GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

DENK eist herstelbetalingen van Sylvana

Aiaiai. Beroepsslachtoffer Tunahan Kuzu (DENK) is genadeloos geslachtofferd door Sylvana Simons (Artikel 1), en eist daarom nu in totaal zeventigduizend ekkies aan herstelbetalingen van het voormalig DENK-stemmenkanon en haar persvoorlieger. Die hebben de laatste tijd namelijk publiekelijk enkele weinig vleiende meningen over DENK geuit om hun nieuwe partij Artikel 1 (slachtofferafsplitsing van een slachtofferafsplitsing van slachtofferpartij PvdA) de slachtoffer-spotlight in te aandachtshoereren. En daardoor is Kuzu nu dus keihard op zijn tere slachtofferzieltje getrapt. Want ja, als een ex-DENK-politicus het waagt om kritiek te hebben op de lange arm van Ankara, dan staat Kuzu natuurlijk paraat om full Erdogan te gaan op zijn voormalig collega. Sylvana werd naar eigen zeggen op haar beurt eerder al eens door DENK geslachtofferd toen Graaf Denkula en consorten de vele bedreigingen waar Syl het slachtoffer van was vooral gebruikten om juist zichzelf de slachtoffer-spotlights in te aandachtshoereren, waarna Sylvana weigerde nog langer het slachtoffer uit te hangen voor DENK's gewin en de PvdA-afsplitsing verliet. Dus nu is de slachtoffercirkel weer netjes rond. Tot zo ver het hartstochtelijke slachtoffergejank in de slachtoffermarge voor vandaag. Succes bij de verkiezingen jongens. May het zieligste slachtoffer win.

Man wil op vakantie. Met GeenStijl-redactie

verkansiedoei.jpg

Hola,
Ik volg de website van geenstijl al jaren. Ben sinds een paar jaar veel aan t reizen en vermijd zo de negativiteit van Nederland. Maar wat ik me afvraag...

Waarom heeft het personeel van geenstijl zoveel haat in zich? Willen jullie erover praten? Ik bied me vrijwillig aan om met jullie een voor een op vakantie te gaan. Ik betaal aangezien ik al 2 jaar financieel onafhankelijk ben. En graag iets goeds wil doen voor mijn medemens. Ik ben 34 jaar btw..dus dan heb je een indicatie mocht je mee willen voor een feel good vakantie.

Ik hoor graag van jullie. Onthoud goed..je leeft maar 1 keer..al die negativiteit is nergens voor nodig nodig. Zwart wit links rechts moslim christen jood dik dun..wat maakt t uit. Ok individueel kan t uitmaken maar toch niet per groep??? Jullie hebben toch allemaal wel een mavo ? Lbo?vmbo diploma? Maar goed..
groetjes

Luca Gilardino

naschrift redactie

-Vier weken Zuid-Europa met inclusief voetbalwedstrijden in Porto, Lissabon, Madrid, Sevilla, Barcelona, Siena, Rome en Milaan. En wijn. En eten. En wijn. En eten. En wijn. En eten. (Ronaldo)

-Een rondreis van tien dagen door Georgië. Lekker samen in Mtskheta langzaam maar zeker stukgaan door de rakije terwijl de zon achter de heuvels zakt. Op wolven jagen in de Lichi. In een gare kroeg in Tbilisi heel hard ‘Poe-tin Poe-tin’ roepen. Stenen over de grens van Abchazië smijten en krijsen dat het een nepland is en dat Sinterklaas ook niet bestaat. En daarna nog een dagje Sandra Roelofs-retraite op Terschelling, liedjes zingen in de kroeg van Hessel. (Mosterd)

-Maandje in een SUV formaatje zeecontainer op cheap gas langs cheap roadhouses met veel vlees door de Southern US States. Overdag beren spotten op hiking trails in bergen en national parks, langs militair materieel & gewapende geschiedenis dolen in gratis gigamusea met veel veteranenparkings (♿️) of gewoon eindeloos kilometers klokken over lege highway lanes. In de avonduren ijskoude Coors wegklokken in Nashville, shots slurpen in een bluestempo op Beale Street in Memphis en Mardi Gras beads verzamelen op een kakofonie van coverbands in New Orleans. En dan eindigen op Key West, waar elke bar de stamkroeg van Hemingway was en iedere kat van de zijne afstamt en het allebei niet waar is, en daar dan dobberend in 25 graden tropisch water afvragen waarom je daar niet gewoon zou blijven. Maar dat dan allemaal niet met Luca. (Van Rossem)

- Skiën in de Rocky Mountains van Colorado en dan 's avonds bij thuiskomst in het supertjesdeluxe vijfsterrenresort (compleet met Spa & Wellness) lekker legaal dit roken. En dit. En dit. En dit. En dit. (M. Hemelrijk)

-Wakker worden in het licht van de westerse beschaving, ergens in een Florentijns stadspaleis. Ontbijten met campari-jus en dolci. Hobbelon over middeleeuwse klinkerstraatjes. Oude schilderijen kijken van dode Italiaanse nichten. Lunch met witte vino. Nog meer nuffig en moeilijk doen om oude kunst. Borrelen met Negronii en salameske opeetworst. Boeken lezen met kleine lettertjes en weinig plaatjes. Dineren met oerrundbiefstuk. In bed neerploffen met de latter day incarnation van Sophia Loren (hoi). (Zentgraaff)

Hoi Luca, Leuk dat je het aanbiedt! Doe mij maar een paar weekjes op Jamaica. Beetje mountainbiken, chillen aan de Caraïbische Zee, raften op de Rio Grande, en natuurlijk eh, genieten van de lokale cultuur. Niks persoonlijks overigens, maar vind je het oké als ik, in plaats van jou, heel #TeamDumpert meeneem? Kthxbai (Joris)

-Hey Luca. Dank voor je mail. Maar je zit fout. Wij haten helemaal niemand de moeder en zijn hoger opgeleiderder alsdan het gestaalde D66-kader. Wij lachen hier ook maar het nieuws uit, maken af en toe cynische grapjes over alles - en als iets kudt is, dan is het ook kudt. Verder vinden we Jolo een lul, Chris Klomp de meest mislukte journalist van Nederland alsook een achterbakse hypocriete lijkenpikkende rat die zijn buurmeisje nog zou martelen voor een pseudo-invoelend rechtbankstukje, GroenLinks een criminele organisatie, Joshua Livestro een gestoorde gristenidioot, Asha ten Broeke een dikke domme brildoos die niet kan denken, het NOS Journaal nieuws voor zwakzinnigen, NRC een kwaadaardige haatclub voor morele has beens, Margriet Oostveen een akelige heks, Peter 'Rondneuk' de Vries een engerd met een heel klein kaal pieletje (Elsevier heeft foto's), Grunberg een Feldwebel van de fatsoensnazi's, eten van de Marqt viesss en de meeste stomlims, papenootjes en bijbelbelters te stom om te poepen. Maar om dat nu haat te noemen... Neuh. Maar vooruit dan maar. Gaarne vier weekjes vakantie naar eigen huis, want er is genoeg te doen. Er moeten 15 wilgen geknot worden (dikke stammen gaarne zagen, kloven en naar houthok brengen, rest van de takken in de houtwal, svp). Er moet 80 meter schapenhek geplaatst worden (en korven om de fruitbomen), het kippenhok mag nog wel een keertje in de Tenco. En nu je er toch bent, kun je mooi het asbest van de schuur halen en vervangen door dakpannen - Opnieuw Hollands Verbeterd, blauw gesmoord, Marktplaats staat er vol mee. Verder mag de sloot nog wel een keer uitgeharkt worden, want dan houden we buurman boer & waterschap te vriend. Ik zie uit naar je komst. Groet! (Pritt)

Natuurijs. Nederland wordt koekwaus

Terwijl de ene helft van Nederland druk was met een foto van een plein in Washington DC en wat vaginamensen in de rest van de wereld ging de andere helft van NL naar buiten om dingen te doen op bevroren natuurwater. Niets waar wij zo vroolijk van worden als van een nat iemand. Wat zijn wij een fantastisch land.Asielzoekers. De deuger en de realiteit

Modern sprookje vandaag in misschien wel de beste dode beaum van Nederland. Lian Priemus (programmamaker bij HUMAN en VPRO, dus dan weet u het wel, qua fatsoenskloof) werd opgezweept door de emo-pr0n rond asielzoekers meldt zich spontaan aan als vrijwilliger bij vluchtelingenprojecten. Wat er vervolgens gebeurde zal u verbazen: ze werd ineens een stuk rechtser! Even de tl;dr: moslims integreren is niet makkelijk, een integratiecursusje is niet voldoende en gezinshereniging en moskeeverkokering houdt mensen buiten de samenleving. "Ik begrijp de PVV-kiezer. Mensen die zeggen dat het allemaal wel goed komt met de vluchtelingen, hebben gewoon ongelijk. Integratie gaat niet vanzelf. Ik zit er met m'n neus bovenop en het gaat nog moeizamer dan ik dacht." Leuk, toch, idealisten die hun sentimentele principes terugvinden na een jaar in de snelkookpan van de realiteit! (Animatie boven: Timmerfrans Ferries druk aan het werk met de omvolking van het Avondland)

Voor het verzet. Stencilmachine

topicstencilmachine.pngAls de Women's March ons één ding leert is dat het millenniale verzet pas op gang komt als het veel te laat is. Was in Nederland ook zo, want pas na het mislukte Ardennenoffensief stonden ze in de rij om eindelijk wat eens te gaan doen aan die ongenuanceerde en polariserende Duitsers. Never mind, al onze opa's waren Soldaten van Oranje, toch? Goed, het is nu 2017, straks neemt de Grote Blonde Leider/Poetin/Der Führerin Angela ons kleine kikkerlandje over en wordt het gewoon weer ouderwets dode bomen verspreiden tegen de bezetter. Leuk toch! Parool en Vrij Nederland zijn toch bijna op sterven na dood, dus het wordt tijd dat het ondergrondse vlugschrift weer een oppeppertje krijgt. Zonder deugdelijke pers wordt het echter lastig, maar marktplaats biedt zoals altijd soelaas. Bieden, zolder opruimen en gaan met die paleomediale banaan!

Adele Bloemendaal gestopt met roken

Ook al niet meer onder ons: Adele Bloemendaal. Ach ja, het leven is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel en op een goede dag valt het doek.

Bassiehof - Leve Donald Trump, leve Amerika

bassiehoftrump.jpegBegin oktober 2016 kwam presidentskandidaat Donald Trump onder vuur vanwege een uitspraak die hij jaren eerder had gedaan: “Grab ‘m by the pussy.” Op zaterdag 21 januari 2017 demonstreerden ruim 1 miljoen Amerikanen in de Verenigde Staten tegen hun nieuwe president middels een Women’s March. Dat is dus te laat, een dag na de inauguratie. Zulks heeft alleen effect als het vóór de verkiezingen gebeurt. De organisatoren waren sowieso rijkelijk laat: de eerste aanzet voor het evenement kwam pas een dag ná de verkiezingen van 8 november. Maar het waren indrukwekkende beelden die op CNN te zien waren. Alicia Keys en Madonna zweepten in Washington D.C. de verzamelde vrouwen (en mannen) op met hun toespraken en beatmuziek. De livebeelden uit de grote steden lieten allemaal hetzelfde zien: dit is een schitterende democratie. De dag daarvoor verzorgde datzelfde CNN een lyrische uitzending over de inauguratie. Verslaggevers dolden met elkaar; er was een nieuwe president en het moest en zou een feestje worden. Een dag later werden de massademonstraties met evenveel enthousiasme in beeld gebracht (Al bood CNN excuses aan omdat ze pas na de tweede ‘Fuck you’ van Madonna terugschakelden naar de studio. Het blijven puriteinen aan de overkant).

Lees verder

Zondagochtendpreek. Met ds PJ Watson

Gemeente. Komt u allen tezamen om te luisteren naar voorganger Paul Joseph Watson, buitengewoon ouderling van de AltRechtse Kerk, die in luttele vijf minuten het tumultueuze inauguratieweekend des doods even met u doorneemt. Ware woorden waren nog nooit zo waar. Amen. PS: De meneer, die in Watsons filmpje uit het niets op zijn bek wordt getimmerd door een anoniem linkslafbekje is overigens Richard B Spencer.

Feynman en/of Feiten - VVD inlegkruisjes

wieb1064.jpegEric Wiebes gaat complete branches van bedrijven en ZZP-ers een briefje sturen. Om nogmaals te herhalen wat hij regelmatig in de Kamer heeft beweerd. Vijfhonderdduizend keer. Een politiek novum. Een doekje voor het bloeden, thuisgestuurd. Proza, dat gedupeerde ZZP-ers niet kunnen eten.

Wiebes gaat nogmaals beweren de wet DBA niet te gaan handhaven, behalve bij “kwaadwillende partijen”. Ten eerste is de wet DBA een samenraapsel onduidelijke criteria, en ten tweede wordt met nog een extra laag onberekenbare subjectiviteit bepaald of er gehandhaafd wordt. Een kaartenhuis op een kaartenhuis. Hij denkt dat hij een oplossing aanbiedt, maar hij snapt het onderliggende probleem al niet.

Opdrachtgevers hadden al geen zin moeilijke contracten op te stellen voor die paar ZZP-ers die ze misschien nodig hebben, hebben ook absoluut geen zin daarin te investeren zonder in volledige duidelijkheid en zekerheid te eindigen. Het is ook niet strategisch om echte ZZP-ers met een modelcontract dit grijze gebied in te trekken en bloot te stellen aan de volgende aanval op mensen die voor eigen rekening en risico proberen te werken voor hun geld.

De VVD en Wiebes in het bijzonder blijken maar niet te begrijpen dat beursgenoteerde multinationals en familiebedrijven helemaal niets gaan doen met een gedoogconstructie. Het zijn geen wiethandelaren die onbesuisd een fiscaal en juridisch moeras inrennen om een principieel punt te maken. Alleen al het afbreekrisico om in een verschil van mening te raken met de fiscus over de beloningsmethode van een paar kleine bedrijfjes, wat vervolgens kan escaleren tot negatieve publicaties en een inval van de Fiod.

Lees verder

Waar is Mark Rutte bang voor?

Goh. Hij was zo trots op zijn politieke oplossing waarmee hij recht doet aan de tegenstemmer lege inlegvelletje waarmee geen komma aan het associatievedrag verandert. Maar de regering heeft de nieuwe ratificatiewet, waar de Tweede Kamer medio februari over moet stemmen, nog steeds niet ingeleverd bij de Tweede Kamer. Waar is Mark Rutte bang voor? Is hij bang dat de kiezer er niet in trapt, in zijn lege inlevelletje? Is hij bang dat mensen door hebben dat er geen komma aan het verdrag verandert? Is hij bang voor een verdeelde Kamer? Is hij bang voor verdeeldheid in zijn eigen coalitie, omdat sommige vvd-Kamerleden en de gehele PvdA met het oog op 15 maart ineens wél naar de kiezer willen luisteren? Of is hij bang dat Pieter Omtzigt wéér op argumenten de vloer met hem aanveegt en hij zich opnieuw moet verlagen tot platte jij-bakken om het democratische debat nog verder kapot te maken? Vragen, vragen, maar nog geen letter gezien van het lege inlegvelletje...

In Beeld: Anti-Trump Wijvenmars Museumplein

Pussyhatjes galore op het Museumplein vanmiddag, waar al Asha's vriendinnen (m/v/anders) - net als hun suffragette sisters in Washington - de barricades op gingen om te protesteren tegen vrouwenonderdrukking in het aanstaande Trump-era. Binnenkort zal President Trump heel de joe es ee namelijk gaan volplempen met vending machines waaruit iedereen met een lidmaatschapskaart van het patriarchaat gratis pussy mag grabben, en dan is het wel welletjes met de vrouwenrechten in het land of the free en home of the brave. Dus, zing allemaal mee, hey hey, ho ho, the patriarchy has to go! En aangezien wij een demo voor meer vrouwenrechten alleen maar kunnen toejuichen, hier de beelden. Woemens rights are joemen rights! (Behalve dan in culturen waarin women's rights koloniaal westerse constructen zijn die we vooral niet moeten opleggen). De Stellingdames waren er ook, met een keihard statement tegen islamofascistische vrouwenonderdrukking. Onee wacht. Als je het patriarchaat heel lief aankijkt wil het misschien wel zo'n pussy voor je uitvinden. Beeld van de andere kant van de grote plas. Trots op je mossel. Maar zou u haar doen?

Bindende archeologische luistertip. Alle afleveringen Mannen van de Radio online

KUNNEN ZE DAN HELEMAAL NIKS BIJ DE NPO? Nou, ze kunnen WEL wat bij de NPO, want de Vrijzinnig Protestantse Grachtengordel Omroep heeft het Mannen van de Radio-archief op de internets geknald. Kijk, die van de Ondankbare Plant en Jaap Stobbe, die kende u natuurlijk al. Maar wat dacht u van Job Nuisel klokkenverzamelaar en Gerard Verhallen rock componist? Nee, precies. Alle (Alle? Ja ALLE!) afleveringen van dit historische radioprogramma (1995-1997) van Hans Teeuwen, Pieter Bouwman en soms Theo Maassen staat nu un line in een superdeluxe verzameling podcasts. Kleine NSFW-waarchuwing want de collega-koffiehalers kunnen nog wel eens raar opkijken tijdens een lolproestbui als de Koning van de Lach en zijn kompanen in uw oordopjes zitten. Persoonlijke favorieten en opmerkingen a la 'ik heb thuis ook wel eens een radio-sketch opgenomen en die is echt 100x grappiger dan dit flauwe-gedoe' (nee) kunnen uiteraard in de comments worden geplempt. En anders kopen we wel bier op het station.

Gehele Blond Haar Speech Geert Wilders Koblenz

Voila. De volledige redevoering van de heer Geert Wilders tijdens het Europeesche rechtsfeestje in Koblenz, waar leugenpersknipmessen en overige journalisten er schande van spraken dat ze in een apart persvak moesten gaan zitten. ProTip: als u de speech van Wilders achterstevoren afspeelt, hoort u: "Bassie Heijne zit in de eerste wagon, lalalala", "Wij straks 50 zetels en Henkie Krol 20, dat wordt lachen" en "Wees gezond, laat je haar lekker blond".
Tip de Redactie