GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

EBRU UMAR - De verkiezingsstunt van Aboutaleb

ebrupica100pix11.jpegAangezien een beetje moskee in verkiezingstijd de favoriete hangplek van de PvdA is, was het dit weekend al bal: Aboutaleb was de vooruitgeschoven post en heeft in Rotterdam wat islamieten streng toegesproken. Briljante move: nu ff streng doen voor de bŁhne. Over een week of vier zieltjes stemmen ronselen. Je kunt er de klok op gelijk zetten dat journalistiek Nederland de komende week pavlovend over Aboutaleb heen hangt. De man heeft weer zoín briljante daad gepleegd en heeft zijn ROT OP nog 'ns ff uitgelegd aan de mannen met baarden, die hun vrouwen onderdrukken, hun kinderen opvoeden tot jihadisten en PvdA stemmen. Pavloven dat Aboutaleb met zijn 'ferme taal' direct tegen het kabinetsbeleid is ingegaan. Het bestaat wel, een flinke PvdAíer! Het bestaat wel, een flinke Nedermarokkaan!

Lees verder

Top Die Kop(pensnellers)

topdiekoppensnellers.png Kijk, daar zit ie. Onze Willy tijdens de rouwverering van een achterlijke inteeltkoning uit een middeleeuws martelland een bevriend staatshoofd. En het lijkt er sterk op dat ie een vaas pils voor z'n neus heeft gekregen van de gastheer (pica opklikken). Van links naar rechts aanwezig: Premier Porosjenko (OekraÔne), koning Felipe van Spanje, onze Willy_67, generaal Sisi de demonstrantendoder uit Egypte en koning Abdullah van JordaniŽ. Zo'n ouderwets aandoende pica van die blozende bolle polderkoning tussen een stelletje internationale mededespoten in een theekamer uit de sprookjes van 1.001 nacht. Dat schreeuwt om een Top Die Kop(pensnellers). De beste satirische inzending wordt naar goed lokaal gebruik beloond met 500 stokslagen. (Pica via)

GSTV goes Griekenland III. En nu DUIDINGS

Oke, serieus nu. Die miljoenmiljard centen + rente waren we toch al kwijt. Wat gaat er gebeuren nu Syriza landslide geschiedenis heeft geschreven in de Griekse polletiek? Een inmiddels weer enigszins uitgebrakte VanLeeuwen sprak met OmairaGill en Thodoris Jeroenmirckos, twee terzake kundige journos (die nog wel een baan hadden) over de komende fineconomischgeopolitieke gevolgen. Later vanavond nog een diepte-interview met een Griekse relhond en een live-verslag van de invasie van EU-troepen olv brigadegeneraal JC Juncker en zijn kleine korporaal VonTimmerfranz.

Griekenland. We krijgen niks terug. Ook geen rente

B8NtV_gCcAAyWYX.pngHet is over en sluiten mensen. Zwaai maar dag met het handje. De Grieken houden alles lekker zelf. Zelfs het cadeautje van 1100 miljard van Draghi heeft niet geholpen. Het is schluss met de EU. Volgens bovenstaande poll van de Griekse staatsomroep halen de extreeminkse EU-hators zelf 45,3% van de stemmen. Premier Samaras zou de nederlaag al toegegeven hebben en in de Syriza-tent staat een jubelende Alexis Tsipras "Willen jullie meer of minder Brussel?" te roepen. Meer slecht nieuws: de Nazi's van Gouden Dageraad staan derde. Zometeen straks meer vanuit Athene door onze oorlogsverslaggevers ter plekke. Stay tuned.

Het gaat chaospopulos.

GSTV goes Griekenland II. Athene by Nightclub

HALLO! *unce unce unce unce unce* MAG IK VRAGEN OF JE GAAT STEMMEN? *unce unce unce unce unce* OF JE NOG GAAT STEMMEN! *unce unce unce* STEMMEN JA. GA JE STEMMEN? *unce unce unce unce unce unce* OP SYRIZA? WAT!? *unce unce unce unce unce* JA OF JE BIER LUST. *unce unce unce* OUZO OOK GOED? *unce unce unce unce unce* NEE IK HAAL WEL. BETAAL LATER MAAR TERUG. *unce unce unce unce unce* NEE MET RENTE! OH ZONDER RENTE? *unce unce unce unce unce* HELEMAAL NIETS!? JA MAAR WACHT EENS EVEN! *unce unce unce unce unce* MAAR GING JE NOU STEMMEN? *unce unce unce* STEMMEN! *unce unce unce unce* ACH DE TIEFUS DOE NOG MAAR EEN RONDJE. *unce unce unce* NICK! NICK! ZO VEEL LEKKERE WIJVEN HIER! *unce unce unce unce* EN WAT EEN ARMOEDE HE? LOL!! *unce unce unce* WOO-HOO!! YEAAAHHH! OUZO!!11! *unce unce unce unce unce unce unce*
[Deel 1 van GSTV goes Griekenland HIERRR. Deel III & slot volgt later vandaag.]

Dood van koning Abdullah biedt mogelijkheden

ouegfwofgw.jpgHet blijft toch een prestatie van formaat dat je met je overlijden, zoals van koning Abdullah van Saudi-ArabiŽ afgelopen vrijdag, vier procent prijsstijging teweeg kan brengen op de oliemarkten. Het lichaam van de beste man was nog niet koud of de angst rondom zijn opvolging was gestart. Wie neemt welke positie in na zijn dood en hoe lang duurt de strijd over de macht? Gelukkig was daar een lid van de koninklijke familie om ons gerust te stellen: de prijs van olie komt niet meer boven 100 dollar per vat. Los van het feit dat dit een sterke uitspraak is van een regime dat enkele maanden geleden stelde de olieprijs niet te kunnen beÔnvloeden, voedt het slechts argwaan. De aanslagen op Charlie Hebdo, de arrestaties in Verviers en de talloze huiszoekingen in Europa bewijzen dat Al Qaida in Jemen sterker is dan ooit. De dood van koning Abdullah biedt een unieke mogelijkheid voor deze tak van Al Qaida om de 'ware' religie te herstellen op heel het Arabisch schiereiland. En als dat gebeurt is een prijs van 100 dollar per vat dichter bij dan we denken.

FAIL! Joop.nl speurt verkeerde racist op

Tragisch gevalletje inzieke framing weer van het met algemene middelen betaalde haatzaaiplatform Joop.nl (VARA). In Dresden is een Eritreese asielzoeker doodvermoord. En in de benepen policor wensdenkbreintjes van Jolo cum suis kan dat alleen maar de schuld van Pegida zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo? Welnee. De NPO perdiept er maar wat op los. Politie deed weldegelijk onderzoek en met Pegida had het niets van doen. Hoofdverdachte van de moord (mes steek hals) op de 20-jarige Khaled Idris Bahray (20) is zijn flatgenoot en collega-gelukszoeker Hassan Balkje (foto) eveneens uit Eritrea. (Zie ook hierrr). De door @carelbrendel op de vingers getikte JoloÔden hebben terstond en schaamrood gerectificeerd op de frontpage de kop van artikel geniepig aangepast. Maar url's liegen niet, en Google Cache ook niet. Enfin, we voegen 'm toe aan het rijtje Joop-FAILS. Aansluitend kunt u kijken naar livestreams vanuit Dresden waar weer wat mensen op een plein "Wij zijn het Volk" gaan roepen.

Boze huiseigenaar afgewezen voor Energielabel

klimaathaatmachine.gif Het Energielabel is een puinhoop. Voorbeelden stromen dagelijks binnen. Ook op zondag, want het volgende briefje zat vanmorgen in onze keurig met zo'n borstelstrip geÔsoleerde brievenbus: "Beste redactie. Net als de rest van Nederland ben ik verplicht mee te doen aan de nieuwe melkkoe van de rijksoverheid. Vandaag kreeg ik een mail van "Energielabel" dat mijn aanvraag voor de definitieve energielabel via een deskundige was afgewezen, en moet ik nieuw bewijs aanleveren voor een herkeuring. In de mail staat verder geen reden waarom de aanvraag is afgewezen of wat te verbeteren/nog aan te leveren is, noch de contactgegevens van deze "expert". Na te zijn ingelogd op de website van Energielabel heb ik getracht de contactgegevens op te zoeken van deze expert, voor wellicht wat meer informatie betreffende de afwijzing. Helaas stond er geen extra informatie en naar het keuzescherm van de experts kon ik niet meer, omdat ik er al een gekozen had. Ik kan alleen een nieuwe keuring aanvragen, zonder te weten waarom mijn eerste aanvraag is afgewezen. Na het bellen met de helpdesk werd erkend dat meer mensen ditzelfde probleem hebben, en geen contact kunnen opnemen met de door hun gekozen expert, en geen informatie krijgen waarom hun aanvraag is afgewezen. De helpdesk had verder geen inzicht hierin. Op de website bij 'veelgestelde vragen' wordt het onderstaand advies gegeven: "De erkend deskundige heeft mij om aanvullende informatie gevraagd, maar er staat niet bij wat ik moet aanleveren. Hoe kan ik contact met hem opnemen om dat te vragen? Als u geen gegevens van de erkend deskundige heeft, Google hem dan even. Wellicht kunt u dan wel gegevens vinden en contact met hem opnemen." (Het staat er echt - red.) Een briljant advies! We hebben geen gegevens van de erkend deskundige maar we moeten hem maar even Googelen... Ik herhaal: geen gegevens maar we moeten hem maar Googelen. En dan nog de laatste zin: 'Wellicht kunt u dan wel gegevens vinden...' Ik mis hier eigenlijk de afsluitende zin 'Zo niet de tyfus en zoek het maar uit met uw Energielabel, wij kijken uit naar het versturen van de boete mocht u in de tussentijd uw huis verkopen'. Met vriendelijke groet, een verontwaardigde huiseigenaar."
Update 26/1: Ohja. De absurde FAQ-tekst "Als u geen gegevens van de erkend deskundige heeft, Google hem dan even", is spoorslags van de site gejorist nadat GeenStijl er over schreef. Oude pagina. Nieuwe pagina.

LIVE. Holocaustherdenking omdat het moet

ernstverduin534.png Live. De Nationale Holocaust Herdenking. Omdat het moet. Omdat die steeds meer onder druk komt, omdat de Holocaust op sommige scholen niet meer besproken kan worden. "Ligt te gevoelig", is het smoesje waarmee virulente islamitische zionistenhaat wordt afgedekt. Gelukkig durft de moedige NPO het toch nog aan om de herdenking uit te zenden, nu live op tv. Maar er is meer! Het lijkt wel een soort (anti-)semitische feestdag vandaag. Om 11:35 is er een parallelprogrammering bij de IKON (bestaat dat nog?) om maar weer eens dieper in te gaan op vragen waar we allemaal het antwoord al op weten: heeft religie wel/niet/wel/niet met geweld te maken? Met de verlepte non Karen Armstrong en Abou Jahjah, de pooier van de Profeet. Aansluitend in Buitenhof zal iemand heel voorzichtig gaan vertellen dat er in Europa een soort "nieuw antisemitisme" is. Daarmee bedoelen ze de diepgewortelde, eeuwenoude jodenhaat die binnen de islam welig tiert, maar voor de NPO en de rest van Het Reservaat is dat nog heel "nieuw". Wie het dan nůg niet beu is, kan om 12u30 afstemmen op een illegale stream van een Belchinees naar keuze voor de kk-klassieker Ajax-Feyenoord om de joden! joden! joden!-spreekkoren van de tribunes te horen schallen. Maar eerst de Nationale Holocaust Herdenking op DITNOOITMEER24 (Psst pas op, achter je!).
Quote: Auschwitz-overlever Ernst Verduin (88), Trouw, 24 januari 2015.

Bassiehof - Fuck you, Saoedi-Arabie deel II

bassiehof100.jpgBert Koenders (PvdA) en koning Willem-Alexander (Oranje) waren zaterdag in Saoedi-ArabiŽ om afscheid te nemen van de overleden koning Abdullah. Het is dat er geen bier te koop is in Riyad, anders was de kans groot geweest dat er vandaag of morgen een foto van onze vorst zou verschijnen: bier drinkend met een inteelttelg van het Huis van Saoed. Inteelt omdat de familie niet al te krachtige genen heeft. Sinds de dood van koning Abdulaziz in 1953 hebben reeds vijf van zijn zonen het loodje gelegd als koning. Veelwijverij binnen eigen kring is schering en inslag op het Arabisch schiereiland, dit zijn de gevolgen. Bier omdat de Nederlandse koning er nu eenmaal een handje van op de foto te gaan met despoten, ondertussen een pils in de hand. Saoedi-ArabiŽ, het blijft moeilijk. Een soort van bondgenoot in de oorlog tegen terrorisme, tegelijkertijd komt Osama bin Laden uit dezelfde schoot. Toen Geert Wilders iets met een sticker deed en de Saoediís dreigden met een handelsboycot zette Frans Timmermans (PvdA) alles op alles om de plooien glad te strijken.

Lees verder

Feynman en/of Feiten - Gas

feynmanenoffeiten100.jpg We zijn nu al een jaar bezig met de aardbevingen in Groningen. Vorige week was er nog de nieuwswaardige flater dat iemand uit de partijtop van de VVD ďper ongelukĒ in een volle trein openlijk gaat bespreken wat de VVD in haar hoofd heeft. In plaats van schade te vergoeden en de panden aardbevingsbestendig maken, zijn we blijkbaar bezig met spelletjes zoals de media ontlopen, nieuw onderzoek (en dus vertraging) eisen en vooral de gasbaten zo hoog mogelijk houden. Nu nog een roep om onderzoek doen is laat, de eerste beving was al begin jaren negentig, een kwart eeuw na de eerste echte productie van het Groningse gas. Tijdens de eerste productie was de eerste beving al voorspeld op medio jaren tachtig. Het nieuwe onderzoek is vooral bezig de bodemdaling heel netjes in kaart te brengen en alle kleine aardbevingen, maar gaat ons nog steeds niet vertellen wat de maximaal mogelijke aardbeving is. Laat dat nu net de enige zinnige vraag zijn. Die informatie heeft immers een ouder, schooldirecteur of arts nodig om uit te zoeken of zijn pand er na de volgende beving nog staat.

Lees verder

GSTV goes Griekenland I. Filmen = VERBOTEN!

Day of Days voor de EU dit weekeinde. Morgen boeken de extreemlinkse agent-in-de-fik stekers van Syriza een eclatante verkiezingsoverwinning en dan is het over en uit met het Brusselse Vijfde Rijk. Toedeledokie & bedaankt foor die acceptgyros. We krijgen niks terug, ook niet met rente - en de heren Nietsnuttos en Fiscusontduikelopoepos drukken hun snor weer ouderwets de hangmat in. Om alvast in de stemming te komen voor WOIII reisden VanLeeuwen en cameraman Nick af naar Athene om de vooravond van het Einde van Het Avondland mee te maken. En daar kun je maar beter iets te drinken bij hebben. στην υγειά σας!

Amnesty: zo red u Saoedische blogger Raif Badawi

raifbadawisneudit.jpgAch man, wij hebben met Raif Badawi te doen. Schreef kritische blogjes, maar deed dat in het Saoedi-ArabiŽ waar onze koning en MinBuZa vandaag mooi weer spelen met de middeleeuwen. Dus boete, celstraf en 1000 stokslagen. De eerste sessie van vijftig kreeg Raif in de week van Charlie Hebdo. Allah bedreef viral marketing via al zijn paarse broeken, die week. Raif heeft vorige week vrijdag niet zijn tweede sessie gekregen, omdat de deze week dood neergevallen Koning Abdullah volgens iedereen een hele gematigde man en een groot verlicht hervormer was die dit soort straffen eigenlijk niet meer wilde hebben in zijn vreedzame land. Ohnee wach, de afranselsessie werd uitgesteld omdat hij nog niet voldoende hersteld was van de eerste. Middeleeuws martelen dit, zorgen dat iemand genoeg herstelt om de volgende pijnlijke martelsessie ternauwernood te overleven. Zo lang mogelijk rekken, die pijn. En dat allemaal omdat Raif dingen schreef over liberalisme en grapjes maakte over de sharia. Had hij nou maar naar mannen als Giel Beelen en Peter Buwalda geluisterd. Gewoon rustig aan doen met dingen opschrijven die de Profeet en zijn priesters kwetsen, dan krijg je ook geen stokslagen. En kan deze vredige islamitische staat gewoon haar vredige dingen blijven doen. In 2014 werden er nog Kamervragen gesteld aan Frans Timmermans over de marteling van Raif Badawi. Timmerfransie wees iedere bezorgde burger door naar de EU. Waar Frans nu zelf ook zit en geen vinger uitsteekt om Raif te helpen. Uiteraard heeft Frans Timmermans wel contact gehad met Saoedi-ArabiŽ. Maar dan om sorry te zeggen. Weet u nog. Dat ons kabinet en een kudde fatsoensmensen vonden dat wij onze excuses moesten maken aan Saoedi-ArabiŽ vanwege een fucking sticker? Ja, dat vinden wij met de kennis van nu ook behoorlijk gÍnant. Met de kennis van toen trouwens ook. Hoe dan ook, Amnesty heeft vijf manieren online gegooid waarbij u lekker leunstoelbetrokken Raif Badawi een klein beetje kunt helpen vanaf de hoekbank. En verder is het vooral hopen dat het hooggerechtshof coulant is. Eindigen wij met een vraag. Wat is het verschil tussen Saoedi-ArabiŽ en het kalifaat van ISIS? Antwoord bij Jan Roos na de breek.

Lees verder
Tip de Redactie