GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Redacteuren @volkskrant stalken en intimideren ondergedoken bron van Wierd Duk

Op - uitgerekend - 1 april tekende Wierd Duk het verhaal op van een Tsjetsjeense ex-moslima, die in een YouTube-video waarschuwt voor de islam. Aan de echtheid van de video werd getwijfeld, dus zocht de vrouw wie anders dan Woke Duk op om haar verhaal in het AD te vertellen. En nu probeert de Azaanbode dáár de echtheid weer van in twijfel te trekken. Volkskrantredacteuren @Tom Kreling (ex-NSB Handelsblad en een fervent Duk-denier) en @Robert van der Noordaa (een opzichtige Sorostrekpop met belangen in Oekraïne, die vuil spel niet schuwt) zijn op kruistocht tegen Wierd en hebben daarvoor de anonieme Tsjetsjeense ongevraagd thuis opgezocht. De vrouw, die omwille van haar levensgevaarlijke afvalligheid zelfs door haar eigen familie bedreigd wordt en dus niet voor niets anoniem wilde blijven, verklaart tegenover GeenStijl dat ze is 'gestalkt en overvallen' door de Volkskrantsujetten. robertvandevolkskrant.png"Tom Kreling is bij mij ongevraagd binnen gevallen. Hij had informatie bij zich die hij niet op Twitter of FB kan vinden. Hij loog dat hij m'n nummer van Twitter heeft gehaald, want die heb ik daar niet staan", zo vertelt ze ons. Ook Van der Noordaa ging ver in zijn leugens: "Hij benaderde mijn contacten op Twitter en wilde meer over mij weten. Hij loog er bij dat hij al een afspraak met mij had, dat hij informatie over mij als vooronderzoek aan het verzamelen was. Toen Kreling bij mij opdook, beweerde hij dat hij geen interview wilde. Daar ging het hem niet om. Hij zei wel: 'Waarom zeg je in dat artikel dat je onderdoken leeft, terwijl je hier een zaak hebt een een gelukkig (!?) leven leidt?' Ik legde uit dat het omwille van mijn veiligheid noodzakelijk was om bepaalde zaken te verzwijgen en dat ik zelf erop heb aangedrongen dat Wierd Duk dit zoals ik zei zou publiceren." Bijgesloten zat een screenshot van berichten van Van der Noordaa aan contacten van de vrouw, waarin hij suggereert dat hij binnenkort een afspraak met haar heeft, en vertelt dat hij al drie weken (!) contacten aan het naspeuren stalken is in haar netwerk: afspraakveinzen.jpgGeenStijl beschikt over meer details dan in dit topic vermeld zijn, maar omdat wij wel rekening willen houden met de wens van de vrouw om anoniem te blijven, laten we enkele zaken hier achterwege. Allemaal komen ze er op neer dat de Volkskrantstalkers geen enkele interesse hebben in de vrouw of haar verhaal, maar er enkel op uit zijn om Wierd Duk te "ontmaskeren". En terwijl het verhaal van Wierd nog altijd recht overeind staat, is er door de Volkskrantmeute een vrouw geïntimideerd die om zwaarwegende veiligheidsredenen anoniem wenste te blijven. Kortom. Dit wordt weer een flinke dobber voor de VK Ombudsvrouw.

Aap uit lulkoekmouw: Verenigde Naties willen 'narratief' over migratie veranderen

calergikoudenhovenplan.pngZo Forum voor Democratie. Ga hier maar eens even lekker over twitteren. Gisteren en vandaag ontstond er namelijk nogal wat OPHEF over het wensdenken van de Verenigde Naties aangaande migratie. En wij snappen nu een beetje beter waar die kop-in-zand-retoriek op de twitters vandaan komt. De VN zweert namelijk bij dit rapport van McKinsey (wordt in DAT draadje al vakkundig afgeserveerd). Nou kennen wij clubs als McKinsey een beetje. Die kosten een hoop geld en dan schrijven een paar overwerkte jongeren die graag hogerop willen komen en daarom allerlei dure fopcursussen op de universiteit hebben gevolgd precies op wat je van tevoren gevraagd hebt. Zo is het met 'Global migration's impact and opportunity' ook. Ondanks bedroevende statistieken wordt het verhaal afgestoken dat het goedkomt met de immigratie omdat het anders niet goedkomt met de immigratie. Het staat er echt. Die quasi-bollebozen komen gewoon als EERSTE FUCKING SUGGESTIE voor succesvolle immigratie met het plan "to shift the narrative in a positive direction". Dit kunnen we wel vergelijken met de Sovjet-Unie en 1984 en Zimbabwe en weten wij allemaal met wat voor domme kutregimes nog meer maar dat hoeft niet eens. U wordt voorgelogen en het is niet per ongeluk.

Egyptische TV-host doet epische introspectie-rant

Even voorstellen, praatmeneer Youssef Al-Husseini, die de oemma in de nasleep van de aanslag op Finsbury Park Mosque eventjes de spiegel voorhoudt. Centrale these: waarom verwachten jullie nog dat het Westen jullie omarmt? Nja, wat volgt zijn dingen waar je als inheemse Europeaan gewoon voor in de kerkers verdwijnt, en dat is terecht, want zonder zo'n exotisch temperament ziet het er ook gewoon niet uit natuurlijk. Goed, Youssef steekt de tijdloze Anwar Malek naar de kroon, en dat zegt een hoop!

Man vindt Mieke een "kankerhoer". Pliesie doet niks

topicnarenegert.jpg"Hij liep midden op het fietspad. Na meermaals fietsbellen riep ik "meneer!" als laatste signaal; ik wilde niet botsen met een voetganger. Dit vond plaats bij de Meervaart in Amsterdam.
Meneer heeft mij als antwoord van mijn fiets geduwd, bespuugd, uitgescholden voor kankerhoer en gedreigd me "op mijn bek te pompen".
Op mijn beurt belde ik politie. Daarop rende meneer naar de dichtstbijzijnde tramhalte om te vluchten. Inmiddels belden 3 vrouwen de politie en maakte ik een foto van de man die me een vieze lelijke hoer bleef noemen.
Er waren geen getuigen toen ik van mijn fiets geduwd werd. Daarom heeft politie besloten geen aangifte op te stellen.
Ik deel dit openbaar omdat ik me weiger neer te leggen bij het idee dat ik zomaar geduwd, bespuugd en bedreigd kan worden door random mensen op straat, zonder dat zij daarvoor gearresteerd worden. Ook wil ik voorkomen dat deze man nog meer vrouwen aanvalt. Daarom is delen meer dan welkom. Bedankt."
Bij dezen Miek. Laten we hopen dat de fietspadwandelbespuugenbeledignegert voortaan niet meer zo vervelend doet op het fietspad. Samenleven doe je immers sámen!

Dit zijn ze. Onze nieuwe dieren

Gefeliciteerd jommes. We hebben nieuwe dieren. Zullen we even allemaal een warm "je bent welkom in mijn land" aanheffen voor de groene knotsslak, de oranje bartel-waaierslak en het spiegeleitje? Het zou immers zonde zijn als de nieuwkomers zich niet thuis voelen in ons land - of althans, op het waterige stukkie Noordzee dat tot de Nederlandse kustwateren behoort. De diertgens zijn ontdekt door Stichting Duik de Noordzee Schoon bij een epische expeditie naar scheepswrakken op de Doggersbank. Mooi van de poldercousteaus, want sciencen en vette boten altijd plus heel veel. Dan komt nu nog een stichtelijk woordje: de duikers zijn geschrokken van de grote hoeveelheid plastiek in de zee. Of u dus godverredomme uw gore troep achter uw dikke reet wilt opruimen, want anders is het zielig voor de zeedieren. Alvast bedankt! topicgarekudtslakkendoggersbank.jpg Overigens is er megafittie tussen de natuurhobbyisten die vinden dat de vissers de zeebodem kapodtstuk slopen en de vissers die vinden dat juist de windmolenmaffia de zeebodem onherstelbaar verbeterd met het aanleggen van dikke funderingen en stroomkabels. Oordeelt u zelf!

BEWIJS. Dreigbrief moskee nu met frisse vouw

ANP-52079794_1068.jpgKlik foto voor full HD ANP superkwaliteit foto, en oordeel zelluf. Er zitten *simsalabim* WEL DEGELIJK vouwen in de haatbrief die de As Soenna-moskee heeft ontvangen (Omroep West). Op sociale media was alu-ophef ontstaan over het ontbreken van "vouwen" in de dreigbrief, die ter gebedshuis bezorgd werd in een allesbehalve A4-envelop. Maar nu ziet u het zelf. Echt wel vouwen in brief, twee keer zelfs. Speculaties dat dit vouwen op het politiebureau is gedaan danwel door de plotse afname van bloedsuikers in het papier in 3, 2, 1...
OwNGaAQC.jpg

Schrijnend seksisme. Tsjechische kernreactor selecteert stagiaires met bikinifotoshoot

Stagiaires bij een nucleaire mushroom cloud fall out-reactor. Welk een betere manier om de selectieprocedure van zo'n consequentieloze snuffelstage te beslechten met een online bikiniwedstrijd. Wie de meeste seksistische complimentjes van reaguurders vangt, wint! "We present to you, the finalists of the Senior 2017 National Competition. The girl with the highest number of Likes will get the title "Senior Energy" (...)." Staat er allemaal echt. Tja. Dat kun je alleen maar veroordelen. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn (*). En gelukkig zijn we niet de enigen die deze patriarchale waanzin in de meest krachtige termen veroordeelt. Lokale NRC-columnist Petra Havlíková: "The competition is absolutely outside the bounds of ethics. In 2017, I find it incredible that someone could gain a professional advantage for their good looks." Amen. En dan nu de bewegende beelden om de zaak in al zijn ernst tot u te nemen.

Arjan Bos van @ttcircuitassen is een lapzwans

arjanbos.pngDe vader gaat al meer dan veertig jaar naar de TT Assen. De zoon haakte vijftien jaar geleden aan. Eerst samen ook naar de Nacht van Assen, de laatste jaren enkel naar de race. Alleen wil TT-voorzitter Arjan Bos meer bezoekers. Veel meer bezoekers. Logistiek was het in 2016 echter al een groot drama; in 2017 is het nog erger. Urenlang in de file naar de races toe. Vips zijn veel te laat, anderen maken rechtsomkeert. Omdat de vader (62) en de zoon (30) vorig jaar de eerste race moesten missen, zijn ze al om 6 uur op de baan. Het is een fantastische racedag en verrek: bij de ereronde van Wil Hartog is de vader emotioneel. Ook hij lag in het water bij de Ossebroeken, in 1977. "Hee Wil!" De vader zwaait. Wil ziet het natuurlijk niet. Direct na afloop van de laatste race sprinten de vader en de zoon terug naar de auto. Vorig jaar stonden ze bijna drie uur vast op parkeerplaats H3. "We zijn de drukte voor", denkt de vader. Mis. Dit jaar is het vier uur. Vier uur. Stilstaan op de parkeerplaats. Verkeersregelaars zijn niet te bekennen of staan nonchalant een sigaret te roken. Twee boze Belgen gooien een hek in het water. Woedende mensen proberen een betonblok te verplaatsen om een sluiproute te vinden. Een kind huilt en zegt dat hij naar huis wil. Twee mensen krijgen ruzie over invoegen en proberen elkaar centimeter voor centimeter af te snijden. Een Rus (!) snapt er helemaal niks van. Op Twitter gaat het los. Het is een gigantisch drama, terwijl Bos vorig jaar en in de TT-bijlage van De Telegraaf op 17 juni beloofde dat 'de aan- en afvoer van de toeschouwers prioriteit nummer één' is. Dat is niet waar: Bos wil meer bezoekers. En een nieuwe tribune. Bos wil meer, maar het wordt alleen maar minder. "Nee, ik weet niet of ik dit volgend jaar nog doe. Hier heb ik geen zin meer in", sipt de vader.


Filmpje. Hiddema sluit ramadan af met politiepreek: 'Beroepshoofddoek als bindmiddel'

U had het natuurlijk al lang in uw roze weldenkende internetbijbel gelezen, maar het is ook altijd leuk als het door een (eloquent) pratend hoofd gebeurt: de virtuele sloop van het leed dat politie-iftar heet. De sloophamer van dienst is niemand minder dan beëdigd belangenverstrengelend advocaat annex Kamerlid mr. Theo Hiddema en bim bam boem wat krijgen Fatima Elatik en Peyman-Jihad Aalbersberg ervan langs. Kijk dat fillempie dan. Powerste powerquote: "Een bange hond die steeds naar zijn baas toekruipt met een smekende blik: ik doe aardig, doe jij nou ook eens lief." Het hele interview kunt u HIERRR terugzien maar dan moeten wij u wel even waarschuwen. Hiddema wordt namelijk geïnterviewd door Harry Mens en Harry Mens is de allerallerslechtste interviewer van de Nederlandse televee. Nog slechter dan Jolo mensen. It's true. Sad!
BRENDUPDATEL:

Tjeempie. Ook Tjeenk Willink uitgeformeerd

topicfactionemkartellumzalm.pngHeet nieuws van de gerontocratie: Herman Tjeenk Willink (75) is niet langer willink en able om een fatsoenlijk kabinet rond het motorblok te vouwen. Zelfs de oude Haagse vos wist geen chocola te maken van de combinatie teflon Mark/BuMa/Bodysnatcher Peggold. Jammerdebammer. Volgens de pseudobelgen van de Telemama komt nu Gerrit fokking Zalm in beeld als vervanger. GREAT! Nog zo'n partijfossiel, maar dan ook nog eens eentje die als geen ander de duivelse alliantie tussen de grootbanken en de steeds inhaliger belastinginners vertegenwoordigt. Het kartellum factionem, we komen er maar niet vanaf. Oh, en zou de nieuwe formateur wel recht doen aan de uitslag en die ene flink gegroeide meeuwenpartij wel uitnodigen voor een gesprekkie, of wordt het politiek correcte cordon sanitair rond de brievenbuspissers in stand gehouden?


Veiligheidsupgrade: Eiffeltoren wordt Eiffelfort

In een poging ongelukken na onwelwordingen te voorkomen, komt er een omheining van 2,5 meter hoog kogelvrij glas om de Eiffeltoren. Geen moment te vroeg, als u het ons vraagt. De Eiffeltoren is natuurlijk een uitgelezen plek om als foutparkeerder met een lage suikerspiegel in paniek te raken als je door een agent wordt gesommeerd op te lazeren. Zeker met het warme weer. De Franse veiligheidsdiensten laten ook een heel pakket camera's (al dan niet in pre-set modus) aanrukken om de parkeerproblematiek continu te kunnen monitoren. Gefeliciteerd allemaal. Het meest iconische icoon van ons continent is voortaan geen icoon meer, maar een kapotbeveiligd museumstuk waar je alleen na drie veiligheidschecks en onder inlevering van een kadasteruittreksel naar binnen mag. Gaat lekker zo, Europa.

Volkskarskens: 'Dode migranten schuld Timmerfrans'

MSF145193.jpg Overal in Nederland zitten vandaag Volkskrantlezers met een dijk van een ochtendhumeur aan hun ontbijttafels. Bij Jan Pronk knispert het krantenpapier tussen zijn gebalde vuisten, terwijl de jonge klare van zondagavond steken door zijn slapen jaagt. Rikko 'de Religek' Voorberg prevelt schietgebedjes boven zijn ochtendbode terwijl hij roert in een kommetje hosties met melk. Erik van Muiswinkel (alleen lid voor de strips, het weerbericht en de columns van Aaf) scheldt hardop met nare ziektes naar niemand in het bijzonder. Ook onder het personeel van de Bontiusplaats is het onrustig. Arnon Grunberg heeft in zijn hotelkamer in het Americain al meerdere handgeschreven kladjes verfrommeld van een dreigbrief waarin hij de hele voorpagina op wil eisen voor zijn incoherente strijdstukjes tegen het gewone volk. Het gezin Wagendorp - De Rek ijsbeert sinds het ochtendgloren door de gerieflijke woning om een strijdplan te bedenken waarmee ze hun naam aan een Giro 555-actie voor dobbermigranten kunnen verbinden teneinde de persoonlijke schade voor zichzelf te beperken. Loes Reijmer vraagt in de redactionele Whatsappgroep (waar Sylvia Witteman het bestaan niet van kent) of de lieve klegaatjes haar manifest tegen Persgroep-adverteerders willen ondertekenen. De mannen mogen ditmaal ook meedoen. Want het kan toch niet zo zijn. Mág toch niet zo zijn. Dat Arnold Karskens, de dominee van de dobberstrijd, in hún courant een dikke vette j'accuse aan het adres van Fat Cat Timmerfrans, diens Frontex Ferries, en de NGO Veerboten van MSF/Artsen Zonder Grenzen mag publiceren. Is er dan niets meer heilig?

Wens Verenigde Naties: 'Meer meer meer migranten'

Migranten zijn nuttig, wenselijk, ambitieus, geschoold, vindingrijk, hoopvol, dankbaar, succesvol en mens. Nou dat laatste klopt natuurlijk, maar over al die andere kwalificaties lopen de meningen, de feiten & de statistieken nogal uiteen en niet in het voordeel van de agenda van de Verenigde Naties. Maar er is een kwart miljard migranten op drift dus migratie is 'onvermijdelijk', zo beschouwt de VN. En daarom is migratie ook "nodig", concluderen ze daaruit. Sterker nog, het is zelfs wenselijk. En daar zijn al hun ketenpartners het over eens, dus samen hebben ze bovenstaande dobberpromo geproduceerd. Iemand nog vragen? Niet? Mooi, want we gaan niet dwarsliggen natuurlijk als de boven u gestelden vanuit hun ivoren torens en gesloten gemeenschappen bepalen dat u meer migranten in de maatschappelijke Europese mix wilt. Ja, ook jij, Tijs van den Brink. Dus fijn Suikerfeest allemaal vanavond. (Pro tip: niet naar de bios gaan.) #ForMigration!
Tip de Redactie