GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Pedo Sytze van der Velde zit zonder beveiliging

screenshotwatdoejij.pngPedo Sytze van der Velde -die met die scheve tandenbek- zit zonder beveiliging. Nu springt de fatsoenspolitie natuurlijk direct in de fatsoenscopter om schande te roepen, want GeenStijl hitst met die openingszin uiteraard op tot een lynchpartij in Amersfoort, waar Sytze van der Velde boven een kinderdagverblijf is gaan wonen. Niet zo snel, fatsoenspolitie. Sytze schrijft het zelf op zijn eigen weblog, schrijft RTV Utrecht, schrijft de Volkskrant. Sytze was ook al zelf degene die naar de media bracht waar hij precies woonde. Wat een domme pedo. Of, anders gezegd, wat een aandachtszieke pedo. Alsof hij bewust op zoek is naar het pedo-martelaarschap. Op zijn weblog klaagt Sytze dat de burgemeester 'het vuile werk' laat opknappen door de wijkbewoners, en zegt hij over de burgemeester: 'mag ik hem een smerig ventje vinden?' Trollert de Luxe 3000, die Van der Velde. Sytze deelt nog net niet zelf de hooivorken en fakkels uit aan de wijkbewoners, zeg maar. Behalve aan jonge jongetjes is Sytze blijkbaar ook verslaafd aan negatieve aandacht, met zijn lelijke bek. De illegale versie van Gordon, als het ware. Ga die man dus vooral niet lynchen, maar lach hem in zijn geitenbek uit. Sytze van der Velde is te triest om er negatieve energie in te steken, en als hij genegeerd wordt grijpt hij misschien drastischere maatregelen om in het nieuws te komen. En daar komen alleen maar onschuldige slachtoffertjes van. Dus gewoon uitlachen, vernederen en beschimpen. Deze man is namelijk heel, heel, heel, heel zielig.

Palestijnenfans vallen spelers Maccabi Haifa aan

BtSfwOQCYAEGnTW534.jpg Een oefenwedstrijdje voetbal op het Oostenrijkse gras van Bischofshofen, tussen OSC Lille (Frankrijk) en Maccabi Haifa (IsraŽl), eindigde gisteren in een oefenwedstrijdje Europese jihad. "Pro-Palestijnse demonstranten" (aldus de NOS, maar ze bedoelen: "antisemitisch islamitisch graftuig") met Palestijnse vlaggen bestormden zes minuten voor het einde het veld (stand: 2-0 voor Lille), vielen de IsraŽlische spelers aan en maakten van voetbal daadwerkelijk oorlog. De politie greep pas in toen spelers werden gemolesteerd. Er zou ook met stenen gegooid zijn. De Hamas-hooligans schuwen Europese bodem dus niet meer voor hun terroristische praktijken. Joden onveilig in het Europa van na de Tweede Wereldoorlog, dat strookt niet helemaal met de mantra's van de EU... Video:

Ondertussen in Gaza: Tussen ISR en PAL is de stand Ī700 doden tegen 32 in het voordeel van IsraŽl. De wedstrijd is nog in volle gang en het fluitsignaal voor rust laat nog even op zich wachten.

#MH17, Dag Zeven: Commando's paraat

Onze Dag van Nationale Rouw was een groot succes bij de Amerikanen. Volgens sommigen kunnen we er dan dus trots op zijn. Want zo onzeker zijn wij als volk over onszelf. Afijn, op naar de orde van de dag. Uit de extra ministerraad van gisteravond is slechts een persbericht gerold met drie kernpunten: slachtoffers terughalen, toedracht aanslag achterhalen en schuldigen naar Den Haag slepen. Voor die laatste twee zaken hengelt Nederland naar een VN-mandaat om troepen te sturen. Inclusief Commando's. Samen met de AustraliŽrs wil Nederland de plek van de crash beveiligen tot het onderzoek is afgerond en rebellenleider Igor Girkin aan zijn haren naar een tribunaal is gesleept. Dat alles met een license to kill, want die dronken pro-Russische boerenseparatisten zijn tot alles in staat. Uitermate gevoelige missie, want voor je het weet zit je kniehoog in een militair conflict met Rusland en dat gaan we niet winnen. Maar goed, dat zeiden we van de poulefase op het WK ook. Het nadeel van dit hele gebeuren is dat we dan wel de oorlog voor de OekraÔne aan het vechten zijn, dus dat moeten we maar zien te vermijden. Slachtoffers ophalen, oorzaak achterhalen, schuldigen oppakken en zo snel mogelijk oprotten daar. Het kabinet lijkt langzaam een vuist te maken en op te komen voor onze slachtoffers. Top. Update: Rebellenleider Borodai geeft tegenover de BBC trouwens de OVSE de schuld dat de lijken zo lang bleven liggen, want de rebellen waren vanaf minuut ťťn vol goede intenties.

Lijstje. 6 Random Enorme Helden En Eindbazen

herosjem.jpgOmdat er al genoeg middelmatigen zijn. Druiloren. Thuisblijvers. Opzekerspelers. Papkindjes. Watjes. Rubbertegel-gelovers. Helmpjes-fetisjisten. De weg van de minste weerstand-wandelaars. Doemaargewoon-drones. Standaardmensen. Vanilletypes. Voorspelbaarheid-fanboys. Routinerobots. Het zal mijn tijd wel duren-denkers. Wegkijkers. Uitzitters. Laftakken. Anoniemschrijvers. Woonerfsukkels. Zije sokken. Lulletjes rozenwater. D66 stemmers. Fatsoenlijke mensen. Pisnietlauwmakers. Spuiten elf. Achterhoedevechters. Helden op sokken. Toetsenbordridders. Wegpiraten. Duracellkonijnen. Gewoontedieren. Kuiltjevoordejus-gravers. Lemmings. Cubicle-avonturiers. Chartervlucht-reizigers. Soep uit een pakje-slurpers. Bochtenwringers. Laminaatbazen en kamerbreedsofties. Daarom, zomaar voor u volstrekt random geselecteerde 6 Eindbazende Helden Die Meer Aandacht Verdienen Omdat Ze Fucking Awesome Zijn.

Lees verder

LIVE Stille tocht #MH17 door Amsterdam

Geen Nationale Rouwdag zonder stille tocht. Onze go-to move in dit land als het gaat om collectieve rouwverwerking. De echte stille tocht was uiteraard de tocht van de veertig lijkwagens van vliegveld Eindhoven naar Hilversum, zojuist. Onze doden de laatste eer brengen, we doen het goed. De officiŽle stille tocht vindt plaats in Amsterdam. Door het drukste gedeelte van de toeristische stad op een zwoele zomeravond. Knap als het dan ook echt stil is. Enfin. U mag er cynisch over zijn. U mag het negeren. U mag het weghonen. Want natuurlijk schieten de separatisten er geen raket minder om de lucht in. Sterker nog, vandaag schoten ze weer wat vliegtuigen uit de lucht. Ezel. Steen. Stoten. Maar hier zijn we stil, vandaag. In Amsterdam in kitscherig Toppers-wit in een sombere Sensation White-optocht, maar dat is nu eenmaal omdat we slecht weten hoe we met rouw en dood en rampen om moeten gaan. Er is ook geen protocol, iedereen doet maar wat hem of haar het beste lijkt. Kijk de stille tocht live bij AT5.
Update: morgen komen er 74 lijkkisten aan op Eindhoven. Vrijdag volgt de rest. Beide dagen zullen de militairen dezelfde ceremonie voltrekken.
Update: extra ministerraad over het hoe nu verder met de situatie in Oost OekraÔne.

LIVE vervolg. Rouwstoet trekt door Nederland

Daar gaan ze, na een indrukwekkende ceremoniŽle middag. Veertig rouwwagens, met veertig kisten, vertrokken onder applaus en voorgegaan door de marechaussee. Onderweg van Eindhoven naar Hilversum. Verwachte aankomst: 19:00 uur. We blijven er bij, via de stream van RTL Nieuws, waar een 'rouwdeskundige' obligate platitudes debiteert dus je moet soms even je geluid uitzetten. Op snelwegviaducten wachten mensen. Rouwtoeristen, ramptoeristen, laatstegroetbrengers, "geÔnteresseerden": iedereen wil onderdeel zijn van deze nationale gebeurtenis op de warme woensdag van 23 juli. Lees verder

LIVE. Eerste aankomst Operation Bring Them Home

Het ganse land staat zodadelijk even stil, als de eerste twee vliegtuigen met slachtoffers van Malaysia Airlines MH17 landen op Eindhoven AB. Een Lockheed C-130 Hercules met staartcode G-988 van de Royal Netherlands Air Force heeft 16 kisten met ongeÔdentificeerde lichamen aan boord, een Royal Australian Air Force Boeing C-17A Globemaster III staartcode A41-209 brengt 24 lichamen aan de grond in Nederland. Daar worden ze opgewacht door 1200 nabestaanden, een delegatie van de Staten-Generaal en internationale afgevaardigden. Andere vluchten zijn geannuleerd, Schiphol neemt een minuut stilte in acht, treinen staan stil op het spoor, televisiestations zenden geen reclame uit, Lingo is geannuleerd vandaag en de Rijkswegen A2 en A27 worden vrijgemaakt om een ongehinderde doortocht van de slachtoffers naar de Korporaal Van Opheusdenkazerne in Hollandsche Rading te garanderen. Komende vrijdag zouden alle (op dat moment geborgen) lichamen in Nederland moeten zijn. De C-130 met tag nummer NAF22 is inbound op RWY03, in zijn kielzog gevolgd door de RAAF C-17. ETA: 1550 hours. Welcome home.
Touchdown: Beide toestellen kwamen achter elkaar binnen en zijn geland. Nu taxiŽn richting Last Post en een minuut stilte om 16:00 uur.
Stilte: als de eerste kist uit het vliegtuig wordt gedragen. Lees verder

Westerse intel zweeg over raketgevaar Oekraine

Op bovenstaande afbeelding ziet u bij de vluchten van British Airways en Air France duidelijke knikjes om OekraÔne heen. Bij Malaysia Airlines, maar ook bij KLM en Lufthansa, zijn die knikjes niet te zien: die vluchten gingen allemaal in een rechte lijn over (het oosten van) OekraÔne. Hoe komt dat? Omdat de inlichtingendiensten van Engeland en Frankrijk (en de Verenigde Staten) wisten dat boven Oost-OekraÔne het gevaar van raketaanvallen bestond. Maar die informatie deelden ze niet met hun internationale collega's. Zie ook de urgente timeline van intelligence-expert Roger Vleugels. Gisteren zeiden de Amerikanen dat ze geen bewijzen hebben dat de Russen medeplichtig zijn aan de massamoord op de passagiers van MH17. Vraagkaartje voor de blame game: Is het niet delen van militaire intelligence een bewijs dat Amerikaanse en Europese inlichtingendiensten wťl medeplichtig zijn aan het neerhalen van de onschuldige commerciŽle vlucht?
RTL: Zette e.e.a. aan bekende, openbare intel op een rijtje.
STUKJE DUIDING: Na de breek: een door een IB-expert ingezonden j'accuse richting onze eigen luie AIVD, die zat te slapen en z'n prioriteiten niet op orde heeft.
Lees verder

LIVE! Koninginnenrit Tour de France

laurenstendam534.jpgWe zouden het bijna vergeten, maar er wordt ook nog gewoon gesnelfietst in Frankrijk deze dagen. De Tour wacht op niemand. Vandaag rit 17, de koninginnenrit van Saint-Gaudens naar Pla d'Adet. Met een paar flinke kluiten waar de al dan niet chemisch voortgedreven Shimanojunks tegenop moeten ploerten. Er liggen vier enorme cols op weg naar de finish, die nagenoeg loodrecht omhoog is. De laatste 10,2 kilometer gaan tegen 8,3 procent. Niet voor mietjes dus. Net als vorig jaar rijden Laurens ten Dam en Bauke Mollema top 10, qua klassement, maar op dusdanige afstand van gele sweater Nibali dat ze een mirakel nodig hebben om top 3 te eindigen in Parijs. Deze koninginnenrit lijkt ons dan ook de uitgelezen mogelijkheid voor Bau en/of Lau om zo'n mirakel te forceren door iedereen aan barrels te rijden, daar in de PyreneeŽn. DOE DAN! De boel live kijken kan op de Belg en op Nederland 2. Of online hierrr en hierrr.

Analyse: De Vergeten Ramp van Gordons Knie

gordoncokehoerdeluxe.jpgGordon is het levende bewijs dat je psychiatrische patiŽnten niet moet bevestigen in hun waanzin, maar met rustige dwang moet begeleiden naar een afgesloten kamertje met witte kussens aan de muren. De pulserende hoop aangekoekte aandachtskots is namelijk de afgelopen dagen onafgebroken in de media te vinden vanwege Onverdraaglijk Leed. En dat is knap, deze dagen. Hij heeft namelijk zijn knie au gedaan toen een bananenboot waarop hij zat plotseling wegschoot. Tja, coke schijnt je reactievermogen aan te tasten. In onze JaarPlanner grapten we nog dat Gordon elke maand een keer het nieuws opzoekt met een pijntje. De realiteit is nog erger. Gordon is al een week aan het jammeren over de Kapotte Knieschijf Die Alles Zag. Potsierlijk en grotesk. Kers op de taart: terwijl alle vlaggen halfstok hangen in Nederland vanwege Malaysia Air, verzint Gordon dat zijn obesitastent in Blaricum de vlag hoog moet laten wapperen als hij aanwezig is. Zodat de mensen niet teleurgesteld zijn als hij er niet is. Het gaat immers vooral om Gordon, deze dagen. De Pijn van Gordon relativeert alles, precies zoals de megalomane maniak met een messiascomplex en instant noodles-haar het graag ziet. Laat ons chronologisch analyseren.

Lees verder

LOL! Greenpeace piswoest op Greenpeace

pascalhustinggp.jpgDe passief-agressieve hippies van Greenpeace zijn het zat. Pascal Husting moet opbokken, vinden zij. Met kettingen aan een afzinkend booreiland gebonden worden. Als blokkade voor nucleair treintransport op de rails gemieterd worden. Zonder touw abseilen van het hoofdkantoor van Shell. Waarom? Omdat de medewerkers van Greenpeace het grondig eens zijn met GeenStijl: Pascal Husting is een totale lul. Greenpeace Amsterdam beaamt dat in een brief die *oeps, dat is toevallig, sorry Pascal* bij de Telegraaf terecht is gekomen. Ze willen het ontslag van Pascal Husting. Nu denkt u, nou nou, wat een drukte. Wie was Pascal Husting ook al weer? Dat was die paardenvijg die per vliegtuig vanuit Luxemburg naar zijn werk in Amsterdam vliegt. Forenzen per vliegtuig. Als Greenpeace Opperhoofd. Wij zeggen, kudo's voor de Greenpeace medewerkers die een vuist maken tegen deze hypocrisie. Dat siert jullie. Vinden we het ontlopen van de straf voor het vandaliseren van benzinepompen weer wat minder erg. De professionele Greenpeace-activisten vinden Pascal Husting vooral een lul omdat hij hen niet had ingelicht over de hele affaire. Niet eens een mail. Ja, dan weet je dat je te maken hebt met een gestold stuk vaginale afscheiding eerste klas. En hoe reageert de Greenpeace-directie? Als de arrogante, megalomane schimmelzwammen met tunnelvisie die ze zijn: In de Volkskrant vergelijkt Greenpace Nederland-directeur Sylvia Borren de actie van het personeel met een Ąvolksberechting of een heksenjachtĒ. Ze zegt het niet nodig te vinden dat Husting opstapt. Niet naar je eigen personeel luisteren, in een bedrijf waar mensen bereid zijn zich vast te ketenen aan kerncentrales om een punt te maken. Lol. Doei Sylvia, veel succes met het vinden van een nieuwe baan!

MH17. Ceremonie voor slachtoffers in Kharkov

bringthemhomehercules.jpgUpdate 10u35: Eerste twee toestellen vertrekken vandaag met in totaal veertig kisten van ongeÔdentificeerde slachtoffers aan boord. Aan boord van de Nederlandse Hercules die zo vertrekt 16 kisten, de Australische C-17 (nog onderweg naar Kharkov) neemt 24 kisten mee naar Nederland.
ACTIE: Er moeten nog altijd Ī100 lichamen geborgen worden op de rampplek. Volgens OekraÔense media wil MinPres Rutte daarom een 'internationale politiemacht' ter plaatse. Klinkt als een goed en dapper plan.
LIFT-OFF 10u58: De C-130 Hercules met de eerste 16 lichamen aan boord is zojuist vertrokken van Kharkov, richting Eindhoven. #bringthemhome


Fuck. 2014 waarschijnlijk warmste jaar ooit

lekkerzonnetjezeg.jpgDe aarde warmt op en dat is onze schuld. Jup, de mensheid is voor planeet aarde wat GeenStijl is voor het ganse internet: schuldig aan alles wat fout gaat. Behalve dan dat het met de planeet nu echt fout gaat. 2014 wordt waarschijnlijk het warmste jaar ooit gemeten. Zelfs als de komende maanden gemiddeld verlopen qua temperatuur, komen we op het niveau van het vorige recordjaar 2006. Als je nu nog de opwarming van de aarde ontkent, ben je echt een arrogant stuk slakkenspoor met het denkvermogen van een suikerpinda. Opwarmsceptici zijn inmiddels sowieso al aan het terugkrabbelen. Ze zijn van 'de aarde warmt niet op!' gegaan naar 'het is niet de schuld van mensen!'. Pathetisch. Dat soort eigenwijze mensen zouden klimaatveranderingen nog ontkennen als klimaatveranderingen een Intercity zouden zijn die recht op hun afkwam. Wat het in principe ook een beetje is. Warmste juli sinds ooit en nog steeds koppig nee schudden als mensen stellen dat dit wellicht door de opwarming van de aarde komt. Sukkels. Afijn, terrasverwarmers uit, windmolens aan. Lees snel bij over de opwarming bij gerenommeerde media en organisaties. En check deze heersende interactieve kaart waar klimaatverandering het hardst toeslaat. Jup, Nederland staat er ook op. We leven namelijk in een land dat volledig kapot gaat als we het klimaat blijven verneuken zoals we de afgelopen decennia doen. Ontkenners zijn moordenaars!

Tip de Redactie