GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

PANIEK! Blanke man steelt 750 kilo kunstmest

oie_yc81gEzyCLqI.gifZorgelijk nieuws is zorgelijk. Wij maken ons zorgen als er kunstmest wordt gestolen. Wij maken ons nog meer zorgen als de politie 'in het duister tast' inzake deze diefstal. En wij maken ons heel erg veel zorgen als het signalement van de dader blank en dertig jaar blijkt te zijn. Blanke mannen die kunstmest stelen, zijn Anders Breivik. Allemaal. Op zichzelf is kunstmest niet gevaarlijk. Maar mix deze kalkammonsalpeter met peut en je krijgt ANFO. In Afghanistan enorm populair. Dit is een video van wat vijf kilo ANFO doet. Deze meneer heeft 750 kilo kunstmest in zijn bezit. Is zo'n ANFO moeilijk om te maken? Niet als je het patent voor het maken van dit soort explosieven gewoon op internet kan vinden [nvdr.: wie klikt krijgt geen cookies, maar wel een extragratis AIVD-dossier]. Natuurlijk, de man kan ook gewoon graag een doe-het-zelf rookbom willen bouwen voor het kampioensfeest van PSV, dat kan ook. Maar laten we voor de zekerheid van het aller-, aller-, allerergste uitgaan. Een enorme BOEM bij een soft target ergens in Nederland. Signalement: blanke Nederlands sprekende man van ongeveer 30 jaar oud met donker krullend haar. Als u hem tegenkomt op straat, heeft u nog ongeveer vijf seconden om er vandoor te gaan. Of hij nu Breivik heet of Anders, deze gast moet PRIO1 GRIP5 DEFCON1 krijgen.

GSTV. VanLeeuwen draagt Facebook-comments voor

Het was de afgelopen weken weer een groot feest op de online wat betreft binnenlands geweld. Van Urk tot Oss tot Overvecht, overal sloeg men elkaar vriendelijk de harses in terwijl omstanders het belangrijker vonden de taferelen te filmen dan in te grijpen. Wat ons betreft dikke prima, dat levert altijd schrijnend beeldmateriaal op waar u klaarblijkelijk met veel plezier op klikt. Zodra de video's op Facebook worden gedeeld ter meerdere eer en schandpaling van de agressievelingen in de video's levert dat bovendien de ene na de andere poëtische comment op. Die kunnen vervolgens weer worden voorgedragen door ons aller VideoGinger, en zo is de cirkel weer rond.

Invloed ultraorthodoxe moslims is niet te stuiten

salafistlacheman.jpgGoed nieuws van het front. De invloed van ultra-orthodoxe salamoslims in moskeeën neemt hand over hand toe. "Integreren via de moskee" dixit Cohen (PvdA), "Zonder religie kan het niet" dixit Marcouch (PvdA), iemand? De weerbaarheid van gematigde moslims neemt af. Steeds minder moslims kunnen effectief verdedigen dat de islam een religie van vrede is, tegenover moslims die zeggen dat het een religie van onderwerping is. En natuurlijk hebben de laatstgenoemde de beste papieren. Het is, zoals dat ook met intra-islamisering gaat, een sluipend proces. “Er wordt meestal niet ingegrepen omdat de salafistische boodschap subtiel wordt verspreid. Moskeebesturen zien de ernst er niet van in." Het doet een beetje denken aan het waterlelie-raadseltje: "Als een waterlelie-kolonie in een vijver elke dag in omvang verdubbelt en in 30 dagen de hele hele vijver zou beslaan, hoelang duurt het dan voordat de waterlelies de halve vijver bedekken?" Antwoord, 29 dagen. En op de 30ste dag veroveren zij de hele vijver. Zo gaat het ook met die arme moskee-besturen. Ze zien de ernst van de dreiging niet in, tot het opeens te laat is. Moslimjongeren zijn radicaler en conservatiever dan hun ouders, dat wisten we. Maar wat zegt het dat zij zelfs hier, in het bolwerk van de moderniteit, zo'n solide voet aan de grond hebben kunnen krijgen? Is ons eigen culturele kader te diffuus, is het als tolerantie gemaskeerde onverschilligheid, willen we als latente christenen voor andermans zonden aan een kruis sterven? Een combinatie hiervan? Voor onze regenten voelt dit misschien nog niet als een dringend dossier, maar het is dag 26.

Goed Volk dreigt overheid op BBQ'ers af te sturen

bitchvandedag.png Attentie. Dit is een BBQ Marsorder voor eigenaren van Meco's, Primo's en Webers. Gelieve dit weekend niet, wij herhalen: niet het fijne voorjaarsweer te misbruiken om stankoverlast te genereren. Want het stinkt en iedere niet-BBQ'ende mens ergert zich er aan. Allemaal! Erger nog: voor je het weet, stuurt Azijnbode-abonnee Corina Borst (Kinkerbuurt in - waar anders dan - Amsterdam) de Overheid op je af. In het huisblaadje van de kookrubriekjes van Syl, Aaf en Asha roert ze als Brief van de Dag de oorlogstrom tegen de zomerterreur die wij mannen (en andere vleesliefhebbers) kennen alsook waarderen als de exquise kunst van exterieur slow cooking voor carnivoren. Dus: Stop er mee. Het stinkt.

Kendrick Lamar rapt de eerste vers van de VrijMiBo

dierietenwandkanechtniet100.jpgHet is weekend. Ik ben de grootste hypocriet van 2015. Zodra ik hiermee klaar ben, zullen getuigen begrijpen wat ik bedoel. Ik voel me al zo sinds mijn zestiende, toen ik mijn gezond verstand vond. Jullie vonden is toch nooit leuk, rot op met jullie vriendschap, ik meen het. Ik ben Afrikaans-Amerikaans, ik ben Afrikaans. Ik ben zwart als de maan, erfgenaam van een klein dorp. Excuseer mij mijn afkomst, ik ben afkomstig van de bodem van de mensheid. Mijn haar is dik, mijn piemel is groot, mijn neus is rond en wijd. Je haat me, of niet? Je haat mijn volk, je plan is om mijn cultuur te vernietigen. Jullie zijn fucking kwaadaardig, ik wil dat jullie je realiseren dat ik een trotse aap ben. Jullie vandaliseren mijn perceptie, maar kunnen mijn stijl niet wegnemen van me. En dit is meer dan een belijdenis. Ik bedoel, misschien druk ik wel op de knop, zodat je mijn discretie kent. Ik bewaak mijn gevoelens, maar ik weet dat jij het voelt. Jullie saboteren mijn gemeenschap, moordend en dodend. Jullie maken van mij een moordenaar, de emancipatie van een echte neger. Prettig weekend. En be nice.

Lees verder

VrijMiDildo. Man gaat er op zitten in Den Haag

Wat ie doet is - helaas - vrij duidelijk. Dát ie het doet, moet ie helemaal zelf weten. Vrij land en zo. Maar waarom ie het doet, en waarom het dan precies midden op straat in het Haagse stadscentrum moet gebeuren, dáár hebben we wel een paar vragen bij. Is het een gedurfde nieuwe categorie van straattheater? Een ludieke verbeelding van de gevolgen van het kabinetsbeleid? Of heeft ie gewoon een weddenschapje verloren? Niet voor het eerst dan, gezien de vaardigheid waarmee hij het rubberen roze gevaarte bedient...
Update: Oei. Geen happy end voor de Haagse Holdopper.

JOHNNY QUID LIVE. Met Jonathan van 't Reve

Daar zijn we weer! Johnny Quid Live op vrijdag, altijd leuk. Of niet, dan open je gewoon een tabblad en ga je kattenfilmpjes kijken. Dit is het internet, jij mag het helemaal zelf weten. Niemand verplicht je tot iets. Daarover gesproken, vandaag is Jonathan van het Reve te gast. Jawel, een heuse Van het Reve. Columnist, schrijver, TV-maker, meninghebbert. Er gaat gepraat worden over schrijven, over vrijheid van meningsuiting, over het internet en wie de beste columnisten van Nederland zijn. En als het bij Johnny Quid Live gezegd wordt, is het waar.

Verplichte anticonceptie voor Verwarde Vrouwen!

saydjeezzz.jpgEugenetica associeren we natuurlijk graag met marcherende bruinhemden en getailleerde Hugo Boss-uniformen. Maar de Sociaal Democratische verzorgingsstaat-adepten van voor '68, oud-Links dus, waren er ook bepaald niet vies van. Beatrice Webbs bijvoorbeeld, grondlegger van de Europese verzorgingsstaat, "supported eugenic planning just as fervently as town planning." In het ultra SocDem Scandinavië zijn tussen '34 en '76 ongeveer 106000 vrouwen onder dwang gesteriliseerd. 's Lands laatste authentieke arbeiderspartij, Leefbaar Rotterdam, pleit nu dan ook voor "gedwongen anticonceptie voor vrouwen die door hun verslaving, psychische aandoening of verstandelijke handicap beter geen kinderen kunnen krijgen." Raadslid Ira van Winden stelt dat er veel praatjes zijn over het zelfbeschikkingsrecht en de lichamelijke integriteit van ouders, maar dat het welzijn van kinderen voor haar zwaarder weegt. Zij neemt het op voor het "ongeboren kind" en wil toekomstige mishandeling en algehele psychische misère voorkomen. In de meest extreme gevallen moet anticonceptie volgens haar worden afgedwongen. Zij staat hierin bepaald niet alleen. Begin maart riepen twee rechters en een kinderarts tot hetzelfde op. Die waren er namelijk een beetje klaar mee nadat een prostituee waarbij al drie kinderen uit huis geplaatst waren verklaarde: "Ik wil zo snel mogelijk weer zwanger worden. Ik ben prostituee en mijn bezoekers kicken op seks met een duidelijk zichtbaar zwangere vrouw. Het gaat mij niet om het krijgen van een kind. Dat mogen jullie ergens plaatsen." Kort samengevat lijkt de vraag: mogen mensen met een driecijferig IQ bepalen of mensen met een tweecijferig IQ zich voortplanten? Gek genoeg is het sterkste argument hiervoor de verzorgingsstaat zelf. Rendabelen tikken onder dreiging van geweld zo'n 50% van hun koopkracht af aan de overheid, waarvan onrendabelen onderhouden worden. Wie betaalt, bepaalt. In een volstrekt libertaire staat zou niemand iets te zeggen hebben over andermans lijf, maar nu we toch in dit kudtbootje zitten, dan wel.

Fons de Poel, NPO-journalist met dubbele pet, schoffeert Kamerlid dat kritiek uit op zijn broodheer

Fons, ouwe schnabbelkoning! Da's niet erg handig hè, een politicus voor snotneus uitmaken die bankiers tot de orde roept, terwijl je jezelf als 'onafhankelijk journalist' laat fêteren door diezelfde graaiers. Zulks riekt naar belangenverstrengeling dus OPHEF en hallo 'iedereen haat op Fons de Poel'-dag. De presentator van het plots onbereikbare Brandpunt sprong in de bres voor die 'arme commissaris' Van Slingelandt van ABN AMRO en GroenLinks-Kamerlid Klaver (17) moest het daarbij ontgelden, dus reageert iedereen en z'n moeder extreem verontwaardigd. NRC doet een plasje over Fons, Jolo's Online Ophef Patrouille legt een peopje op zijn hoofd en GeenStijl doet eens lekker mee. Fons is namelijk een hypocriet die commerciële klussen doet voor onder andere Rabobank en ABN AMRO. Zie hem als dagvoorzitter in de video hierboven. Lekker integer de maatpakzakken vullen, heet dat in Hilversum. [denigrerend] Vuile babyboomer! [/denigrerend]

LIVE. Bed Bad Brood Coalitie Crisis Continues

deoudemanendezee.jpg Allemaal aanschuiven alstublieft! De bed, bad & brood coalitie-crisis continueert. Het Dilemma des Doods eist enorme elasticiteit. Op het asieldossier wordt al jarenlang voor de vlucht(eling) naar voren gekozen door PvdA en VVD, maar steeds komt het onderwerp terug op hun bureau, pad & bord. Bed, bad, brood, bed, bad, brood, klinkt het steeds luider op het ritme van de valse hoop, bezongen door mensen die willen dat we onze harten én grenzen wijd open zetten voor de smerige praktijken van mensensmokkelaars die scheepsladingen vol viriele mannelijke jongmensen van Afrika en Arabië naar Europa vervoeren arme zielige hulpeloze slachtoffers van honger, oorlog en religieus fundamentalisme. Het is gevaarlijk kortetermijndenken. We kunnen onze grenzen wel open zetten om hartverwarmende tolerantie te verspreiden, maar daar is onze zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat helemaal niet op berekend. Dat is geen eindeloos ondeelbaar exportproduct, maar een fragiel systeem waarin achter de dijken bij velen het water ook al aan de lippen staat. Ziekenzorg, ouderenzorg, onderwijs en veiligheid: de mondiale misère eist ook hier zijn tol en wie de emoties daarover wegwuift met een populistisch 'niet zeiken, we hebben het hier veel te goed', is een jijbakker van Retecool moraalpredikende moralfag.

De VVD lijkt het te begrijpen. Puur vanuit electoraal opportunisme, maar toch. De PvdA, zelf aan het vechten tegen de verdrinkingsdood, probeert echter met een rood aangelopen hoofd de progressieve principes boven water te houden. Ondertussen dobberen met religieuze moordlust gevulde bootjes richting Fort Europa, om alhier hun stammenstrijd voort te komen zetten. Welk een rijk gevuld menselijk drama balt zich samen in dat Torentje! Dinsdag werd het half drie. Woensdag zelfs half vier. Gisteren werd er afgekoeld en uitgerust. Vandaag is het ernst. Het Regeerakkoord is glashelder: Ticket, tunnel & toedeledokie #TTT. Pagina 30, onderaan. Maar we doen geen enkele voorspelling over de uitkomst. PVVDA had al negen keer kunnen, en zeker vijftien keer móeten vallen. Toch hield het meest krampachtige kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog steeds stand. Ook deze crisis is een onbestuurbaar bootje op een woelige zee: het kan alle kanten op en iedereen probeert wanhopig aan boord te blijven. Bier, borrelnootjes & boarding passes gereed? De Coalitiecrisis des Dobberdoods moddert voort.

UPDATE 17u00: Maandag verder. Eerst afscheidsfeestje Fred T. & Ivo O., daarna weekend en dan zien we weer wel.

Goh. Migrantenkind vaker kutkind

bozelerares100.jpgVolgens onderzoek op basisscholen zijn kinderen van migranten vaker probleemkinderen dan andere kinderen. Dank u wel voor het intrappen van deze open deur, onderzoekers. Kinderen van migranten zijn namelijk Third Culture Kids: kinderen die van huis uit in de ene cultuur staan, maar buiten de deur midden in een andere cultuur. Het onderzoek is gevoerd onder Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse afkomst. Niet de kinderen van welvarende expats waarvan de Third Culture Kids piekfijn begeleid worden op British en American Schools in Leiden en Wassenaar, zeg maar. Nee, het zijn Third Culture Kids van arme migrantenouders die vooral ernstig aan hun lot overgelaten worden en waarvan de cultuur van de ouders behoorlijk botst met de cultuur van de Nederlandse basisschool. Met kutgedrag tot gevolg, omdat dit soort migrantenkids van de constante cultuurclash geen idee meer hebben wat gewenst gedrag is, zich waarschijnlijk lager op de sociale ladder wanen en hun frustraties dus maar gaan externaliseren. Kun je ze moeilijk kwalijk nemen. Jezus, Bouchra Ftitache van de VU, dat had elke halfgare randdebiel je kunnen vertellen. Maar wat zijn de oplossingen? *krekels*. Nee, want nu wordt het politiek correct ongemakkelijk. Die migrantenkids kunnen er zelf niks aan doen, maar we willen wel voorkomen dat ze straks allemaal de 13-jarige lichtgetinte overvallers worden. Dus is er beleid nodig om de kutkids van migranten te leren om zonder frustraties als Third Culture Kid te leven in de Nederlandse samenleving. Zul je zien dat alle mensen, die menen het hart op de goede plek te hebben, zulk specifiek op etniciteit gericht beleid voor kinderen smerig racisme vinden. En de kids dus alsnog aan hun lot overgelaten worden.

VIDEO! Rode kruis negeren = levensgevaarlijk

In eerste instantie dachten wij nog dat het een grap was. De waarschuwingsborden die waarschuwen voor een rood kruis op de autosnelweg. Maar ze staan er echt. Het is in Nederland noodzakelijk dat verkeersborden worden aangekondigd met andere verkeersborden. Want de video hierboven laat zien wat er gebeurt als je rode kruizen niet begeleid worden door extra waarschuwingsborden. Dan krijgen mensen het gewoon voor elkaar om bijna op de TMA te knallen. Dat laatste moment uitwijken, dat is niet heel bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Binnenkort kunnen deze twee chauffeurs zich melden bij de strafrechter, nemen wij aan? Of laten we die Duitser weer overal mee wegkomen? Meer foto's van de asociale asfaltterroristen bij de helden van Regio15.

Kijk. Canadees komt Nederland bevrijden van PvdA

BAM. Troefkaartje voor de VVD vandaag. De heersende Canadees Tarek Fatah (#FF) van de Toronto Sun komt ons bevrijden van de PvdA. Met slechts 1 rake Blitz Tweet. Zo is het mensen. Zwarte moslims keilen zwarte christenen uit de boot om naar onze blanke joods-christelijk-humanistische BedBadBrood-koeltoer te geraken. Zijlstra kan de poot in het Torentje stijfhouden en minzaam deze tweet aan Diederik Samsom tonen. Willen we dit soort mensen in de weilanden van Ter Apel? In de weilanden van Lemmer? In de weilanden van Oldenzaal? In de weilanden van Nederland? No way.
Tip de Redactie