GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Trump trapt nieuwe nucleaire wapenwedloop af

atomic-mushroom-cloud-explosion-2-2.gifGoedemorgen. Terug in de tijd met Donald Trump! Het is vandaag 23 februari 1983 en in The Oval Office zit een man met zijn kleine handjes op de rode knop. The Donald wil namelijk meer meer meer nukes. In een interview met Reuters zei Trump: "It would be wonderful, a dream would be that no country would have nukes, but if countries are going to have nukes, we’re going to be at the top of the pack.” Droomscenario: niemand nukes. Maar zolang dat niet het geval is, wil The Donald de meeste nukes van iedereen. Lees: meer dan de Russen. Hè ja leuk, lekker de wapenwedloop opnieuw aanzwengelen tussen twee landen die genoeg nukes in het arsenaal hebben om de aarde, de Melkweg en die zeven nieuwe planeten die ze net ontdekt hebben uit het universum te schieten. Waarom wil Donald dat? Omdat hij 'good deals' wil maken voor Amerika. En de bestaande deals zijn 'bad deals'. De atoomdeal met Iran was bijvoorbeeld een 'bad deal'. OK dat klopt wel, hoe minder moslimfundi's een droogtrommel voor uraniumverrijking hebben, hoe beter. Maar Iran heeft nog geen nukes. Rusland wel. Meer dan Amerika, vermoedelijk. En daarom moet Obama's New START uit 2010 in de shredder, want die Strategic Arms Reduction Treaty is een 'bad deal'. Twee weken geleden wist Trump nog niet eens wat START was (hij moest het aan z'n medewerkers vragen terwijl hij Poetin aan de telefoon had), nu moet het dood, want de deal zou in het voordeel van de Russen zijn. Bad deal. Sad. Amerika's nucleaire arsenaal moet dus great again worden. Lekker wapenwedlopen like it's nineteen eighty three. Anders nog iets conservatiefs van vroeger? Sure: transgenders, onder Obama net een beetje meer mens geworden in de wetgeving, moeten terug in hun eigen hokje. Vrijheid van pleekeuze is een bad deal dus moet het dood. Hoe lachwekkend de genderpleediscussie ook is voor de meeste m/v, dat is nogal een backwards beslissing. Nog meer? Jup: in staten waar wiet gelegaliseerd is, gaat de federale overheid keihard crackdownen. Of in ieder geval 'greater enforcen'. Want onder The Donald is alles great. Zelfs zijn bekrompenheid. Yeah. Great. Nou ja. Gelukkig 1983 allemaal. Iemand zin in een Ban de Bom demo?

OK OK, niet haten. Trump is een hele goeie golfer. Misschien wel de greatest golfer among the rich people.

Openbare school laat kids bukken voor Erdogan

Jammer voor de leerlingen van Openbare Basisschool 't Kruisrak in Bunschoten: dit jaar geen schoolreisje naar de Efteling maar een bezoekje aan het Sprookjeskasteel van Ome Erdogan. Alsof de verstikkende Bible Beltomgeving voor de arme openbare schoolkindertjes nog niet genoeg is, werden ze door hun multikulomarmende juffen langs de plaatselijke Diyanet-moskee gestuurd. Gelukkig krijgen ze wel veel gymles. De door een vreemde mogendheid gefinancierde predikers zijn de Nederlandse verzorgingsstaat ook dankbaar voor de gastvrije ontvangst! biddenmetdeschooltje.jpeg

Terugkijktip. Neutrale NPO-docu over EU-sceptici

neutraal.pngDe NPO probeert in de driedelige docuserie 'Uit Europa' wat nieuws. U mag gewoon vinden dat die Zweedse meneer die getraumatiseerd is door een gewapende overval door een paar Arabieren, nogal kort door de bocht gaat. En dat die maat van hem in het museum die 'vroeger was alles beter' zegt een selectief geheugen heeft. En dat die meneer die overal Hongaarse vlaggetjes op wil prikken wel een beetje overdrijft. En dat die Duitse psychiater des vaderlands nogal deterministisch denkt over de manier waarop mensen met elkaar omgaan. En dat die AfD'ers met hun boswandeling een beetje raar zijn. Maar dit is nu het leuke van 'Uit Europa' van 1vandaag-makers Simone Timmer en Sander 't Sas: het druipt er niet vanaf dat u dit MOET vinden en DAT U ANDERS EEN GORE NAZI BENT. U krijgt gewoon het verhaal te horen van een aantal gewone mensen, die niet zo blij zijn met de EU in het algemeen en met de immigratie in het bijzonder. En daar mag u dan helemaal zelf, zonder voorgedrukte aangifte NPO-mening een oordeel over vormen. Het enige dat u wel MOET doen, is Brian Neely awesome vinden maar die 92-jarige oorlogsheld is dan ook een partij awesome (zie EPIC fragment hieronder) van hebben we u daar. Voor de rest hulde voor 1vandaag en de zenderbaasjes van de NPO voor dit verfrissende geluid! Hele eerste aflevering staat HIER en deel twee en drie zijn de komende weken op NPO2 te bebeeldbuiskijken. Jeuj!

LIVE. Stemming over het einde van de democratie

Nou. Dat was 'm dan. En nu echt. Zometeen bij de stemmingen in de Tweede Kamer wordt er hoofdelijk gestemd over het lege inlegvel van de kukidentpremier. Bijna twee jaar democratische strijd van duizenden vrijwilligers, een geldige opkomst van miljoenen mensen en een GeenPeil-initiatief dat zich keurig aan alle wetten, regels en voorwaarden van de Referendumwet hield, gaat zometeen door de plee. Een dikke 1200 mails gingen richting taakverzuimende Kamerleden, maar de tweedehands autoverkopers van de vvd, de windvanen van splinterpartij PvdA, de democratische vernieuwing hatende snobs van D66 en de neocommunistische eurofielen van GroenLinks gaan gewoon hoofdelijk instemmen met het lege inlegvelletje van Marketing Rutte, en pakken daarmee een meerderheid voor de afkeer van democratie, democratische vernieuwing en burgerinspraak. Dit was het dan. Politieke belangen, EU-bevelen en de strijd om machtsbehoud in tijden van groeiend volksverzet komen samen in een perfecte storm van Haags cynisme - en de kiezer ziet de gapende kloof verder verwijden. Dramatische tekst? Helemaal niet. Bij GeenPeil hebben we 1 ding boven bijna alles geleerd in de afgelopen twee jaar. Veel, heel veel vrijwilligers en supporters van het referendum, hadden hun diepgewortelde en jarenlang gekoesterde chagrijn en frustratie over de democratische dolksteek van het CDA na het EU Grondwetreferendum in 2005 als leidend motief voor hun inzet bij het GeenPeil-referendum van 2016. Kiezers zijn niet gek. Burgers zijn niet dom. En de vaderlandse democratie is van het volk. Niet van een klein clubje knakkers onder een kaasstolp op een postzegel in Den Haag. En al helemaal niet van een bezopen borrelclub van ongekozen oligarchen in Brussel. Live meekijken hoe een meerderheid van 150 aapjes met de last van fractiediscipline het licht uit doet in Den Haag kan op PLENAIRE BURGERHAAT 24. Vergeet niet: De kiezer heeft een langer geheugen dan je denkt.
UPDATE: Dat was het. 89 voor (=tegen de democratie) en 55 tegen (=voor de democratie).
DEZE 89 KAMERLEDEN STEMDEN TEGEN DEMOCRATIE: Arib (PvdA), Van Ark (vvd), Asante (PvdA), Azmani (vvd), Belhaj (D66), Berckmoes (vvd), Bergkamp (D66), De Boer (vvd), Bosma (vvd), Bosman (vvd), Bouwmeester (PvdA), Ten Broeke (vvd), Brouwer (PvdA), Van der Burg (vvd), De Caluwé (vvd), Cegerek (PvdA), Van Dekken (PvdA), Dijkstra (D66), Dijkstra (vvd), Dikkers (PvdA), Duisenberg (vvd), Elias (vvd), Fokke (PvdA), Geselschap (vvd), Grashoff (GroenLinks), Groot (PvdA), Günal (PvdA), Harbers (vvd), Heerema (vvd), Hoogland (PvdA), Jacobi (PvdA), Kerstens (PvdA), Koolmees (D66), Koser Kaya (D66), Kuiken (PvdA), Van Laar (PvdA), De Lange (vvd), Leenders (PvdA), Van der Linde (vvd), Lodders (vvd), Maij (PvdA), Marcouch (PvdA), Van Meenen (D66), Van Miltenburg (vvd), Mohandis (PvdA), Moors (vvd), Mulder (vvd), Neppérus (vvd), Nijboer (PvdA), Nijkerken (vvd), Oosenbrug (PvdA), Van Oosten (vvd), Pechtold (D66), Potters (vvd), Recourt (PvdA), Van der Ree (vvd), Rutte (vvd), Schut (vvd), Servaes (PvdA), Sjoerdsma (D66), Straus (vvd), Swinkels (D66), Tanamal (PvdA), Taverne (vvd), Tellegen (vvd), Van Tongeren (GroenLinks), Van der Velde (PvdA), Van Veldhoven (D66), Veldman (vvd), Verhoeven (D66), Vermeij (PvdA), Vermue (PvdA), Visser (vvd), Van Vliet (Van Vliet), Volp (PvdA), Voortman (GroenLinks), Jan Vos (PvdA), Mei Li Vos (PvdA), De Vries (vvd), De Vries (PvdA), Vuijk (vvd), Van Weyenberg (D66), Van Wijngaarden (vvd), Wolbert (PvdA), Van 't Wout (vvd), Ypma (PvdA), Yücel (PvdA), Ziengs (vvd) en Zijlstra (vvd).
DEZE 55 KAMERLEDEN HIELDEN HUN RUG RECHT: Agema (PVV), Amhaouch (CDA), Bashir (SP), Beertema (PVV), Bisschop (SGP), Van Bommel (SP), Bontes (VNL), Bosma (PVV), Bruins Slot (CDA), Bruins (ChristenUnie), Van Dijck (PVV), Van Dijk (SP), Dijkgraaf (SGP), Dik (ChristenUnie), Fritsma (PVV), Van Gerven (SP), Gesthuizen (SP), De Graaf (PVV), Van Haersma Buma (CDA), Heerma (CDA), Helder (PVV), Van Helvert (CDA), Houwers (Houwers), Karabulut (SP), Keijzer (CDA), Van Klaveren (VNL), Klein (Vrijzinnige Partij), Klever (PVV), Knops (CDA), Krol (50PLUS), Kuzu (DENK), Leijten (SP), Madlener (PVV), Merkies (SP), Monasch (Nieuwe Wegen), Mulder (CDA), Van Nispen (SP), Omtzigt (CDA), Ouwehand (PvdD), Öztürk (DENK), Van Raak (SP), Roemer (SP), Rog (CDA), Ronnes (CDA), De Roon (PVV), Schouten (ChristenUnie), Segers (ChristenUnie), Siderius (SP), Smaling (SP), Van der Staaij (SGP), Thieme (PvdD), Van Toorenburg (CDA), Ulenbelt (SP), Voordewind (ChristenUnie) en Wilders (PVV). GeenPeilremembers.png

Videos. Storm duwt vliegtuig door landingsgestel

U leest GeenStijl omdat u weet dat wij hier verder gaan dan de rest. Zaken waar andere media zich niet aan willen branden, daarin bijten wij ons vast. En daarom, ook vanavond weer, een heuse scoop: het waait. En dan zullen ZE wel weer aanvoeren dat we het niet zo nauw nemen met de feiten en alles maar ongefundeerd het web op slingeren. Maar we hebben bewijs!
Lees verder

Verdachte Wilders-beveiliger blijkt modelburger

fafafafaris.jpgHee internet, we gaan weer een linkje aan je rijke archief toevoegen. Stukkie digitale opsporing, omgevingsscans van de familiebanden en een solide linktip via de kuchende ideeënbus leiden tot de aan zekerheid grenzende conclusie dat Faris Kattat uit Vleuten een modelburger is. Hij heeft alle tijd, want hij is net vrijgelaten en op zijn gewone baan hoeft hij de komende weken ook niet meer op te komen dagen. Dus als u nog een knappe jongen zoekt met een 'Zuid-Europese look', dan is Faris uw man. Wel opletten, hij heeft een verleden als verdachte van informatielekken bij de Utrechtse politie dus zulke mooie plaatjes levert hij niet op. Ook z'n broer is bij de politie ontslagen wegens corruptie. Hoe iemand met zo'n cv & familieverhaal door het antecedenten-onderzoek heen komt van de dienst die Wilders moet beveiligen, is ons ook een raadsel uit de categorie 'Mohammed B.' en/of 'Volkert van der G.'. En verder wat de Weduwe van Theo van Gogh zegt.

UPDATE: Hee!


Belgen ontdekken planeten om naar op te bokken

topicplanetenbelgen.jpg
In het kader van de science en de belangrijke dingen voor de mensheid: ruimtenieuws! Op slechts 12 parsecs van de aarde (een kippeneindje, naar cosmische maatstaven) hebben astronomen een ster gevonden waar zeven aarde-achtige planeten omheen circelen. Nouja, aarde-achtig: het gaat om redelijk solide planeetjes (dus niet van die gasrommel) in de zogenaamde habitable zone, ofwel de zone rond de planeten waar het niet te stervenskoud alsook te pleurisheet is en er dus vloeibaar water en stabiele koolstofverbindingen mogelijk zijn. Drie ervan lijken wel errug veel op de aarde, qua mogelijkheden om op te leven. Hoera! Als Marianne Thieme dus roept dat er geen "Planeet B" is om naartoe te gaan als we hier de boel hebben opgestookt dan lult ze uit haar nek; er zijn wel degelijk planeten B, maar ze zijn wel een eindje vliegen. Mocht het dus uit de hand lopen in Molenbeek met de no-go zones, dan zijn die planeten misschien een optie. Overigens moet u weten dat astronomen bijzondere types zijn die in de regel ernstig gecharmeerd zijn van Belgies bier en slechte woordgrappen. De planeten zijn ondermeer bekeken met de Luikse TRAPPIST-telescoop en het systeem heet dus gevoeglijk TRAPPIST-1. Oh, en het programma waarmee de Belgen van de Université de Liège zoeken naar de planeten? SPECULOOS (Search for habitable Planets EClipsing ULtra-cOOl Stars)!

Breek! PVV schort alle publieke activiteiten op

Ah, tribale loyaliteit gemengd met de religie die niet mengt toont zich andermaal een agressief splijtstofje binnen het publieke discourse. Wilders komt liever niet meer buiten tot de plisie weet wie er wat weet en waarom. Volendam zal hun gedroomde leider op 25 februari dus niet mogen ontvangen, want Greet is bang een kogel te vangen. Begrijpelijk. En pijnlijk, dat we Onze Admiraal niet nog een keer in actie mogen aanschouwen. Maar hoe zat het nou met die lekmocro's? It's a family affair: de broer van lekkende Wildersbeveiliger Faris K., Mohammed K., zo bericht het Algemeen Dagblad. Zo deelde hij gegevens van een moordzaak (moord op Abdel Edoujaji) met drie bekenden en wordt hij verdacht van verkrachting. Lekker dan. Ook broer Faris werd schijnbaar al eerder verdacht van lekken, maar dan nog tijdens zijn tijd bij de Utrechtse politie. Kan allemaal maar tegenwoordig. Update:Het betreffende heerschap gaat voorlopig vrijuit. Nederland gidsland!

Probleem. ONVOLLLDOENDE leraren Duits

Nou bedankt NPO. Nu hebben jullie naast het idee van een op de grachtengordel huizende elite ook nog het onderwijs in de taal van Rammstein en Schiller kapotgemaakt. De totale sloop begon natuurlijk met die natnek van een De Bie met zijn malle hoedje, maar is voltooid door Pierre Bokma in de rol van afschrikwekkende Dumperthit met de totaal geen associaties oproepende achternaam meneer Heydrich. Vroeger stonden de mensen in de rij om Duitse les te geven, maar nu wil niemand er meer aan. "Aan het begin van vorig collegejaar stroomden slechts elf studenten in aan de eerstegraads lerarenopleiding Duits, een historisch (hihi) laag aantal" schrijft onze Duitstgezinde courant. En zo groeit er een hele generatie kindertjes op die zodra er ergens ook maar een beetje Duits gesproken wordt, meteen flauwe Godwins begint te maken in plaats van terug te denken aan Böll, Hilsenrath en die andere knakkers. Schade, ewig schade.

Feessie! Nederlandse Staat houdt geld over

tingelingelingdijsselbloem.jpgOuderen worden niet meer gewassen. Crimineel tuigh schuimt ongestoord de straten over. De krijgsmacht staat op omvallen. Verwarde mannen belanden in de cel in plaats van in een inrichting. We betalen over iedere scheet belasting en dan wordt er belasting geheven over de belasting die we over die scheet betalen. Peter R. de Vries en Matthijs van Nieuwkerk. Niemand met een goed stel hersens wordt nog leraar. Als Josef K. nog geleefd had, zou hij liever zijn proces blijven voeren dan een PGB aanvragen. Tofik Dibi krijgt geen wachtgeld meer. Mooi nieuws: de Nederlandse overheid hield vorig jaar geld over. Dus verdienen ze een welgemeend compliment van ons. Dat kunnen wij gewoon hoor. Een welgemeend compliment geven. Zonder bijbedoelingen of wat dan ook, over de eigen schaduw heenstappen en zeggen: GOED GEDAAN, MARK EN JEROEN, KLASSE!!! Dat dus.

GSTV. De uitgebuite textielarbeiders van de Primark

Schokkend rapport van de vakbond FNV: de medewerkers van de Primark worden schandalig behandeld door de modereus. Zo worden de medewerkers continu met camera's in de gaten gehouden, kunnen ze zich wegens intimidatie bijna niet ziek melden en is zelfs plassen onder werktijd een probleem. Ook concludeert de vakbond dat het bedrijf zich niet aan de wet houdt: zo is er nog geen ondernemingsraad en betaalt het bedrijf niet door bij ziekte. Schandalig! Renée ging eens undercover kijken of het nu écht zo erg gesteld is bij het bedrijf en probeerde zich ziek te melden. Ook werd de shoppende consument gevraagd wat de prijs van goedkope kleding mag zijn.

HORROR. Plofkids lopen vrij rond

Bij het woord erfenis groeit de waakvlam van wijlen MinJus Ard van der Steur in rap tempo uit tot een fonkelende vuurzee, maar helaas voor hem gaat het in dit geval om zijn politieke erfenis. En da's niet best. Toen CDA, VVD (!) en SGP vorig jaar een motie indienden om teruggekeerde jihadstrijders op te sluiten tikte Van der Steur minzaam op de Van der Gang om zijn pols. Kalm aan jongens en meisjes, we zijn bezig, er loopt een onderzoek, maar ik zeg - lekker puh - niet hoeveel plofkids hier lopen en hoeveel er in de cel zitten. Voor de Willem Wevertjes van de KRO-NCRV het sein eens dieper in de materie te duiken en de onthutsende cijfertjes boven tafel te toveren: van de 50 terugkeerders lopen er 40 vrij rond (en werden er 35 überhaupt niet vervolgd). JA HOOR. Wie zijn scheerapparaat kwijt is, de banden met Allah aanhaalt en na een snoepreisje naar Kalifatië huis en haard zoekt is hartstikkene welkom zich weer in de rubberen ruggengraat van Nederland te nestelen! Gelukkig weten we allemaal dat de geruststellende Haagse terrorradar op volle toeren draait en dat we ons absoluut geen zorgen hoeven te maken. Gelukkig weten we inmiddels weer dat screenen door de AIVD supergoed werkt. Dus als u vandaag, ondanks de apocalyps, in de metro stapt, op een vliegveld moet zijn of naar een pretpark gaat: veel plezier en 🎵 ik behoed je voor de storm, hou je veilig zo lang als ik leef 🎵.

Jan Terlouw en discipelen stichten wereldvrede

Ja. Kon je op wachten natuurlijk. Nadat hij eind vorig jaar het land in vervoering bracht door het Derde Testament voor te lezen, stond vast dat 2017 het jaar van deugen met dementie zou worden. Maar goed, in de sequel stond de jeugd centraal, ZIJ ZIJN IMMERS DE TOEKOMST. En ja, in Nederland wend je je dan uit pure armoede maar tot leiders van 's lands politieke kinderopvang: dagbesteding voor jongeren die alvast oefenen met doen alsof ze elkaar politiek naar het leven staan, terwijl ze eigenlijk allemaal tot het uiterst verenigbare en nauwe Nederlandse politieke spectrum behoren. Cute. En dat is natuurlijk ook precies wat er gister weer wreef. Alsof er ook maar één politieke jongeren-partij die sentimenteel gratuite zweem naast zich neer zou leggen, de kans op deze exposure zouden laten varen, en op zo'n avondje eens ff lekker in het geweer zou komen, nadat ze een paar uur daarvoor nog met z'n allen in de trein naar het Oosten zaten. Natuurlijk niet. Maar goed, Terlouw zal er op toezien dat dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan 2 graden stijgt, want daar schijnen mensen controle over te hebben. En okay, laten we het niet te zuur afsluiten, want Terlouw heeft z'n hart heus op de juiste plaats en er zijn slechtere manieren om je oude dag te slijten. Maar het is die aura van op de barricade staan in een consequentieloze tijd, onder een vlag waar eigenlijk niemand tegen is, waarvan je stiekem gewoon zin krijgt om echt te rellen.
Tip de Redactie