GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Nerds. Wie voert de rolstoel van Renee op?

Ja, of het een goed idee is, geen idee. Wat we wel willen zien is: dumpertfilmpjes van een elektrieke rolstoel die met 180 op de linkerbaan door het studentenleven knalt. Ben jij/ken jij dus een handige sleutelaar die electrische rolstoelen naar de grenzen van het toelaatbare kan opvoeren, schroom dan niet om contact op te nemen met Renée.

Stadsdeeltuig vangt 750E voor 6 minuten vergaderen

klootzakkenuitoost.jpg Lokale luizen in de pels. Ze zijn zo belangrijk. Zoals de hyperlokale journalist die eens optelde & uitrekende hoe vaak stadsdeelbestuurders in Amsterdam-Oost bijeen komen, vergaderen en daarvoor vangen. En ja, natuurlijk komt er stront naar boven als je daarin gaat roeren. Gemiddeld vergaderen de leden van de bestuurscommissie in 020-Elatik anderhalf uur, en daar vangen ze 750 (zevenhonderdvijftig) euro voor. Maal twee per maand is 1500 piek. Dat is op zich al schandalig veel geld voor een beetje babbelen, maar dat is nog tot daar aan toe. Veel erger is dat er soms ook vergaderd wordt, als er helemaal geen agendapunten zijn: "De kortste commissievergadering was op 11 april. Toen duurde de besluitvormende vergadering slechts zes minuten", zo zocht Oostblaadje De Brugkrant uit. Dodelijk citaat: "Soms staan er zelfs helemaal geen punten op de agenda, toch wordt er vergaderd. Zoals op 23 mei. Toen was er in de voorbereidende stadsdeelcommissievergadering niets te bespreken. De bijeenkomst ging toch door. De commissievergadering werd met toestemming van stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel (D66) veranderd in twee ‘parallelle sessies’, om de commissieleden hun vergoeding van 250 euro die staat voor de ‘voorbereidende vergadering’ niet mis te laten lopen." (Vergaderavonden bestaan uit een voorbereidende (vergoeding: 250 euro) en een besluitvormende vergadering van 500 euro.) Vertellen we tot slot nog even wie deze drie corrupte, misselijkmakende mannetjes zijn aan het hoofd van die club:

Ivar Manuel (D66, voorzitter)
Thijs Reuten (PvdA)
Rick Vermin (GroenLinks)(lol)
In totaal zijn er VIJFTIEN van die nutteloze graaiers.

En ja, natuurlijk zijn ze drie keer linksom, van drie partijen die altijd het hoogste morele woord voeren. Something something links lullen, rechts vullen. Waren wij ook maar corrupt en waaiden we maar lekker mee met dit soort klootzakkerige kartelpolititici. Dan waren we al lang stinkend rijk geweest terwijl we andere mensen mochten vertellen hoe zij zich dienen te gedragen.

Aaargh. Harige Poesjes Special bij Jinek

weerlooskatje.jpgHallo Nederland, uw bejubelde belangrijke nieuwsbron en beste superinterviewster Eva Jinek heeft geen zin in discussie over de Partij van de Antecedenten of haatcolumnisten of ander nieuws van de dag of de week. U krijgt katten door de strot gedrukt. Prinses Cocobelle en Prinses Zeepje nemen de social media over. Toch weer een mooi hoogtepuntje op het sterfbed van de chronisch grieperige NPO. Zit je verongelijkt te mauwen dat je meer vrouwen wil zien in talkshows, nodig je zelf drie knakkers uit om over hun kattenliefde te snateren. Alsof alleen mannen katers hebben. Het is gewoon ziek, die weigering van Eva Jinek om vrouwelijke gasten aan tafel te zetten. Bah. En iedere keer als Eva 'harig poesje' in haar mond neemt wordt er een Cheetah-jong doodgeknepen door de nietsontziende knokelklauwen van een SJW'er.

TE KOOP! Bruut Cultural Approparadijs op Funda

menkeef1.jpg
Doen ze bij Burgers' Zoo wel zo populair over de nieuwe klimaathal met die schuwe zeekoeien en nokkende vlinders, maar dat moet je allemaal delen met Duitsers en kinderen. Dat kan anders: het regenwoud op bovenstaand plaatje is de entree van een subtropisch privéparadijs vermomd als tussenwoning. Staat helaas wel in Roosendaal, een zwart gat in het heelal maar dan in Nederland en met bewoners. Awel, daarom kost het ook niks en kun je zelfs lekker onderbieden. De makelaar wijdt er twee woorden aan: 'bijzondere afwerking'. Fuck yeah bijzondere afwerking! Regenwoud! Asian Tony Montana! Boeddhabukkake! Tijgers in de tuin! Miljoenmiljard steentjes! Een Henry-stofzuiger! Waanzinnige badkamer! Wie biedt? En wie of wat heeft hier in godsnaam gewoond? Een Nigeriaanse prins die zijn geld elders gaat investeren of was dit gewoon een blankie met een extreem cultural appropriation-complex?
menkeef2.jpg

menkeef3.jpg

menkeef4.jpg

Lees verder

Ineke van Gent burgemeester. Klopt dat?

Hej, weer een afgedankt kamerlid dat we eigenlijk al een tijdje vergeten waren, maar toch ineens weer opduikt: Ineke van Gent (GroenLinks) wordt burgemeester van een stom eiland ergens boven de provincie. Gefeliciteerd, Ien, de enige reden dat we dit topic maken is dat het ROFLOL-filmpje van Arjen Lubach van voordat ie grootgraaier werd bij de NPO ernstig op de millenniale internetnostalgiespieren werkt. Duiken we nog even in je archief: "Haar kapsel is een ironisch protest tegen nucleaire explosies. Zwaargewicht in de Tweede Kamer. Pakt altijd de lunch van Tofik Dibi af. Heeft verstand van dingen, maar niemand weet eigenlijk waarvan precies. Zou het goed doen in de hoofdrol van de filmbiografie van Ton Elias." (uit: de 100 Stomste Vrouwen van Nederland); haat aan werkende mensen met een automobiel; een zuiver Leerdammetje met Tricky Dick en tot slot nog meer haat aan gewone mensen die wel werken voor de kost. Veel plezier en nu maar hopen dat de klimaatverandering niet dusdanig opschiet dat dat fancy eilandje van je binnenkort een Atlantisje doet. Joe! FLUPDATE: Een nog veel leuker filmpje van Richard de Mores die even onaardig roept dat Van Gent best zelf als dykeverzwaring kan dienen. (dank, reaguurders)

Algemeen Dagblad gooit Hanina Aiaiai uit vliegtuig

Hanina Aiaiai strikes again. De token moslima van het AD krabbelt haar kolom vandaag vol met zinnen als "Ik heb geen seconde getreurd om de slachtoffers, ik ben niet geïnteresseerd in het onderzoek en de rechtszaak en ik sla de meeste berichtgeving over de MH17 over" en "Waarom rouw ik wel om Nouri en niet om MH17? Is het omdat Nouri moslim is? Een Marokkaanse Nederlander net als ik?" Ja, daar komt #ophef van natuurlijk, en honderden reacties. Wist ze heus wel. Ze nam zelfs al een voorschot op haar kundig bij elkaar gekladderd slachtofferschap in de zin "Deze bekentenis is niet bedoeld om te provoceren of iemand te kwetsen, ook al kan ik de scheldkanonnades die zullen volgen op deze column wel vast uittekenen." Nou. Het volgende zeggen we niet om te provoceren of om te kwetsen. Maar als je wordt geselecteerd op je profiel (type 'smalende moslima die haar geloof middels een opzichtige hoofddoek hardop uitdraagt') en niet op je talent als columnist, commentator of brede beschouwer, dan kun je dus wachten op een treinramp. Of liever gezegd, een vliegtuigcrash, zoals deze column. Halalgemeen Dagblaat wil liever "diversiteit" op de pagina dan potentie. Dat wreekt zich in waardeloze columns van een retorisch beperkte tikgeit die niets beters uit te dragen heeft dan de doek op haar hoofd. Als Hanina écht wilde weten waarom ze wel om Nouri, maar niet om MH17 treurt, dan had ze een psycholoog gebeld, haar vraag voorgelegd en het antwoord met het publiek gedeeld. Dat had nog best leerzaam kunnen zijn, want iedereen maakt keuzes in welk leed ie wil belijden, en welk leed blijft liggen. Maar dat deed ze dus niet. En dat de krant van Zwans Nijenhuis dit gewoon afdrukt, met bovenstaande hijgerige tweet de wereld in slingert en Hanina daarmee van de trap, voor de trein én uit het vliegtuig flikkert, dat smaakt naar een bewuste afweging voor de clicks en de gratis ophef. Om dan achteraf op de morele hoogpony te kunnen klimmen en te kunnen kwetsjanken dat de reaguurders weer ontzettend racistisch deden tegen dat lieve moslimamoeke dat het ook allemaal niet zo goed weet. Maar de fout zit in de idiote column en in de redactionele afweging om dit te plaatsen. Niet in de voorspelbare reacties die je - inderdaad - vooraf kon uittekenen. Cheap shot, AD. Very sad. We gaan wel weer Eus lezen. Die maakt tenminste nog eens een origineel punt af en toe.
Update: De eerste MH17-nabestaande heeft z'n AD al opgezegd, een ander reageert op twitter: UPDATE 13u50: Hoofdredactie AD gooit onderste steen tegen hoofddoek Hanina. 'Haar woorden, niet de onze'.
UPDATE 15u44: Hanina biedt haar excuses aan.

Nieuw: Ben & Jerry's lanceert Kebab-ijs

Hey, een deugreclame van een merk voor de 1%. En eentje die binnen 30 seconden van 0 naar 100 gaat, want dan wordt er al gestrooid met "Let's be on the right side of history". Noem ons cynisch, maar dit is natuurlijk gewoon weer een sterk staaltje marketing van Unilever. Een GroenLinksmeisjesmerk roept iets verschilligs en poef, gratis online branded content bij de Persgroep! Verder ook geheel toevallig dat zo'n campagne in de zomer gelanceerd wordt natuurlijk. Maar goed, volgens B&J kan de stracciatella dus wel wat meer chocola gebruiken. Het lijkt ze trouwens niet om de soennitische fighting age cis males te gaan. "Waar het om gaat: Nederland ‘nodigt’ ieder jaar 500 vluchtelingen uit hierheen te komen, buiten de normale asielprocedures om. Dat zijn extra kwetsbare vluchtelingen als zieken, homoseksuelen of alleenstaande moeders met kinderen. Ze wonen vaak al een tijd in vluchtelingenkampen, maar lopen ook daar gevaar. Het gaat om Syriërs in Libanon of Turkije, maar ook om Congolezen, Ethiopiërs en Pakistanen." Zouden 'minderjarige vluchtelingen' ook onder die extra kwetsbare groepen vallen? Want in compleet ongerelateerd nieuws leren we vandaag dat twee Afghaanse vluchtelingen van 17 en 18 in Zweden een gehandicapte man verkrachtten en dit alles op video vastlegden, en wegkomen met een schadevergoeding en een B&J goodiebag.

020 schorst hoge ambtenaar 'radicalisering en polarisatie' wegens radicalisering en polarisatie

AAEAAQAAAAAAAAtPAAAAJDZlYjZmOTc5LWNkNDktNGY3My1hYWUzLTg5YzNkNjkwZmI4OA.jpgNou moe. We datzeidenwetochen onszelf moeiteloos de zomer door. De gemeente Amsterdam heeft PvdA-ambtenaar Saadia Ait-Taleb buiten gepleurd op verdenking van vriendjespolitiek en fraude met declaraties. Dat schrijft de Telebelg hedenmorgen. In de krant wordt ze Saadia a. T. genoemd, maar de gehele naam Ait-Taleb visten wij moeiteloos uit een topic van A. Nanninga uit 2013 ('Moslimbroederschap infiltreert in Amsterdam'), waarin mevrouw op basis van bronnen & documenten genoemd wordt in relatie tot Yassin Elforkani, de Blauwe Moskee in Nieuw-West en de diepgaande extremistische invloed van Koeweitse Moslimbroeders in dat dubieuze haatpaleis. In dat topic beschrijven we hoe Elforkani diverse dubbele petten draagt op het gebied van islamitisch radicalisme én deradicalisatie, en hoe hij, geholpen door diverse vriendjes (allen PvdA) in diverse stadsdelen & op de Stopera, aan betaalde klussen komt voor zijn 'adviesbureau'. De Stopera-connectie was dus Saadia Ait-Taleb (LinkedIN, @). Die nu, ruim vier jaar later, ook door haar werkgever (ze is "de rechterhand van burgemeester Van der Laan in de strijd tegen radicaliserende moslimjongeren") eindelijk ontmaskerd is. "De burgemeester vaart blind op haar kennis”, citeert de Tele een 'bekende' van Saadia. En die kennis haalde Saadia dus onder andere, via Yassin Elforkani, uit Koeweitse Moslimbroederkringen. Om het topic uit 2013 te parafraseren: Zij deed haar werk als "programmamanager Radicalisering en Polarisatie" dus met een dubbele pet op, als we het voorzichtig zeggen. En als we het niet voorzichtig zeggen, zouden we het zo formuleren: ze voerde met instemming van een deel van de Amsterdamse politiek een Koeweits-extremistische agenda. Al minstens sinds 2013. En dan hebben we het nog niet eens over de 'meldingen over belangenverstrengeling cq onregelmatigheden in de bedrijfsvoering' waarvoor ze volgens een 020-woordvoerder is geschorst. Maar goed, deze ambtenaar is in ieder geval alvast gederadicaliseerd.

CBS: "Werkloosheid onder de 5 procent"

Nou ja. Wat toevallig. Net op de dag dat minpres Mark Rutte en zijn demissionaire kartelclowns onder vuur liggen omdat ze met verkansie gaan - na een prutsformatie van 125 dagen - komt het Staats MooiWeer Bureau met een schitterend zie-je-wel bericht over de juichende economie. Voor het eerst in 6 jaar onder de 5%! Sterker uit de crisis komen communiceer je zeau. Allemaal dankzij de VVD, en een opgetogen twitterende Lodewijk Asscher. Yeah, sure. TRAP. ER. NIET. IN. Vraag maar aan de vrachtwagenchauffeurs. Of aan Janneke van WNL.

KIJK! Een maandje seksismekots! Kots


sjwbelike1.jpg

Een vrouw die de stofzuiger hanteert in een reclamefilmpje is seksisme. Een jolige reclame van Audi over een moeder die een bruid onderzoekt is seksisme. De Ronde van Spanje schaft de rondemissen af, want het is seksisme. John Humphrys neemt een interview af met Joanna Konta en er is sprake van seksisme. Het AD gebruikt een vrouw als lustobject en dat is seksisme. Vrouwen die in de Tourkaravaan werken klappen uit de school over seksisme. Als je bij vrouwenvoetbal niet op je woorden let ga je voor de bijl: seksisme. Vrouwen in Silicon Valley worden helemaal krankjorum van al dat seksisme. Ook in België leeft het seksisme. Ebru heeft de oplossing voor seksisme. In de beleggingswereld is er sprake van seksisme. Miranda Lambert (miauw) heeft iets te zeggen over seksisme op Country Radio. Deze vrouw vocht een verbeten strijd tegen seksisme en verdiende miljoenen. Ironisch seksisme is ook gewoon seksisme. Jane Sanders loopt te miepen over seksisme. De nieuwe Doctor Who is een vrouw en dat zorgt natuurlijk voor seksisme. Kijk goed om je heen, want op je werkvloer is er vast sprake van seksisme. Bedoel je het een keer goed, is het weer niet goed: naar de hel met sympathiek seksisme. O ja, Trump, seksisme. Vrouwen vertellen over seksisme. Wetenschap moet seksisme tackelen. Wie het heeft over mannentennis wordt gecorrigeerd, want er is sprake van seksisme. Een trein is zo makkelijk te besturen dat zelfs vrouwen het kunnen, jup, seksisme. Nog even over dat tennis: op Wimbledon heerst een traditie van seksisme. Google: seksisme. Iets over seksisme in een post-feministische wereld, lees zelf maar. Mannen zijn ook het slachtoffer van seksisme. Een sportsvlogger zegt iets over een vrouw en seksisme. Een heleboel vrouwen vertellen waargebeurde verhalen over seksisme in Hollywood. Nog een keer Trump met zijn 'in very good shape': seksisme. Bij vrouwelijke atleten zoomt de cameraman in op kontjes en tietjes en dat is seksisme. Die tietmevrouwtjes van PETA: allemaal seksisme. De spionnen van Canada zijn seksisten. Die larmoyante lul van een Ashton Kutcher: seksisme. Zelfs fucking robots zijn seksisme en o ja, natuurlijk ook racisme. Wie een bedrijf begint krijgt te maken met seksisme. Er is een dresscode bij golf en uiteraard is dat seksisme. Er zijn mensen die graag surfen en dan gaan lopen zeiken dat mannen voorkruipen want seksisme. Deze is voor jullie mannen: maak een einde aan seksisme. De BBC ligt overhoop wat betreft salarissen want seksisme. Seksisme in de film. Seksisme bij Jenny Slate. Seksisme in het theater. Cards Against Humanity tegen seksisme. En dat is alleen nog maar Nederlands en Engels want seksismus en sessimo en whatever.

Is het gejengel over seksisme niet een pieppieppiepklein beetje uit de hand aan het lopen? Is het dan tóch niet allemaal de schuld van GeenStijl? Hebben vrouwen in West-Europa het dan écht zo slecht? Wordt er dan echt overal door iedereen geroepen dat vrouwen zwakke untermenschen zijn? Worden vrouwen hier echt besneden, uitgehuwelijkt, verplicht een hoofddoek te dragen en gedwongen seks te hebben? Is er soms niet gewoon sprake van humor? Of een grap? Mag je gewoon een keer roepen: man the fuck up met je kattengejank over seksisme? Of is dat seksistisch? Antwoorden na de klik.

Lees verder

Hoi kiezers. Kiev naait u in de kont en Brussel juicht

petrokombinnen.jpgOekraïne bij de NAVO, Oekraïne bij de EU, de NAVO die alvast bakken met geld overmaakt naar Kiev, Brussel dat de toelatingsnormen verlaagt, de corrupte Chocoprins van Kiev die eisen stelt en deadlines op tafel durft te leggen voor NAVO-toetreding en EU-anschluss. In een land dat corrupter is dan alle andere EU-landen, terwijl het meer in oorlog is dan alle andere EU-landen, terwijl haar fascistische schimmen uit het verleden nog altijd regelmatig door de straten paraderen en terwijl er in een zonnebloemenveld in het oosten van het land een onopgelost moordmysterie met 298 slachtoffers vergeefs op opheldering ligt te wachten. We zeiden het toch, we wisten het al, we waarschuwden ervoor en we stemden er massaal tegen op 6 april 2016. Een leeg inlegvelletje blijkt - goh, verrassend - volkomen machteloos te staan tegen de geopolitieke machine van Europese machtswellust en het is echt niet dat MinPres Mark dat zelf niet wist. U bent gepiepeld, u wordt genaaid en u wist bovendien dat het ging gebeuren. De enige vraag die nog rest is: waarom laat u dit gebeuren?

Defensie heeft eigen Stasi-departement en het faalt | Update: Hennis weet al een jaar van het KCT-leed

stasistukkenmindef.png Die lekkende commando's hè, die onthulden dat hun eenheid op het tandvlees loopt, terwijl het balanceert op een slap veiligheidskoord, zonder harnas, boven een ravijn, met boobytraps aan beide uiteinden? Die worden waarschijnlijk as we speak opgejaagd door een stel Stasi-ambtenaren van Jeanine Hennis. Bizar Das Leben Der Anderen-verhaal weer: "Het ministerie van Defensie jaagt sinds 2014 met speciale teams op personeel dat informatie naar de pers zou lekken", zo wobben de wobwezels van RTL. Kennelijk moet de politieke top van de vvd constant op haar hoede zijn om niet ontmaskerd te worden als carrière-kartel van charlatans (Hoi Frans! Hoi Ard! Hoi Jeanine!) en daarom heeft het MinVVDef dus een interne Stasi-afdeling die perslekken moet opsporen. Want een modern ambtenarenapparaat is immers ingericht om PR te poepen en spin aan te slingeren om leugens toe te dekken en de realiteit te ontkennen, niet om op basis van bestuurlijke verantwoordelijkheid zo goed mogelijk leiding, sturing en richting te geven aan zoiets triviaals als het landsbestuur. Liever spelen ze DDR'etje: "Leden kregen toegang tot alle Defensielocaties, konden ict-systemen doorzoeken, persoonlijke e-mails lezen, telefoongegevens opvragen en medewerkers verhoren." Tering. Hoeveel wantrouwen tegen je personeel kun je hebben? Lichtpuntje alsook hilarische opluchting: "Defensie heeft niet één keer concrete aanwijzingen tegen eigen personeel gevonden." Moeha. De afluisterapparatuur bestaat zeker uit geoxideerde rotzooi uit de restbakken van de Korea-oorlog? Nou ja. 1 ding hebben het Big Sister-ministerie van Sjenien en het van werkend materieel verstoken Korps Commandotroepen tenminste nog overeen: ze opereren allebei in 1984...


UPDATE 19u00: Toch die Kamervragen eens wat beter gelezen. Check de drie slotvragen:
kctkamervragenslot.png Hennis wist in oktober 2016 al wat ze nu voor de tweede keer ontkent. Of pardon: ze herkent zich wederom niet in een beeld dat ze een jaartje geleden zelf al vertrouwelijk aan de Kamer heeft geschetst.

Man uit Purmerend maakt verkering uit wegens Wilders

Nog meer reuring in Purmerend, waar gisteren een vernietigende slag werd geslagen in toekomst des diversiteits. Maar die schitterende inclusieve move levert nu wel gedoe in de relatiesfeer wegens de kandidaatstelling van een stoere PVV-mevrouw. Zal wel weer ontzettende hoax zijn van een nare troll (nieuw account, maar 10 tweets). En zo niet, dan is mevrouw binnenkort wellicht weer datable. Wij zouden het doen. Daten he. Daten.

Tip de Redactie