achtergrond

Geenstijl

Aboutaleb: 'Terreur is eigenlijk de schuld van Israël'

\

Dit valt ons toch wel een beetje boel tegen van bazenburgemeester Aboe Taleb. Bij Boekenhof kwam hij naar aanleiding van de vraag waarom er zoveel Marokkanen betrokken zijn bij radicale islamitische terreur met de verklaring dat de Palestijnse kwestie een belangrijke reden is voor Marokkanen om te radicaliseren. Daar wordt dan een religieus sausje overheen gedaan en dat is het dan. Daarom willen islamitische terroristen 'optreden', zoals Aboutaleb het noemt. "Er zijn zelfs mensen die denken dat IS een creatie van Amerika en het Westen is", zegt ie ook nog, om de islam nog verder weg te zetten van islamitische terreur. (En dat soort eencelligen mag je zelfs als ze bij MinV&J werken niet eens fatsoenlijk ontslaan.) De motivatie voor terrorisme is ideologisch, niet religieus, wil hij maar zeggen. Niks met de islam te maken, gewoon de schuld van Israël en de 'westerse hypocrisie' inzake de Palestijnse kwestie. Zo zien Marokkanen dat, beweert Aboe.

Nou worden Palestijnen niet door Israël of het Westen onderdrukt, die worden vooral door de radicale Palestijnse terreurfabriek van Hamas onderdrukt, zoals moslims zelf ook het grootste deel van de islamitische terreurtaart door hun strot geramd krijgen. En zelfs áls het niets met de islam te maken heeft, is solidariteit met de Palestijnse kwestie nog steeds een openlijke solidariteit met terreur, geweld, haat en rancuneus antisemitisme. Maar het heeft wel met de islam te maken, want de bindende factor is de door de Koran gepropageerde jodenhaat. Dat boek. Die profeet. De gedeelde religieuze  vreugdeloosheid van de geestelijke dwangbuis die de islam is. De enige individuele verbetering die de islam predikt en toestaat, is verbetering van je onderwerping. En dat uit zich in islamitische extremisme. Dat Aboutaleb de Palestijnenkwestie als argument op tafel gooit voor vrachtwagens die over toeristen op de Ramblas denderen, is een burgemeester onwaardig kutsmoesje om niet aan de zieke wortels van zijn eigen religie te hoeven trekken. 

Sure, Israël is verre van een foutloos land. Maar hier wordt de vinger niet gewezen om (het agressieve kolonisatiebeleid van) Israël ter discussie te stellen, maar om de islam uit de wind van kritische beschouwing te houden. Aboutaleb gebruikt Gaza als een soort complottheorie. De Palestijnse Kwestie zou de Palestijnse Proxy moeten heten. En religie is niet het sausje, het is het taaie, nauwelijks te verteren hoofdgerecht dat nog maar bij 13% procent van de Nederlanders goed op de maag ligt en steeds vaker openlijk wordt uitgekotst. Om de magere maaltijd-metafoor dan maar helemaal door te trekken: de zouteloze soep van het eeuwige slachtofferschap werd misschien niet zo heet opgediend bij de NPO vandaag, hij werd er derhalve wel veel te gemakkelijk om geslikt.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Plaatje. Dit is nou 'gesegmenteerde logica'

Komt in evenveel kleuren als kampen maar deze valt al jaren het meest op

@Spartacus | 24-04-24 | 21:00 | 204 reacties

Zin in 4 en 5 mei comité's "SEXYLAND over de genocide in Gaza en verschrikkingen in Palestina................... en Israël"

Mooi hè, hoe er dan op het allerlaatste moment met de grootst mogelijke tegenzin door de redactie voor de vorm nog "en Israël" in de kop gezet wordt

@Spartacus | 19-04-24 | 11:00 | 271 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.