GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Hans Jansen - Projectie

hj.pngMensen denken dat andere mensen net zo denken als zij zelf. Dat is niet zo. Maar zo lang je niet weet wat andere mensen denken, ben je afhankelijk van je fantasie als je antwoorden wilt gaan zoeken op de vraag: ‘wat denkt-ie nou eigenlijk?’. De beroemde Weense zenuwarts Sigmund F. noemde dat ‘projectie’. Sommige portretten, die zijn bedoeld als een portret van iets in de buitenwereld, zijn, onbedoeld, uitgevallen als pijnlijk goed getroffen zelfportretten. De oorzaak daarvan is de projectie. Zo vertellen socialisten elkaar graag grijnzend dat de pastoor, onder het genot van een sigaar en een glas wijn, vroeger tegen de fabrikant zei: ‘Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom’. Omdat pastoor en fabrikant vroeger nog wel eens broers waren, klonk dat best geloofwaardig. Maar ‘arm en dom houden’, daar had de fabrikant, denk aan autofabrikant Ford, geen belang bij: hij wilde juist dat zijn arbeiders zijn eigen auto’s konden betalen. Ook de kerken hebben hun aanhang altijd graag zo hoog mogelijk opgeleid willen zien, ondanks de marginale bezwaren die dat opleverde, zoals incidentele ongezeggelijkheid.

Lees verder

Vijftigplusser verbreekt wereldrecord solliciteren

manaanhetwerk.gifWerkzoekend + vijftigplusser = hopeloze missie. Eigenlijk is zelfs de kans op de jackpot van de Staatsloterij nog groter. Werkzoekende vijftigplussers zijn enkel goed voor de zogenoemde 'werkervaringsplaatsen' - geëxploiteerde gratis arbeid. Arno Verhoeven (54) uit Roosendaal zit sinds drie jaar in de mallemolen van het UWV. Zou er een wereldrecord bestaan voor aantal mislukte sollicitaties, dan zou hij een serieuze kans maken op een topnotering. Hij verstuurde tot nu toe exact 971 brieven met als trieste resultaat slechts 4 uitnodigingen. Leeftijdsdiscriminatie, stelt Verhoeven in BN DeStem. "Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst iemand van het UWV sprak, was het eerste wat die man zei: 'Oh, over de 50? Dan staat u al met 1-0 achter'." Verhoeven (mavo, mts bouwkunde, aannemersdiploma) is boos op het systeem. "Van het UWV heb ik zelf, in al die jaren, een vacature aangereikt gekregen, ééntje! Daarna nooit meer iets van gehoord of gezien. Je bent een nummer. Alles wordt digitaal afgehandeld. Heb je dertig jaar voor de BV Nederland gewerkt en kun je barsten. Het geld gaat naar de verkeerde mensen." Desondanks gaat hij doorrr. Nog dertien jaar tot zijn pensioen als het moet. Iron Arno is namelijk een keiharde: gedreven, vasthoudend, ervaren en uit het juiste hout gesneden. Hallo bouwbedrijven in de regio 4705. Zitten jullie te slapen ofzo?!

Zo ziet Google Datacenter in Eemshaven eruit

"Hey, Nelis, ik ben even naar serverhok 3592. Over een kwartiertje weer terug." Fantastisch. Google gaat in de Eemshaven een gigantisch datacenter bouwen. Zeventig voetbalvelden groot. Nee, dat is geen heet nieuws. Maar Google zette deze week een inside look van zo'n datacenter neer. Mannen met malle petjes, steppen door de gangen, Japanse vechthonden mogen mee. Kortom, past perfect bij die nuchtere Noord-Groningse mentaliteit. Energieslurpende datacenter van Google loopt trouwens niet op Gronings gas, maar op Waddenzee-wind. Prima. Maar waarom het hippe Google zijn uit de kluiten gewassen serverhok bij die stugge Groningers in de achtertuin parkeert? Omdat daar een joekel van een internetkabel vanuit de Verenigde Staten is ingeplugd in Europa. Elke letter die u ooit op internet heeft gelezen of getypt wordt dus opgeslagen in Groningen. Nu hopen dat het een beetje aardbevingsbestendig is, anders ligt straks heel uw zoekgeschiedenis op de Groningse straat. Ach ja, extra werkgelegenheid in de achtergestelde gebieden van ons koninkrijk, altijd goed. Google bedankt!

YOUP ROEPT REVOLUTIE UIT WEGENS #KERSTCRISIS

eersteachterkamertje.jpgGisteren waren de kranten natuulijk te laat om het nachtelijk slot van de Kerstcrisis mee te pakken, maar vandaag gaan ze alsnog los. De Telebloid houdt nog zich redelijk koest, want die mochten de MinPres interviewen in het Torentje (lees: hadden dibs op de damage control van Rutte II). Dus durven daarom niet verder te gaan dan "weinig chic." Slappe hap, Sjuul. Door naar de Azijnbode dan maar. Wagendorp kun je overslaan (die haalt z'n politieke besef uit House of Cards - LOL), maar Martin Sommer sneert: "Het eind van het liedje is dat kiezers hun leiders verachten." Enkele pagina's verder schrijft hoogleraar staatsrecht Wim Voermans: "In een parlementaire democratie een Kamer negeren maakt meer stuk dan alleen een paar staatsrechtelijke regels." En in de brievensectie vallen de onomwonden woorden "minachting", "verwende kinderen", en "onbetrouwbaar en ondemocratisch" als het over VVD en PvdA gaat, die "zonder hart" hun zin doordrijven. In de keurige Vlaamse avondcourant NRC roept Marc Chavannes dat de overheid onder Rutte II "een tiran met haast" is geworden. Bas Heijne verklaart de PvdA dood door een mes dat Samsom in zijn eigen borst stak, en op de achterpagina rammelt Youp voor het eerst sinds zijn fittie met T-Mobile weer een lekkere vlamcolumn uit zijn bezwaarde gemoed. "Hup de straat op met zijn allen tegen die losers!", roept de grapjurk vanuit zijn kapitale villa aan het Vondelpark met een wijnkelder zo groot als de polikliniek van het VUmc. Jan Dijkgraaf doet mee en staat alvast Roger van Boxtel (D66) in elkaar te beuken. Onze eigen politieke rubriek '2 Cent Commentaar' na de breek. Revolte! Opstand! Hooivorken! Zo. Bedankt voor het lezen, gaat u vooral verder met brunch, boodschappen of mentaal voorbereiden op bezoek aan de schoonfamilie. Het is de democratie maar...

Lees verder

Volkskrant geeft neukertje Remarque een veeg

loesmethaarzurepoes.jpgOphef om ophef op Twitter. Een tijdje terug twitterde iemand iets over iemand, en dat mag helemaal niet van kudtkrant de Volkskrant. Want je zou zomaar eens iemand kunnen kwetsen. Aldus vingerwappende bloemetjesjurk Loes Reijmer. Gaat allemaal over Jacobien Schumacher, tijdje geleden tijdelijk neukertje van Martijn Krabbé, die weer de ex-man is van Amanda Krabbé, het neukertje dat met haar neukertje-tools in de Playboy ging staan. Iets wat destijds breed in de media werd gebracht door Rutger, het neukertje van Dominique Weesie, van omroep PowNews waar ze wel raad weten met neukertjes. Maar we dwalen af. Sylvia Witteman, columniste, thuiscabaretiere en tevens het neukertje van Azijnbode-chef Phillip Remarque RETWEETTE (omg omg omg omg omg een RT, foei foei foei Syl) destijds iets over neukertje Jacobien. En dat is natuurlijk hartstikke fout, want kwetsend. Want mensen "kapot maken'. Neukertje Witteman heeft heel veel volgers en neukertje Schumacher was 21 toen ze stomme dingen zei, en daar moet je voorzichting mee zijn op twitter. Voor je het weet is iemand zielig. Godskoleretiefussharondijksmainhaarblootje. Nederland is al een tijdje een rubbertegelsamenleving. En nu moet ook Twitter er aan geloven. We noemen het de bloemetjesjurkificatie van de sociale media. Liev voor elkaar doen op de online. Dus mensen. Voortaan poezenfoto's, niesende panda's en complimentjes twitteren. Straks krijgt u nog een block van Loes Reijmer, het neukertje van Twitter. Hartjes!

Prof Pinto - Een moslimpartij in Nederland

moslimpartijwut.jpg Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is 4,8 procent van de bevolking moslim. Dat komt neer op ruim 800.000 moslims. Ruim een derde hiervan is Turks. Ze zijn niet allen stemgerechtigd en hebben ze niet allemaal dezelfde politieke ideeën en voorkeuren. Maar als je bedenkt dat 65.000 stemmen voldoende zijn voor één Kamerzetel, dan zou een moslimpartij best kans maken. Het zou ook helemaal niet verkeerd zijn, zo’n partij. Dan zou het uit de PvdA opgestapte duo Kuzu en Öztürk in volle vrijheid uit kunnen dragen wat zij werkelijk denken en vinden. Sterker, diverse figuren binnen de PvdA, GL, SP die nu hun standpunten moeten camoufleren en bedekt formuleren op last van de partij, kunnen zich aansluiten bij zo’n moslimpartij en vrijuit hun islamitische standpunten ventileren. Ze zullen ongetwijfeld alle demonstraten voor de Palestijnen, Hamas, Hezbollah en IS aan zich binden. En niet alleen moslims. Ook autochtonen als Harry van Bommel, Gretta Duisenberg, Dries van Agt, Hans van den Broek en Marcel van Dam. En zelfs bizarre (halve) Joodse figuren zoals Harry de Winter en zijn kompaan Jaap Shoarma. Voldoende potentieel dus om in de Kamer te komen. Maar dat is democratie. Interessante, levendige debatten zijn dan zeker te verwachten bijvoorbeeld over de volgende opzienbarende uitkomsten in het jongste rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Op de vraag waar mensen de grootste maatschappelijke tegenstellingen zien, staat op nummer één de wrijving tussen allochtonen en autochtonen. Dit vindt volgens het rapport zestig procent als ‘veel’ of ‘heel veel’. Op nummer drie staat met veertig procent de spanning tussen religieuze groepen, waarbij het SCP fijntjes aangeeft dat het ‘denkbaar’ is dat het om conflicten met moslimgroepen gaat (nummer twee betreft de tegenstelling tussen de elite en de rest). Democratisch is het een groot goed om openlijk, helder en duidelijk te vernemen wat een moslimpartij hiervan vindt en wat ze daar denken hieraan te doen.

Overmaken 1,1 mrd naheffing aan Brussel is illegaal

noodeutgang.png Tussen alle toestanden over het doodmaken van keuzevrijheid, democratie en Grondwet door, gebeurde er deze week ook nog iets anders schaamteloos aan het Binnenhof. Tijdens de laatste stemronde voor het Kerstreces werd gisterenavond ingestemd met het op 30 december overboeken van de 1,1 miljard euro naheffing richting de grootgraaiers in Brussel. U weet wel, dat is dat eurofiele theaterstuk waarin komisch duo Mark & Jeroen het Nederlandse volk in acht stappen subtiel voorgelogen hebben, en daarna weigerden om roze recensenten van hun toneelstuk te wobwoord te staan. Alle documenten over die naheffing zijn geheim. Inderdaad: lekker democratisch weer. Welnu. Tijdens de stemmingen greep de Onvermijdelijke Omtzigt de microfoon en bastte: "Voorzitter. Zojuist zijn de twee amendementen verworpen die beoogden om niet nog dit jaar 1,1 miljard euro voor de naheffing over te maken naar de Europese Commissie. Het CDA is het er pertinent mee oneens dat dit bedrag wordt overgemaakt alvorens de cijfers goed gecheckt zijn. Dat zijn ze niet. Daarom stemmen wij tegen deze suppletoire begroting, die verder niet veel punten telt. We zijn zeer benieuwd wanneer deze suppletoire begroting in de Eerste Kamer wordt behandeld, daar dit bedrag voor 30 december lijkt te worden overgemaakt." Die laatste zin van Omtzigt is venijnig, want de Eerste Kamer komt maandag in een extra vergadering bijeen (o.a. om te stemmen over Wet Normering Topinkomens). Pas als het voorstel voor het overboeken van 1,1 miljard euro graaigeld is goedgekeurd door de Eerste Kamer, mag Dijsselbloem betalen aan Brussel. MAAR! De naheffing staat helemaal niet op de agenda van de Senaat van aanstaande maandag. Dat betekent dat Dijsselbloem van plan is om op 30 december de naheffing over te maken zonder toestemming van de Eerste Kamer. Een soort AMvB'tje, zeg maar. De route-Schippers. De 'Fuck het staatsrecht, we bepalen zelf wel wat we doen'. En dan mag de Eerste Kamer achteraf alsnog instemmen met een voldongen feit. Of niet. Maar dat maakt dan niet meer uit, want de Hollandse taxpoet waar onze zorg, onderwijs en economie zo naar smachten is dan toch al foetsie. En nota bene de Kerstcrisis was een mooie dekmantel voor deze parlementaire list van PvdA & VVD.
Instant Naheffingschrift: Eerste Kamer fractievoorzitter Marjolein Faber bewaakt de democratie in de Senaat en eist opheldering met een interpellatiedebat over de gang van zaken.

U wilt invoegen op een rotonde. Kan dat?

A: Nee
B: Uitgesloten
C: It kin net
D: Tuurlijk wel. Ik ben politieman in Friesland en heb overal dikke schijt aan. Zondag weer lekker Wegmisbruikers kijken met die uit zijn nekhaar kletsende malloot van een Koos Spee
E. Haha. Politiebus doet Dumpert-filmpje na
Lees verder

GELEKT: eerste beelden GeenStijl Jaaroverzicht staan zomaar ongevraagd in de VrijMiBo

Het is weekend. Maar dan echt. Wow. De dingen op de agenda staan. Het wordt episch. Tussen kerstavond en oudejaarsdag vier compilaties van GeenStijl over het afgelopen jaar. Getiteld Sterf 2014 Sterf. Grappen. Duiding. Shockerende beelden. Gegarandeerde ophef. Rob's Kutjournaal. Leuke fragmenten voor om te lachen. Een soundtrack die je testikels uit balzak laat trillen. Uw favoriete ginger Van Leeuwen. Scheldwoorden. Een Westlandse hooligan. Vier afleveringen tjokvol heersende content. Geen seconde verveling. Serieuze momenten. Een trui en een set overhemden. Gekkigheid. Onthullingen. Een aantal openbaringen. Lachen. Tranen. Serieuze blikken. Een portie WTF. De beste intro in de geschiedenis van intro's. Het is één groot feest. Het wordt vuurwerk. Zorg dat u kijkt. Op kerstavond lanceren we de eerste aflevering! Zet je wekker: woensdagavond 24 december de eerste aflevering van GeenStijl Jaarcompilatie 'Sterf 2014 Sterf'. Zin in! Prettig weekend. En be nice.
Lees verder

Dertig procent van uw zorgpremie gaat naar zorg

belifantemoehahaha.png
Kijk. Heerlijk, helder, haatgrafiekje. Simpeler kan de rot in de zorg niet gemaakt worden. De cirkel is uw premie, de partjes is de globale verdeling van die zorgpremie over de diverse kosten van de zorgverzekeraar. Slechts dertig procent gaat naar daadwerkelijke zorg. Dat is net zoveel als er naar reclame en bonussen gaat. Jawel. U betaalt dus net zoveel aan uw zorgkosten als dat u betaalt aan de reclame en bonussen van de zorgverzekeraar. Dat is dus ook allemaal geld dat niet naar verpleegsters en verzorgers gaat, om maar wat te noemen. Okee. De grootste klacht is dat de zorgkosten in dit land de pan uit klappen. Zieke mensen zijn te duur geworden. Want als het gaat over 'dure zorgkosten' gaat het nooit over de bonussen en de reclamekosten van zorgverzekeraars. Hier is een plan. Zorgverzekeraars mogen geen reclame meer maken. De enige manier om klanten te werven is door goede service, een goed zorgpakket en mond-op-mondreclame. Kan er mooi al 50 procent naar daadwerkelijke zorgkosten, hebben we nog niet eens aan de bonussen gezeten van die grootgraaiers. Marc, bedankt voor dit grafiekje. Wij weer de hele vrijdagmiddag boos. En we mogen van de VVD niet eens meer zelf kiezen bij welke arts we bloeddrukverlagers willen gaan halen.
LOLUpdate: Perdiep Belinfante-Eikelboom van Nieuwe Revu trekt lolkeutel in. Uitleg in zijn timeline. Het had zomaar waar kunnen zijn...
Damage Control!: NPO-journo Belinfante is nu ook zijn talloze verklaringstweets aan het jorissen. We hebben er NOG EENTJE kunnen redden. Voor de annalen van het internet.

Alle arctische grondeekhoorns moeten DOOD!

doodaaneekhoorns100.jpgStop maar met de bouw van windmolenparken. Wacht nog even met de aanschaf van die elektrische skelter. Hou de terrasverwarmers nog even draaiende. Wetenschapsmensen hebben de daadwerkelijke oorzaak van de klimaatopwarming ontdekt. Nee, niet de mens. De schuld voor het klimatologisch holocausten van het milieu ligt bij de spermophilus parryii. Ook wel bekend onder de naam die wij er zojuist aan gegeven hebben: smerige eskimocavia's. Deze arctische grondeekhoorns graven gaten in de permafrost, waardoor de luchtstromen in de tunnels de permafrost opwarmen en er kiloliters CO2 vrij komt. Hier, bij de BBC weten ze het fijne er van. Lekker dan, Spermafiele Parryii, zitten wij als mensheid onszelf te beschuldigen, ligt de oorzaak al die tijd bij milieuslopende ijshamsters. De oplossing lijkt ons simpel? Als we echt geven om het klimaat, genociden we al die permafrostknagers. Dood aan de arctic ground squirrel! Vlammenwerper er op, whoosh. Hoewel dat in verband met opwarming permafrost misschien een averechts effect heeft. Gas dan. Kogels. Wurgen met hele kleine stropjes. Laten onthoofden door jihadisten. Tjop tjop, al die schattige eekhoornskoppetjes er af. Hoeft niet per se pijnloos. Als ze maar dood gaan. Tiefusbeesten. Beetje ons klimaat naar de klote graven met die haatklauwtjes van ze. En als Dion Graus en Marianne Thieme dat niet leuk vinden, kijken ze maar even de andere kant op. Het is zij of wij. In dat geval stemmen wij zij. Dood aan de spermophilus parryii, allemaal.

Nederlandse maffia zet zonnestudio in vuur en vlam

Pure maffia. Een ondernemer uit Oss - al decennialang het afvoerputje van Nederland - is slachtoffer geworden van 'pure maffia'. Hij heeft zijn zonnestudio in het Chicago aan de Maas definitief gesloten na de derde brandstichting in zijn zaak april jongstleden. De gedupeerde Leo Teulings van SanSoleil denkt de daders te kennen, maar noemt geen namen. In plaats daarvan wijst hij - heel subtiel - op een onderzoeksrapport over een criminele familie met als thuisbasis de woonwagenkampen in Lith en Oijen. "Het is niets persoonlijks, puur een kwestie van de concurrentie uitschakelen", zegt Teulings over het vermoedelijke motief. "Het moet te maken hebben met het witwassen van zwart geld. In een zonnestudio kun je nog vrij makkelijk sjoemelen met omzetten. De fiscus kan moeilijk controleren hoeveel klanten er in zo'n zaak komen." Een 29-jarige inwoner van Helmond zit vast op verdenking van betrokkenheid bij tenminste één brandstichting. Teulings zien ze desondanks niet meer terug in Oss. "Sommigen zeggen tegen mij: dan hebben zij dus gewonnen. Nou, dat is dan maar zo. Ik ga niet wachten op Amsterdamse toestanden." Ondernemers op de vlucht voor de maffia. Only in Oss.

Asscher: 'Nederland sterker uit Kerstcrisis gekomen'

Hij zegt het echt, vice-premier Lodewijk Asscher: "Het is echt belangrijk voor de mensen in het land dat de Kerstcrisis goed is afgelopen." (Nee. Dat is het niet) En ook: "De coalitie is hierdoor steviger geworden." (Nee. Dat is ie niet.) Schaameloze spin weer van de man die nota bene grondwetjurist is. Er zijn een paar flinke stukken uit het marmer van het staatsrecht gehouwen door PvdA en VVD, opdat ze hun coalitie (±30 peilzeteltjes) overeind konden houden. Lees hoogleraar staatsrecht Wim Voermans bij RTL Nieuws: "Dit is niet democratisch en in strijd met het staatsrecht. Als het kabinet dit op deze manier doet, kan iemand naar de rechter stappen en zeggen: dit is een onrechtmatige regel. De rechter zal zo iemand vrijwel zeker in het gelijk stellen. Daarover is genoeg jurisprudentie." Kabinet trekt zich daar dus geen hol van aan. De laatste fuck om de democratie is vannacht vergeven door Rutte. En wat Asscher ook beweert hierboven, in de coalitie is al het vertrouwen tussen de Prutsers van de Arbeid en de Vernielers Van Democratie echt wel heel erg kapotstuk op dit moment. Desalniettemin vertelt een montere Dijsselbloem dat de coalitie de wet er nu heel snel door gaat drukken. De immer keurig-correcte politieke duiders hebben het hen al vergeven en de defaitistische mantra "Ach, zo gaat het altijd, daar doe je niks aan" galmt al weer door het land. Sterker uit de Kerstcrisis, door de koppen nog dieper in het zand te steken. Glas, plas, godverdomme.
Lees verder
Tip de Redactie