GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

'Ministerie van V en J van Ivo Opstelten is een duister en corrupt bolwerk maar niemand grijpt in'

godstelten.gifZware aantijgingen aan het adres van Ivo Opstelten in de Azijnbode vanmorgen. Uit intern onderzoek aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat zaken als belangenverstrengeling, mogelijke strafbare feiten en grensoverschrijdend gedrag door justitiepersoneel ongehinderd en ongestraft plaats kunnen vinden, en dat de ambtelijke top (dus Opstelten en de topambtenaren recht onder hem) geen goed overzicht van deze feiten hebben, laat staan dat ze er grip op hebben. Bij het ministerie dat via tienduizenden telefoontaps, digitale afluisterpraktijken en ANPR kentekencamera's alle burgers probeert te criminaliseren te monitoren op misdaden, en dat om die reden zelf het meest onkreukbaar van alle zou moeten zijn, zit dus een heleboel rot in het fundament. Vinden we dat raar? Kijken we hier van op? Nee natuurlijk niet. Hoe kan een ministerie integer zijn als het blazoen van de grote baas, Opa Ivo Opstelten, zelf aan alle kanten smeervlekken vertoont. Opstelten is de man die illegale nevenfuncties verzweeg, probeerde om ze van internet te gummen en daarbij een leugentje meer of minder niet schuwde. Opstelten is de minister die aan de ene kant de waarheid over de witwasdeals van zijn rechterhand Fred T. met grote drugscriminelen uit de krant probeert te houden, en met de andere hand peperdure facturen betaalt aan de advocaat van zijn jeugdvriend en dispuutgenoot, de eeuwige pedoverdachte Joris Demmink - die zelf overigens ook uit de zieke stamboom van Justitie voort is gekomen. Geconfronteerd met de bevindingen van 'kwartiermaker integriteit' Frans van Oostrum, roepen de topambtenaren van justitie dat ze zich 'niet herkennen' in het rapport en dat ze het 'te negatief' vinden. Ze willen derhalve niet ingrijpen in de maffiose situatie. Dus pas op: de eerstvolgende keer dat u een klik op de lijn hoort tijdens het bellen, kan het een justitieambtenaar zijn die u een aanbod wil doen dat u niet kunt weigeren...

Prof Pinto - Jan Jaap de Ruiter is in de war

pinto-janrifjaapderuiter.jpgRedacteur Henk Müller van de Volkskrant had zijn twistgesprek gisteren met ene Jan Jaap de Ruiter over de IS bedreiging, de democratie en dialoog. De Ruiter afficheert zich als politiek correcte islamverdediger. Dit heeft hij dan ook getracht te etaleren. Door de goede kritische vragen van Müller raakte de Ruiter verstrikt en tegenstrijdig. Hij begon met te stellen dat de woorden ‘barmhartigheid’ en ‘vergeven’ veel vaker voorkomen in de Koran dan in de Bijbel. Daarop gewezen door Müller, gaf De Ruiter toe dat je in de Koran ook de opdracht kunt zien om ongelovigen doden. “Zulke verzen zijn er”, zegt hij. Dat weet hij. Hij is namelijk docent aan de Universiteit van Tilburg en publiceert over de Arabische taal en over de islam. En zo’n islamverdediger blijkt hij ook niet echt. Hij vindt dat in de islam ‘paradigmaverandering’ moet komen. Daarmee bedoelt hij, een discussie over de Koran en over de sharia. Hij staat dus toch niet echt achter de leer. Kennelijk ook niet achter de dragers van de islam in het Midden-Oosten. “Misschien dat ze daar gaan inzien dat hun strijd alleen tot de eigen ondergang voert”, stelt hij. Onverwacht, maar toch nog niet zonder inzicht. De Ruiter is ook tegenstrijdig in zijn denken. Aan de ene kant verklaart hij altijd het debat te zoeken, hij wil niemand uitsluiten - ook de radicale types niet. En aan de andere kant wil hij niet zoals Femke Halsema begrijpen wat jihadistische jongeren beweegt. Welke richting kunnen onze politici en beleidsmakers volgen met zo’n verwarrend expert?

WTF. Nederland moet 642 mio bijlappen aan Brussel

eurogodwinplaatjeomdathetmoet.jpg De zomer is voorbij. Frans Meertalenmans is opgerot naar Brussel. Team Juncker is met marginale meerderheid in het EP geïnstalleerd. Het Europese intekenseizoen is weer begonnen. En dat zullen we weten ook: Nederland mag meteen ZESHONDERDTWEEËENVEERTIG MILJOEN EURO bijleggen op de Vierderijksbegroting van de Europese Unie. Iets met aangepaste rekenmethodes en een uitgebreide drank- en spijzenkaart in de parlementaire kantine, waarvoor de kosten aan Nederland worden doorberekend. Bracht Dijsselbloem deze onheilstijding zelf over aan de Nederlandse natie, via een ingelaste nieuwsuitzending vanuit een studiootje in Brussel? Nee joh, die is als voorzitter van de Eurogroep van MinFins veel te druk in iedere plopkap die hij ziet te roepen 'dat de Eurocrisis echt niet terug aan het oplaaien is'. Was het Rutte dan, die een nationale mededeling over deze onverwachte straf uit Brussel deed? Nee, hij ook niet. Die had de Euroblauwe acceptgiro ergens deze week al op zijn bureau liggen (en de aankondiging van de nieuwe rekenmethode al bijna een jaar! (pdf), maar verzuimde het aan de natie te vertellen. Nope, we moesten het uit de Financial Times vernemen, zodat Rutte zelf ook Enorm Grote Verbazing kon acteren en kan roepen dat we helemaal nergens meer voor betalen, jonguh! En Engeland (2,1 miljard extra) ook niet! Geloof ons maar: na een paar weken protesteren voor de bühne maakt Mark het hele bedrag gewoon weer over. Net als de vorige keer, toen de bedongen korting óók geen korting bleek te zijn. Om de grap nog wranger te maken: Duitsland en Frankrijk krijgen respectievelijk 800 miljoen en 1 miljard terug van Brussel, weet het FD. Frankrijk ja. Het land dat keer, op keer, op keer niet aan de Europese begrotingseisen voldoet (u weet wel, de eisen waar in Nederland de lasten zo hard voor verzwaard werden), maar dat keer, op keer, op keer hervormingsuitstel krijgt van Brussel. Timmerfrans, bedankt! #FucktheEU.
UPDATE: Document toont dat Rutte's verbazing en woede een geacteerde leugen is: al in mei keurde de Nederlandse regering de nieuwe rekenmethoden van Brussel officieel goed. Iedere politicus die roept dat deze naheffing een schande, verrassing of onverwachte bak geld is, liegt tussen de tanden.


GEENSTIJL VINDT MTV-AWARD KENSINGTON

joehoekensingtonhierisjeMTVaward.jpgMOEHAHA! Ladies and gentlemen: we've got him. Of beter gezegd: onze videoginger Rene van Leeuwen heeft 'em. De oerlelijke en minstens uit 87% plastic vervaardigde MTV Award. Gisteren gewonnen door de bekendste beste grootste Nederlandse band Kensington en sindsdien officieel kwijt. De boys mochten vandaag op 3FM uithuilen over het kwijtraken van hun *kuch* prestigieuze prijsje. Maar het gedrocht is terecht. Vraag ons niet hoe het kan. VanLeeuwen was een paar dagen vrij en kwam vandaag ineens zo trots als een hond met zeven lullen de redactie op lopen.
InstantUpdate: Mededeling voor het management van Kensington: VanLeeuwen heeft jullie MTV-testikel achtergelaten bij onze onderburen Xite. Kost jullie een gratis optreden.

Lees verder

FOTOOS. Obama en Hennis blazen ISIS op

ANP29652484-534.jpgEpische vierluik is episch. Tell Sheir Hill ten westen van Kobane vanmiddag, op de 39ste dag van het beleg van de Koerdische enclave aan de Turkse grens (kaartje). Zootje islamitische moslimmohammedanen van ISIS krijgen een bom op de kokosnoot van Ome @CentCom. U kunt zich enigszins voorstellen hoe het Aboe Al-Crematori en Aboe Al-Frituurii is vergaan [YPG Bulletin]. Vierluik opklikken voor wallpaper cq nadere bestudering. Mediumres om te sharen hierrr. PS: Bombardement heeft niks met oorlog tegen de islam te maken. Maar dat snapt u natuurlijk wel. Copyright: AFP PHOTO / BULENT KILIC. World Press Photo. We have a winner. Kaboom.

Rechter oordeelt: 'Vraag je vonnis maar aan Allah'

Sharia_law_kills_justice100.jpg Er kan een nieuw woord in de islamiseringsgids worden bijgeschreven: sharia-schikking. Dat is namelijk wat de rechtbank in Den Hagistan heeft aangeboden aan twee partijen die vorige week voor het hekje van de kantonrechter moesten verschijnen. Het geschil was vrij simpel, maar de uitkomst beyond bizar - naar Nederlandse rechtsstatelijke begrippen althans. Eiser was een huurder die stelde borg betaald te hebben en het bedrag terugeiste van de verhuurder. Maar die bestreed dat er ooit een borg voldaan was. Simpel geschil, en waarschijnlijk ook niet uitzonderlijk. Maar, zo lezen we in een advocatenglossy, beide partijen kwamen er niet uit. Geen nood, de eiser had een voorstel: de ruziënde partijen zouden hun stelling kunnen bewijzen door op de Koran te zweren dat hun standpunt de waarheid is. Mevrouw de kantonrechter wilde daar niet aan: in het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering is niet vastgelegd dat zweren op een sprookjesboek dwingend bewijs oplevert. En de rest quoten we maar gewoon uit het advocatenblaadje: "Op de gang bleek eiser bereid te zijn af te zien van zijn vordering als de verhuurder ten overstaan van een imam zou zweren dat hij inderdaad geen betaling had ontvangen. Gedaagde ging daarmee akkoord als de eiser dan ook meteen zou zweren dat hij als huurder de borg wel had betaald. In het proces-verbaal is vervolgens opgenomen dat partijen elkaar binnen twee maanden zullen treffen bij een imam om te zweren dat hun standpunt de waarheid is. Als partijen niet zweren op de Koran, dan zal gedaagde alsnog de borg moeten terugbetalen aan eiser. Zweren beide partijen bij de imam dat zij de waarheid spreken, dan ziet eiser af van zijn vordering. De procedure is definitief doorgehaald en partijen laten hun geschil verder over aan God."

UITGELEKT! Zo zien Haarlemse bloemenpieten er uit

bloemenpietenvanhaarlem.jpgWe voelen ons smerig. City Marketeers duiken massaal als gieren op het karkas van Zwarte Piet om de laatste restjes eerbaarheid er af te pikken. Krijgen we in Gouda een soort karikatuur uit de Walking Dead die stroopwafelpiet moet voorstellen en een mutant met een leveraandoening die door het leven gaat als kaaspiet, in Haarlem gaan de paarse broeken Zwarte Pieten als slaaf in zetten om bloemen te promoten. Jawel, bloemenpiet. Hierboven de prototypes die momenteel getest worden op proefkinderen. Wie aan Haarlem denkt, denkt aan..., uhm..., Mart Smeets, ennuh..., die kathedraal, uhm..., kunstschilders natuurlijk, ennuh...., Kenau Simonsdochter Hasselaer misschien? Maar niet direct aan bloemen. Maar hey, Haarlem grenst aan de bollenstreek en kon wel een positieve feelgood boost gebruiken, dus riep het zichzelf uit tot bloemenstad. Luister Haarlem, als het jou maar gelukkig maakt, een positief zelfbeeld geeft en voorkomt dat je nog langer automutileert. Maar Zwarte Piet als een soort slaaf inzetten en verkrachten tot bloemenpiet om je imago op te poetsen, dat gaat echt te fur. We zijn nog niet eens toe aan het accepteren van veegpiet of andersgetintpiet in dit land, laat staan fucking bloemenpiet! Doe even rustig aan, anders. En wat gaat bloemenpiet dan voor snoepgoed strooien? Bloembollen? Het is 2014, Haarlem, niet 1944! De enige bloemen die in de buurt van Zwarte Piet mogen komen, zijn de bloemen op de begrafenis van het karakter! #BoycotHAARLEM! NOOIT MEER EEN HUIS KOPEN IN HAARLEM! LAAT HET ZE VOELEN!

DumpertReeten (8) met Shelly!

Onze paarse broeken zitten tegenwoordig in een kantoortuin opgesloten samen met een kudde developers en een paar uberslimme stats-mannetjes. En na 78 uur non-stop Red-Bulletjes drinken kwamen ze terug met de volgende conclusie: Traffic-wise en kudo-technisch is het verstandiger om DumpertReeten eens op een donderdagmiddag uit te zenden. En hun dringende verzoek luidde eveneens: Zet eens een leuk fris meisje op die bank in plaats van die Rossige RantMachine uit Rotjeknor. Iets met het BMOVL Optimalisatie Algoritmes binnen JorisWorks™. Nou prima joh. Vinden wij best. En Maxim snapt toch niks van internet dus hem boeit zoiets helemaal geen reet. DumpertReeten dus. Met Maxim en Shelly.

Opa Opstelten blijft liegen over bijbaantjes

hoedevvdpersberichtenschrijft.gif Begin oktober vroeg Opa Ivo om uitstel voor het beantwoorden van Kamervragen over de "vergeten" nevenfuncties die hij tegen alle regels voor bewindspersonen in nog vervulde. Zijn VVD-team was nog niet helemaal klaar met het uitgummen van alle sporen. Nu wel, dus nu zijn de antwoorden eindelijk naar de Kamer gestuurd. Opstelten: "Bij mijn aantreden als bewindspersoon heb ik mijn nevenfuncties en nevenactiviteiten beëindigd. [...] Als minister heb ik nimmer nevenfuncties of nevenactiviteiten actief uitgeoefend." Niks aan de hand, dus. Overal waar zijn naam nog achter een functietiteltje stond, waren ze simpelweg vergeten om die weg te halen. Is nu opgelost, Opstelten gaat vrijuit en het dossier kan dicht, volgens Opstelten. HO. STOP. WACHT. DAT GAAT ZOMAAR NIET, MENEERTJE! [Inbrekende commentaarstem: Zuu-huuucht, GS, beginnen jullie nou wéér met dat marginale bijbaantjesgejengel? Djiez, alsof Opstelten niet veel schandaligere misdaden op zijn naam heeft!!1! #Demmink] Jazeker gaan we hier nog even op door, beste inbrekende commentaarstem. Die bijbaantjes zullen ons ook aan de anus oxideren. Maar het gaat om het principe: een bewindvoerder, de topman van Justitie nota bene, die wetten en regels omzeilt en daarover liegt & bedriegt: dat is fundamenteel fout. En ook bovenstaand antwoord van Opstelten aan de Kamer bevat (wederom) LEUGENS. 'Nimmer nevenfuncties of nevenactiviteiten actief uitgeoefend als minister'? Lulkoek! Ivo is MinJus sinds 2010. Hij zat aantoonbaar in het comité van aanbeveling van de Coen Moulijn Cup. Maar dat evenement bestaat pas sinds 2012. Nog eentje? Nog eentje. Want wat lezen we in het Jaarverslag 2013 (pdf) van de Stichting Vrienden van St. Petersburg? "In het Comité van Aanbeveling hadden dit jaar zitting: de heer I.W. Opstelten (Ivo), sedert oktober 2010 Minister van Veiligheid en Justitie." Pats. 2 - 0 voor GeenStijl. Nu jullie weer, VVD voorliegers. Of zijn jullie tegenwoordig te druk met voorkomen dat de dementerende Opa Ivo zichzelf in een bezemkast opsluit als hij eigenlijk de Tweede Kamer binnen probeert te komen?

Pieter Broertjes: opmerking was #plompverloren

pieterbroertjesplompverloren.jpgOkee, nee, dan is het goed. Het excuus van Pieter Broertjes, die ISIS-koppensnellers vergeleek met joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël trokken: de vergelijking was ongelukkig, een beetje plompverloren. Aldus een woordvoerder, want zelf excuses maken doet een PvdA-regent niet. Je voor een hele domme vergelijking verontschuldigen met het woord 'plompverloren' heet vanaf nu dus 'een Pieter Broertjes doen'. "Mama, u bent net een heroïnehoer, die zijn ook graag buiten" #plompverloren. "Je lijkt wel Adolf Hitler, die had ook een hond" #plompverloren. "Echt schattig, hoe jij die baby knuffelt. Je doet me denken aan Robert Mikelsons" #plompverloren. "Je doet me denken aan Gordon" #plompverloren. "Ik zeg niet dat je stinkt, maar als je met een lange groene regenjas over straat gaat lopen zouden mensen je best wel eens kunnen verwarren met een GFT-kliko" #plompverloren. "Er is niet echt iets mis mee, maar het is gewoon net alsof ik een champignonnetje pijp." #plompverloren. "Hij heeft het politieke talent van Pieter Broertjes" #plompverloren. "ISIS-strijders zijn net moslims, die bidden ook tot Allah" #plompverloren. "Zwarte Piet is eigenlijk net als slavernij" #plompverloren. Afijn, dit kunt u ook. Allemaal, doe de Pieter Broertjes! #plompverloren.

Video. Moeder leert baby how to kitten mishandelen

Welkom in de wondere VVS-wereld van Marisca Gompie. Babylief M. houdt niet zo van kittens, aldus moeders. Lijkt ons schier onmogelijk want zelfs Joris houdt van kittens, maar ze zegt het toch echt en getuige haar niet afgeschermde Facebook mag iedereen het zien (cliché-alert). Waarvoor dank. Nu zullen wij wel weer kleinzerige alsook mietige kattenliefhebbers zijn, maar joehoe hallo leer kinderen verdomme om lief te zijn tegen huisdieren. Gek.

Alstu. Onze bijdrage aan de XTC-discussie

Daar staat je dochter dan. Drie minuten en veertien seconden lang koek waus wappie leip wiehoei op de openbare weg, na alweer zo'n supertof dansfeest (Sensation Zombie) met keigave deejays en mieterse lichtsjoows. En gezellig dat het was! Tot zover het Argumentem ad FVerhoefam. Verder verwijzen wij naar het Argumentem ad Breezeram van Guus Bezems en het Argumentem ad Atleticam van wetunschappej Linda Duits. Complotliefhebbers mogen vervolgens nog bouncen op deze fenomenale aluhoed longread. Succes.

Pieter Broertjes: ISIS-krijgers zijn net als joden

Nou. Dat duurde niet lang. Hier alweer deel 16.790 waarom de PvdA kamelenballen zuigt. Pieter Broertjes heeft op Radio 1 de koppensnellers van ISIS vergeleken met de joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël trokken. Want moslimfundi's komen net uit een holocaust en kunnen historisch aanspraak maken op het land wat ze nu plunderend, verkrachtend en onthoofdend veroveren. Of zoiets. Voor dit soort uitspraken is de dwangbuis uitgevonden. Dit is dezelfde Pieter Broertjes die bijna een invasie van het Rode Leger uitlokte door op te roepen tot het uitzetten van de dochter van Vladimir Poetin. Die man is niet goed. Broertjes, bedoelen we dan, niet per se Poetin. Sowieso heeft de PvdA een wat rare kijk op ISIS. Eerder kwam PvdA-ambtenaar Yasmina Haifi van het ministerie van Veiligheid en Justitie al in het nieuws door de joden de schuld te geven van ISIS. Waarom wil de PvdA zo dolgraag de joden koppelen aan het brute, barbaarse, primaire geweld van moslimfundi's? Misschien dat Spekman of Samson dat eens kan uitleggen. En dan volgt nu een boze Esther Voet in 3..., 2..., oh, daar is ze al.
Tip de Redactie