achtergrond

Geenstijl

Terugkijkgoud! Chaos in gemeenteraad Arnhem door genderbetoog FvD'er, GroenLinksers huilen, D66 loopt woedend weg

Veroorzaakt door een knul die het nieuwe boek van Thierry heeft 'mogen kopen'

U moet er eventjes twintig minuten voor gaan zitten (complete video na de klik) maar dan hebt u wel weer een prachtig inkijkje in de regiopolitiek: een bonte verzameling hobbyisten, omhooggevallen schoolbestuurders, pensioenuitstellers, Kabbalah-tarot-astrologes en zo'n sektekleuter van het FvD die vroeger als laatste werd gekozen met gym, tot Thierry Baudet z'n gezicht kwam wassen met Clearasil. Die FvD'er, Gino Luurssen, komt met een of ander Amerikaans door Google Translate getrokken genderverhaal - 'indoctrinatie', 'een schadelijk theoretisch concept', 'psychologische epidemie', 'longterm studies', 'balletjes en borstjes', blablabla. Laat gaan. Laat gaan. Essentieel in democratische politiek is de mogelijkheid om het lekker met elkaar oneens te zijn, maar hier gaat het natuurlijk helemaal mis als een CDA'er bij de microfoon komt tranen en een melkmuil van D66 iedereen oproept de zaal te verlaten. 

Vervolgens rent de helft weg, strompelen emotioneel gebroken GroenLinksers en Dieren huilend over de gang en is iedereen in de zaal in rep en roer. Er zijn ook wat normale lui. Bijvoorbeeld een SP'er, die zegt: "We lopen niet weg voor weerzinwekkende dingen, daar gaan we de discussie over aan, vandaar dat wij blijven zitten." Pluim ook voor burgemeester en raadsvoorzitter Ahmed Marcouch die de FvD'er lekker laat uitrazen, omdat 'een lid van de raad blijk kan geven van zijn ideeën, wat een ander daar ook van vindt'. Tot slot nog een mooie knaller van Opa Burgerbelangen: "Als D66 weg wil lopen, dan doen ze dat maar. Zo democratisch zijn ze!"

Het was een lang en emotioneel debat. Over ons initiatief om de kosten die trans, non-binaire en intersexe personen maken om hun identiteitsbewijs te verbeteren te vergoeden. Wat een tegenslag, maar we blijven strijden 🏳️‍⚧️🏳️‍🌈

Image
117
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.