GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

SCHOKKEND. Vluchtelinge gemarteld in opvangkamp

zeikhoeromroepGLD.jpgVerschrikkelijk. Eerst de barrel bombs gevuld met chloornapalm van Assad op je hoofd krijgen, toen onthoofd, gegangraped en levend verbrand door de koranbarbaren van Islamitische Staat, vervolgens in een Turks vluchtelingenkamp uitgehuwelijkt worden aan een 92-jarige Saudi met 1 tand. Daarna bijna verzopen bij Lesbos door een lek Euroshopper zwemvest van 750 euro. Gered worden door die verschrikkelijke Sander de Kramer van de NPO, en nu in een accomodatie in een bos ondergebracht worden waar het naar HOUT ruikt. Verdomme, we moeten wat doen. Dit kan zo niet langer...

Nu gratis kindbruidje bij abo op de Volkskrant!

Dit topic krijgen we cadeau. Interne troubles bij de Azijnbode! Bij het partij-orgaan van het GoedVolk vecht het Reservaat Schorriemorrie elkaar de tent uit om GeenPeil. Op de opinie-pagina's, zoals het hoort. Eerder deze week las u louter zure stukjes, onder aanvoering van de GroenLinkse luchtfietser Bertje Wagendorp. Vandaag is de rechtse linksrealist Martin Sommer aan de beurt. En Sommer zegt dat hij gewoon gaat stemmen, zoals het hoort. Hup Democratie! Op naar een opkomst van 40%.

FEEST! PvdA voert vierdaagse werkweek in!

ezgif-1960905013.gifFantastisch! De PvdA doet een 'basisinkomen light' en wil de vierweekse werkweek invoeren. Want de PvdA weet hoe de ideale samenleving er uit ziet en heeft de oplossing om iedereen nog gelukkiger te maken. Uiteraard kost het plan van de PvdA wel belastinginkomsten (wat de JSF-aankoop geldpot voor Griekenland verzorgingsstaat uitholt) en moeten de werknemers meer salaris uitkeren voor minder uur, maar who cares: dat is immers toch niet het geld van de PvdA. Samen met andere splinterpartij GroenLinks moet dit plan de komende jaren uitgerold worden, aldus Martijn van Dam. Samen hebben ze rond de 10 zetels, dus dan weet u hoe realistisch het is dat dit plan werkelijkheid wordt. Het argument pro: de economie is nu sterk genoeg om dit te dragen. Zes jaar geleden wilde de PvdA ook een vierdaagse werkweek invoeren. Het argument toen: de economie is zwak, hiermee lossen we de werkloosheid op. Geen idee waarom de PvdA werken zo haat, maar misschien wordt het tijd om wat leukere baantjes in die PvdA-baantjescarroussel te stoppen. Weet u wat een goed plan is? Werk zoeken dat je leuk genoeg vindt om zes of zeven dagen te doen. En weet u wat nog een beter plan is? Mensen de vrijheid geven om zelf te bepalen hoeveel dagen ze wel of niet werken en hoe zij hun financiŰle huishouden regelen.

Filmpje. MinPres Mark Rutte over GeenPeil

Heel goed, Tijs van den Brink. Een beetje journalist bevraagt de MinPres over een parlementair unicum als een door burgers afgedwongen historisch referendum. De halfdronken Nieuwspoort Pilsbrigade liet de kans vanmiddag lopen, maar NPO Tijssie deed wel gewoon zijn werk, zoals het hoort. Twee puntjes van aandacht in het relaas van Mark Rutte. 1. Ja, no brainer natuurlijk dat MinPres VOOR associatie met Oekra´ne gaat stemmen - anders is die miljoenmiljard schaliegas-deal voor z'n Shell-vrindjes voor de kat zijn k. geweest. 2. Heel venijnig en gevaarlijk opmerkinkje van MinPres over "zo'n internet-achtige constructie". Waag het niet, Markie. Waag het niet...

VideoColumn - Jan Roos over relaties

Ons Aller Jan Roos is niet alleen begaafd GeenPeil-woordvoerder en GSTV-videomaker, hij bewijst in deze aflevering van zijn wekelijkse injeface-videocolumn ook nog een enthousiast Rembrandt-connaisseur te zijn. Via de schilderkunst neemt hij u mee van Afghanistan naar hedendaagse feminisme tot aan de kindbruidjes en nog veel meer. En dat allemaal voor een FullHD-tv. Jan, take it away!

RIP GROENLINKS - "GA NIET STEMMEN"

rippppgrnlnks.jpgWat hebben we altijd gelachen met ze. Gieren misschien wel, brullen zelfs! Maar nu is het dan toch echt voorbij. GroenLinks is niet meer. Vijfentwintig jaar is ze geworden. Doodsoorzaak? Een treinongeluk van een opiniestuk. Meneer de voorzitter (bouwjaar 1989) en meneer de vice-voorzitter (1995) van de GroenLinks-Jeugdafdeling hebben liever niet dat de kiezer zich gaat uitspreken bij het historische #GeenPeil-referendum. Ze hebben volledig vertrouwen in de Geachte Afgevaardigden van ons parlement. Ondanks dat ze weten dat die niet eens de stukken lezen waarover ze beslissen. Ondanks dat ze gemiddeld zeker tachtig jaar oud zijn. Ondanks dat je, omdat je links en jong en progressief bent, sowieso tegen de macht hoort te trappen. Kom niet stemmen zeggen ze. Blijf thuis. Weet u nog, toen jeugdig progressief links explosieven maakte om het establishment te bombarderen? Toen ze woedend de Nationale Vergaderzaal verlieten wegens een zogenaamde belediging van de democratie? Dat waren nog eens tijden. Nu grijpen ze een historisch referendum aan om een gegeven paard in de bek te pissen. Om een door 500.000 Nederlandse burgers mogelijk gemaakt, doch door het gekozen parlement ingesteld, democratisch instrument te beledigen. U hoeft zich niet te informeren, u hoeft niet te debatteren en te discussiŰren over de toekomst van Europa, volgens de GroenLinks-jugend heeft De Macht alles in de smiezen. Doe mee, de status quo is OK! RIP GroenLinks. Het waren 25 geweldige jaren.
Instant Update: TOCH NOG TEKEN VAN LEVEN.

Deze VrijMiBo geeft er de brui aan

wateenvaagplaatjezo.pngHet is weekend. Gaan we het deze week nog ergens over hebben? Nope. Geen zin in. We kunnen hier wel een prachtig betoog neer pennen, vol met dichterlijke schoonheden van zinsneden, maar iedereen wil alleen maar bier en kutten. Dat zijn de feiten. Dus we steken er geen energie in. We pleuren hier een vrij generieke tekst neer, kwakken er wat roze linkjes overheen en gaan naar huis. Daarna mogen jullie er overheen. Zeuren over dat er meer kloppende vleespalen in moeten. Of rijpere vrouwen. Of minder siliconen. Of juist meer interessante wetenschappelijke artikelen, aangrijpende filmpjes of interessante designs. O nee. Dat laatste horen we eigenlijk nooit. Het draait alleen maar om de tieten. Nou. Bij deze dan. Tieten. Succes met het trekschuiten aan de Duitse vleeshelm. Prettig weekend. En be nice.

Lees verder

LIVE. Persco MinPres over GeenPeil niks

Met geen woord heeft Rutte nog gereageerd op de eclatante zege van GeenPeil, dat 451.666 digitale handtekeningen ophaalde voor een referendum over het associatieverdrag van de EU met Oekra´ne (dat je rustig een voorportaal voor EU-lidmaatschap kunt noemen). In New York zei hij tegen een BNR-verslaggever dat hij 'de officiŰle uitslag afwacht op 14 oktober' (audio). Beetje flauw van 'm, maar logisch wel. Hij knijpt 'm natuurlijk en/of hij is woedend, dat snappen wij ook wel. Democratie is nou eenmaal niet zo zijn ding. Maar je mag toch verwachten dat nu, live, in de sterk verlate wekelijkse persco na afloop van de ministerraad, iemand van het aanwezige journaille toch wel een vraag zal stellen over de landslide referendumwinst van GeenPeil. Omgerekend hebben we immers een achterban van zo'n 8 zetels...
Update: Afgelopen. Niemand. Geen vraag. Geen woord. Volgende keer Jan Roos maar sturen dan, want deze lichting Nieuwspoortborrelaars in de perszaal snapt nog niet helemaal wat er aan zit te komen. Of de MinPres heeft van tevoren instructies gegeven dat ze er niet over mochten praten.

VIDEO: man pist WC cafetaria onder, wordt boos

Sommige mensen hebben geen plasser, zij hebben een brandweerslang. En als ze moeten pissen, slingeren ze de pis alle kanten op. Dat de urinedruppels aan de spinrag hangen. Uiteraard is het dan wel netjes om de boel op te ruimen. In plaats van de eigenaresse van het cafetaria uit te schelden voor kankerhoer omdat ze je aanspreekt op de pistsunami op het toilet. Maar goed. Wij zijn dan ook opgevoed. Verschil moet er zijn.

FAAL! Inbreker krijgt kassa niet open

Het is sowieso al lachwekkend wanneer mannen aan het prutsen zijn. Het wordt grappiger binnen de context van een diefstal. Keurig gekapte meneer staat in een horeca zaak een kassa open te breken, maar het gaat niet echt soepeltjes. Kortom. Zes minuten lang een inbreker uitlachen. Wie houdt daar nu niet van? Wij wel. En dat delen we graag met jullie.

GeenPeil FactCheck: Oekraine moet EU-lid worden

De zogenaamde "factchecks" over GeenPeil vliegen ons om de oren. NRC zat er al flink naast in hun duiding. Eerder deed de krant ook al de onterechte aanname dat Oekra´ne door het associatieverdrag geen geld ontvangt van de EU. Ook het subsidieblaadje van Rob Wijnberg heeft vandaag weinig kaas gegeten van GeenPeil of de Europese expansiedrift. Typisch hoor. Eerst zwijgen ze je dood, dan winnen we een referendum, en vervolgens gaan ze zuur lopen mekkeren. We lachen d'r hartelijk om terwijl we een ontspannen rugcrawl doen door een enorme ton met bijna 500.000 handtekeningen d'r in. Maar om toch even algemene orde op hun valse voorstellingen van zaken te stellen: het associatieverdrag is wel een voorportaal naar toetreding tot de EU, het associatieverdrag kost de Europese belastingbetaler wel geld, en Oekra´ne moet wel volwaardig lid worden van de Europese Unie. Prima als je GeenPeil niet op de blauwgele ogen geloof gelooft. Maar het staat ook gewoon omschreven in de inleiding van het Associatieverdrag. En d'r is veel meer, makkelijk vindbaar bewijs. Komt-ie:

President Porosjenko van Oekra´ne zei in april ten overstaan van Tusk en Barosso dat zijn land 'binnen 5 jaar voldoet' aan de toetredingsvoorwaarden voor EU-lidmaatschap. Hij vraagt ook om 'internationale vredestroepen', wat de spanningen met Rusland echt niet zal verkleinen. En de Europese commissaris voor uitbreiding van de unie, Stefan FŘle, zei in maart 2014 dat Oekra´ne 'volwaardig lid' moet worden. De miljarden stromen al richting Kiev, terwijl Oekra´ne de status van 'wanbetaler' heeft en het geld in de verkeerde zakken verdwijnt. Tot slot, en helderder kun je het echt niet krijgen, spreken de quotes van voormalig Eurobaasje Herman van Rompuy bij het tekenen van de Associatieverdragen met Oekra´ne, MoldaviŰ en GeorgiŰ (juni 2014) boekdelen: "Our joint goal is your full integration." Meer keiharde onweerlegbare Europese intenties in de video hierboven. Iemand nog vragen? Nee? Mooi. Dan nog een fijne reminder voor de eenzijdig zure lieden der eurofiele pers: het SCP bericht vandaag dat een meerderheid van de Nederlandse burgers meer inspraak wil, Ún dat een meerderheid daarvoor het referendum als geschikt middel ziet. Daarom: GeenPeil. Voorwaarts naar een betere democratie.

020 sluit nog meer coffeeshops om niks

smokeweedevr.gifPer begin volgend jaar laat de Amsterdamse burgemeester Van der Laan (PvdA) nog eens 15 coffeeshops sluiten die binnen een straal van 250 meter bij scholen liggen, meldt de Televaag. Van der Laan zegt geen keuze te hebben: "ik wil en kan dan ook niet anders dan mijn afspraak met de minister nakomen." Yeah, right. Van der Laan heeft heus wel een keuze maar kiest ervoor te bukken voor minister Van der Steur (VVD). U weet wel, de minister die het in een paar maanden in Den Haag al vaker verziekt heeft dan dat hij mensen kent die aan wiet overleden zijn. Wat het besluit van de burgemeester des te opmerkelijker maakt is dat uit een door hem besteld onderzoek blijkt dat het sluiten van coffeeshops in de buurt van scholen geen enkel positief effect heeft op de school en de omgeving. "Uit de interviews met de vertegenwoordigers van de scholen komt naar voren dat zij geen van allen het idee hebben dat de nabijheid van coffeeshops bij hun school scholieren er toe aanzet om cannabis te gebruiken (..) Tien ge´nterviewde wijkagenten bevestigen dit beeld in het rapport." Sterker nog: coffeeshops in de buurt van scholen doen juist extra hun best om minderjarigen uit de winkel te houden om eventuele negatieve consequenties te voorkomen. Uit onderzoek en de praktijk blijkt dus dat Van der Laan eigenlijk juist alle coffeeshops in de buurt van scholen zou moeten plaatsen, maar omdat we een prehistorische VVD-hardliner in Den Haag hebben zitten die wiet gewoon een beetje eng vindt durft zelfs de veelal dappere burgemeester van onze hoofdstad niks te doen. Laf.

Poepsjiek Purmerend duwt AZC terug naar Tokkie

bewonersbrief534.pngHilariteit alom deze week toen bleek dat de gemeente Purmerend voornemens was om een AZC aan de goudkust-buurt Westerweg te plannen. Pal naast manege en golfterrein aan een van de duurste Funda-straatjes van Purmereutel, waar de huizon tonnen kosten en de opritten plaats bieden aan drie auto's. Maar de stinkrijke NIMBY bankdirecteurtjes en topambtenaartjes te Purmerend die hun huizenprijzen zagen ploffen hebben maatregelen genomen. In de nieuwe AZC-plannen is van de bucolische Westerweg geen sprake meer van. Neen. Beoogde lokatie voor AZC Purmerend is nu een braakliggend terreintje bij de McDonalds en KFC, pal naast kinderrijke woonwijk De Gors. Pal naast het fietspad Purmerend - Amsterdam, en vlakbij vinexwijk Weidevenne (home of Danny de Munk). Dat wordt nog wat, aankomende dinsdag 12:00 uur, als de heer Wilders in Purmerend voor de 35 zetels gaat. En kunnen we straks nog wel een McBacon bestellen bij de Mac in Purra? Je WEET het niet...

azcpurrakl.jpg


Tip de Redactie