GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Demografisch kaartje: Europa gaat kapot

DemografieEuropa.jpgNee, geen plaatje ala "Wolfenstein - The new Order" van hoe Europa eruit had gezien als Wenen in 1683 wel voor het Ottomaanse Kalifaat gevallen was. Dit plaatje komt uit de dystopische pre-apocalyptische high-budget EU-miniserie genaamd "Hedendaagse Realiteit". Echt een aanrader. Het kaartje illustreert per land de op een na grootste nationaliteit. EurabiŽ-adepten beweren vaak in Youtube-filmpjes zonder bronvermelding, maar met onheilspellende Arabische muziek, dat Europees-islamitische vrouwen een vruchtbaarheidsgraad van 8.1 hebben. Dit is, gelukkig, niet waar. Maar de Europees-islamitische vruchtbaarheidsgraad ligt wel degelijk hoger dan de inheems-Europese: 2.2 bij het islamitische vs 1.48 bij het inheemse vrouwvolk. Dit zijn alsnog zeer significante verschillen en gecombineerd met immigratie kunnen deze desastreuze gevolgen hebben. Demografie is waarschijnlijk het allerbelangrijkste thema van het moderne Europa, maar het blijft een vies onderwerp waar geen enkele bien pensant zich aan wil branden. Veel liever schuiven we de problemen (*) door naar onze kinderen en kleinkinderen.

Mark Rutte lacht om uitspraken van de VVD

Instructies alvorens dit topic te lezen: zet je geluid aan (bij voorkeur via een koptelefoon). Klik op play. Lees rustig punt voor punt onderstaande VVD-quotes.
- Iedereen krijgt 1000 euro.
- De onderste steen van MH17 komt boven (*).
- Er is geen plaats voor fraudeurs in de VVD.
- We sluiten de grenzen van Europa.
- Minder overheid is minder belasting.
- Niet doorschuiven, maar aanpakken.
- Meer straf en minder begrip voor criminelen [insert plaatje van Fred Teeven].
- Het bonnetje is kwijt.
- Die specifieke telefoontaps zijn per ongeluk gewist.
- Laten we meer samenwerken met dictators (*).
- Handen uit de mouwen in plaats van hand ophouden (*).
- Die 168 miljoen euro aan onterechte toeslagen wordt helemaal terugbetaald (*).
- Iemand die gelooft dat je van wiet dood kunt gaan, kan best minister van Justitie en Veiligheid worden.
- Edith Schippers.
(bovenstaand fragment komt uit de Mark "XTC" Rutte compilatie hieronder:)

NOS: 'Telegraaf doet Perdiepje met Airbus-ramp'

NPO Duitslandcorrespondent Jeroen Wollaars is on to something. In de audio hierboven is hij het telefoonboek van het Duitse dorpje Montabaur aan het afbellen, op zoek naar ene Frida Schmitt. Wol vermoedt namelijk dat Telegraafjourno Charles Sanders nepquotes bij niet-bestaande bronnen in de mond heeft gelegd om een spreadpagina over de Vlieger des Doods te kunnen vullen. Montabaur was namelijk de woonplaats van horrorpiloot Andreas Lubitz, en daar lopen kennelijk zomaar mensen op straat die tegenover Sanders onwaarschijnlijk specifieke luchtrampentrivia oplepelen tijdens het uitlaten van hun hondjes. Wol fronst de wenkbrauwen op Twitter over zů veel Duitse degelijkheid. En dan gaat internet doen wat internet goed kan: meespeuren. Zo lijken de quotes die Sanders optekent wel heel specifiek op een verhaal uit Der Spiegel (scrollen naar tussenkopje 'Progressively Lower'), merkt iemand anders op. Wachten is nu op wederhoor van @cstelegraaf. Of tot Frida Schmitt de telefoon opneemt en spontaan uit de luchtvaartalmanak begint te reciteren. Als ze Łberhaupt bestaat. Psst, Wol. Bel ook ff met Friedrich Wohlfahrt (☎️) om te vragen hoe het met zijn moestuintje gesteld is.
Lees verder

Woning Martin Sommer beklad met hakenkruizen

MartinvandePVVedit.jpgANP/Reuters/AFP/TMG Dichtbij - Amsterdam/Haarlem. De woning van de Volkskrant-columnist Martin Sommer is afgelopen nacht door onbekenden beklad met hakenkruizen en teksten als "Vuile Populist", "Vieze PVV-er" en "Geen Mens is Illegaal". Op de straat, voor de woning van Sommer, is met rode verf de tekst "HIER WONEN MIGRANTENHATERS" aangebracht. De schitterend geŲrnamenteerde voordeur is ingesmeerd met (menselijke) uitwerpselen en de glas-in-lood ramen van Sommers huis in de sjieke wijk (edit - weggehaald door redactie) zitten onder het eierstruif. Ook Sommers groene kliko bij de achterdeur moest het ontgelden, met dezelfde rode verf is er de tekst "FACIST" (sic) aangebracht. Op het tuinpad van Sommer zijn tevens foto's gevonden van Sommer met een Hitler-snor (zie plaatje). De bekladding bij Sommer is nog niet opgeŽist en de politie heeft geen idee wie er achter de ranzige intimidatie-praktijken zit. "We hebben op internet gelezen dat de positie van de heer Sommer bij de Volkskrant nogal onder vuur ligt, maar daar kunnen we hangende het onderzoek verder nog niks over zeggen," aldus de dienstdoende wijkagent, in perfect Nederlands.

Lees verder

GSTV. Nationaal Zeezicht verpest door windmolens

"Er moet een minimumquotum komen voor het aantal windmolens per kustplaats!" - Liesbeth van Tongeren, GroenLinks/Greenpeace. "Ik ken mensen die overleden zijn aan windmolens" - Ard van der Steur, corpsbal en kasteelheer. "De onberekenbare stroompieken van windmolens veroorzaakten de megawatt current overflow die tot de Grote & Gruwelijke Stroomstoring van 2015 in Noord-Holland leidde" - Een gepikeerde Nuon-techneut met een soldeerbout. "Het ergste aan windmolens op zee is dat ze de illusie doorbreken dat de wereld aan de rand van de zee ophoudt" - Rob Goossens (DasKapital), nippend aan een jonge klare. "Graag een streep door die windmolenparken op zee en wachten tot we iets hebben dat meer dan alleen een illusie van duurzaamheid opwekt" - Johnny Quid, nuchter als altijd. "Rot op met je horizonvervuilende hekwerk aan onze prachtige Noord-Hollandse kusten" - wethouder Barnhoorn van de gemeente Noordwijk. "Zet ze maar in Limburg neer" - een toevallige passant in het GSTV FILMPJE!

MoskeeŽn zwijgen als graf over herkomst financien

jeeejislam.jpgIn opdracht van vadertje Staat voerde onderzoeksbureau Rand Europe een studie uit naar de herkomst van buitenlandse financiŽn voor Nederlandse moskeeŽn. Resultaat: helegaar niks. Ze hebben simpelweg geen idee, het staat er echt. De beschikbare bronnen "do not allow for a general estimate of the size of foreign funding." Volgens het onderzoek komt dit omdat de politie niet binnen het tijdsbestek van het onderzoek over de brug kwam met data, moskeeŽn zelf geen openheid van zaken wilden geven, private transacties niet toegankelijk zijn en de data van aanklagers is niet geanalyseerd. Ook wordt er opgemerkt dat de meeste donaties in contante en op informele wijze worden overgemaakt. Bijvoorbeeld door in trance gepreekte Mohammedanen die cash op tafel tyften, onder het genot van een prediker die het belang van hun donatie met geheven vingertje de zaal in schreeuwt. Een beetje zoals rappers dat in striptenten doen, maar dan anders. 's Lands kruisvaarders natuurlijk weer over de zeik: "Ik heb 2 jaar geleden om dit onderzoek gevraagd en nu weten we nog niks," aldus een tempelier van de Christenunie. "Met dit onderzoek worden we met een kluitje in het riet gestuurd", meent een degenkruiser van het CDA. Kortom, we lopen geblinddoekt, met de armen op de rug gebonden, met de veters aan elkaar geknoopt, naakt, achteruit het slagveld op. Het Westen, dat gaat nog eens heel groot worden.

Experts: 'Duitse economie stort in 2016 volledig in'

helgaquotilda.jpgRampspoed in aantocht! Vergeet die Griekse crisis aan het rafelrandje van Europa. Het echte gevaar ligt aan onze oostgrens op de loer alsof het een mistige mei-morgen in 1940 is. Experts, deskundologen en allround betweters vrezen een totale meltdown van de Duitse economie in 2016. "En we weten allemaal wat er kan gebeuren als de Duitsers in geldnood raken!", zo waarschuwt televisiepersoonlijkheid Peter R. der Friesen ons op voorhand voor de gevaren. De ineenstorting van de de economie, die door de Duitse televisie-econoom Sylvester Eijffinger nu al aangeduid wordt als 'het economische einde van het Tweede Interbellum', wordt veroorzaakt door een nieuwe wet die Duitse bedrijven vanaf 2016 verplicht om aan een vrouwenquotum van 30 procent in hun raad van toezicht te voldoen. "En we kennen natuurlijk allemaal de economische wet", doceert Eijffinger. "Vrouwen in het bestuur. Spullen veel te duur!" Ook de uitgesproken antifeministische Halina Nordreijn-Westfalen is ziedend over het plan. "Dummkopfen! Quotilde's!", tierde ze bij de populaire Duitse tv-show 'Die Welt Dreht Durch'. "Vrouwenquotum in je broekje!", argumenteerde ze daarbij, met theatrale tranen in de ogen. Haar emotionele uitbarsting is extra opvallend omdat Halina doorgaans als zwijgend sekssymbool aanschuift en haar lippen louter gebruikt om te tuiten en te pruilen, niet om zich inhoudelijk met de tafeldiscussies te bemoeien.

Overigens vreest niet iedereen de voorgenomen economische zelfmoord van Duitsland. De Europese Commissie, niet per se vermaard om haar rationele standpunten, verwelkomt de aanstaande Duitse crisis. "Dacht u dat duurzaamheid alleen van windmolens kwam?", schampert de EU-woordvoerder voor wijvengezeik, Franz von Timmerfranz, die enkel in nogal dwingende retorische vragen kan praten. "Duurzaamheid is niet los te zien van gelijkheid. Of denkt u daar soms anders over? Hmm?" Welnu. Als blanke mannen in een hardroze maar zeer succesvol blankemannenbollenwerk durven we het in het verwijfde westen nauwelijks meer te zeggen, maar: Als de eis 'X procent van de bestuurders moet een kudt hebben' leidend wordt voor de samenstelling van raden van toezicht, lever je de markt uit aan de ideologische grillen van opgelegde maakbaarheid. Als idealistische drammerij leidt tot een wettelijk minimum voor het aantal tieten aan de top, doe je een stap terug in de economische evolutie omdat equality daarmee voorrang krijgt op quality. Zo'n quotum is een belediging voor de mannen en vrouwen die op eigen kracht & kunde een topfunctie hebben bemachtigd. Om af te sluiten met een quote van de bekende Duitse misogyne filosoof Maximm Hertzmann: "Dat Europese politici van de idealistische persuasie het kapitalisme allemaal heel kut vinden, geeft ze nog niet het recht om procentueel te bepalen hůe kut het moet zijn. Godverdomme zeg. Zeikwijven."

Kassa! Blanke Sabel-Neuker Marco Blok is de sjaak

marcoblok.JPGUit de krant van vandaag. Of Marco Blok, die met blanke sabel het dampende kutwerk van Suzanne Blok ad finitum is binnengetjoept ook even voor z'n minderjarige koter wil gaan dokken. Ja, wat denk jij wel Marco Blok? FF lekker Suzanne Blok neuqsecksen + intravaginaal happy end, en dan zeker de pleiterik maken? Vergeet het maar knul. There's no such thing as a free fuck. Om met BraboNeger te spreken: gewoon betalen. En dan nu de extragrappige moraal van dit verhaal. Laat geen schandpalende privacyschendende D66-rechtbank OOIT nog het hypocriete vingertje heffen naar de media en strafvermindering eisen wegens "media-aandacht". Want zonder die sensatiehufter-rechters van RioolBank Haarlem hadden we nooit geweten wie Marco Blok en Suzanne Blok zijn, en dat die twee liggen te neuken zonder geld en condoom. Oh, en griffier. Die datum klopt ook al niet. Prutser.

GSTV overleeft stroomstoring des doods

De verschrikkelijke stroomstoring die vanochtend het belangrijkste deel van Nederland lamlegde, heeft een diepe indruk achtergelaten op onschuldige burgers. 020 bestond even niet meer, Hilversum lag urenlang op z'n gat en vliegtuigen bleven aan de grond op Schiphol. Een enkeling zat opgesloten in de lift, andere gedupeerden kregen hun elektrische auto niet aan de praat. De schade loopt al met al in de miljoenmiljarden euro's. Over het exacte aantal slachtoffers bestaat vooralsnog geen duidelijkheid, maar het zal niet mals zijn. Het gaat om de grootste stroomstoring OOIT in ons land. Herhaling van een dergelijke apocalypse kan zelfs niet worden uitgesloten. Brr. De gedachte alleen al. Onze onverschrokken videoginger VanLeeuwen toog vanmiddag met gevaar voor eigen leven naar een desolaat Haarlem voor voxpop diepte-interviews met de zwaar aangeslagen inwoners. De durfal, maar tochÖ iemand moet het doen.

Peter R. de Vries schuift aan in de VrijMiBo

meisjewezienjekamelenteen100.jpgHet is weekend. We gaan het deze VrijMiBo hebben over... de fuck. Serieus. Peter, wat doe jij nou weer in deze VrijMiBo? Dames en heren, Peter R. de Vries is aangeschoven als gast in deze VrijMiBo. Nee, wij weten ook niet waarom. En nee, we krijgen hem niet weg. Dit is Peter R. de Vries. PRV is de mediavariant van AIDS: als je het als media-outlet eenmaal hebt, kom je er eigenlijk nooit meer van af. Nou, Peter R. de Vries, kom je nog wat duiden? Nee? Oh, alleen maar even je gezicht laten zien. Weet je, Peter. Wat ons dus opvalt. Je bent van misdaadjournalist getransformeerd in popcultuur, en nu transformeer je door al je optredens van popcultuur in karikatuur. Is dat wat je wilt, Peter? Oh. Je wilt gewoon niet thuis zitten. Dit is de enige manier om nog onder mensen te komen. De enige manier om jezelf relevant te voelen. En een identiteitscrisis te voorkomen. Tja. Dat is dan wel weer pathetisch, Peter. Prettig weekend. En be nice.

Lees verder

JOHNNY QUID LIVE met Mirjam van den Broeke

Daar zijn we weer. Johnny Quid Live. Met vandaag de hoofdredactrice van Quote: Mirjam van den Broeke. Dat wordt dus ouwehoeren over tijdschriftenland, de jetset en wat in haar ogen de perfecte man is. Dus goed opletten, wie weet voldoe jij er wel aan. Nu geen tijd? Terugkijken kan op YouTube en terug luisteren kan via Soundcloud. Het mooiste? U hoeft nergens een abonnement af te sluiten om Johnny Quid Live nodig te maken. Graag gedaan.

ROFLOL. MOEHAHAHA. WHEHE. *PWNT*

lolololol534.jpgSorry. Het is helemaal niet om te lachen. Z'n oogappel wordt nu driemaal daags verkracht door 72 bekstinkende Tsjetsjeense holenmensen met platjes en puspiemels. Arme pappie.

168 miljoen onterechte toeslagen voorgoed kwijt

merchantofvenice.jpg Stukje dagelijkse VVD-bullshit naar de mensen toe, door FinStas Eric Wiebes. De overheid is sinds 2006 het astronomische bedrag van 168 miljoen euro kwijtgeraakt aan onterecht verstrekte toeslagen aan mensen in het buitenland. Om precies te zijn: meer dan 100.000 personen in 189 landen moeten de staat nog huur- of zorgtoeslag terugbetalen die ze te veel ontvangen hebben toen ze nog in Nederland woonden of werkten. Het gaat dus niet eens om fraudeplegers, maar voornamelijk om slordigheden van mensen die het peopmoeilijke toeslagencircus niet snappen. Maar, en nu komt de spin van de FinStas, vanmorgen in de Teleblabla: Wiebes gaat alles terughalen. Hij gaat hoogstpersoonlijk 100.000 brieven met een terugbetaalverzoek sturen aan alle buitenlandse schuldenaars over de hele wereld. Dat klinkt niet alleen ontzettend naÔef en stupide, het is ook volkomen zinloos. Want wat Wiebes er in de Telebloid niet bij vertelt (en waar de krant zich zelf ook niet in verdiept heeft ondanks de openbare beschikbaarheid van het Rijksdocument Waar Het Allemaal In Staat - PDF), is dat er nauwelijks internationale rechtsgronden zijn waarop de teveel betaalde toeslagen kunnen worden teruggevorderd. KWOOT:

Zoals aangegeven staat er nog een bedrag van ca. 168,2 miljoen aan toeslagschulden uit in het buitenland over alle toeslagjaren bij elkaar opgeteld. Voor een bedrag van Ä 74,5 miljoen geldt dat deze om verdragstechnische redenen niet ingevorderd kunnen worden. Of een schuld in het buitenland invorderbaar is hangt af van het feit of er een verdrag met dat land is gesloten. Als er een verdrag en/of verordening is dan geldt dat geen verzoek om bijstand kan worden gedaan ten aanzien van vorderingen van minder dan Ä 350 en vorderingen van huurtoeslag. Dit betreft een bedrag van Ä 43 miljoen. Als er geen verdrag is gesloten dan kan ook geen verzoek om bijstand gedaan worden. In tabel 1 gaat het om Curaçao, Turkije, Aruba, Suriname, Nederlandse Antillen, V.S., Irak, Marokko, China, Sint Maarten en de categorie overige landen zonder verdrag. In totaal gaat het hierbij om een bedrag van ongeveer Ä 31,5 miljoen. (BRON)

Bijna de helft van het totaalbedrag is dus niet in te vorderen omdat er geen verdragen zijn, of omdat er geen adressen bekend zijn van de mensen die te veel gratis geld uit Nederland hebben ontvangen, en er dus Łberhaupt geen brieven te sturen zijn. Wat Wiebes ook niet aan de Telegraaf verteld heeft, is dat het weggelekte taxpoettotaal nu al op 427 miljoen euro uitkomt. Welja. Wat leren we hier - voor de zoveelste keer - weer uit? Dat de Nederlandse verzorgingsstaat niet functioneert als je het systeem niet op slot gooit voor passanten, fraudeurs en gelukszoekers uit het buitenland. En het toeslagensysteem moet dood. Torenhoge belastingen innen om het daarna via een ingewikkeld irrigatiesysteem weer over het volk uit te sprenkelen blijkt eens te meer - behalve nodeloos bureaucratisch - ook nog eens totaal niet te werken omdat er te veel gaten in zitten. Eerlijk is eerlijk: de VVD wil zelf ook van de debiele en fraudegevoelige toeslagengekte af. Maar je maakt jezelf niet geloofwaardig als je tegenover de grootste krant van Nederland net doet of je die 168 miljoen wel ff terug gaat halen, en daarmee maar het halve verhaal vertelt. Want de waarheid is dat Nederland grote kosten moet maken (onder ander aan particuliere incassobureaus in Turkije en Marokko), om hooguit een klein deel van de verdwenen miljoenen terug te krijgen. Dat deel van het verhaal afdekken, staat gewoon gelijk aan liegen. Maar vooral is het superdebiel dat de VVD het probleem "op wil lossen" door brieven te sturen aan buitenlandse schuldenaren die in 2006 in Nederland waren en daar te veel gratis taxpoet kregen van een systeem dat nooit had moeten bestaan.

Tip de Redactie