achtergrond

Geenstijl

SCOOP. Sloper joods restaurant heet Saleh Ali, nam deel aan gewapende strijd Syrië, is bereid te sterven voor doel, loog tegen IND

Hey, wat meldt een anonieme bron rond het politiedossier ons nu ineens heimelijk? Zou het zo'n beetje de gehele NAW van de niet-kosjere klootdtzak zijn? Ja, soort van. De boven alsook onderstaande beige belhamel is Saleh Ali, in 1988 geboren te Damascus en heeft volgens het politieverhoor "deelgenomen aan de gewapende strijd". De verdachte noemt "meerdere fracties" en zegt o.a. tégen Islamitische Staat te hebben gevochten. Maar, de nieuwe-streepje-Nederlander heeft niet alleen binnen Syrië gevochten, hij vocht tevens ergens buiten Syrië. We weten niet waar. Het politieverslag spreekt zichzelf tegen, door hem eerst de Syrische nationaliteit toe te kennen, en hem ietsjes verderop als "statenloos" aan te merken. 

Daarnaast vermeldt Advocatenkantoor Loonstein na inzage in het politiedossier het volgende in een persverklaring

"De inmiddels in vrijheid gestelde, in Syrië geboren verdachte, heeft tijdens het politieverhoor verklaard bereid te zijn in de toekomst nog meer geweld toe te passen om zijn doelen te bereiken. Ook verklaarde de man het niet erg te vinden om voor zijn doel te sterven en verheerlijkt hij in zijn verklaring het martelaarschap.

Uit de beschikbare informatie blijkt verder dat de man opzettelijk belastende informatie heeft achtergehouden in de procedure tot het verkrijgen van een verblijfstitel in Nederland.

De man verklaart verder lid te zijn geweest van een Palestijnse bevolkingsbeweging om Palestina te bevrijden en dat hij door die beweging van training en wapens is voorzien. Ook geeft hij aan deel te hebben genomen aan de gewapende strijd in Syrië."

Meer informatie hebben we op dit moment niet, dus laten we het eens duiden.

Het gegeven dat hij ook buiten Syrië deelnam aan een vooralsnog niet ontsloten strijdtoneel, doet vermoeden dat hij onderdeel was van islamistische gewapende groeperingen. 'Seculiere' Syrische rebellengroepen hebben immers niet gek veel buiten Syrië te zoeken.

Volgens de NOSsad was de dader een Palestijn. Syrië telt dertien Palestijnse vluchtelingenkampen. Zes daarvan liggen in of rondom Damascus: Yarmouk, Sbeneh, Khan Alsheh, Jaramanah, Khan Dannun en Qabr Essit

Het is dus waarschijnlijk dat hij in een van die kampen woonde. In april 2015 veroverde Islamitische Staat vluchtelingenkamp Yarmouk, waar Islamitische Staat en Jabhat al-Nusra om de macht streden. Ook streed de aan Hamas loyale groepering Aknaf Bait al-Maqdis er tegen Islamitische Staat.

Eindconclusie, wij gokkenhet volgende: Saleh Ali is een Palestijnse Syriër die zeer waarschijnlijk onder de vlag van het aan Al-Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra en / of het aan Hamas gelieerde Aknaf Bait al-Maqdis streed. Of het was het immer frisse leger Gods Hezbollah, kan natuurlijk ook nog.

Zo'n man Kristallnacht zich hier een ongeluk, en staat anderhalve dag later weer vrolijk op straat te verkondigen dat hij geen antisemiet is. Nederland is een goed land en Amsterdam is een lieve stad.

UPDATE: Saleh Ali was gevechtsklaar

Advocaat Saleh Ali erkent dat de verdachte getraind is in het gebruik van wapens en dat hij gevechtservaring heeft. Vrijgelaten door een stel lamzakken.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.