GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

FOTOOS: Calais - Folkestone. Fluitje van een cent

ANP-33627540-534.jpg
ANP-33628380-534.jpgVoor & Na Fotoos (opklikken) van een Goede Reis. Boven door de slappe arm der wet geglipt in Calais, Frankrijk, onderste foto: veilig aangekomen in Folkestone, United Kingdom. Prachtig succesverhaal, om door te bellen Oewie meed it! naar de familie in plaggenhut 4, Zandweg 345b, Oeroeboeroe, Centraal-Afrikanistan. Nu kunnen die Britten de EuroTunnel wat lager maken (of vrachtwagens wat hoger) of IsraŽl vragen een werkend hekwerk in Calais neer te zetten. Feit is dat we hier in Nederland keihard profiteren van dat gezeik bij Het Kanaal. Hoek van Holland 15% meer handel. We gaan verdomme nog sterker uit die crisis komen ook!

Deze VrijMiBo is voor Sjonnie Kwit!

ren_kate_ren.gifHet is vrijdagmiddag dus feest want vrijmibo met het traditionele vrijmibo-topic van @JohnQuid, heerser der stomende vrijdagnamiddagtopics volmet linkjes naar bierrr, bitterballen, boobies en bemmende soundcloudzbeats, en een dampende dame na de break. Alleen... SJONNIE KWIT IS ER VANDAAG NIET. "Hij wilde vandaag wat meer tijd aan zijn gezin besteden" is de officiŽle lezing. Waarvoor hulde. Niks mooier dan tijd aan het gezin besteden. Zouden meer mensen moeten doen, tijd aan hun gezin besteden. Scheelt een hoop gezeik in de wereld. Echt waar. Maar nu hebben we dus een vrijmiboprobleem. Waar de fuk vinden we al die obscure geile heersende vrijmibo linkdumps van die bouncende Westlandert? Weet u wat? Zoek het deze week lekker zelf uit. Er schijnt een nogal handige digitale website te bestaan, waar u zelf digitaal allemaal digitale vrijmibo-dingen kunt opzoeken. HIEROO de digitale hyperlink (digitale pijltje erop muizen/padden en dan digitaal klikken), vervolgens tijpt u dan in "vrijdagmiddagmeisje", "vrijdagmiddagtetten" "schaal met gefrituurde vrijdagmiddaghapjes"en/of "vrijdagmiddagmuziek". Uitkomsten mogen in de comments via ctrl + v. Succes!
Prettig weekend, en be nice.

Lees verder

Awesome. Interactieve 360 rondleiding door het ISS

issawesomeness.jpgHeugelijk nieuws! Er is een record gebroken. De Italiaanse spees-MILF Samantha Cristoforetti houdt heden het record voor "the longest single spaceflight by a woman and for the longest uninterrupted spaceflight of a European astronaut." Om dat te vieren geeft ze de ultieme rondleiding door zes compartimenten van het International Space Station. Allemaal in hoge resolutie, met 360 graden kijkvrijheid in elke richting, superleuke klik-dingesen en videootjes waar ze dingen uitlegt die we waarschijnlijk niet begrijpen. Onderstaand de embedded rondleiding, die zich vooral leent voor het rondwandelen (pro-tip, klik linksonder even op 'map off'). Wilt u de filmpjes echt goed en in al hun full-screen glorie zien, klik dan hier.

Homojongeren terug in de kast in Mekka a/d Maas

avater_groot_400x400.png Het is weer Gay Pride, en dus kleuren de grachten van Amsterdam morgen roze met wild uitgedoste en/of halfnaakte heaumeaux en hun heteroÔde sympathisanten voor de jaarlijkse Canal Parade. Om groots te vieren dat mensen met homo ook gewoon lekker hun ding kunnen doen hier in Nederland, zonder te hoeven vrezen voor - pak 'm beet - ophanging, zweepslagen of flatwerpings, zoals hun ongelukkige lotgenoten in bepaalde andere delen van de wereld. Maar laten we het voordat we ons mengen in het feestgedruis nog even hebben over de homojongeren in Mekka aan de Maas, die anno 2015 met subsidie van de gemeente Rotterdam weer keurig netjes opgeborgen worden in de alcoholvrije kast. Voor hun eigen veiligheid. Knip en plak brandbrief uit de inbox:

"Van 1968 tot 2014 konden homojongeren in Rotterdam terecht bij vereniging Apollo. Deze homo-emancipatievereniging voor jongeren beschikte over een eigen sociŽteitsruimte, herkenbaar aan het regenboog-logo, waar een wekelijkse cafť-avond, themacafťs en gespreksgroepen gehouden werden. Daarnaast gaf Apollo voorlichting op scholen.Bekend waren de grote roze posters die Apollo door de stad verspreid aanplakte: ĎJong? Homo? Apollo!í met vermelding van het adres van de sociŽteitsruimte. Door de jaren heen was de vereniging gevestigd op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam. Niet altijd was de buurt gastvrij voor de homojongeren, en met regelmaat werden ruiten ingegooid door de usual suspects: intolerante, agressieve licht getinte bi-culturele jongeren. Sinds vorig jaar ontving de vereniging geen subsidie meer en werd de oudste homojongeren-emancipatievereniging van de wereld opgeheven. Voor de ondersteuning van homojongeren geeft de gemeente Rotterdam nu subsidie aan de stichting The Hang-Out 010. Deze vereniging richt zich nadrukkelijk op bi-culturele holebi jongeren en exploiteert net als voorheen Apollo een sociŽteitsruimte. Een paar verschillen springen in het oog. Er wordt geen alcohol meer geschonken. En het adres van de sociŽteitsruimte is geheim. De ruimte is van buitenaf niet zichtbaar voor wat het is. De sociŽteit zit 'in de kast'. Zoals vroeger, in de tijd van onze overgrootouders.

De Ďhojo-societeití is van buiten niet meer herkenbaar omdat de bevolking van de Rotterdamse binnenstad tegenwoordig aan verdraagzaamheid te veel te wensen over laat. De doelgroep gaat heimelijk naar binnen. De bijeenkomsten vinden plaats in verborgenheid. Het adres wordt alleen onder geheimhouding en op aanvraag verstrekt door de organisatie. De homo-emancipatoire aard van de club wordt verhuld in algemene termen als Ďgemeenschapsorganisatieí. Vanwege de veiligheid van de homo-jongeren is gekozen voor deze aanpak. Het is voor het eerst sinds 66 jaar (toen het COC uit de kast kwam als homo-organisatie) dat er in Rotterdam noodzaak is om heimelijk, omzichtig en ondergronds te strijden voor homo-emancipatie. In een stad als New York of Madrid kun je tegenwoordig vrijer en veiliger leven als homo dan in het Rotterdam van 2015. En wie deze absurde ontwikkeling in Nederland wijt aan onverantwoord massale immigratie, omvolking van de binnensteden, islamisering en gebrek aan integratie wordt tegenwoordig beschuldigd van Ďseksueel nationalismeí. Het is een grof schandaal dat het zo ver heeft kunnen komen."

Naschrift: EenVandaag peilt: 55% Nederlandse homo's durft niet hand in hand over straat.

Dashcam. Bezopen Belg waaiert over de weg

Het zou een viral kunnen zijn voor een Vlaamse grootgruttersketen, maar daarvoor is het hips-gehalte wellicht toch iets te hoog. Want wat we zien is een senioren-Mazda die op lage snelheid een dubbele afstand aflegt over een toch vrij rechte weg. Tenzij hier iemand met een acute hartklap uit alle macht probeert te overleven tot aan de dichtstbijzijnde huisartsenpost, gaan we uit van het meest misdadige. Want ongeacht wat Raymond van 't Groenewoud ook bezingt over het Vlaamse land: een pintje kan wťl te veel zijn. Hoewel Van 't Groenewoud ook weer een goed punt maakt dat men in Vlaanderen de Heer nog kan loven. Want het filmpje loopt min of meer goed af - voor het nuchtere tegemoetkomende verkeer althans. Niet voor het Mazdaatje.
Lees verder

Facebook brengt internet naar de derde wereld

GodsMustBeCrazyCoke100.jpg Stel: je bent Facebook. Iedereen in de bewoonde wereld kent je, en gebruikt je product. Wat kun je dan nog doen om je winst en bereik te vergroten? Maar natuurlijk, dan ga je kijken of je die laatste 10% van de wereldbevolking die in gebieden zonder internettoegang woont, ook nog bij je afzetmarkt kunt trekken! Met dit doel ontwikkelde Facebook een heuse drone die internet bereikbaar maakt in het gebied waar hij boven vliegt. Het coole ding met de spanwijdte van een Boeing 737 kan 27 kilometer hoog vliegen, en doet dat op zonne-energie. Ook eens goed nieuws voor drones, die normaliter alleen in het nieuws komen als rŁcksichtsloze killers van Al Qaeda kopstukken onschuldige Jemenitische kindertjes. Drones, de brengers van internet - of althans, een deel daarvan, volgens deze Tweakers comment - in ongure gebieden waar nog geeneens stromend water loopt. Dus als er weer eens een onbekend projectiel uit de lucht valt, kunnen de bosjesmannen in de Kalahari desert straks gewoon op hun smartphone opzoeken dat het een colaflesje is. Nooit meer dit soort schrijnende taferelen op een world press photo, want straks heeft iedere vluchteling met zijn smartphone gewoon in iedere verre uithoek van de wereld bereik. Wie had gedacht dat Facebook, the giver of Internets, meer voor derdewereldlanden zou gaan doen dan Lilianne Ploumen met de zoveelste miljoenmiljard euro die ze in bodemloze put Afrika wil laten verdelen onder corrupte negerkoningen. Nou ja, eigenlijk wisten we dat diep van binnen allemaal wel. Want terwijl ontwikkelingshulp nog nooit zo hard heeft gezogen, is kapitalisme nog nooit zo awesome geweest. Vrees niet, mensen in de jungle, in de woestijn en op de noordpool, het internet komt naar jullie toe!

Gemeentes verneuken Jeugdzorg de vernieling in

jeugdzorggaatweerlekker.jpgDe overheid, zorg en de noodkreet 'HET GELD IS OP' is eigenlijk een beetje de heilige drie-eenheid van de verzorgingsstaat. Ditmaal is jeugdzorg weer aan de beurt. Ongeveer een kwart miljoen kinderen (*) hebben betrekkingen met jeugdzorg. Dan kunt u denken, 'djezus wat een hoop kudtouders telt dit land', 'gvd wat een bemoeizuchtige overheid heeft dit land', of allebei natuurlijk. Hoe het ook zij, halverwege 2015 is het budget voor heel 2015 op, en dat verbaast welgeteld helemaal niemand. Jeugdzorg is tegenwoordig een gedecentraliseerde gemeente-aangelegenheid, en gemeentes moesten "bijvoorbeeld ook investeren in een nieuwe ambtelijke jeugdzorgorganisatie". De woorden ambtenaar en efficiŽntie in dezelfde zin uit een beleidsrapport, is natuurlijk vragen om problemen. Al deze geld-gerelateerde misŤre zal twee dingen betekenen: 1) er worden minder kinderen onterecht bij hun gezinnen weggeroofd en 2) kinderen waarbij de daadwerkelijke signalen al een eeuwigheid bekend waren zullen tussen wal en schip vallen. Want volgens de woordvoerder van het Nederlands Instituut voor Psychologen zijn "Sommige psychologen de rompslomp met de gemeenten zo zat, dat ze, met spijt in hun hart, alleen nog maar volwassenen willen als cliŽnt, of kinderen van wie de ouders de zorg zelf betalen." Praktijken moeten namelijk zaken doen met "soms tientallen gemeenten, die elk hun eigen administratie- en verantwoordingssysteem hebben. Gemeenten hebben nog geen ervaring met de geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd en missen soms essentiŽle kennis." Gemeentes zijn goed voor het uitschrijven van parkeerbonnen, het aanleggen van speeltuintjes en het dwarszitten van ondernemers. En zelfs daar zijn ze slecht in. Laat al dat resteert in godensnaam aan iets of iemand anders over.

Joodse reli-terroristen zaaien dood en verderf. Wat er daarna gebeurt, zal alle Hamasfans verbazen

Joodse kolonisten hebben een Palestijnse woning in de fik gestoken met brandbommen, waardoor een anderhalf jaar oud kindje levend verbrand is. De ouders en een vierjarig broertje wisten te ontkomen. Op de woning was religieus-zionistische graffiti gekladderd, waarmee de brand dus een daad van theÔstische haat en terreur is. Net zoals de ongeneeslijk religieuze gek die gisteren op de gay pride in Jeruzalem zes nichten (m/v/anders) neerstak, ůůk een terrorist is. Een reli-recidivist, bovendien, want hij was net drie weken vrij na tien jaar cel voor een vergelijkbare daad. IsraŽl heeft duidelijk een orthodoxe joden-probleem. En dat erkent IsraŽl dan ook. Netanyahu noemt de babymoord zonder omhaal een 'daad van terreur', zoals hij gisteren ook meteen reageerde op de Pride-stabbing met de woorden 'despicable hate crime', en meteen religieuze leiders in zijn land opriep om afstand te nemen van de verwerpelijke daad en er hard over te oordelen. Ook de IsraŽlische legerleiding spreekt van 'joods terrorisme', want die haten dit soort inteelt-fanatici. (Voorbeeld: deze prachtige whack-a-jew pica.) En hedenmorgen is bij grote krant Haaretz dit al te lezen: "We are to blame for the Jerusalem gay pride parade stabbing. We in the religious Jewish community have created a climate in which a 'bad seed' could come to think that murderous violence was a holy thing to do." Kijk. Dat kan dus in een ontwikkelde en open democratische samenleving. Meteen keihard veroordelen dit soort walgelijke daden van religieus fanatisme, sektarische terreur en blinde haat. Opdat het in de publieke opinie geen kans krijgt om levensvatbaar en alles overheersend te worden. We kennen nog wel wat Palestijnse politici, *kuch* activistische verenigingen, een aantal Jaberi's en wat Hamasgezinde rappers die daar nog een heleboel van kunnen leren.

Wakker. Koningslied draaien!

Wakker. Koningslied draaien. Want het nationale inauguratiegedrocht voor Koning Willy kostte geen 150.000 euro, zoals eerder gemompeld, maar 550.000 euro. Dat is 1786 piek per seconde. Raarrr, want Ewbank heeft 'geen factuur gestuurd'. De 51 (!) "artiesten" die aan het nummer meewerkten, zeggen geen cent te hebben gevraagd of ontvangen. De gewone burgers acteurs die in de clip zaten zijn stuk voor stuk onvindbaar. En de Noordkoreaanse Propaganda Organisatie doet er uiteraard het zwijgen toe want daar is geld wegpissen in het geheim nou eenmaal de core business. Maar ach. Wie geeft een fuck. Het Koningslied was awesome. Nou en dat het een half miljoen gekost heeft, we hebben er een veelvoud aan lol, nationale verbroedering en content opgeleverd. Pagina's vol Dumpertmateriaal. Eindeloze kolommen extreem goed gelezen topics, liveblogs en brekend royalty crisis nieuws kwamen er uit. Wim DaniŽls die de Nederlandse taal weer op de kaart zette. Enorme omzetstijgingen in de stamppot- en oordopjesindustrie. En een nationale lachbui die als een vrolijke donderwolk over het land bulderde. Hup Koningslied! Maar toch. 550.000 euro. Hoeveel Chinese naakthonden had je daarvan uit de zeikregen kunnen redden?

Stijlloze Tip - Laat Israel dat hek bij Calais bouwen

1ANP-33617667-534.jpg


2ANP-33617671-534.jpg

3ANP-33617674-534.jpg


4ANP-33617864-534.jpg

5ANP-33617669-534.jpg

Kijk nou. Zo makkelijk is het nou. Calais, deze week. Een hek van niks. De binnengrenzen van Fort Europa zijn een gatenkaas. Nog even en half sub-Sahara wandelt doodleuk de UK binnen. Piece of cake. Veel van deze zogenaamde vluchtelingen zijn al over de EU-funded hekken (drie rijen van zes meter) van Ceuta en Melilla geklommen. Dus dat Heras-hekwerkje met de Franse slag in Calais is al helemaal geen probleem. Afgelopen twee dagen hebben 3500 gelukszoekers geprobeerd de EuroTunnel te bezwermen in een poging het Benefit Paradise van David Cameron te bereiken. De gendarmerie te Calais is onderbezet, en slechts gewapend met dirigeerstokjes en busjes deodorant. Sowieso denken die Frambozen, goede reis naar Engeland. Dan zijn wij van jelui af.
ANP-33621300-534.jpgBijkomstig vervelend. De EuroTunnel is gestremd/vertraagd. Kilometerslange files (luchtfoto) met vrachtwagens met bedervende koopwaar, en helemaal verschrikkelijk, Jaap Stalenburg (TVM Verzekeringen) in het Journaal. Oponthoud bij EuroTunnel kost de Europeesche economie per dag een paar miljoenmiljard euri. Voor dat geld kun je bijvoorbeeld ook een vetcool effectief IsraŽlisch hekwerk kopen! Eentje die wel WERKT. Wat weer als voordeel heeft dat veel linksmensen en booslims ontzettend pissig worden. En dat is ook wat waard.
isrfence534.jpgArtist Impression. Een powerhouse Israelisch hekwerkie met alles erop en eraan. Meer lezen over deze uiterst effectieve manier van grenzen dicht met keiharde cijfertjes kan hiero. Verder wat ome Nigel Farage zegt tegen de BBC.


hekgeweer534.jpgEn als het echt nodig is, dan is deze extra handig Selbtsschussanlage een aantrekkelijke optie. Mochten de swarms of zombies dan toch nog komen dan is het Brad Pitt voor ons allen. LOLhorror-fragmentje uit World War Z na de break.

Lees verder

Kijktip. De Snijtafel snijdt Reza Aslan aan stukken

Reza Aslan, niet te verwarren met het lokale gekkie Arzu Aslan, is een Amerikaanse beroepstheÔst die islamisme verkoopt alsof het iets goeds is. Ja, u lacht, maar alle left wing liberals vreten het. Ook in Nederland lopen beroepsmoslims en sociale wetenschappers weg met de prekerige praatjes van Aslan. Gelukkig hebben we in Nederland De Snijtafel. Dat zijn die jongens die de VARA propaganda- en sluikreclameshow DWDD vol-le-dig uit elkaar trokken, en daarna nog een keer. Die spreken ook Engels, en Kasper C. Jansen heeft daarom een gesprek van Jon Stewart met Reza Aslan op de Snijtafel gelegd, om even door de onzin van de relipreker heen te prikken. Als iemand een aanbevelende recensie nodig heeft, hebben we d'r hier eentje van gevierd regisseur Eddy Terstall: "Prima exercitie van de snijtafel. Discours van charlatan in dienst van reli-patriarchaat aan stukken getrokken." Kijken dus. Maar hee, dingetje nog. Was die linkse Snijtafelgast niet ooit een andere jongen? Ja klopt, dat was Michiel Lieuwma, maar die is weg. En prompt na zijn vertrek heeft De Correspedant, waar de afgelopen tijd afleveringen van De Snijtafel te zien waren, de samenwerking beŽindigd. Waarom? Wel, kwade tongen fluisteren dat ze het bij de SubdisieFirma Wijnberg & Co. niet leuk vinden dat juichend islamisme, religie-apologie en overige policor knuffelkwesties op de fileertafel gelegd worden door Kasper C. Jansen. Terwijl hij toch een aardige analyse van Aslan weet te produceren, net zoals hij vorige maand ook op de bres ging voor Ayaan (video hieronder). Maar ja, Het Reservaat van Rob Wijnberg & de wat meer rechtsrealistische rationaliteit, dat gaat dus kennelijk niet samen.

JUIST! Geen bomenkap voor verkeersveiligheid

ezgif-589192042.gifANWB wil helemaal ISIS gaan op de bomen langs provinciale wegen. In een rapport van vorig jaar stelde ze voor om alle bomen in oranje overalls te hijsen, de HD-torturepr0n cam aan te zetten en alle die obesitasplanten bij het nekje af te zagen. 'Geen fucking way!', brult Provincie Brabant. 'Verkeersveiligheid is schattig, maar ecologie, milieu en geld vinden wij ook chill.' En terecht. Als je niet in staat bent om zo'n bomenlevel levend door te komen, dan heb je onterecht een rijbewijs gekregen. Het is een brede Provinciale Weg met wat testosteronstruiken in de berm, niet de NES-versie van BattleToads! Als bomen weg moeten voor verkeersveiligheid, zet dan gelijk langs alle wegen muren vol absorberend rubber en verplicht iedereen om een paar rollen Page toiletpapier om zijn carrosserie te wikkelen. Typisch gevalletje blaming the victim dit: bomen dood maken omdat niet iedereen in staat is tussen de lijntjes te sturen. Beetje alsof je vrouwen stenigt als ze verkracht zijn (*zwaait naar Pakinstan cum suis*). We moesten wel hard lachen om de opmerking van ProvBrab dat het niet alleen om verkeersveiligheid gaat, maar ook om leefbaarheid.
'Deze weg heerst echt wel de frituurpan uit qua leefbaarheid.'
'WTF, Brabant, mijn zoon heeft zich zojuist dood gereden tegen een boom, zou je niet beginnen met "gecondoleerd"?'
Afijn, deze discussie is net zo zinloos als bakkeleien of de minidisk beter of slechter is dan de discman: over tien jaar rijdt iedereen in zelfsturende auto's. Dan is de stupiditeitsfactor van de menselijke bestuurder sowieso geen probleem meer. En tot die tijd functioneren bomen langs Provinciale Wegen als Darwin's Razor: een natuurlijke selectie van mensen met genen die wel in staat zijn om auto's op een weg te houden.

Ploumen wil 500 miljoen naar Afrika smokkelen

NOSploumen.jpgZeaux, gaat de staatsomroep ons daar even vol op de endorsement-tour. Ploumen wil een EU-fonds van Ä500.000.000 om te zorgen dat aspirant dobbernegers hun maritieme ambities laten varen, en gewoon hun eigen landen eens een slinger geven. Voor de NOS dus reden om de meest gunstige foto van Ploumen in de geschiedenis van fotografie erbij te slepen, waar ze bovendien kijkt alsof de empathie zojuist zelf heeft uitgevonden, en daar een citaat overheen te plakken dat zo'n beetje heel Links opsomt. "Mij maak je niet wijs dat [voeg willekeurige onweerlegbare realiteit in], dus ik blijf vooral doen wat goed voelt, want wat is voelen toch iets moois. Hey kijk, een witte duif." Goed. Twee maanden terug was het trouwens nog Ä50.000.000, maar er is intussen dus een nulletje bij gekropen. Gezellig, want die zeven nullen voelden zich vast heel eenzaam. Wij blijven maar gewoon herhalen wat we vanaf het begin al roepen. Waarom zou de economisch snelst groeiende regio ter wereld Ä500.000.000 moeten ontvangen van de op een na langzaamst groeiende economische regio ter wereld. Europa moet dat extreem verheven en zelfingenomen white saviours-complex eens achter zich laten, en zwarte Afrikanen als gelijkwaardige mensen behandelen, die net als blanken, hun eigen broek op kunnen houden. Dat verdienen ze.Groeiafrika.png

Tip de Redactie