achtergrond

Geenstijl

Fatima Elatik wilde neutraliteit Amsterdamse politie slopen en las korpschef voor uit Koran

Hee kijk nou wie een advies over woordvoering over diversiteit heeft geschreven voor de Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg vlak voordat die aan het AD vertelde dat hij meer meer meer kopvodcops in zijn korps wilde!

Het zou toch niet Fatima Elatik zijn? Die had er toch helemaal niks mee te maken? Schiet ons maar lek want het is toch Fatima Elatik. Mevrouw Elhaatik heeft een advies van drie pagina's (pdf) over de communicatie van het programma 'Politie van iedereen' geschreven in mei 2017. En in dat advies staat dat de 'neutraliteit' afhangt van 'de mate waarin de burger die we dienen zich herkent in ons'. Oftewel: fuck neutraliteit, als we er maar net zo uitzien als alle burgers komt het allemaal helemaal goed in Nederland. WTFatima. Wat er daarna komt is WEGGELAKT onder andere op basis van artikel 10 lid 2 sub g van de Wet Openbaarheid van Bestuur. Die houdt in dat natuurlijke personen geen 'onevenredig nadeel' mogen ondervinden van gepubliceerde informatie. Zou de dienstdoende weglakker gedacht hebben dat mevrouw Elatik er 'onevenredig' nadeel van ondervindt als blijkt dat ze een leugenares is omdat er keihard HOOFDDOEK BIJ DE POLITIE HOOFDDOEK BIJ DE POLITIE HOOFDDOEK BIJ DE POLITIE staat? Hoe dan ook, dit advies is sowieso bewijs dat Elatik de neutraliteit van de politie, waar het hoofddoekverbod op stoelt, wilde slopen. En dat ze dus uit haar nek lulde toen ze zei dat ze niets met het plan van Aalbersberg te maken had. Niks voor Fatima trouwens, glashard liegen.

Bovenstaande tekst is afkomstig uit deze documentenverzameling die naar aanleiding van de TeleWOB door de politie online is gegooid. En daar staat meer fraais in. Zo blijkt Aalbersberg na het totale fiasco over de kopvodcops aan Elatik om advies (pdf) te hebben gevraagd hoe hij uit deze rotzooi moest komen. Dat is toch een beetje alsof je kapitein Schettino vraagt om de berging van de Costa Concordia te coördineren. In dat advies geeft Elatik in de eerste regel al meteen de schuld aan 'tendentieuze publicaties' in plaats van aan falend leiderschap dat bij gebrek aan eigen ideeën over hoe om te gaan met al dat mocro-tuig niet verder komt dan het inhuren van beroepsallochtonen die hun eigen diversiteitsfabels belangrijker vinden dan een goed werkend politie-apparaat.

Bovendien blijkt Elatik ook de ghostwriter van Aalbersberg te zijn voor diens populaire iftar-performances. Wij dachten al dat de gristelijke Aalbersberg zijn Koran-citaat in 2015 niet uit zijn eigen Bijbeltje had en dat klopt. Heeft Fatima bedacht.

En kijk nou eens, hier schrijft Fatima dat etnisch profileren van kandidaten een goed idee is als je de allochtonen maar voortrekt.

Stijlloos verzoekje: mocht u handig zijn met pdf'jes en dergelijke en denkt u de informatie in die bestanden te kunnen ontlakken? Even mailen naar redactie@geenstijl.nl en u krijgt een pakket roze hoofddoeken/kratje pils (doorhalen wat u niet lust) als beloning!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Omarm de haat

Je kunt een kind wel uit de oorlog halen, maar hoe haal je een oorlog uit een kind?

@Feynman | 16-03-24 | 19:33 | 169 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.