GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Filosoof: Drank & Drugs is zombiemuziek

Hilarisch stukje flutopinie in NRC.Next van filosoof Toine Janssen over bovenstaand nummer Drank&Drugs. Hij begint zijn betoog over hoe fascistisch Electronic Dance Music is met de woorden "voor een leek als ik" en het wordt daarna niet beter. Beetje zoals mensen die zeggen "ik heb me nooit verdiept in de islam maar toch vind ik mijn mening hierover belangrijk genoeg voor een opiniestuk in een dagblad". Toine vergelijkt Ronnie Flex met Mozart en concludeert vervolgens dat Ronnie Flex slechte muziek maakt. Niet als in 'smaak', maar als in 'moreel inferieur'. Wow, Toine, chill! De uitsmijter: "Als ‘shortcut’ naar een muzikale kick snijdt EDM ook de weg af naar soorten muziek die wél moreel verrijken. Ik zie niet hoe een kind of puber van ‘hardstyle’ tot rijkere muziek komt – zoals je nog wel van Sinatra naar Gershwin kwam, of van Elvis naar blues, jazz en folk." Dit is zo zot, dat we geeneens tegenargumenten kunnen verzinnen. Maar dat is Wouter Steenbeek in de FiPo op NRC Junior onder de LOLpinie van Toine toch gelukt. Wouter sloopt Toine op legendarische wijze. Lees die FiPo, hij is briljant en zegt alles wat wij wilden zeggen, maar omdat we Joop.nl niet zijn hebben we hem niet hier simpelweg gecopy-paste-jat. Laten we allemaal naar Toine Janssen, filosoof, wijzen en hem nalachen als hij voorbij loopt op straat.PS NRC.NEXT WAAROM DE FUCK PLAATSEN JULLIE DIT SOORT OP ALLE FRONTEN TOTALE NONSENS? Voor de clicks zeker, stelletje clicksletten.

Ome Roon jonast Nederland surveillance state in

usansa.gif De vernieuwde afluisterwet van minister Plasterk is gisteren ter internetconsultatie voorgelegd aan u, de oplettende burger. Tot 1 september aanstaande mag u er uw zegje over doen, hierrr kunt u lezen wat er gaat veranderen. De digitale burgerrechtactivisten van Bits of Freedom vrezen alvast voor een massale NSA-style schending van iedereen en je moeders privacy. Geen enkel telefoontje, mailtje of appje is in de toekomst nog veilig voor het ongerichte sleepnet dat Tapsterk over ons internet uit gaat gooien. Kan de minister wel beloven dat het zo’n vaart heus niet zal lopen, maar dat kunnen we uiteindelijk niet controleren wegens geheim. Er moeten namelijk terroristen gevangen worden en, u begrijpt, daarvoor offert onze regering graag wat privacy op. Uw privacy, welteverstaan, want zelf bellen ze natuurlijk met beveiligde telefoons. Deze nieuwe wet staat in schril contrast met de kleine overwinning die de advocaten van Prakken d’Oliveira deze week boekten op de surveillance state: de rechter oordeelde dat de AIVD advocaten vanwege vertrouwelijke gesprekken met cliënten niet langer mag afluisteren als daar geen onafhankelijke controle op plaatsvindt. Een oordeel waarbij je je afvraagt of onafhankelijke controle niet eigenlijk een voorwaarde voor aftappen is, die in een democratische rechtsstaat voor iedereen zou moeten gelden. Kennelijk niet, want als het aan de regering ligt wordt het klootjesvolk straks opgezadeld met een wet waarin de minister zelf voor judge, jury and executioner speelt. Alleen om brieven (!) open te mogen maken heeft de AIVD onder de nieuwe wetgeving nog altijd wel eerst een oordeel van een rechter nodig. Als je zeker wil weten dat er eerst een onafhankelijke rechter aan te pas komt voordat de geheime dienst door jouw correspondentie mag gaan neuzen, ben je anno 2015 dus aangewezen op communicatie per dode boom.

Meer tips @tofikdibi voor mediageile knuffelmoslims

jaaahknuffelluuuuuuh.jpg Tofik Dibi schreef een handleiding hoe je als mediageile knuffelmoslim een geile knuffelmoslim kunt worden in de media. Hartstikke handig. Want van wie kun je het beter leren, dan van de meester zelf? Wij vroegen Tofik of hij nog meer tips heeft. Die heeft hij:

Sluit je aan bij een club, maar kies voor jezelf
Als je mediageil bent en de nationale knuffelmoslim wilt zijn, is het aan te raden eerst knuffelmoslim van een club te worden. Daar wordt je vooruit geschoven om over typische knuffelonderwerpen te spreken en zo bouw je gestaag een mediageile naam op. Gebruik daarvoor - net als ik - alle trucs uit de gisteren door mij geschreven handleiding.

Maar vergeet een ding niet: het gaat om jou, niet om de club. Zodra je mediageile naam eenmaal gevestigd is, kun je dus met een gerust hart collega's afvallen. Verzin voor de leider van je club bijvoorbeeld iets gênants met een stekker en een stekkerdoos. Als men vraagt of jij dat verzonnen hebt, kun je altijd antwoorden dat 'het ook te maken heeft met hoe je het uitvoert'. Zo maak je het dubbel gênant voor je leider en klim jij automatisch op de hiërarchische ladder.

Lees verder

Sparta-voetballer zoekt verkoeling in Den Hagistan

Yo zwetende sagbis in de comments, letten we even op. Kun je die waterkraan van gisteren nog herinneren tijdens de rellen in de Schilderswijk? DEZE WATERKRAANTJE! Je weet zelf: zoiets trekt nieuwsgierig volk aan. Profvoetballers bijvoorbeeld. Hallo Huseyin Dogan, aanstormend talent van Sparta Rotterdam. Jij doet wat we vandaag allemaal willen: verkoeling zoeken. Nu de rest van de wijk nog. Morgen weer lekker fris aan de aftrap. Boks.
Meer waterpret! Niet alleen in de Schilderswijk hebben hersenloze staatsdebielen last van de ramadan arbeidsmarkt warmte. Zie hier een het trieste resultaat van het begin van het voetbalseizoen waarbij blanke provincie-tokkies uut Deventer het tussen de spelende kinderen opnemen tegen hoolies uit Hongarije. Go Ahead Politiegeweld!!!

Surprise! Griekenland heeft 60 miljard nodig

oaoatsiasspr.jpgGunst, totale verrassing: Griekenland heeft volgens het IMF een nieuwe bail-out nodig. Om het land enigszins terug op de rails te krijgen zijn er allerlei maatregelen nodig, te beginnen met een nieuwe bak geld van rond de 60 miljard euro om de afbetalingen van Griekenland te kunnen financieren. Maar volgens het IMF is dat waarschijnlijk niet eens genoeg: de schulden van het geplaagde land zouden ook voor tenminste 30% kwijtgescholden moeten worden. Of u even dik 200e per persoon wilt lappen, dus. Maar inderdaad: het IMF pleit voor dik meer geld voor Griekenland, een kwijtschelding van de schulden en een verlenging van de afbetalingstermijn van 20 (nu) naar in ieder geval 40 jaar. Als we de boys van de Wall Street Journal goed begrijpen tenminste, die hebben het wat uitgebreider opgeschreven. Het saillante aan de aanbevelingen van het IMF is dat ze tegen het zere been van de andere geldschieters zijn. Frau Merkel heeft helemaal geen zin in nog meer poen voor Griekenland, hetzelfde geldt voor de Duitse kiezer. Hoort u dat daar in de verte? Dat is Greet die Rutte pontificaal aan het uitlachen is. Desalniettemin wil 'Europa' het IMF graag bij de club houden, dat scheelt namelijk weer in geld omdat het IMF normaal gesproken een flink deel van de kosten op zich neemt. Enfin, alles ligt een beetje stil tot na het referendum van zondag, en dan is het nog maar de vraag wie er in Brussel mag aanschuiven namens Griekenland. Wat tamelijk zeker lijkt is dat het u geld gaat kosten. Spannend!
Update: Volgens Varoufakis is een deal met de EU zo goed als rond. Wat een feest! Nu krijgen we alles terug. Met rente!

Spetterspectaculaire zomerse noodweerfilmpjes!

Het scheelde weinig of Nederland zoals we dat kende had niet meer bestaan. Onze weersvoorspelling kwam uit: we kopten bijna een supercel van megalomane proporties gisteravond. Maar gelukkig werd de Randstad grotendeels gespaard en concentreerde de storm zich alleen op het meer onderontwikkelde gebied van dit land, waar het veel minder schade kan aanrichten. We hebben de mooiste onweersfilmpjes uit de achterkant van Dumpert gevist. Niet alleen vanwege de flitsen, maar ook vanwege het oerhollandse commentaar van de filmerts. Alsof je naar Don&Ad kijkt, maar dan met onweer in plaats van sloeries. Niet om te lachen: machinist getroffen door bliksem. Alsof de NS niet al moeite genoeg heeft met meteorologische verschijnselen als warmte, kou en blaadjes, pikt God nu blijkbaar ook specifieke machinisten uit om uit te schakelen. Not cool.
Lees verder

PICA'S. 100 200 relschoppers Shariawijk afgevoerd

Het leek er even op dat Van Aartsen zijn eigen samenscholingsverbod niet ging handhaven, maar toen de rustige sfeer op het Haagse Hobbemaplein na middernacht omsloeg richting grimming zijn er toch nog 100 relschoppers ingesloten, opgepakt, met tie wraps uit een grote grabbeldoos vastgebonden en afgevoerd in stadsbussen. Allemaal redelijk rustig verlopen, mede dankzij zo'n 80 man Schilderswijk Shariapolitie die als een soort burgerwacht tussen politie en buurtbewoners in opereerden. Rond 2 uur was het Hobbemaplein schoongeveegd van relbelust tuig dat de wil en/of de verstandelijke vermogens ontbeert om op een vreedzame, constructieve manier naar oplossingen voor ingewikkelde sociale problemen te zoeken, en dat zich daarin gesteund ziet door een burgemeester die doodleuk zegt dat het inderdaad allemaal aan de arbeidsmarkt ligt. Terwijl de drijfveren toch net zo makkelijk in cultureel bepaalde racistische Nederland(er)haat te vinden zijn.
UPDATE: Niet 100, maar 200 samenscholers aangehouden & gedeporteerd van het Hobbemaplein vannacht. ANP_33334084.jpg Meer ANP foto's van de nachtelijke schoonveegactie na de breek. Lees verder

Bonuskwootje Jozias: 'Het ligt aan de arbeidsmarkt'

Via affiches vol spelfouten werden vanavond Iftar Uitbuik Rellen aangekondigd in Arnhem, Rotterdam en natuurlijk Den Haag, de hoofdstad van de agressief ondankbaren. Arnhem en Rotterdam zijn vooralsnog rustig. In de Shariadriehoek is meer volk op straat, maar daar geldt een samenscholingsverbod en de sfeer is kalm. Vanavond een keer geen stenen door de ruiten van Hollandse zaken? Zou mooi zijn. Dan trekken we nog even een bonusquote van de amechtige Jozias von Aarsloch voor het voetlicht. Op zijn wtf persco vanmiddag gaf hij de warmte de schuld van de rellen. Maar hij had een reserve-drogreden paraat! Zie video hierboven: 'Het ligt allemaal aan de arbeidsmarkt', gaf hij als antwoord op de vraag van Zoomin.tv of er een dieper onderliggend probleem is voor de relplundergeweldschaos. Right. Tegenover zulke laffe bureaucratenbullshit kan maar 1 wedervraag staan: Wie is hier nou de achterlijke gladiool, Jozias?
LIVE: Politieheli in de lucht. ME-bussen in grote aantallen paraat. @royalhighlady doet verslag vanuit haar slaapkamerraam, Niels Kalkman (Telegraaf) loopt over het plein. De sfeer is vooralsnog kalm. De shariapolitie waakt, de echte politie eet patat. Houwe zo.

Krakers en AFA ruien relschoppers Schilderswijk op

AFA1.JPGAls er misbruik gemaakt kan worden van onderbuiksentiment, dan staat AFA vooraan om het lont in het sociale kruidvat aan te steken. We hebben her en der diverse foto's en footage opgedoken van met AFA en krakerstuig geassocieerde intriganten, die oplopende emoties in de Schilderswijk misbruiken voor eigen belang. Eigen belang? Ja, want kraakpand De Vloek in Scheveningen staat op de nominatie om deze weken ontruimd te worden en de enige reden waarom dat uitgesteld gaat worden, is door gebrek aan politie. En de huidige rellen leiden niet alleen af, ze zorgen ook voor andere prioriteiten bij de politie wat betreft de inzet. Hoe langer er gereld kan worden in de Schilderswijk, hoe gunstiger voor de AFAscisten. We zeggen niet dat er geen rellen zouden zijn geweest zonder AFA en krakers, maar hun aanwezigheid plus hun ervaring met en kennis van subversieve manipulatie zal zeker de boel verergeren. Zie ook de blonde knul die vooraan staat om de politie te irriteren en het volk op te hitsen met allerhande leuzen, om tegelijkertijd alles te filmen mocht de politie door het bombardement aan provocatie met de stok gaan slaan. Uitlokken van ME-acties past namelijk goed bij de agitprop van AFA en de beelden helpen weer om het vuurtje onder de rellen verder op te stoken. Ironisch genoeg deed AFA in januari van dit jaar nog woest over een wandeltocht voor blanke mensen met een rechterarmafwijking door de Schilderswijk, maar staan nu vooraan om reljeugd op te hitsen om hun eigen -toch niet heel welvarende- wijk te slopen. Wandeltocht is stom, reljeugd aanmoedigen om hun eigen wijk te slopen is awesome. Goh, blanke mannen die uit puur eigenbelang de dood van een Arubaan door politiegeweld misbruiken om een gespannen wijk vol kansenjongeren te laten exploderen. Laat de anti-racisten het maar niet horen. Oh, wacht.
BUSTED, JANKMUIL: Natuurlijk. We hadden 'm al eens eerder. In het topic Video. Wereldverbeteraar barst in janken uit, bij de zoveelste ontruiming van een Vlucht[gebouw] in 020.
BOB SCHOLTE: Zo heet blondie. Op Facebook althans. Hij was ook bij de Sintocht in Gouda en natuurlijk bij een Gaza-demo. Maandag was ie ook al in Den Haag, waar hij als laatste voor de politiepaarden uit kwam renstruikelen: video.


En hieronder hebben we Kwinten Keesmaat. Van AFA en KAFKA (zie ook), en volgens een bron "hoogstwaarschijnlijk de organisator van de demonstraties maandag- en woensdagavond." Hier ook te zien op video als woordvoerder van De Vloek.
AFA2.JPG

Lees verder

GSTV. VanLeeuwen zuipt/vreet op Binnenhof-BBQ

Het parlementaire jaar zit er bijna nog niet helemaal op en dus is het tijd voor de jaarlijkse Binnenhof BBQ. Wist u dat.... De Binnenhof BBQ vroeger daadwerkelijk op het Binnenhof werd gehouden maar dat daar zoveel pauperig gespuis kwam protesteren en moeilijk doen dat het verplaatst is naar de binnentuin van Nieuwspoort? Echt waar! Vandaag opgetekend bij een bier drinkende / peuk rokende VVD'er die hoognodig toe was aan vakantie. Ook vrijgezelle levensgenieter Pechtold rookt weer trouwens. Ton Elias ontbrak vandaag. Helaas, want daar hadden we graag een vorkje everzwijn mee geprikt. Maar die steekt naar men zegt bewust niets meer in z'n mond in het openbaar. Voor het overige: heeeeuj. Wijn proeven, vlees vreten, bier drinken en Madeleine van Toorenburg houdt ontzettend van worsten. She craves the sausage. Enfin: VanLeeuwen op de Binnenhof BBQ, hartstikke leuk. Vanavond nog even de laatste stemmingen en dan weer vier of vijf maanden reces voor de dames en heren Binnenhofbewoners. Proost!

O ja, dit gebeurde ook nog vandaag round-up topic

oie_8tcTEVFVz3F8.gifTelegraaf-columnist en professor Bob Smalhout is overleden. Een eigenschap die we vaker bij oude mensen zien. RIP Bob Smalhout, uw pen zal gemist worden. In Mali is een VN-konvooi opgeblazen. Vijf mensen kwamen om, zes raakten zwaar gewond. Maar geen Nederlanders onder de slachtoffers, dus is het schouderophalen. Groots zouden ze het aanpakken, ons OM. Armin A., die in Valkenburg een 16-jarig meisje even langs tachtig mannen trok, zou als voorbeeld dienen voor toekomstige zedenzaken. Uitkomst: twee jaar cel. Nou. Niet echt een straf waar je zelfmoord voor hoeft te plegen. Armin B. draait vooralsnog gewoon legaal plaatjes. Er was wel of geen schietpartij gaande op de Washington D.C. Navy Yard. De boel was on lockdown, maar er is nog altijd geen schutter gesignaleerd. Developing. De afperser van de familie De Mol mag naar (het verzorgingste)huis. Zijn voorarrest telt als zijn straf. De rechter heeft meegenomen dat de man lijdt aan dementie. Liev. Nou, dat was het wel zo'n beetje qua overig nieuws. Straks weer terug naar onze reporter vanuit de Schilderswijk. En dan sturen bij de NPO Jinek op verkantie wegens 'niet genoeg nieuws' om over te praten...

VERKOELING! Waterpret in de Oase van Van Aartsen

Kijk dat zijn nog eens fijne Hollandsche taferelen in Den Hagistan. Een brandkraan is gesloopt heeft het begeven en daar maken alle kleine en grote kinderen in de buurt dankbaar gebruik van. Heerlijk, met die hitte een beetje met de voetjes in het water. En dan een beetje spetteren naar auto's. Of op de motorkap gaan zitten. Of hele wasteilen vol water door de open ramen van passerende auto's keilen. Hee zijn dat nou die ME-jeeps weer? En politiemensen die de loodgieter moeten beveiligen terwijl hij de lekkende kraan weer dicht sleutelt? Zie je wel. Van Aartsen had gelijk. Het ligt allemaal aan de warmte. Hopelijk koelt het vanavond wat af...

IP Gate. Negergrapjes: bij de VARA mag het gewoon

Fragmentje uit Cojones, 24 januari 2015. Toen niet gezien, want VARA-humor is zooo Freek. Maar dit is het ding: er zaten matige kroegmopjes over kleurlingclichés in die aflevering. Eenmaal een referentie aan het stereotype dat getintelingen altijd te laat komen. En eenmaal een verwijzing naar de vermeende viriliteit van de zwarte man, alsook hun voorliefde voor blankblonde vrouwmensen. Even rekenen. Als de politie bij GeenStijl aanklopt voor de NAW van reaguurders die mopjes van gelijke strekking maakten in mei 2013 en mei 2014, dan komt de vordering met racismeverwijt voor NPO Cojones dus plusminus maart 2016 óf maart 2017 bij de VARA binnen? Hou je brievenbus maar in de gaten, Van Muiswinkel. Dikbetaalde VARA-programma's voor grote hordes kijkvee hebben meer maatschappelijke impact dan een keutel in de reaguurderspanelen van een hardwerkend weblogje. Dat wordt dus brommen voor lolbroek Martijn Koning.
Tip de Redactie