daarnaast ben ik van mening dat de huidige situatie in Europa grotendeels te wijten is aan de EU zelf. Ik heb daar als actief VVD lid geen enkele invloed op. De grote stromen vluchtelingen die naar Europa komen zijn veroorzaakt door bemoeienis van de EU met het Midden Oosten en Noord Afrika. Door ingrijpen in deze regio's is complete anarchie ontstaan en moeten mensen huis en haard verlaten. Dat is te begrijpen, dat zou ik ook doen. De heer Bolkestein heeft dit alles voorspeld maar hij werd recent nog weg gehoond door de heer ten Broeke. Ik heb deze meneer een aantal keren mogen meemaken. Op kritische vragen vanuit zijn eigen achterban reageerde hij steeds korzeliger. Daarnaast gaat hij prat op zijn kennis van buitenlandsbeleid en inzicht in geo politiek en meent hij op basis daarvan een ieder de les te moeten lezen. Ik vind dat een volksvertegenwoordiger onwaardig en plaats bovendien zeer grote vraagtekens bij de invloed die de heer Ten Broeke heeft op het beleid van de EU. Beroemd in eigen café zullen we maar zeggen, maar verder geen enkele zeggingskracht.

De rekening van dit alles wordt neergelegd bij de kiezer die steeds minder invloed heeft, vind ik onverteerbaar. Helaas zie ik niet dat de VVD hier ook maar een klein beetje verandering in kan brengen. Ik voel er dan ook bijzonder weinig voor om in het voorjaar van 2017 met nietszeggende kreten Enschedeëers te overtuigen om op de VVD te stemmen, om dit beleid te verdedigen met holle frasen en loze beloften op de zaterdagmarkt van het 'rode' Enschede.

Een teleurgestelde groet van,

[NAW bij redactie bekend:]

Germania van Guy Verhofstadt 2 x zo duur

Hallo eurosceptici en populisten! We hebben weer een boosmakertje. Terwijl u als hardwerkende Belg, Duitser, Framboos of Nederlander lange dagen maakt teneinde den schoorsteen te laten roken alsook de kotertjes te voeden, lachen ze u in Brussel vierkant in uw belastingbetalende burgerbek uit, vanuit hun poenerige ivoren torens. Behold Het Germania van Verhofstadt cum suis, het nieuwe hoofdkwartier van de Europese Raad waar men van zins is de EU-burgertjes te gaan hersenspoelen tot Pechtoïde ja-knikkers en bij-het-kruisjetekenaars. In 2010 zou het Ei van Van Rompuy 180 miljoen euro gaan kosten. In 2012 werd afgesproken dat deze Hive Mind voor maximaal 240 miljoen euro mocht gaan kosten. Dat weten we, omdat we er toen dit topic over tikten, met een hyperlinkje naar een EU-document waarin stond dat de kosten maximaal 240 miljoen mochten bedragen. Goes without saying dat het hyperlinkje niet meer werkt. In 2013 bedroegen de kosten al meer dan 300 miljoen euro. De ChristenUnie stelde nog vragen aan Rompie over deze "kostenexplosie". Anno 2016 is het bedrag dus al opgelopen naar 320 miljoen. En het is nog niet gedaan, om met de zuiderburen te spreken. Prettige werkdag morgen.

Hoera. Wassila Hachchi LEEFT

TOPICWASSIEL.jpg
“What do you feel and see when you’re on the internet? Millions and millions of words exploding everywhere. People are constantly talking. But to what purpose? Now is the time to listen, think and then speak. Dialogue Digital is my dream and vision that has come to fruition. Dialogue Digital is an online platform where people can come together for intelligent conversations. But let me first share my story.” – Wassila Hachchi.

Nee, blijkens haar afscheidsbrief was haar Nederlands niet al te best. Maar hol internationaals met veel suffige kreten als "dialogue", dat kan ze als de beste. Wassiel heeft tussen het vergeefs flyeren voor Killary de afgelopen maanden alle tijd gehad om van uw belastingcenten een boekje bijmekaar te wachtgelden. Of het mooi is, dat weten we nog niet, want we hebben geen Kindle en geen Amazon om de 28 digitale pagina's dialoogtroep op te downloaden. Mensen die wel zo'n elektrisch fopboek hebben mogen een boekverslag achterlaten in de panelen.

Hoe Oost-Europese bendes ons land overspoelen

tsunami.pngNou, het is maar goed dat de EU vandaag niet 50 miljoen Oost-Europeanen visumvrij ons land binnenlaat, want anders was dit WODC-onderzoek naar mobiele bendes in Nederland een beetje ongelukkig getimed. Potjandosie wat worden de zegeningen van het vrije verkeer van personen even glashelder weergegeven in dit rapport: "Verdachten komen meestal met een personenauto of minibus naar Nederland. Daarnaast wordt soms met het openbaar vervoer (busmaatschappij) gereisd en in enkele gevallen ook met het vliegtuig. In de meeste zaken is het grootste deel van de verdachten een paar weken tot een paar maanden in Nederland. De meeste mobiele bendes verblijven tijdelijk op een recreatiepark of in een woning." De jongens en meisjes maken nog geen gebruik van het Europees Solidariteitsfonds, maar ter bevordering van de integratie komen ze wel graag bij de mensen thuis. Inbraken, autodiefstallen, straatroven en gewapende overvallen op juweliers, de 100 veelal jeugdige verdachten die in dit rapport worden geportretteerd snappen precies waar de EU voor bedoeld is. De ene interculture ontmoeting is nog niet voorbij of de volgende bilaterale dialoog wordt al opgestart. Applausje voor Europa en anders bent u een domme amateur die er allemaal niets van snapt.

Tip de Redactie