GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

If you can VrijMiBo you'll be a Man!

grotekwarktassen100.jpgHet is weekend.
If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you;
If you can trust yourself when all men doubt you,
But make allowance for their doubting too:
If you can wait and not be tired by waiting,
Or, being lied about, don't deal in lies,
Or being hated don't give way to hating,
And yet don't look too good, nor talk too wise;

If you can dream---and not make dreams your master;
If you can think---and not make thoughts your aim,
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same:.
If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to, broken,
And stoop and build'em up with worn-out tools;

If you can make one heap of all your winnings
And risk it on one turn of pitch-and-toss,
And lose, and start again at your beginnings,
And never breathe a word about your loss:
If you can force your heart and nerve and sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the Will which says to them: "Hold on!"

If you can talk with crowds and keep your virtue,
Or walk with Kings---nor lose the common touch,
If neither foes nor loving friends can hurt you,
If all men count with you, but none too much:
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds' worth of distance run,
Yours is the Earth and everything that's in it,
And---which is more---you'll be a Man, my son!
Prettig weekend. En be nice.

Lees verder

Franse Raad van State verbiedt boerkiniverbod

CqsD0hiWIAAIayb.jpg Zucht et merde. Zo wordt het nooit wat met het terugduwen tegen de oprukkende religieuze regressie, die verpakt in hobbezakkerige vrouwverpakkingen steeds meer ligbedjes op het strandfeest van het liberalisme bezet houdt. Toch knap dat je met 1 telelens en een Pallywood-actie op het strand van Nice die Raad van State van Frankrijk kunt beïnvloeden.
Oh et à propos: De verbaliserende agenten uit de Pallywood-productie in Nice zijn inmiddels volgens goed islamitisch gebruik met de dood bedreigd en krijgen bescherming.

Lees verder

NRC gaat klokkenluiders aan de overheid verraden

nrciseengrafkrantdiedoodmag.png Ooit schreef de Vlaamse meubelfolder zich een slag in de rondte over de belangwekkende onthullingen van Edward Snowden, maar ja dat was Huib Modderkolk en die is allang overgestapt naar een echte krant. Qua privacymoraal is de afgedwaalde avondcourant nu holler dan het conceptprogram van de PVV. In het hoofdredactioneel van donderdag pleiten de eurofiele fellationisten vóór het EU-plan om encryptie in chat-apps en digitale communicatie te verbieden. "Geheime communicatie is geen absoluut recht", schrijven ze, alsof het briefgeheim niet bestaat of niet voor whatsappers & telegrammers zou gelden. Ze komen uiteraard weer met het Argumentum ad Kinderpornium: "Bij het verzamelen van bewijs van terreur, maar ook kinderporno en mensenhandel is toegang tot communicatie onontbeerlijk." Welja. De Godwin van de privacyhaatretoriek. Maar de echte pijn zit hierin: Vervang het woord 'encryptie' in het anonieme (en dus min of meer versleutelde) stukje eens door het woord 'bronbescherming', en NSB Handelsblad zou geen enkel verhaal meer kunnen maken. Sterker nog, met dit standpunt van de hoofdredactie in het achterhoofd, doen bronnen en klokkenluiders er verstandig aan géén versleutelde mails met tips en onthullingen naar de krant te mailen. Voor je het weet, cc'en ze de boel door naar een meelezend switchboard in Brussel. De persoonlijke data van lezers verkopen ze immers ook al.Grunberg: 'Aanslagen zijn onvermijdelijke natuurramp'

voetbevingsnoot.pngJa ja, wie Arnon Grunberg nog serieus neemt is zelf rijp voor het gesticht, weten we wel. En in de DSM-5 staan vast allemaal leuke labels die je mooi op dit geraaskal kunt plakken. Maar de onderliggende teneur van dit stukje raakt aan een groter probleem dan enkel de hersenspinsels van die malle Grunberg, dus we wilden het er toch even over hebben. Helaas is dit namelijk precies hoe veel oudmediale grachtengordeldieren echt tegen terreur aankijken: ze zien geen menselijke, boze opzet - die bovendien prima rationeel verklaarbaar is vanuit het perspectief van een godvrezende ISIS-fanboy, zoals Sam Harris in deze podcast haarfijn uitlegt - maar een soort onafwendbare natuurramp, die we zelfs met de grootste inspanning niet kunnen voorkomen. Het morele onderscheid niet meer zien tussen slachtoffers van koelbloedige moord en slachtoffers van natuurgeweld. Alleen met zo'n struisvogelmentaliteit kun je het voor elkaar krijgen om twee weken na de 84 doden bij de bloedige terreuraanslag in Nice, de voorpagina's van alle kranten te vullen met serieuze vergelijkingen tussen aantallen doden door blikseminslagen, verkeersdoden, terreuraanslagen, je verslikken of van je keukentrapje flikkeren. Maar de realiteit is dat een aardbeving geen complot tegen de mensheid is, maar een onvermijdelijk natuurverschijnsel. En terreur is geen aardbeving, maar een man made plot tegen onschuldige burgers. En om er iets aan te kunnen doen zul je die realiteit op z'n minst moeten erkennen, in plaats van de zorgen van burgers vanaf de voorpagina van de Azijnbode gniffelend te blijven beschimpen.

Ton Hanselaar is een klootzak

tonhanselaar.jpgTon Hanselaar (106) is een klootzak omdat hij bij de generatie hoort die de huizenmarkt gesloopt heeft, ons slechts een karkas van de verzorgingsstaat heeft achtergelaten, de beide polen heeft gesmolten, half Zuid-Amerika heeft ontbost en er elk jaar weer voor zorgt dat de Top2000 volstaat met ouwe blanke lullenmuziek. Maar dat is niet waarom we dit topic schrijven. Ton Hanselaar is de knuppel die noodlijdende zorginstelling Pantein bijna richting het graf droeg met zijn management-technische tekortkomingen. Als verpleegsters niet capabel genoeg zijn om hun baan uit te voeren, worden ze op straat geschopt en kijken ze maar hoe ze het rooien. Als een directeur van een zorginstelling in Nederland niet capabel genoeg is om zijn baan uit te voeren, krijgt hij ruim twee ton mee. Ton Hanselaar heeft in de VS en Zwitserland dure cursussen gevolgd -waarschijnlijk betaald door zorgverlenende werkgevers in die tijd- om te leren een Limburgse zorginstellingen naar een miljoenenverlies kunt leiden. Nu is het allemaal legaal, want Ton Hanselaar valt onder oude regelingen qua afkoopsom dus fuck alle haters, maar het is wel bizar dat de man die er voor zorgt dat er een miljoenenverlies is en er dit jaar alleen al ruim 150 mensen er uitgeflikkerd werden (zonder riante afkoopsom) wel 208.100 euro casht omdat hij geen kut van zijn baan kan. En dat gewoon accepteert alsof het normaal is. De man zit inmiddels in de Raad van Toezicht van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (afkorting HAN als in HANselaar die een klootzak is) want Blanke Rijke Mannen hebben nu eenmaal hun eigen white privilege circle jerk banencarroussel waar heel veel geld in omgaat. Mocht je scholier zijn op de HAN en je ziet Ton Hanselaar door de gangen lopen (kleine kans, mannen als Ton komen nauwelijks op de werkvloer en doen meestal vanuit hun ivoren torenhoge bankrekening alsof ze verstand hebben van zaken), zouden jullie ons dan een plezier willen doen? Ga voor hem staan, wijs naar hem en lach hem keihard uit terwijl je hem 'Twee Ton Hansefaal' noemt. Bij het weglopen graag een welluidend 'klootzak' aan zijn adres, met de groetjes van GeenStijl. Dit soort mannen zijn af.

RaRa-esque tuigh bekladt huis IND-bobo

Op deze vrijdag is het themafeestje 70's & 80's. In een soort hippe flashback naar de jaren van de linkse Duyvendakterreur hebben rode rakkers het huis van een topvrouw van het ministerie van Veiligheid & Justitie beklad. De vrouw geeft leiding aan de afdeling die de uitzettingen regelt en in de ogen van het sjaaltjesvolk ben je dan natuurlijk een nazi. De jijbentwelkominmijnlanders van "sloop de deportatiemachine" (Buro Jansen weet waar hun huis woont) proberen een stapje naar een vrije, open samenleving te zetten door ambtenaren te intimideren. Het zou grappig zijn hoe dat in die verwarde linkse koppetjes werkt, als het niet zo ontzettend triest was dat ambtenaren niet meer veilig zijn. Nu komen er natuurlijk een heleboel woedende stukjes in de gazetten over hoe extreemlinkse politici als Jesse Klaver dit soort terreur inspireren, toch? Leo Lucassen met grafiekjes over hoe het in de jaren '80 een stuk erger was?
Update: IndyMedia roept op tot verdere aanslagen/bezoekjes aan het adres van IND-directeur Rhodia Maas.

Wilders klikt per ongeluk op print, denkt: fuck it

"FLEUR?!? JA GODVERDOMME HIJ BLIJFT GAAN! HET LIJKT HARRY POTTERS BRIEVENBUS WEL, WAAR BLIJF JE?!" "JA DRUK DAN OP ANNULEREN LUL!!" "JA DAT KAN IK GODVERDOMME NIET VINDEN, FUCK IT IK JANK DE STEKKER ERUIT!" "Omfg Greet, hoeveel printjes zijn dit?" "1933.000 en alle begrootte toners zijn voor het komende jaar op. Fuck it." Greetje had de nacht van z'n leven. Alles en iedereen dat bericht over z'n A4'tje kreeg een dikke RT. Zelfs de Germanen met hun "Niederlande: Rechtspopulist Geert Wilders will Koran verbieten". Fijn dat hij het in ieder geval naar z'n zin heeft, wij zijn in rouw. Greet, je bent onze favoriete gekke oom in dat verstikkende politieke kudtgezin. Maar maak het nou godverdomme niet elke keer weer zo moeilijk om een beetje van je te houden. We voelen ons nu als Hans Teeuwen die een tekening van z'n zoontje krijgt: "Wat is dit voor'n shit?!" Alle Moskeeën sluiten? Daar is een grondwetswijziging voor nodig waar in twee opeenvolgende parlementen een 2/3 meerderheid voor moet zijn. Bovendien druk je een gehele ideologie vervolgens ondergronds en romantiseer - en legitimeer - je die verdorven 'zaak' van ze zelfs. Hetzelfde geldt voor een fucking Koranverbod. Weet je wie boeken verbieden? Inderdaad, moslims. Toegegeven, de rest van de punten valt heus iets voor te zeggen, maar waarom dwing je mensen er nou altijd toe te moeten zeggen: "Ja ik stem op Wilders, MAAR...". Als je nou met een iets meer zindelijk "de-islamiseringsprogram" zou komen, kun je die 40 zetels halen man. Dit stoot mensen terecht af. Dan maar VNL of SGP.

Hoezee. Alexander Pechtold stopt ermee

Vrolijk Nieuwsch du Jour! In een vlaag van ongekende brutaliteit werden er op de NPO plotsklaps harde vragen gesteld aan Rutte-gedoger Arrogander Pechtold (D66). In het programma Pauw (PvdA) kondigde de Houthakker van Wageningen zowaar zijn afscheid aan van de NL polletiek. Als zijn zieltogende D66 na de TK2017 opnieuw in die stinkende eerloze oppositie terechtkomt, dan is het einde verhaal voor @APechtold en mag iemand anders de genderneutrale kastanjes uit het regenboog-vuur halen. Kortom: Bye Bye. Zwaai Zwaai en veel succes met het burgemeesterschap van een middelgrote Nederlandse stad naar keuze. pvvpoll25_8.jpg

Gesprek op Niveau: Jan Roos en Adjiedj Bakas

Wekelijks elke week op de doordeweekse donderdagavond. De nietsontziende interviewrubriek Gesprek op Niveau. Jan Roos praat 1 op 1, oog in oog én op locatie in ons schitterende Nederland met een actuele gast uit het nieuws, de media en de opinies. Deze week: Adjiedj Bakas. Trendwatcher, twitteraar, schrijver, spreker en door de PvdA betiteld als "kuthindoestaan'. Dan ben je iemand. En als je dan ook nog wegkomt met een term als 'slowbalisering' (*bonk*) dan weet je als glazenbol-o-loog dat op een dag Jan Roos aan de telefoon hangt voor een prettig gesprek.

Hoera. Er is weer een NL universiteit racistisch!

thatsraaasjiiiissstttsg.jpgUniversitair docenten, let vervolgens een beetje op je tellen tijdens die losbandige introductiedagen wil je? Er bevinden zich namelijk ook studenten met "Jamaicaanse roots" in uw curricula, en wij hebben net in de antropologie-werkgroep "Ook zwarten hebben harten" geleerd dat ook zij emoties hebben. Of u daar een beetje rekening mee wilt houden, danku. "Addes Tesfamariam, een studente met Jamaicaanse roots, maakt zich op facebook boos over begeleiders tijdens de introductieweek van Tilburg University. De mentoren hadden zich verkleed als rastafarian, iets wat Addes als vernederend en beledigend ervaart." Weet je vernederend is? Inderdaad, [vul in]. Weet je wat beledigend is? Precies, [vul in]. Als die leraren nou rondliepen met spandoeken dat Haile Selassie een [...] en bovendien Mussolini's teef was, dan had je misschien een punt, maar dit is niets dan goedaardig en jij moet niet zo zeiken. Uiteraard krijgt ze wel gewoon als klokwerk bijval van de commandant van de circular firing squad: Klaagcreool de Eerste. "Quinsy Gario, bekend van zijn strijd tegen discriminatie, neemt het op voor de Jamaicaanse student en werkneemster. “Dit hele voorval had voorkomen kunnen worden als de Tilburg University in hun culturele diversiteitsbeleid niet alleen een praatgroep had om te praten over ‘dingen die je studie kunnen belemmeren, zoals dingen die je thuis of in je vriendenkring mee maakt of nare ervaringen uit een oorlog’, of een begeleider voor ‘allochtone promovendi’ in dienst had, of de master opleiding Management of Cultural Diversity had, maar ook gewoon beleid tegen raciale uitsluiting, racistische treiterij en culturele toe-eigening.” Ah, er is dus al een praatgroep, een allochtonenbegeleider en een master Management of Cultural Diversity (de enige in Europa!), maar zelfs dát is niet genoeg. OK.

Eindelijk. Echte Nederlandse BOERKINI FOTOOS

ANP-47214793.jpgCheck die wereld van verschil!
ANP-47214854.jpgDat komt noooooit meer goed!
ANP-47214851.jpgCheck die koeltoeren clashen dan!
ANP-47214799.jpgHuh? Wat is dat? Een regenboogbal?
ANP-47214797.jpgAt your service van ANP Photo. Foto's van bikini- én boerkinimeisjes! Want we hadden een probleem inzake de toevoer van 100% Nederlands fotomateriaal van Nederlandse boerkini's aan de Nederlandse stranden. Okee, er was die malloot (m) van de Jonge Socialisten, en die telt niet. Maar nu zijn ze er! Dank ANP (mirror). De discussie kan nu echt losbarsten.
anpboerkini.jpg

StudentenLeven is cultureel erfgoed. FILMPJE!

'Vo voor de Leden! Het heeft weer een totaal nutteloze kudtinstantie behaagd om het studentenleven van veel meer maatschappelijke waardering te voorzien dan een paar straalbezopen witte middenklassekids met de credit card van pappie verdienen. En niet alleen de heuse corpora, nee, ook larmoyant knorrige aftreksels als disputen met valse latijnse namen aan provinciale HBO's zijn ineens deel van "een lijst met tradities en rituelen die we in Nederland belangrijk vinden en willen doorgeven aan volgende generaties." O tempora, o mores. Het is zo vreselijk on-chic om je door een gunstwateenkunst-subsidieclub tot bijzondere diersoort te laten verklaren, samen met de kampers, worstenbroodjes en de onvolprezen eierbal . Nou heren dames studenten, het waren 200 mooie jaren, maar nu is het feest wel een beetje op dat punt gekomen dat het licht aan gaat en alleen de eindbazen nog wanhopig rond de apenrots dartelen.

NIEUW! De GeenPeil Hoe Lang Zwijgt Rutte Al Teller

Ziet u 'm, in de rechter sidebar? Nieuw tellertje, van ons, voor MinPres Mark. Het is de GeenPeil Hoe Lang Zwijgt Rutte Al Teller, en die geeft aan hoeveel dagen sinds 12 april de MinPres het klinkende 61% NEE van de Nederlandse kiezer tegen het EU Associatieverdrag met Oekraïne al negeert. 12 april is de dag dat de uitslag van het referendum van 6 april officieel bevestigd werd door de Kiesraad en dat is vandaag dus al 135 dagen geleden. De MinPres zou eind juni met een antwoord komen, maar Rutte brak die belofte en stelde het regeringsantwoord nogmaals uit, tot eind oktober. En dat terwijl de Referendumwet toch echt 'zo spoedig mogelijk' voorschrijft. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Rutte maar twee opties heeft: de uitkomst negeren (het referendum was immers raadgevend), of de uitslag accepteren. Dat laatste is het meest democratische ding om te doen, aangezien iedereen en z'n GeenPeiler zich aan alle wetten, regels en voorwaarden heeft gehouden om tot een geldige uitslag op 6 april te komen. De enige die de regels buigt-tot-ze-barsten, is die Unileverlul van de VVD. Waarom dan toch? We kunnen niet in het hoofd van een huichelaar kijken, maar wellicht hoopt hij dat het onderwerp simpelweg doodbloedt. Een gehaaide tactiek, want zolang er geen nieuw nieuws is over de referendumuitslag, heeft GeenPeil weinig te berichten. En we snappen heel goed dat wíj degenen zijn die schril zouden klinken als we toch dagelijkse berichten op basis van niks op de front page zouden drammen. Maar VVD en PvdA moeten niet denken dat ze zomaar van GeenPeil af zijn. We hadden de lange adem om het referendum af te dwingen en tot een goed einde te brengen. En we hebben ook de longinhoud om de uitputtingsslag om de uitslag tot de finish te volbrengen. De tumbleweedteller is alvast een geinige dagelijkse herinnering aan alle kiezers, en met name de ruim tweeënhalf miljoen tegenstemmers, dat ze verneukt worden door de VVD-premier. Prima tool, zo met het campagneseizoen in het vooruitzicht. Iemand nog 1000 euro dagen van de VVD? Design Critic Update: Jaja, het ding ziet er niet uit met die kleine kudtlettertjes in Times New Roman, het Comic Sans voor notariskantoren - dat fixen we nog wel tot iets mooiers en meer tellerachtigs.
Tip de Redactie