GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

AirDrop Fail. ISIS krijgt handgranaten van Obama

Oeps. Pallet met hulpgoederen (paracetamol, pleisters, cup-a-soup, hand- en mortiergranaten) voor de Koerdische YPG valt verkeerd in Kobane. Een van de 27 pallets komt (wel) terecht bij de ISIS-koppensnellers van Allah, die natuurlijk meteen een nanana-filmpje op de YouTube zetten. Toppie Obama. Ook namens Aboe Dawood, bedankt!
Update: NL-mujahid Dawood kan meteen aan de bak. De peshmerga komen eraan. FILMPJE.
LIVESTREAM: De Telegraph Kobane Stream is weer LIVE.
Busted. ISIS Kobane is aan het hoaxen. Lees verder

Grondbrekende app voor aardschokkend Groningen

schuddemagif.gif Grunningers! Even de Hooghoudt en de deegappels aan de kant, we willen graag even jullie aandacht. Zoals u weet, voelt & vreest, wil er nog wel eens wat opschudding zijn in de anders zo dociele boerenprovincie. Schuld van de gaspompers van de NAM en hun opdrachtgevers, de Haagse verslavingskliniek Binnenhof Gasbaten BV. Iedereen kan zich de Slag om Loppersum nog herinneren, waarbij boze boeren de gaskraan dreigden dicht te schroeven omdat hun Oldambsters en hallenhuizen verzakten en verscheurden op de grond boven het gasvacuüm van Henk Kamp. Reaguurder Feynman hield in de nasleep van de beroering zelfs een vaste column over aan het debunken van de aardgasleugens van Kamp. Maar Groningen zit sindsdien ook niet stil. IT-ondernemer Stef van der Ziel is onder de vlag van gelegenheidsbv Schuddema begonnen aan een bevingsmeter: een app waarmee Groningers binnenkort zelf de tektonische terreur onder hun huis & haard kunnen meten. Zelfs als maar 10 procent van alle 400.000 Groningse smartphones de app installeert, heeft Schuddema al 160 keer zo veel meetpunten in de provincie als de NAM, dat er maar 250 heeft en de daarmee verzamelde data in eigen voordeel interpreteert. Schuddema werkt bovendien samen met banken en verzekeraars, zodat bevingsschade meteen gemeld & getaxeerd kan worden. Appje verschijnt binnenkort, maar zorgt nu al voor rumoer. Zelf een vinger aan de seismograaf houden kan @bevingmeter en bevingmeter.wordpress.com. Video? Kan ook: in het eerste item van deze RTV Noord-uitzending legt Van der Ziel de bevingsmeter uit. Even in de gaten houden dus en straks massaal installeren dat appje, want burgers die met crowdsourcing de overheid opschudden en tot actie dwingen, altijd +2.3 op de schaal van Richter.

Slecht voorteken: twee Audi's RS4 gestolen

audirs4.jpgEr worden in Nederland elke dag auto's gestolen. Om uiteenlopende redenen. Maar als er een Audi RS4 gestolen wordt, gaan onze nekharen overeind staan. Een gestolen Audi RS4 betekent meestal dat er niet lang erna ergens in Nederland doden vallen. De auto is namelijk enorm populair bij zware criminelen. En in Emmeloord zijn de afgelopen week twee Audi's RS4 gestolen. Shit. Het is geen vraag of, maar wanneer ze opduiken in een liquidatie in het Amsterdamse onderwereldje. Bij de meervoudige liquidatie in de Staatsliedenbuurt is ook een Audi RS4 gebruikt. Of ze worden gebruikt voor een gewelddadige overval. Kijk die video, in Marseille gebruiken criminelen de Audi RS4 tijdens het op klaarlichte dag vrachtwagens in de fik te steken en vervolgens te rippen. Snelle Audi's waar de begrenzers van af zijn gehaald, daar doet de politie niet meer zoveel tegen. Vandaar dat ze zo geliefd zijn. In heel Europa. Net als AK-47's met zware munitie. De politie maakt geen schijn van kans, zoals u in deze video kunt zien. Kortom, die twee Audi's uit Emmeloord zijn binnenkort te zien bij een liquidatie of overval in uw buurt. Weet u meteen bij welke auto u plat op uw buik op straat moet gaan liggen.

GSTV. VanLeeuwen bestormt de Tweede Kamer

Als het aan Kamervoorzitter Van Miltenburg ligt gaat het Vragenuurtje op de schop. Iets veel saaiers bestaat er niet, beaamt zelfs überopa Hans Wiegel in de Imgnrc. Maar Wiegel heeft uiteraard geen trek in een spetterende debatshow. Het gebouw is te statisch, het aantal partijen te groot, de MinPres te onzichtbaar en echte oppositie bestaat niet eens in Nederland. Oh boehoe, Hansie. Een spetterende spektakelshow is prima te doen, je moet er alleen wat voor over hebben. Wij denken een jury a la X Factor, rookmachines, opzwepende muziek, countdowns en explosies. Zo gepiept. Neem een voorbeeld aan GSTV, die rammen er gewoon een bemmende trailer uit voor het Vragenuurtje waar zelfs Wiegel enthousiast van zou moeten worden. Het Vragenuurtje, coming to you this winter. Komt dat zien!

Uniek. Agent geeft snelheidsduivel GEEN prent

Filmpje helemaal uitkijken en wait for it. Oom Agent ergens in De Rest van Nederland (dd 1970) zet notoire hardrijder resoluut aan de kant van de weg. Vermaledijde laagvlieger komt er vervolgens met een verbaalberipsing vanaf. Is dat mooi of is dat mooi? Goed dat er nog dienders zijn met een greintje goedertierendheid in de menselijke sodemieter, het hart op de juiste plaats en een -16 oogafwijking.

Politie 020: 'criminelen steeds zwaarder bewapend'

oie_5We6pucrcGVb.gifHet is oktober 2014. We zitten bijna op het tweejarig jubileum van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. En intussen hebben de doodseskaders van de onderwereld niet bepaald stil gezeten. Daar zijn intussen al twee zeer gedetailleerde boeken over verschenen. Maar vandaag komt de politie ineens met nieuws: ze maken zich ernstig zorgen over de steeds zwaardere wapens van criminelen. Nu al. Terwijl iedereen en zijn schoonmoeder al jaren weet dat als de Duitsers binnenvallen we meer hebben aan de Amsterdamse onderwereld dan aan Defensie, qua bewapening. "Vooral de combinatie van de AK-47 (kalasjnikov) met kogels met geharde kogelpunt en extra kruitlading stemt zorgelijk", aldus de Telegraaf. Goh. Het lijkt er op alsof de politie de wapenwedloop met de criminelen al jaren geleden verloren heeft en daar nu ineens achter komt. Beetje pathetisch. Zware criminelen in Amsterdam hebben niks te vrezen van de politie, alleen van elkaar. Politie-agenten zijn niks meer dan muggen die soms wat hinderlijk door hun plannen heen zoemen, maar verder niet. En mocht zo'n mug echt lastig worden, dan ligt er een AK-47 klaar met kogels die door kogelwerende vesten vliegen alsof het WC-papier is. Een geruststellend idee dat de politie nu zelf ook beseft dat het geweldsmonopolie in Amsterdam allang niet meer bij de overheid ligt. Dan zullen er nu vast effectieve maatregelen getroffen worden. Je kunt immers beter maatregelen treffen dan vitale organen bij politie-agenten.

Best betaalde overheidsbaan: VARA-presentator

De Wet Normering Topinkomens (Wnt) komt er aan: vanaf 1 januari mogen salarissen voor bestuurders van ziekenhuizen, scholen en woningcorporaties niet hoger liggen dan dat van een minister. Ongeveer ruim een euroton per jaar dus. Maar nu een eeuwig bijzinnetje dat uiteraard ook in de Wet Normering Topinkomens staat: Uitzonderingen blijven echter mogelijk. En dan kom je als vanzelf weer bij de NPO uit. Net zoals vorig jaar en alle jaren daarvoor zal er geen cent getornd worden aan de misselijkmakende salarii van de verschillige beeldbuisbabbelaars van de VARA (en hun graaigenootjes van BNN). Sowieso, wie houden ze voor de gek? Plasterk heeft verkorting van het recht op wachtgeld voor politici ook al uit de wet gesloopt en de Wnt dreigt sowieso in de Eerste Kamer te sneuvelen. Daar zitten namelijk allemaal oude mannetjes met zeventwintig petten en petjes op waarmee ze júist opkomen voor graaierssalarissen. Neem Thom de Graaf (D66) en Loek Hermans (VVD), twee belangenbehartigers voor grootgraaiers in zorg en onderwijs: zij schreven boze brieven tégen de dreigende inkomensaftopping, maar mogen als senator zelf stemmen over de WNT. Kortom. Er verandert helemaal niks. De Wereld Graait Doorrr. Met de Unieke NPO-Talenten van de VARA stijf bovenaan de taxpoetpayroll.

XTC-hausse barst los na drie dode ADE-stampertjes

unce.gif Ja hoorrr. Als een solide vierkwartsmaat in een prefab popliedje komt De Telebloid hun eigen grijsgedraaide muziekfeestje binnen. PILLENGENERATIE NEGEERT GEVAAR, kopt de krant van frankverhoefend Nederland boven een behoorlijk dom stuk over drugsgebruik op dancefeesten. Strekking: Partydrugs mogen eigenlijk helemaal niet (oooh!), maar ze doen het toch (Foei!) en ze smokkelen de drugs gewoon in hun onderbroek naar binnen (Wat brutaal!) want de security mag daar lekker toch niet voelen (BEREKENEND DRUGSSMOKKELTUIG!!1). 'Zero Tolerance lijkt wassen neus', klaagt de krant van geriatrisch geraniumhangend Nederland in een fact free huilstuk waarin de suggestie gewekt wordt dat heel Nederland nog eens ten onder gaat aan een paar pillenslikkende postpubers en studenten. En nou de feiten: van 2 van de 3 ADE-doden dit weekend is nog niet bekend wat de doodsoorzaak is. OK, drugs ligt voor de hand, maar officieel weten we dat dus nog niet. Dan het gevaar van XTC. De Telebloid en ook oudemannenblad Elsevier doen of XTC, dat al sinds de hippiejaren zestig aan populariteit wint, behalve een vuige criminele daad ook nog een gigantisch gevaar voor de volksgezondheid vormt. Oh ja? XTC-doden 2009: 4. Alcohol + tabaksdoden 2009: 23.656 (bron: Jellinek). Helemaal nergens 'negeert' de 'pillengeneratie' het 'gevaar', want dat is er nauwelijks. Ja, het Trimbos-instituut waarschuwt inderdaad dat het MDMA-gehalte in XTC steeds hoger wordt - maar een pilletje hoeft niet in 1 keer naar binnen. Opbouwen met 'een halfje' of 'een kwartje' is gangbaar, en de meeste gebruikers laten alcohol keurig voor wat het is omdat ze heus wel weten dat ze daar twee keer zo hard van uitdrogen in combinatie met pillen. Ook leuk meegenomen voor de samenleving: zowel de medefeesters als de openbare ruimte blijven doorgaans gespaard op en rond dansfeestjes, omdat bijna niemand drinkt en iedereen sowieso te druk is met blij stuiteren en extatisch knuffelen. 350.000 bezoekers ADE, vijf dagen lang, in de hele stad, en de politie schrijft geen woord over vernielingen, overlast of vechtpartijen. In een vlaag van liberalisme wil D66 de enkele jaren geleden door het CDA (met steun van VVD (!), PvdA, ChristenUnie en SGP) verboden drugstests op festivals weer toestaan. Heel goed. Het kan een boel gezondheidszorgen schelen als je weet dat je goeie M van je vinger gaat likken, of juist op het punt stond om een vervuilde pil tussen je malende kaken te stoppen. Bonus: Als je op voorhand meer veiligheid garandeert voor een partydrug die zich nooit uit zal laten bannen, ontneem je talloze slecht geïnformeerde, vooringenomen jarenvijftigjankers achteraf hun sneue munitie.

Prof Pinto - Flut links onderzoek

pinto6.jpgWat een giller. Afgelopen vrijdag promoveerde ene Andrea Meuzelaar. Onderwerp: moslims worden op de Nederlandse televisie anders belicht dan vijftig jaar geleden. Niet sputteren met uw heerlijke koffie van schrik en/of ongeloof. Dat is echt gebeurd. Had u dat kunnen bevroeden zonder het hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek van Andrea? Oké, misschien heeft zij dan lumineuze aanbevelingen voor de televisiemakers inzake berichtgeving over moslims? Slik maar eerst uw koffie in om het sputteren voor te zijn. “ik denk dat televisiemakers beter moeten nadenken over welke generieke beelden ze gebruiken om een verhaal te illustreren”. Is dit niet een dr. titel waardig? En deze dan: “Ze (tv redacteuren) moeten ervoor waken dat ze niet voorbijgaan aan de historische betekenis van een beeld”. Wat ik triest vind is dit. Het is wéér de linkse UvA waar dit is gebeurd. Net als destijds de promotie van Ousama Cherribi die ik publiekelijk volledig had afgekraakt. Weer bij de UvA. Niet bij de andere twee universiteiten waar ik de uitnodiging van heb geaccepteerd prof te zijn. Voor de nieuwsgierige speurders van GS, kijk hoe en waarom hier. Maar goed dat mijn Instituut (ICI) onafhankelijk is van welke subsidie van wie dan ook. Als Andrea bij mij solliciteert, kan ik haar gerust en ongestraft afwijzen. Sorry.

Ingezonden. Brief du Jour

zesluikjeoverderechtsstaat534.jpg"Geachte redactie van GeenStijl, bijgevoegde afbeelding [klik voor groot - red.] prijkt op de poster waarmee we onze algemene ledenvergadering aankondigen. Een van de doelstellingen van de Belangenvereniging Druggebruikers MDHG is legalisering van drugs, onder andere (onder vele andere!) vanwege het feit dat een verbod tot grootschalige corruptie leidt. Een toepasselijk plaatje derhalve. Omdat veel van onze leden dak- of thuisloos zijn, hangen we deze poster ook op bij Amsterdamse inloophuizen, nachtverblijven, etc. Bij een van die instellingen waren vanochtend twee agenten van bureau Linnaeussstraat (u weet wel, de straat waar Theo van Gogh een kleine 10 jaar geleden is vermoord), die de beheerders sommeerden de poster weg te halen. Tenminste drie van de zes plaatjes zouden strafbaar zijn, onder andere vanwege godslastering. Het is begrijpelijk dat zij hierop besloten de poster direct weg te halen (ze moesten wel), maar gelukkig hebben zij ons daar wel van op de hoogte gebracht.

Lees verder

3 x vaker 'neger' op Volkskrant dan op GeenStijl

braboneger100.jpgResultaten bewijzen het. De Volkskrant gebruikt het woord "neger" drie keer vaker alsdan de GeenStijl. Dat heeft het gezaghebbende internetbedrijf Google vandaag bekendgemaakt, op verzoek van de GeenStijl-redactie. Afgelopen weekend ging de Volkskrant weer eens vol op het mallotenorgel met een artikel van een of andere dwaze bibliotheekjuf met een stippeltjesjurk. Het woord "neger" is volgens deze mevrouw "beledigend en beladen" en de wereld zou er een stuk beter uitzien als het woord neger uit de Nederlandsche Taal alsook de woordenboeken verdwijnt. Uiteraard was het weer eens allemaal de schuld van GeenStijl, dat maar steeds maar weer het woord "neger" gebruikt als ze het over negers hebben. Nu vinden wij het woord neger helemaal niet beledigend en beladen, en met ons heel veel negers, zoals bijvoorbeeld braboneger die zich braboneger noemt omdat-ie uit Brabo komt. We kennen zelfs negers die andere negers met "hee neger" begroeten als ze elkaar tegenkomen. Gelijk hebben ze. Neger is een prachtig Nederlands woord, en doet in schoonheid niet onder voor blank. Wie neger beledigend en beladen vindt, moet eens ernstig naar zijn gehersenspoelde bovenkamer laten kijken. Welnu. De resultaten van het Google Onderzoek. Het woord "neger" scoort bij GeenStijl.nl ongeveer 5.390 resultaten. Het woord "neger" scoort bij Volkskrant.nl 15.200 resultaten. Drie keer zoveel. Dat zijn toch cijfers die tellen? "Het bewijst maar weer eens dat in Villa Azijnbode de hypocriete kots over het visgraatparket tegen plinten klotst - die taaljuf met die twittertietjes staat mooi voor paal met haar geklets." Aldus een woordvoerder van GeenStijl. Philippe Remarque, de met 70.000 bonuseuro's gedoteerde hoofdredacteur van de krant die drie keer vaker dan GeenStijl het woord neger gebruikt en er zelfs ostentatief mee adverteert, wilde niet reageren.

Kijk. Iemand aan het appen op de A2

Cool. Een bijnadoodervaring. A2, ter hoogte van Waardenberg. Iemand is aan het autorijden facebooken, geyle selfies van zijn thuiswachtende vrouwtje kijken, reaguren op het zoveelste onzin-artikel op VK Opinie danwel dat ene topargument in de Zwarte Pieten-discussie aan het plempen op Twitter. Whatever. DOE HET NIET MENSEN. Dit filmpje werd u aangeboden door internet & heeft meer effect dan die tonnen kostende ongein van de dames Schulz & Mansveld. Voor hen die nog onderweg moeten: wel thuis!

Dit land heeft first world problems met de visstand

vanlammerendoetjammeren.jpg De Amsterdamse Partij voor de Dieren wil dat sportvissen in de hoofdstad tot de verleden tijd gaat behoren. De partij vindt het onaanvaardbaar dat vissen bij het zogenoemde ‘plezierhengelen’ met haken worden verwond en pijn lijden voor het vermaak van mensen. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren [2 x naamgrapwaarde! - red.] pleit in een initiatiefvoorstel voor een gemeentelijk hengelverbod. Over vissen bestaan nog steeds hardnekkige misverstanden, zoals het idee dat zij geen pijn zouden kunnen voelen, of dat zij pijn wel ervaren maar slechts reflexmatig zouden reageren. Wetenschappelijk onderzoek toont echter het tegendeel aan. Vissen ervaren pijn en stress, en passen hun gedrag aan om nieuwe pijnervaringen te voorkomen. Johnas van Lammeren: ‘We hebben het hier feitelijk over het mishandelen van dieren voor het plezier van een aantal mensen. Het zou de gemeente Amsterdam sieren om de wetenschappelijke inzichten van vandaag eens onder de loep te nemen en vervolgens met ons de conclusie te trekken dat hengelen niet meer van deze tijd is. Bovendien huldigt Amsterdam in de Nota Amsterdams Dierenwelzijnsbeleid het standpunt dat de gemeente op haar grond geen plezierjacht toestaat. Hengelen is niets anders dan jacht onder water.’ Eerder dit jaar publiceerden Dierenbescherming Amsterdam en Stichting Vissenbescherming een onderzoek waarin de mening van Nederlanders over plezierhengelen werd onderzocht. Hieruit bleek dat de meerderheid van de Nederlanders het erover eens is dat hengelen de vis pijn, angst, stress en verwondingen bezorgt. Nou Nederland. Daar is je aas. Willen we een beetje bijten?

Tip de Redactie